Aanwezig : M.M. De Smedt P. voorzitter, Opgeroepen : M.M. Wauters B. afdelingschef centraal departement.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aanwezig : M.M. De Smedt P. voorzitter, Opgeroepen : M.M. Wauters B. afdelingschef centraal departement."

Transcriptie

1 Z I T T I N G V A N Aanwezig : M.M. De Smedt P. voorzitter, Van Gheit D. Herman S. Van de Perre A. Borms C. Verleysen A. Cooman G. Dooms J. De Gols M. De Boeck N. Schelfhout R. Saeys A. raadsleden, secretaris. Opgeroepen : M.M. Wauters B. afdelingschef centraal departement. Verontschuldigd: M.M. Van Gijsegem G. De Vijlder C. raadsleden. De voorzitter, Patrick De Smedt, opent de zitting om uur. 0. P R O C E S S E N - V E R B A A L 1 Zitting van de raad van De raad voor maatschappelijk welzijn heeft het proces-verbaal van bovengenoemde zitting met éénparigheid van stemmen goedgekeurd. 2 Zitting van het comité voor sociale zaken van De raad voor maatschappelijk welzijn heeft het proces-verbaal van bovengenoemde zitting met éénparigheid van stemmen goedgekeurd. 3 Zitting van het beleidscomité van De raad voor maatschappelijk welzijn heeft het proces-verbaal van bovengenoemde zitting met éénparigheid van stemmen goedgekeurd mits volgende bemerking van raadslid A. Verleysen: blz. 98, punt Afsluiten samenwerkingsovereenkomst tussen het OCMW Aalst en vzw Steunpunt Welzijn voor het project Steunpunt Welzijn vzw. Raadslid A. Verleysen stelt dat m.b.t. de mededeling van de voorzitter:... aan Steunpunt Welzijn vzw gevraagd wordt om over te gaan tot het aanwerven van hun coördinator in loondienst. Zo niet dient de gevraagde betoelaging te dalen niet gevraagd werd een standpunt in te nemen. Het beleidscomité verleende dienaangaande dan ook geen advies.

2 De heer Patrick De Smedt, voorzitter, stelt dat intussen zijn bemerking achterhaald is door de feiten: - problemen ambtenaren agentschap binnenlands beleid (Stedenfonds)/Stad zijn uitgeklaard - de relatie en/of tewerkstellingsmodaliteit coördinator/vzw Steunpunt Welzijn stelt geen probleem naar arbeidswetgeving - wel blijft het probleem m.b.t. regelgeving overheidsopdrachten; dit wordt geregeld voor eind Zitting van het vast bureau van De raad voor maatschappelijk welzijn heeft het proces-verbaal van bovengenoemde zitting met éénparigheid van stemmen goedgekeurd. 5 Zitting van het vast bureau van De raad voor maatschappelijk welzijn heeft het proces-verbaal van bovengenoemde zitting met éénparigheid van stemmen goedgekeurd. 1. F I N A N C I E N / 2. C O M I T E S 2.1. DEONTOLOGISCHE CODE VOOR HET STADSPERSONEEL. ================================================ Gelet op de organieke wet d.d betreffende de openbare centra voor maatschappelijk welzijn; Gelet op het ontwerp deontologische code voor het stadspersoneel van de stad ref. OCMW ; Gelet op de bemerkingen van raadslid C. Borms: Met het basismodel, de bedenkingen en de procedure-aanpak ons aangereikt door de VVSG is in deze teksten zeker niet voldoende rekening gehouden. Zo wijst ons de VVSG erop dat ook een intensieve voorlichting moet gebeuren: enerzijds naar de bevolking zodat deze zeer duidelijk weet welke de nieuwe spelregels zijn, en ook anderzijds naar de ambtenarij: het is essentieel dat alle personeelsleden goed op de hoogte zijn van de afspraken en ze ook weten dat dezelfde regels voor hen gelden. De ambtenaren moeten ook correct gebrieft worden over de administratieve gevolgen. Het feit dat vele burgers en alle ambtenaren kennis hebben van deze spelregels zal preventief werken en zal de toepassing van mogelijke sancties overbodig maken. Het consequent toepassen van ambtelijke verplichtingen is, parallel met de deontologische code voor mandatarissen zeker zo belangrijk in functie van een nieuwe ambtelijke cultuur.

3 In het statuut DC personeel vinden wij niets over toezicht, controle, opvolging, sanctionering, wel in de DC mandataris waar men het mogelijk heeft over een blaam. In het ocmw zal men, volgens VVSG, bij het uitstippelen van deontologische spelregels veel duidelijker rekening moeten houden met het feit dat een belangrijk deel van het werk daar te maken heeft met persoonlijke dossiers en dat daarmee met de grootste omzichtigheid moet omgegaan worden. Worden wij hier terug als ocmw als, ten onrechte, zwakke broertje beschouwd, ondergeschikt aan het stadsbestuur. Volgens de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten moet over deze codes een gesprek gevoerd worden met alle gemeente- en ocmwraadsleden om te komen tot een zo groot mogelijke consencus over alle fracties heen: een unanieme goedkeuring moet uiteindelijk op de gemeenteraad nagestreefd worden omdat het juist gaat over gedragsnormen die voor iedereen moeten gelden. De gemeenteraad zal uiteindelijk beslissen en de ocmwraad zal knikken en volgen! Gelet op de bespreking; BESLUIT MET MEERDERHEID VAN STEMMEN (tegenstem Vlaams Belang-fractie): ENIG ARTIKEL. De raad verleent gunstig advies aan het ontwerp deontologische code voor het stadspersoneel DEONTOLOGISCHE CODE VOOR POLITIEK MANDATARISSEN. =================================================== Gelet op de organieke wet d.d betreffende de openbare centra voor maatschappelijk welzijn; Gelet op het ontwerp deontologische code voor politiek mandatarissen van de stad ref. OCMW ; Gelet op de bemerkingen van raadslid C. Borms: Met het basismodel, de bedenkingen en de procedure-aanpak ons aangereikt door de VVSG is in deze teksten zeker niet voldoende rekening gehouden. Zo wijst ons de VVSG erop dat ook een intensieve voorlichting moet gebeuren: enerzijds naar de bevolking zodat deze zeer duidelijk weet welke de nieuwe spelregels zijn, en ook anderzijds naar de ambtenarij: het is essentieel dat alle personeelsleden goed op de hoogte zijn van de afspraken en ze ook weten dat dezelfde regels voor hen gelden. De ambtenaren moeten ook correct gebrieft worden over de administratieve gevolgen. Het feit dat vele burgers en alle ambtenaren kennis hebben van deze spelregels zal preventief werken en zal de toepassing van mogelijke sancties overbodig maken. Het consequent toepassen van ambtelijke verplichtingen is, parallel met de deontologische code voor mandatarissen zeker zo belangrijk in functie van een nieuwe ambtelijke cultuur.

4 In het statuut DC personeel vinden wij niets over toezicht, controle, opvolging, sanctionering, wel in de DC mandataris waar men het mogelijk heeft over een blaam. In het ocmw zal men, volgens VVSG, bij het uitstippelen van deontologische spelregels veel duidelijker rekening moeten houden met het feit dat een belangrijk deel van het werk daar te maken heeft met persoonlijke dossiers en dat daarmee met de grootste omzichtigheid moet omgegaan worden. Worden wij hier terug als ocmw als, ten onrechte, zwakke broertje beschouwd, ondergeschikt aan het stadsbestuur. Volgens de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten moet over deze codes een gesprek gevoerd worden met alle gemeente- en ocmwraadsleden om te komen tot een zo groot mogelijke consencus over alle fracties heen: een unanieme goedkeuring moet uiteindelijk op de gemeenteraad nagestreefd worden omdat het juist gaat over gedragsnormen die voor iedereen moeten gelden. De gemeenteraad zal uiteindelijk beslissen en de ocmwraad zal knikken en volgen! Gelet op het niet akkoord van raadslid St. Herman namens zijn fractie om volgende onduidelijkheden: - art. 5: mogen politieke partijen burgers nog oproepen om grieven en/of ongenoegen te verzamelen om zo beleid op verantwoorde wijze bij te sturen? - art. 8: elke vorm van dienstverlening gebeurt zonder enige tegenprestatie, wat met fles wijn of ruiker bloemen na spreekbeurt bij een of andere vzw of actiegroep? - art. 9: wat met politiek mandataris-vakbondsafgevaardigde die iemand uit de vakbond zet omwille van een politieke overtuiging? - art. 10: - tussenkomsten bij gerechtelijke of politionele instanties = te beperkende opsomming. - tussenkomsten voor benoeming, aanstelling en bevordering in administratie en binnen de gerechtelijke sector = te beperkend, mag dan bv wel voor schoonmaak-handlanger? - organisatie van examens en bekwaamheidstests voor... : waaronder vallen screenings? - art. 17: - de lijst met namen van de leden van het college van burgemeester en schepenen, en de naam van de voorzitter van de gemeenteraad,... : ofwel voor iedereen ofwel voor niemand geen melding gemaakt worden van de aard van politieke dienstverlening... : wat met invullen van belastingsaangiften welk regelmatig gepubliceerd of uitgehangen wordt?; BESLUIT MET MEERDERHEID VAN STEMMEN (tegenstem Vlaams Belang-fractie): ENIG ARTIKEL. De raad verleent gunstig advies aan het ontwerp deontologische code voor het stadspersoneel RECHT VAN VOORKOOP EREMBODEGEM, SECTIE B, NR. 351 K. NIET UITOEFENEN RECHT VAN VOORKOOP. ====================================================

5 Gelet op de organieke wet d.d betreffende de openbare centra voor maatschappelijk welzijn; Gelet op het besluit van de Vlaamse regering d.d ; Gelet op het schrijven van de Vlaamse Grondenbank d.d ; Gelet op het ongunstig advies van het beleidscomité d.d ; Overwegende dat sociale huisvesting niet tot de basistaak van het OCMW behoort en overgedragen werd naar de stad Aalst; ENIG ARTIKEL. De raad voor maatschappelijk welzijn oefent haar voorkooprecht niet uit bij de verkoop van een perceel gelegen te Erembodegem, sectie B, nr. 351 K RECHT VAN VOORKOOP. - EEN APPARTEMENT A3/L + GROND + KELDER GELEGEN OP DE HOPMARKT 5 TE AALST. - EEN WOONHUIS GELEGEN IN DE KORTE SINT-JANSTRAAT 2 TE AALST. - EEN WOONHUIS GELEGEN IN DE MEULESCHETTESTRAAT 31 TE AALST. - EEN WOONHUIS GELEGEN IN DE DR. J. KLUYSKENSSTRAAT 1 TE AALST. =========================================================== Gelet op de organieke wet d.d betreffende de openbare centra voor maatschappelijk welzijn; Gelet op het besluit van de Vlaamse regering d.d ; Gelet op het schrijven van de Vlaamse Grondenbank d.d ; Gelet op het ongunstig advies van het beleidscomité d.d ; Overwegende dat sociale huisvesting niet tot de basistaak van het OCMW behoort en overgedragen werd naar de stad Aalst; ARTIKEL 1. De raad voor maatschappelijk welzijn oefent haar voorkooprecht niet uit bij de verkoop van: - een appartement A3/L + grond + kelder gelegen op de Hopmarkt 5 te Aalst - een woonhuis gelegen in de Korte Sint-Janstraat 2 te Aalst - een woonhuis gelegen in de Meuleschettestraat 31 te Aalst - een woonhuis gelegen in de Dr. J. Kluyskensstraat 1 te Aalst. ARTIKEL 2. Een afschrift van onderhavige beslissing wordt opgestuurd naar de Vlaamse Grondenbank en naar de bevoegde notaris.

6 2.5. RECHT VAN VOORKOOP. NIET UITOEFENEN RECHT VAN VOORKOOP. - EEN WOONHUIS GELEGEN IN DE GUSTAAF PAPESTRAAT 55 TE AALST. - EEN WOONHUIS MET LANDERIJEN GELEGEN IN MELDERT DORP 24 TE MELDERT. - EEN WOONHUIS GELEGEN IN DE GRENSTRAAT 174 TE AALST. - EEN WOONHUIS GELEGEN IN DE BERGEKOUTER 63 TE AALST. - EEN WOONHUIS GELEGEN IN DE SINTE-APOLONIASTRAAT 2 TE AALST. - EEN WOONHUIS GELEGEN IN DE NESTOR DE TIERESTRAAT 13 TE AALST. - EEN WOONHUIS GELEGEN OP HET BURGEMEESTERPLEIN 13 TE AALST. ============================================================ Gelet op de organieke wet d.d betreffende de openbare centra voor maatschappelijk welzijn; Gelet op het besluit van de Vlaamse regering d.d ; Gelet op het schrijven van de Vlaamse Grondenbank d.d ; Gelet op het schrijven van de Vlaamse Grondenbank d.d ; Gelet op het schrijven van de Vlaamse Grondenbank d.d ; Gelet op het ongunstig advies van het beleidscomité d.d ; Overwegende dat sociale huisvesting niet tot de basistaak van het OCMW behoort en overgedragen werd naar de stad Aalst; ARTIKEL 1. De raad voor maatschappelijk welzijn oefent haar voorkooprecht niet uit bij de verkoop van: - een woonhuis gelegen in de Gustaaf Papestraat 55 te Aalst - een woonhuis met landerijen gelegen in Meldert Dorp 24 te Meldert - een woonhuis gelegen in de Grenstraat 174 te Aalst - een woonhuis gelegen in de Bergekouter 63 te Aalst - een woonhuis gelegen in de Sinte-Apoloniastraat 2 te Aalst - een woonhuis gelegen in de Nestor De Tierestraat 13 te Aalst - een woonhuis gelegen op het Burgemeesterplein 13 te Aalst. ARTIKEL 2. Een afschrift van onderhavige beslissing wordt opgestuurd naar de Vlaamse Grondenbank en naar de bevoegde notaris AUDIO/INTERNE AUDIT. =================== Gelet op de organieke wet van op de openbare centra voor maatschappelijk welzijn, inzonderheid artikel 93 betreffende de interne audit;

7 Gelet op de beslissing van de raad voor maatschappelijk welzijn d.d betreffende samenwerking centrum OCMW s. Interne controle en interne audit; Gelet op de beslissing van de raad voor maatschappelijk welzijn d.d betreffende audio, interne audit. Samenwerkingsinitiatief tussen de centrum OCMW s en de VVSG. Goedkeuring auditcharter; Gelet op het schrijven van de dienst Audio d.d met referte OCMW met de resultaten van de audit schuldhulp; Gelet op de mail van de dienst Audio d.d betreffende de planning van de IT audit; Gelet het verslag van de interne auditcommissie d.d ; Gelet op het gunstig advies van het beleidscomité d.d ; ENIG ARTIKEL. Aktename van: 1. de auditresultaten van de dienst schuldbemiddeling met referte OCMW de planning IT audit 3. het verslag van de interne auditcommissie d.d EXTERNE DIENST VOOR PREVENTIE EN BESCHERMING OP HET WERK. OPZEG CONTRACT EN NIEUWE AANBESTEDING. =========================================================== Gelet op de organieke wet van op de openbare centra voor maatschappelijk welzijn; Gelet op de wet van 4 augustus 1996 betreffende het welzijn van de werknemers bij de uitvoering van hun werk; Gelet op het koninklijk besluit van 27 maart 1998 betreffende het beleid inzake het welzijn van de werknemers bij de uitvoering van hun werk; Gelet op het koninklijk besluit van 27 maart 1998 betreffende de externe diensten voor preventie en bescherming op het werk; Gelet op het koninklijk besluit van 3 mei 1999 betreffende opdrachten en de werking van de comités voor preventie en bescherming op het werk; Overwegende dat het OCMW Aalst sedert 10 september 1969 een overeenkomst heeft met de interbedrijfsgeneeskundige dienst Progecov; Overwegende dat de raad voor maatschappelijk welzijn op goedkeuring gaf voor de toevoeging van het addendum aan het contract d.d met de interbedrijfsgeneeskundige dienst Progecov;

8 Overwegende dat de externe dienst Preventie en Bescherming Progecov op 31 maart 2007 fusioneerde met de externe dienst Preventie en Bescherming Securex waarbij het oude Progecov een nieuwe afdeling is binnen Securex, genaamd Securex regio Progecov; Overwegende dat benevens het OCMW Aalst ook de stad Aalst en de plaatselijke politie werken met de externe dienst Preventie en Bescherming Securex regio Progecov; Overwegende dat Securex een externe dienst is die voor alle bedrijven in België werkt; Overwegende dat na onderzoek blijkt dat de wettelijke vastgelegde minimumtarieven voor alle externe diensten dezelfde zijn; Overwegende dat deze externe diensten hun opdrachten uitoefenen volgens de principes van integrale kwaliteitszorg met dien verstande dat er wel een verschil is inzake ondersteuning naar de interne dienst preventie en bescherming bv. het gratis opsturen van elektronische nieuwsbrieven, het gratis ter beschikking stellen van uitgebreide vakliteratuur en het organiseren van cursussen i.v.m. nieuwe wetgeving (meestal tegen betaling); Overwegende dat het daarom wenselijk is de wetgeving overheidsopdrachten toe te passen om tot een nieuwe overeenkomst te komen; Gelet op de notulen van de vergadering van de administratie d.d waaruit blijkt dat de timing niet haalbaar is gezien de termijn voor gunning; Gelet op het besluit van het CBS d.d houdende verlenging van de termijn voor één jaar; ARTIKEL 1. De stopzetting van het contract met de huidige externe dienst Preventie en Bescherming op het werk (opzegtermijn 1 jaar; de opzeg start op 1 januari 2009) met kennisgeving dit jaar op het BOC. ARTIKEL 2. In 2008 een aanbesteding te houden onder de erkende externe diensten Preventie en Bescherming op het werk KEUKENAUTOMATISATIE RUSTOORDEN OCMW AALST. BESTEK 6--/2007. ALGEMENE OFFERTEAANVRAAG. ============================================= Gelet op de organieke wet van op de openbare centra voor maatschappelijk welzijn; Gelet op de wet van op de overheidopdrachten; Gelet op het ontwerp van voorgelegd bestek nr. 6--/2007; Gelet op het schrijven van de heer P. Stevens van met ref. 400/PS/nb/financiële dienst/2007 met de vraag tot gunstig advies voor de algemene offerteaanvraag en de publicatie in het Bulletin der Aanbestedingen; Overwegende dat de aankoop van een voedingsbeheerpakket voor de rusthuizen kan verantwoord worden door de besparing aan administratief werk,

9 de vlotte en elektronische communicatie tussen de centrale keuken en de verschillende afdelingen en de beperking van mogelijke vergissingen; Overwegende de noodzaak om te kunnen kiezen uit een zo breed mogelijk aanbod en dat de procedure van de algemene offerteaanvraag met publicatie in het Bulletin der Aanbestedingen hiervoor de meest aangewezen keuze is; Overwegende dat de raming van de aankoop gesteld werd op euro zonder BTW; Gelet op het gunstig advies van het beleidscomité van ; GAAT OVER: Tot de goedkeuring van bestek 6--/2007 inzake de aankoop van een voedingsbeheerpakket voor de instellingen van het OCMW via procedure algemene offerteaanvraag en de publicatie in het Bulletin der Aanbestedingen. ENIG ARTIKEL. Tot de goedkeuring van bestek 6--/2007 inzake aankoop van een voedingsbeheerpakket voor de instelling van het OCMW via procedure algemene offerteaanvraag en de publicatie in het Bulletin der Aanbestedingen AANKOOP VAN TWEE VAATWASMACHINES MET TRANSPORTBAND VOOR RVT SINT-JOB EN RVT MIJLBEKE. BESTEK 5--/2007. ALGEMENE OFFERTEAANVRAAG. ======================================================= Gelet op de organieke wet van 08/07/1976 op de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn; Gelet op de wet van op de overheidsopdrachten; Gelet op het schrijven van dhr. P. Stevens d.d met ref. 409/PS/nb/financiële dienst/2007 met de vraag tot aankoop en installatie van een bandvaatwasmachine voor de rusthuizen Sint Job en Mijlbeke en de daarbij aansluitende onderhoudscontracten en contracten voor interventie bij pannes; Gelet op het ontwerp van de algemene offerteaanvraag nr. 5--/2007 en de keuze voor de algemene offerteaanvraag als te voeren procedure vermits het grensbedrag van euro voor het voeren van een onderhandelingsprocedure wordt overschreden en derhalve de publicatie in het Bulletin der Aanbestedingen is vereist; Rekening houdende met het feit dat de vaatwasmachine van Sint Job 10 jaar oud is en wegens slijtage door intensief gebruik dringend aan vervanging toe is; Rekening houdend met het feit dat de vaatwasmachine van Mijlbeke niet meer voldoet aan de veiligheidseisen en om die reden al vervangen werd door een gehuurde machine;

10 Overwegende dat het voor beide machines raadzaam zou zijn om een onderhoudscontract en een interventiecontract bij pannes af te sluiten waardoor een gewaarborgde werking van de machines kan nagestreefd worden en aldus extra werklast voor het personeel wordt vermeden en in 2 de instantie de zorg voor onze inwoners wordt bestendigd; Gelet op het gunstig advies van het beleidscomité van ; GAAT OVER: Tot de goedkeuring van bestek 5--/2007 voor de aankoop van een vaatwasmachine met transportband voor de rusthuizen Sint Job en Mijlbeke via procedure algemene offerteaanvraag en de publicatie in het Bulletin der Aanbestedingen. ENIG ARTIKEL. Tot de goedkeuring van bestek 5--/2007 voor de aankoop van een vaatwasmachine met transportband voor de rusthuizen Sint Job en Mijlbeke via procedure algemene offerteaanvraag en de publicatie in het Bulletin der Aanbestedingen AANKOOP EN LEVERING VAN ARBEIDSKLEDIJ VOOR DE EXTRAMURALE ZORGVERLENING. BESTEK 5BIS/2007. ONDERHANDELINGSPROCEDURE ZONDER VOORAFGAANDE BEKENDMAKING. ============================================================ Gelet op de organieke wet van 08/07/1976 op de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn; Gelet op de wet van op de overheidsopdrachten; Gelet op het schrijven van dhr. P. Stevens d.d met ref. 258/PS/nb/financiële dienst waarbij de vraag wordt gesteld om arbeidskledij voor de extramurale zorgverleners aan te kopen; Overwegende dat de huidige schorten drie tot vier jaar oud zijn en tot op de draad versleten en het derhalve noodzakelijk is in de vervanging te voorzien; Overwegende dat de uitgave voor deze levering kan geraamd worden op (excl. BTW) en dat de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking als de meest aangewezen kan beschouwd worden om tot een verantwoorde aankoop te kunnen overgaan; Overwegende dat de continuïteit van de levering dient gegarandeerd te worden voor de volgende 2 jaar en het dus aangewezen is hiervan melding te maken in het lastenboek; Gelet op het ontwerp van voorgelegd bestek nr. 5/2007, voorstel tot gunnen via de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking en de lijst van aan te schrijven aannemers;

11 Gelet op de lijst van aan te schrijven aannemers zoals hieronder vermeld: De Saedeleer Textiel, Molenstraat 2, 9300 Aalst Aalsterse textielgroothandel, Nieuwstraat 37, 9300 Aalst Acotex, F. Beerhaertsplein 44, 9230 Wetteren Depraet s bvba, Voskenslaan , 9000 Gent Havep Meerhout, Molsebaan 39, 2450 Meerhout Luccia, Struisbeeklaan 4, 2610 Wilrijk Van der Maelen, Wijngaardveld 2, 9300 Aalst; Gelet op het gunstig advies van het beleidscomité van ; GAAT OVER: Tot de vastlegging van het bestek aankoop en leveren van arbeidskledij voor de extramurale zorgverleners, met nummer 5/2007, de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking en de lijst van aan te schrijven leveranciers. ARTIKEL 1. De vastlegging van het bestek aankoop en leveren van arbeidskledij voor de extramurale zorgverleners, met nummer 5/2007, de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking en de lijst van aan te schrijven aannemers. ARTIKEL 2. Vastlegging van de lijst van aan te schrijven leveranciers namelijk: De Saedeleer Textiel, Molenstraat 2, 9300 Aalst Aalsterse textielgroothandel, Nieuwstraat 37, 9300 Aalst Acotex, F. Beerhaertsplein 44, 9230 Wetteren Depraet s bvba, Voskenslaan , 9000 Gent Havep Meerhout, Molsebaan 39, 2450 Meerhout Luccia, Struisbeeklaan 4, 2610 Wilrijk Van der Maelen, Wijngaardveld 2, 9300 Aalst AANKOOP EN LEVERING VAN KLEERKASTEN. PAVILJOENBOUW DE HOPPERANK. BESTEK 1/2007. ONDERHANDELINGSPROCEDURE ZONDER VOORAFGAANDE BEKENDMAKING. TOEWIJZING. ======================================================== Gelet op de organieke wet van 08/07/1976 op de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn; Gelet op de beslissing van de raad d.d houdende goedkeuring van het bestek 1/2007 kleerkasten paviljoenbouw De Hopperank de keuze voor de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking en de vaststelling van de lijst van aan te schrijven leveranciers; Gelet op het feit dat 8 firma s werden aangeschreven bij brief d.d ; gelet op het feit dat 5 bedrijven een prijsofferte indienden d.d bij brief namelijk: Wauters bvba, Zegepraalstraat 1, 9300 Aalst, ref. OCMW

12 ID Project, Puursesteenweg 399, 2880 Bornem, ref. OCMW Mevo Projects BVBA, Junolaan 1, 2000 Schoten, ref. OCMW Haelvoet NV, L. Bekaertstraat 8, 8770 Ingelmunster, ref. OCMW Braekevelt NV, Dreefakkerstraat 2, 8770 Ingelmunster, ref. OCMW ; Gelet op de opening van de inschrijvingen op het vast bureau d.d ; Gelet op het schrijven van de heer P. Stevens d.d met ref. 354/ps/nb/financiële dienst/2007 houdende voorstel toekenning; Gelet op het advies ref. 005/GM/NL van de heer G. Meert, stafmedewerker stadssecretaris, houdende akkoord met het advies van de heer P. Stevens voorstel toewijzing; Gelet op het feit dat de firma ID Project de meest voordelige offerte heeft ingediend; Gelet op het gunstig advies van het beleidscomité van ; GAAT OVER: Tot de toewijzing van aankoop levering van kleerkasten paviljoenbouw rusthuis De Hopperank aan de firma ID Project, Puursesteenweg 399, 2880 Bornem, voor de som van (BTW incl.) overeenkomstig bestek 1/2007. ENIG ARTIKEL. Tot de toewijzing van aankoop levering van kleerkasten paviljoenbouw rusthuis De Hopperank aan de firma ID Project, Puursesteenweg 399, 2880 Bornem, voor de som van (BTW incl.) overeenkomstig bestek 1/ VERKOOP GEDEELTE WAGENPARK VAN OCMW AALST. TOEWIJZING. ============================================== Gelet op de organieke wet van 08/07/1976 op de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn; Gelet op het feit dat door de beslissing van de raad om tot leasing van het wagenpark van het OCMW over te gaan de huidige wagens overbodig geworden zijn; Gezien het derhalve noodzakelijk was om tot de verkoop van het oude wagenpark over te gaan; Gelet op de beslissing van het vast bureau d.d waarbij de voorwaarden, de minimumverkoopprijs en de publicatie in de plaatselijke bladen werd geregeld; Gelet op de publicatie van de voorwaarden in 2 plaatselijke kranten, te weten De Streekkrant en Aktueel;

13 Gelet op het feit dat de biedingen onder gesloten omslag werden ingediend en geopend op het Vast Bureau d.d ; Gelet op het resultaat van deze biedingen welke in tabel werden weergegeven; Gelet op het feit dat bij onderzoek van de biedingen volgende vaststellingen kunnen worden gedaan: - er werd voor alle wagens minimum één bod uitgebracht, behalve voor het model AXB van maart 88 met km op de teller; - 4 biedingen situeerden zich onder de gestelde minimumverkoopprijs zodat deze niet verder in aanmerking werden genomen; - er kwamen 3 biedingen binnen voor het volledige wagenpark ten bedrag van respectievelijk (De Winne), (FCP) en (Podevijn); - de heer Haddache doet een voorstel dat uit verschillende delen bestaat waarvan alleen het eerste luik in aanmerking kan genomen worden om de gelijke behandeling met de andere inschrijvers te bewaren. Gezien dit gezamenlijk voor 2 wagens door de heer Haddache ingediende bedraagt terwijl de afzonderlijke biedingen de desbetreffende wagens van FCP bedraagt; Gelet op het feit dat de totale som voor alle afzonderlijke biedingen bedraagt wat dus hoger ligt dan het hoogste gezamenlijk bod van ; Gelet op het feit dat het derhalve aangewezen is om tot de individuele toewijzing aan de hoogst biedende over te gaan; GAAT OVER: Tot de toewijzing van de verkoop van de wagens van het OCMW als volgt: Smekens Luc, Bergekouter 69, 9300 Aalst: Express D mei km 920 Express D mei km Meert Rudy, Babbelaarstraat 14, 9308 Hofstade: C 15 D maart km C 15 D maart km 980 C 15 D maart km C 15 D juni km 500 C 15 D maart km 800 Desmet Christophe, Vennestraat 5, 9320 Erembodegem: C 25 D februari km 251 French Car Parts, Kortrijksesteenweg 200A, 8530 Harelbeke: SAXO B oktober km 810 SAXO B oktober km 810 SAXO B oktober km 810 SAXO B mei km Ilonne Micheline, Geraardsbergsesteenweg 220, 9300 Aalst: SAXO B mei km SAXO B november km SAXO B mei km De Cremer Geert, Rabatten 6, 9472 Denderleeuw:

14 Express D augustus km 725 Jumper juni km ENIG ARTIKEL. Tot de toewijzing van de verkoop van de wagens van het OCMW als volgt: Smekens Luc, Bergekouter 69, 9300 Aalst: Express D mei km 920 Express D mei km Meert Rudy, Babbelaarstraat 14, 9308 Hofstade: C 15 D maart km C 15 D maart km 980 C 15 D maart km C 15 D juni km 500 C 15 D maart km 800 Desmet Christophe, Vennestraat 5, 9320 Erembodegem: C 25 D februari km 251 French Car Parts, Kortrijksesteenweg 200A, 8530 Harelbeke: SAXO B oktober km 810 SAXO B oktober km 810 SAXO B oktober km 810 SAXO B mei km Ilonne Micheline, Geraardsbergsesteenweg 220, 9300 Aalst: SAXO B mei km SAXO B november km SAXO B mei km De Cremer Geert, Rabatten 6, 9472 Denderleeuw: Express D augustus km 725 Jumper juni km AANKOOP VAN BROOD EN BANKET VOOR DE INSTELLINGEN VAN HET OCMW. BESTEK 3--/2007. ALGEMENE OFFERTEAANVRAAG. ========================================================== Gelet op de organieke wet van 08/07/1976 op de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn; Gelet op de wet van op de overheidsopdrachten; Gelet op het schrijven van dhr. P. Stevens d.d met ref. 187/PS/vn/financiële dienst/2007 met de vraag tot gunstig advies voor de algemene offerteaanvraag omdat het grensbedrag van euro voor het voeren van een onderhandelingsprocedure wordt overschreden;

15 Overwegende dat er op dit moment geen lopende overeenkomst meer bestaat met de huidige leverancier van brood en banket, wat een correcte controle en verwerking van facturen zeer problematisch maakt; Gelet op het feit dat het derhalve aangewezen is om de procedure tot het aanwijzen van een leverancier van brood en banket te voeren; Gelet op het ontwerp van bestek algemene offerteaanvraag nr. 3--/2007, publicatie in het Bulletin der Aanbestedingen; Gelet op de vraag van het beleidscomité d.d tot vervollediging van het bestek; Gelet op het gunstig advies van het beleidscomité van ; GAAT OVER: Tot de goedkeuring van het bestek 3--/2007 voor de aankoop van brood en banket ten behoeve van het OCMW via procedure algemene offerteaanvraag en publicatie in het Bulletin der Aanbestedingen. ENIG ARTIKEL. Tot de goedkeuring van het bestek 3--/2007 voor de aankoop van brood en banket ten behoeve van het OCMW via procedure algemene offerteaanvraag en publicatie in het Bulletin der Aanbestedingen. 3. M E D E D E L I N G E N 3.1. VASTLEGGING DATA COMITÉS MAAND JANUARI ============================================ (1 ste woensdag) SOCIALE ZAKEN uur de Nieuwjaar (2 de woensdag) BIJKOMENDE ZITTING SOCIALE ZAKEN uur (3 de woensdag) BIJKOMENDE ZITTING SOCIALE ZAKEN uur (4 de woensdag) BIJKOMENDE ZITTING SOCIALE ZAKEN uur (5 de woensdag) BIJKOMENDE ZITTING SOCIALE ZAKEN uur (2 de dinsdag) BELEIDSCOMITE uur (2 de woensdag) VAST BUREAU uur (4 de woensdag) VAST BUREAU uur (3 de dinsdag) RAAD uur

16 3.2. AKTENAME VAN DE STANDOPGAVEN OP DATUM VAN REF. 306/2007/DAB/CPS VAN DE BEHANDELDE DOSSIERS OP DE VERGADERINGEN VAN HET MANAGEMENTTEAM VAN 08 NOVEMBER ==================================================================== De Raad neemt akte WIJZIGING ZITTING VAN MAAND DECEMBER. ============================================= De Raad neemt akte van volgende wijzigingen: - zitting raad gaat door om 19u in rusthuis Mijlbeke. - bijkomende zitting van de raad op donderdag om 19u VRAAG RAADSLID J. DOOMS M.B.T. AANVRAAG INFORMATIE EXAMEN RUSTHUISVERANTWOORDELIJKE/KANDIDATUURSTELLING. ========================================================== Raadslid J. Dooms verwijst naar een vraag tot informatieverschaffing m.b.t. lopende inschrijving voor een examen welke hij doorgaf aan personeelsdienst (telefonisch/mail). Raadslid J. Dooms verwijzend naar de deontologische code stelt dat raadsleden wel correct doorverwijzen naar de geëigende dienst maar vreest voor verdere afhandeling. Vraag tot onderzoek en opvolging VRAAG RAADSLID R. SCHELFHOUT M.B.T. ONDERZOEK ROOKRUIMTE BUITEN GEBOUWEN. ================================================================= Raadslid R. Schelfhout, verwijzend naar praktijkvoorbeelden en ervaringen, vraagt de mogelijkheid te onderzoeken om het roken buiten de gebouwen dermate te organiseren/regelen dat het minder storend/belastend is voor de rokers en hun omgeving. Kan tegemoet gekomen worden aan een aantal wensen/verwachtingen van rokers?

17 OPEN VERGADERING 4.0. A L G E M E E N BESLOTEN VERGADERING 4. P E R S O N E E L 4.1. A L G E M E E N

18 De voorzitter, Patrick De Smedt, sluit de vergadering om uur. De voorzitter, Patrick De Smedt en de secretaris, Albert Saeys bevestigen dat de raadsleden onderhavige zitting van bij de opening tot aan de sluiting hebben bijgewoond. DE SECRETARIS DE VOORZITTER ALBERT SAEYS PATRICK DE SMEDT

Aanwezig : M.M. De Smedt P. voorzitter, Verontschuldigd : M.M. Verleysen A. raadslid, De voorzitter, Patrick De Smedt, opent de zitting om uur.

Aanwezig : M.M. De Smedt P. voorzitter, Verontschuldigd : M.M. Verleysen A. raadslid, De voorzitter, Patrick De Smedt, opent de zitting om uur. Z I T T I N G V A N 06.02.2008 Aanwezig : M.M. De Smedt P. voorzitter, Van Gheit D. Herman S. Van de Perre A. Borms C. Van Gijsegem G. De Vijlder C. Cooman G. Dooms J. De Gols M. De Boeck N. Schelfhout

Nadere informatie

Van Gheit D. Herman S. Van de Perre A. Borms C. Verleysen A. Van Gijsegem G. Opgeroepen : M.M. Wauters B. afdelingschef centraal departement.

Van Gheit D. Herman S. Van de Perre A. Borms C. Verleysen A. Van Gijsegem G. Opgeroepen : M.M. Wauters B. afdelingschef centraal departement. Z I T T I N G V A N 20.11.2007 Aanwezig : M.M. De Smedt P. voorzitter, Van Gheit D. Herman S. Van de Perre A. Borms C. Verleysen A. Van Gijsegem G. De Vijlder C. Cooman G. Dooms J. De Gols M. De Boeck

Nadere informatie

Aanwezig : M.M. De Smedt P. voorzitter, Opgeroepen : M.M. Wauters B. afdelingschef centraal departement, Boddez B. bestuurssecretarissen.

Aanwezig : M.M. De Smedt P. voorzitter, Opgeroepen : M.M. Wauters B. afdelingschef centraal departement, Boddez B. bestuurssecretarissen. Z I T T I N G V A N 27.12.2007 Aanwezig : M.M. De Smedt P. voorzitter, Van Gheit D. Herman S. Van de Perre A. Borms C. Verleysen A. Van Gijsegem G. De Vijlder C. Cooman G. Dooms J. De Gols M. De Boeck

Nadere informatie

ZITTING RAAD D.D OVERZICHTSLIJST

ZITTING RAAD D.D OVERZICHTSLIJST OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN AALST ZITTING RAAD D.D. 16.07.2007 OVERZICHTSLIJST OPENBARE VERGADERING 0. P R O C E S S E N - V E R B A A L 1 Zitting van de raad van 18.06.2007 2 Zitting

Nadere informatie

O N TWERP UITTREKSELS ZITTING RAAD

O N TWERP UITTREKSELS ZITTING RAAD O N TWERP 26.06.2006 UITTREKSELS ZITTING RAAD D.D. 26.06.2006 1. F I N A N C I E N 1. AANPASSEN VOLMACHTEN CENTRALISATIEREKENINGEN RUSTHUIZEN. ======================================================= Gelet

Nadere informatie

ONTWERP UITTREKSELS ZITTING RAAD

ONTWERP UITTREKSELS ZITTING RAAD UITTREKSELS ZITTING RAAD D.D. 27.11.2006 2. C O M I T E S 1. AKTENAME VAN DE VRAAG VAN HAELVOET NV, L. BEKAERTSTRAAT 8, 8770 INGELMUNSTER D.D. 15.09.2006 OM OPGENOMEN TE WORDEN IN DE LIJST VOOR AANBESTEDINGEN

Nadere informatie

ZITTING RAAD D.D. 06.07.2010 OVERZICHTSLIJST

ZITTING RAAD D.D. 06.07.2010 OVERZICHTSLIJST OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN AALST ZITTING RAAD D.D. 06.07.2010 OVERZICHTSLIJST OPENBARE VERGADERING 0. P R O C E S S E N - V E R B A A L 0.1. Zitting van de raad van 15.06.2010 Verdaagd

Nadere informatie

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015.

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

RAAD D.D OVERZICHTSLIJST

RAAD D.D OVERZICHTSLIJST OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN AALST RAAD D.D. 03.02.2015 OVERZICHTSLIJST Toevoeging met unanimiteit van volgende punten op basis van spoedeisendheid: 4.0.3. Wijziging selectiecommissie

Nadere informatie

UITTREKSELS ZITTING RAAD

UITTREKSELS ZITTING RAAD UITTREKSELS ZITTING RAAD D.D. 16.04.2007 1. F I N A N C I E N 1. INVOEREN VAN DE PREPAIDKAART ============================== welzijn ; Gelet op het gunstig advies van de sociale dienst d.d. 12.02.2007;

Nadere informatie

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium 2. (GVM) Grond

Nadere informatie

O N TWERP 25.07.2006 UITTREKSELS ZITTING RAAD

O N TWERP 25.07.2006 UITTREKSELS ZITTING RAAD O N TWERP 25.07.2006 UITTREKSELS ZITTING RAAD D.D. 25.07.2006 2. C O M I T E S 1. PRINCIPIËLE BESLISSING NOPENS INTEGRATIE VAN OCMW IN HET NIEUW ADMINISTRATIEF CENTRUM OP POSTSITE, WERFPLEIN AALST. ==============================================================

Nadere informatie

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 O.C.M.W. ARDOOIE Raad voor Maatschappelijk Welzijn Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Hilde Stevens,

Nadere informatie

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u.

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 24 februari 2014 Aanwezig: Verontschuldigd : Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

O N TWERP UITTREKSELS ZITTING RAAD

O N TWERP UITTREKSELS ZITTING RAAD O N TWERP 24.04.2006 UITTREKSELS ZITTING RAAD D.D. 24.04.2006 1. F I N A N C I E N 1. FINANCIEEL RAPPORT 3 DE KWARTAAL 2005 - AKTENAME. ================================================= Gelet op de organieke

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring 1.1.

Nadere informatie

Gelet op de vraag vanwege gemeente Zelzate om toe te treden tot de vereniging Audio, zoals blijkt uit

Gelet op de vraag vanwege gemeente Zelzate om toe te treden tot de vereniging Audio, zoals blijkt uit Aanwezig: Verontschuldigd: VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 10 JULI 2018 Patrick Meulebroek, voorzitter; Luc Beurms, Ann Joos, Jurgen Jacobs, Veronique Van Den Steen, Paul Van

Nadere informatie

Raad voor maatschappelijk welzijn dd. 20 oktober Beknopt verslag

Raad voor maatschappelijk welzijn dd. 20 oktober Beknopt verslag Raad voor maatschappelijk welzijn dd. 20 oktober 2009 Beknopt verslag dagorde pnt 1: Mededeling notulen vorige vergaderingen van de raad voor maatschappelijk welzijn De agenda van deze vergadering van

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

Aanwezig : M.M. De Smedt P. voorzitter, Verontschuldigd : M.M. De Gols M. raadslid. Opgeroepen : M.M. Wauters B. afdelingschef centraal departement.

Aanwezig : M.M. De Smedt P. voorzitter, Verontschuldigd : M.M. De Gols M. raadslid. Opgeroepen : M.M. Wauters B. afdelingschef centraal departement. Z I T T I N G V A N 15.01.2008 Aanwezig : M.M. De Smedt P. voorzitter, Van Gheit D. Herman S. Van de Perre A. Borms C. Verleysen A. Van Gijsegem G. De Vijlder C. Cooman G. Dooms J. De Boeck N. Schelfhout

Nadere informatie

O N TWERP UITTREKSELS ZITTING RAAD

O N TWERP UITTREKSELS ZITTING RAAD O N TWERP 28.08.2006 UITTREKSELS ZITTING RAAD D.D. 28.08.2006 1. F I N A N C I E N 1. FINANCIEEL RAPPORT 2 de KWARTAAL 2006. ====================================== Gelet op de organieke wet van 08.07.1976

Nadere informatie

De notulen van de Raad van 4 juni 2013, deel A: openbare zitting worden éénparig goedgekeurd.

De notulen van de Raad van 4 juni 2013, deel A: openbare zitting worden éénparig goedgekeurd. RAAD VAN 2 JULI 2013 Aanwezig: Mevr. S. Jacobs, Voorzitter; dhr. E.Vangindertael, dhr. J.-M. Hubert (vanaf punt 3), dhr. G. Van Damme, dhr. G. Van Achter, dhr. A. Piessens, Mevr. M. Robberechts, en Mevr.

Nadere informatie

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde Liesbeth, Van

Nadere informatie

ZITTING VAN 23 MEI 2011.

ZITTING VAN 23 MEI 2011. ZITTING VAN 23 MEI 2011. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk, STASSIJNS

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 19 DECEMBER

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 19 DECEMBER Aanwezig: VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 19 DECEMBER 2017 Patrick Meulebroek, voorzitter; Luc Beurms, Ann Joos, Jurgen Jacobs, Veronique Van Den Steen, Ann Pauwels, Gino Bertin,

Nadere informatie

104 Kennisgeving van de notulen van het Vast Bureau dd niet

104 Kennisgeving van de notulen van het Vast Bureau dd niet PROVINCIE LIMBURG TONGEREN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 24 JUNI 2015 ARRONDISSEMENT Aanwezig: Vrancken J. OCMW-voorzitter Noelmans A., Simon B., Denis P., Grotars Fr., Paque R., Vanhay

Nadere informatie

RAAD D.D OVERZICHTSLIJST

RAAD D.D OVERZICHTSLIJST OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN AALST RAAD D.D. 04.02.2014 OVERZICHTSLIJST Niet-toevoeging met meerderheid van stemmen (4: ja (Vlaams Belangfractie, Groenfractie, Open VLD-fractie), 9: neen)

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

UITTREKSEL ZITTING RAAD

UITTREKSEL ZITTING RAAD UITTREKSEL ZITTING RAAD D.D. 18.06.2007 1. F I N A N C I E N 1. GOEDKEURING BESTEK FD/2007/1 BETREFFENDE EEN LENING TER FINANCIERING VAN DE INVESTERINGSUITGAVEN 2006. ========================================================

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. 1 Goedkeuring notulen openbare vergadering van 28 september 2016

OPENBARE VERGADERING. 1 Goedkeuring notulen openbare vergadering van 28 september 2016 Raad voor maatschappelijk welzijn 26 oktober 2016 1/5 Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen Zitting van 26 oktober 2016 Aanwezig: mevrouw Birgitt Carlier, OCMW-voorzitter; de heer Alois Van Grieken,

Nadere informatie

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 6 juni 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen.

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 6 juni 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen. RAAD VAN 4 JULI 2017 Aanwezig: dhr. A. Piessens, Waarnemend Voorzitter en dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, Mevr. M. Lukic, Mevr. I. De Maegd, Mevr. M. Heirman, dhr. E. Vangindertael, dhr. P. Van

Nadere informatie

ZITTING RAAD D.D OVERZICHTSLIJST

ZITTING RAAD D.D OVERZICHTSLIJST OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN AALST ZITTING RAAD D.D. 03.11.2011 OVERZICHTSLIJST Toevoeging met unanimiteit van de volgende punten op basis van spoedeisendheid: 3.2. Omzendbrief BB 2011/4.

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 19 JANUARI

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 19 JANUARI Aanwezig: VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 19 JANUARI 2016 Patrick Meulebroek, voorzitter; Luc Beurms, Joos Dauwe, Ann Joos, Jurgen Jacobs, Veronique Van Den Steen, Gino Bertin,

Nadere informatie

18. MEDEDELINGEN EN VRAGEN RAADSLEDEN 18.1. Varia. MDT/KVDB Stukken ter inzage

18. MEDEDELINGEN EN VRAGEN RAADSLEDEN 18.1. Varia. MDT/KVDB Stukken ter inzage OCMW Waasmunster RD 2010/9 1 OPENBARE ZITTING Ontwerpnotulen en toelichting zitting van de OCMW-Raad van 13 oktober 2010 Raadzaal Sociaal Huis 19u 11. SOCIALE DIENST (AC 832) Zonder voorwerp 12. OPVANG

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix,

Nadere informatie

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Vergadering van 16 maart 2016 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Schuermans

Nadere informatie

Raad van 21 december 2011

Raad van 21 december 2011 Raad van 21 december 2011 Aanwezig: Uyttendaele R. voorzitter, Matthijs R., De Waele M., Schollaert G., Matthijs F., Vander Straeten C., Sonck K., Derder I., Cromphout N., Vanderlinden L. en De Grauwe

Nadere informatie

Verslag van de raad van 26 april 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 26 april 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 26 april 2016 OPENBARE ZITTING Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Scheire Eric, Van de Voorde Liesbeth, Van der Helst Anne-Marie,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013

ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013 ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013 Mededeling ter kennisgeving van OCMW-raadsbesluiten, in uitvoering van artikel 254 van het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare centra

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

ONTWERP 19.03.2007 UITTREKSELS ZITTING RAAD

ONTWERP 19.03.2007 UITTREKSELS ZITTING RAAD UITTREKSELS ZITTING RAAD D.D. 19.03.2007 1. F I N A N C I E N 1. GUNNING VAN EEN LENING TER FINANCIERING VAN DE INVESTERINGSUITGAVEN 2005 (BESTEK fd/2006/2) BIJ ALGEMENE OFFERTEAANVRAAG - TOEWIJZING. ====================================================================

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

OCMW-raad van 19 april 2012

OCMW-raad van 19 april 2012 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be bij de punten van de openbare zitting

Nadere informatie

GO-raM. Gemeenteraadsagenda OCMW-raadsagenda Merksplas

GO-raM. Gemeenteraadsagenda OCMW-raadsagenda Merksplas * 2019 GO-raM Gemeenteraadsagenda OCMW-raadsagenda Merksplas Op maandag 21 januari 2019 om 20.00 uur vergadert de Merksplasse gemeenteraad/ocmwraad in de raadzaal van het gemeentehuis. Je bent van harte

Nadere informatie

Overzichtslijst Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Overzichtslijst Raad voor Maatschappelijk Welzijn Overzichtslijst Raad voor Maatschappelijk Welzijn Overzichtslijst van de RAAD van DINSDAG, 05 JANUARI 2016 O P E N B A R E V E R G A D E R I N G 0. P R O C E S S E N-VERBAA L 0.1. Zitting van de raad van

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Marie Jeanne Hendrickx: OCMW-voorzitter; Ursula Bervoets, Maria Boven, Peter Cras, Jozef Lemmens, Kathleen

Nadere informatie

Overzichtslijst Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Overzichtslijst Raad voor Maatschappelijk Welzijn Overzichtslijst Raad voor Maatschappelijk Welzijn Overzichtslijst van de RAAD van DINSDAG, 07 maart 2017 O P E N B A R E V E R G A D E R I N G 0. P R O C E S S E N-VERBAA L 0.1. Zitting van de raad van

Nadere informatie

ONTWERP 25.09.2006 UITTREKSELS ZITTING RAAD

ONTWERP 25.09.2006 UITTREKSELS ZITTING RAAD UITTREKSELS ZITTING RAAD D.D. 25.09.2006 1. F I N A N C I E N 1. GOEDKEURING BESTEK LENING TER FINANCIERING VAN DE INVESTERINGSUITGAVEN 2005 FD/2006/2. =================================================

Nadere informatie

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Provincie Oost-Vlaanderen OCMW Waasmunster besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Aanwezig: Tom Baert: voorzitter; Renaat Decorte, Joseph Maes, Christiane Plas, Ivan Rousseau, Cecile Van

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 18 AUGUSTUS

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 18 AUGUSTUS Aanwezig: Verontschuldigd: VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 18 AUGUSTUS 2015 Patrick Meulebroek, voorzitter; Luc Beurms, Joos Dauwe, Ann Joos, Jurgen Jacobs, Veronique Van Den

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 4 OKTOBER 2012. Openbare zitting

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 4 OKTOBER 2012. Openbare zitting VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 4 OKTOBER 2012 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Gunther Cooreman, Voorzitter Marleen Lateir, Martha Tackaert, Bart Van

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul,

Nadere informatie

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 27 april 2017

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 27 april 2017 OCMW Londerzeel Londerzeel, 28 april 2017 Aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant Agentschap voor Binnenlands Bestuur Afdeling Vlaams-Brabant Provincieplein 1 3001 Leuven Geachte heer Gouverneur, Betreft:

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 08 JULI 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING PATRIMONIUM 2. (GVM) AFBAKENING ZEEHAVENGEBIED

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Feyen Magda, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 21 februari 2011, 19.30 u AANWEZIG: Voorzitter : Maria Elisabeth DEPRET Leden : Maria SCHREVENS, Ingrid

Nadere informatie

ZITTING VAN 20 MAART 2008.

ZITTING VAN 20 MAART 2008. ZITTING VAN 20 MAART 2008. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk, MOORTGAT

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

Dhr. P. Van Cauwenberghe. De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Aanpassing van het meerjarenplan en vaststelling budget 2016.

Dhr. P. Van Cauwenberghe. De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Aanpassing van het meerjarenplan en vaststelling budget 2016. RAAD VAN 3 MEI 2016 Aanwezig: Dhr. R. Artois, Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. J.M. Hubert, dhr. E. Vangindertael, Mevr. M. Robberechts, Mevr. N. Miseur en Mevr.

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u.

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. Verslagen van de gemeenteraad Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. 189 Dagorde De raad OPENBARE VERGADERING 1. Afwezigheid van de gemeentesecretaris. Aanduiding

Nadere informatie

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 26 januari 2017

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 26 januari 2017 OCMW Londerzeel Londerzeel, 2 februari 2017 Aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant Agentschap voor Binnenlands Bestuur Afdeling Vlaams-Brabant Provincieplein 1 3001 Leuven Geachte heer Gouverneur, Betreft:

Nadere informatie

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING Overzichtslijst Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Aanwezig Datum 26 februari 2015 Herwig Beckers, voorzitter Luc Ponsaerts, Chris Bex, Elisabeth Dyckmans, Luc

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. Aanvullend punt bij hoogdringendheid 1. Verslag vorige zitting - openbaar

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: : raadsleden; Guido Goossens: OCMW-secretaris De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. De notulen van de vorige vergadering worden meegestuurd en ter goedkeuring voorgelegd.

OPENBARE ZITTING. De notulen van de vorige vergadering worden meegestuurd en ter goedkeuring voorgelegd. Wichelen, 17/10/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Scheire Eric, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde

Nadere informatie

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel d.d. 24 mei 2018

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel d.d. 24 mei 2018 OCMW Londerzeel Londerzeel, 28 mei 2018 Aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant Agentschap voor Binnenlands Bestuur Afdeling Vlaams-Brabant Provincieplein 1 3001 Leuven Geachte heer Gouverneur, Betreft:

Nadere informatie

ONTWERP UITTREKSELS ZITTING RAAD

ONTWERP UITTREKSELS ZITTING RAAD UITTREKSELS ZITTING RAAD D.D. 23.02.2006 2. C O M I T E S 1. AKTENAME VAN DE VRAAG VAN XAFAX BELGIUM NV, DE LIMBURG STIRUMLAAN, 194, 1780 WEMMEL, D.D. 09.01.2006 OM OPGENOMEN TE WORDEN IN DE LIJST VOOR

Nadere informatie

OCMW-raad van 29 oktober 2015

OCMW-raad van 29 oktober 2015 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@sint-niklaas.be Bondige toelichting voor het publiek bij

Nadere informatie

ZORG IZEGEM. OVERZICHT BESLUITEN ZITTING VAN DE RAAD VAN BESTUUR 24 april Algemene punten

ZORG IZEGEM. OVERZICHT BESLUITEN ZITTING VAN DE RAAD VAN BESTUUR 24 april Algemene punten ZORG IZEGEM OVERZICHT BESLUITEN ZITTING VAN DE RAAD VAN BESTUUR 24 april 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Van Essche Ann: voorzitter Christiaens Eveline, Depoorter Hein, Derumeaux Virginie, Hollevoet Justine,

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 12 september 2017 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 12 september 2017 wordt goedgekeurd. OCMW DEINZE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 3 oktober 2017 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 15 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 11 maart 2015 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Roger Van Driessche, Jan Claus, Lieve Fierens, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort, Rik Holvoet, Sara Waelbers,

Nadere informatie

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 4 april 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen.

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 4 april 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen. RAAD VAN 2 MEI 2017 Aanwezig: dhr. R. Artois, Voorzitter en dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. W. Miseur, dhr. J.M. Hubert, Mevr. I. De Maegd, Mevr. M. Heirman, dhr. P. Van Cauwenberghe,

Nadere informatie

ZITTING VAN 18 OKTOBER 2012

ZITTING VAN 18 OKTOBER 2012 ZITTING VAN 18 OKTOBER 2012 AANWEZIG: Paul DE SCHEPPER, voorzitter; Diane DE TURCK, Lutgarde GEEROMS, Renaat RAES, Hubert SOENS, Annita SONCK, Lieven MEERT, Alain TRIEST, Lutgarde VAN DEN BRANDE, Godelieve

Nadere informatie

Raad van 26 februari 2014

Raad van 26 februari 2014 Raad van 26 februari 2014 Aanwezig: De Meersman A., voorzitter; D Haese J., Debusschere M.-T., De Clercq A., Heirman K., Lemmens J., Matthys R., Meuleman G., Van Cauteren H., leden; Vandermeersch P., secretaris.

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 4 juli 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd.

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 4 juli 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd. Zitting: 5 september 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Elke Steen, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens,

Nadere informatie

9 de ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN A G E N D A

9 de ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN A G E N D A Openbaar Centrum voor 9 de ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Maatschappelijk Welzijn VAN 1 AUGUSTUS 2013 2950 KAPELLEN Aanwezig : Mevrouw Valerie Van Peel De dames en heren Inge Wagemans,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 8 APRIL 2009.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 8 APRIL 2009. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 8 APRIL 2009. Aanwezig: della FAILLE d HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. GHEYSENS Rudy, DE BRUYNE Patrick, VERZELE Jozef, DE FEYTER

Nadere informatie

OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Hilde Daes Tel

OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Hilde Daes Tel RAADSZITTING OPENBARE ZITTING Vergadering van vrijdag 23 juni 2006, te 13.30 uur OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Hilde Daes Tel. 03-223 56 42 RONDGEDEELD : 05.07.2006 VERSLAG

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 30 maart 2016 om uur.

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 30 maart 2016 om uur. Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 30 maart 2016 om 19.00 uur. Aanwezig: Ver Berne Erik, voorzitter Dexters Nancy, ondervoorzitter Ciarlo Diego, Deckers Daan, Er Cevdet,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 JANUARI 2015 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 JANUARI 2015 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 JANUARI 2015 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: : raadsleden; Guido Goossens: OCMW-secretaris De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

RAAD VAN 7 APRIL 2015

RAAD VAN 7 APRIL 2015 RAAD VAN 7 APRIL 2015 Aanwezig: Dhr. R. Artois, Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. J.M. Hubert, E. Vangindertael, Mevr. M. Robberechts, Mevr. N. Miseur, leden en

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 1 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 Aanwezig: mevr. Monda Wuytack, voorzitter. mevr. Micheline

Nadere informatie

OCMW-raad Wachtebeke. Verslag 22 november 2016 (19 uur- vergaderlokaal oud rusthuis)

OCMW-raad Wachtebeke. Verslag 22 november 2016 (19 uur- vergaderlokaal oud rusthuis) OCMW-raad Wachtebeke Verslag 22 november 2016 (19 uur- vergaderlokaal oud rusthuis) Aanwezig: An Delen, Jacqueline Van Pamel, Marleen Claeys, Raf De Weggheleire, Anita Van Cronenburg, Willy Celie, Jan

Nadere informatie

OCMW-raad van 24 oktober 2013

OCMW-raad van 24 oktober 2013 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be Bondige toelichting voor het publiek

Nadere informatie

Zitting van 24 april 2018

Zitting van 24 april 2018 Zitting van 24 april 2018 Aanwezig: Christine Logghe, OCMW-Voorzitter Mieke Callebert, Godelieve Ampe, Jolien Waeyaert, Lode Rossey, Carine Volckaert, Ronny Vandewalle, Iris Plaisier, OCMW raadsleden Toon

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 9 APRIL 2008.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 9 APRIL 2008. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 9 APRIL 2008. Aanwezig: della FAILLE d HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. GHEYSENS Rudy, DE BRUYNE Patrick, BRAECKMAN Patricia, VERZELE

Nadere informatie

ZITTING VAN 20 FEBRUARI 2013

ZITTING VAN 20 FEBRUARI 2013 ZITTING VAN 20 FEBRUARI 2013 AANWEZIG: Paul DE SCHEPPER, voorzitter; Diane DE TURCK, Renaat RAES, Hubert SOENS, Lieven MEERT, Alain TRIEST, Godelieve VAN EECKHOUT, Arlette DIERICKX, Filip DE SMEDT, Patrick

Nadere informatie

Het verslag van het openbaar gedeelte van vorige zitting wordt met algemeen akkoord goedgekeurd.

Het verslag van het openbaar gedeelte van vorige zitting wordt met algemeen akkoord goedgekeurd. Zitting van 28 mei 2014 Aanwezig: Verontschuldigd: Nele Geudens, voorzitster Mariette Boven, Jo Laenen, Dorien Lievens, Mark Struyf, Heidi Suls, Paula Van Hal, Cyriel Van Sweevelt, leden Peter Verryt,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten

Nadere informatie

Afwezig: Dhr. P. Van Cauwenberghe. De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Vaststelling jaarrekening 2015.

Afwezig: Dhr. P. Van Cauwenberghe. De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Vaststelling jaarrekening 2015. RAAD VAN 4 APRIL 2017 Aanwezig: dhr. R. Artois, Voorzitter en dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. W. Miseur, dhr. J.M. Hubert, dhr. E. Vangindertael, Mevr. I. De Maegd, Mevr.

Nadere informatie

Raad van maatschappelijk welzijn

Raad van maatschappelijk welzijn Raad van maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van 22 november 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Patrick De Smedt; mevrouw Joke Longin; de heer Peter Beerens; mevrouw Els Van Gucht;

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00537 Onderwerp: Overheidsopdracht van diensten houdende de voorwaarden voor het aanstellen van gerechtsdeurwaarders

Nadere informatie

UITTREKSELS ZITTING RAAD

UITTREKSELS ZITTING RAAD UITTREKSELS ZITTING RAAD D.D. 27.06.2007 1. C O M I T E S 1. GOEDKEURING DAGPRIJSVERHOGING RUSTHUIZEN SINT-JOB, MIJLBEKE EN DE HOPPERANK MET INGANG VAN 01.08.2007 MET 2,57% + INTEGRATIE VAN DE FORFAITAIRE

Nadere informatie