PROFIELSCHETS Een ervaren, enthousiast en energiek lid Raad van Commissarissen met een financieel profiel De Goede Woning Apeldoorn

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PROFIELSCHETS Een ervaren, enthousiast en energiek lid Raad van Commissarissen met een financieel profiel De Goede Woning Apeldoorn"

Transcriptie

1 Apeldoorn, December 2018 PROFIELSCHETS Een ervaren, enthousiast en energiek lid Raad van Commissarissen met een financieel profiel De Goede Woning Apeldoorn

2 DE GOEDE WONING De Goede Woning is de oudste en grootste wooncorporatie in Apeldoorn. De Goede Woning is uit nood geboren. In de jaren 10 van de vorige eeuw heerst armoede en de woontoestand van arbeiders is slecht. Tegelijkertijd zijn fabrieken in opkomst. Volgens een groep industriëlen kan oprichting van een woningbouwvereniging uitkomst bieden. Zo leidt particulier initiatief van een zeepfabrikant tot oprichting van De Goede Woning. De oprichting van de woningbouwvereniging betekent sociale vernieuwing voor de gemeente Apeldoorn. De Goede Woning moet om zich te bewijzen eerst een aantal proefwoningen bouwen. Zes woningen aan de Zwolseweg herinneren nog aan die tijd. De woningbouwvereniging slaagt glansrijk voor de proef. Na het succes van de proefwoningen bouwen we in snel tempo meer woningen. De Goede Woning werkt nauw samen met huurdersbelangenvereniging De Sleutel, Gemeente en collega corporaties (Verenigde Samenwerkende Woningcorporaties). Kernactiviteiten van De Goede Woning zijn het bouwen, beheren en verhuren van woningen. Een Goede prijs en een Goede woning staan centraal. Ook investeert De Goede Woning veel in Goed wonen en een Goede woonomgeving. De Goede Woning investeert daarbij ook aanzienlijk in het verduurzamen van haar bezit. De basis van de activiteiten is vastgelegd in het ondernemingsplan Goed Wonen In 2019 wordt een nieuw ondernemingsplan ( ) opgesteld. De huurders van de Goede Woning zijn vertegenwoordigd in de huurdersbelangenvereniging De Sleutel. De Sleutel werkt met een groot aantal bewonerscommissies. Maandelijks hebben de manager wonen en de bestuurder overleg met De Sleutel. Ook is De Sleutel vertegenwoordigd in de Samenwerking, het samenwerkingsverband waarin de huurdersbelangenorganisaties van de verschillende corporaties in ons werkgebied samenwerken. Het bestuur van de huurdersbelangenvereniging wordt gevormd door betrokken vrijwilligers.

3 RAAD VAN COMMISSARISSEN De RvC werkt vanuit haar visie op toezicht. Doelstelling van het intern toezicht is om de corporatie op de gekozen maatschappelijke koers te houden. Daarbij vervult de RvC meerdere rollen. Toezichthouder, werkgever, klankbord & adviseur voor het bestuur. De RvC houdt toezicht op het beleid van het bestuur en de algemene gang van zaken bij de corporatie. Ze is tevens werkgever van het bestuur. De RvC staat het bestuur gevraagd en ongevraagd met raad ter zijde. Bij de vervulling van de taak richten de commissarissen zich naar het belang van de corporatie, naar het te behartigen maatschappelijk belang en naar het belang van de betrokken belanghebbenden, primair de (toekomstige) bewoners en de gemeente. De RvC bestaat uit vijf leden. Binnen de RvC functioneren twee vaste commissies: de auditcommissie en de remuneratiecommissie. De leden vervullen hun taak zonder last of ruggespraak en dienen onafhankelijk te zijn van elkaar, het bestuur, de organisatie en partijen waar de organisatie mee samenwerkt. De leden van de RvC onderschrijven de eisen van de branchecode, zoals de Governancecode woningcorporaties T.b.v. de teameffectiviteit zijn verschillende rollen benoemd. De leden van de RvC dienen complementair te zijn. De RvC heeft zowel algemene eisen als specifieke eisen t.a.v. de verschillende teamrollen benoemd. De Goede Woning werkt met Insights Discovery ten behoeve van persoonlijke en teameffectiviteit.

4 ALGEMEEN PROFIEL De profielschets is opgebouwd uit de onderstaande acht aandachtsgebieden. Ieder lid van de Raad van Commissarissen heeft: 1. Kennis en ervaring op het gebied van bestuur en toezicht: academisch werk- en denkniveau dat door opleiding én/of werkervaring is bereikt; aantoonbaar bestuurlijke of directie-ervaring bij één of meerdere ondernemingen en kan daarvan meerdere referenties benoemen; daarbij is ervaring als toezichthouder vereist. beschikt over een helikopterview, een goed ontwikkeld analytisch vermogen en kan hoofd- en bijzaken onderscheiden; beschikt over inzicht in strategische afwegingsprocessen; beschikt over inzicht in en heeft ervaring met risicobeheersing van financiële en niet financiële aard; beschikt over kennis en ervaring in bestuurlijke besluitvormingsprocessen; beschikt over bestuurlijke intuïtie en intelligentie en maakt ook de gevoelsmatige kwesties bespreekbaar; is als betrokken teamlid oprecht geïnteresseerd in de mening van de ander, durft ook een afwijkende mening te hebben; vertoont op het gebied van integriteit voorbeeldgedrag; beschikt over goed ontwikkelde competenties als discussievaardigheid, vergadervaardigheid, besluitvaardigheid en communicatievaardigheid. 2. Brede maatschappelijke ervaring: Elk lid van de Raad van Commissarissen heeft aantoonbaar bestuurlijke ervaring met maatschappelijke vraagstukken die direct dan wel indirect gerelateerd zijn aan wonen. Bovendien heeft elk lid aantoonbare affiniteit met de doelstelling, cliënten en het werkveld van De Goede Woning.

5 3. Basiskennis van volkshuisvesting: Elk lid van de Raad van Commissarissen dient in staat te zijn de ontwikkelingen van zijn of haar kennisgebied te kunnen vertalen naar de volkshuisvestingsopgaven van De Goede Woning. 4. Basiskennis van financiën: Elk lid van de Raad van Commissarissen dient in staat te zijn de financiële positie te kunnen beoordelen naar de (volkshuisvestings)opgaven van De Goede Woning. 5. Specifieke kennisgebieden: De Raad van Commissarissen zal naast de individuele generalistische kwaliteiten tenminste als collectief over de volgende specialismen beschikken: volkshuisvestelijk; financieel-economisch; juridisch; technisch beheer en projectontwikkeling; organisatorisch/ bestuurlijk. Verschillende specialismen kunnen in één persoon verenigd zijn. De leden zijn bij voorkeur woonachtig en nog actief werkzaam in Apeldoorn, waarbij kennis van formele en informele structuren en verhoudingen tussen lokale organisaties gewenst is. Daarbij streven wij naar vernieuwing in onze Raad van Commissarissen en zijn op zoek naar een vitale, energieke commissaris. Wij nodigen nadrukkelijk ook mensen met een niet westerse achtergrond uit te solliciteren. 6. Onafhankelijk: Ieder lid van de Raad van Commissarissen heeft, conform de Governancecode, de verantwoordelijkheid onafhankelijk en kritisch bij te dragen aan de besluitvorming zodanig dat de Raad van Commissarissen de in aanmerking komende belangen op evenwichtige wijze kan afwegen. De Raad van Commissarissen is zodanig samengesteld dat de leden ten opzichte van elkaar, het bestuur en welk deelbelang dan ook onafhankelijk en kritisch kunnen opereren.

6 7. Onpartijdig: Een lid van de Raad van Commissarissen functioneert zonder last of ruggespraak naar andere partijen. 8. Gedragskenmerken: Leden van de Raad van Commissarissen hebben een actieve houding. Ook zijn zij in staat goed op zichzelf en het team te reflecteren. Ze zijn in staat om zowel de toezichtsrol, advies-/klankbordfunctie als werkgeversrol goed te vervullen. Ze staan open, stevig, proactief, positief kritisch en ook beschouwend in het leven. Daarnaast werken commissarissen individueel en gezamenlijk aan de persoonlijke en teamontwikkeling (middels permanente educatie (PE) en zelfevaluatie). OVERIG a. Bezetting en beschikbaarheid De huidige Raad van Commissarissen bestaat uit vijf commissarissen. Leden van de Raad van Commissarissen dienen voldoende beschikbaar te zijn om de ontwikkelingen in de branche en in het werkgebied en binnen De Goede Woning te kunnen volgen. De Raad van Commissarissen vergadert minimaal 8 x regulier per jaar. We zijn op zoek naar een commissaris die actief werkzaam is met een beperkt aantal commissariaten. b. Onverenigbaarheden Ingevolge de Woningwet, artikel 30 sub 6 geldt een aantal onverenigbaarheden voor het lidmaatschap van de Raad van Commissarissen. Kortheidshalve wordt daarnaar verwezen. c. Benoeming De benoeming vindt plaats voor een periode van vier jaar met een mogelijkheid van verlenging van vier jaar. d. Beloning De leden van de Raad van Commissarissen worden beloond conform het vigerende beleid van De Goede Woning.

7 PROFIELSCHETS COMMISSARIS MET BREDE EN SPECIFIEKE KENNIS VAN FINANCIEN Gevraagd specifiek voor deze vacature: Voor deze vacature zijn we specifiek op zoek naar een kandidaat met een brede en grondige kennis van financiën. Kennis van ICT is eveneens waardevol. Te denken valt aan een CFO, directeur bestuurder of een concern controller van een grote, complexe organisatie. Leidinggevende ervaring is een must. Volkshuisvestelijke kennis is een pré. We zoeken in de nieuwe commissaris onze nieuwe voorzitter voor de Audit Commissie. In deze kandidaat zoeken we iemand die veel oog heeft voor zowel focus als proces. REACTIE EN PROCEDURE SELECTIECOMMISSIE a. Bezetting Binnen de Raad van Commissarissen is een selectiecommissie samengesteld bestaande uit twee commissarissen, mevrouw J.C. van den Brink (voorzitter) en mevrouw E.G. Pieters (lid). De bestuurder, mevrouw K. Walter, heeft een adviserende rol. b. Selectieproces De selectieprocedure wordt door genoemde selectiecommissie uitgevoerd. Herkent u zich in het gestelde profiel en wilt u in aanmerking komen voor deze, maatschappelijk relevante, positie? Stuur dan vóór 21 januari 2019 een motiverende brief en curriculum vitae naar sollicitatie@wijzijncatchy.nl, t.a.v. mevrouw G.E. Cornelisse, o.v.v. referentienummer DGWA Voor meer informatie kun u zich, bij voorkeur via bovenstaand mailadres, wenden tot mevrouw G.E. Cornelisse. Zij begeleidt deze procedure en is tijdens kantooruren bereikbaar op De geschiktheids- en betrouwbaarheidstoets maken onderdeel uit van de procedure.

Profielschets Lid Raad van Commissarissen De Goede Woning Apeldoorn

Profielschets Lid Raad van Commissarissen De Goede Woning Apeldoorn Profielschets Lid Raad van Commissarissen De Goede Woning Apeldoorn Een ervaren, enthousiast en energiek lid RvC met een vastgoed profiel, op voordracht van de huurdersbelangenvereniging De Sleutel 1.

Nadere informatie

PROFIELSCHETS. Manager Wonen

PROFIELSCHETS. Manager Wonen Apeldoorn, april 2019 PROFIELSCHETS Manager Wonen De Goede Woning Apeldoorn Organisatie De Goede Woning is de oudste en grootste wooncorporatie in Apeldoorn. De Goede Woning is uit nood geboren. In de

Nadere informatie

Apeldoorn, april 2019 PROFIELSCHETS. Financieel (vastgoed) specialist. De Goede Woning Apeldoorn

Apeldoorn, april 2019 PROFIELSCHETS. Financieel (vastgoed) specialist. De Goede Woning Apeldoorn Apeldoorn, april 2019 PROFIELSCHETS Financieel (vastgoed) specialist De Goede Woning Apeldoorn Organisatie De Goede Woning is de oudste en grootste wooncorporatie in Apeldoorn. De Goede Woning is uit nood

Nadere informatie

Profielschets Lid Raad van Commissarissen De Goede Woning Zoetermeer

Profielschets Lid Raad van Commissarissen De Goede Woning Zoetermeer Profielschets Lid Raad van Commissarissen De Goede Woning Zoetermeer TIRIONS CONSULTANCY BV ANJA TIRIONS MHA 12 FEBRUARI 2014 DEFINITIEVE VERSIE Algemeen De Goede Woning is een financieel gezonde woningcorporatie

Nadere informatie

Wonen Wittem. Profielschets RvC. maart 2016

Wonen Wittem. Profielschets RvC. maart 2016 Wonen Wittem Profielschets RvC maart 2016 Versie 1 14-3-2016 Profielschets van de Raad van Commissarissen Vastgesteld tijdens de vergadering van de Raad van Commissarissen op 14 maart 2016 1 Inleiding

Nadere informatie

Profielschets lid en voorzitter raad van commissarissen

Profielschets lid en voorzitter raad van commissarissen Profielschets lid en voorzitter raad van commissarissen INHOUD 1. RAAD VAN COMMISSARISSEN...3 2. TAKEN...3 3. PROFIEL INDIVIDUELE LEDEN RAAD VAN COMMISSARISSEN...4 4. PROFIEL VOORZITTER...6 5. GOVERNANCE...7

Nadere informatie

Reglement RvC Bijlage A: profielschets RvC Bijlage B: rooster van aftreden

Reglement RvC Bijlage A: profielschets RvC Bijlage B: rooster van aftreden Reglement RvC Bijlage A: profielschets RvC Bijlage B: rooster van aftreden Versie: 2019.02 Vastgesteld door RvC: 21 januari 2016 Opnieuw vastgesteld door RvC: 26 juni 2019 Gezien door de bestuurder: 26

Nadere informatie

DE GOEDE WONING. Lid raad van commissarissen. Huurdersvoordracht

DE GOEDE WONING. Lid raad van commissarissen. Huurdersvoordracht DE GOEDE WONING Huurdersvoordracht Januari 2019 Pagina 1 De organisatie (hierna: DGW) beheert circa 6.300 sociale huurwoningen in Zoetermeer en breidt dit bezit de komende jaren verder uit door nieuwe

Nadere informatie

De Raad van Commissarissen van woningcorporatie v/h de Bouwvereniging bestaat uit vijf personen, waarvan twee op voordracht van de huurders.

De Raad van Commissarissen van woningcorporatie v/h de Bouwvereniging bestaat uit vijf personen, waarvan twee op voordracht van de huurders. Profielschets Lid Raad van Commissarissen De Raad van Commissarissen van woningcorporatie v/h de Bouwvereniging bestaat uit vijf personen, waarvan twee op voordracht van de huurders. De leden van de RvC

Nadere informatie

PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN

PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN PROFIEL VAN DE RAAD De RvC van Pré Wonen hecht grote waarde aan het werken conform de principes van good governance, waarbij de Governance code een

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht

Profielschets Raad van Toezicht 2014 pagina 2 van 5 1 Rol en verantwoordelijkheden Raad van Toezicht De Raad van Toezicht heeft een drietal rollen. Allereerst is er de rol van toezichthouder. De Raad van Toezicht heeft tot taak toezicht

Nadere informatie

lid Raad van Toezicht

lid Raad van Toezicht Woningbouwvereniging Langedijk is een kleine actieve woningcorporatie in de gemeente Langedijk. Met rond 1.400 huurwoningen en 250 Koopgarantwoningen de grootste sociale verhuurder in deze gemeente. De

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht Bijlage A: profielschets Raad van Toezicht

Reglement Raad van Toezicht Bijlage A: profielschets Raad van Toezicht Reglement Raad van Toezicht Bijlage A: profielschets Raad van Toezicht Versie: 2017.01 Vastgesteld door Raad van Toezicht: 23 november 2017 Inhoudsopgave 1. Profielschets Raad van Toezicht... 2 1.1. Uitgangspunten

Nadere informatie

Goed Wonen Gemert Lid raad van commissarissen. 26 april 2019

Goed Wonen Gemert Lid raad van commissarissen. 26 april 2019 Goed Wonen Gemert Lid raad van commissarissen 26 april 2019 Lid raad van commissarissen Profiel duurzaamheid - Huurderscommissaris Wat ga je doen? Je wordt lid van de raad van commissarissen van Goed Wonen

Nadere informatie

Profielschets Voorzitter Raad van Commissarissen

Profielschets Voorzitter Raad van Commissarissen Profielschets Voorzitter Raad van Commissarissen Per 1 oktober 2018 zal binnen de Raad van Commissarissen van Baston Wonen een vacature ontstaan van voorzitter RvC. In deze profielschets treft u nadere

Nadere informatie

Profielschets. 4 leden Raad van Commissarissen Provides

Profielschets. 4 leden Raad van Commissarissen Provides Profielschets 4 leden Raad van Commissarissen Provides ERLY the consulting company Opdrachtgever: Provides Datum: april 2015 De Raad De Raad van Commissarissen (RvC) van Provides heeft tot taak toezicht

Nadere informatie

1. Doel profielschets Functie van de Raad van Commissarissen Algemeen Kwaliteitsprofiel 2

1. Doel profielschets Functie van de Raad van Commissarissen Algemeen Kwaliteitsprofiel 2 Stichting Mozaïek Wonen Profielschets Raad van Commissarissen Met ingang van 12-05-2016 Inhoudsopgave 1. Doel profielschets 1 2. Functie van de Raad van Commissarissen 1 3. Algemeen Kwaliteitsprofiel 2

Nadere informatie

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen. WBO Wonen. ERLY the consulting company Datum: juni 2017 Adviseur: drs. Lilian Vos

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen. WBO Wonen. ERLY the consulting company Datum: juni 2017 Adviseur: drs. Lilian Vos Profielschets Lid Raad van Commissarissen WBO Wonen ERLY the consulting company Datum: juni 2017 Adviseur: drs. Lilian Vos WBO Wonen WBO Wonen is een betrokken en maatschappelijk ondernemende organisatie

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting De Volmacht te Gieten

Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting De Volmacht te Gieten Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting De Volmacht te Gieten In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden en bevoegdheden van de Raad van Commissarissen binnen het kader

Nadere informatie

PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGBOUWVERENIGING POORTUGAAL

PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGBOUWVERENIGING POORTUGAAL PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGBOUWVERENIGING POORTUGAAL 1. Uitgangspunten Deze profielschets is vastgesteld en goedgekeurd in de vergadering van de Raad van Commissarissen d.d. 17 mei 2013

Nadere informatie

LID RAAD VAN COMMISSARISSEN

LID RAAD VAN COMMISSARISSEN LID RAAD VAN COMMISSARISSEN profiel Juridisch - Vastgoed April 2017 HCG / TK DE ORGANISATIE Stichting is een woningcorporatie met ruim 9.500 verhuureenheden in Beverwijk, Heemskerk en Wijk aan Zee. richt

Nadere informatie

Definitief 21 november Profielschets Raad van Commissarissen Mijande Wonen. Missie Mijande Wonen. Samenstelling Raad van Commissarissen

Definitief 21 november Profielschets Raad van Commissarissen Mijande Wonen. Missie Mijande Wonen. Samenstelling Raad van Commissarissen Definitief 21 november 2017 Profielschets Raad van Commissarissen Mijande Wonen Missie Mijande Wonen Mijande Wonen staat voor betaalbaar wonen op het Twentse platteland voor al diegenen die niet in hun

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen stichting TBV Vastgesteld op

Profielschets Raad van Commissarissen stichting TBV Vastgesteld op Profielschets Raad van Commissarissen stichting TBV Vastgesteld op 17-5-2017 TBV Wonen is een betrokken en klantgerichte woningcorporatie met ruim 7500 woningen in Tilburg. Zij richt zich op de huisvesting

Nadere informatie

TWEE LEDEN RAAD VAN COMMISSARISSEN (PROFIEL FINANCIËN EN PROFIEL REGIONALE BINDING)

TWEE LEDEN RAAD VAN COMMISSARISSEN (PROFIEL FINANCIËN EN PROFIEL REGIONALE BINDING) RvC 23-10-2014; pt. 9 TWEE LEDEN RAAD VAN COMMISSARISSEN (PROFIEL FINANCIËN EN PROFIEL REGIONALE BINDING) Vastgesteld d.d. 23-10-2014 DE ORGANISATIE is een ondernemende, maatschappelijk gedreven en ambitieuze

Nadere informatie

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen Eemland Wonen. ERLY the consulting company Datum: april 2019 Tel

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen Eemland Wonen. ERLY the consulting company Datum: april 2019 Tel Profielschets Lid Raad van Commissarissen Eemland Wonen ERLY the consulting company Datum: april 2019 Tel. 035-5430088 Eemland Wonen Eemland Wonen heeft als thuisbasis Eemland, een streek in het noordoosten

Nadere informatie

Profielschets. Twee leden Raad van Commissarissen. De Goede Woning Zoetermeer. ERLY the consulting company Datum: juni 2017 Adviseur: drs.

Profielschets. Twee leden Raad van Commissarissen. De Goede Woning Zoetermeer. ERLY the consulting company Datum: juni 2017 Adviseur: drs. Profielschets Twee leden Raad van Commissarissen De Goede Woning Zoetermeer ERLY the consulting company Datum: juni 2017 Adviseur: drs. Lilian Vos De Goede Woning De Goede Woning (DGW) is een lokale volkshuisvester

Nadere informatie

Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden

Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden Bijlage a Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden De functie van de Raad van Commissarissen. In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden

Nadere informatie

PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN BETER WONEN

PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN BETER WONEN PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN BETER WONEN 1. De functie van de Raad van Commissarissen (RvC) In deze profielschets wordt ingegaan op de achtergronden en bevoegdheden van de RvC binnen het kader

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen. woningstichting Het Grootslag

Profielschets Raad van Commissarissen. woningstichting Het Grootslag Profielschets Raad van Commissarissen woningstichting Het Grootslag 1. De functie van de Raad van Commissarissen In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden en bevoegdheden van de Raad

Nadere informatie

Visie op besturen en toezicht houden

Visie op besturen en toezicht houden Visie op besturen en toezicht houden Vastgesteld door directeur-bestuurder en raad van commissarissen op 14 februari 2018 Inleiding De nieuwe woningwet die op 1 juli 2015 in werking is getreden en de nieuwe

Nadere informatie

Omschrijving Raad van Commissarissen

Omschrijving Raad van Commissarissen Omschrijving Raad van Commissarissen Wijze van werken Raad van Commissarissen De Raad van Commissarissen (RvC) is de interne toezichthouder van Brederode Wonen. De RvC toetst de activiteiten van het bestuur

Nadere informatie

Finale versie d.d. september Profiel Raad van Commissarissen Rentree

Finale versie d.d. september Profiel Raad van Commissarissen Rentree Profiel Raad van Commissarissen Rentree Rentree verhuurt circa 3800 woningen en zakelijke ruimtes in Deventer; in de oude binnenstad, in bestaande wijken en in nieuwbouwwijken. Rentree bouwt aan de toekomst

Nadere informatie

Omschrijving Raad van Toezicht

Omschrijving Raad van Toezicht Omschrijving Raad van Toezicht Wijze van werken Raad van Toezicht De Raad van Toezicht (RvT) is de interne toezichthouder van Brederode Wonen. De RvT toetst de activiteiten van bestuur en de organisatie

Nadere informatie

Vacature lid Raad van Commissarissen op voordracht van de huurdersorganisatie

Vacature lid Raad van Commissarissen op voordracht van de huurdersorganisatie Vacature lid Raad van Commissarissen op voordracht van de huurdersorganisatie Profiel: Kennis en ervaring met Volkshuisvesting en bestuurlijke sensitiviteit Van Alckmaer Van Alckmaer werkt met passie aan

Nadere informatie

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen Mercatus. ERLY the consulting company Datum: januari 2019 Adviseur: drs. Lilian Vos

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen Mercatus. ERLY the consulting company Datum: januari 2019 Adviseur: drs. Lilian Vos Profielschets Lid Raad van Commissarissen Mercatus ERLY the consulting company Datum: januari 2019 Adviseur: drs. Lilian Vos Mercatus Mercatus is een middelgrote woningcorporatie met circa 4.700 woningen

Nadere informatie

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen. Woningstichting Nijkerk. ERLY the consulting company Datum: December 2018 Tel.

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen. Woningstichting Nijkerk. ERLY the consulting company Datum: December 2018 Tel. Profielschets Lid Raad van Commissarissen Woningstichting Nijkerk ERLY the consulting company Datum: December 2018 Tel. 035-543 00 88 Woningstichting Nijkerk WSN is een betrokken woningcorporatie met stevige

Nadere informatie

Profielschets lid en voorzitter raad van commissarissen

Profielschets lid en voorzitter raad van commissarissen Profielschets lid en voorzitter raad van commissarissen INHOUD 1. DE ORGANISATIE... 3 2. RAAD VAN COMMISSARISSEN... 3 3. TAKEN... 4 4. PROFIEL INDIVIDUELE LEDEN RAAD VAN COMMISSARISSEN... 5 5. PROFIEL

Nadere informatie

Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden.

Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden. Bijlage a Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden. De functie van de Raad van Commissarissen. In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting Omnivera

Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting Omnivera Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting Omnivera 1 Uitgangspunten Het toezicht richt zich vooral op het bewaken van de maatschappelijke doelstellingen van de rechtspersoon. Continuïteit bij

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen l escaut woonservice

Profielschets Raad van Commissarissen l escaut woonservice Profielschets Raad van Commissarissen l escaut woonservice Inleiding Bij het opstellen van de profielschetsen is rekening gehouden met de statuten van l escaut, de Governancecode Woningcorporaties en de

Nadere informatie

Profielschets Lid Raad van Commissarissen Nesec Financieringen B.V.

Profielschets Lid Raad van Commissarissen Nesec Financieringen B.V. Profielschets Lid Raad van Commissarissen Nesec Financieringen B.V. 1. Introductie van de organisatie Nesec Financieringen B.V. is een financieringsinstelling voor de scheepvaart. Nesec neemt deel in het

Nadere informatie

KWALITEITSPROFIEL RVC WONEN VIER- LINGSBEEK

KWALITEITSPROFIEL RVC WONEN VIER- LINGSBEEK KWALITEITSPROFIEL RVC WONEN VIER- LINGSBEEK ALGEMEEN Woningstichting Wonen Vierlingsbeek is een kleine woningcorporatie (ca. 500 vhe) met een sterke lokale binding. De stichting wordt bestuurd door een

Nadere informatie

Profielschets. Voorzitter Raad van Toezicht. Thuisvester. ERLY the consulting company Datum: november 2017 Adviseur: drs.

Profielschets. Voorzitter Raad van Toezicht. Thuisvester. ERLY the consulting company Datum: november 2017 Adviseur: drs. Profielschets Voorzitter Raad van Toezicht Thuisvester ERLY the consulting company Datum: november 2017 Adviseur: drs. Lilian Vos Thuisvester Thuisvester is een klantgedreven woningcorporatie met ruim

Nadere informatie

Profielschets. Twee leden Raad van Toezicht. Woongoed Zeist. ERLY the consulting company Datum: juni 2017 Adviseur: drs.

Profielschets. Twee leden Raad van Toezicht. Woongoed Zeist. ERLY the consulting company Datum: juni 2017 Adviseur: drs. Profielschets Twee leden Raad van Toezicht Woongoed Zeist ERLY the consulting company Datum: juni 2017 Adviseur: drs. Lilian Vos Woongoed Zeist Woongoed Zeist, voortgekomen uit de fusie tussen Seyster

Nadere informatie

Profielschets Lid Raad van Toezicht Thuisvester

Profielschets Lid Raad van Toezicht Thuisvester Profielschets Lid Raad van Toezicht Thuisvester ERLY the consulting company Datum: november 2017 Adviseur: drs. Lilian Vos Thuisvester Thuisvester is een klantgedreven woningcorporatie met ruim 13.500

Nadere informatie

Het profiel van de raad van commissarissen

Het profiel van de raad van commissarissen Het profiel van de raad van commissarissen 1. Omvang van de raad van commissarissen De raad van commissarissen bestaat uit minimaal drie leden. 2. De taak van de raad van commissarissen De raad van commissarissen

Nadere informatie

HABEKO WONEN. lid raad van commissarissen. profiel

HABEKO WONEN. lid raad van commissarissen. profiel HABEKO WONEN profiel MAATSCHAPPELIJK ONDERNEMERSCHAP / HRM Juni 2019 Pagina 1 De organisatie Habeko wonen Habeko wonen is dé woningcorporatie voor Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Benthuizen en

Nadere informatie

PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGSTICHTING VAALS

PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGSTICHTING VAALS PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGSTICHTING VAALS 1. De functie van de Raad van Commissarissen In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden en bevoegdheden van de Raad van Commissarissen

Nadere informatie

Functie profiel. Lid Raad van Commissarissen DE ORGANISATIE POSITIE KANDIDAAT PROFIEL PROCEDURE

Functie profiel. Lid Raad van Commissarissen DE ORGANISATIE POSITIE KANDIDAAT PROFIEL PROCEDURE Functie profiel Lid Raad van Commissarissen Maes & Lunau handelt geheel in overeenstemming met de huidige privacywetgeving en haar opdrachtgevers dienen overeenkomstig te handelen. De persoonsgegevens

Nadere informatie

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen. SallandWonen. ERLY the consulting company Datum: november 2017 Adviseur: drs.

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen. SallandWonen. ERLY the consulting company Datum: november 2017 Adviseur: drs. Profielschets Lid Raad van Commissarissen SallandWonen ERLY the consulting company Datum: november 2017 Adviseur: drs. Lilian Vos SallandWonen SallandWonen is een actieve plattelandscorporatie in de gemeenten

Nadere informatie

Profielschets. Twee leden Raad van Commissarissen. Plavei. ERLY the consulting company Datum: juli 2018 Adviseur: drs. Lilian Vos

Profielschets. Twee leden Raad van Commissarissen. Plavei. ERLY the consulting company Datum: juli 2018 Adviseur: drs. Lilian Vos Profielschets Twee leden Raad van Commissarissen Plavei ERLY the consulting company Datum: juli 2018 Adviseur: drs. Lilian Vos Plavei Plavei is een compacte woningcorporatie met circa 40 medewerkers en

Nadere informatie

Profielschets Voorzitter Raad van Commissarissen Woonpartners Midden-Holland

Profielschets Voorzitter Raad van Commissarissen Woonpartners Midden-Holland Profielschets Voorzitter Raad van Commissarissen Woonpartners Midden-Holland ERLY the consulting company Datum: maart 2018 Adviseur: drs. Lilian Vos Woonpartners Midden-Holland Woonpartners Midden-Holland

Nadere informatie

Profielschets leden Raad van Commissarissen Ons Huis

Profielschets leden Raad van Commissarissen Ons Huis Profielschets leden Raad van Commissarissen Ons Huis Profielschets leden RvC Ons Huis Pagina 1 1. Algemene uitgangspunten De Raad van Commissarissen dient pluriform te zijn samengesteld (sekse, leeftijd,

Nadere informatie

Profielschets. Lid Raad van Toezicht. Woningbouwstichting Cothen. ERLY the consulting company Datum: januari 2018 Adviseur: drs.

Profielschets. Lid Raad van Toezicht. Woningbouwstichting Cothen. ERLY the consulting company Datum: januari 2018 Adviseur: drs. Profielschets Lid Raad van Toezicht Woningbouwstichting Cothen ERLY the consulting company Datum: januari 2018 Adviseur: drs. Lilian Vos Woningbouwstichting Cothen Woningbouwstichting Cothen is een lokaal

Nadere informatie

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen. SallandWonen. ERLY the consulting company Datum: januari 2019 Adviseur: drs.

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen. SallandWonen. ERLY the consulting company Datum: januari 2019 Adviseur: drs. Profielschets Lid Raad van Commissarissen SallandWonen ERLY the consulting company Datum: januari 2019 Adviseur: drs. Lilian Vos SallandWonen SallandWonen is een actieve plattelandscorporatie in de gemeenten

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen

Profielschets Raad van Commissarissen Profielschets Raad van Commissarissen 1. Algemeen De raad van commissarissen (RvC) heeft tot taak toezicht te houden op het beleid van het bestuur en op de algemene gang van zaken in de woningcorporatie

Nadere informatie

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen. Woningstichting Nijkerk. ERLY the consulting company Datum: juni 2018 Adviseur: drs.

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen. Woningstichting Nijkerk. ERLY the consulting company Datum: juni 2018 Adviseur: drs. Profielschets Lid Raad van Commissarissen Woningstichting Nijkerk ERLY the consulting company Datum: juni 2018 Adviseur: drs. Lilian Vos Woningstichting Nijkerk WSN is een betrokken woningcorporatie met

Nadere informatie

Profielen Raad van Commissarissen. Stichting Christelijke Woningcorporatie (SCW)

Profielen Raad van Commissarissen. Stichting Christelijke Woningcorporatie (SCW) Profielen Raad van Commissarissen Stichting Christelijke Woningcorporatie (SCW) 1. De functie van de Raad van Commissarissen In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden en bevoegdheden

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen

Profielschets Raad van Commissarissen Profielschets Raad van Commissarissen 1. De functie van de Raad van Commissarissen In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden en bevoegdheden van de Raad van Commissarissen binnen het

Nadere informatie

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen. Woonstichting thuis. ERLY the consulting company Datum: juni 2018 Adviseur: drs.

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen. Woonstichting thuis. ERLY the consulting company Datum: juni 2018 Adviseur: drs. Profielschets Lid Raad van Commissarissen Woonstichting thuis ERLY the consulting company Datum: juni 2018 Adviseur: drs. Lilian Vos thuis Woonstichting thuis verhuurt ca. 10.000 woningen binnen de stadsregio

Nadere informatie

IJsseldal Wonen werkt samen aan passend wonen, in een prettige, landelijke omgeving.

IJsseldal Wonen werkt samen aan passend wonen, in een prettige, landelijke omgeving. Profielschets Raad van Commissarissen Organisatie IJsseldal Wonen IJsseldal Wonen is een betrokken woningcorporatie, die actief is in de gemeenten Voorst en Lochem. Zowel de huidige als toekomstige huurder

Nadere informatie

Reglement RvT Bijlage A: profielschets RvT Bijlage B: rooster van aftreden

Reglement RvT Bijlage A: profielschets RvT Bijlage B: rooster van aftreden Reglement RvT Bijlage A: profielschets RvT Bijlage B: rooster van aftreden Versie: 2016.01 Vastgesteld door RvT: 31 oktober 2016 Inhoudsopgave 1. Profielschets Raad van Toezicht... 2 1.1. Uitgangspunten

Nadere informatie

PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN

PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN PROFIEL VAN DE RAAD Pré Wonen hecht veel waarde aan het toepassen van de Governance code Woningcorporaties. De verantwoordelijkheden en taken van zowel

Nadere informatie

Bijlage bij Huishoudelijk reglement profielschets RVC 6 december 2011

Bijlage bij Huishoudelijk reglement profielschets RVC 6 december 2011 Bijlage bij Huishoudelijk reglement profielschets RVC 6 december 2011 RWS partner in wonen Stationspark 30 4462 DZ GOES Postbus 158 4460 AD GOES T (0113) 23 16 74 F (0113) 23 38 11 Info@rwsgoes.nl www.rwsgoes.nl

Nadere informatie

Profiel voor de Raad van commissarissen Woonservice

Profiel voor de Raad van commissarissen Woonservice Profiel voor de Raad van commissarissen Woonservice 1 Profiel van de Raad 1.1 Algemeen kader De in juli 2011 opgestelde "Governance code woningcorporaties" geeft een goede uitwerking van de taakvelden

Nadere informatie

Profielschets raad van commissarissen

Profielschets raad van commissarissen Profielschets raad van commissarissen 1. Algemeen De raad van commissarissen (rvc) heeft tot taak toezicht te houden op het bestuur en op de algemene gang van zaken in de woningcorporatie en de met haar

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen

Profielschets Raad van Commissarissen Inleiding Conform artikel 10, lid 2 van de statuten bestaat de RvC van Openbaar Belang uit tenminste drie en ten hoogste vijf personen. Slechts natuurlijke personen kunnen lid van de Raad zijn. De RvC

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Commissarissen, op voordracht van het Huurdersbelangenvereniging collectief. bij. Heuvelrug Wonen.

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Commissarissen, op voordracht van het Huurdersbelangenvereniging collectief. bij. Heuvelrug Wonen. FUNCTIEPROFIEL Lid Raad van Commissarissen, op voordracht van het Huurdersbelangenvereniging collectief bij Heuvelrug Wonen PublicSpirit Mevrouw drs. J. Goudsmit Partner 20 februari 2018 De organisatie

Nadere informatie

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen. Woonforte. ERLY the consulting company Datum: september 2017 Adviseur: drs. Lilian Vos

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen. Woonforte. ERLY the consulting company Datum: september 2017 Adviseur: drs. Lilian Vos Profielschets Lid Raad van Commissarissen Woonforte ERLY the consulting company Datum: september 2017 Adviseur: drs. Lilian Vos Woonforte Woonforte is een lokale volkshuisvester met een stevige positie

Nadere informatie

P R O F I E L S C H E T S R V C S T I C H T I N G W E T L A N D W O N E N G R O E P, V E R S I E

P R O F I E L S C H E T S R V C S T I C H T I N G W E T L A N D W O N E N G R O E P, V E R S I E P R O F I E L S C H E T S R V C S T I C H T I N G W E T L A N D W O N E N G R O E P, V E R S I E 1 8-0 9-0 8 Bijlage A bij Reglement RvC 1 1. Algemeen (conform Governancecode) 3 2. Samenstelling Raad van

Nadere informatie

Kwaliteitsprofiel voor de raad van commissarissen

Kwaliteitsprofiel voor de raad van commissarissen Kwaliteitsprofiel voor de raad van commissarissen Algemeen Uitgangspunt voor de bezetting van de raad van commissarissen is, dat de leden uit generalisten bestaan die gezamenlijk een multidisciplinair

Nadere informatie

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen. Plavei. ERLY the consulting company Datum: november 2017 Adviseur: drs. Lilian Vos

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen. Plavei. ERLY the consulting company Datum: november 2017 Adviseur: drs. Lilian Vos Profielschets Lid Raad van Commissarissen Plavei ERLY the consulting company Datum: november 2017 Adviseur: drs. Lilian Vos Plavei Plavei is een compacte organisatie met circa 40 medewerkers en ruim 4000

Nadere informatie

Profielschets Lid Raad van Commissarissen op voordracht van huurders Woningstichting Naarden

Profielschets Lid Raad van Commissarissen op voordracht van huurders Woningstichting Naarden Profielschets Lid Raad van Commissarissen op voordracht van huurders Woningstichting Naarden ERLY the consulting company Datum: augustus 2018 Adviseur: drs. Lilian Vos Woningstichting Naarden Woningstichting

Nadere informatie

PROFIELSCHETS RAAD VAN TOEZICHT STICHTING DE VOGELLANDEN

PROFIELSCHETS RAAD VAN TOEZICHT STICHTING DE VOGELLANDEN PROFIELSCHETS RAAD VAN TOEZICHT STICHTING DE VOGELLANDEN Inleiding Vogellanden is een modern centrum voor specialistische revalidatie en bijzondere tandheelkunde. Naast deze zorg bieden we ook preventieve

Nadere informatie

Profielschets. Lid Raad van Toezicht. op voordracht van de huurdersorganisaties. Thuisvester

Profielschets. Lid Raad van Toezicht. op voordracht van de huurdersorganisaties. Thuisvester Profielschets Lid Raad van Toezicht op voordracht van de huurdersorganisaties Thuisvester ERLY the consulting company Datum: augustus 2016 Adviseur: drs. Lilian Vos Thuisvester & Huurderskoepel CIZO Thuisvester

Nadere informatie

VISIE OP TOEZICHT Vastgesteld door Raad van Commissarissen op 15 september 2016

VISIE OP TOEZICHT Vastgesteld door Raad van Commissarissen op 15 september 2016 VISIE OP TOEZICHT Vastgesteld door Raad van Commissarissen op 15 september 2016 Woningcorporaties staan voor het huisvesten van mensen met een bescheiden inkomen en voor kwetsbare groepen. Woningcorporaties

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht Augustus 2014

Profielschets Raad van Toezicht Augustus 2014 Profielschets Raad van Toezicht Augustus 2014 Profielschets Raad van Toezicht Woningbouwvereniging Helpt Elkander Nuenen Algemeen profiel Raad van Toezicht Het hoofddoel van de RvT is toezicht te houden

Nadere informatie

Profielschets. Voorzitter en lid Raad van Commissarissen. Parteon. ERLY the consulting company Datum: april 2016 Adviseur: drs.

Profielschets. Voorzitter en lid Raad van Commissarissen. Parteon. ERLY the consulting company Datum: april 2016 Adviseur: drs. Profielschets Voorzitter en lid Raad van Commissarissen Parteon ERLY the consulting company Datum: april 2016 Adviseur: drs. Lilian Vos Parteon Parteon is een betrokken sociale huisvester in de Zaanstreek

Nadere informatie

GOVERNANCE CODE WONINGCORPORATIES

GOVERNANCE CODE WONINGCORPORATIES GOVERNANCE CODE WONINGCORPORATIES November 2006 1 GOVERNANCE CODE WONINGCORPORATIES PRINCIPES I. Naleving en handhaving van de code Het bestuur 1 en de raad van commissarissen zijn verantwoordelijk voor

Nadere informatie

HABEKO WONEN. drie leden raad van commissarissen. profielen

HABEKO WONEN. drie leden raad van commissarissen. profielen HABEKO WONEN profielen MAATSCHAPPELIJK ONDERNEMERSCHAP / HRM FINANCIËN VASTGOED / JURIDISCH Februari 2019 Pagina 1 De organisatie Habeko wonen Habeko wonen is dé woningcorporatie voor Hazerswoude-Dorp,

Nadere informatie

1. Principes die ten grondslag liggen aan de profielschets voor de Leden van de Raad van Commissarissen alsmede algemeen kwaliteitsprofiel

1. Principes die ten grondslag liggen aan de profielschets voor de Leden van de Raad van Commissarissen alsmede algemeen kwaliteitsprofiel Rollen en Profielen Raad van Commissarissen Woningstichting Nijkerk Dit memorandum is tot stand gekomen in gezamenlijk overleg van de Raad van Commissarissen van Woningstichting Nijkerk (WSN) op 17 december

Nadere informatie

Governancestructuur WonenBreburg. januari 2012, geactualiseerd augustus 2015

Governancestructuur WonenBreburg. januari 2012, geactualiseerd augustus 2015 Governancestructuur WonenBreburg januari 2012, geactualiseerd augustus 2015 1 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Bestuur 3 2.1 Taak en werkwijze 3 2.2 Rechtspositie en bezoldiging bestuur 4 2.3 Tegenstrijdige belangen

Nadere informatie

Profielschets Lid Raad van Commissarissen Woningcorporatie Haag Wonen

Profielschets Lid Raad van Commissarissen Woningcorporatie Haag Wonen Profielschets Lid Raad van Commissarissen Woningcorporatie Haag Wonen 1. Profiel Haag Wonen Haag Wonen is meer dan honderd jaar thuis in Den Haag. Als gezonde, puur Haagse woningcorporatie zijn ze nauw

Nadere informatie

Profielschets Twee leden Raad van Commissarissen Wonen Limburg

Profielschets Twee leden Raad van Commissarissen Wonen Limburg Profielschets Twee leden Raad van Commissarissen Wonen Limburg ERLY the consulting company Datum: november 2018 Adviseur: drs. Frédérique Bijl Wonen Limburg Wonen Limburg is met 250 medewerkers, 26.000

Nadere informatie

Van elk lid van de Raad van Commissarissen wordt verwacht dat hij of zij:

Van elk lid van de Raad van Commissarissen wordt verwacht dat hij of zij: Profielschets Raad van Commissarissen 1. Doel profielschets Deze profielschets dient een tweeledig doel. Enerzijds kan met deze profielschets een goede en afgewogen selectie van de nieuwe leden gemaakt

Nadere informatie

Lid Raad van Toezicht

Lid Raad van Toezicht profiel regionale binding / HRM & organisatieontwikkeling huurdersvoordracht Mei 2019 De organisatie is een wooncorporatie met circa 10.000 woningen en zeven verzorgingscomplexen in de regio Zuidoost Drenthe:

Nadere informatie

Kwaliteitsprofiel Raad van Commissarissen

Kwaliteitsprofiel Raad van Commissarissen Bijlage A Kwaliteitsprofiel Raad van Commissarissen Raad van Commissarissen De Raad van Commissarissen houdt primair toezicht en heeft daarnaast advies- en goedkeuringsbevoegdheden. Verder vervult de RvC

Nadere informatie

Woningstichting Simpelveld. Visie op Toezicht en Besturen

Woningstichting Simpelveld. Visie op Toezicht en Besturen Woningstichting Simpelveld Visie op Toezicht en Besturen Vastgesteld RvC 29 jan 2018 RvC Woningstichting Simpelveld Januari 2018 VISIE OP TOEZICHT Woningcorporaties staan voor het huisvesten van mensen

Nadere informatie

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen. Mitros. ERLY the consulting company Datum: december 2018 Adviseur: drs. Lucelle van Hövell

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen. Mitros. ERLY the consulting company Datum: december 2018 Adviseur: drs. Lucelle van Hövell Profielschets Lid Raad van Commissarissen Mitros ERLY the consulting company Datum: december 2018 Adviseur: drs. Lucelle van Hövell Mitros Mitros is een grote woningcorporatie, werkzaam in Utrecht en Nieuwegein.

Nadere informatie

Profielschets lid RvT SVWN op voordracht Woonbond. Lid van de Raad van Toezicht

Profielschets lid RvT SVWN op voordracht Woonbond. Lid van de Raad van Toezicht Profielschets lid RvT SVWN op voordracht Woonbond De Stichting Visitatie Woningcorporaties Nederland (SVWN) is als onafhankelijke stichting opgericht door het ministerie van Binnenlandse Zaken (voorheen

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht

Profielschets Raad van Toezicht Inleiding De Raad van Toezicht van de Stichting Sherpa, hierna Sherpa, werkt voor het bepalen van zijn samenstelling met een profielschets. Wanneer zich een vacature in de Raad van Toezicht voordoet, stelt

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Lid van de Raad van Commissarissen. Woonstichting Vooruitgang (Teylingen)

FUNCTIEPROFIEL. Lid van de Raad van Commissarissen. Woonstichting Vooruitgang (Teylingen) FUNCTIEPROFIEL voor Lid van de Raad van Commissarissen bij Woonstichting Vooruitgang (Teylingen) RvC Woonstichting Vooruitgang 29 september 2015 Organisatie & context Woonstichting Vooruitgang stelt zich

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen

Profielschets Raad van Commissarissen Profielschets Raad van Commissarissen Datum: 22 januari 2018 Vastgesteld door de Raad van Commissarissen d.d. 22 januari 2018 Inhoudsopgave 1 Taken Raad van Commissarissen... 3 2 Algemeen profiel Raad

Nadere informatie

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen Op voordracht van huurders. Woonbedrijf

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen Op voordracht van huurders. Woonbedrijf Profielschets Lid Raad van Commissarissen Op voordracht van huurders Woonbedrijf ERLY the consulting company Datum: december 2018 Adviseur: drs. Lilian Vos Woonbedrijf Woonbedrijf is een woningcorporatie

Nadere informatie

Bijlage 1: Wettelijk kader

Bijlage 1: Wettelijk kader Bijlage 1: Wettelijk kader Bij de werving, selectie en benoeming van een lid van de RvC is de volgende wet- en regelgeving van belang: Woningwet Woningwet 2015 en de hierop gebaseerde actuele regelgeving

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Commissarissen GroenWest

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Commissarissen GroenWest FUNCTIEPROFIEL Lid Raad van Commissarissen GroenWest December 2016 1 De Organisatie GroenWest is een actieve, maatschappelijk betrokken woningcorporatie die haar klanten een thuis wil bieden in het Groene

Nadere informatie

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen op voordracht van huurders. Woonconcept

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen op voordracht van huurders. Woonconcept Profielschets Lid Raad van Commissarissen op voordracht van huurders Woonconcept ERLY the consulting company Datum: maart 2019 Adviseur: drs. Lilian Vos Voor de Raad van Commissarissen (RvC) van Woonconcept

Nadere informatie

Lid Raad van Toezicht op voordracht van de Cliëntenraden. Regionale binding; Portefeuille Kwaliteit & Veiligheid

Lid Raad van Toezicht op voordracht van de Cliëntenraden. Regionale binding; Portefeuille Kwaliteit & Veiligheid Profiel Lid Raad van Toezicht op voordracht van de Cliëntenraden Regionale binding; Portefeuille Kwaliteit & Veiligheid 1 december 2017 Opdrachtgever ZorgSaam Voor meer informatie over de functie Truus

Nadere informatie

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen op voordracht van de huurders. HBV Dudok Wonen

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen op voordracht van de huurders. HBV Dudok Wonen Profielschets Lid Raad van Commissarissen op voordracht van de huurders HBV Dudok Wonen ERLY the consulting company Datum: januari 2016 Adviseur: drs. Lilian Vos Dudok Wonen & HBV Dudok Wonen Dudok Wonen

Nadere informatie