Investeren in wonen en wijken

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Investeren in wonen en wijken"

Transcriptie

1 Investeren in wonen en wijken

2 Inhoud Geworteld in de regio 2-3 Over bouwen, bouwen, bouwen 4-5 De wijk centraal 6-7 Dicht bij onze doelgroep 8-9 Verantwoord ondernemen Interne en externe kracht Producten en diensten 14-15

3 Investeren in wonen en wijken

4 Geworteld in de regio 2 Twintig jaar na de Woningwet van 1901 bouwde de toenmalige woningbouwvereniging Baardwijk de eerste veertien arbeiderswoningen in Waalwijk. Dat was het prille begin van wat nu Casade is. In de jaren zeventig fuseerden drie kleine corporaties in Waalwijk tot Woningstichting Waalwijk. Casade Woondiensten ontstond in 2001 uit de fusie van Woningstichting Waalwijk, Woonstichting Loon op Zand en Woningbouwstichting Sprang-Capelle. Sindsdien groeide Casade uit tot de moderne maatschappelijke onderneming die het nu is, met het centrale kantoor in Waalwijk en drie woonwinkels in Waalwijk, Kaatsheuvel en Sprang-Capelle.

5 Casade is een moderne en dynamische woningcorporatie met een bezit van ruim woningen en een groeiend aantal gebouwen voor maatschappelijke functies in de gemeenten Waalwijk en Loon op Zand. Wij bieden passende huisvesting, vooral aan mensen die daar onze steun goed bij kunnen gebruiken. Het vastgoed geeft ons ook de mogelijkheid om te werken aan veilige en vitale wijken waar de bewoners trots op kunnen zijn. Dat vinden wij dé manier om de belangen te behartigen van de minder kansrijke groepen in de samenleving. 3 Voor de komende jaren hebben wij vijf speerpunten gekozen. Die laten zien wat wij belangrijk vinden, wat we gaan doen en hoe we gaan werken. De speerpunten zijn: Bouwen, bouwen, bouwen De wijk staat centraal Dicht bij de doelgroep Verantwoord ondernemen Interne en externe kracht

6 Over bouwen,bouwen, bouwen 4 Meer senioren die langer zelfstandig blijven wonen, meer alleenstaanden, meer comfort in wonen, minder energieverbruik. Allemaal zaken die leiden tot de noodzaak om de woningvoorraad aan te passen. Het accent van onze woningvoorraad ligt op betaalbare eengezinswoningen. Maar de vraag verschuift. Er is grote behoefte aan levensloopbestendige woningen in diverse prijsklassen. Door de maatvoering en uitrusting zijn deze woningen geschikt voor jong en oud, ook als zorg aan huis noodzakelijk is. Voor bijzondere doelgroepen (verzorgd/beschermd wonen) en starters moet meer ruimte komen.

7 De vraag naar woonruimte in ons werkgebied is veel groter dan het aanbod, met lange wachttijden als gevolg. Daarom is Nieuwbouw Gemiddeld p.j. uitbreiding van de voorraad nodig. Wij willen veel woningen bouwen, maar dan wel woningen waaraan nu en in de toekomst grote behoefte is. In de periode van 2006 tot 2010 bouwen wij ruim nieuwe woningen; zo n 66% daarvan behoort tot de categorie betaalbare huur, ruim 17% is koopgarant. Loon op Zand Huur betaalbaar Huur middelduur Totaal huur Koopgarant Totaal Waalwijk Huur betaalbaar Huur middelduur Totaal huur Koopgarant Totaal Wij moderniseren onze woningvoorraad in hoog tempo. Daarvoor zorgt het woningenplan, in combinatie met de verkoop van veertig woningen en de sloop van veertig woningen gemiddeld per jaar. In 2010 zal de voorraad bestaan uit ongeveer woningen, waarvan tenminste 74% betaalbaar is voor mensen met een beperkt inkomen. Casade Huur betaalbaar Huur middelduur Totaal huur Koopgarant Totaal Het percentage levensloopbestendige woningen neemt in de periode van 2006 tot 2010 toe van 16 tot 21%; voor verzorgd/beschermd wonen neemt de voorraad toe van 4% naar 6% van de totale voorraad. Wij kunnen dit ambitieuze plan uitvoeren, omdat ook bij andere betrokken partijen de sterke wil leeft om er een succes van te maken. Er is een groot draagvlak voor het woningenplan, onder andere vastgelegd in prestatieafspraken met de gemeenten Waalwijk en Loon op Zand woningen plan

8 De wijk centraal 6 Wij zien het als een grote uitdaging om bij te dragen aan een stimulerend woon- en leefklimaat in de wijken waarin wij actief zijn. Goede woningen zijn daarvoor een voorwaarde. Maar ook de beschikbaarheid van voorzieningen en een stevige sociale samenhang tussen de bewoners onderling zijn daarvoor noodzakelijk. De inzet van woningcorporaties is traditioneel vooral gericht op de woningen en de woonomgeving. Wij kiezen nadrukkelijk voor een breder perspectief, waarbij ook bijdragen aan het voorzieningenniveau en de sociale samenhang tussen bewoners onderdelen zijn van onze inzet.

9 Het bezit van vastgoed biedt ons een goede uitgangspositie om invloed te hebben op de ontwikkeling van een wijk. Wij bouwen mee aan professionele en sociale structuren met een duurzaam karakter. Wij stellen wijkwerkplannen op, bouwen en exploiteren wijkpunten en functioneren als knooppunt en verknoper van activiteiten in het (wijk)netwerk. In de wijkwerkplannen leggen wij in overleg met bewoners en andere betrokken partijen vast wat wij op wijkniveau zullen aanpakken. Alles wat het wonen in de wijk aantrekkelijker maakt kan er in worden opgenomen. Dat zijn behalve wonen ook zorg, welzijn, leren en werken. 7 Het wijkpunt is het centrum van activiteiten in de wijk, waar instellingen samenwerken gericht op dienstverlening aan de (wijk)bewoners. De samenwerking leidt tot ontkokering van de afzonderlijke instellingen en tot integratie van de aangeboden diensten. Het wijkpunt is tevens het centrum van activiteiten en initiatieven van en door bewoners. Zij maken er het sociale kapitaal te gelde door middel van initiatieven en activiteiten. In 2006 startte het eerste wijkpunt (Pannenhoef in Kaatsheuvel). Tot 2010 komen er nog drie bij: Besoyen in Waalwijk, BaLaDe in Waalwijk en het Koetshuis in Landgoed Driessen.

10 Dicht bij onze doelgroep 8 Casade Woondiensten is belangenbehartiger van minder kansrijke bewoners. Emancipatie staat daarbij voorop. Emancipatie die zeker niet moet leiden tot een ver doorschietend individualisme, maar tot het vinden van een eigen plek in de maatschappij en tot gemeenschapszin. Mensen moeten zichzelf kunnen redden en hebben daarvoor soms ondersteuning nodig. Wij willen op wijkniveau, georganiseerd rond wijkpunten, die ondersteuning bieden. Emancipatie en keuzevrijheid gaan hand in hand; kwetsbare groepen hebben over het algemeen weinig te kiezen. Wij zien het als onze taak om onze doelgroep zoveel mogelijk keuzevrijheid te bieden.

11 Om te beginnen moeten wij een aanbod kunnen doen aan bewoners die behoefte aan woonruimte hebben. De wachttijd is nu gemiddeld ongeveer 3,5 jaar en dat vinden wij te lang. Vooral om die reden bouwen wij veel woningen; ongeveer in de periode Door nieuw marktonderzoek willen wij in onze woningproductie zo nauw mogelijk aansluiten bij de wensen en behoeften van nu. Door onze klanten beter te kennen kunnen wij vrijkomende woningen slimmer toewijzen, waardoor de wachttijd verder beperkt kan worden. In onze woonwinkels bieden wij een pakket producten en diensten dat continu in ontwikkeling is en verder uitgebreid wordt. Daarbij laten wij ons niet richten door dé doelgroep, maar willen wij juist meer inzoomen op de verschillen in wensen en behoeften binnen deze groep. In klantenpanels betrekken wij bewoners bij de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten. 9 De kritische bewoner van nu vraagt om goede dienstverlening. Wij zijn houder van het KWH-label, het kwaliteitslabel voor dienstverlening in onze sector. Wij willen dit label behouden en voldoen aan meer dan de minimale eisen die het label stelt. Wij betrekken bewoners nadrukkelijk bij ons werk. Op complexniveau is de zesjaarscyclus van het planmatig onderhoud een belangrijk contactmoment. Bewoners hebben dan invloed op de plannen en kunnen vaak kiezen uit meerdere mogelijkheden. Het wijkwerkplan groeit steeds meer uit tot een belangrijk middel voor de bewoners om invloed te hebben op de ontwikkelingen in hun wijk.

12 Verantwoord ondernemen 10 Casade zet ramen en deuren wagenwijd open. De input van belanghebbenden op ons beleid vinden wij belangrijk. En wij willen graag verantwoording afleggen over onze besluiten en resultaten. De huurders en gemeenten in ons werkgebied zijn onze natuurlijke partners. Met Stichting Huurdersbelangen WLS voeren wij overleg over onze plannen en voornemens. Wij willen voldoen aan de eisen die het KWH aan huurdersparticipatie stelt.

13 Geregeld overleg met de gemeenten leidt tot het stellen van prioriteiten die worden opgenomen in prestatiecontracten. Ook bij wijkwerkplannen en projecten spelen belanghebbenden een belangrijke rol in de besluitvorming. Ons beleid formuleren wij pas na uitgebreide raadpleging van een brede groep belanghebbenden. Meten is weten. Wij meten onze prestaties graag af aan die van vergelijkbare organisaties in het land. Dat gebeurt op verschillende terreinen, zoals de kwaliteit van de dienstverlening en financiën. Wij zouden ook graag onze maatschappelijke prestaties toetsen. Criteria ontbreken daar nog voor, maar zijn wel in ontwikkeling. 11 Wij maken veel werk van de verantwoording van onze prestaties. In ons uitgebreide jaarverslag geven wij ook inzicht in de uitvoering van onze beleidsvoornemens in het ondernemingsplan. En voor onze huurders maken wij een speciaal jaarverslag met daarin ook specifieke informatie per wijk.

14 Interne en externe kracht 12 Wij zitten niet graag stil. Onze ambities zijn groot. Wij zijn een gezonde onderneming en dat zullen wij blijven, zowel financieel als organisatorisch. Wij willen het gewone corporatiewerk goed doen; bouwen en beheren van vastgoed en uitgebreide dienstverlening aan de bewoners. Tegelijk willen wij in de wijken aanwezig zijn als netwerker en als bouwer van allianties, denkend en werkend vanuit samenwerking en vanuit de wensen en de belangen van de bewoners.

15 Wij versterken onze organisatie in aantal medewerkers en kwaliteit. Toch houden wij de kosten van onze organisatie relatief beperkt. Wij willen ons verder bekwamen in resultaat- en prestatiegericht werken. Onze rol in de wijken vraagt veel van onze medewerkers ter plekke: een nieuwe werkwijze en instelling, met een grote gevoeligheid voor initiatieven van bewoners en organisaties. Het woningenplan en onze voornemens rond verkoop en sloop hebben grote financiële consequenties. Desondanks zullen wij de verdiencapaciteit van ons bezit instandhouden. 13 Met een aantal corporaties in de Brabantse stedenrij werken wij in Futura samen op gebieden als productinnovatie, financiën en treasury, ICT en personeelsbeleid. Wij zijn aandeelhouder in Cofier, actief in bouwmanagement, acquisitie en conceptontwikkeling voor gebieden en bouwprojecten. In de Thesaurusgroep werken wij met een aantal zorg- en welzijnsinstellingen nauw samen in projecten rond wonen, zorg en welzijn. Aan deze samenwerkingsverbanden ontlenen wij extra kracht om onze rol te spelen en van betekenis te zijn voor onze doelgroepen.

16 Producten en diensten 14 In deze tijd willen mensen kunnen kiezen. Bij Casade valt wat te kiezen en dat wordt alleen maar meer. Ons keuzemenu bevat een groot assortiment woningen en diensten. Wij verhuren woningen in diverse prijsklassen en woningtypes, verspreid over de meeste wijken in Waalwijk, Kaatsheuvel, Loon op Zand, de Moer en Sprang-Capelle. Het accent ligt op de betaalbare eengezinswoning. Wij verkopen ook woningen; nieuw en uit de bestaande voorraad. Een deel daarvan wordt verkocht als koopgarantwoning.

17 De koopprijs van een koopgarantwoning is aanzienlijk lager dan de marktprijs; eventuele winst (of eventueel verlies) bij verkoop wordt door de verkoper en Casade gedeeld. Gezondheidszorg, welzijn, onderwijs, voorzieningen voor senioren en voor mensen die begeleiding nodig hebben, het zijn onmisbare elementen voor een goed woon- en leefklimaat. De bundeling van zulke voorzieningen, op één centrale locatie in de wijk, heeft meerwaarde. Het leidt tot samenwerking tussen de verschillende instellingen, maakt de voorzieningen toegankelijker en nodigt bewoners uit actief te participeren in het wel en wee van de wijk. Wij ontwikkelen en beheren graag maatschappelijk vastgoed met meerwaarde voor de bewoners. Casade biedt een groot aantal diensten aan op het gebied van onderhoud, wonen, zorg en welzijn. Sommige diensten leveren wij in samenwerking met andere partijen, zoals zorg- en welzijnsorganisaties. Wij noemen dat ons keuzemenu. Wij zullen ons aanbod in de komende jaren verder uitbreiden, vooral met extra mogelijkheden tussen huren en kopen en zorgabonnementen op maat. Keuze... bij zoeken van woning Keuze... uit aangeboden diensten Wijken en buurten Vestiging Kaatsheuvel Vestiging Sprang-Capelle Vestiging Waalwijk Woningtype Woningkwaliteit Contractvorm Huren Kopen 1 Kaatsheuvel Centrum en West / De Moer 2 Kaatsheuvel Oost 3 Loon op Zand 1 Capelle / Vrijhoeve 2 Sprang / Driessen 1 Centrum / Besoyen 2 Baardwijk / Laageinde / De Hoef 3 Antoniusparochie / Bloemenoord 4 Zanddonk / Meerdijk Eengezinswoning Etagewoning zonder lift Etagewoning met lift Wooneenheid Casadekwaliteit Luxe kwaliteit / Casade + kwaliteit Instandhoudingskwaliteit Huur / Huurvast Koop / Koopgarant Onderhoud Woondiensten Welzijns- en zorgdiensten Reparatieverzoek Serviceabonnement Advies woning veranderen Keuzepalet onderhoud WoonEnergie Woonverzekeringen Verhuisservice Glasfonds Schoonmaken algemene ruimten Onderhoud gezamenlijk groen Wijkmeester Rioolontstoppingsfonds Schoonmaken goten Politiekeurmerk Veilig wonen Domotica Medische woningaanpassing Zorgabonnement Verzorgd wonen Beschermd wonen Thesaurus producten Overlast verhelpen / leefbaarheid Huurdersparticipatie Schuldhulp Uitgebreid keuze menu 15

18 Colofon Casade Woondiensten Woonwinkel Kaatsheuvel Jan de Rooijstraat 43 tel. (0416) fax (0416) Woonwinkel Sprang-Capelle Raadhuisplein 30 tel. (0416) fax (0416) Woonwinkel Waalwijk Grotestraat 409 tel. (0416) fax (0416) Centraal kantoor Vredesplein 5, Waalwijk tel. (0416) fax (0416) Postadres Postbus 5, 5140 AA Waalwijk Gratis klantennummer Website Openingstijden ma. t/m do uur vr uur Tekst Soet & Blank, Dordrecht Vormgeving en productie Luminus Communicatie, Nieuwegein Fotografie Frank Trommelen, Waalwijk InBeeld Reclamefotografen, Driebergen

19

20 Datum uitgave: december 2007

Echt thuis. Ondernemingsplan 2011-2015

Echt thuis. Ondernemingsplan 2011-2015 Echt thuis Ondernemingsplan 2011-2015 2 INLEIDING Mooiland is een woningcorporatie met circa 27.000 woningen verspreid over ruim 150 gemeenten in heel Nederland. Daarmee zijn wij een van de twintig grootste

Nadere informatie

Lokaal betrokken, regionaal verbonden

Lokaal betrokken, regionaal verbonden Lokaal betrokken, regionaal verbonden Beweeg de muis over de tekstblokken en klik Voorwoord Lokaal betrokken, regionaal verbonden Dat is de titel van het ondernemingsplan 2014-2018 van. Omdat dat is wat

Nadere informatie

Lefier in samenvatting jaarverslag. Samenvatting jaarverslag

Lefier in samenvatting jaarverslag. Samenvatting jaarverslag Lefier in 2014 samenvatting jaarverslag Samenvatting jaarverslag 2014 1 Lefier in 2014 samenvatting jaarverslag Wij zijn Lefier, een woningcorporatie in Noord-Nederland. Lefier staat midden in de samenleving

Nadere informatie

SAMEN BOUWEN VLAANDEREN

SAMEN BOUWEN VLAANDEREN aan ZEEUWS- VLAANDEREN Samen bouwen Dit is de gezamenlijke visie van Clavis, Woonstichting Hulst en Woongoed Zeeuws- Vlaanderen op de sociale volkshuisvesting in Zeeuws-Vlaanderen. Ons motto: samen bouwen.

Nadere informatie

Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen!

Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen! Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen! Samenvatting ondernemingsplan Samenvatting ondernemingsplan Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen! Dat is

Nadere informatie

Elan Wonen geeft ruimte

Elan Wonen geeft ruimte Elan Wonen in beeld Elan Wonen in beeld Elan Wonen is een woningcorporatie die haar klanten kwaliteit en ruimte biedt. We luisteren naar hun wensen en spelen hierop in. Bij ons staat de klant voorop.

Nadere informatie

KoersWijzer. Woningstichting Leusden

KoersWijzer. Woningstichting Leusden KoersWijzer Woningstichting Leusden KoersWijzer Inleiding In deze koerswijzer staan quotes uit de gesprekken met onze huurders, en stakeholders. Deze quotes zijn te herkennen aan de gekleurde vakken.

Nadere informatie

Wij zijn Brabantse Waard

Wij zijn Brabantse Waard Wij zijn Brabantse Waard Gastvrij wonen Inhoudsopgave 3 Wie is Brabantse Waard 4 Een organisatie met een transparante structuur 5 Onze missie en visie 5 Doelstellingen waarin de gast centraal staat 6 Onze

Nadere informatie

WONEN IN BEWEGING I N F O R M A T I E B R O C H U R E

WONEN IN BEWEGING I N F O R M A T I E B R O C H U R E WONEN IN BEWEGING I N F O R M A T I E B R O C H U R E Wonen in beweging De CWS is een woningcorporatie in beweging. Een professionele, klantgerichte organisatie die staat voor goed wonen in een aantrekkelijke

Nadere informatie

(VER)BOUWEN AAN PLEZIERIG WONEN

(VER)BOUWEN AAN PLEZIERIG WONEN BODEGRAVEN NIEUWERBRUG Een flexibele en moderne organisatie Zorgen voor een passende woningvoorraad WAARDER REEUWIJK Reeuwijkse plassen DRIEBRUGGEN Plezierig wonen HOGEBRUG (VER)BOUWEN AAN PLEZIERIG WONEN

Nadere informatie

Toezichtsvisie Woonstichting Land van Altena

Toezichtsvisie Woonstichting Land van Altena Toezichtsvisie Woonstichting Land van Altena Versie 2017.1 Vastgesteld door de RvC op 25 oktober 2017 Algemeen 1. Omgeving 1.1 Woonstichting Land van Altena Woonstichting Land van Altena is een woningcorporatie

Nadere informatie

Ondernemingsplan 2010-2014

Ondernemingsplan 2010-2014 Ondernemingsplan 2010-2014 2 Ondernemingsplan 2010-2014 Inhoudsopgave Inleiding 4 Onze kernwaarden 7 1. Thuis in de wijk 11 2. Wonen voor iedereen 15 3. Duurzaam bouwen 19 4. Presteren naar vermogen 23

Nadere informatie

KOERS. 1. Inleiding: samen meer betekenen

KOERS. 1. Inleiding: samen meer betekenen KOERS 1. Inleiding: samen meer betekenen Samen kunnen we meer doen voor bewoners. Daarom fuseren Woonstichting Etten- Leur en AlleeWonen. Beide corporaties zetten zich afzonderlijk al met hart, ziel en

Nadere informatie

Plangebied buurtaanpak Oranjeplein e.o. Informatiegebied buurtaanpak Oranjeplein e.o.

Plangebied buurtaanpak Oranjeplein e.o. Informatiegebied buurtaanpak Oranjeplein e.o. Plangebied buurtaanpak Oranjeplein e.o. Informatiegebied buurtaanpak Oranjeplein e.o. Blok 1 46 duplexwoningen Ingreep: sloop en vervangende nieuwbouw van 23 levensloopbestendige woningen. De huur van

Nadere informatie

Casade. Visitatierapport

Casade. Visitatierapport Casade Visitatierapport Utrecht, juli 2012 Colofon Raeflex Catharijnesingel 56 3511 GE Utrecht E: w.dewater@raeflex.nl W: www.raeflex.nl Visitatiecommissie De heer drs. A.H. Grashof (voorzitter) De heer

Nadere informatie

vitale buren maken vitale buurten DE STRATEGISCHE KOERS VAN DE VOORZORG

vitale buren maken vitale buurten DE STRATEGISCHE KOERS VAN DE VOORZORG vitale buren maken vitale buurten DE STRATEGISCHE KOERS VAN DE VOORZORG 2018-2028 oktober 2017 1 INHOUDSOPGAVE VOORWOORD ONZE VISIE ONZE MISSIE p. 3 p. 5 p. 7 ONZE KERNWAARDEN p. 7 EEN ECHTE HEERLENSE

Nadere informatie

Collegebesluit Collegevergadering: 11 december 2018

Collegebesluit Collegevergadering: 11 december 2018 ONDERWERP Prestatieafspraken 2019 SAMENVATTING Gemeente, de Heemsteedse woningcorporaties Elan Wonen en Pre Wonen en hun huurdersorganisaties Bewonersraad Elan Wonen en Bewonerskern Pre streven een gemeenschappelijk

Nadere informatie

Woonvisie. Steenwijkerland een samenvatting. Goed wonen komt met elkaar voor elkaar

Woonvisie. Steenwijkerland een samenvatting. Goed wonen komt met elkaar voor elkaar m e i 2 016 Woonvisie Steenwijkerland 2017 2021 een samenvatting Goed wonen komt met elkaar voor elkaar In Steenwijkerland is het goed wonen. En dat willen we zo houden. Hoe doen we dat? En, wat is daarvoor

Nadere informatie

Welkom! Programma. 18 juni 2015. Welkom. Presentatie visitatierapport. Voor welke uitdagingen staan we? Kort filmpje. Borrel en informeel contact

Welkom! Programma. 18 juni 2015. Welkom. Presentatie visitatierapport. Voor welke uitdagingen staan we? Kort filmpje. Borrel en informeel contact Welkom! 1 Programma Welkom Presentatie visitatierapport Voor welke uitdagingen staan we? Kort filmpje Borrel en informeel contact 2 1 van bekend naar nieuw van naar 3 Waar gaat het naar toe? Verkleining

Nadere informatie

OVER WIJKEN. Overlast

OVER WIJKEN. Overlast OVER WIJKEN Overlast 1 2 Overlast, lossen we samen op Eén avond harde muziek of geluiden door een feestje. Dat kan gebeuren en is ook niet zo erg. Maar als u steeds opnieuw last heeft van geluid wordt

Nadere informatie

Samenvatting. Meerjarenvisie Intermaris, voor jou(w) thuis

Samenvatting. Meerjarenvisie Intermaris, voor jou(w) thuis Samenvatting Meerjarenvisie 2019-2022 Intermaris, voor jou(w) thuis Meerjarenvisie 2019-2022 Samenvatting Intermaris, voor jou(w) thuis De bewoner is onze basis Iedereen is gelijk, maar niemand hetzelfde

Nadere informatie

Met bewoners naar vitale wijken. Strategie SSW voor 2014 2019

Met bewoners naar vitale wijken. Strategie SSW voor 2014 2019 Met bewoners naar vitale wijken Strategie SSW voor 2014 2019 September 2014 Inhoudsopgave 1. Een eerlijk verhaal... 1 2. Wat is SSW... 2 2.1 Woningcorporatie 2 2.2 Wat zien wij in onze wereld 2 2.3 Grote

Nadere informatie

Strategisch plan Woontij 2015-2017 Uitslag enquête

Strategisch plan Woontij 2015-2017 Uitslag enquête Strategisch plan Woontij 2015-2017 Uitslag enquête Inleiding Als voorbereiding van haar strategisch plan 2015-2017 heeft Woontij een vragenlijst opgesteld waarmee input wordt gevraagd voor de te kiezen

Nadere informatie

Met bewoners naar vitale wijken VAN SSW 2014-20

Met bewoners naar vitale wijken VAN SSW 2014-20 Met bewoners naar vitale wijken STVISIE TOEKOM VAN SSW 19 2014-20 Met bewoners naar vitale wijken 1 Een eerlijk verhaal SSW helpt mensen met een smalle beurs in de gemeente De Bilt aan sociale woonruimte.

Nadere informatie

Samen zorgen voor een schone woon- en leefomgeving. Hondenbeleid

Samen zorgen voor een schone woon- en leefomgeving. Hondenbeleid Samen zorgen voor een schone woon- en leefomgeving Hondenbeleid Inhoud Nieuw hondenbeleid Regels Wijkkaarten Besoyen Baardwijk - De Hoef Bloemenoord Capelle Centrum - Laageinde Landgoed Driessen Meerdijk

Nadere informatie

Activiteiten Amsterdam

Activiteiten Amsterdam Activiteiten Woningbezit Zelfstandige huurwoningen naar woningtype = 1.570 2.328 15.018 236 19.152 Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ Totaal bovenwoning Bovenstaand woningbezit is exclusief

Nadere informatie

Managementcontract 2013. Beatrijs Kortman, adviseur strategie Portaal Utrecht

Managementcontract 2013. Beatrijs Kortman, adviseur strategie Portaal Utrecht Managementcontract 2013 Beatrijs Kortman, adviseur strategie Portaal Utrecht Programma 2 Wat is het? Ondernemingsplan Managementcontract: 3 thema s - De wensen van de klant zijn de start - Goede en betaalbare

Nadere informatie

Prestatieafspraken Gemeente Wormerland, WormerWonen, Huurders voor Huurders

Prestatieafspraken Gemeente Wormerland, WormerWonen, Huurders voor Huurders Prestatieafspraken -2020 Gemeente Wormerland, WormerWonen, Huurders voor Huurders Inleiding Per 1 juli 2015 is de nieuwe Woningwet van kracht geworden. Hoeksteen van deze hervorming is de lokale verankering

Nadere informatie

Belanghoudersbijeenkomst

Belanghoudersbijeenkomst V e r s l a g Belanghoudersbijeenkomst Donderdag 17 november was u met ruim 30 andere genodigden aanwezig bij de belanghoudersbijeenkomst van Woningstichting Bergh. Een bijeenkomst waarbij wij graag twee

Nadere informatie

Groei is van belang. Ondernemingsplan

Groei is van belang. Ondernemingsplan Groei is van belang Ondernemingsplan 2017-2021 Waar staan we voor? Arcade: mensen en wonen Wij zijn een maatschappelijk betrokken, initiatiefrijke en sociale onderneming. Wij verhuren en beheren circa

Nadere informatie

Scherp aan de wind! ons ondernemingsplan

Scherp aan de wind! ons ondernemingsplan Scherp aan de wind! ons ondernemingsplan 2017-2020 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 2. Hier staan we voor 3. Woningbezit 4. Huurders 5. Vitale wijken en buurten 6. Financiën 7. Organisatie Voorwoord samen werken

Nadere informatie

Midden in Rhenen! Jaarbericht Rhenense Woningstichting 2013

Midden in Rhenen! Jaarbericht Rhenense Woningstichting 2013 Midden in Rhenen! Terugblik Het jaar 2013 was voor de Rhenense Woningstichting (RWs) een bijzonder jaar. Ondanks de onzekere financiële- en marktomstandigheden zijn we erin geslaagd om de voorgenomen investeringen

Nadere informatie

Samen zorgen voor een schone woon- en leefomgeving. Hondenbeleid

Samen zorgen voor een schone woon- en leefomgeving. Hondenbeleid Samen zorgen voor een schone woon- en leefomgeving Hondenbeleid Contact met de gemeente Waalwijk Bezoekadres Taxandriaweg 6 5141 PA Waalwijk U vindt de bezoekersingang aan de Winterdijk Postadres Postbus

Nadere informatie

Alleen samen maken we Nijkerk mooier

Alleen samen maken we Nijkerk mooier Woningstichting Nijkerk De klant staat centraal. Je kunt geen ondernemingsplan openslaan, of je stuit op deze missie. Zet je de klant centraal door in zijn schoenen te gaan staan? Dat is een goed begin,

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen stichting TBV Vastgesteld op

Profielschets Raad van Commissarissen stichting TBV Vastgesteld op Profielschets Raad van Commissarissen stichting TBV Vastgesteld op 17-5-2017 TBV Wonen is een betrokken en klantgerichte woningcorporatie met ruim 7500 woningen in Tilburg. Zij richt zich op de huisvesting

Nadere informatie

ONDERNEMINGSPLAN volkshuisvesters

ONDERNEMINGSPLAN volkshuisvesters ONDERNEMINGSPLAN 2016 2020 volkshuisvesters ONDERNEMINGSPLAN 2016 2020 volkshuisvesters 1 inhoud ONZE VISIE 4 INHOUD ONZE MISSIE 4 ONZE DOELEN 5 1. KLANTGERICHT DIENSTVERLENEN 6 2. BETAALBARE WONINGEN

Nadere informatie

I N F O R M A INFORMA T I E TIE

I N F O R M A INFORMA T I E TIE HEEFT HEEFT U U EEN EEN KLACHT? INFORMATIE Ook als u niet tevreden bent horen wij dat graag Een tevreden klant is het belangrijkste doel van Vallei Wonen. Daar richten wij onze dienstverlening op in en

Nadere informatie

ACTIVITEITEN AMERSFOORT

ACTIVITEITEN AMERSFOORT ACTIVITEITEN AMERSFOORT Woningbezit naar woningtype Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ bovenwoning Totaal 5.462 3.588 3.119 598 12.767 Bovenstaand woningbezit is exclusief 540 onzelfstandige

Nadere informatie

Wonen. Basisinspanning. Ambities. Kansen. Voorkomen

Wonen. Basisinspanning. Ambities. Kansen. Voorkomen Basisinspanning Een evenwichtige bevolkingsopbouw, die in 2025 gegroeid is naar minimaal 25.000 inwoners. Voor iedere (toekomstige) inwoner moet een woning beschikbaar zijn die past in zijn/haar leefsituatie.

Nadere informatie

WSN: Thuis in Nijkerk. Een kennismaking met onze plannen tot en met 2014

WSN: Thuis in Nijkerk. Een kennismaking met onze plannen tot en met 2014 WSN: Thuis in Nijkerk Een kennismaking met onze plannen tot en met 2014 V O O R W O O R D Bertus Rakhorst over...geborgenheid Een goed en veilig thuis vormt een stevige basis van waaruit je je verder kunt

Nadere informatie

SLEUTEL NAAR DE TOEKOMST

SLEUTEL NAAR DE TOEKOMST SLEUTEL NAAR DE TOEKOMST INLEIDING De wereld om ons heen is volop in beweging en aan corporaties worden steeds hogere eisen gesteld. Met het ondernemingsplan 2012-2016 spelen we in op deze ontwikkelingen.

Nadere informatie

Verslag belanghouders bijeenkomst SallandWonen

Verslag belanghouders bijeenkomst SallandWonen Verslag belanghouders bijeenkomst SallandWonen 22 september 2011 Inleiding Directeurbestuurder Ed Penninks heet alle aanwezigen van harte welkom en dankt hen voor hun aanwezigheid. Het programma van vanmiddag

Nadere informatie

Koersplan Woningbouwvereniging Poortugaal. OP HOOF D L I JN EN OP WEG NAAR TOEKOMSTBESTENDIGE VERNIEUWING

Koersplan Woningbouwvereniging Poortugaal.  OP HOOF D L I JN EN OP WEG NAAR TOEKOMSTBESTENDIGE VERNIEUWING Koersplan 2017-2020 OP HOOF D L I JN EN Woningbouwvereniging Poortugaal www.wbvpoortugaal.nl OP WEG NAAR TOEKOMSTBESTENDIGE VERNIEUWING Wij bieden betaalbare huurwoningen met een passende kwaliteit. We

Nadere informatie

Onbekommerd wonen in Breda

Onbekommerd wonen in Breda Onbekommerd wonen in Breda Verslag van de aanpak GWI 1998-2015 Geschikt Wonen voor Iedereen 2 Aanleiding In Nederland is sprake van een dubbele vergrijzing. Het aantal ouderen neemt flink toe en ze worden

Nadere informatie

7.4. Waalwijk - SAMENVATTING LEEFSTIJL TEVREDENHEID WOONOMGEVING TEVREDENHEID MEEST TEVREDEN/ MEEST ONTEVREDEN AANBEVELING OM TE WONEN

7.4. Waalwijk - SAMENVATTING LEEFSTIJL TEVREDENHEID WOONOMGEVING TEVREDENHEID MEEST TEVREDEN/ MEEST ONTEVREDEN AANBEVELING OM TE WONEN - SAMENVATTING LEEFSTIJL 1 6% 4% TEVREDENHEID WOONOMGEVING 19% Zeer tevreden 16% TEVREDENHEID MEEST TEVREDEN/ MEEST ONTEVREDEN Woningen Voorzieningen Zeer ontevreden VERHUISGENEIGDHEID BESLIST WEL VERHUIZEN

Nadere informatie

Ondernemingsplan 2009-2013

Ondernemingsplan 2009-2013 Verbindingen leggen Samenwerken voor maatschappelijke prestaties Ondernemingsplan 2009-2013 vanaf 2010 1. Inleiding Verbindingen leggen om maatschappelijke opgaven te realiseren. Zo zien we onze opdracht

Nadere informatie

WONINGSTICHTING ST. JOSEPH STRAMPROY.

WONINGSTICHTING ST. JOSEPH STRAMPROY. Ondernemingsplan 2011-2014 van WONINGSTICHTING ST. JOSEPH STRAMPROY. Inleiding Woningstichting St. Joseph Stramproy ( Woningstichting) wil dat mensen goed, betaalbaar en prettig kunnen wonen. Om dat doel

Nadere informatie

1. Algemene beschouwing Interne en externe kracht 30

1. Algemene beschouwing Interne en externe kracht 30 Jaarverslag 2008 Jaarverslag 2008 2 1. Algemene beschouwing 4 2. Volkshuisvestelijk verslag 10 2.1 Strategie, missie en doelstellingen 12 2.1.1 Strategie 12 2.1.2 Missie 12 2.1.3 Doelstellingen en activiteiten

Nadere informatie

Woonzorg Zekerheid Samenzijn Rust Comfort Vrijheid Aanpak

Woonzorg Zekerheid Samenzijn Rust Comfort Vrijheid Aanpak 1 Programma Korte introductie Woonzorg Nederland Enkele cijfers Formules Tijd voor samenwerking 2 Thuis in wonen & zorgen Sinds 1950 geworteld in de Nederlandse samenleving 3 Een vitale woningcorporatie

Nadere informatie

Prestatieafspraken 2019 Gemeente Groningen - Woonzorg Nederland

Prestatieafspraken 2019 Gemeente Groningen - Woonzorg Nederland Prestatieafspraken 2019 Gemeente Groningen - Woonzorg Nederland Gemeente Groningen Woonzorg Nederland Oktober 2018 Inleiding Wettelijk kader Met de invoering van de nieuwe Woningwet 2015 moeten corporaties

Nadere informatie

Werken aan kwaliteit. Voorraadplan 2004-2012

Werken aan kwaliteit. Voorraadplan 2004-2012 Werken aan kwaliteit Voorraadplan 2004-2012 Werken aan kwaliteit Voorraadplan 2004-2012 Woningbeheer Harlingen Postbus 103 8860 AC Harlingen Bolswardervaart 1 Openingstijden maandag tot en met vrijdag

Nadere informatie

Activiteiten Amersfoort

Activiteiten Amersfoort Activiteiten Amersfoort Woningbezit Zelfstandige huurwoningen naar woningtype 5.423 Eensgezinswoning 3.504 Galerijflat 2.936 Portiekflat Bovenstaand woningbezit is exclusief 629 onzelfstandige woningen.

Nadere informatie

jaarverslag in t kort

jaarverslag in t kort 2017 jaarverslag in t kort CO₂ neutraal route meer sociale huurwoning en bijbouwen A B 34 waar werd de huur aan besteed? ONDERHOUD WONEN Samen werken aan goed en betaalbaar wonen. Dat is waar we, als sociale

Nadere informatie

ONINGWET WAT BETEKENT DIT VOOR DE GEMEENTE?

ONINGWET WAT BETEKENT DIT VOOR DE GEMEENTE? ONINGWET WAT BETEKENT DIT VOOR DE GEMEENTE? WWW.AEDES.NL MAART 2015 DE NIEUWE ONINGWET Vanaf 1 juli 2015 gelden nieuwe regels voor woningcorporaties. De invoering van de nieuwe Woningwet betekent dat ook

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Inleiding Missie en kernwaarden Ambitie en speerpunten Doorvertaling organisatie...6

Inhoudsopgave. 1. Inleiding Missie en kernwaarden Ambitie en speerpunten Doorvertaling organisatie...6 Strategisch kader 2013-2017 0 Inhoudsopgave 1. Inleiding...2 2. Missie en kernwaarden...3 3. Ambitie en speerpunten...5 4. Doorvertaling organisatie...6 1 1. Inleiding Ons vorige ondernemingsplan Wonen

Nadere informatie

Ondernemingsplan 2014 2017. Ambities blijven overeind door scherpe focus op kerntaken

Ondernemingsplan 2014 2017. Ambities blijven overeind door scherpe focus op kerntaken Ondernemingsplan 2014 2017 Ambities blijven overeind door scherpe focus op kerntaken Missie QuaWonen QuaWonen is dé woningcorporatie voor de Krimpenerwaard. Wij bieden goede huisvesting aan mensen die

Nadere informatie

Prestatie-afspraken Wonen en Maatschappelijke Ontwikkelingen Casade Woonstichting Gemeente Waalwijk, 10-04-2012

Prestatie-afspraken Wonen en Maatschappelijke Ontwikkelingen Casade Woonstichting Gemeente Waalwijk, 10-04-2012 1. Inleiding De gemeente Waalwijk, Casade en Slagenland Wonen hebben in juli 2011 het Prestatiecontract over de ontwikkeling van de woningvoorraad in de periode 2011-2014 getekend. Hierin is afgesproken

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord. Voorwoord. Beleid. Maatschappelijke verantwoording. Het huisvesten van de doelgroep. Kwaliteit en duurzaamheid.

Inhoud. Voorwoord. Voorwoord. Beleid. Maatschappelijke verantwoording. Het huisvesten van de doelgroep. Kwaliteit en duurzaamheid. Jaarverslag 2018 Inhoud Voorwoord SAMENVATTING JAARVERSLAG 2018 WONEN MIDDEN-DELFLAND Voorwoord Beleid Maatschappelijke verantwoording 03 05 06 Wij zijn een lokaal verankerde corporatie met een scherpe

Nadere informatie

J1,11!ILIKIJij.,131J1 G D Tf(V(Ce

J1,11!ILIKIJij.,131J1 G D Tf(V(Ce J1,11!ILIKIJij.,131J1 G D2 02.11.2015 0035 Tf(V(Ce Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dordrecht Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Behandeld door: mevrouw C. Geenen-ter Hoeven Kenmerk:

Nadere informatie

Themabijeenkomst gemeente Valkenswaard 17 maart 2016

Themabijeenkomst gemeente Valkenswaard 17 maart 2016 Themabijeenkomst gemeente Valkenswaard 17 maart 2016 Programma 20.00 Welkom 20.05 Inleidingen Gevolgen Woningwet voor wonen in Valkenswaard Woningmarktontwikkelingen Valkenswaard Resultaten Woningbelang

Nadere informatie

Ondernemingsplan Betaalbaar (t)huis in een duurzame buurt

Ondernemingsplan Betaalbaar (t)huis in een duurzame buurt Ondernemingsplan 2019-2023 Betaalbaar (t)huis in een duurzame buurt versie 2 9 oktober 2018 Page 1 Inhoudsopgave Deel 1 Onze visie 3 Inleiding 4 Missie 5 Kernwaarden 6 Doelgroepen 7 Externe en interne

Nadere informatie

Woningcorporaties: oplosser of veroorzaker van zorg- en veiligheidsproblemen? Sander Koomen (Aedes) Simone van Raak (Zayaz)

Woningcorporaties: oplosser of veroorzaker van zorg- en veiligheidsproblemen? Sander Koomen (Aedes) Simone van Raak (Zayaz) Woningcorporaties: oplosser of veroorzaker van zorg- en veiligheidsproblemen? Sander Koomen (Aedes) Simone van Raak (Zayaz) Agenda De sector Taak en rol corporaties Zorg en veiligheid > actuele vraagstukken

Nadere informatie

huisnummer 2016 Waar werken we aan en wat hebben we opgeleverd? Planmatig onderhoud De nieuwe woningwet Feiten en cijfers april 2016

huisnummer 2016 Waar werken we aan en wat hebben we opgeleverd? Planmatig onderhoud De nieuwe woningwet Feiten en cijfers april 2016 april 2016 huisnummer 2016 nieuwsbrief voor bewoners Waar werken we aan en wat hebben we opgeleverd? Alle woningen en appartementen op een rijtje Planmatig onderhoud Is uw huis dit jaar aan de beurt? De

Nadere informatie

Ondernemingsstrategie Het begint met wonen

Ondernemingsstrategie Het begint met wonen Ondernemingsstrategie 2019-2022 Het begint met wonen Het begint met wonen Persoonlijke aandacht voor onze huurders, oog voor elkaar, focus op samen. Het is waar Openbaar Belang voor staat en wat ons als

Nadere informatie

Profielschets. Directeur-bestuurder Woningstichting Putten

Profielschets. Directeur-bestuurder Woningstichting Putten Profielschets Directeur-bestuurder Woningstichting Putten ERLY the consulting company Opdrachtgever: Woningstichting Putten Datum: 21 oktober 2014 Adviseur: drs. Lilian Vos Inleiding Woningstichting Putten

Nadere informatie

Goed wonen = samen doen!

Goed wonen = samen doen! Goed wonen = samen doen! Beleidsplan Tablis Wonen 2016 2019 Participatiemaatschappij In Nederland leven we steeds meer in een participatiemaatschappij. We maken steeds meer gebruik van elkaars sterke punten

Nadere informatie

datum ons kenmerk uw kenmerk dossier kenmerk

datum ons kenmerk uw kenmerk dossier kenmerk Gemeente Ridderkerk College van Burgemeester en Wethouders Koningsplein 1 2981 EA Ridderkerk (ook verzonden per e-mail) datum ons kenmerk uw kenmerk dossier kenmerk 20 juni 2018 onderwerp voornemens 2019

Nadere informatie

DE BASIS. VOOR EEN BETAALBAAR THUIS Ondernemingsplan De Goede Woning

DE BASIS. VOOR EEN BETAALBAAR THUIS Ondernemingsplan De Goede Woning DE BASIS VOOR EEN BETAALBAAR THUIS Ondernemingsplan 2015-2018 De Goede Woning VOORWOORD Een dak boven het hoofd en brood op de plank. Hoe vanzelfsprekend is dat niet? Helaas minder vanzelfsprekend dan

Nadere informatie

Inleiding. Speerpunten. Speerpunt Wonen

Inleiding. Speerpunten. Speerpunt Wonen Jaarplan RWS 2014 Inhoud Inleiding...3 Speerpunten...3 Speerpunt Wonen...3 Betaalbare, goed verhuurbare en passende woningen aanbieden....3 Kwaliteit woningvoorraad differentiëren, meer keuzemogelijkheden

Nadere informatie

Activiteiten Almere. Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ bovenwoning 95% 6.145

Activiteiten Almere. Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ bovenwoning 95% 6.145 Activiteiten Almere Woningbezit Zelfstandige huurwoningen naar woningtype = 3.211 1.204 1.591 491 6.497 Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ Totaal bovenwoning Bovenstaand woningbezit is exclusief

Nadere informatie

Woonvisie. Gemeente Nuth Raadsbijeenkomst 12 april 2016

Woonvisie. Gemeente Nuth Raadsbijeenkomst 12 april 2016 Woonvisie Gemeente Nuth Raadsbijeenkomst 12 april 2016 Aanleiding Verschuiving van de volkshuisvestelijke opgave Sociale huur: Woningwet 2015 redelijke bijdrage Langer zelfstandig wonen Lokaal beleid 2

Nadere informatie

Juni 2018 Vragenlijst 13 Bedrijfsplan

Juni 2018 Vragenlijst 13 Bedrijfsplan Samenvatting uitslag digitaal klantenpanel Juni 2018 Vragenlijst 13 Bedrijfsplan 2019-2022 Response Er zijn 140 personen uitgenodigd om de vragenlijst in te vullen, hierop zijn 43 reacties gekomen. Toelichting

Nadere informatie

Wij staan klaar voor iedereen

Wij staan klaar voor iedereen Wij staan klaar voor iedereen Openbaar Belang is er voor alle mensen die een geschikte huurwoning nodig hebben. Onze medewerkers helpen mensen graag. In elke individuele situatie is er serieuze aandacht

Nadere informatie

Gewoon goed. wonen WONINGSTICHTING BUITENLUST ONDERNEMINGSPLAN

Gewoon goed. wonen WONINGSTICHTING BUITENLUST ONDERNEMINGSPLAN Gewoon goed wonen WONINGSTICHTING BUITENLUST ONDERNEMINGSPLAN 2014-2018 2 WONINGSTICHTING BUITENLUST Hierbij presenteren wij met veel plezier ons ondernemingsplan 2014-2018 met als titel: GEWOON GOED WONEN

Nadere informatie

Gewoon goed wonen! waar we voor staan! waar we voor gaan! Ondernemingsplan

Gewoon goed wonen! waar we voor staan! waar we voor gaan! Ondernemingsplan Gewoon goed wonen! Ondernemingsplan 2016-2020 waar we voor staan! waar we voor gaan! Woningbouwvereniging Hoek van Holland (WVH) heeft een nieuwe koers! Daar zijn we trots op. Wij laten u in deze samenvatting

Nadere informatie

Verkorte versie. wonen doen we samen

Verkorte versie. wonen doen we samen Verkorte versie ondernemingsplan Jaarverslag 2012013-2017 wonen doen we samen Inhoud 1 VOORWOORD...3 2 TOTSTANDKOMING...4 3 WIE ZIJN WIJ...5 3.1 Onze missie...5 3.2 Onze visie: Wonen doen we samen...5

Nadere informatie

Bedrijfsvoering en organisatieaanpak

Bedrijfsvoering en organisatieaanpak Bedrijfsvoering en organisatieaanpak Prof.dr.ir. Vincent Gruis, afdeling Real Estate & Housing 13-3-2014 Delft University of Technology Challenge the future Dagprogramma 9.30u 11.00u 11.15u 12.30u 13.30u

Nadere informatie

Regionale woonvisie Gooi en Vechtstreek

Regionale woonvisie Gooi en Vechtstreek Regionale woonvisie Gooi en Vechtstreek Regiopodium Uitnodigend Proces Dynamische Visie Planning mijlpalen Wonen in de regio Gooi en Vechtstreek Een regio met duidelijke karakterverschillen In stedelijkheid

Nadere informatie

datum ons kenmerk uw kenmerk dossier kenmerk

datum ons kenmerk uw kenmerk dossier kenmerk woonvisie GE BAi *-organisatie IN GEKOMEN Gemeente Ridderkerk College van Burgemeester en Wethouders Koningsplein 1 2981 EA Ridderkerk gem ^ / 2 8 JUNI 2017 (ook verzonden per e-mail) datum ons kenmerk

Nadere informatie

Samenwerken aan prettig wonen Prestatieafspraken Vianen

Samenwerken aan prettig wonen Prestatieafspraken Vianen Samenwerken aan prettig wonen 2 Samenwerken aan prettig wonen Samenwerken aan prettig wonen Wat zijn de belangrijkste ambities en opgaven op het gebied van wonen in Vianen? Om hier concreet invulling aan

Nadere informatie

beantwoording schriftelijke vragen II III III 11 II II G

beantwoording schriftelijke vragen II III III 11 II II G Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders Gemeente Nieuwkoop T.a.v. gemeenteraad Postbus 1 2460 AA TER AAR ^ VERZOGEN 3o APR 2015 15.08284 beantwoording schriftelijke vragen II III III

Nadere informatie

RWS Jaarplan

RWS Jaarplan RWS Jaarplan 2012-2013 Het jaarplan 2012-2013 vloeit voort uit het Ondernemingsplan 2012-2016. Het is een concrete uitwerking van wat we in 2013 doen om de lange termijn doelen van het ondernemingsplan

Nadere informatie

Woonstichting Hulst presteert evenwichtig en goed over de volle breedte

Woonstichting Hulst presteert evenwichtig en goed over de volle breedte Woonstichting Hulst presteert evenwichtig en goed over de volle breedte Woonstichting Hulst is werkzaam in de kern Hulst en heeft daar een bezit van ca. 1. verhuureenheden, waarvan ca. 1.33 wooneenheden.

Nadere informatie

Activiteiten Amsterdam

Activiteiten Amsterdam Activiteiten Amsterdam Woningbezit Zelfstandige huurwoningen naar woningtype 1.565 Eensgezinswoning 2.299 Galerijflat 14.856 Portiekflat 192 Beneden-/ bovenwoningen 18.911 Bovenstaand woningbezit in Amsterdam

Nadere informatie

Samenvatting. dinsdag 10 juli Status - Intern

Samenvatting. dinsdag 10 juli Status - Intern Op koers 2018-2022 Samenvatting Dit is de samenvatting van de koers. Na de zomer vind je op onze website een online koers. Die vullen we de komende jaren aan met resultaten en plannen. Zodat ook jij onze

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN Algemeen

VEELGESTELDE VRAGEN Algemeen VEELGESTELDE VRAGEN Algemeen 1. Waarom verkoopt Casade een aantal van haar huurwoningen? Casade biedt haar klanten graag een breed keuzepakket van woonmogelijkheden en wil hen de kans bieden een woning

Nadere informatie

ZOwonen in Lekker wonen

ZOwonen in Lekker wonen ZOwonen in 2015 Lekker wonen 1 Inleiding Voor u ligt de verkorte versie van het jaarverslag 2015. We hebben het afgelopen jaar hard gewerkt aan uw woonplezier. Wat hebben we allemaal gedaan en wat hebben

Nadere informatie

Presentatie Mariëtte Bouwer Ymere Maatschappelijk Vastgoed. 19 april 2012 pagina 1

Presentatie Mariëtte Bouwer Ymere Maatschappelijk Vastgoed. 19 april 2012 pagina 1 Presentatie Mariëtte Bouwer Ymere Maatschappelijk Vastgoed 19 april 2012 pagina 1 Strategie van Ymere Missie Ymere werkt als maatschappelijke onderneming aan wijken met perspectief, waar bewoners willen

Nadere informatie

Prettig wonen in Zwolle

Prettig wonen in Zwolle Samen Prettig Wonen Onze visie op wonen Beter een goede buur dan een verre vriend. Dit oud-hollandse gezegde is een mooie vertaling van waar het bij Openbaar Belang om gaat. Wij zien graag dat elke klant

Nadere informatie

Kernboodschappen Woningcorporaties Nederland dicht bij huis

Kernboodschappen Woningcorporaties Nederland dicht bij huis Kernboodschappen Woningcorporaties Nederland dicht bij huis Oktober 2014 Thema 1 Goed wonen en een goede dienstverlening We vinden het in Nederland normaal dat iedereen goed kan wonen. Maar niet iedereen

Nadere informatie

Belanghoudersbijeenkomst d.d. 17 mei 2018 Samenvattend verslag

Belanghoudersbijeenkomst d.d. 17 mei 2018 Samenvattend verslag Belanghoudersbijeenkomst d.d. 17 mei 2018 Samenvattend verslag Jaarlijks organiseert de woningstichting een bijeenkomst met plaatselijk en gemeentelijk actieve belanghouders. Doel van die bijeenkomst is

Nadere informatie

BETER WONEN VECHTDAL: DICHT ER BIJ

BETER WONEN VECHTDAL: DICHT ER BIJ BELEIDSVISIE BETER WONEN VECHTDAL 2016 BETER WONEN VECHTDAL: DICHT ER BIJ MISSIE: KERNWAARDEN: MOTTO: IN BONDGENOOTSCHAP EN BETROKKENHEID BIJ MENSEN EEN VEILIGE, VERTROUWDE EN DIERBARE WOON- EN LEEFOMGEVING

Nadere informatie

De Pastorie. Huurwoningen 20 individuele appartementen Buurtplan Besoyen. Waalwijk. Casade.

De Pastorie. Huurwoningen 20 individuele appartementen Buurtplan Besoyen. Waalwijk. Casade. De Pastorie Huurwoningen 20 individuele appartementen Buurtplan Besoyen Waalwijk Casade www.casade.nl info@casade.nl 0800 55 222 22 Bezoekadres: Balade 10 Waalwijk Postadres: Postbus 5 5140 AA Waalwijk

Nadere informatie

herijkte ondernemingsplan 2016 / 2017 WONINGSTICHTING SWZ

herijkte ondernemingsplan 2016 / 2017 WONINGSTICHTING SWZ herijkte ondernemingsplan 2016 / 2017 WONINGSTICHTING SWZ Voorwoord Voor u ligt het herijkte ondernemingsplan van SWZ. Dit is het antwoord op de vraag die we onszelf en onze belangrijkste stakeholder huurdersbelangenvereniging

Nadere informatie

Woondiensten Aarwoude geeft u de vijf!

Woondiensten Aarwoude geeft u de vijf! Ondernemingsplan 2016-2018 Woondiensten Aarwoude geeft u de vijf! Woondiensten Aarwoude is een bedrijf dat woonruimte verhuurt aan mensen die op basis van hun inkomen in aanmerking komen voor een sociale

Nadere informatie

Opplussen Nieuwe Stijl

Opplussen Nieuwe Stijl Opplussen Nieuwe Stijl Sabine Verkroost Verkroost Advies 10 Inhoud de aanleiding. terugblik opplussen opplussen nieuwe stijl wat gebeurt er allemaal uw belang bij opplussen 11 Zelfstandig wonen voor iedereen

Nadere informatie

Passie voor Barneveld

Passie voor Barneveld Passie voor Barneveld Beleidsplan 2014 2017 Loopt u warm voor Barneveld? Wij ook. Hier liggen onze wortels en onze toekomst. Als het gaat om wonen en leefbaarheid, zetten we ons maatschappelijk vermogen

Nadere informatie

BELEIDS VISIE OKTOBER

BELEIDS VISIE OKTOBER BELEIDS VISIE OKTOBER 2017 ONS DOEL1.0 2ONZE OMGEVING ONZE TAAKOPVATTING Ons doel is om mensen met een laag inkomen een prettige woonsituatie te bieden. Woningstichting Tubbergen verhuurt betaalbare en

Nadere informatie

Activiteiten Amersfoort

Activiteiten Amersfoort Activiteiten Amersfoort Woningbezit Zelfstandige huurwoningen naar woningtype = 5.561 3.553 3.088 600 12.802 Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ Totaal bovenwoning Bovenstaand woningbezit

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2018-2022 Missie: In ons nieuwe beleidsplan blijft de missie ongewijzigd. Het blijft de beste zin die precies uitdrukt wie wij willen zijn en hoe we willen werken. Rijnhart Wonen creëert kansen

Nadere informatie