R F PAVILJOEN STRATEGISCH COMMUNICATIE PLAN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "R F PAVILJOEN STRATEGISCH COMMUNICATIE PLAN"

Transcriptie

1 O D O R F M PAVILJOEN STRATEGISCH COMMUNICATIE PLAN

2

3

4 . 4

5 INTERN WAAR DIENT DIT BOEK VOOR Ambitie is de eerste stap tot succes. Actie is de tweede stap om dat te kunnen bereiken. Grootse plannen zijn prachtig. Ze scheppen werelden van mogelijkheden en geven altijd vooruitgang aan. Het RoFo Modepaviljoen is daar een voorbeeld van. Weliswaar, we moeten zelf niet de enige zijn die daar deel van uit maken. Wij willen nationale bekendheid en een steeds groter groeiend aantal bezoekers. Het antwoord op de vraag hoe we dat gaan bereiken staat in dit boek vermeldt.

6 121 WAAROM EEN PAVILJOEN INDEX INTRO INDEX

7 LOCATIE TRENDS CONCURRENTEN

8 DOELSTELLING 3 COMMUNICATIE DOELGROEP COMMUNICATIE STRATEGIE BUDGET

9 30 32 WAAROM EEN APP 28 DE ROFO APP WAT LEVERT HET OP MEDIA ITEMS 36 BUDGET BRONNEN

10 . 10

11 INTERN INTRO RoFo MODEPAVILJOEN Bezoek een willekeurige modestad in je hoofd. Berlijn, Stockholm, Antwerpen of misschien ga je liever wel overzees naar New York. Wat deze steden gemeen hebben is dat ze allen een zo genaamd mode-district hebben: een wijk waarin mode, eten en drinken, kunst en cultuur en design centraal staat. Het zijn de hippe wijken van de stad waar de winkels, die zich onderscheiden van de populaire- en moderne modeketens, zich vestigen. Denk in termen van eigenzinnig en creatief. Iedereen weet dat díe wijk het modehart van de stad is. Rotterdam heeft dat nog niet. In de stad ligt alles op het gebied van mode verspreidt en een clustering daarvan is wat nodig is. Wij doen dat alleen niet in de vorm van een wijk, maar door het creëeren van een paviljoen. Het zou Rotterdam niet zijn als het niet anders wordt aangepakt.

12 . 12

13 INTERN WAAROM EEN PAVILJOEN 1. Imago handhaving en versterking Het paviljoen, wat een architectonisch bijzonder ontwerp zal worden, draagt bij aan het internationale imago van Rotterdam als achitectuur-en cultuurstad. 2. Van tijdelijk naar permanent In Rotterdam zijn op het gebied van mode enkel tijdelijke concepten. Festivals, modeshows of de meest recente expositie Het Tijdelijk Modemuseum. Ze komen en ze gaan weer, mis je het dan moet je een tijdje wachten tot de volgende activiteit zich voordoet. Als modestad zijnde moet er een permanent herkenningspunt voor mensen komen, dat zij altijd zullen connoteren aan mode. De keuze om dat niet te doen door een leegstand pand te huren, heeft alles te maken met het feit dat we een statement willen maken. Net zoals dat gedaan is met De Markthal en De Rotterdam. 3. Rotterdam bouwt Stad van de Architectuur wordt je als stad niet zomaar. Rotterdam heeft daarvoor constant content moeten genereren om die status te kunnen blijven handhaven. Dit is gedaan door de gebouwen een functie te geven. De Rotterdam en De Markthal staan voor het verbinden van werken, wonen en recreëren. Centraal Station is zowel een aankomst-als een vertrekpunt met verschillende commerciële functies als ook werken en ontspannen. De toekomst laat zien dat er een nieuw collectiegebouw komt naast het museum Boijmans van Beuningen waarin privéverzamelaars hun collectie kunnen exposeren, de Dutch Wind Wheel combineert recreëren met duurzaamheid en het Watersportpark zal in teken komen te staan van watersporten. Er is hierbij niet gekozen voor een leegstaand pand, maar om een geheel nieuw ontwerp te maken, mede omdat er ook nog zo veel plek is in Rotterdam. Mode heeft zoiets nog niet, terwijl de stad zich wel graag wil profileren als modestad. Om die reden zou een modepaviljoen tussen het rijtje van alle andere gebouwen met hun functies goed passen bij het bouwen van de (vernieuwende) stad Rotterdam.

14 . 14

15 INTERN LOCATIE Rauw als Berlijn, charmant als een Frans dorpsplein, hip als Brooklyn. Rotterdam is altijd verbonden geweest met water door de komst van de haven en dit is wat de stad op de kaart heeft gezet als wereldstad. Vroeger werd het water niet gezien als één van de kernkwaliteiten van Rotterdam: het water was er gewoon. Inmiddels is dat veranderd en wordt het water gezien als één van de pluspunten van de stad. Er worden wijken om heen gebouwd, bedrijven vestigen er zich en er ontpoppen zich nieuwe initiatieven op het gebied van cultuur. Het water wordt ingezet als een nieuwe vorm van beleving. Het RoFo Modepaviljoen zal zich dan ook plaatsen op water, gelegen in de opkomende buurt Katendrecht, recht aan het Deliplein. Deze buurt is in opkomst en het RoFo Modepaviljoen zal bijdragen aan het versterken van het (nog altijd wat slechtere) imago van Rotterdam Zuid. We hopen mensen op deze manier te triggeren de Erasmusbrug over te gaan en hen te laten zien dat Zuid lang niet meer is wat het was. Het RoFo Modepaviljoen zal zich op de plek van de stip vestigen. Rauw als Berlijn, charmant als een Frans dorpsplein, hip als Brooklyn, zo zou je deze buurt het best kunnen omschrijven. Het Deliplein in Katendrecht is een publiekstrekker waar wekelijks honderden, zo niet duizenden bezoekers op af komen. Het plein wordt internationaal bejubeld in de pers en wordt gezien als een succesvol voorbeeld van de wederopstanding van Rotterdam. Met drukbezochte restaurants, hippe koffiebarretjes en een duurzame, ambachtelijke foodcourt; de Fenix Food Factory. Met een mix van bewoners: oorspronkelijke Kapenezen, hogeropgeleide, creatives en gezinnen met jonge kinderen. De ideale plek om hier een paviljoen te bouwen dat geheel in teken zal staan van mode, om ook de veelzijdig- en diversiteit van de wijk te vergroten.

16

17

18 . 18

19 EXTERN TRENDS WAAR WE OP INSPELEN From Fast to Slow We leven het snelle leven, maar niet het goede leven. - Carl Honoré, auteur In prove of slowness De komst van technologie heeft onze manier van omgaan met elkaar veranderd. Vroeger werd er nog moeite gedaan om een afspraak met elkaar te maken, nu kan bijpraten gemakkelijk via een medium. Dit heeft er voor gezorgd dat er een 24/7-mentaliteit is ontstaan: altijd maar aan staan, altijd maar doorgaan. De wereld draait door en door en wij zijn dat als mensen ook gaan doen. We raken verdwaald. Het leven wordt complex door het grote aanbod en hierdoor vergeten we in feite wat we zélf belangrijk vinden. De Slow Movement is een beweging die tot doel heeft om te verbinden. Verbinding tussen mensen, plaats en vooral met onszelf. Deze beweging is ontstaan als poging om de snelle, koopwaargerichte, onevenwichtige en het onpersoonlijke karakter van een groot deel van de moderne menselijke cultuur tegen te gaan. Wat denken wij: Voor ons gaat slow niet over dingen rustig aan doen. Slow gaat over kwaliteit. Om ons heen zien wij steden die steeds meer op elkaar beginnen te lijken. Trends worden op de voet gevolgd en vertaald en kijken naar wat een ander doet wordt meer en meer de maatstaf. Het resultaat is een homogeen beeld waarin kwantiteit de belangrijkste hoofdfocus is. Wij geloven in kwaliteit, in échte verbindingen en snelheid is voor ons niet meer dan een gegeven van een tijd. Creativiteit bepaalt hoe je ergens komt en dat verstaan wij onder een goed leven. Creativiteit en authenticiteit om onderscheidend vermogen te kunnen creëeren ten op zichte van alle andere steden. Radicale systeem verandering In een transparante en innovatieve wereld worden oplossingen gevonden op zowel globale als locale schaal. Dit gegeven zorgt er voor dat we ons huidige systeem drastisch moeten aanpassen. - Farid Tabarki, Studio Zeitgeist Het tempo van veranderingen ligt zo hoog dat er meer flexibiliteit nodig is. Bedrijven noch regeringen kunnen uitgekristalliseerde strategieën maken in een 5 of 10-jarige frame: veranderingen en verrassingen gaan voorkomen en moeten onderdeel van het plan zelf zijn. Op het moment zien we een op maat gemaakte wereld, waar diezelfde maat niet voor ieder van ons wenselijk is. Dit zorgt er voor dat we anders gaan denken over ondernemerschap en het nemen van risico s. Wat denken wij: Als je het huidige niet leuk vindt, creëer dan zelf wat nieuws. Dat is hoe wij er in staan. Wij geloven dat verschil en experimentatie de krachten zijn die de motor tot vernieuwing draaiende houden. Wij hebben sterk het besef dat verschil maken bij jezelf begint. Dit doen we door intern te kijken: wat heeft de stad nodig en hoe kunnen we die huidige behoeftes en verlangens op het moment van zijn omzetten tot iets waardevols, zelfs als dat niet onderdeel van het plan was...

20 . 20

21 EXTERN CONCURRENTEN Wij houden niet van het woord concurrent, we zien ze liever als veldspelers. Veldspelers geven voor ons een eenheid aan, waar binnenin zich diversiteit manifesteert. Zoals bij een voetbalteam. Allen heb je elkaar nodig, maar ieder heeft zijn eigen identiteit om een volledig, kwalitatief team te kunnen samenstellen. Maar hoe je het ook went of keert, het RoFo Modepaviljoen wil uniek zijn om zichzelf te kunnen onderscheiden van de andere spelers. Kijkend naar de andere steden, ontdekken we dat zij allen een zo gemaand mode-district hebben. New York heeft SoHo, Stockholm heeft SoFo, Amsterdam heeft De Negen Straatjes en Antwerpen heeft het Fashion District. Deze namen worden gegeven aan wijken die geheel in teken staan van mode: winkels en boetiekjes, musea, scholen en horeca gelegenheden. Onderzoek toont aan dat het belangrijk is voor een modestad om mode-district te hebben, met name voor de herkenbaarheid en de relevantie om je als modestad te kunnen profileren. Met het RoFo Modepaviljoen kunnen wij ons onderscheiden door een plek te creëeren waar alles op het gebied van mode bij elkaar wordt geclusterd, zonder te doen wat onze medespelers doen: een gehele wijk er aan wijden. We differentiëren ons van onze mede veldspelers door het thema dat we elk halfjaar toepassen in het modepaviljoen. De wijken van onze mede veldspelers hebben allen erg mooie wijken geconstructureerd, maar missen een gedachte er achter wat alles bij elkaar samen kan brengen. Een nieuw perspectief kan je het ook noemen, waardoor de doelgroep de mode op een andere manier gaat interpreteren. Weliswaar, hebben de veldspelers door de jaren heen meer bekendheid gegenereerd als mode-stad zijnde en hebben dus een voorsprong in de mogelijkheid om een grote doelgroep aan te spreken.

22 . 22

23 EXTERN ANTWERPEN Het Fashion District van Antwerpen, ook wel bekend als Quartier National, wat staat voor het netwerk van De Nationalestraat, de Kammenstraat en hun zijstraten. Het is een buurt die zich onderscheidt door de diversiteit in aanbod, waar het bruist van de creativiteit en waar tendensen voor het eerst opborrelen. Deze buurt staat bekend als dé modewijk van Antwerpen. Eigenzinnige winkels in laag-en hoog segment en het volkse karakter dat nog altijd aanwezig is, dragen hier ook aan bij. Communicatie: -Eigen website met mogelijkheid tot aanmelden voor de nieuwsbrief. -Eigen YouTube-kanaal: plaatsen een aantal keren per maand een nieuwe video. -Eigen Facebook-pagina: mensen volgen de pagina - er worden gemiddeld 2 berichten op een dag geplaatst -Evenementen worden verspreidt via de eigen website STOCKHOLM Na het New Yorkse SoHo heeft Stockholm SoFo, dé hippe buurt van Stockholm. De straten op het eiland Södermalm, ten oosten van Götgatan en ten zuiden van Folkungatan (SoFo: South of Folkungatan) staat bol van de funky modewinkeltjes, experimentele galeries, bars en restaurants. Deze buurt staat bekend als één van dé modewijken van Stockholm.. Communicatie: -Gericht op jong volwassene -Eigen Facebook-pagina met 928 volgers - plaatsen 12 gemiddeld 12 keer per maand een bericht op willekeurige dagen. -Eigen Instragram-account: 4003 mensen volgen de pagina geplaatste afbeeldingen -Eigen website met mogelijkheid aanmelden voor de nieuwsbrief. Er is gekozen om Antwerpen en Stockholm als enige veld medespeler te beschouwen, aangezien zij zich in het rijtje opkomende modesteden plaatsen. New York, Parijs, Londen en Milaan beschouwen wij als gevestigde modesteden die al deccenia lang hun naam hebben (waar) gemaakt, waardoor het naar onze mening niet reëel is om hen als mede- veldspelers te beschouwen. Wij maken een duidelijk verschil tussen opkomende- en gevestigde modesteden.

24

25

26 . 26

27 COMMUNICATIE BUDGET Het budget voor de communicatie strategie bedraagt COMMUNICATIE STRATEGIE DOELSTELLING Het doel is om nationaal bewustzijn te creëeren van het bestaan van het RoFo Modepaviljoen bij de doelgroep en Rotterdam daarmee als opkomende en vernieuwende modestad op de kaart te zetten. COMMUNICATIE DOELGROEP Met het nieuwe RoFo Modepaviljoen en de ondersteunde app willen we de communicatie doelgroep de Vroege Aanvaarders inspireren om mode vanuit een ander perspectief te benaderen waarin thema s uit de stad Rotterdam de rode draad zullen zijn. De communicatie doelgroep is tussen de 18 en 24 jaar oud, jong van geest en houden van het nemen van risico s. Ze hebben een actief, sociaal leven (on-en offline) en het onbekende is wat hen entertaint. Ze hechten grote waarde aan een plek waar verbeelding, kennis, plezier, creativiteit en inspiratie bij elkaar samen komen. Ze kopen producten op basis van kwaliteit en hebben een comfortabele, maar modebewuste en hippe levensstijl. Met de communicatie richten wij ons op de groep Vroege Aanvaarders tussen de 21 en de 24 jaar. Zij vormen de marketingdoelgroep. We richten ons op hen omdat zij de groep zijn die het meest onafhankelijk is en in onze ogen de ware opinieleiders.

28 . 28 ROFO MODEPAVILJOEN MODEKANTINE MODEBAR MODE DENKER MODE DOENER Mogelijke weergave van het keuze menu op de RoFo APP

29 COMMUNICATIE DE RoFo APP De RoFo App is een mobiele applicatie die de gebruiker via live streaming mee zal nemen door het gehele paviljoen. Bij het openen van de app wordt de gebruiker eerst geïntroduceerd met het thema van het desbetreffende moment. Vervolgens zal er zich een keuzemenu voortdoen waarin de verschillende ruimtes uit het RoFo Modepavijoen zichtbaar worden. De gebruiker heeft nu de keuze om zelf te bepalen naar welke ruimte zijn of haar voorkeur uit gaat. Is dat de ModeKantine, De Modebar of één van de creatieve ruimtes? Welke ruimte er ook wordt gekozen, de gebruiker heeft altijd de mogelijkheid om via live streaming te zien wat er zich op dat moment in de ruimte afspeelt. Daarnaast zijn er ook nog andere mogelijkheden die per ruimte verschillen. In de ModeKantine heeft de gebruiker de mogelijkheid om interviews met de retailers te lezen ter verdieping van het thema, of om de discussie bij te wonen welke retailers er zich in bij het volgende thema moeten plaatsen. Wellicht hebben ze zelf een goed thema in gedachte? Alles is open voor discussie! In de ModeBar kan men er achter komen hoe de Rotterdamse architectuur omgezet wordt naar eten door middel van visuals en zijn er interviews met de chefs over hoe zij de vertaalslag interpreteren en uitwerken. Het aanbod op de app wijzigt zich om de zoveel tijd omdat de content vernieuwend en inspirerend moet blijven. Een bijkomend doel van de app is om de doelgroep mee te nemen door de wereld van het thema van het desbetreffende moment, waardoor de gebruikers meer diepgang kunnen ervaren.

30 . 30

31 COMMUNICATIE WAAROM EEN APP De mede veldspelers van het RoFo Modepaviljoen communiceren voornamelijk via hun website. Hier staat op vermeldt wat er zoal te doen is en wat er voor evenementen er in de toekomst zullen plaatsvinden. Wij, als RoFo Modepaviljoen, willen hier een stap verder in gaan. Voor ons speelt verbondenheid een belangrijke rol. Wij willen op ieder moment van de dag met onze doelgroep in contact kunnen staan en zij moeten dat ook met ons kunnen. De functionaliteit van een app ligt hoger dan die van een website, waardoor er meer uitgebreide functies mogelijk zijn. Hierdoor hebben wij meer kansen om met onze doelgroep in verbinding te staan. Daarnaast is een app niet afhankelijk van de techniek op het web en daardoor is het mogelijk een betere gebruikservaring te creëeren ten opzichte van een mobiele website. Wij geloven dat een betere gebruikservaring ten goede komt aan de merkbeleving van het RoFo Modepaviljoen. Daarnaast is uit onderzoek is gebleken dat de doelgroep de Vroege Aanvaarder veel gebruik maakt van apps. Uiteraard bekijken ze ook websites, maar ze geven aan loyaler te zijn als het gaat om het gebruik van apps. Die loyaliteit willen wij uitvergroten en op in spelen. Wij geloven namelijk dat vanuit loyaliteit het virus zich verder zal verspreiden: als de doelgroep enthousiast is, dan zal deze mening worden overgenomen door anderen. Tot slot, het werd al eerder vermeldt, willen wij op ieder moment van de dag beschikbaar zijn voor de doelgroep. Dit kan door middel van een app, zelfs als er geen internetverbinding is. Daarom zullen we ook content plaatsen waar die verbinding niet voor nodig is. Bij een website is dit niet mogelijk en daarom proberen wij zo alle mogelijke functies van een app uit te diepen en te gebruiken.

32 . 32

33 COMMUNICATIE WAT LEVERT HET ROFO OP WAT LEVERT HET DE DOELGROEP OP -Vergroten van merk bekendheid De app zal verkrijgbaar zijn in de appstore waar de Vroege Aanvaarders vaak kijken naar nieuwe en onbekende apps. Als ze er enthousiast over zijn, schrijven ze er over en vertellen ze het aan hun vrienden. Mond-tot-mond reclame is een belangrijk element dat hier naar voren komt. Sociale media zullen ook bijdragen aan het vergoten van de bekendheid van het RoFo modepaviljoen. Aangezien de app een educatieve functie heeft, is het mogelijk dat tijdschriften, scholen en andere instanties geïnteresseerd zijn in het promoten van de app. -Vergroten van affectie Onderzoek toont aan dat als de Vroege Aanvaarders ergens enthousiast over zijn, de volgende groepen (Early Majority, Late Majority, Laggards) hun mening zullen overnemen. Hierdoor bereikt het RoFo Modepaviljoen niet alleen de doelgroep die ze voor ogen hebben, maar ook groepen die van hen, min of meer, afhankelijk zijn als het gaat om opinievorming. Daarnaast zal de doelgroep het waarderen dat er meer achtergrond informatie wordt gegeven rondom het RoFo Modepaviljoen. Kennis en beleving moet zich namelijk niet alleen in het paviljoen afspelen, maar ook op de app zelf. Hierdoor wordt er consistentie vanuit RoFo gecreëerd. -Verkrijgen van diepgang In het RoFo Modepaviljoen is altijd wat te beleven, te zien of te ontdekken. Maar, bepaalde informatie zal daar niet altijd beschikbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan de aanwezigheid van de gekozen retailers. Door middel van de app kan de doelgroep er op elk moment achter komen wat de visie is van hen op het desbetreffende thema en hoe zij de vertaalslag hebben gemaakt. Een kijkje achter de schermen bij de chefs in de ModeBar is niet mogelijk, maar door de app kan men er wel achterkomen hoe ook zij het thema interpreteren en vertalen naar eten en drinken. De app biedt als ondersteuning om de wereld van het RoFo Modepaviljoen werkelijk te kunnen begrijpen en ervaren. De doelgroep vindt het kennis, creativiteit, verbeelding en plezier erg belangrijk en door middel van de app kunnen we dit extra aan hen overbrengen. -Het nieuwe en onbekende, en verrassingen Onze mede veldspelers communiceren vooral via hun website of sociale media. Een app hebben ze nog niet. De doelgroep is altijd op zoek naar het nieuwe en onbekende en hier spelen wij op in door niet hetzelfde te doen als onze mede veldspelers. De app zorgt er voor dat de gebruiker op zijn of haar telefoon onze wereld kan ervaren in 3D, op elk gewenst moment van de dag. Daarnaast zal de content vernieuwd blijven worden waardoor het altijd een verrassing zal zijn wat de gebruiker zal aantreffen op de app. Dit zorgt er voor dat de doelgroep nooit verveeld zal raken en de RoFo App als een bron van entertainment en verdieping zal ervaren.

34 . RoFo 34RoFo RoFo MODEKANTINE o RoFo Nieuw half jaar, thema en retailers! Ervaar het in de #RoFo Shai yes, kijk er naar samen gaan?

35 COMMUNICATIE TIJDSCHRIFTEN/ BLOGS De app is de belangrijkste tool om het RoFo Modepaviljoen concept te communiceren naar de doelgroep. De app zal het nieuwe modepaviljoen gaan promoten. De vraag is echter; hoe krijgen we deze applicatie in het vizier van de doelgroep? Aangezien de creatie van de app ongeveer 75% van het budget zal bedragen, moeten de communicatiemiddelen laag geprijsd blijven. NIEUWSBRIEF Naar alle tijdschriften en blogs die de doelgroep leest, zal een press release worden gestuurd. Dit zal ook tweemaal per jaar gebeuren. Aan het begin van het half jaar om het nieuwe thema aan te kondigen en aan het eind van het jaar als festival wordt gehouden ter ere van een succesvol half jaar. POSTERS Zowel op de sociale media kanalen als in de app, heeft de kijker de mogelijkheid om zich aan te melden voor de nieuwsbrief. Door middel van de nieuwsbrief wordt de doelgroep op de hoogte gehouden van wat er zich in het RoFo Modepaviljoen afspeelt, maar ook interviews en toekomstplannen. Bij dit laatste kan gedacht worden aan het steeds wat meer onthullen van het volgende thema door middel van storytelling. Daarnaast zal de nieuwsbrief de doelgroep ook op de hoogte houden van evenementen en festivals in het paviljoen. SOCIALE MEDIA Door heel Nederland worden posters opgehangen van het RoFo Modepaviljoen. Dit gebeurt twee maal in het half jaar. Aan het begin van het half jaar om het nieuwe thema aan te kondigen en aan het eind van het jaar als aankondiging van het festival dat gehouden wordt ter ere van een succesvol half jaar. WEBSITE Het RoFo Modepaviljoen heeft op dit moment nog geen eigen sociale media kanalen als Facebook, Instragram en Pinterest. Deze zullen gemaakt moeten worden. Weliswaar, Rotterdam heeft al wel een eigen Facebook pagina en een Instragram account (beheerder: Gemeente Rotterdam). De Facebook pagina heeft volgers en het Instragram account 8,787 volgers. Op deze pagina s kan al content geplaats worden die verwijst naar het RoFo Modepaviljoen. Hierbij kan gedacht worden aan (live) beelden en video s van wat er zich in het paviljoen afspeelt en beelden van de look and feel. Het RoFo Modepaviljoen zal ook zijn eigen website hebben die wordt gepromoot door middel van de nieuwsbrief en de sociale media kanalen. De website zal fungeren voor (toekomstige) bezoekers die praktische informatie willen, maar zullen gelijk getriggerd worden om meer te ontdekken over het concept van het RoFo Modepaviljoen.

36 . 36

37 COMMUNICATIE BUDGETPLAN OMSCHRIJVING Omdat de kosten van de bouw van het paviljoen erg hoog zullen liggen, hebben we besloten om de kosten van het communicatieplan laag te houden. We hebben onszelf een bedrag van euro toegekend. Voor het design van de app zetten we jonge designers in die net afgestudeerd zijn en op zoek zijn naar een baan. Dit zal de kosten zeker lager houden dan als er professionals hiervoor worden ingehuurd. Het budget dat nodig is om de applicatie te maken bedraagt 13,310,00. We hebben er voor gekozen om de applicatie te maken volgens het HTML5 systeem. Dit houdt in dat er voor elk besturingssysteem (ios, Android, Blackberry etc.) maar één versie gemaakt moet worden. Dit heeft als voordeel dat je bij het aanleveren van nieuwe content, geen verschillende versies moet maken. Voor allen in HTML5 geschikt. Van het budget houden we nog 6,690,00 over. Dit kan goed besteedt worden aan het maken van de websites en de posters. De website zal minimaal 2 weken in beslag nemen, wat een bedrag van 5, zal kosten. Er blijft nog 1, over voor het maken en het bedrukken en verspreiden door Nederland. Het overgebleven bedrag zal niet genoeg zijn. We hopen dit op te lossen door een samenwerkingsverband aan te gaan met Designplatform Rotterdam. Met een bedrag van 10, zouden we ver kunnen komen. 1: Design: look en feel van de applicatie maken 2: Prototype maken: flow uittekenen van de applicatie 3: Applicatie cliackable maken 4: Programmering: het bouwen van de applicatie 5: Testen: filteren van bugs en het testen van het gebruik 6: Promotie: het online promoten van de applicatie Omschrijving Mandagen Kosten per dag Totaal 1: Design 2: Prototype maken 3: Clickable maken 4: Programmering 5: Testen 5: Promotie 5 0, ,00 400,00 400,00 400,00 400,00 400, Subtotaal % BTW Totaal 2310,00 13, Designplatform Rotterdam initieert en bundelt projecten in de Rotterdamse modesector. Zij geloven dat door samenwerkingsverbanden aan te gaan, lokale initiatieven zowel individueel als samen sterker worden.

38 . 38

39 BRONNEN Figuur 1, Molli Alberts, 29 januari 2014, Anni Alber [online afbeelding], gedownload op 3 december 2015, Figuur 2, Rotterdam010, 27 februari 2014, Dat kan toch alleen ons Katendrecht zijn...[online afbeelding], htm Figuur 3, All Art News, 22 maart 2010, Anni Alberts, Second Movement [online afbeelding], gedownload op 3 december 2015, Figuur 4, The Hungry Partier, 10 maart 2014, Stockholm Södermalm [online afbeelding], gedownload op 29 september 2015, Figuur 5, The Liberary of Congress, 29 december 2013, Antwerp [online afbeelding], gedownload op 6 november 2015, Figuur 6, Dazed & Confused, 20 april 2012, Geometric Shapes [online afbeelding], gedownload op 1 december 2015, dazedconfused.com/2012_11_01_archive.html Vers Beton, 23 december 2014, Gemeente zet succesverhaal Deliplein in de uitverkoop, geraadpleegd op 1 december 2015 via Slow Movement, 1 mei 2014, Making a Connection, geraadpleegd op 1 november 2015 via Studio Zeitgeist, 24 december 2014, Radical System Change, geraadpleegd op 1 november 2015 via eu/services Quartier National, datum onbekend, Fashion District Antwerpen, geraadpleegd op 17 november 2015 via be/over-quartier-nationa/ Visit Stockholm, datum onbekend, Södermalm District Guide, geraadpleegd op 30 september 2015 via com/en/see--do/guides/district-guide-sodermalm/ Design Platform Rotterdam, datum onbekend, Rotterdam ademt mode, geraadpleegd op 5 december 2015 via

40

R F PAVILJOEN CONCEPTBOEK

R F PAVILJOEN CONCEPTBOEK O D R F M PAVILJOEN O CONCEPTBOEK . CONCEPT WAAR DIENT DIT BOEK VOOR Iemand zei ooit dat iedereen een leuk idee kan bedenken. Waarschijnlijk hebben we er meerdere per dag. Het bedenken van een creatief

Nadere informatie

Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt!

Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt! Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt! Billy s Playground Altijd een feest voor kinderen en ouders Een ongelofelijk gevarieerd programma, vol muziek, dans, spel, sport, mode, kunst, ontspanning

Nadere informatie

Stelling. Hoe kunnen we Social Media toepassen als dienstverleners?

Stelling. Hoe kunnen we Social Media toepassen als dienstverleners? Stelling Hoe kunnen we Social Media toepassen als dienstverleners? Tim Cosson Internet Strateeg Eigenaar mindworkz 26 jaar oud Woon samen Voetbal Geloof in samenwerken 1.Wat is social media? 2.Welke doelen

Nadere informatie

Whitepaper. 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren

Whitepaper. 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren Whitepaper 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren Als jouw organisatie e-mail en social media behandelt als twee parallelle

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Mode Maastricht verbindt, ontwikkelt en etaleert.

Mode Maastricht verbindt, ontwikkelt en etaleert. Mode Maastricht verbindt, ontwikkelt en etaleert. Onze missie Waar wij voor staan Door het versterken van de signatuur van de Maastrichtse mode- en designsector in combinatie met de sterke reputatie

Nadere informatie

WHITEPAPER II: HORECAMARKETING WHITEPAPER II: horecamarketing VERSIE PAGINA PAGINA 1 VAN 7

WHITEPAPER II: HORECAMARKETING WHITEPAPER II: horecamarketing VERSIE PAGINA PAGINA 1 VAN 7 WHITEPAPER II: horecamarketing PAGINA 1 VAN 7 INLEIDING Heeft u onze andere whitepapers al gelezen? Download ze op onze website of neem contact op met info@dorstlessers.nl of 085-7470097 om ze op te vragen!

Nadere informatie

Het Fair Fashion Festival 2015

Het Fair Fashion Festival 2015 Het Fair Fashion Festival 2015 Wij streven ernaar de aandacht van de consument voor F air T rade fashion te verhogen door middel van het Fair Fashion Festival. Onder het begrip fashion verstaan wij: kleding,

Nadere informatie

furnlovers mediakit Index: About: 4 Gastbloggers: 5 Social stats: 5 YouTube & Instagram: 6 Samenwerkingen: 7 3

furnlovers mediakit Index: About: 4 Gastbloggers: 5 Social stats: 5 YouTube & Instagram: 6 Samenwerkingen: 7 3 furnlovers mediakit 2 furnlovers mediakit Furnlovers ontdekt, inspireert en verbindt. We ontdekken dagelijks weer nieuwe trends. We inspireren onze volgers met mooie sfeerbeelden, video s, blogs en meer.

Nadere informatie

BLOGGIN. De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer

BLOGGIN. De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer BLOGGIN De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer IN VIER STAPPEN NAAR SUCCES De komst van social media en de daarbijhorende blogs heeft het marketingcommunicatielandschap

Nadere informatie

Let s introduce you to...

Let s introduce you to... Let s introduce you to... The Millennials The Outspoken Millennials zijn mannen en vrouwen van 20 t/m 28 jaar en een subgroep van de Millennials. Afriek richt haar communicatie momenteel op de Conscious

Nadere informatie

kaap workout Lorenzo laat zien hoe bestaande objecten gebruikt zouden kunnen worden

kaap workout Lorenzo laat zien hoe bestaande objecten gebruikt zouden kunnen worden kaap WORKOUT Het Kaap Workout plan is een initiatief van Lorenzo Elstak en Lisa van de Merwe in samenwerking met ontwerpbureau de Staalslagerij. Het betreft een ontwikkelingsplan voor de aanleg van een

Nadere informatie

Seminar. Essay conceptstores

Seminar. Essay conceptstores Seminar Essay conceptstores Marlies van den Bos 1622703 Concept Design Eng JDE-SCONE.3V-13 Marvin Fernandes 19-12-2014 1 CONTENT IntroductiE Conceptstores Communicatie Conclusie uitwerking infographic

Nadere informatie

ROTTERDAM MAKE IT HAPPEN GUIDE BRUIKBAAR VOOR PRESENTATIES, PITCHES EN ALS NASLAGWERK.

ROTTERDAM MAKE IT HAPPEN GUIDE BRUIKBAAR VOOR PRESENTATIES, PITCHES EN ALS NASLAGWERK. ROTTERDAM MAKE IT HAPPEN GUIDE 2019 BRUIKBAAR VOOR PRESENTATIES, PITCHES EN ALS NASLAGWERK. ONZE MERKBELOFTE. Wij geloven dat als het om de beste ideeën gaat, het er niet gaat om van wie ze zijn, of waar

Nadere informatie

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22 LIVE PERFORMANCE Bijlage Onderzoek Social Media Sander van de Rijt PTTM22 Inhoudsopgave Social Media onderzoek Heesakkers & Daniels bestrating 3 Wat is social media? 3 Voor- en nadelen social media 3 Voordelen

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

N A Ï S I S S U E N O. 1. NaïS Zine. Download tijdelijk gratis INSPIRATIE STORYTELLING B2P BUSINESS TO PERSONAL

N A Ï S I S S U E N O. 1. NaïS Zine. Download tijdelijk gratis INSPIRATIE STORYTELLING B2P BUSINESS TO PERSONAL N A Ï S 2 0 1 7 I S S U E N O. 1 T I J D E L I J K G R A T I S NaïS Zine Download tijdelijk gratis Nieuw INSPIRATIE STORYTELLING B2P BUSINESS TO PERSONAL Inhoud 1 2 : Waarom jij niet zonder deze zes geheimen

Nadere informatie

Instagram Inspireer visueel

Instagram Inspireer visueel 1 Instagram Inspireer visueel 2 Inhoudsopgave 03 Inleiding 04 Maak gebruik van visuele kracht 05 Creatieve ideeën voor je berichten 06 Beeldgebruik op Instagram 07 Waarom dit whitepaper van Hager? 3 Inleiding

Nadere informatie

Wil jij de wereld verkennen? Laat je inspireren door verschillende retailconcepten in negen verschillende wereldsteden.

Wil jij de wereld verkennen? Laat je inspireren door verschillende retailconcepten in negen verschillende wereldsteden. RETAIL TOURS Wil jij de wereld verkennen? Laat je inspireren door verschillende retailconcepten in negen verschillende wereldsteden. +31(0)33 245 46 37 Printerweg 22 Amersfoort info@qanda.nl Q&A is de

Nadere informatie

Online Marketing Vraagstuk: Content Marketing Datum: juni 2016

Online Marketing Vraagstuk: Content Marketing Datum: juni 2016 Online Marketing Vraagstuk: Content Marketing Datum: juni 2016 Content marketing De consument stelt steeds meer eisen. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Als gevolg daarvan stijgen

Nadere informatie

Het Fair Fashion Festival 2016

Het Fair Fashion Festival 2016 Het Fair Fashion Festival 2016 Wij streven ernaar de aandacht van de consument voor Fair Trade fashion te vergroten door middel van het Fair Fashion Festival. Onder het begrip fashion verstaan wij: kleding,

Nadere informatie

VIDEOMARKETING CHECKLIST

VIDEOMARKETING CHECKLIST VIDEOMARKETING CHECKLIST we produce online video Inhoudsopgave Waarom je nu met online video moet beginnen 3 Videomarketing in 2016: méér video content 4 Videomarketing Checklist 5 1. Voorstelfilmpjes

Nadere informatie

Wat gaan we proberen op te lossen? Hoe kan TOS effectief marketing gebruiken om de juiste doelgroepen te bereiken?

Wat gaan we proberen op te lossen? Hoe kan TOS effectief marketing gebruiken om de juiste doelgroepen te bereiken? Thuis Op Straat Wat gaan we proberen op te lossen? Hoe kan TOS effectief marketing gebruiken om de juiste doelgroepen te bereiken? SWOT-Analyse Sterke punten Lokaal Open sfeer Herkenbare kleur, logo en

Nadere informatie

Welkom bij ITCH CREATIVE STUDIO

Welkom bij ITCH CREATIVE STUDIO Welkom bij ITCH CREATIVE STUDIO WIJ ZIJN ITCH CREATIVE STUDIO een creatief bureau met een team van 4 specialisten, we hebben ruim 14 jaar ervaring en zijn sterk in het bedenken en ontwikkelen van een strategische

Nadere informatie

Wat is marketing. Hoe wordt marketing gebruikt in de praktijk. Product. Prijs

Wat is marketing. Hoe wordt marketing gebruikt in de praktijk. Product. Prijs Wat is marketing Marketing is het proces die je moet doorgaan om de behoeften van uw klanten te bevredigen. Eerst werd marketing gezien als het geheel van activiteiten die de ruil van producten of diensten

Nadere informatie

saleskit digitale mogelijkheden LINDA.

saleskit digitale mogelijkheden LINDA. saleskit digitale mogelijkheden LINDA. ALTIJD EN OVERAL AANWEZIG met content & interactie die voldoen aan de merkwaarden van LINDA. ALTIJD MET EEN KNIPOOG PROFIEL LINDA. biedt vrouwen met LINDAmagazine.nl,

Nadere informatie

Communicatieplan publiekscampagne dementievriendelijk Teylingen

Communicatieplan publiekscampagne dementievriendelijk Teylingen Communicatieplan publiekscampagne dementievriendelijk Teylingen Aanleiding De pilot Zorgpact is een samenwerking tussen welzijn, zorgorganisaties, woningcorporaties, huisartsen en de gemeente. Binnen dit

Nadere informatie

ERVARINGEN VAN EEN CREATIEVE

ERVARINGEN VAN EEN CREATIEVE ERVARINGEN VAN EEN CREATIEVE DUIZENDPOOT IN ONLINE MEDIA LAND... 23 april Niels de Keizer - Freelance Creative Flash Developer ACHTERGROND Hij was vroeger Autonoom ontwerper student op de Mode academie

Nadere informatie

Tarieven Adverteren. RTV Focus Zwolle

Tarieven Adverteren. RTV Focus Zwolle Tarieven Adverteren RTV Focus Zwolle Wat is RTV Focus Zwolle? RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle

Nadere informatie

MEMO. - Het uitbreiden van ligplaatsen voor passanten en commerciële ligplaatsen ter hoogte van mogelijk toekomstig terras aan de Oostzanddijk;

MEMO. - Het uitbreiden van ligplaatsen voor passanten en commerciële ligplaatsen ter hoogte van mogelijk toekomstig terras aan de Oostzanddijk; MEMO Aan Van : Jan Arie Meijer : Carole Bakker Onderwerp : Communicatieplan Promotie jachthaven Hellevoetsluis Datum : 26 oktober 2012 1. Inleiding Op 13 oktober 2011 (advies 20110670) heeft de gemeenteraad

Nadere informatie

WHITEPAPER. Waarom een online magazine? Welke voordelen zijn er te behalen? Inhoud & bladritme ONLINE MAGAZINES

WHITEPAPER. Waarom een online magazine? Welke voordelen zijn er te behalen? Inhoud & bladritme ONLINE MAGAZINES WHITEPAPER ONLINE MAGAZINES Waarom een online magazine? Welke voordelen zijn er te behalen? Inhoud & bladritme INTRODUCTIE Je hebt deze whitepaper gedownload omdat je geïnteresseerd bent in online magazines.

Nadere informatie

Genomineerd voor: Adverteren op de Nationale Onderwijsgids. Uw doelgroep, ons bereik.

Genomineerd voor: Adverteren op de Nationale Onderwijsgids. Uw doelgroep, ons bereik. Genomineerd voor: Adverteren op de Nationale Onderwijsgids Uw doelgroep, ons bereik. Wie wij zijn: De Nationale Onderwijsgids biedt veel mogelijkheden voor u als adverteerder. Als een van de snelst groeiende

Nadere informatie

De 9 succesfactoren. voor contentmarketing

De 9 succesfactoren. voor contentmarketing De 9 succesfactoren voor contentmarketing Content- of contextmarketing? Direct toepasbaar www.idmk.nl De 9 succesfactoren voor contentmarketing In 2014 is contentmarketing één van de meest gebruikte woorden

Nadere informatie

StrategyLAB. Online tools voor co-creatie van visie en strategie en monitoren van uitvoering

StrategyLAB. Online tools voor co-creatie van visie en strategie en monitoren van uitvoering StrategyLAB Online tools voor co-creatie van visie en strategie en monitoren van uitvoering Anticipeer op verandering StrategyLAB is hét online platform voor het ontwikkelen en realiseren van visie en

Nadere informatie

Chasing Spaces, Lizzy Ansinghstraat 163, 1072 RG Amsterdam, telefoonnummer: 020-89 32 446

Chasing Spaces, Lizzy Ansinghstraat 163, 1072 RG Amsterdam, telefoonnummer: 020-89 32 446 Chasing Spaces, Lizzy Ansinghstraat 163, 1072 RG Amsterdam, telefoonnummer: 020-89 32 446 Persbericht Amsterdam, 30 september 2015 Jacht op pop-up locaties in Amsterdam geopend Leegstaande winkel- en bedrijfspanden

Nadere informatie

DESIGNED BY US CREATED BY YOU

DESIGNED BY US CREATED BY YOU CREATED BY YOU DESIGNED BY US CREATED BY YOU Leen Bakker heeft samen met het jonge, enthousiaste team van creatieven van SLX Studio onder de naam UMIX een bankencollectie ontworpen. Hierbij werden ze geïnspireerd

Nadere informatie

Wat is social media nou eigenlijk?

Wat is social media nou eigenlijk? Social media Wat is social media nou eigenlijk? Social media is een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud

Nadere informatie

Adverteren op de Nationale Zorggids. Uw doelgroep, ons bereik.

Adverteren op de Nationale Zorggids. Uw doelgroep, ons bereik. Adverteren op de Nationale Zorggids Uw doelgroep, ons bereik. Wie wij zijn: De Nationale Zorggids biedt veel mogelijkheden voor u als adverteerder. Als een van de snelst groeiende nieuwswebsites van Nederland

Nadere informatie

May 11, 14 Adverteermogelijkheden 2014

May 11, 14 Adverteermogelijkheden 2014 1 ALLES OVER HAARLEM vernieuwende blog Haarlemcityblog.nl is een vernieuwend online blog over Haarlem en omgeving voor mannen en vrouwen tussen de 25 en 45 jaar, wonend in Haarlem of bezoekers van onze

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Spore Instore Marketing - Businessplan

Spore Instore Marketing - Businessplan Spore Instore Marketing - Businessplan Voor: New Brand Innovators Gemaakt door: Team Tilburg april 2018 BUSINESSPLAN Doel Spore Instore marketing maakt het mogelijk voor een winkel om de instore marketing

Nadere informatie

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland 18 december 2012 Social Media Onderzoek MKB Nederland 1. Inleiding Er wordt al jaren veel gesproken en geschreven over social media. Niet alleen in kranten en tijdschriften, maar ook op tv en het internet.

Nadere informatie

BIJ. Waar het economische en het sociale met elkaar wordt verenigd en waar vanuit kennis delen initiatieven duurzaam kunnen groeien en bloeien...

BIJ. Waar het economische en het sociale met elkaar wordt verenigd en waar vanuit kennis delen initiatieven duurzaam kunnen groeien en bloeien... 4 PIJLERS PRAKTIJK ACHTERGROND WIE ZIJN WIJ Waar het economische en het sociale met elkaar wordt verenigd en waar vanuit kennis delen initiatieven duurzaam kunnen groeien en bloeien... TOON geeft leegstaande

Nadere informatie

10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE

10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE 10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE Is uw website aan vernieuwing toe? Pas deze tips toe en haal meer uit je website De laatste jaren zien we grote veranderingen op het gebied van webdesign.

Nadere informatie

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS Intro Lobke Elbers @lobkeelbers lobke@travelnext.nl Community manager Content schrijver Online marketing Blogger Kansenzoeker Samenwerker Gastdocent NHTV Nijmegen www.travelnext.nl

Nadere informatie

INSTAGRAM GIDS VOOR KAPSALONS. Tijd nodig om te creëren 1/5 Snel en gemakkelijk op te zetten.

INSTAGRAM GIDS VOOR KAPSALONS. Tijd nodig om te creëren 1/5 Snel en gemakkelijk op te zetten. INSTAGRAM GIDS VOOR KAPSALONS Tijd nodig om te creëren 1/5 Snel en gemakkelijk op te zetten. Tijd nodig om te beheren 3/5 Het is nodig om uw Instagram profiel regelmatig na te kijken. Wat is Instagram?

Nadere informatie

Het MNF (Max Neef Framework) is een initiatief van Plan B en Innovation Booster.

Het MNF (Max Neef Framework) is een initiatief van Plan B en Innovation Booster. Het MNF Concept Een concept voor bibliotheken om een (vernieuwde) positie, identiteit en nieuwe vormen van dienstverlening vorm te geven. En hun waarde te kunnen aantonen, die zoveel meer is dan geld en

Nadere informatie

Hyves handleiding voor de Groenteman

Hyves handleiding voor de Groenteman Hyves handleiding voor de Groenteman In deze speciale Hyves handleiding voor de groenteman leest u informatie over wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist Hyves

Nadere informatie

Contentmarketing voor evenementen. Eenvoudige stappen om een start maken met je contentstrategie.

Contentmarketing voor evenementen. Eenvoudige stappen om een start maken met je contentstrategie. Contentmarketing voor evenementen Eenvoudige stappen om een start maken met je contentstrategie. Voor wie ga je content schrijven? Om te beginnen moet je duidelijk voor ogen hebben voor wie je de content

Nadere informatie

Online Marketingplan Guide

Online Marketingplan Guide Online Marketingplan Guide De guide om jouw online marketingplan te maken Vraag Uitleg Antwoord Wat is de huidige situatie? Doe onderzoek naar de huidige situatie. Analyseer waar het bedrijf nu staat en

Nadere informatie

De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport

De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport Introductie Ga jij actief aan de slag met Social Media en de Nationale Sportweek, maar weet je nog niet precies hoe je dit moet aanpakken?

Nadere informatie

PORTFOLIO Coen Aukema Visual Designer coenaukema.com

PORTFOLIO Coen Aukema Visual Designer coenaukema.com coen ukema PORTFOLIO Coen Aukema Visual Designer coenaukema.com OPLEIDING 2009-2013 Communication & Multimedia Design Hogeschool Utrecht 2011-2012 Minor Editorial Media Design Hogeschool Utrecht 2001-2008

Nadere informatie

Binnenstadsvisie Eindhoven

Binnenstadsvisie Eindhoven Binnenstadsvisie Eindhoven Raadscie. EM 20.09.16 Vera Gielen Gebiedsmanager Centrum @GielenVera Waarom visie Geeft richting voor ontwikkeling binnenstad om ervoor te zorgen dat we in 2025 de binnenstad

Nadere informatie

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180 ESSAY Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay Lexington Baly 1592180 Seminar: Dream Discover Do Essay Docent: Rob van den Idsert Effectief gebruik

Nadere informatie

Whitepaper: De wereld van Facebook Advertising Perfectioneer de totale online marketingstrategie van uw bedrijf door middel van Facebook Advertising

Whitepaper: De wereld van Facebook Advertising Perfectioneer de totale online marketingstrategie van uw bedrijf door middel van Facebook Advertising Whitepaper: De wereld van Facebook Advertising Perfectioneer de totale online marketingstrategie van uw bedrijf door middel van Facebook Advertising Facebook Advertising Met 9,6 miljoen Facebook-gebruikers

Nadere informatie

saleskit! digitale mogelijkheden LINDA.!

saleskit! digitale mogelijkheden LINDA.! saleskit! digitale mogelijkheden LINDA.! ALTIJD EN OVERAL AANWEZIG! met content & interactie die voldoen aan de merkwaarden van LINDA. ALTIJD! MET EEN KNIPOOG PROFIEL! LINDA. biedt vrouwen met LINDAmagazine.nl,

Nadere informatie

Social Media. Strategie, advies en coaching. Content creatie en workshop/train ingen

Social Media. Strategie, advies en coaching. Content creatie en workshop/train ingen 1 Social Media Strategie, advies en coaching Content creatie en workshop/train ingen 2 3 Programma: Social Media 2017 en aanpak 2018! Generatie Z:wat kunnen we van ze leren? Interactie met je fans -content

Nadere informatie

Via verschillende kanalen komt u in contact met een unieke groep mannen tussen de jaar Tafelaars hebben, naast hun mede Tafelaars, ieder een

Via verschillende kanalen komt u in contact met een unieke groep mannen tussen de jaar Tafelaars hebben, naast hun mede Tafelaars, ieder een Via verschillende kanalen komt u in contact met een unieke groep mannen tussen de 20-40 jaar Tafelaars hebben, naast hun mede Tafelaars, ieder een eigen groot sociaal netwerk waardoor het indirecte bereik

Nadere informatie

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen!

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Introductie In een wereld die op alle vlakken steeds meer digitaal verbonden raakt,

Nadere informatie

Maximale zichtbaarheid op het grootste regionale nieuwsplatform. * voorne-putten.nl * vpdealz.nl * social media * app * narrowcasting.

Maximale zichtbaarheid op het grootste regionale nieuwsplatform. * voorne-putten.nl * vpdealz.nl * social media * app * narrowcasting. Tarieven 2014 de schakel tussen web en winkel Maximale zichtbaarheid op het grootste regionale nieuwsplatform * voorne-putten.nl * vpdealz.nl * social media * app * narrowcasting Voorne-Putten.nl is een

Nadere informatie

Mediakit v 2.0. Over Hardlopen.nl

Mediakit v 2.0. Over Hardlopen.nl Mediakit 2019 v 2.0 Over Hardlopen.nl Hardlopen.nl is voor elke hardloper een inspirerende coach: van beginnende tot gevorderde loper, van fitloper tot evenementenloper en van gezelligheidsloper tot prestatieloper.

Nadere informatie

R F PAVILJOEN THEMABOEK

R F PAVILJOEN THEMABOEK O D R F M PAVILJOEN O THEMABOEK . DE VELE GEZICHTEN VAN DE ARCHITECTUUR UIT ROTTERDAM WAAR DIENT DIT BOEK VOOR Het is een prachtig gegeven als er een creatief en origineel concept bedacht kan worden.

Nadere informatie

WESTPOINTDIGITAL MOBILE APPS DEVELOPMENT

WESTPOINTDIGITAL MOBILE APPS DEVELOPMENT WESTPOINTDIGITAL MOBILE APPS DEVELOPMENT MOBILE APPS TEAM Ons team bestaat uit slimme, samenwerkende innovatieve mensen die geïnspireerd zijn uw business op verschillende manieren te verbeteren. Onze ontwikkelaars

Nadere informatie

Plan van aanpak. Project WNF. CMD Neelke Laarakker Laura Hellegers

Plan van aanpak. Project WNF. CMD Neelke Laarakker Laura Hellegers Plan van aanpak NDD periode - B Maaike Janssen - 1598513 Marc Gooris - 1605893 CMD 2014-2015 Neelke Laarakker - 1602659 Laura Hellegers - 1603189 Inhoudsopgave Wie zijn wij Achtergrond Uitgangspunten Onderzoeksvragen

Nadere informatie

Mediakit juli Over Hardlopen.nl

Mediakit juli Over Hardlopen.nl Mediakit 2019 juli 2019 Over Hardlopen.nl Hardlopen.nl is voor elke hardloper een inspirerende coach: van beginnende tot gevorderde loper, van fitloper tot evenementenloper en van gezelligheidsloper tot

Nadere informatie

Dichtbij Actueel Verbindend

Dichtbij Actueel Verbindend Dichtbij Actueel Verbindend L1mburg L1mburg Op zoek naar een groot bereik in Limburg? L1 is het toonaangevend informatiemedium van en over Limburg: snel, actueel, onafhankelijk, betrouwbaar, breed toegankelijk

Nadere informatie

Museumbezoek onder Studenten

Museumbezoek onder Studenten Museumbezoek onder Studenten Ontwerprapport CMD-Project Jelle Clignet CMD2B 1108174 Inhoudsopgave Inleiding 2 Concept 3 Beschrijving van het concept 3 Applicatie 3 Ondersteunende middelen 3 Middelen 4

Nadere informatie

Online Marketing Vraagstuk: Social Media Marketing Datum: juni 2016

Online Marketing Vraagstuk: Social Media Marketing Datum: juni 2016 Online Marketing Vraagstuk: Social Media Marketing Datum: juni 2016 Social Media Marketing De consument stelt steeds meer eisen. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Als gevolg

Nadere informatie

Heijplaat. Ondernemend wonen in een stadshaven

Heijplaat. Ondernemend wonen in een stadshaven Heijplaat Ondernemend wonen in een stadshaven EEN DORP IN DE STAD AAN DE HAVEN Grotendeels omgeven door water, midden in de haven ligt Heijplaat, meer een dorp dan een wijk. Rond 1914 kwamen er de eerste

Nadere informatie

Stelling II. Creativiteit is de belangrijkste eigenschap voor innovatie.

Stelling II. Creativiteit is de belangrijkste eigenschap voor innovatie. Toon Jansen * New Urban Creatives Almere * 12 maart 2014 Stelling I Creativiteit is de belangrijkste eigenschap voor innovatie. Stelling II Door het beschikbaar stellen van goedkope/betaalbare woon- en

Nadere informatie

Ameland binnen handbereik

Ameland binnen handbereik Ameland binnen handbereik Gauke Pieter Sietzema Hoofd ontwikkeling, SEO specialist & Sterc partner Hendrik Jan Hofstede Strateeg & internetmarketeer & Sterc partner VVV Ameland mobile - Ameland binnen

Nadere informatie

De nieuwe vrijwilliger

De nieuwe vrijwilliger De nieuwe vrijwilliger De ideale vrijwilliger Voorbeeld: De Sociale Buurtmarkt - Leeftijd - Motivatie om vrijwilligerswerk te doen - Hobby s / vrijetijdsbesteding - Opleiding/werk - Vindplekken (online

Nadere informatie

Wat is jouw verhaal?

Wat is jouw verhaal? E E N E - B O O K V A N L E T T E R S & C O N C E P T S Wat is jouw verhaal? Passie en plezier overbrengen in een notendop Storytelling Verhalen vertellen is een belangrijk onderdeel van ons leven. Het

Nadere informatie

New Land. Almere, 21 oktober 2014

New Land. Almere, 21 oktober 2014 New Land Almere, 21 oktober 2014 1 Jan Nico Appelman Gedeputeerde provincie Flevoland 2 RinkjeTromp Marketing Manager Toerisme Flevoland 3 Frans van der Avert Directeur Amsterdam Marketing 4 Wat zijn

Nadere informatie

Stappenplan. De ontwikkeling van een interface doorloopt bij Studio Wolf vier stappen. Deze stappen verduidelijken de weg naar het eindresultaat.

Stappenplan. De ontwikkeling van een interface doorloopt bij Studio Wolf vier stappen. Deze stappen verduidelijken de weg naar het eindresultaat. Stappenplan Een interface is in principe alles wat de communicatie tussen de gebruiker en de computer bepaalt of vorm geeft. Het is het deel van de website of webapplicatie dat de interactie met de gebruiker

Nadere informatie

8 Succesfactoren voor een Online Onderneming

8 Succesfactoren voor een Online Onderneming 8 Succesfactoren voor een Online Onderneming Je kent vast wel ondernemers die actief zijn online en nu een deel van hun inkomen of zelfs hun hele inkomen online verdienen met hun kennis en content. Misschien

Nadere informatie

BRUISENDE TALENTENFABRIEK. Voor onderwijs, kunst, cultuur, ambacht, sport en ondernemerschap

BRUISENDE TALENTENFABRIEK. Voor onderwijs, kunst, cultuur, ambacht, sport en ondernemerschap BRUISENDE TALENTENFABRIEK Voor onderwijs, kunst, cultuur, ambacht, sport en ondernemerschap EEN UNIEKE PLAATS De Performance Factory is dé nieuwe hotspot in Enschede. Het karakteristieke complex van

Nadere informatie

WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT!

WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT! WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT! 6 Social Media tips voor de ondernemer. Dat Social Media een belangrijk marketingcommunicatie instrument is, is duidelijk. Hoe begin ik echter aan zo n

Nadere informatie

saleskit digitale mogelijkheden LINDA.

saleskit digitale mogelijkheden LINDA. saleskit digitale mogelijkheden LINDA. met content & interactie die voldoen aan ALTIJD EN OVERAL AANWEZIG met content & interactie die voldoen aan de merkwaarden van LINDA. MET EEN ALTIJD MET EEN KNIPOOG

Nadere informatie

UNIEK VANONS LANDMARK POP-UP IEDEREEN PANORAMA VERRASSEND ETEN RETAIL CONCERTEN VERNIEUWEND BESTEMMING FOOD TRUCKS GELIEFD OP ZEE EIGENTIJDS DUURZAAM

UNIEK VANONS LANDMARK POP-UP IEDEREEN PANORAMA VERRASSEND ETEN RETAIL CONCERTEN VERNIEUWEND BESTEMMING FOOD TRUCKS GELIEFD OP ZEE EIGENTIJDS DUURZAAM OPENING 2015 2 WAAROM IS DE PIER ZO SPECIAAL INNOVATIEF LANDMARK CULTUREEL ERFGOED VANONS VERNIEUWEND VOORCULTUUR IEDEREEN PANORAMA VERRASSEND EIGENTIJDS BAKEN AMBACHTELIJK GELIEFD UNIEK CONCERTEN REUZENRAD

Nadere informatie

Uit liefde voor Rotterdam. Adviesrapport

Uit liefde voor Rotterdam. Adviesrapport Uit liefde voor Rotterdam Adviesrapport 1. Uit liefde voor Rotterdam Adviesrapport Auteurs Divergence PR Melisa Dautovic 0834140 Lisa Knapen 0832204 Sammen Qureshi 0831408 Nadine van Tuyl 0832307 Lisseth

Nadere informatie

!"#$"%!"&%'(! 550 m2. 450 m2. 1500 m2. 400 m2. 900 m2. 4200 m2. ontmoeting & idee. verbeelding & verbinding. experimenten & leren

!#$%!&%'(! 550 m2. 450 m2. 1500 m2. 400 m2. 900 m2. 4200 m2. ontmoeting & idee. verbeelding & verbinding. experimenten & leren !"#$%"#&' 400 m2 ontmoeting & idee 400 m2 550 m2 experimenten & leren verbeelding & verbinding ()*+#,-#'%)#* 900 m2 innovatie & ondernemerschap 1500 m2 maken & doen 450 m2 presenteren & ontspanning Herontwikkeling

Nadere informatie

Een eigenzinnig instituut in Nederland

Een eigenzinnig instituut in Nederland Een eigenzinnig instituut in Nederland Van hoge kunst tot populaire onderwerpen Het iconische gebouw is in 1992 ontworpen door Nederlands beroemdste architect Rem Koolhaas als een Palais des Festivals

Nadere informatie

WAAR DIENT DIT BOEK VOOR

WAAR DIENT DIT BOEK VOOR . 2 ROTTERDAM WAAR DIENT DIT BOEK VOOR Op de vraag wat Rotterdam voor stad is en waar het voor staat, zijn de meningen erg verdeeld. Dat is heel begrijpelijk omdat ieder voor zich een stad op zijn of haar

Nadere informatie

DUTCH RETAIL EXPERIENCE AWARD 2017.

DUTCH RETAIL EXPERIENCE AWARD 2017. DUTCH RETAIL EXPERIENCE AWARD 2017. Kennis van de producten Klantvriendelijkheid Entertainen Inspirerend interieur Totaalbeleving Lifestyle concept Innovatie Merkassortiment Online beleving Sfeer Originaliteit

Nadere informatie

Retail in de Randstad, de leefstijl gerichte benadering

Retail in de Randstad, de leefstijl gerichte benadering Retail in de Randstad, de leefstijl gerichte benadering De ene consument is de andere niet. Dat zien we elke dag terug in de aankopen die consumenten doen. Zo heeft de ene consument een creatieve en trendy

Nadere informatie

Your Ibiza biedt nieuws, informatie en inspiratie om het beleven van Ibiza nog mooier, leuker en gemakkelijker te maken. Dat is wat deze app doet.

Your Ibiza biedt nieuws, informatie en inspiratie om het beleven van Ibiza nog mooier, leuker en gemakkelijker te maken. Dat is wat deze app doet. TARIEFKAART Your Ibiza biedt nieuws, informatie en inspiratie om het beleven van Ibiza nog mooier, leuker en gemakkelijker te maken. Dat is wat deze app doet. En daarom versterkt dit platform het imago

Nadere informatie

REPRESENT YOUR CULTURE

REPRESENT YOUR CULTURE REPRESENT YOUR CULTURE Team: 16043, De studenten van tegenwoordig Anwar, Bas, Danielle, Jasser, Noor en Yara Inleiding In de laatste jaren is er een sterke groei van toerisme in de stad Amsterdam. Het

Nadere informatie

CALL#2 GEZONDE WONINGMARKT

CALL#2 GEZONDE WONINGMARKT CALL#2 GEZONDE WONINGMARKT Circular Art Lab Limburg (CALL) legt maatschappelijke opgaven via open oproepen ( calls ) voor aan geëngageerde makers en denkers. Zij worden uitgenodigd kansen in beeld te brengen,

Nadere informatie

Meer online bezoekers via NieuwsRegio.nl

Meer online bezoekers via NieuwsRegio.nl Meer online bezoekers via NieuwsRegio.nl NieuwsRegio.nl is hét platform om uw bedrijf in de regio Nieuwkoop digitaal op de kaart te zetten. NieuwsRegio heeft dagelijks meer dan 1.500 bezoekers en meer

Nadere informatie

HET NIEUWE HAVENBLOK ALMELO

HET NIEUWE HAVENBLOK ALMELO HET NIEUWE HAVENBLOK ALMELO WELKOM IN HET NIEUWE HART VAN ALMELO! Sinds enige tijd werkt de stad Almelo aan een ambitieuze transformatie van de westelijke binnenstad. Met het doortrekken van het Overijssels

Nadere informatie

Stappenplan crowdfunding

Stappenplan crowdfunding Stappenplan crowdfunding Voordat je het crowdfundingsproject online zet, is het handig om over bepaalde aspecten na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van het project, het doelbedrag en de

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma PvdA Feijenoord

Verkiezingsprogramma PvdA Feijenoord Verkiezingsprogramma PvdA Feijenoord Vrijheid, democratie, rechtvaardigheid, duurzaamheid en solidariteit. Dat zijn de idealen van de Partij van de Arbeid. Wij staan voor een spreiding van kennis, macht

Nadere informatie

SALESKIT MOODFORMAGAZINES MOODFORMAGAZINES

SALESKIT MOODFORMAGAZINES MOODFORMAGAZINES SALESKIT MOODFORMAGAZINES MOODFORMAGAZINES KIJKEN WAAR JE ZIN IN HEBT, WANNEER JE WILT, WAAR JE WILT EN HOEVEEL JE WILT. DAT IS LINDA.TV EN NOG GRATIS OOK. JOSSINE MODDERMAN, HOOFDREDACTEUR LINDA.TV OVER

Nadere informatie

De kracht van social media voor bedrijven! Een ebook vol handige tips die je moet weten voor je aan social media begint

De kracht van social media voor bedrijven! Een ebook vol handige tips die je moet weten voor je aan social media begint De kracht van social media voor bedrijven! Een ebook vol handige tips die je moet weten voor je aan social media begint Inhoud Inleiding De kracht van social media Wanneer komt social media van pas? Social

Nadere informatie

8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE.

8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE. 8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE 8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram Instagram is één van de meest populaire social media netwerken op dit moment.

Nadere informatie

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS WEBSHOP FEBELNET Versie 2.0 Hoe uw site kenbaar maken? Facebook Google+ account QR-code aanmaken en communiceren (aanmaken kan gratis via: http://goqr.me

Nadere informatie

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla 12-1-2015 NETIDENTITY SOCIAL MEDIA PLAN MySuperfood Priscilla Inhoud Je bedrijf in één zin... 3 Wat wordt er over je gezegd?... 3 Formuleer de doelstellingen... 3 Analyse zoekresultaten... 3 Analyseer

Nadere informatie

Hoe bedrijven social media gebruiken

Hoe bedrijven social media gebruiken Hoe bedrijven social media gebruiken SMO_214 Powered by Pondres Onderzoek Rob van Bakel Auteurs Milou Vanmulken Sjors Jonkers Beste lezer, Ook in 214 publiceren Pondres en MWM2 het Social Media Onderzoek.

Nadere informatie