Dan ben je altijd op de hoogte!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dan ben je altijd op de hoogte!"

Transcriptie

1 De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de negende muis van het hockeyseizoen In deze muis : aankondiging voorlichtingsavond speciaal voor C- en B-jeugd wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren 1 super leuke sponsoractie van Dames 1 : voor tweede veld! tussentijdse stand : verkoop vierkante meters jaarplanner : seizoen speelschema 5 e weekend van de herfstcompetitie Agenda : Seizoen Nummer 09 donderdag 3 oktober aanstaande: voorlichtingsavond spelregels scheidsrechten, voor de C- en B- Jeugd onder de 14 jaar, aanvang uur dinsdag 22 oktober aanstaande: ALV Wanneer : donderdag 3 oktober Voor wie : C- en B- jeugd onder de 14 jaar Uitleg : informatie avond met betrekking tot de spelregels voor het scheidsrechten Hoe laat : HCL

2 Winst bij de thuisploeg Dames 1: sterk, geconcentreerd en laat Gilze Rijen achter zich! Zonnige overwinning in Liempde Op deze zonnige dag in september gaat Liempde, met het volste vertrouwen en een enthousiast publiek achter zich, de strijd aan tegen Gilze Rijen. Liempde is fanatiek, iedereen is geconcentreerd en dat werpt direct zijn vruchten af. Een mooie aanval opgezet door Jonne van de Meulengraaf en Lieke Schoenmakers zorgt voor de eerste kans van de dames. Een harde schuifslag van Van de Meulengraaf gaat rakelings over het doel. De Liempdse dames blijven kansen creëren, maar de bal wil de doellijn niet passeren. Heel even leek het alsof het gezegde als het doelpunt aan de ene kant niet valt, valt hij aan de andere kant van kracht zou zijn op de wedstrijd, maar gelukkig stond daar nog Susan van de Steen die de bal uit de verre hoek tikt. HCL blijft fel hockeyen en dat resulteerde eindelijk in het eerste doelpunt van de wedstrijd. Marlie Schellekens slaat de bal vanaf kop cirkel prima in de hoek. Liempde laat het niet zitten bij 1 doelpunt. In de 25 e minuut deed Lieke een poging op doel door een snoeiharde bal te slaan op de keeper. Liempde weet de sporadische counters van Gilze Rijen te stoppen en straft dit meteen af. Fleur Schoenmakers loopt in de laatste minuut voor rust met de bal op en bereikt met een harde schuifslag de cirkel van Gilze Rijen. De bal wordt in de cirkel aangeraakt door een speelster van het bezoekende team en belandt tussen de palen. Gilze Rijen begint vol frisse moed aan de tweede helft. Gilze Rijen weet meer balbezit te houden dan in de eerste helft. Al snel wordt Liempde wakker en neemt het overwicht in de wedstrijd weer over. Dit resulteert in een kans van Alina Bekkers die via de achterlijn richting het doel van Gilze Rijen loopt. Een doelpunt mag er niet van komen, maar de Liempdse dames halen er hun eerste strafcorner uit. Helaas wordt deze gestopt door de keeper. Gilze Rijen weet tegen het einde van de wedstrijd nog een strafcorner te forceren. Maar deze wordt tegen gehouden door de eerste uitloop van Liempde, Fleur Schoenmakers. Liempde speelt de wedstrijd rustig en beheerst uit en is blij met het behaalde resultaat. Ze behouden hierdoor de tweede plek in de voorcompetitie. Met dank aan Randy voor het verslag!

3 Zonnige snoeten

4 Jammer : verlies! Heren 1 : de oogjes gaan open. de gelijkmaker komt maar verliezen onnodig in de laatste minuten.. Het was zondagmiddag, wederom tijd voor hockey. Vandaag was net als drie weken geleden de tegenstander HOCO uit Oisterwijk ten oosten van Tilburg (zo komen ze aan de naam). De voormalige lederfabriek arbeiders hadden vorige keer gewonnen met 6-2 van ons aller Liempde en de boys in baby blue waren dan ook vastbesloten om deze akelige stand (toen mede veroorzaakt door het arbitrale duo 'met kaart en fluit') uit te wissen en sportieve wraak te nemen. De eerste helft was een op en neer gaande bedoeling. Kansje hier kansje daar niemand kreeg wat voor mekaar. HOCO had een klein overwicht in deze fase omdat Liempde wat loom was begonnen op deze semi-warme nazomerse-beginherfstige middag. Dit leidde uiteindelijk tot een strafcorner voor HOCO die redelijk makkelijk werd binnen gepusht. 0-1 voor onze bezoekers. De kopjes stonden ook daarna nog niet helemaal rechtop bij ons aller Liempde waarna de lederboeren al snel de tweede erbij prikten. Zo stond het al snel 0-2. Na deze wake up call begonnen de liempdenaren eindelijk een beetje wakker te worden. Het spel werd wat flitsender en de kansen waren steeds vaker voor Liempde. Uiteindelijk leidde dit kort voor rust tot de 2-1. Alex van der Zwan wist door middel van een tip het net te vinden. Dit was ook de ruststand.

5 De focus nu op Na de rust had Liempde wederom het overwicht. Het aanvallende spel werd echter in eerste instantie nog niet beloond. Daarnaast was er veel tumult op en naast het veld omdat er op zn zachts gezegd niet heel sterk werd gefloten. Dit leidde aan beide kanten op irritatie en kritiek. Tussen het vloek en 'dit te breed en dat te dun' geweld werd er ook nog gehockeyd. Zoals gezegd had Liempde wederom het overwicht. Kansjes kwamen maar ginne goale. Uiteindelijk was er toch succes: Michiel van Schijndel wist de bal voor te geven, deze bal kwam in stick van Alex van der Zwan, hij schoot deze op goal, de bal wordt geparreerd (lees getipt) door Rob van der Steen en de verdediger schopt deze met de voet van de lijn. Redelijke strafbal situatie zou men zeggen. Nadat deze dan ook daadwerkelijk was gegeven werd de kans benut door Alex en de stand was weer 2-2. Hulde. Na deze goal voor ons aller Liempde leek het erop dat de wedstrijd alsnog zou worden beslist in het voordeel van Liempde. Ze speelden immers beter dan de tegenstander. Het spel stortte aan beide kanten in als een kaartenhuis en het was niet om aan te zien. Toch wist HOCO nog een kans te creëren, deze kans werd om zeep geholpen door de keeper van Liempde. Dit deed hij alleen niet geheel volgens de regels waardoor er wederom sprake was van een redelijke strafbal situatie. Deze werd dan ook gegeven. Deze werd benut en het was 3-2.

6 .. de tweede plek! Helaas kon een speler van Liempde de arbitrale hectiek niet aan en besloot zichzelf een publiekswissel te geven. Tot onvrede van menig ander. Kort daarna werd er afgefloten, Liempde verliest onnodig met 3-2 van koploper HOCO waardoor de tweede plaats het hoogst haalbare lijkt. We leefden nog lang en in discussie. Met dank aan Rob voor het verslag!

7 Mmm lekker! Dames 1 trok de bakschort aan en ging aan de slag. appeltaart, brownietaart, mon chou taart. Appelflappen en cup cakes.

8 Zelf gebakken.. De opbrengt is bestemd voor het tweede veld. Komende zaterdagochtend staan onze Dames er weer.

9 Alles voor de sponsoractie! Met al die lekkernijen en vooral voor de kids! Een appeltaart voor in de rust of na afloop van de wedstrijd tegen MEP, die met 0-3 gewonnen werd! Heb jij met je team ook zo n leuk idee, gewoon doen en sponsor mee om alle vakjes ingekleurd te krijgen!

10 Tussentijdse stand Op dit moment staat de teller op vierkante meters of wel 50 %! Vanuit de Technische Commissie: Komende donderdag is de voorlichtingsavond voor alle jeugd onder de 14 jaar. Voor ALLE leden boven de 14 jaar die geen scheidsrechter kaart hebben zal de cursus in de tweede helft van oktober beginnen. De TC is nog druk bezig met de planning. Het zal een cursus zijn via het Web met 1 ondersteunende infoavond en een examen. Eerder genoemde data verschuiven hierdoor iets.

11 Jaarplanner Nu op onze website : : Jaarkalender Om alle leden te informeren over de activiteiten die het komend jaar geagendeerd staan, is een jaarkalender opgesteld. In deze kalender lees je alles over zaken als de start van de trainingen en competitie, evenementen, bestuursactiviteiten en bijeenkomsten. Zo ben je altijd op de hoogte van alle activiteiten! Bekijk de jaarkalender Vragen? Voor vragen over de jaarkalender kun je contact opnemen met het bestuur.

12 Wedstrijdschema : zaterdag 5 en zondag 6 oktober 2013: Datum : Tijd : Thuisteam: Tegenstander: Scheidsrechters: Kantinedienst: 5-10 vrij Funkeyhockey Openen : Johan uur Liempde MF1 Berlicum MF1 MB2, Mirte, Sanne Bardienst: uur Rosmalen MF4 Liempde MF uur uur Uden ME3 Liempde ME1 M8E uur Liempde ME2 Den Bosch ME13 MB2, Nienke, Judith uur uur Liempde M8E1 Berlicum M8E2 MA1, Roxanne,Tess JD uur Bommelerwaard Liempde M8E uur - sluit uur Liempde MD1 Best MD4 MB1 MA uur Best MD7 Liempde MD2 Sluiten : Elles uur Eindhoven MD5 Liempde MD uur Vlijmen MC2 Liempde MC uur Liempde MC2 MOP MC3 MB uur Liempde MB1 MOP MB5 H uur Den Bosch MB7 Liempde MB uur Liempde MA1 Hopbel MA2 H uur Liempde MA2 Basko MA2 H uur Rosmalen JF4 Liempde JF uur Den Bosch JE9 Liempde JE uur Liempde JD1 MOP JD5 MB uur Oirschot JB2 Liempde JB uur Drunen JA2 Liempde JA1 Let op : Tiratoveld Openen: Jacques uur DVS D1 Liempde D1 Bardienst: uur Liempde D2 Den Bosch D13 HA, Jacques,Antoine uur uur Liempde D3 Oss D5 D2, Anouk, Sanne HA uur Don Quishoot H1 Liempde H uur - sluit uur Were Di H7 Liempde H2 D uur Liempde HA Were Di HC H2, Thomas,Jeroen Sluiten : Martijn Voor uitslagen klik op :

13 Van de redactie Belangrijk voor de ledenadministratie en het wedstrijdsecretariaat : Heb je een nieuw telefoonnummer, mobiele nummer of wellicht een ander adres, geef het ook door aan onze penningmeester of via info@hcliempde.nl, pas dan kunnen wij je niet vergeten en krijg ook jij de benodigde informatie die belangrijk voor je is. Onze hartelijke dank!! Voor vragen over het wedstrijdschema, kun je contact opnemen met het wedstrijdsecretariaat, via mail : wedstrijdsecretariaat@hcliempde.nl Aanleveren kopij : zoals verslagen, foto s, ideeën enz. enz., graag vóór iedere woensdag per mail naar : carla.saris@planet.nl of demuis@hcliempde.nl De redactie wenst alle leden een plezierig en succesvol nieuw hockeyseizoen, waarbij we samen gaan voor sportiviteit en respect!

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de drieëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : 115 jaar KNHB Dames 2 : zaalkampioen! DWF = Digitaal Wedstrijd

Nadere informatie

De Muis. Herfstvakantie. géén wedstrijden: Voor de jeugd: zaterdag 24 en 31 oktober Voor de senioren: zondag 25 oktober

De Muis. Herfstvakantie. géén wedstrijden: Voor de jeugd: zaterdag 24 en 31 oktober Voor de senioren: zondag 25 oktober De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zevende kleine muis van het hockeyseizoen 2015 2016 In deze Muis: Herfstvakantie / vrije weekenden Wedstrijdverslag Dames 1 Speelschema 6 e weekend van

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! www.hcliempde.nl De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tweeëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Fotoverslag van de hockeyclinic op 3 maart 2012 Verslag van de

Nadere informatie

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant De fijnste kleine hockeyclub van Brabant 10 November 2009 #10 Sint en zijn Pieten bij HCL Sinterklaas komt langs bij Hockey Club Liempde en wel op woensdag 25 november. Er is direct contact geweest met

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de dertiende muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren 1 family & friends sponsoractie Harense

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze Muis : In Memoriam : Wim van Pelt Vooraankondiging Opening tweede Veld!

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zevende muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : innen van de contributie DWF : altijd compleet afronden! wedstrijdverslagen

Nadere informatie

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Agenda : Kick-off Woensdag 9 september kantine. Seizoen Nummer 02

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Agenda : Kick-off Woensdag 9 september kantine. Seizoen Nummer 02 De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tweede muis van het hockeyseizoen 2015 2016 In deze Muis: Start competitie Bitje = verplicht!!! Nieuwe hockey spelregels Speelschema 1 e weekend van de

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de elfde muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : lenen van spullen die eigendom zijn van de club wedstrijdverslagen van Dames

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tiende muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : aankondiging Algemene Ledenvergadering, 22 oktober a.s. wedstrijdverslagen

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de vijfentwintigste muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze Muis : Wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren 1 Grote opkomst jonge fluiters

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zeventiende muis van het hockeyseizoen 2015 2016 In deze Muis: Zaterdag 2 april: weer een hapdag! Teams MC3, MB1 en MB2: allemaal zaalhockeykampioenen!!!

Nadere informatie

In verband met de kick-off voor de nieuwe

In verband met de kick-off voor de nieuwe In verband met de kick-off voor de nieuwe komende zondag: laatste veldhockey wedstrijden voor Dames 2, Dames 3, Heren 2 en Veteranen donderdag 28 november a.s. aanvang 19.00 uur : Kick Off Zaalhockey donderdag

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! www.hcliempde.nl De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de achtste muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : iedere club een Jacques?? wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren 1 WK Hockey

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Zaterdag 3 maart 2012

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Zaterdag 3 maart 2012 De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Seizoen 2011-2012 Nummer 21 www.hcliempde.nl Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Hockeyclinic op zaterdag 3 maart 2012

Nadere informatie

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Beste Leden,

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Beste Leden, De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de achtentwintigste muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: Fietsen graag op slot zetten Een mooie boom voor Loes Wedstrijdverslagen Dames 1 en

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de vierde muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : Kick-Off (woensdagavond 28 augustus, clubhuis) keeperskasten : toe aan vervanging

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenendertigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : wedstrijdverslagen MD2 en JC1 wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Enkele tips en aandachtspunten kleine moeite. groot plezier!

Dan ben je altijd op de hoogte! Enkele tips en aandachtspunten kleine moeite. groot plezier! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de derde muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : tips en aandachtspunten voor sluiting kantine belangrijke en noodzakelijke

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zesde muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : spelregels hockey voor de jongste jeugd wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Wedstrijd zaterdag 30 maart : HCL MD2 tegen Heesch MD2

Dan ben je altijd op de hoogte! Wedstrijd zaterdag 30 maart : HCL MD2 tegen Heesch MD2 De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de dertigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : wedstrijdverslag Meisjes D2 wedstrijdverslag Dames 1 en Heren 1 Smurfentoernooi

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de dertigste muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze Muis : Oproep vrijwilligers jaarlijkse afsluiting Wedstrijdverslag Dames 1 Veilig

Nadere informatie

Kick-off Hockeyseizoen Voorstelrondje Jeugd- en Technische Commissie. (Beknopte spelregeluitleg tallen) slaan we over..

Kick-off Hockeyseizoen Voorstelrondje Jeugd- en Technische Commissie. (Beknopte spelregeluitleg tallen) slaan we over.. Agenda Welkom Clubregels Voorstelrondje Jeugd- en Technische Commissie Activiteitenkalender 2014-2015 Fluiten doe je zo bij HCL! (Beknopte spelregeluitleg 3-6-8-11-tallen) slaan we over.. Communicatie

Nadere informatie

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant De fijnste kleine hockeyclub van Brabant 14 April 2010 #20 Dames HCL overtuigen tegen DVS Afgelopen zondag stonden HCL en DVS voor de tweede keer dit seizoen tegenover elkaar. De eerste wedstrijd leverde

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tweeëndertigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : Trainingen gaan door, tenzij. wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Beste zaalhockeyers en beste ouders,

Dan ben je altijd op de hoogte! Beste zaalhockeyers en beste ouders, De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zevenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: Innen contributie zaalhockey seizoen 2014-2015 Geslaagden! Wedstrijdverslagen Dames

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Beste ouders, beste D-jeugd

Dan ben je altijd op de hoogte! Beste ouders, beste D-jeugd De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zesde muis van het hockeyseizoen 2015 2016 In deze Muis: Géén HCL Hotel voor de D-jeugd Teamindeling zaalhockey wintercompetitie Wedstrijdverslag Dames

Nadere informatie

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Via Agenda : Minislotdag = zaterdag 13 juni Familietoernooi = zondag 14 juni 2015

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Via  Agenda : Minislotdag = zaterdag 13 juni Familietoernooi = zondag 14 juni 2015 De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de dertigste muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: Aanmelden / mutaties toezending clubblad Een nieuw Teun de Nooijer pleintje Jules Tuinen

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de veertiende muis van het hockeyseizoen

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de veertiende muis van het hockeyseizoen De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Seizoen 2011-2012 Nummer 14 www.hcliempde.nl Hierbij de veertiende muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Wedstrijdschema voor komende weekend (op

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tweeëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : start veld trainingen laatste zaalhockey wedstrijden start lentecompetitie

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Wil jij ook graag het clubblad : De Muis ontvangen??

Dan ben je altijd op de hoogte! Wil jij ook graag het clubblad : De Muis ontvangen?? De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de derde muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: géén Muis ontvangen??? belangrijke oproep m.b.t. zaalhockey competitie eerste trainingen weer

Nadere informatie

Dank jullie wel voor al jullie inzet, enthousiasme en sportiviteit! We zien jullie nog graag terug op de afsluitende activiteiten.

Dank jullie wel voor al jullie inzet, enthousiasme en sportiviteit! We zien jullie nog graag terug op de afsluitende activiteiten. Beste leden, in principe zijn deze week de laatste trainingen op het veld. In overleg met jullie eigen trainer / trainster kan besloten worden om nog wat langer door te trainen. Dank jullie wel voor al

Nadere informatie

Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag Zondag JA1 Cartouche JA1 Rotterdam JB3 JB1

Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag Zondag JA1 Cartouche JA1 Rotterdam JB3 JB1 Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag JA1 - Cartouche JA1 2-8 Top JB1 - Rotterdam JB3 4-3 1 e klasse JC1 - Leonidas JC1 4-1 Top JC2 - HDS JC1 1-6 1 e klasse JD1 - HGC JD1 0-6 Top

Nadere informatie

De Muis. Veilig hockeyen doe je toch echt met een bitje! Dan ben je altijd op de hoogte! Agenda :

De Muis. Veilig hockeyen doe je toch echt met een bitje! Dan ben je altijd op de hoogte! Agenda : De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de drieëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: Flyer www.gebit.nl Reminder: belangrijke informatie m.b.t. de scheidsrechter cursussen

Nadere informatie

Meisjes B2 pakt Kampioenschap in bijzondere wedstrijd

Meisjes B2 pakt Kampioenschap in bijzondere wedstrijd Aanstaande zaterdag 7 juni dan willen we graag dat iedere keepster en keeper haar en zijn spullen komt inleveren in het clubhuis. Tussen 10.00 en 12.00 uur kan dit gebeuren, dus niet vergeten, breng alles

Nadere informatie

1. Hoeveel spelers moet een team minimaal in het veld hebben bij het begin van de wedstrijd? A. 8 B. 11 C. 16

1. Hoeveel spelers moet een team minimaal in het veld hebben bij het begin van de wedstrijd? A. 8 B. 11 C. 16 Proefexamen 2 Spelregels VELDHOCKEY 1. Hoeveel spelers moet een team minimaal in het veld hebben bij het begin van de wedstrijd? A. 8 B. 11 C. 16 2. Een team wil een speler wisselen. Wat is juist? A. Dat

Nadere informatie

Zaalseizoen 2014-2015. MHC Rosmalen

Zaalseizoen 2014-2015. MHC Rosmalen Zaalseizoen 2014-2015 MHC Rosmalen Aantal deelnemende teams 1 seniorenteams (D1) 20 juniorenteams (+2) 4 mini teams (+2) 7 juniorenteams in drieluik (subtopklasse) JA1-JB1-JC1-JD1-MB1-MC1-MD1 Overige teams

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zevenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2015 2016 In deze Muis: Minislotdag zaterdag 11 juni 2016 Meisjes C1 wederom kampioen! Wedstrijdverslag Dames

Nadere informatie

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Beste allemaal,

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Beste allemaal, De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tweeëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2015 2016 In deze Muis: Nieuw DE Koffieapparaat Nieuwe prijslijst per heden Huishoudelijk Reglement en Statuten

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de vijfentwintigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : ruil dag (verkoop) eigen hockeyspullen Funkey hockey weer een succes

Nadere informatie

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant De fijnste kleine hockeyclub van Brabant 1 December 2009 #13 Dames HCL behouden aansluiting Voor de voorlaatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft reisde het eerste dameselftal van HCL af naar Bakel.

Nadere informatie

Hockey begeleiding Jongste Jeugd

Hockey begeleiding Jongste Jeugd Hockey begeleiding Jongste Jeugd Agenda Wat is Hockey Spelbegeleiding Spelregels Wat is hockey Algemeen: Hockey is een spel waarbij 2 teams tegen elkaar spelen. Alle spelers hebben een stick. Met die stick

Nadere informatie

A B C. veld veld veld

A B C. veld veld veld Proefexamen 3 Spelregels VELDHOCKEY 1. Op welke tekening staat het doel juist opgesteld?. Tegen de achterlijn, zie tekening B. Op de achterlijn, zie tekening B C. Voor de achterlijn, zie tekening C B C

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de drieëndertigste muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: Huidige villa wordt vervangen Dames Veterinnen gaan voor goud! Extra trainingsmateriaal

Nadere informatie

Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis. Maart 2006 Anniek de Jong

Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis. Maart 2006 Anniek de Jong Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis Maart 2006 Anniek de Jong 1 Hockey is een teamsport. Dat betekent dat je in het hockey er nooit alleen voor staat. Een teamsport betekent: Je samen inzetten

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de dertiende muis van het hockeyseizoen 2011-2012.

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de dertiende muis van het hockeyseizoen 2011-2012. De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Seizoen 2011-2012 Nummer 13 www.hcliempde.nl Hierbij de dertiende muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Wedstrijdschema voor komende weekend (op de

Nadere informatie

Titelstijl van model bewerken. Startavond jeugd

Titelstijl van model bewerken. Startavond jeugd Titelstijl van model bewerken Startavond jeugd 2017-2018 Waar Titelstijl gaan van we model het bewerken over In Veilige Handen Vertrouwenscommissie Teambegeleiding Materiaal Fluiten Bardiensten Vrijwilligers

Nadere informatie

HOCKEYVELD... 2 HOCKEYSPEL ALGEMEEN... 3 HOCKEYREGELS...

HOCKEYVELD... 2 HOCKEYSPEL ALGEMEEN... 3 HOCKEYREGELS... Inhoudsopgave HOCKEYVELD... 2 HOCKEYSPEL ALGEMEEN... 3 HOCKEYREGELS... 4 OVERTREDINGEN... 4 OVERTREDINGEN BINNEN DE CIRKEL... 4 VRIJE SLAG EN UITNEMEN... 5 CIRKEL EN 23M- GEBIED... 6 SCHEIDSRECHTERS...

Nadere informatie

Spelregels Jongste Jeugd. Rijswijksche Hockey Club Seizoen

Spelregels Jongste Jeugd. Rijswijksche Hockey Club Seizoen Spelregels Jongste Jeugd Rijswijksche Hockey Club Seizoen 2016 2017 Versie 8-9-2016 Spel begeleiding F & 1e jaars E Begeleiding door 2 ouders (elk team 1) Nadruk ligt op begeleiden 2e jaars E Beide teams

Nadere informatie

Proefexamen 1. Spelregels VELDHOCKEY. 1. Moet een team een aanvoerder hebben? A. Als er een coach is hoeft er geen aanvoerder te zijn B. Ja C.

Proefexamen 1. Spelregels VELDHOCKEY. 1. Moet een team een aanvoerder hebben? A. Als er een coach is hoeft er geen aanvoerder te zijn B. Ja C. Proefexamen 1 Spelregels VELDHOCKEY 1. Moet een team een aanvoerder hebben? A. Als er een coach is hoeft er geen aanvoerder te zijn B. Ja C. Nee 2. Waar moet de kleur van het shirt van de keeper van afwijken?

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zesde muis van het hockeyseizoen 2016 2017 In deze Muis: HCL heeft een veilig kunstgrasveld! Jonge scheidsrechters in spé : Top! Trots op onze lotenverkopers!

Nadere informatie

Opleiding tot clubscheidsrechter

Opleiding tot clubscheidsrechter Opleiding tot clubscheidsrechter Voorbereiding examen 1 oktober 2013 Instructie avonden Twee avonden: 18 en 23 september (2e avond Mozaiek), 19:30-21uur Opzet van de instructie avonden Eerste avond: 1.

Nadere informatie

Zaalhockey briefing. 25 november 2014

Zaalhockey briefing. 25 november 2014 Zaalhockey briefing 25 november 2014 Welkom! Zaalhockey organisatie Opbouw competitie Materiaal uitrusting DWF Zaalhockey spelregels Vragen Zaalhockey algemeen Enorme groei: 2014/2015 2.326(2013/2014 2.193,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Inschrijving toernooi. Vrijdag 12 mei Nieuwsbrief. Commissieleden:

NIEUWSBRIEF. Inschrijving toernooi. Vrijdag 12 mei Nieuwsbrief. Commissieleden: NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief Via de nieuwe website www.phoenixbusinesstrophy.nl is deze nieuwsbrief voor het toernooi van 2017 ook te downloaden. Commissieleden: Ben van der Deen (Voorzitter) Hans Beersma (Wedstrijdsecretariaat)

Nadere informatie

HOCKEYVELD... 2 HOCKEYSPEL ALGEMEEN... 3 HOCKEYREGELS...

HOCKEYVELD... 2 HOCKEYSPEL ALGEMEEN... 3 HOCKEYREGELS... Inhoudsopgave HOCKEYVELD... 2 HOCKEYSPEL ALGEMEEN... 3 HOCKEYREGELS... 4 OVERTREDINGEN... 4 VRIJE SLAG EN SPELHERVATTING... FOUT! BLADWIJZER NIET GEDEFINIEERD. CIRKEL EN 23M-GEBIED... 6 SCHEIDSRECHTERS...

Nadere informatie

Uitslagen CTH teams. JA1- Berkel Rodenrijs

Uitslagen CTH teams. JA1- Berkel Rodenrijs Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag JA1 - Berkel Rodenrijs JA1 3-3 Top JB1 - HDS JB1 4-0 1 e klasse JC1 - HDM JC1 1-2 Top JC2 - Ring Pass JC1 1-3 1 e klasse JD1 - HDM JD1 3-12

Nadere informatie

Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop. Peter Genefaas

Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop. Peter Genefaas Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop Peter Genefaas Waargaanwe t over hebben: Verantwoordelijkheden Communicatie Website Wedstrijden Logistiek Wedstrijdformulieren Scheidsrechters Verantwoordelijk voor

Nadere informatie

Laarbeekcuptoernooi, Eli, Mariahout, ASV 33 en Sparta 25

Laarbeekcuptoernooi, Eli, Mariahout, ASV 33 en Sparta 25 Voorwoord Beste sportvrienden, Dit jaar, 2017, organiseren we wederom het Laarbeekcuptoernooi voor de 4 Laarbeekse voetbalverenigingen, te weten: ASV 33, ELI, Mariahout en Sparta 25. Dit jaarlijkse evenement

Nadere informatie

Spelregels 8:8. Rijswijksche Hockey Club Seizoen

Spelregels 8:8. Rijswijksche Hockey Club Seizoen Spelregels 8:8 Rijswijksche Hockey Club Seizoen 2014 2015 Versie 29-8-2014 Het speelveld Alleen pionen indien geen cirkel zichtbaar Wedstrijd Wedstrijd duur 2 * 30 minuten met 5 min pauze Coach kan een

Nadere informatie

Verslagen oktober en 4-5 november

Verslagen oktober en 4-5 november Verslagen 28-29 oktober en 4-5 november 28 oktober Blerick MB1- Deurne MB1 0-0 Deurne begon de wedstrijd gelijk sterk. Na een schot op goal waren wij wakker en zetten wij goed druk. De eerste helft werd

Nadere informatie

Zaalhockey 2015/2016 Jorrit Peters / Rob van Gemert

Zaalhockey 2015/2016 Jorrit Peters / Rob van Gemert Ik Fluit voor mijn plezier!! Zaalhockey 2015/2016 Jorrit Peters / Rob van Gemert 10 november Inleiding: Ook zaalhockeywedstrijden moeten nu eenmaal gefloten worden: Zonder scheidsrechter, geen wedstrijd!

Nadere informatie

Veel hinder verwacht: weekendafsluitingen A2 tussen knooppunten Deil en Empel

Veel hinder verwacht: weekendafsluitingen A2 tussen knooppunten Deil en Empel De fijnste kleine hockeyclub van Brabant 29 September 2009 #4 Veel hinder verwacht: weekendafsluitingen A2 tussen knooppunten Deil en Empel In de weekeinden van 25 tot 28 september en van 2 tot 5 oktober

Nadere informatie

Spelbegeleiding 3-, 6-, en 8-tallen. Donderdag 4 oktober 2018

Spelbegeleiding 3-, 6-, en 8-tallen. Donderdag 4 oktober 2018 Regel avond Mini s Spelbegeleiding 3-, 6-, en 8-tallen Donderdag 4 oktober 2018 Agenda 1. Spelbegeleiding door ouders waarom? 2. Spelbegeleider 3. In de praktijk 4. Spelregels 3-, 6-, én 8-tallen 5. Vragen?

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de vierentwintigste muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: Funkeyhockey Info voorkomende hockeyblessures Speelschema 2 e weekend van de voorjaarscompetitie

Nadere informatie

VVZ Nieuwsbrief 13. Het was weer een heerlijk HCZ weekend!

VVZ Nieuwsbrief 13. Het was weer een heerlijk HCZ weekend! VVZ Nieuwsbrief 13 Het was weer een heerlijk HCZ weekend! Dames 1 trakteert op taart Voorafgaand aan de wedstrijd van Dames 1, hadden deze speelsters alle ouders uitgenodigd om zelfgebakken taart te eten

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Beste leden, Kennisgeving van overlijden

Dan ben je altijd op de hoogte! Beste leden, Kennisgeving van overlijden De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de twaalfde muis van het hockeyseizoen 2014 2015 Seizoen 2014 2015 Nummer 12 In deze Muis: Overlijden van Loes Joosten Wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren

Nadere informatie

welkom bij Upward Ouderavond 16 september 2014

welkom bij Upward Ouderavond 16 september 2014 welkom bij Upward Ouderavond 16 september 2014 programma teams veldindeling beleid trainingsorganisatie wachtlijsten informatie vrijwilligersvereniging jongste jeugd commissie Spelregels- en begeleiding

Nadere informatie

Wedstrijdduur De wedstrijdduur wordt bepaald door de zaalhockeycommissie van het district.

Wedstrijdduur De wedstrijdduur wordt bepaald door de zaalhockeycommissie van het district. Zaalhockeyregels Jongste Jeugd (6- en 8-tallen) I. Algemene bepalingen Competitie E6- en E8-tallen spelen wedstrijden in competitieverband. Deze vinden plaats in sporthallen. De verantwoordelijkheid voor

Nadere informatie

PROEFEXAMEN 1 VELDHOCKEY

PROEFEXAMEN 1 VELDHOCKEY PROEFEXAMEN 1 VELDHOCKEY 1 Een team heeft geen elftal bij elkaar kunnen krijgen Ze willen met 9 spelers beginnen Is dit toegestaan? A Alleen als de aanvoerder van tegenstanders hiermee akkoord gaat B Ja,

Nadere informatie

Jeugd Valkenier Digitaal mededelingenblad van en voor de jeugdafdeling van VV de Valk

Jeugd Valkenier Digitaal mededelingenblad van en voor de jeugdafdeling van VV de Valk Digitaal mededelingenblad van en voor de jeugdafdeling van VV de Valk Programma Datum Wedstrijd Aanwezig Aanvang Datum Wedstrijd Aanwezig Aanvang 22-11 De Valk A1 - Bladella A2 13.45 14.45 22-11 Eindhoven

Nadere informatie

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant De fijnste kleine hockeyclub van Brabant 17 November 2009 #11 Sint en zijn Pieten bij HCL Sinterklaas komt langs bij Hockey Club Liempde en wel op woensdag 25 november. Er is direct contact geweest met

Nadere informatie

Briefing clubscheidsrechters zaalhockey pag 1-4 Spelregelswijziging zaal pag 5

Briefing clubscheidsrechters zaalhockey pag 1-4 Spelregelswijziging zaal pag 5 Briefing clubscheidsrechters zaalhockey 2015-16 pag 1-4 Spelregelswijziging zaal 2015-16 pag 5 BRIEFING CLUBSCHEIDSRECHTERS ZAALHOCKEY SEIZOEN 2015-2016 In deze briefing behandelen we een aantal belangrijke

Nadere informatie

Spelbegeleiding Jongste Jeugd. Vrijdag 18 november 2011

Spelbegeleiding Jongste Jeugd. Vrijdag 18 november 2011 Spelbegeleiding Jongste Jeugd Vrijdag 18 november 2011 Programma 1. Spelvoorwaarden Jongste Jeugd 2. Veldindeling opstelling 3. Zestal hockey 4. Achttal hockey Algemeen 5. Tips & Tricks 1. Spelvoorwaarden

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE ABNAMRO JONGSTE JEUGD DAG JUNI VMHC POLLUX

PROGRAMMABOEKJE ABNAMRO JONGSTE JEUGD DAG JUNI VMHC POLLUX PROGRAMMABOEKJE ABNAMRO JONGSTE JEUGD DAG 2017 STREPEN STERREN STIPPEN 17 JUNI VMHC POLLUX Belangrijk om te weten! Voor ieder team is er een biertafel met 2 banken en een plaid beschikbaar De tafel en

Nadere informatie

Rabobank Laarbeekcuptoernooi, Eli, Mariahout, ASV 33 en Sparta 25

Rabobank Laarbeekcuptoernooi, Eli, Mariahout, ASV 33 en Sparta 25 Voorwoord Beste sportvrienden, Dit jaar, 2014, organiseren we wederom het Rabobank Laarbeekcuptoernooi voor de 4 Laarbeekse voetbalverenigingen, te weten: Sparta 25, ELI Mariahout en ASV 33. Dit jaarlijkse

Nadere informatie

Briefing spelbegeleiders Jongste Jeugd

Briefing spelbegeleiders Jongste Jeugd Briefing spelbegeleiders Jongste Jeugd 2011-2012 Frank van Ierland Agenda Inleiding Regels 3 tallen Regels 6 tallen Regels 8 tallen Samenvatting 4-9-2011 Arbitragecommissie 2 De Basis Belangrijkste Ze

Nadere informatie

Zaalhockeyregels Midden Nederland Jongste Jeugd (6- en 8-tallen)

Zaalhockeyregels Midden Nederland Jongste Jeugd (6- en 8-tallen) Zaalhockeyregels Midden Nederland Jongste Jeugd (6- en 8-tallen) I. Algemene bepalingen Competitie E6- en E8-tallen spelen wedstrijden in competitieverband. Deze vinden plaats in sporthallen. De verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Veldmarkeringen in de vorm van pylonnen. Doelmarkeringen in de vorm van pylonnen

Veldmarkeringen in de vorm van pylonnen. Doelmarkeringen in de vorm van pylonnen Spelregels drietal hockey Hoe ziet een speelveld er uit? 5m 5m 2m 5m 2m 2m speelrichting speelrichting 2m 2m 2m 5m 5m 5m 5m. Veldmarkeringen in de vorm van pylonnen Doelmarkeringen in de vorm van pylonnen

Nadere informatie

Wedstrijdprogramma teams

Wedstrijdprogramma teams D1 D2 zo 06-12-15 15:00 Training - Son D1 Landing, De Son En Breugel za 12-12-15 20:00 Training - Son D1 Landing, De Son En Breugel zo 13-12-15 16:20 33295 Concordia D1 - Son D1 Herteheym Herten zo 13-12-15

Nadere informatie

Spelregels elftallen. Korte uitleg van de belangrijkste regels voor spelers, coaches, trainers en ouders

Spelregels elftallen. Korte uitleg van de belangrijkste regels voor spelers, coaches, trainers en ouders Spelregels elftallen Korte uitleg van de belangrijkste regels voor spelers, coaches, trainers en ouders Speelveld De wedstrijd duurt 2 x 35 min, met 5 min rust Uitleg speelveld De cirkellijn behoort tot

Nadere informatie

Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag Zondag Rotterdam JC1 JC1 JC2- Westland JC1

Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag Zondag Rotterdam JC1 JC1 JC2- Westland JC1 Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag JA1 - HDM JA1 0-7 Top JB1 - Ring Pass JB2 2-2 1 e klasse JC1 - Rotterdamjc1 JC1 2-5 Top JC2 - Westland 2-6 1 e klasse JD1 - Ring Pass JD1 3-12

Nadere informatie

Arbitrage : van 8-tal hockey naar 11-tal hockey Versie november 2010 Bron: KNHB / B.Bams

Arbitrage : van 8-tal hockey naar 11-tal hockey Versie november 2010 Bron: KNHB / B.Bams Arbitrage : van 8-tal hockey naar 11-tal hockey Versie november 2010 Bron: KNHB / B.Bams De veranderingen zijn GEEL gemarkeerd. Hoe ziet het speelveld eruit?.. Veldmarkeringen in de vorm van hoekvlaggen

Nadere informatie

Inleiding Speelveld Spelregels Van spelbegeleider tot scheidsrechter. HVM AC begeleiding jeugd 2

Inleiding Speelveld Spelregels Van spelbegeleider tot scheidsrechter. HVM AC begeleiding jeugd 2 Inleiding Speelveld Spelregels Van spelbegeleider tot scheidsrechter HVM AC begeleiding jeugd 2 Voorstellen: A.P. de Jong, lid arbitragecommissie HVM Spelbegeleider? Scheidsrechter? KNHB: arbitrage? Jeugd?

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tiende muis van het hockeyseizoen

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tiende muis van het hockeyseizoen www.hcliempde.nl De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tiende muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Geen wedstrijdschema s ( ivm de herfstvakantie zijn er dit weekend op zaterdag

Nadere informatie

SPELREGELBOEKJE ZAALHOCKEY

SPELREGELBOEKJE ZAALHOCKEY SPELREGELBOEKJE ZAALHOCKEY 1 Kleiner veld Vergeleken met buiten zijn in de zaal het veld, de cirkel en de goal veel kleiner. Het enige wat groter is, is de afstand van strafbalstip, namelijk 7 meter in

Nadere informatie

Zaalhockeyregels Jongste Jeugd (6- en 8-tallen)

Zaalhockeyregels Jongste Jeugd (6- en 8-tallen) Zaalhockeyregels Jongste Jeugd (6- en 8-tallen) I. Vaststelling spelregels Dit spelreglement is tot stand gekomen op basis van de elftalregels, met enkele voor de Jongste Jeugd noodzakelijke aanpassingen.

Nadere informatie

ZAALHOCKEY. Kleiner veld, minder spelers. Start zaalseizoen. Oranje en zaalhockey. De regels in het kort Belangrijk om te weten Bijzonderheden

ZAALHOCKEY. Kleiner veld, minder spelers. Start zaalseizoen. Oranje en zaalhockey. De regels in het kort Belangrijk om te weten Bijzonderheden Gooische Hockeyclub 16 november 2017 ZAALHOCKEY De regels in het kort Belangrijk om te weten Bijzonderheden Start zaalseizoen Vanaf 4 december gaat het weer beginnen: het zaalseizoen. Een ander spelletje

Nadere informatie

Zaal: hoe was het ook al weer?

Zaal: hoe was het ook al weer? ZAALHockey 2016 Zaal: hoe was het ook al weer? Hoog in normaal spel: niemand in de buurt: maximaal 10 cm pass boven 10 cm = fout als de tegenstander er last van heeft = fout Bal slaan mag niet; alleen

Nadere informatie

Wedstrijdverslagen 6 en 7 mei 2017

Wedstrijdverslagen 6 en 7 mei 2017 Wedstrijdverslagen 6 en 7 mei 2017 Blerick A - Concordia B 2-1 Op donderdag nog 8 spelers maar Mat tovert er weer lustig op los en zo waren we deze keer uiteindelijk met 16!!. Vijf wissels wat een luxe.

Nadere informatie

Zoek de verschillen!

Zoek de verschillen! Briefing Zaalhockey 2011-2012 Scheidsrechters & Coaches Zoek de verschillen! 28 November 2011 Paulo Sacramento AGENDA Algemeen Spelen van de bal Speelveld en doelen Teams en Wissels Tijdwaarneming Bal

Nadere informatie

EINDVERSLAG COMMISSARIS TECHNISCHE ZAKEN

EINDVERSLAG COMMISSARIS TECHNISCHE ZAKEN EINDVERSLAG COMMISSARIS TECHNISCHE ZAKEN WISSELINGS ALV 2015/2016 Beste leden, Voor u ligt het halfjaarlijkse verslag van de Commissaris Technische Zaken van E.H.V. Never Less. In dit verslag krijgt u

Nadere informatie

Veldmarkeringen in de vorm van pylonnen Doelmarkeringen in de vorm van pylonnen

Veldmarkeringen in de vorm van pylonnen Doelmarkeringen in de vorm van pylonnen Spelregels achttal hockey Hoe ziet het speelveld eruit? Veldmarkeringen in de vorm van pylonnen Doelmarkeringen in de vorm van pylonnen De zijlijnen doen dienst als achterlijnen. De achterlijn en middenlijn

Nadere informatie

HBSS Schoolvoetbalcompetitie

HBSS Schoolvoetbalcompetitie HBSS Schoolvoetbalcompetitie Plezier, samenwerken en scoren Voetbal jij graag buiten op het pleintje, tijdens gym of vind je voetbal gewoon superleuk? Dan is de tofste zaalvoetbalcompetitie van Schiedam

Nadere informatie

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Agenda : Minislotdag = zaterdag 13 juni Familietoernooi = zondag 14 juni 2015

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Agenda : Minislotdag = zaterdag 13 juni Familietoernooi = zondag 14 juni 2015 De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zesendertigste muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: Villa vervangen Sluitdatum Familietoernooi nadert Wedstrijdverslag Dames 1 Dames 1 neemt

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018.

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018. NIEUWSBRIEF jaargang 9 nr. 5 20-12-2018 SEIZOEN 2018/2019 Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018. Het jaar is weer in hoog tempo voorbij gevlogen. Op bestuurlijk niveau was het flink aanpoten.

Nadere informatie

Zaalhockey 2015-2016. Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015

Zaalhockey 2015-2016. Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015 Zaalhockey 2015-2016 Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015 Agenda 20.00 uur Opening - Opzet Zaalhockey 2015-2016 - CompeEEe - CompeEEe organisaee - Weekendtrainingen 20.45 uur Zaalhockey regels

Nadere informatie

Introductie. q Nu zo n 15 jaar hockey ouder. q Januari 2012: clubscheidsrechter. q Mei 2016: benoemd tot BS

Introductie. q Nu zo n 15 jaar hockey ouder. q Januari 2012: clubscheidsrechter. q Mei 2016: benoemd tot BS Spelregelcafé #scheidsbedankt HC Berlicum 11 september 2017 Introductie q Nu zo n 15 jaar hockey ouder q Januari 2012: clubscheidsrechter q Mei 2016: benoemd tot BS q Najaar 2017 start met opleiding CS+

Nadere informatie

Programmaboekje SEC Schoolsport Games

Programmaboekje SEC Schoolsport Games Programmaboekje SEC Schoolsport Games Woensdag 8 mei 2013 Beste sportfanaten, 1. Algemene informatie Bij deze heten wij u hartelijk welkom op het Schoolsport Games 2013 welke in een totaal nieuwe opzet

Nadere informatie

Zaalhockeyregels Midden Nederland Jongste Jeugd (6- en 8-tallen)

Zaalhockeyregels Midden Nederland Jongste Jeugd (6- en 8-tallen) Zaalhockeyregels Midden Nederland Jongste Jeugd (6- en 8-tallen) I. Algemene bepalingen Competitie E6- en E8-tallen spelen wedstrijden in competitieverband. Deze vinden plaats in sporthallen. De verantwoordelijkheid

Nadere informatie

zaalhockey spelregelboekje 2017

zaalhockey spelregelboekje 2017 zaalhockey spelregelboekje 2017 Voorwoord Dit seizoen verscheen voor het eerst het SCHC Spelregelboekje. Deze content hebben we nu speciaal voor onze Laren leden nu ook beschikbaar gesteld, In het spelregelboekje

Nadere informatie