Samenwerkend vermogen 2.0. Synergie binnen de showbandsector behouden en uitbouwen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Samenwerkend vermogen 2.0. Synergie binnen de showbandsector behouden en uitbouwen"

Transcriptie

1 Samenwerkend vermogen 2.0 Synergie binnen de showbandsector behouden en uitbouwen

2 Zonder evenementen geen optredens. Zonder optredens geen showkorpsen! Citaat van Rien Timmer, oud voorzitter en erelid Bijeenkomst Papendracht 1998 Nijkerk 2010 Martin Timmer, voorzitter Vaarwel SCVK Barneveld 2011 Meet&Greet Nijkerk 2014 Nationaal Congres KNMO Eemnes 2016

3 Signalen die we al sinds 2009 horen Subsidies verder teruggeschroefd of geheel stop gezet Sponsoren investeren minder of geheel niet meer in de showbandsector Gemeenten staan niet te springen om showevenementen te bekostigen. Organisaties van taptoes, middagshows en corso s zijn daardoor terughoudender geworden. Daarnaast: signalen terugloop aantal toeschouwers.

4 Gevolgen voor de showkorpsen Minder evenementen Minder optreden plekken Minder inkomsten Minder publieke belangstelling Maar is dat ook zo???

5 Laten we eens wat feiten op een rijtje zetten Bron: administratie SCVK

6 Aantal evenementen sinds evenementen evenementen evenementen evenementen evenementen evenementen evenementen (5 mei) evenementen evenementen evenementen (5 mei) evenementen evenementen evenementen evenementen 2017 Tot nu toe evenementen (5 mei) evenementen

7 Inzet en vergoeding showkorpsen (1) Jaar evenementen Aantal korpsen Aantal overeenkomsten Aantal optredens Vergoeding aan korpsen , , , , ,00 (Afgerond op 100 Euro)

8 Inzet en vergoeding showkorpsen (2) Jaar evenementen Aantal overeenkomsten Vergoeding aan korpsen Gemiddeld per korps , , , , , , , , , ,00 (Afgerond op 100 Euro) (Afgerond op 10 Euro)

9 Conclusies over eerder genoemde signalen en gevolgen voor showkorpsen

10 Minder evenementen? Sinds 2012 geen significante daling van het aantal evenementen. Het aantal evenementen schommelt per seizoen. Een aantal gerenommeerde taptoes is gestopt. (2016: Oranje Taptoe Ede, Duiven, 2017: Ommen, Noordwijk) De tendens lijkt zich voort te zetten. Prognose 2017: rond de 40 evenementen.

11 Minder optreden plekken per taptoe? Sinds 2012 een kleine daling te bespeuren Voor 2017 lijkt deze daling iets door te zetten

12 Minder inkomsten? Totale bedrag aan vergoedingen is, mede door lichte daling van het aantal evenementen, sinds 2012 iets gedaald. De gemiddelde vergoeding per korps is stabiel te noemen. (kanttekening: o.a. bus kosten zijn duurder geworden)

13 Minder publieke belangstelling? Dit verschilt per taptoe. Sommige taptoes trekken inderdaad steeds minder publiek, maar bij een aantal taptoes is ruim voldoende publiek dat stabiel blijft of jaarlijks in aantal toeneemt (Amersfoort, Hardenberg, Hamont als mooie voorbeelden) Wel verandert de samenstelling van het publiek (zogenoemde vergrijzing). Vraag die we onszelf moeten stellen: Is dat erg?

14 Het lijkt allemaal iets mee te vallen? Toch is en blijft verdere stabilisatie van de showsector van belang om continuïteit te borgen! Stabilisatie en uitbouw kan enkel door samenwerken.

15 Overkoepelende organisaties Verschillende vormen van samenwerking tussen Stichting Korpsmuziek/Taptoes.nl CSC WMC KNMO SCVK Deze samenwerkingen zullen de komende jaren, in het belang van de sector, verder worden uitgebouwd.

16 Welke acties kunnen showkorpsen nemen als het om de uitbouw van optreden plekken gaat?

17 Een simpel voorbeeld Ruim 100 gerenommeerde showkorpsen in Nederland 20 showkorpsen in Nederland organiseren zelfstandig een taptoe (buiten de showkorpsen om die dat nu al doen) Beste contacten met bedrijfsleven voor sponsoring Beste contacten met gemeenten e.d. voor aanvragen subsidies en vergunningen Voldoende Know How om een dergelijk evenement op poten te zetten 20 extra evenementen betekent Stijging met 20-30% op het totaal aantal evenementen per seizoen 100 optreden plekken per seizoen extra +/ Euro aan netto inkomsten (gegevens SCVK 2016 gebaseerd op 4 gastkorpsen per evenement)

18 Een ander voorbeeld Ruim 100 showkorpsen betekent bijna even zoveel dorpen/steden waar deze korpsen hun thuishaven hebben. Showkorpsen kunnen actief evenementen aandragen! Stel: er wordt een evenement in uw woonplaats georganiseerd. Een taptoe zou hier niet misstaan? Onderneem dan direct actie!

19 Maar wat is dan de meerwaarde van een samenwerkingsverband?

20 Meerwaarde samenwerkingsverband Een showkorps organiseert zelf een evenement (voorbeeld 1) of draagt een evenement aan bij het samenwerkingsverband (voorbeeld 2) Het samenwerkingsverband regelt offertes en overeenkomsten voor deze evenementen. Daarnaast kan regie worden overgenomen en draaiboek worden gemaakt. En nu komt het belangrijkste Het samenwerkingsverband onderhoudt warme contacten met de organisator, zodat het evenement ieder jaar weer georganiseerd kan worden en er weer nieuwe showkorpsen gecontracteerd kunnen worden. Dit laatste is belangrijk om de continuïteit van optredens binnen de showsector te borgen!!!

21 En dit is waar het samenwerkingsverband Stichting Combinatie Van Korpsen het samenwerkend vermogen binnen de sector kan vergroten.

22 4 pilaren Samenwerken Continuïteit Verbinden Kwaliteit

23 Samenwerken??? Geen relatie = Geen samenwerking

24 Samenwerken!!! Relatie = Samenwerking

25 Samenwerken De Stichting Combinatie Van Korpsen - Jaren 60 ontstaan vanuit de toenmalige Pijperkorpsen (Wilhelmus Sliedrecht). - Coördineren Pijperdagen in Nederland. - Medeverantwoordelijk voor het floreren van de showsector in de jaren 80, 90 en Bij nagenoeg alle taptoes in Nederland aan de wieg gestaan. - Bestaat uit samenwerking tussen ruim 100 showkorpsen en meer dan 80 organisaties. Mede door de inzet van de SCVK is het aantal evenementen waarbij de SCVK betrokken is, het aantal optreden plekken en de inkomsten voor de showkorpsen de afgelopen jaren min of meer gestabiliseerd.

26 Continuïteit Sinds 1968 is de SCVK actief bezig met het aanboren van nieuwe evenementen. Iedere twee jaar alle VVV s in Nederland aanschrijven. Ieder jaar alle jubilerende harmonieën en fanfares aangeschrijven. Iedere twee jaar alle Oranjeverenigingen aanschrijven. Warme contacten onderhouden met alle organisaties die niet meer actief zijn.

27 Continuïteit (vervolg) Maar de SCVK doet meer om de continuïteit te borgen: Actief, middels eigen evenementen, sector bij elkaar brengen. Altijd zoekend naar mogelijkheden om korpsen te plaatsen. Het orgaan voor contractuele zekerheid! Bezig om korpsen en organisaties via een uitgebreide PR op de kaart te zetten. (website, Social Media, Korpsmuziek/Taptoes.nl en andere media kanalen) Betrokken bij taptoes en middagshows, overnemen taken (draaiboek, regie, speaker) De SCVK controleert samenstelling van ieder evenement en bewaakt de kwaliteit van de met haar samenwerkende korpsen altijd actief.

28 Verbinden Morele verplichting SCVK! Het verbinden van korpsen en organisaties. Statutaire verplichting om actief optredens voor de showkorpsen te zoeken om een stuk jeugdwerk in stand gehouden. Hoe verbindt de SCVK korpsen en organisaties? Een showkorps wordt rechtstreeks benaderd door een organisatie. Morele verplichting showkorps! Geeft aan dat cont(r)acten altijd via de SCVK lopen. Korps en andere korpsen worden geplaatst. De SCVK houdt contact met de organisatie Relatie en evalueert achteraf het evenement. = Samenwerking! Het jaar erop wordt door de SCVK actief contact gezocht met de organisatie voor het organiseren van een nieuw evenement. De SCVK verbindt in dit nieuwe jaar (en de jaren erna) wederom showkorpsen aan dit evenement.

29 Kwaliteit Van groot belang voor de showkorpsen is dat 1. de SCVK altijd let op de op prijs-kwaliteit verhouding van een showkorps. 2. de SCVK altijd let op de kwaliteit van het geleverde product van een showkorps. De SCVK promoot alle showkorpsen die aan deze twee punten voldoen. Zij adviseert organisaties in de keuze van een showkorps, waarbij uiteindelijk alle verenigingen binnen ons samenwerkingsverband actief worden aangeboden. De organisatie neemt de uiteindelijke beslissing! Daarom is het cruciaal dat punt 1 en 2 bij de showkorpsen op orde zijn.

30 Kwaliteit (2) De SCVK controleert kwaliteit van evenementen en shows. Organisaties en showkorpsen kunnen deze kwaliteit terug verwachten. De SCVK zal enkel showkorpsen voor een offerte benaderen in opdracht van organisaties zodat optredens plekken, en daarmee de inkomsten voor de vereniging, na het tekenen van een contract altijd gegarandeerd zijn. Bij calamiteiten zal, conform onze algemene voorwaarden, altijd in overleg met de organisatie en de showkorpsen naar een passende oplossing worden gezocht, zodat geen van de betrokken partijen wordt benadeeld. Nieuw in 2016: De SCVK betaalt korpsen altijd binnen 14 dagen na het evenement uit. De SCVK staat financieel garant bij niet uitbetalen door organisatoren aan de SCVK.

31 Tot slot De Stichting Combinatie Van Korpsen is een samenwerkingsverband ontstaan vanuit showkorpsen voor showkorpsen. Non-Profit (Bestuur en medewerkersbestand bestaat uit vrijwilligers) Statutair verplicht optreden plekken te genereren (instandhouding van een stuk jeugdwerk in Nederland) Contractuele zekerheid (uitbetaling binnen 14 dagen, oplossingen bij calamiteiten) Financiële garantie (uitbetaling bij in gebreke blijven organisatie)

32 Samenwerkend vermogen 2.0 De showkorpsen zijn aan zet.. maar wij blijven dat ook! Via input het samenwerkend vermogen samen verder uitbouwen.

Taptoe Middelkoop Duiven

Taptoe Middelkoop Duiven Onze doelstelling Ons doel is zo veel mogelijk mensen te laten genieten van een unieke outdoor show waarin marsmuziek, moderne- en klassieke muziek in al haar veelzijdigheid worden gepresenteerd en waarin

Nadere informatie

Werken in de evenementenbranche

Werken in de evenementenbranche werkproces 1 1 2 3 4 5 6 Werken in de evenementenbranche Medewerker Evenementenorganisatie Wat laat je zien? Je organiseert evenementen zelfstandig en in opdracht van anderen Je bent de spin in het web,

Nadere informatie

Sponsoren In het seizoen 2014-2015 telde Volleybalvereniging Waterlanders achttien sponsoren, te weten:

Sponsoren In het seizoen 2014-2015 telde Volleybalvereniging Waterlanders achttien sponsoren, te weten: JAARVERSLAG COMMUNICATIE COMMISSIE SEIZOEN 2014-2015 Sponsoren In het seizoen 2014-2015 telde Volleybalvereniging Waterlanders achttien sponsoren, te weten: 1. Jumbo Nieuwkoop (hoofdsponsor) 10. Van der

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2017

Beleidsplan 2013-2017 Voorwoord Deventer is trots op de veelkleurige, multiculturele samenstelling van haar inwoners. Al eeuwen lang onderhoudt Deventer, als Hanzestad contacten met vele landen en culturen over heel de wereld.

Nadere informatie

ORGANIGRAM AFD. GYMNASTIEK

ORGANIGRAM AFD. GYMNASTIEK P a g i n a 1 ORGANIGRAM AFD. GYMNASTIEK Met ingang van 06-05-2014 1.1 VOORZITTER (Marike Smit) 3 PROJECTEN 1.2 COMMUNICATIE (Marian Bonhof) 1.5 SECRETARIS (Lars Timmermans) 1.3 PERSONEEL & ORGANISATIE

Nadere informatie

Strategieplan Uitkomst werksessies nov dec 2016

Strategieplan Uitkomst werksessies nov dec 2016 Strategieplan 2017 Uitkomst werksessies nov dec 2016 1 Missie Utrecht in dialoog Utrechters van 8 tot 80, die elkaar anders niet zouden spreken, met elkaar in gesprek brengen over thema s die maatschappelijk

Nadere informatie

Pagina 4: Strategie: Statutaire doelstelling, afwezigheid winstoogmerk en bestemming liquidatierisico

Pagina 4: Strategie: Statutaire doelstelling, afwezigheid winstoogmerk en bestemming liquidatierisico Inhoud Pagina 2: Contactgegevens, bestuur, doelstelling en beloning Pagina 3: Inleiding beleidsplan Pagina 4: Strategie: Statutaire doelstelling, afwezigheid winstoogmerk en bestemming liquidatierisico

Nadere informatie

Verbreden en verbinden Meerjarenbeleidsplan Leergeld Amersfoort

Verbreden en verbinden Meerjarenbeleidsplan Leergeld Amersfoort Verbreden en verbinden Meerjarenbeleidsplan Leergeld Amersfoort 2017-2020 Verbreden en verbinden Bouwstenen Meerjarenbeleidsplan 2017-2020 Stichting Leergeld Amersfoort november 2016 SAMENVATTING EN BEGROTING

Nadere informatie

Beleidsplan/actieplan Stichting Fahari Foundation 2010-2014

Beleidsplan/actieplan Stichting Fahari Foundation 2010-2014 Beleidsplan/actieplan Stichting Fahari Foundation 2010-2014 Pagina 1 Uitgangspunten Dit beleidsplan/actieplan van de Fahari Foundation is op hoofdlijnen samengesteld en uitgegaan van meerdere uitdagingen:

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020

Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020 Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van stichting Pole Position. De stichting is opgericht op 2 augustus 2013. Inmiddels hebben 70 mensen mogen genieten

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid vereniging X

Vrijwilligersbeleid vereniging X Vrijwilligersbeleid vereniging X Visie t.a.v. Vrijwilligers: Vrijwilligers zijn het kapitaal van onze vereniging: Vrijwilligers zijn een onmisbare schakel binnen onze vereniging Vanuit deze visie willen

Nadere informatie

Beleidsplan Theater RhederArt

Beleidsplan Theater RhederArt Beleidsplan Theater RhederArt Dieren, 14-11-2017 Versie 2.2 1 1. Inleiding: Dit is het beleidsplan van de organisatie Stichting Theater RhederArt vanaf 2017. Middels dit plan krijgt u inzicht in de ambities

Nadere informatie

Stappenplan Jongeren in Actie evenement

Stappenplan Jongeren in Actie evenement Stappenplan Jongeren in Actie evenement Je wilt een Jongeren in Actie evenement organiseren met behulp van subsidie van de gemeente. In dit plan vind je zes stappen die jou helpen bij de voorbereidingen.

Nadere informatie

Openstaande vacatures bij de vereniging. Laatste update: 28 januari Info:

Openstaande vacatures bij de vereniging. Laatste update: 28 januari Info: Openstaande vacatures bij de vereniging Laatste update: 28 januari 2018 Info: vrijwilligers@deforesters.nl Overzicht vacatures (klik op de functie voor meer info) SECRETARIS (bestuur) Administratie vacatures

Nadere informatie

DE NTB VOOR ORGANISATIES VAN EVENEMENTEN

DE NTB VOOR ORGANISATIES VAN EVENEMENTEN DE NTB VOOR ORGANISATIES VAN EVENEMENTEN WAT BIEDT DE NEDERLANDSE TRIATHLON BOND (NTB) AANGESLOTEN ORGANISATIES (VERENIGINGEN OF STICHTINGEN) DIE NU OF IN DE TOEKOMST EEN COMBIDUURSPORT-EVENEMENT (WILLEN)

Nadere informatie

Begroting en toelichting

Begroting en toelichting Begroting en toelichting 2017 2018 2019 2020 2021 Inkomsten Gemeentelijke Bijdragen 1 Gemeente Veenendaal 34.712,60 34.712,60 34.712,60 34.712,60 34.712,60 Gemeente Renswoude 2.450,50 2.450,50 2.450,50

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Pole Position 2015-2019

Beleidsplan Stichting Pole Position 2015-2019 Beleidsplan Stichting Pole Position 2015-2019 Voorwoord Voor u ligt het 1 e beleidsplan van stichting Pole Position. De stichting is opgericht op 2 augustus 2013 en heeft in het ruime jaar waarin het bestaat

Nadere informatie

"Verordening evenementen gemeente Hardenberg".

Verordening evenementen gemeente Hardenberg. "Verordening evenementen gemeente Hardenberg". HOOFDSTUK I Inleidende bepalingen Artikel 1. Begripsbepalingen In deze verordening wordt verstaan onder: a. Organisator: een bij de Kamer van Koophandel ingeschreven

Nadere informatie

Evaluatie van het evenementenbeleid in Pijnacker-Nootdorp

Evaluatie van het evenementenbeleid in Pijnacker-Nootdorp Eindrapportage: Evaluatie van het evenementenbeleid in Pijnacker-Nootdorp Eerlijk Alternatief Achtergrond van het onderzoek Context Pijnacker-Nootdorp is een levendige gemeente met een dorps karakter en

Nadere informatie

Organiseren van (inter)nationale wedstrijden met passie voor de sport. Jeroen de Geus Voorzitter Rapid Wheels Klazienaveen

Organiseren van (inter)nationale wedstrijden met passie voor de sport. Jeroen de Geus Voorzitter Rapid Wheels Klazienaveen Organiseren van (inter)nationale wedstrijden met passie voor de sport Jeroen de Geus Voorzitter Rapid Wheels Klazienaveen Onderwerpen Introductie Waarom organiseren van (inter)nationale wedstrijden Voorbereiding

Nadere informatie

Inleiding. Met vriendelijke groet, Frans van den Heuvel Specialist Research and Learning bij Graydon. 2 Graydon kwartaalmonitor

Inleiding. Met vriendelijke groet, Frans van den Heuvel Specialist Research and Learning bij Graydon. 2 Graydon kwartaalmonitor Kwartaalmonitor 1ste Kwartaal 215 Graydon kwartaalmonitor 1 Inleiding Tijdens het eerste kwartaal van 215 is er in Nederland een netto-groei van het aantal bedrijven geweest met 28. entiteiten. Dat blijkt

Nadere informatie

Stichting Boemerang De Ploeg 44 7335 LD Apeldoorn 055-5338765 06-11872847 info@boemerang.org NL98RABO0103140913 K.v.K. Apeldoorn: 41042672

Stichting Boemerang De Ploeg 44 7335 LD Apeldoorn 055-5338765 06-11872847 info@boemerang.org NL98RABO0103140913 K.v.K. Apeldoorn: 41042672 Stichting Boemerang De Ploeg 44 7335 LD Apeldoorn 055-5338765 06-11872847 info@boemerang.org NL98RABO0103140913 K.v.K. Apeldoorn: 41042672 Beleidsplan Stichting Boemerang 2014 2015 Voorwoord. Voor u ligt

Nadere informatie

Stichting ALSopdeweg! Kantoor Postadres

Stichting ALSopdeweg! Kantoor Postadres Jaarplan 2015 Inhoud 1- Inleiding 2- Huidige werkwijze a. Inschrijving & aanvraag b. Hulpmiddelen & kosten c. Evaluatie & onderhoud 3- Activiteiten stichting 4- Tot slot 1- Inleiding Stichting Alsopdeweg!

Nadere informatie

Herdenken en vieren in Nederland Onderzoek onder organisatoren van herdenkingen en vieringen November Herdenken en vieren in Nederland

Herdenken en vieren in Nederland Onderzoek onder organisatoren van herdenkingen en vieringen November Herdenken en vieren in Nederland Herdenken en vieren in Nederland Onderzoek onder organisatoren van herdenkingen en vieringen November 2015 Herdenken en vieren in Nederland Inhoudsopgave pagina Herdenken en vieren in Nederland 1. Samenvatting

Nadere informatie

Meerwaarde financiële acties verenigingen

Meerwaarde financiële acties verenigingen Meerwaarde financiële acties verenigingen Janine van Kalmthout Zoë van Ginneken Mulier Instituut, Utrecht september 2016 Inleiding De Grote Clubactie wil haar dienstverlening zo goed mogelijk aan laten

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Oud papier inzamelen vanaf 2017 Registratienummer: 00591403 Op voorstel B&W d.d.: 06-09-2016 Datum vergadering: 11-10-2016 Portefeuillehouder: M.H. Biemans Rol gemeenteraad:

Nadere informatie

Governance. van regels en controle naar regie en samenspel. Rian van de Schoot

Governance. van regels en controle naar regie en samenspel. Rian van de Schoot Governance van regels en controle naar regie en samenspel Rian van de Schoot De wereld van zorg en ondersteuning na de transities. WLZ ZVW WMO 2015 Jeugd Participatie (preventie) Transitie in de zorg

Nadere informatie

Beleidsplan Opgesteld door Stichting Vogelasiel Delft Januari 2017

Beleidsplan Opgesteld door Stichting Vogelasiel Delft Januari 2017 Beleidsplan 2017-2020 Opgesteld door Stichting Vogelasiel Delft Januari 2017 Inhoudsopgave INLEIDING... 3 DOELSTELLINGEN 2017-2020... 5 ACTIEPLAN PER DOELSTELLING... 6 1. VERKRIJGEN VAN EEN NIEUWE ONTHEFFING

Nadere informatie

Beleidsplan Utrechtse ReddingsBrigade 2014-2019

Beleidsplan Utrechtse ReddingsBrigade 2014-2019 Beleidsplan Utrechtse ReddingsBrigade 2014-2019 En nu verder Bestuur URB Sep 2014 Bestuur Utrechtse vrijwillige brigade tot het redden van drenkelingen. Opgericht 21 januari 1918 Postbus 9922 KvK 40476125

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Historisch Vervoer Langs de Bello Lijn

Beleidsplan Stichting Historisch Vervoer Langs de Bello Lijn Beleidsplan Stichting Historisch Vervoer Langs de Bello Lijn Bergen 20-01-2015 1-13 Inhoud 1 Visie en Missie 3 1.1 Statement: 3 1.2 Visie 3 1.3 Missie 3 2 Ervaring 3 3 Evenement 2015 4 4 Toekomst. 4 5

Nadere informatie

Openstaande vacatures bij de vereniging. Laatste update: 16 november Info:

Openstaande vacatures bij de vereniging. Laatste update: 16 november Info: Openstaande vacatures bij de vereniging Laatste update: 16 november 2018 Info: vrijwilligers@deforesters.nl Overzicht vacatures (klik op de functie voor meer info) SECRETARIS (bestuur) PR MENSEN (Auteurs/fotografen)

Nadere informatie

Jaarplan 2016 Stichting Present Assen

Jaarplan 2016 Stichting Present Assen Jaarplan 2016 Stichting Present Assen Als je hulp van een ander accepteert Betekent dat niet dat je hebt gefaald. Het betekent dat je er niet alleen voor staat. 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen...3

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2016/2017

BELEIDSPLAN 2016/2017 BELEIDSPLAN 2016/2017 1. ALPHA Het Algemeen Platform Humanoria Amsterdam is de faculteitsvereniging voor de studieverenigingen en bladen van de Faculteit der Geesteswetenschappen aan de Universiteit van

Nadere informatie

Openstaande vacatures bij de vereniging. Laatste update: 17 november Info:

Openstaande vacatures bij de vereniging. Laatste update: 17 november Info: Openstaande vacatures bij de vereniging Laatste update: 17 november 2017 Info: vrijwilligers@deforesters.nl Overzicht vacatures (klik op de functie voor meer info) SECRETARIS (bestuur) Administratie vacatures

Nadere informatie

Taken en verantwoordelijkheden voorzitter. Taken en verantwoordelijkheden secretaris. Gymnastiekvereniging Ypsilon Doetinchem

Taken en verantwoordelijkheden voorzitter. Taken en verantwoordelijkheden secretaris. Gymnastiekvereniging Ypsilon Doetinchem Taken en verantwoordelijkheden voorzitter - Geeft dagelijkse en algehele leiding aan de vereniging - Stelt in samenwerking met technisch bestuurslid en hoofdleiding beleids- en jaarplan op - Draagt het

Nadere informatie

DEEL 1: OORDEEL TOPKLASSE (ZATERDAG + ZONDAG)

DEEL 1: OORDEEL TOPKLASSE (ZATERDAG + ZONDAG) Specificatie deelname: Absoluut: % Totaal aantal gekoppelde respondenten: 116 100% Aantal niet gestarte respondenten of wel geopend maar niet ingevuld: 27 23% Aantal voltooide respondenten (79 volledig

Nadere informatie

Openstaande vacatures bij de vereniging. Laatste update: 9 juli Info:

Openstaande vacatures bij de vereniging. Laatste update: 9 juli Info: Openstaande vacatures bij de vereniging Laatste update: 9 juli 2018 Info: vrijwilligers@deforesters.nl Overzicht vacatures (klik op de functie voor meer info) SECRETARIS (bestuur) Coördinator JO13 Coördinator

Nadere informatie

Beleidsplan 2017 Stichting BernerCare RSIN: , KVK:

Beleidsplan 2017 Stichting BernerCare RSIN: , KVK: 1. Inleiding In onderstaand beleidsplan legt het bestuur van de stichting Bernercare het actuele beleid vast. Dit beleidsplan is vastgesteld in de bestuursvergadering van 14-04-2017 goedgekeurd door het

Nadere informatie

Ouderenzorg t Boerenerf

Ouderenzorg t Boerenerf Urkerweg 10 8303 BX Emmeloord Tel: 0527 616166 Fax: 0527 239441 Mail: ouderenzorg@het-boerenerf.nl Website: www.het-boerenerf.nl Jaarverslag Januari 2012 - december 2012 Ouderenzorg t Boerenerf Boerderijnummer:

Nadere informatie

Delta Lloyd Levensverzekering NV

Delta Lloyd Levensverzekering NV U koopt op uw pensioendatum met uw opgebouwde pensioenkapitaal een pensioen. Dit kan een vast of een variabel pensioen zijn. Met deze informatie kunt u het vaste en variabele pensioen met elkaar vergelijken.

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Bouwmensen Leiden

Jaarverslag 2014 Bouwmensen Leiden Jaarverslag 2014 Bouwmensen Leiden Het jaar 2014 stond in het teken van overleven. En dat is gelukt. We hebben de bouwopleiding door de bouwcrisis heen geloodst én een voorschot genomen op nieuwe ontwikkelingen.

Nadere informatie

't Oolderluk Hoes Boerderijnummer: 801

't Oolderluk Hoes Boerderijnummer: 801 Jaarverslag Januari 2016 - december 2016 't Oolderluk Hoes Boerderijnummer: 801 Kwaliteitssysteem Zorgboerderijen Versie 4.1, maart 2011. Federatie Landbouw en Zorg Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd

Nadere informatie

Beleidsplan 2014 Inleiding Doel

Beleidsplan 2014 Inleiding Doel Beleidsplan 2014 Inleiding Sarcoïdose is de moderne benaming voor de ziekte van Besnier-Boeck-Schaumann. Het woord sarcoïdose is afgeleid van het Griekse woord sarkoodis wat letterlijk vleesachtige ophopingen

Nadere informatie

SUBSIDIEAANBEVELING 2015

SUBSIDIEAANBEVELING 2015 SUBSIDIEAANBEVELING 2015 voor subsidiëring van: amateur-blaasmuziekorkesten, slagwerkkorpsen majorette- en twirl- en color guardverenigingen Contactgegevens KNMO: Locatie Roggel: Postbus 3708, 6088 ZG

Nadere informatie

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2017 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het nieuwe beleidsplan voor 2017 van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting.

Nadere informatie

Investering terreinverbetering Houtrak

Investering terreinverbetering Houtrak Adviescommissie 18 maart 2013 agendapunt 9 Dagelijks bestuur 3 april 2013 Algemeen bestuur 24 april 2013 Aantal bijlagen Onderwerp Besluit Korte toelichting Consequenties Geen Investering terreinverbetering

Nadere informatie

Beleidsplan 2014-2017. Stichting Kleinschalige Afrikaanse Projecten

Beleidsplan 2014-2017. Stichting Kleinschalige Afrikaanse Projecten Beleidsplan 2014-2017 Stichting Kleinschalige Afrikaanse Projecten Februari 2014 Inhoudsopgave 1 Onze stichting 3 1.1 Visie, missie, strategie, kernwaarden 3 1.1.1 Missie 1.1.2 Strategie 1.1.3 Kernwaarden

Nadere informatie

Checklist: contentcreatie voor evenementen

Checklist: contentcreatie voor evenementen Checklist: contentcreatie voor evenementen Je doet het samen! Als eventmanager is het vaak pittig om naast het organiseren van een evenement óók nog eens voor alle marketing- en communicatie te zorgen.

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg

Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg Jaarverslag Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg 2015 Voorwoord Voor u ligt het vijfde jaarverslag van de Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg, afgekort SVVBL. Met dit jaarverslag beogen wij verantwoording

Nadere informatie

Stichting Carlot. Beleidsplan 2014-2020. Beleidsplan van de Stichting Carlot. De inhoud is gewijzigd. gedurende het proces. voorafgaand aan de

Stichting Carlot. Beleidsplan 2014-2020. Beleidsplan van de Stichting Carlot. De inhoud is gewijzigd. gedurende het proces. voorafgaand aan de Stichting Carlot Beleidsplan van de Stichting Carlot De inhoud is gewijzigd gedurende het proces voorafgaand aan de verwerving van de Carlot. Na definitieve verwerving van het schip en de stichting is

Nadere informatie

HANDLEIDING WERKGROEP DOELPUNTACTIE

HANDLEIDING WERKGROEP DOELPUNTACTIE HANDLEIDING HANDLEIDING WERKGROEP DOELPUNTACTIE DOELPUNTACTIE In deze handleiding vind je een overzicht van alle taken voor de werkgroep bij jullie club. Alle randzaken en administratie worden verzorgd

Nadere informatie

Beleidsplan Tellus Film Fundering

Beleidsplan Tellus Film Fundering Beleidsplan 2018-2022 Tellus Film Fundering Indeling: 1. Samenvatting 2. Inleiding 3. Missie en visie 4. Wat biedt de stichting? 5. Speerpunten voor de komende jaren 6. Professionalisering van de organisatie

Nadere informatie

FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT DEEL A: VERANTWOORDING GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014

FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT DEEL A: VERANTWOORDING GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014 FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT 2013-2016 DEEL A: VERANTWOORDING 2014 GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014 AMATEURKUNST/BUITEN- SCHOOLSE CULTUUREDUCATIE PROJECT DOELSTELLINGEN FINANCIELE VERANTWOORDING

Nadere informatie

COLLEGEVOORSTEL. Begeleiding statushouders. Te besluiten om

COLLEGEVOORSTEL. Begeleiding statushouders. Te besluiten om COLLEGEVOORSTEL Begeleiding statushouders Te besluiten om 1. Vluchtelingenwerk Zuidwest Nederland opdracht te verlenen voor de uitvoering van maatschappelijke begeleiding van statushouders inclusief de

Nadere informatie

KADERBELEID. Werven, behouden en waarderen van kader

KADERBELEID. Werven, behouden en waarderen van kader KADERBELEID Werven, behouden en waarderen van kader KADERBELEID TECHNISCH KADER Trainers, instructeurs, officials en bestuursleden hebben een grote invloed op het sport- en spelplezier van de sporters,

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2019-2023 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Handicamp. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten en geeft inzicht in de werving en het beheer van de

Nadere informatie

Zelfregulering: Checklist toernooien binnen BSVV

Zelfregulering: Checklist toernooien binnen BSVV Zelfregulering: Checklist toernooien binnen BSVV Een checklist voor toernooien helpt leiders/trainers van BSVV om een ieder van jullie je eigen georganiseerde voetbaltoernooi succesvol te plannen, te organiseren

Nadere informatie

Beleidsplan 2018 Stichting BernerCare RSIN: , KVK:

Beleidsplan 2018 Stichting BernerCare RSIN: , KVK: 1. Inleiding In onderstaand beleidsplan legt het bestuur van de stichting Bernercare het actuele beleid vast. Dit beleidsplan is vastgesteld in de bestuursvergadering van 14-04-2017 goedgekeurd door het

Nadere informatie

Voetbalverenigingen in de Zaanstreek

Voetbalverenigingen in de Zaanstreek Voetbalverenigingen in de Zaanstreek De toekomst van voetbalverenigingen in de Zaanstreek De komende jaren zal er hoogstwaarschijnlijk een consolidatieslag van het aantal voetbalverenigingen in de Zaanstreek

Nadere informatie

Portefeuillehouder : W.J.J. Ligtenberg Datum collegebesluit : 16 augustus 2011 Corr. nr.: 2011.08764

Portefeuillehouder : W.J.J. Ligtenberg Datum collegebesluit : 16 augustus 2011 Corr. nr.: 2011.08764 Preadvies Portefeuillehouder : W.J.J. Ligtenberg Datum collegebesluit : 16 augustus 2011 Corr. nr.: 2011.08764 Onderwerp : Voorstel inzake garantstelling derde kunstgrasveld DES Programma : 6. Cultuur

Nadere informatie

Beleidsplan Voor mensen met kanker en hun naasten

Beleidsplan Voor mensen met kanker en hun naasten Beleidsplan 2017-2018 Voor mensen met kanker en hun naasten Voorwoord Hierbij presenteren we als nieuw bestuur het Beleidsplan 2017-2018 voor het Inloophuis Veenendaal. Dit Beleidsplan heeft als doel om

Nadere informatie

Protestantse gemeente Het Vierkant. Visie op de Toekomst

Protestantse gemeente Het Vierkant. Visie op de Toekomst Protestantse gemeente Het Vierkant Visie op de Toekomst Inhoud. 1. De opdracht. 2. Gemeenteleden. 3. De toekomst van de Prot. Gem. Het Vierkant 4. Financiële middelen 5. Advies en tijdpad 1. De opdracht

Nadere informatie

Paleis van de Verdraagzaamheid. Jaarplan 2012

Paleis van de Verdraagzaamheid. Jaarplan 2012 Paleis van de Verdraagzaamheid Jaarplan 2012 Voorwoord Door een zeer succesvolle eerste editie van de jaarlijkse verkiezing van Ambassade en Ambassadeur van de Verdraagzaamheid was 2011 voor het Paleis

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Vrienden van Hoogbegaafdenonderwijs in Woerden en omstreken ( HBON ) Update 2019

Beleidsplan. Stichting Vrienden van Hoogbegaafdenonderwijs in Woerden en omstreken ( HBON ) Update 2019 Beleidsplan Stichting Vrienden van Hoogbegaafdenonderwijs in Woerden en omstreken ( HBON ) Update 2019 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Strategie...3 2.1 Statutaire doelstelling...3 2.2 Winstoogmerk...3

Nadere informatie

Formatieve beoordeling (om te leren) Marketing, communicatie en evenementen (25147) - Praktijkroute Friesland College

Formatieve beoordeling (om te leren) Marketing, communicatie en evenementen (25147) - Praktijkroute Friesland College Formatieve beoordeling (om te leren) Marketing, communicatie en evenementen (25147) - Praktijkroute Friesland College Naam student: Datum: SLB: Studentversie Onderdelen Basisdeel Kerntaak 1: Assisteert

Nadere informatie

Bijlage Voorbeeld functieprofielen versie 0.1. juni 2015

Bijlage Voorbeeld functieprofielen versie 0.1. juni 2015 Bijlage Voorbeeld functieprofielen versie 0.1. juni 2015 status: concept In onderstaand schema wordt een voorbeeld organisatiestructuur getoond, dat uitgangspunt is voor de voorbeeld functieprofielen.

Nadere informatie

Een goede sfeer bind en verbind onze leden

Een goede sfeer bind en verbind onze leden Projectplan Tennisvereniging Mijdrecht Een goede sfeer bind en verbind onze leden Opdrachtgever(s): Het bestuur van Tennisvereniging Mijdrecht Auteur(s): Rosemarie Groot (voorzitter sponsorcommissie) Datum:

Nadere informatie

Tussenevaluatie beleidsplan HB SC Joure 2007 2010 d.d. oktober 2009

Tussenevaluatie beleidsplan HB SC Joure 2007 2010 d.d. oktober 2009 Tussenevaluatie beleidsplan HB SC Joure 2007 2010 d.d. oktober 2009 Beleidsplan SC Joure 2007-2010 opgesteld in april/mei 2007 met draagvlak geledingen AB/topsport/breedtesport/sponsoring Doelstellingen

Nadere informatie

INTERNE WERKING K.NOORSE S.V.

INTERNE WERKING K.NOORSE S.V. INTERNE WERKING 2018-2019 K.NOORSE S.V. Voor het 2018-2019 gaan we van start met de verdere uitbouw van onze vereniging. Hierbij dient ook de bestuursstructuur aangepast te worden en verantwoordelijkheden

Nadere informatie

In actie voor je naaste met Way of Life

In actie voor je naaste met Way of Life In actie voor je naaste met Way of Life www.wayoflife.nl Inleiding Wil jij je graag inzetten voor anderen? Vind jij het leuk om zelf actief aan de slag te gaan? Lees dan gauw verder. Way of Life wil namelijk

Nadere informatie

Stichting Flappus Voor opvang en herplaatsing van dieren. Publicatieplicht voor ANBI s

Stichting Flappus Voor opvang en herplaatsing van dieren. Publicatieplicht voor ANBI s Stichting Flappus Voor opvang en herplaatsing van dieren Publicatieplicht voor ANBI s De naam van de instelling; Stichting Flappus Het RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer)/fiscaalnummer;

Nadere informatie

Delta Lloyd Levensverzekering NV

Delta Lloyd Levensverzekering NV U koopt op uw pensioendatum met uw opgebouwde pensioenkapitaal een pensioen. Dit kan een vast of een variabel pensioen zijn. Met deze informatie kunt u het vaste en variabele pensioen met elkaar vergelijken.

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Upendo4Kids

JAARVERSLAG Stichting Upendo4Kids JAARVERSLAG 2011 Stichting Upendo4Kids Inhoudsopgave Jaarverslag 2011 Pagina 0. Inhoudsopgave 1 1. Voorwoord 2 2. Activiteiten 3 3. Publiciteit 4 4. Externe contacten 5 5. Interne organisatie 6 6. Financiën

Nadere informatie

Buitenlust 2.0 TERUG NAAR DE TOP

Buitenlust 2.0 TERUG NAAR DE TOP Buitenlust 2.0 TERUG NAAR DE TOP Buitenlust 2.0 COMMISSIE ORGANISATIE & EVENEMENTEN Pijler 2 - Organisatie & evenementen Doel: Meer exposure van en voor de club wat moet leiden tot meer nieuwe leden, meer

Nadere informatie

Public Relations Plan 2012 Harmonie De Drie Horens Horn

Public Relations Plan 2012 Harmonie De Drie Horens Horn Public Relations Plan 2012 Harmonie De Drie Horens Horn Opdrachtgever: Uitvoerder: Bestuur Harmonie De Drie Horens Paul van Kempen (bestuurslid PR) Datum: 01 Oktober 2011 Versie: H3H.PR.2012.01 Inhoudsopgave

Nadere informatie

MEDEWERKER ACTIES EN EVENEMENTEN

MEDEWERKER ACTIES EN EVENEMENTEN Waarvoor ben ik aangenomen? (Doel) Het organiseren en uitvoeren van acties en evenementen en het bieden van administratieve en organisatorische ondersteuning. Welke positie neem ik in de organisatie in?

Nadere informatie

Factsheet Communicatie met ouders en jeugdigen Voor jeugdhulpverleners bij jeugdhulporganisaties, lokale teams en gecertificeerde instellingen.

Factsheet Communicatie met ouders en jeugdigen Voor jeugdhulpverleners bij jeugdhulporganisaties, lokale teams en gecertificeerde instellingen. Factsheet Communicatie met ouders en jeugdigen Voor jeugdhulpverleners bij jeugdhulporganisaties, lokale teams en gecertificeerde instellingen. Deze factsheet is een handreiking aan u als jeugdhulpverlener

Nadere informatie

Documentatiemap VEENENDAAL. VoordeelCard VEENENDAAL. W. van Oranje-Nassau. Veenendaal VoordeelCard is een initiatief van:

Documentatiemap VEENENDAAL. VoordeelCard VEENENDAAL. W. van Oranje-Nassau. Veenendaal VoordeelCard is een initiatief van: Documentatiemap Veenendaal is een initiatief van: 1. Wat is de Veenendaal Voordeel Card De Veenendaal Voordeel Card is een digitale abonneekaart die vanaf begin november 2012 voor inwoners en bezoekers

Nadere informatie

Hoofdstuk 19 Sportieve evenementen

Hoofdstuk 19 Sportieve evenementen Hoofdstuk 19 Sportieve evenementen Actieplan Doe mee met een (sportief) evenement Als in uw omgeving een sportief evenement georganiseerd wordt, kan het de moeite waard zijn als comité daaraan mee te doen.

Nadere informatie

BELEIDSPLAN DE PINGUINS

BELEIDSPLAN DE PINGUINS BELEIDSPLAN DE PINGUINS 2016 Mieke Helgering 1 Inhoudsopgave Bladzijde 1. Intern beleid 3 1.1 Historie 3 1.2 Doelstelling en Missie 4 1.3 Structuur 4 1.4 Taakomschrijving 4 1.5 Gehandicapten/mensen met

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Freonen fan Fossylfrij Fryslân

Beleidsplan Stichting Freonen fan Fossylfrij Fryslân Beleidsplan Stichting Freonen fan Fossylfrij Fryslân De Freonen fan Fossylfrij Fryslân voor Extra Energy in 2018" 7 april 2017 Inhoud 1. Introductie 2. Strategie 3. Beleid 4. Beheer 5. Bestuur 1. Introductie

Nadere informatie

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2018 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het nieuwe beleidsplan voor 2018 van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting.

Nadere informatie

Stappenplan X-ZJON! activiteit

Stappenplan X-ZJON! activiteit Stappenplan X-ZJON! activiteit Je wilt een X-ZJON! activiteit organiseren met behulp van subsidie van de gemeente. In dit plan vind je zes stappen die jou helpen bij de voorbereidingen. Deze stappen zijn

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Koude Kilometers. Dit beleidsplan geeft inzicht in de strategie, beleid, beheer en het bestuur van Stichting Koude Kilometers.

Beleidsplan. Stichting Koude Kilometers. Dit beleidsplan geeft inzicht in de strategie, beleid, beheer en het bestuur van Stichting Koude Kilometers. Dit beleidsplan geeft inzicht in de strategie, beleid, beheer en het bestuur van Stichting Koude Kilometers. Tevens is het onderdeel van een verzoek aan de belastingdienst voor de status van Algemeen Nut

Nadere informatie

Financieel verslag Hoop voor Noord 2015

Financieel verslag Hoop voor Noord 2015 Financieel verslag Hoop voor Noord 2015 Financieel jaarverslag 2015 1/5 Algemeen We hebben over 2015 een positief resultaat van 3.225 Euro. In de begroting voor 2015 stond een tekort van 5.000 euro waar

Nadere informatie

Beleidsplan 2017 Stichting Hartveilig Etten-Leur

Beleidsplan 2017 Stichting Hartveilig Etten-Leur Beleidsplan 2017 Stichting Hartveilig Etten-Leur Voorwoord van de voorzitter Met veel enthousiasme is onze stichting in juli 2017 van start gegaan. Er is een bestuur gevormd en er zijn vrijwilligers die

Nadere informatie

opmerking Draaiboek voorafgaand evenement BREAKOUT THE WORLD Concept taak x <naam> x x <naam> <naam> <naam> <naam> <naam> <naam> <naam> <naam>

opmerking Draaiboek voorafgaand evenement BREAKOUT THE WORLD Concept taak x <naam> x x <naam> <naam> <naam> <naam> <naam> <naam> <naam> <naam> 1 Draaiboek voorafgaand evenement BREAKOUT THE WORLD Concept Inventarisatie maken voor benodigde materialen Materialenlijst uitwerpen met punten van verkoop verhuur Concept verder uitwerken en visualiseren

Nadere informatie

overwegende dat het gewenst is om de gemeente Hardenberg beter op de kaart te zetten middels evenementen die een economische spin-off opleveren;

overwegende dat het gewenst is om de gemeente Hardenberg beter op de kaart te zetten middels evenementen die een economische spin-off opleveren; Burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg; overwegende dat het gewenst is om de gemeente Hardenberg beter op de kaart te zetten middels evenementen die een economische spin-off opleveren; overwegende

Nadere informatie

Jaarplan 2017 Stichting Present Assen

Jaarplan 2017 Stichting Present Assen Jaarplan 2017 Stichting Present Assen Kun je in één dag veranderen wat in een jaar is misgegaan? Inhoud 1. Stichting Present Assen...3 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen...3 1.1 Doelstelling 2017..3 1.2

Nadere informatie

RIDE FOR THE ROSES TWENTE 2016 RIDE FOR THE ROSES TWENTE 4 SEPTEMBER 2016

RIDE FOR THE ROSES TWENTE 2016 RIDE FOR THE ROSES TWENTE 4 SEPTEMBER 2016 RIDE FOR THE ROSES TWENTE 4 SEPTEMBER 2016 RIDE FOR THE ROSES TWENTE 2016 1998 Amsterdam 1999 Amsterdam 2000 Westland 2001 Westland 2002 Landgraaf 2003 Waalwijk 2004 Oldenzaal 2005 Westland 2006 Utrecht

Nadere informatie

STICHTING DE SINTERKLAASBANK BELEIDSPLAN 2014-2017

STICHTING DE SINTERKLAASBANK BELEIDSPLAN 2014-2017 STICHTING DE SINTERKLAASBANK BELEIDSPLAN 2014-2017 Inhoudsopgave Hoofdstuk Pagina 1. Inleiding 3 2. Stichtinginfo en ANBI status 3 3. Doelstelling 3 4. Bezoldiging 4 5. Werkzaamheden 4 6. Organisatie 4

Nadere informatie

Beleidsplan TOV 2016. Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV 2016. Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2016 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting. Dit plan beschrijft

Nadere informatie

a. het ondersteunen van lokale initiatieven; ad a. Het ondersteunen van lokale initiatieven ad b. Het Zingen voor je Leven Koor Leiden

a. het ondersteunen van lokale initiatieven; ad a. Het ondersteunen van lokale initiatieven ad b. Het Zingen voor je Leven Koor Leiden BELEIDSPLAN 2015 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN DOEL VAN DE STICHTING: In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven: Het oprichten en in stand houden van een koor onder

Nadere informatie

Coöperatie verbindend leiden

Coöperatie verbindend leiden Coöperatie verbindend leiden Document ter oprichting Versie 01-01-2016 Visie De verhouding van burgers tot de overheid, van werknemers tot hun werkgevers en van het individu ten opzichte van het collectief

Nadere informatie

Beleidsdocument JCI Nederland Changemakers

Beleidsdocument JCI Nederland Changemakers Beleidsdocument JCI Nederland 2018 Changemakers CHANGEMAKERS De leden van JCI Nederland zijn changemakers in hart en nieren. Wij hebben dit laten zien met het Wereldcongres in Amsterdam, via 1000kansen

Nadere informatie

Sponsorbeleid van de Kober groep

Sponsorbeleid van de Kober groep Sponsorbeleid van de Kober groep Beleid De Kober groep krijgt regelmatig sponsorverzoeken binnen. Om willekeur van sponsortoezeggingen te vermijden en eenduidig sponsorverzoeken te beoordelen is dit sponsorbeleid

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Zorgboerderij Oliehoek. Beleidsplan 2013

Stichting Vrienden van Zorgboerderij Oliehoek. Beleidsplan 2013 Stichting Vrienden van Zorgboerderij Oliehoek Stichting Vrienden van Zorgboerderij Oliehoek S. Oliehoek Raaphorstlaan 20 2245 BJ Wassenaar RSIN 54119294 Inleiding De stichting Vrienden van Zorgboerderij

Nadere informatie

Draaiboek bewonersactiviteit

Draaiboek bewonersactiviteit Draaiboek bewonersactiviteit Het organiseren van een bewonersactiviteit is voor de meesten geen dagelijkse bezigheid. Dit draaiboek kan u wellicht helpen bij de organisatie van een activiteit. Hierin vindt

Nadere informatie

1. Ongeveer een half jaar van tevoren

1. Ongeveer een half jaar van tevoren 68 Er bestaat geen ideaal recept voor het organiseren van een concert. Er spelen immers honderden dingen mee in het welslagen van de avond en de moeilijkheidsgraad om dit te realiseren. Maar we doen toch

Nadere informatie

Rijksmonumentale kerken en het Restauratiefonds

Rijksmonumentale kerken en het Restauratiefonds Rijksmonumentale kerken en het Restauratiefonds 1. Onderzoeksopzet Datum: 23 november 2009 Opdrachtgever: Nationaal Restauratiefonds Doelgroep: Eigenaren van rijksmonumentale kerkgebouwen (3.880 panden)

Nadere informatie