Impressie bewonersavond over inpassing van geluidmaatregelen langs het spoor Bodegraven, 30 augustus 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Impressie bewonersavond over inpassing van geluidmaatregelen langs het spoor Bodegraven, 30 augustus 2016"

Transcriptie

1 Impressie bewonersavond over inpassing van geluidmaatregelen langs het spoor Bodegraven, 30 augustus 2016 Algemeen Voor de avond hadden zich ongeveer 60 bewoners aangemeld. Uiteindelijk kwamen ruim 80 bewoners naar de bijeenkomst. Spoorweglawaai De avond begon met een uitleg over de aanleiding voor de avond: het project HOV Leiden-Utrecht (waarbij voor Bodegraven naar verwachting sprake zal zijn van een verdubbeling van de intensiteit), het onderzoek naar verschillende soorten geluidmaatregelen en de wens van de gemeente om daarover een visie op te stellen, samen met de bewoners. 3D animaties Daarna liet de stedenbouwkundige van bureau LOS stadomland via een presentatie zien welke stedenbouwkundige en landschappelijke waarden aanwezig zijn in de spoorzone van Bodegraven. Vervolgens werden 3D-animaties getoond waarmee enig ruimtelijk inzicht werd gegeven in de consequenties van geluidschermen, als het die optie zou worden. Een meerderheid van de aanwezigen gaf duidelijk aan twijfels te hebben over nut en noodzaak van geluidschermen. Wensen bewoners Om half acht zijn aanwezigen uiteen gegaan in groepen, die op voorstel van de bewoners, zijn ingedeeld in wijken. Per wijk werden de stedenbouwkundige en landschappelijke waarden en wensen van bewoners in kaart gebracht. Onderaan staat per groep een verslag. Om half negen was iedereen weer in de trouwzaal. Op de vraag van de stedenbouwkundige is er een groep die wel geluidschermen wilde? werd er gelachen en kwam er applaus. De gespreksleiders van elke groep werden kort geïnterviewd. Uit de groepsgesprekken kwam vrijwel geen ander inzicht dan dat bewoners geen schermen langs het spoor wensen. Sommigen hebben wel last van het spoorweglawaai, maar willen dat er maatregelen aan de bron of aan hun woning worden genomen. Verdere opmerkingen waren: Wel last van de spoorwegovergang (bel), remmen voor station en piepen in de bocht. Huizen in Weideveld zijn al berekend op spoorlawaai Alleen een groen scherm is aanvaardbaar De meeste mensen hebben geen last van geluid, een enkeling wel

2 Wegen moeten anders ingericht worden, bijvoorbeeld bij de Le Coultrestraat Een bewoner stelde voor om het eerst even aan te zien of er na de frequentieverhoging hinder is. Dan kunnen achteraf alsnog maatregelen worden genomen als het tegenvalt Verder zijn er technische vragen gesteld. Deze worden uitgezocht en aan de bezoekers gestuurd: Hoe kan het dat er meer geluid is, als er meer treinen rijden? Elke trein maakt toch even veel geluid? Zitten zaken als remmen, bochten, etc. in het rekenmodel? Graag meer details over het HOV project Hoe zit het met de toename van fijn stof veroorzaakt door het remmen van treinen en slijtage aan de bovenleidingen? Dit leidt nog al tot schade aan de lak van geparkeerde auto s; Hoeveel invloed heeft de gemeente op de besluitvorming? Of doet Prorail gewoon waar het zelf zin in heeft? Toezeggingen: Verslag aan alle aanwezigen sturen, samen met uitleg technische vragen en uitleg proces Het concept visie wordt aan alle aanwezigen gestuurd Bij de volgende bijeenkomst zal ook een geluidsdeskundige aanwezig zijn Achtergrondinformatie wordt op de gemeentesite gezet In de visie wordt aangeven dat het idee om de tunnel bij het station ook voor fietsers toegankelijk te maken een idee van het wijkteam is.

3 Groep: bewoners ten zuidwesten van het spoor Verslaglegging: Dirk Lauwers Het uitgaan van het plaatsen van geluidsschermen is niet de juiste benadering. De inspraak dient zich niet te beperken tot wat voor een scherm. Schermen zijn alleen een optie als er geen alternatieven zijn. Er dienst eerst gekeken te worden naar maatregelen bij de bron: kan de NS niet met lichter materiaal rijden (vraag: wordt er ook bij intensivering van het spoor nog steeds met dubbeldekkers gereden?); wat is het effect van het aanbrengen van geluidverminderende raildempers? Kunnen de huizen die dicht bij het spoor staan niet beter geïsoleerd worden? Veel bewoners ervaren op dit moment geen geluidsoverlast omdat ze aan het spoor gewend zijn of omdat hun ramen goed geïsoleerd zijn. Het plaatsen van schermen wordt door hen als overbodig ervaren. Door bewoners dicht bij het spoor wordt wel veel overlast ervaren van remmende treinen. Omdat er sprake is van enkel spoor wordt er vaak te hard gereden (treinen kruisen elkaar bij Bodegraven) als een trein vertraging heeft. Dit lijkt tot extra hard remmen en meer geluid. Het belgeluid bij spoorwegovergangen wordt als hinderlijk ervaren. Dit zal meer worden als er meer treinen gaan rijden. De inspreek van het wijkteam Bodegraven-Zuid is genegeerd door de gemeente. Dit team heeft een plan uitgewerkt voor de ondertunneling bij het spoor. De gemeente moet het probleem van fijn stof niet onderschatten. Auto s en ramen zijn hier mee bedekt. Het gaat om fijne stof deeltjes die moeilijk te verwijderen zijn en schade brengen aan de lak van auto s. Het fijn stof wordt veroorzaakt door het remmen van de treinen en de slijtage aan de bovenleidingen. Er wordt een uitleg over de geluidsberekeningen gemist en hoe daaruit conclusies worden getrokken. Een geluidsspecialist wordt gemist die meer kan vertellen over hoe geluidberekeningen in zijn werk gaan, waar de grens ligt van aanvaardbaar geluid en hoe het zit met de cumulatie van geluid: moet het geluid dat de A 12 / N11 veroorzaakt niet worden meegenomen in de berekeningen? Moeten we het probleem niet relativeren als je kijkt naar het wegverkeerslawaai voor voetgangers in het centrum van Bodegraven? Als uiteindelijk de conclusie is dat er geluidsschermen zouden moeten komen dienen de schermen transparant te zijn of alleen toelaatbaar in de vorm van een groenvoorziening. Hoe zit het met de flats aan het spoor? Die hebben niets aan de geluidwering van een scherm van 1 of 1,5 meter hoog.

4 Groep Brasem, Watermunt Groep: Ca. 12 bewoners van de straten Brasem en Watermunt, wonend direct aan het spoor. - Hoe wordt er gedacht over schermen/voorzieningen De meerderheid heeft nu geen last van treinen en verwacht niet dat dit bij 4x per uur wel gebeurt. Het grootste deel van het uur rijdt er niets. Bewoners van de Brasem, die maatregelen hebben gekregen vanwege het spoor, hebben minste last. De meerderheid ziet geen noodzaak voor maatregelen. Bewoners vinden dat er eerst iets aan de bron moet worden gedaan. Suggesties: Snelheid verlagen de ene trein rijdt langzamer dan de andere trein, kan dat niet altijd langzaam? Ander materieel Doe iets aan het remmen voor het station, de trein maakt snerpend geluid, dat is wel irritant Bewoners verwachten dat we in de visie meer aandacht besteden aan bronmaatregelen. Sommigen willen dat we dit zelf gaan uitwerken omdat ze ProRail niet vertrouwen. Bewoners willen liever maatregelen aan de woning dan schermen. Bewoners van de Watermunt hebben geen suskasten - mensen die hebben ervaren dat het in een woning met suskasten stiller is, willen ze ook. - Tot welke hoogte zijn schermen acceptabel / Plekken waar schermen absoluut niet wenselijk zijn Bewoners willen geen scherm. Ze kijken nu uit op een brede groenstrook, over het spoor heen. Een scherm zou volgens de 3D animaties dit doorzicht doorbreken. - Ruimte tussen spoor (en eventuele schermen) en de wijk? Een bewoner ervaart dat er struiken zijn weggehaald langs het spoor, sindsdien heeft hij last van de trein. Hij wil dat struiken weer worden aangeplant. - Sfeer van de schermen, materiaal, kleur en afwerking Kort gesproken over de situatie dat er toch een scherm zou komen. Twee opties genoemd: Glas maar dan krijg je problemen met graffiti en gevaar voor vogels. Bij de fietsbrug naar Weideveld over de rondweg mochten er geen glazen schermen komen vanwege vogels. Struiken/groen scherm - Hoe kan het station en stationsomgeving verbeterd worden? Geen mening - Overige opmerkingen Een bewoner verwacht planschade te leiden Graag uitleg hoeveel invloed gemeente heeft Uitleg proces-hoe heeft men invloed op de visie? Is op einde verteld, in verslag nog een keer zetten.

5

6

7 Bewoners Spoorstraat/Le Coultrestraat, (Achter) Nieuwstraat i.v.m. mogelijke schermen HOV-traject 1. Voorstelrondje 2. Algemeen: Er is geen noodzaak voor een scherm volgens vier bewoners, tegenover 1 bewoner die wel graag een scherm wenst. Een scherm lijkt overbodig aangezien er struiken als afscherming staan. Scherm 3. Als er een scherm moet komen, dan graag groen ingepakt (het scherm is voor deze bewoners nauwelijks/niet zichtbaar omdat de nieuwe parkeerplaatsen ook worden afgeschermd met een hek met hedera/klimop). Overig 4. De bel bij de overgang maakt veel meer herrie (op grote afstand te horen). 5. De overgangen zijn te lang dicht. 6. Er is hinder van de voetbalkooi (geluid, maar ook licht in de late avond) 7. Bij de zebra s is de bovenhangende lichtbak al heel lang kapot (lantaarn C18 en B221) 8. Als bij het zebrapad (zuidzijde spoorlijn) wordt overgestoken moeten auto s (uiteraard) stoppen, dat leidt ook tot opstopping op de spoorwegovergang, dat is een gevaarlijke situatie. 9. De files, bij gesloten overweg, leidt tot luchtvervuiling bij de bewoners. 10. Ook de (een aantal jaren geleden) gewijzigde kruising Spoorstraat/Le Coultrestraat, zorgt vaak voor gevaarlijke situaties (aan de verkeerde zijde van de weg rijden bijvoorbeeld). 11. Er wordt veel gefietst op het voetpad/oversteek spoor (bij perron), dat is niet toegestaan. Vragen 12. Is een scherm de enige oplossing of kan er ook via andere maatregelen tot vermindering worden gekomen. 13. Wat is het effect van een scherm op het geluid van het autoverkeer (terugkaatsend geluid) DvD.

8 Groep Weideveld Opsteller: Marloes van Vliet Groep: Ca. 15 bewoners van Weideveld, wonend direct aan het spoor. 1 bewoner van Weideveld wonend in tweede rij huizen van het spoor. - Hoe wordt er gedacht over schermen/voorzieningen De groep is hierin unaniem: zij willen géén geluidschermen en pleiten ervoor dat er veel andere mogelijkheden zijn om geluidsoverlast te beperken, zoals: dempblokken onder het spoor; stillere voertuigen; spoor verdiepen; langzamer rijden. Dit wil men ook onderzocht zien. Ook wil men meer informatie, gaat het alleen om extra treinen in de spits, of heel de dag door? Er wordt een bezettingsgraad- en efficiencyonderzoek voorgesteld, omdat er gezien wordt dat er overdag vrijwel lege treinen rijden. - Tot welke hoogte zijn schermen acceptabel Pas als blijkt dat schermen verplicht zijn en er geen alternatieve oplossingen zijn, kan men akkoord gaan met een scherm van maximaal 1 m. - Sfeer van de schermen, materiaal, kleur en afwerking Groene schermen, begroeid, graffiti-proef. - Plekken waar schermen absoluut niet wenselijk zijn? Bij heel Weideveld niet wenselijk en volgens bewoners niet noodzakelijk, omdat bij alle woningen geluidswerende voorzieningen zijn aangebracht. Slechts twee gezinnen hebben beperkte overlast van het spoor bij openstaande ramen of in de tuin. De overige mensen ervaren geen overlast. - Ruimte tussen spoor (en eventuele schermen) en de wijk? Géén brede geluidswal die de ruimte beperkt. Verbetering in de openbare ruimte? Meer bomen en groen in spoorzone. Doortrekken van fietspad bij de Brasem door de groenzone, omdat huidige situatie onoverzichtelijk is. Sociale veiligheid? Geen probleem. Parkeervraagstukken? Geen kwestie. - Hoe kan het station en stationsomgeving verbeterd worden? Rekening houden met verkeer dat moet wachten bij de overgangen, dat geeft veel overlast. Regelmatig stopt de trein te dicht op de overgang, zodat de spoorbomen dicht blijven en het verkeer zich ophoopt. Als er een tunnel komt deze ook voor fietsers toegankelijk maken als extra doorsteek en veilige route bij de vaker gesloten overgangen. - Zijn er nog andere dingen die spelen in de nabijheid van het spoor? Problemen of kansen?

Uitvoeringsstrategie. Spoorzone Rijen. Stec Groep aan gemeente Gilze RIjen

Uitvoeringsstrategie. Spoorzone Rijen. Stec Groep aan gemeente Gilze RIjen Uitvoeringsstrategie Spoorzone Rijen Stec Groep aan gemeente Gilze RIjen Desiree Uitzetter, Daan Zandbelt en Boudewijn Kuijl 1 maart 2015 Agenda Doel van bijeenkomst: van Toekomstvisie naar Uitvoeringstrategie

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Ontsluiting Hofstad III. Opties A, B, C, D. Voor- en nadelen Tekeningen Intensiteiten. Gemeente Houten

Ontsluiting Hofstad III. Opties A, B, C, D. Voor- en nadelen Tekeningen Intensiteiten. Gemeente Houten Ontsluiting Hofstad III Opties A, B, C, D. Voor- en nadelen Tekeningen Intensiteiten emeente Houten Optie A (Ontsluiting Via Castellum- Tweerichtingverkeer) Voordelen Nadelen Herkomst Intensiteit amgras

Nadere informatie

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 (en vice versa) Huidige situatie: Fietsers moeten afstappen en met de trap (½ minuut tijdverlies, risico van vallen, zwaar met de trap met e-bike). Of fietsers moeten

Nadere informatie

herinrichting stationsgebied

herinrichting stationsgebied herinrichting stationsgebied ambities, opties & afwegingen verkeer in omgeving consequenties en gevolgen schapen kamp stations straat aansluiten en verlevendigen centrum welkom in onze stad! stations plein

Nadere informatie

Fietsas door Wijk Osseveld via Zonnewende

Fietsas door Wijk Osseveld via Zonnewende Fietsas door Wijk Osseveld via Zonnewende Op 20 januari jl. is er een informatie avond verzorgd in Het Bolwerk bij ons in de wijk. Tot onze verrassing bleek er een snelfietsroute over de Zonnewende te

Nadere informatie

Vragen/suggesties 2016 en antwoorden. Woningen

Vragen/suggesties 2016 en antwoorden. Woningen Locatie De Star Vragen/antwoorden nieuwbouw locatie De Star naar aanleiding van Inloopavond 23 februari 2017. De ontvangen reacties zijn in het overzicht van vraag en antwoord vooral feitelijk beantwoord.

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk. Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015

Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk. Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 STOMPWIJKSE- WEG Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 Inleiding In deze weergave

Nadere informatie

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni 29-06-2018 Vragenlijsten Veiligheid - voetganger pag. 6 - fietser - automobilist Parkeren pag. 12 Groen pag. 16 Routes en Toegankelijkheid pag.

Nadere informatie

A73 en geluid. Geluidsoverlast A73 rond Nijmegen Dukenburg en Hatertse en Overasseltse Vennen

A73 en geluid. Geluidsoverlast A73 rond Nijmegen Dukenburg en Hatertse en Overasseltse Vennen A73 en geluid Geluidsoverlast A73 rond Nijmegen Dukenburg en Hatertse en Overasseltse Vennen Analyse door werkgroep Groen en cultuurhistorie Zevensprong, Nijmegen. Auteur: HC Speel hanscees@hanscees.com

Nadere informatie

Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder Reconstructie Brede Hilledijk Kenmerk 21221394 1. Aanleiding De reconstructie van de Brede Hilledijk is noodzakelijk om een betere verbinding te krijgen tussen

Nadere informatie

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen Vraag 1a Welke plek in Theresia en Spoorzone vindt u voor de fietser qua verkeer het gevaarlijkst. Kunt u ook aangeven waarom? Vraag 1b

Nadere informatie

Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016

Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016 Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016 1. Aanleiding De gemeenteraad van Heerenveen heeft op 30 november 2015 ingestemd met de vestiging van een azc voor 600 toekomstige bewoners

Nadere informatie

Terugkoppeling tracédeel Plesmanlaan

Terugkoppeling tracédeel Plesmanlaan Raadpleegtraject concept-voorkeursuitwerking Leidse Ring Noord Terugkoppeling tracédeel Plesmanlaan Reactie van de projectgroep Leidse Ring Noord op de opmerkingen, suggesties en vragen vanuit de klankbordgroep

Nadere informatie

Informatieavond Spoorkruisingen Elst Noord Vragen en antwoorden

Informatieavond Spoorkruisingen Elst Noord Vragen en antwoorden Informatieavond Spoorkruisingen Elst Noord Vragen en antwoorden Tijdens de informatieavond op 10 oktober 2018 is er een aantal vragen naar voren gekomen. Deze hebben we voor u op een rijtje gezet. Per

Nadere informatie

Terugkoppeling van de bewonersbijeenkomst over de Jongerenwoningen aan het Saturnusgeel van 7 juli 2015.

Terugkoppeling van de bewonersbijeenkomst over de Jongerenwoningen aan het Saturnusgeel van 7 juli 2015. Terugkoppeling van de bewonersbijeenkomst over de Jongerenwoningen aan het Saturnusgeel van 7 juli 2015. Er waren ongeveer 45 aanwezigen Mede aanwezig: medewerkers woningcorporatie De Goede Woning en de

Nadere informatie

Bijeenkomsten. Er is een aantal themabijeenkomsten gehouden waarover we u graag berichten:

Bijeenkomsten. Er is een aantal themabijeenkomsten gehouden waarover we u graag berichten: 3 e jaargang nr 2 - juli 2017 Voor het tracé van de Uithoornlijn is de voorkeursvariant eind 2016 vastgesteld. Nu wordt gewerkt aan de verdere uitwerking van de plannen. Er is inmiddels een aantal bijeenkomsten

Nadere informatie

Het plan in het coalitieakkoord

Het plan in het coalitieakkoord Aan College van Burgemeester en Wethouders Postbus 603 1620 AR Hoorn Betreft: alternatief scenario Poort van Hoorn Hoorn, 26 augustus 2014 Geacht college, Tijdens de presentatie van het coalitie is in

Nadere informatie

Verslag informatiemarkt project fietsroute Kattenburgerstraat 11 oktober 2018

Verslag informatiemarkt project fietsroute Kattenburgerstraat 11 oktober 2018 Bezoekadres Weesperstraat 430 1018 DN Amsterdam Postbus 12693 1100 AR Amsterdam Telefoon 14 020 amsterdam.nl/fietsroutekattenburger straat Verslag informatiemarkt project fietsroute Kattenburgerstraat

Nadere informatie

Memo: Onderzoek overhangen geluidsscherm langs Aletta Jacobslaan Gemeente Amersfoort Oktober 2014

Memo: Onderzoek overhangen geluidsscherm langs Aletta Jacobslaan Gemeente Amersfoort Oktober 2014 Memo: Onderzoek overhangen geluidsscherm langs Aletta Jacobslaan Gemeente Amersfoort Oktober 2014 Inleiding Naar aanleiding van bewonersavonden wordt onderzocht wat de effecten zijn als het geluidsscherm

Nadere informatie

Geluidsschermen spoorzone Zevenbergen. 2 oktober 2014

Geluidsschermen spoorzone Zevenbergen. 2 oktober 2014 Geluidsschermen spoorzone Zevenbergen 2 oktober 2014 Opzet avond 19.30 Welkom door Lex Bezemer (avondvoorzitter) 19.35 Wethouder Jaap Kamp korte toelichting inhoud van de avond en doorlopen proces 19.40

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst terugkoppeling gebiedsvisie op 16 mei 2018

Verslag bijeenkomst terugkoppeling gebiedsvisie op 16 mei 2018 Verslag bijeenkomst terugkoppeling gebiedsvisie op 16 mei 2018 De Neerlanden II: NB: het verslag bevat geen foto s in verband met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Op woensdag 16 mei heeft

Nadere informatie

Samenvatting van de verzamelde en gebundelde reacties op de plannen om de bereikbaarheid van Wageningen te verbeteren

Samenvatting van de verzamelde en gebundelde reacties op de plannen om de bereikbaarheid van Wageningen te verbeteren Samenvatting van de verzamelde en gebundelde reacties op de plannen om de bereikbaarheid van Wageningen te verbeteren Deelproject 1: Mansholtlaan verbreden naar 2 rijstroken per richting Toelichting op

Nadere informatie

PROJECTNUMMER D ONZE REFERENTIE D

PROJECTNUMMER D ONZE REFERENTIE D ONDERWERP Samenvatting Akoestisch onderzoek Zevenaar-Didam-Wehl DATUM 25-8-2016 PROJECTNUMMER D02131.000095 ONZE REFERENTIE 078983752 D VAN Johan Christen AAN ProRail Het spoortraject Arnhem-Winterswijk

Nadere informatie

WAAROM KOMT DE AANKOMST- EN VERTREKBUNDEL IN ZWANKENDAMME?

WAAROM KOMT DE AANKOMST- EN VERTREKBUNDEL IN ZWANKENDAMME? WAAROM KOMT DE AANKOMST- EN VERTREKBUNDEL IN ZWANKENDAMME? In het plan-mer (milieueffectrapport) werden verschillende locaties voor de vertrek- en aankomstbundel voorgesteld en onderzocht: Pelikaan, Ramskapelle,

Nadere informatie

MEMO. Van : P. Dijkgraaf. Project : Bestemmingsplan Geiserlaan. Datum : 15 januari Betreft : Indirecte hinder

MEMO. Van : P. Dijkgraaf. Project : Bestemmingsplan Geiserlaan. Datum : 15 januari Betreft : Indirecte hinder MEMO Van : P. Dijkgraaf Project : Bestemmingsplan Geiserlaan Opdrachtgever : Gemeente Zeist Datum : 15 januari 2019 Betreft : Indirecte hinder Aanleiding In de gemeente Zeist worden 40 woningen mogelijk

Nadere informatie

Leidse Ring Noord. Concept Voorkeursuitwerking

Leidse Ring Noord. Concept Voorkeursuitwerking Leidse Ring Noord Concept Voorkeursuitwerking Tracédeel Oude Spoorbaan Bespreking met klankbordgroep 8 september 2015 Agenda Inleiding / Doel van deze avond: - Inventarisatie van reacties - Eerste beantwoording

Nadere informatie

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE 1 2 3 4 5 6 7 VRAGEN EN ANTWOORDEN Naar aanleiding van de presentatie is er een mogelijkheid voor

Nadere informatie

Beter spoor tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad

Beter spoor tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad Beter spoor tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad Beter spoor tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad De spoorverbinding tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad (OV SAAL) is een

Nadere informatie

Verslag infovergadering 17 mei 2017 heraanleg voetpaden en groen Jef Buyckxstraat

Verslag infovergadering 17 mei 2017 heraanleg voetpaden en groen Jef Buyckxstraat Verslag infovergadering 17 mei 2017 heraanleg voetpaden en groen Jef Buyckxstraat Aanwezig: 41 buurtbewoners Schepen Stad Turnhout: Luc Debondt Wegen, Groen en Mobiliteit Stad Turnhout: Steven Mateusen,

Nadere informatie

Aaneengesloten geluidsscherm. langs de oostkant van de A28. vanaf oprit A1 Hoevelaken tot bedrijven terrein de Flier

Aaneengesloten geluidsscherm. langs de oostkant van de A28. vanaf oprit A1 Hoevelaken tot bedrijven terrein de Flier 1 Aaneengesloten geluidsscherm langs de oostkant van de A28 vanaf oprit A1 Hoevelaken tot bedrijven terrein de Flier Doel: De geluidbelasting van alle woningen in Hoevelaken en Holkerveen en in het recreatie

Nadere informatie

Voorlichtingsbijeenkomst 23 april 2014, ontwikkeling van het spoor

Voorlichtingsbijeenkomst 23 april 2014, ontwikkeling van het spoor Voorlichtingsbijeenkomst 23 april 2014, ontwikkeling van het spoor Op de bijeenkomst werd voor ProRail een toelichting gegeven door dhr. Bert Kassies. Hij is voor ProRail verantwoordelijk voor het project

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN DE WERELD VAN DE EFTELING NOTA BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN EN AMBTSHALVE AANPASSING

BESTEMMINGSPLAN DE WERELD VAN DE EFTELING NOTA BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN EN AMBTSHALVE AANPASSING BESTEMMINGSPLAN DE WERELD VAN DE EFTELING NOTA BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN EN AMBTSHALVE AANPASSING Vastgesteld in de vergadering van de raad van de gemeente Loon op Zand van 6 juni 2013 1. INLEIDING Op

Nadere informatie

Verslag locatiebezoek Golfbaanpad 20 juni 2018

Verslag locatiebezoek Golfbaanpad 20 juni 2018 Verslag locatiebezoek Golfbaanpad 20 juni 2018 1 Inleiding In november 2017 is de Gebiedsvisie Landelijk Capelle door de gemeenteraad vastgesteld in de vorm van een reisgids met twintig projecten, die

Nadere informatie

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route Enquête verkeersveiligheid school - thuis route Inleiding Bij het maken van ons nieuwe schoolplan 2011-2015 is er onder de ouders van onze kinderen een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Bij dit onderzoek

Nadere informatie

Bewonersbijeenkomst Hollandsche IJssel 25 september 2016

Bewonersbijeenkomst Hollandsche IJssel 25 september 2016 Bewonersbijeenkomst Hollandsche IJssel 25 september 2016 1 Inleiding Onno de Vries, communicatieadviseur bij de gemeente Capelle aan den IJssel, heet iedereen van harte welkom. Hij vertelt dat de bijeenkomst

Nadere informatie

Samenvatting onderzoeken variant 7 en 7B

Samenvatting onderzoeken variant 7 en 7B De volgende onderzoeken zijn uitgevoerd: Verkeerstechnisch (tekeningen) Verkeerskundig (verkeersmodellen) Kostenramingen Geluidberekeningen Strategische Milieu Beoordeling Maatschappelijke Kosten Baten

Nadere informatie

Werkzaamheden omgeving viaduct Hoofdstraat, en Weekendafsluiting Hoofdstraat, inclusief op- en afritten, van 28 september tot 1 oktober

Werkzaamheden omgeving viaduct Hoofdstraat, en Weekendafsluiting Hoofdstraat, inclusief op- en afritten, van 28 september tot 1 oktober Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1313-AVR

Nadere informatie

Engineering geluidsschermen langs de Rijksweg A28 ter hoogte van Vathorst

Engineering geluidsschermen langs de Rijksweg A28 ter hoogte van Vathorst Ontwikkelingsbedrijf Vathorst Engineering geluidsschermen langs de Rijksweg A28 ter hoogte van Vathorst Akoestische randvoorwaarden (memo) Datum 6 september 2004 OBV072/Bxt/0727 Kenmerk Eerste versie 1

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN DE WERELD VAN DE EFTELING NOTA BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN EN AMBTSHALVE AANPASSINGEN

BESTEMMINGSPLAN DE WERELD VAN DE EFTELING NOTA BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN EN AMBTSHALVE AANPASSINGEN BESTEMMINGSPLAN DE WERELD VAN DE EFTELING NOTA BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN EN AMBTSHALVE AANPASSINGEN Vastgesteld in de vergadering van de raad van de gemeente Loon op Zand van * 1. INLEIDING Op grond van

Nadere informatie

Vragen aan ProRail n.a.v. bewonersavond Zevenbergen 25/9/17. Reactie ProRail

Vragen aan ProRail n.a.v. bewonersavond Zevenbergen 25/9/17. Reactie ProRail Vragen aan ProRail n.a.v. bewonersavond Zevenbergen 25/9/17 Vraag Algemeen Hebben geluidsschermen en raildempers effect op trillingen (ten positieve of ten negatieve)? Er is ook geen positief effect? Hoe

Nadere informatie

3Generiek Programma. van Eisen HOOFDSTUK 3.4 UITGANGSPUNTEN 3.1 INLEIDING 3.2 EISEN VAN DE OPDRACHTGEVER 3.3 EISEN

3Generiek Programma. van Eisen HOOFDSTUK 3.4 UITGANGSPUNTEN 3.1 INLEIDING 3.2 EISEN VAN DE OPDRACHTGEVER 3.3 EISEN HOOFDSTUK 3.1 INLEIDING 3Generiek Programma van Eisen Dit Programma van Eisen geldt voor het opnieuw in dienst stellen van de spoorverbinding tussen en zoals omschreven in hoofdstuk 2. Aan de hand van

Nadere informatie

Tabel 1: Uitkomsten van bijeenkomsten 23 maart, 9 april en 30 april

Tabel 1: Uitkomsten van bijeenkomsten 23 maart, 9 april en 30 april Tabel 1: Uitkomsten van bijeenkomsten 23 maart, 9 april en 30 april Vragen/wensen/ideeën Opgenomen in het plan Nog nader te onderzoeken Niet overgenomen omdat 23 maart 2015 Behoud parkeerplaats ouderen

Nadere informatie

SAMENVATTING INLOOPAVOND ONTWIKKELING TERREIN VOORMALIG WATERBEDRIJF

SAMENVATTING INLOOPAVOND ONTWIKKELING TERREIN VOORMALIG WATERBEDRIJF SAMENVATTING INLOOPAVOND ONTWIKKELING TERREIN VOORMALIG WATERBEDRIJF 1 2 7 2 0 1 7 SAMENVATTING INLOOPAVOND ONTWIKKELING TERREIN VOORMALIG WATERBEDRIJF Op 30 mei 2017 was er een inloopavond in de raadzaal

Nadere informatie

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Info deelnemers Aantal deelnemers: 20 6% Vrouw 28% 1% 6% Leerling Ouder Man Leerkracht 94% 67% Ander Meldingen Meldingen

Nadere informatie

Discussie avond enquête- resultaten De rafelranden van Vught Verdiept

Discussie avond enquête- resultaten De rafelranden van Vught Verdiept Discussie avond enquête- resultaten De rafelranden van Vught Verdiept Onderzoek onder 444 bewoners, die nabij het spoor in Vught wonen Waarom? Aandacht specifiek voor bewoners langs spoor Hun zorgen zichtbaar

Nadere informatie

Memo. Gemeente Midden Drenthe Patrick Pellen, Tebodin Netherlands.

Memo. Gemeente Midden Drenthe Patrick Pellen, Tebodin Netherlands. Memo Aan Van Afdeling E-mail Gemeente Midden Drenthe Patrick Pellen, Tebodin Netherlands Consultancy Patrick.pellen@tebodin.com Memo nr.: 01 Onderwerp: Ruimtelijke inpassing geluidsscherm Tebodin Tebodin

Nadere informatie

1 Hebben deze extra intercity s per uur een positieve of een negatieve invloed op je reistijd?

1 Hebben deze extra intercity s per uur een positieve of een negatieve invloed op je reistijd? Trein Vanaf september gaan er meer treinen rijden op het traject Eindhoven-Den Bosch. Dit betekent dat er iedere tien minuten een intercity vertrekt op het traject. 45% 40% 35% 30% 25% 20% 15% 10% 5% 0%

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij het Verkeersexamen 2014 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard

Nadere informatie

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Schetsontwerp Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Presentatie definitief schetsontwerp - 19 maart 2015 INHOUD 1. GEFORMULEERDE KNELPUNTEN EN OPGAVEN - doorstroming van het verkeer - organisatie

Nadere informatie

Stikstoffabriek Zuidbroek 2

Stikstoffabriek Zuidbroek 2 Stikstoffabriek Zuidbroek 2 INFORMATIEAVOND 17 JULI 2018 1 Inhoud Korte terugblik informatie bijeenkomst d.d. 21 juni 2018 Terugkoppeling acties beperken overlast werkverkeer Toelichting 1e aanzet verkeersplan

Nadere informatie

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017)

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Op donderdag 7 december heeft de gemeente Dinkelland een werksessie georganiseerd met omwonenden en ondernemers rond de Bisschopsstraat,

Nadere informatie

Wilhelminalaan verkeersveiliger. Hier komt tekst. Hier komt ook tekst. 2 e bewonersbijeenkomst 30 juni Utrecht.nl.

Wilhelminalaan verkeersveiliger. Hier komt tekst. Hier komt ook tekst. 2 e bewonersbijeenkomst 30 juni Utrecht.nl. Wilhelminalaan verkeersveiliger Hier komt tekst Hier komt ook tekst 2 e bewonersbijeenkomst 30 juni 2016 (versie 3, EGK) Opzet avond Opening Tot nu toe Mogelijkheden profiel Uitgewerkt mogelijk ontwerp

Nadere informatie

Verslag op hoofdlijnen bijeenkomst nieuwe bouwlocaties d.d. 19 juni 2019

Verslag op hoofdlijnen bijeenkomst nieuwe bouwlocaties d.d. 19 juni 2019 Verslag op hoofdlijnen bijeenkomst nieuwe bouwlocaties d.d. 19 juni 2019 Etten-Leur onderzoekt mogelijke locaties voor de bouw van nieuwe woningen en de aanleg van bedrijventerrein buiten bestaand stedelijk

Nadere informatie

Halte Grubbenvorst/Greenpark Venlo locatieonderzoek

Halte Grubbenvorst/Greenpark Venlo locatieonderzoek Halte Grubbenvorst/Greenpark Venlo locatieonderzoek Dorpsraad, 7 april 2015 inhoudsopgave 1. Eisen en wensen halte 2. Locaties 1. Californische weg 2. Burgemeester van Kempenstraat 3. Sportpark 3. Vragen

Nadere informatie

Aanvraagformulier Hogere waarden Wet geluidhinder Bestemmingsplan " Zeuven Heuvels Wezep"

Aanvraagformulier Hogere waarden Wet geluidhinder Bestemmingsplan  Zeuven Heuvels Wezep GEMEENTE LDEBREK gemeente@oldebroek.nl www.oldebroek.nl Tel: (0525) 38200 Fax: (0525) 33327 Postbus 2 809 ZG ldebroek Aanvraagformulier Hogere waarden Wet geluidhinder Bestemmingsplan " Zeuven Heuvels

Nadere informatie

De rafelranden van Vught Verdiept

De rafelranden van Vught Verdiept Discussie avond enquête-resultaten De rafelranden van Vught Verdiept Onderzoek onder 492 bewoners, die nabij het spoor in Vught wonen Waarom? Aandacht specifiek voor bewoners langs spoor Hun zorgen zichtbaar

Nadere informatie

Vrijleggen MerwedeLingeLijn Verkenning Spoorkruisingen in Tricht. Roland Jansen - ProRail

Vrijleggen MerwedeLingeLijn Verkenning Spoorkruisingen in Tricht. Roland Jansen - ProRail Vrijleggen MerwedeLingeLijn Verkenning Spoorkruisingen in Tricht Roland Jansen - ProRail Spoorontwikkelingen in omgeving Tricht Vervangen Lingebrug Nieuwe stationstraverse Spoorvernieuwing Proef Elke Tien

Nadere informatie

TOELICHTING op het Besluitformulier - Voorstel met registratienummer 2015/2302.

TOELICHTING op het Besluitformulier - Voorstel met registratienummer 2015/2302. Openbaar Besluit Projectmanagement Registratienummer : 2015/2321 Datum : 16 januari 2015 Opgesteld door : J.A. Pierik Onderwerp: Uitspreken voorkeur variant treinstation Hazerswoude-Koudekerk TOELICHTING

Nadere informatie

Veldwerkopdracht Utrecht in ontwikkeling

Veldwerkopdracht Utrecht in ontwikkeling Veldwerkopdracht Utrecht in ontwikkeling Herstructurering van de Schepenbuurt en omgeving Maarten Seerden Inleiding Schepenbuurt en omgeving Bouwperiode: jaren 40-50 van de 20e eeuw Wijk is verouderd behoefte

Nadere informatie

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Deel 2a Ik zou graag zien dat er weinig wordt aangepast, alleen het weggedeelte asfalteren en enkele verkeersdrempels

Nadere informatie

Concept ontwerp voor Cremerstraat en parkstrook. Bewonersavond 2 juli 2014

Concept ontwerp voor Cremerstraat en parkstrook. Bewonersavond 2 juli 2014 Concept ontwerp voor Cremerstraat en parkstrook Bewonersavond 2 juli 2014 Programma 19.30 Opening en doel van de avond 19.35 Resultaten internetpeiling 19.50 Toelichting op het ontwerp op hoofdlijnen

Nadere informatie

Fietsroute Apeldoorn - Deventer

Fietsroute Apeldoorn - Deventer Fietsroute Apeldoorn - Deventer Het proces Tijdens de inloopavonden op 19 en 20 januari zijn eerste ideeën in schetsontwerpen getoond. Naar aanleiding van reacties uit de Zonnewende is het verbeteren van

Nadere informatie

18 juni 2015. Bewonersbijeenkomst Victoriberg

18 juni 2015. Bewonersbijeenkomst Victoriberg 18 juni 2015 Bewonersbijeenkomst Victoriberg Programma 19:30 uur 20:00 uur: Inlopen 20:00 uur 20:15 uur: Welkomswoord wethouder Knapp 20:15 uur 20:30 uur: Presentatie Marcel Luijnenburg 20:30 uur 21:00

Nadere informatie

Ontwerpbesluit Hogere waarde Wet geluidhinder

Ontwerpbesluit Hogere waarde Wet geluidhinder Ontwerpbesluit Hogere waarde Wet geluidhinder Project: Nieuwbouw woningen Steekterweg 78 A-C in Alphen aan den Rijn Datum besluit: Milieudienst West-Holland Bezoekadres: Postbus 159 Schipholweg 128 Tel.:

Nadere informatie

Betreft: Nieuwsbrief. 10 februari 2016. Beste dorpsgenoot,

Betreft: Nieuwsbrief. 10 februari 2016. Beste dorpsgenoot, Betreft: Nieuwsbrief 10 februari 2016 Beste dorpsgenoot, Weet je nog vorig jaar? Op Bevrijdingsdag een ontbijt op de dijk, onze sit-in op de Nieuwsteeg en het hoogtepunt de mars op Geldermalsen waarbij

Nadere informatie

Bijlage L bij het TB Achtergronddossier geluid Nadere onderbouwing keuzes Viaductweg

Bijlage L bij het TB Achtergronddossier geluid Nadere onderbouwing keuzes Viaductweg Bijlage L bij het TB Achtergronddossier geluid Nadere onderbouwing keuzes Viaductweg 34064v2 november 2010 1.0 Onderzoeksvraag Deze notitie is opgesteld als nadere onderbouwing voor de keuzes in het integraal

Nadere informatie

MASTERPLAN WAGENWERKPLAATS

MASTERPLAN WAGENWERKPLAATS MASTERPLAN WAGENWERKPLAATS Verslag bijeenkomst 19 december 2016 2 Verslag bijeenkomst 19 december 2016 Impressie bijeenkomst De gemeente Amersfoort heeft afgelopen zomer, zoals aangegeven, het Masterplan

Nadere informatie

Raadscommissievergadering Inwoners en Bestuur, 5 april 2016

Raadscommissievergadering Inwoners en Bestuur, 5 april 2016 SPREEKRECHT Brede School Visio-Oost, A.Klomp Raadscommissievergadering Inwoners en Bestuur, 5 april 2016 Namens een aantal betrokken en bezorgde bewoners van de Van Steenhuijslaan, het Jan Hondongpark

Nadere informatie

Presentatie gemeenteraad Dongen. s Gravenmoer: Op weg naar een leefbaar dorp

Presentatie gemeenteraad Dongen. s Gravenmoer: Op weg naar een leefbaar dorp Presentatie gemeenteraad Dongen s Gravenmoer: Op weg naar een leefbaar dorp 1 Welkom! Presentatie door: Verkeersgroep s Gravenmoer Ondersteund door: Dorpsraad s Gravenmoer, namens alle bewoners Voorwoord

Nadere informatie

Informatieavond Programma Hoogfrequent Spoorvervoer. s-hertogenbosch. 27 november 2017

Informatieavond Programma Hoogfrequent Spoorvervoer. s-hertogenbosch. 27 november 2017 Informatieavond Programma Hoogfrequent Spoorvervoer s-hertogenbosch 27 november 2017 Via deze link kunt u de animatie van het project bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=g7kyzfy6m6w meer reizigerstreinen:

Nadere informatie

N631 Oosterhout Gilze-Rijen

N631 Oosterhout Gilze-Rijen N631 Oosterhout Gilze-Rijen Op 13 juni vond een inloopavond plaats over de plannen voor de N631 Rijen- Oosterhout (Vijf Eikenweg Oosterhoutseweg). Hier werden onderstaande varianten voor de weg gepresenteerd:

Nadere informatie

Verkeersonderzoek. Kenmerken advies: www.meldpunt veiligverkeer.nl. Naam dossier: D1509 1512 3044 0384. Locatie: Gemeente Zwolle: Havezathenallee

Verkeersonderzoek. Kenmerken advies: www.meldpunt veiligverkeer.nl. Naam dossier: D1509 1512 3044 0384. Locatie: Gemeente Zwolle: Havezathenallee Verkeersonderzoek www.meldpunt veiligverkeer.nl Kenmerken advies: Naam dossier: D1509 1512 3044 0384 Locatie: Gemeente Zwolle: Havezathenallee Datum uitgifte advies: Oversteekbaarheid fietsers en voetgangers

Nadere informatie

Uitwerking verkeersstudie Olst. Derde bijeenkomst begeleidingsgroep. Floris Frederix Peter Dinnissen 22 maart 2018

Uitwerking verkeersstudie Olst. Derde bijeenkomst begeleidingsgroep. Floris Frederix Peter Dinnissen 22 maart 2018 Uitwerking verkeersstudie Olst Derde bijeenkomst begeleidingsgroep Floris Frederix Peter Dinnissen 22 maart 2018 2 Proces Fase 1: Initiatieffase Fase 2: Definitiefase Fase 3: Ontwerpfase (voorlopig) Fase

Nadere informatie

Visie Spoorgeluidmaatregelen Arnhem. Presentatie Bewonersavond Zuidzijde Spoor Gemeente Arnhem, 7 november 2018

Visie Spoorgeluidmaatregelen Arnhem. Presentatie Bewonersavond Zuidzijde Spoor Gemeente Arnhem, 7 november 2018 Visie Spoorgeluidmaatregelen Arnhem Presentatie Bewonersavond Zuidzijde Spoor Gemeente Arnhem, 7 november 2018 Aanleiding Nieuw wet, nieuwe kaders: Geluid Productie Plafonds (GPP s) Deze zijn in 2014 vastgesteld

Nadere informatie

Samenvatting onderzoeken variant 7

Samenvatting onderzoeken variant 7 De volgende onderzoeken zijn uitgevoerd: Verkeerstechnisch (tekeningen) Verkeerskundig (verkeersmodellen) Kostenramingen Geluidberekeningen Strategische Milieu Beoordeling Maatschappelijke Kosten Baten

Nadere informatie

Hellendoorn. Aan de raad. Noord. Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC

Hellendoorn. Aan de raad. Noord. Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC Noord Hellendoorn Aan de raad Samenvatting: In september 2012 dient het NS-station verplaatst te zijn naar het centrum van Nijverdal. De stationsomgeving

Nadere informatie

stedenbouwkundig plan stationsgebied hilversum informatieavond 13 november 2017

stedenbouwkundig plan stationsgebied hilversum informatieavond 13 november 2017 stedenbouwkundig plan stationsgebied hilversum informatieavond 13 november 2017 programma 19:30-19:40 19:40-19:45 19:45-20:15 20:15-20:30 20:30-21:00 21:00-21:15 Welkom (Wimar Jaeger) Toelichting op de

Nadere informatie

Provinciale weg N231; Verkeersintensiteit, geluid en luchtkwaliteit 1

Provinciale weg N231; Verkeersintensiteit, geluid en luchtkwaliteit 1 Provinciale weg N231 Verkeersintensiteit, geluid en luchtkwaliteit Afdeling Openbare Werken/VROM drs. M.P. Woerden ir. H.M. van de Wiel Januari 2006 Provinciale weg N231; Verkeersintensiteit, geluid en

Nadere informatie

Herinrichting Velserduinplein

Herinrichting Velserduinplein INSPRAAKDOCUMENT Herinrichting Velserduinplein gemeente Velsen juni 2017 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Inspraakreacties en standpunten college 3. Conclusie 1. INLEIDING Begin 2016 heeft het college besloten

Nadere informatie

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht Hoe verandert uw route naar de? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat www.rijkswaterstaat.nl 0800-8002 (gratis, dagelijks 06.00-22.30 uur) maart 2014 cd0314ck001

Nadere informatie

Utrecht brengt geluid in kaart

Utrecht brengt geluid in kaart Utrecht brengt geluid in kaart Geluidskaarten en tabellen over het jaar 2016 Ontwikkelorganisatie Ruimte Ruimtelijke kwaliteit en duurzaamheid datum: 12 december 2017 Europese Richtlijn Omgevingslawaai

Nadere informatie

Voorkeursschetsontwerp traverse Lemmer

Voorkeursschetsontwerp traverse Lemmer Bylage 4 Voorkeursschetsontwerp traverse Lemmer Uit de verkeersstudie naar de Rondweg Lemmer (uitgevoerd in 2009/2010) is een voorkeursschetsontwerp naar voren gekomen. Dit ontwerp bestaat in hoofdlijnen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Programma Hoogfrequent Spoorvervoer - Geldermalsen en omgeving

Nieuwsbrief Programma Hoogfrequent Spoorvervoer - Geldermalsen en omgeving pagina 1 van 7 september 2016 Nieuwsbrief Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Geldermalsen en omgeving Dit is de nieuwsbrief PHS Geldermalsen. In deze nieuwsbrief informeren wij u over de voortgang van

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek

Akoestisch onderzoek Akoestisch onderzoek Cumulatieve geluidbelasting Triangel Waddinxveen In opdracht van: Behandeld door: Burgemeester en wethouders van de gemeente Waddinxveen Dhr. D. Koppenaal Postbus 400 2740 AK Waddinxveen

Nadere informatie

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 6 februari 2019 Amersfoort

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 6 februari 2019 Amersfoort Kamerlingh Onnesstraat e.o. 6 februari 2019 Amersfoort Adviesbureau Haver Droeze BNT Muurhuizen 165, 3811 EG Amersfoort T (033) 461 35 35 info@haverdroeze.nl haverdroeze.nl PROGRAMMA Welkom Deel 1: Presentatie

Nadere informatie

Meedenkbijeenkomst planstudie Ring Utrecht A27/A12: Opbrengstnotitie 13 januari 2014 Knooppunt Rijnsweerd

Meedenkbijeenkomst planstudie Ring Utrecht A27/A12: Opbrengstnotitie 13 januari 2014 Knooppunt Rijnsweerd Meedenkbijeenkomst planstudie Ring Utrecht A27/A12: Opbrengstnotitie 13 januari 2014 Knooppunt Rijnsweerd Op 13 januari 2014 heeft er een meedenkbijeenkomst plaatsgevonden van het project planstudie Ring

Nadere informatie

Uitwerking thema avond verkeer Huis ter Heide 3 juni 2019

Uitwerking thema avond verkeer Huis ter Heide 3 juni 2019 Uitwerking thema avond verkeer Huis ter Heide 3 juni 09 Inhoudsopgave:. Zorgpunten. Samenvatting 3. Samenvatting voor en nadelen in tabel verwerkt 4. Bijlage : bijdrage per groepje. Aan het begin van de

Nadere informatie

Evaluatie wekelijkse markt aan het Dirk IV plein te Hoornaar

Evaluatie wekelijkse markt aan het Dirk IV plein te Hoornaar Evaluatie wekelijkse markt aan het Dirk IV plein te Hoornaar februari 2009. Evaluatie weekmarkt aan Het Dirk IV-plein te Hoornaar Aan de Gemeenteraad van Giessenlanden is toegezegd dat een evaluatie zou

Nadere informatie

VERSLAG GROEPSGESPREKKEN UPDATE VISIE ONTWIKKELSTRATEGIE REITDIEPZONE

VERSLAG GROEPSGESPREKKEN UPDATE VISIE ONTWIKKELSTRATEGIE REITDIEPZONE VERSLAG GROEPSGESPREKKEN UPDATE VISIE ONTWIKKELSTRATEGIE REITDIEPZONE Datum: 27 februari 2017 Plaats: Stadskerk, Friesestraatweg 221, Groningen Tijd: 19.30 21.00 uur Aanwezig: Ale Woudstra (onafhankelijk

Nadere informatie

Betreft ontwerp verkeersbesluit kruising Zwartemeerlaan Westlanderwerf - Teunisbloem: opheffen voetgangersoversteekplaats, Wervepad wordt fietspad.

Betreft ontwerp verkeersbesluit kruising Zwartemeerlaan Westlanderwerf - Teunisbloem: opheffen voetgangersoversteekplaats, Wervepad wordt fietspad. Zienswijzennotitie Betreft ontwerp verkeersbesluit kruising Zwartemeerlaan Westlanderwerf - Teunisbloem: opheffen voetgangersoversteekplaats, Wervepad wordt fietspad. Er zijn zeven brieven met zienswijzen

Nadere informatie

Uitwerking verkeersonderzoek Olst. Informatieavond. 16 mei 2018

Uitwerking verkeersonderzoek Olst. Informatieavond. 16 mei 2018 Uitwerking verkeersonderzoek Olst Informatieavond 16 mei 2018 2 Agenda vanavond Aanleiding Verbeteren Leefbaarheid en Veiligheid in Olst Eerder onderzoek rondweg Olst Jan Hooglandstraat Twee varianten

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT VASTSTELLING HOGERE GRENSWAARDE WGH

ONTWERPBESLUIT VASTSTELLING HOGERE GRENSWAARDE WGH ONTWERPBESLUIT VASTSTELLING HOGERE GRENSWAARDE WGH Besluit van burgemeester en wethouders tot vaststelling ex artikel 110a, lid 1 van de Wet geluidhinder van een hogere grenswaarde ten behoeve van de Herinrichting

Nadere informatie

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg Waarom zijn er plannen voor een tunnel voor alle verkeer bij de spoorwegovergang Paterswoldseweg? Wat zijn deze plannen? En wat voor gevolgen heeft dit voor uw buurt?

Nadere informatie

Tweede Klankbordgroep Wagenaarkade, Utrecht 13 oktober 2016

Tweede Klankbordgroep Wagenaarkade, Utrecht 13 oktober 2016 Tweede Klankbordgroep Wagenaarkade, Utrecht 13 oktober 2016 1e Werkgroep: Terugblik en vervolg 2e Werkgroep: Thema s 1. Spelen en sport 2. Verkeer en parkeren 3. Groen 4. Verblijf 5. Honden 6. Bruggetje

Nadere informatie

Bewonersavonden geluidhinder HSL Zuid

Bewonersavonden geluidhinder HSL Zuid VERSLAG Bewonersavonden geluidhinder HSL Zuid In dit verslag staan de gezichtspunten van de deelnemers aan de verschillende bewonersavonden die plaatsvonden in het kader van de geluidhinder HSL Zuid. De

Nadere informatie

Gemeente: projectleider ruimtelijke procedure verkeerskundig adviseur wijkadviseur projectleider onderwijshuisvesting Schoolbestuur: geen

Gemeente: projectleider ruimtelijke procedure verkeerskundig adviseur wijkadviseur projectleider onderwijshuisvesting Schoolbestuur: geen Concept-verslag rondgang buurt nieuwbouw Rafael Donderdag 7 juni 2018 17.30-18.30 uur Aanwezig: (bij plaatsing verslag op website worden namen weggehaald, alleen aantallen en functies weergegeven) Bewoners:

Nadere informatie

[ T e c h n a s i u m ] Een innovatieve spoorwegovergang

[ T e c h n a s i u m ] Een innovatieve spoorwegovergang [ T e c h n a s i u m ] Een innovatieve spoorwegovergang Een innovatieve spoorwegovergang Opdrachtgever De opdrachtgever van dit project is... Hij is civiel ingenieur en werkzaam bij het bedrijf Prorail,

Nadere informatie

nieuwsbrief 3 Geluidsmaatregelen aan het spoor in Rijen Werkzaamheden oktober Stedenbouwkundige visie Spoorzone Rijen Vervolgstappen

nieuwsbrief 3 Geluidsmaatregelen aan het spoor in Rijen Werkzaamheden oktober Stedenbouwkundige visie Spoorzone Rijen Vervolgstappen Oktober 2014 Nummer 3 nieuwsbrief 3 Geluidsmaatregelen aan het spoor in Rijen ProRail en de gemeente Gilze en Rijen willen de geluidsoverlast van het spoor in Rijen verminderen door middel van geluidsmaatregelen

Nadere informatie