Info brochure groep 5

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Info brochure groep 5"

Transcriptie

1 Basisschool d n Hazennest Schooljaar Info brochure groep 5 Even Voorstellen Algemene info Taal Rekenen Spelling Begrijpend lezen Estafette Wereld Oriëntatie Coöperatief leren Schrijven Overige vakgebieden

2 Pagina 2 Even voorstellen: Mendy van de Klundert Leerkracht groep 5a Nicolle Broos Leerkracht groep 5a/5 b Sandra Dikmans Leerkracht groep 5b

3 Algemene Informatie groep 5 Pagina 3 Belangrijk om te weten: 5A: juf Mendy werkt op maandag, dinsdag en woensdag in de klas. Juf Nicolle werkt op donderdag en vrijdag in de groep. 5B: Juf Sandra werkt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Juf Nicolle staat op woensdag voor de groep. Gymkleding: T-shirt en korte broek (boven de knie, geen leggings) of een gympakje, schoenen met witte zolen en een handdoek. Kinderen met lange haren zijn verplicht een elastiekje te dragen. Wisselende telefoonnummers graag zo snel mogelijk doorgeven. De kinderen van groep 5 lopen om 8:30uur zelfstandig naar het lokaal. Ouders met korte vragen zijn na schooltijd (14:15uur) natuurlijk welkom. Voor overige zaken graag een afspraak maken. Uitnodigingen voor feestjes mogen niet in de klas of op andere wijze via school verspreid worden. Traktaties: Houd het simpel! In de loop der jaren worden traktaties steeds groter en duurder en meer Wij adviseren een gezonde eenvoudige traktatie. Zorg dat uw kind voor het vertrek naar school naar het toilet is geweest en er verzorgd uit ziet. Dus schone handen en een schone mond. Klassendienst: In tweetallen zijn alle kinderen een hele week aan de beurt om na schooltijd de klas op te ruimen. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Spulletjes van thuis: De kinderen mogen geen (school)spulletjes van huis mee naar school nemen (denk aan: gummen, potloden, pennen, étuis). Natuurlijk mogen trots behaalde zwemdiploma s e.d. wel een dagdeel mee naar school, om te showen in de klas!

4 Taal Pagina 4 Taal op maat Ons taalonderwijs richt zich op de ontwikkeling van de taalvaardigheid met daarin de volgende leergebieden: Spreken en luisteren: Deze oefeningen vergroten de mondelinge taalvaardigheid van de leerlingen. Woordenschat: Bij woordenschat gaat het om het aanleren van betekenissen, associaties, ideeën en beelden dat aan woorden verbonden is. Taalbeschouwing: Bij taalbeschouwing werken we aan woordvorming, grammatica, woordenboekgebruik en het gebruik van leestekens. De lessen hebben als doel de kennis en het inzicht met betrekking tot taal en taalgebruik uit te breiden. Bij deze lessen gaat het om de opbouw en betekenis van taal. Stellen: De leerlingen maken bij stellen kennis met verschillende tekstsoorten en oefenen hiermee. De leerlingen leren bovendien strategieën te hanteren voor de verschillende stappen in het schrijfproces. De methode biedt voor zowel de taalsterkste als de taalzwakke leerling passende ondersteuning. Hierbij werken we met maatwerk voor herhaling en meerwerk voor extra uitdaging. Taal op maat werkt ook met een aanvullend software pakket. De leerlingen oefenen op de gezette computertijden op school.

5 Rekenen Rekenrijk Het rekenonderwijs in groep 5 omvat de volgende leergebieden: Pagina 5 Optellen en aftrekken tot 1000, dit wordt aangeboden m.b.v. verschillende rekenstrategieën. Vermenigvuldigen en delen. Vanaf november worden de kinderen geacht de tafels t/m10 vlot te beheersen. Optellen en aftrekken t/m 20 moet volledig geautomatiseerd zijn. Meten van lengte, tijd en temperatuur. Grafieken (staafgrafieken en tabellen) aflezen. Rekenen met geld, gepast betalen en terugkrijgen. Deeltafels en deelsommen met en zonder rest. Ruimtelijke oriëntatie. Deze leerstof wordt zowel klassikaal aangeboden als individueel. Dit laatste gebeurt in zelfstandig werklessen en extra verlengde instructies. In groep 5 beginnen we met het halen van de tafeltjes diploma s. 1: Tafeldiploma = 3x 125 goed van de 200 sommen. 2: Superdiploma = 3x 175 goed van de 200 sommen. 3: Superdeluxediploma = 3x 191 goed van de 200 sommen. Wij willen u met klem vragen deze tafeltjes vanaf het begin van groep 5 samen met uw kind goed te oefenen. Ook het lezen van de digitale en analoge klok wordt aangeraden thuis te oefenen (tip: de tv gids!).

6 Pagina 6 Spelling Taal op maat Elke week behandelen we in de groep een spellingsmoeilijkheid. De moeilijkheden zijn verdeeld in vier categorieën. De vier categorieën zijn: 1; De luisterwoorden. 2: De luisterwoorden met een bijzondere klankgroep. 3: De regelwoorden. 4: De weetwoorden. Elke week wordt gestart met een verhaaltje. Na deze introductie wordt samen met de kinderen de strategie of regel behandeld. Dit wordt ondersteund met een spellingskaart en spellingsstickers voor de kinderen. De eerste drie weken van elk blok wordt afgesloten met een kort woorddictee. In de vierde week is er een herhalingsles waarna het toetsdictee wordt afgenomen.

7 Pagina 7 Begrijpend lezen Tekst verwerken en Beter Bij Leren Tekstverwerken en Beter Bij Leren zijn methodes voor begrijpend lezen. We gebruiken deze methodes om kinderen te leren hoe ze teksten moeten lezen en leren begrijpen. Want begrijpend lezen is heel belangrijk, op school maar ook daarbuiten. In de methodes staat het volgende centraal: Leerlingen worden gemotiveerd om te lezen door eigen inbreng en actualiteit. Gebruik van een stappenplan. Leerlingen leren strategieën toe te passen. Leerlingen leren van elkaar. Veel aandacht voor woordenschat. Leerlingen breiden hun kennis van de wereld uit. De methode Beter Bij Leren is nieuw dit schooljaar. Deze methode richt zich in de aanpak op de strategieën die CITO toetst.

8 Lezen Pagina 8 Estafette Voor de ontwikkeling van het technisch lezen werken we met de methode Estafette, een doorgaande leerlijn voor leesontwikkeling in het basisonderwijs. Van groep 1 t/m 8 sluiten de lessen naadloos op elkaar aan en groeien kinderen van Schatkist (groep 1-2) eenvoudig door naar Veilig leren lezen (groep 3) en Estafette (groep 4 tot en met 8). Met Estafette bouwen leerlingen consequent aan een goede technische leesvaardigheid. De methode leert kinderen vlot, vloeiend en correct lezen. Natuurlijk moet de woordherkenning daarvoor direct en foutloos verlopen. Maar voor een goede leestechniek is oefenen op zins- en tekstniveau ook belangrijk. Estafette oefent deelvaardigheden eerst apart in de werkboeken en maakt dan de sprong naar het moeilijkere leeswerk in een leesboek. Estafette biedt onze leerlingen leesonderwijs op maat. Hun leesprestaties bepalen de aanpak voor iedere leerling afzonderlijk. Estafette kent drie verschillende aanpakken: Aanpak I voor risicolezers. Met begeleiding, extra leestijd en meer instructie. Aanpak II voor methodevolgers. Met een klassikale basisinstructie en zelfstandig werken. Aanpak III voor snelle lezers. Met een minimale instructie, volop zelfstandig werken en veel vrijheid in lezen.

9 Pagina 9 Wereld oriëntatie Wijzer! Natuur & techniek In deze lessen over natuur leren de kinderen o.a. over de volgende onderwerpen: In de speeltuin. Zonder energie werkt niets. In de dierentuin. Weet wat je eet! Stoere schepen, krachtige kranen. Wijzer! Geschiedenis Bij de geschiedenis lessen van wijzer door de tijd staat de volgende leerstof centraal: De tijd van jagers en boeren. De tijd van de Grieken en Romeinen. De tijd van monniken en ridders. De tijd van steden en staten. De tijd van de ontdekkers en de hervormers. Wijzer! Aardrijkskunde In de aardrijkskunde lessen van wijzer door de wereld leren de kinderen over de volgende onderwerpen: Landbouw. Landschap. Mensen. Industrie. Dienstverlening.

10 Pagina 10 Coöperatief leren Coöperatief leren zorgt voor: Een actieve en betrokken leerhouding. Een grote leeropbrengst door kinderen op een bepaalde manier te laten samenwerken. Veel oefening in sociale vaardigheden. Plezier in het leren bij de kinderen, motivatie tot leren. We werken met zogenaamde teambouwers en klasbouwers. Kinderen ervaren dit als spelletjes om elkaar beter te leren kennen. In de tafelgroepjes werken de kinderen door middel van verschillende structuren aan zowel sociale vaardigheden als aan leerstofgebonden taken. Naast de structuren biedt het coöperatief leren ook een handvat voor klassemanagement. De kinderen krijgen verschillende taken, die in de loop van het jaar worden ingevoerd. Die taken hebben allemaal een eigen naam, zo hebben we de stiltekapitein, materiaalbaas, tafelchef en complimentenkoning. Een van de belangrijkste eigenschappen van het coöperatief leren is dat het de kinderen leert hoe ze elkaar kunnen helpen. Dus in plaats van een antwoord voor te zeggen, is het beter het een keer uit te leggen. Ze leren ook actief naar elkaar te luisteren, waardoor ze meer betrokken raken bij elkaar. Ook vinden we het belangrijk dat ze elkaar een compliment kunnen geven. Dat kan in de zin van een duim omhoog of door verbaal een complimentje te geven.

11 Pagina 11 Schrijven Pennenstreken De schrijfmethode Pennenstreken biedt een doorgaande lijn voor het technisch schrijven in de jaargroepen 1 t/m 8 van de basisschool. Met deze methode kan dus de schrijfontwikkeling worden begeleid van kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. In groep 5 staan de volgende aandachtspunten centraal binnen het voortgezet schrijven: Schrijven met goede zithouding, papierligging en potloodhantering. Bevorderen arm-, hand en vingermotoriek. Automatiseren van omzetting van kleine letters in hoofdletters. Schrijven van cijfers en leestekens. Schrijven van lange woorden. Leren schrijven tussen aangegeven liniatuur.

12 Pagina 12 Gym Groep 5a: Dinsdag 9: uur Woensdag 12:4513:30uur Groep 5b: Dinsdag van 08:30-09:15uur Woensdag 13:30-14:15uur Op de dinsdag krijgen de kinderen gymles van Jeske Versteden, onze vakleerkracht gymnastiek. Muziekles De kinderen krijgen muziekles van juffrouw Carla van de Laar. Groep 5a vrijdag 08:30-09:10uur. Groep 5b vrijdag 09: uur. Catechese In groep 5 besteden we aan alle katholieke feestdagen aandacht middels verhalen en prenten. Soemo Deze methode leert de kinderen om te gaan met emoties en traint sociale vaardigheden.

13 Tekenen en Handvaardigheid Pagina 13 Voor tekenen maken we een keuze uit verschillende technieken en tekenmaterialen. We werken met potlood, verf, houtskool, viltstiften en soms met krijt. In de handvaardigheidslessen werken we voornamelijk met papier, karton, textiel, verf en kosteloos materiaal. Denk op donderdag aan de kledingkeuze van uw kind! Verkeer We gebruiken de methode Klaar...over! De kinderen leren de verkeersregels en borden met hun betekenissen. Wij raden u aan om wanneer u zich met uw kind in het verkeer bevindt, ook aandacht te schenken aan deze borden en de aanwijzingen op de straat. Zelfstandig werken Tijdens de lessen zelfstandig werken, werken de kinderen met speelse werkvormen aan hun ontwikkelpunten. Materialen die hiervoor gebruikt worden zijn onder andere: piccolo, varia, domino, k nex, de computer e.d.

14

Infoboekje Groep 5 Basisschool d n Hazennest

Infoboekje Groep 5 Basisschool d n Hazennest Infoboekje Groep 5 Basisschool d n Hazennest 2019-2020 Even voorstellen Juf Mendy van de Klundert mendy.vandeklundert@tangent.nl Leerkracht groep 5a maandag dinsdag - woensdag Juf Mijke Alberts (inval

Nadere informatie

Info brochure groep 4

Info brochure groep 4 Basisschool d n Hazennest Schooljaar 2016-2017 Info brochure groep 4 Even voorstellen Algemene info Taal Rekenen Spelling Tekst verwerken Lezen Wereld Oriëntatie Coöperatief leren Schrijven Overig Pagina

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4 Schooljaar Basisschool d n Hazennest Vermeulenstraat HB Tilburg

Informatieboekje. Groep 4 Schooljaar Basisschool d n Hazennest Vermeulenstraat HB Tilburg Informatieboekje Groep 4 Schooljaar 2019-2020 Basisschool d n Hazennest Vermeulenstraat 30 5012 HB Tilburg 013-5470016 Inhoudsopgave Even voorstellen... 3 Groep 4a... 3 Groep 4b... 3 Groep 4c... 3 Vakleerkrachten...

Nadere informatie

Info brochure groep 6

Info brochure groep 6 Basisschool d n Hazennest Schooljaar 2016-2017 Info brochure groep 6 Even voorstellen Algemene info Specialiteiten van groep 6. Pagina 2 Even voorstellen: Gerrie van Eijndhoven leerkracht groep 6a Aukje

Nadere informatie

Info brochure groep

Info brochure groep Info brochure groep 7 2016-2017 Even voorstellen Algemene info Taal en Rekenen Spelling en Begrijpend lezen Lezen en Wereldoriëntatie Engels, Verkeer Schrijven, Studievaardigheden Creatief, Marietje Kessels

Nadere informatie

Bij rekenen werken we met de met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster.

Bij rekenen werken we met de met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. Rekenen Bij rekenen werken we met de met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze

Nadere informatie

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen.

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze methode houdt daar

Nadere informatie

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm Welkom De eerste schoolweken liggen alweer achter ons. In uw handen heeft u nu de infobrief van groep 5. Hier kunt u belangrijke informatie vinden over groep 5, voor uw kind. Wanneer u vragen / opmerkingen

Nadere informatie

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen.

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze methode houdt daar

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 4 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 4 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie

Nadere informatie

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen.

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze methode houdt daar

Nadere informatie

Vanaf groep 5 krijgen de kinderen cijfers op hun rapport. Dit geldt alleen voor de volgende vakken:

Vanaf groep 5 krijgen de kinderen cijfers op hun rapport. Dit geldt alleen voor de volgende vakken: Informatie over groep 5 Groep 5A: Juf Maaike (ma, di en wo) Juf Jolanda (do en vr) Groep 5B: Juf Anita (ma, di en wo) Juf Dien (do en vr) Gymles: maandag (van gymleerkracht Elly Buijs) dinsdag (van de

Nadere informatie

Welkom in groep 3/4 bij juf Gabrielle en juf Hanny

Welkom in groep 3/4 bij juf Gabrielle en juf Hanny Welkom in groep 3/4 bij juf Gabrielle en juf Hanny Inhoud van de avond Voorstellen leerkrachten groep 3/4 Algemeen gedeelte groep 3/4 Vakgebieden groep 3/4 Wie werkt wanneer? maandag dinsdag woensdag

Nadere informatie

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen.

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze methode houdt daar

Nadere informatie

Informatieavond groep september 2016

Informatieavond groep september 2016 Informatieavond groep 4 20 september 2016 Van harte welkom Opzet van de avond: Kort overzicht van de vakken Zaken van algemene aard Stellen van vragen Rondkijken Het rooster van groep 4 Maandag 8.30-8.45

Nadere informatie

Informatie. vakgebieden. Groep 4

Informatie. vakgebieden. Groep 4 Informatie vakgebieden Groep 4 Taal Gehanteerde methode: Taal in beeld - Spelling in beeld Uitgever: Zwijsen Taal in beeld is een taalmethode voor groep 4 tot en met 8 van het basisonderwijs. De methode

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5

Informatieboekje groep 5 Informatieboekje groep 5 Informatie groep 5 1 Dit is het informatieboekje van groep 5. Hierin kunt u informatie vinden over de methodes, de regels en andere specifieke zaken die bij groep 5 horen. Het

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn Informatieboekje Groep 8 Obs de Toermalijn 2014 2015 De leerstof in groep 8 Nederlandse taal : Begrijpend lezen Voor het vak begrijpend lezen hanteren we de methode Nieuwsbegrip. Deze methode legt de nadruk

Nadere informatie

Wat vinden wij belangrijk? Goede sfeer Betrokkenheid leerlingen Samenwerken Afspraken/regels

Wat vinden wij belangrijk? Goede sfeer Betrokkenheid leerlingen Samenwerken Afspraken/regels Welkom in groep 5 Wat vinden wij belangrijk? Goede sfeer Betrokkenheid leerlingen Samenwerken Afspraken/regels Nieuw in groep 5 De vakken aardrijkskunde, natuur, geschiedenis en studievaardigheden. Huiswerk

Nadere informatie

Informatie. vakgebieden. Groep 6

Informatie. vakgebieden. Groep 6 Informatie vakgebieden Groep 6 Taal Gehanteerde methode: Taal in beeld - Spelling in beeld Uitgever: Zwijsen Taal in beeld is een taalmethode voor groep 4 tot en met 8 van het basisonderwijs. De methode

Nadere informatie

Wat vinden wij belangrijk? Goede sfeer Betrokkenheid leerlingen Samenwerken Afspraken/regels

Wat vinden wij belangrijk? Goede sfeer Betrokkenheid leerlingen Samenwerken Afspraken/regels Welkom in groep 5 Wat vinden wij belangrijk? Goede sfeer Betrokkenheid leerlingen Samenwerken Afspraken/regels Nieuw in groep 5 De vakken aardrijkskunde, natuur, geschiedenis en studievaardigheden. Huiswerk

Nadere informatie

Klokhuis-app. Ziekmelden Klassenboek Pushmeldingen Inschrijven oudergesprekken

Klokhuis-app. Ziekmelden Klassenboek Pushmeldingen Inschrijven oudergesprekken Welkom in groep 4! Klokhuis-app Ziekmelden Klassenboek Pushmeldingen Inschrijven oudergesprekken Inhoud van de avond Voorstellen Welke vakken bieden we aan? Leerlingenzorg + Organisatie Verwachtingen Vragen

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Informatieavond Groep 4/5 13 september Bron:

Informatieavond Groep 4/5 13 september Bron: Informatieavond Groep 4/5 13 september 2016 Bron: www.siris.nl Opzet van vanavond Algemene gang van zaken Inhoud van de vakken Overige zaken De start Elke dag inloop: 8.20 uur Groepsvorming: kennismaken

Nadere informatie

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Leerkrachten: 4/5 Anja Smits en Jennie van Laarhoven 5A Marloes Bongers ALGEMEEN GEDEELTE Zelfstandig werken In de groepen 5 werken de leerlingen

Nadere informatie

Informatie. vakgebieden. Groep 5

Informatie. vakgebieden. Groep 5 Informatie vakgebieden Groep 5 Taal Gehanteerde methode: Taal in beeld - Spelling in beeld Uitgever: Zwijsen Taal in beeld is een taalmethode voor groep 4 tot en met 8 van het basisonderwijs. De methode

Nadere informatie

Tijdens de ochtenden geven we de volgende vakken, bij elk vak is opgeschreven wat de kinderen dit jaar gaan leren:

Tijdens de ochtenden geven we de volgende vakken, bij elk vak is opgeschreven wat de kinderen dit jaar gaan leren: Welkom in groep 4! In deze informatiebrief staat belangrijke informatie voor deze groep en kunt u vinden wat er dit jaar allemaal aan bod komt met de verschillende vakken. Tijdens de ochtenden geven we

Nadere informatie

Informatieavond groep 3/4 september 2014

Informatieavond groep 3/4 september 2014 Informatieavond groep 3/4 september 2014 Welkom Voorstellen juf Marjolein meester Wim Doel van de avond Werkwijze in de klas Dagritme Zelfstandig werken Computer Hulp vragen Taakje in de klas Een aantal

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Informatieavond OBS De Zevensprong Groep 5

Informatieavond OBS De Zevensprong Groep 5 Informatieavond OBS De Zevensprong Groep 5 Even voorstellen Jeanine Sparnaaij Werkdagen: maandag, dinsdag of maandag, donderdag Liesbeth Mulckhuyse zie dagen Jeanine Jos Broer Werkdagen: woensdag, donderdag,

Nadere informatie

Informatieavond schooljaar 2013-2014. Cluster 5/6

Informatieavond schooljaar 2013-2014. Cluster 5/6 Informatieavond schooljaar 2013-2014 Cluster 5/6 Even voorstellen: 5a juf Ilse 5b juf Tess stagiaire Phuong-Thao 6a juf Dianne 6b meester Rob en juf Anneke Extra ondersteuning juf Sylvia Wat is een aanspreekpunt?

Nadere informatie

Overzicht lesstof groep

Overzicht lesstof groep Overzicht lesstof groep 5 algemeen Regelmatig mogen leerlingen meehelpen met kleine klusjes. Iedere week zijn twee leerlingen onze weekhulp. Het kan dan voorkomen dat ze iets later uit de klas komen. schriftenweekend

Nadere informatie

Informatie groep 5. Beste ouders/verzorgers, Hierbij leggen we in het kort de werkwijze in onze groep 5 uit.

Informatie groep 5. Beste ouders/verzorgers, Hierbij leggen we in het kort de werkwijze in onze groep 5 uit. RKBS Inghelosenberghe Wilhelminastraat 48 4564 AE Sint Jansteen tel: 0114-314380 inghelosenberghe@ogperspecto.nl www.inghelosenberghe.nl Informatie groep 5 Beste ouders/verzorgers, Hierbij leggen we in

Nadere informatie

INLEIDING. Beste ouder(s),

INLEIDING. Beste ouder(s), Groep 5-1 - INLEIDING Beste ouder(s), Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 5 op de Haafakkers. Naast de ouderavonden, de

Nadere informatie

INLEIDING. Beste ouder(s),

INLEIDING. Beste ouder(s), Groep 4-1 - INLEIDING Beste ouder(s), Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 4 op de Haafakkers. Naast de ouderavonden, de

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn 2015-2016

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn 2015-2016 Informatieboekje Groep 8 Obs de Toermalijn 2015-2016 De leerstof in groep 8 Nederlandse taal : Begrijpend lezen Voor het vak begrijpend lezen hanteren we de methode Nieuwsbegrip. Deze methode legt de nadruk

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016. Wat doen we op school in groep

Schooljaar 2015-2016. Wat doen we op school in groep Schooljaar 2015-2016 Wat doen we op school in groep 5 Geachte ouders. Hierbij treft U een informatieboekje aan met gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in de diverse groepen van

Nadere informatie

groep 8 Informatie brochure

groep 8 Informatie brochure groep 8 Informatie brochure 2016-2017 Mogen wij ons even voorstellen? Algemene informatie Belangrijke data Adviesgesprekken De centrale eindtoets Structuur van het v.o. Overzicht open dagen/avonden Toelating

Nadere informatie

Informatie groep 4 Taal Spelling Begrijpend lezen Rekenen Thuis oefenen is daarbij heel belangrijk!

Informatie groep 4 Taal Spelling Begrijpend lezen Rekenen Thuis oefenen is daarbij heel belangrijk! Taal Onze taalmethode heet Taalactief. Deze methode werkt met verschillende thema s, bijvoorbeeld vriendschap. De eerste 3 weken van een thema krijgen alle kinderen basisinstructie. Daarbij moeten ze een

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond groep 7

Welkom. Informatieavond groep 7 Welkom Informatieavond groep 7 Wat komt vanavond ter sprake? Voorstellen Vakken en toetsing in groep 7 Rekenen Hoofdrekenen, herhaald aftrekken, metriek stelsel, breuken, procenten, zakrekenmachine. Er

Nadere informatie

Inhoud. voorstellen leerkracht gouden weken werkwijze vakken toetsen en rapporten activiteiten in groep 6 tot slot afsluiting

Inhoud. voorstellen leerkracht gouden weken werkwijze vakken toetsen en rapporten activiteiten in groep 6 tot slot afsluiting Welkom Inhoud voorstellen leerkracht gouden weken werkwijze vakken toetsen en rapporten activiteiten in groep 6 tot slot afsluiting Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Monique Geerarts De Gouden

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Juf Teatske Juf Marleen Juf Judith Het informatieboekje voor groep 5/6 In dit boekje willen wij u in t kort vertellen hoe

Nadere informatie

Informatieboekje groep 7 schooljaar 2015-2016. Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 7 schooljaar 2015-2016. Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje groep 7 schooljaar 2015-2016 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2015 Beste ouders, Voor u ligt het informatieboekje van groep 7. Hierin staat informatie over de vakken

Nadere informatie

Aanbod lesstof: basisstof, waar nodig herhalingsstof en extra uitdaging. Nav. de cito rekenresultaten wordt een verdeling in aanbod gemaakt.

Aanbod lesstof: basisstof, waar nodig herhalingsstof en extra uitdaging. Nav. de cito rekenresultaten wordt een verdeling in aanbod gemaakt. Informatie groep 5 Algemene informatie Beste ouder(s)/ verzorger(s) van groep 5, Langs deze weg willen we u en uw kind alvast van harte welkom heten in groep 5. Het is altijd weer spannend om aan een nieuw

Nadere informatie

Welkom op onze pagina. Groep 4b en 5. Obs de aanloop

Welkom op onze pagina. Groep 4b en 5. Obs de aanloop Welkom op onze pagina Groep 4b en 5 Obs de aanloop Wat doen we in groep 4? Rekenen Taal Lezen Spelling Van begrijpend luisteren naar begrijpend lezen Schrijven Natuur verkeer Tekenen/handvaardigheid/muziek/gymnastiek

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3-4 schooljaar 2013-2014. Samenwerkingsschool de Lispeltuut

Informatieboekje groep 3-4 schooljaar 2013-2014. Samenwerkingsschool de Lispeltuut Informatieboekje groep 3-4 schooljaar 2013-2014 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Wat doen de kinderen allemaal in groep 3/4? Van de kleutergroep naar groep 3 is een hele stap! Een eigen potlood, een gummetje,

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond van groep 5, 6 en 7

Welkom op de informatieavond van groep 5, 6 en 7 Welkom op de informatieavond van groep 5, 6 en 7 Even voorstellen Groep 5b/6b: Juf Jacqueline (Maandag, Dinsdag, Donderdag en Vrijdag) Juf Loes (Woensdag) Groep 6c/7b: Juf Inge Bos (maandag t/m vrijdag)

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017 WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017 Even voorstellen: Thijs Backx Femke de Graef 2 Groep 7: - Belangrijk jaar - Meer eigen verantwoordelijkheid (zelf nakijken) - VO informatie avonden

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 6 Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 6 Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 6 Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo, ik ben juf Esther en ik werk van maandag t/m vrijdag in groep 6. Ik woon in Veghel samen met mijn vriend Sjors. In de zomer

Nadere informatie

Definitie OGW onderwijsinspectie

Definitie OGW onderwijsinspectie Welkom in groep 4 Bespreekpunten Focus Weekrooster Manier van werken Methodes Rekenen: wereld in getallen Sociaal-emotionele ontwikkeling Zorgleerlingen Toetsen Thuis oefenen Wat hebben de kinderen nodig

Nadere informatie

Groepsinfo-folder BS Theresia 1. Informatie folder groep 4. Welkom in groep 4.

Groepsinfo-folder BS Theresia 1. Informatie folder groep 4. Welkom in groep 4. Informatie folder groep 4 Postbus 16 5170AA Kaatsheuvel Tel: 0416-540 939 Email: directie@theresia-kaatsheuvel.nl Welkom in groep 4. Leuk dat uw kind in groep 4 zit. We zijn al enkele weken bezig en zoals

Nadere informatie

Welkom. Voorstellen Hoe werkenwij in de klas? Vakken/ methodes Zorg Regels van de groep Praktische zaken Vragenrondje

Welkom. Voorstellen Hoe werkenwij in de klas? Vakken/ methodes Zorg Regels van de groep Praktische zaken Vragenrondje Groep 5 Welkom Voorstellen Hoe werkenwij in de klas? Vakken/ methodes Zorg Regels van de groep Praktische zaken Vragenrondje Voorstellen Groep 5A juf Fleur: maandag, dinsdag en woensdag juf Marijke: donderdag

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 4 Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 4 Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 4 Schooljaar 2018-2019 Daar leer je! Even voorstellen Hallo, ik ben juf Rita en ik werk op maandag t/m woensdag in groep 4. Ik woon samen met Koen, ons zoontje van 5 jaar

Nadere informatie

Informatie groep 4. 1.De verschillende vakken en methodes. Technisch lezen: Estafette en vrij lezen

Informatie groep 4. 1.De verschillende vakken en methodes. Technisch lezen: Estafette en vrij lezen 1.De verschillende vakken en methodes Technisch lezen: Estafette en vrij lezen Informatie groep 4 Het lezen wordt twee maal per jaar op tempo getoetst door een CITO toets (DMT), waarbij de leerling in

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 3 2019-2020 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Leerstofaanbod 5. LVS 1. Inleiding Beste

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 3 2018-2019 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Leerstofaanbod 5. LVS 1. Inleiding Beste

Nadere informatie

Even voorstellen. Juf Jacqueline (Maandag, Dinsdag, Donderdag en Vrijdag) Juf Loes (Woensdag)

Even voorstellen. Juf Jacqueline (Maandag, Dinsdag, Donderdag en Vrijdag) Juf Loes (Woensdag) Informatie groep 6b Even voorstellen Juf Jacqueline (Maandag, Dinsdag, Donderdag en Vrijdag) Juf Loes (Woensdag) De vakken in groep 6 Taal De basisstof is onderverdeeld in: Woordenschat Taal Verkennen

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 3 2017-2018 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 1. Inleiding

Nadere informatie

Informatieavond groep 5a Renske Jansse en Joyce van Konijnenburg

Informatieavond groep 5a Renske Jansse en Joyce van Konijnenburg Informatieavond groep 5a Renske Jansse en Joyce van Konijnenburg Voorstellen Renske Staat op woensdag, donderdag en vrijdag voor de groep. Vanaf januari 2015 gaat zij met zwangerschapsverlof. Er zal vanaf

Nadere informatie

Informatieavond groep 78. dinsdag 2 oktober uur

Informatieavond groep 78. dinsdag 2 oktober uur Informatieavond groep 78 dinsdag 2 oktober 19.45 20.30 uur Verdeling leerkrachten groep 7 groep 8 ma: juf Konijn juf Konijn di: juf Timersma juf Timersma woe: juf Van der Veen juf Timersma do: juf Van

Nadere informatie

-INFO groep 5- Welkom

-INFO groep 5- Welkom Welkom De eerste schoolweken liggen alweer achter ons. In uw handen heeft u nu de infobrief van groep 5. Hier kunt u belangrijke informatie vinden over groep 5, voor uw kind. Wanneer u vragen / opmerkingen

Nadere informatie

Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 6 op de Haafakkers.

Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 6 op de Haafakkers. Groep 6-1 - INLEIDING Beste ouder(s), Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 6 op de Haafakkers. Naast de ouderavonden, de

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 5 Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 5 Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 5 Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo, ik ben juf Jonneke en ik werk op maandag en dinsdag in groep 5. Ik woon samen met mijn man Joan en onze twee zonen, Jurre en

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Welkom in de groepen 4 Groep 4a Dimf van Balen dvbalen@bshofstee.nl Groep 4b Eveline Bindels ebindels@bshofstee.nl Vicky van Beckhoven vvbeckhoven@bshofstee.nl

Nadere informatie

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames Groep 6/7 Informatiebrief Schooljaar 2015/2016 Algemeen o Inloop: leerlingen mogen van 8.15 uur en 13.00 uur naar de klas toe gaan. De leerkracht is dan in de klas. Leerkrachten: Op maandag, dinsdag en

Nadere informatie

Saskia Triepels maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Anneke Lechner woensdag

Saskia Triepels maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Anneke Lechner woensdag Saskia Triepels maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag Anneke Lechner woensdag 8.20 uur tot 8.30 uur. 13.00 uur tot 13.15 uur. Zorg er a.u.b. voor dat de kinderen op tijd in school zijn i.v.m. onder andere

Nadere informatie

JAARPLAN GROEP 6 SCHOOLJAAR 2015-2016 LEERKRACHTEN: DENNIS VOORST NICO HEUVELMANS

JAARPLAN GROEP 6 SCHOOLJAAR 2015-2016 LEERKRACHTEN: DENNIS VOORST NICO HEUVELMANS JAARPLAN GROEP 6 SCHOOLJAAR 2015-2016 LEERKRACHTEN: DENNIS VOORST NICO HEUVELMANS Informatie m.b.t. de verschillende vakgebieden in groep 6: Taal: De groepen 4 t/m 8 maken gebruik van de taalmethode Taal

Nadere informatie

Informatiefolder groep 3

Informatiefolder groep 3 Informatiefolder groep 3 Door middel van deze informatiefolder hopen wij u een beeld te geven van wat uw kind leert in groep 3 en welke methodes wij daarvoor gebruiken. Heeft u na het lezen van deze folder

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 6 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4 Informatie over groep 3 en 4 1. 1. De leerkracht en de groep 2. Dit jaar hebben de kinderen op maandag en dinsdag les van juf Hen van Gils. Op woensdag t/m vrijdag van juf Maike Romp. Wij zijn gestart

Nadere informatie

Informatie groep 5. Ook is er elke week een les uit Blits, een methode voor studievaardigheden. Dit krijgen de kinderen voor het eerst in groep 5.

Informatie groep 5. Ook is er elke week een les uit Blits, een methode voor studievaardigheden. Dit krijgen de kinderen voor het eerst in groep 5. Informatie groep 5 Taal en spelling We werken op school met de compleet vernieuwde methode: Taal Actief. Taal Actief heeft een basisprogramma van 32 weken per jaar, verdeeld in acht thema s van vier weken.

Nadere informatie

Informatie groep 4. 1.De verschillende vakken en methodes. Technisch lezen: Estafette en vrij lezen

Informatie groep 4. 1.De verschillende vakken en methodes. Technisch lezen: Estafette en vrij lezen 1.De verschillende vakken en methodes Technisch lezen: Estafette en vrij lezen Informatie groep 4 Het lezen wordt twee maal per jaar op tempo getoetst door een CITO toets (DMT), waarbij de leerling in

Nadere informatie

Kindcentrum Cornelius

Kindcentrum Cornelius Kindcentrum Cornelius Groep 6 St. Jozefplein 7, 5428 GL Venhorst. 0492 35 90 36 e-mail: info@cornven.nl website : www.cornven.nl Snappet Ook dit jaar werken wij in groep 5 t/m 8 weer met Snappet. Groep

Nadere informatie

WELKOM IN GROEP 6. Informatieboekje voor ouders SCHOOLJAAR OBS DE HAARSCHOOL

WELKOM IN GROEP 6. Informatieboekje voor ouders SCHOOLJAAR OBS DE HAARSCHOOL WELKOM IN GROEP 6 Informatieboekje voor ouders SCHOOLJAAR 2017-2018 OBS DE HAARSCHOOL De Haarschool: Waar samen leren en creëren een beleving is! 1 VOORWOORD Beste ouders van groep 6, In dit informatieboekje

Nadere informatie

Jaarprogramma. Algemeen

Jaarprogramma. Algemeen 1 Jaarprogramma Algemeen Binnen komen De kinderen van groep 4 tot en met 8 komen binnen nadat de schoolbel is gegaan. De inloop is vanaf groep 4 voorbij; het is ook niet meer de bedoeling dat ouders mee

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 6 Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 6 Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 6 Schooljaar 2017-2018 Even voorstellen Hallo, ik ben meester Martijn en ik werk van maandag t/m vrijdag in groep 6. Ik woon in Zijtaart waar ik geboren en getogen ben. Ik

Nadere informatie

Informatieavond groep 5

Informatieavond groep 5 Informatieavond groep 5 Programma Weekindeling Weekplanning Directe instructiemodel Leer en onderwijsbehoeften Diverse vakken De groep Zelfstandigheid Vragen Weekindeling Gemma: Maandag, donderdag & vrijdag

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 5

Informatieboekje. Groep 5 Informatieboekje Groep 5 2016-2017 Taal Methode: Staal De methode Staal bestaat uit een leerlijn taal en een leerlijn spelling. Taal: Het taaldeel bestaat uit acht thema s. Elk thema gaat uit van de dagelijkse

Nadere informatie

Informatieboekje

Informatieboekje Informatieboekje 2017-2018 Rekenen Methode: WizWijs Wizwijs is een praktische en uitdagende rekenmethode voor groep 1 tot en met 8. De methode combineert praktisch en creatief rekenen met wiskundige kennis

Nadere informatie

Informatie groep 6. Beste ouders/verzorgers, Hierbij leggen we in het kort de werkwijze in onze groep 6 uit.

Informatie groep 6. Beste ouders/verzorgers, Hierbij leggen we in het kort de werkwijze in onze groep 6 uit. RKBS Inghelosenberghe Wilhelminastraat 48 4564 AE Sint Jansteen tel: 0114-314380 inghelosenberghe@ogperspecto.nl www.inghelosenberghe.nl Informatie groep 6 Beste ouders/verzorgers, Hierbij leggen we in

Nadere informatie

Informatiefolder groep 3

Informatiefolder groep 3 Informatiefolder groep 3 Door middel van deze informatiefolder hopen wij u een beeld te geven van wat uw kind leert in groep 3 en welke methodes wij daarvoor gebruiken. Heeft u na het lezen van deze folder

Nadere informatie

Informatie middenbouw Donderdag 29 september 2016: uur uur

Informatie middenbouw Donderdag 29 september 2016: uur uur Informatie middenbouw 2016 2017 Donderdag 29 september 2016: 14.30 uur 16.00 uur CBS De Lichtbron Johan Frisostraat 2 9285 TS Buitenpost 0511 542 385 Welkom in onze groep, Vanmiddag krijgt u een rondleiding

Nadere informatie

Groep 7, 2014-2015. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Groep 7, 2014-2015. Beste ouder(s)/verzorger(s), Groep 7, 2014-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hieronder volgt belangrijke informatie over de groep waarin uw kind nu zit. Wij willen u dan ook vragen dit thuis eens op het gemak door te nemen. Belangrijke

Nadere informatie

OBS Stellegors schooljaar 2015/2016. Informatie groep 6. 1. De verschillende vakken en methodes. Technisch lezen: Estafette en vrij lezen.

OBS Stellegors schooljaar 2015/2016. Informatie groep 6. 1. De verschillende vakken en methodes. Technisch lezen: Estafette en vrij lezen. OBS Stellegors schooljaar 2015/2016 Informatie groep 6 1. De verschillende vakken en methodes Technisch lezen: Estafette en vrij lezen. Ter bevordering van het lezen werken we met de methode Estafette.

Nadere informatie

Informatieavond groep 6. Even voorstellen

Informatieavond groep 6. Even voorstellen Informatieavond groep 6 Even voorstellen Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag juf Gabry juf Gabry juf Danielle juf Gabry juf Gabry Taal - Woordenschat - Taal verkennen - Schrijven - Spreken en Verschillende

Nadere informatie

Informatieavond groep september 2017

Informatieavond groep september 2017 Informatieavond groep 4 14 september 2017 Van harte welkom Opzet van de avond: Kort overzicht van de vakken Zaken van algemene aard Stellen van vragen Rondkijken Het rooster van groep 4 Maandag 8.30-8.45

Nadere informatie

Groep /

Groep / Groep 4 2019/ 2020 1 Informatiebrief Groep 4 Algemeen: Regels in de klas: - hulpjes in de klas: elke week zijn er twee kinderen hulpje. Zij mogen direct na de bel naar binnen gaan om schriften uit te delen.

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatie groep Verschillende vakken & methoden

Informatie groep Verschillende vakken & methoden Informatie groep 7 1. Verschillende vakken & methoden Rekenen We gebruiken de methode De wereld in getallen. Deze methode werkt in drie niveaugroepen. In groep 7 komen hierin de volgende onderdelen aan

Nadere informatie

JAARPLAN GROEP 6 SCHOOLJAAR LEERKRACHT: NICO HEUVELMANS

JAARPLAN GROEP 6 SCHOOLJAAR LEERKRACHT: NICO HEUVELMANS JAARPLAN GROEP 6 SCHOOLJAAR 2016-2017 LEERKRACHT: NICO HEUVELMANS Informatie m.b.t. de verschillende vakgebieden in groep 6: Taal: De groepen 4 t/m 8 maken gebruik van de taalmethode Taal Actief. De methode

Nadere informatie

Informatie avond groep 4/5

Informatie avond groep 4/5 Informatie avond groep 4/5 Aanspreekpunt: Groep 4 juf Tronchet (m.tronchet@as-p.nl) Groep 5 meester (h.bezemer@as-p.nl) Wie staat wanneer voor de groep: Morgen Middag Bijzonderheden Maandag Dinsdag Psalm

Nadere informatie

Welkom. Wij wensen u en uw kind een fijn, maar bovenal een gezegend schooljaar toe! Als er vragen/problemen zijn, mail, bel of (liever) kom langs!

Welkom. Wij wensen u en uw kind een fijn, maar bovenal een gezegend schooljaar toe! Als er vragen/problemen zijn, mail, bel of (liever) kom langs! Welkom De eerste twee schoolweken liggen alweer bijna achter ons! Tijdens de info- avond heeft u de mogelijkheid gehad om belangrijke informatie te ontvangen. In uw handen heeft u de infobrief van groep

Nadere informatie

Welkom in groep 8. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Welkom in groep 8. Beste ouder(s)/verzorger(s), Welkom in groep 8 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u het informatieboekje van de groep, waarin uw zoon of dochter dit schooljaar zit. Voor elke groep is er een eigen boekje met daarin belangrijke

Nadere informatie

Informatie. vakgebieden. Groep 8

Informatie. vakgebieden. Groep 8 Informatie vakgebieden Groep 8 Taal Gehanteerde methode: Taal in beeld - Spelling in beeld Uitgever: Zwijsen Taal in beeld is een taalmethode voor groep 4 tot en met 8 van het basisonderwijs. De methode

Nadere informatie

Welkom in groep 4-5 EVEN VOORSTELLEN.

Welkom in groep 4-5 EVEN VOORSTELLEN. Welkom in groep 4-5 EVEN VOORSTELLEN. Groep 4 Wereld in getallen rekenen (snappet) Deze methode gaat uit van het dagelijks leven. Schema s en tekeningen worden hierbij gebruikt om de problematiek inzichtelijk

Nadere informatie

Welkom! Op de informatieavond van de groepen 5

Welkom! Op de informatieavond van de groepen 5 Welkom! Op de informatieavond van de groepen 5 Welkom! Groetjes van ons allemaal! Leerkrachten: Groep 5A Sandra Comes Natalie Brabants Groep 5b Lisette Schappin (Anouk Frissen) Marjolein Dijkstra Algemeen

Nadere informatie

Informatieavond. Groep 7a

Informatieavond. Groep 7a Informatieavond Groep 7a Opbouw van de avond Vakinhoudelijke informatie Bijzonderheden groep 7: 2015-2016 Rekenen Nieuwe methode Wereld in Getallen 4 Hoofdrekenen Cijferen Breuken Meten, tijd en geld Opbouw

Nadere informatie