Dienstverlening inkoopkader

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dienstverlening inkoopkader 2016-2020"

Transcriptie

1 Dienstverlening inkoopkader brug naar (passend) arbeid

2 OVER HET LEERWERKBURO Onze organisatie is ontstaan vanuit de huidige beweging op de arbeidsmarkt en wij hebben een aantal jaar geleden de handen in één geslagen om onze opgedane werkervaring, netwerken en kennis te bundelen. Vanuit dit oogpunt zijn wij een rol gaan spelen aan zowel de kant voor de uitkeringsinstantie/ werkgever als aan de kant voor de klant (werkzoekende/werknemer). Het vaste team staat voor een stabiele basis door genoten werkervaring bij gerenommeerde organisaties en gevolgde opleidingen zoals de studie Maatschappelijk Werker, Jobcoaching, Personeel en Organisatie, Casemanager, Coaching en Bedrijfspsychologie. Mede hierdoor kunnen wij op een natuurlijke wijze partijen met elkaar in verbinding brengen en zo de schakel zijn tussen klant en diverse hulpverleningsinstanties en/of opdrachtgevers. Veelal is onze doelstelling; activeren, stimuleren, motiveren en reintegreren vanuit een breed perspectief het blijft tenslotte individueel maatwerk. Wij staan bekend als daadkrachtig en transparant met een duidelijke communicatie, korte lijnen en snel schakelend op een efficiënte werkwijze. Zo weet iedereen waar hij aan toe is. Wij werken door middel van huisbezoeken en maken gebruik van flexkantoren; hierdoor zijn wij altijd dicht in de buurt.

3 ONZE KLANTEN AAN HET WOORD DHR. C.K. UIT ALKMAAR RIJ-INSTRUCTEUR (60 jaar) Ik heb afgesproken jullie op de hoogte te houden wanneer ik geslaagd zou zijn voor rijinstructeur B. Nou, het is mij vandaag dus gelukt. Je hebt dus weer een cliënt erbij die dankzij jouw bemoeienis toch nog, zelfs als je 60 bent en uit een ziekte-situatie krabbelt, terug komt op de arbeidsmarkt. Ik ben er bijzonder rijk mee, dat kan je wel begrijpen. Misschien toch een prima voorbeeld voor anderen dat het WEL mogelijk is. Top dat je ook in mij kon geloven. Zulke mensen als jij zijn hard nodig. Groet en nogmaals bedankt! DHR. J. N. UIT MARKNESSE MONTAGEMEDEWERKER ( 41 JAAR) Ik heb van de re-integratie erg veel geleerd hoe je jezelf op papier en in de praktijk goed op kan laten vallen; ook de nazorg is fantastisch. Je kan altijd bellen en mijn coach regelt het voor je of ze zegt hoe je het doen kunt - erg goed op de hoogte van de regelgeving. Ik kan zeggen het was top, bedankt! DHR. H. D. UIT BUSSUM VOORMALIG TEGELZETTER (56 JAAR) Na 3 knieoperaties via het UWV in contact gekomen met het LeerWerkburo. Met het oriënterende gesprek heb ik aangegeven dat ik graag omgeschoold wil worden in het werk dat ik graag zou willen doen. Met haar team zijn ze gelijk aan de slag gegaan. Binnen één maand heb ik scholing en een stageplek in het werk wat ik graag wil doen. Een professioneel bedrijf dat ook doet wat het zegt. P.S. nogmaals bedankt voor wat jullie voor mij gedaan hebben. DHR. A. F. UIT LELYSTAD SALESMANAGER (59 JAAR) De persoonlijke begeleiding, oprechte aandacht en haar adviezen op maat voor de persoon die ze tegenover zich heeft heb ik als verfrissend ervaren. Mijn coach begeleid je in de nieuwe manier van solliciteren, adviseert je hoe te presenteren, waar je om/ aan moet denken, out off the box durven werken en zoeken, behoedt je tevens voor valkuilen, ook in de privésfeer. Een bijzonder goed visitekaartje voor de UWV die ze een menselijk vorm heeft gegeven. Ik ben er in ieder geval veel wijzer door geworden. MEVR. K. VD G. UIT HUIZEN TEAMLEIDER OFFICE MANAGER (29 JAAR) Een paar maanden geleden begonnen met een re-integratie project die mij werd aangeboden door het UWV. Een paar dagen erna kwam ik in contact met het LeerWerkburo wat mijn leven totaal veranderde in positieve zin! Na bijna een jaar thuis te hebben gezeten, heb ik nu weer een positieve instelling om weer aan de slag te gaan; met een mooie baan in het vooruitzicht. Dit alles was mij niet gelukt zonder deze hulp!

4 RE-INTEGRATIETRAJECT WERKFIT MAKEN WerkFit maken is een re-integratietraject voor mensen met een ZW-of AG-uitkering van UWV. WerkFit maken is erop gericht om mensen met één van deze uitkeringen, te versterken dat hij/zij (mogelijk in combinatie met scholing) op termijn het werk weer kan hervatten. HOE ZIET HET WERKFIT MAKEN TRAJECT ERUIT? Dit re-integratietraject wordt op maat aangeboden. Dit betekent dat de begeleiding en coaching die gegeven wordt per klant, persoonlijk wordt afgestemd en waarvan het UWV al op voorhand (samen met u) een inhoudelijke plan heeft opgesteld. Mocht er tijdens één van de huisbezoeken andere relevante zaken naar voren komen, dan zal dit wordt afgestemd met het UWV, mits dit van invloed heeft op de inhoud en einddoel van het traject. De fases waaruit het WerkFit maken traject kan bestaan zijn: Versterken van de werknemersvaardigheden Verbeteren van de persoonlijke effectiviteit Arbeidsmarktpositie in beeld brengen WAT IS HET DOEL VAN WERKFIT MAKEN? Doel van het traject WerkFit maken, is dat de klant weer klaar is voor de arbeidsmarkt. Dit betekent niet dat alle belemmeringen, waardoor hij/zij een ZW- of AG-uitkering heeft, weg worden genomen; wel zoveel mogelijk beheersbaar gemaakt wordt. Wij zien vaak dat onze klanten flinke stappen maken in de juiste richting, als wij ze uitleggen hoe bepaalde processen werken en/of hoe ze kunnen leren omgaan met aanwezige beperkingen. Bijkomend voordeel is dat ze merken dat ze zich zekerder gaan voelen! Het gaat erom dat de klant hiermee leert omgaan, zodat er meer ruimte en mogelijkheden ontstaan om te re-integreren richting de arbeidsmarkt. Het doel is om na het re-integratietraject WerkFit maken, de klant weer op zoek kan richting werk, eventueel met (vervolg)begeleiding van een Naar werk traject. VOOR WIE IS HET WERKFIT MAKEN TRAJECT BEDOELD? Mensen die een ZW-of een AG-uitkering van UWV hebben en beschikken over arbeidsvermogen, kunnen in aanmerking komen voor een WerkFit maken traject. Varianten van een AG-uitkering: WGA, WIA, WAO, Wajong of WAZ; ZW-uitkering: flexwerkers en mensen die tijdens hun werkloosheidsperiode arbeidsongeschikt worden.

5 FASE 1 persoonlijke effectiviteit FASE 2 werknemers-vaardigheden FASE 3 arbeidsmarkt mogelijkheden VERSTERKEN/VERGROTEN VAN Fysieke fitheid Mentale kracht Acceptatie van de beperkingen Leren omgaan met.. Weerbaarheid Zelfvertrouwen Empowerment Houding en gedrag AANLEREN/VERBETEREN VAN Dagritme / structuur Basisregels rechten en plichten (ook bij ziekte en verzuim) Sollicitatievaardigheden Communiceren en conflicthantering Zelfredzaamheid INREGELEN EN BEGELEIDEN VAN Scholing/cursus Vrijwilligerswerk AANLEREN/VERBETEREN VAN Competentieprofiel Beroepsoriëntatie Persoonlijk profiel Presenteren Loopbaanadvies (realistisch en haalbaar) Netwerken Computer- en internetgebruik BEGELEIDEN Loopbaancoaching ONZE DIENSTVERLENING Voorschakeltrajecten Werkoriëntatie Coaching richting passend werk Individuele sollicitatietraining Netwerk & social media training Persoonlijke effectiviteit Werknemersvaardigheden Arbeidsmarktmogelijkheden in kaart brengen Omgaan / Acceptatie van (arbeids)beperking Competentieprofilering Sociale activering Maatschappelijke activering Jobhunting en uitvalpreventie (nazorg) Passende omscholingstrajecten Begeleiding om te starten als zelfstandige Loopbaanadvies, loopbaanbegeleiding Budgetcoaching Schuldpreventie Schuldbemiddeling Opvolging schuldhulpverlening Coaching on the job Uitgebreid testcentrum Outplacement & 2e spoor trajecten (B2B)

6 WERKGEVER B2B Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is bijna niet meer weg te denken uit het huidige ondernemerschap. Veel bedrijven kiezen er nu dan ook voor om hun organisatie open te stellen voor nieuwe medewerkers met een arbeidshandicap. Dit kunnen medewerkers zijn met een (historische) fysieke of psychische beperking. Medewerkers die op hun manier prima nog een bijdrage kunnen leveren aan het arbeidsproces in uw organisatie. Medewerkers die op hun manier nog prima een productieve rol kunnen spelen! Bij het aannemen van medewerkers met een arbeidshandicap kan het zijn dat er subsidiemogelijkheden toepasbaar zijn. Deze financiële voordelen kunnen voor u interessant zijn om voor die medewerker(s) een mogelijkheid te creëren om een rol van betekenis te spelen in het arbeidsproces. Jobcoaching coaching on the job is een mogelijkheid die wij kunnen inzetten om dit arbeidsproces makkelijker te laten verlopen en hierdoor de duurzaamheid te borgen voor u en uw medewerker(s). WERKNEMER / WERKZOEKENDE Vanuit een uitkeringssituatie Re-integratie is deskundige arbeidsondersteuning bij het zoeken naar een duurzame baan. Heeft u een uitkering (WW, WIA, WAO, Wajong, ZW, WWB, etc.) en krijgt u momenteel van het UWV, Gemeente of Verzekeringsmaatschappij een uitkering, dan is de kans groot dat u in aanmerking kunt komen voor een op maat gemaakt re-integratietraject bij het LeerWerkburo. Bij een re-integratietraject voor arbeidsondersteuning, zullen wij door middel van persoonlijke begeleiding en mogelijk diverse trainingen, de brug bouwen naar een langdurige baan. 2e Spoor re-integratie Langdurig ziek zijn brengt zowel privé als zakelijk veel veranderingen met zich mee; voor een ieder kan dit lastig zijn. Tal van regels komen in beeld, voor u en uw werkgever. De arbo arts, de arbeidsdeskundige en het UWV spelen een leidende rol in dit proces. Re-integratie 2e Spoor is persoonlijke en deskundige ondersteuning bij het vinden van vervangend werk buiten uw bedrijf als u door ziekte uw eigen werk niet meer kunt doen. Die ondersteuning is per definitie individueel maatwerk. Iedere medewerker heeft een andere vorm van begeleiding nodig. Outplacement Outplacement wordt vaak aangeboden in het geval van: Reorganisatie Een onoplosbaar arbeidsconflict Vastlopen in je carrière

7 STARTEN ALS ZELFSTANDIG ONDERNEMER Het LeerWerkburo biedt voor zowel zelfstandig ondernemerschap/zzp-er als loondienst een gericht begeleidingstraject en kan dit ook combineren. Tijdens het oriëntatiegesprek kijken we samen naar de ondernemerseigenschappen en het ondernemersidee. Ook worden de randvoorwaarden alsmede de financiële situatie meegenomen in de oordeelsvorming op de eventuele haalbaarheid van het plan. In de volgende kernprocessen wordt de aspirant ondernemer/zzp-er begeleid in: Marktonderzoek Aanleren en verbeteren van ondernemersvaardigheden Investering en levensvatbaarheid Financiële bedrijfsvoering en bedrijfsformule (basis) Verkopen, acquisitie & netwerken Nazorg van een aantal maanden voor monitoring en eventuele hulpvragen vanuit de praktijk ONS TESTCENTRUM Wij hebben een exclusieve samenwerking met een gerenommeerd instituut, waarbij wij de mogelijkheid hebben om op maakt gemaakte testen af te nemen. Met name voor onze loopbaanbegeleiding, coaching en trainingen is dit voor ons een onmisbaar tool geworden Wij bieden betrouwbare testen op het gebied van persoonlijkheid, loopbaan en iq. Deze testen zijn laagdrempelig en gebruiksvriendelijk in gebruik en worden o.a. ingezet bij onze re-integratie, outplacement, studiekeuze, beroepskeuze, assessments, loopbaanbegeleiding en coaching. Al onze afgenomen testen worden middels een uitgebreide verslaglegging vastgelegd. TEST JEZELF VOOR SERIEUZE ANTWOORDEN Een greep uit de mogelijkheden: Competentietest Persoonlijkheidstest Beroepskeuzetest Werkwaardentest Commerciantentest Managementtest Kerntyperingtest Carrière ankertest Zelfanalyse werkstijltest Vertrouwen (creëren) in eigen kunnen!

8 UWV & GEMEENTES Een belangrijke doelstelling van het LeerWerkburo is het aan het werk helpen van mensen met een (tijdelijke) beperking vanuit o.a. een ziektewet uitkering, WIA- of Wajong-status, WW- of WWB uitkering. Onze doelstellingen komen dus overeen met die van verwijzers zoals het UWV, gemeentes en hulpverlenende organisaties. De werkwijze van het LeerWerkburo is gebaseerd op het activeren, stimuleren, motiveren en doelgericht werken waarbij structuur, eigen kracht, effectiviteit en persoonlijke kwaliteit de uitgangspunten zijn. Daarnaast is het LeerWerkburo van mening dat betrokkenheid en vertrouwen de basis is voor een succesvolle begeleiding. Wij kijken per individu naar de oplossing(en) zodat er een maatwerk traject ontstaat en de klant vertrouwen krijgt in zijn/haar eigen kunnen. Door deze actieve aanpak slaagt het LeerWerkburo erin om de klant te activeren, motiveren richting passend (duurzaam) werk of vrijwilligerswerk. LeerWerkburo Postbus KA ALKMAAR Tel

Iedereen heeft een rol van betekenis

Iedereen heeft een rol van betekenis HET ONTSTAAN VAN... Ilona Koense begon in 2011 haar eigen re-integratiebureau. Bij de pakken neerzitten komt niet voor in haar vocabulaire en dat is precies de boodschap die ze haar klanten meegeeft. Met

Nadere informatie

Elke afstand tot werk kan worden verkleind

Elke afstand tot werk kan worden verkleind Opus Coaching Elke afstand tot werk kan worden verkleind Opus Coaching is een erkende Re-integratie, Loopbaan- en Jobcoachorganisatie. Wij ondersteunen werkzoekenden bij het vinden en behouden van werk.

Nadere informatie

Percuris Re-integratie & Jobcoaching. Gewoon doen werkt!

Percuris Re-integratie & Jobcoaching. Gewoon doen werkt! Percuris Re-integratie & Jobcoaching Gewoon doen werkt! Wij handelen daadkrachtig en resultaatgericht Percuris is een deskundige partner voor re-integratie, jobcoaching en outplacement. Organisaties, bedrijven

Nadere informatie

Afstand tot de arbeidsmarkt? De jobcoach helpt! Het beste uit jezelf

Afstand tot de arbeidsmarkt? De jobcoach helpt! Het beste uit jezelf Afstand tot de arbeidsmarkt? De jobcoach helpt! BEGELEIDING WERKBIJ EN NAAR Het beste uit jezelf Werken met Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt BEGELEIDING WERKBIJ EN NAAR Je wilt graag werken maar

Nadere informatie

WERKFIT-TRAJECT. Toegang tot het online vacaturesysteem Begeleiding van onze psycholoog of psychiater indien gewenst. Looptijd

WERKFIT-TRAJECT. Toegang tot het online vacaturesysteem Begeleiding van onze psycholoog of psychiater indien gewenst. Looptijd OVER JASNANTE Ieder mens is anders en daarmee ook ieder re-integratie traject. Jasnante biedt maatwerk en bekijkt per persoon wat iemand nodig heeft om in beweging te komen en zijn of haar loopbaan op

Nadere informatie

Welkom bij Centaurus Loopbaanadvies

Welkom bij Centaurus Loopbaanadvies Welkom bij Centaurus Loopbaanadvies Centaurus loopbaanadvies houdt zich op professionele wijze bezig met het begeleiden van een werknemer binnen de volgende speelvelden: Loopbaanoriëntatie en Assessments

Nadere informatie

ZW ARBO dienstverlening voor het UWV

ZW ARBO dienstverlening voor het UWV ZW ARBO dienstverlening voor het UWV Even voorstellen DHC Wij zijn een expertise bedrijf gericht op het thema duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. Goed en gemotiveerd je werk kunnen doen, nu en in de

Nadere informatie

Elke afstand tot werk kan worden verkleind

Elke afstand tot werk kan worden verkleind Opus Coaching Elke afstand tot werk kan worden verkleind Maak kennis met onze specialisten Ons team bestaat uit re-integratiespecialisten en erkende jobcoaches. Wij beschikken over professionals met verschillende

Nadere informatie

Traject. Reïntegratie 2e Spoor

Traject. Reïntegratie 2e Spoor Traject Reïntegratie 2e Spoor Re-integratie 2 e spoor The art of human development Na uitval door ziekte zal een werknemer normaal gesproken re-integreren bij de huidige werkgever. Dit kan echter niet

Nadere informatie

Arbeidstoeleiding en Jobcoaching

Arbeidstoeleiding en Jobcoaching Arbeidstoeleiding en Jobcoaching Arbeidstoeleiding & Jobcoaching 2 Inhoudsopgave Arbeidstoeleiding en Jobcoaching Inleiding blz. 4 Kennismakingsgesprek blz. 6 Individuele Re-integratie Overeenkomst (IRO)

Nadere informatie

DE PARTICIPATIEWET VOOR U ALS WERKGEVER

DE PARTICIPATIEWET VOOR U ALS WERKGEVER UTRECHT MIDDEN DE PARTICIPATIEWET VOOR U ALS WERKGEVER Doel van de Participatiewet De Participatiewet vervangt de bijstandswet, de Wet sociale werkvoorziening en een deel van de Wajong. Het doel van de

Nadere informatie

re-integratie presentatie ten behoeve van congres reuma werkt op 17 mei 2011 Jan van den Berg Boudewijn Röling

re-integratie presentatie ten behoeve van congres reuma werkt op 17 mei 2011 Jan van den Berg Boudewijn Röling re-integratie presentatie ten behoeve van congres reuma werkt op 17 mei 2011 Jan van den Berg Boudewijn Röling re-integratie: wie doet wat? spoor 1: zolang er een dienstverband bestaat is de werkgever

Nadere informatie

Re-integratie-instrumenten en voorzieningen voor gedeeltelijk arbeidsgeschikten

Re-integratie-instrumenten en voorzieningen voor gedeeltelijk arbeidsgeschikten Re-integratie-instrumenten en voorzieningen voor gedeeltelijk arbeidsgeschikten Bij de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA) staat 'werken naar vermogen' centraal. De nadruk ligt op wat mensen

Nadere informatie

Juristnet reintegraties en sociale innovaties Maliebaan 45 3581 CD Utrecht telefoon 030 2731433 Email juristnetsolutions@aol.com

Juristnet reintegraties en sociale innovaties Maliebaan 45 3581 CD Utrecht telefoon 030 2731433 Email juristnetsolutions@aol.com Juristnet reintegratie dienstverlening inclusief Leer en werk trajecten 2014 En inclusief innovatieve reintegratie dienstverlening c.q. 12 XR en LT reintegratie trajecten 1 Juristnet reintegraties inleiding.

Nadere informatie

Jobcoaching, Re-integratie & Outplacement Arbo & Verzuim

Jobcoaching, Re-integratie & Outplacement Arbo & Verzuim Jobcoaching, Re-integratie & Outplacement Arbo & Verzuim www.betervenlo.nl Over ons Ambaum Arbeids Analyse - Betervenlo BV is een Wij leveren maatwerk door de persoon en zijn bedrijf dat opgezet is vanuit

Nadere informatie

Van Werk naar Werk. 2 e spoor re-integratie op maat - 2014. Uitgebreide intake op zoek naar mogelijkheden en kansen

Van Werk naar Werk. 2 e spoor re-integratie op maat - 2014. Uitgebreide intake op zoek naar mogelijkheden en kansen Van Werk naar Werk 2 e spoor re-integratie op maat - 2014 Geconfronteerd worden met langdurig verzuim is een ingrijpende situatie. De Wet Verbetering Poortwachter verwacht van u en de werkgever een optimale

Nadere informatie

Mats Werkt! DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER.

Mats Werkt!   DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. Mats Werkt! DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. WWW.MATSWERKT.NL Mats Werkt: Dé cursus voor het begeleiden van mensen met een arbeidsbeperking op de werkvloer.

Nadere informatie

Brochure Strax Outplacement B.V. 2018

Brochure Strax Outplacement B.V. 2018 Brochure Strax Outplacement B.V. 2018 Outplacement Vanaf 2003 onze core business Algemeen Vanaf 2003 hebben wij ons gespecialiseerd in het uitvoeren van maatwerk outplacement programma s. Sinds die tijd

Nadere informatie

Juristnet reintegraties en sociale innovaties Maliebaan 45 3581 CD Utrecht telefoon 030 2731433 Email juristnetsolutions@aol.com

Juristnet reintegraties en sociale innovaties Maliebaan 45 3581 CD Utrecht telefoon 030 2731433 Email juristnetsolutions@aol.com Juristnet reintegratie dienstverlening inclusief Leer en werk trajecten 2014 En inclusief innovatieve reintegratie dienstverlening c.q. 12 XR en LT reintegratie trajecten 1 Juristnet reintegraties inleiding.

Nadere informatie

Afstand tot de arbeidsmarkt? De mobiliteitscoach helpt! Het beste uit jezelf

Afstand tot de arbeidsmarkt? De mobiliteitscoach helpt! Het beste uit jezelf Afstand tot de arbeidsmarkt? De mobiliteitscoach helpt! BEGELEIDING WERKBIJ EN NAAR Het beste uit jezelf Werken met Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt BEGELEIDING WERKBIJ EN NAAR Je wilt graag

Nadere informatie

meer dan re-integratie

meer dan re-integratie meer dan re-integratie is een goed re-integratiebureau? wij werken ONS ANTWOORD HIEROP IS: Een re-integratiebureau dat dagelijks met toewijding, zorg en passie werknemers en werkgevers begeleidt en ondersteunt,

Nadere informatie

BrinQer Re-integratie trajecten

BrinQer Re-integratie trajecten BrinQer Re-integratie trajecten Wij helpen je op weg naar ander werk Met hulp van BrinQer op weg naar duurzame inzetbaarheid TARIEVENFOLDER 2019 JOUW ARBODIENST Op zoek naar ander werk Soms komt het voor

Nadere informatie

Cylin Participatie. Nieuwe toekomst voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt

Cylin Participatie. Nieuwe toekomst voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt Cylin Participatie Nieuwe toekomst voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt Nieuwe toekomst voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt De overheid vindt het belangrijk dat iedereen deelneemt aan de

Nadere informatie

Roest Advies ontwikkelt ondernemerschap

Roest Advies ontwikkelt ondernemerschap Roest Advies ontwikkelt ondernemerschap voor zelfstandig ondernemers en maatschappelijke organisaties Voor meer informatie: info@roestadvies.nl telefoon 030-2640480 www.roestadvies.nl Wie zijn wij Roest

Nadere informatie

Richtinggevend in werk

Richtinggevend in werk Uitzendbureau Schakelen en bemiddelen in werk Payroll Payroll diensten voor publieke sector en MKB Verzuimbegeleiding Verzuimbegeleiding op maat bij u gereguleerd Re-integratie Samen werk en mens matchen

Nadere informatie

Mats Werkt! WWW.MATSWERKT.NL DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER.

Mats Werkt! WWW.MATSWERKT.NL DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. Mats Werkt! DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. WWW.MATSWERKT.NL Mats werkt: Dé cursus voor het begeleiden van mensen met een arbeidsbeperking op de werkvloer.

Nadere informatie

UITWERKING PARTICIPATIEVERORDENING WIL

UITWERKING PARTICIPATIEVERORDENING WIL UITWERKING PARTICIPATIEVERORDENING WIL Uitwerking participatieverordening Pagina 1 van 6 Matrix 1 Beleidskader Klantgroepen (nadere uitwerking artikel 3 Participatieverordening) Job ready Niet job ready

Nadere informatie

VOOR WIE IS DIT GESCHIKT?

VOOR WIE IS DIT GESCHIKT? BROCHURE OUTP LACEMENT Loopbaan Als je te maken krijgt met outplacement dan wil je op een goede en professionele manier begeleid worden. Bij IK overtref me kies je voor een individuele en persoonlijke

Nadere informatie

Participatie. Integrale Arbeidscoach. Versterking bij werken met een beperking

Participatie. Integrale Arbeidscoach. Versterking bij werken met een beperking Participatie Integrale Arbeidscoach Versterking bij werken met een beperking meedoen mogelijk maken Mensen met een beperking zijn vaak goed in staat om betaalde arbeid te verrichten. Een passende werkplek

Nadere informatie

Met andere ogen kijken naar...

Met andere ogen kijken naar... Met andere ogen kijken naar... Mens Organisatie Verandering Organisatie & ontwikkeling Loopbaan & verandering Vitaliteit & verzuim Iedere organisatie maakt ontwikkelingen door. Vanwege veranderende marktomstandigheden,

Nadere informatie

De aanpak van Inclusief Groep werkt! Werken leer je door te werken. We brengen mensen in bedrijf

De aanpak van Inclusief Groep werkt! Werken leer je door te werken. We brengen mensen in bedrijf Werken leer je door te werken De aanpak van Inclusief Groep werkt! Als toeleider van de arbeidsmarkt hebben we veel aandacht voor onze kandidaten. Door af te stemmen met werkgevers verlagen we drempels

Nadere informatie

re-integratie maatschappelijke ondersteuning De effectiefste manier om van uw klanten af te komen...

re-integratie maatschappelijke ondersteuning De effectiefste manier om van uw klanten af te komen... De effectiefste manier om van uw klanten af te komen... U moet van uw klanten af. Het klinkt bizar. Toch is dit uw werk: mensen aan het werk en uit de uitkeringssituatie helpen. Succes! Want op z n zachts

Nadere informatie

Basiscursus Casemanagement. Cursus Casemanagement. Krijg snel inzicht in besparingen op de geldstromen sociale zekerheid

Basiscursus Casemanagement. Cursus Casemanagement. Krijg snel inzicht in besparingen op de geldstromen sociale zekerheid Basiscursus Casemanagement Cursus Casemanagement Krijg snel inzicht in besparingen op de geldstromen sociale zekerheid Hoe krijgt u verzuim en arbeidsongeschiktheid onder controle? Waar laten organisaties

Nadere informatie

Opdrachtgevers en aanbod

Opdrachtgevers en aanbod HR-OPLOSSINGEN www.inwerking.com Outplacement Begeleiding bij 2 e spoor trajecten Advies voor duurzame inzetbaarheid van uw personeel Strategisch plannen van personeel Coaching Pagina 1 van 9 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Wat zijn mijn rechten en plichten bij een WAO/WIA/ WAZ/ Wajong-uitkering? Wat als u zich niet aan de regels houdt?

Wat zijn mijn rechten en plichten bij een WAO/WIA/ WAZ/ Wajong-uitkering? Wat als u zich niet aan de regels houdt? Wat zijn mijn rechten en plichten bij een WAO/WIA/ WAZ/ Wajong-uitkering? Wat als u zich niet aan de regels houdt? VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN Werk boven uitkering UWV verstrekt tijdelijk inkomen

Nadere informatie

Budgetbeheer Bewindvoering beschermingsbewind Budgetcoaching voor ondernemers Schuldhulpverlening

Budgetbeheer Bewindvoering beschermingsbewind Budgetcoaching voor ondernemers Schuldhulpverlening Juristnet Financiele zorg Budgetbeheer Bewindvoering beschermingsbewind Budgetcoaching voor ondernemers Schuldhulpverlening Juristnet reintegratie dienstverlening inclusief Leer en werk trajecten 2014

Nadere informatie

Outplacement: voor de werknemer

Outplacement: voor de werknemer Outplacement: voor de werknemer Ontslag: een keerpunt voor werkgever en werknemer De aanleiding tot outplacement is een ontslag. Dat kan zijn door een reorganisatie of omdat werknemer en werkgever, om

Nadere informatie

Inhoud TRAININGEN & CURSUSSEN VOOR CLIËNTEN

Inhoud TRAININGEN & CURSUSSEN VOOR CLIËNTEN TRAININGEN & CURSUSSEN VOOR CLIËNTEN Inhoud PERSOONLIJKE EFFECTIVITEIT... 2 Cursus Op Eigen Kracht (OEK)... 2 SPORT EN GEZONDHEID... 2 Cursus Cognitieve fitness... 2 VOORBEREIDEN OP WERK... 3 Assessment

Nadere informatie

Wij analyseren de situatie en vervolgens werken we met een eenvoudig categoriemodel:

Wij analyseren de situatie en vervolgens werken we met een eenvoudig categoriemodel: Re-integratiebegeleiding (2 e en 3 e spoor) Doel 1. Duidelijkheid! Wij analyseren de situatie en vervolgens werken we met een eenvoudig categoriemodel: 2. Werk! * Ruime arbeidsmogelijkheden * Beperkte

Nadere informatie

Beste HRM Dienstverlener voor de Overheid

Beste HRM Dienstverlener voor de Overheid Outplacement Outplacement Sta je aan het begin van een nieuwe stap in je loopbaan? Wij ondersteunen je bij het vinden van een nieuwe baan. Nieuwe keuzes maken is wat onwennig en het maakt je soms onzeker.

Nadere informatie

NovaWork. Aan de slag op de arbeidsmarkt in zes stappen Werkgevers en opdrachtgevers. Iedereen doet mee!

NovaWork. Aan de slag op de arbeidsmarkt in zes stappen Werkgevers en opdrachtgevers. Iedereen doet mee! NovaWork Aan de slag op de arbeidsmarkt in zes stappen Werkgevers en opdrachtgevers Iedereen doet mee! NovaWork helpt mensen met een forse afstand tot de arbeidsmarkt op de zoektocht naar zinvol en passend

Nadere informatie

De Kandidatenmarkt. informatie & visie

De Kandidatenmarkt. informatie & visie De Kandidatenmarkt informatie & visie Onze missie & visie De Kandidatenmarkt is een jonge, innovatieve en dynamische sociale organisatie die werkzoekenden van 17 t/m 29 jaar naar werk, werkervaringsplekken,

Nadere informatie

Outplacement: voor de werknemer

Outplacement: voor de werknemer Outplacement: voor de werknemer Ontslag: een keerpunt voor werkgever en werknemer De aanleiding tot outplacement is een toekomstig ontslag. Dat kan zijn door een reorganisatie of omdat werknemer en werkgever,

Nadere informatie

Het antwoord op uw personele vraagstuk

Het antwoord op uw personele vraagstuk BD Recruitment BV Het antwoord op uw personele vraagstuk Wie bepaalt bij welk re-integratiebedrijf ik terecht kan? De gemeente of UWV WERKbedrijf maakt bij uw re-integratietraject vaak gebruik van een

Nadere informatie

Ik ben. Eerlijk. Geduldig. Creatief. Gestructureerd. Communicatief. Geïnteresseerd. Geeft aandacht WWW.IKBENHARRIE.NL

Ik ben. Eerlijk. Geduldig. Creatief. Gestructureerd. Communicatief. Geïnteresseerd. Geeft aandacht WWW.IKBENHARRIE.NL Ik ben Geïnteresseerd Creatief WWW.IKBENHARRIE.NL Communicatief Geeft aandacht Eerlijk Gestructureerd Geduldig Harrie is ontwikkeld door CNV Jongeren en Vilans, met dank aan de support van UWV en Instituut

Nadere informatie

NAH op de werkvloer het werkt! Saskia Harmens Aletta Zandbergen

NAH op de werkvloer het werkt! Saskia Harmens Aletta Zandbergen NAH op de werkvloer het werkt! Saskia Harmens Aletta Zandbergen Introductie Stel je hebt een mooie baan, je staat actief in het leven en je wordt getroffen door hersenletsel. Hoe vanzelfsprekend is het

Nadere informatie

Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven en de Kempen. Promenzo werkt

Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven en de Kempen. Promenzo werkt Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven en de Kempen Promenzo werkt Promenzo begeleidt en ondersteunt mensen met ernstige psychiatrische of psychische problemen bij het zoeken naar, vinden en behouden van

Nadere informatie

Compact Re-integratie

Compact Re-integratie RAPPORT CLIËNTAUDIT 2012 / 2013 BLIK op WERK KEURMERK 1 Inhoudsopgave 2 Bevindingen 2.1 Algemeen 2.2 Voortraject inzicht in aanpak 2.3 Uitvoering 2.4 Begeleiding 2.5 Afronding 2.6 Communicatie en bereikbaarheid

Nadere informatie

Werken aan Werkvermogen. Verzuimkosten beheersen met duurzaam inzetbare werknemers

Werken aan Werkvermogen. Verzuimkosten beheersen met duurzaam inzetbare werknemers Werken aan Werkvermogen Verzuimkosten beheersen met duurzaam inzetbare werknemers De Nederlandse samenleving is erop gericht om burgers zo lang mogelijk te laten meewerken op de arbeidsmarkt. Om dat mogelijk

Nadere informatie

een nieuwe baan via Randstad HR Solutions

een nieuwe baan via Randstad HR Solutions een nieuwe baan via Randstad HR Solutions Je hebt als medewerker van Philip Morris onlangs te horen gekregen dat de locatie waar je werkt sluit. Dat heeft ingrijpende gevolgen voor jou en je collega s.

Nadere informatie

Workshop De arbeidsdeskundige. 1 juli 2009 Hans van Unen Vice-voorzitter NVvA Register-Arbeidsdeskundige UWV ZW-Arbo

Workshop De arbeidsdeskundige. 1 juli 2009 Hans van Unen Vice-voorzitter NVvA Register-Arbeidsdeskundige UWV ZW-Arbo Workshop De arbeidsdeskundige 1 juli 2009 Hans van Unen Vice-voorzitter NVvA Register-Arbeidsdeskundige UWV ZW-Arbo Programma Doelstelling Geschiedenis 100 jaar Wat doet een arbeidsdeskundige nu? UWV en

Nadere informatie

Financiële voordelen voor werkgevers. Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst

Financiële voordelen voor werkgevers. Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst Financiële voordelen voor werkgevers Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst Werk vinden is niet voor iedereen even gemakkelijk. Bijvoorbeeld voor mensen

Nadere informatie

Een gedeeltelijk arbeidsgeschikte in dienst

Een gedeeltelijk arbeidsgeschikte in dienst Een gedeeltelijk arbeidsgeschikte in dienst Samen met uw zieke werknemer moet u proberen ervoor te zorgen dat hij aan het werk kan blijven. Ook als hij niet volledig herstelt, maar gedeeltelijk arbeidsgeschikt

Nadere informatie

Arbeidsrevalidatie. Huizen en Almere

Arbeidsrevalidatie. Huizen en Almere Arbeidsrevalidatie Huizen en Almere Arbeidstraining bij De Trappenberg is voor werknemers met chronische pijnklachten aan het houdings- en bewegingsapparaat zonder duidelijke oorzaak, al dan niet gecombineerd

Nadere informatie

VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN

VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN Ik wil zélf regelen hoe ik weer zo snel mogelijk aan het werk kom Subsidie voor begeleiding naar werk als u niet meer bij uw werkgever aan het werk kunt VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN Inhoud Als

Nadere informatie

Stichting Jong Actief Trajecten

Stichting Jong Actief Trajecten Participatieladder Jong Actief Trede 6: Betaald werk Re-integratie Trede 5: Betaald werk met ondersteuning Re-integratie Trede 4: Onbetaald werk Sociale Activering / Dagbesteding Trede 3: Deelname georganiseerde

Nadere informatie

Financiële voordelen werkgevers

Financiële voordelen werkgevers werk.nl uwv.nl Financiële voordelen werkgevers Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst Meer weten? U vindt meer informatie op uwv.nl, werk.nl en op belastingdienst.nl.

Nadere informatie

Modernisering Ziektewet Hoofdlijnen van de wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (BeZaVa)

Modernisering Ziektewet Hoofdlijnen van de wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (BeZaVa) Modernisering Ziektewet Hoofdlijnen van de wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (BeZaVa) 1. Inleiding De overheid heeft besloten de Ziektewet (ZW) per 1 januari 2013 aan te

Nadere informatie

Expertisecentrum Plato. van werk-naar-werk en loopbaancoaching. Voor medewerkers

Expertisecentrum Plato. van werk-naar-werk en loopbaancoaching. Voor medewerkers Expertisecentrum Plato van werk-naar-werk en loopbaancoaching Voor medewerkers inhoud wij maken er werk van! 04 Onze dienstverlening voor jou 09 Loopbaanoriëntatie en Loopbaancoaching 05 over expertisecentrum

Nadere informatie

Financiële voordelen werkgevers. Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst

Financiële voordelen werkgevers. Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst Financiële voordelen werkgevers Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst Werken aan perspectief Werken is belangrijk, voor uzelf en voor de maatschappij.

Nadere informatie

Omscholing Telefoniste/ Receptioniste/ Administratief Medewerker

Omscholing Telefoniste/ Receptioniste/ Administratief Medewerker Omscholing Telefoniste/ Receptioniste/ Administratief Medewerker InterTransfer Sonsbeekweg 1 6814 BA Arnhem www.intertransfer.nl 026-355 72 77/ info@intertransfer.nl Wie is InterTransfer? InterTransfer

Nadere informatie

Financiële voordelen voor werkgevers. Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst

Financiële voordelen voor werkgevers. Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst Financiële voordelen voor werkgevers Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst Werken aan perspectief Werken is belangrijk, voor uzelf en voor de maatschappij.

Nadere informatie

Financiële voordelen voor werkgevers

Financiële voordelen voor werkgevers werk.nl uwv.nl Financiële voordelen voor werkgevers Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst Meer weten? U vindt meer informatie op uwv.nl, werk.nl en op

Nadere informatie

Bureau BERGS. Re-integratie Outplacement Loopbaanadvies. Noloc Erkend & Gecertificeerd

Bureau BERGS. Re-integratie Outplacement Loopbaanadvies. Noloc Erkend & Gecertificeerd Bureau BERGS Re-integratie Outplacement Loopbaanadvies Noloc Erkend & Gecertificeerd 1 2 Voorwoord Over Bureau BERGS Re-integratie, Outplacement & Loopbaanadvies De flexibiliteit binnen organisaties wordt

Nadere informatie

Trajecten starterbegeleiding in het kader van het project Gewoon Ondernemen

Trajecten starterbegeleiding in het kader van het project Gewoon Ondernemen Trajecten starterbegeleiding in het kader van het project Gewoon Ondernemen Starterbegeleiding door Wesseling Startschot Voor de professionele ondersteuning, de bedrijfsadviseur, wordt door het project

Nadere informatie

Een andere kijk op werken kanker en re-integratie

Een andere kijk op werken kanker en re-integratie Een andere kijk op werken kanker en re-integratie human support grensverleggend mensenwerk Kanker wordt steeds meer een chronische ziekte, dus krijgen organisaties en werkgevers in toenemende mate te maken

Nadere informatie

Baas ZoEKT BAAN aan de slag met Re-integratie

Baas ZoEKT BAAN aan de slag met Re-integratie Baas ZoEKT BAAN aan de slag met Re-integratie 22 september 2006 Georganiseerd door: Met medewerking van: Baas ZoEKT BAAN aan de slag met Re-integratie Workshop UWV, CWI, werkgever: Wie doet wat? Door:

Nadere informatie

Verzuim management. Re-integratieondersteuning en vergoedingen. Samen met u werken aan re-integratie. Verzuimmanagement en uw verzekering(en)

Verzuim management. Re-integratieondersteuning en vergoedingen. Samen met u werken aan re-integratie. Verzuimmanagement en uw verzekering(en) Verzuim management Re-integratieondersteuning en vergoedingen Verzuimmanagement van Nationale-Nederlanden is gericht op het snel en duurzaam aan het werk helpen van uw zieke werknemer. Hiervoor bieden

Nadere informatie

JOUW WENSEN, JOUW ACTIES

JOUW WENSEN, JOUW ACTIES Een initiatief van FNV Bouwen en Wonen JOUW WENSEN, JOUW ACTIES Jij wilt toch ook gezond aan het werk blijven, plezier in je werk ervaren en voldoende uitgedaagd worden? Onze coaches kunnen jou hierbij

Nadere informatie

Welkom bij de regionale voorlichtingsbijeenkomst Participatiefonds

Welkom bij de regionale voorlichtingsbijeenkomst Participatiefonds Welkom bij de regionale voorlichtingsbijeenkomst Participatiefonds Welkom bij de voorlichtingsbijeenkomst Marianne Mathlener manager, afdeling Casemanagement Re-integratie van het Participatiefonds Eva

Nadere informatie

Employee Support en Menea

Employee Support en Menea Employee Support en Menea Sinds de aankondiging in april heb je de adviseurs van Employee Support bij Philip Morris kunnen zien om jou en je collega's te ondersteunen en bij te staan. Gelukkig hebben veel

Nadere informatie

HRM Netwerk Verzuim. 16 maart 2017

HRM Netwerk Verzuim. 16 maart 2017 HRM Netwerk Verzuim 16 maart 2017 Meet en greet met Kees Een hardwerkende vrouw, kinderen op de basisschool, partner werkt en zelf een drukke baan Op een dag. Wordt het Kees te veel Er volgt een ziekmelding

Nadere informatie

Kanker en Werk Begeleiding en Re-integratie Stap.nu in mogelijkheden

Kanker en Werk Begeleiding en Re-integratie Stap.nu in mogelijkheden Kanker en Werk Begeleiding en Re-integratie Stap.nu in mogelijkheden Regionaal Genootschap Fysiotherapie Midden Nederland Zelfmanagement bij kanker De realiteit 100.000 nieuwe diagnoses in 2012 Het aantal

Nadere informatie

Werknemers 1 ZIEK. werknemer en verzekerd voor ZW en WIA is degene die een ww-uitkering geniet

Werknemers 1 ZIEK. werknemer en verzekerd voor ZW en WIA is degene die een ww-uitkering geniet Werknemers 1 ZIEK Recht op doorbetaling van loon: - gedurende maximaal 2 jaar - gedurende looptijd contract - na afloop contract binnen twee jaar overname loonbetaling door UWV (vangnet) tot max. 2 jaar

Nadere informatie

Duurzame Inzetbaarheid

Duurzame Inzetbaarheid Duurzame Inzetbaarheid Het vermogen van werknemers om gezond, plezierig en productief te werken, gedurende hun hele arbeidsleven. Het gaat met andere woorden om gezondheid, vakmanschap, motivatie, werk-privé

Nadere informatie

Ik heb een gesprek met de arts of de arbeidsdeskundige

Ik heb een gesprek met de arts of de arbeidsdeskundige Ik heb een gesprek met de arts of de arbeidsdeskundige Waarom bent u uitgenodigd? Hoe gaat zo n gesprek over uw WIA-, WAO-, WAZ- of Wajong-uitkering? VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN Werk boven

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 24765 17 mei 2016 Beleidsregels Scholing 2016 Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen, Gelet op het bepaalde in artikel

Nadere informatie

Minder dan 35% arbeidsongeschikt

Minder dan 35% arbeidsongeschikt Minder dan 35% arbeidsongeschikt Kan de werknemer nog arbeid verrichten voor de huidige werkgever? Ja, de werknemer blijft in dienst bij de werkgever Nee, de werknemer wordt herplaatst bij een andere werkgever

Nadere informatie

Cylin Transfer. Passend werk voor zieke medewerkers

Cylin Transfer. Passend werk voor zieke medewerkers Cylin Transfer Passend werk voor zieke medewerkers Passend werk voor zieke medewerkers Als uw werknemer niet meer in staat is het eigen werk te doen, bent u in de loondoorbetalingsperiode verplicht passend

Nadere informatie

Financiering Bijdrage derden

Financiering Bijdrage derden Een functionele belemmering betekent een herziening van de carrière van uw medewerker. WorkPro biedt begeleiding naar een nieuwe baan bij een nieuwe werkgever. Heeft de bedrijfsarts een verklaring afgegeven

Nadere informatie

Van. inzicht. naar. uitzicht. Loopbaanbegeleiding & coaching

Van. inzicht. naar. uitzicht. Loopbaanbegeleiding & coaching Van inzicht naar uitzicht Loopbaanbegeleiding & coaching La Vuelta is Spaans voor keerpunt. Een loopbaanbegeleidings- of coaching s- traject is vaak een keerpunt in je leven, door stil te staan bij jezelf,

Nadere informatie

Wat je van loopbaanbegeleiding bij AanZet mag verwachten (en waarin we ons onderscheiden van de anderen)

Wat je van loopbaanbegeleiding bij AanZet mag verwachten (en waarin we ons onderscheiden van de anderen) KWALITEITSCHARTER Wat je van loopbaanbegeleiding bij AanZet mag verwachten (en waarin we ons onderscheiden van de anderen) Bij AanZet kiezen we voor individuele coaching op maat, zodat we echt kunnen spreken

Nadere informatie

Re-integratie 2 e spoor

Re-integratie 2 e spoor Re-integratie 2 e spoor Hoe eerder een zieke medewerker begeleid kan worden naar een nieuw arbeidsmarktperspectief, des te beter. Beter voor het zelfvertrouwen van de medewerker, beter voor diens kansen

Nadere informatie

JOBCOACHING Het ultieme doel van The Colour Kitchen is om mensen weer een nieuwe kans te bieden. Wij investeren in persoonlijke ontwikkeling,

JOBCOACHING Het ultieme doel van The Colour Kitchen is om mensen weer een nieuwe kans te bieden. Wij investeren in persoonlijke ontwikkeling, Jobcoaching JOBCOACHING Het ultieme doel van The Colour Kitchen is om mensen weer een nieuwe kans te bieden. Wij investeren in persoonlijke ontwikkeling, opleiding en praktijkervaring en geloven dat dit

Nadere informatie

Uitgangspunt: re-integratie is een zaak van werkgever en werknemer samen en dient in overleg plaats te vinden

Uitgangspunt: re-integratie is een zaak van werkgever en werknemer samen en dient in overleg plaats te vinden RE-INTEGRATIE 1 e : Verplichtingen werkgever 2 e : Verplichtingen werknemer Uitgangspunt: re-integratie is een zaak van werkgever en werknemer samen en dient in overleg plaats te vinden 1 e : - bij contract

Nadere informatie

Ongekende mogelijkheden

Ongekende mogelijkheden Ongekende mogelijkheden overzicht van de mogelijkheden bij het in dienst nemen van 45-plussers Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties naar aanleiding van deze brochure, neemt u dan contact op met het

Nadere informatie

Samen werken aan werk. Atlant Groep Werk met meerwaarde

Samen werken aan werk. Atlant Groep Werk met meerwaarde Samen werken aan werk Atlant Groep Werk met meerwaarde Binnen de Atlant Groep is alles afgestemd op het verkleinen van de afstand tot de arbeidsmarkt voor langdurig werklozen en mensen met een arbeidsbeperking.

Nadere informatie

Tijd om aan de slag te gaan Risico op recidive bij ex-gedetineerden verminderen

Tijd om aan de slag te gaan Risico op recidive bij ex-gedetineerden verminderen Detentie gedaan? Tijd om aan de slag te gaan Risico op recidive bij ex-gedetineerden verminderen Gedetineerden terug in de maatschappij Penitentiaire inrichting Fase 1 Gesloten inrichting: de kandidaten

Nadere informatie

Nieuwsbrief Werken is meedoen

Nieuwsbrief Werken is meedoen Nieuwsbrief Werken is meedoen BEDOELD VOOR DE ONDERNEMERS IN VOORSCHOTEN, LEIDSCHENDAM-VOORBURG EN WASSENAAR Iedereen doet mee! We ondersteunen werkgevers Zoveel mogelijk mensen aan het werk, want werken

Nadere informatie

Expertisecentrum Plato. van werk-naar-werk en loopbaancoaching. Voor medewerkers

Expertisecentrum Plato. van werk-naar-werk en loopbaancoaching. Voor medewerkers Expertisecentrum Plato van werk-naar-werk en loopbaancoaching Voor medewerkers inhoud wij maken er werk van! 04 Onze dienstverlening voor jou 09 Loopbaanoriëntatie en Loopbaancoaching 05 over expertisecentrum

Nadere informatie

SUBSIDIEKAART. 13 september 2013. Toelichting

SUBSIDIEKAART. 13 september 2013. Toelichting SUBSIDIEKAART Toelichting Dit betreft een overzicht van de nu bestaande subsidies en voorzieningen aan bedrijven, die ten goede komen aan en werkzoekenden voor mobiliteit, algemene scholing, opdoen van

Nadere informatie

Vereenigde Arbeidskundige Compagnie BV

Vereenigde Arbeidskundige Compagnie BV Vereenigde Arbeidskundige Compagnie BV Nieuwe wetgeving Arbeidsongeschiktheid en reïntegratie Frans Hoebink RAd 4-4-2006 VAC IPS 1 Onderwerpen Behoud van inkomen Loon WIA (IVA,WGA) Wajong WWB TW Behoud

Nadere informatie

Inzicht in subsidieland. Door Mariska Doornbos

Inzicht in subsidieland. Door Mariska Doornbos Inzicht in subsidieland Door Mariska Doornbos Het Veluwe Portaal geeft antwoord op al uw vragen met betrekking tot arbeidsmobiliteit en personeel. Om u inzicht te geven in de regelgeving en subsidiemogelijkheden

Nadere informatie

Re-integratie & Preventie mogelijkheden ARBO West

Re-integratie & Preventie mogelijkheden ARBO West Re-integratie & Preventie mogelijkheden ARBO West BELASTBAARHEIDSMANAGERS benut uw mogelijkheden 1 Re-integratie & Preventie mogelijkheden ARBO West Ons credo is: ARBO West Benut Uw Mogelijkheden. Hiermee

Nadere informatie

WW begeleiding voor eigenrisicodragers

WW begeleiding voor eigenrisicodragers WW begeleiding voor eigenrisicodragers Brochure voor werkgevers Het nieuwe zelfsturen WW begeleiding Het nieuwe zelfsturen Wie zijn eigen weg gaat, kan door niemand worden ingehaald" Alles om ons heen

Nadere informatie

22 jaar mobiliteitsbegeleiding met resultaat! PEOPLE INVESTMENT

22 jaar mobiliteitsbegeleiding met resultaat! PEOPLE INVESTMENT 22 jaar mobiliteitsbegeleiding met resultaat! PEOPLE INVESTMENT Al meer dan 22 jaar zijn wij gespecialiseerd in individuele outplacement en re-integratiebegeleiding. Wij kunnen bogen op een zeer ruime

Nadere informatie

Aan de slag met de Werk Ster!

Aan de slag met de Werk Ster! Aan de slag met de Werk Ster! Werk Ster Copyright EgberinkDeWinter 2013-2014 Werk Ster Stappen naar werk De Werk Ster helpt je duidelijk te krijgen waar jij op dit moment staat op weg naar werk. Je krijgt

Nadere informatie

Harrie m/v. Harrie. Harrie. Harrie. Kortom: Harrie!

Harrie m/v. Harrie. Harrie. Harrie. Kortom: Harrie! Harrie m/v Harrie Werken met Wajongeren is goed mogelijk! Maar de beperking van een Wajonger brengt met zich mee dat er extra ondersteuning en begeleiding op de werkplek nodig is. Een directe collega kan

Nadere informatie

Leonard Steetsel Directeur IBN Arbeidsintegratie. email: lsteetsel@ibn.nl website: www.ibn.nl telefoon: 0413-282215

Leonard Steetsel Directeur IBN Arbeidsintegratie. email: lsteetsel@ibn.nl website: www.ibn.nl telefoon: 0413-282215 Leonard Steetsel Directeur IBN Arbeidsintegratie email: lsteetsel@ibn.nl website: www.ibn.nl telefoon: 0413-282215 IBN uitvoeringsregie, begeleiding en ontwikkeling van mensen Even wat getallen Landelijk

Nadere informatie

Loopbaanbegeleiding voor doven en mensen met een hoorprobleem

Loopbaanbegeleiding voor doven en mensen met een hoorprobleem Loopbaanbegeleiding voor doven en mensen met een hoorprobleem GGMD staat voor Geestelijke Gezondheidszorg en Maatschappelijke Dienstverlening. Wij helpen doven, mensen met een hoorprobleem en hun naasten.

Nadere informatie