VV Serooskerke. Resultaten maatschappelijke dialoog. Dinsdag 5 april, Zandput. Stop zoveel mogelijk bij elkaar. Achtergrond en doel dialoog

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VV Serooskerke. Resultaten maatschappelijke dialoog. Dinsdag 5 april, Zandput. Stop zoveel mogelijk bij elkaar. Achtergrond en doel dialoog"

Transcriptie

1 Resultaten maatschappelijke dialoog Serooskerke Dinsdag 5 april, Zandput Deelnemers Dorpsraad PKN gemeente SV Serooskerke Muziekvereniging EMM Zwembad De Goudvijver Ondernemersvereniging Welzijn Veere Basisschool De Wegwijzer VV Serooskerke Commissie Welzijn Gemeente Afwezig LTC Zer Oirts Stichting Kunst- en cultuurroute Het oude brandspuithuis Ronald Daniëlse, kernambtenaar Johan Geerse Henk Wondergem Izaäk Geschiere Henk Verweij Kees Geerse Marloes Wondergem Jerina Brasser Martijn Bouterse Marja Maas Iris Oomkens Willy de Nooijer Rene Ouwerkerk Jacco Onderdijk Hans van den Broeke Marjan te Roller Ton Engelaan Wim van der Vliet Lisette Kaashoek (verslag) Achtergrond en doel dialoog Achtergrond De verwachting is dat de omvang van de huidige voorzieningen in de toekomst mogelijk onder druk komt te staan vanwege onder andere de gemeentelijke financiën en demografische ontwikkelingen (o.a. dalende leerlingenprognoses). Het grootste deel van de gebouwen dateert uit de jaren 70. De gemeente staat aan de vooravond om keuzes te maken over (investeringen in) de gebouwen voor de toekomst: wordt het groot onderhoud, renovatie, nieuwbouw,? Dit betekent dat de gemeente keuzes moet maken. De opgave is om een bezuinigingstaakstelling te realiseren. Tegelijkertijd is er vanaf 2018 ruimte voor (nieuwe) investeringen en om maatschappelijke initiatieven te faciliteren (verduurzaming). Dit kan leiden tot nieuwe voorzieningen, maar dit zal niet alles zijn wat er nu is. In december dit jaar neemt de gemeenteraad een besluit over de visie maatschappelijk vastgoed. Doel Het doel is om in gesprek te gaan met verenigingen en organisaties in de kern om informatie te verzamelen. Dit gesprek is een verdiepingsslag op het dorpsplan en dan specifiek over de accommodaties. Stop zoveel mogelijk bij elkaar In de bijlage bij de uitnodigingsbrief staat over welke maatschappelijke voorzieningen het gaat.

2 Dorpsplan 2025 Doelstelling Serooskerke heeft per 1 januari 2020 een multifunctioneel dorpscentrum in De Zandput, waar jong en oud bij elkaar komt om te sporten, elkaar te ontmoeten en sociale contacten te onderhouden. Instrumenten De huidige faciliteiten Zandput vervangen door/uitbreiden met: 1. Nieuwe sportzaal 2. (Sport-/buurt-)café 3. Biljartgelegenheid 4. Verenigingszaal 5. Vergaderruimtes 6. Koppeling met zwembad. Sport- en spelgelegenheden voor ouderen. Dorpsplan is geen statisch plan De dialoog in het kort - Er is grote bereidheid tot samenwerking bij verenigingen en organisaties juist ook op het gebied van huisvesting. Op 11 mei wordt een eerste overleg gehouden om te bespreken wat ze voor elkaar kunnen betekenen. - De voorzieningen hebben een plaats gekregen in het dorpsplan: een nieuw multifunctioneel centrum. Over de locatie kan echter gepraat worden. De dorpsvisie is namelijk geen statisch plan. - De centrale ligging van het dorp op Walcheren kan beter benut worden; voorzieningen kunnen een regiofunctie hebben. - Het dorp wil graag de huidige voorzieningen houden. Misschien kan dit kleiner en compacter. - Het is belangrijk om voorzieningen zoals een gemeenschapscentrum in De Zandput te houden, de regiofunctie kan echter naar de buitenkant zoals naar Serooskerke-Oost. De school kan hierin een spilfunctie hebben. - De inventarisatie van de PKN gemeente over het multifunctioneel maken van de Johanneskerk heeft een duidelijke link met de visie van de gemeente en het gewenste nieuwe multifunctioneel gebouw. - In Serooskerke is er een relatief grote groep kinderen die buiten Serooskerke naar school gaat. Deze kinderen maken echter wel gebruik van de voorzieningen in Serooskerke. - Het verzoek is om plannen snel voortgang te laten krijgen en het traject met Serooskerke-Oost niet te lang naast elkaar te laten lopen.

3 Weergave dialoog Vragen en reacties vooraf De gemeente heeft nog geen urgentielijst gemaakt. Deze wordt later dit jaar opgesteld, onder andere op basis van behoeften. Een reactie vanuit de groep is dat de gemeente gegevens en prognoses heeft en dat daar de keuzes op gebaseerd moeten zijn. Het klopt dat er leerlingenprognoses zijn en die laten een daling zien, voor Serooskerke van circa 130 leerlingen in 2012 naar ongeveer 80 in De gemeente zal ook kijken naar de geografische ligging en naar de vraag. In het dorpsplan worden acties ondernomen om de kern aantrekkelijker te maken en dit kan leiden tot een positief effect in het aantal inwoners van de kern. Op de vraag of de gemeente hiermee rekening houdt, is de reactie dat dit meegenomen wordt. Tot slot is de vraag of de dialoog alleen gaat over Serooskerke of dat er ook gepraat kan worden over regionalisering. Regionalisering en centralisatie van functies is zeker een onderwerp dat besproken kan worden. Dit kan een onderwerp zijn binnen de gemeente, maar wellicht zelfs daarbuiten. Gebouw muziek is geschiedkundig een mooi gebouw, maar het is wel een oud gebouw Accommodaties in Serooskerke De PKN gemeente is ook bezig met accommodatiebeleid. In Serooskerke zijn er 2 kerken en 1 jeugdhonk in eigendom. De planning is om de Petruskerk in 2017 af te stoten en het jeugdhonk te verkopen. De gedachte is om de Johanneskerk multifunctioneel te maken, maar de vraag is hoe. Nu zijn er beperkte faciliteiten. Nauwer samenwerken met Gapinge, Veere en Vrouwenpolder kan ook op het gebied van huisvesting. Door samen te werken ontstaat er een grotere massa jeugd. De kerk ziet best een link met de visie van de gemeente. Relatie dorpsplan De voorzieningen hebben een plaats gekregen in dit plan. Over de locatie kan gepraat worden. Bij de uitvoering van het dorpsplan wordt ervan uitgegaan dat de genoemde partijen gezamenlijk optrekken. Een reactie vanuit de groep is dat het multifunctioneel karakter van de kerk en vergaderfaciliteiten niet perse bij de kerk hoeft, maar dat dit ook in de Zandput kan. De kerk staat hier voor open. De voetbal en de muziekvereniging zien mogelijkheden om hun accommodatie ook anders te benutten. De voetbalkantine bijvoorbeeld is overdag te gebruiken voor andere activiteiten. De muziekvereniging heeft hun oude gebouw gekocht van de gemeente. In de overeenkomst is opgenomen dat zij het gebouw niet mogen verhuren aan derden om concurrentie te voorkomen met de Zandput. In de gemeente zijn 2 à 3 muziekverenigingen met een eigen gebouw. EMM ziet als mogelijkheid om bijvoorbeeld de muziek uit Oostkapelle ook te laten repeteren in hun gebouw. De muziekverenigingen hebben minimaal 1 keer per jaar overleg, nu wat vaker vanwege muziek op school. De muziekverenigingen zijn nu bezig met het oprichten van een gezamenlijk jeugdorkest.

4 Gebruik De accommodaties zoals de gymzaal worden volgens de groep goed gebruikt, maar zijn wel gedateerd. De meeste zijn rond de 40 jaar oud. Een groot deel van de kinderen uit Serooskerke gaat naar school in Oostkapelle. Deze kinderen maken wel gebruik van de voorzieningen in hun dorp zoals van de voetbal en van de muziek. De inschatting van de groep is dat er zo n 140, 150 kinderen in Serooskerke wonen. De school is bezig met kinderopvang en er is een bedrijf dat de school wil sponsoren. Ouders moeten hun kinderen nu naar de opvang in Grijpskerke brengen. Wel zijn er gastouders in het dorp. Op de vraag vanuit de deelnemers hoe het staat met het aanbod in verhouding tot de grootte van de gemeente is de reactie dat de gemeente Veere ruim voorzien is met accommodaties. Zeker als je dit afzet tegen geldende kengetallen, maar maatwerk is ook belangrijk. Ligging en Serooskerke Oost De verenigingen en bijvoorbeeld het zwembad trekken ook kinderen uit andere kernen, de sportvereniging ook uit bijvoorbeeld Vrouwenpolder en Kamperland. De algemene mening is dat Serooskerke gunstig gelegen is op Walcheren en een regiofunctie kan hebben. Het dorp zou goed moeten insteken op deze centrale ligging. De gemeente heeft gronden in Serooskerke- Oost. De groep vindt het gebouw Zandput in Serooskerke-Oost wel erg in de periferie. De school zou echter een spilfunctie kunnen vervullen samen met een aantal andere voorzieningen. Het is belangrijk dat iedereen er bij gebaat is. De oproep aan de gemeente is om het hart niet uit Serooskerke te halen. De regiofunctie kan wel naar de buitenkant van het dorp. Binnen de Zandput liggen er prachtige mogelijkheden Vrijwilligers, exploitatie en samenwerking De voorzieningen hebben een plaats gekregen in dit plan. Over de locatie kan gepraat worden. Bij de uitvoering wordt ervan uitgegaan dat de genoemde partijen gezamenlijk optrekken. Voor de deelnemers is het geen reële gedachte dat de Zandput in de toekomst (volledig) door vrijwilligers wordt gerund. Professionele ondersteuning wel of niet van de gemeente zal nodig blijven. Een opmerking vanuit de groep is dat er meer vrijwilligers beschikbaar zijn voor het aantal taken als verenigingen samenvoegen. Ook wordt genoemd dat het dan misschien mogelijk is om bijvoorbeeld een verenigingsmanager in dienst te nemen. De bereidheid tot samenwerking is er, ook buiten Serooskerke. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking van de voetbal met Veere (1 team). In de toekomst komen er meer samengestelde teams. De biljart in Serooskerke werkt samen met die van Gapinge; ze blijven zelfstandig, maar spelen samen in De Zandput. Op 11 mei a.s. komen de verenigingen in Serooskerke bij elkaar om te bespreken wat ze voor elkaar kunnen betekenen.

5 En dan nog - Verduurzamen zwembad in de toekomst is nodig - Het bestuur van de PKN gemeente heeft nog geen ideeën over het multifunctioneel maken van de Johanneskerk; een werkgroep is dit aan het inventariseren. De kerk heeft aanvullende faciliteiten nodig - Serooskerke kan een regiofunctie hebben voor Veere, Gapinge, Vrouwenpolder, wellicht Grijpskerke Waar is het centrum? - Voetbal heeft de wens voor een kunstgrasveld. Dit past bij multifunctioneel gebruik, het biedt de mogelijkheid voor zomeractiviteiten en voor samenwerking met andere verenigingen. - De school en de sportvereniging zien graag een combinatie qua accommodatie tussen school en gymzaal, liever nog een sporthal - Laat trajecten van o.a. dit project en Serooskerke-Oost niet te lang naast elkaar lopen - De buurtbus kan faciliteren in het vervoer tussen kernen naar bijvoorbeeld de gymzaal of sporthal - De sportvereniging wil graag activiteiten aanbieden bij de school als naschools aanbod (continu rooster). De gemeente doet de suggestie om hier nu al een begin mee te maken. De vereniging mist een sportkantine. - De muziekverenging vindt de Zandput verouderd en niet best bereikbaar vanwege de verhogingen en trapjes. De vereniging is trots op het huidige gebouw uit Mensen hebben geholpen om het gebouw te renoveren, hier ligt een stukje emotie. Het heeft ook voordelen als je alleen als muziek bij elkaar zit. Desondanks staat de vereniging open voor gezamenlijke huisvesting. Aandachtspunt voor een nieuw gebouw is de opslag van instrumenten. - Een suggestie is om in het nieuwe gebouw meer ruimtes te maken dan nodig voor bijvoorbeeld ondernemers, horeca. Gas erop, momentum pakken bij het maken van plannen Hoop dat het zwembad nog 50 jaar bestaat Vragen en verzoeken uit de werkgroep - Cijfers demografische ontwikkelingen Serooskerke - Aantal leerlingen uit Serooskerke dat naar scholen in omliggende dorpen gaan Vervolg - De deelnemers ontvangen binnen twee weken een verslag - Dit najaar is er een plenaire terugkoppeling naar alle deelnemers - Vanuit de visie wordt een concrete uitvoeringsagenda gemaakt met bijbehorende begroting

Resultaten maatschappelijke dialoog Oostkapelle

Resultaten maatschappelijke dialoog Oostkapelle Resultaten maatschappelijke dialoog Oostkapelle Donderdag 7 april, Halve Maan Achtergrond en doel dialoog Deelnemers Dorpsraad Jaap Keijmel (+ Sportdorp) Wim van Maanen Gereformeerde Gemeente Elwin Dekker

Nadere informatie

Resultaten maatschappelijke dialoog Gapinge

Resultaten maatschappelijke dialoog Gapinge Resultaten maatschappelijke dialoog Gapinge Woensdag 25 mei 2016, Dorpshuis De Spil Achtergrond en doel dialoog Deelnemers Aanwezig Dorpsraad Jan Braam Idem Coby Sturm Sociëteit ter Gapinge Marijke Aarnoutse

Nadere informatie

Resultaten maatschappelijke dialoog

Resultaten maatschappelijke dialoog Resultaten maatschappelijke dialoog Veere Dinsdag 31 mei 2016, Verenigingsgebouw "Het Akkoord" Deelnemers Aanwezig Stadsraad Veere Toneelvereniging Tot Leringhe ende Vermaeck Shantykoor Het Veerse Scheepstuig

Nadere informatie

Resultaten maatschappelijke dialoog Koudekerke

Resultaten maatschappelijke dialoog Koudekerke Resultaten maatschappelijke dialoog Koudekerke Donderdag 19 mei, Couburg Deelnemers Scouting De Valkeniers Rene van der Toorn Erwin van den Broek Gymvereniging Koudekerke Angela Vonk Dorpsvereniging Koudekerke

Nadere informatie

Resultaten maatschappelijke dialoog

Resultaten maatschappelijke dialoog Resultaten maatschappelijke dialoog Zoutelande Donderdag 2 juni, De Soute Schakel Deelnemers Zoutelande Actief SV Willebrord TV De Golfbreker Koersbal Meliskerke-Zoutelande Bridgevereniging Zoutelande

Nadere informatie

Resultaten maatschappelijke dialoog Westkapelle

Resultaten maatschappelijke dialoog Westkapelle Resultaten maatschappelijke dialoog Westkapelle Donderdag 12 mei, Westkapelle Herrijst Deelnemers Dorpsraad Hans Minderhoud PKN Gemeente Jan Willem Reijnierse Vrouwen van Nu Dieneke Huibregtse Amely Weber

Nadere informatie

Resultaten maatschappelijke dialoog Domburg

Resultaten maatschappelijke dialoog Domburg Resultaten maatschappelijke dialoog Domburg Woensdag 18 mei 2016, Het Schuttershof Deelnemers Aanwezig Stadsraad Martijn de Roos Simon de Visser Schietvereniging Domburg Niek Smit Biljart (avond) Jaap

Nadere informatie

PARK LEUDAL-OOST AGENDA PARK LEUDAL-OOST VISIE PARK LEUDAL-OOST PARK LEUDAL-OOST GEBIED. PARK LEUDAL-OOST Kansen en bedreigingen

PARK LEUDAL-OOST AGENDA PARK LEUDAL-OOST VISIE PARK LEUDAL-OOST PARK LEUDAL-OOST GEBIED. PARK LEUDAL-OOST Kansen en bedreigingen AGENDA Park Leudal-Oost visie Definitiefase Proces Varianten Overleg / Discussie varianten Vervolg Klankbordoverleg 26 mei 2015 VISIE GEBIED Verenigingen Onderwijs Ongeorganiseerd Bedrijfsleven Natuur

Nadere informatie

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Stein. Stein 19 november 2018

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Stein. Stein 19 november 2018 Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Stein Stein 19 november 2018 Speelschema 1. Inleiding 2. Deel 1: Bevindingen uit Stein 3. Deel 2: Ontwikkelrichtingen 4. Afsluiting en vervolg Inleiding

Nadere informatie

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Meers. Meers 20 november 2018

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Meers. Meers 20 november 2018 Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Meers Meers 20 november 2018 Speelschema 1. Inleiding 2. Deel 1: Bevindingen uit Meers 3. Deel 2: Ontwikkelrichtingen 4. Afsluiting en vervolg Inleiding

Nadere informatie

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Kerensheide. Kerensheide 22 oktober 2018

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Kerensheide. Kerensheide 22 oktober 2018 Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Kerensheide Kerensheide 22 oktober 2018 Speelschema 1. Inleiding 2. Deel 1: Huidige situatie 3. Deel 2: Toekomstbeeld 4. Afsluiting en vervolg Verenigingen

Nadere informatie

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Urmond. Urmond 3 december 2018

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Urmond. Urmond 3 december 2018 Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Urmond Urmond 3 december 2018 Speelschema 1. Inleiding 2. Deel 1: Bevindingen uit Urmond 3. Deel 2: Ontwikkelrichtingen 4. Afsluiting en vervolg Inleiding

Nadere informatie

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Berg a/d Maas. Berg a/d Maas 10 oktober 2018

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Berg a/d Maas. Berg a/d Maas 10 oktober 2018 Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Berg a/d Maas Berg a/d Maas 10 oktober 2018 Speelschema 1. Inleiding 2. Deel 1: Huidige situatie 3. Deel 2: Toekomstbeeld 4. Afsluiting en vervolg Verenigingen

Nadere informatie

VOORZIENINGENPLAN ALTWEERTERHEIDE AMBTELIJK CONCEPT DINSDAG 31 JANUARI 2017

VOORZIENINGENPLAN ALTWEERTERHEIDE AMBTELIJK CONCEPT DINSDAG 31 JANUARI 2017 VOORZIENINGENPLAN ALTWEERTERHEIDE AMBTELIJK CONCEPT DINSDAG 31 JANUARI 2017 AGENDA 19.30 19.40 uur Opening door avondvoorzitter Ton Weekers 19.40 20.20 uur Presentatie voorzieningenplan 20.20 20.30 uur

Nadere informatie

Voorzieningenkaart Macharen

Voorzieningenkaart Macharen Voorzieningenkaart 2016-2030 Macharen Wat is er gedaan Algemeen Na de dorpsraad van oktober heeft een groep bewoners het initiatief genomen actie te ondernemen t.b.v. de voorzieningenkaart; Hieruit is

Nadere informatie

Verslag van de 2e werkgroepbijeenkomst Voorzieningenkaart Geffen

Verslag van de 2e werkgroepbijeenkomst Voorzieningenkaart Geffen Voorzieningenkaart Verslag van de 2e werkgroepbijeenkomst Voorzieningenkaart Geffen Op 12 november kwam de werkgroep voorzieningenkaart Geffen opnieuw bij elkaar om met elkaar te praten over de toekomst

Nadere informatie

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Meers. Meers 3 oktober 2018

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Meers. Meers 3 oktober 2018 Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Meers Meers 3 oktober 2018 Speelschema 1. Inleiding 2. Deel 1: Huidige situatie 3. Deel 2: Toekomstbeeld 4. Afsluiting en vervolg Verenigingen dorpen uitdagingen

Nadere informatie

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Elsloo. Elsloo 26 november 2018

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Elsloo. Elsloo 26 november 2018 Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Elsloo Elsloo 26 november 2018 Speelschema 1. Inleiding 2. Deel 1: Bevindingen uit Elsloo 3. Deel 2: Ontwikkelrichtingen 4. Afsluiting en vervolg Inleiding

Nadere informatie

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Elsloo. Elsloo 8 oktober 2018

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Elsloo. Elsloo 8 oktober 2018 Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Elsloo Elsloo 8 oktober 2018 Speelschema 1. Inleiding 2. Deel 1: Huidige situatie 3. Deel 2: Toekomstbeeld 4. Afsluiting en vervolg Verenigingen dorpen

Nadere informatie

onderdelen Wijk, buurt -en dorpshuizen onderwijs Overdekte sportaccommodaties Peuterspeelzalen en kinderopvang

onderdelen Wijk, buurt -en dorpshuizen onderwijs Overdekte sportaccommodaties Peuterspeelzalen en kinderopvang onderdelen Wijk, buurt -en dorpshuizen onderwijs Overdekte sportaccommodaties Peuterspeelzalen en kinderopvang Wat zijn wijk, buurt -en dorpshuizen accommodaties die de leefbaarheid en het welzijn in buurten,

Nadere informatie

Samenwerken met sport als maatschappelijke spil in uw dorp!

Samenwerken met sport als maatschappelijke spil in uw dorp! Samenwerken met sport als maatschappelijke spil in uw dorp! Agenda Voorstellen Vragen initiatiefnemers Kader sportverenigingen Trends & ontwikkelingen Aansprekende voorbeelden Evaluatie Voorstellen 3 ICSadviseurs

Nadere informatie

INFORMATIE AVOND. Herziening Accommodatiebeleid

INFORMATIE AVOND. Herziening Accommodatiebeleid Herziening Accommodatiebeleid Agenda voor vanavond Aanleiding herziening Totstandkomen huidig accommodatiebeleid Constateringen huidige tijdgeest Onderbouwing toekomst bestendige kaders voor beleid Insteek

Nadere informatie

Startbijeenkomst Westermar. 29 november 2017

Startbijeenkomst Westermar. 29 november 2017 Startbijeenkomst Westermar 29 november 2017 Agenda Startsituatie Stand van zaken Voorstellen stuurgroep Doelstellingen en ideeën Wensen huidige gebruikers Denktank Vervolg Planning Contact Kahoot quiz

Nadere informatie

Kadernotitie Maatschappelijk Vastgoed.

Kadernotitie Maatschappelijk Vastgoed. Kadernotitie Maatschappelijk Vastgoed. Omslag in denken Inleiding. De gemeente Veere is eigenaar en beheerder van flink wat vastgoed. Dat strekt van het gemeentehuis in Domburg tot toiletgebouwtjes op

Nadere informatie

Bespreeknotitie Uitgangspunten buurthuis van de toekomst en voorzieningen in algemeen

Bespreeknotitie Uitgangspunten buurthuis van de toekomst en voorzieningen in algemeen Bespreeknotitie Uitgangspunten buurthuis van de toekomst en voorzieningen in algemeen 24 september 2012 1 1. Aanleiding 1.1 Besluitvorming wijkcentra september 2011 en uitwerking In september 2011 heeft

Nadere informatie

Workshop Van Dorpshuis naar Huis van het dorp

Workshop Van Dorpshuis naar Huis van het dorp Workshop Van Dorpshuis naar Huis van het dorp Thema Van Dorpshuis naar Huis van het dorp Het gaat dus om verandering Rol Spirato en VKKL Ondersteunend voor zowel de accommodaties enerzijds als de gemeenten

Nadere informatie

Midden-Limburg Transitieatlas Voorzieningen. Masterclass 2 april 2015

Midden-Limburg Transitieatlas Voorzieningen. Masterclass 2 april 2015 Midden-Limburg Transitieatlas Voorzieningen Masterclass 2 april 2015 Bevolking Midden-Limburg Trends DEMOGRAFIE Ontgroening BEZUINIGINGEN PARTICIPATIE- MAATSCHAPPIJ Vergrijzing Bevolkingsdaling Urbanisatie

Nadere informatie

Beckum Oele Stepelo. Leefbaarheid van de kernen. En de. Toekomst van de gemeenschapsgebouwen

Beckum Oele Stepelo. Leefbaarheid van de kernen. En de. Toekomst van de gemeenschapsgebouwen Beckum Oele Stepelo Leefbaarheid van de kernen En de Toekomst van de gemeenschapsgebouwen Beckum Dorpsplan Acties t/m 2020 Agenda 20.00 Welkom (Paul ter Bekke), aanleiding en stappenplan (Tom Jannink)

Nadere informatie

Wat betekent het droombeeld voor. Inwoners - Belangen voor inwoners: alles ligt centraal, minder overlast in de kern, meer voorzieningen

Wat betekent het droombeeld voor. Inwoners - Belangen voor inwoners: alles ligt centraal, minder overlast in de kern, meer voorzieningen - Belangen voor inwoners: alles ligt centraal, minder overlast in de kern, meer voorzieningen - Gezamenlijk gebruik maken van accommodatie, minder kosten, samenwerken, vrijwilligers samen delen. Doorgroei

Nadere informatie

Zorg en ondersteuning in de gemeente Veere. Goed voor elkaar

Zorg en ondersteuning in de gemeente Veere. Goed voor elkaar Zorg en ondersteuning in de gemeente Veere Voorwoord In deze folder vindt u een overzicht van de belangrijkste Veerse professionele -en vrijwilligersorganisaties op het gebied van welzijn, zorg en ondersteuning.

Nadere informatie

Mei 2012 versie 1. WK versie 1

Mei 2012 versie 1. WK versie 1 2012 Mei 2012 versie 1 WK versie 1 Jong en oud samen in beweging De stichting de Buitenham heeft tot doel het bevorderen van het maatschappelijk welzijn van de inwoners van Varsselder-Veldhunten en omgeving

Nadere informatie

Mei 2012 versie 1. WK versie 1

Mei 2012 versie 1. WK versie 1 2012 Mei 2012 versie 1 WK versie 1 Jong en oud samen in beweging De stichting de Buitenham heeft tot doel het bevorderen van het maatschappelijk welzijn van de inwoners van Varsselder-Veldhunten en omgeving

Nadere informatie

Hart van Oosterwolde Verdere uitwerking Plan Hart van Oosterwolde

Hart van Oosterwolde Verdere uitwerking Plan Hart van Oosterwolde Hart van Oosterwolde Verdere uitwerking Plan Hart van Oosterwolde Initiatiefgroep VSCO 61 (voetbal) Dorpshuis De Heerdt (culturele activiteiten) Stichting Dorpsbelang Oosterwolde Stichting Sportvoorziening

Nadere informatie

Kloosterhaar voor elkaar!

Kloosterhaar voor elkaar! Wat vooraf ging Wat vindt ù belangrijk voor ons dorp? Deze vraag heeft Plaatselijk Belang in 2011 voorgelegd aan alle inwoners van. Van de 590 gezinnen die de enquête kregen voorgelegd heeft bijna de helft

Nadere informatie

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Stein. Oud-Stein & Stein-Centrum 24 oktober 2018

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Stein. Oud-Stein & Stein-Centrum 24 oktober 2018 Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Stein Oud-Stein & Stein-Centrum 24 oktober 2018 Speelschema 1. Inleiding 2. Deel 1: Huidige situatie 3. Deel 2: Toekomstbeeld 4. Afsluiting en vervolg

Nadere informatie

Samen leven in Leudal, klaar voor de toekomst!

Samen leven in Leudal, klaar voor de toekomst! Wat leeft en speelt er in jouw dorp? Naam dorp: Ell Herbestemming oude Ellenhof sociale huisvesting jongeren/ouderen Gymzaal upgraden naar sportzaal (competitie voor volleybal is nu onmogelijk) ook meer

Nadere informatie

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2014 AANDACHT VOOR VITALE KLEINE KERNEN IN TOEKOMSTIG GEMEENTELIJK BELEID

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2014 AANDACHT VOOR VITALE KLEINE KERNEN IN TOEKOMSTIG GEMEENTELIJK BELEID GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2014 AANDACHT VOOR VITALE KLEINE KERNEN IN TOEKOMSTIG GEMEENTELIJK BELEID In maart 2014 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Politieke partijen schrijven daarvoor hun verkiezingsprogramma

Nadere informatie

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Berg a/d Maas. Berg a/d Maas 28 november 2018

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Berg a/d Maas. Berg a/d Maas 28 november 2018 Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Berg a/d Maas Berg a/d Maas 28 november 2018 Speelschema 1. Inleiding 2. Deel 1: Bevindingen uit Berg a/d Maas 3. Deel 2: Ontwikkelrichtingen 4. Afsluiting

Nadere informatie

Tussenbijeenkomst 7 juni 2017

Tussenbijeenkomst 7 juni 2017 Wolkom op TJEDMAR HIEM Toekomstbestendige dorpsvoorzieningen Tzummarum en Firdgum Tussenbijeenkomst 7 juni 2017 Programma 7 juni 2017 1 Welkom door voorzitter DB 2 Presentatie Partoer: feiten en cijfers,

Nadere informatie

Werkplaats Voorzieningen- en accommodatieplan per kern 15 januari 2015

Werkplaats Voorzieningen- en accommodatieplan per kern 15 januari 2015 Werkplaats Voorzieningen- en accommodatieplan per kern 15 januari 2015 ICSadviseurs Ontstaansgeschiedenis Provincie Gelderland heeft 4 partijen bij elkaar gebracht in het kenniscentrum: VKK stimuleert

Nadere informatie

Uitwerking dorpsbijeenkomst accommodatieplan Tienray 3 februari 2016.

Uitwerking dorpsbijeenkomst accommodatieplan Tienray 3 februari 2016. Uitwerking dorpsbijeenkomst accommodatieplan Tienray 3 februari 2016. Liever samen een brug gebouwd die net iets te lang is dan alleen een brug gebouwd waarmee je de overkant niet bereikt. Doel van de

Nadere informatie

Datum: Dinsdag 27 augustus 2013 Hans, Kees, Marian, Harald, Jack, Jochem, Robert

Datum: Dinsdag 27 augustus 2013 Hans, Kees, Marian, Harald, Jack, Jochem, Robert Notulen bijeenkomst Dorpsraad Velp Datum: Dinsdag 27 augustus 2013 Aanwezig: Hans, Kees, Marian, Harald, Jack, Jochem, Robert Afwezig: René, Marieke Agenda 1 Opening Spreekuur voor gast om situatie brede

Nadere informatie

Beltrum is toe aan de Next step. Een passende woningvoorraad voor jong en oud en dus meer sturing op de BELTRUMSE behoefte!

Beltrum is toe aan de Next step. Een passende woningvoorraad voor jong en oud en dus meer sturing op de BELTRUMSE behoefte! Beltrum is toe aan de Next step Een passende woningvoorraad voor jong en oud en dus meer sturing op de BELTRUMSE behoefte! Maandag 28 november 2016 Beltrum,3.000 inwoners: 1. Bekend van Klompen, Survival,

Nadere informatie

Kansen pakken! Integraal accommodatiebeleid gemeente Zundert. Rijsbergen. 29 oktober ICSadviseurs

Kansen pakken! Integraal accommodatiebeleid gemeente Zundert. Rijsbergen. 29 oktober ICSadviseurs Kansen pakken! Integraal accommodatiebeleid gemeente Zundert Rijsbergen 29 oktober 2009 ICSadviseurs Doelstelling bijeenkomst Rijsbergen 1. Waarom een accommodatiebeleid voor de gemeente? 2. Wat gaan

Nadere informatie

MIDDEN TUSSEN DE MENSEN SPORT EN RECREATIE MOBILITEIT EN BEREIKBAARHEID.

MIDDEN TUSSEN DE MENSEN SPORT EN RECREATIE MOBILITEIT EN BEREIKBAARHEID. MIDDEN TUSSEN DE MENSEN De uitgangspunten van het CDA Koggenland zijn helder: je wilt werken voor je brood, je ziet om naar elkaar en je laat de wereld knap achter voor je kinderen. Het CDA staat voor

Nadere informatie

JAARPLAN 2018/

JAARPLAN 2018/ JAARPLAN 2018/2019 4-7-2018 JAARPLAN 2018/2019 SRGO biedt bewegingsruimte. Dat doet de stichting niet uitsluitend in het aanbieden en faciliteren van accommodaties. Bewegingsruimte biedt SRGO ook steeds

Nadere informatie

Onderwijshuisvesting Denekamp

Onderwijshuisvesting Denekamp Onderwijshuisvesting Denekamp Projectgroep Onderwijshuisvesting Denekamp VERSIE 01062017 DEF Inleiding Op 29 november 2011 heeft de gemeenteraad het rapport Samen Scholen 2030 vastgesteld. In dit rapport

Nadere informatie

Voorzieningenkaart Ravenstein

Voorzieningenkaart Ravenstein Voorzieningenkaart Ravenstein Waarom een voorzieningenkaart 2030? 1. Voorzieningen (gebouwen en sportvelden) kosten geld: ook als ze niet of niet vaak worden gebruikt 2. We hebben in Oss veel voorzieningen,

Nadere informatie

Voorzieningenkaart Ravenstein

Voorzieningenkaart Ravenstein Voorzieningenkaart Ravenstein Waarom een voorzieningenkaart 2030? 1. Voorzieningen (gebouwen en sportvelden) kosten geld: ook als ze niet of niet vaak worden gebruikt 2. We hebben in Oss veel voorzieningen,

Nadere informatie

Informatievoorziening Gemeenteraad 14 mei 2012, SportCafé t Hooge Wessel. Welkom Gemeenteraad & andere genodigden

Informatievoorziening Gemeenteraad 14 mei 2012, SportCafé t Hooge Wessel. Welkom Gemeenteraad & andere genodigden Informatievoorziening Gemeenteraad 14 mei 2012, SportCafé t Hooge Wessel Welkom Gemeenteraad & andere genodigden Informatievoorziening Gemeenteraad 14 mei 2012, SportCafé t Hooge Wessel Vaststelling Agenda

Nadere informatie

Raadsvoorstel *17.I001330* 17.I Vergaderdatum: 24 oktober 2017 Registratienummer: 2017/66 Agendapunt nummer: 14

Raadsvoorstel *17.I001330* 17.I Vergaderdatum: 24 oktober 2017 Registratienummer: 2017/66 Agendapunt nummer: 14 Raadsvoorstel Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 24 oktober 2017 Registratienummer: 2017/66 Agendapunt nummer: 14 Onderwerp Tijdelijke ondersteuning exploitatie kerk en gymzaal in Spoordonk

Nadere informatie

Zorg en ondersteuning in Gemeente Veere. Goed voor elkaar

Zorg en ondersteuning in Gemeente Veere. Goed voor elkaar Zorg en ondersteuning in Gemeente Veere Voorwoord In deze folder vindt u een overzicht van de belangrijkste Veerse professionele -en vrijwilligers organisaties op het gebied van welzijn, zorg en ondersteuning.

Nadere informatie

PLEIDOOI DOORONTWIKKELING HUIS VAN EEMNES TEN BEHOEVE VAN BEHOUD, VERSTERKEN EN VERBETERING VAN VOORZIENINGEN EN LEEFBAARHEID VOOR DE GEMEENSCHAP VAN

PLEIDOOI DOORONTWIKKELING HUIS VAN EEMNES TEN BEHOEVE VAN BEHOUD, VERSTERKEN EN VERBETERING VAN VOORZIENINGEN EN LEEFBAARHEID VOOR DE GEMEENSCHAP VAN Eemnes, 28 maart 2018. Onderwerp: Pleidooi Stichting Huis van Eemnes/St. De Hilt & Bibliotheek Gooi en meer in het kader van de noodzakelijke doorontwikkeling van het Huis van Eemnes als gemeenschapshuis

Nadere informatie

VOORBLAD RAADSVOORSTEL

VOORBLAD RAADSVOORSTEL VOORBLAD RAADSVOORSTEL ONDERWERP: Subsidieverlening t.b.v. een nieuw te bouwen Multifunctionele Centrum te Minnertsga (MFC). VOORSTEL 1. Aan de vereniging van Plaatselijk Belang te Minnertsga een eenmalige

Nadere informatie

Uitgangspunten de vijf O s;

Uitgangspunten de vijf O s; Evaluatie creativiteitssessie 8 april: Uitgangspunten de vijf O s; 1. Onderwijs 2. Opvang 3. Ontmoeting 4. Ontspanning 5. Ondersteuning In het oude schoolgebouw leslokalen multifunctioneel klaslokalen

Nadere informatie

HAALBAARHEIDSSTUDIE Nieuwbouw basisschool St. Jan te Leenderstrijp. Opdrachtgever Gemeente Heeze-Leende Jan Deckersstraat 2 5590 GA HEEZE

HAALBAARHEIDSSTUDIE Nieuwbouw basisschool St. Jan te Leenderstrijp. Opdrachtgever Gemeente Heeze-Leende Jan Deckersstraat 2 5590 GA HEEZE HAALBAARHEIDSSTUDIE Nieuwbouw basisschool St. Jan te Leenderstrijp Opdrachtgever Gemeente Heeze-Leende Jan Deckersstraat 2 5590 GA HEEZE Huisvestingsconsultancy Laride, Hart voor huisvesting Bastion 58

Nadere informatie

SLOTBIJEENKOMST DUURZAME ACCOMMODATIES 19 MEI 2015

SLOTBIJEENKOMST DUURZAME ACCOMMODATIES 19 MEI 2015 SLOTBIJEENKOMST DUURZAME ACCOMMODATIES 19 MEI 2015 Welkom Leon Geilen, wethouder Leefomgeving, wijkgericht werken en welzijn Deelnemers vanuit Gemeente Sittard-Geleen Corry de Koster Projectmanager Eugene

Nadere informatie

Dreumel multifunctionele accommodatie

Dreumel multifunctionele accommodatie Dreumel multifunctionele accommodatie bestaande basisschool bestaande sporthal van Heemstraweg Rooijsestraat Het vertrekpunt In de dorpskern van Dreumel in de gemeente West Maas en Waal stond de basisschool

Nadere informatie

gemeente Tubbergen *«

gemeente Tubbergen *« gemeente Tubbergen *«Aan de gemeenteraad Tubbergen, 8 maart 2013 Vergadering: Nummer: 18 maart 2013 16A Onderwerp: Subsidie verbouw en duurzaamheid de Gaarf Langeveen. Samenvatting raadsvoorstel: De Gaarf

Nadere informatie

1 Voorzieningen / ondernemersklimaat 104

1 Voorzieningen / ondernemersklimaat 104 1 Voorzieningen / ondernemersklimaat 104 1 A Stimuleren van ondernemers 14 1 A 1 Ondernemers bij elkaar brengen 9 1 A 2 Hulp bij opzetten bedrijf. 1 1 A 3 Verminderde regelgeving voor ondernemers op Stad.

Nadere informatie

Leefbaar Grashoek. Resultaten kerngesprekken, georganiseerd door Werkgroep Leefbaar Grashoek November 2013 april 2014

Leefbaar Grashoek. Resultaten kerngesprekken, georganiseerd door Werkgroep Leefbaar Grashoek November 2013 april 2014 Leefbaar Grashoek Resultaten kerngesprekken, georganiseerd door Werkgroep Leefbaar Grashoek November 2013 april 2014 Kerngesprekken, met wie? November 2013: verenigingen: sport en spel December 2013: verenigingen

Nadere informatie

TOEKOMST VAN DE SMELEHOF. Publicatie op website Smelehof oktober 2016

TOEKOMST VAN DE SMELEHOF. Publicatie op website Smelehof oktober 2016 TOEKOMST VAN DE SMELEHOF Publicatie op website Smelehof oktober 2016 Accommodatiebeleid Gemeente Venray Voor gemeenschapshuizen en wijkgebouwen Per 1 januari 2018 treedt overheid terug, accommodaties moeten

Nadere informatie

Samen werken aan talentontwikkeling Rotterdam, 16 februari 2017

Samen werken aan talentontwikkeling Rotterdam, 16 februari 2017 Samen werken aan talentontwikkeling Rotterdam, 16 februari 2017 Programma 1. Voorstellen 2. Beleidskader AKT 3. Programma en producten 4. Do s en dont s Mirjam Gosen Projectleider AKT Martijn Postuma Manager

Nadere informatie

Nadere regels en Beleidsregels multifunctionele accommodaties Drank- en horecaverordening

Nadere regels en Beleidsregels multifunctionele accommodaties Drank- en horecaverordening CVDR Officiële uitgave van Raalte. Nr. CVDR483988_1 8 mei 2018 Nadere regels en Beleidsregels multifunctionele accommodaties Drank- en horecaverordening De burgemeester van Raalte, Gelet op het besluit

Nadere informatie

Dat maakt Stein voor mij...

Dat maakt Stein voor mij... Dat maakt Stein voor mij... Ruimte uitwisselen (verenigingen in scholen) Bestaande accommodaties behouden blijven (Nattenhoven) Accommodatiebeleid gemeente vanuit toekomstvisie. Leegstand voorkomen. Dat

Nadere informatie

Onderwerp Kaders voor de toekomst van Golfbad Oss / Visie openbaar zwemwater in de gemeente Oss. Naam en telefoon. Portefeuillehouder

Onderwerp Kaders voor de toekomst van Golfbad Oss / Visie openbaar zwemwater in de gemeente Oss. Naam en telefoon. Portefeuillehouder Onderwerp Kaders voor de toekomst van Golfbad Oss / Visie openbaar zwemwater in de gemeente Oss. Datum 02-05-2017 Naam en telefoon Mark Megens Afdeling SMO Portefeuillehouder Kees van Geffen Aanleiding

Nadere informatie

Concept Raadsvoorstel

Concept Raadsvoorstel Concept Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Agendapunt: Sliedrecht, 6 oktober 2009 Onderwerp: Eindrapportage onderzoek capaciteit binnensportaccommodaties 2009. Voorgesteld besluit: 1.

Nadere informatie

Steenderen vitaal! Persbericht De 8 e Steen (datum )

Steenderen vitaal! Persbericht De 8 e Steen (datum ) Persbericht De 8 e Steen (datum 01-02-2018) Steenderen vitaal! Natuurlijk is Steenderen vitaal. Dat hebben we de afgelopen jaren wel bewezen met honderden vrijwilligers. Op diverse plekken in ons dorp

Nadere informatie

De Zweede FASE-3. Compleet & Verenigd. Realisatie afronding MFA De Zweede Boekelo Startnotitie december 2017

De Zweede FASE-3. Compleet & Verenigd. Realisatie afronding MFA De Zweede Boekelo Startnotitie december 2017 De Zweede FASE-3 Compleet & Verenigd Realisatie afronding MFA De Zweede Boekelo Startnotitie december 2017 2 Achtergrond & Historie Boekelo ijvert al sinds 1998, in samenwerking met de gemeente Enschede,

Nadere informatie

Uitvoering Voorzieningenkaart 2030

Uitvoering Voorzieningenkaart 2030 Uitvoering Voorzieningenkaart 2030 Bijeenkomst 1 november 2016 http://www.oss.nl/voorzieningenkaart 1 november 2016 1 Gemeente Oss: Gert-Jan van der Flier Peggy Mulderij Sjoerd Naus 1 november 2016 2 Uitvoering

Nadere informatie

Banter Boulevard. Verbinden - groen - duurzaam - zelfvoorzienend - slimruimtegebruik - flexibel DNA van Bant - samen -...

Banter Boulevard. Verbinden - groen - duurzaam - zelfvoorzienend - slimruimtegebruik - flexibel DNA van Bant - samen -... De ambitie van Bant - één dorpsschool Banter Boulevard Verbinden - groen - duurzaam - zelfvoorzienend - slimruimtegebruik - flexibel DNA van Bant - samen -... Concept Januari 2018 De ambitie van Bant

Nadere informatie

Vitaal Opsterland 2. Uitwerking visie op basisvoorzieningen en accommodaties 2010-2030 per dorp. Jacob Ottens Joke van der Veen

Vitaal Opsterland 2. Uitwerking visie op basisvoorzieningen en accommodaties 2010-2030 per dorp. Jacob Ottens Joke van der Veen Vitaal Opsterland 2 Uitwerking visie op basisvoorzieningen en accommodaties 2010-2030 per dorp Jacob Ottens Joke van der Veen Inhoud Aanleiding Doel: doorbreken ad hoc beslissingen door een samenhangend

Nadere informatie

Notitie toekomstig sportinfrastructuur gemeente Apeldoorn

Notitie toekomstig sportinfrastructuur gemeente Apeldoorn Notitie toekomstig sportinfrastructuur gemeente Apeldoorn Aanleiding: - Kerntakendiscussie 2010 - Voorjaarsnota 2011 en Zomernota 2012 - Nota Sportbeleid Vanaf 2013 te maken met: -Terugtredende overheid,

Nadere informatie

Informatie. WIJKGESPREK VREESWIJK 31 oktober 2016

Informatie. WIJKGESPREK VREESWIJK 31 oktober 2016 Informatie WIJKGESPREK VREESWIJK 31 oktober 2016 PROCES Tot nu toe: Inventarisatie schoollocaties (2015) Onderzoek sportlocaties (2015) Gesprekken met schoolbesturen, sportbesturen en gemeente (2015) Stadsgesprek

Nadere informatie

Sport- en (be)leefcampus De Braak. Hotspot voor beweging, gezondheid en onderwijs

Sport- en (be)leefcampus De Braak. Hotspot voor beweging, gezondheid en onderwijs Sport- en (be)leefcampus De Braak Hotspot voor beweging, gezondheid en onderwijs Voorwoord In 2016 hebben wij de Strategische Agenda van Helmond gepresenteerd. Bedoeld om kansen te verzilveren en de basis

Nadere informatie

TOEKOMST VAN DE SMELEHOF. Presentatie Stand van Zaken aan Dorpsforum 13 juni 2016

TOEKOMST VAN DE SMELEHOF. Presentatie Stand van Zaken aan Dorpsforum 13 juni 2016 TOEKOMST VAN DE SMELEHOF Presentatie Stand van Zaken aan Dorpsforum 13 juni 2016 Accommodatiebeleid Gemeente Venray Voor gemeenschapshuizen en wijkcentra Per 1 januari 2018 treedt overheid terug, centra

Nadere informatie

BIJLAGE 1: Overzicht economische activiteiten AFWEGINGEN / GEVOLG. ACTIVITEIT BETREFT GEBRUIKERS BEOORDELING Wet Markt en Overheid Exploitatie

BIJLAGE 1: Overzicht economische activiteiten AFWEGINGEN / GEVOLG. ACTIVITEIT BETREFT GEBRUIKERS BEOORDELING Wet Markt en Overheid Exploitatie BIJLAGE 1: Overzicht economische activiteiten Exploitatie Sportverenigingen sportaccommodaties en particulieren Verhuur en in gebruik geven van sporthal en -zalen en een zwembad Dit zijn economische Kosten:

Nadere informatie

Onderwerpen haalbaarheidsonderzoek De onderwerpen in het haalbaarheidsonderzoek zijn onderverdeeld in vier aandachtsgebieden:

Onderwerpen haalbaarheidsonderzoek De onderwerpen in het haalbaarheidsonderzoek zijn onderverdeeld in vier aandachtsgebieden: BIJLAGE 1 Onderwerpen haalbaarheidsonderzoek Onderwerpen haalbaarheidsonderzoek De onderwerpen in het haalbaarheidsonderzoek zijn onderverdeeld in vier aandachtsgebieden: Zeewolde 1. Huidige situatie 2.

Nadere informatie

Steven Dijk. Oorlogswinter 2013 Landelijke tournee Peer Gynt (Zuidelijk Toneel)

Steven Dijk. Oorlogswinter 2013 Landelijke tournee Peer Gynt (Zuidelijk Toneel) Steven Dijk 1952 geboren 1978-2002 raadslid PvdA Diemen 1986-1994 wethouder PvdA 1988 afgestudeerd econoom Vrije Universiteit 2002-2004 wethouder Leefbaar Diemen 2005-heden voorzitter Rekenkamercommissie

Nadere informatie

FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT DEEL A: VERANTWOORDING GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014

FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT DEEL A: VERANTWOORDING GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014 FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT 2013-2016 DEEL A: VERANTWOORDING 2014 GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014 AMATEURKUNST/BUITEN- SCHOOLSE CULTUUREDUCATIE PROJECT DOELSTELLINGEN FINANCIELE VERANTWOORDING

Nadere informatie

Waarom is het fijn wonen in Lierop en waarom moet Lierop leefbaar blijven?

Waarom is het fijn wonen in Lierop en waarom moet Lierop leefbaar blijven? Werkgroep Wonen Waarom is het fijn wonen in Lierop en waarom moet Lierop leefbaar blijven? Wonen in de natuur, in bosrijke- en heide-omgeving Wonen nabij grotere dorpen en steden, meteen goede busverbinding

Nadere informatie

Procesaanpak Sportbeleid gemeente Lingewaard 2015-2020

Procesaanpak Sportbeleid gemeente Lingewaard 2015-2020 Procesaanpak Sportbeleid gemeente Lingewaard 2015-2020 1 1. Inleiding. De huidige sportnotitie Sportbeleid beweegt door! is in december 2012 door de gemeenteraad vastgesteld. Deze notitie heeft betrekking

Nadere informatie

Thema: Toekomstige sportinfrastructuur gemeente Apeldoorn

Thema: Toekomstige sportinfrastructuur gemeente Apeldoorn Thema: Toekomstige sportinfrastructuur gemeente Apeldoorn - Kerntakendiscussie 2010 - Voorjaarsnota 2011 en Zomernota 2012 Vanaf 2013 te maken met terugtredende overheid: - Alleen bezig houdt met beleid

Nadere informatie

Uitvoeringsprogramma visiedocument inclusief financiële paragraaf "Sport- en welzijnsaccommodaties gemeente Olst- Wijhe"

Uitvoeringsprogramma visiedocument inclusief financiële paragraaf Sport- en welzijnsaccommodaties gemeente Olst- Wijhe Uitvoeringsprogramma visiedocument inclusief financiële paragraaf "Sport- en welzijnsaccommodaties gemeente Olst- Wijhe" Olst/Wijhe, september 2007. doc. nr.: 0749-4-BZ-MS 1. Uitvoeringsprogramma visiedocument

Nadere informatie

MFA Maarn. Een multifunctionele accommodatie voor Maarn (heden en toekomst)

MFA Maarn. Een multifunctionele accommodatie voor Maarn (heden en toekomst) MFA Maarn Een multifunctionele accommodatie voor Maarn (heden en toekomst) Inhoudsopgave Huidig eigendom en gebruik Partijen huidige en toekomstige gebruikers Plan en project Projectkaders Besluitvorming

Nadere informatie

Bijeenkomst Project Aantrekkelijk Rekken traject leefbaarheid

Bijeenkomst Project Aantrekkelijk Rekken traject leefbaarheid NOTULEN Bijeenkomst Project Aantrekkelijk Rekken traject leefbaarheid Vergaderdatum : 31 oktober 2018 Tijd : 20.00 21.30 uur Plaats : Den Hof, Rekken 1. Opening Lotte heet iedereen welkom op deze informatieavond

Nadere informatie

IDOP Nederwetten: Sociale cohesie en Toekomstbestendigheid

IDOP Nederwetten: Sociale cohesie en Toekomstbestendigheid IDOP Nederwetten: Sociale cohesie en Toekomstbestendigheid Resultaten onderzoek en vervolg Januari 2013, Leonie Schijven & Albert Aalvanger Inhoud van de presentatie IDOP (kader) Uitvoering IDOP Nederwetten

Nadere informatie

Bijeenkomst Ôs/Oos Dörp: Welkom! 3 december 2015

Bijeenkomst Ôs/Oos Dörp: Welkom! 3 december 2015 Bijeenkomst Ôs/Oos Dörp: Welkom! 3 december 2015 Mededelingen Avondvoorzitter: Jan Custers Huishoudelijk: telefoon uit/stil, discussie graag via de microfoon. Wie is er allemaal aanwezig? Onderlinge rolverdeling:

Nadere informatie

Raadsbesluit blad : 1 van 5

Raadsbesluit blad : 1 van 5 Raadsbesluit blad : 1 van 5 Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 76063 Datum : 2 september 2014 Programma : Onderwijs Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M.J.T.G.

Nadere informatie

Transitieatlas: een instrument om voorzieningen in samenhang te optimaliseren

Transitieatlas: een instrument om voorzieningen in samenhang te optimaliseren Transitieatlas: een instrument om voorzieningen in samenhang te optimaliseren Een gevolg van de demografische transitie is dat er verschillende mismatches ontstaan tussen de vraag naar en het aanbod van

Nadere informatie

Doelstelling HKO: Samenwerking met Lumens Groep. HKO Houd het Klooster open 26-11-2015. Behoud Klooster voor het verenigingsleven in Waalre-dorp

Doelstelling HKO: Samenwerking met Lumens Groep. HKO Houd het Klooster open 26-11-2015. Behoud Klooster voor het verenigingsleven in Waalre-dorp Doelstelling HKO: Behoud Klooster voor het verenigingsleven in Waalre-dorp Samenwerking met Lumens Groep INITIATIEFGROEP: HKO Houd het Klooster open HARRIE DE GREEF VOORZITTER SENIORENVERENIGING WAALRE,

Nadere informatie

Beoordeling aanvraag dorpshuis De Groeve.

Beoordeling aanvraag dorpshuis De Groeve. Beoordeling aanvraag dorpshuis De Groeve. Algemeen. Dorpshuis De Groeve is in 2002 ingrijpend gerenoveerd en verdubbeld kwa grootte. Het dorpshuis is nu ca. 260 m2 groot. Normaal gesproken zijn gebouwen

Nadere informatie

Zetten 2025 Levendig, verbonden en duurzaam

Zetten 2025 Levendig, verbonden en duurzaam Zetten 2025 Levendig, verbonden en duurzaam Zicht op Zetten Wij zijn Zicht op Zetten, een burgerinitiatief waarvoor circa twintig Zettenaren zich vrijwillig inzetten. We zijn gestart met de wens om vanuit

Nadere informatie

Plaatselijk Belang Raerd. dit is ús doarp dèr wol we wenje

Plaatselijk Belang Raerd. dit is ús doarp dèr wol we wenje 2018-2022 Plaatselijk Belang Raerd dit is ús doarp dèr wol we wenje Voorwoord Plaatselijk Belang Raerd dit is ús doarp dèr wol we wenje Beste lezer, Met trots presenteren wij u de Dorpsvisie 2018-2022.

Nadere informatie

Aanpak om te komen tot accommodatiebeleid

Aanpak om te komen tot accommodatiebeleid Aanpak om te komen tot accommodatiebeleid De ultieme doelstelling voor Achtkarspelen is dat alle inwoners gelukkig zijn en in veilige en gezonde omstandigheden leven, wonen, opgroeien, leren en werken.

Nadere informatie

-t- Gemeente '~~I~Emmen A~~ Sport en Cultuur. Aan de raad van de gemeente Emmen Geachte leden van de raad,

-t- Gemeente '~~I~Emmen A~~ Sport en Cultuur. Aan de raad van de gemeente Emmen Geachte leden van de raad, Raadhuisplein 1 7811 AP Emmen t. 140591 f. 0591 685599 Postbus 30001 7800 RA Emmen e. gemeente@emmen.nl i. gemeente.emmen.nl (b A~~ Gemeente '~~I~Emmen -t- Aan de raad van de gemeente Emmen Sport en Cultuur

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 24-11-2015 Nummer voorstel: 2015/80

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 24-11-2015 Nummer voorstel: 2015/80 1 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 24-11-2015 Nummer voorstel: 2015/80 Voor raadsvergadering d.d.: 08-12-2015 Agendapunt: 23 Onderwerp:

Nadere informatie

Raadsvoorstel Sportvisie

Raadsvoorstel Sportvisie gemeente Eindhoven 16R7018 Raadsnummer Inboeknummer 16bst01331 Beslisdatum B&W 18 oktober 2016 Dossiernummer 16.42.751 Raadsvoorstel Sportvisie Inleiding We bieden u bijgaand de nieuwe Sport en Beweegvisie

Nadere informatie

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Geschreven door: Daan Boers Inleiding Om het Kulturhus Wekerom bekendheid te geven en om de mensen te informeren over de activiteiten in het Kulturhus,

Nadere informatie

Brede school Broek in Waterland (BSB) Startnotitie

Brede school Broek in Waterland (BSB) Startnotitie Brede school Broek in Waterland (BSB) Startnotitie Startnotitie Brede School Broek in Waterland Fase: start T.b.v. Project Start Up (PSU) en collegebehandeling Versie september 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding...2

Nadere informatie