Dan ben je altijd op de hoogte!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dan ben je altijd op de hoogte!"

Transcriptie

1 De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de drieëndertigste muis van het hockeyseizoen In deze Muis: Huidige villa wordt vervangen Dames Veterinnen gaan voor goud! Extra trainingsmateriaal Scorebord operationeel! Wedstrijdverslag Heren 1 Funkey special voor de allerkleinsten Inschrijven familietoernooi Speelschema 10 e weekend van de voorjaarscompetitie Agenda : Seizoen Nummer 33 Minislotdag = zaterdag 13 juni 2015 Familietoernooi = zondag 14 juni 2015 Binnenkort wordt de huidige villa vervangen door een nieuw exemplaar. De voorbereidingen zijn al in volle gang, komende zaterdag gaan we afbreken en opruimen en op zaterdag 30 mei wordt het nieuwe onderkomen opgebouwd. Met onze dank al aan de WSD, John van den Biggelaar en degene die ons nog gaan helpen!

2 Precies 100 doelpunten! Nooit te oud voor goud gaan aanstaande zondag 17 mei Dames Veteranen A strijden voor het kampioenschap. Met een doelsaldo van precies 100 doelpunten voor gaan zij de strijd aan tegen de dames van Oranje Zwart uit Eindhoven. Een wedstrijd van deze goed geoliede doelpuntenmachine moet je gezien hebben! Zij zijn van plan om het nieuwe scorebord goed in te wijden! Zij kunnen dit alleen met hulp van zoveel mogelijk supporters, voorzien van spandoeken, toeters en bellen. Dus kom allemaal aanstaande zondag 17 mei om uur naar hockeyclub Liempde om de Dames Veteraan A naar het kampioenschap te schreeuwen! En na de wedstrijd natuurlijk samen met de dames het kampioenschap te vieren onder het genot van een stevige borrel!

3 Nieuw trainingsmateriaal

4 Nieuw trainingsmateriaal Bij vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met iemand van de TC of met Floris Teulings (zaalhockey@hcliempde.nl / ).

5 Nieuw trainingsmateriaal

6 Nieuw trainingsmateriaal Figuur 1: Warming-up Twee teams doen een estafette waarbij ze zo snel mogelijk de ballen vanaf de rode pion aan de zijlijn in de band moeten krijgen. Figuur 2: Techniek Eenvoudige slalom waarbij de banden een groter obstakel vormen. Smokkelen is minder makkelijk en banden blijven beter liggen als ze door een bal of speler geraakt worden.

7 Nieuw trainingsmateriaal Figuur 3: Techniek Bij een oefening met afronden op goal worden spelers gedwongen om een passeerbeweging te maken. Banden vormen een groter fysiek en visueel obstakel, blijven beter liggen indien geraakt door een bal of speler, en zijn hierbij minder vergevingsgezind. Figuur 4: Techniek Autobanden kunnen als ronde bounceboard gebruikt worden. Omdat ze rond zijn, is het veel moeilijker te voorspellen waar een bal heen kaatst.

8 Nieuw trainingsmateriaal Figuur 5: Strafcorner Plaats autobanden op de plekken van de lijnstopper en zoneverdediger om zo tijdens de training verdedigers niet onnodig bloot te stellen aan risico s, en om aanvallers te trainen in gerichte schoten op doel. Figuur 6: Tactiek Banden vormen een stevig obstakel om bijvoorbeeld als "eiland" te gebruiken van waaruit de trainer ballen in het spel brengt en/of waar spelers omheen moeten hockeyen.

9 Operationeel! Deze mannen wonnen afgelopen zondag met 2-0 van Hopbel HB en staan inmiddels op een mooie 4 e plek in poule C, 2 e klasse! Ook de veteranen maken gebruik van nieuw SCORE bord en scoren

10 Schoenmaatje te groot. Meerssen was dit weekend een maatje te groot Liempde was door de volle zon in zomerse sferen, het terras was geopend waarvan het publiek ook het nieuwe scorebord in de gaten kon houden en scheidsrechter Bram voor het allereerste weekend te gaan testen. Heren VET A hadden een mooie 2-0 uitslag op het score bord geplaatst. Voor HCL H1 zou deze uitslag een hele grote wens zijn maar reëel gezien een zeer moeilijk haalbare. Meerssen de Koploper met 47 punten en HCL, met slechts de helft van dit aantal punten, zal zeker zijn best gaan doen. Deze week begon HCL wel met het volledige team en konden alle zeilen bijgezet worden. Wat wordt het strijdplan tegen een team met 40 doelpunten in de +, ja je leest het goed met 40 in de PLUS!, gaan we als hand / basketballers rond de cirkel / basket staan en alles tegen houden of ga je zonder enige schaamte proberen het beste eruit te halen wat we kunnen? Marko had allemaal spreuk wolkjes in de kleedkamer aan de kapstok opgehangen. Zo begon de bespreking op een totaal andere wijze en was eenieder betrokken bij het verhaal. Ik heb niemand zien gapen en alle zien lachen. Ieder kon uit de vragen het strijdplan opmaken en moesten ze het samen gaan invullen door deze vragen te gaan beantwoorden.

11 Schoenmaatje te groot Vragen zoals: noem 2 dingen wat we moeten gaan doen als de tegenstander de bal heeft? De lijn tussen de bal en het doel verdedigen en snel balbezit krijgen. Moeten we alleen of als team balbezit gaan krijgen? In alle situaties altijd met elkaar samen werken, man of zone dekking, om balbezit te gaan krijgen. Door een van onze beste balbezitters, waren ook een aantal wijze uitspraken gegeven om het veld op te gaan: Allemaal inzet geven en We hebben niets te verliezen en Ik wil na de wedstrijd gezellig met z n allen kunnen pilzen. Vol goede moed hebben we een goede warming-up ingezet en starten we met de Line up en tonen we sportiviteit & respect naar elkaar, en weer staat er maar 1 coach samen met het team en laten we zien dat we het wel samen gaan doen. Het scorebord werkte goed en helaas leek het net of de tijd niet aangezet was en was er al wel 0 1 voor de gasten af te lezen na 6 minuten. Ook een vraag die door Meerssen goed beantwoord was: Hoeveel graden moet minimaal 1 speler aanspeelbaar zijn vanaf de achterlijn binnen de cirkel om te kunnen scoren?????? Dat is balen Meerssen snapt het spelletje helaas ook. Zoals vaak gewaarschuwd wordt valt er al snel een doelpunt er achteraan en ja hoor nog geen minuut later hebben ze weer een schotkans en raken ze weer de achter plank in het doel. HCL gaat zijn schouders eronder zetten en gaat knokken in de hitte van vandaag. Het publiek wil ook een hart onder de riem steken en moedigt het team met veel volume aan.

12 Schoenmaatje te groot De kleinste speler van Meerssen bepaalde wederom veel in het spel en na enkele doelpunten vond hij het welletjes en kon hij op de bank blijven zitten. Energie besparen voor volgende week? Op het randje werd er sportief gespeeld en zo werd nummer 11 van Meerssen een beetje geïrriteerd door deze keer een slimme verdediger. En zeker als het gaat om hem mentaal uit de wedstrijd te halen. Dat was zeker wel gelukt. Alles heeft HCL wel gezien vandaag van deze slimme tegenstander: een tip-in na een pass vanaf de 23 meter lijn in de 18e minuut, een sleep corner in het midden van het dak in het doel was het laatste doelpunt voor rust. Marko had nog gewaarschuwd om als keeper NIET te gaan vallen of knielen bij deze tegenstander. Verbaasd leek het wel of Tim een aanzoek ging doen, de bal werd gestopt en Tim gaat knielen? En de bal hangt in de touwen! Zo waren alle bidons weer netjes aangevuld voor de rust en gingen we allen in de schaduw in het doel zitten. Een hele waslijst om op te noemen in de rust en Marko probeerde alle spelers met alle neuzen dezelfde kant op te krijgen en als opdracht om vaker vooruit naar het doel te gaan spelen i.p.v. (joop in het kort betekent het; IN PLAATS VAN, klinkt als t.o.v.) herhaaldelijk de kom achteruit te oefenen. Waarom geven we zo vaak de bal aan de tegenstander en proberen we niet de bal in BABY BLUE ARMY team te houden?? Zo moeilijk hoeft het toch niet te zijn lijkt me. De bal is een Mooie Chick en deze ga je toch niet afgeven aan een tegenstander, spreekt Marko zo mooi uit. Oh ja altijd naar de bal kijken is wel zo prettig als we de bal naar elkaar willen spelen en zeker bij onze spelhervattingen. Blijkbaar toch lastig om de ogen op de bal gericht te houden.

13 Schoenmaatje te groot Na rust weet Meerssen wederom snel het doel te vinden en scoort in de 39e minuut met een rebound bal, allen op het verkeerde been en verrast. In de 43e minuut wist Tim met de strafcorner de bal wel aan te raken maar niet voldoende om deze uit het doel te sturen en valt achter hem in het net. De lokroep van de pauw kwam, uit zichzelf, een beetje te laat. In de tweede helft besloot Marko, reeds 5 minuten eerder dan de pauw, om te gaan switchen van speelwijze. Een hele mooie counter van HCL die Joop inleidde kwam via Jan en Alex uit bij Robje, tja alles tot de laatste pass moet dan net lukken en het zat niet mee en Robje miste helaas de bal. G maar ja toch weer verder gaan en Alex scoorde net na een fluitsignaal een doelpunt, maar deze mocht niet goedgekeurd worden doordat Bram HELAAS al gefloten had. De 47e minuut valt weer een velddoelpunt vanuit een tweede actie in de cirkel bij HCL en weer is HCL op het verkeerde been gezet. De 60e minuut is het laatste doelpunt van vandaag geworden, de eerste redding was goed echter er stond weer een Meerssenaar in de buurt om deze alsnog erin te tikken.

14 Schoenmaatje te groot Het mocht niet baten, voor HCL H1, om ook maar één cijfer voor de thuisploeg op het scorebord te krijgen. Er blijft een 0 staan en 8 voor de gasten. Meerssen was vandaag toch een maatje te groot voor HCL H1. Waar zij waarschijnlijk volgend seizoen 2e klasse gaan hockeyen is dit, voor HCL, niet echt een grote schande als je net uit de 4e klasse komt. Deze week weer vol aan de slag met trainen, examen kandidaten kunnen lekker komen afreageren op de training, van al je letters en cijfers voor je ogen. Des te meer zielen des te meer vreugde in de training. Volgende week uit en op naar Apeliotes, hopen dat zij ook allen een drukke studie examen week hebben, of liever al klaar zijn en aan het goud gele gerstenat zijn gegaan. Met dank aan Marko, trainer en coach van deze heren. En met dank aan Hans Verberk van BoxtelDigitaal. Voor meer foto s van deze wedstrijd kijk op:

15 Special van de kleinsten

16 Special van de kleinsten Met dank aan Marlon van Esch voor deze mooie bijdrage. Wil jij jouw team ook eens in het zetten of heb je mooie foto s van jouw kanjers, stuur ze door naar de redactie van de Muis en het wordt met plezier geplaatst!

17 Inschrijven kan nu

18 Inschrijven kan nu Rabo Familie- en vriendentoernooi 2015 Op zondag 14 juni aanstaande is het weer zover, dan vindt het keigezellige en fantastische toernooi plaats voor jong en oud, klein en groot, voor ieder wat wils! Voor alle leden, oud leden, familie, vrienden en sponsoren organiseert HCL het jaarlijkse Rabobank Familie en vrienden toernooi. We sluiten de dag af met een heerlijke BBQ! WAAR EN WANNEER: Locatie: velden HCL Datum: 14 Juni 2015 Wie: (oud)leden, familie, vrienden, sponsoren Er kan ingeschreven worden in verschillende pouls aan de hand van de teamsamenstelling. Wedstrijden zijn ca. 20min. en 6 tegen 6 op een 1/4 of 1/2 veld afhankelijk welke poul het is. Wedstrijden zullen door de voorgaande teams gefloten moeten worden. Kosten: (inclusief lunch en BBQ) Kinderen 0-5 jaar gratis Kinderen 5-15 jaar 10,00 per inschrijving Vanaf 15 jaar 15,00 per inschrijving Aanvang Seizoen-afsluitings-BBQ: omstreeks 17u Kosten: (alleen BBQ) Kinderen 0-5 jaar gratis Kinderen 5-15 jaar 7,50 per inschrijving Vanaf 15 jaar 12,50 per inschrijving Graag melden bij het wedstrijdsecretariaat bij binnenkomst.

19 Wedstrijden Jeugd Datum Tijd Veld Thuis Uit Fluiten Kantinedienst uur 1 Liempde MA1 HCAS MA2 Jacques, HA Hans Bevers Openen : Carla Bardienst : sluit : MA1 Sluiten : Carla Alle overige jeugd teams zijn dit weekend nog vrij.

20 Wedstrijden Senioren Datum Tijd Veld Thuis Uit Fluiten Kantinedienst uur 1 Liempde H3 Heesch H2 Jacques + DA Anouk Openen: Jacques uur 1 Liempde DA Kampioenswedstrijd Oranje Zwart DB H3, Luuk + Bram Bardienst : uur 1 Liempde D3 Oss D9 H3, Gijs + Joost uur : D sluit : H uur uur 4 Apeliotes H1 Liempde H1 1 Oss H5 Liempde H2 Sluiten : Annemarie

21 Van de redactie

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Beste Leden,

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Beste Leden, De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de achtentwintigste muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: Fietsen graag op slot zetten Een mooie boom voor Loes Wedstrijdverslagen Dames 1 en

Nadere informatie

De Muis. Herfstvakantie. géén wedstrijden: Voor de jeugd: zaterdag 24 en 31 oktober Voor de senioren: zondag 25 oktober

De Muis. Herfstvakantie. géén wedstrijden: Voor de jeugd: zaterdag 24 en 31 oktober Voor de senioren: zondag 25 oktober De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zevende kleine muis van het hockeyseizoen 2015 2016 In deze Muis: Herfstvakantie / vrije weekenden Wedstrijdverslag Dames 1 Speelschema 6 e weekend van

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze Muis : In Memoriam : Wim van Pelt Vooraankondiging Opening tweede Veld!

Nadere informatie

In verband met de kick-off voor de nieuwe

In verband met de kick-off voor de nieuwe In verband met de kick-off voor de nieuwe komende zondag: laatste veldhockey wedstrijden voor Dames 2, Dames 3, Heren 2 en Veteranen donderdag 28 november a.s. aanvang 19.00 uur : Kick Off Zaalhockey donderdag

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de drieëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : 115 jaar KNHB Dames 2 : zaalkampioen! DWF = Digitaal Wedstrijd

Nadere informatie

Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis. Maart 2006 Anniek de Jong

Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis. Maart 2006 Anniek de Jong Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis Maart 2006 Anniek de Jong 1 Hockey is een teamsport. Dat betekent dat je in het hockey er nooit alleen voor staat. Een teamsport betekent: Je samen inzetten

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zeventiende muis van het hockeyseizoen 2015 2016 In deze Muis: Zaterdag 2 april: weer een hapdag! Teams MC3, MB1 en MB2: allemaal zaalhockeykampioenen!!!

Nadere informatie

Meisjes B2 pakt Kampioenschap in bijzondere wedstrijd

Meisjes B2 pakt Kampioenschap in bijzondere wedstrijd Aanstaande zaterdag 7 juni dan willen we graag dat iedere keepster en keeper haar en zijn spullen komt inleveren in het clubhuis. Tussen 10.00 en 12.00 uur kan dit gebeuren, dus niet vergeten, breng alles

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de vierde muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : Kick-Off (woensdagavond 28 augustus, clubhuis) keeperskasten : toe aan vervanging

Nadere informatie

HOCKEYVELD... 2 HOCKEYSPEL ALGEMEEN... 3 HOCKEYREGELS...

HOCKEYVELD... 2 HOCKEYSPEL ALGEMEEN... 3 HOCKEYREGELS... Inhoudsopgave HOCKEYVELD... 2 HOCKEYSPEL ALGEMEEN... 3 HOCKEYREGELS... 4 OVERTREDINGEN... 4 VRIJE SLAG EN SPELHERVATTING... FOUT! BLADWIJZER NIET GEDEFINIEERD. CIRKEL EN 23M-GEBIED... 6 SCHEIDSRECHTERS...

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Enkele tips en aandachtspunten kleine moeite. groot plezier!

Dan ben je altijd op de hoogte! Enkele tips en aandachtspunten kleine moeite. groot plezier! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de derde muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : tips en aandachtspunten voor sluiting kantine belangrijke en noodzakelijke

Nadere informatie

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Agenda : Kick-off Woensdag 9 september kantine. Seizoen Nummer 02

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Agenda : Kick-off Woensdag 9 september kantine. Seizoen Nummer 02 De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tweede muis van het hockeyseizoen 2015 2016 In deze Muis: Start competitie Bitje = verplicht!!! Nieuwe hockey spelregels Speelschema 1 e weekend van de

Nadere informatie

Kick-off Hockeyseizoen Voorstelrondje Jeugd- en Technische Commissie. (Beknopte spelregeluitleg tallen) slaan we over..

Kick-off Hockeyseizoen Voorstelrondje Jeugd- en Technische Commissie. (Beknopte spelregeluitleg tallen) slaan we over.. Agenda Welkom Clubregels Voorstelrondje Jeugd- en Technische Commissie Activiteitenkalender 2014-2015 Fluiten doe je zo bij HCL! (Beknopte spelregeluitleg 3-6-8-11-tallen) slaan we over.. Communicatie

Nadere informatie

Spelregels 8:8. Rijswijksche Hockey Club Seizoen

Spelregels 8:8. Rijswijksche Hockey Club Seizoen Spelregels 8:8 Rijswijksche Hockey Club Seizoen 2014 2015 Versie 29-8-2014 Het speelveld Alleen pionen indien geen cirkel zichtbaar Wedstrijd Wedstrijd duur 2 * 30 minuten met 5 min pauze Coach kan een

Nadere informatie

Zaalhockey briefing. 25 november 2014

Zaalhockey briefing. 25 november 2014 Zaalhockey briefing 25 november 2014 Welkom! Zaalhockey organisatie Opbouw competitie Materiaal uitrusting DWF Zaalhockey spelregels Vragen Zaalhockey algemeen Enorme groei: 2014/2015 2.326(2013/2014 2.193,

Nadere informatie

A B C. veld veld veld

A B C. veld veld veld Proefexamen 3 Spelregels VELDHOCKEY 1. Op welke tekening staat het doel juist opgesteld?. Tegen de achterlijn, zie tekening B. Op de achterlijn, zie tekening B C. Voor de achterlijn, zie tekening C B C

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Wedstrijd zaterdag 30 maart : HCL MD2 tegen Heesch MD2

Dan ben je altijd op de hoogte! Wedstrijd zaterdag 30 maart : HCL MD2 tegen Heesch MD2 De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de dertigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : wedstrijdverslag Meisjes D2 wedstrijdverslag Dames 1 en Heren 1 Smurfentoernooi

Nadere informatie

Trainingsprogramma B-junioren

Trainingsprogramma B-junioren Trainingsprogramma B-junioren Inhoudsopgave Training Nummer 1... 3 Training Nummer 2... 5 Training Nummer 3... 7 Training Nummer 4... 9 Training Nummer 5... 11 Training Nummer 6... 13 Training Nummer 7...

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tweeëndertigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : Trainingen gaan door, tenzij. wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren

Nadere informatie

Welkom op Roomburg! Pien van der Mark

Welkom op Roomburg! Pien van der Mark Welkom op Roomburg! Pien van der Mark funben@roomburg.nl Inhoud van deze kennismaking Wie zijn we Waar staan we voor Trainingen en wedstrijden De rol van ouders op Roomburg LHC Roomburg voor jullie Hockey

Nadere informatie

ZAALHOCKEY. Kleiner veld, minder spelers. Start zaalseizoen. Oranje en zaalhockey. De regels in het kort Belangrijk om te weten Bijzonderheden

ZAALHOCKEY. Kleiner veld, minder spelers. Start zaalseizoen. Oranje en zaalhockey. De regels in het kort Belangrijk om te weten Bijzonderheden Gooische Hockeyclub 16 november 2017 ZAALHOCKEY De regels in het kort Belangrijk om te weten Bijzonderheden Start zaalseizoen Vanaf 4 december gaat het weer beginnen: het zaalseizoen. Een ander spelletje

Nadere informatie

Welkom op Roomburg! 4 september 2019

Welkom op Roomburg! 4 september 2019 Welkom op Roomburg! 4 september 2019 Inhoud van deze kennismaking Wie zijn we Waar staan we voor Trainingen en wedstrijden De rol van ouders op Roomburg LHC Roomburg voor jullie Hockey door de jaren heen

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! www.hcliempde.nl De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tweeëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Fotoverslag van de hockeyclinic op 3 maart 2012 Verslag van de

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenendertigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : wedstrijdverslagen MD2 en JC1 wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Wil jij ook graag het clubblad : De Muis ontvangen??

Dan ben je altijd op de hoogte! Wil jij ook graag het clubblad : De Muis ontvangen?? De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de derde muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: géén Muis ontvangen??? belangrijke oproep m.b.t. zaalhockey competitie eerste trainingen weer

Nadere informatie

schoolbasketbaltoernooi 2017!

schoolbasketbaltoernooi 2017! Organiseert het: schoolbasketbaltoernooi 2017! Deelnemende scholen: Coolsma - Dolfijn - De Kring - De Valkenheuvel - De Vuurvogel - De Zonheuvel Beste Deelnemers, Met trots organiseren wij het 6 e schoolbasketbaltoernooi

Nadere informatie

Schoolbasketbaltoernooi 2019

Schoolbasketbaltoernooi 2019 organiseert het: Schoolbasketbaltoernooi 2019 De Uilenburcht, Dolfijn, De Kring, De Valkenheuvel, De Vuurvogel, De Zonheuvel, Coolsma, De Ontdekkingsreis 1 Beste deelnemers, Met trots organiseren wij het

Nadere informatie

Spelregels Jongste Jeugd. Rijswijksche Hockey Club Seizoen

Spelregels Jongste Jeugd. Rijswijksche Hockey Club Seizoen Spelregels Jongste Jeugd Rijswijksche Hockey Club Seizoen 2016 2017 Versie 8-9-2016 Spel begeleiding F & 1e jaars E Begeleiding door 2 ouders (elk team 1) Nadruk ligt op begeleiden 2e jaars E Beide teams

Nadere informatie

De Muis. Veilig hockeyen doe je toch echt met een bitje! Dan ben je altijd op de hoogte! Agenda :

De Muis. Veilig hockeyen doe je toch echt met een bitje! Dan ben je altijd op de hoogte! Agenda : De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de drieëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: Flyer www.gebit.nl Reminder: belangrijke informatie m.b.t. de scheidsrechter cursussen

Nadere informatie

Verbeter Tactische Vaardigheden door Partijvormen

Verbeter Tactische Vaardigheden door Partijvormen Hockey : Versie maart 2006 Bron: KNHB / A.Cox / B.Bams Verbeter Tactische Vaardigheden door Partijvormen Het verbeteren van tactische vaardigheden van jeugdspelers d.m.v. partijvormen. Door Alexander Cox

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Zaterdag 3 maart 2012

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Zaterdag 3 maart 2012 De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Seizoen 2011-2012 Nummer 21 www.hcliempde.nl Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Hockeyclinic op zaterdag 3 maart 2012

Nadere informatie

HOCKEYVELD... 2 HOCKEYSPEL ALGEMEEN... 3 HOCKEYREGELS...

HOCKEYVELD... 2 HOCKEYSPEL ALGEMEEN... 3 HOCKEYREGELS... Inhoudsopgave HOCKEYVELD... 2 HOCKEYSPEL ALGEMEEN... 3 HOCKEYREGELS... 4 OVERTREDINGEN... 4 OVERTREDINGEN BINNEN DE CIRKEL... 4 VRIJE SLAG EN UITNEMEN... 5 CIRKEL EN 23M- GEBIED... 6 SCHEIDSRECHTERS...

Nadere informatie

JEUGD ZAALHOCKEY ATHENA Informatieavond 8 november

JEUGD ZAALHOCKEY ATHENA Informatieavond 8 november JEUGD ZAALHOCKEY ATHENA 2017-2018 Informatieavond 8 november Regels trainingen Grote handschoen Zaalstick/schoenen verplicht Bitje verplicht 15 min voor aanvang aanwezig Let op of je balken moet leggen

Nadere informatie

Proefexamen 1. Spelregels VELDHOCKEY. 1. Moet een team een aanvoerder hebben? A. Als er een coach is hoeft er geen aanvoerder te zijn B. Ja C.

Proefexamen 1. Spelregels VELDHOCKEY. 1. Moet een team een aanvoerder hebben? A. Als er een coach is hoeft er geen aanvoerder te zijn B. Ja C. Proefexamen 1 Spelregels VELDHOCKEY 1. Moet een team een aanvoerder hebben? A. Als er een coach is hoeft er geen aanvoerder te zijn B. Ja C. Nee 2. Waar moet de kleur van het shirt van de keeper van afwijken?

Nadere informatie

Het schoolbasketbaltoernooi 2015!

Het schoolbasketbaltoernooi 2015! Organiseert: Het schoolbasketbaltoernooi 2015! De deelnemende scholen: Pagina 1 Beste Deelnemers, Met trots organiseren wij dit jaar het 4 e schoolbasketbaltoernooi voor de Driebergse basisscholen. Ook

Nadere informatie

Spelregels elftallen. Korte uitleg van de belangrijkste regels voor spelers, coaches, trainers en ouders

Spelregels elftallen. Korte uitleg van de belangrijkste regels voor spelers, coaches, trainers en ouders Spelregels elftallen Korte uitleg van de belangrijkste regels voor spelers, coaches, trainers en ouders Speelveld De wedstrijd duurt 2 x 35 min, met 5 min rust Uitleg speelveld De cirkellijn behoort tot

Nadere informatie

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD Copyright 2017 - HBS - Niets uit dit document mag geheel of gedeeltelijk worden verveelvoudigd, opgeslagen of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder schriftelijke toestemming. WELKOMSTBOEKJE

Nadere informatie

SCHEIDSRECHTERSCOMITE

SCHEIDSRECHTERSCOMITE SCHEIDSRECHTERSCOMITE Beste vrienden, Het Uitvoerend Comité van de FIH heeft op basis van de aanbevelingen van het Comité voor de Spelregels van de FIH de wijzigingen aan de spelregels aanvaard. Deze wijzigingen

Nadere informatie

Belangrijkste regels zaalhockey

Belangrijkste regels zaalhockey Belangrijkste regels zaalhockey Kleiner veld met balken aan de zijkant geen 23 meter gebied en minder spelers, 6 tegen 6 Inclusief de keeper. Een team bestaat uit max 12 spelers die verplicht scheenbeschermers

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018.

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018. NIEUWSBRIEF jaargang 9 nr. 5 20-12-2018 SEIZOEN 2018/2019 Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018. Het jaar is weer in hoog tempo voorbij gevlogen. Op bestuurlijk niveau was het flink aanpoten.

Nadere informatie

Spelregelavond VELDHOCKEY. 11-tallen. R.M.H.C. de Pelikaan. Georganiseerd door: Tijs Jacobs Timothy van der Scheun Melanie Mathijssen

Spelregelavond VELDHOCKEY. 11-tallen. R.M.H.C. de Pelikaan. Georganiseerd door: Tijs Jacobs Timothy van der Scheun Melanie Mathijssen Spelregelavond VELDHOCKEY R.M.H.C. de Pelikaan 11-tallen Georganiseerd door: Tijs Jacobs Timothy van der Scheun Melanie Mathijssen Doel Veld Voorbereiding Teams Coach / Teambegeleider(s) Spelregels veldhockey

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tweeëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : start veld trainingen laatste zaalhockey wedstrijden start lentecompetitie

Nadere informatie

Opleiding tot clubscheidsrechter

Opleiding tot clubscheidsrechter Opleiding tot clubscheidsrechter Voorbereiding examen 1 oktober 2013 Instructie avonden Twee avonden: 18 en 23 september (2e avond Mozaiek), 19:30-21uur Opzet van de instructie avonden Eerste avond: 1.

Nadere informatie

Zaalhockey 2015/2016 Jorrit Peters / Rob van Gemert

Zaalhockey 2015/2016 Jorrit Peters / Rob van Gemert Ik Fluit voor mijn plezier!! Zaalhockey 2015/2016 Jorrit Peters / Rob van Gemert 10 november Inleiding: Ook zaalhockeywedstrijden moeten nu eenmaal gefloten worden: Zonder scheidsrechter, geen wedstrijd!

Nadere informatie

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant De fijnste kleine hockeyclub van Brabant 10 November 2009 #10 Sint en zijn Pieten bij HCL Sinterklaas komt langs bij Hockey Club Liempde en wel op woensdag 25 november. Er is direct contact geweest met

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de vijfentwintigste muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze Muis : Wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren 1 Grote opkomst jonge fluiters

Nadere informatie

welkom bij Upward Ouderavond 16 september 2014

welkom bij Upward Ouderavond 16 september 2014 welkom bij Upward Ouderavond 16 september 2014 programma teams veldindeling beleid trainingsorganisatie wachtlijsten informatie vrijwilligersvereniging jongste jeugd commissie Spelregels- en begeleiding

Nadere informatie

1. Hoeveel spelers moet een team minimaal in het veld hebben bij het begin van de wedstrijd? A. 8 B. 11 C. 16

1. Hoeveel spelers moet een team minimaal in het veld hebben bij het begin van de wedstrijd? A. 8 B. 11 C. 16 Proefexamen 2 Spelregels VELDHOCKEY 1. Hoeveel spelers moet een team minimaal in het veld hebben bij het begin van de wedstrijd? A. 8 B. 11 C. 16 2. Een team wil een speler wisselen. Wat is juist? A. Dat

Nadere informatie

Sportiviteit wint altijd!

Sportiviteit wint altijd! t oernooi 2017 Sportiviteit wint altijd! Zaterdag 24 juni 2017 C-toernooi Sportieve jongens en meisjes, coaches, teammanagers, scheidsrechters en ouders Wat enorm leuk dat jullie dit jaar meedoen aan het

Nadere informatie

Trainingsprogramma C-junioren

Trainingsprogramma C-junioren Trainingsprogramma C-junioren Inhoudsopgave Training Nummer 1... 3 Training Nummer 2... 5 Training Nummer 3... 7 Training Nummer 4... 9 Training Nummer 5... 11 Training Nummer 6... 13 Training Nummer 7...

Nadere informatie

Sportiviteit wint altijd!

Sportiviteit wint altijd! t oernooi 2017 Sportiviteit wint altijd! Zondag 25 juni 2017 D-toernooi Sportieve jongens en meisjes, coaches, teammanagers, scheidsrechters en ouders Wat enorm leuk dat jullie dit jaar meedoen aan het

Nadere informatie

Training E-pupillen Woensdag 28 september 2011

Training E-pupillen Woensdag 28 september 2011 Training E-pupillen Woensdag 28 september 2011 Zodra de kinderen op het veld komen, de 1 e en 2 e jaars splitsen en 4 tegen 4 spelen op de klaarstaande veldjes. Dit is gelijk de warming up. Oefenvorm duurt

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE Versie 1.3

PROGRAMMABOEKJE Versie 1.3 Rabobank Schoolhockey Toernooi 2016 Zaterdag 18 juni PROGRAMMABOEKJE Versie 1.3 Georganiseerd door: Mede mogelijk gemaakt door: Beste begeleider, Ook dit jaar hebben wij het Rabobank Schoolhockey Toernooi

Nadere informatie

Case 5 Jij hebt gefloten voor een strafcorner. De met een tip-in variant correct ingeschoten bal komt op het lichaam van de lijnstopper. Jij twijfelt

Case 5 Jij hebt gefloten voor een strafcorner. De met een tip-in variant correct ingeschoten bal komt op het lichaam van de lijnstopper. Jij twijfelt Case 1 Een aanvaller en een verdediger zijn buiten het 23-metergebied in duel, waarbij de verdediger de bal tegen zijn voet krijgt. Je collega fluit voor een vrije slag. De verdediger echter rent verder

Nadere informatie

PROEFEXAMEN 1 VELDHOCKEY

PROEFEXAMEN 1 VELDHOCKEY PROEFEXAMEN 1 VELDHOCKEY 1 Een team heeft geen elftal bij elkaar kunnen krijgen Ze willen met 9 spelers beginnen Is dit toegestaan? A Alleen als de aanvoerder van tegenstanders hiermee akkoord gaat B Ja,

Nadere informatie

Jeugd Valkenier Digitaal mededelingenblad van en voor de jeugdafdeling van VV de Valk

Jeugd Valkenier Digitaal mededelingenblad van en voor de jeugdafdeling van VV de Valk Digitaal mededelingenblad van en voor de jeugdafdeling van VV de Valk Programma Datum Wedstrijd Aanwezig Aanvang Datum Wedstrijd Aanwezig Aanvang 22-11 De Valk A1 - Bladella A2 13.45 14.45 22-11 Eindhoven

Nadere informatie

Hockey begeleiding Jongste Jeugd

Hockey begeleiding Jongste Jeugd Hockey begeleiding Jongste Jeugd Agenda Wat is Hockey Spelbegeleiding Spelregels Wat is hockey Algemeen: Hockey is een spel waarbij 2 teams tegen elkaar spelen. Alle spelers hebben een stick. Met die stick

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de negende muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : aankondiging voorlichtingsavond speciaal voor C- en B-jeugd wedstrijdverslagen

Nadere informatie

Jeugdhandbal. D-Jeugd Nieuwe stijl. Afspraken D-jeugd:

Jeugdhandbal. D-Jeugd Nieuwe stijl. Afspraken D-jeugd: D-Jeugd Nieuwe stijl Kinderen tot en met 12 jaar spelen handbal op een andere manier dan het volwassen handbal. De regels zijn per categorie aangepast om het spel beter te laten aansluiten bij de belevingswereld

Nadere informatie

Categorieën U7/U8 U9 U10 U11/U12 Scheidsrechter 1 (ontvangende) 2 (een van elke club) Coach op het

Categorieën U7/U8 U9 U10 U11/U12 Scheidsrechter 1 (ontvangende) 2 (een van elke club) Coach op het Categorieën U7/U8 U9 U10 U11/U12 Scheidsrechter 1 (ontvangende) 2 (een van elke club) Coach op het Ja (toegelaten) Officials veld Spel/spelers niet hinderen (langs de lijn) Publiek Buiten het veld (achter

Nadere informatie

ZAALHOCKEY

ZAALHOCKEY ZAALHOCKEY 2016-2017 NIEUWE REGELS LANGE CORNER Onopzettelijk via een verdediger over de achterlijn Van de keeper afgekaatst Nemen op de middenlijn, recht tegenover de plek waar de bal over de achterlijn

Nadere informatie

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant De fijnste kleine hockeyclub van Brabant 14 April 2010 #20 Dames HCL overtuigen tegen DVS Afgelopen zondag stonden HCL en DVS voor de tweede keer dit seizoen tegenover elkaar. De eerste wedstrijd leverde

Nadere informatie

Welkom bij het SchoolStreetBall toernooi 2018

Welkom bij het SchoolStreetBall toernooi 2018 Welkom bij het SchoolStreetBall toernooi 2018 Met veel plezier organiseert Basketbalvereniging Forwodians en De Combibrug het streetballtoernooi. Het toernooi vindt plaats op zaterdag 2 juni 2018 in de

Nadere informatie

Selectie 2014/2015. Morgan van den Berg Keeper 18 juli 1996. Marc Walda Verdediger 18 januari 1996. Emiel lont Verdediger 26 juni 1996

Selectie 2014/2015. Morgan van den Berg Keeper 18 juli 1996. Marc Walda Verdediger 18 januari 1996. Emiel lont Verdediger 26 juni 1996 Nieuwsbrief A2 Trainer Sjouke de trainer van BBC A2, en tevens trainer van het 2e van Zwaagwesteinde, heeft sport hoog in het vaandel staan. Sjouke staat positief in het leven en wil graag het plezier,

Nadere informatie

LES 3. GROEP: 3 t/m 8 HOCKEY.

LES 3. GROEP: 3 t/m 8 HOCKEY. LES 3. GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: - De leerling speelt als verdediger of als aanvaller. - De leerling kent de (veiligheids)regels van hockey en past deze ook toe. Groep 5/6 - De leerling kan een hockeybal

Nadere informatie

10 december 2016 TOERNOOIBOEKJE

10 december 2016 TOERNOOIBOEKJE 10 december 2016 TOERNOOIBOEKJE Activiteiten@hvspijkenisse.nl VOORWOORD Zaterdag 10 december 2016 vindt het jaarlijkse IJsspijker toernooi plaats bij HVS met als thema: Winter! Dit evenement wordt elk

Nadere informatie

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Via Agenda : Minislotdag = zaterdag 13 juni Familietoernooi = zondag 14 juni 2015

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Via  Agenda : Minislotdag = zaterdag 13 juni Familietoernooi = zondag 14 juni 2015 De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de dertigste muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: Aanmelden / mutaties toezending clubblad Een nieuw Teun de Nooijer pleintje Jules Tuinen

Nadere informatie

Doel van de warming-up oefeningen is het trainen van de basistechnieken zoals aannames, passen, lopen met de bal en passeerbewegingen.

Doel van de warming-up oefeningen is het trainen van de basistechnieken zoals aannames, passen, lopen met de bal en passeerbewegingen. Trainingsoefenstof bijeenkomst Starten met training geven in de zaal Warming-up Tekening 1: warming-up vormen met 2-tallen (a) en 4-tallen (b) Doel van de warming-up oefeningen is het trainen van de basistechnieken

Nadere informatie

Arbitrage : van 8-tal hockey naar 11-tal hockey Versie november 2010 Bron: KNHB / B.Bams

Arbitrage : van 8-tal hockey naar 11-tal hockey Versie november 2010 Bron: KNHB / B.Bams Arbitrage : van 8-tal hockey naar 11-tal hockey Versie november 2010 Bron: KNHB / B.Bams De veranderingen zijn GEEL gemarkeerd. Hoe ziet het speelveld eruit?.. Veldmarkeringen in de vorm van hoekvlaggen

Nadere informatie

zaalhockey. https://youtu.be/eu-z0qjh5ks. Presentatie Zaalhockey , E jeugd (EM) 1

zaalhockey. https://youtu.be/eu-z0qjh5ks. Presentatie Zaalhockey , E jeugd (EM) 1 zaalhockey https://youtu.be/eu-z0qjh5ks (EM) 1 Onderwerpen: 1. techniek 2. tactiek 3. strafcorner 4. wisselen Als coach kun je je spelers wijzen op: 1. Basistechniek pushen 2. Basistechniek aannemen a)

Nadere informatie

Briefing clubscheidsrechters zaalhockey pag 1-4 Spelregelswijziging zaal pag 5

Briefing clubscheidsrechters zaalhockey pag 1-4 Spelregelswijziging zaal pag 5 Briefing clubscheidsrechters zaalhockey 2015-16 pag 1-4 Spelregelswijziging zaal 2015-16 pag 5 BRIEFING CLUBSCHEIDSRECHTERS ZAALHOCKEY SEIZOEN 2015-2016 In deze briefing behandelen we een aantal belangrijke

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Beste ouders, beste D-jeugd

Dan ben je altijd op de hoogte! Beste ouders, beste D-jeugd De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zesde muis van het hockeyseizoen 2015 2016 In deze Muis: Géén HCL Hotel voor de D-jeugd Teamindeling zaalhockey wintercompetitie Wedstrijdverslag Dames

Nadere informatie

1e periode: herhalen van taakgericht en teamgericht. 2e periode: balbezit 3e periode: balbezit en balbezit tegenstander.

1e periode: herhalen van taakgericht en teamgericht. 2e periode: balbezit 3e periode: balbezit en balbezit tegenstander. 1e periode: herhalen van taakgericht en teamgericht. e periode: balbezit e periode: balbezit en balbezit tegenstander. 1 e Periode: Herhalen van taakgericht en teamgericht Training 1: Wat zijn de taken

Nadere informatie

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL 2015 Voorwoord Beste ouders/verzorgers van onze mini s Bijgevoegd vindt u weer een nieuwsbrief met veel informatie over de komende periode. Afgelopen zaterdag

Nadere informatie

Visie. Waterpolo Z & PC Nunspeet

Visie. Waterpolo Z & PC Nunspeet Visie Waterpolo Z & PC Nunspeet Inhoud Inleiding...3 De Waterpolo Commissie...3 Trainers en Coaches...4 Missie en Visie...5 Scheidsrechters en W officials...5,6 Trainingen en Teams...6,7,8 Inleiding De

Nadere informatie

SPELREGELBOEKJE ZAALHOCKEY

SPELREGELBOEKJE ZAALHOCKEY SPELREGELBOEKJE ZAALHOCKEY 1 Kleiner veld Vergeleken met buiten zijn in de zaal het veld, de cirkel en de goal veel kleiner. Het enige wat groter is, is de afstand van strafbalstip, namelijk 7 meter in

Nadere informatie

Schoolbasketbal Leusden 4 januari 2018

Schoolbasketbal Leusden 4 januari 2018 Schoolbasketbaltoernooi Donderdag 4 januari 2018 Voorwoord Schoolbasketbal 2017-2018 Na alle feestdagen is het nieuwe jaar begonnen. Hoe veel beter kan het jaar beginnen met een sportief en gezellig toernooi

Nadere informatie

De Babbeltjes. Maand: November

De Babbeltjes. Maand: November De Babbeltjes Maand: November Video actie Ben jij een echte balkunstenaar? Of heb jij een mooie korfbal actie? Doe dan nu mee met de video actie! Maak een filmpje van jouw truc of actie en stuur deze op

Nadere informatie

1 SPELREGELS 3-TALLEN 5m 5m 5m 2m 2m 2m speelrichting speelrichting 2m 2m 2m 5m 5m 5m 5m.

1 SPELREGELS 3-TALLEN 5m 5m 5m 2m 2m 2m speelrichting speelrichting 2m 2m 2m 5m 5m 5m 5m. 1 SPELREGELS 3-TALLEN speelrichting speelrichting. 2 Hoe ziet een speelveld er uit? Veldmarkeringen in de vorm van pylonnen Doelmarkeringen in de vorm van pylonnen De achterlijnen worden gevormd door de

Nadere informatie

Donderdag 28 december Sportpark Duinwetering

Donderdag 28 december Sportpark Duinwetering Donderdag 28 december 2017 Sportpark Duinwetering WWW.MSVNOORDWIJK.NL Op donderdag 28 december a.s. wordt het basketbalevenement voor de Noordwijkse basisscholen gehouden. Het laatste sporttoernooi van

Nadere informatie

LES 3. GROEP: 3 t/m 8 KORFBAL.

LES 3. GROEP: 3 t/m 8 KORFBAL. LES 3. GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: - De leerlingen kiest een afspeellijn die niet verdedigd wordt. - De leerling doet bij iemand is hem, niemand is hem, pogingen om de bal te pakken. - De leerling staat

Nadere informatie

Zaal: hoe was het ook al weer?

Zaal: hoe was het ook al weer? ZAALHockey 2016 Zaal: hoe was het ook al weer? Hoog in normaal spel: niemand in de buurt: maximaal 10 cm pass boven 10 cm = fout als de tegenstander er last van heeft = fout Bal slaan mag niet; alleen

Nadere informatie

Arbitrage zaalhockey Seizoen 2015/2016

Arbitrage zaalhockey Seizoen 2015/2016 Arbitrage zaalhockey Seizoen 2015/2016 Bal spelen: mag hoog pushen, scoop, (onopzettelijk) hoog slaan mits niet gevaarlijk Afmetingen: cirkel 14,63 m, strafbalstip op 6,40 m; zijlijnen Bal spelen: alleen

Nadere informatie

B U L L Y. bully@ddhc.nl. W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5. In deze Bully:

B U L L Y. bully@ddhc.nl. W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5. In deze Bully: B U L L Y W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5 In deze Bully: ME8-1 bezoekt de Hockey World League in Brasschaat. Nieuwe jas???? TEAMINDELING INFORMATIE Aanleveren van kopij (maandag vóór 20.00 uur) Wijzigingen

Nadere informatie

Fluiten in de zaal. seizoen

Fluiten in de zaal. seizoen Fluiten in de zaal seizoen 2015-2016 Nieuwe regels iedereen een bitje in geen bitjespolitie junioren en senioren 6 spelers vrije push altijd op plaats overtreding niet meer insluiten langs balk bij achterlijn

Nadere informatie

Inhoud: Hier naast/onder staat wie er met de prijs vandoor gaat. Verder is er een leuk verslag van U12.

Inhoud: Hier naast/onder staat wie er met de prijs vandoor gaat. Verder is er een leuk verslag van U12. Clubkrant BZ 72 Inhoud: Prijsvraag uitslag Blz. 3 U12 Mix Blz. 4-6 Tips en weetjes Blz. 7 De redactie: Hoi allemaal, We gaan het jaar uit met een nieuwe krant. Met een naam! We zijn nu goed op gang en

Nadere informatie

INSTRUCTIES VOOR DE ZAALCOÖRDINATOR

INSTRUCTIES VOOR DE ZAALCOÖRDINATOR INSTRUCTIES VOOR DE ZAALCOÖRDINATOR Een zaalcoördinator coördineert (een deel van) een wedstrijddag. Hij / zij is verantwoordelijk voor een soepel verloop van (een deel van) de dag, waarop wedstrijden

Nadere informatie

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen.

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Daar heb ik ook mijn scheidsrechterskaartgehaald en

Nadere informatie

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Beste allemaal,

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Beste allemaal, De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tweeëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2015 2016 In deze Muis: Nieuw DE Koffieapparaat Nieuwe prijslijst per heden Huishoudelijk Reglement en Statuten

Nadere informatie

Nieuwerkerkse Hockey Club De IJssel. Coach tips Tactische uitgangspunten

Nieuwerkerkse Hockey Club De IJssel. Coach tips Tactische uitgangspunten Tactische uitgangspunten te gebruiken bij trainingspartijen en wedstrijden Hieronder vind je de tactische principes die je bij het coachen kunt gebruiken. Door deze principes ook tijdens de training/afsluitende

Nadere informatie

Voorwoord. Wij wensen u een zonnig, maar bovenal een sportief en gezellig evenement toe! De Organisatie

Voorwoord. Wij wensen u een zonnig, maar bovenal een sportief en gezellig evenement toe! De Organisatie Voorwoord Namens de organisatie heten wij u van harte welkom op het KGU Horeca Mini Straatvoetbaltoernooi 2015. Het evenement zal dit jaar voor de tweede keer plaatsvinden. De organisatie van het KGU Horeca

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de vierentwintigste muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: Funkeyhockey Info voorkomende hockeyblessures Speelschema 2 e weekend van de voorjaarscompetitie

Nadere informatie

Introductie. q Nu zo n 15 jaar hockey ouder. q Januari 2012: clubscheidsrechter. q Mei 2016: benoemd tot BS

Introductie. q Nu zo n 15 jaar hockey ouder. q Januari 2012: clubscheidsrechter. q Mei 2016: benoemd tot BS Spelregelcafé #scheidsbedankt HC Berlicum 11 september 2017 Introductie q Nu zo n 15 jaar hockey ouder q Januari 2012: clubscheidsrechter q Mei 2016: benoemd tot BS q Najaar 2017 start met opleiding CS+

Nadere informatie

Beste kinderen en ouder(s)/verzorger(s),

Beste kinderen en ouder(s)/verzorger(s), Beste kinderen en ouder(s)/verzorger(s), Super leuk dat jullie op woensdagmiddag 26 september meedoen met het H.V. Unitas 63 schoolhandbaltoernooi! Hieronder is alle informatie te vinden zoals locatie,

Nadere informatie

Trainingsprogramma 2 e jaars D-pupillen

Trainingsprogramma 2 e jaars D-pupillen Trainingsprogramma 2 e jaars D-pupillen Inhoudsopgave Training Nummer 1... 3 Training Nummer 2... 5 Training Nummer 3... 7 Training Nummer 4... 9 Training Nummer 5... 11 Training Nummer 6... 13 Training

Nadere informatie

Augustus DSC Kerkdriel De Leidraad Kanjers. Jeugdopleidingsplan DSC Kerkdriel

Augustus DSC Kerkdriel De Leidraad Kanjers. Jeugdopleidingsplan DSC Kerkdriel Augustus 2016 DSC Kerkdriel De Leidraad Kanjers Lenard Weber / Hein Lamers Voor: Technische zaken DSC Kerkdriel September INHOUDSOPGAVE Voorpagina 1 Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Planning 4 1 tegen 1 vormen

Nadere informatie

Coaching Boekje 2014-2015. U7-U12 Dragons

Coaching Boekje 2014-2015. U7-U12 Dragons Coaching Boekje 2014-2015 U7-U12 Dragons INLEIDING Coachen is niet gemakkelijk, 6 vuistregels voor effectief coachen bij U7-U12: 1. Bespreek per wedstrijd maximaal 2 onderwerpen, herhaal deze in de rust.

Nadere informatie

Standaard jaarplanning E pupillen en D jeugd (8-11 jaar)

Standaard jaarplanning E pupillen en D jeugd (8-11 jaar) Floorball training Standaard jaarplanning E pupillen en D jeugd (8-11 jaar) Deze standaard jaarplanning is een hulpmiddel voor alle jeugdtrainers. Met deze planning kan je het hele seizoen vullen met leuke

Nadere informatie

F-tallen bijeenkomst. Welkom in de wereld die hockey heet

F-tallen bijeenkomst. Welkom in de wereld die hockey heet Welkom bij HCZwolle F-tallen bijeenkomst Welkom in de wereld die hockey heet F-tal team en spelbegeleider zijn bij HCZwolle stick gaaf! Programma: Inleiding Marlou Schuit Jongste Jeugd; Coachcursus-leider

Nadere informatie

Programmaboekje zaalvoetbaltoernooi 2016

Programmaboekje zaalvoetbaltoernooi 2016 Programmaboekje zaalvoetbaltoernooi 2016 Sporthal Welgelegen, Utrecht 21 februari 2016 Groep A Ik trainee meer LIC 2 FC BT Utrecht Groep B The Champs LIC 1 OLD STARS Douane Schiphol Pax LIC 3 1. Welkomstwoord

Nadere informatie