Functieprofiel twee leden Raad van Commissarissen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Functieprofiel twee leden Raad van Commissarissen"

Transcriptie

1 Functieprofiel twee leden Raad van Commissarissen Rabobank Alkmaar e.o. Oktober 2016 mr. A.J.J.M. (Ton) Buijs

2 Organisatie en context Rabobank is een coöperatieve bank en de grootste financiële dienstverlener op de Nederlandse markt. De bank heeft geen aandeelhouders, maar leden. Deze denken mee over het beleid en over het besteden van een deel van de winst aan projecten en initiatieven in de regio. Dat maakt Rabobank anders dan andere banken. Van oudsher is Rabobank geworteld in de samenleving. Als geen ander is de bank betrokken bij haar leden, klanten en de maatschappij om haar heen. De Rabobank bestaat uit vele lokale vestigingen. Deze worden elk bestuurd door een eigen directieteam, waarop toezicht wordt gehouden door een lokale raad van commissarissen (rvc). De vestiging Rabobank Alkmaar e.o. is op zoek naar twee leden voor deze lokale rvc. Rabobank Alkmaar e.o. heeft in de particuliere en de zakelijke markt een sterke positie opgebouwd. Door de samenwerking tussen ledenraad, directie en rvc is er een hoge mate van betrokkenheid, zowel voor de ontwikkeling van beleid als een goede uitvoering daarvan. In de kop van Noord- Holland is Rabobank Alkmaar e.o. de leidende bank in het agrarisch gebied. Haar wortels in de landbouw blijven daar verankerd en groeien uit met nieuwe ideeën en initiatieven. Ondernemende initiatieven, die niet alleen regionaal en nationaal, maar ook internationaal worden gewaardeerd. De regio waarin Rabobank Alkmaar e.o. actief is, bestaat uit de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk en (voormalig) Harenkarspel. Ambitie Rabobank geeft prioriteit aan een geïntegreerde, samenhangende strategie. Haar Strategisch Kader voorziet in drie kernopdrachten om de ambitie van Rabobank in de komende 5 jaar waar te maken: 1. De hoogste klanttevredenheid ten opzichte van onze collega-banken; 2. Flexibiliseren van de balans; 3. Een verdere performanceverbetering. Als stip op de horizon wil Rabobank in 2020 de meest klantgerichte coöperatieve bank zijn en verantwoordelijk zijn voor een samenleving waarin zij een belangrijke rol vervult (Bankieren voor Nederland). Tegelijkertijd blijft Rabobank de agri-bank van oorsprong die zich in de financiële sector izet voor de eshikaarheid va goede voedig akig for food. I eide thea s ziet zij uitdagingen en kansen.

3 Rabobank Alkmaar e.o. draagt op lokaal niveau bij aan de invulling van de ambitie. Zij hecht veel waarde aan gemotiveerde en professionele medewerkers. Medewerkers die zichzelf blijven ontwikkelen om te voldoen aan datgene wat leden en klanten van een bank verwachten. Functie Rollen De lokale rvc kent vier rollen, te weten: toezichtrol werkgeversrol verbindingsrol adviesrol. De lokale rvc heeft een coöperatief hart en ziet erop toe dat de Rabobank vanuit het belang van de klant handelt. De raad houdt toezicht op de adequate uitvoering van taken door de directievoorzitter. De raad keurt een aantal belangrijke beleidsbeslissingen goed en ziet er op toe dat de directievoorzitter bij belangrijke beleidsvoornemens de leden consulteert en adviezen van de leden terdege in de beleidsvaststelling meeweegt. De rvc ziet erop toe dat de belangen van alle bij de bank betrokken partijen evenwichtig in acht worden genomen. Betrokken partijen zijn met name klanten, leden, ledenraad, medewerkers, de lokale gemeenschap en de overige onderdelen van de Rabobank. De lokale raad van commissarissen dient daarbij in woord en daad het belang van de Rabobank in brede zin. Dit betekent bijvoorbeeld dat de lokale commissaris ambassadeur is richting de lokale economie en maatschappij, maar daarnaast ook acteert vanuit het bredere Rabobank perspectief en de taken en verantwoordelijkheden van andere organen binnen de Rabobank respecteert. Kerntaken De kerntaken van de rvc zijn in het lokale bankstatuut vastgelegd (artikel 12) en komen neer op: a. het toezien op het beleid van de lokale bank door de directievoorzitter, waaronder de naleving van de wet- en regelgeving en de mate waarin de directievoorzitter het lange termijnbelang van de klant en de lokale maatschappelijke oriëntatie voor ogen houdt; b. het uitoefenen van de werkgeversrol ten opzichte van de directievoorzitter; c. het verbinden van de leden en de samenleving met de lokale bank en het collectief van Rabobank; d. het adviseren van de directievoorzitter; e. de ondersteuning van de directievoorzitter en de lokale bank bij het onderhouden van contacten op maatschappelijk gebied en f. het houden van toezicht op de onafhankelijkheid van de lokale compliance functie.

4 Taken voor het collectief van de rvc De rvc heeft tot taak toezicht te houden op het lokale en regionale beleid van de directievoorzitter en op de algemene gang van zaken binnen de bank. De rvc staat de directievoorzitter met advies ter zijde en vervult daarnaast de werkgeversrol. De rvc fungeert als een college met gezamenlijke verantwoordelijkheid. Dat betekent dat alle leden van de rvc gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor besluiten die worden genomen in de rvc, ook als zij zich in de vergadering tegen de inhoud van het besluit hebben uitgesproken. De doelstelling van de raad wordt onder meer bereikt door vanuit haar midden de volgende commissies te benoemen, te weten een remuneratiecommissie. De werkwijze van deze commissie is nader vastgelegd in het rvc-reglement en het remuneratiecommissiereglement. Functieprofiel voor het collectief De lokale rvc: - onderschrijft de coöperatie als relevante organisatiefilosofie en -vorm voor de Rabobank en bewaakt de invulling van de coöperatieve doelstelling van de bank, met specifieke aandacht voor het ledenbeleid en de invloed van leden op het beleidsproces; - is onafhankelijk en heeft een positief-kritische en pro actieve grondhouding ten opzichte van de directie; - kijkt op hoofdlijnen en vanuit een breed perspectief naar zaken die van belang zijn voor de bank en is in staat om een evenwichtige afweging van de diverse belangen te maken; - woont of werkt in het werkgebied van de Rabobank in de regio Alkmaar e.o.; - is goed bekend met en actief betrokken bij de lokale gemeenschap en heeft zicht op de lokale ontwikkelingen; - is maatschappelijk actief en maakt deel uit van meerdere bestuurlijke en/of maatschappelijke netwerken; - wordt gevormd door ervaren professionals of ondernemers die in staat zijn om economische, maatschappelijke en politieke signalen te signaleren en te vertalen naar het beleid van Rabobank Alkmaar e.o. - heeft affiniteit met bancair ondernemerschap, zonder zelf op de stoel van de directie te gaan zitten; - heeft vanuit eigen achtergrond en ervaring een scherp oog voor organisatieverandering en de belangen van medewerkers; - heeft zicht op de consequenties van de transitie zoals beschreven in het Strategisch Kader en voelt zich betrokken bij het beleid van de Rabobank als geheel; - is in staat en bereid om transparant verantwoording af te leggen aan de leden over het gehouden toezicht en aan overige belanghebbende partijen. De Rabobank wil aansluiten bij de lokale maatschappij en voert daarom een actief diversiteitsbeleid, waarin onder meer een goede afspiegeling van het klantenbestand in de drie organen van de bank (ledenraad, directie en rvc) wordt nagestreefd. De rvc in haar geheel dient over vakinhoudelijke kennis te beschikken inzake: a) Het functioneren en de maatschappelijke betekenis van een coöperatie b) Commercie en marketing in het licht van sociaaleconomische en maatschappelijke ontwikkelingen c) Financiën d) ICT (gebruikerskant)

5 e) Audit/control f) HRM, bedrijfskundig en organisatiekundig. Functieprofiel voor elk lid van de rvc Elk lid van de lokale rvc: - is lid van de Rabobank; - is in staat onafhankelijk op te treden en een evenwichtige belangenafweging te maken; - voorkomt of beheerst de schijn van belangenverstrengeling; - staat bekend als een betrouwbaar, integer en onafhankelijk persoon in de lokale gemeenschap; - is vóór benoeming door Rabobank gescreend op betrouwbaarheid; - heeft kennis van governance; - is niet angstig om te falen, een afwijkende mening te hebben en dóór te vragen; - is circa 1 tot 1,5 dag per maand beschikbaar voor een goede invulling van de functie. - heeft minimaal een HBO denk- en werkniveau en aantoonbare ervaring opgedaan op de hierboven aangegeven onderdelen en het werkterrein van Rabobank waar het betreft haar dienstverlening aan particulieren en bedrijven; - is bereid structureel te investeren in de eigen professionalisering en zal na de eerste benoeming het introductieprogramma voor commissarissen volgen en regelmatig investeren in de eigen ontwikkeling. Jaarlijks vinden ten minste acht reguliere vergaderingen van de raad (mede) in aanwezigheid van de directie van de bank. Daarnaast zijn er de vergaderingen van de remuneratiecommissie en bezoeken leden van de rvc de vergaderingen van de ledenraad, jongerenraad, ondernemingsraad, ondernemersverenigingen en bijeenkomsten van Rabobank Nederland. Voorts vinden er per jaar nog enkele ad hoc georganiseerde interne en externe themavergaderingen plaats. Ten slotte wordt eens per jaar door de raad een zelfevaluatie gehouden, al dan niet onder externe begeleiding. Competenties Elk lid van de lokale raad van commissarissen beschikt in ieder geval over de competenties: a) Klantfocus b) Omgevingsgerichtheid c) Oordeelsvorming d) Besluitvaardigheid e) Organisatiesensitiviteit f) Onafhankelijkheid g) Samenwerken. Specifieke profielen leden rvc De rvc dient als college in staat te zijn om met de directie mee te kunnen denken op strategisch niveau, waarbij afzonderlijke leden van de raad op specifieke deelterreinen adviseur en sparringpartner zijn. Dit vereist dat de rvc in haar geheel beschikt over een goed analytisch inzicht en zich positief-kritisch opstelt ten opzichte van de directievoorzitter. Dit betekent een prettige en

6 heldere wijze van communiceren vanuit een kritische distantie en een attitude om op constructieve wijze door te vragen. Aanvullend profiel eerste vacature lid rvc (HRM- en organisatie-inrichting) Voor de eerste vacature geldt het volgende aanvullende profiel: - heeft bestuurlijke ervaring met HRM-, bedrijfs- en organisatiekundige vraagstukken binnen een dienstverlenende organisatie in verandering; - is bekend met veranderingen van organisatie-inrichting en cultuur door een toenemende inzet van ICT en de effecten daarvan op medewerkers- en klanttevredenheid. Aanvullend profiel tweede vacature lid rvc (Juridisch/corporate governance deskundig) Voor de tweede vacature geldt het volgende aanvullende profiel: - is bekend met bestuurlijke en toezichtverhoudingen binnen de coöperatie (governance) en de juridische vraagstukken van de Rabobank als bancaire dienstverlener en werkgever. Voor de invulling van één van beide vacatures gaat uitdrukkelijk de voorkeur uit naar kandidaten uit of affiniteit met de agrarische sector. Persoonlijkheids(zelf)test Kandidaten zijn bereid desgevraagd medewerking te verlenen aan een persoonlijkheids(zelf)test, met name waar het betreft hun vaardigheden op het gebied van communicatie en samenwerking. Vergoeding De bezoldiging van commissarissen bij Rabobank Alkmaar e.o is conform advies vergoeding leden lokale raad va oissarisse e edraagt 4.,- per jaar. Benoeming Commissarissen worden benoemd door de ledenraad van de bank. De benoemingsperiode is voor een periode van drie jaar met een mogelijkheid tot verlenging van twee keer drie jaar. In het geval van fusies dan wel andere verdergaande samenwerkingsvormen moeten de leden bereid zijn indien noodzakelijk en/of gewenst hun zetel ter beschikking te stellen. Meer informatie Rabobank Alkmaar e.o. wordt in de procedure bijgestaan door mr. Ton Buijs van Board Consult. Voor inhoudelijke vragen kunt u met hem contact opnemen ( ). De gesprekken met de heer Buijs vinden plaats op 1 en 2 november. De gesprekken met de selectiecommissie zullen plaatshebben op 22 november Solliciteren U wordt verzocht uiterlijk 31 oktober a.s. te reageren door toezending van uw Curriculum Vitae en motivatiebrief aan t.buijs@boardconsult.nl

FUNCTIEPROFIEL. Lid én (potentieel) voorzitter Raad van Commissarissen Verbinding agrarische sector en Industriële sector

FUNCTIEPROFIEL. Lid én (potentieel) voorzitter Raad van Commissarissen Verbinding agrarische sector en Industriële sector FUNCTIEPROFIEL Opdrachtgever: Functienaam: Aandachtsgebied: Rabobank Emmen Coevorden Lid én (potentieel) voorzitter Raad van Commissarissen Verbinding agrarische sector en Industriële sector 1. ORGANISATIE

Nadere informatie

Selectie commissarissen

Selectie commissarissen Selectie commissarissen 1 Profiel raad van commissarissen Rabo-model April 2014 1. Inleiding Het werving- en selectieproces vereist een grote mate van zorgvuldigheid. De samenstelling van de raad van commissarissen

Nadere informatie

Raad van commissarissen in directiemodel 1. OMGEVINGSSCHETS

Raad van commissarissen in directiemodel 1. OMGEVINGSSCHETS Raad van commissarissen in directiemodel 1. OMGEVINGSSCHETS De lokale Rabobank is een coöperatieve bank met als kerndoelstelling het leveren van toegevoegde waarde aan de klant. Dit aspect gecombineerd

Nadere informatie

>Profiel. GITP Executive Search, Werving en Selectie en Interim Management Ptolemaeuslaan BP Utrecht Telefoon:

>Profiel. GITP Executive Search, Werving en Selectie en Interim Management Ptolemaeuslaan BP Utrecht Telefoon: Executive Search, Werving en Selectie en Interim Management Ptolemaeuslaan 40 3528 BP Utrecht Telefoon: 030-6355213 >Profiel Onderwerp > Functieprofiel Lid Raad van Commissarissen N.V. Waterbedrijf Groningen

Nadere informatie

Profiel Raad van Toezicht

Profiel Raad van Toezicht Profiel Raad van Toezicht De Holding OPO Furore en PCBO Smallingerland e.o. gaan met ingang van 1 januari 2019 een duurzame bestuurlijke samenwerking aan in de vorm van een Holding. OPO Furore en PCBO

Nadere informatie

Rabobank Arnhem en Omstreken

Rabobank Arnhem en Omstreken Rabobank Arnhem en Omstreken 1. OMGEVINGSSCHETS Rabobank Arnhem en Omstreken is een coöperatieve bank met als kerndoelstelling het leveren van toegevoegde waarde aan de klant. Dit aspect gecombineerd met

Nadere informatie

onderlinge zeevang-edam VERZEKERINGSMAATSCHAPPIJ

onderlinge zeevang-edam VERZEKERINGSMAATSCHAPPIJ onderlinge zeevang-edam VERZEKERINGSMAATSCHAPPIJ 04. Functieprofiel Raad van Commissarissen In onderstaand profiel worden de kerntaken van de raad van commissarissen beschreven. 1. Omgevingsschets De lokale

Nadere informatie

Profiel raad van commissarissen in het Rabo-bestuursmodel

Profiel raad van commissarissen in het Rabo-bestuursmodel Profiel raad van commissarissen in het Rabo-bestuursmodel Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde 1. OMGEVINGSSCHETS Werkgebied bank _ + ontwikkelingen algemeen Het werkgebied van Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde

Nadere informatie

Selectie commissarissen

Selectie commissarissen Selectie commissarissen Profielschets ledenraad Rabobank Enschede-Haaksbergen januari 2013 Inhoudsopgave Pagina 1: Inleiding 1 2: Omgevingsschets 2 3: Wat is belangrijk voor een ledenraadlid 3 4: Hoe ziet

Nadere informatie

Op weg naar een bestuursmodel met een ledenraad. Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde. Een bank die anders is. Gezocht: leden met een mening

Op weg naar een bestuursmodel met een ledenraad. Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde. Een bank die anders is. Gezocht: leden met een mening Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde Een bank die anders is Gezocht: leden met een mening Op weg naar een bestuursmodel met een ledenraad Rabobank. Een bank met ideeën. Een bank die anders is Rabobank

Nadere informatie

Voor stichting SOM zijn in ieder geval de volgende invalshoeken van belang:

Voor stichting SOM zijn in ieder geval de volgende invalshoeken van belang: Profiel Bestuur Uitgangspunten Het algemene belang van stichting SOM staat bij de leden voorop De leden onderschrijven de visie en de missie van stichting SOM De leden onderschrijven de grondslag en de

Nadere informatie

Raad van Toezicht Marketing Drenthe

Raad van Toezicht Marketing Drenthe Algemeen functieprofiel i Raad van Toezicht Marketing Drenthe versie 1.0 RBe okt 2017 Inleiding De Raad van Toezicht is een belangrijk intern toezichthoudend orgaan van Marketing Drenthe. Het is daarom

Nadere informatie

HABEKO WONEN. lid raad van commissarissen. profiel

HABEKO WONEN. lid raad van commissarissen. profiel HABEKO WONEN profiel MAATSCHAPPELIJK ONDERNEMERSCHAP / HRM Juni 2019 Pagina 1 De organisatie Habeko wonen Habeko wonen is dé woningcorporatie voor Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Benthuizen en

Nadere informatie

PROFIELSCHETS LID RAAD VAN TOEZICHT

PROFIELSCHETS LID RAAD VAN TOEZICHT PROFIELSCHETS LID RAAD VAN TOEZICHT Hardenberg, 15 oktober 2018 1 Inhoud: 1. Informatie over de Raad van Toezicht binnen CHRONO 3 Organisatie van besturing Taken Raad van Toezicht Samenstelling Raad van

Nadere informatie

Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden

Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden Bijlage a Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden De functie van de Raad van Commissarissen. In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden

Nadere informatie

DE GOEDE WONING. Lid raad van commissarissen. Huurdersvoordracht

DE GOEDE WONING. Lid raad van commissarissen. Huurdersvoordracht DE GOEDE WONING Huurdersvoordracht Januari 2019 Pagina 1 De organisatie (hierna: DGW) beheert circa 6.300 sociale huurwoningen in Zoetermeer en breidt dit bezit de komende jaren verder uit door nieuwe

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht

Profielschets Raad van Toezicht 2014 pagina 2 van 5 1 Rol en verantwoordelijkheden Raad van Toezicht De Raad van Toezicht heeft een drietal rollen. Allereerst is er de rol van toezichthouder. De Raad van Toezicht heeft tot taak toezicht

Nadere informatie

TWEE LEDEN RAAD VAN COMMISSARISSEN (PROFIEL FINANCIËN EN PROFIEL REGIONALE BINDING)

TWEE LEDEN RAAD VAN COMMISSARISSEN (PROFIEL FINANCIËN EN PROFIEL REGIONALE BINDING) RvC 23-10-2014; pt. 9 TWEE LEDEN RAAD VAN COMMISSARISSEN (PROFIEL FINANCIËN EN PROFIEL REGIONALE BINDING) Vastgesteld d.d. 23-10-2014 DE ORGANISATIE is een ondernemende, maatschappelijk gedreven en ambitieuze

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht

Profielschets Raad van Toezicht Inleiding De Raad van Toezicht van de Stichting Sherpa, hierna Sherpa, werkt voor het bepalen van zijn samenstelling met een profielschets. Wanneer zich een vacature in de Raad van Toezicht voordoet, stelt

Nadere informatie

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen. Rabobank s-hertogenbosch en Omstreken

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen. Rabobank s-hertogenbosch en Omstreken Profielschets Lid Raad van Commissarissen Rabobank s-hertogenbosch en Omstreken 1. Inleiding Er komt in de loop van 2019 een vacature in de Raad van Commissarissen (RvC) van Rabobank s-hertogenbosch en

Nadere informatie

Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden.

Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden. Bijlage a Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden. De functie van de Raad van Commissarissen. In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT EN LID RAAD VAN TOEZICHT (profiel bedrijfsvoering)

FUNCTIEPROFIEL. VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT EN LID RAAD VAN TOEZICHT (profiel bedrijfsvoering) FUNCTIEPROFIEL VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT EN LID RAAD VAN TOEZICHT (profiel bedrijfsvoering) April 2016 DE ORGANISATIE Stichting is een onafhankelijke Nederlandse stichting die zich wereldwijd richt

Nadere informatie

Twee Leden Raad van Toezicht bij Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland te Zaandam

Twee Leden Raad van Toezicht bij Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland te Zaandam PROFIEL Twee Leden Raad van Toezicht bij Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland te Zaandam PublicSpirit drs. Marylin E.A. Demers Senior consultant Amersfoort, oktober 2014 Organisatie & context

Nadere informatie

VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT COSIS NOVO & PROMENS CARE

VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT COSIS NOVO & PROMENS CARE PROFIEL @ VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT COSIS NOVO & PROMENS CARE voor meer informatie over de functie: dhr. mr. E.G. Martinus, Bestuurssecretaris, telefoon (088) 878 98 03 of 06 207 441 66 ORGANISATIE

Nadere informatie

NMC 1170.001. Het bedrijf. 1. Korte beschrijving Dar NV

NMC 1170.001. Het bedrijf. 1. Korte beschrijving Dar NV NMC 1170.001 Het bedrijf 1. Korte beschrijving Dar NV Dar is een naamloze vennootschap met een directie en een onafhankelijke Raad van Commissarissen. Dar is opgericht in 2000 als verzelfstandigd bedrijf

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Commissarissen, tevens lid Remuneratiecommissie, Stichting WOONopMAAT. Heemskerk. bij. PublicSpirit

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Commissarissen, tevens lid Remuneratiecommissie, Stichting WOONopMAAT. Heemskerk. bij. PublicSpirit FUNCTIEPROFIEL Lid Raad van Commissarissen, tevens lid Remuneratiecommissie, bij Stichting WOONopMAAT te Heemskerk PublicSpirit De heer mr. A.J.J.M. Buijs Consultant mei 2015 Organisatie en context WOONopMaat

Nadere informatie

Lid Raad van Toezicht op voordracht van de Cliëntenraden. Regionale binding; Portefeuille Kwaliteit & Veiligheid

Lid Raad van Toezicht op voordracht van de Cliëntenraden. Regionale binding; Portefeuille Kwaliteit & Veiligheid Profiel Lid Raad van Toezicht op voordracht van de Cliëntenraden Regionale binding; Portefeuille Kwaliteit & Veiligheid 1 december 2017 Opdrachtgever ZorgSaam Voor meer informatie over de functie Truus

Nadere informatie

PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN. Coöperatieve Windenergievereniging Zeeuwind U.A.

PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN. Coöperatieve Windenergievereniging Zeeuwind U.A. PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN Coöperatieve Windenergievereniging Zeeuwind U.A. Inleiding Zeeuwind is een coöperatieve vereniging die al ruim 25 jaar gestaag groeit en daarmee laat zien dat een

Nadere informatie

Governancestructuur WonenBreburg. januari 2012, geactualiseerd augustus 2015

Governancestructuur WonenBreburg. januari 2012, geactualiseerd augustus 2015 Governancestructuur WonenBreburg januari 2012, geactualiseerd augustus 2015 1 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Bestuur 3 2.1 Taak en werkwijze 3 2.2 Rechtspositie en bezoldiging bestuur 4 2.3 Tegenstrijdige belangen

Nadere informatie

Gaat u met ons de uitdaging aan? Neem plaats in de ledenraad! Rabobank Sint-Oedenrode Schijndel

Gaat u met ons de uitdaging aan? Neem plaats in de ledenraad! Rabobank Sint-Oedenrode Schijndel Gaat u met ons de uitdaging aan? Neem plaats in de ledenraad! Rabobank Sint-Oedenrode Schijndel De invloed en zeggenschap van leden vormt de kern van de coöperatieve Rabobank. De maatschappij verandert

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht. Woonwenz

Profielschets Raad van Toezicht. Woonwenz Profielschets Raad van Toezicht Woonwenz 26 september 2011 Profielschets Raad van Toezicht Woonwenz (als bedoeld in artikel 2.03 van het Reglement Raad van Toezicht Woonwenz d.d. 26 september 2011). De

Nadere informatie

Functieprofiel lid Raad van Toezicht

Functieprofiel lid Raad van Toezicht Functieprofiel lid Raad van Toezicht 1. ORGANISATIE MEE Noord ondersteunt kwetsbare burgers, mensen met beperkingen en hun netwerk op alle levensgebieden en in alle levensfasen. MEE Noord zet zich in voor

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL 1. ORGANISATIE. Noorderpoort

FUNCTIEPROFIEL 1. ORGANISATIE. Noorderpoort FUNCTIEPROFIEL Opdrachtgever: Functienaam: Deskundigheid Noorderpoort Lid Raad van Toezicht Sociale domein 1. ORGANISATIE Noorderpoort Noorderpoort bereidt jongeren en volwassenen voor op hun rol in de

Nadere informatie

WERVING RAAD VAN TOEZICHT SVRZ Tweede helft 2018

WERVING RAAD VAN TOEZICHT SVRZ Tweede helft 2018 WERVING RAAD VAN TOEZICHT SVRZ Tweede helft 2018 SVRZ heeft een op waarden gebaseerde visie die als referentiekader dient voor al haar beslissingen3. Omdat een beeld veelal meer communiceert dan duizend

Nadere informatie

Voorzitter Raad van Toezicht en lid Raad van Toezicht met juridisch profiel

Voorzitter Raad van Toezicht en lid Raad van Toezicht met juridisch profiel Functieprofiel Voorzitter Raad van Toezicht en lid Raad van Toezicht met juridisch profiel Stichting De Waalboog Nijmegen 17 mei 2017 1 Stichting De Waalboog Stichting De Waalboog is één van de grote Nijmeegse

Nadere informatie

Lid Raad van Toezicht Aandachtgebieden financiën, bedrijfsvoering en vastgoed

Lid Raad van Toezicht Aandachtgebieden financiën, bedrijfsvoering en vastgoed Vacature Lid Raad van Toezicht Aandachtgebieden financiën, bedrijfsvoering en vastgoed Stichting De Waalboog Nijmegen 13 maart 2019 1 Stichting De Waalboog Stichting De Waalboog is één van de grote Nijmeegse

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen ASR Nederland N.V.

Profielschets Raad van Commissarissen ASR Nederland N.V. Profielschets Raad van Commissarissen ASR Nederland N.V. December 2017 1 a.s.r. Inhoud Inleidend Artikel. Status en inhoud van de regels Raad van Bestuur Artikel 1. Inleiding 3 Artikel 2. Definities en

Nadere informatie

Profielschets. voorzitter Raad van Toezicht. Holding OPO Furore - PCBO Smallingerland e.o. Drachten

Profielschets. voorzitter Raad van Toezicht. Holding OPO Furore - PCBO Smallingerland e.o. Drachten Profielschets voorzitter Raad van Toezicht Holding OPO Furore - PCBO Smallingerland e.o. Drachten Hengelo, 25 september 2018 1 Inhoudsopgave 1.Informatie over de Holding en Raad van Toezicht 3 De Holding

Nadere informatie

LID RAAD VAN COMMISSARISSEN

LID RAAD VAN COMMISSARISSEN LID RAAD VAN COMMISSARISSEN profiel Juridisch - Vastgoed April 2017 HCG / TK DE ORGANISATIE Stichting is een woningcorporatie met ruim 9.500 verhuureenheden in Beverwijk, Heemskerk en Wijk aan Zee. richt

Nadere informatie

PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN

PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN PROFIEL VAN DE RAAD De RvC van Pré Wonen hecht grote waarde aan het werken conform de principes van good governance, waarbij de Governance code een

Nadere informatie

Functieprofiel lid Raad van Toezicht

Functieprofiel lid Raad van Toezicht Functieprofiel lid Raad van Toezicht Bestuursbureau Postbus 245, 6710 BE Ede Bovenbuurtweg 27, 6717 XA Ede 088 020 70 00 aeres.nl info@aeres.nl Doel van de functie De Raad van Toezicht staat het College

Nadere informatie

Goed Wonen Gemert Lid raad van commissarissen. 26 april 2019

Goed Wonen Gemert Lid raad van commissarissen. 26 april 2019 Goed Wonen Gemert Lid raad van commissarissen 26 april 2019 Lid raad van commissarissen Profiel duurzaamheid - Huurderscommissaris Wat ga je doen? Je wordt lid van de raad van commissarissen van Goed Wonen

Nadere informatie

Functieprofiel Voorzitter Raad van Commissarissen. Coöperatie VGZ

Functieprofiel Voorzitter Raad van Commissarissen. Coöperatie VGZ Functieprofiel Voorzitter Raad van Commissarissen Coöperatie VGZ Definitief Januari 2019 1 1. Kernactiviteiten Raad van Commissarissen De RvC houdt toezicht op het besturen van Coöperatie VGZ door de RvB

Nadere informatie

Profielschets Lid Raad van Commissarissen Nesec Financieringen B.V.

Profielschets Lid Raad van Commissarissen Nesec Financieringen B.V. Profielschets Lid Raad van Commissarissen Nesec Financieringen B.V. 1. Introductie van de organisatie Nesec Financieringen B.V. is een financieringsinstelling voor de scheepvaart. Nesec neemt deel in het

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Lid van de Raad van Commissarissen. Woonstichting Vooruitgang (Teylingen)

FUNCTIEPROFIEL. Lid van de Raad van Commissarissen. Woonstichting Vooruitgang (Teylingen) FUNCTIEPROFIEL voor Lid van de Raad van Commissarissen bij Woonstichting Vooruitgang (Teylingen) RvC Woonstichting Vooruitgang 29 september 2015 Organisatie & context Woonstichting Vooruitgang stelt zich

Nadere informatie

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen. WBO Wonen. ERLY the consulting company Datum: juni 2017 Adviseur: drs. Lilian Vos

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen. WBO Wonen. ERLY the consulting company Datum: juni 2017 Adviseur: drs. Lilian Vos Profielschets Lid Raad van Commissarissen WBO Wonen ERLY the consulting company Datum: juni 2017 Adviseur: drs. Lilian Vos WBO Wonen WBO Wonen is een betrokken en maatschappelijk ondernemende organisatie

Nadere informatie

Profielschets. 4 leden Raad van Commissarissen Provides

Profielschets. 4 leden Raad van Commissarissen Provides Profielschets 4 leden Raad van Commissarissen Provides ERLY the consulting company Opdrachtgever: Provides Datum: april 2015 De Raad De Raad van Commissarissen (RvC) van Provides heeft tot taak toezicht

Nadere informatie

TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT (PROFIEL BEDRIJFSVOERING EN PROFIEL POLITIEK BESTUURLIJKE VRAAGSTUKKEN)

TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT (PROFIEL BEDRIJFSVOERING EN PROFIEL POLITIEK BESTUURLIJKE VRAAGSTUKKEN) TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT (PROFIEL BEDRIJFSVOERING EN PROFIEL POLITIEK BESTUURLIJKE VRAAGSTUKKEN) 7 november 2014 DE ORGANISATIE RIBW Kennemerland / Amstelland en de Meerlanden De Regionale Instelling

Nadere informatie

LID RAAD VAN COMMISSARISSEN. bedrijfseconomisch profiel

LID RAAD VAN COMMISSARISSEN. bedrijfseconomisch profiel TWENTE MILIEU NV LID RAAD VAN COMMISSARISSEN bedrijfseconomisch profiel September 2016 HCG/TK/ES DE ORGANISATIE Twente Milieu richt zich op inzameling van diverse soorten grondstof uit huishoudens, op

Nadere informatie

Profielschets. Lid en beoogd Voorzitter Raad van Commissarissen. Rabobank Bollenstreek

Profielschets. Lid en beoogd Voorzitter Raad van Commissarissen. Rabobank Bollenstreek Profielschets Lid en beoogd Voorzitter Raad van Commissarissen Rabobank Bollenstreek 1. Inleiding Binnenkort ontstaat er een vacature in de Raad van Commissarissen (RvC) van Rabobank Bollenstreek. Dit

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Toezicht

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Toezicht FUNCTIEPROFIEL Lid Raad van Toezicht met financiële expertise Samen leren, samen leven! PublicSpirit drs. Marylin E.A. Demers senior consultant Amersfoort, maart 2019 1 van 5 Organisatie & context Stichting

Nadere informatie

Profiel Raad van Toezicht Stichting ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen

Profiel Raad van Toezicht Stichting ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen Profiel Raad van Toezicht Stichting ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen Inleiding De Raad van Toezicht werkt voor het bepalen van zijn samenstelling met een profielschets. Wanneer zich een vacature in de Raad van

Nadere informatie

Profielschets. voorzitter Raad van Toezicht. Holding Adenium. Drachten

Profielschets. voorzitter Raad van Toezicht. Holding Adenium. Drachten Profielschets voorzitter Raad van Toezicht Holding Adenium Drachten Hengelo, 20 maart 2019 1 Inhoudsopgave 1.Informatie over de Holding en Raad van Toezicht 3 De Holding 3 Informatie over de besturing

Nadere informatie

TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT (PROFIEL ZORG EN PROFIEL BEDRIJFSVOERING)

TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT (PROFIEL ZORG EN PROFIEL BEDRIJFSVOERING) TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT (PROFIEL ZORG EN PROFIEL BEDRIJFSVOERING) Maart 2016 DE ORGANISATIE RIBW Kennemerland / Amstelland en de Meerlanden De Regionale Instelling voor Beschermd Wonen Kennemerland

Nadere informatie

PROFIEL. Lid Raad van Toezicht profiel Onderwijs. Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland

PROFIEL. Lid Raad van Toezicht profiel Onderwijs. Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland PROFIEL Lid Raad van Toezicht profiel Onderwijs Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland PublicSpirit drs. Marylin E.A. Demers Senior consultant Amersfoort, november 2015 Organisatie & context Het

Nadere informatie

STICHTING ENTREA/LINDENHOUT-GROEP LID RAAD VAN TOEZICHT PROFIEL

STICHTING ENTREA/LINDENHOUT-GROEP LID RAAD VAN TOEZICHT PROFIEL STICHTING ENTREA/LINDENHOUT-GROEP LID RAAD VAN TOEZICHT PROFIEL DE ORGANISATIE De stichting Entrea/Lindenhout-Groep, hierna te noemen entrea lindenhout, biedt via de labels Entrea (Jeugdzorg en Onderwijs)

Nadere informatie

VISIE OP TOEZICHT LAVERHOF

VISIE OP TOEZICHT LAVERHOF VISIE OP TOEZICHT LAVERHOF Inleiding De raad van toezicht van Laverhof heeft de wettelijke taak toezicht te houden op de besturing door de raad van bestuur en op de algemene gang van zaken binnen Laverhof

Nadere informatie

HET BEDRIJF POSITIE KANDIDAAT PROFIEL. Functie profiel. Consumentenbond. 2 leden Raad van Toezicht

HET BEDRIJF POSITIE KANDIDAAT PROFIEL. Functie profiel. Consumentenbond. 2 leden Raad van Toezicht Functie profiel Consumentenbond 2 leden Raad van Toezicht Maes & Lunau: Beyond the obvious Wij gaan in alles altijd net even verder; beyond the obvious. Want elke organisatie heeft behoefte aan inspirerend

Nadere informatie

Profielschets. Lid Raad van Toezicht. DeBasisFluvius. Arnhem

Profielschets. Lid Raad van Toezicht. DeBasisFluvius. Arnhem Profielschets Lid Raad van Toezicht DeBasisFluvius Arnhem Arnhem, 19 mei 2019 1 Inhoudsopgave 1.Informatie over De BasisFluvius 3 Algemene informatie 3 Bestuursmodel 3 Taken Raad van Toezicht 3 2. Profielschets

Nadere informatie

Profielschets. Twee leden Raad van Toezicht (RvT) Het ABC

Profielschets. Twee leden Raad van Toezicht (RvT) Het ABC Profielschets Twee leden Raad van Toezicht (RvT) Het ABC Het ABC Baarsjesweg 224, 1058 AA Amsterdam 12 april 2017 1 Het ABC Het ABC is een ambitieus en innovatief expertisecentrum voor het onderwijs in

Nadere informatie

Profielschets. (beoogd) Voorzitter en Lid Raad van Commissarissen. Rabobank Waterland en Omstreken

Profielschets. (beoogd) Voorzitter en Lid Raad van Commissarissen. Rabobank Waterland en Omstreken Profielschets (beoogd) Voorzitter en Lid Raad van Commissarissen Rabobank Waterland en Omstreken 1. Inleiding Er zijn twee vacatures in de Raad van Commissarissen (RvC) van Rabobank Waterland en Omstreken

Nadere informatie

Willem de Zwijger College

Willem de Zwijger College Functieprofiel Raad van Toezicht 17 september 2018 Willem de Zwijger College 1 Functieprofiel Raad van toezicht Hoofdtaak De raad van toezicht functioneert als eenheid en waakt over het integrale belang

Nadere informatie

Profielschets Twee leden Raad van Toezicht KRO-NCRV op voordracht van de KRO Ledenraad

Profielschets Twee leden Raad van Toezicht KRO-NCRV op voordracht van de KRO Ledenraad Profielschets Twee leden Raad van Toezicht KRO-NCRV op voordracht van de KRO Ledenraad 1. Inleiding De Vereniging KRO-NCRV is een samenwerkingsomroep met twee leden, de Vereniging KRO en de Vereniging

Nadere informatie

Profielschets. Voorzitter en Lid. Raad van Commissarissen

Profielschets. Voorzitter en Lid. Raad van Commissarissen Profielschets Voorzitter en Lid Raad van Commissarissen 18 september 2018 Organisatie De stichting financiert sinds 1989 de huisartsopleiding, sinds 2007 de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde

Nadere informatie

Profiel voor de Raad van commissarissen Woonservice

Profiel voor de Raad van commissarissen Woonservice Profiel voor de Raad van commissarissen Woonservice 1 Profiel van de Raad 1.1 Algemeen kader De in juli 2011 opgestelde "Governance code woningcorporaties" geeft een goede uitwerking van de taakvelden

Nadere informatie

Profiel. Voorzitter Raad van Toezicht. 21 april Opdrachtgever Sophia Stichting

Profiel. Voorzitter Raad van Toezicht. 21 april Opdrachtgever Sophia Stichting Profiel Voorzitter Raad van Toezicht 21 april 2016 Opdrachtgever Sophia Stichting Voor meer informatie over de functie Marcel ten Berge, adviseur Leeuwendaal Telefoon (088) 00 868 00 Voor sollicitatie

Nadere informatie

Profiel Raad van Toezicht. Stichting de Woonmensen/ KWZA

Profiel Raad van Toezicht. Stichting de Woonmensen/ KWZA Profiel Raad van Toezicht Stichting de Woonmensen/ KWZA KP 14 november 2012 1 Inleiding Uitgangspunt voor de bezetting van de Raad van Toezicht is, dat deze bestaat uit generalisten die gezamenlijk een

Nadere informatie

Profielschets. Raad van Toezicht

Profielschets. Raad van Toezicht Profielschets Raad van Toezicht Baarn, 29 september 2016 1 Inhoudsopgave Vivent... 3 Samenstelling Raad van Toezicht... 3 Profiel leden Raad van Toezicht... 3 Huidige vacatures... 5 De procedure... 5 Informatie...

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting De Volmacht te Gieten

Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting De Volmacht te Gieten Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting De Volmacht te Gieten In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden en bevoegdheden van de Raad van Commissarissen binnen het kader

Nadere informatie

Voorlegger. LR1603.Voorlegger invulling vacature(s) Landelijk Bestuur

Voorlegger. LR1603.Voorlegger invulling vacature(s) Landelijk Bestuur Voorlegger Onderwerp Verantwoordelijke Aanleiding Korte inhoud Voorgesteld besluit Procedure vacature(s) landelijk bestuur Landelijk bestuur Er is per direct een vacature ontstaan door het vertrek van

Nadere informatie

VISIE OP TOEZICHT Vastgesteld door Raad van Commissarissen op 15 september 2016

VISIE OP TOEZICHT Vastgesteld door Raad van Commissarissen op 15 september 2016 VISIE OP TOEZICHT Vastgesteld door Raad van Commissarissen op 15 september 2016 Woningcorporaties staan voor het huisvesten van mensen met een bescheiden inkomen en voor kwetsbare groepen. Woningcorporaties

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen

Profielschets Raad van Commissarissen Profielschets Raad van Commissarissen 1. Algemeen De raad van commissarissen (RvC) heeft tot taak toezicht te houden op het beleid van het bestuur en op de algemene gang van zaken in de woningcorporatie

Nadere informatie

Vacatures Raad van Toezicht CVO Noord-Fryslân

Vacatures Raad van Toezicht CVO Noord-Fryslân Vacatures Raad van Toezicht CVO Noord-Fryslân Inleiding CVO Noord-Fryslân is een Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs in het noorden van Friesland. De Vereniging bestaat uit drie scholen: Christelijk

Nadere informatie

DATUM 9 september 2015 BIJLAGE BEHORENDE BIJ HR PAGINA 1 van 5 TENNET HOLDING B.V. PROFIEL VAN DE RAAD VAN COMMISSARISSEN

DATUM 9 september 2015 BIJLAGE BEHORENDE BIJ HR PAGINA 1 van 5 TENNET HOLDING B.V. PROFIEL VAN DE RAAD VAN COMMISSARISSEN BIJLAGE BEHORENDE BIJ HR15-169 PAGINA 1 van 5 TENNET HOLDING B.V. PROFIEL VAN DE RAAD VAN COMMISSARISSEN PAGINA 2 van 5 POSITIE SPECIFICATIE Wettelijk Kader Rekening houdend met de aard van de onderneming

Nadere informatie

Profiel leden Raad van Toezicht Ingrado

Profiel leden Raad van Toezicht Ingrado Profiel leden Raad van Toezicht Ingrado Februari 2017 1 1. Inleiding Ingrado is een landelijke opererende vereniging waarvan de gemeenten en de RMC-regio s lid zijn. Binnen die gemeenten en regio s zijn

Nadere informatie

>Profielschets. GITP Executive Search, Werving & Selectie en Interim Management Ptolemaeuslaan BP Utrecht

>Profielschets. GITP Executive Search, Werving & Selectie en Interim Management Ptolemaeuslaan BP Utrecht Executive Search, Werving & Selectie en Interim Management Ptolemaeuslaan 40 3528 BP Utrecht www.gitp.nl >Profielschets Onderwerp > Twee leden Raad van Commissarissen van de N.V. Waterbedrijf Groningen

Nadere informatie

HABEKO WONEN. drie leden raad van commissarissen. profielen

HABEKO WONEN. drie leden raad van commissarissen. profielen HABEKO WONEN profielen MAATSCHAPPELIJK ONDERNEMERSCHAP / HRM FINANCIËN VASTGOED / JURIDISCH Februari 2019 Pagina 1 De organisatie Habeko wonen Habeko wonen is dé woningcorporatie voor Hazerswoude-Dorp,

Nadere informatie

PROFIELSCHETS Een ervaren, enthousiast en energiek lid Raad van Commissarissen met een financieel profiel De Goede Woning Apeldoorn

PROFIELSCHETS Een ervaren, enthousiast en energiek lid Raad van Commissarissen met een financieel profiel De Goede Woning Apeldoorn Apeldoorn, December 2018 PROFIELSCHETS Een ervaren, enthousiast en energiek lid Raad van Commissarissen met een financieel profiel De Goede Woning Apeldoorn DE GOEDE WONING De Goede Woning is de oudste

Nadere informatie

PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGSTICHTING VAALS

PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGSTICHTING VAALS PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGSTICHTING VAALS 1. De functie van de Raad van Commissarissen In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden en bevoegdheden van de Raad van Commissarissen

Nadere informatie

Profielschets Lid Raad van Commissarissen De Goede Woning Apeldoorn

Profielschets Lid Raad van Commissarissen De Goede Woning Apeldoorn Profielschets Lid Raad van Commissarissen De Goede Woning Apeldoorn Een ervaren, enthousiast en energiek lid RvC met een vastgoed profiel, op voordracht van de huurdersbelangenvereniging De Sleutel 1.

Nadere informatie

Profielschets (Vice-) Voorzitter raad van toezicht KRO-NCRV tevens voorzitter raad van toezicht NCRV

Profielschets (Vice-) Voorzitter raad van toezicht KRO-NCRV tevens voorzitter raad van toezicht NCRV Profielschets (Vice-) Voorzitter raad van toezicht KRO-NCRV tevens voorzitter raad van toezicht NCRV 1. Inleiding De Vereniging KRO-NCRV is een samenwerkingsomroep met twee leden, de Vereniging KRO en

Nadere informatie

LEFIER PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN MAART 2014. Profielschets raad van commissarissen Lefier ten behoeve van de werving 1

LEFIER PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN MAART 2014. Profielschets raad van commissarissen Lefier ten behoeve van de werving 1 LEFIER PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN MAART 2014 Profielschets raad van commissarissen Lefier ten behoeve van de werving 1 PROFIEL RAAD VAN COMMISSARISSEN 1. Kerntaken van de raad van commissarissen

Nadere informatie

Profiel leden Raad van Toezicht vereniging Ingrado

Profiel leden Raad van Toezicht vereniging Ingrado Profiel leden Raad van Toezicht vereniging Ingrado Vastgesteld tijdens Algemene Vergadering 18 april 2019 2 1. Inleiding Ingrado is een landelijke opererende vereniging waarvan de gemeenten en de RMC-regio

Nadere informatie

LID RAAD VAN TOEZICHT PROFIEL BESTUURLIJK / ZORGINHOUDELIJK

LID RAAD VAN TOEZICHT PROFIEL BESTUURLIJK / ZORGINHOUDELIJK LID RAAD VAN TOEZICHT PROFIEL BESTUURLIJK / ZORGINHOUDELIJK Oktober 2018 De organisatie RIBW Kennemerland / Amstelland en de Meerlanden De Regionale Instelling voor Beschermd Wonen Kennemerland / Amstelland

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen Woongoed Middelburg 2014

Profielschets Raad van Commissarissen Woongoed Middelburg 2014 Woongoed Middelburg Profielschets Raad van Commissarissen Woongoed Middelburg 1 Profielschets Raad van Commissarissen Woongoed Middelburg 2014 Versie 2.1 (aangepast 23 september 2014) De Raad van Commissarissen

Nadere informatie

Lid Raad van Commissarissen

Lid Raad van Commissarissen Executive Search, Werving & Selectie en Interim Management Ptolemaeuslaan 40 3528 BP Utrecht Telefoon 030-63 55 213 >Profiel >Maart 2017 >RS Onderwerp > Functie- en competentieprofiel Lid Raad van Commissarissen

Nadere informatie

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen. Rabobank Bollenstreek

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen. Rabobank Bollenstreek Profielschets Lid Raad van Commissarissen Rabobank Bollenstreek 1. Inleiding Binnenkort ontstaat er een vacature in de Raad van Commissarissen van Rabobank Bollenstreek. Dit document bevat globale informatie

Nadere informatie

VACATURE LID RAAD VAN TOEZICHT ( M/V)

VACATURE LID RAAD VAN TOEZICHT ( M/V) VACATURE De Stichting Emiliusschool in Son en Breugel heeft een Raad van Toezicht bestaande uit 5 leden. De dagelijkse leiding berust bij een directeur/ bestuurder. De Raad oefent toezicht uit op de bestuurder

Nadere informatie

Profielbeschrijving Raad van Toezicht. Pagina 1

Profielbeschrijving Raad van Toezicht. Pagina 1 Profielbeschrijving Raad van Toezicht Pagina 1 Contactgegevens Stichting Hervormde Scholen De Drieslag Lange Voren 88 3773 AS Barneveld info@dedrieslag.nl www.dedrieslag.nl Datum 28-01-2015 Pagina 2 Inhoud

Nadere informatie

PROFIELSCHETS Lid Raad van Toezicht bij CODA

PROFIELSCHETS Lid Raad van Toezicht bij CODA PROFIELSCHETS Lid Raad van Toezicht bij CODA Augustus 2016 ORGANISATIE CODA is het cultuurhuis van Apeldoorn en omvat een openbare bibliotheek, het gemeentelijk archief /kenniscentrum en twee musea: het

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht Bijlage A: profielschets Raad van Toezicht

Reglement Raad van Toezicht Bijlage A: profielschets Raad van Toezicht Reglement Raad van Toezicht Bijlage A: profielschets Raad van Toezicht Versie: 2017.01 Vastgesteld door Raad van Toezicht: 23 november 2017 Inhoudsopgave 1. Profielschets Raad van Toezicht... 2 1.1. Uitgangspunten

Nadere informatie

Raad van commissarissen

Raad van commissarissen Raad van commissarissen Samenstelling en deskundigheid Samenstelling 2.1.1. De raad van commissarissen is zodanig samengesteld, dat hij zijn taak naar behoren kan vervullen. Complementariteit, collegiaal

Nadere informatie

Profiel lid Raad van Toezicht

Profiel lid Raad van Toezicht Profiel lid Raad van Toezicht De huidige Raad van Toezicht (RvT) bestaat uit zes leden. De RvT streeft naar een maatschappelijk heterogene samenstelling van leden die herkenbaar en geloofwaardig zijn in

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen. woningstichting Het Grootslag

Profielschets Raad van Commissarissen. woningstichting Het Grootslag Profielschets Raad van Commissarissen woningstichting Het Grootslag 1. De functie van de Raad van Commissarissen In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden en bevoegdheden van de Raad

Nadere informatie

Matrix referentieprofiel Kredietbeoordelaar Lokale Banken Visie 2010+

Matrix referentieprofiel Kredietbeoordelaar Lokale Banken Visie 2010+ Kredietbeoordelaar Visie 2010+ A Kredietbeoordelaar Visie 2010+ B Kredietbeoordelaar Visie 2010+ C Kwantitatieve gegevens van de eenheid Organogram Functiegroep 6 Functiegroep 7 Functiegroep 8 Omvang van

Nadere informatie

Vragenlijst - Monitor Ledenraad 2014

Vragenlijst - Monitor Ledenraad 2014 Rabobank vindt het belangrijk te weten wat u vindt van de rol die uw ledenraad heeft binnen de bank en het functioneren ervan. Door mee te werken aan dit onderzoek kunt u uw bank helpen om beter

Nadere informatie

Visie op toezicht Raad van commissarissen WBO Wonen

Visie op toezicht Raad van commissarissen WBO Wonen Visie op toezicht Raad van commissarissen WBO Wonen Versie: september 2018 Vastgesteld door raad van commissarissen en bestuur: 19 november 2018 Inleiding Met de invoering van de Woningwet per 1 juli 2015

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen stichting TBV Vastgesteld op

Profielschets Raad van Commissarissen stichting TBV Vastgesteld op Profielschets Raad van Commissarissen stichting TBV Vastgesteld op 17-5-2017 TBV Wonen is een betrokken en klantgerichte woningcorporatie met ruim 7500 woningen in Tilburg. Zij richt zich op de huisvesting

Nadere informatie

Toezichtsvisie RvC Zeeuwland

Toezichtsvisie RvC Zeeuwland Stichting Zeeuwland Toezichtsvisie RvC Zeeuwland Opgesteld n.a.v. RvC-bijeenkomst d.d. 18 januari 2017 Versie d.d. 14 februari 2017 Inleiding Achtergrond Artikel 1.1. van de Governancecode woningcorporaties

Nadere informatie