STAD LEUVEN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG L21. Brusselsesteenweg GOEDGEKEURD BIJ KB VAN VOORSCHRIFTEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "STAD LEUVEN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG L21. Brusselsesteenweg GOEDGEKEURD BIJ KB VAN 06-04-1987 VOORSCHRIFTEN"

Transcriptie

1 STAD LEUVEN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG L21 Brusselsesteenweg GOEDGEKEURD BIJ KB VAN VOORSCHRIFTEN

2 Gedgekeurd bij KB van 6/04/1987, digitaal bestemmingsplan gedgekeurd bij MB van 28/04/ INHOUD 0 VOORAFGAANDE BEPALINGEN ALGEMENE BEPALINGEN Plaatsing der gebuwen Vlumer der gebuwen Materialen Uitsprngen uit het gevelvlak van het hfdgebuw Staande dakvensters Afsluitingen Publiciteit ZONE VOOR KANTOREN Bestemming Bebuwingswijze Plaatsing der gebuwen Hgte der gebuwen Dakvrm GEMENGDE ZONE SPORT/KANTOREN Bestemming Bebuwingswijze Plaatsing der gebuwen Hgte der gebuwen Dakvrm ZONE VOOR OPENBAAR NUT Bestemming Vrschriften ZONE VOOR WONEN/KANTOREN ZONE VOOR WONEN/PARKING MET GROENAANLEG ZONE VOOR TUINEN Bestemming Bebuwing Plaatsing der gebuwen Hgte der gebuwen Dakvrm BUFFERZONE ZONE VOOR HOOGSTAMMIG GROEN PARKING MET VERPLICHTE GROENAANLEG OPENBARE WEGENIS FIETS- EN VOETPADEN DOORGANG VOOR GEMOTORISEERD VERKEER... 21

3 Gedgekeurd bij KB van 6/04/1987, digitaal bestemmingsplan gedgekeurd bij MB van 28/04/2004 3

4 Gedgekeurd bij KB van 6/04/1987, digitaal bestemmingsplan gedgekeurd bij MB van 28/04/ VOORAFGAANDE BEPALINGEN 0.1 Het BPA Brusselsesteenweg is begrensd vlgens de aanduidingen van het bijhrend plan. De grens wrdt gevrmd dr: in het nrden: Galgebergstraat in het sten: het BPA L20 Kareelveld zne I in het zuiden: de Brusselsesteenweg in het westen: de gemeentegrens met Herent 0.2 Onderhavig BPA bevat een plan van de bestaande testand en een bestemmingsplan met bijhrende vrschriften. 0.3 De grafische gegevens van het plan vullen deze vrschriften aan. In geval van tegenstrijdigheid hebben de vrschriften vrrang, tenzij daar naar de grafische gegevens wrdt verwezen. 0.4 Binnen de grenzen van dit bijznder plan van aanleg blijven de gemeentelijke buwreglementen, de klasseringbesluiten en de speciale wettelijke bepalingen van tepassing. 0.5 Het Cllege van Burgemeester en Schepenen behudt zich het recht vr alle ntwerpen, vr wat betreft de vrmgeving, de keuze van de gevelmaterialen en vrm en kleuren der publiciteit te nderwerpen aan een adviescmmissie, die vrstellen f bezwaren kan uitbrengen. 0.6 Vr alle znes zijn steeds de meest beperkende van de p de zne van tepassing zijnde bepalingen van kracht.

5 Gedgekeurd bij KB van 6/04/1987, digitaal bestemmingsplan gedgekeurd bij MB van 28/04/ ALGEMENE BEPALINGEN 1.1 Alle hfdbestemmingen van de znes wrden vrgesteld p het bestemmingsplan. Op vrwaarde dat de hfdbestemming al gerealiseerd is zijn er eveneens nevenbestemmingen tegelaten. Deze nevenbestemming mag echter geen abnrmale rk, reuk, lawaai en/f andere hinder verrzaken, die schadelijk is vr de mgeving. 1.2 Verbuwingswerken waarbij een bestaande hfd- en/f nevenbestemming behuden blijft, die niet vereenstemt (-stemmen) met de vrschriften van de betreffende zne, zijn tegelaten mits de plaatselijke buw- en andere vrschriften in acht wrden genmen en vr zver deze bestemmingen geen abnrmale rk, reuk, lawaai en/f andere hinder verrzaken die schadelijk is vr de vrgeschreven en/f feitelijke hfd- en/f nevenbestemmingen van de mliggende gebieden. Bij herbuwings- f nieuwbuwwerken dient de nieuwe bestemming vereen te kmen met de vrgeschreven bestemming. 1.3 Verbuwingswerken aan gebuwen die niet vlden aan deze vrschriften qua vlume en plaatsing zijn slechts tegelaten indien: fwel het gebuw f gedeelte van het gebuw na de verbuwing wel beantwrdt aan de vrschriften; fwel het gebuw f gedeelte van het gebuw na de verbuwing ng niet vlledig beantwrdt aan de vrschriften, maar het er dr de verbuwing in één f meerder pzichten beter aan beantwrdt dan vrheen, terwijl er geen nieuwe elementen zijn ntstaan, die strijdig zijn met deze vrschriften. 1.4 De ppervlakten der tegelaten bebuwingen blijven beperkt tt maximaal 80 % van de ppervlakte bekmen dr de samenveging van de kadastrale percelen in één eigendm. Uitznderingen p deze regel kunnen dr het Cllege van Burgemeester en Schepenen wrden tegestaan vr gebuwen die aan één van de vlgende vrwaarden vlden: gelegen p de hek van de twee straten; met een gevel aan twee straten; znder bewnbare vertrekken p de gelijkvlerse verdieping. In deze gevallen zal echter de bebuwde ppervlakte van de verdiepingen aan vrmelde regel meten vlden.

6 Gedgekeurd bij KB van 6/04/1987, digitaal bestemmingsplan gedgekeurd bij MB van 28/04/ Plaatsing der gebuwen De buwznes p het plan zijn begrensd dr znegrenzen. Ingeval van tegelaten bebuwing zijn deze znegrenzen de uiterste buwlijnen die de zne afgrenzen waarbinnen de gebuwen dienen pgericht te wrden. 1.6 Vlume der gebuwen Hgte der gebuwen De Max. hgte der gebuwen wrdt uitgedrukt in meter. De vrgeschreven Max. krnlijsthgten van de gebuwen, f gedeelten van gebuwen, die aan een penbare ruimte grenzen, f vanuit een nabijgelegen penbare ruimte ged waarneembaar zijn wrden aangegeven p het bestemmingsplan. De pgegeven maximumwaarde geldt tevens vr de achtergevels. De krnlijsthgte wrdt gemeten vanaf de bvenkant van het aanliggend vetpad f het aanpalend grndpeil, tt de gevelbeëindiging, tenzij anders vermeld. Bij elke cnstructie dient de minimale verdiepingshgte, zals vastgelegd in het buwreglement steeds geëerbiedigd wrden Buwdiepte De buwdiepte wrdt gemeten, ldrecht p de vrgevellijn. 1.7 Materialen - De gevelpbuw en de gevelgeleiding, de bedaking, de aard, de tepassing en de kleur van de materialen, het schrijnwerk, de beglazing en de buitenschildering meten in harmnie zijn met de mgeving. Een vermatige verscheidenheid van materialen en kleuren en het gebruik van camuflerende, nabtsende en in het g springende gevelmaterialen en bekledingen, schrijnwerken, beglazingen en schilderingen zijn tegengesteld aan de delstelling m de harmnie tussen architectuur en mgeving te bevrderen. - Alle vr, zij- f achtergevels, de vlgens het bestemmingsplan zichtbaar blijvende gedeelten der scheidingsmuren, alsk de schrstenen, verluchtingsschuwen, liftkien en machinekamers, zichtbaar blijvend vanaf het penbaar dmein, zullen evenwaardig en harmniërend met elkaar wrden afgewerkt. Ze zullen wrden uitgeverd in natuursteen, betn, nverglaasde baksteen, hut, gelakt metaal, zwarte asbestcementlijmen, glfplaten uitgenmen in blank metaal, bekledingen in matte tint met uitsluiting van glanzende keramische materialen, f in cmbinatie van deze materialen. - Bij hellende daken zijn pannen, leien f hiermee vereenstemmende materialen tegelaten, evenals in de massa gekleurde geprfileerde plaatmaterialen. In het hellingsvlak van het dak gelegen znnepanelen zijn eveneens tegelaten. 1.8 Uitsprngen uit het gevelvlak van het hfdgebuw Uitsprngen p de Max. Gabariten, nder de vrm van terrassen, uitkragingen, pen galerijen zijn tegestaan, vr zver de uiterste buwlijnen niet wrden verschreden.

7 Gedgekeurd bij KB van 6/04/1987, digitaal bestemmingsplan gedgekeurd bij MB van 28/04/ Staande dakvensters Steeds tegelaten p Max. de halve gevelbreedte Afsluitingen T..v. het penbaar dmein Materialen Levende hagen, afsluitingen in gevelmateriaal, hekken in cmbinatie met enkele vldende dichte grenaanplantingen zijn tegelaten. Afwijkingen van deze bepalingen kunnen mits gunstig esthetisch vrkmen en mits vrlegging van een staal tegestaan wrden. Hgte Max. 2,50 m hg bven het peil van het vetpad f het aanpalend grndpeil T..v. aanpalende eigenaars Materialen Levende hagen, huten afsluitingen, afsluitingen in gevelmateriaal f betnplaten van Max. 0,30 m hg en in cmbinatie met palen en draad zijn tegelaten. Levende afsluitingen dienen p min. 0,50 m afstand van de scheidingslijn mits akkrd van de betrkken eigenaars. Afwijkingen van deze bepalingen kunnen mits gunstig esthetisch vrkmen en mits vrlegging van een staal tegestaan wrden. Bij ntbreken van een nderling akkrd mag de eigenaar p zijn eigendm de gewenste afsluiting plaatsen p vrwaarde dat de betrkken vrschriften gerespecteerd wrden. Hgte Zij- en achterkavelgrens: Max. 2,50 m hg bven het aanpalend grndpeil Publiciteit Is enkel tegelaten in de vr bebuwing bestemde znes, mits vrafgaande en bijzndere vergunning van het Cllege van Burgemeester en Schepenen.

8 Gedgekeurd bij KB van 6/04/1987, digitaal bestemmingsplan gedgekeurd bij MB van 28/04/ ZONE VOOR KANTOREN 2.1 Bestemming De hfdbestemming is kantren en bijbehrende bestemmingen zals: pleidingscentrum, cngresruimte, tentnstellingsruimte Ok inplantingen van htel f mtel zijn tegelaten. Deze hfdbestemming dient vr minstens 70 % van de bvengrndse bruutvlerppervlakte gerealiseerd te wrden. Naast deze hfdbestemming zijn nevenbestemming eveneens tegelaten: bergruimten, garages, dienstruimten, restaurant, cafetaria, huisvesting, vr max. 30 % van de bvengrndse bruutvlerppervlakte. De buw van ndergrndse parkings is tegelaten, mits de grte structuurlijnen van het bestaande reliëf niet gewijzigd wrden en mits het terrein bven de ndergrndse parkings vldet aan de pgelegde nrmen van deze zne. 2.2 Bebuwingswijze - Alle cnstructies meten vanuit architectnisch en stedenbuwkundig gpunt verantwrd zijn qua vrmgeving, aangewende materialen in inplanting. Dit impliceert een nieuwbuw die harmnisch ingepast is in het bestaande reliëf (het bestaande reliëf dient maximaal gerespecteerd te wrden) met architecturaal verzrgde gevels. - De znebezetting (per perceel f per samengevegde percelen in één eigendm) is aangeduid p het bestemmingsplan, vr wat betreft de max. Tegelaten bebuwing en de max. tegelaten verharding (bebuwing + private wegen + bvengrndse parkings). De znebezetting is als vlgt: Deelzne met maximale krnlijsthgte van 22,50 m Bebuwing + verharding max. 60 % Bebuwing: max. 40 % tt max. 15 m krnlijsthgte: 36 % tt max. 22,50 m krnlijsthgte: max. 4 % Private wegen + bvengrndse parkings 20 % Grene ruimte min. 40 % Deelzne met maximale krnlijsthgte van 11,25 m Bebuwing + verharding max. 60 % Bebuwing max. 40 % Private wegen + bvengrndse parkings 20 % Grene ruimte min. 40 % - Het niet bebuwde f verharde deel dient als grene ruimte te wrden aangelegd vlgens een parkaanleg en met als zdanig wrden nderhuden. De beplantingen meten uit inheems hg- en laagstammig gren bestaan. - De bvengrndse parkings dienen aangekleed te wrden met gevarieerd streekeigen laag- en hgstammig gren (zwel randbeplanting als gespreide beplanting tussen de parkeerplaatsen). Het bestaande reliëf dient maximaal gerespecteerd te wrden. Daarenbven meten materiaalkeuze en uitveringstechnieken vr de terreinaanleg een nrmale ntwikkeling telaten van deze grenaanplanting.

9 Gedgekeurd bij KB van 6/04/1987, digitaal bestemmingsplan gedgekeurd bij MB van 28/04/ Plaatsing der gebuwen Vrij binnen de p het bestemmingsplan aangeduide znegrenzen, die de uiterste buwlijnen zijn, waarbinnen de gebuwen dienen pgericht te wrden. Vr nieuw p te richten gebuwen zal de afstand tt de znegrens en/f eigendmsgrens minstens gelijk zijn aan de buwhgte met een minimum van 4 m. 2.4 Hgte der gebuwen Zie art De max. krnlijsthgten van de gebuwen zijn aangeduid p het bestemmingsplan. Deze krnlijsthgten wrden gemeten vanaf het aanpalend grndpeil tt de gevelbeëindiging. Het aanpalend grndpeil mag max. 1,50 m nder f bven het bestaande maaiveld liggen. Ingeval van platte daken zijn brstweringen tt max. 1 m bven de krnlijsthgte tegelaten. Alle cnstructies, zals daken met inbegrip van schuwen, verluchting- en liftkkers e.d. meten uitgeverd wrden binnen een maximum tegelaten gabariet van 5 m bven de max. krnlijsthgte. 2.5 Dakvrm Cmbinatie van schuine dakvlakken en platte daken is tegelaten.

10 Gedgekeurd bij KB van 6/04/1987, digitaal bestemmingsplan gedgekeurd bij MB van 28/04/ GEMENGDE ZONE SPORT/KANTOREN 3.1 Bestemming Deze zne kent een gemengde bestemming sprt/kantren. Het aandeel van beide bestemmingen kan variëren van 0 % tt 100 %. In geval van kantren geldt art In geval van sprt is deze zne bestemd vr cnstructies die rechtstreeks verband huden met de hfdbestemming (sprthal ). Daarnaast zijn nevenbestemmingen (max. 30 % van de max. tegelaten bebuwing) cmplementair aan de hfdbestemming, eveneens tegelaten: dienstruimte, berging, cafetaria, restaurant, café, cnciërgewning, garage, De buw van ndergrndse parkings is steeds tegelaten mits de grte structuurlijnen van het bestaande reliëf niets gewijzigd wrden en mits het terrein bven de ndergrndse parkings vldet aan de pgelegde nrmen vr deze zne. 3.2 Bebuwingswijze - Alle cnstructies meten steeds vanuit architectnisch en stedenbuwkundig gpunt verantwrd zijn, qua vrmgeving, aangewende materialen en inplanting. - Znebezetting (per perceel) f per samengevegde percelen in één eigendm: In geval van kantren: A. max. 40 % van de ttale zneppervlakte mag wrden bebuwd. B. max. 60 % van de ttale zneppervlakte mag wrden verhard (bebuwing + privéwegen + bvengrndse parkings). C. min. 40 % van de ttale zneppervlakte is bestemd vr pen ruimte met verplichte grenaanleg. In geval van sprt: A. max. 15 % van de ttale zneppervlakte mag wrden bebuwd. B. max. 40 % van de ttale zneppervlakte mag wrden verhard (bebuwing + privéwegen + bvengrndse parkings, dus met uitsluiting van de verharde sprtterreinen). C. max. 80 % van de ttale zneppervlakte mag wrden aangelegd; d.w.z. A + B + aanleg van al dan niet verharde sprtterreinen. D. min. 20 % van de ttale zneppervlakte is bestemd vr pen ruimte met verplichte grenaanleg. - Alle niet-effectief aangewende terreinppervlakte met als grenzne wrden aangelegd vlgens een parkaanleg en met als zdanig wrden nderhuden. De beplantingen meten uit inheems hg- en afstamming gren bestaan. - De bvengrndse parkings dienen aangekleed te wrden met gevarieerd streekeigen laag- en hgstammig gren (zwel randbeplanting als gespreide beplanting tussen de parkeerplaatsen). Het bestaand reliëf dient maximaal gerespecteerd te wrden. Daarenbven meten materiaalkeuze en uitveringstechnieken vr de terreinaanleg een nrmale ntwikkeling telaten van deze grenaanplantingen.

11 Gedgekeurd bij KB van 6/04/1987, digitaal bestemmingsplan gedgekeurd bij MB van 28/04/ Plaatsing der gebuwen Zie art Hgte der gebuwen Zie art De max. krnlijsthgten van de gebuwen zijn aangeduid p het bestemmingsplan. Deze krnlijsthgten wrden gemeten vanaf het aanpalend grndpeil tt de gevelbeëindiging. Het aanpalend grndpeil mag max. 1,50 m nder f bven het bestaande maaiveld liggen. Ingeval van platte daken zijn brstweringen tt max. 1 m bven de krnlijsthgte tegelaten. Alle cnstructies, zals daken met inbegrip van schuwen, verluchting- en liftkkers e.d. meten uitgeverd wrden binnen een max. tegelaten gabariet van 5 m bven de max. krnlijsthgte. 3.5 Dakvrm Cmbinatie van schuine dakvlakken en platte daken is tegelaten.

12 Gedgekeurd bij KB van 6/04/1987, digitaal bestemmingsplan gedgekeurd bij MB van 28/04/ ZONE VOOR OPENBAAR NUT 4.1 Bestemming Deze zne is bestemd vr de Vlaamse Maatschappij vr Watervrziening en alle daarbij hrende cnstructies en gebuwen. 4.2 Vrschriften Plaatsing, vlume en bedaking der gebuwen zullen berdeeld wrden aan de hand van cncrete plannen, en rekening hudend met alle factren die de stedenbuwkundige kwaliteit van het betreffend gebied (mede) bepalen.

13 Gedgekeurd bij KB van 6/04/1987, digitaal bestemmingsplan gedgekeurd bij MB van 28/04/ ZONE VOOR WONEN/KANTOREN Zwel het wnen als de kantrfunctie zijn hier evenwaardige hfdbestemmingen. - Ingeval van kantren zijn de vrschriften van art. 2 van tepassing. De znebezetting evenals de max. tegelaten buwhgte zijn in dit geval p het bestemmingsplan aangeduid. - Ingeval van wnen gelden de nderstaande vrschriften: Bestemming: Alleenstaande f gekppelde eengezinswningen. Het niet bebuwde deel van deze zne dient ingericht te wrden als tuin. De bepalingen van art. 7 zijn dan hier van tepassing. Inplanting: min. 10 m en max. 15 m uit de rilijn. Bij gekppelde bebuwing dienen de buwlijnen van beide aan elkaar gekppelde wningen dezelfde te zijn. zijdelingse buwvrije strken: min. 3 m Gabarieten: krnlijsthgte: max. 6 m buwdiepte: max. 15 m Materialen Zie art Dakvrm Vrij

14 Gedgekeurd bij KB van 6/04/1987, digitaal bestemmingsplan gedgekeurd bij MB van 28/04/ ZONE VOOR WONEN/PARKING MET GROENAANLEG Zwel het wnen als parking met grenaanleg zijn hier evenwaardige hfdbestemmingen. - Ingeval van parking met grenaanleg zijn de vrschriften van art. 10 van tepassing. - Ingeval van wnen, gelden de nderstaande vrschriften: Bestemming: Alleenstaande eengezinswning. Het niet bebuwde deel van deze zne dient ingericht te wrden als tuin. De bepalingen van art. 7 zijn dan van tepassing. Inplanting: min. 10 m en max15 m uit de rilijn zijdelingse buwvrije strken: min. 3 m Gabarieten: max. krnlijsthgte: 6 m buwdiepte: max. 15 m Materialen: Zie art Dakvrm: Vrij.

15 Gedgekeurd bij KB van 6/04/1987, digitaal bestemmingsplan gedgekeurd bij MB van 28/04/ ZONE VOOR TUINEN 7.1 Bestemming Deze zne zal aangelegd wrden als tuin. De verharde ppervlakte vr tegangswegen en terras tezamen met de in deze tegelaten bebuwing mag max. 30 % van de perceelsppervlakte bedragen. 7.2 Bebuwing Oprichting van bergplaatsen kan wrden tegestaan vr zver de gezamenlijke bebuwde ppervlakte 10 % van de perceelsppervlakte niet verschrijdt met een max. van 30 m². 7.3 Plaatsing der gebuwen Vrij binnen de zne. 7.4 Hgte der gebuwen Max. krnlijsthgte: 3 m 7.5 Dakvrm Platte f schuine daken (tt max. 50 ) zijn tegelaten.

16 Gedgekeurd bij KB van 6/04/1987, digitaal bestemmingsplan gedgekeurd bij MB van 28/04/ BUFFERZONE In deze zne wrdt gevarieerd streekeigen laag- en hgstammig gren aangeplant en/f behuden. Er mag niet aan het bestaande reliëf gewijzigd wrden. Elke cnstructie is hier uitgeslten. De ingebrachte, evenals de bestaande planten dienen ged nderhuden te wrden. Bij afsterven f rien m gelijk welke reden, dient elk exemplaar nmiddellijk vervangen te wrden dr een evenwaardig nieuw- en streekeigen exemplaar. In deze bufferzne mag geen hgstammige bm gerid wrden, znder dat de bij art. 44 van de wet p de R.O. en Stedebuw vrziene vergunning is bekmen. De bepalingen van de wet van 12 juli 1956 betreffende het statuut der autsnelwegen en het KB van 4 juni 1958 betreffende de vrije strken langs autsnelwegen blijven priritair van tepassing vr wat betreft de delen, die hiernder vallen.

17 Gedgekeurd bij KB van 6/04/1987, digitaal bestemmingsplan gedgekeurd bij MB van 28/04/ ZONE VOOR HOOGSTAMMIG GROEN In deze zne wrden streekeigen hgstammige bmen geplant en/f behuden. Parkings zijn verbden. Deze zne met maximaal als grene ruimte aangelegd wrden en minimaal verhard (max. 20 %). Enkel pen cnstructies (afdakjes, rusthekjes, e.d.) zijn tegelaten. De ingebrachte evenals de bestaande planten dienen ged nderhuden te wrden. Bij afsterven f riing m gelijk welke redenen dient elk exemplaar nmiddellijk vervangen te wrden dr een nieuw streekeigen exemplaar. In deze zne mag geen enkele hgstammige bm gerid wrden znder dat de bij art. 44 van de Wet p de Stedebuw en Ruimtelijke Ordening vrziene vergunning is bekmen.

18 Gedgekeurd bij KB van 6/04/1987, digitaal bestemmingsplan gedgekeurd bij MB van 28/04/ PARKING MET VERPLICHTE GROENAANLEG Zne bestemd vr aanleg van parkeerplaatsen. Min. 20 % van de zne-ppervlakte met wrden beplant met een cmbinatie van gevarieerd streekeigen laag- en hgstammig gren. Vral de randen van het parkeerterrein wrden van een grenscherm vrzien. Binnenin deze zne zijn met nregelmatig patrn ng grenaanplantingen (gevarieerd inheems laag- en hgstammig gren) verplichtend. Bij de inrichting als parking dient het bestaand reliëf maximaal gerespecteerd te wrden. Daarenbven meten materiaalkeuze en uitveringstechnieken vr de terreinaanleg een nrmale ntwikkeling telaten van de pgelegde grenvrziening. Enkel pen cnstructies (afdakjes, fietsenberging, ) zijn tegelaten. De bepalingen van de wet van 12 juli 1956 betreffende het statuut der autsnelwegen en het KB van 4 juni 1958 betreffende de vrije strken langs autsnelwegen blijven priritair van tepassing: - De vrije strk langs de autsnelweg bedraagt 30 m, te rekenen vanaf de grens van het penbaar dmein. Het is verbden in die strken te buwen, te herbuwen f bestaande buwwerken te verbuwen. - In die strken mgen geen afsluitingen van materialen die een geslten wand vrmen, zals betnplaten f metselwerk wrden aangebracht. Wanneer de afsluiting een grene haag is wrdt deze tenminste 0,50 m achter de grens van de autsnelweg geplant. Ze wrdt jaarlijks geschren en mag niet meer dan 1 m breed zijn. - Het is verbden langs de aansluitingscmplexen van de autsnelweg, ver een diepte van 10 m, gemeten van de grens van het dmein van de autsnelweg, hgstammige bmen te planten f enig andere aanplanting met een hgte van meer dan 1 m. In deze afsluiting mgen geen uitgangen wrden gemaakt, die tegang verlenen tt de autsnelweg. Het buwen van ndergrndse parkings is in deze zne tegelaten mits: - vrafgaandelijke en bijzndere testemming vanwege het Ministerie van Openbare Werken vr ndergrndse parkings binnen de 30 m vrije strk naast de A2 autsnelweg. - de grtste structuurlijnen van het bestaande reliëf na realisatie terug te vinden. - het terrein bven de ndergrndse parkings vldet aan de in dit artikel pgelegde nrmen inzake beplantingen.

19 Gedgekeurd bij KB van 6/04/1987, digitaal bestemmingsplan gedgekeurd bij MB van 28/04/ OPENBARE WEGENIS Zne vr penbare wegen en aanhrigheden, zals signalisatie, beplantingen e.d.

20 Gedgekeurd bij KB van 6/04/1987, digitaal bestemmingsplan gedgekeurd bij MB van 28/04/ FIETS- EN VOETPADEN Uitsluitend bestemd vr fiets- en vetgangersverkeer evenals vr landbuwvertuigen.

21 Gedgekeurd bij KB van 6/04/1987, digitaal bestemmingsplan gedgekeurd bij MB van 28/04/ DOORGANG VOOR GEMOTORISEERD VERKEER Deze drgangen zijn bestemd vr de ntsluiting van de achterliggende zne vr kantren. - De aangegeven richting is bindend. Parallel aan deze richting wrdt een afwijkingsmarge van max. 10 m tegestaan. - De min. breedte van elk nieuwe drgang bedraagt 4 m - De aansluiting van deze tegangswegen p de N2-Brussel-Leuven dient uitgeverd vlgens de heersende aansluitingsnrmen.

K5 GEMEENTEPARK VIJVERPARK

K5 GEMEENTEPARK VIJVERPARK BIJZONDER PLAN VAN AANLEG K5 GEMEENTEPARK VIJVERPARK GOEDGEKEURD BIJ KB VAN 7/10/1969 VOORSCHRIFTEN Gedgekeurd bij KB van 7/10/1969, Digitaal bestemmingsplan gedgekeurd bij MB van 28/04/2004 2 INHOUD.

Nadere informatie

Industriezone Diestsesteenweg

Industriezone Diestsesteenweg STAD LEUVEN Bijznder plan van aanleg K12 Industriezne Diestsesteenweg gedgekeurd bij MB van 15/12/1989 VOORSCHRIFTEN gedgekeurd bij MB van 15/12/1989, digitaal bestemmingsplan gedgekeurd bij MB van 28/04/2004

Nadere informatie

6 Verordenende stedenbouwkundige voorschriften

6 Verordenende stedenbouwkundige voorschriften 6 Verrdenende stedenbuwkundige vrschriften Het grafische bestemmingsplan wrdt weergegeven in figuur 8: verrdenend grafisch plan. 6.1 Artikel 1. Lkaal wngebied met lage dichtheid en gren karakter Telichting

Nadere informatie

STAD LEUVEN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG L14. Groot Begijnhof GOEDGEKEURD BIJ MB VAN 17/01/1989 VOORSCHRIFTEN

STAD LEUVEN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG L14. Groot Begijnhof GOEDGEKEURD BIJ MB VAN 17/01/1989 VOORSCHRIFTEN STAD LEUVEN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG L14 Grt Begijnhf GOEDGEKEURD BIJ MB VAN 17/01/1989 VOORSCHRIFTEN B.P.A. L14 Grt Begijnhf Gedgekeurd bij MB van 17/01/1989, digitaal bestemmingsplan gedgekeurd bij

Nadere informatie

Optimalisatie van het hoogspanningsnetwerk in Vlaanderen

Optimalisatie van het hoogspanningsnetwerk in Vlaanderen ntwerp van gewestelijk ruimtelijk uitveringsplan Optimalisatie van het hgspanningsnetwerk in Vlaanderen Deelplan A: Hgspanningsleiding Zmergem- Zeebrugge (prject Stevin) Bijlage II. Stedenbuwkundige vrschriften

Nadere informatie

KERKHOF EN OMGEVING (DEEL 1.3)

KERKHOF EN OMGEVING (DEEL 1.3) STAD LEUVEN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG NR K10 KERKHOF EN OMGEVING (DEEL 1.3) Gedeeltelijke herziening (Delhaize) GOEDGEKEURD BIJ MB VAN 23/12/1993 Gedgekeurd bij MB van 23/12/1993 Digitaal bestemmingsplan

Nadere informatie

Lange Dreef - Beukendreef

Lange Dreef - Beukendreef Lange Dreef - Beukendreef Prvincie West-Vlaanderen Gemeente Jabbeke 2 Stedenbuwkundige vrschriften De ntwerper Gemeentebestuur Jabbeke Drpsstraat 3 8490 Jabbeke Tel. 0580/81 01 20 Fax. 050/81 01 17 Ruimtelijke

Nadere informatie

Op deze gronden mogen ten behoeve van de bestemming uitsluitend worden gebouwd:

Op deze gronden mogen ten behoeve van de bestemming uitsluitend worden gebouwd: Artikel 20 Wnen 20.1 Bestemmingsmschrijving De vr "Wnen" (W) aangewezen grnden zijn bestemd vr: a. het wnen in een wning; b. bijbehrende erven, terreinen en vrzieningen, zals ntsluitingswegen ten beheve

Nadere informatie

STAD LEUVEN. BIJZONDER PLAN VAN AANLEG L18a FONTEINSTRAAT III GOEDGEKEURD BIJ KB VAN 3/11/1986 VOORSCHRIFTEN

STAD LEUVEN. BIJZONDER PLAN VAN AANLEG L18a FONTEINSTRAAT III GOEDGEKEURD BIJ KB VAN 3/11/1986 VOORSCHRIFTEN STAD LEUVEN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG L18a FONTEINSTRAAT III GOEDGEKEURD BIJ KB VAN 3/11/1986 VOORSCHRIFTEN Gedgekeurd bij KB van 3/11/1986, digitaal bestemmingsplan gedgekeurd bij MB van 28/04/2004 2

Nadere informatie

STAD LEUVEN. BIJZONDER PLAN VAN AANLEG L3g. St. Gertrudis GOEDGEKEURD BIJ MB VAN 18/12/1992 VOORSCHRIFTEN

STAD LEUVEN. BIJZONDER PLAN VAN AANLEG L3g. St. Gertrudis GOEDGEKEURD BIJ MB VAN 18/12/1992 VOORSCHRIFTEN STAD LEUVEN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG L3g St. Gertrudis GOEDGEKEURD BIJ MB VAN 18/12/1992 VOORSCHRIFTEN Gedgekeurd bij MB van 18/12/1992, Digitaal bestemmingsplan gedgekeurd bij MB van 28/04/2004 2 INHOUD

Nadere informatie

GEMEENTE OLEN RUP OLV OLEN St-Jozef OLEN. Stedenbouwkundige voorschriften ONTWERP RUP Globaal deelplan

GEMEENTE OLEN RUP OLV OLEN St-Jozef OLEN. Stedenbouwkundige voorschriften ONTWERP RUP Globaal deelplan GEMEENTE OLEN RUP OLV OLEN St-Jzef OLEN Stedenbuwkundige vrschriften ONTWERP RUP Glbaal deelplan Gezien en definitief aanvaard dr de gemeenteraad in de zitting van 06.06.2012 Ondertekenaars, De Secretaris,

Nadere informatie

K11-II Koetsweg (deel 2)

K11-II Koetsweg (deel 2) BIJZONDER PLAN VAN AANLEG K11-II Ketsweg (deel 2) GOEDGEKEURD BIJ KB VAN 3/03/1970 VOORSCHRIFTEN gedgekeurd bij KB van 3/03/1970, digitaal bestemmingsplan gedgekeurd bij MB van 28/04/2004 2 INHOUD. A ALGEMENE

Nadere informatie

STAD LEUVEN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG L3I. Rijschool I GOEDGEKEURD BIJ KB VAN 26/08/1966 VOORSCHRIFTEN

STAD LEUVEN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG L3I. Rijschool I GOEDGEKEURD BIJ KB VAN 26/08/1966 VOORSCHRIFTEN STAD LEUVEN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG L3I Rijschool I GOEDGEKEURD BIJ KB VAN 26/08/1966 VOORSCHRIFTEN Goedgekeurd bij MB van 26/08/1966, digitaal bestemmingsplan goedgekeurd bij MB van 28/04/2004 2 INHOUD

Nadere informatie

BIJZONDER PLAN VAN AANLEG L4 VI

BIJZONDER PLAN VAN AANLEG L4 VI STAD LEUVEN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG L4 VI Sint-Jacobswijk VI GOEDGEKEURD BIJ KB VAN 13/12/1973 VOORSCHRIFTEN Goedgekeurd bij KB van 13/12/1973, digitaal bestemmingsplan goedgekeurd bij MB van 28/04/2004

Nadere informatie

0 Toetsing verkaveling aan duurzaamheid

0 Toetsing verkaveling aan duurzaamheid 0 Tetsing verkaveling aan duurzaamheid DUURZAME PRINCIPES TOELICHTING - TOEPASSING IN ROTEM Thema efficiënt ruimtegebruik Meerlagig buwen Bedrijfswningen en kantren meten geïntegreerd wrden in het bedrijfsgebuw

Nadere informatie

STAD LEUVEN. Bijzonder plan van aanleg H3. Park. Goedgekeurd bij MB van 30/05/1994 VOORSCHRIFTEN

STAD LEUVEN. Bijzonder plan van aanleg H3. Park. Goedgekeurd bij MB van 30/05/1994 VOORSCHRIFTEN STAD LEUVEN Bijznder plan van aanleg H3 Park Gedgekeurd bij MB van 30/05/1994 VOORSCHRIFTEN B.P.A. H3 Park, gedgekeurd bij MB van 30/05/1994, digitaal bestemmingsplan gedgekeurd bij MB van 28/04/2004 2

Nadere informatie

BIJZONDER PLAN VAN AANLEG. H5 De Jacht GOEDGEKEURD BIJ MB VAN , GEWIJZIGD (DEEL II) BIJ MB VAN 05/02/2004 VOORSCHRIFTEN

BIJZONDER PLAN VAN AANLEG. H5 De Jacht GOEDGEKEURD BIJ MB VAN , GEWIJZIGD (DEEL II) BIJ MB VAN 05/02/2004 VOORSCHRIFTEN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG H5 De Jacht GOEDGEKEURD BIJ MB VAN 29-07-1998, GEWIJZIGD (DEEL II) BIJ MB VAN 05/02/2004 VOORSCHRIFTEN B.P.A. H5 De Jacht, gedgekeurd bij MB van 29/07/1998 en gewijzigd (deel

Nadere informatie

Veiligheidsinstructie voor opslag van gevaarlijke producten in recipiënten

Veiligheidsinstructie voor opslag van gevaarlijke producten in recipiënten Interne Dienst vr Preventie en Bescherming p het Werk Afdeling Risicbeheer Veiligheidsinstructie vr pslag van gevaarlijke prducten in recipiënten Datum 20 januari 2011 Inleiding Opslag wrdt gedefinieerd

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN RUP Bedrijvigheid Gemeente Kinri Vr Antea Grup, Miguel Vanleene, Ruimtelijk planner - prjectleider Gezien en vrlpig vastgesteld dr de gemeenteraad in zitting van 4 mei 2015

Nadere informatie

Verklaring bij het bestemmingsplan. Bestemmingsplan. Verklaring bij de bestemmingszones. zonegrens gebouw. administratief perceel 1:1.

Verklaring bij het bestemmingsplan. Bestemmingsplan. Verklaring bij de bestemmingszones. zonegrens gebouw. administratief perceel 1:1. grens RUP aat Bestemmingsplan tr ters Wa Lange Dreef - Beukendreef Verklaring bij het bestemmingsplan Prvincie West-Vlaanderen Gemeente Jabbeke znegrens gebuw administratief perceel De ntwerper Gemeentebestuur

Nadere informatie

STAD LEUVEN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG L6. Naamsestraat GOEDGEKEURD BIJ KB VAN 19/07/1963 VOORSCHRIFTEN

STAD LEUVEN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG L6. Naamsestraat GOEDGEKEURD BIJ KB VAN 19/07/1963 VOORSCHRIFTEN STAD LEUVEN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG L6 Naamsestraat GOEDGEKEURD BIJ KB VAN 19/07/1963 VOORSCHRIFTEN Goedgekeurd bij MB van 19/07/1963, digitaal bestemmingsplan goedgekeurd bij MB van 28/04/2004 2 INHOUD

Nadere informatie

Verslag GECORO 09/06/2015

Verslag GECORO 09/06/2015 Gemeentelijke cmmissie vr ruimtelijke rdening Verslag GECORO 09/06/2015 Aanwezig: M. Bddez, deskundige-vrzitter; W. Desender, D. Baeteman, R. Van Trstenberghe, deskundigen-effectief; N. Grysn, vereniging

Nadere informatie

1.1. TERMINOLOGIE 1.2. INTERPRETATIE VAN DE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 1.3. AFWIJKING VAN DE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

1.1. TERMINOLOGIE 1.2. INTERPRETATIE VAN DE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 1.3. AFWIJKING VAN DE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN ARTIKEL 1 ALGEMENE BEPALINGEN 1.1. TERMINOLOGIE Voor de toepassing van de onderhavige voorschriften wordt verstaan onder: 1. Halfopen bebouwing: bebouwingswijze waarbij het hoofdgebouw slechts één gemene

Nadere informatie

De voor 'Recreatie - Verblijfsrecreatie' aangewezen gronden zijn bestemd voor:

De voor 'Recreatie - Verblijfsrecreatie' aangewezen gronden zijn bestemd voor: 14.1 Bestemmingsmschrijving De vr 'Recreatie - Verblijfsrecreatie' aangewezen grnden zijn bestemd vr: verblijfsrecreatie, met de nadere bestemming welke is weergegeven in de nderstaande tabel: Adres Nadere

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dssiernummer: 1501890 Prvincieraadsbesluit betreft PRUP ' Recnversie verblijfsrecreatie Berlare fase 2 Definitieve vaststelling verslaggever Geert Versnick 1.

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN OMGEVINGSVERGUNNING VOOR HET VERKAVELEN VAN GRONDEN 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN)

Nadere informatie

Ids Veiligheidscoördinatie

Ids Veiligheidscoördinatie Ids Veiligheidscördinatie 1 / 5 IDS-1119 - AG Vespa - Viletstraat 39-2060 Antwerpen - Ontwerpanalyse 01 COÖRDINATIEDAGBOEK Datum: 19-7-2005 Aanwezige partijen: COO: Jhan De Kninck Inf vr: BH AR Karlien.Vanmerhaeghe@vespa.antwerpen.

Nadere informatie

Naamsestraat. BIJZONDER PLAN VAN AANLEG L6b GOEDGEKEURD BIJ MB VAN 22/12/2003 STAD LEUVEN VOORSCHRIFTEN

Naamsestraat. BIJZONDER PLAN VAN AANLEG L6b GOEDGEKEURD BIJ MB VAN 22/12/2003 STAD LEUVEN VOORSCHRIFTEN STAD LEUVEN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG L6b Naamsestraat Gedeeltelijke herziening van het BPA L6 Naamsestraat, goedgekeurd bij KB van 19/07/1963 en gedeeltelijk gewijzigd bij MB van 24/07/1987 GOEDGEKEURD

Nadere informatie

Concept APV-tekst reclameverordening. Artikel 1

Concept APV-tekst reclameverordening. Artikel 1 Cncept APV-tekst reclameverrdening Artikel 1 lid 1. Het is verbden in de landelijke gebieden, waar de penheid als kwaliteit bescherming beheft, pschriften, aankndigingen, afbeeldingen, kennelijk vr reclame-

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 1.VOORSCHRIFTEN EN BESTEMMING HOOFDGEBOUW. 1.1 Bestemming hoofdgebouw

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 1.VOORSCHRIFTEN EN BESTEMMING HOOFDGEBOUW. 1.1 Bestemming hoofdgebouw Eigendom Vennootschap MAFAR, Louizalaan 149/24, 1050 Brussel. gevolmachtigde : NV. Select Bouw, Iepersestraat 181-185, 8800 Roeselare. BPA nr 1- Dorpskom, gedeeltelijke wijziging E. VK plan dd. 30. 10.

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidie gevelrenovatie en renovatie handelspanden

Aanvraagformulier subsidie gevelrenovatie en renovatie handelspanden Vak bestemd vr administratie Dssiernummer:................. Aanvraagdatum:................. Aanvraagfrmulier subsidie gevelrenvatie en renvatie handelspanden Met dit frmulier dient u een aanvraag in vr

Nadere informatie

BPA NR.31 SCHOONBROEKSTRAAT EN OMGEVING

BPA NR.31 SCHOONBROEKSTRAAT EN OMGEVING BPA NR.31 SCHOONBROEKSTRAAT EN OMGEVING Pagina 1 van 5 STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN ART. 1.- ZONE VOOR HOOFDGEBOUWEN eengezinshuizen met 1 verdieping 1. Hoogte: 6.10m gemeten tussen voetpad en bovenrand

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Herontwikkeling woningbouw Van Dekemalaan evennr. 6-20

Beeldkwaliteitplan Herontwikkeling woningbouw Van Dekemalaan evennr. 6-20 Beeldkwaliteitplan Herntwikkeling wningbuw Van Dekemalaan evennr. 6-20 Team stedenbuw ntwerp 07062013 Inleiding Het prject betreft de herntwikkeling van de huurwningen aan de Van Dekemalaan westzijde evennummers

Nadere informatie

AANSTIPLIJST GEMEENTELIJKE GEÏNTEGREERDE STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING. Modelformulier bolletje kleuren wat van toepassing is & ondertekenen.

AANSTIPLIJST GEMEENTELIJKE GEÏNTEGREERDE STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING. Modelformulier bolletje kleuren wat van toepassing is & ondertekenen. Wat bij te vegen bij de aanvraag van het plaatsen van reclame/ een afsluiting/ een penlucht zwembad/ een gevelwijziging/ het plaatsen van znnepanelen/ het rien van een bm/ aanleggen van een terras: AANVRAAGFORMULIER

Nadere informatie

Per artikel is aangegeven of het van toepassing is op het bovengrondse of ondergrondse deel van een bodemenergiesysteem is.

Per artikel is aangegeven of het van toepassing is op het bovengrondse of ondergrondse deel van een bodemenergiesysteem is. Regels vr Bdemenergiesystemen: Regels vr Bdemenergiesystemen zijn pgenmen in het Wijzigingsbesluit Bdemenergiesystemen (Wbbe). In nderstaande mem een verzicht van de meest relevante artikelen vr het ntwerpen,

Nadere informatie

VEILIGHEIDSVOORSCHRIFT. Gebruik en opslag gevaarlijke stoffen

VEILIGHEIDSVOORSCHRIFT. Gebruik en opslag gevaarlijke stoffen 1 DOEL... 2 2 TOEPASSINGSGEBIED... 2 3 DEFINITIES... 2 4 VOORSCHRIFT... 2 4.1 Eisen bij het gebruik van gevaarlijke stffen... 2 4.2 (Tijdelijke) Opslag van gevaarlijke stffen... 6 4.2.1 Definitie van pslag/pslagplaats...

Nadere informatie

plaatsen van materialen of tijdelijke opstellingen op (of over) de openbare weg, openbaar domein of een publiek toegankelijk terrein

plaatsen van materialen of tijdelijke opstellingen op (of over) de openbare weg, openbaar domein of een publiek toegankelijk terrein plaatsen van materialen f tijdelijke pstellingen p (f ver) de penbare weg, penbaar dmein f een publiek tegankelijk terrein Altijd een vrije drgang van minimaal 4 m hgte en 4 m breedte vrzien: Opstelling

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN HORENDE BIJ DE AANVRAAG VOOR DE VERKAVELINGSVERGUNNING

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN HORENDE BIJ DE AANVRAAG VOOR DE VERKAVELINGSVERGUNNING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN HORENDE BIJ DE AANVRAAG VOOR DE VERKAVELINGSVERGUNNING 1. ALGEMEEN Alle werken en handelingen waarvoor geen stedenbouwkundige vergunning nodig is, en in onderstaande voorschriften

Nadere informatie

Kwaliteitseisen schattingsverslagen in het kader van een aangifte van nalatenschap

Kwaliteitseisen schattingsverslagen in het kader van een aangifte van nalatenschap Kwaliteitseisen schattingsverslagen in het kader van een aangifte van nalatenschap //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Vereniging van mede-eigenaars Residentieel Complex WATERFRONT Robert Orlentpromenade 13 (8620) Nieuwpoort

Vereniging van mede-eigenaars Residentieel Complex WATERFRONT Robert Orlentpromenade 13 (8620) Nieuwpoort Vereniging van mede-eigenaars Residentieel Cmplex WATERFRONT Rbert Orlentprmenade 13 (8620) Nieuwprt Bepalingen uit het reglement van mede-eigendm betreffende het gebruik van de privatieve en de gemeenschappelijke

Nadere informatie

STAD AALST BIJZONDER PLAN VAN AANLEG NR. 16 AALST - HEILIG HARTLAAN

STAD AALST BIJZONDER PLAN VAN AANLEG NR. 16 AALST - HEILIG HARTLAAN STAD AALST BIJZONDER PLAN VAN AANLEG NR. 16 AALST - HEILIG HARTLAAN PROVINCIE OOST-VLAANDEREN STAD AALST BIJZONDER PLAN VAN AANLEG NR. 16 H. HARTLAAN STEDEBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Art. 1 : Algemeenheden

Nadere informatie

3 en 3a Industriezone Haasrode

3 en 3a Industriezone Haasrode BIJZONDER PLAN VAN AANLEG HA 3a 3 en 3a Industriezone Haasrode GEDEELTELIJKE HERZIENING + UITBREIDING GOEDGEKEURD BIJ MB VAN 29/07/1993 VOORSCHRIFTEN goedgekeurd bij MB van 29/07/1993, digitaal bestemmingsplan

Nadere informatie

TE HUUR. Nieuwstad 71, 7201 NM Zutphen. Huurprijs 80,- per m² per jaar

TE HUUR. Nieuwstad 71, 7201 NM Zutphen. Huurprijs 80,- per m² per jaar TE HUUR Nieuwstad 71, 7201 NM Huurprijs 80,- per m² per jaar Omschrijving TE HUUR dit markante gebuw aan de drgaande weg in de histrische en sfeervlle binnenstad van, gelegen nabij het NS-statin. Dit multifunctinele

Nadere informatie

Gemeente Oud-Heverlee Reigersstraat ZN 5e afdeling - Sectie A Nummer 243G/deel & 237L/deel

Gemeente Oud-Heverlee Reigersstraat ZN 5e afdeling - Sectie A Nummer 243G/deel & 237L/deel VERKAVELINGSAANVRAAG: Gemeente Oud-Heverlee Reigersstraat ZN 5e afdeling - Sectie A Nummer 243G/deel & 237L/deel Het voorstel voorziet in het bouwen van 4 ééngezinswoningen, bestemd voor halfopen bebouwing

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT. Omgevingsvergunning. Besluit

ONTWERPBESLUIT. Omgevingsvergunning. Besluit ONTWERPBESLUIT Datum : Ons kenmerk : 2013.0. Zaaknummer : 130201236 Cntactpersn : mw. J. Elbrecht Telefnnummer : (026) 377 31 39 Omgevingsvergunning Burgemeester en wethuders hebben p 18 februari 2013

Nadere informatie

VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN

VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN Verkaveling 010/070 (3b) Provincie ANTWERPEN Gemeente BERLAAR Ligging Smidstraat - Hemelshoek Kad. Afd. 1 Sectie D nrs. 548/b&c 544/n 545/c 546/d Verkaveling 010/070 (3b) Dossier

Nadere informatie

De huwelijkslocatie ligt binnen de gemeentegrenzen van de gemeente Neder-Betuwe.

De huwelijkslocatie ligt binnen de gemeentegrenzen van de gemeente Neder-Betuwe. Vrwaarden eenmalige vrije huwelijkslcaties ALGEMEEN De huwelijkslcatie ligt binnen de gemeentegrenzen van de gemeente Neder-Betuwe. De huwelijkslcatie met vlden aan de eisen van penbare rde en gede zeden.

Nadere informatie

INHOUDSTAFEL... 1 ALGEMENE VOORSCHRIFTEN...

INHOUDSTAFEL... 1 ALGEMENE VOORSCHRIFTEN... Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 1 ALGEMENE VOORSCHRIFTEN... 2 ARTIKEL 1 - ALGEMENE BEPALINGEN... 2 ARTIKEL 2 - TOEPASSINGSMODALITEITEN... 2 BESTEMMINGSVOORSCHRIFTEN... 3 ARTIKEL 3 - ZONE VOOR KMO... 3 3.1.

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ AANVRAAG VAN EEN VERKAVELINGSVERGUNNING voor kavel 1 van het voorgelegd ontwerp Gemeente 2290 VORSELAAR, Sectie G, nrs.: 16/K, 16/L, 16/P2 Hildering 1 Keizershofstraat

Nadere informatie

GEMEENTE HOUTHALEN ~ HELCHTEREN SECT/E E, ~~ DE HEIDE

GEMEENTE HOUTHALEN ~ HELCHTEREN SECT/E E, ~~ DE HEIDE GEMEENTE HOUTHALEN ~ HELCHTEREN (Houtha/QD ) 2 q af de/ing SECT/E E, ~~ DE HEIDE \ \ MINISTERIE VAN OPENBARE WERKEN - VLAAMSE AANGELEGENHEDEN STAATSSECRETARIAAT VOOR STREEKECONOMIE Bestuur van de Stedebouw

Nadere informatie

RUP KLAARSTRAAT (HERZIENING EN UITBREIDING VAN HET RUP ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN-

RUP KLAARSTRAAT (HERZIENING EN UITBREIDING VAN HET RUP ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN- GEMEENTE OPWIJK RUP KLAARSTRAAT (HERZIENING EN UITBREIDING VAN HET RUP ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN- Deelplan voetbalterrein Klaarstraat ) DEEL 2: ONTWERPPLANNEN

Nadere informatie

Stedenbouwkundige voorschriften. Artikel 1: Zone voor hoofdgebouwen

Stedenbouwkundige voorschriften. Artikel 1: Zone voor hoofdgebouwen Stedenbouwkundige voorschriften Artikel 1: Zone voor hoofdgebouwen A. Bestemming: 1. woonhuizen met één verdieping op de percelen gemerkt 1V op het plan; 2. woonhuizen met 2,3 en 6 verdiepingen op de percelen

Nadere informatie

Bomen over Bomen. Bomen en de APV

Bomen over Bomen. Bomen en de APV Bmen ver Bmen Bmen en de APV Apeldrn, december 2007 Bmen en de APV Inhud Pagina Bmen en de APV...3 1. Inleiding...5 1.1 Aanleiding...5 1.2 Del...5 1.3 Prduct...5 1.4 Plangebied...6 1.5 Status...6 1.6

Nadere informatie

Effectenbeoordeling inzake parkeerplaatsen

Effectenbeoordeling inzake parkeerplaatsen Effectenberdeling inzake parkeerplaatsen Basisstructuur van het dcument vr de parkings die 3 tt 10 'vertllige' parkeerplaatsen bevatten ten pzichte van de vrschriften van art. 2.3.54, 1 en 2 van het BWLKE

Nadere informatie

voorschriften bpa nr. 132 Witte Molenstraat

voorschriften bpa nr. 132 Witte Molenstraat voorschriften bpa nr. 132 Witte Molenstraat goedgekeurd dd. 6/04/1994 tabel open ruimten zone 25 26 27 28 kleur en/of raster zijkavelgrens plaatsing in meter t.o.v. achterkavelgrens bouwstrook max. % bezetting

Nadere informatie

BESTEMMING HOOFDGEBOUW, BIJGEBOUW, NIET-BEBOUWD GEDEELTE. eengezinswoningen, met inbegrip van zorgwoningen worden toegelaten.

BESTEMMING HOOFDGEBOUW, BIJGEBOUW, NIET-BEBOUWD GEDEELTE. eengezinswoningen, met inbegrip van zorgwoningen worden toegelaten. STEDENBOUWKUNDIGE EN (DOOR DE GEMEENTELIJKE OMGEVINGSAMBTENAAR AANGEPASTE VERSIE) OMGEVINGSVERGUNNING 201800250 VERKAVELEN VAN GRONDEN VAN ZAND LIGGING AANVRAAG: ELSSCHOT 12 (LOT 1 ) en ELSSCHOT 14 (LOT

Nadere informatie

Algemeen Reglement voor de arbeidsbescherming

Algemeen Reglement voor de arbeidsbescherming Algemeen Reglement vr de arbeidsbescherming Titel II - Algemene bepalingen betreffende de arbeidshygiëne alsmede de veiligheid en de gezndheid van de arbeiders Hfdstuk I: Bepalingen betreffende de veiligheid

Nadere informatie

ZVP 2014 2017 - Veiligheid en leefbaarheid Verkeer Storende interacties zone 30

ZVP 2014 2017 - Veiligheid en leefbaarheid Verkeer Storende interacties zone 30 ZVP 2014 2017 - Veiligheid en leefbaarheid Verkeer Strende interacties zne 30 Preventie Vrrang 3 Actieplan: Vrrang 3 Fietspad Fietsstraat HCP Ken Wuters - HINP Nic Vandenbempt 1. Cntext Algemeen De stad

Nadere informatie

GOEDGEKEURDE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Volgens vergunning nr. V/LE38/1 dd. 09/11/2016 Inclusief opmerkingen technische dienst

GOEDGEKEURDE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Volgens vergunning nr. V/LE38/1 dd. 09/11/2016 Inclusief opmerkingen technische dienst GOEDGEKEURDE Volgens vergunning nr. V/LE38/1 dd. 09/11/2016 Inclusief opmerkingen technische dienst 1. VOORSCHRIFTEN EN BESTEMMING HOOFDGEBOUW 1.1. Bestemming hoofdgebouw 1.1.1. Hoofdbestemming Autostelplaats:

Nadere informatie

Hoofdstuk 4 Regels voor het landelijk gebied

Hoofdstuk 4 Regels voor het landelijk gebied Hfdstuk 4 Regels vr het landelijk gebied Artikel 12 Verbd tt aanleg van bedrijventerreinen en kantrlcaties 1. Een bestemmingsplan vrziet niet in een nieuw bedrijventerrein en kantrlcatie f een uitbreiding

Nadere informatie

Samenstelling van stedenbouwkundige vergunningsaanvraag

Samenstelling van stedenbouwkundige vergunningsaanvraag AARD VAN HET DOCUMENT Samenstelling van stedenbuwkundige vergunnings AANTAL EXEMPLAREN Structurele buw- en verbuwings werken MET ARCHITECT I. ADMINISTRATIEVE DOCUMENTEN De te vermelden bestaande testand

Nadere informatie

Stedenbouwkundige voorschriften

Stedenbouwkundige voorschriften Stedenbouwkundige voorschriften 0. ALGEMENE BEPALINGEN 1. OPGAVE VAN DE PLANOLOGISCHE VOORSCHRIFTEN DIE STRIJDIG ZIJN MET HET RUP EN DIE OPGEHEVEN WORDEN Het RUP vervangt de bestemmingen van het gewestplan

Nadere informatie

RUP Vijverweelde-Alcea Gemeente Beveren

RUP Vijverweelde-Alcea Gemeente Beveren RUP Vijverweelde-Alcea Gemeente Beveren Stedenbuwkundige vrschriften fase: versie vrlpige vaststelling gemeenteraad 30 april 2019 RUP_46003_214_00018_00001 Opdracht: Initiatiefnemer: Opdrachthuder: gemeente

Nadere informatie

Verslag GECORO 05/09/2017

Verslag GECORO 05/09/2017 Verslag GECORO 05/09/2017 Aanwezig: M. Bddez, deskundige-vrzitter; W. Desender, D. Baeteman, deskundigen-effectief; N. Grysn, vereniging van werkgevers-effectief; N. Verplancke, werknemersverenigingen-effectief;

Nadere informatie

Technische en bouwkundige voorschriften voor meterlokalen

Technische en bouwkundige voorschriften voor meterlokalen Technische en buwkundige vrschriften vr meterlkalen Referentie: SIB10 CCLB 110 Datum:22/10/2010 Pagina 1/9 Inhudstafel 1 INLEIDING... 3 2 AFKORTINGEN... 3 3 TOEGANKELIJKHEID INSTALLATIES... 3 4 LOKAAL...

Nadere informatie

GEMEENTE MIDDELKERKE Deelgemeente SLIJPE

GEMEENTE MIDDELKERKE Deelgemeente SLIJPE GEMEENTE MIDDELKERKE Deelgemeente SLIJPE ONTWERP SECTORAAL BPA ZONEVREEMDE BEDRIJVEN BPA NR.1 DEBRUYNE GINO BVBA (INVENTNR. 362) GROEP PLANNING Vennootschap van stedenbouwkundigen, verkeerskundigen, architecten

Nadere informatie

PROJECT : IN DER OSTERBACH

PROJECT : IN DER OSTERBACH Brusselsesteenweg 6-2800 Mechelen tel 0475/478.477 - fax 015/340.310 www.vac-nline.be e-mail: inf@vac-nline.be U kan ns van maandag tem zaterdag bereiken van 8u tt 22u PROJECT : IN DER OSTERBACH ROUTE

Nadere informatie

Voorschriften betreffende de aanleg en de inrichting van de aangeduide stroken

Voorschriften betreffende de aanleg en de inrichting van de aangeduide stroken Voorschriften betreffende de aanleg en de inrichting van de aangeduide stroken Art. 1 Algemeen principe 1.1 Overeenkomstig de tekens van het Bijzonder Plan, gelden de navolgende bepalingen, onverminderd

Nadere informatie

1. VERGELIJKING VAN DE ALTERNATIEVEN

1. VERGELIJKING VAN DE ALTERNATIEVEN DEEL E SAMENVATTING VAN DE AANBEVELINGEN, INTERACTIES EN BESLUITEN E.1 1. VERGELIJKING VAN DE ALTERNATIEVEN Dit hfdstuk beschrijft de prjectalternatieven. Deze vergelijking is samengevat in een tabel die

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1 STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSWIJZIGING VAN EEN GOEDGEKEURDE, NIET-VERVALLEN VERKAVELING DD. 24/01/1964 NOOT: 1. De voorschriften van de oorspronkelijke verkaveling

Nadere informatie

Normalisatie van gevelelementen Actualiteit en vooruitblik Nieuwigheden veiligheidseisen kinderen en binnenzonwering

Normalisatie van gevelelementen Actualiteit en vooruitblik Nieuwigheden veiligheidseisen kinderen en binnenzonwering Nrmalisatie van gevelelementen Actualiteit en vruitblik Nieuwigheden veiligheidseisen kinderen en binnenznwering Achtergrnd nieuwe nrmering kinderveiligheid met binnenznwering Ongevallen gerapprteerd met

Nadere informatie

-1_. ff" ming van. 1 groene parkeerplaats naast de oprit.

-1_. ff ming van. 1 groene parkeerplaats naast de oprit. -1_ STEDENBQUWKUNENGE VQORSCHR FTEN B J DE AANVRAAG VOQR EEN VERKAVEL NGSVERGUNN NG VUUR GRUNDEN GELEGEN TE ANZEGEM - KASTER, KASTERSTRAAT. Gezien en 90edgekeurd door ff" ming van Deseøfé - --2-a~-ME+-za-w----»

Nadere informatie

Inspectie Leefomgeving en Transport Ministerie var\ Infrastructuur en Milieu

Inspectie Leefomgeving en Transport Ministerie var\ Infrastructuur en Milieu [DATUM, ^TVANGST_. /ADVOOOR_Lf!:^ -! itkn/, \ Inspectie Leefmgeving en Transprt Ministerie var\ Infrastructuur en Milieu > Returadres Pstbus 16191 2500 BD Den Haag Het cllege van burgemeester en wethuders

Nadere informatie

Gemeente TURNHOUT VERKAVELING VOOR WONINGBOUW. van grond gelegen: Tramstraat z/n. Sectie P - Nummer 245 B5. Stedenbouwkundige Voorschriften

Gemeente TURNHOUT VERKAVELING VOOR WONINGBOUW. van grond gelegen: Tramstraat z/n. Sectie P - Nummer 245 B5. Stedenbouwkundige Voorschriften A 2, Provincie Antwerpen Gemeente TURNHOUT VERKAVELING VOOR WONINGBOUW van grond gelegen: Tramstraat z/n Sectie P - Nummer 245 B5 Stedenbouwkundige Voorschriften AANGEPAST DOOR STAD TURNHOUT 1/6 t STEDENBOUWKUNDIGE

Nadere informatie

AANVRAAG VOOR HET SIGNALEREN VAN WERKEN EN VERKEERSBELEMMERING OP DE OPENBARE WEG (grote werkzaamheden)

AANVRAAG VOOR HET SIGNALEREN VAN WERKEN EN VERKEERSBELEMMERING OP DE OPENBARE WEG (grote werkzaamheden) Lkale Plitie Kastze Tervuursesteenweg 295 1820 Steenkkerzeel 02/759.78.72 02/759.69.21 Datum IN:. Dssiernummer:. Behandeld dr:. AANVRAAG VOOR HET SIGNALEREN VAN WERKEN EN VERKEERSBELEMMERING OP DE OPENBARE

Nadere informatie

TE KOOP. Frankensteeg 5, 7201 KN Zutphen. Vraagprijs ,- kosten koper. Vraagprijs huur ,-- te vermeerderen met BTW

TE KOOP. Frankensteeg 5, 7201 KN Zutphen. Vraagprijs ,- kosten koper. Vraagprijs huur ,-- te vermeerderen met BTW TE KOOP Frankensteeg 5, 7201 KN Vraagprijs 219.000,- ksten kper Vraagprijs huur 18.000,-- te vermeerderen met BTW Omschrijving TE KOOP fraaie winkel-/ cmmerciële ruimte met bvenwning in hartje centrum

Nadere informatie

Wat bij te voegen bij de aanvraag voor de afbraak van een gebouw

Wat bij te voegen bij de aanvraag voor de afbraak van een gebouw Wat bij te vegen bij de aanvraag vr de afbraak van een gebuw AANVRAAGFORMULIER VAN EEN STEDENBOUWKUNDIGE VERGUNNING WAARVOOR EEN EENVOUDIGE DOSSIERSAMENSTELLING VEREIST IS. Mdelfrmulier invullen & ndertekenen.

Nadere informatie

stedenbouwkundige voorschriften

stedenbouwkundige voorschriften stedenbouwkundige voorschriften Algemene voorschriften VERORDENEND 1. Algemeen Openbaar nut en gemeenschapsvoorzieningen kleine inrichtingen van openbaar nut zoals infrastructuur in verband met openbare

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Artikel 1 Definities

Algemene Voorwaarden. Artikel 1 Definities Algemene Vrwaarden Dit zijn de Algemene Vrwaarden van Fiets Clinics Nederland, gevestigd: Waalbandijk 20, 6541AJ Nijmegen. Op alle prducten van Fiets Clinics Nederland zijn deze Algemene Vrwaarden van

Nadere informatie

Stedenbouwkundige voorschriften

Stedenbouwkundige voorschriften Stedenbouwkundige voorschriften 0. ALGEMENE BEPALINGEN 1. OPGAVE VAN DE PLANOLOGISCHE VOORSCHRIFTEN DIE STRIJDIG ZIJN MET HET RUP EN DIE OPGEHEVEN WORDEN Het RUP vervangt de bestemmingen van het gewestplan

Nadere informatie

DEEL II: STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

DEEL II: STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN DEEL II: STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN INHOUD 0. ALGEMENE BEPALINGEN 1 0.1 Algemene Definities... 1 0.1.1 Hoofdbestemming nevenbestemming van het hoofdgebouw... 1 0.1.2 Bouwdiepte... 1 0.1.3 Bouwlaag...

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 1 juli 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 1 juli 2016 beraadslaging/prces verbaal Kpie cllege van burgemeester en schepenen Zitting van 1 juli 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Stadsntwikkeling / Vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 juni 2013 Verslag van de deputatie Bevegd deputatielid: Luk Lemmens Telefn: 03 240 52 65 Agenda nr. 0/1 Invulling van het begrip dagelijks bestuur in de zin

Nadere informatie

BPA NR.39 BILDERDIJKSTRAAT EN OMGEVING

BPA NR.39 BILDERDIJKSTRAAT EN OMGEVING BPA NR.39 BILDERDIJKSTRAAT EN OMGEVING Pagina 1 van 7 STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN ARTIKEL 1 : ZONE VOOR HOOFDGEBOUWEN Eéngezinshuizen met één verdieping; op percelen gemerkt handelshuis, mogen handelsinrichtingen

Nadere informatie

Modellencontract. TFP(Time for Prints)/TFCD (Time for CD) Contract tussen Model en amateurfotograaf. Naam :... Adres :... Postcode/Woonplaats :...

Modellencontract. TFP(Time for Prints)/TFCD (Time for CD) Contract tussen Model en amateurfotograaf. Naam :... Adres :... Postcode/Woonplaats :... Mdellencntract TFP(Time fr Prints)/TFCD (Time fr CD) Cntract tussen Mdel en amateurftgraaf Ondergetekenden: Naam :... Adres :... Pstcde/Wnplaats:... Telefn :... Email/Website :... Hierna genemd Ftgraaf,

Nadere informatie

Formulier UK/S. 2. Gegevens aanvrager (De aanvrager dient tevens subsidieontvanger te zijn) Aanvrager: Postadres: Postcode: Contactpersoon:

Formulier UK/S. 2. Gegevens aanvrager (De aanvrager dient tevens subsidieontvanger te zijn) Aanvrager: Postadres: Postcode: Contactpersoon: Frmulier UK/S Indienen bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu, DG Milieu en Internatinaal, directie Klimaat, Lucht en Geluid, p/a Bureau Sanering Verkeerslawaai, Pstbus 97, 3440 AB, Werden. 1.

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dssiernummer: 1203670 Prvincieraadsbesluit betreft verslaggever Prvinciaal RUP 'Afbakening kleinstedelijk gebied Ninve' Definitieve vaststelling Marc De Buck

Nadere informatie

8.11. Inhoudsopgave. gebied

8.11. Inhoudsopgave. gebied grte lindt 239 8.11 Inhudspgave gebied 28 241 28 240 241 gebied 28 gebied 28 242 28welstandscriteria UNIMILLS Industrieel erfged aan de Lindtsedijk Architect nbekend vermedelijk na 1945 De dynamiek van

Nadere informatie

RUP Steven Pleysier. STUDIEBUREAU IR. JONCKHEERE bvba PROVINCIE WEST-VLAANDEREN GEMEENTE KOEKELARE. Koningin Astridlaan 134/ BRUGGE 050/

RUP Steven Pleysier. STUDIEBUREAU IR. JONCKHEERE bvba PROVINCIE WEST-VLAANDEREN GEMEENTE KOEKELARE. Koningin Astridlaan 134/ BRUGGE 050/ 16 PROVINCIE WEST-VLAANDEREN GEMEENTE KOEKELARE RUP Steven Pleysier STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN STUDIEBUREAU IR. JONCKHEERE bvba Koningin Astridlaan 134/5 8200 BRUGGE 050/40 40 80 email : ARCHITECTUUR@JONCKHEERE-SB.be

Nadere informatie

COLOFON. Opdracht: RUP Le Lis. Opdrachtgever: Gemeentebestuur Hamme Marktplein 1 B-9220 Hamme. Opdrachthouder: SORESMA nv Britselei Antwerpen

COLOFON. Opdracht: RUP Le Lis. Opdrachtgever: Gemeentebestuur Hamme Marktplein 1 B-9220 Hamme. Opdrachthouder: SORESMA nv Britselei Antwerpen RUP Le Lis Verordenend deel Stedenbouwkundige voorschriften GEMEENTE HAMME COLOFON Opdracht: RUP Le Lis Opdrachtgever: Gemeentebestuur Hamme Marktplein 1 B-9220 Hamme Opdrachthouder: SORESMA nv Britselei

Nadere informatie

2 SPECIFIEKE BEPALINGEN

2 SPECIFIEKE BEPALINGEN DESTELBERGEN: BPA Zonevreemde bedrijven 6 2 SPECIFIEKE BEPALINGEN 2.1 BPA ID. NR.:260: CARROSSERIE DE CONINCK 2.1.1 STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 2.1.1.1 Art 3: KMO-zone - bestemd voor niet-hinderlijke

Nadere informatie

ADR & IMDG VOOR NIET-RIJDEND PERSONEEL

ADR & IMDG VOOR NIET-RIJDEND PERSONEEL ADR & IMDG VOOR NIET-RIJDEND PERSONEEL Cpyright, alle rechten vrbehuden. Niets van deze hand-uts f presentatie mag wrden gepubliceerd, gekpieerd en/f verspreid znder de uitdrukkelijke testemming van Cnsintra

Nadere informatie

Gemeente Niel. Verkaveling voor woningbouw. van gronden gelegen te Niel. Verkaveling omgeving Keizerstraat. Dossier NIE210

Gemeente Niel. Verkaveling voor woningbouw. van gronden gelegen te Niel. Verkaveling omgeving Keizerstraat. Dossier NIE210 Gemeente Niel Verkaveling voor woningbouw van gronden gelegen te Niel Verkaveling omgeving Keizerstraat Dossier NIE210 Stedenbouwkundige voorschriften 5.00/11030/830062.1 Gevoegd bij de vergunning met

Nadere informatie

Project Claes Luc - BPC

Project Claes Luc - BPC X-ECO Ing. Gert Vanden Ber Lenard Meesstraat 16 3970 Lepldsburg 0472-32.20.98 www.x-ec.net Prject Claes Luc - BPC EPB ENERGIE PRESTATIE EN BINNENKLIMAAT Nieuwbuwwning Ligging: Steenweg 273, 3570 Alken

Nadere informatie

Nota parkeernormen gemeente Rijssen-Holten

Nota parkeernormen gemeente Rijssen-Holten Nta parkeernrmen gemeente Rijssen-Hlten 1. Aanleiding Er is behefte aan een nderbuwde set van parkeernrmen, zdat aanvragen vr een mgevingsvergunning vr de activiteit buwen p gelijkwaardige wijze kunnen

Nadere informatie

De opbouw van de Machinerichtlijn

De opbouw van de Machinerichtlijn De pbuw van de Machinerichtlijn Vrafgaand aan de fficiële tekst van de richtlijn zijn de verwegingen van de Raad van de Eurpese Gemeenschappen pgenmen. Deze verwegingen geven aan welke uitgangspunten hebben

Nadere informatie

Veranderingen in de agrarische bebouwing

Veranderingen in de agrarische bebouwing ONTHEFFINGEN De activiteiten met betrekking tt het buwen die in het bestemmingsplan nder een ntheffing zijn gebracht kunnen glbaal als vlgt wrden aangeduid: buwactiviteiten; veranderingen van de situering

Nadere informatie

Gemeente Laakdal. RUP Zonevreemde woningen. Stedenbouwkundige voorschriften Voorontwerp 05 / 2013

Gemeente Laakdal. RUP Zonevreemde woningen. Stedenbouwkundige voorschriften Voorontwerp 05 / 2013 Gemeente Laakdal RUP Znevreemde wningen Stedenbuwkundige vrschriften Vrntwerp 05 / 2013 COLOFON Opdracht: RUP Znevreemde wningen Opdrachtgever: Gemeente Laakdal Kerkstraat 21 2430 Laakdal Opdrachthuder

Nadere informatie

Arbo Rapport. Darren Arendse M2a1 66753

Arbo Rapport. Darren Arendse M2a1 66753 Arb Rapprt Darren Arendse M2a1 66753 Inhudspgave Inleiding blz 3 Hfdstuk 1 Arb- wet blz 4 Hfdstuk 2 Nrmen en Richtlijnen vr beeldschermwerkplekken blz 5 Hfdstuk 3 Verbeterpunten werkplaats blz 6 Hfdstuk

Nadere informatie

Portefeuillehouder: Dhr. T. Kroese. Behandeld door: P. Hania

Portefeuillehouder: Dhr. T. Kroese. Behandeld door: P. Hania JU R ~ E ~ l:'ij~ RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1455111 Datum: 16 ktber 2018 Dmein/ Team: RUID / ONTW Prtefeuillehuder: Dhr. T. Krese Behandeld dr: P. Hania Onderwerp: Aanpassing

Nadere informatie