BIJLAGE. Aanduiding gebieden waar preventief welstandstoezicht van toepassing blijft overeenkomstig de criteria uit de welstandsnota 2007

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BIJLAGE. Aanduiding gebieden waar preventief welstandstoezicht van toepassing blijft overeenkomstig de criteria uit de welstandsnota 2007"

Transcriptie

1 BIJLAGE Aanduiding gebieden waar preventief welstandstezicht van tepassing blijft vereenkmstig de criteria uit de welstandsnta 2007 Almen H1 - Histrisch drpsgebied H2 - Histrisch bebuwingslint * G2 - Landged t Elger Barchem H2 - Histrisch bebuwingslint Eefde H1 - Histrisch drpsgebied * H2 - Histrisch bebuwingslint G2 - Landgederen Het Barge en t Haveke Epse H2 - Histrisch bebuwingslint * Exel H2 - Histrisch bebuwingslint Grssel H1 - Histrisch drpsgebied * H2 - Histrisch bebuwingslint Harfsen H2 - Histrisch bebuwingslint Laren H2 - Histrisch bebuwingslint Lchem H3 - Histrische stedelijke bebuwing H2 - Histrisch bebuwingslint H4 - Gemengde bebuwing rnd centrum W2 - Parkachtig wngebied Berkelrd Buitengebied - Landgederen en buitenplaatsen *Vr Almen, Eefde, Epse en Grssel geldt dat enkele buiten de centra/drpskernen gelegen histrische bebuwingslinten gedurende de prefperide welstandsvrij zijn.

2

3 ALMEN H1 HISTORISCH DORPSGEBIED Het stelijk deel van de Drpsstraat is een karakteristiek deel van het drp. Het belp van de straat en de diversiteit aan bebuwing en functies maken duidelijk dat hier sprake is van een centrumgebied. Het plein met de kerk en de daaraan grenzende bebuwing (schl, hrecabedrijf) vrmen tezamen de meest beeldbepalende elementen. In dit gebied wrdt welstandsniveau 2 gehanteerd. - De bebuwing is geriënteerd p de penbare ruimte; - De hfdmassa s ndersteunen dr de hgte en plaatsing het karakter van de penbare ruimte. - De gevelbreedte is beperkt f er is sprake van geleding van de massa (parcellering) zdat een kleinschalig beeld ntstaat f behuden blijft; - De hfdvrm is eenvudig (geen buwmassa, pgebuwd uit diverse vrmen) en blijft k na aanpassing duidelijk herkenbaar; - Traditinele kapvrmen hebben de vrkeur; - Blinde gevels aan de zijde van de penbare weg zijn niet gewenst; hekpanden hebben derhalve twee representatieve gevels; - Luifels: terughudend mgaan met tepassing van luifels; indien tegepast dan: Passend bij de architectuur van het pand; Geen massief gende zware cnstructies; Niet breder dan het pand, drtrekken ver meerdere panden is niet tegestaan, maximaal 1,5 m diep. - Bij vrkeur tepassing van gedekte kleuren; - Het gebruik van pvallende (schreeuwende) kleuren is niet tegestaan.

4 ALMEN H2 HISTORISCH BEBOUWINGSLINT De bebuwingslinten kmen vr in de Drpsstraat, vanaf het centrumgebied rnd de kerk tt de rand van het drp. De architectuur is relatief kleinschalig, en wisselend qua buwstijl. In dit gebied wrdt welstandsniveau 2 gehanteerd. - De bebuwing is geriënteerd p de straat; - De bebuwing is geplaatst in een (licht) verspringende rilijn; - Tussen de hfdmassa s is een nbebuwde ruimte aanwezig. - Bebuwing is individueel en afwisselend (gevarieerd beeld); - De massa van de bebuwing is gerelateerd aan de mliggende bebuwing; - Seriematige bebuwing is niet tegestaan; - Traditinele kapvrmen hebben de vrkeur; - Bijgebuwen zijn naar achteren geplaatst ten pzichte van de rilijn teneinde het vrijstaande individuele karakter van de hfdbebuwing te benadrukken; - De hfdvrm is eenvudig (geen buwmassa, pgebuwd uit diverse vrmen) en blijft k na aanpassing duidelijk herkenbaar; - Schaalvergrting dr samenveging f grte aanbuwen is ngewenst; - Luifels: terughudend mgaan met tepassing van luifels; indien tegepast dan: Passend bij de architectuur van het pand; Geen massief gende zware cnstructies; Niet breder dan het pand, drtrekken ver meerdere panden is niet tegestaan, maximaal 1,5 m diep. - Bij vrkeur tepassing van gedekte kleuren; - Het gebruik van pvallende (schreeuwende) kleuren is niet tegestaan.

5 ALMEN G2 LANDGOED T ELGER Aan de stkant van de kern ligt een grene lng, die als het ware het drp binnendringt. Dit gebied wrdt gekenmerkt dr vchtig grasland en merasbs. In dit deelgebied wrdt welstandsniveau 1 gehanteerd. - De bebuwing is vrij gelegen in het gren f vrij gelegen p het terrein; - Bijgebuwen zals schuren en garages staan niet p de vrgrnd; - Bijgebuwen zijn ndergeschikt en maken deel uit van de ttale cmpsitie van het gebuw f cmplex; - Beeld verstrend terreingebruik (zals pslag) wrdt zveel mgelijk aan het g nttrkken en niet aan de vrzijde gesitueerd. - De hfdvrm is eenvudig (geen buwmassa, pgebuwd uit diverse vrmen) en blijft k na aanpassing duidelijk herkenbaar; - Bebuwing is individueel; - De massa van de bebuwing is gerelateerd aan de mgeving; - Traditinele kapvrmen hebben de vrkeur. - Het materiaal- en kleurgebruik vrmt een duidelijke eenheid; - Schilderen van bakstenen gevels is niet tegestaan, tenzij passend bij de architectuur; - Tepassing van rde- f antracietkleurige dakpannen (bij vrkeur gebakken), riet f leien verdient de vrkeur; één en ander af te stemmen p de architectuur van het gebuw; - Het gebruik van pvallende (schreeuwende) kleuren is niet tegestaan. - Detaillering - De detaillering van de gevel, de vergang van het dakvlak naar de gevel, dakgten en daklijsten dient te passen bij de architectuur.

6 BARCHEM H2 HISTORISCH BEBOUWINGSLINT De bebuwingslinten van Barchem wrden vanuit het centrale punt van het drp gevrmd dr de Lchemseweg, de Ruurlseweg, de Brculseweg en de Zwiepseweg. Deze wegen kennen een bebuwing die in verschillende periden is gebuwd. Het betreffen vrnamelijk vrijstaande wningen f gebuwen. Veelal zijn winkels en andere vrzieningen pgenmen in vrmalige wnpanden. In dit gebied wrdt welstandsniveau 2 gehanteerd. - De bebuwing is geriënteerd p de straat; - De bebuwing is geplaatst in een (licht) verspringende rilijn; - Tussen de hfdmassa s is een nbebuwde ruimte aanwezig. - Bebuwing is individueel en afwisselend (gevarieerd beeld); - De massa van de bebuwing is gerelateerd aan de mliggende bebuwing; - Seriematige bebuwing is niet tegestaan; - Traditinele kapvrmen hebben de vrkeur; - Bijgebuwen zijn naar achteren geplaatst ten pzichte van de rilijn teneinde het vrijstaande individuele karakter van de hfdbebuwing te benadrukken; - De hfdvrm is eenvudig (geen buwmassa, pgebuwd uit diverse vrmen) en blijft k na aanpassing duidelijk herkenbaar; - Schaalvergrting dr samenveging f grte aanbuwen is ngewenst; - Luifels: terughudend mgaan met tepassing van luifels; indien tegepast dan: Passend bij de architectuur van het pand; Geen massief gende zware cnstructies; Niet breder dan het pand, drtrekken ver meerdere panden is niet tegestaan, maximaal 1,5 m diep. - Bij vrkeur tepassing van gedekte kleuren; - Het gebruik van pvallende (schreeuwende) kleuren is niet tegestaan.

7 EEFDE H1 HISTORISCH DORPSGEBIED Het centrumgebied van Eefde ligt in het zuidelijk gedeelte van de kern, rnd de kruising Rustrdlaan/Schlstraat. Hier vindt menging plaats van verschillende functies. Er kmen wningen vr, evenals winkels en kantren. Winkels en kantren zijn vaak gevestigd in vrmalige, relatief grtschalige wningen. Deze panden hebben veelal een fraaie uitstraling, met verschillende pvallende details (gten, entrees) en zijn gedeeltelijk in de jaren 30 gebuwd. In dit gebied wrdt welstandsniveau 2 gehanteerd. - De bebuwing is geriënteerd p de penbare ruimte; - De hfdmassa s ndersteunen dr de hgte en plaatsing het karakter van de penbare ruimte. - De gevelbreedte is beperkt f er is sprake van geleding van de massa (parcellering) zdat een kleinschalig beeld ntstaat f behuden blijft; - De hfdvrm is eenvudig (geen buwmassa, pgebuwd uit diverse vrmen) en blijft k na aanpassing duidelijk herkenbaar; - Traditinele kapvrmen hebben de vrkeur; - Blinde gevels aan de zijde van de penbare weg zijn niet gewenst; hekpanden hebben derhalve twee representatieve gevels; - Luifels: terughudend mgaan met tepassing van luifels; indien tegepast dan: Passend bij de architectuur van het pand; Geen massief gende zware cnstructies; Niet breder dan het pand, drtrekken ver meerdere panden is niet tegestaan, maximaal 1,5 m diep. - Bij vrkeur tepassing van gedekte kleuren; - Het gebruik van pvallende (schreeuwende) kleuren is niet tegestaan.

8 EEFDE H2 HISTORISCH BEBOUWINGSLINT Dit deelgebied betreft de rsprnkelijke bebuwingslinten langs de Schlstraat, de Bedelhfweg, de Rustrdlaan, de Zutphenseweg, de Schurinklaan en het gedeelte van de Kapperallee dat ten nrden van het sluizencmplex ligt. In dit gebied wrdt welstandsniveau 2 gehanteerd. - De bebuwing is geriënteerd p de straat; - De bebuwing is geplaatst in een (licht) verspringende rilijn; - Tussen de hfdmassa s is een nbebuwde ruimte aanwezig. - Bebuwing is individueel en afwisselend (gevarieerd beeld); - De massa van de bebuwing is gerelateerd aan de mliggende bebuwing; - Seriematige bebuwing is niet tegestaan; - Traditinele kapvrmen hebben de vrkeur; - Bijgebuwen zijn naar achteren geplaatst ten pzichte van de rilijn teneinde het vrijstaande individuele karakter van de hfdbebuwing te benadrukken; - De hfdvrm is eenvudig (geen buwmassa, pgebuwd uit diverse vrmen) en blijft k na aanpassing duidelijk herkenbaar; - Schaalvergrting dr samenveging f grte aanbuwen is ngewenst; - Luifels: terughudend mgaan met tepassing van luifels; indien tegepast dan: Passend bij de architectuur van het pand; Geen massief gende zware cnstructies; Niet breder dan het pand, drtrekken ver meerdere panden is niet tegestaan, maximaal 1,5 m diep. - Bij vrkeur tepassing van gedekte kleuren; - Het gebruik van pvallende (schreeuwende) kleuren is niet tegestaan.

9 EEFDE G2 LANDGOEDEREN HET BARGE EN T HAVEKE Eefde kent twee landgederen binnen de bebuwde km, landged Het Barge en landged t Haveke. Landged Het Barge vrmt een belangrijke grene plek in Eefde. Landged t Haveke zrgt met de Eefdese Beek vr de landschappelijke scheiding tussen het nrdelijke en het zuidelijke deel van de kern. In dit deelgebied wrdt welstandsniveau 1 gehanteerd. - De bebuwing is vrij gelegen in het gren f vrij gelegen p het terrein; - Bijgebuwen zals schuren en garages staan niet p de vrgrnd; - Bijgebuwen zijn ndergeschikt en maken deel uit van de ttale cmpsitie van het gebuw f cmplex; - Beeld verstrend terreingebruik (zals pslag) wrdt zveel mgelijk aan het g nttrkken en niet aan de vrzijde gesitueerd. - De hfdvrm is eenvudig (geen buwmassa, pgebuwd uit diverse vrmen) en blijft k na aanpassing duidelijk herkenbaar; - Bebuwing is individueel; - De massa van de bebuwing is gerelateerd aan de mgeving; - Traditinele kapvrmen hebben de vrkeur. - Het materiaal- en kleurgebruik vrmt een duidelijke eenheid; - Schilderen van bakstenen gevels is niet tegestaan, tenzij passend bij de architectuur; - Tepassing van rde- f antracietkleurige dakpannen (bij vrkeur gebakken), riet f leien verdient de vrkeur; één en ander af te stemmen p de architectuur van het gebuw; - Het gebruik van pvallende (schreeuwende) kleuren is niet tegestaan. Detaillering - De detaillering van de gevel, de vergang van het dakvlak naar de gevel, dakgten en daklijsten dient te passen bij de architectuur.

10 EPSE H2 HISTORISCH BEBOUWINGSLINT Dit deelgebied bevat de bebuwing langs de Lchemseweg, met vrnamelijk vrijstaande wningen uit diverse buwperides. Vr de prefperide geldt dat het welstandstezicht zich beperkt tt gedeelte het tussen wnbebuwing, vanaf het kruispunt met Het Wilgert/Het Wansink tt die met de Hassinklaan en de Oude Larenseweg. In dit gebied wrdt welstandsniveau 2 gehanteerd. - De bebuwing is geriënteerd p de straat; - De bebuwing is geplaatst in een (licht) verspringende rilijn; - Tussen de hfdmassa s is een nbebuwde ruimte aanwezig. - Bebuwing is individueel en afwisselend (gevarieerd beeld); - De massa van de bebuwing is gerelateerd aan de mliggende bebuwing; - Seriematige bebuwing is niet tegestaan; - Traditinele kapvrmen hebben de vrkeur; - Bijgebuwen zijn naar achteren geplaatst ten pzichte van de rilijn teneinde het vrijstaande individuele karakter van de hfdbebuwing te benadrukken; - De hfdvrm is eenvudig (geen buwmassa, pgebuwd uit diverse vrmen) en blijft k na aanpassing duidelijk herkenbaar; - Schaalvergrting dr samenveging f grte aanbuwen is ngewenst; - Luifels: terughudend mgaan met tepassing van luifels; indien tegepast dan: Passend bij de architectuur van het pand; Geen massief gende zware cnstructies; Niet breder dan het pand, drtrekken ver meerdere panden is niet tegestaan, maximaal 1,5 m diep. - Bij vrkeur tepassing van gedekte kleuren; - Het gebruik van pvallende (schreeuwende) kleuren is niet tegestaan.

11 EXEL H2 HISTORISCH BEBOUWINGSLINT De bebuwing langs de Exelseweg en de Oude Larenseweg binnen de km Exel wrdt aangemerkt als het bebuwingslint. In dit gebied wrdt welstandsniveau 2 gehanteerd. - De bebuwing is geriënteerd p de straat; - De bebuwing is geplaatst in een (licht) verspringende rilijn; - Tussen de hfdmassa s is een nbebuwde ruimte aanwezig. - Bebuwing is individueel en afwisselend (gevarieerd beeld); - De massa van de bebuwing is gerelateerd aan de mliggende bebuwing; - Seriematige bebuwing is niet tegestaan; - Traditinele kapvrmen hebben de vrkeur; - Bijgebuwen zijn naar achteren geplaatst ten pzichte van de rilijn teneinde het vrijstaande individuele karakter van de hfdbebuwing te benadrukken; - De hfdvrm is eenvudig (geen buwmassa, pgebuwd uit diverse vrmen) en blijft k na aanpassing duidelijk herkenbaar; - Schaalvergrting dr samenveging f grte aanbuwen is ngewenst; - Luifels: terughudend mgaan met tepassing van luifels; indien tegepast dan: Passend bij de architectuur van het pand; Geen massief gende zware cnstructies; Niet breder dan het pand, drtrekken ver meerdere panden is niet tegestaan, maximaal 1,5 m diep. - Bij vrkeur tepassing van gedekte kleuren; - Het gebruik van pvallende (schreeuwende) kleuren is niet tegestaan.

12 GORSSEL H1 HISTORISCH DORPSGEBIED Het centrum van Grssel bevindt zich langs de Hfdstraat en rnd de kerk. Het grtste deel van de vrzieningen van Grssel is aan de Hfdstraat gesitueerd. Dit gebied ntleent zijn ruimtelijke kwaliteit aan een cmbinatie van verschillende buwstijlen. Er is sprake van functiemenging, van een gede afwisseling van gren en bebuwing en er zijn een aantal beeldbepalende en histrische gebuwen gesitueerd. In dit gebied wrdt welstandsniveau 2 gehanteerd. - De bebuwing is geriënteerd p de penbare ruimte; - De hfdmassa s ndersteunen dr de hgte en plaatsing het karakter van de penbare ruimte. - De gevelbreedte is beperkt f er is sprake van geleding van de massa (parcellering) zdat een kleinschalig beeld ntstaat f behuden blijft; - De hfdvrm is eenvudig (geen buwmassa, pgebuwd uit diverse vrmen) en blijft k na aanpassing duidelijk herkenbaar; - Traditinele kapvrmen hebben de vrkeur; - Blinde gevels aan de zijde van de penbare weg zijn niet gewenst; hekpanden hebben derhalve twee representatieve gevels; - Luifels: terughudend mgaan met tepassing van luifels; indien tegepast dan: Passend bij de architectuur van het pand; Geen massief gende zware cnstructies; Niet breder dan het pand, drtrekken ver meerdere panden is niet tegestaan, maximaal 1,5 m diep. - Bij vrkeur tepassing van gedekte kleuren; - Het gebruik van pvallende (schreeuwende) kleuren is niet tegestaan.

13 GORSSEL H2 HISTORISCH BEBOUWINGSLINT De bebuwingslinten in Grssel zijn duidelijk zichtbaar aanwezig langs de ntsluitingsrutes, te weten de Hfdstraat (in nrdelijke en zuidelijke richting) en de Jppelaan. Langs deze rutes kmen verschillende functies vr, meestal gesitueerd in (vrmalige) vrijstaande wningen. In dit gebied wrdt welstandsniveau 2 gehanteerd. - De bebuwing is geriënteerd p de straat; - De bebuwing is geplaatst in een (licht) verspringende rilijn; - Tussen de hfdmassa s is een nbebuwde ruimte aanwezig. - Bebuwing is individueel en afwisselend (gevarieerd beeld); - De massa van de bebuwing is gerelateerd aan de mliggende bebuwing; - Seriematige bebuwing is niet tegestaan; - Traditinele kapvrmen hebben de vrkeur; - Bijgebuwen zijn naar achteren geplaatst ten pzichte van de rilijn teneinde het vrijstaande individuele karakter van de hfdbebuwing te benadrukken; - De hfdvrm is eenvudig (geen buwmassa, pgebuwd uit diverse vrmen) en blijft k na aanpassing duidelijk herkenbaar; - Schaalvergrting dr samenveging f grte aanbuwen is ngewenst; - Luifels: terughudend mgaan met tepassing van luifels; indien tegepast dan: Passend bij de architectuur van het pand; Geen massief gende zware cnstructies; Niet breder dan het pand, drtrekken ver meerdere panden is niet tegestaan, maximaal 1,5 m diep. - Bij vrkeur tepassing van gedekte kleuren; - Het gebruik van pvallende (schreeuwende) kleuren is niet tegestaan.

14 HARFSEN H2 HISTORISCH BEBOUWINGSLINT In dit deelgebied, dat kenmerkend is vr de narlgse ntwikkeling van het nieuwe Harfsen, zijn bebuwingslinten langs de Lchemseweg en de Reeverweg. Er is sprake van een gevarieerde bebuwing uit verschillende buwperides, met uiteenlpend gebruik. Veelal betreffen het vrijstaande wningen, al dan niet met inmiddels gewijzigde functie. Naast wningen en winkels kmen er bedrijven en hrecagelegenheden vr. In dit gebied wrdt welstandsniveau 2 gehanteerd. - De bebuwing is geriënteerd p de straat; - De bebuwing is geplaatst in een (licht) verspringende rilijn; - Tussen de hfdmassa s is een nbebuwde ruimte aanwezig. - Bebuwing is individueel en afwisselend (gevarieerd beeld); - De massa van de bebuwing is gerelateerd aan de mliggende bebuwing; - Seriematige bebuwing is niet tegestaan; - Traditinele kapvrmen hebben de vrkeur; - Bijgebuwen zijn naar achteren geplaatst ten pzichte van de rilijn teneinde het vrijstaande individuele karakter van de hfdbebuwing te benadrukken; - De hfdvrm is eenvudig (geen buwmassa, pgebuwd uit diverse vrmen) en blijft k na aanpassing duidelijk herkenbaar; - Schaalvergrting dr samenveging f grte aanbuwen is ngewenst; - Luifels: terughudend mgaan met tepassing van luifels; indien tegepast dan: Passend bij de architectuur van het pand; Geen massief gende zware cnstructies; Niet breder dan het pand, drtrekken ver meerdere panden is niet tegestaan, maximaal 1,5 m diep. - Bij vrkeur tepassing van gedekte kleuren; - Het gebruik van pvallende (schreeuwende) kleuren is niet tegestaan.

15 LAREN H2 HISTORISCH BEBOUWINGSLINT De bebuwingslintenlangs de Rengersweg, de Deventerweg, de Zutphenseweg en de Verwldseweg kennen een pen bebuwingsstructuur, met een gevarieerde bebuwing uit verschillende perides. In dit gebied wrdt welstandsniveau 2 gehanteerd. - De bebuwing is geriënteerd p de straat; - De bebuwing is geplaatst in een (licht) verspringende rilijn; - Tussen de hfdmassa s is een nbebuwde ruimte aanwezig. - Bebuwing is individueel en afwisselend (gevarieerd beeld); - De massa van de bebuwing is gerelateerd aan de mliggende bebuwing; - Seriematige bebuwing is niet tegestaan; - Traditinele kapvrmen hebben de vrkeur; - Bijgebuwen zijn naar achteren geplaatst ten pzichte van de rilijn teneinde het vrijstaande individuele karakter van de hfdbebuwing te benadrukken; - De hfdvrm is eenvudig (geen buwmassa, pgebuwd uit diverse vrmen) en blijft k na aanpassing duidelijk herkenbaar; - Schaalvergrting dr samenveging f grte aanbuwen is ngewenst; - Luifels: terughudend mgaan met tepassing van luifels; indien tegepast dan: Passend bij de architectuur van het pand; Geen massief gende zware cnstructies; Niet breder dan het pand, drtrekken ver meerdere panden is niet tegestaan, maximaal 1,5 m diep. - Bij vrkeur tepassing van gedekte kleuren; - Het gebruik van pvallende (schreeuwende) kleuren is niet tegestaan.

16 LOCHEM H3 HISTORISCHE STEDELIJKE BEBOUWING Dit deelgebied betreft het histrische centrum van Lchem. In dit centrum is het histrische stratenpatrn ng ged herkenbaar. Van rsprng is dit centrum een samenhangende eenheid van verschillende afznderlijke panden met een eigen karakter. In de lp der jaren zijn enkele panden geslpt en is er nieuwbuw vr in de plaats gekmen. Met name enkele tegevegde panden in de jaren 70 en 80 verstren het fraaie beeld dat de binnenstad van Lchem uitstraalt. In dit deelgebied wrdt welstandsniveau 1 gehanteerd. - Bebuwing staat in de rilijn, geringe verspringingen zijn mgelijk binnen de uitersten van de naastgelegen bebuwing; - Bij nieuwbuw blijft de samenhangende en geslten karakteristiek van de gevelwand behuden; - De ritmiek van individuele gevels, met een eigen vrmgeving, maatvering en detaillering, blijft behuden; - Panden zijn rechtstreeks geriënteerd p de penbare ruimte. tegangen naar publieksruimten wrden k aan de straat gesitueerd; - De indeling in percelen (parcellering), de psitie en de riëntatie van de rsprnkelijke bebuwing zijn richtinggevend (k bij nieuwbuw), waarbij de karakteristieke tussenruimte tussen de gebuwen behuden blijft f wrdt tegevegd; - De massa en de vrm van nieuwbuw zijn zrgvuldig ingepast tussen de bestaande bebuwing. de buwhgte is afgestemd p het silhuet van de straatwand en wijkt af van de directe belendingen; - De bestaande samenhang en afwisseling in de vrmgeving van de kappen in de mgeving blijft gehandhaafd. de vrmgeving van het dak is afgestemd p het karakter van het betreffende pand; - Bij panden die een stedenbuwkundig geheel vrmen zijn tevegingen per wning ndergeschikt aan de hfdstructuur en de ritmiek van het geheel. Hierbij is de eenmaal tegevegde teveging in beginsel de standaard uitvering vr de verige panden; - Serres vr hrecadeleinden zijn in maatvering en aansluiting afgestemd p de ndergevel en transparant uitgeverd. Zie verder vlgende blz.

17 Vervlg histrisch stedelijke bebuwing - Bij verbuw en renvatie wrdt de rsprnkelijke gevelpbuw, maatvering materiaal- en kleurgebruik tt uitgangspunt genmen; - De geleding en ritmiek van de gevel zijn verticaal gericht en kmt naar vren in gevelassen; - De architectnische eenheid van de panden met bij samenveging gehandhaafd blijven, evenals de individualiteit bij splitsing; - De nderpui en de bvengevel vrmen een samenhangend geheel. De plaatsing van penanten en klmmen dienen de gevelritmiek te ndersteunen; - De nderzijde (plint) en de bvenzijde (gt f krnlijst) geven een hrizntale geleding en bakenen het gevelvlak af; - Gevels aan de penbare ruimte hebben ten minste p vetgangersniveau een pen karakter; - De plaatsing en behandeling van de hfdentree en eventuele symmetrie dienen bijzndere aandacht te verkrijgen. Detaillering - De detaillering van de gevel, de vergang van het dakvlak naar de gevel, dakgten en daklijsten dient te passen bij de architectuur; - Bij renvatie wrdt zrgvuldig mgegaan met de kenmerkende rnamentiek als verstekken, dak- en gevellijsten, siermetselwerk en speklagen (herstel, interpretatie f reactie); - Specifieke detaillering van gevelpeningen, balknhekken, deurluifels en dergelijke wrdt met aandacht ntwrpen. - Het rsprnkelijke materiaal- en kleurgebruik is uitgangspunt; - Gevels wrden hfdzakelijk pgetrkken uit rde baksteen in cmbinatie met natuursteen, afgewisseld met gepleisterde gevels; - Daken wrden afgedekt met keramische (niet geglazuurde) gewelfde pannen; - Kleurgebruik is ndergeschikt en dient zdanig tegepast te wrden dat deze de architectuur ndersteunt, tevens is het stadsbeeld ter plaatse mede bepalend vr de keuze van de kleur; - Het gebruik van glas als gevelmateriaal, f spiegelende ppervlakken, kunststf f kunsthars gevelbeplating, is niet tegestaan.

18 LOCHEM H2 HISTORISCH BEBOUWINGSLINT De bebuwingslinten in Lchem betreffen de radiale wegen die vanuit het centrum van Lchem richting de mliggende kernen lpen. Deze rutes kennen een pen bebuwingsstructuur, met een gevarieerde bebuwing uit verschillende perides. In dit gebied wrdt welstandsniveau 2 gehanteerd. - De bebuwing is geriënteerd p de straat; - De bebuwing is geplaatst in een (licht) verspringende rilijn; - Tussen de hfdmassa s is een nbebuwde ruimte aanwezig. - Bebuwing is individueel en afwisselend (gevarieerd beeld); - De massa van de bebuwing is gerelateerd aan de mliggende bebuwing; - Seriematige bebuwing is niet tegestaan; - Traditinele kapvrmen hebben de vrkeur; - Bijgebuwen zijn naar achteren geplaatst ten pzichte van de rilijn teneinde het vrijstaande individuele karakter van de hfdbebuwing te benadrukken; - De hfdvrm is eenvudig (geen buwmassa, pgebuwd uit diverse vrmen) en blijft k na aanpassing duidelijk herkenbaar; - Schaalvergrting dr samenveging f grte aanbuwen is ngewenst; - Luifels: terughudend mgaan met tepassing van luifels; indien tegepast dan: Passend bij de architectuur van het pand; Geen massief gende zware cnstructies; Niet breder dan het pand, drtrekken ver meerdere panden is niet tegestaan, maximaal 1,5 m diep. - Bij vrkeur tepassing van gedekte kleuren; - Het gebruik van pvallende (schreeuwende) kleuren is niet tegestaan.

19 LOCHEM H4 GEMENGDE BEBOUWING ROND CENTRUM Rndm het centrum van Lchem heeft in de lp der tijd een verandering van functies en een verdichting van de bebuwing plaatsgevnden. Omdat deze verdichting een langere peride besleg, zijn uiteenlpende stedenbuwkundige en architectnische principes tegepast, waardr een gevarieerd bebuwingsbeeld met een rafelige stedenbuwkundige structuur is ntstaan. Het gebied van de vrmalige vestinggrdel valt in dit gebied. Vr een gedeelte bestaat deze ng uit water en deels uit drgaande verkeerswegen. De grdel nderscheidt zich van de verige gebieden dr zijn pen en relatief grene karakter, met de pmerkelijke hgteverschillen tussen de grdel en de hger gelegen binnenstad. In de ruimtelijke karakteristiek van de mwalling is duidelijk het histrisch ntwikkelingspatrn afleesbaar. Smmige delen zijn ng redelijk rsprnkelijk terwijl andere delen een specifiek nieuwe karakteristiek hebben gekregen. In dit deelgebied wrdt welstandsniveau 2 gehanteerd. - De panden meten met een eigen entree en entreegebied geriënteerd zijn p de penbare ruimte ruimte/straatzijde; - Verspringingen in de rilijn en dakgthgte meten binnen de uitersten van de naastgelegen bebuwing blijven; - De indeling van het perceel en de hfdpzet van het pand meten wrden afgestemd p de stedenbuwkundige karakteristiek van de lcatie; - Zijgevels die duidelijk zichtbaar zijn vanaf de penbare weg dienen als vrgevel behandeld te wrden; - Bij panden die een stedenbuwkundig geheel vrmen dienen tevegingen ndergeschikt te zijn aan de hfdstructuur en de ritmiek van het geheel. Hierbij is de eenmaal tegevegde teveging in beginsel de standaard uitvering vr de verige panden; - De hfdvrm van de gebuwen met eenduidig zijn; - De vrmgeving van het dak met afgestemd zijn p de stijl van het betreffende pand en passen in het bekappingsbeeld van de mgeving. Detaillering - De gevel is samenhangend vrmgegeven. - Bij renvatie/nieuwbuw dient de rsprnkelijke gevelpbuw en het materiaal- en kleurgebruik gerespecteerd te wrden; - De nderpui en bvengevel dienen een samenhangend geheel te vrmen; - De hfdvrm is eenvudig (geen buwmassa, pgebuwd uit diverse vrmen) en blijft k na aanpassing duidelijk herkenbaar; - Traditinele kapvrmen hebben de vrkeur; - Luifels: terughudend mgaan met tepassing van luifels; indien tegepast dan: Passend bij de architectuur van het pand; Geen massief gende zware cnstructies; Niet breder dan het pand, drtrekken ver meerdere panden is niet tegestaan, maximaal 1,5 m diep. - Bij renvatie en verbuwing dient het rsprnkelijk materiaalgebruik uitgangspunt te zijn; - Bij panden die een stedenbuwkundig geheel vrmen meten de kleuren van gevels, daken, kzijnen, ramen en deuren evenals de aangebuwde delen p elkaar afgestemd zijn.

20 LOCHEM W2 PARKACHTIG WOONGEBIED BERKELOORD Het villapark Berkelrd ligt ten sten van het centrum. Het is in de peride gefaseerd tt stand gekmen en bestaat uit drie samenhangende nderdelen: de Nieuweweg (ntstaan vanaf ca. 1880), de Haitsma Mulierlaan en de Marinus Naefflaan (ntstaan vanaf ca. 1910). In de peride 1920 tt aan de Tweede Wereldrlg is het villapark geleidelijk met meer villa s en landhuizen ingevuld, met handhaving van de ruime, parkachtige karakteristiek. Ok in de narlgse decennia zijn p verschillende plaatsen in het villagebied ng enkele nieuwe villa s en wnhuizen in dezelfde stijl gebuwd. Het villagebied vrmt een ged herkenbaar gebleven vrbeeld van een villagebied uit het einde van de 19 e eeuw en het begin van de 20 e eeuw met veel gren en een lage bebuwingsdichtheid. Daarnaast is in het stelijk deel van het gebied een hg gewaardeerde vergang van de stedelijke bebuwing naar het buitengebied. Het villapark is aangewezen als beschermd stads- en drpsgezicht. In dit deelgebied wrdt welstandsniveau 1 gehanteerd. - De bebuwing is niet geplaatst in de rilijn, de vrgevels verspringen per perceel sms aanzienlijk; - De bebuwing is centraal geplaatst p het perceel, mspeld dr gren; - De bebuwing is geriënteerd p de penbare ruimte en staat met de entree en vrgevel gericht naar de straat; - De representatieve buwmassa s mgeven dr een landschappelijke inrichting van de tuinen dient behuden te wrden; - Bestaande drzichten wrden gehandhaafd. - Bij renvatie f (vervangende) nieuwbuw cnfrmeert het gebuw zich wat betreft massa en hfdvrm aan de bebuwing in de mgeving; - De hfdvrm is eenvudig (geen buwmassa, pgebuwd uit diverse vrmen) en blijft k na aanpassing duidelijk herkenbaar; - De hfdmassa s en het kappensilhuet vertnen samenhang; - Aanbuwen zijn ndergeschikt en maken deel uit van de ttaalcmpsitie van het gebuw. - Blinde gevels aan de zijde van de penbare ruimte zijn niet gewenst. Hekpanden hebben daarm twee representatieve gevels; - Bij splitsing van het pand blijft de architectnische eenheid van het rsprnkelijke pand behuden; - Bij verbuw/renvatie wrdt aangeslten bij de richting en maatverhuding van de bestaande gevelpeningen. - Het rsprnkelijke materiaal en kleurgebruik is uitgangspunt; - Gevels wrden hfdzakelijk pgetrkken uit rde baksteen in cmbinatie met natuursteen, afgewisseld met bepleisterde gevels; - Daken wrden afgedekt met keramische (niet geglazuurde) gewelfde pannen; - Kleurgebruik is ndergeschikt en dient zdanig tegepast te wrden dat deze de architectuur ndersteunt, tevens is het stadsbeeld ter plaatse mede bepalend vr de keuze van de kleur; - Het gebruik van glas als gevelmateriaal, f spiegelende ppervlakken, kunststf f kunsthars gevelbeplating, is niet tegestaan.

21 BUITENGEBIED LANDGOEDEREN EN BUITENPLAATSEN Het buitengebied van Lchem kent, zals k elders in de Achterhek, een grt aantal landgederen en buitenplaatsen. Deze hebben ieder een eigen ntstaansgeschiedenis en zijn zeer verschillend van mvang. Enkele landgederen beslaan uitgestrekte bs- en landbuwgebieden, andere zijn eerder p te vatten als een buitenplaats (landhuis en tuin). Het centrale huis, met allure, bepaalt veelal de herkenbaarheid, in samenhang met een stelsel van lanen en bspercelen. Een aantal landgederen, zals Verwlde, Ampsen en t Jppe mvatten bvendien een aantal karakteristieke berderijen. Bij de berdeling van initiatieven dient in sterke mate rekening gehuden te wrden met de histrische situatie en de specifieke ruimtelijke kwaliteiten die de landgederen bezitten. Per landged is vaak sprake van een nadere, karakteristieke architectuur. Deze architectuur dient beschermd te wrden. In dit deelgebied Landgederen en buitenplaatsen wrdt welstandsniveau 1 gehanteerd. - De bebuwing is vrij gelegen in het gren f vrij gelegen p het terrein; - De vrzijde van de bebuwing is gericht naar de weg, f naar het gebuw van allure; - Bijgebuwen zijn ndergeschikt en maken deel uit van de ttale cmpsitie van het gebuw f cmplex; - Beeld verstrend terreingebruik (zals pslag) wrdt zveel mgelijk aan het g nttrkken en niet aan de vrzijde gesitueerd. - In de structuur, de pbuw, de schaal en de ritmiek van de bebuwing is het rsprnkelijke karakter en de histrische ntwikkeling afleesbaar; - De hfdvrm is eenvudig (geen buwmassa, pgebuwd uit diverse vrmen) en blijft k na aanpassing duidelijk herkenbaar; - Bebuwing is individueel; - De massa van nieuwe tevegingen is gerelateerd aan de mgeving; - Traditinele kapvrmen hebben de vrkeur. - Het materiaal- en kleurgebruik vrmt een duidelijke eenheid; - Het gebruik van bakstenen en hut verdient de vrkeur; - Schilderen van bakstenen gevels is niet tegestaan, tenzij passend bij de architectuur; - Dakbedekking: tepassing van rde- f antracietkleurige pannen f riet verdient de vrkeur; Detaillering De detaillering van de gevel, de vergang van het dakvlak naar de gevel, dakgten en daklijsten dient te passen bij de architectuur.

22 Landgederen en buitenplaatsen

Beeldkwaliteitplan Herontwikkeling woningbouw Van Dekemalaan evennr. 6-20

Beeldkwaliteitplan Herontwikkeling woningbouw Van Dekemalaan evennr. 6-20 Beeldkwaliteitplan Herntwikkeling wningbuw Van Dekemalaan evennr. 6-20 Team stedenbuw ntwerp 07062013 Inleiding Het prject betreft de herntwikkeling van de huurwningen aan de Van Dekemalaan westzijde evennummers

Nadere informatie

8.11. Inhoudsopgave. gebied

8.11. Inhoudsopgave. gebied grte lindt 239 8.11 Inhudspgave gebied 28 241 28 240 241 gebied 28 gebied 28 242 28welstandscriteria UNIMILLS Industrieel erfged aan de Lindtsedijk Architect nbekend vermedelijk na 1945 De dynamiek van

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Herontwikkeling woningbouw Van Dekemalaan oostzijde t.p.v. Molenplein

Beeldkwaliteitplan Herontwikkeling woningbouw Van Dekemalaan oostzijde t.p.v. Molenplein Beeldkwaliteitplan Herntwikkeling wningbuw Van Dekemalaan stzijde t.p.v. Mlenplein Team stedenbuw Ontwerp versie 15032013 / pvdl Inleiding Het prject herntwikkeling wningbuw Van Dekemalaan stzijde t.p.v.

Nadere informatie

8.14. Inhoudsopgave. gebied gebied

8.14. Inhoudsopgave. gebied gebied buitengebied 279 8.14 Inhudspgave gebied 33 281 gebied 34 289 33 34 280 281 gebied 33 gebied 33 11. 8. AGRARISCH GEBOUW Grte heve Develweg 1 Mnumentnummer 21212 9. WONING Langgerekte berderij Develsluis

Nadere informatie

HD12 HD11 HD10 HD14 HD09 HD13

HD12 HD11 HD10 HD14 HD09 HD13 BIJ DE HOGE DENNEN - Een buitenplaats p maat an K hla sc b e erck HD15 HD11 HD14 HD10 HD13 afgeslten vr au t s HD09 Graaf Ldew ijklaa n Graaf Janlaan HD12 Tussen bs en stuifheuvels heeft u de ruimte en

Nadere informatie

BEELDKWALITEITPLAN BINNENSTAD - HAVENDIJK

BEELDKWALITEITPLAN BINNENSTAD - HAVENDIJK BEELDKWALITEITPLAN BINNENSTAD - HAVENDIJK Del Vr het gebied nabij de mlen De Hp tussen de Havendijk en de Vissershaven wrdt het bestemmingsplan Binnenstad-Havendijk pgesteld. Dat bestemmingsplan heeft

Nadere informatie

Deelgebied 4, Vorchten. 1. Beschrijving bestaande situatie

Deelgebied 4, Vorchten. 1. Beschrijving bestaande situatie Deelgebied 4, Vorchten 1. Beschrijving bestaande situatie der tijden zijn aanbouwen gerealiseerd, soms opvallend qua massa maar zodanig rekening houdend met de locatie en zichten dat zij geen afbreuk doen

Nadere informatie

objectgerichte welstandscriteria

objectgerichte welstandscriteria 9 325 bjectgerichte welstandscriteria 326 DAKKAPELLEN het betreft de eerste dakkapel p het desbetreffende dakvlak van de wning de dakkapel wrdt p gelijke hgte met die van de buren geplaatst de afstand

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Binnenstad-Havendam

Beeldkwaliteitplan Binnenstad-Havendam Beeldkwaliteitplan Binnenstad-Havendam maart 2014 BEELDKWALITEITPLAN BINNENSTAD - HAVENDIJK Algemeen Del Vr het gebied nabij de mlen De Hp tussen de Havendijk en de Vissershaven wrdt het bestemmingsplan

Nadere informatie

Karakteristieke halfvrijstaande woning op ruim perceel. Bredaseweg 57 Chaam. Gemeentelijk monument met een zee aan mogelijkheden

Karakteristieke halfvrijstaande woning op ruim perceel. Bredaseweg 57 Chaam. Gemeentelijk monument met een zee aan mogelijkheden Karakteristieke halfvrijstaande wning p ruim perceel Gemeentelijk mnument met een zee aan mgelijkheden Uniek bject met een verhaal Dr zijn histrie en bijzndere architectuur heeft deze wning de status van

Nadere informatie

Deelgebied 5, bruggen Apeldoorns Kanaal. 1. Beschrijving bestaande situatie

Deelgebied 5, bruggen Apeldoorns Kanaal. 1. Beschrijving bestaande situatie GELDERS GENOOTSCHAP Welstandsnota Heerde Deelgebied 5, bruggen Apeldoorns Kanaal 1. Beschrijving bestaande situatie In dit deelgebied komen zeven bruggen over het Apeldoorns Kanaal aan de orde. Bruggen

Nadere informatie

TE HUUR. Nieuwstad 71, 7201 NM Zutphen. Huurprijs 80,- per m² per jaar

TE HUUR. Nieuwstad 71, 7201 NM Zutphen. Huurprijs 80,- per m² per jaar TE HUUR Nieuwstad 71, 7201 NM Huurprijs 80,- per m² per jaar Omschrijving TE HUUR dit markante gebuw aan de drgaande weg in de histrische en sfeervlle binnenstad van, gelegen nabij het NS-statin. Dit multifunctinele

Nadere informatie

Veranderingen in de agrarische bebouwing

Veranderingen in de agrarische bebouwing ONTHEFFINGEN De activiteiten met betrekking tt het buwen die in het bestemmingsplan nder een ntheffing zijn gebracht kunnen glbaal als vlgt wrden aangeduid: buwactiviteiten; veranderingen van de situering

Nadere informatie

Karakteristieke halfvrijstaande woning op ruim perceel. Bredaseweg 59 Chaam. Gemeentelijk monument met een zee aan mogelijkheden

Karakteristieke halfvrijstaande woning op ruim perceel. Bredaseweg 59 Chaam. Gemeentelijk monument met een zee aan mogelijkheden Karakteristieke halfvrijstaande wning p ruim perceel Gemeentelijk mnument met een zee aan mgelijkheden Uniek bject met een verhaal Dr zijn histrie en bijzndere architectuur heeft deze wning de status van

Nadere informatie

9.1.A Het Hessingterrein. Gebiedsbeschrijving

9.1.A Het Hessingterrein. Gebiedsbeschrijving 9.1.A Het Hessingterrein Gebiedsbeschrijving Ruimtelijke structuur Het Hessingterrein is gelegen aan de Utrechtseweg, die De Bilt en Zeist verbindt met Utrecht. Kenmerkend voor de omgeving van deze gebiedsontsluitingsweg

Nadere informatie

Hoofdstuk 4 Regels voor het landelijk gebied

Hoofdstuk 4 Regels voor het landelijk gebied Hfdstuk 4 Regels vr het landelijk gebied Artikel 12 Verbd tt aanleg van bedrijventerreinen en kantrlcaties 1. Een bestemmingsplan vrziet niet in een nieuw bedrijventerrein en kantrlcatie f een uitbreiding

Nadere informatie

Bomen over Bomen. Bomen en de APV

Bomen over Bomen. Bomen en de APV Bmen ver Bmen Bmen en de APV Apeldrn, december 2007 Bmen en de APV Inhud Pagina Bmen en de APV...3 1. Inleiding...5 1.1 Aanleiding...5 1.2 Del...5 1.3 Prduct...5 1.4 Plangebied...6 1.5 Status...6 1.6

Nadere informatie

Optimalisatie van het hoogspanningsnetwerk in Vlaanderen

Optimalisatie van het hoogspanningsnetwerk in Vlaanderen ntwerp van gewestelijk ruimtelijk uitveringsplan Optimalisatie van het hgspanningsnetwerk in Vlaanderen Deelplan A: Hgspanningsleiding Zmergem- Zeebrugge (prject Stevin) Bijlage II. Stedenbuwkundige vrschriften

Nadere informatie

Inspraakreactie Voorontwerp Bestemmingsplan Bilthoven Zuid

Inspraakreactie Voorontwerp Bestemmingsplan Bilthoven Zuid Inspraakreactie Vrntwerp Bestemmingsplan Bilthven Zuid Wijkvereniging Vgelzang cntact: Gerrit Blthft, Kppellaan 2, 3721 PE Bilthven (vrzitter) 20 juli 2009 I Hfdlijnen De Wijkvereniging Vgelzang wil zijn

Nadere informatie

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 colofon SAB Arnhem B.V. Contactpersoon: Arjan van der Laan bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres:

Nadere informatie

LANDSCHAPPELIJKE INPASSING ZONNEPARK MIDDELBURG 14-07-2015

LANDSCHAPPELIJKE INPASSING ZONNEPARK MIDDELBURG 14-07-2015 LANDSCHAPPELIJKE INPASSING ZONNEPARK MIDDELBURG 14072015 ZONNEPARK TORENWEG GrenLeven is vrnemens m p de lcatie aan de Trenweg in de gemeente Middelburg een nieuw znnepark te realiseren ten beheve van

Nadere informatie

6 Verordenende stedenbouwkundige voorschriften

6 Verordenende stedenbouwkundige voorschriften 6 Verrdenende stedenbuwkundige vrschriften Het grafische bestemmingsplan wrdt weergegeven in figuur 8: verrdenend grafisch plan. 6.1 Artikel 1. Lkaal wngebied met lage dichtheid en gren karakter Telichting

Nadere informatie

Beleidsplan Natuur, Landschap, Infrastructuur en Gebouwen 2010-2015 consistent actief beheer

Beleidsplan Natuur, Landschap, Infrastructuur en Gebouwen 2010-2015 consistent actief beheer Beleidsplan Natuur, Landschap, Infrastructuur en Gebuwen 2010-2015 cnsistent actief beheer Hfdlijnen van beleid, delstellingen en randvrwaarden Vastgesteld p 11 december 2009 1. 1. Inleiding Het Beleidsplan

Nadere informatie

Ervenconsulentadvies 2023 STW: Benteweg ongenummerd/ Ten Holtheweg 52, Steenwijkerwold, gemeente Steenwijkerland

Ervenconsulentadvies 2023 STW: Benteweg ongenummerd/ Ten Holtheweg 52, Steenwijkerwold, gemeente Steenwijkerland Ervencnsulentadvies 2023 STW: Benteweg ngenummerd/ Ten Hltheweg 52, Steenwijkerwld, gemeente Steenwijkerland Datum : 7 ktber 2013 Kader : aanvraag uitplaatsing erf uit bebuwingslint Fase : initiatief Opgave

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT. Omgevingsvergunning. Besluit

ONTWERPBESLUIT. Omgevingsvergunning. Besluit ONTWERPBESLUIT Datum : Ons kenmerk : 2013.0. Zaaknummer : 130201236 Cntactpersn : mw. J. Elbrecht Telefnnummer : (026) 377 31 39 Omgevingsvergunning Burgemeester en wethuders hebben p 18 februari 2013

Nadere informatie

Resultaten openbare marktconsultatie. Verkoop klooster Groot Bijstervelt Gemeente Oirschot. BIZOB-2011-SK-OIR-010 CONCEPT 19 april 2012

Resultaten openbare marktconsultatie. Verkoop klooster Groot Bijstervelt Gemeente Oirschot. BIZOB-2011-SK-OIR-010 CONCEPT 19 april 2012 Resultaten penbare marktcnsultatie Verkp klster Grt Bijstervelt Gemeente Oirscht BIZOB-2011-SK-OIR-010 CONCEPT 19 april 2012 1. Inleiding 1.1 Aanleiding De gemeente Oirscht is sinds nvember 2009 eigenaar

Nadere informatie

De voor 'Recreatie - Verblijfsrecreatie' aangewezen gronden zijn bestemd voor:

De voor 'Recreatie - Verblijfsrecreatie' aangewezen gronden zijn bestemd voor: 14.1 Bestemmingsmschrijving De vr 'Recreatie - Verblijfsrecreatie' aangewezen grnden zijn bestemd vr: verblijfsrecreatie, met de nadere bestemming welke is weergegeven in de nderstaande tabel: Adres Nadere

Nadere informatie

huisadviseurschap CONCEPT advies Eemsmond, Uithuizermeeden, Torenstraat dd /TWK stedenbouw/architectuur/cultuurhistorie/archeologie

huisadviseurschap CONCEPT advies Eemsmond, Uithuizermeeden, Torenstraat dd /TWK stedenbouw/architectuur/cultuurhistorie/archeologie huisadviseurschap libau adviesrganisatie vr ruimtelijke kwaliteit hge der a 5 9712 ac grningen t 050 3126545 f 050 3123362 inf@libau.nl www.libau.nl CONCEPT advies Eemsmnd, Uithuizermeeden, Trenstraat

Nadere informatie

4.4 Gemeente Woensdrecht

4.4 Gemeente Woensdrecht 4.4 Gemeente Wensdrecht De gemeente Wensdrecht bestaat uit vijf kernen: Wensdrecht, Hgerheide, Hui j- bergen, Putte en Ossendrecht. Er wnen circa 21.500 mensen in ngeveer 8.900 wningen, waarvan ruim 75%

Nadere informatie

Bijlage 4. Toetsingskader ontwerp levensloopbestendig Zeist-Oost

Bijlage 4. Toetsingskader ontwerp levensloopbestendig Zeist-Oost Bijlage 4 Tetsingskader ntwerp levenslpbestendig Zeist-Ost 1. Opzet Het tetsingskader Levenslpbestendig Zeist-Ost bestaat uit een aantel nderdelen. Een algemeen deel gaat ver de levenslpbestendige wijk:

Nadere informatie

47003-bkp-v BESTEMMINGSPLAN "WONINGBOUW OSSENDRECHTSEWEG 38, HOOGERHEIDE" 1 INLEIDING Aanleiding en doel...

47003-bkp-v BESTEMMINGSPLAN WONINGBOUW OSSENDRECHTSEWEG 38, HOOGERHEIDE 1 INLEIDING Aanleiding en doel... GEMEENTE WOENSDRECHT BESTEMMINGSPLAN "WONINGBOUW OSSENDRECHTSEWEG 38, HOOGERHEIDE" BIJLAGE 5 bij de TOELICHTING BEELDKWALITEITSPLAN Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 2 1.1 Aanleiding en doel... 2 1.2 Ligging

Nadere informatie

BKP Tubbergen, Manderveen, uitbreidingslokatie Beeldkwalteitsplan Manderveen, de Bessentuin

BKP Tubbergen, Manderveen, uitbreidingslokatie Beeldkwalteitsplan Manderveen, de Bessentuin BKP Tubbergen, Manderveen, uitbreidingslokatie Beeldkwalteitsplan Manderveen, de Bessentuin 1. inleiding In 2003 is een locatieonderzoek verricht voor de toekomstige woningbouwopgave van Manderveen. Uit

Nadere informatie

7. HISTORISCHE BEBOUWINGSLINTEN EN GEMENGDE BEBOUWING

7. HISTORISCHE BEBOUWINGSLINTEN EN GEMENGDE BEBOUWING 7. HISTORISCHE BEBOUWINGSLINTEN EN GEMENGDE BEBOUWING Langs de oudere hoofdwegen en uitvalswegen, zoals de Varsseveldsestraatweg en de Bredevoortsestraatweg in Aalten en de Aaltenseweg, Terborgseweg en

Nadere informatie

KOUDEBRUGGEN BEPERKEN

KOUDEBRUGGEN BEPERKEN KOUDEBRUGGEN BEPERKEN Details ntwerpen die de cntinuïteit van de thermische islatie garanderen, een crrecte tepassing p de werf garanderen en de bestaande kudebruggen pheffen PRINCIPES BENADERING Kudebruggen

Nadere informatie

FIETSTROMMELS. voorstel PLAATSINGSPLAN - 24 juni 2014 - INGENIEURSBUREAU DEN HAAG in opdracht van Dienst Stedelijke Ontwikkeling afdeling Verkeer

FIETSTROMMELS. voorstel PLAATSINGSPLAN - 24 juni 2014 - INGENIEURSBUREAU DEN HAAG in opdracht van Dienst Stedelijke Ontwikkeling afdeling Verkeer FIETSTROMMELS IN HET REGENTESSEKWARTIER vrstel PLAATSINGSPLAN - 24 juni 2014 - INGENIEURSBUREAU DEN HAAG in pdracht van Dienst Stedelijke Ontwikkeling afdeling Verkeer INLEIDING Inleiding: De belangrijkste

Nadere informatie

RICHTLIJNEN BEELDKWALITEIT S-HEER ABTSKERKE, GEDEELTE COLENSHOEK II, 3e fase, 2013

RICHTLIJNEN BEELDKWALITEIT S-HEER ABTSKERKE, GEDEELTE COLENSHOEK II, 3e fase, 2013 In dit informatieblad worden nadere richtlijnen gegeven met betrekking tot de beeldkwaliteit voor de woningbouwlocatie Colenshoek II fase 3, te s-heer Abtskerke. De gemeente Borsele streeft naar een aantrekkelijk

Nadere informatie

EEN WARMTESTRATEGIE ONTWIKKELEN

EEN WARMTESTRATEGIE ONTWIKKELEN EEN WARMTESTRATEGIE ONTWIKKELEN PRINCIPES BENADERING Wintercmfrt gegarandeerd tegen een z laag mgelijk energieverbruik Als je een gebuw buwt f renveert, wil je cmfrt bieden, zwel tijdens de winter als

Nadere informatie

Welstandscriteria reclame Winkelcentra vastgesteld door de raad op

Welstandscriteria reclame Winkelcentra vastgesteld door de raad op Welstandscriteria reclame Winkelcentra vastgesteld dr de raad p 02-06-2016 (!) Vergunningsvrij, indien aangewezen gebied als bedeld in artikel 3:7 van de Reclameverrdening. Bij afwijking van criteria kan

Nadere informatie

Zwembad De Vijf Heuvels Potdijk 5 te Markelo BEELDKWALITEITPLAN

Zwembad De Vijf Heuvels Potdijk 5 te Markelo BEELDKWALITEITPLAN Zwembad De Vijf Heuvels Potdijk 5 te Markelo BEELDKWALITEITPLAN colofon SAB Arnhem bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres: postbus 479 6800 AL Arnhem T (026) 3576911 F

Nadere informatie

STAD LEUVEN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG L21. Brusselsesteenweg GOEDGEKEURD BIJ KB VAN 06-04-1987 VOORSCHRIFTEN

STAD LEUVEN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG L21. Brusselsesteenweg GOEDGEKEURD BIJ KB VAN 06-04-1987 VOORSCHRIFTEN STAD LEUVEN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG L21 Brusselsesteenweg GOEDGEKEURD BIJ KB VAN 06-04-1987 VOORSCHRIFTEN Gedgekeurd bij KB van 6/04/1987, digitaal bestemmingsplan gedgekeurd bij MB van 28/04/2004 2

Nadere informatie

Welstandscriteria reclame Rijks Beschermd Stads- en Dorpsgezicht vastgesteld door de raad op

Welstandscriteria reclame Rijks Beschermd Stads- en Dorpsgezicht vastgesteld door de raad op Welstandscriteria reclame Rijks Beschermd Stads- en Drpsgezicht vastgesteld dr de raad p 02-06-2016 (!) Vergunningsvrij, indien aangewezen gebied als bedeld in artikel 3:7 van de Reclameverrdening. Bij

Nadere informatie

Deelgebied 2, Wapenveld centrum. 1. Beschrijving bestaande situatie

Deelgebied 2, Wapenveld centrum. 1. Beschrijving bestaande situatie Deelgebied 2, Wapenveld centrum 1. Beschrijving bestaande situatie In dit deelgebied is onderscheid te maken tussen het historisch dorpsgebied langs de Klapperdijk en de Kerkstraat en de gemengde bebouwing

Nadere informatie

TOELICHTING KOSTEN MOZAÏEKBEHEER OPEN GRASLAND

TOELICHTING KOSTEN MOZAÏEKBEHEER OPEN GRASLAND STICHTING COLLECTIEF AGRARISCH NATUURBEHEER SCAN TOELICHTING KOSTEN MOZAÏEKBEHEER OPEN GRASLAND BESCHRIJVING De ksten mzaïekbeheer zijn een vergeding vr de ksten die p bedrijfsniveau gemaakt wrden vr het

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Vergadering: 10 januari 2011

Aan de gemeenteraad Vergadering: 10 januari 2011 Aan de gemeenteraad Vergadering: 10 januari 2011 Nummer: 8A Tubbergen, 22 december 2011 Onderwerp: Afwijzen verzek bestemmingsplanherziening Autbedrijf Krezen, Reutummerweg 35 Tubbergen. Samenvatting raadsvrstel:

Nadere informatie

Gebied 6 Woonwijken vooroorlogs tot jaren veertig

Gebied 6 Woonwijken vooroorlogs tot jaren veertig Gebied 6 Woonwijken vooroorlogs tot jaren veertig het gebied is roodgekleurd op de kaart Welstandsnota Overbetuwe 2010, gebied 6 Woonwijken vooroorlogs tot jaren veertig 93 Gebiedsbeschrijving Structuur

Nadere informatie

De zestiende-eeuwse bouwcampagnes aan de Weerter Martinuskerk

De zestiende-eeuwse bouwcampagnes aan de Weerter Martinuskerk De zestiende-eeuwse buwcampagnes aan de Weerter Martinuskerk De geschiedenis van de buw van de Weerter Martinuskerk in de vijftiende en zestiende eeuw is al eerder in grte lijnen beschreven. Nauwkeurig

Nadere informatie

Bouwbedrijf Beneens. Stadsestraat 43 2250 Olen

Bouwbedrijf Beneens. Stadsestraat 43 2250 Olen Buwbedrijf Beneens Stadsestraat 43 2250 Olen 1 Alles heeft een levensduur. Alles dient vervangen te wrden. Bill McDnnuch C2C Livespan f Materials 2 3 Renvatie in de Praktijk 4 Renvatie in de Praktijk 5

Nadere informatie

TE KOOP. Frankensteeg 5, 7201 KN Zutphen. Vraagprijs ,- kosten koper. Vraagprijs huur ,-- te vermeerderen met BTW

TE KOOP. Frankensteeg 5, 7201 KN Zutphen. Vraagprijs ,- kosten koper. Vraagprijs huur ,-- te vermeerderen met BTW TE KOOP Frankensteeg 5, 7201 KN Vraagprijs 219.000,- ksten kper Vraagprijs huur 18.000,-- te vermeerderen met BTW Omschrijving TE KOOP fraaie winkel-/ cmmerciële ruimte met bvenwning in hartje centrum

Nadere informatie

Procesdocument Klankbordgroep Schakenbosch

Procesdocument Klankbordgroep Schakenbosch Prcesdcument Klankbrdgrep Schakenbsch Tijdens de klankbrdgrepvergadering van 23 juni 2010 is de afspraak gemaakt met de leden van de klankbrdgrep m duidelijkheid te geven ver het prces, de kaders, de verschillende

Nadere informatie

Oevers bij Cruquius mooi verbonden

Oevers bij Cruquius mooi verbonden Oevers bij Cruquius mi verbnden Opdracht O&O Blk 4 klas 2B1 Inhud 1. Prjectinfrmatie 2. Uitwerking pdracht 3. Vaktaalveld 4. Berep en pleiding 5. Organisatie 6. Afrnding prject 1 PROJECTINFORMATIE Waar

Nadere informatie

Havenplein Elburg Inrichtingsontwerp

Havenplein Elburg Inrichtingsontwerp Havenplein Elburg Inrichtingsntwerp Inhud Inleiding 3 Inleiding Uitgangspunten Del Tekening inrichtingsntwerp 4 Telichting en drsnedes 5 Kralen en schakels Materialen en kleuren Verlichting en bestrating

Nadere informatie

Beleidsplan Natuur, Landschap, Infrastructuur en Gebouwen 2015-2020 innovatie en onderzoek

Beleidsplan Natuur, Landschap, Infrastructuur en Gebouwen 2015-2020 innovatie en onderzoek Beleidsplan Natuur, Landschap, Infrastructuur en Gebuwen 2015-2020 innvatie en nderzek Hfdlijnen van beleid, delstellingen en randvrwaarden Eindcncept maart 2015 1. Inleiding Het Beleidsplan Natuur, Landschap,

Nadere informatie

Criteria Plusklassen Samenwerkingsverband WSNS Kop van Noord-Holland

Criteria Plusklassen Samenwerkingsverband WSNS Kop van Noord-Holland Criteria Plusklassen Samenwerkingsverband WSNS Kp van Nrd-Hlland Er is sprake van hgbegaafdheid, blijkens uit: Een ttale intelligentie gelijk f hger dan 130 N.B.: bij een intelligentienderzek wrdt nrmaliter

Nadere informatie

Ruimtelijke toekomstvisie dorp (discussiestuk)

Ruimtelijke toekomstvisie dorp (discussiestuk) Ruimtelijke tekmstvisie drp (discussiestuk) Waarm dit vrstel De behefte aan een tekmstvisie vr de verdere ruimtelijke ntwikkeling van ns drp is ntstaan naar aanleiding van de bijeenkmsten met bewners ver

Nadere informatie

Beheerplan voor bouwhistorische objecten

Beheerplan voor bouwhistorische objecten Beheerplan vr buwhistrische bjecten 2.7.1 Inleiding Met een beschermd stadsgezicht, ngeveer 1500 mnumenten en een uniek laatmiddeleeuws bdemarchief heeft Drdrecht een mvangrijke bven- en ndergrndse cultuurhistrische

Nadere informatie

Gebied 12 Elst Centrum

Gebied 12 Elst Centrum Gebied 12 Elst Centrum het gebied is roodgekleurd op de kaart Welstandsnota Overbetuwe 2010, gebied 12 Elst centrum 131 Gebiedsbeschrijving Structuur Het centrum van Elst wordt gevormd door de licht gekromde

Nadere informatie

DORPSLINT. A. Oosthuizen GEBIEDSBESCHRIJVING

DORPSLINT. A. Oosthuizen GEBIEDSBESCHRIJVING A DORPSLINT A. Oosthuizen GEBIEDSBESCHRIJVING Gebied Het gebied bestaat uit een deel van het Westeinde, de Raadhuisstraat en een deel van het Oosteinde. Aan het Westeinde eindigt het dorpslint daar waar

Nadere informatie

Per artikel is aangegeven of het van toepassing is op het bovengrondse of ondergrondse deel van een bodemenergiesysteem is.

Per artikel is aangegeven of het van toepassing is op het bovengrondse of ondergrondse deel van een bodemenergiesysteem is. Regels vr Bdemenergiesystemen: Regels vr Bdemenergiesystemen zijn pgenmen in het Wijzigingsbesluit Bdemenergiesystemen (Wbbe). In nderstaande mem een verzicht van de meest relevante artikelen vr het ntwerpen,

Nadere informatie

Deelgebied 3, Veessen. 1. Beschrijving bestaande situatie

Deelgebied 3, Veessen. 1. Beschrijving bestaande situatie Deelgebied 3, Veessen 1. Beschrijving bestaande situatie In dit deelgebied is onderscheid te maken tussen het historisch dorpse bebouwingslint langs de Kerkstraat en de dijkbebouwing aan de IJsseldijk.

Nadere informatie

0 Toetsing verkaveling aan duurzaamheid

0 Toetsing verkaveling aan duurzaamheid 0 Tetsing verkaveling aan duurzaamheid DUURZAME PRINCIPES TOELICHTING - TOEPASSING IN ROTEM Thema efficiënt ruimtegebruik Meerlagig buwen Bedrijfswningen en kantren meten geïntegreerd wrden in het bedrijfsgebuw

Nadere informatie

Blue Gate Antwerp Naar een geslaagde brownfieldontwikkeling

Blue Gate Antwerp Naar een geslaagde brownfieldontwikkeling Blue Gate Antwerp Naar een geslaagde brwnfieldntwikkeling Histriek 2 1 HISTORISCHE SCHETS 1861: Antwerpen ntppt zich als 1 e petrleumhaven van Eurpa 1887: Petrleumactiviteit verhuist naar het Amerikadk

Nadere informatie

Centrumgebieden, kernen, lintbebouwing

Centrumgebieden, kernen, lintbebouwing Centrumgebieden, kernen, lintbebouwing Hier geldt een regulier welstandsniveau, zier hiervoor de niveaukaart. Vergunningvrij? Voor een groot aantal ingrepen aan uw woning hoeft u geen omgevingsvergunning

Nadere informatie

Deelgebied 6, IJsseldijk en uiterwaarden. 1. Beschrijving bestaande situatie

Deelgebied 6, IJsseldijk en uiterwaarden. 1. Beschrijving bestaande situatie Deelgebied 6, IJsseldijk en uiterwaarden 1. Beschrijving bestaande situatie De IJsseldijk met de lager gesitueerde uiterwaarden loopt in oostelijke richting in de gemeente Wijhe en gaat vervolgens weer

Nadere informatie

Lange Dreef - Beukendreef

Lange Dreef - Beukendreef Lange Dreef - Beukendreef Prvincie West-Vlaanderen Gemeente Jabbeke 2 Stedenbuwkundige vrschriften De ntwerper Gemeentebestuur Jabbeke Drpsstraat 3 8490 Jabbeke Tel. 0580/81 01 20 Fax. 050/81 01 17 Ruimtelijke

Nadere informatie

Gemeente Ede. Memo. Bijlage 2 (behoort bij 663983)

Gemeente Ede. Memo. Bijlage 2 (behoort bij 663983) Gemeente Ede Bijlage 2 (behrt bij 663983) Mem Aan : De gemeenteraad van Ede Van : Cllege van burgemeester en wethuders Datum : 12 april 2011 Registratienummer : 663981 Onderwerp : Discussienta vr uitwerking

Nadere informatie

K5 GEMEENTEPARK VIJVERPARK

K5 GEMEENTEPARK VIJVERPARK BIJZONDER PLAN VAN AANLEG K5 GEMEENTEPARK VIJVERPARK GOEDGEKEURD BIJ KB VAN 7/10/1969 VOORSCHRIFTEN Gedgekeurd bij KB van 7/10/1969, Digitaal bestemmingsplan gedgekeurd bij MB van 28/04/2004 2 INHOUD.

Nadere informatie

Huurdersvereniging In De Goede Woning ACTIVITEITENPLAN

Huurdersvereniging In De Goede Woning ACTIVITEITENPLAN ACTIVITEITENPLAN 2014 Activiteitenplan 2014 : INLEIDING In 1997 werd de in Zetermeer pgericht met als del het behartigen van de belangen van huurders van de cmplexen van R.K. Wningbuwstichting De Gede

Nadere informatie

Kavelpaspoort 18 kavels Harderweide d.d

Kavelpaspoort 18 kavels Harderweide d.d Kavelpaspoort 18 kavels Harderweide d.d. 24-11-2016 Uitgangspunten bouwmogelijkheden gemeentelijke kavels: Hoofdgebouw dient gebouwd te worden in de voorgevelrooilijn (zie bijlagen); De afstand tussen

Nadere informatie

De voorraad fossiele brandstoffen is eindig. Op termijn zullen we andere bronnen voor onze energievoorziening moeten gebruiken.

De voorraad fossiele brandstoffen is eindig. Op termijn zullen we andere bronnen voor onze energievoorziening moeten gebruiken. 5.2.7 Energie Wat is het thema en waarm is het belangrijk? Het thema energie gaat ver het gebruik van energie in de gebuwde mgeving vr verwarming, keling, verlichting en industriële en agrarische prcessen.

Nadere informatie

aanwijzing tot gemeentelijk monument van het pand Bloemendaalseweg 41

aanwijzing tot gemeentelijk monument van het pand Bloemendaalseweg 41 besluit van burgemeester en wethuders iz-nummer ndennerp 22.19264 aanwijzing tt lijk mnument van het pand Blemendaalseweg 41 Vr eensluidend afschrift Oatum: = 1 JLIÿ ÿÿ Paraaf: SIC.. burgemeester en wethuders

Nadere informatie

Gemengde bebouwing niveau 3

Gemengde bebouwing niveau 3 Gebied 8: Nederheide Gemengde bebouwing niveau 3 Bebouwing De westkant van de straat Nederheide hoort bij Woensdrecht, terwijl de oostkant bij Hoogerheide hoort. De oorspronkelijke bebouwing dateert uit

Nadere informatie

Concept APV-tekst reclameverordening. Artikel 1

Concept APV-tekst reclameverordening. Artikel 1 Cncept APV-tekst reclameverrdening Artikel 1 lid 1. Het is verbden in de landelijke gebieden, waar de penheid als kwaliteit bescherming beheft, pschriften, aankndigingen, afbeeldingen, kennelijk vr reclame-

Nadere informatie

Algemene afspraken Gemeente Zwolle/ sportvereniging gemeentelijke buitensportaccommodaties

Algemene afspraken Gemeente Zwolle/ sportvereniging gemeentelijke buitensportaccommodaties vr elkaar Algemene afspraken Gemeente Zwlle/ sprtvereniging gemeentelijke buitensprtaccmmdaties Algemene afspraken In dit dcument wrden alle afspraken tussen de gemeente Zwlle en de sprtverenigingen beschreven.

Nadere informatie

Deelgebied 1, Heerde centrum. 1. Beschrijving bestaande situatie

Deelgebied 1, Heerde centrum. 1. Beschrijving bestaande situatie Deelgebied 1, Heerde centrum 1. Beschrijving bestaande situatie In dit deelgebied onderscheidt het zuidelijke bebouwingslint zich van het historische dorpshart. Historische dorpsgebied Het dorpshart van

Nadere informatie

BEELDKWALITEITPLAN DRIELANDEN WEST FASE 1

BEELDKWALITEITPLAN DRIELANDEN WEST FASE 1 BEELDKWALITEITPLAN DRIELANDEN WEST FASE 1 1 juli 2015 Doel In dit document worden de richtlijnen beschreven voor de vormgeving van de bebouwing in het stedenbouwkundig plan voor Drielanden west fase 1.

Nadere informatie

Ids Veiligheidscoördinatie

Ids Veiligheidscoördinatie Ids Veiligheidscördinatie 1 / 5 IDS-1119 - AG Vespa - Viletstraat 39-2060 Antwerpen - Ontwerpanalyse 01 COÖRDINATIEDAGBOEK Datum: 19-7-2005 Aanwezige partijen: COO: Jhan De Kninck Inf vr: BH AR Karlien.Vanmerhaeghe@vespa.antwerpen.

Nadere informatie

Ter vergelijking met de MJA3-doelstelling worden de indices voor productieproces, keten en duurzame energie gesommeerd.

Ter vergelijking met de MJA3-doelstelling worden de indices voor productieproces, keten en duurzame energie gesommeerd. MJA3 cnvenant Methdiek energieefficiency Alle inspanningen van bedrijven gericht p energiebesparing in het prductieprces en in de keten en met het g p de inzet van duurzame energie, wrden gehnreerd: zij

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren 2 mei 2011

Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren 2 mei 2011 Beeldkwaliteitsplan De Poelakker Lunteren mei 0 Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren mei 0 N Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren mei 0 Inhoud Inleiding Stedenbouwkundige uitgangspunten Gebouwen

Nadere informatie

BEOORDELINGSCRITERIA WELSTAND. Algemeen

BEOORDELINGSCRITERIA WELSTAND. Algemeen BEOORDELINGSCRITERIA WELSTAND Algemeen Doel In dit document worden richtlijnen beschreven voor de vormgeving van de bebouwing en de openbare ruimte in het stedenbouwkundig plan de Hoge Varen. Dit document

Nadere informatie

Kavelpaspoort 22 kavels Harderweide d.d

Kavelpaspoort 22 kavels Harderweide d.d Kavelpaspoort 22 kavels Harderweide d.d. 20-9-2017 Uitgangspunten bouwmogelijkheden gemeentelijke kavels: Hoofdgebouw dient gebouwd te worden in de voorgevelrooilijn (zie bijlage); De afstand tussen het

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving.

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Inleiding De tender voor de voormalige Eurobioscoop heeft als doel de kwaliteiten van het bijzondere gebouw weer een rol te laten spelen in de nieuwe

Nadere informatie

Kwaliteitseisen schattingsverslagen in het kader van een aangifte van nalatenschap

Kwaliteitseisen schattingsverslagen in het kader van een aangifte van nalatenschap Kwaliteitseisen schattingsverslagen in het kader van een aangifte van nalatenschap //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

ISBN 978-90-78688-09-9 Eerste druk, eerste oplage

ISBN 978-90-78688-09-9 Eerste druk, eerste oplage 2008 Leskist.nl, Nrdhrn Alle rechten vrbehuden. Niets uit deze uitgave mag wrden verveelvudigd, pgeslagen in een geautmatiseerd gegevensbestand f penbaar gemaakt, in enige vrm f p enige wijze, hetzij elektrnisch,

Nadere informatie

NIEHOVE gemeente Zuidhorn BESCHERMDE STADS- EN DORPSGEZICHTEN

NIEHOVE gemeente Zuidhorn BESCHERMDE STADS- EN DORPSGEZICHTEN Ct NIEHOVE gemeente Zuidhrn BESCHERMDE STADS- EN DORPSGEZICHTEN BESCHERMDE STADS- EN DORPSGEZICHTEN INGEVOLGE ARTIKEL 35 VAN DE MONUMENTENWET 1988 NIEHOVE, gemeente Zuidhrn g 10 lo IO ^ Aanvulling p de

Nadere informatie

Voorstel aan de Gemeenteraad

Voorstel aan de Gemeenteraad Vrstel aan de Gemeenteraad 13-04-2012 DSO/2012/2302451svdz Onderwerp Regiplan Windenergie en Beleidsvisie tijdelijke windenergie Almere Beleidsveld Duurzame Ruimtelijke Ontwikkeling Prtefeuillehuder H.

Nadere informatie

Boschveld on Tour. Herijking Sociale Visie Boschveld 2015-2019

Boschveld on Tour. Herijking Sociale Visie Boschveld 2015-2019 Bschveld n Tur Herijking Sciale Visie Bschveld 2015-2019 Inleiding Vr u ligt het verslag van de herijking van de sciale visie van Bschveld vr de peride 2015 2019. In 2007 is de sciale visie van Bschveld

Nadere informatie

Verandertrajecten voor individuele medewerkers

Verandertrajecten voor individuele medewerkers Het Sandelhut Meditatietechnieken, Caching en Training Verandertrajecten vr individuele medewerkers Lcatie: Het Beekse Bshuis Girlesedijk ngenummerd Hilvarenbeek Pst: Gildelaan 41 5081 PJ Hilvarenbeek

Nadere informatie

Veiligheidsbeleid Voordaan

Veiligheidsbeleid Voordaan Veiligheidsbeleid Vrdaan Cmmissie veilig vertruwd Vrdaan 15-11-2014 Inleiding Op verzek van het bestuur van MMHC Vrdaan is er een cmmissie veiligheid in het leven gerepen vr de club. Directe aanleiding

Nadere informatie

Wat zijn de specifieke omstandigheden van deze locatie waar, bij inpassing van de voorziening, rekening mee gehouden moet worden?

Wat zijn de specifieke omstandigheden van deze locatie waar, bij inpassing van de voorziening, rekening mee gehouden moet worden? Omgevingsscan Achtergrnd prject De gemeente Drdrecht heeft het plan pgevat de prblematiek rndm (merendeels verslaafde) dak- en thuislze mensen in haar stad aan te pakken. In dit kader heeft de gemeente

Nadere informatie

Voorschool De Menorah en Voorschool De Schoof

Voorschool De Menorah en Voorschool De Schoof Vrschl De Menrah en Vrschl De Schf Addendum Pedaggisch beleidsplan Versie 20160616 Addendum Pedaggisch beleid Vrschl De Menrah / Vrschl De Schf Versiedatum: 16-06-2016 Het vier-genprincipe in de praktijk

Nadere informatie

Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost

Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost(vastgesteld) Inhoudsopgave Bijlagen bij regels Bijlage 1 Beeldkwaliteitsplan

Nadere informatie

4.8 Gemeente Halderberge

4.8 Gemeente Halderberge 4.8 Gemeente Halderberge De gemeente Halderberge bestaat uit vijf kernen: Stampersgat, Bsschenhfd, Heven, Oud Gastel en Oudenbsch. 4.8.1 Stampersgat Stampersgat is de kleinste kern van de gemeente Halderberge.

Nadere informatie

Doelgroepen Dit educatieve lespakket is bedoeld voor de groepen 5,6 en de groepen 7,8.

Doelgroepen Dit educatieve lespakket is bedoeld voor de groepen 5,6 en de groepen 7,8. Dcentenhandleiding Beleef Het Verleden met Ltte Delgrepen Dit educatieve lespakket is bedeld vr de grepen 5,6 en de grepen 7,8. Middelen Data-DVD: Inzet van filmmateriaal via digibrd. 4 afleveringen met

Nadere informatie

Beleidsregels voorziening jobcoaching Participatiewet 2015

Beleidsregels voorziening jobcoaching Participatiewet 2015 Beleidsregels vrziening jbcaching Participatiewet 2015 1-7-2015 Jbcaching Reginale beleidsregels jbcaching Participatiewet regi Achterhek Inleiding Jbcaching gaat ver het ndersteunen van mensen bij het

Nadere informatie

Individuele woningbouw niveau 3

Individuele woningbouw niveau 3 Gebied 11: Canadalaan Individuele woningbouw niveau 3 Bebouwing De bebouwing in dit gebied dateert uit de jaren 70-80 en de oorspronkelijke functie is gelijk aan de huidige; te weten wonen. De bebouwing

Nadere informatie

afbakening van de gebieden van de natuurlijke en agrarische structuur

afbakening van de gebieden van de natuurlijke en agrarische structuur vrbereidend nderzek gewestelijk ruimtelijk uitveringsplan afbakening van de gebieden van de natuurlijke en agrarische structuur regi Kust-Plders-Westhek Zwinplder gebiedsgericht verleg 19 maart 2012 1

Nadere informatie

Aanvraag EXPLOITATIE SPEELAUTOMATENHAL

Aanvraag EXPLOITATIE SPEELAUTOMATENHAL Aanvraag EXPLOITATIE SPEELAUTOMATENHAL Aanvraag vr het verkrijgen van een vergunning vr het expliteren van een speelautmatenhal p grnd van de Speelautmatenhalverrdening Gemeente Tilburg 2014. Aan de burgemeester

Nadere informatie

Pijncentrum. Behandeling van het Carpaal Tunnel Syndroom (CTS)

Pijncentrum. Behandeling van het Carpaal Tunnel Syndroom (CTS) Pijncentrum Behandeling van het Carpaal Tunnel Syndrm (CTS) Inleiding Op het pijncentrum is met u besprken dat uw pijnklachten van het Carpaal Tunnel Syndrm (CTS) behandeld gaan wrden dr middel van een

Nadere informatie

Gebied 5 Historische invalswegen

Gebied 5 Historische invalswegen Gebied 5 Historische invalswegen Welstandsnota Overbetuwe 2010, gebied 5 Historische invalswegen 81 het gebied is roodgekleurd op de kaart Welstandsnota Overbetuwe 2010, gebied 5 Historische invalswegen

Nadere informatie