Invulling Commissies HRC 14

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Invulling Commissies HRC 14"

Transcriptie

1 Invulling Commissies HRC 14 Naast het gebruikelijke hoofdbestuur hebben we ervoor gekozen om de structuur van voetbalvereniging HRC 14 op te bouwen uit een aantal commissies. Het hoofdbestuur is verantwoordelijk voor het uitzetten van het beleid maar de uitvoering van dit beleid zal komen te liggen bij de verschillende commissies. Iedere commissie kent dus zijn eigen taken en opereert onder de vleugels van het hoofdbestuur. Het werken met diverse commissies zorgt voor een spreiding van de vele werkzaamheden. Om de communicatie tussen de verschillende commissies en het hoofdbestuur zo goed mogelijk te laten verlopen is er gekozen voor een structuur waarbij iedere commissie beschikt over een eigen contactpersoon. Deze persoon is tevens actief binnen het hoofdbestuur en is verantwoordelijk voor de communicatie in beide richtingen. Afhankelijk van de intensiteit van de taken binnen de commissie zal de contactpersoon of zelf zitting nemen binnen de commissie of alleen fungeren als schakel tussen het hoofdbestuur en de betreffende commissie. Deze contactpersoon is tevens het aanspreekpunt bij vragen en/of opmerkingen met betrekking tot de betreffende commissie. Hieronder staat beschreven welke negen commissies er worden onderscheiden, welke personen er optreden als contactpersoon en niet onbelangrijk, er wordt een voorbeeld geschetst van wat er wordt verwacht van personen die actief willen zijn in een van de commissies. Uiteraard is onderstaande opzet bedoeld om je een idee te geven van wat er van welke commissie wordt verwacht. Het takenpakket zal dan ook meer omvatten dan alleen de hier beschreven taken. Daarnaast is eigen input natuurlijk ook zeer welkom. Wil jij helpen onze nieuwe vereniging HRC 14 tot een groot succes te maken? Meld je dan nu aan om je in te zetten voor een van de genoemde commissies. Vele handen maken licht werk, dus twijfel niet en laten we met zijn allen de schouders er onder zetten! Mocht je je graag willen aanmelden en liefst wat meer informatie willen kun je het beste even contact opnemen met de aangewezen contactpersoon voor de commissie of een mailtje sturen naar de betreffende commissie.

2 Sponsorcommissie: Antwan van Doorn - De sponsorcommissie heeft als taak zich bezig te houden met het opstellen van het sponsorplan en het uitvoeren van complete sponsorbeleid binnen de vereniging. We verstaan hieronder bijvoorbeeld het werven van clubsponsors voor nieuwe tenues, reclameborden langs de velden of een financiële bijdrage. Daarnaast is het natuurlijk ook zeer belangrijk om goede contacten te onderhouden met de vele sponsoren die de vereniging steunen. Andere taken zijn bijvoorbeeld het uitnodigen en zorgdragen voor betrokkenheid van sponsoren bij evenementen, het continu actualiseren van het sponsorbestand en het bijhouden en bewaken van de duur en de inhoud van afgesloten contracten. Activiteiten Commissie: Miriam Linnenbank - Deze commissie verzorgt de diverse activiteiten die verspreid over het seizoen worden georganiseerd. De commissie is er voor zowel de jeugdleden als voor de senioren en vervangt de huidige commissies (activiteitencommissies en vrienden van )die er momenteel zijn voor HVV, RVV en de jeugd. Voorbeelden van activiteiten die door deze commissie worden georganiseerd zijn bijvoorbeeld het feestweekend, de kerstmarkt, het zaalvoetbal of de champignon actie. Uiteraard is deze commissie vrij om zelf te bepalen welke activiteiten zij organiseert gedurende de aankomende seizoenen. Binnen de activiteitencommissie zal er worden gewerkt met een scheiding van de te organiseren activiteiten. Zo ben je waarschijnlijk niet betrokken bij de organisatie (hulp is uiteraard welkom) van alle activiteiten maar richt je je specifiek op de organisatie van enkele activiteiten. Natuurlijk is het niet mogelijk om alle activiteiten te organiseren met alleen personen die actief zijn binnen deze commissie. Mocht je daarom niet volwaardig in de commissie willen dan kun je natuurlijk altijd op een andere manier je steentje bijdragen.

3 Technische commissie: Gerjo de Jong - Deze commissie vertaalt de voetbaltechnische visie en beleid binnen de vereniging en heeft naast een uitvoerende taak eveneens een controlerende taak. Binnen de Technische Commissie maken we onderscheid tussen heren, dames en de jeugd. Als onderdeel van een uitvoerende taak verstaan we bijvoorbeeld de (mede) aanstelling van de diverse trainers en leiders m.b.t. de diverse elftallen. Daarnaast is de technische commissie er eveneens als onafhankelijk panel voor de beoordeling m.b.t. het functioneren van leiders en trainers. Daarnaast is een taak van de personen binnen deze commissie om voorstellen te doen omtrent de opleiding van onze jeugdleden. Bij vragen en opmerkingen op voetbaltechnisch gebied is deze commissie het eerste aanspreekpunt. Onderhoudscommissie: Kees Vernooij - De onderhoudscommissie heeft als taak het onderhoud van het complex. Hieronder verstaan we o.a. het onderhoud van de gebouwen (kantine en kleedkamers) maar ook het onderhoud van de velden (het veld, dug-outs, doelen, reclameborden) en overige werkzaamheden op en rondom het veld (parkeergelegenheid, borders en perken, het terras). Daarnaast heeft de onderhoudscommissie de taak om zich bezig te houden met het inplannen en coördineren van klussendagen. Communicatie/pr commissie: Robin v/d Burght & Roy Schungel - Deze commissie heeft als taak zich bezig te houden met het verspreiden van de communicatie vanuit de vereniging richting iedereen die betrokken is bij de vereniging. Dit kan zijn via de website, social media of een nieuwsbrief. Dit kan echter ook zijn door het plaatsen van een artikel in de krant bij een bijzondere gebeurtenis of het verspreiden van flyers bij een speciale gelegenheid. Daarnaast is deze commissie er tevens voor de communicatie van de leden en andere betrokkenen richting het hoofdbestuur. Klachten, vragen of opmerkingen kunnen aan deze commissie worden gericht.

4 Kantine/Inkoopcommissie: Antwan van Doorn- Deze commissie heeft als primaire taak te zorgen voor het goed functioneren van de kantine en de inkoop van producten voor de kantine en daarbuiten. Een belangrijke taak in deze commissie het maken van een planning omtrent het openen en sluiten van de kantine op trainingen avonden en wedstrijddagen. Daarnaast is een belangrijke taak het plannen van de kantinediensten voor de momenten dat de kantine is geopend. Tevens is het correct instrueren van het barpersoneel is een taak van de kantinecommissie. Ook het opnemen van de voorraad en de inkoop het eten en drinken welke wordt verkocht in de kantine. Het maken van afspraken met diverse leveranciers is tevens een taak van de kantine/inkoopcommissie. Verder is deze commissie (veelal in samenspraak met de onderhoudscommissie) verantwoordelijk voor de materialen in de kantine. Dit varieert van de frituurpan in de keuken tot de televisie of de radio-installatie. Een ander belangrijk element binnen de inkoopcommissie is de inkoop van producten die niet direct betrekking hebben tot de kantine. Hieronder verstaan we bijvoorbeeld het inkopen van ballen en doelen en andere materialen die nodig zijn tijdens wedstrijden en trainingen. Scheidsrechtercommissie: Chris van Drunen - De scheidsrechterscommissie houdt zich bezig met het coördineren van alle zaken met betrekking tot de scheidsrechters binnen de vereniging. Dit zowel voor de jeugd als voor de senioren. Hieronder verstaan we niet direct het regelen van scheidsrechters bij thuiswedstrijden maar juist het instrueren van personen die graag een wedstrijd willen fluiten. Dit kan bijvoorbeeld door het geven van trainingen of presentaties aan toekomstige scheidsrechters binnen de vereniging. Jeugdcommissie: Basselien van Deelen - De jeugdcommissie is daar voor alle zaken die te maken hebben met de jongste leden van onze vereniging. De jeugdcommissie zal verder gaan zoals die al jaren functioneert. Het grote verschil is nu echter dat het huidige jeugdbestuur gaat functioneren als een commissie en niet langer als een afzonderlijk bestuur. De jeugdcommissie acteert eveneens onder de vleugels van het hoofdbestuur. Een taak van het jeugdbestuur is bijvoorbeeld het indelen van de verschillende jeugdteams maar ook het organiseren van jeugdtoernooien en het begroten van de materialen voor de jeugd.

5 Damescommissie: Kees Vernooij - De damescommissie is in het leven geroepen vanwege de enorme groei die onze vereniging ervaart op het gebied van damesvoetbal. Omdat de dames-tak van de vereniging inmiddels een groot deel van de vereniging omvat is het belangrijk hier voldoende aandacht aan te schenken. De damescommissie is niet alleen in het leven geroepen om de wensen vanuit de dames-tak te verwoorden maar ook om actief zorg te dragen voor een verdere groei en verbetering van de kwaliteit van het damesvoetbal binnen de vereniging. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van het organiseren van het organiseren van proefdagen om mogelijke nieuwe speelsters te werven. * Het is belangrijk om in ogenschouw te houden dan bovenstaande voorbeelden ook echt voorbeelden zijn. De commissies zijn uiteraard vrij om zelf mee te denken over activiteiten en taken die zij uitvoeren. Bovenstaande dient als voorbeeld om iedereen een idee te geven van wat de taken van de diverse commissies zullen zijn.

JEUGDVOETBALBELEIDSPLAN. Actief werken aan de. toekomst. Versie, seizoen 2011-2012 - 1 - Jeugdvoetbalbeleidsplan

JEUGDVOETBALBELEIDSPLAN. Actief werken aan de. toekomst. Versie, seizoen 2011-2012 - 1 - Jeugdvoetbalbeleidsplan Actief werken aan de toekomst Versie, seizoen 2011-2012 - 1 - Inhoudsopgave Inleiding... 3 Achtergrond... 3 Hoofdstuk 1. De organisatie... 4 Coördinatie en aansturing... 4 Doelstellingen en uitgangspunten

Nadere informatie

Op weg naar een duurzame sportvereniging

Op weg naar een duurzame sportvereniging Op weg naar een duurzame sportvereniging 1 Inhoud Inleiding... 4 De fasen op een rij... 10 1. Dromen... 11 1.1 Het begint met een droom... 11 1.2 Mandaat van bestuur en leden... 12 1.3 Wijs verantwoordelijke(n)

Nadere informatie

Sportclubs in de jeugdketen

Sportclubs in de jeugdketen Sportclubs in de jeugdketen De mogelijkheden van pedagogische ondersteuning van sportverenigingen Niels Hermens Rob Gilsing Sportclubs in de jeugdketen De mogelijkheden van pedagogische ondersteuning van

Nadere informatie

Kunstbalie over het belang van een goed netwerk door Jacolien de Nooij

Kunstbalie over het belang van een goed netwerk door Jacolien de Nooij Kunstbalie over het belang van een goed netwerk door Jacolien de Nooij Afgelopen jaar hebben we diverse pioniers op het gebied van Foto s Ad en Clara Cultuur in de Spiegel geïnterviewd om een beeld te

Nadere informatie

Code Goed Onderwijsbestuur VO

Code Goed Onderwijsbestuur VO Het Commanderij College is aangesloten bij de VO-raad, de vereniging van schoolbesturen in het voortgezet onderwijs. Instellingen die lid zijn van de VO-raad, vallen onder de werking van de code Goed Onderwijsbestuur

Nadere informatie

Draaiboek voor een ouderavond over pesten in het basisonderwijs

Draaiboek voor een ouderavond over pesten in het basisonderwijs Draaiboek voor een ouderavond over pesten in het basisonderwijs Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 Pesten in het basisonderwijs... 3 2. Organisatie van de ouderavond... 4 2.1 Wat is een goed moment?... 4

Nadere informatie

Colofon. Vereniging NOV, april 2012

Colofon. Vereniging NOV, april 2012 In veilige handen Hoe begeleid ik vrijwilligersorganisaties bij het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag? Voor steunpunten en ondersteuners Colofon Tekst: Saskia Daru, Ronald Hetem, Wendela

Nadere informatie

thuiswedstrijd van Vitesse naar keuze. Bij de seniorenteams gaat de Fair Play prijs naar Spero 6. Zij krijgen een bijschrijving op hun teampas.

thuiswedstrijd van Vitesse naar keuze. Bij de seniorenteams gaat de Fair Play prijs naar Spero 6. Zij krijgen een bijschrijving op hun teampas. 1. Lieve mensen. Er is altijd meer dan hetgeen je waarneemt. En dat maakt het moeilijk de werkelijkheid te beoordelen. Als jurist weet ik dat natuurlijk. Dat is immers zo n beetje de kern van je vak. De

Nadere informatie

Handen en voeten aan beoordelen. handreiking invoering beoordelingssysteem in het hbo

Handen en voeten aan beoordelen. handreiking invoering beoordelingssysteem in het hbo Handen en voeten aan beoordelen handreiking invoering beoordelingssysteem in het hbo Inleiding In de cao voor het Hoger Beroepsonderwijs hebben cao partijen afspraken vastgelegd over de invoering van

Nadere informatie

U bent aan zet! Zorg, welzijn en wonen zoals u dat wilt. het gevoel van samen

U bent aan zet! Zorg, welzijn en wonen zoals u dat wilt. het gevoel van samen U bent aan zet! Zorg, welzijn en wonen zoals u dat wilt het gevoel van samen Zorg, welzijn en wonen zoals u dat wilt U bent aan zet! Als cliënt van Archipel kunt u zelf aangeven op welke punten u ondersteuning

Nadere informatie

Code Goed Onderwijsbestuur VO

Code Goed Onderwijsbestuur VO VO-raad Postadres Postbus 8282 3503 RG Utrecht T 030 232 48 00 F 030 232 48 48 W www.vo-raad.nl E info@vo-raad.nl Code Goed Onderwijsbestuur VO Code Goed onderwijsbestuur in het voortgezet onderwijs Inhoud

Nadere informatie

TAKEN IN EEN SPORTVERENIGING

TAKEN IN EEN SPORTVERENIGING TAKEN IN EEN SPORTVERENIGING In verenigingen doen soms één of enkele vrijwilligers bijna alles. Soms kan dat, want de betreffende man of vrouw heeft tijd genoeg, maar het is een gevaarlijke situatie. Als

Nadere informatie

DRAAIBOEK HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT

DRAAIBOEK HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT DRAAIBOEK HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT 1 Hoe organiseer je een activiteit Uitleg Iets organiseren kan iedereen. Maar tussen organiseren en goed organiseren zit een heel groot verschil. Dit draaiboek

Nadere informatie

Zorg voor senioren; hoe eerder, hoe beter! Beschrijving van het project Buurtcontactpersonen in Utrecht Binnenstad en Utrecht Noordoost

Zorg voor senioren; hoe eerder, hoe beter! Beschrijving van het project Buurtcontactpersonen in Utrecht Binnenstad en Utrecht Noordoost Zorg voor senioren; hoe eerder, hoe beter! Beschrijving van het project Buurtcontactpersonen in Utrecht Binnenstad en Utrecht Noordoost Stade Advies Utrecht, mei 2008 Lous Brouwer in opdracht van i.s.m.

Nadere informatie

Hoe succesvol bent u met vrijwilligers? Zelfevaluatie

Hoe succesvol bent u met vrijwilligers? Zelfevaluatie Hoe succesvol bent u met vrijwilligers? Zelfevaluatie Succesvol en aantrekkelijk vrijwilligerswerk Inleiding Organisaties waar vrijwilligers werken, willen hun doelen bereiken. Individuele vrijwilligers

Nadere informatie

Professionalisering van besturen in het primair onderwijs

Professionalisering van besturen in het primair onderwijs Professionalisering van besturen in het primair onderwijs 2 - Professionalisering van besturen in het primair onderwijs Professionalisering van besturen in het primair onderwijs Verslag van de commissie

Nadere informatie

Iedereen moet kunnen meedoen

Iedereen moet kunnen meedoen Nieuwe wet voor maatschappelijke ondersteuning in uw gemeente Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Inhoud 2 Voorwoord 5 Wat is de Wmo? 5 Waarom is de Wmo belangrijk? 9 Negen taken voor uw

Nadere informatie

De MR en zijn achterban Wat, en Hoe?

De MR en zijn achterban Wat, en Hoe? De MR en zijn achterban Wat, en Hoe? Januari 2011 7.0035 MK Inhoud Voorwoord Wie zijn de achterban? WAT heeft de MR met zijn achterban? HOE bereikt de MR zijn achterban? Communicatiemiddelen Relevante

Nadere informatie

Digitale Toolkit. Nationale Sportweek 2014. voor sportverenigingen en andere sportaanbieders

Digitale Toolkit. Nationale Sportweek 2014. voor sportverenigingen en andere sportaanbieders Digitale Toolkit Ik neem je mee! Nationale Sportweek 2014 voor sportverenigingen en andere sportaanbieders 2 Nationale Sportweek 2014 De 11e editie van de Nationale Sportweek vindt dit jaar plaats van

Nadere informatie

Samenwerkend Toezicht Jeugd Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport. Toegang tot jeugdhulp vanuit de wijkteams

Samenwerkend Toezicht Jeugd Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport. Toegang tot jeugdhulp vanuit de wijkteams Samenwerkend Toezicht Jeugd Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport Toegang tot jeugdhulp vanuit de wijkteams Utrecht, april 2015 Over Samenwerkend Toezicht Jeugd In Samenwerkend Toezicht Jeugd

Nadere informatie

Handleiding voor het opzetten van een buurtmoestuin. multifunctioneel

Handleiding voor het opzetten van een buurtmoestuin. multifunctioneel Handleiding voor het opzetten van een buurtmoestuin multifunctioneel 2014 Wageningen, Stichting Dienst Landbouwkundig Onderzoek (DLO). Uitgave Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, onderdeel van Wageningen

Nadere informatie

Aan de slag met werk. Over de verschillende vormen van werken met behoud van uitkering voor bijstandsgerechtigden

Aan de slag met werk. Over de verschillende vormen van werken met behoud van uitkering voor bijstandsgerechtigden Aan de slag met werk Over de verschillende vormen van werken met behoud van uitkering voor bijstandsgerechtigden Aan de slag met werk Over de verschillende vormen van werken met behoud van uitkering voor

Nadere informatie

HOE THUISZORGORGANISATIES SAMENWERKING ORGANISEREN: VISIES, PRAKTIJKEN EN DILEMMA S

HOE THUISZORGORGANISATIES SAMENWERKING ORGANISEREN: VISIES, PRAKTIJKEN EN DILEMMA S HOE THUISZORGORGANISATIES SAMENWERKING ORGANISEREN: VISIES, PRAKTIJKEN EN DILEMMA S Rapportage over de samenwerking van thuiszorgmedewerkers met mantelzorgers en andere organisaties Marieke van Wieringen

Nadere informatie

Sterven hoort bij het leven, maar

Sterven hoort bij het leven, maar Sterven hoort bij het leven, maar Sterven hoort bij het leven, maar... Ervaar je persoonlijk de ruimte om na te denken over je levenseinde en neem je die ook?... Is er ruimte voor een eigen invulling van

Nadere informatie

Planning Voorbereiding Lancering Mid-campagne Aftellen

Planning Voorbereiding Lancering Mid-campagne Aftellen HOE PAK JE EEN CROWDFUNDINGCAMPAGNE AAN? A. Tijdlijn project = live! Planning Voorbereiding Lancering Mid-campagne Aftellen Afsluiting & beloningen 1. Planning 1.1. Is crowdfunding iets voor mij? Overeenstemming

Nadere informatie

laat je talenten voor je werken!

laat je talenten voor je werken! Programma Autisme en Werk Deze brochure is ontwikkeld in het kader van het Brugproject van de NVA. Dit project is onderdeel van en financieel mogelijk gemaakt door het programma Autisme en Werk. Dit programma

Nadere informatie

Advies van de Commissie Code Goed Bestuur voor

Advies van de Commissie Code Goed Bestuur voor Advies van de Commissie Code Goed Bestuur voor Advies voor een code voor de leden van de VFI juni 2005 colofon Commissie Code Goed Bestuur voor Goede Doelen In opdracht van de VFI, brancheorganisatie van

Nadere informatie

Handreiking voor een effectief en efficiënt zorgteam of ZAT

Handreiking voor een effectief en efficiënt zorgteam of ZAT Handreiking voor een effectief en efficiënt zorgteam of ZAT Praktische tips voor het verhogen van de kwaliteit van zorgteams en ZAT's in het primair onderwijs Handreiking voor een effectief en efficiënt

Nadere informatie

Hoe? Zo! Bring Your Own Device (BYOD)

Hoe? Zo! Bring Your Own Device (BYOD) Hoe? Zo! Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Wat is BYOD? 4 3 Hoe kun je BYOD zinvol inzetten? 7 4 Wat zijn de consequenties van de invoering van BYOD? 10 5 Hoe werkt BYOD voor medewerkers? 14 6 Hoe kan ik BYOD

Nadere informatie

Gebruik mij als kompas, ik ken de richting beter dan je denkt. Over begeleiding van mensen met ASS bij studie- en beroepskeuze

Gebruik mij als kompas, ik ken de richting beter dan je denkt. Over begeleiding van mensen met ASS bij studie- en beroepskeuze Gebruik mij als kompas, ik ken de richting beter dan je denkt Over begeleiding van mensen met ASS bij studie- en beroepskeuze Marijke van Son Studentnummer: 2171084 Juni 2012, Beek en Donk Onderzoeksbegeleider:

Nadere informatie