.Elzenburg..What elze?.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download ".Elzenburg..What elze?."

Transcriptie

1 Notitie..Elzenburg..What elze?.

2 Inleiding Voor u ligt de notitie Elzenburg. What elze? waarin D66 Vught de mogelijkheid lanceert om de nieuwbouw van een scholencluster in Vught-Zuid vlot te trekken, waarbij aan de wensen van alle betrokken partijen voldaan wordt. Zoals al enige jaren bekend willen de basisscholen De Wieken en De Baarzen afscheid nemen van hun sterk gedateerde gebouwen en samen verder op één plek. Hoewel daarvoor al vele jaren Elzenburg in beeld is (terrein tussen Brabantlaan, Molenstraat, Molendwarsstraat en Lidwinastraat), wil het overkoepelende onderwijsorgaan Leijestroom beslist niet naar die plek. Jammer, want die plek biedt zeer veel voordelen, mogelijkheden en kansen. Het is dan ook de grote wens van D66 om op Elzenburg een nieuwe, brede school te bouwen. In deze notitie staat hoe we dat -met inachtneming van alle wensen- kunnen bereiken Fractie D66 Vught Birgit Cordes Fons Potters I: E: info@d66vught.nl

3 Uitgangspunt D66 Vught D66 gaat voor het beste onderwijs en dus automatisch voor de beste onderwijshuisvesting. De gemeente gaat weliswaar alleen over de stenen van scholen, maar goede onderwijshuisvesting draagt bij aan betere resultaten van leerlingen. Bovendien biedt nieuwe huisvesting de kans tot verbreding: niet alleen basisonderwijs, maar ook een plek voor kinderopvang, buitenschoolse opvang, activiteiten uit de wijk en zelfs schoolwoningen. Voor de bouw van een nieuw scholencluster in Vught-Zuid liggen miljoenen euro s klaar. Het gevaar bestaat zelfs dat Den Haag deze afpakt als Vught ze niet tijdig uitgeeft aan het doel waarvoor het gereserveerd is: onderwijshuisvesting. Vught heeft de afgelopen jaren een gigantische inhaalslag gemaakt bij het opknappen en bouwen van alle soorten scholen. Nieuwbouw en renovatie bij/van het Maurick College. Vught-Noord krijgt in plaats van t Molenven een nieuw scholencluster. Ook Cromvoirt krijgt een nieuwe school. De openbare scholen De Lichtstraat en De Piramide hebben sinds enkele jaren al een nieuw gebouw en De Springplank en De Schalm zijn grondig opgeknapt. Over het nieuwe scholencluster dat gaat bestaan uit de huidige basisscholen De Wieken en De Baarzen is nog geen besluit genomen is. D66 Vught is daar bezorgd over, omdat beide schoolgebouwen zeer gedateerd zijn. Ook de kinderen op die scholen verdienen een up-to-date onderkomen. Niet over een jaar of vijf als een groot deel van de huidige leerlingen al op de middelbare school zit, maar sneller. D66 vindt spreiding van scholen door Vught van groot belang. Een deel van de ouders kiest de school met de benen. De andere groep kiest voor een ander onderwijstype, dat wellicht wat verder van huis ligt. Het is goed dat er in Vught ook echt wat te kiezen valt. En dat wat er is, moet verspreid over Vught liggen, alleen al om iedereen die de school met de benen kiest goed te bedienen.

4 Elzenburg: de voordelen, mogelijkheden en kansen Voor D66 is er in Vught-Zuid maar één logische plek voor een nieuw scholencluster, inclusief kinderopvang, peuterspeelzaal en naschoolse opvang: Elzenburg. Tot 2012 zat het VMBO van het Maurick College op die plek tussen Brabantlaan, Molenstraat, Molendwarsstraat en Lidwinastraat. Een greep uit de vele voordelen van deze locatie: De plek ligt centraal in Vught-Zuid. Het is uniek dat er zo n lap grond braak ligt voor een brede school, midden in de wijk. De lap grond is zelfs te groot voor alleen een school. Op termijn kunnen er nog een hoop huizen naast gebouwd worden. Er is dus ook ruimte genoeg voor alle andere voorzieningen; de onderdelen die het nieuwe cluster gaan vormen kunnen alle kanten op. De omgeving is al een school gewend; een veel grotere dan het geplande scholencluster. Er staat ook geen bebouwing pal naast het inmiddels met graszaad ingezaaide lege terrein. Het terrein is bouwrijp; er kan snel begonnen worden met de bouw op dit stuk braakliggende grond, eigendom van de gemeente Vught. Bovendien hoeft er geen bestemmingsplan gewijzigd te worden. Een klein deel van het voormalige Elzenburg is blijven staan. Daar worden op korte termijn alle jeugd- en jongerenactiviteiten gehuisvest. De nieuwe school heeft al die faciliteiten (zaal voor optredens, handenarbeidlokaal etc.) naast de deur en zijn tijdens schooluren altijd beschikbaar. Er is voldoende ruimte voor een veilige verkeersafwikkeling, zoals de aanleg van voldoende parkeerplaatsen en een kiss &ride-zone. Er liggen tal van duurzame kansen aangezien er met het jeugd- en jongerencentrum én een aantal nog te bouwen huizen energieneutraal gebouwd kan worden. Als alleenstaand cluster is energieneutraal bouwen nog niet haalbaar, in een groter geheel wél. Een deel van het scholencluster kan ook multifunctioneel ingezet worden. Het gaat dat uiteraard om de sporthal, maar een deel kan ook als ontmoetingsplek van de wijk. Omwonenden geven al lange tijd aan dat daar behoefte aan is.

5 Probleem Leijestroom, het overkoepelende schoolbestuur van De Wieken en De Baarzen, wil niet naar de locatie Elzenburg, omdat de ouders van De Baarzen de drukke Wolfskamerweg niet over willen steken. De eerste keuze van Leijestroom is het Lidwinaveld, omdat die plek het meeste aanzien zou hebben. Maar het Lidwinaveld is geen optie. Bouwen op het Lidwinaveld gaat in tegen (be)staande afspraken met omwonenden. Daarnaast is bouwen aldaar in strijd met het bestemmingsplan. Het Lidwinaveld is aangemerkt als evenemententerrein. Hoewel er in een jaar maar een paar evenementen zijn, zegt dat niets over de waarde en de waardering van het terrein. Het gaat hier niet om de kwantiteit, maar de mogelijkheid. Voor Vught-Zuid heeft het Lidwinaveld belangrijke ruimtelijke waarde. Een dichtbebouwd gebied heeft die ruimte nodig. Als niet iedereen het daarover eens was, was het veld de afgelopen jaren allang een keer volgebouwd. En dat die intentie niet is, is ook beloofd aan buurtbewoners. Spel, sport en ontmoeting, ook dat is een kernwaarde van het Lidwinaveld. Met een eigen Jongeren Ontmoetingsplek (JOP), goals, baskets en een honden uitlaatplek wordt het Lidwinaveld veelvuldig gebruikt. Zelfs al zou je al deze afspraken loslaten, is het onmogelijk om de school verkeerstechnisch op een veilige manier te ontsluiten. Los daarvan is deze plek voor D66 onbespreekbaar. Hoewel de direct beschikbare locatie Elzenburg op letterlijk een steenworp afstand ligt van het Lidwinaveld en de kinderen van De Baarzen ook hier de drukke Wolfskamerweg over moeten steken, wil Stichting Leijestroom niet naar Elzenburg. De tweede keuze van Leijestroom is de plek waar nu De Baarzen is. De gemeente kan geen enkele school dwingen naar een bepaalde plek te verhuizen. En dat is volgens D66 maar goed ook. Tegelijkertijd moet de gemeente er alles aan doen om van gedateerde en achterhaalde schoolgebouwen af te komen. Zorgvuldigheid in een keuze staat uiteraard voorop, maar een patstelling draagt op geen enkele manier bij aan een oplossing, laat staan dat het de snelheid van het proces ten goed ekomt. Voor nieuwbouw voor De Baarzen en De Wieken valt het Lidwinaveld af. Voor die plek lijkt in de gemeenteraad sowieso geen meerderheid te zijn. In feite is de tweede keuze van Leijestroom dus de eerste keuze: de plek waar nu De Baarzen gehuisvest is, pal naast openbare basisschool De Lichtstraat. Het is dan ook logisch dat die locatie in beeld komt. Deze heeft wel wat nadelen: De ruimte voor nieuwbouw is er erg beperkt, je moet wel de hoogte in. De scholen in Vught-Zuid zijn dan niet verspreid gelegen. De Lichtstraat en het nieuwe scholencluster op vrijwel dezelfde plek levert een enorme verkeersstroom op. De geografisch meest logische en direct beschikbare plek Elzenburg blijft onbebouwd.

6 Oplossing Basisschool De Wieken verhuist naar De Lichtstraat, de school pal naast De Baarzen. Ook De Baarzen kan deels in het gebouw van De Lichtstraat. Tegelijkertijd krijgt De Lichtstraat een splinternieuwe school op de locatie Elzenburg. Deze optie heeft nogal wat voordelen: De wens van de Stichting Leijestroom wordt gehonoreerd: de tweede keuze, wat in feite de eerste keuze is, omdat het Lidwinaveld geen reële optie is De gemeente biedt adequate huisvesting aan voor de leerlingen die nu nog in de gedateerde gebouwen van De Wieken en De Baarzen zitten. Er is op die plek volop ruimte voor De Wieken en De Baarzen in een school die pas een paar jaar oud is en dus nauwelijks aangepast hoeft te worden De twee scholenclusters in Vught-Zuid komen verspreid over de wijk te liggen Het lijkt op het eerste gezicht misschien vreemd om een nieuwe school te bouwen voor een school die pas een nieuw onderkomen heeft. Toch denkt D66 dat hier de oplossing kan liggen. Alle betrokken partijen krijgen immers hun zin. De Lichtstraat, tot dusver geen direct betrokkene, zou verleid kunnen worden om de niet zo voor de hand liggende stap te zetten om te gaan verhuizen. Het gebouw van de Lichtstraat is nog up- to-date, maar door het bouwen van een compleet nieuwe school kunnen verbeteringen of extra wensen, die er altijd zijn, gerealiseerd worden. Er liggen miljoenen klaar om een nieuw scholencluster te bouwen. De Lichtstraat heeft al een prachtig schoolgebouw, maar het kan natuurlijk altijd nog mooier. D66 stelt dat als OJBS De Lichtstraat die stap zou willen zetten, er optimaal gekeken moet worden naar de wensen. Vervolgtraject D66 roept het gemeentebestuur op verkennende gesprekken te gaan voeren. Als blijkt dat de Lichtstraat wil verhuizen naar een gloednieuw, zelf te ontwerpen schoolgebouw op Elzenburg is dat winst voor alle betrokken partijen en niet op de laatste plaats de kinderen die nu nog in achterhaalde schoolgebouwen les krijgen.

Adviesnota aan Gemeenteraad

Adviesnota aan Gemeenteraad Onderwerp Voorziening verhuizing MOZON en huisvesting Klimboom Datum 17 mei 2016 Naam steller Ger Last Kenmerk Teammanager Ernst-Jan Meerbeek Team Maatschappelijke ontwikkeling Voorstel 1. Vaststellen

Nadere informatie

2. De opbrengstpotentie van het huidige schoolterrein aan het Ot en Sienpad

2. De opbrengstpotentie van het huidige schoolterrein aan het Ot en Sienpad Keuzenotitie scholencomplex Ot en Sienpad Huissen De Financiële aspecten. Naast de algemene notitie met de bijbehorende 6 bijlagen waarin de voor- en nadelen en de omgeving factoren en de financiële gevolgen

Nadere informatie

Afwegingskader locatiekeuze nieuwbouw onderwijshuisvesting Boekel

Afwegingskader locatiekeuze nieuwbouw onderwijshuisvesting Boekel Afwegingskader locatiekeuze nieuwbouw onderwijshuisvesting Boekel Mark van den Elzen april 2015 1. Inleiding Op 11 december 2014 heeft de gemeenteraad van Boekel de notitie Toekomst onderwijshuisvesting

Nadere informatie

Verslag van de 2e werkgroepbijeenkomst Voorzieningenkaart Geffen

Verslag van de 2e werkgroepbijeenkomst Voorzieningenkaart Geffen Voorzieningenkaart Verslag van de 2e werkgroepbijeenkomst Voorzieningenkaart Geffen Op 12 november kwam de werkgroep voorzieningenkaart Geffen opnieuw bij elkaar om met elkaar te praten over de toekomst

Nadere informatie

Bijlage 1: Locaties met voor- en nadelen.

Bijlage 1: Locaties met voor- en nadelen. Hieronder is de tabel met de weging van de locaties: De diverse onderdelen zijn gescoord op 0-1-2 waarbij hoe hoger de score, hoe beter het onderdeel. locaties Afmeting, grootte van terrein 8.000 Galamaschool

Nadere informatie

Onderwijshuisvestingsbeleid gemeente Utrecht. Onderzoeksplan

Onderwijshuisvestingsbeleid gemeente Utrecht. Onderzoeksplan Onderwijshuisvestingsbeleid gemeente Utrecht Onderzoeksplan Rekenkamer Utrecht 16 februari 2009 1 Inleiding Vanuit de raadsfracties van het CDA en de VVD kwam in 2008 de suggestie aan de Rekenkamer om

Nadere informatie

Startbijeenkomst Westermar. 29 november 2017

Startbijeenkomst Westermar. 29 november 2017 Startbijeenkomst Westermar 29 november 2017 Agenda Startsituatie Stand van zaken Voorstellen stuurgroep Doelstellingen en ideeën Wensen huidige gebruikers Denktank Vervolg Planning Contact Kahoot quiz

Nadere informatie

Wie wordt de bouwheer?

Wie wordt de bouwheer? november 2013 het fundament Nieuwbouw en renovatie Wie wordt de bouwheer? 26 het fundament november 2013 Bij nieuwbouw en renovatie van schoolgebouwen is het nodig dat iemand de regie heeft. Dit zogenoemde

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord 18 en 20 september 2012 Algemeen Wat wordt er ontwikkeld in de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord? In de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord worden circa

Nadere informatie

mfa luyksgestel De gemeente Bergeijk, het schoolbestuur SKOzoK, woningcorporatie Wooninc. en gemeenschapscentrum Den Eijkholt

mfa luyksgestel De gemeente Bergeijk, het schoolbestuur SKOzoK, woningcorporatie Wooninc. en gemeenschapscentrum Den Eijkholt impressie vanaf de Boogerd HET PLAN raat t kapellers De gemeente Bergeijk, het schoolbestuur SKOzoK, woningcorporatie Wooninc. en gemeenschapscentrum Den Eijkholt zetten zich in voor de multifunctionele

Nadere informatie

Memo. Geachte leden van de raad,

Memo. Geachte leden van de raad, Memo Aan : Gemeenteraad Van : Henk Veldhuizen Doorkiesnummer : (0343) 56 57 00 Datum : 23-10-2015 Afschriften : Beja Burema, Jan Pieters, Alies Oprel, Roel Rutten en Hans Zijp Betreft : Quick scan alternatief

Nadere informatie

De nieuwe school gaat door!

De nieuwe school gaat door! De nieuwe school gaat door! Na jaren van vergaderen en stemmingen in de gemeenteraad van Weert, is op 25 februari 2015 eindelijk het definitieve besluit gevallen: Laar krijgt een nieuwe school aan de Aldenheerd.

Nadere informatie

Zelf je schoolgebouwen onderhouden

Zelf je schoolgebouwen onderhouden Denk nú al na en overleg met gemeente en collega-besturen Zelf je schoolgebouwen onderhouden 14 Lusten en lasten Een aantal besturen vindt het een probleem dat het onderhoud op één datum wordt overgeheveld,

Nadere informatie

Rapport Vergelijkend locatieonderzoek nieuwbouw onderwijshuisvesting Boekel. Mark van den Elzen Oktober 2015

Rapport Vergelijkend locatieonderzoek nieuwbouw onderwijshuisvesting Boekel. Mark van den Elzen Oktober 2015 Rapport Vergelijkend locatieonderzoek nieuwbouw onderwijshuisvesting Boekel Mark van den Elzen Oktober 2015 1. Inleiding Op 11 december 2014 heeft de gemeenteraad van Boekel besloten een verkenning nieuwbouw

Nadere informatie

Huisvestingsplan Scholen

Huisvestingsplan Scholen Variant 1: Renovatie op Van Damstraat Renovatie van de school op de huidige locatie Geen bestemmingsplanwijzigingen nodig Goed bereikbaar voor langzaam verkeer Geen afboeking van de boekwaarde bestaande

Nadere informatie

Procesdossier: Onderwijshuisvesting Bijgewerkt tot 29 november 2011

Procesdossier: Onderwijshuisvesting Bijgewerkt tot 29 november 2011 Procesdossier: Onderwijshuisvesting Bijgewerkt tot 29 november 2011 Datum bijeenkomst Voorstel Standpunten t.a.v. besluit Besluit In het kader van/ 30-10-07 Vaststellen van het integraal Huisvestingsplan

Nadere informatie

Informatie. WIJKGESPREK VREESWIJK 31 oktober 2016

Informatie. WIJKGESPREK VREESWIJK 31 oktober 2016 Informatie WIJKGESPREK VREESWIJK 31 oktober 2016 PROCES Tot nu toe: Inventarisatie schoollocaties (2015) Onderzoek sportlocaties (2015) Gesprekken met schoolbesturen, sportbesturen en gemeente (2015) Stadsgesprek

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Onderwerp. : Ruimte en Samenleving

RAADSVOORSTEL. Onderwerp. : Ruimte en Samenleving RAADSVOORSTEL Onderwerp : Toepassen gemeentelijke coördinatieregeling voor basisschool met buitenschoolse opvang in de Spijkvoorderenk. Raadsvergadering : 13 januari 2010 Politieke markt d.d.: - Agendapunt

Nadere informatie

Relatie met visiedocument/programmabegroting en relatie met de beoogde maatschappelijke effecten

Relatie met visiedocument/programmabegroting en relatie met de beoogde maatschappelijke effecten G e m e e n t e V o e r e n d a a l Voerendaal, d.d. 24 september 2007 Nummer 2007/5/14 Portefeuillehouder Wethouder Bressers Afdeling Beleid Programma Openbare ruimte als visitekaartje Product Jeugdhome

Nadere informatie

Brede Maatschappelijke Voorziening de Vlieger Deurne

Brede Maatschappelijke Voorziening de Vlieger Deurne Brede Maatschappelijke Voorziening de Vlieger Deurne Leren / Multifunctioneel #basisonderwijs - #bredemaatschappelijkevoorziening - #BIM - #revit Op 26 februari 2016 vond de feestelijke opening plaats

Nadere informatie

College van gedeputeerde Staten. Provincie Overijssel. Postbus 10078, 8000 GB Zwolle. Geachte gedeputeerde,

College van gedeputeerde Staten. Provincie Overijssel. Postbus 10078, 8000 GB Zwolle. Geachte gedeputeerde, College van gedeputeerde Staten Provincie Overijssel Postbus 10078, 8000 GB Zwolle Geachte gedeputeerde, Graag willen wij als inwoners en belangenorganisaties van Giethoorn middels deze brief reageren

Nadere informatie

Klankbordgroep Karekietpark Purmerend 18 juli 2017

Klankbordgroep Karekietpark Purmerend 18 juli 2017 Klankbordgroep Karekietpark Purmerend info@karekietpark-purmerend.nl 18 juli 2017 Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap T.a.v. de minister Mevrouw dr. M. Bussemaker Postbus 16375 2500 BJ Den

Nadere informatie

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Meers. Meers 20 november 2018

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Meers. Meers 20 november 2018 Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Meers Meers 20 november 2018 Speelschema 1. Inleiding 2. Deel 1: Bevindingen uit Meers 3. Deel 2: Ontwikkelrichtingen 4. Afsluiting en vervolg Inleiding

Nadere informatie

D. Meeuwsen raad februari 2010

D. Meeuwsen raad februari 2010 6 D. Meeuwsen 040-2083588 dme@valkenswaard.nl Brede school de Vlaswiek. 10raad00037 25 februari 2010 Nu het integrale plan Taxandria e.o. niet meer wordt gerealiseerd dient u een krediet beschikbaar te

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Raadsvergadering d.d. : 26 februari Agendapunt : 7. : Integraal Huisvestingsplan (opiniërend) B&W besluit d.d.

Raadsvoorstel. Raadsvergadering d.d. : 26 februari Agendapunt : 7. : Integraal Huisvestingsplan (opiniërend) B&W besluit d.d. Raadsvoorstel Raadsvergadering d.d. : 26 februari 2013 Agendapunt : 7 Portefeuillehouder Onderwerp : dhr. H.E. Waalkens : Integraal Huisvestingsplan (opiniërend) B&W besluit d.d. : 29 januari 2013 Leens,

Nadere informatie

Aan: de gemeenteraad van Albrandswaard. Geacht raadslid,

Aan: de gemeenteraad van Albrandswaard. Geacht raadslid, 2015036062C8C08F454BD4EF1B28BA176588CB0BCtxt.txt Van: Giel van Strien [mailto:giel@passionatebulkboek.nl] Verzonden: woensdag 14 januari 2015 21:33 Aan: +AW-Griffie Albrandswaard CC: VPCBO Albrandswaard;

Nadere informatie

Datum raadsvergadering n.t.b.

Datum raadsvergadering n.t.b. Raadsvoorstel Datum vaststelling voorstel door het college 4 april 2017 Datum raadsvergadering n.t.b. Nummer raadsvoorstel 2017-405 Bijbehorend veld van de programmabegroting Onderwijs (huisvesting), jeugdbeleid,

Nadere informatie

Bijlage bij raadsvoorstel RVO Toelichting financiële consequenties

Bijlage bij raadsvoorstel RVO Toelichting financiële consequenties Bijlage bij raadsvoorstel RVO17.0015 Toelichting financiële consequenties Krediet Spinaker Voor vervangende huisvesting van De Spinaker is een krediet nodig van 2.673.000 (inclusief BTW en bijkomende kosten).

Nadere informatie

MFA Maarn. Een multifunctionele accommodatie voor Maarn (heden en toekomst)

MFA Maarn. Een multifunctionele accommodatie voor Maarn (heden en toekomst) MFA Maarn Een multifunctionele accommodatie voor Maarn (heden en toekomst) Inhoudsopgave Huidig eigendom en gebruik Partijen huidige en toekomstige gebruikers Plan en project Projectkaders Besluitvorming

Nadere informatie

Frank Studulski - Sardes 16 december 2011

Frank Studulski - Sardes 16 december 2011 Frank Studulski - Sardes 16 december 2011 Onderwerpen 1. Ontstaan brede school & definiëring 2. Theoretische basis 3. Ontwikkeling laatste tien jaar 4. Gebouwen 5. Integrale kindcentra 6. Opbrengsten 7.

Nadere informatie

Nieuwbouw projecten onderwijs IKC Noord en Gaanderen. voor beeldvormende raad. naam opsteller: T. Gudden telefoonnummer: 377 321 e-mailadres:

Nieuwbouw projecten onderwijs IKC Noord en Gaanderen. voor beeldvormende raad. naam opsteller: T. Gudden telefoonnummer: 377 321 e-mailadres: Nieuwbouw projecten onderwijs IKC Noord en Gaanderen voor beeldvormende raad naam opsteller: T. Gudden telefoonnummer: 377 321 e-mailadres: Voorstel: 1. Een aanvullend bedrag beschikbaar stellen voor nieuwbouw

Nadere informatie

Kinderopvang in eigen beheer. Resultaten marktonderzoek

Kinderopvang in eigen beheer. Resultaten marktonderzoek Kinderopvang in eigen beheer Resultaten marktonderzoek Opgesteld door K. Soldaat Kenmerk Resultaten marktonderzoek Datum 26 juli 2011 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Resultaten algemeen 4 3 Het makelaarsmodel

Nadere informatie

Infoavond 8 mei Nieuwbouw school nabij zendmast

Infoavond 8 mei Nieuwbouw school nabij zendmast Infoavond 8 mei 2012 Henk Bril, secretaris Stichting De Groene Sporenwolf www.groenesporenwolf.nl info@groenesporenwolf.nl 7 april 2011 - Gemeenteraad gaat accoord met nieuwbouw basisschool Burg. Willeme,

Nadere informatie

De presentatie is als bijlage aan het verslag toegevoegd.

De presentatie is als bijlage aan het verslag toegevoegd. Verslag klankbordgroep Park Leudal-Oost Beheerstichting Park Leudal-Oost Aan: Klankbordgroep Park Leudal-Oost Betreft: Verslag overleg klankbordgroep (26 mei 2015, Cafe Maneslust Neer Datum: 2 juni 2015

Nadere informatie

Besluiten i.h.k.v. brede schoolontwikkeling Etten-Leur

Besluiten i.h.k.v. brede schoolontwikkeling Etten-Leur Besluiten i.h.k.v. brede schoolontwikkeling Etten-Leur Op de discussiedag werken aan brede scholen op 11 mei 2007 heeft de themagroep brede scholen overeenstemming bereikt over een aantal essentiële zaken

Nadere informatie

1. Kunt u aangeven aan welke kaders u wel of niet voldoet en in welke mate.

1. Kunt u aangeven aan welke kaders u wel of niet voldoet en in welke mate. Vragen aan college betreffende het Jeugdcentrum in de Gruitpoort 1-12-2011 D66 heeft de volgende vragen voor het college: 1. Kunt u aangeven aan welke kaders u wel of niet voldoet en in welke mate. Zie

Nadere informatie

HAALBAARHEIDSSTUDIE Nieuwbouw basisschool St. Jan te Leenderstrijp. Opdrachtgever Gemeente Heeze-Leende Jan Deckersstraat 2 5590 GA HEEZE

HAALBAARHEIDSSTUDIE Nieuwbouw basisschool St. Jan te Leenderstrijp. Opdrachtgever Gemeente Heeze-Leende Jan Deckersstraat 2 5590 GA HEEZE HAALBAARHEIDSSTUDIE Nieuwbouw basisschool St. Jan te Leenderstrijp Opdrachtgever Gemeente Heeze-Leende Jan Deckersstraat 2 5590 GA HEEZE Huisvestingsconsultancy Laride, Hart voor huisvesting Bastion 58

Nadere informatie

Quick scan locatieanalyse Scola van Kinsbergen

Quick scan locatieanalyse Scola van Kinsbergen Quick scan locatieanalyse Scola van Kinsbergen Opdrachtgever Gemeente Elburg, Bestuur NBS Van Kinsbergen, PROO, OOZ & Regio, SKE Opgesteld door Margareth Arnts Penta Rho Kenmerk Datum 08 januari 2013 1

Nadere informatie

Bijlage 3j. Visie scholenlaantje

Bijlage 3j. Visie scholenlaantje Bijlage 3j Visie scholenlaantje Inleiding In Kerckebosch zijn aan de Graaf diverse scholen gehuisvest. In de volksmond heet de Graaf dan ook het scholenlaantje. In deze notitie wordt de visie op het scholenlaantje

Nadere informatie

Visie IHP. 1 De kindcentra bieden opvang en educatie voor alle kinderen van 0-12 jaar, waarin gewerkt wordt aan

Visie IHP. 1 De kindcentra bieden opvang en educatie voor alle kinderen van 0-12 jaar, waarin gewerkt wordt aan Visie IHP De functie van scholen Scholen in IJsselstein hebben een brede maatschappelijke functie. Het schoolgebouw is idealiter een toegankelijke wijkvoorziening met een pedagogisch hoogwaardig aanbod,

Nadere informatie

Accommodatiebeleid Maatschappelijke Voorzieningen

Accommodatiebeleid Maatschappelijke Voorzieningen Maatschappelijke Voorzieningen Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Hilversum 1 Inhoudsopgave Samenvatting 3 1 Inleiding 8 2 Huisvestingsstrategie en eigendomsstrategie 10 3 Cultuur 15 4 Sociale voorzieningen

Nadere informatie

Raadsbesluit blad : 1 van 5

Raadsbesluit blad : 1 van 5 Raadsbesluit blad : 1 van 5 Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 76063 Datum : 2 september 2014 Programma : Onderwijs Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M.J.T.G.

Nadere informatie

Uitwerking dorpsbijeenkomst accommodatieplan Tienray 3 februari 2016.

Uitwerking dorpsbijeenkomst accommodatieplan Tienray 3 februari 2016. Uitwerking dorpsbijeenkomst accommodatieplan Tienray 3 februari 2016. Liever samen een brug gebouwd die net iets te lang is dan alleen een brug gebouwd waarmee je de overkant niet bereikt. Doel van de

Nadere informatie

Conceptvisie Brede Scholen in Sliedrecht Samenwerken & verbinden voor de jeugd

Conceptvisie Brede Scholen in Sliedrecht Samenwerken & verbinden voor de jeugd Conceptvisie Brede Scholen in Sliedrecht Samenwerken & verbinden voor de jeugd Opdrachtgever: Hans Tanis, Wethouder Onderwijs Auteurs: Hans Erkens en Diana Vonk Datum: 9 oktober 2013 Inleiding 1.1. Aanleiding

Nadere informatie

Aanvraag compleet De aanvraag is getoetst op volledigheid. De aanvraag is compleet en in behandeling genomen.

Aanvraag compleet De aanvraag is getoetst op volledigheid. De aanvraag is compleet en in behandeling genomen. Burgemeester en wethouders hebben op 26 november 2015 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen. De aanvraag gaat over het bouwen van een multifunctionele accommodatie op sportpark De Pol in Gaanderen.

Nadere informatie

Aanvraag omgevingsvergunning Venusstraat 2 te IJmuiden

Aanvraag omgevingsvergunning Venusstraat 2 te IJmuiden Aanvraag omgevingsvergunning Venusstraat 2 te IJmuiden Inspraakrapportage 6 juni 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1 Inspraakprocedure 1.2 Leeswijzer 2. Verwerking inspraakreacties 3. Conclusie 1. Inleiding

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN Ex. artikel 43 Reglement van orde van de raad 2011

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN Ex. artikel 43 Reglement van orde van de raad 2011 Gemeente Amersfoort BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN Ex. artikel 43 Reglement van orde van de raad 2011 DOCS.nr. 4331986 Nummer 2013-22 Vragen van de VVD-fractie inzake investering 3.095.000, in huisvestingsplan

Nadere informatie

BEHOREND BIJ COLLEGENOTA VAN DATUM CORRESPONDENTIENUMMER Beleid en Ontwikkeling

BEHOREND BIJ COLLEGENOTA VAN DATUM CORRESPONDENTIENUMMER Beleid en Ontwikkeling BEHOREND BIJ COLLEGENOTA VAN DATUM CORRESPONDENTIENUMMER Beleid en Ontwikkeling 9-1-15 A. Deze nota is in overleg met de volgende disciplines geconcipieerd: B&O Sociaal/Onderwijs B. Er is wel overeenstemming

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF IKC De Kreek

NIEUWSBRIEF IKC De Kreek 1 WINTER 2018 NIEUWSBRIEF IKC De Kreek Kinderen voorop In deze eerste nieuwsbrief, die bestemd is voor alle ouders en betrokkenen van IKC De Kreek, informeren we u over de ontwikkelingen rond IKC De Kreek.

Nadere informatie

Intern Locatie onderzoek. Kind Centrum Aarveld. Op zoek naar locatie voor de nieuwbouw

Intern Locatie onderzoek. Kind Centrum Aarveld. Op zoek naar locatie voor de nieuwbouw Intern Locatie onderzoek Kind Centrum Aarveld Op zoek naar locatie voor de nieuwbouw Versie 2 d.d. 12 januari 2017 Locatie onderzoek nieuwbouw St. Tarcisius Kind Centrum Aarveld voorstel projectnaam De

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 11.0135 Rv. nr.: 11.0135 B en W-besluit d.d.: 6-12-2011 B en W-besluit nr.: 11.1214 Naam programma: Jeugd en onderwijs Onderwerp: Beschikbaar stellen krediet ten behoeve van de uitbreiding

Nadere informatie

HUISVESTINGSOPTIE I: ER GEBEURT NIETS

HUISVESTINGSOPTIE I: ER GEBEURT NIETS BIJLAGE 1: KEUZENOTITIE SCHOLENCOMPLEX OT EN SIENPAD HUISSEN HUISVESTINGSOPTIE I: ER GEBEURT NIETS VOORDELEN Scholen worden niet geconfronteerd met verhuisbewegingen en overlast tijdens bouwperiode; Het

Nadere informatie

Verkeersanalyse nieuwbouw Brede School Molenhoek

Verkeersanalyse nieuwbouw Brede School Molenhoek Verkeersanalyse nieuwbouw Brede School Molenhoek 2010-03-23 Inleiding Ten behoeve van de nieuwbouw van de Brede School te Molenhoek, is een verkeersanalyse gemaakt. Het doel van de verkeersanalyse is om

Nadere informatie

Verslag themabijeenkomst Welzijn en Zorg

Verslag themabijeenkomst Welzijn en Zorg URHAHN BREEN FERWERDA Dorpsontwikkelingsvisie Middenbeemster Verslag themabijeenkomst Welzijn en Zorg 5 juni 2019 Inleiding Op woensdag 5 juni 2019 organiseerde de gemeente Beemster in samenwerking met

Nadere informatie

t Wiekendje Agenda: Maandag 17 juli t/m vrijdag 25 augustus: Maandag 28 augustus:

t Wiekendje   Agenda: Maandag 17 juli t/m vrijdag 25 augustus: Maandag 28 augustus: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Maandag 17 juli t/m vrijdag 25 augustus: Maandag 28 augustus: Maandag 28 augustus: ZOMERVAKANTIE school begint weer LOT Het schooljaar zit er op, de vakantie kan beginnen!

Nadere informatie

Onderwerp Aanvullend krediet t.b.v. renovatie basisschool De Regenboog

Onderwerp Aanvullend krediet t.b.v. renovatie basisschool De Regenboog Raadsvoorstel Agendapunt: Onderwerp Aanvullend krediet t.b.v. renovatie basisschool De Regenboog Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage 28 mei 2014 8 juli 2014 Activiteitenplan+ kostenraming

Nadere informatie

Scenario s onderwijshuisvesting speciaal onderwijs

Scenario s onderwijshuisvesting speciaal onderwijs Scenario s onderwijshuisvesting speciaal onderwijs Inhoudsopgave 1. Scenario s Speciaal Onderwijs: De Rotonde/ (V)SO/De Kleine wereld... 2 1 1. Scenario s Speciaal Onderwijs: De Rotonde/ (V)SO/De Kleine

Nadere informatie

Onderwijshuisvesting Denekamp

Onderwijshuisvesting Denekamp Onderwijshuisvesting Denekamp Projectgroep Onderwijshuisvesting Denekamp VERSIE 01062017 DEF Inleiding Op 29 november 2011 heeft de gemeenteraad het rapport Samen Scholen 2030 vastgesteld. In dit rapport

Nadere informatie

Concept Jaarlijks Onderwijshuisvestingsplan, JOP Ter bespreking BOPOH, BOVOH A 16 november 2015

Concept Jaarlijks Onderwijshuisvestingsplan, JOP Ter bespreking BOPOH, BOVOH A 16 november 2015 Concept Jaarlijks Onderwijshuisvestingsplan, JOP 2016 Ter bespreking BOPOH, BOVOH 16 november 2015 IP Opgenomen / college nota mede begroting Verseonnr. Bestuur School Aangevraagde oorziening in SHO aanvraag

Nadere informatie

Verslag Enquête over toekomst Buurtwinkelcentrum De Heul. (ingevuld door omwonenden en bezoekers van het buurtwinkelcentrum)

Verslag Enquête over toekomst Buurtwinkelcentrum De Heul. (ingevuld door omwonenden en bezoekers van het buurtwinkelcentrum) Verslag Enquête over toekomst Buurtwinkelcentrum De Heul (ingevuld door omwonenden en bezoekers van het buurtwinkelcentrum) april 2016 1 Aandachtspunten voor vernieuwing van winkelcentrum De Heul Door

Nadere informatie

Onderwijs en Kinderopvang

Onderwijs en Kinderopvang Onderwijs en Kinderopvang Rapportage ledenpeiling 19 juni tot en met 9 juli 2014 Inleiding Scholen in het primair onderwijs werken steeds vaker nauw samen met organisaties voor kinderopvang of bieden zelf

Nadere informatie

Gemeente Emmen 26 januari 2015

Gemeente Emmen 26 januari 2015 Eindrapportage Locatieonderzoek nieuw zwembad Gemeente Emmen 26 januari 2015 Hakgriend 18 / 3371 KA Hardinxveld-Giessendam / T. 0184 616544 / www.synarchis.nl / info@synarchis.nl Inhoudsopgave pagina:

Nadere informatie

Datum raadsvergadering 8 maart 2018

Datum raadsvergadering 8 maart 2018 Raadsvoorstel Datum vaststelling voorstel door het college 30 januari 2018 Datum raadsvergadering 8 maart 2018 Nummer raadsvoorstel 2018-513 Bijbehorend veld van de programmabegroting Onderwijs (huisvesting),

Nadere informatie

peuterspeelzaal totaal nieuwbouw brede school uitbreiding buurthuis bibliotheek (in buurthuis) grote zaal (in buurthuis)

peuterspeelzaal totaal nieuwbouw brede school uitbreiding buurthuis bibliotheek (in buurthuis) grote zaal (in buurthuis) Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus Den Haag. 6 maart 2009 KO/

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus Den Haag. 6 maart 2009 KO/ De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 Den Haag Den Haag 6 maart 2009 Betreft: Motie Van Gent over ruimte bij nieuwbouw voor voor- tussen en naschoolse opvang. Ons kenmerk

Nadere informatie

Nieuws uit Sint-Bernadette

Nieuws uit Sint-Bernadette Nieuws uit Sint-Bernadette De komende jaren staat heel wat te gebeuren in uw wijk. Lees in deze brochure alles over de belangrijkste projecten. november 2014 Renovatie school Gustaaf Callier Na enkele

Nadere informatie

Sport- en (be)leefcampus De Braak. Hotspot voor beweging, gezondheid en onderwijs

Sport- en (be)leefcampus De Braak. Hotspot voor beweging, gezondheid en onderwijs Sport- en (be)leefcampus De Braak Hotspot voor beweging, gezondheid en onderwijs Voorwoord In 2016 hebben wij de Strategische Agenda van Helmond gepresenteerd. Bedoeld om kansen te verzilveren en de basis

Nadere informatie

Locatie analyse Zwembadvisie Enschede projectnr: 587 datum:

Locatie analyse Zwembadvisie Enschede projectnr: 587 datum: Waardering Diekman - Aquadrome Ruimte van- en tussen Aquadrome en Diekmanhal, incl. parkeerplaats Is geheel in eigendom Goed, wel aandacht voor gas / infra in grond, locatie nu in gebruik. Functie is maatschappelijk

Nadere informatie

Vraag 4 Wordt er rekening gehouden met de omliggende woningen en is er een regeling voor ontstane schade tgv de bouwwerkzaamheden?

Vraag 4 Wordt er rekening gehouden met de omliggende woningen en is er een regeling voor ontstane schade tgv de bouwwerkzaamheden? Reactieformulieren informatieavond Dijsselbloem/turnhal A. Planning Vraag 1 Is er duidelijkheid in de planning te geven? Activiteit Planning Opstellen Programma van eisen Juli 2014 Augustus 2014 Aanbesteding

Nadere informatie

Slim delen van schoolinfrastructuur Herlocalisatie Buitenschoolse Kinderopvang VVJ Oost-Vlaanderen 15 december 2016

Slim delen van schoolinfrastructuur Herlocalisatie Buitenschoolse Kinderopvang VVJ Oost-Vlaanderen 15 december 2016 Slim delen van schoolinfrastructuur Herlocalisatie Buitenschoolse Kinderopvang VVJ Oost-Vlaanderen 15 december 2016 Situering in het meerjarenplan Prioritaire strategische doelstelling: optimaal patrimoniumbeheer

Nadere informatie

HAALBAARHEIDSONDERZOEK BREDE SCHOOL brabantpark en bavel

HAALBAARHEIDSONDERZOEK BREDE SCHOOL brabantpark en bavel HAALBAARHEIDSONDERZOEK BREDE SCHOOL brabantpark en bavel GEMEENTE BREDA, NOVEMBER 2012 inhoudsopgave 1. INLEIDING 3 2. BREDE SCHOOLONTWIKKELING EN ONDERWIJSHUISVESTING 3 3. BRABANTPARK 5 3.1 SCENARIO

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2013 Nummer 1

Nieuwsbrief December 2013 Nummer 1 Nieuwsbrief December 2013 Nummer 1 Start brede school Steenvoorde Met deze nieuwsbrief informeren wij jou als medewerker van de toekomstige brede school Steenvoorde over de voortgang van onze brede school.

Nadere informatie

1. In het voorstel wordt een budget gevraagd voor de aanleg van een fietspad en het omleggen van enige parkeerplaatsen.

1. In het voorstel wordt een budget gevraagd voor de aanleg van een fietspad en het omleggen van enige parkeerplaatsen. Beantwoording schriftelijke vragen van fractie Totaal Lokaal aan het college van burgemeester en wethouders d.d. 9 september 2013 Onderwerp: begrotingswijziging project Ludgerusschool Workum GEVRAAGDE

Nadere informatie

Andere voorbeelden waarbij mogelijk sprake kan zijn van planschade zijn verlies van privacy, (toename van) geluidsoverlast of andere hinder.

Andere voorbeelden waarbij mogelijk sprake kan zijn van planschade zijn verlies van privacy, (toename van) geluidsoverlast of andere hinder. Wat is planschade? Planschade is financiële schade die een persoon of een bedrijf lijdt als gevolg van een planologische maatregel. Zo n maatregel is in de meeste gevallen een wijziging van het bestemmingsplan

Nadere informatie

Hoe maak je een multifunctionele accommodatie succesvol? Sociaal ondernemer: sleutel tot samenwerking

Hoe maak je een multifunctionele accommodatie succesvol? Sociaal ondernemer: sleutel tot samenwerking Hoe maak je een multifunctionele accommodatie succesvol? Sociaal ondernemer: sleutel tot samenwerking 10 HET FUNDAMENT APRIL 2014 Steeds meer gemeentes bouwen, vaak vanuit financiële overwegingen, multifunctionele

Nadere informatie

Interview Jeroen Achterberg ; nieuwsbrief SCEE. Pagina 1

Interview Jeroen Achterberg ; nieuwsbrief SCEE. Pagina 1 Interview Jeroen Achterberg Directeur van Deinse Media. Datum: dinsdag 22 november 2016. Plaats: Elderinkshuis, de Klomp 15, Enschede. Tijd: 12.00 uur. Vanmiddag hebben we een afspraak met Jeroen Achterberg,

Nadere informatie

Vragen/suggesties 2016 en antwoorden. Woningen

Vragen/suggesties 2016 en antwoorden. Woningen Locatie De Star Vragen/antwoorden nieuwbouw locatie De Star naar aanleiding van Inloopavond 23 februari 2017. De ontvangen reacties zijn in het overzicht van vraag en antwoord vooral feitelijk beantwoord.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Masterplannen Onderwijshuisvesting

Nieuwsbrief Masterplannen Onderwijshuisvesting Nieuwsbrief Masterplannen Onderwijshuisvesting Maart 2012 Nummer 1, vijfde jaargang Deze nieuwsbrief bevat actuele onderwerpen over de Masterplannen Onderwijs en verschijnt drie keer per jaar. Algemeen

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Integraal huisvestingsplan Registratienummer: 513472 Op voorstel van het college d.d.: 17 december 2013 Datum vergadering: 28 januari 2014 Portefeuillehouder: J.P.

Nadere informatie

Op 11 september 2014 heeft de raad het voorbereidingskrediet beschikbaar gesteld.

Op 11 september 2014 heeft de raad het voorbereidingskrediet beschikbaar gesteld. Aan: Van: Betreft: De gemeenteraad College van burgemeester en wethouders Stand van zaken Scholencluster Kruiswiel en Jeugdspeelpark. Datum: 18-9-2014 1. Historie in grote lijnen In 2012 is een haalbaarheidsonderzoek

Nadere informatie

Fietsas door Wijk Osseveld via Zonnewende

Fietsas door Wijk Osseveld via Zonnewende Fietsas door Wijk Osseveld via Zonnewende Op 20 januari jl. is er een informatie avond verzorgd in Het Bolwerk bij ons in de wijk. Tot onze verrassing bleek er een snelfietsroute over de Zonnewende te

Nadere informatie

ONTMOETINGSHUIS 2 e fase

ONTMOETINGSHUIS 2 e fase ONTMOETINGSHUIS 2 e fase Het volledige Ontmoetingshuis zoals bedacht door architect Hans van den Dobbelsteen januari 2012 Besluit gemeenteraad juni 2012: In te stemmen met een gefaseerde ontwikkeling van

Nadere informatie

Midden-Limburg Transitieatlas Voorzieningen. Masterclass 2 april 2015

Midden-Limburg Transitieatlas Voorzieningen. Masterclass 2 april 2015 Midden-Limburg Transitieatlas Voorzieningen Masterclass 2 april 2015 Bevolking Midden-Limburg Trends DEMOGRAFIE Ontgroening BEZUINIGINGEN PARTICIPATIE- MAATSCHAPPIJ Vergrijzing Bevolkingsdaling Urbanisatie

Nadere informatie

Doetinchem, 4 juli 2018

Doetinchem, 4 juli 2018 Aan de raad AGENDAPUNT NR. 7.3 ALDUS VASTGESTELD 12 JULI 2018 Vaststellen Integraal Huisvestingsplan Onderwijs 2018 Te besluiten om: 1. Het Integraal Huisvestingsplan Onderwijs 2018 vast te stellen. 2.

Nadere informatie

Onderwijs in Oss NW. Verslag bijeenkomst 2: De workshop

Onderwijs in Oss NW. Verslag bijeenkomst 2: De workshop Onderwijs in Oss NW Verslag bijeenkomst 2: De workshop Hoe ziet onderwijs en opvang eruit in 2030? Welke sfeer hangt er? Welke identiteit willen dat de opvang en onderwijs uitstraalt? Willen we opvang

Nadere informatie

Uitvoeringsprogramma visiedocument inclusief financiële paragraaf "Sport- en welzijnsaccommodaties gemeente Olst- Wijhe"

Uitvoeringsprogramma visiedocument inclusief financiële paragraaf Sport- en welzijnsaccommodaties gemeente Olst- Wijhe Uitvoeringsprogramma visiedocument inclusief financiële paragraaf "Sport- en welzijnsaccommodaties gemeente Olst- Wijhe" Olst/Wijhe, september 2007. doc. nr.: 0749-4-BZ-MS 1. Uitvoeringsprogramma visiedocument

Nadere informatie

Leerdam, 17 februari Betreft: aanvraag financiële ondersteuning ontwikkeling Integraal KindCentrum van 0-13 jarigen in Leerdam.

Leerdam, 17 februari Betreft: aanvraag financiële ondersteuning ontwikkeling Integraal KindCentrum van 0-13 jarigen in Leerdam. Leerdam, 17 februari 2016. Aan het bestuur van O2A5 Dam 1 4241 BL Arkel. Betreft: aanvraag financiële ondersteuning ontwikkeling Integraal KindCentrum van 0-13 jarigen in Leerdam. Geachte toetsingscommissie,

Nadere informatie

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Stein. Stein 19 november 2018

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Stein. Stein 19 november 2018 Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Stein Stein 19 november 2018 Speelschema 1. Inleiding 2. Deel 1: Bevindingen uit Stein 3. Deel 2: Ontwikkelrichtingen 4. Afsluiting en vervolg Inleiding

Nadere informatie

Jouw Stek. 16 comfortabele twee-onder-eenkapwoningen GROESBEEK. JOUW THUIS in Stekkenberg West, Groesbeek

Jouw Stek. 16 comfortabele twee-onder-eenkapwoningen GROESBEEK. JOUW THUIS in Stekkenberg West, Groesbeek Jouw Stek GROESBEEK 16 comfortabele twee-onder-eenkapwoningen WONEN AAN DE BOSRAND Misschien nog wel het mooiste van Stekkenberg West is de ligging. Pal aan de bosrand, omringd door rust, ruimte en natuur.

Nadere informatie

AFWEGINGSKADER RENOVATIE - NIEUWBOUW

AFWEGINGSKADER RENOVATIE - NIEUWBOUW AFWEGINGSKADER RENOVATIE - NIEUWBOUW Eelco Groenen Dieuwerke Spaans Mireille Uhlenbusch Raymond Ophuis Frank Rubel GESCHIKTE HUISVESTING VOOR HET ONDERWIJS Aanleiding om in actie te komen: 1. Veranderende

Nadere informatie

Dat maakt Stein voor mij...

Dat maakt Stein voor mij... Dat maakt Stein voor mij... Ruimte uitwisselen (verenigingen in scholen) Bestaande accommodaties behouden blijven (Nattenhoven) Accommodatiebeleid gemeente vanuit toekomstvisie. Leegstand voorkomen. Dat

Nadere informatie

Brede school Broek in Waterland (BSB) Startnotitie

Brede school Broek in Waterland (BSB) Startnotitie Brede school Broek in Waterland (BSB) Startnotitie Startnotitie Brede School Broek in Waterland Fase: start T.b.v. Project Start Up (PSU) en collegebehandeling Versie september 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding...2

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT NR Doetinchem, 9 januari 2013 ALDUS VASTGESTELD 17 JANUARI 2013

Aan de raad AGENDAPUNT NR Doetinchem, 9 januari 2013 ALDUS VASTGESTELD 17 JANUARI 2013 Aan de raad AGENDAPUNT NR. 8.4 ALDUS VASTGESTELD 17 JANUARI 2013 Voorbereidingskrediet nieuwbouw brede school in Doetinchem Noord en Overstegen Voorstel: Een voorbereidingskrediet van 500.000 beschikbaar

Nadere informatie

Menselijke maat in het landelijk gebied

Menselijke maat in het landelijk gebied Menselijke maat in het landelijk gebied Menselijke maat in het landelijk gebied Mensen maken het landelijk gebied. Het zijn juist de trotse en betrokken bewoners die zorgen voor een landelijk gebied dat

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Aankoop schoolkavel de Krijgsman en voorbereidingskrediet IKC Muiden

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Aankoop schoolkavel de Krijgsman en voorbereidingskrediet IKC Muiden Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 278214 De heer drs. C.H. Boland, wethouder Aankoop schoolkavel de Krijgsman en voorbereidingskrediet IKC Muiden Aan de raad, 1. Beslispunten 1. Instemmen

Nadere informatie

Nieuwbouw IKC s Hoogwoud en Spanbroek/Opmeer

Nieuwbouw IKC s Hoogwoud en Spanbroek/Opmeer Nieuwbouw IKC s Hoogwoud en Spanbroek/Opmeer Presentatie aan Raadscommissie d.d. 21-6-2017 Hans Heijltjes, senior adviseur Hevo Mede namens Anneke Mezger, senior adviseur Royal HaskoningDHV 1 Agenda Doel

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 10.0375, d.d. 23-3-2010 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Afdoening motie parkeren bij maatschappelijke voorzieningen BESLUITEN Behoudens advies van de commissie 1. de bijgevoegde brieven vast

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Vrijdag 25 september: Speelgoedtijd groepen 1/2. Woensdag 30 september: Spelletjesochtend groepen 1/2.

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Vrijdag 25 september: Speelgoedtijd groepen 1/2. Woensdag 30 september: Spelletjesochtend groepen 1/2. t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Vrijdag 25 september: Speelgoedtijd groepen 1/2. Maandag 28 september: Week van de pauzehap. Dinsdag 29 september: GMR-vergadering. Woensdag 30 september: Spelletjesochtend

Nadere informatie

De plaats van kinderopvang in het IKC

De plaats van kinderopvang in het IKC De plaats van kinderopvang in het IKC Ed Hoekstra, bureau AKTA Brede school Educatieve centra Vensterschool Community centrum What s in the name MFA Sterrenschool Centrum voor educatie en ontwikkeling

Nadere informatie

Zaaknummer: 1395048 Agendanummer: Datum raadsvergadering: 11-05-2015 De Gemeenteraad Verzenddatum: Voorbereidingskrediet Jeugdspeelpark

Zaaknummer: 1395048 Agendanummer: Datum raadsvergadering: 11-05-2015 De Gemeenteraad Verzenddatum: Voorbereidingskrediet Jeugdspeelpark Zaaknummer: 1395048 Agendanummer: Datum raadsvergadering: 11-05-2015 Aan: De Gemeenteraad Verzenddatum: Betreft: Voorbereidingskrediet Jeugdspeelpark Inleiding In het kader van het coalitieprogramma van

Nadere informatie