Mocht je na het lezen van deze "getting started" interesse hebben in extra functionaliteiten, neem dan gerust contact met:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Mocht je na het lezen van deze "getting started" interesse hebben in extra functionaliteiten, neem dan gerust contact met:"

Transcriptie

1 WMS Portal In dit hoofdstuk worden de diverse schermen van het WMS systeem doorlopen. Dit document bevat alle informatie die je nodig hebt om met WMS systeem aan de slag te kunnen. Stap voor stap leggen we uit wat je op de diverse schermen kunt verwachten. Het kan voorkomen dat er schermen beschreven staan die voor u niet zichtbaar zijn omdat deze niet afgenomen zijn door uw bedrijf. Ook kan het zijn dat schermen niet zichtbaar zijn omdat je daar als gebruiker de rechten niet voor heeft gekregen. De Portal kan namelijk zo ingericht worden dat schermen aan bepaalde gebruikers of groepen gebruikers worden toegekend. Mocht je na het lezen van deze "getting started" interesse hebben in extra functionaliteiten, neem dan gerust contact met: info@warehouse-online.nl Inloggen bij Portal Om in te loggen bij de Portal zal gebruikgemaakt moeten worden van de webbrowser Chrome of Firefox. Voer in een van deze webbrowsers het volgende adres (URL) in: Het inlogscherm zoals hieronder weergegeven zal worden getoond. Vul hier respectievelijk de gebruikersnaam, het wachtwoord en de bedrijfsnaam in en klik op inloggen. De schermen Hieronder zijn de diverse schermen, die in de afbeelding hier beneden zijn weergegeven, beschreven en zijn de functies hiervan uitgelegd.

2 Beheren (Dit tabblad wordt alleen getoond voor systeembeheerders en administrators) In dit scherm zijn vijf opties: 1. Medewerkers 2. Inlezen Excelbestand 3. Import bestanden 4. Waarschuwingsberichten 5. Gebruikerssessies 1. Medewerkers In het gebruikersscherm zijn alle gebruikers te vinden. Hier kan een gebruiker worden toegevoegd of een bestaande gebruiker worden gewijzigd door op de rechtermuisknop te klikken. Wijzigen kan ook door dubbel te klikken op de medewerker. De gebruikersnaam en een wachtwoord moeten worden ingegeven om te kunnen gebruiken bij het inloggen. Bij volledige naam moet de voor- en achternaam en eventuele tussenvoegsels worden ingevuld. Bij Toegewezen profiel kan het rechtenniveau van de medewerker worden toegekend. 2. Inlezen Excelbestand Via deze optie kunnen Excelbestanden met data worden geïmporteerd. Klik op Kies Excel bestand om het juiste bestand te selecteren. Zie Pdf-bestand Inlezen Excelbestand via portal op voor de handleiding over het importeren van data. 3. Import bestand Bij deze optie is een lijst te zien met alle geïmporteerde bestanden in het WMS met daarbij de respectievelijke status. Onderin het scherm staat het logboek van het geselecteerde importbestand. Hier kan gezien worden of het bestand succesvol is geïmporteerd. Is dit niet het geval dan kan in het logboek gezien worden waar het fout is gegaan. 4. Waarschuwingsberichten Bij deze optie zijn waarschuwingsberichten van het systeem te zien. Hier kan bijvoorbeeld worden getoond dat de import of export goed is gegaan. 5. Gebruikerssessies Hier zijn alle gebruikerssessies te zien, zowel de actieve als de inactieve gebruikers. Indien je links in het scherm een gebruiker selecteert, krijg je rechts alle sessies te zien. Als op een sessie geklikt wordt, wordt in het logboek de logging voor die betreffende sessie getoond. Hier staan alle stappen die deze gebruiker heeft doorlopen.

3 Producten In dit scherm zijn alle producten te vinden. Om resultaten te zien moet eerst in de linker kolom een filter worden ingesteld, zoals bijvoorbeeld een productgroep. Rechts wordt het resultaat zichtbaar en kan het betreffende product worden geselecteerd. Normaal gesproken zijn er onderin dit scherm drie tabbladen te vinden: 1. Voorraad Hier is de voorraad van het geselecteerde product op de diverse locaties te vinden (indien het artikel op meerdere locaties aanwezig is). 2. Eigenschappen Hier zijn de eigenschappen (indien aanwezig) van het product te zien. De naam, beschrijving en de waarde van het eigenschap wordt getoond. Hier kunnen ook eigenschappen van het product toegevoegd of gewijzigd worden. 3. Identificaties Hier worden van het betreffende product het ID (= artikelnummer) en overige identificatienummers getoond. Per product kunnen meerdere ID s worden toegekend. Een notitieblok heeft bijvoorbeeld een EAN code die vastgelegd wordt, maar de blokken komen binnen per 10 stuks in een doos. Deze doos heeft wellicht een eigen EAN code die u ook vast wil leggen. Ook is hier informatie over het toegekende productnummer te vinden. De fabrikant heeft aan een product een productnummer toegekend, maar hier kan ook uw eigen productnummer aan worden toegekend. De informatie hiervan is in dit tabblad te vinden. Locaties In dit scherm kan de voorraad per artikel per magazijn worden opgezocht. Links in het scherm moet het magazijn worden geselecteerd mochten er meerdere magazijnen aanwezig zijn. Daaronder staan eventuele sub-locaties van het magazijn, de magazijngebieden. Dit kan er maar een zijn, zoals bijvoorbeeld voorraad, maar dit kunnen er ook meerdere zijn, wanneer u over meerdere locaties binnen het magazijn beschikt (bijvoorbeeld zone 1, 2 en 3). Rechts worden dan alle locaties van het desbetreffende magazijn weergegeven. Als de locatie geselecteerd is, wordt onderin het scherm het artikel en de voorraad van het artikel weergegeven. Inslag Inslag is het ontvangen van goederen. Hier zijn twee opties voor: 1. Orders 2. Ontvangen op orders 1. Orders Hier kunnen alle binnenkomende orders worden teruggekeken. Zowel inkooporders als verkoop retourorders. 2. Ontvangen op orders Hier moet het ordernummer worden ingegeven. Na deze handeling zullen alle inkomende regels worden weergegeven. Hoeveel er nog open staan en dus ontvangen moeten worden en hoeveel er binnengekomen zijn. Hier kunnen ook labels worden geprint voor desbetreffende artikel.

4 Productie Productie orders Hier staan alle productie orders. Links kunnen de gebruikelijke filters worden ingesteld, rechts zijn de orders zichtbaar. Onderin zijn 4 tabbladen zichtbaar met extra informatie over de geselecteerde order: 1. Ontvangstregels 2. Verbruiksregels 3. Kenmerken 4. Voorraadmutaties Voorraad Bij voorraad zijn drie opties: 1. Voorraad 2. Voorraadmutaties 3. Objecten 1. Voorraad Op verschillende plaatsen in het WMS kunnen de producten en voorraad worden bekeken. In het scherm Voorraad worden de producten in de context van voorraad weergegeven. Dit is dan ook het hoofdscherm voor de voorraad. Links selecteer je het magazijn waarvan je de voorraad wenst te zien en klik op zoeken (dit kan nog eventueel verder worden uitgesplitst). Recht wordt dan de voorraad van het geselecteerde magazijn zichtbaar. Onderin het scherm zijn vier tabbladen met extra informatie. 1. Voorraadmutaties Hier zijn alle mutaties die op de voorraad van een product gedaan zijn te vinden. 2. Object-afmetingen (indien aanwezig) 3. Object-kenmerken (indien aanwezig) 4. Transacties Hier zijn alle transacties te zien. Een transactie is bijvoorbeeld een inventarisatie. Dit is geen mutatie (tenzij er een voorraadcorrectie toegepast wordt). 2. Voorraadmutaties Dit is één scherm met alle voorraad mutaties. Gezien de grote hoeveelheid data is het sterk aanbevolen om hier filter(s) toe te passen. 3. Objecten In het objecten scherm kan de gebruiker zien welke objecten er in het magazijn aanwezig zijn en welke producten daarop staan. Objecten zijn vaak dragers, denk aan dozen en pallets. Dit scherm is onderverdeeld in 2 delen: 1. Zoeken (Links in het scherm (er kan bijvoorbeeld gezocht worden op barcode/serienummer)). 2. Objecten (Rechts in het scherm). Met onderin het scherm een aantal tabbladen met extra informatie. Zoek je links in het scherm bijvoorbeeld op een barcode dan wordt rechts het object zichtbaar, onderin het scherm zijn verschillende tabbladen te zien met behorende eigenschappen bij het betreffende object.

5 Uitslag Uitslag is het logistieke proces om goederen klaar te zetten voor distributie. Bij uitslag zijn drie opties: 1. Orders 2. Picktaken 3. Inpakken 1. Orders Hier staan alle orders (uitslag) met in het scherm daaronder drie tabbladen met informatie. De drie tabbladen zijn een belangrijk middel om te kunnen ontdekken waarom er mogelijk van een order geen picktaak verschijnt. Als een order in het bovenste scherm geselecteerd wordt dan zie je onderstaande gegevens terug in de verschillende tabbladen (Orderregels, Producten, verzendinfo & eigenschappen). De gegevens variëren natuurlijk per order. Orderregels Belangrijk is onder andere de kolom Toegewezen. Als dit op 0 staat zijn er geen artikelen toegewezen aan de order en zal het artikel ook niet in de terminal van de orderpicker verschijnen. De meest voorkomende reden dat er een 0 komt te staan is dat er geen voorraad aanwezig is. Producten Hier staan alle producten behorende bij de boven in het scherm geselecteerde order. De kolom Tekort is een controle middel om te zien of er voldoende voorraad is. Hieronder is een voorbeeld te zien: Zoals te zien is, heeft deze order maar 1 artikel staan waar er 2 van besteld zijn (= totaal besteld), maar geen voorraad van is (= 0 toegewezen en dus 2 tekort). Wat ook voor kan komen is dat er wel voorraad is, maar dat die gereserveerd is voor een andere order. Ook dan wordt deze hier als tekort gezien. Als de gebruiker invloed wilt uitoefenen op de volgorde van het toewijzen van de voorraad kan dit door de order in de wacht zetten en weer uit de wacht halen. Door dit te doen trigger je de herberekening van de

6 voorraad en wordt de picktaak wel aangemaakt. Bij picktaken (zie volgende pagina) wordt er meer ingegaan op het onderwerp picktaken en waarom een picktaak niet verschijnt. Belangrijk om hier nog te vermelden is dat een reeks met opties getoond wordt als op de rechtermuisknop geklikt wordt wanneer je op een orderregel staat. Door op Wijzigen te klikken kunnen wijzigingen worden aangebracht aan een order. LET OP: Wijzigingen hebben gevolgen voor het verdere traject van de order. Veel van deze opties hebben ook hun eigen optie in het drop-down menu zoals bijvoorbeeld het in de wacht zetten van een order of wijzigen procestype. Het is raadzaam om zo weinig mogelijk in dit scherm te wijzigen en de opties in het dropdown menu te gebruiken. 2. Picktaken Hier zijn alle picktaken te vinden. Door met de rechtermuisknop op een picktaak te klikken komt er een drop down menu met de volgende opties: Open Pickregels -> Als dit geselecteerd wordt, worden alle open pickregels van desbetreffende picktaak in het onderste scherm getoond. Door dan met de rechtermuisknop op de pickregels te klikken, komt er een nieuw dropdown menu naar voren: o Tonen voorraad -> Er komt een nieuw scherm naar voren met de voorraad van dat artikel en de locatie(s) waar het artikel zich bevindt. o Wijzigen instructies -> Hier kan eventueel wat instructies worden geplaatst voor de orderpicker. o Splitsen taak -> Hier kan de picktaak worden opgesplitst in meerdere taken. o Resetten status -> Hier kan de status van de regels worden gereset. o Wijzigen prioriteit -> Hier kan de prioriteit van de pickregels worden aangepast (hoe lager het nummer, hoe hoger de prioriteit). o Printen document o Verversen o Exporteren naar Excel Wijzigen instructies -> Hier kan eventueel wat instructies worden geplaatst voor de orderpicker. Toevoegen -> Hier kan een nieuwe picktaak handmatig worden toegevoegd. Wijzigen -> Hier kan de picktaak gewijzigd worden.

7 Toggle-in-wacht -> Hier kan de picktaak in de wacht worden gezet, deze verschijnt dan niet bij de orderpickers op hun terminal. Toewijzen gebruiker -> Hier kan een gebruiker (orderpicker) worden toegewezen aan een order. Dit is dan de eerstvolgende picktaak die hij krijgt. Intrekken gebruiker -> Hier kan de gebruiker (orderpicker) ingetrokken worden. Printen document Verversen Exporteren naar Excel Geen picktaak terwijl dat wel wordt verwacht? De meest voorkomende redenen dat een picktaak niet verschijnt (op volgorde van meest voorkomend): Geen of onvoldoende voorraad (beschreven in het orderscherm); Voorraad geblokkeerd Locatie geblokkeerd De voorraad is gereserveerd voor een andere order Voorraad heeft een andere batch 3. Inpakken Dit is het inpakscherm van het WMS. Hier kan alleen de verzendeenheid worden ingegeven of gescand. Door middel van een gewone handscanner aan de computer scan je de verzendeenheid. Vervolgens komt er een pop-up scherm met 3 schermen (frames). Het bovenste scherm geeft aan welke artikelen er zijn. Het scherm onder geeft aan welke artikelen er al ingepakt zijn. Rechts geef je de verzendwijze aan. Wanneer alle artikelen ingepakt zijn klik op verzenden. Uit de labelprinter komt dan een verzendlabel. Door de artikelen een voor een te scannen gaan ze naar het onderste scherm. Een klant kan er ook voor kiezen dat wanneer de verzenddrager gescand wordt, alle artikelen van die drager automatisch in het onderste scherm komen. Zendingen Bij zendingen zijn twee opties: 1. Verzendlijsten 2. Verzendingen 1. Verzendlijsten Dit scherm is verdeeld in drie frames en toont een lijst met alle verzendingen. In het linker frame is een lijst met de hoeveelheid verzendingen voor die dag per verzendtype te zien. Rechtsboven worden dan de zendingen die op die datum met die verzendwijze verstuurd zijn getoond en rechtsonder meer gedetailleerde informatie, bijvoorbeeld het Tracking ID en Pakbonnummer. 2. Zendingen In dit scherm is een meer gedetailleerde informatie te vinden per pakbon. In de tabbladen rechtsonder in het scherm, vind je het aantal verzendeenheden en de artikelen die in de verzending(en) zitten. Relaties Hier is een overzicht van afnemers en de bijbehorende informatie te vinden. Dit is vooral interessant voor logistieke bedrijven die hun diensten aan meerdere afnemers aanbiedt.

8 Overzicht In dit scherm zijn alle rapportages die de organisatie bij RtS heeft afgenomen te vinden. Een voorbeeld is een uitslag rapport waar het aantal orders per maand voor een jaar terug gevonden kan worden. Algemene informatie over de Portal Filters Om snel en effectief met de Portal om te kunnen gaan is het belangrijk goed gebruik te maken van 'Filters'. Globaal zijn er twee filters: het pre-filter en het post-filter. Maak eerst een keuze boven in het scherm (producten, locaties, inslag etc.), daarna kunnen er filters worden toegepast. Het pre-filter is aan de linker zijde van het scherm. Deze filter kan er al voor zorgen dat bijvoorbeeld in plaats van resultaten maar 100 resultaten worden weergegeven. De pre-filter filtert de potentiéle resultaten uit, voor er überhaupt begonnen wordt met zoeken. Dit komt de snelheid ten goede. De linker afbeelding hierbeneden laat de pre-filter zien bij het scherm Producten. Hier is te zien dat eerst een productgroep geselecteerd dient te worden voordat op Start zoeken kan worden geklikt. Na Start Zoeken komen alle producten van de geselecteerde productgroep in de Portal zichtbaar. De rechter afbeelding hierbeneden laat de pre-filter zien bij het scherm Locaties. Hier is te zien dat eerst een magazijngebied geselecteerd dient te worden voordat op Start zoeken geklikt kan worden. Binnen deze resultaten kunnen ook weer filters gebruikt worden om de hoeveelheid resultaten te beperken. Hiervoor wordt de post-filter gebruikt die aan de bovenkant van het scherm te vinden is (zie afbeelding hierbeneden). Bij het scherm Producten: Bij het scherm Locaties: Elk filtermogelijkheid met een pijltje heeft een menu wat naar beneden kan worden geklapt. In de eerste optie is een lijst met alle kolomnamen te vinden. Selecteer hier op welke kolom de filter toegepast moet gaan worden. De tweede filtermogelijkheid is om de voorwaarde van de filter op te geven, bijvoorbeeld: start met.

9 In het lege invulveld kan dan het criterium van de filter worden ingegeven. Klik dan op filter toepassen om het resultaat te zien. Let op: de post-filter wordt altijd uitgevoerd binnen de pre-filter. Door op filters verwijderen te klikken, worden alle actieve filters verwijderd en kan opnieuw worden gefilterd met een ander criterium. In de laatste kolom staan alle toegepaste filters. Door op een filter te klikken wordt alleen die filter verwijderd. Wil je alle filters verwijderen? Klik dan op filters verwijderen. Indien er geen filter gebruikt is, staat hier toon toegepaste filters. Exporteren naar Excel In elk scherm is het mogelijk om een export te maken naar Excel. Door met de rechter muisknop op het scherm te klikken komt er een pop-up, waar gekozen kan worden voor Exporteren naar Excel. Het WMS zorgt er dan voor dat een Excel file naar de PC gedownload wordt met de gegevens die zich op dat moment op het scherm bevinden. Sorteren Door op een kolomkop te klikken worden de gegevens gesorteerd. Na de eerste keer wordt de kolom oplopend gesorteerd, na de tweede keer aflopend en bij de derde keer wordt de sortering weer ongedaan gemaakt. Binnen het scherm kan om maximaal 2 kolommen tegelijk worden gesorteerd.

10

Handleiding dashboard. 3WA SaaS platform

Handleiding dashboard. 3WA SaaS platform Handleiding dashboard 3WA SaaS platform 151021 versie 1.0.2 Inhoud Inloggen... 3 Menu... 4 Algemeen... 5 Beginscherm... 5 Toevoegen widget aan dashboard... 5 Overige functionaliteiten bij widgets... 8

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Versie 5.0 december 2011 Inhoudsopgave UBplus Gebruik UBplusOnline per klant instellen 2 Gebruik

Nadere informatie

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Handleiding OVM 2.0 Beheerder Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Inhoudsopgave Legenda... 4 1 Voorbereidingen... 5 1.1 Downloaden... 5 1.2 Starten en inloggen... 6 1.3 Nieuws... 6 2 Beheerportal... 8 2.1 Inloggen...

Nadere informatie

Elektronisch werkbriefje

Elektronisch werkbriefje Webservice - werkbriefjes invullen. - rapportages. Persoonlijk. - loonstroken. 1 16-1-2012 12:24:54 - inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanmelden 4 3 Werkbriefje invullen 5 4 Werkbriefje aanbieden 7 5 Rapportage

Nadere informatie

ONLINEADVISEREN.NL ONLINEADVISEREN.NL. Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren

ONLINEADVISEREN.NL ONLINEADVISEREN.NL. Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren ONLINEADVISEREN.NL Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren Handleiding onlineadviseren 120815 Blz. 1 van 17 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 3 3 Algemene functionaliteit...

Nadere informatie

3. Mijn Vf Aanpassen schermweergave en downloaden gegevens

3. Mijn Vf Aanpassen schermweergave en downloaden gegevens A.1 Vergroten van de scherminhoud A. Klik op de knop De informatie op de pagina wordt over de hele schermbreedte weergegeven, doordat het menu aan de linkerkant op de pagina niet wordt getoond..2 Verkleinen

Nadere informatie

Opstarten/instellen Sportlink Bond

Opstarten/instellen Sportlink Bond Opstarten/instellen Sportlink Bond Inhoud 1.1 Inloggen... 2 1.2 Instellen voorkeursseizoen en voorkeur waterpolo... 3 1.3 Menustructuur... 4 1.4 Overzichten: Tabellen... 5 1.5 Overzichten: Kolominstellingen

Nadere informatie

VERZENDLIJSTEN HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology

VERZENDLIJSTEN HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology VERZENDLIJSTEN HANDLEIDING OTYS Recruiting Technology OTYS RECRUITING TECHNOLOGY WWW.OTYS.NL 29-8-2017 Versie 1.0 2 INHOUD 1 Introductie... 4 1.1 Over verzendlijsten... 4 1.2 Doel van deze instructie...

Nadere informatie

Handleiding gebruik Citymail

Handleiding gebruik Citymail Handleiding gebruik Citymail Versie : 4.0.1 Jaar : 2014 Auteur : Citymail BV / Charly Traarbach Citymail BV Copyright 1 Citymail BV, Nederland 2014 Niets uit dit document mag worden vermenigvuldigd en/of

Nadere informatie

Deze handleiding is geschikt voor gebruikers van Rekeningbeheren.nl en S4Dunning. Rekeningbeheren.nl is de basis applicatie voor het uitvoeren van acties in batches en kan worden gezien als de lite versie

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

Handleiding Webshop Juni 2015

Handleiding Webshop Juni 2015 Handleiding Webshop Juni 2015 Inhoudsopgave Klant worden?... 2 Inloggen... 2 Mijn orders... 2 Algemene buttons webshop... 3 Toelichting homepage webshop... 3 Product zoeken... 5 Navigeren naar merk...

Nadere informatie

Mogelijke toepassingen. RealtimeWMS. "Webbased software to manage and control your warehouse."

Mogelijke toepassingen. RealtimeWMS. Webbased software to manage and control your warehouse. RealtimeWMS "Webbased software to manage and control your warehouse." Het standaard pakket RealtimeWMS is een zogenaamd Logistic Execution System. RealtimeWMS ondersteunt de medewerkers op de werkvloer

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

Handleiding. Online Order Entry Website. Door: Datum: Versie:

Handleiding. Online Order Entry Website. Door: Datum: Versie: Handleiding Online Order Entry Website Door: Datum: Versie: 2 Handleiding Online Order Entry Website Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 De OOE... 4 Functionaliteiten... 5 Online Order Entry...

Nadere informatie

Handleiding. Inhoud. TAMPOS Kassasyteem

Handleiding. Inhoud. TAMPOS Kassasyteem Handleiding Documentnaam : TAM Handleiding Datum : 29-01-2019 Versie : V2019.01.26 Opgesteld door : TAMSOFT Software Engineering Inhoud 1 TAMPOS Kassasysteem starten... 2 1.1 Programma Afsluiten... 2 1.2

Nadere informatie

XITEFORCE. Formulier generator.

XITEFORCE. Formulier generator. XITEFORCE Formulier generator www.nexxite.nl 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen op Xiteforce... 4 3. Onderdeel: Nieuwsbrieven... 5 3.1. Formulier maken... 5 3.2. Formulier velden toevoegen...

Nadere informatie

Elektronisch werkbriefje

Elektronisch werkbriefje Webservice - werkbriefjes - rapportages. Persoonlijk. - facturen. - layout. 1 16-1-2012 14:30:41 - inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanmelden 4 3 Werkbriefje invullen 5 4 Werkbriefje goed of afkeuren 7 5

Nadere informatie

Het Klantenportaal in detail

Het Klantenportaal in detail Het Klantenportaal in detail Deze gebruikershandleiding biedt een beschrijving van het klantenportaal welke toegankelijk is via de URL: https://portal.nutricontrol.nl/ Op het klantenportaal zijn uw certificaten,

Nadere informatie

1. Exporteren... 2. 2. Verschil Xls en Csv... 2. 3. Het maken van een Csv bestand... 4. 4. Sorteren in Excel 2003... 9. 5. Sorteren in Excel 2007...

1. Exporteren... 2. 2. Verschil Xls en Csv... 2. 3. Het maken van een Csv bestand... 4. 4. Sorteren in Excel 2003... 9. 5. Sorteren in Excel 2007... ESIS en Excel 2003 en 2007 Inhoud 1. Exporteren... 2 2. Verschil Xls en Csv... 2 3. Het maken van een Csv bestand... 4 4. Sorteren in Excel 2003... 9 5. Sorteren in Excel 2007...10 6. Filteren in Excel

Nadere informatie

ITware. Itware gebruikershandleiding

ITware. Itware gebruikershandleiding Itware gebruikershandleiding Werking ITware kort samengevat: ITware is een hulpprogramma voor uw webwinkel. Producten kunnen op éénvoudige wijze, al dan niet automatisch, worden geplaatst en onderhouden.

Nadere informatie

STBZ-NL-008 Handleiding Agendabeheer LSFDv6

STBZ-NL-008 Handleiding Agendabeheer LSFDv6 STBZ-NL-008 Handleiding Agendabeheer LSFDv6 STBZ-NL-008 Handleiding Agendabeheer LSFDv6, wijzigingen voorbehouden. 1 Inhoudsopgave 1. Inrichten agenda module... 3 1.1 Category... 4 1.2 Resource name...

Nadere informatie

1. Inleiding Instellingen Groepen Nawerktijd uitgaande oproepen in seconden Beheerdersrechten...

1. Inleiding Instellingen Groepen Nawerktijd uitgaande oproepen in seconden Beheerdersrechten... Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Instellingen... 4 2.1 Groepen... 5 2.1.1 Nawerktijd uitgaande oproepen in seconden... 7 2.1.2 Beheerdersrechten... 7 2.1.3 Handmatige nawerktijd... 7 2.1.4 Chat... 7 2.1.5 Oproepgeschiedenis...

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Handleiding Versie 3.0

Handleiding Versie 3.0 Handleiding Versie 3.0 Handleiding In deze handleiding wordt de functionaliteit van het NIB programma per scherm beschreven. Eerste toegang tot het programma Als het programma wordt opgestart moet u eerst

Nadere informatie

Handleiding OSIRIS Self Service. Schermen en procedures in OSIRIS voor docenten en studenten

Handleiding OSIRIS Self Service. Schermen en procedures in OSIRIS voor docenten en studenten Schermen en procedures in OSIRIS voor docenten en studenten Onderhoud en versiebeheer Dit document is eigendom van de projectleider Implementatie Osiris Volg. Wijzigingen aan het document worden geïnitieerd

Nadere informatie

Startershandleiding ProCheck+

Startershandleiding ProCheck+ Startershandleiding ProCheck+ Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1. Voor de eerste maal inloggen... 3 2. Systeembeheerder... 5 2.1 Wat kunt u als systeembeheerder ten opzichte van andere gebruikers...

Nadere informatie

Handleiding DSB Internet Banking

Handleiding DSB Internet Banking Handleiding DSB Internet Banking Zakelijke Klant (Corporate) - hoofdgebruiker Versie 1.1 Februari 2018 Inhoudsopgave A. Snelle handleiding 2 A.1 Gebruikersnaam wijzigen 2 A.2 Wachtwoord wijzigen 2 A.3a

Nadere informatie

Handleiding. Verlinde Net@Price Website

Handleiding. Verlinde Net@Price Website Handleiding Verlinde Net@Price Website Inhoudsopgave Inleiding 2 Hoofdstuk 1. Maak een nieuwe configuratie 4 Hoofdstuk 2. Bekijk een bestaande configuratie 13 Hoofdstuk 3. Levertijden 13 1 Inleiding De

Nadere informatie

Handleiding Ledenadministratiepakket

Handleiding Ledenadministratiepakket Handleiding Ledenadministratiepakket Badminton Nederland heeft met ingang van 1 januari 2015 een nieuw ledenadministratie pakket. Badminton Nederland heeft bij het laten ontwerpen van dit pakket zoveel

Nadere informatie

Gebruikershandleiding e-boekhouden.

Gebruikershandleiding e-boekhouden. Gebruikershandleiding e-boekhouden. Hoofdstuk 1 (pagina 2 t/m 5): - Inloggen - Wachtwoord aanvragen - Uitleg tabbladen Hoofdstuk 2 (pagina 5 t/m 10): - Overzicht van de ledenlijst - Ledenlijst inzien -

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl Handleiding Service Apotheken Serviceapotheek.tevreden.nl Inhoud 1. Inloggen op Serviceapotheek.tevreden.nl 3 2. Dashboard 4 Rapportcijfers 4 Toon resultaten 4 Download in PDF 4 Startdatum / Einddatum

Nadere informatie

Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie

Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie 6a Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie Datum Juni 2012 V3.0 Inhoudsopgave 1. Naar CareAssist internet urenregistratie 3 1.1 Toegang tot CareAssist internet urenregistratie 3 1.2 Toevoegen

Nadere informatie

1. Doel - Het door de klant via een webapplicatie invoeren van zijn/haar orders in het TMS systeem van van Reenen.

1. Doel - Het door de klant via een webapplicatie invoeren van zijn/haar orders in het TMS systeem van van Reenen. ID WI1.08.07 Omschrijving Orderintake online order entry Proces P 1.08 Trefwoorden Aslas; Online Order Entry Beschreven door Laurens van Oostenbrugge Datum 22-05-2012 Activiteit Transport Versie TranspasOnline

Nadere informatie

HANDLEIDING MY DHL PARCEL

HANDLEIDING MY DHL PARCEL DHL PARCEL BENELUX HANDLEIDING MY DHL PARCEL Inhoud In deze handleiding vindt u meer informatie over het gebruik van my.dhlparcel.nl. De volgende onderwerpen worden voor u toegelicht: 1. Standaard verzendadres

Nadere informatie

INLOGGEN Vul gebruikersnaam en wachtwoord in, en klik op log in.

INLOGGEN Vul gebruikersnaam en wachtwoord in, en klik op log in. Snel starten met Testweb PSL als coördinator WAAR? Je vindt Testweb PSL op de volgende website: www.testweb.bsl.nl Je kunt inloggen in het groene vak aan de rechterkant: Direct inloggen Testweb PSL INLOGGEN

Nadere informatie

OVM 2.0. Stappenplan. Leerling exporteren en importeren

OVM 2.0. Stappenplan. Leerling exporteren en importeren OVM 2.0 Stappenplan Leerling exporteren en importeren Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemeen... 3 Voorbereiding... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Downloaden... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd.

Nadere informatie

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3.

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3. 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 02 08 4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 03

Nadere informatie

TransmIT for Internet

TransmIT for Internet TransmIT for Internet Handleiding Datum: 19-6-2012 Versie: 1, Vervoerder Auteur: Laura Wortman Inhoudsopgave Inloggen in TransmIT...3 Belangrijke mededelingen...3 Standaard Instellingen...4 Zending boeken...4

Nadere informatie

HANDLEIDING MY DHL PARCEL

HANDLEIDING MY DHL PARCEL DHL PARCEL BENELUX HANDLEIDING MY DHL PARCEL Inhoud In deze handleiding vindt u meer informatie over het gebruik van my.dhlparcel.nl. De volgende onderwerpen worden voor u toegelicht: 1. Standaard verzendadres

Nadere informatie

Verjaardagsservice Louwers & Partners

Verjaardagsservice Louwers & Partners Verjaardagsservice Louwers & Partners Inloginstructie online portal Verjaardagsservice Per email zullen wij een loginnaam en wachtwoord toesturen waarmee je in kan loggen op https://securewebregistrations.net/louwers/login

Nadere informatie

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Inhoudsopgave Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid... 3 Account aanmaken... 4 Gegevens invullen... 5 Home pagina... 6 Mijn

Nadere informatie

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0 GlobeTrace Lite App Dit is een handleiding voor het gebruik van het GlobeTrace Lite CMS. De GlobeTrace Lite App en het achterliggende systeem is volledig gratis te gebruiken. Mocht u vragen hebben over

Nadere informatie

Outlook Web App 2010 XS2office

Outlook Web App 2010 XS2office Handleiding Outlook Web App 2010 XS2office Toegang tot uw contacten, adressen en e-mail berichten via internet XS2office Versie: 22 juli 2014 Helpdesk: 079-363 47 47 Handleiding OWA Helpdesk: 079-363 47

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITAAL LOGBOEK (INTERACTIVE JOURNAL) VERSIE BUILDING BLOCK:

HANDLEIDING DIGITAAL LOGBOEK (INTERACTIVE JOURNAL) VERSIE BUILDING BLOCK: HANDLEIDING DIGITAAL LOGBOEK (INTERACTIVE JOURNAL) VERSIE BUILDING BLOCK: 1.1.3695 3 juni 2013 INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 Proces... 4 Beschikbaar stellen... 4 Hoe... 5 Invullen logboek door student...

Nadere informatie

Handleiding Query Builder

Handleiding Query Builder Handleiding Query Builder Met de nieuwe Query Builder in ActiveTickets 2.5 is het mogelijk om op gedetailleerde wijze een query te bouwen. De nieuwe feature maakt het mogelijk om specifieke selecties te

Nadere informatie

Handleiding voor enquêtes voor ProZo!

Handleiding voor enquêtes voor ProZo! Handleiding voor enquêtes voor ProZo! Versie 1.1, 1 mei 2012 1 Voorwoord Deze handleiding neemt u stap voor stap mee in de aanvraagprocedure en het beheren van uw ProZo! enquêtes. We raden u aan deze handleiding

Nadere informatie

HANDLEIDING MY DHL PARCEL

HANDLEIDING MY DHL PARCEL DHL PARCEL BENELUX HANDLEIDING MY DHL PARCEL Inhoud In deze handleiding vindt u meer informatie over het gebruik van my.dhlparcel.be. De volgende onderwerpen worden voor u toegelicht: 1. Standaard instellingen

Nadere informatie

1. Inleiding Instellingen Groepen Beheerdersrechten Contactpersonenbeheer... 7

1. Inleiding Instellingen Groepen Beheerdersrechten Contactpersonenbeheer... 7 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Instellingen... 4 2.1 Groepen... 5 2.1.1 Beheerdersrechten... 7 2.1.2 Contactpersonenbeheer... 7 2.1.3 Oproepgeschiedenis... 7 2.1.4 Chat... 8 2.1.5 Call back overzicht... 8

Nadere informatie

Peridos. Aanleveren van gegevens. Datum: Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.1

Peridos. Aanleveren van gegevens. Datum: Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.1 Peridos Aanleveren van gegevens Plaats: Utrecht Datum: 5-12-2014 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 1.1 Status: Definitief Inhoudsopgave Inhoudsopgave 3 Wijzigingsbeheer 4 Distributie 4 Referenties

Nadere informatie

Handleiding De Sociale Monitor

Handleiding De Sociale Monitor Handleiding De Sociale Monitor Inhoudsopgave Gebruikershandleiding: De Sociale Monitor 2 Bestaande rapportages 7 Een nieuw rapportage aanmaken 9 Het menu 10 Handleiding lokaal beheerders: De Sociale Monitor

Nadere informatie

Productbeschrijving S-Flex Logistiek

Productbeschrijving S-Flex Logistiek Productbeschrijving S-Flex Logistiek Inhoud Samenstellen 3 Toewijzen 4 Orderpicken middels de PDA 5 Afronden 7 Overzicht 8 Productbeschrijving S-Flex Logistiek 2 1. Samenstellen S-Flex Logistiek haalt

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

HANDLEIDING MY DHL PARCEL

HANDLEIDING MY DHL PARCEL DHL PARCEL BENELUX HANDLEIDING MY DHL PARCEL Inhoud In deze handleiding vindt u meer informatie over het gebruik van my.dhlparcel.nl. De volgende onderwerpen worden voor u toegelicht: 1. Standaard verzendadres

Nadere informatie

1. Over LEVIY. 5. Meldingen Wat zijn meldingen? 5.1 Technische melding toevoegen Hoe voeg ik een melding toe?

1. Over LEVIY. 5. Meldingen Wat zijn meldingen? 5.1 Technische melding toevoegen Hoe voeg ik een melding toe? Versie 1 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 06 5. Meldingen Wat zijn meldingen? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 07 5.1 Technische melding toevoegen Hoe voeg ik een melding

Nadere informatie

Logistics. Handleiding Versie 1.0

Logistics. Handleiding Versie 1.0 Logistics Handleiding Versie 1.0 Auteur PCA Mobile Support Datum 10-08-2016 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Introductie in Logistics: Begrippenlijst... 4 Introductie in Logistics: Begrippen Artikelen en Magazijnen:...

Nadere informatie

Handleiding Internet bestel Horesca Smulders

Handleiding Internet bestel Horesca Smulders Handleiding Internet bestel Horesca Smulders 1 Inloggen: Om in te kunnen loggen hebt u een inlogcode nodig. Deze kunt u aanvragen/wordt verstrekt door Horesca Smulders. Toets in de adresbalk van uw internetbrowser

Nadere informatie

KETENTRANSPARANTIE IN DE SIERTEELT

KETENTRANSPARANTIE IN DE SIERTEELT KETENTRANSPARANTIE IN DE SIERTEELT Gebruikershandleiding ScanGreen Webportaal Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Het ScanGreen Webportaal... 3 2 User Management... 4 2.1.1 Aanmaken en beheren van gebruikersprofielen...

Nadere informatie

Revisely Docentenhandleiding

Revisely Docentenhandleiding Revisely Docentenhandleiding Educate-itbalie@uu.nl Inhoudsopgave Inleiding 3 1 Account aanvragen en inloggen 3 2 Groep aanmaken 3 3 Studenten toevoegen 3 3.1 Handmatig één voor één toevoegen 3 3.2 Groep

Nadere informatie

Veiligstellen resultaten en groepen IJsbreker Plus & Code Plus

Veiligstellen resultaten en groepen IJsbreker Plus & Code Plus Inhoudsopgave Inleiding... 1 Veiligstellen leerlingresultaten IJsbreker Plus... 2 Veiligstellen leerlingresultaten Code Plus... 4 Groepen exporteren vanuit IJsbreker Plus... 6 Groepen exporteren vanuit

Nadere informatie

Werkinstructie mijn.cromvoirtse.nl offertes en orders aanmaken.

Werkinstructie mijn.cromvoirtse.nl offertes en orders aanmaken. Werkinstructie mijn.cromvoirtse.nl offertes en orders aanmaken. Inloggen Ga naar: mijn.cromvoirtse.nl Hier krijg je het volgende inlogscherm te zien: Voer gebruikersnaam en wachtwoord in. Let op: Alleen

Nadere informatie

KIWA - CertIS Gebruikershandleiding NCP Bedrijven

KIWA - CertIS Gebruikershandleiding NCP Bedrijven KIWA - CertIS Gebruikershandleiding NCP Bedrijven Kiwa-NCP Gebruikershandleiding CertIS Pagina 1 van 21 Document geschiedenis versie Datum Omschrijving Auteur 1.0 2011-06-20 Vertaling Nearshoring Solutions

Nadere informatie

Werkinstructie Docenten Inlog

Werkinstructie Docenten Inlog Werkinstructie Docenten Inlog Versie: Januari 2011 Coachview.net: 2.1 Auteur(s): Remy Remery Dé nieuwe manier van samenwerken Inhoudsopgave INLEIDING 3 INDELING 4 INLOGGEN 5 COACHVIEW.NET INTERFACE EN

Nadere informatie

HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX)

HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX) HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX) 2019 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband, elektronica of

Nadere informatie

Inhoud van dit document

Inhoud van dit document Handleiding OVM Menu versie 1.0.0 (definitief) november 2012 Inhoud van dit document 1 INLEIDING... 2 2 MENU... 3 3 GEBRUIKERSBEHEER... 4 3.1 SORTEREN EN FILTEREN... 5 3.2 'UITGESTELD' BEHEER... 5 3.3

Nadere informatie

Handleiding LROI-Dashboard Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten

Handleiding LROI-Dashboard Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten Handleiding LROI-Dashboard Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten Inleiding In de Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten (LROI) worden de patiënt en prothesekenmerken van heup- en knie-implantaten

Nadere informatie

Handleiding. Gebruikershandleiding FloraneXt aanvoerder/derden

Handleiding. Gebruikershandleiding FloraneXt aanvoerder/derden Handleiding Gebruikershandleiding FloraneXt aanvoerder/derden Inhoudsopgave. Inleiding. Inloggen FloraneXt. Lijst speciale knoppen en iconen. Menubalk 5. Actueel scherm 6. Eigen dag info 6. Eigen dag info

Nadere informatie

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten.

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten. Versie 1.0 23.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over

Nadere informatie

DPD Shipper. Quick start DPD Shipper Central. Versie 1.9

DPD Shipper. Quick start DPD Shipper Central. Versie 1.9 DPD Shipper Quick start DPD Shipper Central Versie 1.9 Inhoudsopgave 1. DPD Shipper... 2 2. Snel starten... 2 3. Inloggen... 3 4. Instellingen... 4 4.1 Afdrukken... 4 4.2 Basis... 5 4.3 Gebruikersbeheer...

Nadere informatie

Webportal Speedliner Logistics B.V. Handleiding

Webportal Speedliner Logistics B.V. Handleiding Webportal Speedliner Logistics B.V. Handleiding Datum: 16-06-2014 Versie 1.0 Pagina: 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Dagoverzicht 18 Browser 3 Dagoverzicht Printen verzendetiketten 20 Inloggen 3 Dagoverzicht

Nadere informatie

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Outlook Web App 2010 - CLOUD Versie: 22 oktober 2012 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web App 2010 - CLOUD Voorblad Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4

Nadere informatie

Stappenplan gebruik enquêtetool

Stappenplan gebruik enquêtetool Bijlage 2 Stappenplan gebruik enquêtetool Bij patiënteninbreng bij de totstandkoming van wetenschapsagenda s 1 Inloggen De enquêtetool is bereikbaar vanaf elke computer met een internetaansluiting en uitsluitend

Nadere informatie

functionaliteit in beide abonnementen (Basis en Compleet) beschikbaar.

functionaliteit in beide abonnementen (Basis en Compleet) beschikbaar. In deze handleiding worden alle functionaliteiten besproken. Door middel van twee iconen wordt aangegeven welke functionaliteit in welke abonnement beschikbaar is. Hieronder een overzicht. Wanneer dit

Nadere informatie

LET OP! Uw gegevens worden pas zichtbaar in het dashboard nadat u op de App bent ingelogd en verbinding heeft gemaakt met internet.

LET OP! Uw gegevens worden pas zichtbaar in het dashboard nadat u op de App bent ingelogd en verbinding heeft gemaakt met internet. Handleiding versie 1.2 LET OP! Uw gegevens worden pas zichtbaar in het dashboard nadat u op de App bent ingelogd en verbinding heeft gemaakt met internet. Handleiding versie 1.2 januari 2018 1 Handleiding

Nadere informatie

0 INHOUDSOPGAVE. 1. Leerlingen-programma Inloggen Programma kiezen 2. Docenten-programma Inloggen en hoofdmenu Algemene instellingen 0-1

0 INHOUDSOPGAVE. 1. Leerlingen-programma Inloggen Programma kiezen 2. Docenten-programma Inloggen en hoofdmenu Algemene instellingen 0-1 0 INHOUDSOPGAVE 1. Leerlingen-programma Inloggen Programma kiezen 2. Docenten-programma Inloggen en hoofdmenu Algemene instellingen 0-1 1 1: Leerlingen-programma Het leerlingenprogramma kan via www.techniektotaalsofware.nl

Nadere informatie

HANDLEIDING. onderzoekaccount. serviceapotheek.tevreden.nl handleiding onderzoekaccount 2013 pagina 1 van 23

HANDLEIDING. onderzoekaccount. serviceapotheek.tevreden.nl handleiding onderzoekaccount 2013 pagina 1 van 23 HANDLEIDING onderzoekaccount serviceapotheek.tevreden.nl handleiding onderzoekaccount 2013 pagina 1 van 23 Inhoudsopgave Inloggen serviceapotheek.tevreden.nl... 3 Dashboard... 3 Rapportcijfers... 4 Toon...

Nadere informatie

Uursoortfinanciering importeren

Uursoortfinanciering importeren Vanaf 1 april 2018 is het mogelijk om voor de WLZ tijd te legitimeren onder Zorgprofielen (ook wel ZZP s). Omdat voorheen uursoorten niet door Zorgprofielen/ZZP s mochten worden gelegitimeerd, zal dit

Nadere informatie

1 1: Algemene informatie

1 1: Algemene informatie 0 INHOUDSOPGAVE 1. Algemene informatie 2. Leerlingen-programma 3. Docenten-programma Algemene setup toetsen Overzicht uitleningen Producten Toets en Resultaten Barcodes 0-1 1 1: Algemene informatie Met

Nadere informatie

1. Exporteren... 2. 2. Verschil Xls en Csv... 2. 3. Het maken van een Csv bestand... 4. 4. Sorteren...10. 5. Filteren...11

1. Exporteren... 2. 2. Verschil Xls en Csv... 2. 3. Het maken van een Csv bestand... 4. 4. Sorteren...10. 5. Filteren...11 9 Afdrukken & Exports ESIS WEBBASED en Excel 2003 Inhoud 1. Exporteren... 2 2. Verschil Xls en Csv... 2 3. Het maken van een Csv bestand.... 4 4. Sorteren...10 5. Filteren...11 6. Kolommen en rijen verwijderen...12

Nadere informatie

Handleiding OVM 2.0. Gebruiker. Versie 2.0.0.26 22 oktober 2012

Handleiding OVM 2.0. Gebruiker. Versie 2.0.0.26 22 oktober 2012 Handleiding OVM 2.0 Gebruiker Versie 2.0.0.26 22 oktober 2012 Inhoudsopgave Legenda... 4 1 Voorbereidingen... 5 1.1 Downloaden... 5 1.2 Starten en inloggen... 6 1.3 Schermindeling... 6 2 Beheerportal...

Nadere informatie

Handleiding OVM Beheerder. DataCare maart 2016 - Versie 2.2.0.60

Handleiding OVM Beheerder. DataCare maart 2016 - Versie 2.2.0.60 Handleiding OVM Beheerder DataCare maart 2016 - Versie 2.2.0.60 Inhoudsopgave Legenda... 4 1 Voorbereidingen... 5 1.1 Downloaden... 5 1.2 Starten en inloggen... 6 1.3 Schermindeling... 6 1.4 Nieuws...

Nadere informatie

Quickstart. Browser instellingen

Quickstart. Browser instellingen Browser instellingen Projectadministratie is getest onder : Mac OS 10.3 met Safari versie 1.3 Mac OS 10.4 met Safari versie 2.0.3 (417.9.2) Windows met Internet Explorer versie 6.0.2900.2180. Belangrijke

Nadere informatie

KLANTEN HANDLEIDING GEBRUIK WEBWINKEL MARTENS KUNSTSTOFFEN BV

KLANTEN HANDLEIDING GEBRUIK WEBWINKEL MARTENS KUNSTSTOFFEN BV KLANTEN HANDLEIDING GEBRUIK WEBWINKEL MARTENS KUNSTSTOFFEN BV Welkom op de nieuwe webwinkel van Martens kunststoffen bv. Deze biedt u de mogelijkheid om bestellingen te plaatsen op het moment dat het u

Nadere informatie

Handleiding Soci-com Planboard Pipelife Nederland B.V. Soci-com Planboard. Handleiding. Pipelife Nederland B.V. Martin Beemster

Handleiding Soci-com Planboard Pipelife Nederland B.V. Soci-com Planboard. Handleiding. Pipelife Nederland B.V. Martin Beemster Soci-com Planboard Handleiding Pipelife Nederland B.V. Martin Beemster 18-2-2015 1 Inhoud Inleiding... 3 Inloggen... 4 Gebruikersgroepen... 5 Gebruikers... 5 Overzicht... 6 Componenten... 8 DHL overzicht...

Nadere informatie

Inloggen op het Portal

Inloggen op het Portal Inloggen op het Portal Voordat de roosters bekeken kunnen worden op het Zermelo Portal moet eerst worden ingelogd zodat het portal weet wie je bent. Het Zermelo Portal is ontwikkeld voor gebruik op computers

Nadere informatie

Handleiding. BOA Server applicaties. Controleur

Handleiding. BOA Server applicaties. Controleur Handleiding BOA Server applicaties Controleur Auteur: K. van der Weide BySpy Products B.V. 2017 versie 3.0 26-07-2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inloggen 3 Menu Controleur 3 Bonnen controleren 4 Bonnen

Nadere informatie

MobiDM Partner Handleiding 4.8

MobiDM Partner Handleiding 4.8 MobiDM Partner Handleiding 4.8 Deze MobiDM handleiding bekijkt de mogelijkheden voor de partner binnen de MobiDM Portal. Version: x.x Pagina 1 Index Introductie 2 Help-bestanden & Tooltips 2 Filteren van

Nadere informatie

Beschrijving webmail Enterprise Hosting

Beschrijving webmail Enterprise Hosting Beschrijving webmail Enterprise Hosting In dit document is beschreven hoe e-mail accounts te beheren zijn via Enterprise Hosting webmail. Webmail is een manier om gebruik te maken van e-mail functionaliteit

Nadere informatie

Handleiding Plantion Digitale Marktplaats

Handleiding Plantion Digitale Marktplaats Per 10-03-2017 Handleiding Plantion Digitale Marktplaats voor mobiele telefoon 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 1 2 Inloggegevens aanvragen... 2 1) Inloggen... 2 2) Taal... 2 3 Een nieuwe opdracht aanmaken...

Nadere informatie

Handleiding Online Boekhouden

Handleiding Online Boekhouden Handleiding Online Boekhouden Het online boekhoudprogramma kan gestart worden op de site van Horeca Boekhouden.nl (http://www.horecaboekhouden.nl/fin_administratie.php). Om verbinding te maken, moet op

Nadere informatie

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders Handleiding NZa-portaal voor zorgaanbieders Versie 1, 30 maart 2011 Inhoud 1. Starten 3 2. Algemene zorgaanbiederspagina 5 3. Download NZa-bestanden 6 4. Individuele zorgaanbiederspagina 7 5. Downloaden

Nadere informatie

Procedure ParaBench instellen en gebruiken.

Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Inleiding In samenwerking met Magistro en de Praktijk Index komt Intramed met een nieuwe benchmark applicatie ParaBench. Benchmarken is het vergelijken van gegevens

Nadere informatie

Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht

Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht WAAR? Je vindt Testweb PSL op de volgende website: www.testweb.bsl.nl Je kunt inloggen in het groene vak aan de rechterkant: Direct inloggen Testweb PSL INLOGGEN

Nadere informatie

DPD Shipper. Quick start DPD Shipper Central. Versie 1.8

DPD Shipper. Quick start DPD Shipper Central. Versie 1.8 DPD Shipper Quick start DPD Shipper Central Versie 1.8 Inhoudsopgave 1. DPD Shipper... 2 2. Snel starten... 2 3. Inloggen... 3 4. Instellingen... 4 4.1 Afdrukken... 4 4.2 Basis... 5 4.3 Gebruikersbeheer...

Nadere informatie

Login scherm : - Ingave van gebruikersnaam (user name) en paswoord (password) - Druk op Login toets om in te loggen

Login scherm : - Ingave van gebruikersnaam (user name) en paswoord (password) - Druk op Login toets om in te loggen Opstarten Open Internet Explorer en ga naar de URL Login scherm : - Ingave van gebruikersnaam (user name) en paswoord (password) - Druk op Login toets om in te loggen Indien gebruiker onbekend is of geen

Nadere informatie

Bij het opstarten van het programma zie je

Bij het opstarten van het programma zie je OnTip Hussel is een php programma van Erik Hendrikx voor het bijhouden van de scores van Hussels en Voorgelote partijen. Een Hussel is een spelvorm waarbij je per ronde loot voor je medespeler(s) en tegenstander(s).

Nadere informatie

Deze MobiDM handleiding bekijkt de mogelijkheden voor de partner binnen de MobiDM Portal.

Deze MobiDM handleiding bekijkt de mogelijkheden voor de partner binnen de MobiDM Portal. Deze MobiDM handleiding bekijkt de mogelijkheden voor de partner binnen de MobiDM Portal. Version: x.x MobiDM Partner Handleiding Pagina 1 Index Introductie 2 Help-bestanden & Tooltips 2 Filteren van data

Nadere informatie