elke symptoom of klacht veroorzaakt kan worden door verschillende of zelfs tegengestelde onevenwichtigheden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "elke symptoom of klacht veroorzaakt kan worden door verschillende of zelfs tegengestelde onevenwichtigheden"

Transcriptie

1 Informatieflyer Healthy Habits Joyous Life Dank voor je interesse in de methode van Healthy Habits voor het optimaliseren van jouw gezondheid. Niet alleen door voeding, maar op alle vlakken. Het belangrijkste uitgangspunt en het centrale element ben JIJ. In de uitgebreide intake wordt door middel van diverse instrumenten aandacht besteed aan het achterhalen van specifieke kenmerken van jouw systeem. Deze instrumenten zijn holistisch van aard, complementaire aan elkaar en overlappen elkaar op sommige vlakken. Hiermee wordt de synergetische werking van de diverse instrumenten die onderdeel zijn van de methode van Healthy Habits benadrukt. De combinatie van elementen versterkt de kwaliteit en waarde van de resultaten en maakt eventuele discrepanties inzichtelijk. Dit is van belang omdat: elk lichaam anders werkt en reageert en daarom kan elke voedingstof of elk voedingsmiddel een ander of zelfs tegengesteld effect hebben in verschillende individuen. Om het nog complexer te maken: dit kan in de loop van het leven veranderen. ziekte of symptomen over het algemeen het resultaat zijn van onevenwichtigheden in stofwisselingsprocessen in het lichaam. Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld blokkades, ophoping van afvalstoffen en aantasting van de optimale ph waarden van organen, weefsels en bloed. elke symptoom of klacht veroorzaakt kan worden door verschillende of zelfs tegengestelde onevenwichtigheden ieder van ons heeft bepaalde dominante systemen en typen welke andere systemen reguleren en aansturen deze dominante systemen en typen bepalen de uitwerking van bepaalde voedingstoffen en middelen vanwege hun rol in belangrijke stofwisselingsprocessen in het lichaam om op juiste wijze een passende voeding- en leefstijl te kunnen bepalen is inzicht nodig in deze dominante systemen en typen. Op deze wijze versterk je het vermogen van het lichaam om in balans te komen en te blijven. Dit korte overzicht maakt duidelijk dat inzicht in jouw fysiologie en constitutie van essentieel belang is voor het bereiken van optimale gezondheid. Het voedingsmiddel zelf kan niet altijd als uitgangspunt worden genomen ook al is dit wel gebruikelijk. Wat voor de ene persoon voedend is en langdurige energie geeft, kan bij een ander resulteren in een opgeblazen gevoel, sufheid, uitingen van intolerantie of een allergische reactie. Het is zeker geen one size fits all.

2 Holistisch geïntegreerde benadering en aanpak De methode van Healthy Habits richt zich op een aantal onderdelen op het gebied van gezondheid en welzijn, die niet los van elkaar gezien kunnen worden. Healthy Habits gaat hiermee verder dan alleen voeding en richt zich naast het fysieke eveneens op je energiehuishouding, je subtiele anatomie en de invloeden van lifestyle en omgevingsfactoren op jouw gezondheid. Deze onderdelen worden bekeken in samenhang en synergie met de drieeenheid van body, mind en spirit. Alles hangt met elkaar samen en is van invloed op elkaar. Deze holistisch geïntegreerde aanpak is van belang voor gewenste resultaten op alle vlakken, in de context van het groter geheel van jouw wezen en voor de lange duur. Voeding Naast voeding- en bouwstoffen voor het fysieke lichaam gaat het om voeding in de breedste zin van het woord. Er zijn vele zaken die je voeden zoals de ademhaling, gedachten, de stem in je hoofd, emoties van anderen. Body Het fysieke lichaam, voertuig van het bewustzijn, beschikt over enorm zelfhelend vermogen en wordt altijd in context gezien en behandeld in het licht van het groter geheel van jouw wezen. Lifestyle De dingen waarmee en de manier waarop je je leven invult, je activiteiten, je werk, je leefritme hebben allemaal een uitwerking op je fysieke lichaam, op hoe je je voelt en hoe je in het leven staat. Mind Het bewustzijn is een belangrijke bondgenoot bij het creëren en vormgeven van je leven en speelt een rol bij gevoelens van welzijn en vitaliteit, bij voorkeuren, patronen en overtuigingen die voor of tegen je werken. Omgeving Holistische benadering vanuit de visie dat alles met elkaar is verbonden en met elkaar samenhangt. Elementen die hierbij een rol spelen zijn leefomgeving, woning, relaties, ritme van het leven, de seizoenen en van de natuur. Spirit Het spirituele, subtiele deel van ons wezen heeft eveneens behoeften gevoed te worden om in balans te blijven. Zonder blokkades kan het ons ongelimiteerd voorzien van de energie en voeding die we nodig hebben.

3 Healthy Habits Pakketten Om de Healthy Habits methode in de praktijk te brengen zijn er twee compleet pakketten ontwikkeld met daarbij de keuze voor een vervolg met een aantal specifieke Plus Pakketten. Een belangrijk uitgangspunt is dat je in essentie volmaakt en gezond bent, op jouw unieke manier. Er mankeert niets aan je. De volmaaktheid van jouw unieke blauwdruk is altijd aanwezig en dit gegeven gebruiken we om stappen te zetten naar het optimaal realiseren hiervan. Pakket Healthy Habits Compleet Dit complete pakket bestaat uit de volgende instrumenten: - Body Mind Constititutie Scan - Assessment Energiestofwisseling - Typering Autonome Systeem - Aanvullende vragen intake Al deze instrumenten zijn onderdeel van de uitgebreide intake. Ze werken complementair aan elkaar en overlappen elkaar om de zuiverheid, betrouwbaarheid en volledigheid van de verkregen data te vergroten. Je ontvangt de benodigde documenten en bijlagen met heldere toelichting hoe je te werk moet gaan. Na grondige analyse van alle data ontvang je een op jouw situatie toegesneden terugkoppeling met bijbehorende adviezen en onderbouwing. Pakket Healthy Habits Compleet Intensief De basis wordt gevormd door Healthy Habits Compleet, aangevuld met een tweetal extra instrumenten. Hierdoor is het mogelijk om nog grondiger inzicht te krijgen in jouw voedingspatroon en wijze en de effecten hiervan op de zuur base balans van je lichaam. Een belangrijk mechanisme van het lichaam om onze gezondheid te regelen. De intakefase bestaat, naast eerdergenoemde, uit de volgende twee extra instrumenten: - Voedingsdagboek - Meten van ph waarden Voor Healthy Habits Compleet Intensief houdt je gedurende zeven dagen een uitgebreid voedingsdagboek bij en meet je jouw ph waarden. Deze informatie wordt in samenhang met de data verkregen uit de andere onderdelen van de intake geanalyseerd en vertaald in op jouw lijf en situatie geschreven advies. Healthy Habits Plus pakketten Wil je na het onderzoek, de resultaten en adviezen vanuit Healthy Habits Compleet of Healthy Habits Compleet Intensief nog een specifiek gebied aanpakken of aan de slag gaan met een bepaalde doelstelling dan kan dat door middel van Healthy Habits Plus. De laatste twee, Healthy Habits Plus: Voedingssupplementen & Fytotherapie en Healthy Habits Plus: Voedselallergieën, -intoleranties & -additieven en kunnen beide ook gekozen worden zonder dat je een Healthy Habits Compleet Pakket met uitgebreide intake hebt doorlopen.

4 Healthy Habits Plus: Energiek en in balans Kun je meer energie gebruiken en brengt je voedingspatroon of manier van leven niet de balans die je graag wilt? Uitgaande van jouw systeem en hoe dit werkt kijken we naar maatregelen en advies die specifiek jou kunnen ondersteunen om in balans te komen en energiek en fit te zijn om te doen en te zijn wat je graag wilt. Healthy Habits Plus: Voeding, lifestyle & Diabetes Heb je Diabetes type 2, ben je pre-diabetisch of zit Diabetes in de familie? Inzichten in de effecten van voeding en lifestyle ondersteunen jouw bewustwording in het omgaan met deze chronische, degeneratieve aandoening waarbij een hoge bloedsuikerspiegel slechts symptoom is. Healthy Habits Plus: Gewicht in balans Ben je volgens conventionele standaarden te zwaar of te licht? Uitgangspunt is dat jouw gewicht in balans is wanneer je je gezond, fit en energiek voelt en je tevreden bent met je lichaam. Het heeft weinig met de weegschaal te maken. Structurele aanpak ligt in het herkennen en herstellen van de werkelijke behoeften en ritmes van je lichaam. Healthy Habits Plus: Voedingssupplementen en Fytotherapie Heeft jouw lichaam behoefte aan bepaalde supplementen of aan de geneeskrachtige werking van kruiden? Naast variatie in volwaardige, verse voeding bieden supplementen en kruiden in veel gevallen een waardevolle aanvulling van voedingsstoffen. Bestrijdingsmiddelen, vervuiling, GMO en andere teeltechnieken zorgen voor verschraling van de voedingswaarde van onze voeding. Healthy Habits Plus: Ontgiften Je lichaam op natuurlijke wijze ondersteunen bij het afvoeren van gifstoffen? Wanneer het lichaam uit balans is, bepaalde systemen uitgeput zijn of de aanvoer van gifstoffen te groot is dan kan je lichaam wel wat ondersteuning gebruiken. Zonder rigoureuze detox ontvang je advies over manieren waarop je het zelfreinigend vermogen van het lichaam kunt ondersteunen, die in de dagelijkse praktijk te integreren zijn. Healtht Habits Plus: Voedselallergieën, -intoleranties en -additieven Lijkt jouw afweersysteem een verstoorde reactie te hebben op bepaalde stoffen? Voedelallergieën & -intoleranties komen steeds veelvuldiger voor en hangen voor een deel samen met de explosieve opmars van het gebruik van voedseladditieven. We staan in toenemende mate bloot aan niet natuurlijke stoffen en dit kan ons systeem overbelasten met allerlei vervelende klachten tot gevolg. Op de volgende pagina wordt ten slotte kort ingegaan op de instrumenten die onderdeel uitmaken van de diverse pakketten.

5 Healthy Habits instrumenten Zoals je inmiddels duidelijk is, sta jij centraal in de methode van Healthy Habits. Jouw systeem en de manier waarop bepaalde processen werken vormen het uitgangspunt voor de adviesvorming en dienstverlening. Om dit in de praktijk te brengen worden de volgende instrumenten ingezet. Body Mind Constitutie Scan Deze scan is er op gericht om jouw body mind constitutie te bepalen en is gebaseerd op Ayurvedische principes. De Body Mind Constitutie Scan is ingedeeld op grond van relevante aspecten zoals voeding, voedingsgewoonten, dagelijkse gewoonten, levensstijl, werk, sociale activiteiten, slaap en slaapgedrag etc. Voor elk van deze aspecten scoor je welke aspecten jou het beste omschrijven. De resultaten vormen van een holistisch beeld van jouw constitutie en de kenmerken daarvan. Assessment Energiestofwisseling Bij energiestofwisseling op celniveau draait het om het omzetten van eiwitten, zetmeel, vetten en suikers in celenergie. Bij iedereen gebeurt dat op een andere wijze. De resultaten van dit assessment zijn van belang voor het vast stellen van: - passende verhoudingen in eiwitten, koolhydraten en vetten in jouw voedingspatroon - specifieke vitaminen en mineralen die je ondersteunen om meer balans te brengen in dit systeem van energiestofwisseling op celniveau - passende voedingsmiddelen die van invloed zijn op het zuur - base evenwicht dat bij jouw profiel hoort Het Assessment bestaat uit vragen die met ja of nee beantwoord kunnen worden. Er zijn geen goede of foute antwoorden, de resultaten maken een bepaald profiel zichtbaar wat input vormt voor de adviesvorming. Typering Autonome Systeem De Typering Autonome Systeem is gerelateerd aan het autonome zenuwstelsel. Er zijn diverse kenmerken gedefinieerd waarmee duidelijk kan worden welk systeem dominant is bij een individu. Meting ph waarden Evenwicht in de zuur alkaline balans is een kritische factor in het verkrijgen en behouden van een goede gezondheid. Het meten van de ph waarden heeft een plek in deze intake waarmee we verder gaan dan de traditionele kijk op zuur- en alkaline vormend voedsel. Bijhouden Voedingsdagboek Om zicht te krijgen op je voedings- en leefgewoonten, houd je gedurende één week je eet- en drinkgewoonten bij en noteert de effecten ervan op je energie, je gevoel van welzijn en verzadiging. Het is onderdeel van het bewustwordingsproces, je wordt je veel meer bewust van wat voeding met je doet en komt meer in contact met je lichaam en de behoeften van je lichaam. Aanvullende informatie over de instrumenten van de intake is ook terug te vinden bij de FAQ op

6 Tot slot Doel van deze informatieflyer is je te informeren over het aanbod en de uitgangspunten van Healthy Habits. Mocht je vragen hebben, aarzel dan niet en neem contact met mij op door een te sturen naar In onderling overleg kunnen we eveneens kijken naar de mogelijkheden voor eventuele specifieke vragen en behoeften.

Alles wat je wilt weten over gezond en gelukkig leven

Alles wat je wilt weten over gezond en gelukkig leven Alles wat je wilt weten over gezond en gelukkig leven Gezonde voeding en een healthy lifestyle? Mijn naam is Fardau Wijbenga, oprichtster van The Healthy Life Company. Ik ben ervan overtuigd dat gezonde

Nadere informatie

Je wilt gezonder leren eten en leren hoe voeding invloed heeft op lichaam en geest Je steuntje in de rug nodig hebt

Je wilt gezonder leren eten en leren hoe voeding invloed heeft op lichaam en geest Je steuntje in de rug nodig hebt Vitaliteitspakket: Vitaliteit in breedste zin van het woord is mijn passie. Zou jij je vitaler, fitter, meer in balans willen voelen? Of heb je (vage) klachten waar je niet goed weet waar het vandaan komt?

Nadere informatie

Voor een blijvend fit en slank lichaam. Trainer Hormoonfactor- voeding en lifestyle coach

Voor een blijvend fit en slank lichaam. Trainer Hormoonfactor- voeding en lifestyle coach Voor een blijvend fit en slank lichaam klacht oorsprong oplossing online 10 weken lang elke week een weekmenu en alles wat je moet weten over hormonen en je gezondheid. Trainer Hormoonfactor- voeding en

Nadere informatie

HET CENTRUM VOOR GECOMBINEERDE LEEFSTIJL INTERVENTIE (GLI) VOOR MENSEN MET OVERGEWICHT, DIABETES TYPE 2 EN HART- EN VAATZIEKTEN

HET CENTRUM VOOR GECOMBINEERDE LEEFSTIJL INTERVENTIE (GLI) VOOR MENSEN MET OVERGEWICHT, DIABETES TYPE 2 EN HART- EN VAATZIEKTEN WORDT EIGENAAR LEEFSTIJL ALS MEDICIJN VAN JE VITALITEIT! HET CENTRUM VOOR GECOMBINEERDE LEEFSTIJL INTERVENTIE (GLI) VOOR MENSEN MET OVERGEWICHT, DIABETES TYPE 2 EN HART- EN VAATZIEKTEN WIE ZIJN WIJ? AM

Nadere informatie

Voeding. Orthomoleculaire Geneeskunde

Voeding. Orthomoleculaire Geneeskunde Voeding Orthomoleculaire Geneeskunde Fysiotherapie in combinatie met nieuwe wetenschappen Paramedisch Centrum Luxor combineert diverse vormen van (sport)fysiotherapie met nieuwe wetenschappen voor een

Nadere informatie

Het Kosmeoo Health programma. Voor wie. Unieke persoonlijke feedback

Het Kosmeoo Health programma. Voor wie. Unieke persoonlijke feedback Het Kosmeoo Health programma Kosmeoo Health is een unieke gezondheidsinvestering, waarin u de hoofdrol heeft en wij een coachende rol vervullen. Het is gericht op reiniging van het lichaam en het in balans

Nadere informatie

THEMA VOEDING Kern Subkern 0-4 groep 1-2 groep 3-6 groep 7-8 Onderbouw vo Bovenbouw vmbo Bovenbouw havo-vwo

THEMA VOEDING Kern Subkern 0-4 groep 1-2 groep 3-6 groep 7-8 Onderbouw vo Bovenbouw vmbo Bovenbouw havo-vwo Kern Subkern 0-4 groep 1-2 groep 3-6 groep 7-8 Onderbouw vo gezondheid groei De begrippen eten, drinken, snoep, honger, trek, dorst (correct) Uitleggen dat er eten om gezond van te groeien of om te snoepen

Nadere informatie

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition HERBALIFE FITCHECK WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition % LICHAAMSVET Wie wil je worden? Waar ben je nu? % LICHAAMSVET Vrouw 20-39 Leeftijd 40-59 60-79 Man 20-39 Leeftijd 40-59 60-79 Te laag

Nadere informatie

Zondag 27 januari YOGA NIDRA Sessie 19.30u 20.45u (SUZANNE) Vrijdag 1 februari DIVINE LIGHT Cursus 19.30u 21.15u

Zondag 27 januari YOGA NIDRA Sessie 19.30u 20.45u (SUZANNE) Vrijdag 1 februari DIVINE LIGHT Cursus 19.30u 21.15u NIEUWSBRIEF nr.1 21 januari 2019 AGENDA JANUARI 2019 Zondag 27 januari YOGA NIDRA Sessie 19.30u 20.45u (SUZANNE) FEBRUARI Vrijdag 1 februari DIVINE LIGHT Cursus 19.30u 21.15u Vervolg 8-2, 15-2, 01-03,

Nadere informatie

praktijkhormoonbalans.nl

praktijkhormoonbalans.nl pag. 1 Mijn naam is Wilma Huisman en ik ben voeding, detox- en lifestyle coach. Mijn passie is de gezondheid en vitaliteit van mensen te verbeteren en ik vind het fantastisch om mijn kennis en ervaringen

Nadere informatie

Osteopathie is een manuele geneeswijze, wat inhoudt dat er geen apparaten aan te pas komen.

Osteopathie is een manuele geneeswijze, wat inhoudt dat er geen apparaten aan te pas komen. Osteopathie is een manuele geneeswijze, wat inhoudt dat er geen apparaten aan te pas komen. Een osteopaat gaat uit van de visie dat de mens biologisch één geheel is en dat alle afzonderlijke delen (systemen)

Nadere informatie

Welzijn: gezond genieten van het leven

Welzijn: gezond genieten van het leven 1 Welzijnsevaluatie Relatie tussen voeding en gezondheid Bodyscan: is uw lichaam in balans? Voedingsanalyse Vrijblijvend advies hoe u uw voeding kunt optimaliseren 2 Welzijn: gezond genieten van het leven

Nadere informatie

We zullen wentelteefjes maken!

We zullen wentelteefjes maken! Bijna dagelijks wordt er in een gezin brood gekocht. Soms is het brood van de vorige dag nog niet helemaal opgegeten maar al wel een beetje uitgedroogd. Wat kun je zoal doen met uitgedroogde broodsneden?...

Nadere informatie

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition HERBALIFE FITCHECK WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition BMI Body Mass Index = gewicht in kg lengte x lengte in m BMI < 18,5 ondergewicht 18,5 24,9 normaal 25 29,9 overgewicht 30 34,9 zwaar

Nadere informatie

Jade-Opleidingen - Doorn

Jade-Opleidingen - Doorn Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Opleiding tot Ayurvedisch voedings-coach Studiegids 2015 Wat is Ayurveda? Ayurveda betekent letterlijk: wetenschap

Nadere informatie

Zondag 7 oktober Verbindingsmiddag voor jongeren (Roby Schaap) 14.00u 15.30u

Zondag 7 oktober Verbindingsmiddag voor jongeren (Roby Schaap) 14.00u 15.30u NIEUWSBRIEF nr.9 5 oktober 2018 AGENDA OKTOBER 2018 Zondag 7 oktober Verbindingsmiddag voor jongeren (Roby Schaap) 14.00u 15.30u Donderdag 11 oktober Informatie avond cursus Ayurveda & Yoga 19.30u 21.00

Nadere informatie

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition HERBALIFE FITCHECK WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition BMI Body Mass Index = gewicht in kg lengte x lengte in m BMI < 18,5 ondergewicht 18,5 24,9 normaal 25 29,9 overgewicht 30 34,9 zwaar

Nadere informatie

9 tips voor een sneller succes bij het afvallen

9 tips voor een sneller succes bij het afvallen 9 tips voor een sneller succes bij het afvallen Komt dit bekend voor? Je valt maar niet af, ondanks dat je erg je best doet om gewicht te verliezen. Je eet niet veel, maar ondanks dat, gaat de weegschaal

Nadere informatie

Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM

Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Opleiding tot Ayurvedisch voedings-coach Studiegids 2016 Dorpsstraat 26, 3941 JM Doorn, www.jade-health.nl,

Nadere informatie

Ontzuren en ontgiften

Ontzuren en ontgiften BODY & MIND M A S S A G E P R A K T I J K Ontzuren en ontgiften Verzuring Verzuring betekent letterlijk het zuurder worden van iets. Ons lichaam is verzuurd als het zuurgehalte, ph-waarde, van ons lichaam

Nadere informatie

HET ULTIEME CIRKEL VAN VERVULLING ASSESSMENT

HET ULTIEME CIRKEL VAN VERVULLING ASSESSMENT WIE ZIT HIER ACHTER? WIE ZIT HIER ACHTER? IK BEN SANDRA DERKSEN EN AUTEUR VAN AFVALLEN ALS SPIRITUELE OEFENING LESSEN VOOR EEN LICHT EN VERVULLEND LEVEN EN FOOD FOR THOUGHT. Ik ben de bedenkster van de

Nadere informatie

Jade-Opleidingen - Doorn

Jade-Opleidingen - Doorn Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Opleiding tot Ayurvedisch voedings-coach Studiegids 2015 / 2016 Wat is Ayurveda? Ayurveda betekent letterlijk:

Nadere informatie

FIT M&T SHARMILA. Voedingsdagboek

FIT M&T SHARMILA. Voedingsdagboek Voedingsdagboek Naam: Voorkeuren / Ik ben gek op: Afkeuren / ik hou niet van: Waarom een voedingsdagboek? Het bijhouden van een voedingsdagboek heeft veel voordelen. Doordat je opschrijft wat je eet en

Nadere informatie

Dienstverlenende werkzaamheden Les 3

Dienstverlenende werkzaamheden Les 3 Dienstverlenende werkzaamheden Les 3 Wat moet je nu wel eten en wat niet? Waarom wel en waarom niet? Hoe kun je er achter komen wat gezonde keuzes zijn? Eten is voor ons het zelfde als brandstof voor

Nadere informatie

Onze Lifeplus formula. Een simpele filosofie voor gezondheid en welzijn

Onze Lifeplus formula. Een simpele filosofie voor gezondheid en welzijn Onze Lifeplus formula Een simpele filosofie voor gezondheid en welzijn Onze Lifeplus formula Onze Lifeplus formula is een simpele filosofie voor gezondheid en welzijn. Gebaseerd op onze kennis en ervaring

Nadere informatie

H Y P E R V E N T I L A T I E C O A C H HYPERVENTILATIE U I T L E G E N 5 TIPS N I C O L E -

H Y P E R V E N T I L A T I E C O A C H HYPERVENTILATIE U I T L E G E N 5 TIPS N I C O L E - H Y P E R V E N T I L A T I E C O A C H HYPERVENTILATIE U I T L E G E N 5 TIPS N I C O L E - H Y P E R V E N T I L A T I E C O A C H Inhoud 1 W A T I S H Y P E R V E N T I L A T I E 2 W A T I S E E N P

Nadere informatie

Stressloos leren.

Stressloos leren. Stressloos leren Wat gaan we doen? Stress Vecht en vlucht reactie Herkennen van stress, het verloop, herstel Oorzaken van veel STRESS Optimaal leren: talentontwikkelingsmodel leren vanuit je hart Hartkracht

Nadere informatie

Thema 3 Voeding en je lichaam

Thema 3 Voeding en je lichaam Naut samenvatting groep 7 Mijn Malmberg Thema 3 Voeding en je lichaam Samenvatting Voeding en je lichaam Je lichaam heeft voedingsstoffen nodig. Die zitten in ons eten en drinken. Voedsel en vocht zijn

Nadere informatie

Voeding en techniek. 2inkijkexemplaar

Voeding en techniek. 2inkijkexemplaar 1inkijkexemplaar Voeding en techniek 2inkijkexemplaar Datum Blz. 1. Voedingsstoffen 4 1.1. Energieleverende stoffen 7 1.2. Hoeveel energie heb je nodig? 8 2. Gezond leven en gezond eten 10 2.1. Wat is

Nadere informatie

Gratis Gids. 5 geheimen om je vruchtbaarheid te verbeteren en je voor te bereiden op een gezonde zwangerschap.

Gratis Gids. 5 geheimen om je vruchtbaarheid te verbeteren en je voor te bereiden op een gezonde zwangerschap. Gratis Gids 5 geheimen om je vruchtbaarheid te verbeteren en je voor te bereiden op een gezonde zwangerschap. Lieve Wensmama, Veel vrouwen worstelen met hun vruchtbaarheid. Wist je 1 op de 6 stellen te

Nadere informatie

Een persoonlijk lifestyle plan gebaseerd op uw DNA en de laatste wetenschappelijke inzichten

Een persoonlijk lifestyle plan gebaseerd op uw DNA en de laatste wetenschappelijke inzichten DNA Nutri-Gene *let op rapport is alleen in het Engels verkrijgbaar Het Nutri-Gene DNA-Onderzoek is uniek in Nederland: Een persoonlijk lifestyle plan gebaseerd op uw DNA en de laatste wetenschappelijke

Nadere informatie

DE BASIS VOOR EEN VITAAL LEVEN

DE BASIS VOOR EEN VITAAL LEVEN DE BASIS VOOR EEN VITAAL LEVEN ALOE INSPIRED 2016 EEN GEZONDE BASIS. DE DRUKTE VAN HET DAGELIJKS LEVEN MAAKT DAT WE OP HET GEBIED VAN VOEDING SOMS VOOR DE MAKKELIJKSTE WEG GAAN. DE KEUZE VALT DAN SNELLER

Nadere informatie

Onafhankelijk Herbalife Member ONTBIJT CHECK

Onafhankelijk Herbalife Member ONTBIJT CHECK Onafhankelijk Herbalife Member ONTBIJT CHECK ERVAAR DE KRACHT VAN EEN IDEAAL ONTBIJT ONTBIJT IS DE BELANGRIJKSTE MAALTIJD VAN JE DAG! WAAROM s Nachts gebruikt je lichaam bouwstoffen voor herstel Door ademen,

Nadere informatie

Stressloos leren.

Stressloos leren. Stressloos leren Wat gaan we doen? Stress Vecht en vlucht reactie Herkennen van stress, het verloop, herstel Oorzaken van veel STRESS Hersenen en STRESS Optimaal leren: talentontwikkelingsmodel leren

Nadere informatie

Welzijnsevaluatie FitCheck. Relatie tussen voeding en gezondheid Bodyscan Voedingsanalyse Proeven TRY-OUT mogelijkheid

Welzijnsevaluatie FitCheck. Relatie tussen voeding en gezondheid Bodyscan Voedingsanalyse Proeven TRY-OUT mogelijkheid Welzijnsevaluatie FitCheck Relatie tussen voeding en gezondheid Bodyscan Voedingsanalyse Proeven TRY-OUT mogelijkheid Er wordt meer van ons lichaam gevraagd Hierdoor vervuilt ons lichaam en heeft ons lichaam

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding De 9 regels voor optimale gezondheid Een goede optimale gezondheid Het is belangrijk om gezond te zijn, dan functioneer je beter en voel je je beter. Je hebt meer energie en minder vaak of zelfs nooit

Nadere informatie

Gezonde voeding. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? De betekenis van eten voor mensen. Gezonde voeding

Gezonde voeding. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? De betekenis van eten voor mensen. Gezonde voeding Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over gezonde voeding. Nu vraag je je misschien af wat dit met de horeca te maken heeft. Gasten komen toch naar een horecabedrijf om lekker te eten en toch niet

Nadere informatie

Present. Gezond en vitaal aan het werk

Present. Gezond en vitaal aan het werk Present Gezond en vitaal aan het werk Uw werkgever heeft naast de collectieve zorgverzekering ook Present afgesloten bij Zilveren Kruis Achmea. Present biedt een compleet pakket aan diensten en maatregelen

Nadere informatie

Business Essentials. 3 Essentiële lessen

Business Essentials. 3 Essentiële lessen Coach Business Essentials 3 Essentiële lessen Welkom! Wat super dat je je hebt ingeschreven voor de Coach Business Essentials! Deze gratis training is speciaal voor coaches en therapeuten, die hun onderneming

Nadere informatie

Samenvatting Biologie H7 Biologie Eten

Samenvatting Biologie H7 Biologie Eten Samenvatting Biologie H7 Biologie Eten Samenvatting door J. 1049 woorden 5 januari 2017 5,1 13 keer beoordeeld Vak Methode Biologie Nectar 7.1 Eten Eet iedereen hetzelfde? Eetgewoontes hangen van verschillende

Nadere informatie

Overzicht van apps voor het PGD

Overzicht van apps voor het PGD van apps voor het PGD November 2014 1. Inleiding Om een PGD te gaan gebruiken, moet het genoeg waarde hebben voor de gebruiker. Een PGD krijgt toevoegde waarde als het de gebruiker meer oplevert dan het

Nadere informatie

Chronisch Hartfalen. Wat is chronisch hartfalen?

Chronisch Hartfalen. Wat is chronisch hartfalen? Chronisch Hartfalen Wat is chronisch hartfalen? Omschrijving Hartfalen Hartfalen is een aandoening van het hart waarbij het hart niet meer in staat is om voldoende bloed uit te pompen en rond te pompen.

Nadere informatie

Inhoud cursus stresspreventie

Inhoud cursus stresspreventie Inhoud cursus stresspreventie Verschil tussen distress en eustress. Mensen moeten weten dat niet alle stress slecht voor je is en dat je stress ook nodig hebt. Maar waar zit het omslagpunt van goede en

Nadere informatie

Wilt u serieus afslanken en goed in uw vel zitten?

Wilt u serieus afslanken en goed in uw vel zitten? 1 Inhoud Wilt u serieus afslanken en goed in uw vel zitten?... 3 Resultaat... 4 Hoe verander ik mijn emotionele dieet... 5 HeartMath Stress en Gewicht Management Programma... 6 2 Wilt u serieus afslanken

Nadere informatie

Toetsingsvragen Basispakket

Toetsingsvragen Basispakket Toetsingsvragen Basispakket I. De vier wezensdelen van de mens (Rudolf Steiner/antroposofie) 1) B) Welke wezensdelen vinden we volgens Rudolf Steiner terug bij: mineralen, planten, dieren en mensen. 2)

Nadere informatie

ecourse Moeiteloos leren leidinggeven

ecourse Moeiteloos leren leidinggeven ecourse Moeiteloos leren leidinggeven Leer hoe je met minder moeite en tijd uitmuntende prestaties met je team bereikt 2012 Marjan Haselhoff Ik zou het waarderen als je niets van de inhoud overneemt zonder

Nadere informatie

Als doelbewust iemand, weet je dat je in staat bent te bereiken waar je je op focust.

Als doelbewust iemand, weet je dat je in staat bent te bereiken waar je je op focust. Zorgplein Meppel telef.: 06-13487545 Oeverlandenweg 2 b.g.g.: 06-21391456 7944 HZ MEPPEL e-mail: info@jo-ingdia.nl www.jo-ingdia.nl KOM IN BALANS EN BEREIK JOUW DOEL VOOR EEN GEZOND EN GELUKKIG LEVEN.

Nadere informatie

GEZONDHEIDSKUNDE-AFP LES 3. Gezonde voeding

GEZONDHEIDSKUNDE-AFP LES 3. Gezonde voeding GEZONDHEIDSKUNDE-AFP LES 3 Gezonde voeding 1 INLEIDING Thema 3 hoofdstuk Gezonde voeding blz. 149 Onderwerpen: -Persoonlijke verschillen -Voeding en levensfasen -Voedingsmiddelen en voedingsstoffen -Richtlijnen

Nadere informatie

De opgave voor de publieke gezondheid verandert. en dus ook die voor onderzoekers! Karien Stronks Sociale Geneeskunde AMC/UvA

De opgave voor de publieke gezondheid verandert. en dus ook die voor onderzoekers! Karien Stronks Sociale Geneeskunde AMC/UvA De opgave voor de publieke gezondheid verandert. en dus ook die voor onderzoekers! Netwerkdag 1 februari 2018 Karien Stronks Sociale Geneeskunde AMC/UvA Mijn betoog Wij willen als onderzoekers evidence

Nadere informatie

3.3 Eén handje is één handje Koffie: let op je nachtrust Om met een grote boog omheen te gaan De grootste dikmaker 58

3.3 Eén handje is één handje Koffie: let op je nachtrust Om met een grote boog omheen te gaan De grootste dikmaker 58 3.3 Eén handje is één handje 52 3.4 Koffie: let op je nachtrust 53 4 Om met een grote boog omheen te gaan 56 4.1 De grootste dikmaker 58 4.2 Intolerantie 60 4.3 Nog even voor de duidelijkheid 63 5 Geen

Nadere informatie

Leeftijd: 0-14 jaar 14-30 jaar 30-50 jaar 50-70 jaar > 70 jaar

Leeftijd: 0-14 jaar 14-30 jaar 30-50 jaar 50-70 jaar > 70 jaar Verzuring: hoe werkt het? Dagelijks groeit ons bewustzijn over de werking van ons lichaam. Maar bij veel mensen is nog niet bekend hoe ons voedingspatroon en onze levensstijl de gezondheid op de langere

Nadere informatie

2. Schijf van Vijf samengevat

2. Schijf van Vijf samengevat 2. Schijf van Vijf samengevat 2.1 De essentie van de Schijf van Vijf De Schijf van Vijf is het beeldmerk dat laat zien wat gezond eten inhoudt. Het beeldmerk wordt onderbouwd met de Richtlijnen Schijf

Nadere informatie

Happy Health Week 2016

Happy Health Week 2016 Happy Health Week 2016 Ellecom BEAT HIV PROGRAMMA Middlaan 2-6955 JC Ellecom Rehoboth@ZDAreformatie.org Maandag 25 juli Hoe laat Wat Met wie Waar 10:00-10:30 Inchecken 10:45-11:00 Welkom en uitleg van

Nadere informatie

De scheidslijn tussen ziekte en gezondheid

De scheidslijn tussen ziekte en gezondheid De scheidslijn tussen ziekte en gezondheid (voedingsstoffen) helpt het lichaam bij het vervangen van beschadigde cellen en helpt de nieuwe cellen g z z j f z s k. mijngezondheidsgids Micronutriënten zijn

Nadere informatie

Meer Fit! Verbeter je microcirculatie!

Meer Fit! Verbeter je microcirculatie! Meer Fit! Verbeter je microcirculatie! E-book over verbeteren van vitaliteit, prestatievermogen en gezondheid. 1 Inleiding Sinds enige tijd ben ik bezig om door het stimuleren van de microcirculatie meer

Nadere informatie

Naam: www.aurorastudy.org

Naam: www.aurorastudy.org Naam: www.aurorastudy.org JOEPIE ZWANGER!!! Proficiat met je zwangerschap! Negen maanden draag je een kindje. Een unieke, maar ook ingrijpende gebeurtenis in het leven van jou en je partner. Zwanger na

Nadere informatie

GP GreenProducts Life Style concept. GP-basisgedachte:

GP GreenProducts Life Style concept. GP-basisgedachte: GP GreenProducts Life Style concept GPGreenProducts is een nieuw Nederlands bedrijf gespecialiseerd in hoogwaardige, kwaliteit gecertificeerde voedings supplementen en/of kruidenproducten. De filosofie

Nadere informatie

2 Hoe vaak eet u gefrituurd, gebakken, gegrild of gebarbecued voedsel? Vaak 4

2 Hoe vaak eet u gefrituurd, gebakken, gegrild of gebarbecued voedsel? Vaak 4 Sublijst A - Chronologische leeftijd wat is thans uw leeftijd (in jaren) Totale score (sublijst A) Sublijst B - Eetgewoonten Hoe vaak eet u gefrituurd, gebakken, gegrild of gebarbecued voedsel? Vaak keer

Nadere informatie

Omgaan met stemmen horen. Sigrid van Deudekom en Jeanne Derks

Omgaan met stemmen horen. Sigrid van Deudekom en Jeanne Derks Omgaan met stemmen horen Sigrid van Deudekom en Jeanne Derks Hoort stemmen horen bij de Psychiatrie? Ja? Nee? JA Want: Het betreffen vocale, audiatieve hallucinaties. 85 % van de Mensen met een dissociatieve

Nadere informatie

Ravenswoud. Ons aanbod. Behandeldoel

Ravenswoud. Ons aanbod. Behandeldoel Ravenswoud In de landelijke omgeving van Oosterwolde en Appelscha staat onze boerderij Ravenswoud. Je kunt voor korte tijd opgenomen worden, om een pas op de plaats te maken, voordat je verder aan de slag

Nadere informatie

Voedingsrichtlijn Diabetes 2015

Voedingsrichtlijn Diabetes 2015 Voedingsrichtlijn Diabetes 2015 Esther Pekel diëtist Diabetescentrum 2015 1 Voedingsrichtlijn 2015 1e wetenschappelijke onderbouwde voedingsrichtlijn DM geschreven i.o.v. de NDF in 2006. 2e herziene richtlijn

Nadere informatie

* Meivakantie dinsdag 1 mei t/m zondag 13 mei 2018 * De maanden maart en april DIVINE LIGHT HEALING voor 35,00!!

* Meivakantie dinsdag 1 mei t/m zondag 13 mei 2018 * De maanden maart en april DIVINE LIGHT HEALING voor 35,00!! NIEUWSBRIEF nr.3 maart 2018 Overzicht maand MAART Examenyoga jongeren Zwangerschapsyoga Partnerles The Essence of Life meditatie Divine Light cursus NIEUW! Volle maan meditatie maandag 26 maart dinsdag

Nadere informatie

KINESIOLOGIE CAM: COMPLEMENTAIRE & ALTERNATIEVE METHODE

KINESIOLOGIE CAM: COMPLEMENTAIRE & ALTERNATIEVE METHODE KINESIOLOGIE CAM: COMPLEMENTAIRE & ALTERNATIEVE METHODE WAT BETEKENT KINESIOLOOG KINESIOLOGIE?? KINE = een ander woord voor BEWEGING SIOLOOG = de beoefenaar van de WETENSCHAP of de LEER KINESIOLOOG = een

Nadere informatie

Het lichamelijke aspect van stress wordt beschreven door de zogenaamde

Het lichamelijke aspect van stress wordt beschreven door de zogenaamde Kenmerken voor mensen die een burn-out krijgen Mensen die een burn-out krijgen zijn vaak perfectionistisch en hebben een te groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ze zijn onzeker en bang om te falen. Ze willen

Nadere informatie

HAAGSE HOGESCHOOL VOEDING EN DIETETIEK COMPACT VD-CO1.C.2 VOEDINGSLEER. Voedingsdagboek. Mariska Sprado 12062804 24/09/2012

HAAGSE HOGESCHOOL VOEDING EN DIETETIEK COMPACT VD-CO1.C.2 VOEDINGSLEER. Voedingsdagboek. Mariska Sprado 12062804 24/09/2012 HAAGSE HOGESCHOOL VOEDING EN DIETETIEK COMPACT VD-CO1.C.2 VOEDINGSLEER Voedingsdagboek Mariska Sprado 12062804 24/09/2012 TOTALE ENERGIE-INNAME EN ENERGIEPERCENTAGES Totale energie-inname Dag 1 9852 kj

Nadere informatie

Dit systeem is jouw onderbewustzijn

Dit systeem is jouw onderbewustzijn Besturingssysteem op de achtergrond Dagelijks open je het bureaublad op je pc of tabloid. Je start je mail en internet en ondertussen open je een game. Je mag er dagelijks op vertrouwen dat je pc doet

Nadere informatie

10-02-2013 LEZING. Carola Engbers

10-02-2013 LEZING. Carola Engbers 10-02-2013 LEZING Met Voeding in je kracht Mesologie Orthomoleculaire Geneeskunde PNI DE KLACHT Reguliere Geneeskunde Grondige medische kennis als basis voor de integratie van de andere vakken. Chinese

Nadere informatie

Superfoods voor meer energie

Superfoods voor meer energie Superfoods voor meer energie Je bent nu al lekker op weg om een gezonde levensstijl te creëren. Je voelt al meer energie nu je aan het afvallen bent. We zijn ervan overtuigd dat het belangrijk is om continue

Nadere informatie

INTAKE FORMULIER. Naam + voorletter(s): Geb. datum: M/V. Verwijzer: Bloedgroep: O/ A/ B/ AB. Uw lichaamslengte: cm Uw lichaamsgewicht: kg

INTAKE FORMULIER. Naam + voorletter(s): Geb. datum: M/V. Verwijzer: Bloedgroep: O/ A/ B/ AB. Uw lichaamslengte: cm Uw lichaamsgewicht: kg INTAKE FORMULIER PERSONALIA Naam + voorletter(s): Geb. datum: M/V Adres: Postcode+ Woonplaats: Burgerlijke staat: Beroep: Tel. nr. privé: Tel. nr. mobiel: E-mail: Huisarts: Kinderen: ja/nee, zo ja hoeveel?

Nadere informatie

Studieplan Bewust afvallen

Studieplan Bewust afvallen Studieplan Bewust afvallen Opleidingsinstituut Academ Studiejaar 2016 Versie 0.1 Inhoudstafel Inhoudstafel... 2 Inleiding... 3 Doel van de bijscholing... 3 Inhoud van de bijscholing... 3 Duur... 5 Toelatingseisen...

Nadere informatie

28-9-2014. Inhoud. Voeding en leefstijl bij en na kanker. 1. Voeding van vroeger tot nu. 1. Voeding van vroeger tot nu. 2.

28-9-2014. Inhoud. Voeding en leefstijl bij en na kanker. 1. Voeding van vroeger tot nu. 1. Voeding van vroeger tot nu. 2. Voeding en leefstijl bij en na kanker Malu van Geel Inhoud 1. Voeding van vroeger tot nu 2. Voeding en kanker 3. Aanbevelingen 4. Veel gestelde vragen 1. Voeding van vroeger tot nu 1 Hippocrates Laat voeding

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding Zelfgenezend vermogen van het lichaam activeren voor meer gezondheid Zelfgenezend vermogen dat hebben alle mensen in zich en gebruiken het ook iedere dag, bijvoorbeeld in je slaap en bij het herstellen

Nadere informatie

WAT ETEN WE VANDAAG? 1 Waarom moet je eten?

WAT ETEN WE VANDAAG? 1 Waarom moet je eten? WAT ETEN WE VANDAAG? 1 Waarom moet je eten? Alles wat je eet en drinkt noemen we voedingsmiddelen. Voorbeelden hiervan zijn: brood, boter, groenten en vlees. In voedingsmiddelen zitten voedingsstoffen:

Nadere informatie

Infofiche 2. De actieve voedingsdriehoek. Doelstellingen

Infofiche 2. De actieve voedingsdriehoek. Doelstellingen Infofiche 2 Doelstellingen De leerlingen weten welke voedingsstoffen het lichaam nodig heeft en waarom ze zo belangrijk zijn. De leerlingen zien in dat een gezonde voeding alle essentiële voedingsstoffen

Nadere informatie

psymate gebruikershandleiding PsyMate

psymate gebruikershandleiding PsyMate psymate gebruikershandleiding PsyMate Wat is de PsyMate app? Herstellen van psychose gaat met vallen en opstaan, de ene dag gaat beter dan de andere maar vaak weet je niet precies waarom. Dat kan komen

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

http://www.nietbangvoorangst.nl Stress en Overmatige Stress wat kun je er aan doen? Stress alleen is niet slecht en kan je helpen goed te presteren. Zolang stress wordt afgewisseld door voldoende perioden

Nadere informatie

GEZONDHEIDSKUNDE-AFP LES 4. Gezonde voeding

GEZONDHEIDSKUNDE-AFP LES 4. Gezonde voeding GEZONDHEIDSKUNDE-AFP LES 4 Gezonde voeding 1 INLEIDING Thema 3 hoofdstuk Gezonde voeding blz. 149 Onderwerpen: -Persoonlijke verschillen -Voeding en levensfasen -Voedingsmiddelen en voedingsstoffen -Richtlijnen

Nadere informatie

MYMINDWORKS Quick Scan

MYMINDWORKS Quick Scan MYMINDWORKS Quick Scan MINDWORKS QUICK SCAN MEET DE MENTALE GEZONDHEID VAN JE MEDEWERKER, TEAM EN ORGANISATIE De MindWorks Quick Scan meet de mentale gezondheid van je medewerkers, je team en organisatie.

Nadere informatie

Wat kun je zelf doen voor ondersteuning. Ontgiften

Wat kun je zelf doen voor ondersteuning. Ontgiften Wat kun je zelf doen voor ondersteuning. Ontgiften Een gezond lichaam heeft een herstellend vermogen. Door belasting van het lichaam met o.a giftige en schadelijke stoffen ( die o.a. in onze voeding zit,

Nadere informatie

DE GELUKKIGE ETER TOOLKIT

DE GELUKKIGE ETER TOOLKIT DE GELUKKIGE ETER TOOLKIT CAROLA VAN BEMMELEN voedingstabellen 3. Hoeveel eten heb je nodig? bent en om niet in paniek te raken wanneer je een leeg gevoel hebt (dit is vaak honger, maar eerder een gevoel

Nadere informatie

Kartonnage en Flexibele Verpakkingen: Vitaal de toekomst in! Investeren in duurzame inzetbaarheid? Dat hoeft u niet alleen te doen.

Kartonnage en Flexibele Verpakkingen: Vitaal de toekomst in! Investeren in duurzame inzetbaarheid? Dat hoeft u niet alleen te doen. Kartonnage en Flexibele Verpakkingen: Vitaal de toekomst in! Investeren in duurzame inzetbaarheid? Dat hoeft u niet alleen te doen. Een overzicht van ons aanbod in 2017-2018 Inhoud Inleiding: Samen investeren

Nadere informatie

TEAM BUILDING. Met een frisse en energieke blik samen succesvol de toekomst tegemoet

TEAM BUILDING. Met een frisse en energieke blik samen succesvol de toekomst tegemoet TEAM BUILDING Met een frisse en energieke blik samen succesvol de toekomst tegemoet SAMEN STERK, SAMEN VITAAL (Inter)actief, effectief, verrassend en afwisselend. De key-woorden van dit compleet verzorgd

Nadere informatie

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer 10 GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer www.fokjeritsma.nl info@fokjeritsma.nl 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Wees je bewust van je doel... 6 Bellen: een uitstekend instrument... 6 Systeem... 7

Nadere informatie

VITALITEITSTRAININGEN

VITALITEITSTRAININGEN VITALITEITSTRAININGEN DOEL VAN TRAINEN Het doel van de training is het faciliteren van bewustwording, het stimuleren van persoonlijk leiderschap en gedragsverandering. Een training is altijd interactief

Nadere informatie

WELZIJN BURGERSCHAPSLEREN THEMA 1

WELZIJN BURGERSCHAPSLEREN THEMA 1 Welzijn WELZIJN BURGERSCHAPSLEREN THEMA 1 Vitaal burgerschap gaat over gezond leven en gezond denken. Die vitaliteit is er niet vanzelf, maar moet worden opgebouwd en onderhouden. Dat vraagt om bewustwording

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord 3. Voeding 6. Slaap 22. Houding 30. Naar de dokter 37. Kleding 65. Mode 74. Kleding wassen 77

Inhoud. Voorwoord 3. Voeding 6. Slaap 22. Houding 30. Naar de dokter 37. Kleding 65. Mode 74. Kleding wassen 77 Inhoud Voorwoord 3 Voeding 6 Slaap 22 Houding 30 Naar de dokter 37 Kleding 65 Mode 74 Kleding wassen 77 6 VOEDING Weet wat je eet Je eet elke dag. Alles wat je eet (en drinkt) heet voeding. Is elke voeding

Nadere informatie

Vitaliteit & Presteren. Werken is Topsport. Meer veerkracht, meer energie, betere prestaties

Vitaliteit & Presteren. Werken is Topsport. Meer veerkracht, meer energie, betere prestaties Vitaliteit & Presteren Werken is Topsport Meer veerkracht, meer energie, betere prestaties screening mentaal fysiek talent team Werken is Topsport Meer veerkracht, meer energie, betere prestaties Je wilt

Nadere informatie

GEZONDE EN ONGEZONDE KOOLHYDRATEN

GEZONDE EN ONGEZONDE KOOLHYDRATEN GEZONDE EN ONGEZONDE KOOLHYDRATEN by Carola van Bemmelen. Een koolhydraatarme leefstijl wordt door steeds meer mensen omarmd. En dat is een goed teken vind ik. Toch hebben we wel koolhydraten nodig en

Nadere informatie

Borrelhapjes met energie

Borrelhapjes met energie Borrelhapjes met energie Keuzeopdracht voor biologie bovenbouw vwo Een practicum over voedingstoffen, voedingsmiddelen en energie Voorkennis: kennis over voeding uit de onderbouw biologie/verzorging. Termen

Nadere informatie

Infofiche 1. Elke dag 3 maaltijden en maximaal 3 tussendoortjes. Doelstellingen

Infofiche 1. Elke dag 3 maaltijden en maximaal 3 tussendoortjes. Doelstellingen Infofiche 1 Doelstellingen De leerlingen zien in dat er een duidelijk onderscheid is tussen een hoofdmaaltijd en een tussendoortje. De leerlingen weten dat het belangrijk is om regelmatig te eten en niet

Nadere informatie

Cellen aan de basis.

Cellen aan de basis. Cellen aan de basis. Cellen aan de basis In het thema cellen aan de basis vinden we twee belangrijke thema s uit biologie voor jou terug. 1. Organen en cellen (thema 1 leerjaar 3) 2. Stofwisseling (thema

Nadere informatie

ENERGIEVOLLE OPLEIDINGEN

ENERGIEVOLLE OPLEIDINGEN Feng Shui Vijf Elementen Voeding Nine Star Ki Vijf Elementen Ontspanning Korte beroepsopleidingen CRKBO geaccrediteerd ENERGIEVOLLE OPLEIDINGEN TAKE TIME TO FIND YOURSELF BARADA OPLEIDINGSCENTRUM Bij Barada

Nadere informatie

Moeten mensen er echt mee leren leven of... zou het ook aan onze voeding kunnen liggen?

Moeten mensen er echt mee leren leven of... zou het ook aan onze voeding kunnen liggen? Darmklachten zijn een steeds vaker voorkomend probleem. Ondanks de toename van het aantal klachten is er nog steeds geen passende oplossing gevonden voor het probleem. In mijn praktijk Detoxenzo kloppen

Nadere informatie

Aanbevolen apps/hulpmiddelen gericht op voeding en beweging

Aanbevolen apps/hulpmiddelen gericht op voeding en beweging Aanbevolen apps/hulpmiddelen gericht op voeding en beweging Er bestaan diverse apps om voeding per dag bij te houden en inzicht te krijgen in de samenstelling van voeding. Ook zijn er diverse stappentellers

Nadere informatie

Nieuw Rijsenburg. Ons aanbod. Behandeldoelen

Nieuw Rijsenburg. Ons aanbod. Behandeldoelen Nieuw Rijsenburg Op de biologisch- dynamische boerderij Nieuw Rijsenburg bieden we psychiatrische zorg voor jongeren van 18 tot 28 jaar. Ons aanbod Je volgt een intensief behandelprogramma. We combineren

Nadere informatie

Ziek zijn en voeding Informatie voor de ondervoede patiënt met een natrium- en/of vochtbeperkt dieet

Ziek zijn en voeding Informatie voor de ondervoede patiënt met een natrium- en/of vochtbeperkt dieet Ziek zijn en voeding Informatie voor de ondervoede patiënt met een natrium- en/of vochtbeperkt dieet Deze folder is bedoeld voor patiënten met een natrium en/of vochtbeperkt dieet waarbij ondervoeding

Nadere informatie

"Als je weet wat je eet kan je bewuster keuzes gaan maken en een gezondere lifestyle ontwikkelen."

Als je weet wat je eet kan je bewuster keuzes gaan maken en een gezondere lifestyle ontwikkelen. Dagelijkse voeding Als je wat meer op je voeding wilt gaan letten, dan sta je vast stil bij wat je allemaal op een dag eet. En je vraagt je vast af wat heb je nu direct nodig en wat niet? Wat voor effect

Nadere informatie

NIEUWE GEWOONTE in DRIE WEKEN

NIEUWE GEWOONTE in DRIE WEKEN NIEUWE GEWOONTE in DRIE WEKEN Het doel van het drie weken plan van Follow the Honey is een dagelijkse gewoonte op te bouwen van naar binnen gaan, met je aandacht bij Jezelf zijn*. Binnen is bij je hart,

Nadere informatie

Diabetes type 2. Het belang van gezonde voeding

Diabetes type 2. Het belang van gezonde voeding Diabetes type 2 Het belang van gezonde voeding Gezond eten is voor iedereen belangrijk, maar voor mensen met diabetes type 2 zijn er extra aandachtspunten. Onze voedingsadviezen helpen je. Wat gebeurt

Nadere informatie