Alzheimer Nederland Vrijdag 28 juni Social media

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Alzheimer Nederland Vrijdag 28 juni Social media"

Transcriptie

1 Alzheimer Nederland Vrijdag 28 juni 2019 Social media

2 Social media wordt ongelooflijk veel gebruikt. 96% van de 35- tot 45- jarigen gebruiken sociale media

3

4 Hoe gebruik ik social media? Boodschap bij de ontvanger krijgen Wat wil ik met social media bereiken? Wie wil ik bereiken?

5 Wat we vandaag gaan doen We gaan praten over het doen en laten op social media een aantal oefeningen doen aan de slag met het promoten van een evenement

6 Aan het eind van de dag weet je de verschillen tussen de beschikbare sociale media begrijp je wat werkt en wat minder goed aanslaat ga je naar huis met een opzet om een evenement te promoten kun je aan de slag om jouw afdeling in de picture te zetten.

7 Zijn er al vragen?

8 Voorstelrondje

9 Bedrijven waar ik o.a. voor werk

10 En wie zijn jullie?

11 Facebook Verschillende social media Instagram LinkedIn Twitter, Snapchat, Tiktok en Pinterest

12 Facebook Wordt nog altijd het meeste gebruikt in Nederland. Zeer geschikt voor evenementen Makkelijk om nieuws en belangrijke informatie te plaatsen Zoveel mogelijk geïnteresseerden te bereiken Uitgebreide mogelijkheden, denk aan groepen.

13

14 Instagram Razend populair onder een jongere doelgroep, vooral <20 Alleen mogelijk om foto s en heel korte video s te plaatsen. Linkjes delen is niet mogelijk. Ook geen mogelijkheid om evenementen aan te maken. Vooral interessant als je heel veel en heel vaak beeld te delen hebt.

15

16 LinkedIn Wordt steeds vaker gebruikt, maar altijd met een zakelijke insteek. Lijkt nogal op Facebook Updates van bedrijven, organisaties en collega s Geen evenementen Vooral geschikt voor bijvoorbeeld fondsenwerving.

17

18 En dan nog de rest

19 Facebook De tijdlijn Personen / groepen / pagina s Het algoritme

20 Persoon Pagina Groep

21

22 Zoek op: De Facebook-groep Alzheimer Nederland Vrijwilligers De Facebook-pagina Alzheimer Nederland. Wat zijn de verschillen?

23 Een magische formule. Het algoritme

24 Het algoritme Verandert voortdurend Is geheim Bepaalt wat interessant is voor jou Op basis van wat je leest, liket, zoekt en op andere websites bekijkt.

25 Scroll eens door je eigen tijdlijn Wat valt je op?

26 Je moet dus zorgen dat je berichten worden opgepikt.

27 Je kunt je berichten een handje helpen Gebruik, wanneer mogelijk, altijd een (goede!) foto bij je bericht Maak teksten niet onnodig lang. Het liefst 3-4 regels als max Het tijdstip is belangrijk Zorg voor een call to action, een interactief element.

28

29 Afbeelding bij je bericht Probeer altijd een afbeelding bij je bericht te plaatsen Let op dat je een afbeelding kiest die groot genoeg is, het liefst vierkant of breedbeeld (landscape). Een afbeelding met personen in beeld werkt altijd goed.

30 Afbeelding bij een link Wanneer je een link plaatst, komt er vanzelf een afbeelding. Dat gaat niet altijd goed.

31

32

33

34 Zoek de Facebookpagina van bol.com Wat valt je op?

35

36

37 Engagement: hoe meer, hoe beter.

38 Extra tips voor engagement Nodig uit tot een reactie Reageer op de reacties die mensen achterlaten Gebruik emoji s Gebruik interactieve elementen Probeer eens een poll

39 Dus Een goed bericht, voor een pagina, groep of evenement, bevat: Beeld Een duidelijke opdracht / call-to-action Een korte, bondige tekst Een interactief element (poll, vraag, link), of nodigt op een andere manier uit om te reageren. Ingevulde opties van Facebook.

40 Opdracht Ga naar de Facebookpagina Alzheimer Nederland Vrijwilligers Plaats daar een goed bericht. Denk aan de tips van eerder. Je mag zelf weten wat voor bericht. Een foto, een link, een poll. Neem even de tijd om over een originele insteek na te denken, wees creatief!

41 Tijdstip

42

43

44

45 Welk tijdstip is het best? Ligt aan je doelgroep. Maar: Rond de lunch / het avondeten wordt er veel op Facebook gekeken. Weekenddagen doen het wat minder goed. Plaats niet teveel achter elkaar, zorg voor wat spreiding. Voor Alzheimer Nederland: Overdag waarschijnlijk het beste. Instagram, LinkedIn verschillen weer. Instagram: vroeg in de ochtend en meerdere berichten per dag. LinkedIn iets meer op de avond gericht.

46 Evenementen

47 Breng je evenement onder de aandacht Bijvoorbeeld Wereld Alzheimer Dag

48 Voorbeelden

49 Stappenplan: 1. Maak een evenement aan als pagina. 2. Zorg dat alle informatie klopt. 3. Schrijf een eerste bericht in het evenement. Bijvoorbeeld een link naar de website, met wat extra informatie. 4. Nodig collega s, bekenden en potentieel geïnteresseerden uit. 5. Zorg dat ze er ook wat voor terugkrijgen!

50 Stap 1: evenement aanmaken Ga op Facebook naar de pagina van je organisatie Klik op de stipjes in de balk onder de brede foto, en klik op maak evenement Kies een aansprekende foto Geef het een duidelijke naam. Bijv: Dementie en beweging: Alzheimer Café.

51 Stap 1: evenement aanmaken Schrijf bij de omschrijving een korte, duidelijke tekst. Het is verstandig om een kort programma in te vullen, maar niet per se verplicht Typ sleutelwoorden die met je evenement overeenkomen

52

53 Stap 2: plaats je eerste bericht Je eerste bericht in een evenement is meestal een link naar waar je je kunt aanmelden. Schrijf er ook een korte tekst bij. Er moet tenslotte al iets te zien zijn voordat je mensen uitnodigt.

54 Stap 3: nodig mensen uit Iemand die geïnteresseerd is moet natuurlijk wel weten dat je evenement bestaat. Deel het evenement ook vanaf je pagina, zodat de volgers ervan ook geattendeerd worden op de bijeenkomst.

55 Geef de volgers ook iets terug Zorg ervoor dat je regelmatig iets plaatst over het evenement. Dan worden de volgers beloond. Maak een planning!

56

57

58 Ideeën om te delen in een evenement Informatie over de spreker(s), verdeeld in porties. Nieuwe informatie over het evenement. Bijvoorbeeld wanneer er meer bekend is over een bepaald onderdeel. Stel vragen. Bijvoorbeeld: wat hoop jij te leren tijdens ons Alzheimer Café? Een relevante video Een foto naar de vorige, succesvolle editie Een kleine oproep om ook andere geïnteresseerden te wijzen op het evenement.

59 Ook achteraf! Bedankt een dag later alle aanwezigen, plaats wat foto s die gemaakt zijn. Wijs de bezoekers op je algemene pagina om op de hoogte te blijven van nieuwe evenementen.

60 Maak een planning

61 Oefening: plan alvast een bericht in voor morgen Zorg (weer) voor: Beeld Een interactief element Een warmmakertje voor het evenement.

62 Extra tip voor promotie Plaats een bericht in lokale Facebook-groepen. Bijvoorbeeld: Je bent Utrechter als Prikbord Almelo Je bent Heerhugowaarder als Je vindt deze groepen door te zoeken op de plaats.

63 Tussenstop We hebben besproken welke sociale media er zijn en wat ze doen hoe je een evenement maakt en mensen daarvan op de hoogte brengt hoe je mensen meer bij je evenement betrekt hoe je een bericht maakt dat goed kan scoren hoe je berichten in een evenement of groep inplant.

64 Meten is weten

65 Je kunt zien hoe je berichten presteren

66 Advertenties

67 Het verdienmodel van Facebook Op basis van interesses, persoonlijke gegevens, wat het algoritme ziet.

68

69

70 Een actieve pagina

71 Tips voor een actieve pagina Plaats regelmatig, het liefst in een vast schema. Bijvoorbeeld: elke woensdag en vrijdag. Denk na over wat de doelgroep interessant vindt. Dat kunnen dus ook krantenartikelen zijn, nieuwsberichten of evenementen in de buurt. Maar ook: nieuws van de Alzheimer Nederland site etc. Terugblikken op / aankondigingen van evenementen Ga het gesprek aan / zoek de interactie Stel regelmatig vragen. Misschien doe je wel nieuwe ideeën op voor een Alzheimer café. Maak gebruik van de interactieve middelen. Reageer zoveel mogelijk op de berichten die mensen achterlaten.

72 Maak een planning!

73 Het is niet altijd makkelijk, maar Probeer om te beginnen eens 2-3 berichten per week in te plannen voor de komende maand. Tip: verwerk daarin je nieuwe evenement, zo begin je alvast de promotie.

74 Opdracht: plan 2-3 berichten in voor volgende week Denk aan alles wat vandaag is voorbijgekomen Een mooie gelegenheid om je evenement te promoten Oefen met het inplannen van berichten.

75 Bedankt voor jullie aandacht Vragen zijn altijd welkom! Feedback over de planning van aankomende maand? Stuur binnen 2 weken even een mailtje.

Succesvol social media inzetten Nick Nijhuis NickLink

Succesvol social media inzetten Nick Nijhuis NickLink Succesvol social media inzetten Nick Nijhuis NickLink Wat zorgt voor bereik. en succes op social media De juiste keuzes! Welke social media zijn er Wat is hun rol in het beslisproces Wie is, en wat wil,

Nadere informatie

Vrijwilligers en social media

Vrijwilligers en social media Inspiratiesessie Welkom! Introductie Agenda voor vandaag Vrijwilligers & social media De cijfers Facebook LinkedIn De verschillen In de praktijk Randvoorwaarden Ken uzelf! Thema s Vacaturetekst Vrijwilligers

Nadere informatie

Beginnen met sociale media. E-learning Week van de Acupunctuur

Beginnen met sociale media. E-learning Week van de Acupunctuur Beginnen met sociale media E-learning Week van de Acupunctuur Inhoudsopgave 1) Over sociale media 2) Waarom sociale media? 3) Beginnen met Facebook en Twitter 4) Inspiratie 5) Sociale mediaplan maken 1)

Nadere informatie

In 5 stappen succes op Instagram. Met Anne Raaymakers

In 5 stappen succes op Instagram. Met Anne Raaymakers In 5 stappen succes op Instagram Met Anne Raaymakers Cijfers Wereldwijd 1 miljard gebruikers per maand 4,1 miljoen volgers in Nederland (in 2015 waren er dat 1,8 miljoen) 4,1 miljoen volgers in Nederland

Nadere informatie

We beginnen om 19:30 u

We beginnen om 19:30 u We beginnen om 19:30 u 1 In 5 stappen succes op Instagram Met Anne Raaymakers Cijfers Wereldwijd 1 miljard gebruikers per maand 4,5 miljoen volgers in Nederland (in 2015 waren er dat 1,8 miljoen) 4,1 miljoen

Nadere informatie

Social Media whitepaper

Social Media whitepaper Social Media Social Media whitepaper 1. Inleiding 3 2. Social Media Platforms 4 3. Contentstrategie 6 4. Planning 7 5. Adverteren 8 6. Tools 9 7. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid

Nadere informatie

Social media training Online Agency. GetBright. Nijverheidssingel ZW Breda

Social media training Online Agency. GetBright. Nijverheidssingel ZW Breda Social media training 16-11 - 2017 Online Agency. GetBright. Nijverheidssingel 313. 4811 ZW Breda. 076 879 50 88. info@getbright.nl Facebook 32 miljoen = het aantal mensen in Duitsland dat op Facebook

Nadere informatie

BLOGARTIKEL STAPPENPLAN 19 STAPPEN: VAN IDEE, PROMOTIE EN VERDER

BLOGARTIKEL STAPPENPLAN 19 STAPPEN: VAN IDEE, PROMOTIE EN VERDER Een blogarikel maken is een kwesie van DOEN. Maar hoe? Waar begin je? Wat zijn handige stappen om te nemen? Waar moet je opleten? Wat doe je nadat je gepubliceerd hebt? Dit stappenplan geet de grote lijnen

Nadere informatie

Sociale Media voor beginners. starten met sociale netwerken

Sociale Media voor beginners. starten met sociale netwerken Sociale Media voor beginners starten met sociale netwerken Voorstelling Welke sociale media kennen jullie? Programma 1 - Algemeen: Nik 2 - Facebook voor jou en je vereniging: Laurien 3 - Twitter voor jou

Nadere informatie

6 tips voor het schrijven van een goede wervende tekst

6 tips voor het schrijven van een goede wervende tekst 6 tips voor het schrijven van een goede wervende tekst Een bezoeker blijft gemiddeld twee minuten op een projectpagina. In die tijd bekijkt hij het filmpje van ongeveer een minuut, leest hij de wervende

Nadere informatie

Social media checklist

Social media checklist Social media checklist In 15 minuten klaar om klanten te benaderen Sociale media audit? Elk bedrijf weet wel dat ze iets met sociale media moeten doen en hebben daarom ook (toen ze wat tijd over hadden)

Nadere informatie

Haal meer uit facebook

Haal meer uit facebook Haal meer uit facebook Inspiratiedag çavaria 10/03/2018 Michael Van Roosbroeck michael.vanroosbroeck@cavaria.be 0473/755.231 Onderdelen van deze vorming: introductie facebook strategie facebook groepen

Nadere informatie

EFFECTIEF GEBRUIK SOCIAL / MULTI MEDIA HOE ZICHTBAAR IS JE ORGANISATIE?

EFFECTIEF GEBRUIK SOCIAL / MULTI MEDIA HOE ZICHTBAAR IS JE ORGANISATIE? 1 Rob Beeren Kernteam IT Color Guard Nederland EFFECTIEF GEBRUIK SOCIAL / MULTI MEDIA HOE ZICHTBAAR IS JE ORGANISATIE? Nunspeet - 20 februari 2016 2 Agenda 14.30 15.00 uur Wie zijn wij? Social media Welke

Nadere informatie

PROMOTIEPLAN DOELPUNTACTIE

PROMOTIEPLAN DOELPUNTACTIE PROMOTIEPLAN PROMOTIEPLAN DOELPUNTACTIE DOELPUNTACTIE Om een groot succes te maken van de Doelpuntactie is het belangrijk dat er veel reuring ontstaat rondom deze actie bij jullie club. Daarvoor is dit

Nadere informatie

www.implementatieacademy.nl

www.implementatieacademy.nl Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

1) Vermelding op de website en

1) Vermelding op de website   en Gratis communicatie in Dordrecht 1) Vermelding op de website www.synode400.nl, www.centrumdordrecht.nl en www.vvvdordrecht.nl Indien u uw activiteit (expositie/voorstelling/concert/etc.) wilt vermelden

Nadere informatie

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN!

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! Handleiding WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! LEES EN DEEL OP DIT PLATFORM HET NIEUWS OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN. BEKIJK ALLE EVENEMENTEN EN VOEG JE EIGEN

Nadere informatie

2 7 T I P S O M T E G R O E I E N O P I N S T A G R A M

2 7 T I P S O M T E G R O E I E N O P I N S T A G R A M W W W. D M O N T H E R O A D. N L 2 7 T I P S O M T E G R O E I E N O P I N S T A G R A M D I R E C T T O E P A S B A A R O P J O U W A C C O U N T Vooraf Ik heb deze tips geschreven uit eigen ervaring.

Nadere informatie

Bouw aan een succesvolle Facebookbedrijfspagina - de snelcursus!

Bouw aan een succesvolle Facebookbedrijfspagina - de snelcursus! Bouw aan een succesvolle Facebookbedrijfspagina - de snelcursus! Waarom een Facebookbedrijfspagina? Met een bedrijfspagina op Facebook creëer je meer online naamsbekendheid, vergroot je jouw online vindbaarheid,

Nadere informatie

Bijeenkomst RugZorgKliniek. Facebook marketing

Bijeenkomst RugZorgKliniek. Facebook marketing Bijeenkomst RugZorgKliniek Wie ben ik en wat doe ik hier? Waarom zijn jullie hier? Welke pagina s heeft RugZorgKliniek? - RugZorgKliniek (1234) - RugZorgKliniek Heerenveen (31) - RugZorgKliniek Leeuwarden

Nadere informatie

1 De privacy instellingen van mijn Facebook profiel

1 De privacy instellingen van mijn Facebook profiel 1 De privacy instellingen van mijn Facebook profiel Je Facebook profiel heeft vele privacy opties die je misschien nog niet kent. Sommige zijn duidelijk in beeld, sommige zitten verstopt. In hoofdlijnen

Nadere informatie

Facebook voor bedrijven: het opzetten van een zakelijke Facebook pagina

Facebook voor bedrijven: het opzetten van een zakelijke Facebook pagina Facebook voor bedrijven: het opzetten van een zakelijke Facebook pagina Inhoud Facebook voor bedrijven: het opzetten van je zakelijke pagina... 3 Wat is Facebook?... 3 Hoe maak ik een zakelijk pagina aan?...

Nadere informatie

Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

RITHO Online Print Sign & events Doeltreffend gebruikmaken van social media

RITHO Online Print Sign & events Doeltreffend gebruikmaken van social media RITHO Online Print Sign & events Doeltreffend gebruikmaken van social media 12 Tips & tricks 1. Social media - cijfers januari 2017 Bron: www.frankwatching.com 2. Social media - is voor alle leeftijden,

Nadere informatie

SAMENLOOP VOOR HOOP. De kracht van social media is iedere dag weer een grote verrassing! CORINNE KEIJZER social media adviseur, coach en trainer

SAMENLOOP VOOR HOOP. De kracht van social media is iedere dag weer een grote verrassing! CORINNE KEIJZER social media adviseur, coach en trainer SAMENLOOP VOOR HOOP Datum: 28 juni 2016 CORINNE KEIJZER social media adviseur, coach en trainer Wie ben ik Wie ben ik Wat doen wij Wij helpen bedrijven, instellingen, organisaties, verenigingen en zzp

Nadere informatie

16 supertips om jouw Facebook pagina te laten groeien met hulp van YourBoost!

16 supertips om jouw Facebook pagina te laten groeien met hulp van YourBoost! 16 supertips om jouw Facebook pagina te laten groeien met hulp van YourBoost! Het kost veel tijd en energie om een Facebook Pagina bij te houden. Alleen een pagina maken en er verder niets mee doen zal

Nadere informatie

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with Social Media Plan in 10 Stappen In 10 simpele stappen jouw Social Media voor elkaar made with Inhoud 1. Bedankt! 2. Iets over mijzelf 3. 10 stappenplan 4. Social Media in 10 stappen 5. Veel succes Bedankt!

Nadere informatie

Facebook Omarm de open cultuur

Facebook Omarm de open cultuur 1 Facebook Omarm de open cultuur 2 Inhoudsopgave 03 Inleiding 04 Breng je bedrijf naar Facebook 05 Betrek je volgers 06 Maak het persoonlijk 07 Een beeld zegt meer dan 1000 woorden 08 Gebruik emoji 09

Nadere informatie

Zo maak je van je. een succes

Zo maak je van je. een succes Zo maak je van je Facebook advertenties een succes Wil je weten hoe je jouw Facebook campagne goed kunt opzetten? Zodat je jouw doelgroep bereikt en meer klanten krijgt? Met Facebook Adverteren is dit

Nadere informatie

Social media workshop

Social media workshop Social media workshop Doel van vandaag: Een introductie, wat is social media. Verdieping binnen een Facebook fanpage. Wat is Social Media Social media zijn communicatiekanalen op internet waarop informatie,

Nadere informatie

Instellingen Facebook

Instellingen Facebook Instellingen Facebook Facebook is razend populair in de wereld van sociale media. Er zijn ongeveer 2 miljard gebruikers in de (jan. 18). De laatste jaren vluchten jongeren echter steeds meer naar Instagram.

Nadere informatie

MARKETINGKAARTEN. InnoValor, Gebruik van de tool Voorbeeld Template Kaarten

MARKETINGKAARTEN. InnoValor, Gebruik van de tool Voorbeeld Template Kaarten MARKETINGKAARTEN Gebruik van de tool Voorbeeld Template Kaarten Marketingkaarten De Marketingkaarten helpen je te bepalen wat nodig is om jouw bedrijf zo goed mogelijk in beeld te brengen bij je klanten.

Nadere informatie

Wat is het en wat kun je ermee. Gerard Drent Drasco Webdiensten

Wat is het en wat kun je ermee. Gerard Drent Drasco Webdiensten Wat is het en wat kun je ermee Gerard Drent Drasco Webdiensten Wie ben ik? Gerard Drent Eigenaar van Drasco Webdiensten Maak websites voor het MKB en kleine ondernemers Ondersteuning Social Media Organiseer

Nadere informatie

Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn

Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn Social media voor ouderen? 2 S o c i a l e n e t w e r k e n Communicatie tussen mensen, bedrijven en organisaties in een online

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligers?

Op zoek naar vrijwilligers? Op zoek naar vrijwilligers? Handleiding voor het online zoeken naar vrijwilligers Ben je van een organisatie en zoek je vrijwilligers? Dan bent je bij ons aan het juiste adres. Op www.bredavoorelkaar.nl

Nadere informatie

8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE.

8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE. 8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE 8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram Instagram is één van de meest populaire social media netwerken op dit moment.

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Op zoek naar vrijwilligerswerk? Handleiding voor het online zoeken naar en direct reageren op vacatures Wanneer je vrijwilligerswerk zoekt is onze website dé plek om een kijkje te nemen. Wij hebben een

Nadere informatie

Nu jullie. Wie van jullie is er privé actief op social media? Wie heeft er bedrijfsmatig al ervaringen met het inzetten van

Nu jullie. Wie van jullie is er privé actief op social media? Wie heeft er bedrijfsmatig al ervaringen met het inzetten van Even voorstellen Ilse Klaarenbeek Online marketeer Prins Petfoods & EduPet (collega Lorenzo voor Lifestyle for pets) Verantwoordelijk voor social media, website, nieuwsbrieven en online marketingcampagnes

Nadere informatie

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken Welkom GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken 1 weten SOCIAL MEDIA 2 vraag zaal Steekwoorden SOCIAL MEDIA Roep steekwoorden die bij je opkomen over SocialMedia 3 weten Programma Wat zijn Social

Nadere informatie

Praktijkopdrachten Stichting Expertisecentrum ETV.nl/Bregje van Oel, versie 1.0

Praktijkopdrachten Stichting Expertisecentrum ETV.nl/Bregje van Oel, versie 1.0 Praktijkopdrachten Maak eerst de oefeningen van Klik & Tik. Samen op het web op Oefenen.nl. Daarna kun je deze praktijkopdrachten maken. Bijna elk hoofdstuk heeft een praktijkopdracht. Nodig voor deze

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit.

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit. Hierbij ontvang je het stappenplan voor het snel en gemakkelijk schrijven van een inhoudelijk goede blogtekst. Het schrijven van een blog hoeft niet lang te duren, als je hier een goede methodiek voor

Nadere informatie

Hyves handleiding voor de Groenteman

Hyves handleiding voor de Groenteman Hyves handleiding voor de Groenteman In deze speciale Hyves handleiding voor de groenteman leest u informatie over wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist Hyves

Nadere informatie

REPUTATIE, RELATIES, TIPS & TRAINING DOOR MICHIEL HOLSHEIMER (CONTENT BRIDGES)

REPUTATIE, RELATIES, TIPS & TRAINING DOOR MICHIEL HOLSHEIMER (CONTENT BRIDGES) REPUTATIE, RELATIES, TIPS & TRAINING DOOR MICHIEL HOLSHEIMER (CONTENT BRIDGES) 16 TRENDS, TRUCS, TIPS & TOOLS DIE JE VERDER HELPEN JE REPUTATIE MOET JE VOEDEN EN VERDEDIGEN; OF JE DAT NU WILT OF NIET

Nadere informatie

Netwerken vanuit je hart

Netwerken vanuit je hart LinkedIn Tips: Zorg voor een optimaal goed professioneel uitziend profiel Kies voor een duidelijke professionele foto Ben je op zoek naar werk? Laat dat duidelijk zien in je profiel door woorden te gebruiken

Nadere informatie

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden LinkedIn Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden Deze informatie is opgesteld door Team 2015 Utrecht om Utrechtse initiatieven te ondersteunen bij hun PR. We verwelkomen het gebruik van

Nadere informatie

Checklist Facebook & Instagram

Checklist Facebook & Instagram Checklist Facebook & Instagram Contact informatie Telefoon E-mail Website KvK BTW GetBright Nijverheidssingel 313 4811 ZW Breda 076 879 50 88 info@getbright.nl www.getbright.nl 64364585 NL851121937B01

Nadere informatie

@gheijkoop Gerrit Heijkoop

@gheijkoop Gerrit Heijkoop @gheijkoop of @triqle Gerrit Heijkoop Twitter op jouw congres of evenement in 10 stappen Twitter op jouw congres of evenement in 10 stappen 6 vragen 1. Wat is Twitter? En hoe werkt het? 2. Wat vraagt het

Nadere informatie

9 Ideeën om. sneller te groeien op Instagram

9 Ideeën om. sneller te groeien op Instagram STYLEGUIDE OPSTELLEN FREQUENTIE & TIMING SOCIAAL ZIJN DOELEN STELLEN PROFIELTEKST VERBETEREN HASHTAGS GEBRUIKEN HASHTAGS CLAIMEN SAMENWERKEN MET INFLUENCERS ADVERTEREN 9 Ideeën om sneller te groeien op

Nadere informatie

Waarom met je bedrijf op Facebook?

Waarom met je bedrijf op Facebook? Waarom met je bedrijf op Facebook? In deze les ga ik er een vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Facebook wilt benutten. Of je dat ook inderdaad écht

Nadere informatie

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING INHOUD 1. Over SEO 2. Over Bloggen 3. Over Social Media 4. Over Email marketing 5. Over Google Adwords 6. Over Adverteren op Social Media 7. Over Affiliate

Nadere informatie

Meer volgers en likes op Instagram

Meer volgers en likes op Instagram Cre@ctiv Webdesign, digitale marketing & grafisch ontwerp Meer volgers en likes op Instagram Industrieweg 3 3001 Haasrode (Heverlee) +32 16 40 75 65 +32 472 33 64 98 info@creactivmarketing.com Inleiding

Nadere informatie

Alzheimer Nederland en sociale media

Alzheimer Nederland en sociale media Alzheimer Nederland en sociale media Het gebruik van sociale netwerksites heeft de afgelopen jaren een stevige vlucht genomen. Bijna iedere Nederlander die online actief is, is verbonden aan één of meer

Nadere informatie

MEER VOLGERS EN LIKES OP INSTAGRAM

MEER VOLGERS EN LIKES OP INSTAGRAM MEER VOLGERS EN LIKES OP INSTAGRAM WEBDESIGN DIGITALE MARKETING OPLEIDING & ADVIES GRAFISCH ONTWERP Inleiding is de populaire foto-applicatie van het moment. Je kan je foto s er makkelijk mee bewerken

Nadere informatie

Stappenplan voor sportclubs ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september.

Stappenplan voor sportclubs ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september. Stappenplan voor sportclubs ##NSW2018 #BEACTIVE jouw sport,, jouw club 15 t//m 29 september www.nationalesportweek.nl ##NSW2018 #BEACTIVE De Nationale Sportweek 2018 Het is bijna zover. In september gaat

Nadere informatie

Samenvatting presentatie. Meer omzet door het slim inzetten van social media

Samenvatting presentatie. Meer omzet door het slim inzetten van social media Samenvatting presentatie Meer omzet door het slim inzetten van social media Social tips van Niice Digital Marketing Beste (bijna) ondernemer, Allereerst, top dat je bij de presentatie aanwezig was. Onderstaand

Nadere informatie

voor ZijActief-afdelingen

voor ZijActief-afdelingen voor ZijActief-afdelingen Hoe kun je voor jouw afdeling? effectief inzetten Leer een pagina te maken en te gebruiken en krijg jouw afdeling in de kijker bij gebruikers van ZijActief-besturen, kunnen een

Nadere informatie

Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook

Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook Deze download is gekoppeld aan het Handboek Social media voor sportverenigingen. Meer informatie over dit handboek: http://www.clubbereik.nl/handboek. In

Nadere informatie

Boekpromotie via facebook

Boekpromotie via facebook Boekpromotie via facebook een boek om trots op te zijn! E-book met tips over het inzetten van facebook bij je boekpromotie E-book Boekpromotie via Facebook Facebook is een mooi middel om op een makkelijke,

Nadere informatie

Welk online videokanaal kan ik het beste gebruiken?

Welk online videokanaal kan ik het beste gebruiken? GGTV Informatie Welk online videokanaal kan ik het beste gebruiken? Gefeliciteerd. Je hebt een mooie video gemaakt of laten maken! Maar hoe zorg je ervoor dat zoveel mogelijk mensen naar je video gaan

Nadere informatie

Onderzoek: Zo versla je het Facebook Edgerank monster(tje)

Onderzoek: Zo versla je het Facebook Edgerank monster(tje) Onderzoek: Zo versla je het Facebook Edgerank monster(tje) De laatste tijd zie je heel veel verhalen langskomen over Facebook Edgerank, dus heb ik besloten mijn onderzoek met jullie te delen. Btw fantastisch

Nadere informatie

In deze les ga ik er een beetje vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Twitter wilt benutten.

In deze les ga ik er een beetje vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Twitter wilt benutten. Startopdracht: Waarom met je bedrijf op Twitter? In deze les ga ik er een beetje vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Twitter wilt benutten. Misschien

Nadere informatie

Handleiding Facebook- pagina

Handleiding Facebook- pagina Handleiding Facebook- pagina Een pagina aanmaken Zonder persoonlijk profiel: Ga naar http://www.facebook.com en klik onder het inschrijvings formulier op Maak een pagina voor een beroemdheid, band of bedrijf

Nadere informatie

CHECKLIST.

CHECKLIST. CHECKLIST CHECKLIST 3 WEKEN OP VOORHAND Zorg voor een snelle internetconnectie. Tip : ik verkies om niet draadloos te werken zodat ik een optimale snelheid kan benutten. Kies je onderwerp Kies je idee

Nadere informatie

Een website laten maken, vraagt tijd en aandacht. Er is veel mogelijk en je moet in het proces allerlei keuzes maken. Wat past bij jouw organisatie?

Een website laten maken, vraagt tijd en aandacht. Er is veel mogelijk en je moet in het proces allerlei keuzes maken. Wat past bij jouw organisatie? FabWeb Checklist website bouwen Je wilt een bedrijfswebsite laten maken. Een website laten maken, vraagt tijd en aandacht. Er is veel mogelijk en je moet in het proces allerlei keuzes maken. Wat past bij

Nadere informatie

Checklist: contentcreatie voor evenementen

Checklist: contentcreatie voor evenementen Checklist: contentcreatie voor evenementen Je doet het samen! Als eventmanager is het vaak pittig om naast het organiseren van een evenement óók nog eens voor alle marketing- en communicatie te zorgen.

Nadere informatie

De informatie in deze download is namelijk erg waardevol. Met deze informatie weet ik zeker dat jouw teksten er beter uit komen te zien.

De informatie in deze download is namelijk erg waardevol. Met deze informatie weet ik zeker dat jouw teksten er beter uit komen te zien. Voorwoord Hier voor je ligt de 3 e editie met tips om klantaantrekkende teksten te schrijven. Ik hoop ECHT dat het niet een download is, waar je uiteindelijk niets mee doet. De informatie in deze download

Nadere informatie

Facebook, Twitter en andere Sociale Media

Facebook, Twitter en andere Sociale Media Facebook, Twitter en andere Sociale Media Sociale Media zijn belangrijke promotiemiddelen geworden. Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, Hyves en LinkedIn zijn voorbeelden van Sociale Media op het

Nadere informatie

Kate Brunton van ESI LIVE noemt zich > Chief Business Development Officer

Kate Brunton van ESI LIVE noemt zich > Chief Business Development Officer 1 2 Kate Brunton van ESI LIVE noemt zich > Chief Business Development Officer 3 Indelen in groepjes van 3 Het is maandagmorgen 30 oktober 2017.gisteren was de closingparty van DDW 2017, staan kan je amper

Nadere informatie

E-mailmarketing whitepaper

E-mailmarketing whitepaper E-mail marketing E-mailmarketing whitepaper 1. Inleiding 3 2. Elementen in een mailing 4 3. Contentstrategie 5 4. Planning 7 5. Tips & Tricks 8 6. Statistieken 9 7. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document

Nadere informatie

Aan de slag met. Facebook. en Twitter!

Aan de slag met. Facebook. en Twitter! Aan de slag met Facebook en Twitter! Social media Social Media is een verzamelnaam voor alle online toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie te delen. Dit kan in tekst (nieuws, artikelen), geluid

Nadere informatie

Check je sociale media

Check je sociale media Check je sociale media Succesvol zakelijk communiceren via sociale netwerken Heidi Aalbrecht Eric Tiggeler Pyter Wagenaar Sdu Uitgevers, Den Haag 5 Inhoud 1 Inleiding Wat zijn sociale media en wat kun

Nadere informatie

Twitter Linkedin Literatuur Experimenteren Je klus Zichtbaar worden Niet alleen online maar ook F2F

Twitter Linkedin Literatuur Experimenteren Je klus Zichtbaar worden Niet alleen online maar ook F2F Moet je ergens wachten, scrol dan door twitter, tot je bijdrage hebt gevonden die voor iemand in je netwerk interessant kan zijn. Stuur die door. Neem kwartier en bekijk op linkedin door de lijst met mensen

Nadere informatie

Dè tips om Social Media effectief in te zetten. Inclusief stappenplan

Dè tips om Social Media effectief in te zetten. Inclusief stappenplan Dè tips om Social Media effectief in te zetten. Inclusief stappenplan 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Tips om Social Media te gebruiken... 4 Twitter... 5 Waarom twitteren:... 5 Twitter

Nadere informatie

OR en socialmedia. MEDEZEGGENSCHAP in beweging, 6 maart 2015. Laura van Hofwegen InMedezeggenschap

OR en socialmedia. MEDEZEGGENSCHAP in beweging, 6 maart 2015. Laura van Hofwegen InMedezeggenschap OR en socialmedia MEDEZEGGENSCHAP in beweging, 6 maart 2015 Laura van Hofwegen InMedezeggenschap Programma 1. Inleiding 2. Ervaringen 3. Wensen, doelen en randvoorwaarden 4. Keuze medium 5. Korte berichten

Nadere informatie

30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet!

30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet! 30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet! Auteur: Copyright 2011, Alle rechten voorbehouden www.tomdehaan.nl 1 Voordat je de tips gaat lezen Dit ebook is een verzameling van tips voor je Facebook

Nadere informatie

WORKSHOP Sociale media voor zorg- en welzijnsorganisaties. Kortrijk, 17 maart 2016

WORKSHOP Sociale media voor zorg- en welzijnsorganisaties. Kortrijk, 17 maart 2016 WORKSHOP Sociale media voor zorg- en welzijnsorganisaties Kortrijk, 17 maart 2016 Zorgcommunicatie.be Deelnemers Programma Ochtendsessie Sociale media zijn niet meer weg te denken en gelukkig maar Wat,

Nadere informatie

Erfgoed Gelderland. Sociale media. Wat zijn dat en wat kan ik ermee?

Erfgoed Gelderland. Sociale media. Wat zijn dat en wat kan ik ermee? Erfgoed Gelderland Sociale media Wat zijn dat en wat kan ik ermee? In deze workshop: Waar hebben we het over? Wat zijn sociale media? Hoe worden ze gebruikt? Wat kun je er mee (en wat niet)? Iets voor

Nadere informatie

Aan de slag met sociale media

Aan de slag met sociale media LES 1: Sociale Media Op dit lesblad staan vragen. Maak de vragen tijdens of na de les. Als je een vraag niet weet, is dat helemaal niet erg. Je maakt de vragen om te oefenen. Je kunt elk onderdeel in de

Nadere informatie

PROBIBLIO / INFORMATIEVOORZIENING

PROBIBLIO / INFORMATIEVOORZIENING ONDERZOEK 04 - VERSIE 1.0 PROBIBLIO / INFORMATIEVOORZIENING AMSTERDAM, 29 MEI 2012 UITNODIGING Subject: Uitnodiging BiebPanel onderzoek: informatievoorziening [bibliotheek] vraagt uw mening! Geachte [aanhef]

Nadere informatie

Werkboek Road to success

Werkboek Road to success Werkboek Road to success Stappenplan naar een website die gevonden wordt en klanten van bezoekers maakt Deel 1: Een goede website begint met een goed plan Helpt je ideeën in kaart te brengen en geeft je

Nadere informatie

TIPS. voor een succesvolle beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen.

TIPS. voor een succesvolle beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. TIPS Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. Ondernemers doen graag mee aan een beurs omdat ze verwachten er nieuwe klanten te vinden. Ze komen er iets halen. Maar wees je bewust van je kracht

Nadere informatie

10 geboden voor je facebookpagina

10 geboden voor je facebookpagina 10 geboden voor je facebookpagina 1. Gebruik een pagina in plaats van een profieltje Veel scholen maken een facebookprofieltje aan van het type Onze Live Vrouw (=voornaam) en 'Instituut' (=familienaam).

Nadere informatie

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F werkboek T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F Werkboek: Een steengoede weggever maken W W W. M A R L O E S H A L M A N S. C O M Een "weggever" of gratis aanbod kan ongelooflijk veel

Nadere informatie

Facebook-pagina checklist.

Facebook-pagina checklist. Facebook-pagina checklist. Facebook is en blijft het belangrijkste social media-platform voor bedrijven en organisaties. Met meer dan 2 miljard actieve profielen, is het potentieel bereik enorm groot.

Nadere informatie

InLeIDInG. account aanmaken

InLeIDInG. account aanmaken InLeIDInG Je staat op het punt aan de slag te gaan met jouw persoonlijke stukje op onze website: een virtuele plek om met vrijwilligers in contact te komen, je organisatie te promoten, kennis te delen,

Nadere informatie

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland 18 december 2012 Social Media Onderzoek MKB Nederland 1. Inleiding Er wordt al jaren veel gesproken en geschreven over social media. Niet alleen in kranten en tijdschriften, maar ook op tv en het internet.

Nadere informatie

Wil je gebruik maken van het Content Care onderhoudspakket? o Ja, graag! ( 149,95 p/m. Eerst 3 maanden 99.95) o Nee, dit is niet nodig

Wil je gebruik maken van het Content Care onderhoudspakket? o Ja, graag! ( 149,95 p/m. Eerst 3 maanden 99.95) o Nee, dit is niet nodig Voor en achternaam E-mailadres Wat voor website wil je laten ontwikkelen? o All-in website o All-in website en later een webshop toevoegen o All-in webshop Het Webhosting & Onderhoudspakket dat het beste

Nadere informatie

Vragenlijst voor bloglezers

Vragenlijst voor bloglezers Vragenlijst voor bloglezers 1. Leeftijd o Jonger dan 12 o 12-17 o 18-23 o 24-29 o 30-35 o 36-41 o 42-47 o 48-53 o 54-59 o 60-65 o Ouder dan 65 2. Geslacht o Man o Vrouw 3. Heb je een opleiding in archeologie

Nadere informatie

Social Media, de basis

Social Media, de basis 1 Social Media, de basis Inhoud Doelstellingen Social Media Vormen van Social Media Tools social media Eigenschappen van de doelgroep Trends en ontwikkelingen Astrid Schiepers, www.donnadioggi.nl 2 Waarom

Nadere informatie

Aan de slag met social media

Aan de slag met social media Aan de slag met social media Ester Reusink 26 mei 2014 Even voorstellen Ester Reusink Bedrijfscommunicatie 17 jaar werkervaring ZP-er sinds 2012 Buro Pinq 2 Waar gaan we het over hebben? Social media Linked

Nadere informatie

Ontdek beleef. het nieuwe INTRANET

Ontdek beleef. het nieuwe INTRANET & Ontdek beleef het nieuwe INTRANET Waarom? WE HEBBEN EEN NIEUW INTRANET WAAROM? Omdat we vinden dat jij centraal mag staan! Net als je collega s beschik je over een hoop kennis, ervaring en ideeën. Daar

Nadere informatie

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS WEBSHOP FEBELNET Versie 2.0 Hoe uw site kenbaar maken? Facebook Google+ account QR-code aanmaken en communiceren (aanmaken kan gratis via: http://goqr.me

Nadere informatie

Publicatieschema Open Dag Online middelen

Publicatieschema Open Dag Online middelen Publicatieschema Open Dag Online middelen Looptijd: 5 weken Doelgroepen: Decanen vmbo Decanen havo Hogescholen Studenten Potentiële studenten Bedrijven Oudere studenten (VAVO) Ouders Middelen: Open Dag

Nadere informatie

10 Tips voor je LinkedIn-profiel

10 Tips voor je LinkedIn-profiel 10 Tips voor je LinkedIn-profiel LinkedIn is nog altijd dé netwerksite voor professionals. Behalve een netwerkfunctie, heeft LinkedIn ook steeds meer de functie van sollicitatiesite. Recruiters, headhunters

Nadere informatie

Lisa Brille en Sara Claerhout

Lisa Brille en Sara Claerhout Lisa Brille en Sara Claerhout Facebook voor in de klas Een overzicht van de didactische mogelijkheden Wat kunnen de leerlingen doen? - Rollenspelen: Laat de leerlingen eens een Shakesperiaanse tragedie

Nadere informatie

Hulp bij het delen van vacatures vanaf website en social media

Hulp bij het delen van vacatures vanaf website en social media Hulp bij het delen van vacatures vanaf website en social media 1. Delen vanaf de website Wil je een vacature van de website sturen naar iemand? Of wil je een contactpersoon bij een organisatie of bedrijf

Nadere informatie

Onderzoeks verslag. social media. Martijn Wiendels

Onderzoeks verslag. social media. Martijn Wiendels Onderzoeks verslag social media Martijn Wiendels Introductie Het project genaamd 2Story is tot stand gekomen naar aanleiding van de negatief berichtgeving over vluchtelingen in de media. Met een digitaal

Nadere informatie

Do s & Don ts Social Media

Do s & Don ts Social Media Do s & Don ts Social Media Een korte introductie Kirsten Baane, oprichter ZorgPromotor & FysioPromotor Huisstijlontwikkeling en huisstijlelementen Website bouw Social Media beheer Google Vindbaarheid Narrowcasting

Nadere informatie