Checklist: contentcreatie voor evenementen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Checklist: contentcreatie voor evenementen"

Transcriptie

1 Checklist: contentcreatie voor evenementen

2 Je doet het samen! Als eventmanager is het vaak pittig om naast het organiseren van een evenement óók nog eens voor alle marketing- en communicatie te zorgen. Sommige mensen zijn er zelf verantwoordelijk voor, anderen werken samen met een marketer, maar die je moet je wel goed briefen. De promotie van een evenement hoef je in ieder geval niet alleen te doen. Neem de regie en zet mensen in beweging om je te helpen het evenement onder de aandacht te brengen bij jouw doelgroep. In deze mini-ebook geef ik een aantal tips en checklisten, zodat je deze een onderdeel kan maken van je planning.

3 Marketingtips voor eventmanagers Als marketeer heb ik altijd zelf voor de promotie van mijn evenementen gezorgd. Het was voor mij eenvoudig om de promotie onderdeel te maken van de marketingactiviteiten die ik toch al uitvoerde. Niet veel eventmanagers hebben een marketing- of communicatieachtergrond, maar ze zijn vaak wel medeverantwoordelijk voor het succes van een evenement. Daarom deel ik graag tips, kennis en inspiratie over de promotie van evenementen. Ik probeer je hierbij te laten zien hoe je zo pragmatisch mogelijk toch marketing kunt inzetten. Ik hoop dat de mini-ebook nuttig voor je is! Samira Salman Eigenaar van Social and more & EventGoodies

4 Communiceer waarom men jouw evenement moet bezoeken, niet dát ze dat moet doen

5 1. Vraag input aan de sprekers Als je me langer volgt, dan weet je dat ik pleit voor het delen van kennis. Communiceer dus over waarom mensen jouw evenement moeten bezoeken en niet alleen maar dát ze dat moeten doen. De sprekers zijn een belangrijke bron voor jouw contentcreatie. Vraag ze om content die je kunt gebruiken voor de promotie van je evenement. Leg uit wat je voor content nodig hebt en wat je met de informatie gaat doen. De meeste sprekers vinden het fijn om goed onder de aandacht te komen en helpen je graag met het geven van informatie. Vraag voortaan niet alleen om een goede biografie, sessietitel en omschrijving, maar bijvoorbeeld ook om artikelen die zij geschreven hebben en die aansluiten bij hun presentatie op jouw evenement. Het voordeel van deze aanpak is dat de spreker hoogstwaarschijnlijk je berichten ook deelt en waardoor je een groter publiek bereikt.

6 1. Vraag input aan de sprekers Checklist Maak bij elke spreker die je benadert een lijstje van informatie die je graag van ze ontvangt. Vraag ze of ze jou hun artikelen, onderzoeken, interviews en video s willten sturen. Selecteer welke onderdelen je wil hergebruiken. Je kunt de artikelen 1:1 delen, maar ook alleen een quote of een interessant grafiek die je gevonden hebt. Bepaal ook hoe je deze informatie gaat delen (als tekst of plaatje, los of in een verzameling), waar je het gaat delen (welk middel of kanaal) en wanneer je het gaat delen (maak een contentplanning!). Als er weinig content is dat aansluit bij jouw evenement of als het verouderd is, interview de spreker dan zelf. In een half uurtje kun je al veel informatie krijgen. Keep it simple! Maak er een kort tekstje van of, indien mogelijk, een blogpost. Zet de spreker in het zonnetje en denk er vooral aan om hen op social media te taggen op het kanaal waar ze zelf het meest actief zijn.

7 Dit is een voorbeeld van hoe ik sprekers voor de Social Media Club Almere aankondig. Zo kan ik tegelijkertijd het evenement onder de aandacht brengen, de spreker uitlichten én iets over de inhoud delen.

8 Werk samen met de crew en partners en laat ze met je meedenken

9 2. Activeer de crew en partners Voorkom dat je in je eentje voor de promotie van het evenement moet zorgen. Dit kun je doen door iedereen die betrokken is bij het evenement te activeren en te enthousiasmeren. Iedereen voor wie het belangrijk is dat het evenement slaagt. Zelf ben ik er een voorstander van om dit aan ze te vragen en niet door het op te dringen. Laat bovendien de mensen zelf kiezen op welke manier ze een steentje willen bijdragen. De één is actiever op Twitter en de ander op LinkedIn. De één schreeuwt het graag van de daken en de ander kiest liever voor een persoonlijke benadering. Als je mensen het op hun eigen manier laat delen, komt het veel oprechter over en komt het bericht veel beter over bij de lezers. Geef de mensen een eenvoudige briefing over waarom je ze om hulp vraagt. Vertel ze wat de eventhashtag is (als je die hebt) en geef ze ideëen over wat ze kunnen delen. Dit kan via een mailtje of tijdens een korte meeting of brainstormsessie.

10 2. Activeer de crew en partners Checklist Bepaal op welke manier je de crew en eventueel partners wilt briefen. Kan dat in combinatie met een andere bijeenkomst of plan je apart iets in? Als er weinig tijd is, kan het ook per mail. Geef ze ideëen en inspiratie over wat ze kunnen delen. Bijvoorbeeld foto's van de voorbereidingen die je maakt; een locatiebezoek, een bestelling die binnenkomt van een gadget die je uitdeelt, of een meeting met de crew. Vraag ook om ideëen en inspiratie! Je doet dit samen. Juist de mensen in een andere rol of die er wat meer afstand van hebben, kunnen met erg leuke suggesties komen. Vraag partners of sponsoren om ook mee te denken. Wellicht komen jullie samen op een goed idee om het evenement onder de aandacht te brengen bij de doelgroep.

11 Een leuk voorbeeld van een Facebookbericht van NBC Congrescentrum, dat erg goed is opgepakt en veel reacties opleverde. Zij lieten vlak voor een evenement weten dat zij als team er helemaal klaar voor zijn en er zin in hebben. Zo simpel kan het zijn! Je moet het wel even regelen en inplannen natuurlijk.

12 Spread the word via bloggers

13 3. Nodig bloggers uit Besteed niet alleen veel aandacht aan de promotie voorafgaande aan het evenement, maar vooral ook tijdens en erna. Zo zaai je interesse voor je volgende evenement! Je eigen netwerk weet op een gegeven moment dat je een evenement op de planning hebt staan. Hoe zorg je ervoor dat je een groter bereik krijgt? Het evenement is een gigantische bron van informatie waar je uit kunt putten. Vaak worden er wel foto s gemaakt en gedeeld, maar er ligt nog veel meer voor het oprapen. Nodig daarom bloggers uit. Bloggers kunnen een verslag maken van de dag of van de sessies die ze bijgewoond hebben. Dit is prettig voor de aanwezigen om nog eens na te lezen, fijn voor de sprekers om weer onder de aandacht te komen en voor afwezigen om toch nog wat mee te pikken van de kennis die werd gedeeld. Als mensen na het evenement er nog lang over napraten, weet je dat je je evenement echt goed op de kaart hebt gezet!

14 3. Nodig bloggers uit Checklist Maak een lijstje van bloggers die aansluiten bij jouw doelgroep en evenement. Bepaal vervolgens hoeveel bloggers je een gratis kaartje wilt geven. Stem vooraf met de blogger af wat de insteek van het blog wordt. Dit is met name belangrijk als je meerdere bloggers uitnodigt. Dan is het fijn als iedereen een andere insteek kiest of een andere sessie bijwoont. Eventueel kun je ze ook vooraf een interview laten doen met een spreker (dat scheelt weer, dan hoef je dat zelf niet te doen, zoals ik eerder tipte!). Spreek ook met ze af wanneer het blog live gaat. Voeg aan je draaiboek toe dat de bloggers goed ontvangen worden, een plekje krijgen in de zaal (vlakbij het stopcontact) en eventueel drankjes of drankmuntjes krijgen als dit niet gratis is. Als je meerdere bloggers uitnodigt, zorg dan dat je de weken erna in de gaten houdt wat er wanneer verschijnt. De blogs verspreid je met je eigen achterban.

15 Voor een marketingcongres dat ik medeorganiseerde in 2013, hebben we 10 bloggers uitgenodigd. Er waren zelfs meer bloggers aanwezig, zonder dat we het wisten, die ook een artikel schreven. De weken er na verchenen er elke paar dagen wel weer een nieuw blog over ons evenement. Erg goede exposure dus!

16 Begin vandaag nog! Hopelijk vond je de tips inspirerend en vooral eenvoudig om uit te voeren. Het is meestal een kwestie van zorgen dat het een gewoonte en onderdeel wordt van je werk. Uiteraard kost het tijd om de tips te implementeren, maar met elke stap kom je weer dichterbij. Uiteindelijk wordt het steeds eenvoudiger en word je er steeds handiger in. Er zijn natuurlijk nog veel meer tips en ideëen om je evenement te promoten. Je kunt hiervoor terecht op mijn site Social and more. Voor inspiratie en leuke gadgets voor jouw evenement, bezoek dan m n blog EventGoodies. Lees ook mijn mini-ebook van congres naar community.

Contentmarketing voor evenementen. Eenvoudige stappen om een start maken met je contentstrategie.

Contentmarketing voor evenementen. Eenvoudige stappen om een start maken met je contentstrategie. Contentmarketing voor evenementen Eenvoudige stappen om een start maken met je contentstrategie. Voor wie ga je content schrijven? Om te beginnen moet je duidelijk voor ogen hebben voor wie je de content

Nadere informatie

Voor je begint met bloggen

Voor je begint met bloggen Voor je begint met bloggen Gemma Kregting, Adviseur online marketing Corporate Communications & Marketing Voor je begint met bloggen Waarom bloggen? Stap 1: Onderwerp bepalen Stap 2: Wie gaat er bloggen

Nadere informatie

Alzheimer Nederland Vrijdag 28 juni Social media

Alzheimer Nederland Vrijdag 28 juni Social media Alzheimer Nederland Vrijdag 28 juni 2019 Social media Social media wordt ongelooflijk veel gebruikt. 96% van de 35- tot 45- jarigen gebruiken sociale media Hoe gebruik ik social media? Boodschap bij de

Nadere informatie

Voor je begint met bloggen

Voor je begint met bloggen Voor je begint met bloggen Gemma Kregting, Adviseur online marketing Corporate Communications & Marketing Voor je begint met bloggen Stap 1: Bepaal waar je over wilt bloggen Stap 2: Wie gaat er bloggen

Nadere informatie

wat is het? Dit doe ik door een combinatie van sprekende foto s met een bijpassende tekst, die de situatie op een authentieke manier omschrijven.

wat is het? Dit doe ik door een combinatie van sprekende foto s met een bijpassende tekst, die de situatie op een authentieke manier omschrijven. Met visual storytelling voeg ik een andere dimensie toe aan verhalen vertellen én fotografie. Ik geef een (levens)event niet alleen een gezicht, maar ook een stem en breng hiermee het ware en pure gevoel

Nadere informatie

SUCCES MET JOUW ONLINE TRAINING VOOR HET GROEIEN VAN JE BEDRIJF, GA VOOR DE TOP!

SUCCES MET JOUW ONLINE TRAINING VOOR HET GROEIEN VAN JE BEDRIJF, GA VOOR DE TOP! SUCCES MET JOUW ONLINE TRAINING VOOR HET GROEIEN VAN JE BEDRIJF, GA VOOR DE TOP! LEER IN DIT EBOOK: 1. Checklist: De 7 stappen voor het maken, promoten en verkopen van je online training Extra bonus informatie:

Nadere informatie

Stappenplan voor sportbonden ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september.

Stappenplan voor sportbonden ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september. Stappenplan voor sportbonden ##NSW2018 #BEACTIVE jouw sport,, jouw club 15 t//m 29 september ##NSW2018 #BEACTIVE De Nationale Sportweek 2018 Het is bijna zover. In september gaat de Nationale Sportweek

Nadere informatie

Blog handleiding voor de Groenteman

Blog handleiding voor de Groenteman Blog handleiding voor de Groenteman In deze speciale bloggers handleiding voor de groenteman leest u informatie over wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist een

Nadere informatie

@gheijkoop Gerrit Heijkoop

@gheijkoop Gerrit Heijkoop @gheijkoop of @triqle Gerrit Heijkoop Twitter op jouw congres of evenement in 10 stappen Twitter op jouw congres of evenement in 10 stappen 6 vragen 1. Wat is Twitter? En hoe werkt het? 2. Wat vraagt het

Nadere informatie

TOOLKIT SOCIAL MEDIA SPORTWEKEN

TOOLKIT SOCIAL MEDIA SPORTWEKEN TOOLKIT SOCIAL MEDIA SPORTWEKEN Introductie Iedereen is tegenwoordig sociaal en dat maakt Social Media een krachtig middel om het proefsporten op jouw sportclub te promoten. Jij weet als geen ander hoe

Nadere informatie

Stappenplan voor sportclubs ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september.

Stappenplan voor sportclubs ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september. Stappenplan voor sportclubs ##NSW2018 #BEACTIVE jouw sport,, jouw club 15 t//m 29 september www.nationalesportweek.nl ##NSW2018 #BEACTIVE De Nationale Sportweek 2018 Het is bijna zover. In september gaat

Nadere informatie

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit.

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit. Hierbij ontvang je het stappenplan voor het snel en gemakkelijk schrijven van een inhoudelijk goede blogtekst. Het schrijven van een blog hoeft niet lang te duren, als je hier een goede methodiek voor

Nadere informatie

Vrijwilligers en social media

Vrijwilligers en social media Inspiratiesessie Welkom! Introductie Agenda voor vandaag Vrijwilligers & social media De cijfers Facebook LinkedIn De verschillen In de praktijk Randvoorwaarden Ken uzelf! Thema s Vacaturetekst Vrijwilligers

Nadere informatie

De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport

De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport Introductie Ga jij actief aan de slag met Social Media en de Nationale Sportweek, maar weet je nog niet precies hoe je dit moet aanpakken?

Nadere informatie

www.implementatieacademy.nl

www.implementatieacademy.nl Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Dit stappenplan voor het organiseren van een buurtbijeenkomst is onderdeel van de Buurten met Energie toolbox, een project van Nudge. Deze toolbox is samengesteld

Nadere informatie

WHITEPAPER. 8 Marketinginzichten voor accountants. Whitepaper - 8 Marketinginzichten voor accountants 1

WHITEPAPER. 8 Marketinginzichten voor accountants. Whitepaper - 8 Marketinginzichten voor accountants 1 WHITEPAPER 8 Marketinginzichten voor accountants Whitepaper - 8 Marketinginzichten voor accountants 1 De marketeers van Bambuu werken regelmatig voor verschillende zakelijke dienstverleners. Geen bedrijf,

Nadere informatie

Workshop D De kracht van Social Media voor, tijdens en na de Nationale Sportweek

Workshop D De kracht van Social Media voor, tijdens en na de Nationale Sportweek Workshop D De kracht van Social Media voor, tijdens en na de Nationale Sportweek Wie zijn wij? Introductie Wat kun je het komende uur verwachten? Goede voorbeelden Inspiratie Ervaringen Brainstorm Tips

Nadere informatie

Handleiding impact branding marketing bepalen met Google Analytics

Handleiding impact branding marketing bepalen met Google Analytics Handleiding impact branding marketing bepalen met Google Analytics Inhoudsopgave Inleiding... 2 Basisbeginselen doormeten effect branding marketing... 3 Bepaal het effect van je branding marketing... 4

Nadere informatie

14 juni Samenwerkingsvoorstel CONGRESCENTRUM ACHMEA ZEIST. Igor Dirkx Sr. Projectmanager /

14 juni Samenwerkingsvoorstel CONGRESCENTRUM ACHMEA ZEIST. Igor Dirkx Sr. Projectmanager / Samenwerkingsvoorstel 14 juni 2018 CONGRESCENTRUM ACHMEA ZEIST Van de makers van Igor Dirkx Sr. Projectmanager 06-29 52 44 28 / 040-2 974 872 i.dirkx@sbo.nl Congres & izone 6 oktober 2016 Media Plaza Utrecht

Nadere informatie

Wat een mediakit is. Waarom je een mediakit nodig hebt. Hoe je een mediakit gebruikt. Hoe je een mediakit ontwerpt

Wat een mediakit is. Waarom je een mediakit nodig hebt. Hoe je een mediakit gebruikt. Hoe je een mediakit ontwerpt Wat een mediakit is Waarom je een mediakit nodig hebt Hoe je een mediakit gebruikt Hoe je een mediakit ontwerpt Een mediakit of een sprekerskit is een document dat een samenvatting is van jouw business.

Nadere informatie

Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

PROMOTIEPLAN DOELPUNTACTIE

PROMOTIEPLAN DOELPUNTACTIE PROMOTIEPLAN PROMOTIEPLAN DOELPUNTACTIE DOELPUNTACTIE Om een groot succes te maken van de Doelpuntactie is het belangrijk dat er veel reuring ontstaat rondom deze actie bij jullie club. Daarvoor is dit

Nadere informatie

Marketing van uw eigen boek

Marketing van uw eigen boek Relatiedag 2013 Relatiedag 2013 Sessie: Marketing van uw eigen boek Jos Groenendaal Marketing 10/25/2013 2 Marketing van uw eigen boek In deze sessie: 1. Gaan we het zo praktisch mogelijk houden 2. Gaan

Nadere informatie

Stappenplan voor sportservices ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september.

Stappenplan voor sportservices ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september. Stappenplan voor sportservices ##NSW2018 #BEACTIVE jouw sport,, jouw club 15 t//m 29 september www.nationalesportweek.nl ##NSW2018 #BEACTIVE De Nationale Sportweek 2018 In 2018 hebben we iets te vieren:

Nadere informatie

BLOGARTIKEL STAPPENPLAN 19 STAPPEN: VAN IDEE, PROMOTIE EN VERDER

BLOGARTIKEL STAPPENPLAN 19 STAPPEN: VAN IDEE, PROMOTIE EN VERDER Een blogarikel maken is een kwesie van DOEN. Maar hoe? Waar begin je? Wat zijn handige stappen om te nemen? Waar moet je opleten? Wat doe je nadat je gepubliceerd hebt? Dit stappenplan geet de grote lijnen

Nadere informatie

De 10 Essentiële Onderdelen Voor Een Klantgenererende Facebook Pagina

De 10 Essentiële Onderdelen Voor Een Klantgenererende Facebook Pagina De 10 Essentiële Onderdelen Voor Een Klantgenererende Facebook Pagina Programma vandaag Programma Vandaag De FB Marketing Succes Driehoek en hoe je hierdoor gericht klanten krijgt De 10 effectieve stappen

Nadere informatie

Start getting Social, Networker!

Start getting Social, Networker! Start getting Social, Networker! Tom Zoethout Internet Marketing Specialist 2 1 Wat gaan we doen? ) Internet Marketing: the bottom line + Wanneer gaan we zaken doen? & Wat moet je met Web2.0? % Basisregels

Nadere informatie

RITHO Online Print Sign & events Doeltreffend gebruikmaken van social media

RITHO Online Print Sign & events Doeltreffend gebruikmaken van social media RITHO Online Print Sign & events Doeltreffend gebruikmaken van social media 12 Tips & tricks 1. Social media - cijfers januari 2017 Bron: www.frankwatching.com 2. Social media - is voor alle leeftijden,

Nadere informatie

Wat is Pinterest? Hier volgt een stappenplan om aan snel en efficiënt de slag te kunnen gaan met Pinterest.

Wat is Pinterest? Hier volgt een stappenplan om aan snel en efficiënt de slag te kunnen gaan met Pinterest. Handleiding Inhoud Wat is Pinterest?... 3 Stap 1: maak een account... 4 Stap 2: Maak je profiel compleet... 4 Stap 3: Maak een bord... 4 Stap 4: start met pinnen... 6 Zelf uploaden... 7 Pinner volgen...

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Workshop zakelijk bloggen

Workshop zakelijk bloggen Workshop zakelijk bloggen Gegeven door: Fennard Drenth Inhoud Inleiding zakelijk bloggen... 3 Theorie zakelijk bloggen.... 4 Hoe bereik ik zoveel mogelijk mensen met mijn blog.... 6 Interessante onderwerpen...

Nadere informatie

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl 28 tips GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? Hieronder geef ik je een aantal van mijn slimmer acquisitie praktijken die goed werken. De tips hebben niets te maken met SEO, oftewel beter gevonden

Nadere informatie

Presenteert de workshop Social Media

Presenteert de workshop Social Media Presenteert de workshop Social Media Juice BV Canadabaan 18 5388 RT NISTELRODE 0412-611453 info@juicebv.nl www.facebook.com/juicebv www.twitter.com/juicebv Wat doen wij? Onze klanten 1 Onze klanten Onze

Nadere informatie

Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen Mijn missie... 3 Wie ben ik? Help ik moet een blog!... 5

Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen Mijn missie... 3 Wie ben ik? Help ik moet een blog!... 5 Inhoud Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen... 3 Mijn missie... 3 Wie ben ik?... 4 Help ik moet een blog!... 5 Waarom is bloggen goed voor je onderneming?... 5 Waarom is bloggen goed voor je klanten?...

Nadere informatie

Design jezelf online

Design jezelf online Design jezelf online Gaat over jouw personal brand Ik gebruik de term personal brand, omdat dat beter de inhoud weergeeft als mijn persoonlijke merk. Personal brand -> wordt al ervaren als je uitstraling

Nadere informatie

Succesvol social media inzetten Nick Nijhuis NickLink

Succesvol social media inzetten Nick Nijhuis NickLink Succesvol social media inzetten Nick Nijhuis NickLink Wat zorgt voor bereik. en succes op social media De juiste keuzes! Welke social media zijn er Wat is hun rol in het beslisproces Wie is, en wat wil,

Nadere informatie

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden LinkedIn Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden Deze informatie is opgesteld door Team 2015 Utrecht om Utrechtse initiatieven te ondersteunen bij hun PR. We verwelkomen het gebruik van

Nadere informatie

Checklist Facebook & Instagram

Checklist Facebook & Instagram Checklist Facebook & Instagram Contact informatie Telefoon E-mail Website KvK BTW GetBright Nijverheidssingel 313 4811 ZW Breda 076 879 50 88 info@getbright.nl www.getbright.nl 64364585 NL851121937B01

Nadere informatie

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS Intro Lobke Elbers @lobkeelbers lobke@travelnext.nl Community manager Content schrijver Online marketing Blogger Kansenzoeker Samenwerker Gastdocent NHTV Nijmegen www.travelnext.nl

Nadere informatie

25 Ideeën voor (zakelijke) blogposts

25 Ideeën voor (zakelijke) blogposts 25 Ideeën voor (zakelijke) blogposts Als ondernemer heb je vanzelfsprekend al veel kennis en expertise op jouw vakgebied. En meer dan je wellicht zou denken. Waarschijnlijk kun je tot in de lengte der

Nadere informatie

IS ONLINE VIDEO IETS VOOR MIJ? CHECK IT OUT!

IS ONLINE VIDEO IETS VOOR MIJ? CHECK IT OUT! IS ONLINE VIDEO IETS VOOR MIJ? CHECK IT OUT! Checklist Vragen Ja Nee 1. Ben je op zoek naar nieuwe klanten? 2. Vind je het lastig om uit te leggen wat je bedrijf precies doet? 3. Geef je voor jouw gevoel

Nadere informatie

Boekpromotie via facebook

Boekpromotie via facebook Boekpromotie via facebook een boek om trots op te zijn! E-book met tips over het inzetten van facebook bij je boekpromotie E-book Boekpromotie via Facebook Facebook is een mooi middel om op een makkelijke,

Nadere informatie

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Whitepaper 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Om jouw e-mailmarketing de beste resultaten te laten opleveren, heb je genoeg interessante

Nadere informatie

Masterclass Rotterdam Case Study: Promotie

Masterclass Rotterdam Case Study: Promotie Masterclass Rotterdam Case Study: Promotie Panelists: Moderator: Angeline Bommer, Congress Company Jillian Sant-Barendregt MSc, Stadshavens Rotterdam Catherine Kalamidas, Rotterdam Partners Het waarde

Nadere informatie

Hyves handleiding voor de Groenteman

Hyves handleiding voor de Groenteman Hyves handleiding voor de Groenteman In deze speciale Hyves handleiding voor de groenteman leest u informatie over wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist Hyves

Nadere informatie

Content Lab sessie BouwBeurs 2017 BLOGGEN IN DE BOUW

Content Lab sessie BouwBeurs 2017 BLOGGEN IN DE BOUW Content Lab sessie BouwBeurs 2017 BLOGGEN IN DE BOUW Inhoud De rol van bloggen binnen content marketing: inbound marketing Waarom bloggen Een goede blog Onderwerpskeuzes en inspiratie Invalshoeken Kansen

Nadere informatie

# Herinner jezelf aan het doel # Plan vaste tijdstippen in (en doe dat nu) # Maak er een gewoonte van # Richt je op één ding # Ga ervoor!

# Herinner jezelf aan het doel # Plan vaste tijdstippen in (en doe dat nu) # Maak er een gewoonte van # Richt je op één ding # Ga ervoor! Werkboek Startmodule - tips Hoe je het meeste leert # Herinner jezelf aan het doel # Plan vaste tijdstippen in (en doe dat nu) # Maak er een gewoonte van # Richt je op één ding # Ga ervoor! 2 Startmodule,

Nadere informatie

8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE.

8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE. 8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE 8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram Instagram is één van de meest populaire social media netwerken op dit moment.

Nadere informatie

Klanten vinden, klanten binden

Klanten vinden, klanten binden Dia 1 Klanten vinden, klanten binden Adinda Keizer 2016 9 jaar geleden zat ik net als jullie op de startersdag. Ik liep al rond met plannen en na de startersdag wist ik het zeker. Ik ging voor mezelf beginnen!

Nadere informatie

EFFECTIEF GEBRUIK SOCIAL / MULTI MEDIA HOE ZICHTBAAR IS JE ORGANISATIE?

EFFECTIEF GEBRUIK SOCIAL / MULTI MEDIA HOE ZICHTBAAR IS JE ORGANISATIE? 1 Rob Beeren Kernteam IT Color Guard Nederland EFFECTIEF GEBRUIK SOCIAL / MULTI MEDIA HOE ZICHTBAAR IS JE ORGANISATIE? Nunspeet - 20 februari 2016 2 Agenda 14.30 15.00 uur Wie zijn wij? Social media Welke

Nadere informatie

WAT HOUDT DEELNAME IN?

WAT HOUDT DEELNAME IN? WAT HOUDT DEELNAME IN? De Europa om de Hoek Kijkdagen worden gerealiseerd dankzij de vele organisaties die op 12 en 13 mei 2017 hun deuren voor het publiek openen. Zij laten de kennis en kunde van hun

Nadere informatie

WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT!

WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT! WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT! 6 Social Media tips voor de ondernemer. Dat Social Media een belangrijk marketingcommunicatie instrument is, is duidelijk. Hoe begin ik echter aan zo n

Nadere informatie

Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen

Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen Het Duisenberg Gebouw met haar prachtige Plaza en onderwijsruimtes is een uitstekende plek voor studenten, staf en externen om een evenement

Nadere informatie

Social media strategie

Social media strategie Social media strategie Even voorstellen.. Social media strategie, hoe 1. Leuke trends en ontwikkelingen 2. Strategie in een notendop 3. Voorbeelden pak je dat aan..? Van opkomst naar afgang.. Facebook

Nadere informatie

WERKBOEK VOOR START-UPS, ONDERNEMERS EN COMMUNICATIE- PROFESSIONALS

WERKBOEK VOOR START-UPS, ONDERNEMERS EN COMMUNICATIE- PROFESSIONALS 5 NATUURLIJKE MOMENTEN OM TE COMMUNICEREN WERKBOEK VOOR START-UPS, ONDERNEMERS EN COMMUNICATIE- PROFESSIONALS 5 NATUURLIJKE COMMUNICATIEMOMENTEN Heb je dat nou ook weleens, dat je al in geen tijden meer

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

HANDOUT. 1 e netwerklunch voor congresorganisatoren 30 mei 2017 Landgoed Zonheuvel. Bedankt dat je er was.

HANDOUT. 1 e netwerklunch voor congresorganisatoren 30 mei 2017 Landgoed Zonheuvel. Bedankt dat je er was. HANDOUT 1 e netwerklunch voor congresorganisatoren 30 mei 2017 Landgoed Zonheuvel Bedankt dat je er was. 10 tips om het netwerken te faciliteren op je congres Marijke Krabbenbos, Bites & Business 1. Zorg

Nadere informatie

Social media training Online Agency. GetBright. Nijverheidssingel ZW Breda

Social media training Online Agency. GetBright. Nijverheidssingel ZW Breda Social media training 16-11 - 2017 Online Agency. GetBright. Nijverheidssingel 313. 4811 ZW Breda. 076 879 50 88. info@getbright.nl Facebook 32 miljoen = het aantal mensen in Duitsland dat op Facebook

Nadere informatie

De dienstverlening van het WSP kan op vele manieren onder de aandacht gebracht worden bij werkgevers. De ambassadeursaanpak is er daar een van.

De dienstverlening van het WSP kan op vele manieren onder de aandacht gebracht worden bij werkgevers. De ambassadeursaanpak is er daar een van. Samen voor de klant Ambassadeurs Wie is het meest overtuigend in het inspireren van een werkgever om samen te werken met een WSP? Juist, een werkgever die succesvol met een WSP heeft samengewerkt. Werkgevers

Nadere informatie

Bijeenkomst RugZorgKliniek. Facebook marketing

Bijeenkomst RugZorgKliniek. Facebook marketing Bijeenkomst RugZorgKliniek Wie ben ik en wat doe ik hier? Waarom zijn jullie hier? Welke pagina s heeft RugZorgKliniek? - RugZorgKliniek (1234) - RugZorgKliniek Heerenveen (31) - RugZorgKliniek Leeuwarden

Nadere informatie

Profielscan. Jouw online eerste indruk! Waar ik vooral op let: Aan de slag

Profielscan. Jouw online eerste indruk! Waar ik vooral op let: Aan de slag Profielscan Jouw online eerste indruk! Middels deze scan voorzie ik je met veel plezier van waardevolle informatie: een professionele en objectieve kijk op jouw LinkedIn profiel. Nadat je zelf al een en

Nadere informatie

CHECKLIST: KLOPT JOUW SOCIAL MEDIASTRATEGIE VOOR RECRUITMENT?

CHECKLIST: KLOPT JOUW SOCIAL MEDIASTRATEGIE VOOR RECRUITMENT? CHECKLIST: KLOPT JOUW SOCIAL MEDIASTRATEGIE VOOR RECRUITMENT? BONU S: TIPS DRUK VOOR DE ONDE BEZETTE RNEM ER DIT IS EEN UITGAVE VAN ONDERNEMERS DIE IN CONTACT WILLEN KOMEN MET NIEUWE, TALENT- VOLLE MEDEWERKERS

Nadere informatie

Marketingmed.nl Gastbloggen & partnerships

Marketingmed.nl Gastbloggen & partnerships Marketingmed.nl Gastbloggen & 1. Marketingmed.nl - Gastbloggen Schrijven voor Marketingmed.nl is een fantastische eer. Samen met de 100 andere auteurs werken we gezamenlijk aan een mooi doel, een van de

Nadere informatie

@gheijkoop of @triqle. Gerrit Heijkoop

@gheijkoop of @triqle. Gerrit Heijkoop @gheijkoop of @triqle Gerrit Heijkoop Hoe nieuwe media tijd kunnen besparen bij het organiseren van een evenement of congres SOCIAL MEDIA Linkedin Twitter Facebook Hyves Youtube Flickr Slideshare Foursquare

Nadere informatie

WNF: Social Media meetbaar maken

WNF: Social Media meetbaar maken WNF: Social Media meetbaar maken... http://www.youtube.com/watch?v=4mxjbip6y04 ... Programma 1. WNF Social Media strategie & uitvoering 2. Social Media meten in 4 dimensies: a. Involvement b. Interesse

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat!

LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat! LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat! Social media en content marketing gaan tegenwoordig hand in hand. Waar Facebook veel gebruikt wordt voor B2C-marketing, is LinkedIn juist meer geschikt

Nadere informatie

Handleiding Google+ ICT Design Team. Project Street Art Gent. Workshop 2: Social Media

Handleiding Google+ ICT Design Team. Project Street Art Gent. Workshop 2: Social Media Handleiding Google+ ICT Design Team Project Street Art Gent Workshop 2: Social Media 0 Hoofdstuk 1 Mogelijkheden van Google+ 1.1 Mogelijkheden Google+ is het sociale netwerk van Google. Google+ lijkt in

Nadere informatie

Meer dan 40 partners

Meer dan 40 partners W E L K O M Op de agenda Stand van zaken Startmoment #bewegen5voor12 Jente Belmans: Tips en tricks voor meer jonge gezinnen op jouw evenement (7B-principe) Groepsfoto Pauze met broodjes Speeddates Einde

Nadere informatie

TIPS VOOR SLIMME CONTENT MARKETING

TIPS VOOR SLIMME CONTENT MARKETING TIPS VOOR SLIMME CONTENT MARKETING 1 WAT IS CONTENT MARKETING? Met Content Marketing vult u de informatiebehoefte van uw doelgroep in met content: blogartikels, nieuwsbrieven, Facebookberichten,... Die

Nadere informatie

How to use Social Media in events

How to use Social Media in events Michael Vromans Http://www.linkedin.com/pub/michael-vromans/12/99a/618 "We are a creative agency & digital production company and we love to build custom products that last" Liefdevol producten maken die

Nadere informatie

5 keer optimalisatie voor levende Power Platform met bezoekers

5 keer optimalisatie voor levende Power Platform met bezoekers 5 keer optimalisatie voor levende Power Platform met bezoekers Erno Hannink Make your Coaching Biz No.1 in your Niche Tweet met Hoe krijg je meer verkeer naar de website? En meer leven in deze website?

Nadere informatie

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with Social Media Plan in 10 Stappen In 10 simpele stappen jouw Social Media voor elkaar made with Inhoud 1. Bedankt! 2. Iets over mijzelf 3. 10 stappenplan 4. Social Media in 10 stappen 5. Veel succes Bedankt!

Nadere informatie

Ga al voor de beurs aan de slag met online leadgeneratie!

Ga al voor de beurs aan de slag met online leadgeneratie! Ga al voor de beurs aan de slag met online leadgeneratie! Daarom in contact komen met je doelgroep voor de beurs bereik nieuwe en bestaande klanten met de beurs als aanleiding maak gebruik van het online

Nadere informatie

Stappenplan inzet video s voor gezondheidsboodschappen

Stappenplan inzet video s voor gezondheidsboodschappen Stappenplan inzet video s voor gezondheidsboodschappen VIDEO S IN 8 STAPPEN Voorliggend document beschrijft de stappen die professionals, werkzaam in de jeugdgezondheidszorg, kunnen nemen als zij video

Nadere informatie

BLOGGIN. De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer

BLOGGIN. De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer BLOGGIN De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer IN VIER STAPPEN NAAR SUCCES De komst van social media en de daarbijhorende blogs heeft het marketingcommunicatielandschap

Nadere informatie

ondernemers die een boek willen schrijven

ondernemers die een boek willen schrijven TIPS voor ondernemers die een boek willen schrijven BESTSELLER-checklist Daisy Goddijn BESTSELLER-checklist Inleiding Van harte gefeliciteerd met je aanschaf van het boek Experttips voor ondernemers die

Nadere informatie

De persoonlijke benadering van Miss Etam. Klantcase

De persoonlijke benadering van Miss Etam. Klantcase De persoonlijke benadering van Miss Etam Klantcase KLANTCASE De persoonlijke benadering van Miss Etam 'Mooi jezelf zijn' is het motto van Miss Etam en dat straalt de modeketen ook uit op de social media

Nadere informatie

Workshop gevonden worden door mijn doelgroep

Workshop gevonden worden door mijn doelgroep Workshop gevonden worden door mijn doelgroep Nooit meer koude acquisitie Kennismakingsbrochure Bloemen maken nectar die precies de gewenste doelgroep aantrekt Wat is jouw nectar? Inhoud 1. Voor wie is

Nadere informatie

Als je groen doet -> vertel het dan!

Als je groen doet -> vertel het dan! 10 Groene communicatie tips over jouw duurzame organisatie / initiatief Als je groen doet -> vertel het dan! 2. 3. 1. Zorg dat je verhaal klopt Als je wilt dat je duurzame inspanningen en het MVO beleid

Nadere informatie

MARKETINGKAARTEN. InnoValor, Gebruik van de tool Voorbeeld Template Kaarten

MARKETINGKAARTEN. InnoValor, Gebruik van de tool Voorbeeld Template Kaarten MARKETINGKAARTEN Gebruik van de tool Voorbeeld Template Kaarten Marketingkaarten De Marketingkaarten helpen je te bepalen wat nodig is om jouw bedrijf zo goed mogelijk in beeld te brengen bij je klanten.

Nadere informatie

Wat je deze week gaat doen: - Een visie creëren voor jouw praktijk - Doelen stellen - Een blog schrijven - Dagelijkse succes acties

Wat je deze week gaat doen: - Een visie creëren voor jouw praktijk - Doelen stellen - Een blog schrijven - Dagelijkse succes acties Wat je deze week gaat doen: - Een visie creëren voor jouw praktijk - Doelen stellen - Een blog schrijven - Dagelijkse succes acties Doelen stellen voor je praktijk: Je gaat nu doelen stellen voor jouw

Nadere informatie

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla 12-1-2015 NETIDENTITY SOCIAL MEDIA PLAN MySuperfood Priscilla Inhoud Je bedrijf in één zin... 3 Wat wordt er over je gezegd?... 3 Formuleer de doelstellingen... 3 Analyse zoekresultaten... 3 Analyseer

Nadere informatie

PR-BEGELEIDING. Na initiatie van een evenement

PR-BEGELEIDING. Na initiatie van een evenement PR-BEGELEIDING Na initiatie van een evenement Voorwoord Jouw evenement gaat er komen bij SETUP! Naast de productie en inhoud is de PR & Communicatie van het evenement bij SETUP een belangrijk onderdeel.

Nadere informatie

Bouw aan een succesvolle Facebookbedrijfspagina - de snelcursus!

Bouw aan een succesvolle Facebookbedrijfspagina - de snelcursus! Bouw aan een succesvolle Facebookbedrijfspagina - de snelcursus! Waarom een Facebookbedrijfspagina? Met een bedrijfspagina op Facebook creëer je meer online naamsbekendheid, vergroot je jouw online vindbaarheid,

Nadere informatie

HOE STIMULEER JE HET GEBRUIK VAN INTRANET?

HOE STIMULEER JE HET GEBRUIK VAN INTRANET? AANTAL SLIDES 39 HOE STIMULEER JE HET GEBRUIK VAN INTRANET? 36 TIPS & TRICKS 02 39 VEEL ORGANISATIES ZETTEN HET INTRANET IN OM DE INTERNE COMMUNICATIE IN GOEDE BANEN TE LEIDEN. DE VOORDELEN ZIJN EVIDENT.

Nadere informatie

Dè tips om Social Media effectief in te zetten. Inclusief stappenplan

Dè tips om Social Media effectief in te zetten. Inclusief stappenplan Dè tips om Social Media effectief in te zetten. Inclusief stappenplan 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Tips om Social Media te gebruiken... 4 Twitter... 5 Waarom twitteren:... 5 Twitter

Nadere informatie

Dat had ik nooit gedacht en nog steeds kan ik het niet zo goed bevatten.

Dat had ik nooit gedacht en nog steeds kan ik het niet zo goed bevatten. Wow! 17.597,14 euro in drie dagen... Dat had ik nooit gedacht en nog steeds kan ik het niet zo goed bevatten. 17.597,14 euro in drie dagen tijd... de meeste mensen zouden hier een heel jaar voor moeten

Nadere informatie

Virtueel Succes in de Praktijk

Virtueel Succes in de Praktijk Virtueel Succes in de Praktijk Lanceringsplan maken 14 november 2016 Waar staan we? Doel bepaald Plan van Aanpak gemaakt Start samenwerking met VA Start uitvoering: Gratis e-book/training/download aanbieden

Nadere informatie

Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist

Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist Hoe stel je goede online marketingdoelen op? 2 Veel marketeers kennen de pijn: het stellen van nieuwe marketingdoelen. Het blijft een uitdaging om

Nadere informatie

Whitepaper. 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren

Whitepaper. 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren Whitepaper 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren Als jouw organisatie e-mail en social media behandelt als twee parallelle

Nadere informatie

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen 11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen Iedereen met een website komt er vroeg of laat mee in aanraking. Hoe verander ik meer bezoekers in klanten? Met conversie dus. Conversie optimalisatie

Nadere informatie

WORKSHOP SPONSORWERVING

WORKSHOP SPONSORWERVING WORKSHOP SPONSORWERVING Een overzicht van de belangrijkste lessen uit de presentatie van Danny de Graaf op het TT Circuit van Assen op 20 november 2013 WAAROM SPONSOREN BEDRIJVEN? Het doel van bedrijven

Nadere informatie

Social en Direct Marketing

Social en Direct Marketing Social en Direct Marketing Wim van der Mark, Dialoogtrainers.nl Inhoud Direct marketing essentials tot 2002 DM 1.0 Direct marketing essentials i.c.m. search, web en e-mail DM 2.0 Direct marketing essentials

Nadere informatie

maandag 9.30-12.30 dinsdag 9.30-12.30, 11.00-14.00, 19.30-22.30 woensdag 19.30-22.30 donderdag 9.30-12.30

maandag 9.30-12.30 dinsdag 9.30-12.30, 11.00-14.00, 19.30-22.30 woensdag 19.30-22.30 donderdag 9.30-12.30 Workshops! Meer creativiteit in je werk Interactieve bijeenkomsten vormgeven Ideeën voor promotie van jouw onderneming Nieuwe producten voor jouw bedrijf Creatieve werkvormen (serie van 4 workshops) Wegens

Nadere informatie

HR Praktijk Dag 2013

HR Praktijk Dag 2013 HR Praktijk Dag 2013 Hét congres om uw organisatie te profileren onder HR-professionals Sponsorkit Datum: Thema: Locatie: 30 mei 2013, www.hrpraktijkdag.nl Kasteel de Vanenburg in Putten Uw persoonlijk

Nadere informatie

OVER ONS. FIRST FRAME. First Frame is een jong team met creatieve geesten die hun werkzaamheden baseren op keiharde cijfers.

OVER ONS. FIRST FRAME. First Frame is een jong team met creatieve geesten die hun werkzaamheden baseren op keiharde cijfers. WWW.FIRST-FRAME.NL OVER ONS. FIRST FRAME First Frame is een online media- en marketingbureau. Wij bedenken, creëren, meten en optimaliseren online campagnes. Voor deze campagnes creëren wij zelf de content.

Nadere informatie