Rapportage Eindresultaten 2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Rapportage Eindresultaten 2011"

Transcriptie

1 Rapportage Eindresultaten 2011 Wat zijn de prestaties van onze scholen? Colofon datum 21 oktober 2011 auteur Jan Vermeulen status Definitief

2 pagina 2 van 12 Inhoudsopgave 1 Inleiding pagina 3 2 Hoe normeert de inspectie? pagina 4 3 Werkwijze pagina 9 4 Resultaten pagina 10 5 Conclusies pagina 11 Bijlagen

3 pagina 3 van 12 1 Inleiding 1.1. Inleiding Deze notitie rapporteert over de eindopbrengsten van onze scholen in 2011 op basis van de eindtoetsen. O2A5 heeft 25 scholen met gezamenlijk 28 vestigingen; alle vestigingen maken gebruik van de Cito- Eindtoets Basisonderwijs. De scores op de toetsen die deel uitmaken van de verschillende eindtoetsen zeggen iets over de vaardigheid van leerlingen en over de resultaten van het onderwijs. Ze meten wat een kind in vergelijking met andere kinderen in acht jaar basisonderwijs geleerd heeft. Een analyse van de scores van de leerlingen kan gebruikt worden bij de evaluatie van het onderwijs. De toetsen geven tevens onafhankelijke informatie voor de keuze van een passend brugklastype Toelichting op inhoud In hoofdstuk 2 wordt ingegaan op hoe de inspectie normeert. In hoofdstuk 3 volgt een korte uitleg over hoe de overzichten in de bijlage tot stand zijn gekomen en waar rekening mee gehouden is bij de berekeningen. Hoofdstuk 4 geeft een verslag over de resultaten. Op de eerste plaats de resultaten van Voorts ook de resultaten over de laatste 3 schooljaren. De resultaten worden afgezet tegen de normen van de inspectie van het onderwijs. De bijbehorende resultaatoverzichten worden als bijlagen toegevoegd aan deze rapportage. In hoofdstuk 5 zijn conclusies te vinden. De bijlagen zijn niet openbaar. Gegevens van iedere school afzonderlijk zijn zowel te vinden in de schoolgidsen, jaarplannen en jaarverslagen van de scholen zelf als op de website van de onderwijsinspectie.

4 pagina 4 van 12 2 Hoe normeert de Inspectie van het onderwijs? 2.1. Normen Cito Eindtoets Beoordeling op basis van het Schoolrapport met correctie 2011 (aantal leerlingen groep 8 10 leerlingen) Op het Schoolrapport met correctie LG staat de gecorrigeerde standaardscore (LG-score) vermeld. Hierbij wordt de schoolscore gecorrigeerd voor het percentage gewogen leerlingen op de school. Als het oordeel wordt gebaseerd op 10 of meer leerlingen kijkt de inspectie naar het Schoolrapport correctie LG. Bij minder dan 10 leerlingen wordt het oordeel gebaseerd op de gegevens op het Schoolrapport zonder correctie (zie punt 2), omdat de LG-score voor kleine groepen minder betrouwbaar is Beoordeling op basis van het Schoolrapport zonder correctie 2011 De ongecorrigeerde standaardscore uit het Schoolrapport zonder correctie wordt gebruikt voor de beoordeling van eindresultaten in de volgende situaties: 1. De beoordeling van kleine groepen (minder dan 10 leerlingen die in de beoordeling worden betrokken). 2. De beoordeling van resultaten op het Drempelonderzoek 678 van Kapinga. 3. Als er geen Schoolrapport met correctie beschikbaar is Beoordeling eindresultaten taal en rekenen-wiskunde 2011 In de onderstaande tabel staan de onder- en bovengrenzen voor de resultaten van taal en rekenenwiskunde behorend bij de Cito Eindtoets. Voor alle scholen (óók voor groepen met minder dan 10

5 pagina 5 van 12 leerlingen) geldt dat het gecorrigeerd aantal goed zoals vermeld op het schoolrapport correctie LG gebruikt wordt bij de beoordeling Hoe beoordeelt de Inspectie de eindresultaten over de afgelopen drie schooljaren?

6 pagina 6 van Schoolgroepen Bij de beoordeling van een aantal toetsen onderscheidt de inspectie schoolgroepen. Op het Schoolrapport met correctie LG staat de gecorrigeerde standaardscore (LG-score) vermeld. Hierbij wordt de schoolscore gecorrigeerd voor het percentage gewogen leerlingen op de school. Deze wordt vanaf het schooljaar door de inspectie bij de beoordeling gebruikt. Bij toetsen vóór het schooljaar wordt de IC-tabel gebruikt. De inspectie beoordeelt de resultaten aan de hand van de score gecorrigeerd voor GLG (Gemiddeld Leerling Gewicht) Beoordeling op basis van het Schoolrapport zonder correctie De ongecorrigeerde standaardscore uit het Schoolrapport zonder correctie (met ingang van schooljaar ) of de gemiddelde standaardscore uit het Schoolrapport B (vóór ) wordt gebruikt voor de beoordeling van eindresultaten in de volgende situaties: 1. De beoordeling van kleine groepen (minder dan 10 leerlingen die in de beoordeling worden betrokken). 2. De beoordeling van resultaten op het Drempelonderzoek 678 van 678 Onderwijs Advisering. De werkwijze voor het Drempelonderzoek staat beschreven in paragraaf Als er geen Schoolrapport met correctie of IC-tabel beschikbaar is.

7 pagina 7 van Leerlingen die de inspectie buiten de beoordeling van de eindresultaten laat Met ingang van 1 januari 2011 geldt een aangepaste beleidslijn voor het herberekenen bij indicator 1.1. Dit houdt een precisering van de eerdere werkwijze in. Onderstaand wordt dit nader uitgewerkt. De resultaten van de volgende leerlingen hoeven niet in de beoordeling van indicator 1.1 betrokken te worden:

8 pagina 8 van Leerlingen die uitstromen naar het praktijkonderwijs of voortgezet speciaal onderwijs (ook als ze toch naar het lwoo uitstromen); 2. Leerlingen die een lgf-, so- of sbo-indicatie hebben en als gevolg van beperktere capaciteiten geheel of gedeeltelijk zijn losgekoppeld van het reguliere curriculum van de groep. Het gaat hier dus om uitzonderingsgevallen; 3. Leerlingen die in groep 7 of 8 zijn ingestroomd; 4. Leerlingen die kort in Nederland verblijven èn om die reden het Nederlands minder goed beheersen.

9 pagina 9 van 12 3 Werkwijze Alle scholen hebben een drietal overzichten aangeleverd uit het Cito Volgsysteem Eindtoets Basisonderwijs: het schoolrapport zonder correctie, het schoolrapport correctie LG en het schoolrapport correctie LG en BL. Deze gegevens zijn in een overzicht geplaatst waarin aangegeven is of de resultaten onvoldoende, voldoende of goed zijn. Bij scholen met meer dan 10 leerlingen is uitgegaan van het schoolrapport correctie LG; bij scholen met minder dan 10 leerlingen is uitgegaan van het schoolrapport zonder correctie. Tevens is door de scholen informatie aangeleverd over leerlingen die niet deelgenomen hebben aan de eindtoets, over leerlingen die handgescoord zijn, over leerlingen die naar hun oordeel buiten beschouwing zouden moeten worden gelaten bij de schoolrapporten. Dit leverde bij 11 scholen herberekeningen op; voor een van de scholen betekende dit dat er sprake is van een veranderd oordeel (namelijk onvoldoende i.p.v. oorspronkelijk voldoende). De resultaten voor Taal en Rekenen-wiskunde zijn op basis van de schoolrapporten correctie LG in een overzicht geplaatst en ook van het oordeel onvoldoende, voldoende en goed voorzien. Vervolgens zijn de oordelen van de laatste 3 schooljaren, zowel voor het totaal als voor Taal en Rekenenwiskunde, in een overzicht geplaatst.

10 pagina 10 van 12 4 Resultaten 4.1. De resultaten van 2011 De resultaten zijn afgezet tegen de normen van de inspectie van het onderwijs, zoals die genoemd zijn in Analyse en waarderingen van opbrengsten primair onderwijs van augustus O2A5 kent 25 scholen met in totaal 28 zelfstandige schoollocaties. Waar hierna gesproken wordt over scholen wordt schoollocaties bedoeld. Van de 28 scholen hebben er 11 onvoldoende resultaten (in 3 gevallen nipt), scoren er 12 voldoende en 5 goed. 7 scholen hadden minder dan 10 leerlingen in groep 8 en zijn afgezet tegen het landelijk gemiddelde zonder correctie van 535,1. Hierbij is rekening gehouden met de schoolcategorie waartoe de school behoort op basis van het aantal gewichtsleerlingen. 3 scholen bleven hier onder, de andere erboven (en 1 ervan scoort goed). 21 scholen hadden meer dan 10 leerlingen in groep 8 en zijn afgezet tegen de volgende normen: ondergrens LG 533,8 gemiddelde LG 535,3 bovengrens LG 536,6. Onder de ondergrens (en dus onvoldoende) scoorden 8 scholen, 9 scholen voldoende en 4 scholen kwamen boven de bovengrens uit. Wanneer de resultaten worden afgezet tegen het landelijk gemiddelde (zonder correctie) dan blijven 14 van de scholen daar onder en 14 daar boven. Bij taal blijven 14 scholen onder de ondergrens van 74,1 (onvoldoende) en 3 scholen komen uit boven de bovengrens van 77,7 (goed). De overige 9 scholen scoorden voldoende. Bij rekenen blijven 10 scholen onder de ondergrens van 40,2 (onvoldoende) en 7 scholen komen uit boven de bovengrens van 43,2 (goed). De overige 11 scholen scoorden voldoende. Van de scholen zijn er 7 die zowel bij taal als bij rekenen onvoldoende scoren. 3 van de scholen scoren zowel bij taal als bij rekenen goed. 6 van de scholen scoren zowel bij taal als rekenen voldoende De resultaten van de laatste 3 jaren ( ) Over het totaalresultaat van iedere school kan gemeld worden dat er in scholen onvoldoende scoorden, in 2010 dat voor 7 scholen gold en nu in 2011 er 10 scholen onvoldoende resultaten hebben. 2 scholen scoorden zowel in 2010 als in 2011 onvoldoende; zij deden dat ook in Zij zullen op basis hiervan door als zwakke scholen worden beschouwd; een van deze scholen heeft dat oordeel reeds gekregen in scholen scoorden zowel in 2009 als in 2011 onvoldoende. 8 scholen scoorden alle jaren voldoende. 2 van de scholen hadden in 2009 nog een onvoldoende resultaat, gevolgd door een voldoende resultaat in 2010 en nu een goed resultaat in 2011.

11 pagina 11 van 12 5 Conclusies 5.1. De resultaten van 2011 In het Strategisch Beleidsplan Bij de tijd staat dat wij willen bereiken dat de resultaten van het onderwijs minstens gelijkwaardig en bij voorkeur hoger dan het niveau van de scholen met een vergelijkbare leerlingpopulatie zijn. We kunnen constateren dat 13 van de 28 scholen er in slagen om resultaten te hebben op gemiddeld of bovengemiddeld niveau. Momenteel hebben 17 scholen scores boven de ondergrens die de inspectie van het onderwijs hanteert. 11 van de scholen slagen er niet in om boven de ondergrens te komen; bij 3 van die scholen gaat het om een nipte afwijking. Hoewel er bij taal 14 scholen voldoende tot goed scoren, blijven slechts 4 scholen boven het landelijk gemiddelde. Het is terecht dat veel van onze scholen deelnemen aan een tweejarig traject om taal en/of lezen te verbeteren, omdat de resultaten hier erg achter blijven. Bij rekenen blijven er 15 scholen boven het landelijk gemiddelde; boven de ondergrens blijven er 18. Momenteel gaat in de meeste scholen veel aandacht uit naar het taallezen, maar ook een focus op rekenen is noodzakelijk. Er ligt nog een flinke opdracht voor de scholen om meer te focussen op opbrengsten, zodat de resultaten zullen stijgen De resultaten van de laatste 3 jaren ( ) 7 scholen staan er stabiel voor; de laatste 3 jaren is er steeds sprake van voldoende resultaten. 2 scholen laten nadrukkelijk stijgende resultaten zien: zij hadden in 2009 nog een onvoldoende score, in 2010 een voldoende en nu in 2011 een goede score. Het betreft scholen die het ook goed doen bij taal en rekenen en stijgende resultaten kunnen laten zien. Het is zinvol te analyseren hoe deze scholen dit voor elkaar krijgen en deze kennis te verspreiden onder de collegascholen. Een school die als zwak was bestempeld door de inspectie heeft zich knap ontwikkeld en scoort zowel in totaal als bij taal en rekenen apart bovengemiddeld. 2 scholen scoren gedurende 3 jaren op rij onvoldoende. Een van deze scholen heeft reeds het predikaat zwak gekregen van de inspectie. Er wordt al gewerkt aan een stevig verbeterplan voor de andere school zijn de lage scores op rij volgens verwachting; er is ook daar reeds, mede naar aanleiding van een audit, een verbeterplan ingezet. Vijf scholen hadden zowel in 2009 als in 2011 onvoldoende resultaten in totaal. Drie van deze scholen hebben ook onvoldoende tussenopbrengsten en zullen daardoor wellicht door de inspectie ook gezien worden als scholen die onvoldoende opbrengsten hebben. Ten opzichte van 2010 is er sprake van lagere opbrengsten. Zowel bij taal als bij rekenen is er een toename te zien van het aantal scholen dat onvoldoende presteert. Conclusie moet zijn dat er door de scholen nóg meer moet worden ingezet op het verbeteren van de resultaten.

12 pagina 12 van 12 Overzichten per school Bijlagen hierachter: - Overzicht scores bij Eindtoets Basisonderwijs Overzicht scores Eindtoetsen Basisonderwijs 2011 Taal en Rekenen-wiskunde - Overzicht scores Eindtoetsen Basisonderwijs 2009, 2010 en 2011 en oordeel volgens inspectienormen

Rapportage Eindresultaten 2014

Rapportage Eindresultaten 2014 Rapportage Eindresultaten 2014 Wat zijn de prestaties van onze scholen? Colofon datum 7 mei 2014 auteur Jan Vermeulen status Definitief Rapportage eindresultaten 2014 pagina 2 van 8 status concept Inhoudsopgave

Nadere informatie

Rapportage Eindresultaten 2013

Rapportage Eindresultaten 2013 Rapportage Eindresultaten 2013 Wat zijn de prestaties van onze scholen? Colofon datum 23 mei 2013 auteur Jan Vermeulen status Definitief datum 23-05-2013 pagina 2 van 8 Inhoudsopgave 1 Inleiding pagina

Nadere informatie

Rapportage Eindresultaten Wat zijn de prestaties van onze scholen?

Rapportage Eindresultaten Wat zijn de prestaties van onze scholen? Rapportage Eindresultaten 2015 Wat zijn de prestaties van onze scholen? pagina 2 van 9 Inhoudsopgave 1 Inleiding pagina 3 2 Hoe normeert de inspectie? pagina 4 3 Werkwijze pagina 6 4 Resultaten pagina

Nadere informatie

Rapportage Resultaten eindtoetsen 2017

Rapportage Resultaten eindtoetsen 2017 Rapportage Resultaten eindtoetsen 2017 t.b.v. openbare overleggen en gesprekken met externe partijen versie 171122 1. Inleiding Deze notitie rapporteert over de resultaten van onze scholen op basis van

Nadere informatie

Rapportage Resultaten eindtoetsen 2018

Rapportage Resultaten eindtoetsen 2018 Rapportage Resultaten eindtoetsen 2018 t.b.v. openbare overleggen en gesprekken met externe partijen (o.a. GMR en bestuur) versie 1800905 1. Inleiding Deze notitie rapporteert over de resultaten van onze

Nadere informatie

Wijzigingen opbrengstbeoordeling in het primair onderwijs Februari 2011

Wijzigingen opbrengstbeoordeling in het primair onderwijs Februari 2011 Wijzigingen opbrengstbeoordeling in het primair onderwijs Februari 2011 De Inspectie van het Onderwijs voert vier wijzigingen door ten aanzien van de opbrengstbeoordeling in het primair onderwijs. De wijzigingen

Nadere informatie

Conceptversie 1 25 januari Eind en tussenopbrengsten januari (& juli) Koningin Wilhelmina School

Conceptversie 1 25 januari Eind en tussenopbrengsten januari (& juli) Koningin Wilhelmina School Conceptversie 1 25 januari 2016 Eind en tussenopbrengsten 2015-2016 januari (& juli) Koningin Wilhelmina School 1 Toets uitslagen 1.1 Cito Eindtoets groep 8 Cito Eindtoets 2015 De normering ongecorrigeerde

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 11708 4 juli 2011 Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 18 juni 2011, nr. WJZ/305395 (2775),

Nadere informatie

ANALYSE EN WAARDERINGEN VAN OPBRENGSTEN

ANALYSE EN WAARDERINGEN VAN OPBRENGSTEN ANALYSE EN WAARDERINGEN VAN OPBRENGSTEN PRIMAIR ONDERWIJS Utrecht, september 2010 De Regeling leerresultaten po (Staatscourant 8 juli 2010, nr. PO/221760) wordt zo spoedig mogelijk aan deze versie van

Nadere informatie

ANALYSE EN WAARDERINGEN VAN OPBRENGSTEN

ANALYSE EN WAARDERINGEN VAN OPBRENGSTEN ANALYSE EN WAARDERINGEN VAN OPBRENGSTEN PRIMAIR ONDERWIJS Utrecht, augustus 2014 ED4386458/2 ANALYSE EN WAARDERINGEN OPBRENGSTEN PO 1 1 ED4386458/2 ANALYSE EN WAARDERINGEN OPBRENGSTEN PO 2 2 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

ANALYSE EN WAARDERINGEN VAN OPBRENGSTEN PRIMAIR ONDERWIJS

ANALYSE EN WAARDERINGEN VAN OPBRENGSTEN PRIMAIR ONDERWIJS ANALYSE EN WAARDERINGEN VAN OPBRENGSTEN PRIMAIR ONDERWIJS Utrecht, augustus 2012 Zie ook Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 25 april 2012, nr. WJZ/390987(10201), Staatscourant

Nadere informatie

Rapportage Onderwijskwaliteit op de scholen in het kader van de WOT

Rapportage Onderwijskwaliteit op de scholen in het kader van de WOT Rapportage Onderwijskwaliteit op de scholen in het kader van de WOT Wat zijn de prestaties van onze scholen? De stand van zaken op 1 september 2012 Colofon datum 11 september 2012 auteur Jan Vermeulen

Nadere informatie

Rapportage Onderwijskwaliteit op de scholen in het kader van de WOT

Rapportage Onderwijskwaliteit op de scholen in het kader van de WOT Rapportage Onderwijskwaliteit op de scholen in het kader van de WOT Wat zijn de prestaties van onze scholen? De stand van zaken op 1 september 2014 Colofon datum 27 oktober 2014 auteur Jan Vermeulen pagina

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 11392 21 juli 2010 Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 8 juli 2010, nr. PO/221760, houdende

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Gelet op de artikelen 34.4 en 34.6 van het Besluit bekostiging WPO;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Gelet op de artikelen 34.4 en 34.6 van het Besluit bekostiging WPO; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 36026 16 december 2014 Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 7 december 2014, nr.

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 18920 4 april 2018 Regeling van de Minister voor Basis- en Voorgezet Onderwijs en Media van 1 april 2018, nr. 1323045,

Nadere informatie

ANALYSE EN WAARDERINGEN VAN OPBRENGSTEN

ANALYSE EN WAARDERINGEN VAN OPBRENGSTEN ANALYSE EN WAARDERINGEN VAN OPBRENGSTEN PRIMAIR ONDERWIJS Utrecht, augustus 2011 Zie ook Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 18 juni 2011, nr. WJZ/305395 (2775), Staatscourant

Nadere informatie

Bijlage 4 Streefdoelen en opbrengsten, Schoolplan obs Willem Eggert

Bijlage 4 Streefdoelen en opbrengsten, Schoolplan obs Willem Eggert Groep 8 2010-2011 2011-2012 2012-203 Ondergrens inspectie Midden norm Midden norm Midden % IV/V Midden DMT 2009 (B) 93 89,4 20% 98 93 58,4 59 63,9 12% 65 55/47 Spelling 152,7 151 149,8 12% 151 Rekenen

Nadere informatie

Nutsbasisschool Dirk van Veen Laan van Mecklenburg GD Breda

Nutsbasisschool Dirk van Veen Laan van Mecklenburg GD Breda Nutsbasisschool Dirk van Veen Laan van Mecklenburg 30 4818 GD Breda 085-3001222 www.nbsdirkvanveen.nl info@nbsdirkvanveen.nl Onze opbrengsten Inleiding Of we goed onderwijs bieden kan op verschillende

Nadere informatie

ANALYSE EN WAARDERINGEN VAN OPBRENGSTEN PRIMAIR ONDERWIJS

ANALYSE EN WAARDERINGEN VAN OPBRENGSTEN PRIMAIR ONDERWIJS ANALYSE EN WAARDERINGEN VAN OPBRENGSTEN PRIMAIR ONDERWIJS Utrecht, februari 2010 HB2881417/2 ANALYSE EN WAARDERINGEN OPBRENGSTEN PO 2 INHOUDSOPGAVE DEEL A: WERKWIJZE INSPECTIE BIJ BEOORDELING OPBRENGSTEN

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 9019 9 mei 2012 Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 25 april 2012, nr. WJZ/390987 (10201),

Nadere informatie

NBS Boeimeer Jan Nieuwenhuijzenstraat 2 4818 RJ Breda 076-5146101 www.nbsboeimeer.nl

NBS Boeimeer Jan Nieuwenhuijzenstraat 2 4818 RJ Breda 076-5146101 www.nbsboeimeer.nl NBS Boeimeer Jan Nieuwenhuijzenstraat 2 4818 RJ Breda 076-5146101 www.nbsboeimeer.nl Opbrengsten Bijlage Schoolgids 2012-2013 Onze opbrengsten Schooljaar 2012-2013 Inleiding Of we goed onderwijs bieden

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op de artikelen 34.4 en 34.6 van het Besluit bekostiging WPO;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op de artikelen 34.4 en 34.6 van het Besluit bekostiging WPO; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 38652 6 november 2015 Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 26 oktober 2015, nr. PO/829038,

Nadere informatie

/ aant. % aant. % aant. % aant. % aant. % aant. % ,3 5 3,3 8 5, , ,7 153

/ aant. % aant. % aant. % aant. % aant. % aant. % ,3 5 3,3 8 5, , ,7 153 Inhoudsopgave 1 Leerlingpopulatie... 3 1.1 Gewogen gewichten... 3 1.2 Land van herkomst... 4 2 Schoolresultaten... 5 2.1 Instroom in de kleuterbouw... 5 2.1.1 Uitstroom naar het Speciaal basisonderwijs

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op de artikelen 34.4 en 34.6 van het Besluit bekostiging WPO;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op de artikelen 34.4 en 34.6 van het Besluit bekostiging WPO; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 5943 6 februari 2017 Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 12 januari 2017, nr. PO/1121802,

Nadere informatie

H 8 Cito Eindtoets 2014

H 8 Cito Eindtoets 2014 H 8 Cito Eindtoets 2014 De gemiddelde score van de Cito-eindtoets was voor onze school 534,0 Het landelijke gemiddelde was 534,4. (zie bijlage 1) De verwachte score op basis van de entreetoets in groep

Nadere informatie

Resultaten eindcito 2012 R.K.Josefschool:

Resultaten eindcito 2012 R.K.Josefschool: Resultaten eindcito 2012 R.K.Josefschool: Alle leerlingen van groep 8 hebben deelgenomen aan de cito- eindtoets 2012. Hiervan hebben er 32 leerlingen de Cito-eindtoets gedaan en 1 leerling de Cito-niveautoets.

Nadere informatie

Opbrengsten rapportage Entree- en Eindtoets Columbusschool

Opbrengsten rapportage Entree- en Eindtoets Columbusschool Opbrengsten rapportage Entree- en Eindtoets Columbusschool Schooljaar 2013-2014 Willemijn Visser 25-8-2014 Opbrengsten rapportage Entree- en Eindtoets Columbusschool 2014 1 Opbrengstrapportage Entree-

Nadere informatie

Toelichting rapportages Entreetoets 2014

Toelichting rapportages Entreetoets 2014 Toelichting rapportages Entreetoets 2014 Cito verwerkt de antwoordbladen en berekent de scores van de leerlingen. In tweevoud ontvangt u automatisch de papieren leerlingprofielen op school; één voor de

Nadere informatie

Bijlage bij de Terugkoppeling Leerresultaten PO in het Internet Schooldossier

Bijlage bij de Terugkoppeling Leerresultaten PO in het Internet Schooldossier Bijlage bij de Terugkoppeling Leerresultaten PO in het Internet Schooldossier Alle besturen en scholen vinden in hun Internet Schooldossier (ISD) onder Archief

Nadere informatie

- 1 - De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap [naam staatssecretaris],

- 1 - De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap [naam staatssecretaris], - 1 - Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van [datum], nr...., houdende voorschriften in het kader van de meting en beoordeling van leerresultaten als bedoeld in artikel

Nadere informatie

2010-2012. Arnhemse. Primair Onderwijs. monitor

2010-2012. Arnhemse. Primair Onderwijs. monitor De Arnhemse 2010-2012 Primair Onderwijs monitor De Arnhemse 2010-2012 Primair Onderwijs monitor Redactie Karin van Westrhenen Samenstelling Karin van Westrhenen Annelies de Roo Ellen Hendriks Vormgeving

Nadere informatie

Resultaten Augustinusschool eindcito 2012

Resultaten Augustinusschool eindcito 2012 Resultaten Augustinusschool eindcito 2012 De gemiddelde score van de Cito-eindtoets zonder correctie was voor onze school 534,4. Het landelijke gemiddelde was 535,1. (zie bijlage 1) De huidige groepen

Nadere informatie

RTL Nieuws en de Cito-scores

RTL Nieuws en de Cito-scores Wat zien wij en wat vinden wij er van? Colofon datum 28 oktober 2013 auteur Jan Vermeulen status Definitief pagina 2 van 8 Inhoudsopgave pagina 1 Inleiding en vraagstelling 3 2 RTL en de rangordelijstjes

Nadere informatie

Resultaten eindtoets

Resultaten eindtoets Resultaten eindtoets 2013-2014 Dit rapport over de resultaten van de eindtoets (school) toont detailinformatie over de eindtoetsresultaten en schooladvies. De informatie is te gebruiken als sturingsinformatie.

Nadere informatie

Eind en tussenopbrengsten januari Koningin Wilhelmina School

Eind en tussenopbrengsten januari Koningin Wilhelmina School Eind en tussenopbrengsten 2017-2018 januari Koningin Wilhelmina School 1 Toets uitslagen 1.1 Cito Centrale Eindtoets groep 8 Cito Centrale Eindtoets 2017 De normering ongecorrigeerde schoolscore zijn

Nadere informatie

Onderzoeksnummer : 125048 Datum schoolbezoek : 27 maart 2012 Rapport vastgesteld te Zoetermeer op 25 april 2012.

Onderzoeksnummer : 125048 Datum schoolbezoek : 27 maart 2012 Rapport vastgesteld te Zoetermeer op 25 april 2012. RAPPORT VAN BEVINDINGEN Tussentijds kwaliteitsonderzoek bij De Akkers Plaats : Rotterdam BRIN-nummer : 18TM Onderzoeksnummer : 125048 Datum schoolbezoek : 27 maart 2012 Rapport vastgesteld te Zoetermeer

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Tussentijds kwaliteitsonderzoek bij. obs Achtbaan, locatie Appelvink

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Tussentijds kwaliteitsonderzoek bij. obs Achtbaan, locatie Appelvink RAPPORT VAN BEVINDINGEN Tussentijds kwaliteitsonderzoek bij obs Achtbaan, locatie Appelvink Plaats : Veenendaal BRIN-nummer : 13AN Onderzoeksnummer : 123184 Datum schoolbezoek : 23 juni 2011 Rapport vastgesteld

Nadere informatie

Opbrengstgericht werken 1. Early Warning

Opbrengstgericht werken 1. Early Warning Opbrengstgericht werken 1 Early Warning 1 Vooraf: deze notitie vervangt de notitie Opbrengstgericht werken van december 2010 1. Strategisch beleidsplan Al enkele jaren werken we met een Early Warning System

Nadere informatie

Een scherpere blik op Beter Presteren - Highlights uit het breedteonderzoek

Een scherpere blik op Beter Presteren - Highlights uit het breedteonderzoek Een scherpere blik op Beter Presteren - Highlights uit het breedteonderzoek Oberon, september 2013 1 Vooraf In opdracht van het programmabureau Beter Presteren onderzoekt Oberon welke ontwikkeling de se

Nadere informatie

Datum 12 september 2013 Betreft Verstrekking databestand inzake eindtoetsresultaten van leerlingen in groep 8 op basisscholen

Datum 12 september 2013 Betreft Verstrekking databestand inzake eindtoetsresultaten van leerlingen in groep 8 op basisscholen >Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag RTL Nederland Nederland de heer F. Tieskens Postbus 15016 1200 TV..HILVERSUM Primair Onderwijs IPC 2400 Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 2500 BJ Den Haag

Nadere informatie

De beoordeling van opbrengsten in het basisonderwijs

De beoordeling van opbrengsten in het basisonderwijs De beoordeling van opbrengsten in het basisonderwijs Inspectie van het Onderwijs Inhoud 1 Waarom zijn leerresultaten belangrijk? 5 2 Uitgangspunten bij de beoordeling van de leerresultaten 7 3 Eindresultaten

Nadere informatie

Toets DMT E3 DMT E4 Rekenen / Wiskunde E4 Begrijpend Lezen M6 Rekenen / Wiskunde E6

Toets DMT E3 DMT E4 Rekenen / Wiskunde E4 Begrijpend Lezen M6 Rekenen / Wiskunde E6 Analyse resultaten juni 2018 De voor onderwijs kijkt bij het beoordelen van de kwaliteit naar de resultaten van de Eindtoets basisonderwijs, die in april wordt afgenomen. IKC Stella Nova heeft als Eindtoets

Nadere informatie

Voorlopige normering opbrengsten speciaal basisonderwijs

Voorlopige normering opbrengsten speciaal basisonderwijs Voorlopige normering opbrengsten speciaal basisonderwijs Januari 2013 Beoordelingsystematiek Bij de beoordeling van de opbrengsten worden de gemiddelde resultaten van technisch lezen, begrijpend lezen

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Tussentijds kwaliteitsonderzoek bij. basisschool De Meander

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Tussentijds kwaliteitsonderzoek bij. basisschool De Meander RAPPORT VAN BEVINDINGEN Tussentijds kwaliteitsonderzoek bij basisschool De Meander Plaats : Hendrik-Ido-Ambacht BRIN-nummer : 12GN Onderzoeksnummer : 120272 Datum schoolbezoek : 7 oktober 2010 Rapport

Nadere informatie

Resultaten eindtoets

Resultaten eindtoets Resultaten eindtoets 2013-2014 Dit rapport over de resultaten van de eindtoets (school) toont detailinformatie over de eindtoetsresultaten en schooladvies. De informatie is te gebruiken als sturingsinformatie.

Nadere informatie

Controle voorlopige gegevens eindtoets en schooladvies

Controle voorlopige gegevens eindtoets en schooladvies Controle voorlopige gegevens eindtoets en schooladvies 2015-2016 Basisschool De Klinkert Deze rapportage betreft de indicatoren Resultaten eindtoets en Schooladvies. De weergaven en tabellen zijn gebaseerd

Nadere informatie

Uw brief van. 10 februari 2006

Uw brief van. 10 februari 2006 logoocw De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Den Haag Ons kenmerk 6 maart 2006 PO/KO/06/9735 Uw brief van 10 februari 2006 Uw kenmerk 2050607850 Onderwerp

Nadere informatie

Opbrengsten. Basisschool Pius X

Opbrengsten. Basisschool Pius X Opbrengsten 014 Basisschool Pius X Opbrengsten Met dit verslag willen wij u een overzicht geven van de belangrijkste gegevens/aantallen betreffende de opbrengsten van Basisschool Pius X. Naast de evaluaties

Nadere informatie

Resultaten entreetoets ,6 254,5 Conclusies entreetoets Verklaring behaalde resultaten

Resultaten entreetoets ,6 254,5 Conclusies entreetoets Verklaring behaalde resultaten Resultaten entreetoets 2013 De gemiddelde score van de entreetoets was voor onze school 272. Het landelijke gemiddelde was 292,3 (zie bijlage 1) Binnen de groep is één leerling die op een eigen leerlijn

Nadere informatie

RAPPORT ONDERZOEK REKENEN-WISKUNDE DE CHRISTELIJKE BASISSCHOOL DE ONTMOETING

RAPPORT ONDERZOEK REKENEN-WISKUNDE DE CHRISTELIJKE BASISSCHOOL DE ONTMOETING RAPPORT ONDERZOEK REKENEN-WISKUNDE DE CHRISTELIJKE BASISSCHOOL DE ONTMOETING School : de Christelijke basisschool De Ontmoeting Plaats : 's-gravenhage BRIN-nummer : 17YO Onderzoeksnummer : 94844 Datum

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Basisschool t Kwekkeveld

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Basisschool t Kwekkeveld RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ Basisschool t Kwekkeveld School/instelling: Basisschool t Kwekkeveld Plaats: Schijndel BRIN-nummer: 13CK Postregistratienummer: 08.H2727425 Onderzoek uitgevoerd op:

Nadere informatie

De Arnhemse Primair Onderwijs. monitor

De Arnhemse Primair Onderwijs. monitor De Arnhemse 2016-2018 Primair Onderwijs monitor De Arnhemse 2016-2018 Primair Onderwijs monitor Beverweerdlaan 3 6825 AE Arnhem Postbus 2044 6802 CA Arnhem 026-7600 975 info@stichtingpas.nl www.stichtingpas.nl

Nadere informatie

Schoolzelfevaluatie met het LOVS. Conferentie SLO 3 november 2011

Schoolzelfevaluatie met het LOVS. Conferentie SLO 3 november 2011 Schoolzelfevaluatie met het LOVS Conferentie SLO 3 november 2011 Wat is kwaliteit? De 5 vragen van Kwaliteitszorg: Doen we de goede dingen? (Definitie) Doen we die dingen ook goed? (Bepaling) Hoe weten

Nadere informatie

De beoordeling van opbrengsten in het basisonderwijs

De beoordeling van opbrengsten in het basisonderwijs De beoordeling van opbrengsten in het basisonderwijs Inspectie van het Onderwijs Inhoud 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Waarom zijn leerresultaten belangrijk? Uitgangspunten bij de beoordeling van de leerresultaten

Nadere informatie

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP PCBS DE RIETLANDEN

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP PCBS DE RIETLANDEN RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP PCBS DE RIETLANDEN School : pcbs De Rietlanden Plaats : Marken BRIN-nummer : 07LO Onderzoeksnummer : 117115 Datum schoolbezoek : 1 september

Nadere informatie

2011-2013. Arnhemse. Primair Onderwijs. monitor

2011-2013. Arnhemse. Primair Onderwijs. monitor De Arnhemse 2011-2013 Primair Onderwijs monitor De Arnhemse 2011-2013 Primair Onderwijs monitor Redactie & samenstelling Karin van Westrhenen Secretariële ondersteuning Annelies de Roo Ellen Hendriks Vormgeving

Nadere informatie

2 De school werkt in voldoende mate gericht aan de verbetering van de kwaliteit van haar onderwijs.

2 De school werkt in voldoende mate gericht aan de verbetering van de kwaliteit van haar onderwijs. Op 22 april 2004 heeft de Inspectie van het Onderwijs Basisschool Het Anker bezocht in het kader van jaarlijks onderzoek. Bij jaarlijks onderzoek vormt de inspectie zich een oordeel over: De wijze waarop

Nadere informatie

Opbrengsten 2013-2014 na januari toetsing

Opbrengsten 2013-2014 na januari toetsing Opbrengsten 2013-2014 na januari toetsing Maart 2014 1 Toets uitslagen 1.1 Cito Eindtoets Jaar Ondergrens Landelijk gemiddelde Bovengrens Schoolscore 2006-2007 533,6 534,8 536,0 536,9 2007-2008 533,7 534,9

Nadere informatie

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP RKBS CUNERA. Onderzoeksnummer :

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP RKBS CUNERA. Onderzoeksnummer : RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP RKBS CUNERA School : rkbs Cunera Plaats : Castricum BRIN-nummer : 09VP Onderzoeksnummer : 117291 Datum schoolbezoek : 8 oktober 2009 Datum

Nadere informatie

Drentse Onderwijsmonitor

Drentse Onderwijsmonitor Drentse Onderwijsmonitor Feitenbladen Gemeente Midden- Kerncijfers uit de periode 2009-2014 Drentse Onderwijsmonitor 2014 Primair onderwijs Onlangs verscheen de 9 de editie van de Drentse Onderwijsmonitor.

Nadere informatie

RAPPORT ONDERZOEK REKENEN-WISKUNDE KARDINAAL ALFRINKSCHOOL

RAPPORT ONDERZOEK REKENEN-WISKUNDE KARDINAAL ALFRINKSCHOOL RAPPORT ONDERZOEK REKENEN-WISKUNDE KARDINAAL ALFRINKSCHOOL School : Kardinaal Alfrinkschool Plaats : Maassluis BRIN-nummer : 09AG Onderzoeksnummer : 95006 Datum schoolbezoek : 11 en 12 juni 2007 Datum

Nadere informatie

Drentse Onderwijsmonitor

Drentse Onderwijsmonitor Drentse Onderwijsmonitor Feitenbladen Kerncijfers uit de periode 2012-20 Feitenblad Na 12 jaren van schriftelijke edities is vanaf april 2019 de Drentse Onderwijsmonitor online beschikbaar via de website

Nadere informatie

Plaats BRIN-nummer Onderzoeksnummer Datum schoolbezoek Rapport vastgesteld te Utrecht op

Plaats BRIN-nummer Onderzoeksnummer Datum schoolbezoek Rapport vastgesteld te Utrecht op Inspectie van het Onderwijs Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP BASISSCHOOL 'T PANORAMA Plaats BRIN-nummer Onderzoeksnummer Datum

Nadere informatie

Toezicht speciaal basisonderwijs

Toezicht speciaal basisonderwijs Toezicht speciaal basisonderwijs Verificatie van het risicomodel en de voorlopige beoordeling van leerresultaten Nico Bollen Miriam Baltussen Inhoud 1. Risicomodel 2. De beoordeling van opbrengsten 3.

Nadere informatie

Elk hoofdstuk bevat een conclusie met eventuele actiepunten voor het nieuwe schooljaar.

Elk hoofdstuk bevat een conclusie met eventuele actiepunten voor het nieuwe schooljaar. Evaluatie schooljaarverslag 2014 2015 Naam school OBS It Iepen Stee Adres Buurtlaan 3 Postcode / Plaats 9258 CK Jistrum Telefoon 0512 47 17 83 e-mail info@iepenstee.nl Website www.iepenstee.nl Directeur

Nadere informatie

Drentse Onderwijsmonitor

Drentse Onderwijsmonitor Drentse Onderwijsmonitor Feitenbladen Kerncijfers uit de periode 01-01 Feitenblad Na 1 jaren van schriftelijke edities is vanaf april 019 de Drentse Onderwijsmonitor online beschikbaar via de website van

Nadere informatie

Leerlingendoorstroom, tussentijdse in- en uitstroom

Leerlingendoorstroom, tussentijdse in- en uitstroom Leerlingendoorstroom, tussentijdse in- en uitstroom 2014-2015 Dit rapport over de leerlingendoorstroom en tussentijdse in- en uitstroom (school) toont detailinformatie over de leerlingenstromen binnen

Nadere informatie

Resultaten eindtoets

Resultaten eindtoets Resultaten eindtoets 2015-2016 Dit rapport over de resultaten van de eindtoets (school) toont detailinformatie over de eindtoetsresultaten en schooladvies. De informatie is te gebruiken als sturingsinformatie.

Nadere informatie

Resultaten eindtoets

Resultaten eindtoets Resultaten eindtoets 2015-2016 Venster School X, Locatie Nul Dit rapport over de resultaten van de eindtoets (school) toont detailinformatie over de eindtoetsresultaten en schooladvies. De informatie is

Nadere informatie

Drentse Onderwijsmonitor

Drentse Onderwijsmonitor Drentse Onderwijsmonitor Feitenbladen Kerncijfers uit de periode 2012-201 Feitenblad Na 12 jaren van schriftelijke edities is vanaf april 2019 de Drentse Onderwijsmonitor online beschikbaar via de website

Nadere informatie

RAPPORT ONDERZOEK REKENEN-WISKUNDE OPENBARE BASISSCHOOL NOORDHOVE

RAPPORT ONDERZOEK REKENEN-WISKUNDE OPENBARE BASISSCHOOL NOORDHOVE RAPPORT ONDERZOEK REKENEN-WISKUNDE OPENBARE BASISSCHOOL NOORDHOVE School : Openbare basisschool Noordhove Plaats : Zoetermeer BRIN-nummer : 16ND Onderzoeksnummer : 94861 Datum schoolbezoek : 5 en 7 juni

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ GEREFORMEERDE BASISSCHOOL ONDER DE WIEKEN

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ GEREFORMEERDE BASISSCHOOL ONDER DE WIEKEN RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ GEREFORMEERDE BASISSCHOOL ONDER DE WIEKEN Vestiging: gereformeerde basisschool Onder De Wieken Plaats: Oldehove BRIN-nummer: 22LV Arrangementsnummer: 725543 Onderzoek

Nadere informatie

Drentse Onderwijsmonitor

Drentse Onderwijsmonitor Drentse Onderwijsmonitor Feitenbladen Gemeente Kerncijfers uit de periode 2012-201 Feitenblad Gemeente Leerlingen op de basisscholen in de gemeente De gemeente heeft basisscholen. Dit is één minder dan

Nadere informatie

Drentse Onderwijs monitor

Drentse Onderwijs monitor Drentse Onderwijs monitor Feitenbladen Gemeente Kern cijfers uit de periode 2010-2015 OM_-DEF.indd 1 18-05-16 11:13 Drentse Onderwijsmonitor 2015 Primair onderwijs Onlangs verscheen de 10 de editie van

Nadere informatie

Drentse Onderwijsmonitor

Drentse Onderwijsmonitor Drentse Onderwijsmonitor Feitenbladen Kerncijfers uit de periode 20-201 Feitenblad Na jaren van schriftelijke edities is vanaf april 2019 de Drentse Onderwijsmonitor online beschikbaar via de website van

Nadere informatie

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK BASISSCHOOL FRANS TEN BOSCH. : Basisschool Frans ten Bosch : Lichtenvoorde BRIN-nummer : 09MG Onderzoeksnummer : 86366

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK BASISSCHOOL FRANS TEN BOSCH. : Basisschool Frans ten Bosch : Lichtenvoorde BRIN-nummer : 09MG Onderzoeksnummer : 86366 RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK BASISSCHOOL FRANS TEN BOSCH School : Basisschool Frans ten Bosch Plaats : Lichtenvoorde BRIN-nummer : 09MG Onderzoeksnummer : 86366 Datum schoolbezoek : 12 oktober 2006 Datum

Nadere informatie

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK O.B.S. DE STELLING

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK O.B.S. DE STELLING RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK O.B.S. DE STELLING School : o.b.s. De Stelling Plaats : Makkinga BRIN-nummer : 13OD Onderzoeksnummer : 73451 Datum schoolbezoek : 30 maart 2006 Datum vaststelling : 2 juni 2006

Nadere informatie

Drentse Onderwijs monitor

Drentse Onderwijs monitor Drentse Onderwijs monitor Feitenbladen Gemeente Assen Kern cijfers uit de periode 2012-2017 Drentse Onderwijsmonitor 2017 Primair onderwijs Onlangs verscheen de 12de editie van de Drentse Onderwijsmonitor.

Nadere informatie

Resultaten eindtoets

Resultaten eindtoets Resultaten eindtoets Voorlopige cijfers 2015-2016 Dit rapport over de resultaten van de eindtoets (school) toont detailinformatie over de eindtoetsresultaten en schooladvies. De informatie is te gebruiken

Nadere informatie

Drentse Onderwijsmonitor

Drentse Onderwijsmonitor Drentse Onderwijsmonitor Feitenbladen Kerncijfers uit de periode 20-208 Feitenblad Na jaren van schriftelijke edities is vanaf april 209 de Drentse Onderwijsmonitor online beschikbaar via de website van

Nadere informatie

Drentse Onderwijs monitor

Drentse Onderwijs monitor Drentse Onderwijs monitor Feitenbladen Gemeente Coevorden Kern cijfers uit de periode 2012-2017 Drentse Onderwijsmonitor 2017 Primair onderwijs Onlangs verscheen de 12de editie van de Drentse Onderwijsmonitor.

Nadere informatie

Drentse Onderwijsmonitor

Drentse Onderwijsmonitor Drentse Onderwijsmonitor Feitenbladen Kerncijfers uit de periode 20-20 Feitenblad Na jaren van schriftelijke edities is vanaf april 2019 de Drentse Onderwijsmonitor online beschikbaar via de website van

Nadere informatie

Eindtoets op twee niveaus Nieuw

Eindtoets op twee niveaus Nieuw Eindtoets op twee niveaus Nieuw Vanaf 2013 zijn er twee versies van de Eindtoets: de Eindtoets Basis en de Eindtoets Niveau. Beide versies bevatten dezelfde onderdelen en hetzelfde aantal opgaven. Alleen

Nadere informatie

Drentse Onderwijs monitor

Drentse Onderwijs monitor Drentse Onderwijs monitor Feitenbladen Gemeente De Wolden Kern cijfers uit de periode 2012-2017 Drentse Onderwijsmonitor 2017 Primair onderwijs Onlangs verscheen de 12de editie van de Drentse Onderwijsmonitor.

Nadere informatie

Drentse Onderwijsmonitor

Drentse Onderwijsmonitor Drentse Onderwijsmonitor Feitenbladen Gemeente Emmen Kerncijfers uit de periode 2008-2013 Drentse Onderwijsmonitor 2013 Primair onderwijs Onlangs verscheen de 8ste editie van de Drentse Onderwijsmonitor.

Nadere informatie

Drentse Onderwijs monitor

Drentse Onderwijs monitor Drentse Onderwijs monitor Feitenbladen Gemeente Westerveld Kern cijfers uit de periode 2012-2017 Drentse Onderwijsmonitor 2017 Primair onderwijs Onlangs verscheen de 12de editie van de Drentse Onderwijsmonitor.

Nadere informatie

Tussentijds kwaliteitsonderzoek bij

Tussentijds kwaliteitsonderzoek bij RAPPORT VAN BEVINDINGEN Tussentijds kwaliteitsonderzoek bij Basisschool De Ster Plaats : Amsterdam Zuidoost BRIN-nummer : 20TP Onderzoeksnummer : 122163 Datum schoolbezoek : 28 maart 2011 Rapport vastgesteld

Nadere informatie

DEFINITIEF RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK BIJ BASISSCHOOL DE HOEKSTEEN

DEFINITIEF RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK BIJ BASISSCHOOL DE HOEKSTEEN DEFINITIEF RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK BIJ BASISSCHOOL DE HOEKSTEEN Plaats : Wemeldinge BRIN-nummer : 06EU Onderzoeksnummer : 117605 Arrangementsnummer : 79479 Onderzoek uitgevoerd

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. School met de Bijbel ''t Kompas'

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. School met de Bijbel ''t Kompas' RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK School met de Bijbel ''t Kompas' Plaats : Westbroek BRIN nummer : 06TA C1 Onderzoeksnummer : 266517 Datum onderzoek : 2 december 2013 Datum vaststelling : 17

Nadere informatie

Drentse Onderwijs monitor

Drentse Onderwijs monitor Drentse Onderwijs monitor Feitenbladen Gemeente Kern cijfers uit de periode 2010-2015 OM_-DEF.indd 1 18-05-16 11:16 Drentse Onderwijsmonitor 2015 Primair onderwijs Onlangs verscheen de 10 de editie van

Nadere informatie

Drentse Onderwijsmonitor

Drentse Onderwijsmonitor Drentse Onderwijsmonitor Feitenbladen Kerncijfers uit de periode 2012-20 Feitenblad Na 12 jaren van schriftelijke edities is vanaf april 201 de Drentse Onderwijsmonitor online beschikbaar via de website

Nadere informatie

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK DE SCHOOL MET DE BIJBEL

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK DE SCHOOL MET DE BIJBEL RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK DE SCHOOL MET DE BIJBEL School : de School met de Bijbel Plaats : Gameren BRIN-nummer : 06PM Onderzoeksnummer : 74120 Datum schoolbezoek : 26 juni 2006 Datum vaststelling :

Nadere informatie

ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP BASISSCHOOL JOHANNES PAULUS

ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP BASISSCHOOL JOHANNES PAULUS RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP BASISSCHOOL JOHANNES PAULUS Plaats : Heusden Gem Heusden BRIN-nummer : 09PB Onderzoeksnummer : 118176 Datum schoolbezoek : 2 februari 2010

Nadere informatie

Drentse Onderwijsmonitor

Drentse Onderwijsmonitor Drentse Onderwijsmonitor Feitenbladen Gemeente Kerncijfers uit de periode 2009-2014 Drentse Onderwijsmonitor 2014 Primair onderwijs Onlangs verscheen de 9 de editie van de Drentse Onderwijsmonitor. Dit

Nadere informatie

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP BASISSCHOOL DE BOOGURT

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP BASISSCHOOL DE BOOGURT RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP BASISSCHOOL DE BOOGURT Plaats : Budel BRIN-nummer : 18HK Onderzoeksnummer : 118778 Datum schoolbezoek : Rapport vastgesteld te Eindhoven op

Nadere informatie

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK DE ERASMUSSCHOOL. : de Erasmusschool : 's-gravenhage BRIN-nummer : 19NZ Onderzoeksnummer : 70403

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK DE ERASMUSSCHOOL. : de Erasmusschool : 's-gravenhage BRIN-nummer : 19NZ Onderzoeksnummer : 70403 RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK DE ERASMUSSCHOOL School : de Erasmusschool Plaats : 's-gravenhage BRIN-nummer : 19NZ Onderzoeksnummer : 70403 Datum schoolbezoek : 22 november 2005 Datum vaststelling : 19 juni

Nadere informatie

RAPPORT ONDERZOEK REKENEN-WISKUNDE BASISSCHOOL DE KRULLEVAAR. : basisschool De Krullevaar : 's-gravenhage BRIN-nummer : 13TA Onderzoeksnummer : 94147

RAPPORT ONDERZOEK REKENEN-WISKUNDE BASISSCHOOL DE KRULLEVAAR. : basisschool De Krullevaar : 's-gravenhage BRIN-nummer : 13TA Onderzoeksnummer : 94147 RAPPORT ONDERZOEK REKENEN-WISKUNDE BASISSCHOOL DE KRULLEVAAR School : basisschool De Krullevaar Plaats : 's-gravenhage BRIN-nummer : 13TA Onderzoeksnummer : 94147 Datum schoolbezoek : 8 mei 2007 Datum

Nadere informatie

Drentse Onderwijs monitor

Drentse Onderwijs monitor Drentse Onderwijs monitor Feitenbladen Gemeente Emmen Kern cijfers uit de periode 2012-2017 Drentse Onderwijsmonitor 2017 Primair onderwijs Onlangs verscheen de 12de editie van de Drentse Onderwijsmonitor.

Nadere informatie

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK BASISSCHOOL 'T VOSSENHOL

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK BASISSCHOOL 'T VOSSENHOL RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK BASISSCHOOL 'T VOSSENHOL School : Basisschool 't Vossenhol Plaats : Groesbeek BRIN-nummer : 09LN Onderzoeksnummer : 93434 Datum schoolbezoek : 29 mei 2007 Datum vaststelling

Nadere informatie