Verslag van de 2e werkgroepbijeenkomst Voorzieningenkaart Geffen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag van de 2e werkgroepbijeenkomst Voorzieningenkaart Geffen"

Transcriptie

1 Voorzieningenkaart Verslag van de 2e werkgroepbijeenkomst Voorzieningenkaart Geffen Op 12 november kwam de werkgroep voorzieningenkaart Geffen opnieuw bij elkaar om met elkaar te praten over de toekomst van de voorzieningen en leefbaarheid in Geffen. Op deze avond hebben we onszelf de vraag gesteld hoe Geffen eruit ziet in De circa 50 deelnemers gingen in 4 groepen aan de slag rond de thema s: 1. zorg & ouderen; 2. sport (binnensport en buitensport) 3. dorpscentrum inclusief gemeentehuis; 4. jeugd, onderwijs, cultuur en ontmoeten. Zorg, ouderen en ontmoeten De zorg is in de toekomst lokaal en dichtbij georganiseerd. De eerstelijns zorgvoorzieningen zoals huisarts en apotheek zijn voor iedereen belangrijk. Er is voldoende passende woonruimte voor mensen met een zorgvraag. Mensen blijven langer zelfstandig wonen. Bereikbaarheid, veiligheid en winkelvoorzieningen in het dorp zijn van belang. Nieuwe woonvormen kunnen ontstaan. Zo denkt men bijvoorbeeld aan woonerfjes voor alleenstaande ouderen. Activiteiten als samen eten koken, bewegen, tuinieren en culturele activiteiten kunnen het langer zelfstandig wonen ondersteunen en voorkomen vereenzaming. De verbinding tussen ouderen en jongeren moet altijd bestaan. Liever zien we geen voorzieningen die apart zijn ingericht voor alleen ouderen of alleen jongeren. We willen zoveel mogelijk plekken waar iedereen elkaar kan ontmoeten. Mensen ontmoeten elkaar en zetten hun talenten in voor activiteiten en voor elkaar. In het Oude Klooster kunnen meer activiteiten plaatsvinden dan alleen KBO- activiteiten. En de KBO kan ook op andere plekken in het dorp activiteiten onderbrengen. Het is maar afhankelijk van welke ruimten beschikbaar zijn en of die ruimtes ook geschikt zijn voor de activiteiten. Om samen te koken en te eten heb je andere voorzieningen nodig dan om muziek te maken of een spel te spelen. Om dit alles te organiseren is hulp nodig bij het leggen van deze verbindingen tussen doelgroepen, personen en activiteiten. Ook is het belangrijk dat de verbinding tussen jong en oud gemaakt wordt. Voorbeelden die de groep heeft bedacht zijn themaactiviteiten in de Heegt waarbij jeugd betrokken wordt, zoals de voorlees-opa. Dit cluster gaat op 1 december graag verder in gesprek.

2 Sport De deelnemers van de tafel sport vinden het belangrijk dat sporten in de toekomst betaalbaar blijft. Samenwerking en fusie van verenigingen is een optie, zolang de clubs hun eigen identiteit kunnen behouden. Het delen van bijvoorbeeld kleedkamers en sportvelden is een voorbeeld. Men vindt het belangrijk dat verenigingen hun eigen kantine behouden. Ook de gedachte om aan overkoepelend parkmanagement te doen wordt naar voren gebracht. Het is jammer als kleinere clubs in de toekomst verdwijnen, bijvoorbeeld doordat er te weinig (bestuurs)leden zijn. Het zou in de toekomst wellicht uitkomst bieden als kleine verenigingen in nood verdergaan onder één (overkoepelend) bestuur. Zo kunnen ook de belangen van kleinere verenigingen beter worden bediend. Een andere wens van dit cluster is uitbreiding of herbouw van sporthal De Geer, zodat meerdere verenigingen tegelijkertijd gebruik kunnen maken van de hal. Men verwacht dat dit mogelijk is op de huidige locatie van de Geer. Of dit past op de Biescamp weet men niet, dit onderzoeken we. De gymzaal in de Koppellinck is voor de meeste verenigingen niet geschikt. Scouting en Gilde willen voor de toekomst graag een eigen plek. De voorkeur gaat uit naar de locatie Kerkesteeg. Huisvesting op het sportpark is bespreekbaar zolang het een zichtbare locatie is met buitenruimte. Het Gilde vraagt zich af of schietactiviteiten gecombineerd kunnen worden met andere activiteiten die op de Biescamp plaatsvinden. NooitGedacht heeft de wens voor één kunstgrasveld. Als er een kunstgrasveld komt, kan dit intensiever gebruikt worden en heeft de club minder velden nodig. De vrijkomende ruimte kan dan voor iets anders benut worden (sportzaal?). Verder bestaat de wens om activiteiten met scholen te organiseren om kinderen te verleiden om bij een vereniging aan te sluiten. Nabijheid van diverse verenigingen is dan een pré omdat kinderen dan makkelijker ook met andere sporten in aanraking komen. De vraag die de deelnemers van sport aan de gemeente stellen is geef aan wat financieel tot de mogelijkheden behoort. Met deze informatie kan men verder puzzelen om te bekijken wat het beste en meest realistische scenario is voor sport. Voor sport is de optelsom van alle exploitaties van belang is: wat doet de gemeente, maar ook wat doen de verenigingen via contributie, sponsoring en baromzet.

3 Dorpscentrum Geffen Het gebied tussen de huisartsenpraktijk en de Koppellinck, inclusief het plein is het centrum van Geffen. Het centrum van Geffen is een levendig middelpunt van het dorp met een authentieke Brabantse sfeer. Het is een plek die mensen uit het dorp trekt, voor een boodschap, een horecabezoek of een spontane ontmoeting op een bankje. Op dit moment ervaren de deelnemers het dorpsplein te veel als parkeerplaats en doordat het gemeentehuis leeg is komen te staan is het plein een lege plek geworden waar nog maar weinig gebeurt. Een nadeel van het dorpsplein is dat het klein is voor grotere evenementen. De kiosk staat in de weg. Wel zou men de kiosk graag behouden, maar dan liever op een andere plek. Gedeeltelijke sloop van het gemeentehuis zou een oplossing kunnen zijn voor een groter dorpsplein. Dit wil men graag verder onderzoeken. En kunnen we de winkels in Geffen niet meer concentreren rond het dorpsplein? Om een toekomstbestendig winkelaanbod te behouden is er meer afstemming nodig tussen het aanbod van winkels. Andere belangrijke aandachtspunten zijn de looproutes in het centrum. Er zijn op dit moment weinig trottoirs. De kinderkopjes die er liggen dragen bij aan de sfeer van het plein, maar met een rollator of kinderwagen is het geen pretje. Ook zou het dorpsplein mooier verlicht kunnen worden in de avond en zou er in de toekomst gedacht kunnen worden aan elektrische laadpalen voor auto s en fietsen. Mocht het centrum van Geffen verder onder de loep genomen worden, dan vindt men dat dit in samenwerking met de ondernemers uit eigen dorp moet gebeuren, dus ook cocreatie. Jeugd, onderwijs, cultuur en ontmoeten Volgens de deelnemers aan dit cluster is de Koppellinck hét educatief en cultureel centrum voor met name kinderen van 0-14 jaar. Functies die hierin gecombineerd kunnen worden zijn school, kinderopvang, culturele activiteiten zoals muziek, dans, toneel en eventueel jeugd gerelateerde zorg. De naschoolse opvang zou de link kunnen zijn naar de verenigingen in de Koppellinck. Ideeën voor samenwerking zijn bijvoorbeeld het organiseren van de schoolmusical met de toneelvereniging of het geven van muziekeducatie bij de naschoolse opvang met ondersteuning van WIK.

4 Kernwaarden voor de Koppellinck zijn verbondenheid, toegankelijkheid, betrokkenheid en geborgenheid. Meer afstemming met het Oude Klooster is ook goed denkbaar. Denk daarbij aan samenwerking op het gebied van activiteiten, beheer en gebruik maken van elkaars ruimten. Clustering van activiteiten is best mogelijk, zolang de identiteit van de verenigingen en activiteiten behouden blijft. Sommige verenigingen zijn niet te clusteren vanwege de specifieke behoeften en activiteiten die zij hebben. De groep vindt scouting/gilde en jeugdvakantiewerk een voorbeeld, die beter een plek kunnen krijgen aan de rand van het dorp, bijvoorbeeld in combinatie met een carnavalsloods. Het type activiteiten past daarvan niet bij de Koppellinck. In het vervolg wil de groep graag verder verdiepen in de mogelijkheden om het gebruik van de Koppelinck te verbeteren. Welke functies gaan er naar toe. En welke aanpassingen zijn nodig en mogelijk aan het gebouw, om het geschikter te maken. Hoe gaan we verder? Op 1 december om 20.00u komen we weer bij elkaar in de Koppelinck. De groep ouderen en zorg praat verder om de behoefte voor 2030 duidelijker in beeld te krijgen. De groep sport wil verder verdiepen in de mogelijkheden voor samenwerking en de financiële ruimte, bij gemeenten en bij verenigingen. De groep rond het centrum is het inhoudelijk eens, en kan een vervolgvraag formuleren om het centrum te versterken. Daarbij willen we graag meer winkeliers en direct omwonenden betrekken. De partners in de Koppelinck willen graag kijken naar mogelijke verbeteringen. Ter voorbereiding is er huiswerk voor iedereen. We gaan meer informatie delen, rondom het gebruik van gebouwen (plattegronden en bezettingsgraad) en we gaan op hoofdlijnen inzicht krijgen in financiën. Dat is nodig om realistische scenario s te maken voor de toekomst van Geffen. Die scenario s leggen we dan vast in het advies Voorzieningenkaart Geffen Hoe moeten we verder met de Koppelinck, met de Geer, het Oude Klooster, het gemeentehuis, met huisvesting voor scouting en Gilde? Hoe gaan we de samenwerking tussen verenigingen in Geffen voor de toekomst behouden en mogelijk versterken. Hoe zorgen we ervoor dat Geffen in 2030 nog steeds een leefbaar en vitaal dorp is? Doe mee, denk mee, praat mee en sluit op 1 december om u weer aan in de Koppellinck!

5 De koffie, thee en tafels staan dan weer klaar!

Voorzieningenkaart Geffen

Voorzieningenkaart Geffen Voorzieningenkaart Geffen Wil je snel gaan, ga dan alleen Wil je ver komen, ga dan samen 1 december 2015 Voorzieningenkaart Geert-Jan van den Brand projectleider gemeente Oss programma van opdracht, quiz,

Nadere informatie

Voorzieningenkaart Geffen

Voorzieningenkaart Geffen 2030 Voorzieningenkaart Geffen 1 April, 2016 Voorwoord Antoon Romme, voorzitter KBO Geffen en voorzitter het Oude Klooster Ik was betrokken bij de Voorzieningenkaart 2030, als penningmeester van de Stichting

Nadere informatie

Uitvoering Voorzieningenkaart 2030

Uitvoering Voorzieningenkaart 2030 Uitvoering Voorzieningenkaart 2030 Bijeenkomst 1 november 2016 http://www.oss.nl/voorzieningenkaart 1 november 2016 1 Gemeente Oss: Gert-Jan van der Flier Peggy Mulderij Sjoerd Naus 1 november 2016 2 Uitvoering

Nadere informatie

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Stein. Stein 19 november 2018

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Stein. Stein 19 november 2018 Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Stein Stein 19 november 2018 Speelschema 1. Inleiding 2. Deel 1: Bevindingen uit Stein 3. Deel 2: Ontwikkelrichtingen 4. Afsluiting en vervolg Inleiding

Nadere informatie

Onderwijs in Oss NW. Verslag bijeenkomst 2: De workshop

Onderwijs in Oss NW. Verslag bijeenkomst 2: De workshop Onderwijs in Oss NW Verslag bijeenkomst 2: De workshop Hoe ziet onderwijs en opvang eruit in 2030? Welke sfeer hangt er? Welke identiteit willen dat de opvang en onderwijs uitstraalt? Willen we opvang

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst 2 Sport en ontmoeten. Voorzieningenkaart Noordwest. Voorzieningenkaart

Verslag bijeenkomst 2 Sport en ontmoeten. Voorzieningenkaart Noordwest. Voorzieningenkaart Verslag bijeenkomst 2 Sport en ontmoeten Voorzieningenkaart Noordwest 1 Voorzieningenkaart Agenda Terugblik op de vorige avond Doel van de avond + hoe vervolgen we? Uitleg van de opdracht: wat gaan we

Nadere informatie

Zetten 2025 Levendig, verbonden en duurzaam

Zetten 2025 Levendig, verbonden en duurzaam Zetten 2025 Levendig, verbonden en duurzaam Zicht op Zetten Wij zijn Zicht op Zetten, een burgerinitiatief waarvoor circa twintig Zettenaren zich vrijwillig inzetten. We zijn gestart met de wens om vanuit

Nadere informatie

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Elsloo. Elsloo 26 november 2018

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Elsloo. Elsloo 26 november 2018 Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Elsloo Elsloo 26 november 2018 Speelschema 1. Inleiding 2. Deel 1: Bevindingen uit Elsloo 3. Deel 2: Ontwikkelrichtingen 4. Afsluiting en vervolg Inleiding

Nadere informatie

Verslag themabijeenkomst Welzijn en Zorg

Verslag themabijeenkomst Welzijn en Zorg URHAHN BREEN FERWERDA Dorpsontwikkelingsvisie Middenbeemster Verslag themabijeenkomst Welzijn en Zorg 5 juni 2019 Inleiding Op woensdag 5 juni 2019 organiseerde de gemeente Beemster in samenwerking met

Nadere informatie

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Meers. Meers 20 november 2018

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Meers. Meers 20 november 2018 Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Meers Meers 20 november 2018 Speelschema 1. Inleiding 2. Deel 1: Bevindingen uit Meers 3. Deel 2: Ontwikkelrichtingen 4. Afsluiting en vervolg Inleiding

Nadere informatie

Midden-Limburg Transitieatlas Voorzieningen. Masterclass 2 april 2015

Midden-Limburg Transitieatlas Voorzieningen. Masterclass 2 april 2015 Midden-Limburg Transitieatlas Voorzieningen Masterclass 2 april 2015 Bevolking Midden-Limburg Trends DEMOGRAFIE Ontgroening BEZUINIGINGEN PARTICIPATIE- MAATSCHAPPIJ Vergrijzing Bevolkingsdaling Urbanisatie

Nadere informatie

Voorzieningenkaart. 1 Naar aanleiding van deze enquête is besloten een apart gesprek in te plannen met het bestuur van de Bongerd en de

Voorzieningenkaart. 1 Naar aanleiding van deze enquête is besloten een apart gesprek in te plannen met het bestuur van de Bongerd en de Voorzieningenkaart Verslag 1 e werkgroepbijeenkomst Voorzieningenkaart Megen Haren Macharen Op woensdag 17 februari vond de eerste werkgroepbijeenkomst plaats van de Voorzieningenkaart Megen Haren Macharen

Nadere informatie

Voorzieningenkaart Laagdrempelig ontmoeten in Zuid

Voorzieningenkaart Laagdrempelig ontmoeten in Zuid Voorzieningenkaart Op 31 maart hadden we voorlopig de laatste bijeenkomst van de Voorzieningenkaart 2030 van Centrum Krinkelhoek Mettegeupel en Oss Zuid. Dit keer kwamen we bij elkaar in Horizonschool

Nadere informatie

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Urmond. Urmond 3 december 2018

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Urmond. Urmond 3 december 2018 Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Urmond Urmond 3 december 2018 Speelschema 1. Inleiding 2. Deel 1: Bevindingen uit Urmond 3. Deel 2: Ontwikkelrichtingen 4. Afsluiting en vervolg Inleiding

Nadere informatie

Voorzieningenkaart Macharen

Voorzieningenkaart Macharen Voorzieningenkaart 2016-2030 Macharen Wat is er gedaan Algemeen Na de dorpsraad van oktober heeft een groep bewoners het initiatief genomen actie te ondernemen t.b.v. de voorzieningenkaart; Hieruit is

Nadere informatie

ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014

ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014 ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014 1. Inleiding De visie heeft betrekking op het dorpscentrum van Rockanje. Met het dorpscentrum wordt in de eerste plaats bedoeld het Dorpsplein. Dit plein moet

Nadere informatie

.Elzenburg..What elze?.

.Elzenburg..What elze?. Notitie..Elzenburg..What elze?. Inleiding Voor u ligt de notitie Elzenburg. What elze? waarin D66 Vught de mogelijkheid lanceert om de nieuwbouw van een scholencluster in Vught-Zuid vlot te trekken, waarbij

Nadere informatie

Werksessie met omwonenden Vitaal Vogelenzang

Werksessie met omwonenden Vitaal Vogelenzang Werksessie met omwonenden Vitaal Vogelenzang Uitkomsten en resultaten Datum: 18 oktober 2017 Locatie: IKC De aradijsvogel 1. Inleiding Tijdens de bijpraatsessie van 27 september bleek dat veel aanwezigen

Nadere informatie

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Elsloo. Elsloo 8 oktober 2018

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Elsloo. Elsloo 8 oktober 2018 Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Elsloo Elsloo 8 oktober 2018 Speelschema 1. Inleiding 2. Deel 1: Huidige situatie 3. Deel 2: Toekomstbeeld 4. Afsluiting en vervolg Verenigingen dorpen

Nadere informatie

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Berg a/d Maas. Berg a/d Maas 28 november 2018

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Berg a/d Maas. Berg a/d Maas 28 november 2018 Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Berg a/d Maas Berg a/d Maas 28 november 2018 Speelschema 1. Inleiding 2. Deel 1: Bevindingen uit Berg a/d Maas 3. Deel 2: Ontwikkelrichtingen 4. Afsluiting

Nadere informatie

De plaats van kinderopvang in het IKC

De plaats van kinderopvang in het IKC De plaats van kinderopvang in het IKC Ed Hoekstra, bureau AKTA Brede school Educatieve centra Vensterschool Community centrum What s in the name MFA Sterrenschool Centrum voor educatie en ontwikkeling

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering 25 april Seizoen Korfbalvereniging DKV IJmuiden. Woensdag 25 april uur in de kantine

Algemene Ledenvergadering 25 april Seizoen Korfbalvereniging DKV IJmuiden. Woensdag 25 april uur in de kantine Seizoen 217-218 Korfbalvereniging DKV IJmuiden Woensdag 2 april 218 19. uur in de kantine 1 Inhoud Pagina Onderwerp 2 - Inhoud - Voorwoord van de voorzitter 4 - Agendapunten Algemene Ledenvergadering -18

Nadere informatie

Uitgangspunten de vijf O s;

Uitgangspunten de vijf O s; Evaluatie creativiteitssessie 8 april: Uitgangspunten de vijf O s; 1. Onderwijs 2. Opvang 3. Ontmoeting 4. Ontspanning 5. Ondersteuning In het oude schoolgebouw leslokalen multifunctioneel klaslokalen

Nadere informatie

Voorzieningenkaart Ravenstein

Voorzieningenkaart Ravenstein Voorzieningenkaart Ravenstein Waarom een voorzieningenkaart 2030? 1. Voorzieningen (gebouwen en sportvelden) kosten geld: ook als ze niet of niet vaak worden gebruikt 2. We hebben in Oss veel voorzieningen,

Nadere informatie

Voorzieningenkaart Ravenstein

Voorzieningenkaart Ravenstein Voorzieningenkaart Ravenstein Waarom een voorzieningenkaart 2030? 1. Voorzieningen (gebouwen en sportvelden) kosten geld: ook als ze niet of niet vaak worden gebruikt 2. We hebben in Oss veel voorzieningen,

Nadere informatie

Missie en Visie VV Moordrecht Met elkaar & Voor elkaar

Missie en Visie VV Moordrecht Met elkaar & Voor elkaar Missie en Visie VV Moordrecht 2017 2021 Met elkaar & Voor elkaar Onze missie Waar we voor gaan een dorpse vereniging laagdrempelig aanbieden van de voetbalsport een ontmoetingsplaats waar prestatie en

Nadere informatie

Visie op Zetten in 2025

Visie op Zetten in 2025 Visie op Zetten in 2025 door comité Zicht op Zetten Magda Rem, Ton Hover, Arie van Noordwijk, Wieger van der Spek en Marc Jansen November 2017 In samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Project

Nadere informatie

Ravenstein uitvoering Voorzieningenkaart 2030

Ravenstein uitvoering Voorzieningenkaart 2030 6 september 2016 1 Ravenstein uitvoering Voorzieningenkaart 2030 Startbijeenkomst 6 september 2016 http://www.oss.nl/voorzieningenkaart 6 september 2016 2 Agenda Welkom door Dorpsraad Stand van zaken en

Nadere informatie

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Meers. Meers 3 oktober 2018

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Meers. Meers 3 oktober 2018 Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Meers Meers 3 oktober 2018 Speelschema 1. Inleiding 2. Deel 1: Huidige situatie 3. Deel 2: Toekomstbeeld 4. Afsluiting en vervolg Verenigingen dorpen uitdagingen

Nadere informatie

Programma. 25 oktober

Programma. 25 oktober 25 oktober 2017 1 Programma Welkom dorpsraad Wil Princen Toespraak wethouder Frank den Brok Presentatie en vragenstellen diverse ambtenaren gemeente Oss Pauze Peiling van draagvlak voor scenario s 25 oktober

Nadere informatie

Voorzieningenkaart Ravenstein 2030

Voorzieningenkaart Ravenstein 2030 18 december 2017 1 Agenda Welkomwoord wethouder Den Brok Toelichting programma Advies Dorpsraad Bestuurlijke opdrachten Peiling opdrachten Slotwoord wethouders en dorpsraad 18 december 2017 2 Voorzieningenkaart

Nadere informatie

Voorzieningen Bewonerspanel Roerdalen

Voorzieningen Bewonerspanel Roerdalen Voorzieningen april 2011 Flycatcher Internet Research, 2004 Dit materiaal is auteursrechtelijk beschermd en kopiëren zonder schriftelijke toestemming van de uitgever is dan ook niet toegestaan. P.O. Box

Nadere informatie

Beeldverslag werkatelier Centrum Zuidlaren 4 april 2019

Beeldverslag werkatelier Centrum Zuidlaren 4 april 2019 Beeldverslag werkatelier Centrum Zuidlaren 4 april 2019 Zuidlaren werkt samen AANLEIDING Dit jaar gaat de gemeente op zoek naar het beste plan voor het centrum van Zuidlaren. Om toe te werken naar een

Nadere informatie

BMV De Vilgaard te Velden. Omschrijving van het project. BMV De Vilgaard te Velden

BMV De Vilgaard te Velden. Omschrijving van het project. BMV De Vilgaard te Velden Ambitie De gemeente Arcen en Velden wilde in 2007 een voorziening voor het dorp Velden en de stad Venlo realiseren. Een plek met een groot aantal mogelijkheden en gebruikers. Een Brede Maatschappelijke

Nadere informatie

Vragenlijst Accommodatieonderzoek Gemeente Houten

Vragenlijst Accommodatieonderzoek Gemeente Houten Vragenlijst Accommodatieonderzoek Gemeente Houten Indien er onduidelijkheid over de vragen bestaat, kunt u contact opnemen met: fons.van.beers@houten.nl Naam organisatie :... Naam contactpersoon :... Telefoonnummer

Nadere informatie

Help, de kleine school verzuipt

Help, de kleine school verzuipt Help, de kleine school verzuipt Help, de kleine school verzuipt! inleiding project dag KAW HELP de kleine school Dik Breunis verzuipt 19 september 2013 RTL onderzoek. Schoolgrootte Score < 100 6,4 101-164

Nadere informatie

Vitaal Vogelenzang: een tussenstand. Dorpsbijeenkomst Vogelenzang 14 maart 2017

Vitaal Vogelenzang: een tussenstand. Dorpsbijeenkomst Vogelenzang 14 maart 2017 Vitaal Vogelenzang: een tussenstand Dorpsbijeenkomst Vogelenzang 14 maart 2017 Agenda Leefbaarheid en vitaliteit Mogelijke maatregelen Openbare ruimte en groen Welzijn en zorg Leren en spelen Wonen Sport

Nadere informatie

Thema: Toekomstige sportinfrastructuur gemeente Apeldoorn

Thema: Toekomstige sportinfrastructuur gemeente Apeldoorn Thema: Toekomstige sportinfrastructuur gemeente Apeldoorn - Kerntakendiscussie 2010 - Voorjaarsnota 2011 en Zomernota 2012 Vanaf 2013 te maken met terugtredende overheid: - Alleen bezig houdt met beleid

Nadere informatie

Allereerst vindt u in dit document de uitslag van de stellingen per tafel. Als laatste tabel is de uitslag van de scenariokeuze weergegeven.

Allereerst vindt u in dit document de uitslag van de stellingen per tafel. Als laatste tabel is de uitslag van de scenariokeuze weergegeven. Verslag en uitkomst van de presentatie gehouden op maart 2008. Op maandag maart zijn er drie scenario s c.q. drie verschillende visies voor de toekomst van Hellouw door de dorpsbelangenvereniging gepresenteerd

Nadere informatie

steenstraat Dorpse schaal Middelgrote schaal aan de randen PLAN B 15 MEI 2015

steenstraat Dorpse schaal Middelgrote schaal aan de randen PLAN B 15 MEI 2015 AH steenstraat Dorpse schaal Middelgrote schaal aan de randen PLAN B 15 MEI 2015 Een plan B De plannen van Albert Heijn om in Boxmeer een nieuwe supermarkt te bouwen inclusief sportvoorzieningen lijken

Nadere informatie

Uitwerking dorpsbijeenkomst accommodatieplan Tienray 3 februari 2016.

Uitwerking dorpsbijeenkomst accommodatieplan Tienray 3 februari 2016. Uitwerking dorpsbijeenkomst accommodatieplan Tienray 3 februari 2016. Liever samen een brug gebouwd die net iets te lang is dan alleen een brug gebouwd waarmee je de overkant niet bereikt. Doel van de

Nadere informatie

Vitaal Vogelenzang: een tussenstand. Dorpsbijeenkomst Vogelenzang 14 maart 2017

Vitaal Vogelenzang: een tussenstand. Dorpsbijeenkomst Vogelenzang 14 maart 2017 Vitaal Vogelenzang: een tussenstand Dorpsbijeenkomst Vogelenzang 14 maart 2017 Zorgen over leefbaarheid en vitaliteit in Vogelenzang Sociale samenhang: Eenzaamheid ouderen Contact tussen dorpsbewoners

Nadere informatie

CENTRUMVISIE NOORDWIJKERHOUT. Uitkomsten vragenlijst burgerpanel

CENTRUMVISIE NOORDWIJKERHOUT. Uitkomsten vragenlijst burgerpanel CENTRUMVISIE NOORDWIJKERHOUT Uitkomsten vragenlijst burgerpanel Periode: 18 januari tot 2 februari 2016 Aantal respondenten: 458 van 656 (70%) Inleiding De gemeente Noordwijkerhout werkt aan een versterking

Nadere informatie

Raadpleging burgers over inrichting van Centrum van Leende

Raadpleging burgers over inrichting van Centrum van Leende Dorpsraad Leende Raadpleging burgers over inrichting van Centrum van Leende Inhoudsopgave Aanleiding.... 3 Beëindiging vorige project.... 3 Opstart nieuwe project.... 3 Raadpleging bevolking.... 3 Werkwijze...

Nadere informatie

Voor vooruitgang in Uitgeest

Voor vooruitgang in Uitgeest Verkiezingsprogramma 2018 Dit is het verkiezingsprogramma van D66 Uitgeest in gewone taal. Voor het volledige programma kun je kijken op onze website: uitgeest.d66.nl Voor vooruitgang in Uitgeest 1 Voorwoord

Nadere informatie

Sport en ontmoeten in Oss NW. Verslag bijeenkomst 1 Woensdag 2 juli

Sport en ontmoeten in Oss NW. Verslag bijeenkomst 1 Woensdag 2 juli Sport en ontmoeten in Oss NW Verslag bijeenkomst 1 Woensdag 2 juli Agenda 2 juli 20:00 uur start bijeenkomst Korte toelichting op de agenda en het doel van de avond Opdracht: Elevator Pitch door verenigingen

Nadere informatie

6Het voorbereidingsdraaiboek

6Het voorbereidingsdraaiboek DC 6Het voorbereidingsdraaiboek In dit dc-thema vind je informatie over het voorbereiden van een evenement. Het is een soort checklist van tien aandachtspunten, om te controleren of je niets vergeten bent.

Nadere informatie

Notitie toekomstig sportinfrastructuur gemeente Apeldoorn

Notitie toekomstig sportinfrastructuur gemeente Apeldoorn Notitie toekomstig sportinfrastructuur gemeente Apeldoorn Aanleiding: - Kerntakendiscussie 2010 - Voorjaarsnota 2011 en Zomernota 2012 - Nota Sportbeleid Vanaf 2013 te maken met: -Terugtredende overheid,

Nadere informatie

Souterrain. Voorbeelden metselwerk. Nieuwsbrief 1 Nieuwbouw school Schaesberg schooljaar 2013-2014

Souterrain. Voorbeelden metselwerk. Nieuwsbrief 1 Nieuwbouw school Schaesberg schooljaar 2013-2014 Souterrain Voorbeelden metselwerk Betrokken partijen in de nieuwbouw De nieuwbouw aan de pastoor Schattenstraat biedt huisvesting aan een school voor omstreeks 300 à 330 leerlingen van de huidige basisscholen

Nadere informatie

Tweede Dorpsavond 28 februari 2019 Golfpark Almkreek

Tweede Dorpsavond 28 februari 2019 Golfpark Almkreek Tweede Dorpsavond 28 februari 2019 Golfpark Almkreek Even voorstellen Jasper vlek Bureau LOS stadomland Planologie, landschap, stedenbouw Omgevingsvisie gemeente Altena Groene en gezonde leefomgeving Juiste

Nadere informatie

VV Serooskerke. Resultaten maatschappelijke dialoog. Dinsdag 5 april, Zandput. Stop zoveel mogelijk bij elkaar. Achtergrond en doel dialoog

VV Serooskerke. Resultaten maatschappelijke dialoog. Dinsdag 5 april, Zandput. Stop zoveel mogelijk bij elkaar. Achtergrond en doel dialoog Resultaten maatschappelijke dialoog Serooskerke Dinsdag 5 april, Zandput Deelnemers Dorpsraad PKN gemeente SV Serooskerke Muziekvereniging EMM Zwembad De Goudvijver Ondernemersvereniging Welzijn Veere

Nadere informatie

Dat maakt Nieuwdorp voor mij...

Dat maakt Nieuwdorp voor mij... Dat maakt Nieuwdorp voor mij... 1. Wat maakt Nieuwdorp Nieuwdorp? Saamhorigheid is groot Spontane buurtacties Verschil tussen de straten (sfeer) Sociale controle is groot Buurtcentrum is iets van Nieuwdorp,

Nadere informatie

Welkom 2 e werksessie 20 juli 2016

Welkom 2 e werksessie 20 juli 2016 Op weg naar het Masterplan Welkom 2 e werksessie 20 juli 2016 Welkom Kort filmpje Welkom Kort filmpje Agenda voor vanavond Korte terugblik werksessie 1; Wim v.d. Kerkhof Doel van vanavond; Toelichting

Nadere informatie

Sportaanbiedersmonitor

Sportaanbiedersmonitor 0-100 leden 101-250 leden 251-500 leden 501-1000 leden meer dan 1000 leden 18-2-2016 Sportaanbiedersmonitor context clubs ACCOMMODATIE 428 sportaanbieders hebben meegedaan 94% een vereniging 38% van de

Nadere informatie

Dorpsontwikkelingsplan Putte

Dorpsontwikkelingsplan Putte Dorpsontwikkelingsplan Putte Dorpsontwikkelingsplan Putte Raadspresentatie 24 maart 2011 Een dorpsontwikkelingsplan Een plan voor de leefbaarheid op lange termijn Integraal Vanuit de bewoners Afgestemd,

Nadere informatie

inspiratieboek Raalte

inspiratieboek Raalte inspiratieboek Raalte centrum Inhoud Inspiratie Wat leeft er? Het centrum Inpiratiebeelden Inspiratiebeeld Grote Markt Colofon Inspiratie Raalte is gastvrij. Raalte is kleinschalig. In Raalte kun je voor

Nadere informatie

Kansen pakken! Integraal accommodatiebeleid gemeente Zundert. Rijsbergen. 29 oktober ICSadviseurs

Kansen pakken! Integraal accommodatiebeleid gemeente Zundert. Rijsbergen. 29 oktober ICSadviseurs Kansen pakken! Integraal accommodatiebeleid gemeente Zundert Rijsbergen 29 oktober 2009 ICSadviseurs Doelstelling bijeenkomst Rijsbergen 1. Waarom een accommodatiebeleid voor de gemeente? 2. Wat gaan

Nadere informatie

Evaluatie Blauwe zone Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. d.d

Evaluatie Blauwe zone Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. d.d Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje d.d. 18-09-2015 Voorwoord Voor u ligt de evaluatie van de Blauwe zone op het Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. De raad heeft aan het college gevraagd om de mogelijkheden

Nadere informatie

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Berg a/d Maas. Berg a/d Maas 10 oktober 2018

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Berg a/d Maas. Berg a/d Maas 10 oktober 2018 Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Berg a/d Maas Berg a/d Maas 10 oktober 2018 Speelschema 1. Inleiding 2. Deel 1: Huidige situatie 3. Deel 2: Toekomstbeeld 4. Afsluiting en vervolg Verenigingen

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Samen leven in Leudal, klaar voor de toekomst!

Samen leven in Leudal, klaar voor de toekomst! Wat leeft en speelt er in jouw dorp? Naam dorp: Ell Herbestemming oude Ellenhof sociale huisvesting jongeren/ouderen Gymzaal upgraden naar sportzaal (competitie voor volleybal is nu onmogelijk) ook meer

Nadere informatie

Hart van Oosterwolde Verdere uitwerking Plan Hart van Oosterwolde

Hart van Oosterwolde Verdere uitwerking Plan Hart van Oosterwolde Hart van Oosterwolde Verdere uitwerking Plan Hart van Oosterwolde Initiatiefgroep VSCO 61 (voetbal) Dorpshuis De Heerdt (culturele activiteiten) Stichting Dorpsbelang Oosterwolde Stichting Sportvoorziening

Nadere informatie

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Stein. Oud-Stein & Stein-Centrum 24 oktober 2018

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Stein. Oud-Stein & Stein-Centrum 24 oktober 2018 Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Stein Oud-Stein & Stein-Centrum 24 oktober 2018 Speelschema 1. Inleiding 2. Deel 1: Huidige situatie 3. Deel 2: Toekomstbeeld 4. Afsluiting en vervolg

Nadere informatie

INFORMATIE AVOND. Herziening Accommodatiebeleid

INFORMATIE AVOND. Herziening Accommodatiebeleid Herziening Accommodatiebeleid Agenda voor vanavond Aanleiding herziening Totstandkomen huidig accommodatiebeleid Constateringen huidige tijdgeest Onderbouwing toekomst bestendige kaders voor beleid Insteek

Nadere informatie

Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal

Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal 2018-2022 De SP bestuurde voor het eerst in Gorinchem mee. De SP heeft met onze wethouder veel dingen bereikt. We vertellen

Nadere informatie

Resultaten enquête Een nieuwe invulling voor het Beekstraatkwartier

Resultaten enquête Een nieuwe invulling voor het Beekstraatkwartier Resultaten enquête Een nieuwe invulling voor het Beekstraatkwartier KLANT IS KONING Resultaten Om een beter beeld te krijgen over de meningen omtrent de nieuwe invulling van het Beekstraatkwartier in Weert

Nadere informatie

Resultaten atelier 2 oktober 2009. IS Maatwerk

Resultaten atelier 2 oktober 2009. IS Maatwerk Resultaten atelier 2 oktober 2009 A1-1 Bouwen aan het Robert Scottplein, maar niet te hoog (maximaal 3 lagen). Bouwen aan de Jan van Galenstraat maximaal 5 lagen met parkeren. Let op rust in de buurt.

Nadere informatie

Jouw club klaar voor de

Jouw club klaar voor de Jouw club klaar voor de toekomst?! Watersportverbond, 6 maart 2019 www.academievoorsportkader.nl De omgeving van clubs verandert, beweegt jouw club mee? Sport in cijfers 74 sportbonden 23.000

Nadere informatie

Vitaliteit in De Noord

Vitaliteit in De Noord Vitaliteit in De Noord 12 december 2013 Zaal Bleeker Programma vanavond Toelichting vitaliteitsonderzoek Toelichting bibliotheek Kennemerwaard Wat is er nodig voor de toekomst? 1 Aanleiding Provinciaal

Nadere informatie

Buurthuizen en activiteiten

Buurthuizen en activiteiten Invalshoek: een wijkbudget voor activiteiten We stoppen met de financiering van (een gedeelte van) de huidige activiteiten in de wijk en stellen per wijk een budget beschikbaar voor initiatieven van inwoners

Nadere informatie

werkatelier II Losser, Aloysius locatie 18 mei 2015

werkatelier II Losser, Aloysius locatie 18 mei 2015 werkatelier II Losser, Aloysius locatie 18 mei 2015 programma 19.00 Welkom 19.10 Terugkoppeling input bijeenkomst 28 april 2015 20.00 Interview wethouders 20:45 Vervolgproces 21.00 Afsluiting input bijeenkomst

Nadere informatie

informatiebijeenkomst 18 september 2017

informatiebijeenkomst 18 september 2017 www.zuilensevecht.nl informatiebijeenkomst 18 september 2017 Opzet van deze avond Waarom vernieuwing van sportparkengebied Zuilense Vecht? Waar stonden we voor de zomer? Waar staan we nu? Vragen en opmerkingen

Nadere informatie

Beckum Oele Stepelo. Leefbaarheid van de kernen. En de. Toekomst van de gemeenschapsgebouwen

Beckum Oele Stepelo. Leefbaarheid van de kernen. En de. Toekomst van de gemeenschapsgebouwen Beckum Oele Stepelo Leefbaarheid van de kernen En de Toekomst van de gemeenschapsgebouwen Beckum Dorpsplan Acties t/m 2020 Agenda 20.00 Welkom (Paul ter Bekke), aanleiding en stappenplan (Tom Jannink)

Nadere informatie

WINTELRE ZORG WONEN WELZIJN 2010-2012

WINTELRE ZORG WONEN WELZIJN 2010-2012 WINTELRE ZORG WONEN WELZIJN 2010-2012 RAPPORTAGE ENQUÊTE 2010 Leefbaar Wintelre Werkgroep Sociaal Klimaat en Zorg G. Schenning W. ten Boske, M. Geven, E. Leermakers, R. Reniers, T. Spanjers 2 Inhoud 1.

Nadere informatie

Plan van Aanpak samen op weg naar beweging

Plan van Aanpak samen op weg naar beweging Plan van Aanpak samen op weg naar beweging 2017-2018 Mei 2017 - 2 - Inhoudsopgave 1. Sportief, Gezond & Cultureel 3 2. Meedoen & Talent 4 3. Samen & Actief 5 4. Communicatie & Organisatie 6 Inleiding We

Nadere informatie

Banter Boulevard. Verbinden - groen - duurzaam - zelfvoorzienend - slimruimtegebruik - flexibel DNA van Bant - samen -...

Banter Boulevard. Verbinden - groen - duurzaam - zelfvoorzienend - slimruimtegebruik - flexibel DNA van Bant - samen -... De ambitie van Bant - één dorpsschool Banter Boulevard Verbinden - groen - duurzaam - zelfvoorzienend - slimruimtegebruik - flexibel DNA van Bant - samen -... Concept Januari 2018 De ambitie van Bant

Nadere informatie

COMPACT HART MODEL 1 FASE 1 FASE 2 FASE 3

COMPACT HART MODEL 1 FASE 1 FASE 2 FASE 3 COMPACT HART MODEL 1 DORPSHUIS Behoud en renovatie van de sporthal, kleedkamers en gevel aan de Christinalaan. Sloop-nieuwbouw aan de westzijde: hoofdentree, zaal, bar: 15x26,5 = 400 m2. De oostzijde wordt

Nadere informatie

Publieke Ruimte katalysator voor bedrijvigheid

Publieke Ruimte katalysator voor bedrijvigheid Publieke Ruimte katalysator voor bedrijvigheid en vice-versa Unizo Katalysator Datgene wat een proces of verloop bevordert ( of vertraagt) Publieke Ruimte Economische activiteiten Unizo 2 1 PUBLIEKE RUIMTE

Nadere informatie

Oplossen parkeerprobleem sportpark IJburg. maandag 26 augustus

Oplossen parkeerprobleem sportpark IJburg. maandag 26 augustus Oplossen parkeerprobleem sportpark IJburg maandag 26 augustus Programma Opening / terugblik op afgelopen periode De criteria en de manier van toetsen Overzicht ingediende ideeën Conclusies toetsing De

Nadere informatie

Steenderen vitaal! Persbericht De 8 e Steen (datum )

Steenderen vitaal! Persbericht De 8 e Steen (datum ) Persbericht De 8 e Steen (datum 01-02-2018) Steenderen vitaal! Natuurlijk is Steenderen vitaal. Dat hebben we de afgelopen jaren wel bewezen met honderden vrijwilligers. Op diverse plekken in ons dorp

Nadere informatie

Praktisch Alles Groen. Groene Geer Geffen

Praktisch Alles Groen. Groene Geer Geffen Praktisch Alles Groen Groene Geer Geffen Inleiding Gemeente Oss heeft een prijsvraag uitgeschreven; Praktisch Alles Groen. Het idee wat is ontstaan met onze buurtgenoten is voor eenieder, jong of oud,

Nadere informatie

Maak de gemeente Doetinchem mooier door haar te delen!

Maak de gemeente Doetinchem mooier door haar te delen! Maak de gemeente Doetinchem mooier door haar te delen! www.makelpunt-doetinchem.nl Zoekt u een ruimte voor uw activiteit of plan? Of heeft u een locatie beschikbaar in de gemeente Doetinchem? Makelpunt

Nadere informatie

Informatievoorziening Gemeenteraad 14 mei 2012, SportCafé t Hooge Wessel. Welkom Gemeenteraad & andere genodigden

Informatievoorziening Gemeenteraad 14 mei 2012, SportCafé t Hooge Wessel. Welkom Gemeenteraad & andere genodigden Informatievoorziening Gemeenteraad 14 mei 2012, SportCafé t Hooge Wessel Welkom Gemeenteraad & andere genodigden Informatievoorziening Gemeenteraad 14 mei 2012, SportCafé t Hooge Wessel Vaststelling Agenda

Nadere informatie

Eén wijk met samenhang en dynamiek

Eén wijk met samenhang en dynamiek Eén wijk met samenhang en dynamiek Bewonersvisie Maliskamp; naar een integraal plan 2014-2018 1 2 Leeswijzer Om de visie compact te houden en snel leesbaar, is ervoor gekozen te werken met korte zinnen

Nadere informatie

Albrandswaard in Beweging Inspiratiebijeenkomst 30 juni 2016

Albrandswaard in Beweging Inspiratiebijeenkomst 30 juni 2016 Albrandswaard in Beweging Inspiratiebijeenkomst 30 juni 2016 Aanwezig LBF (Harmonievereniging La Bona Futura), Stichting Oudheidkamer, Stichting Spal (Sportief Albrandswaard sport, spel, voorlichting en

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma Partij van de Arbeid Zeevang 2010 2014

Verkiezingsprogramma Partij van de Arbeid Zeevang 2010 2014 Verkiezingsprogramma Partij van de Arbeid Zeevang 2010 2014 Sterk in alle kernen Uw school, Uw sport, Uw vereniging, zijn onze zorg! Voorwoord In de afgelopen periode heb ik als wethouder met enthousiasme

Nadere informatie

Naar een toekomstbestendige en vitale. Naar een toekomstbestendige en vitale buitensport

Naar een toekomstbestendige en vitale. Naar een toekomstbestendige en vitale buitensport Naar een toekomstbestendige en vitale Naar een toekomstbestendige en vitale buitensport Hoe vitaal zijn de clubs? Wat is de kwaliteit van de accommodaties? Wat zal er veranderen in de toekomst? Zijn huurprijzen

Nadere informatie

van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen

van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen Geffen: 24-02-2015 Bestuursoverleg Ondernemend Geffen Datum: Locatie: dinsdag 24 Februari 14.30 uur van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen Vooraf gaand aan dit overleg hebben we

Nadere informatie

Menselijke maat in het landelijk gebied

Menselijke maat in het landelijk gebied Menselijke maat in het landelijk gebied Menselijke maat in het landelijk gebied Mensen maken het landelijk gebied. Het zijn juist de trotse en betrokken bewoners die zorgen voor een landelijk gebied dat

Nadere informatie

Het nieuwe Kerckebosch met 6 Scheggen (buurten)

Het nieuwe Kerckebosch met 6 Scheggen (buurten) De belangrijkste opbrengst van de eerste meedenkbijeenkomst Klantenpanel Kerckebosch Vernieuwt 5 juli 0 Aan drie ronde tafels hebben meer dan 30 mensen meegedacht over de nieuwbouw in de eerste fase. Met

Nadere informatie

PvdA Hillegom Antwoorden op vragen omroep BO

PvdA Hillegom Antwoorden op vragen omroep BO PvdA Hillegom Antwoorden op vragen omroep BO Wat is de naam van uw partij? PvdA Hillegom Wie is uw lijsttrekker? Annemieke van Dijk en Fred van Loenen Wie is uw wethouderskandidaat? De PvdA heeft in Hillegom

Nadere informatie

Onderzoek Metropoolregio

Onderzoek Metropoolregio Onderzoek Metropoolregio April 2012 Gemeente Schiedam Onderzoek & Statistiek O n d e r z o e k M e t r o p o o l r e g i o P a g i n a 1 Inleiding Belangrijke items in de samenwerking binnen de metropoolregio

Nadere informatie

Wijk Actie Plan Stiphout Warande 2017/2018. Versie

Wijk Actie Plan Stiphout Warande 2017/2018. Versie Wijk Actie Plan Stiphout Warande 2017/2018 Versie 20122016 Wijk Actie Plan (WAP) Stiphout Warande 2017/2018 Dit is het WAP van en voor Stiphout Warande voor het jaar 2017 en 2018 De wijkraad Stiphout Warande

Nadere informatie

Gebiedsvisie Florabuurt

Gebiedsvisie Florabuurt Gebiedsvisie Florabuurt Bewonersbijeenkomst 8 mei 2019 Agenda 1. Waar werken we aan en wat speelt er? 2. Waar staan we nu? 3. Wat willen we bereiken? 4. Hoe kunnen we dat doen? 5. In gesprek! 6. Welke

Nadere informatie

Leven in Leiden: Uitkomsten brainstorm Startbijeenkomst Sociaal Maatschappelijke Structuurvisie. Gemeente Leiden 6 april 2011

Leven in Leiden: Uitkomsten brainstorm Startbijeenkomst Sociaal Maatschappelijke Structuurvisie. Gemeente Leiden 6 april 2011 1. In 2025 is een kwart van de Leidse bevolking 65 jaar of ouder De vergrijzing is op dit moment in Leiden nog beperkt ten opzichte van de andere steden: 12% van de bevolking is 65+. Landelijk is dat nu

Nadere informatie

De Zweede FASE-3. Compleet & Verenigd. Realisatie afronding MFA De Zweede Boekelo Startnotitie december 2017

De Zweede FASE-3. Compleet & Verenigd. Realisatie afronding MFA De Zweede Boekelo Startnotitie december 2017 De Zweede FASE-3 Compleet & Verenigd Realisatie afronding MFA De Zweede Boekelo Startnotitie december 2017 2 Achtergrond & Historie Boekelo ijvert al sinds 1998, in samenwerking met de gemeente Enschede,

Nadere informatie

Beleidsplan Protestantse gemeente Sneek Inleiding

Beleidsplan Protestantse gemeente Sneek Inleiding Beleidsplan Protestantse gemeente Sneek 2018 2022 Kerk in de stad Inleiding De Protestantse Gemeente Sneek is ontstaan uit een samengaan van de Gereformeerde Kerk en de Hervormde Gemeente in Sneek. Deze

Nadere informatie

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Inleiding Weststellingwerf heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan een omgevingsvisie. De omgevingsvisie gaat over de toekomst van onze gemeente en is daarom

Nadere informatie

Sociocratisch praten over straten

Sociocratisch praten over straten Sociocratisch praten over straten Het concept-eindplaatje Samen met de bouw van de nieuwe sociale huurwoningen in Wûns op een sociocratische manier de openbare ruimte vorm geven Wat doen we vanavond? 1.

Nadere informatie

Sponsorboekje v.v. Sportpark Onder de Juffer

Sponsorboekje v.v. Sportpark Onder de Juffer Sponsorboekje v.v. Sportpark Onder de Juffer Tijdlijn S.G.V. November 1926 De voorloper van v.v. S.G.V., Woldjer Boys, wordt ingeschreven bij de Groninger Voetbalbond 1 mei 1941 Woldjer Boys fuseert met

Nadere informatie