Huishoudelijk reglement van wielerbaan Schorredroom

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Huishoudelijk reglement van wielerbaan Schorredroom"

Transcriptie

1 Huishoudelijk reglement van wielerbaan Schorredroom Artikel 1 Bestemming Dit Reglement regelt het gebruik van de wielerbaan Schorredroom gelegen in het sportpark De Schorre, 8400 Oostende. De wielerbaan wordt door de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond erkend als beschermde omloop. Artikel 2 De wielerbaan Schorredroom mag enkel gebruikt worden voor wielersportdoeleinden : als trainingsomloop en organisatieplaats van wedstrijden en screenings. Als de gebruiker de wielerbaan Schorredroom een andere bestemming wil geven, moet hij/zij dit schriftelijk aanvragen aan het College van Burgemeester en Schepenen. Artikel 3 De wielerbaan Schorredroom ressorteert onder het stadsbestuur van Oostende en wordt beheerd door het College van Burgemeester en Schepenen. De Sportdienst is verantwoordelijk voor de uitvoering van de beslissingen van het College van Burgemeester en Schepenen en voor de werking van de wielerbaan Schorredroom. Artikel 4 Accommodatie De wielerbaan Schorredroom bestaat uit een wielerpiste (333 meter lang) met in het midden een grasplein. Artikel 5 Toegang De wielerbaan Schorredroom is enkel toegankelijk voor : - gebruikers die de vastgestelde gebruiksvergoeding betalen gedurende de tijd waarvoor de vergoeding geldt ; - toeschouwers bij wedstrijden waarvoor een vergunning werd toegekend en alleen op de voor hen voorziene plaatsen ; - terreinopzichters en personen belast met een opdracht vanwege het Stadsbestuur binnen de perken van hun bevoegdheid ; - personen met een bijzondere machtiging van het Stadsbestuur. De voormelde wielerbaan Schorredroom is niet toegankelijk : - wanneer onderhoudswerken worden uitgevoerd ; - wanneer het College van Burgemeester en Schepenen de accommodaties heeft toegewezen voor een bijzondere manifestatie ; - in geval van overmacht.

2 -2- Artikel 6 Openingstijden De wielerbaan Schorredroom is elke dag toegankelijk van uur tot uur, behalve op wettelijke feestdagen. Op 24 en 31 december sluit de wielerbaan Schorredroom om uur. Officiële competities kunnen, mits toestemming van het College van Burgemeester en Schepenen, plaatsvinden op wettelijke feestdagen, behalve op 01 januari en 25 december. Artikel 7 Aanvraagprocedure De permanente gebruikers moeten elk jaar vóór 01 oktober een schriftelijke aanvraag met opgave van de gewenste dagen en uren richten aan het College van Burgemeester en Schepenen voor het gebruik van de wielerbaan Schorredroom en randinfrastructuur gedurende de periodes : - oktober, november, december van het lopende sportjaar en januari, februari van het volgende sportjaar ; - maart tot september van het volgende sportjaar. Het heraanvragen van uren houdt geen recht in tot behoud van de bestaande uurregeling. Het Stadsbestuur kan ieder jaar de uurverdeling aanpassen met het oog op het meest praktische en economische gebruik. Bij het gebruik van de wielerbaan Schorredroom wordt voorrang gegeven aan : 1 : wedstrijden, trainingen en screenings georganiseerd door de K.B.W.B en/of de Wielerbond Vlaanderen en demonstraties, wedstrijden, sportkampen en -lessen georganiseerd door het Stadsbestuur ; 2 : gebruik door competitieve wielerclubs uit Oostende (trainingen en officiële wedstrijden) ; 3 : gebruik door recreatieve wielerclubs uit Oostende (trainingen en wedstrijden) ; 4 : gebruik door particulieren uit Oostende ; 5 : gebruik door niet-oostendse competitieve wielerclubs (trainingen en officiële wedstrijden); 6 : gebruik door niet-oostendse recreatieve wielerclubs (trainingen en wedstrijden); 7 : gebruik door niet-oostendse particulieren. Occasionele gebruikers moeten hun aanvraag minstens drie weken vóór het geplande gebruik toesturen aan de Sportdienst met vermelding van : - de termijn en dagen waarop zij de wielerbaan Schorredroom wensen te gebruiken ; - de naam en het adres van de persoon die verantwoordelijk is en van de persoon aan wie de factuur voor de gebruiksvergoeding moet worden gestuurd. Artikel 8 Gebruiksvergunning De aanvrager wordt schriftelijk op de hoogte gebracht van de gebruiksvergunning met opgave van de financiële implicaties en de gebruiksvoorwaarden. Deze gebruiksvergunning omvat : - het gebruik van de wielerbaan Schorredroom ; - eventueel het gebruik van de kleedkamers en de douches, aangewezen door de sportterreinopzichter ; - het gebruik van de benodigde sportuitrusting indien beschikbaar.

3 -3- Artikel 9 Algemene ordemaatregelen Op de wielerbaan Schorredroom en de toegewezen lokalen is het verboden : - de infrastructuur en de uitrusting te verontreinigen of te beschadigen ; - krijt, plakband of andere materialen te gebruiken die de vloer of piste verontreinigen of beschadigen ; - voorwerpen, vreemd aan de beoefende sport, binnen te brengen, ermee te werpen, te slaan, ze te laten knallen, ; - gevaarlijke voorwerpen die de oorzaak kunnen zijn van blessures binnen te brengen; - zich om te kleden buiten de daartoe bestemde kleedruimtes ; - gebruik te maken van muziektoestellen behalve wanneer die noodzakelijk zijn voor de sportbeoefening ; - de afsluitingen of balustrades te beklimmen, erop te zitten of te staan ; - de orde of veiligheid te verstoren of het normale verloop van de wedstrijden of trainingen te hinderen ; - het personeel te hinderen bij het toezicht. In de toegewezen overdekte infrastructuur is het verboden te roken. Artikel 10 Sportspecifieke ordemaatregelen Op de wielerbaan Schorredroom is het verboden : - te fietsen als het wegdek nat is ; - stil te staan met de fiets ; - gemotoriseerde voertuigen te gebruiken ; - skateboards te gebruiken ; - verschillende soorten fietsen (bijv. wegfiets en pistefiets) op hetzelfde ogenblik te gebruiken. Op de wielerbaan Schorredroom : - is het verplicht een valhelm te dragen ; - wordt steeds linksom (tegen de wijzers in) gefietst. Artikel 11 Verkoop voeding en drank / voeren van publiciteit Het is, tenzij mits uitdrukkelijke toestemming van het College van Burgemeester en Schepenen, verboden : - dranken, versnaperingen of andere zaken te koop aan te bieden ; - collectes te houden, voorwerpen te verkopen, tombola s te organiseren, ; - elke vorm van commerciële en niet-sportgebonden publiciteit te voeren. Publiciteit i.v.m. sportieve activiteiten en organisaties is wel toegelaten. Artikel 12 Voertuigen en fietsen Het betreden van de wielerbaan Schorredroom is verboden voor alle motorvoertuigen met uitzondering van prioritaire voertuigen en voor wie over een vergunning beschikt, uitgereikt door het Stadsbestuur.

4 -4- Het is verboden op het binnenplein wagens te parkeren tenzij ze noodzakelijk zijn voor de organisatie van wedstrijden en manifestaties. Wagens in overtreding kunnen geverbaliseerd en/of weggetakeld worden. Alle uitgangen en nooduitgangen moeten altijd vrij zijn. Artikel 13 Het is verboden fietsen te plaatsen tegen de omheiningen. Artikel 14 Gebruik De gebruikers mogen de wielerbaan Schorredroom niet betreden vóór het overeengekomen uur en moeten vijf minuten vóór het einde van de hun toegewezen tijd de sportactiviteiten beëindigen. Wanneer een wedstrijd wordt geschorst of voortijdig eindigt, moeten de deelnemers onmiddellijk de wielerbaan Schorredroom verlaten. Ook de toeschouwers kunnen verplicht worden onmiddellijk de accommodatie te verlaten. Artikel 15 De gebruikers zijn verantwoordelijk voor het opstellen en het opbergen van het toegewezen materiaal. Ze kunnen hierbij de hulp van de dienstdoende terreinopzichter inroepen. De toestellen en het materiaal mogen alleen worden gebruikt voor het doel waarvoor zij bestemd zijn. De gebruikte toestellen moeten na afloop van de activiteiten op de daarvoor voorziene plaats worden teruggezet. Artikel 16 Het is verboden op de wielerbaan Schorredroom, in de kleedkamers en op de tribunes drank in glazen, flessen (glas of plastic), blikjes, kartonverpakking, mee te nemen. Uitzondering op deze regel wordt gemaakt voor water en sportdranken in plastieken flessen. De lege plastieken flessen moeten worden opgeruimd en in de PMD-containers worden deponeerd. Het is verboden op de wielerbaan Schorredroom en in de kleedkamers voedingswaren of kauwgum te gebruiken. De wielerbaan Schorredroom en de kleedkamers moeten proper worden gehouden. Papier en afval moeten in de voorziene afvalcontainers worden geworpen. Artikel 17 Het gebruik van de wielerbaan Schorredroom kan geen reden zijn om één of meer activiteiten op een andere locatie in het sportpark De Schorre te verbieden. Artikel 18 De voertaal bij iedere sportactiviteit en -organisatie moet steeds het Nederlands zijn. Om redenen van toeristisch belang is het evenwel toegelaten om ook -in ondergeschikte ordemededelingen in het Frans, het Duits en het Engels te doen. Het Nederlands heeft voorrang.

5 -5- Artikel 19 Kleedkamers De gebruikers mogen enkel die kleedkamers gebruiken die hun door de terreinopzichter worden toegewezen. De gebruikers mogen de kleedkamers ten vroegste 30 minuten vóór de aanvang van de sportactiviteiten betreden en moeten ze uiterlijk 30 minuten na de beëindiging van de sportactiviteiten verlaten. Voorwerpen die de toiletten kunnen bevuilen of beschadigen, of de aflopen kunnen verstoppen moeten in de daartoe voorziene containers worden geworpen. Artikel 20 Maximumaantal toegelaten personen Het maximumaantal toegelaten personen op de wielerbaan Schorredroom bedraagt : - voor trainingen : 50 deelnemers - voor wedstrijden : 24 deelnemers/discipline. Artikel 21 Gebruikstarieven De tarieven voor het gebruik van de wielerbaan Schorredroom en het (eventuele) gebruik van kleedkamers van andere sportinfrastructuur worden als volgt vastgesteld : - gratis voor trainingen georganiseerd door wielerclubs, scholen en voor de individuele gebruiker - gratis voor wedstrijden, trainingen en screenings georganiseerd door de K.B.W.B. en/of de Provinciale afdeling van de Wielerbond Vlaanderen - 35,00 euro/halve dag voor meetings georganiseerd door Oostendse gebruikers aangesloten bij de K.B.W.B. - 70,00 euro/halve dag voor meetings georganiseerd door Oostendse gebruikers nietaangesloten bij de K.B.W.B.en niet-oostendse gebruikers - 4,00 euro/uur voor gebruik van één kleedkamer (inclusief energieverbruik). Alleen het College van Burgemeester en Schepenen kan afwijkingen toestaan. Artikel 22 Betaling De verschuldigde bedragen worden maandelijks gefactureerd. Als er geen gebruik wordt gemaakt van de accommodatie, blijft de gebruiksvergoeding verschuldigd, tenzij er minstens veertien dagen vooraf schriftelijk wordt geannuleerd bij de Sportdienst, Koninginnelaan 76, 8400 Oostende. De gebruiker moet uiterlijk 30 dagen na ontvangst de factuur betalen, anders kan dit aanleiding geven tot het intrekken van de gebruiksvergunning. De betalingen gebeuren op rekeningnummer van het stadsbestuur Oostende- Stadskas, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende.

6 -6- De gebruikers moeten alle taksen, belastingen, auteursrechten, betalen die voortvloeien uit de door hen georganiseerde activiteiten. Artikel 23 Onderverhuring of overdracht Wie de wielerbaan Schorredroom aanvraagt, doet dit in de hoedanigheid van organisator of namens de organisatie. De organisator mag de gehuurde accommodatie niet in gebruik geven aan derden. Onderverhuring en overdracht zijn verboden. Artikel 24 Verzekering De gebruiker moet afstand van verhaal doen tegenover de stad Oostende, haar personeel of haar verzekeringsmaatschappij voor alle schade en ongevallen aan hemzelf of derden toegebracht, zowel op materieel als lichamelijk vlak. Door het in gebruik nemen van de infrastructuur wordt de gebruiker geacht afstand te hebben gedaan. Artikel 25 Elke gebruiker moet zijn/haar burgerlijke aansprakelijkheid laten verzekeren en moet hiervan het bewijs kunnen voorleggen, alsook van de betaling van de premie. Groepen zijn collectief aansprakelijk en moeten over een verzekering beschikken inzake hun wettelijke en contractuele aansprakelijkheid tegenover de Stad. Artikel 26 Het Stadsbestuur en het personeel zijn niet verantwoordelijk voor eventuele ongevallen en diefstal van privé-goederen op de wielerbaan Schorredroom en in de toegewezen lokalen. De gebruikers zijn zelf verantwoordelijk voor hun bezittingen. Het Stadsbestuur en personeel zijn niet verantwoordelijk voor het verlies of de beschadiging van deze eigen goederen Alles wat wordt gevonden in de kleedkamers of andere lokalen wordt maximaal tien dagen in bewaring gehouden door het personeel van de Sportdienst. Waardevolle voorwerpen worden bij de Lokale Politie gedeponeerd. Artikel 27 Schade en/of verontreiniging De gebruikers moeten alle veroorzaakte schade en/of verontreiniging onmiddellijk aan de terreinopzichter melden. Het Stadsbestuur legt de kosten voor herstelling en/of reiniging automatisch ten laste van de laatste gebruiker en rekent ze hem/haar aan. Bij herhaalde beschadiging door eenzelfde gebruiker kan het College van Burgemeester en Schepenen de betrokkene de gebruiksvergunning weigeren.

7 -7- Voorschriften Artikel 28 De gebruiker is verplicht te voldoen aan alle voorschriften inzake : - auteursrechten (SABAM) en billijke vergoeding ; - politieverordeningen en andere stedelijke verordeningen ; - reglementering betreffende de brandveiligheid ; - alle andere reglementeringen die betrekking hebben op de geplande activiteiten. Artikel 29 Geluidshinder De gebruiker moet alle wettelijke en reglementaire voorschriften inzake muziek en geluidsemissie naleven. Hij moet te allen tijde gevolg geven aan de richtlijnen en bevelen van de politiediensten. Artikel 30 Toezicht Terreinopzichters aangesteld door het Stadsbestuur mogen te allen tijde toezicht uitoefenen op de wielerbaan Schorredroom en in alle toegewezen lokalen. De toegang tot de wielerbaan Schorredroom en toegewezen lokalen wordt geweigerd aan : - personen die de instructies van het personeel niet opvolgen ; - personen onder invloed van alcohol of drugs; - personen die door hun wangedrag de openbare orde, rust of veiligheid verstoren ; - personen die zich om welke reden ook in een staat bevinden die de weigering rechtvaardigt, zelfs indien ze een toegangsbewijs of een gebruiksvergunning bezitten; - personen met dieren. De voormelde personen die op één of andere wijze de wielerbaan Schorredroom en toegewezen lokalen betreden, kunnen onmiddellijk uit de toegewezen infrastructuur worden verwijderd zonder dat zij de gebruiksvergoeding of toegangsgelden terugbetaald krijgen. Hiervoor moeten in eerste instantie de medegebruikers, de clubverantwoordelijken of de organisatoren maatregelen nemen. De betrokken personen zijn aansprakelijk voor de schade die zij of hun dier veroorzaken. Artikel 31 De richtlijnen van het toezichthoudende personeel en de onderrichtingen die aangebracht zijn op de daarvoor voorziene borden, moeten altijd stipt nageleefd worden.

8 -8- Slotbepalingen Artikel 32 Alle gebruikers of bezoekers worden verondersteld het Huishoudelijk Reglement te kennen en stipt na te leven. Een exemplaar van dit Reglement ligt ter inzage bij de terreinopzichters van het sportpark De Schorre. Clubs of individuele sporters die een aanvraag voor het gebruik van de wielerbaan Schorredroom indienen, verklaren zich akkoord met de bepalingen van het Huishoudelijk Reglement. Inbreuken op dit Reglement kunnen aanleiding geven tot het ontzeggen van de toegang tot de wielerbaan Schorredroom. Artikel 33 Geschillen Elk geschil betreffende de interpretatie of de toepassing van dit Reglement zal door de Rechtbank, tot wiens rechtsgebied het kanton of arrondissement Oostende behoort, worden beslecht. Dit Huishoudelijk Reglement werd positief geadviseerd door de Sportraad en werd door de Gemeenteraad van Oostende aangenomen op 24 juni

Huishoudelijk reglement van wielerbaan Defraeye- Sercu

Huishoudelijk reglement van wielerbaan Defraeye- Sercu Huishoudelijk reglement van wielerbaan Defraeye- Sercu Bestemming Artikel 1 Dit Reglement regelt het gebruik van de wielerbaan Defraeye-Sercu gelegen in de Kwadestraat te Rumbeke-Roeselare. De wielerbaan

Nadere informatie

STEDELIJKE VERORDENING INZAKE HET GEBRUIK VAN DE STEDELIJKE SPORTCENTRA

STEDELIJKE VERORDENING INZAKE HET GEBRUIK VAN DE STEDELIJKE SPORTCENTRA STEDELIJKE VERORDENING INZAKE HET GEBRUIK VAN DE STEDELIJKE SPORTCENTRA ARTIKEL 1 De stedelijke Verordening voor het gebruik van de stedelijke sportcentra is van toepassing op het: - sportcentrum De Koninklijke

Nadere informatie

Verhuurreglement Gemeentelijke sporthal

Verhuurreglement Gemeentelijke sporthal Verhuurreglement Gemeentelijke sporthal Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Dit reglement regelt het gebruik van de Gemeentelijke sporthal: Poletsestraat 59 9690 Kluisbergen Artikel 2 De infrastructuur

Nadere informatie

SPORT VLAANDEREN ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORT VLAANDEREN HASSELT

SPORT VLAANDEREN ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORT VLAANDEREN HASSELT SPORT VLAANDEREN ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORT VLAANDEREN HASSELT 1. ALGEMEEN 1. Sport Vlaanderen Hasselt wordt beheerd door Sport Vlaanderen. De centrumverantwoordelijke is gelast met de algemene

Nadere informatie

Gemeentebestuur Wortegem-Petegem

Gemeentebestuur Wortegem-Petegem Reglement op het gebruik van: de polyvalente zaal met kitchenette en aanpalend terras in de gemeentelijke sporthal Beschrijving van de infrastructuur Art.1. Dit reglement is van toepassing op het gebruik

Nadere informatie

INTERN VERZELFSTANDIGD AGENTSCHAP BLOSO BLOSO-CENTRUM DE SCHAVERDIJN HASSELT ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

INTERN VERZELFSTANDIGD AGENTSCHAP BLOSO BLOSO-CENTRUM DE SCHAVERDIJN HASSELT ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT INTERN VERZELFSTANDIGD AGENTSCHAP BLOSO BLOSO-CENTRUM DE SCHAVERDIJN HASSELT ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ALGEMEEN 1. Het Bloso-centrum wordt beheerd door het Intern Verzelfstandigd Agentschap Bloso

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke sportcentra. 1. Algemene Bepalingen. Artikel 1

Huishoudelijk reglement gemeentelijke sportcentra. 1. Algemene Bepalingen. Artikel 1 Huishoudelijk reglement gemeentelijke sportcentra 1. Algemene Bepalingen Artikel 1 Alle bezoekers van de sportcentra zijn onderworpen aan dit gebruiksreglement en aan alle andere voorschriften uitgevaardigd

Nadere informatie

Artikel 1. In deze regeling wordt verstaan onder: Sporthal : de sporthal met bijbehorende kleedkamers, tribunes, toiletten en doucheruimten.

Artikel 1. In deze regeling wordt verstaan onder: Sporthal : de sporthal met bijbehorende kleedkamers, tribunes, toiletten en doucheruimten. Regeling houdende de algemene voorwaarden en voorschriften verbonden aan het gebruik van het Sport en Cultureel Centrum Gorssel, vastgesteld en gedeponeerd dd. 21 september 2009. A. Algemene bepalingen

Nadere informatie

SPORT VLAANDEREN ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORT VLAANDEREN NIEUWPOORT

SPORT VLAANDEREN ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORT VLAANDEREN NIEUWPOORT SPORT VLAANDEREN ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORT VLAANDEREN NIEUWPOORT 1. ALGEMEEN 1. Sport Vlaanderen Nieuwpoort wordt beheerd door Sport Vlaanderen. De centrumverantwoordelijke is gelast met de

Nadere informatie

Verhuur- en retributiereglement Gemeentelijke sporthal

Verhuur- en retributiereglement Gemeentelijke sporthal Verhuur- en retributiereglement Gemeentelijke sporthal Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Dit reglement regelt het gebruik van de Gemeentelijke sporthal: Poletsestraat 59 9690 Kluisbergen Artikel

Nadere informatie

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE VOOR HET GEBRUIK VAN DE S P O R T H A L

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE VOOR HET GEBRUIK VAN DE S P O R T H A L REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE VOOR HET GEBRUIK VAN DE S P O R T H A L Art. 1. PRIJZEN, PRIORITEITEN EN AANVRAGEN. A. 1. De huurprijzen voor de sporthal worden door de gemeenteraad vastgesteld voor de duur

Nadere informatie

Reglement van interne orde.

Reglement van interne orde. Reglement van interne orde. Tijdens de gemeenteraadszitting van 29 juni werd het reglement van interne orde goedgekeurd. De huurders van de zaal dienen zich te houden aan dit reglement: Artikel 1 Beschrijving

Nadere informatie

STEDELIJKE SPORTHAL LEOPOLD III LAAN IEPER REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE

STEDELIJKE SPORTHAL LEOPOLD III LAAN IEPER REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE STEDELIJKE SPORTHAL LEOPOLD III LAAN IEPER REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE Algemeen De stedelijke sporthal is gebouwd in het belang van de sportbeoefening. Met het mogelijk maken van een verantwoorde, veilige

Nadere informatie

INWENDIG REGLEMENT BETREFFENDE DE SPORTHAL TER BEKE

INWENDIG REGLEMENT BETREFFENDE DE SPORTHAL TER BEKE INWENDIG REGLEMENT BETREFFENDE DE SPORTHAL TER BEKE A. UITBATING Art. 1 De sporthal Ter Beke is gevestigd in de Bekestraat 16 te Oudenburg en staat onder het beheer van de v.z.w. Sport en Recreatie Oudenburg.

Nadere informatie

SPORT VLAANDEREN ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORT VLAANDEREN GENT

SPORT VLAANDEREN ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORT VLAANDEREN GENT SPORT VLAANDEREN ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORT VLAANDEREN GENT 1. ALGEMEEN 1. Sport Vlaanderen Gent wordt beheerd door Sport Vlaanderen. De centrumverantwoordelijke is gelast met de algemene leiding

Nadere informatie

I. In deze voorwaarden en bepalingen wordt verstaan onder:

I. In deze voorwaarden en bepalingen wordt verstaan onder: Voorwaarden m.b.t. het gebruik van de gemeentelijke Binnensportaccommodaties. I. In deze voorwaarden en bepalingen wordt verstaan onder: contractant gebruiker : de natuurlijke persoon of rechtspersoon

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE SPORTHAL BELLEKOUTER HOOFDSTUK 1: INFRASTRUCTUUR. Artikel 1. Artikel 2 HOOFDSTUK 2: VERHUUR SPORTHAL.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE SPORTHAL BELLEKOUTER HOOFDSTUK 1: INFRASTRUCTUUR. Artikel 1. Artikel 2 HOOFDSTUK 2: VERHUUR SPORTHAL. 1 GEMEENTE AFFLIGEM HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE SPORTHAL BELLEKOUTER HOOFDSTUK 1: INFRASTRUCTUUR Artikel 1 De gemeentelijke sporthal Bellekouter bestaat uit: 1250 m2 sportzaal; 6 kleedkamers,

Nadere informatie

1. HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE SPORTCENTRA

1. HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE SPORTCENTRA 1. HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE SPORTCENTRA 1.1 Algemene richtlijnen ART. 1 ART. 2 ART. 3 ART. 4 ART. 5 Het huishoudelijk reglement is van toepassing op alle stedelijke sportinfrastructuur. Het omvat

Nadere informatie

PUNT 9 : AANPASSING HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE SPORTZAAL TE ALVERINGEM

PUNT 9 : AANPASSING HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE SPORTZAAL TE ALVERINGEM GR 23122004 PUNT 9 : AANPASSING HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE SPORTZAAL TE ALVERINGEM Overwegende dat de gemeente eigenaar is van een sport/polyvalente zaal te Alveringem, genoemd

Nadere informatie

GEBRUIKSREGLEMENT SPORTHAL School Glabbeek

GEBRUIKSREGLEMENT SPORTHAL School Glabbeek GEBRUIKSREGLEMENT SPORTHAL School Glabbeek I. GEBRUIKSAANVRAGEN EN BETALINGEN Art. 1 : De sporthal is enkel toegankelijk buiten de schooluren Weekdagen: 18u tot 23u Weekend : 09u tot 18u Art. 2 : De sporten

Nadere informatie

Huurvoorwaarden Sporthal De Sophiahal

Huurvoorwaarden Sporthal De Sophiahal Huurvoorwaarden Sporthal De Sophiahal Artikel 1 definities In het hierna volgende artikelen wordt verstaan onder: a. Sporthal: de beide sporthallen die bekend staan onder de naam Sporthal De Sophiahal

Nadere informatie

Reglement van orde op de stedelijke sport- en recreatiecentra en -plaatsen

Reglement van orde op de stedelijke sport- en recreatiecentra en -plaatsen Reglement van orde op de stedelijke sport- en recreatiecentra en -plaatsen Goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 juni 1999 Gewijzigd in de gemeenteraad van 27 maart 2006 en 26 juni 2012 Bekendgemaakt op

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Gemeentelijk Sportcentra Langemark Gemeentelijke Sporthal Den Tap Klerkenstraat 37 Gemeentelijk Sportcentrum - Boezingestraat

Huishoudelijk reglement Gemeentelijk Sportcentra Langemark Gemeentelijke Sporthal Den Tap Klerkenstraat 37 Gemeentelijk Sportcentrum - Boezingestraat Huishoudelijk reglement Gemeentelijk Sportcentra Langemark Gemeentelijke Sporthal Den Tap Klerkenstraat 37 Gemeentelijk Sportcentrum - Boezingestraat 51 A 8920 Langemark Poelkapelle Tel 057/200 547 Fax

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET DIENSTENCENTRUM Dekenskamp 22, 3680 MAASEIK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET DIENSTENCENTRUM Dekenskamp 22, 3680 MAASEIK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET DIENSTENCENTRUM Dekenskamp 22, 3680 MAASEIK A. RECHT VAN TOEGANG 1. Het dienstencentrum wordt ter beschikking gesteld van organisaties die overdag of s avonds activiteiten

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENSCHAPSCENTRUM DE VOLLE VAART (aangepast door de gemeenteraad in zitting van 20 januari 2009)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENSCHAPSCENTRUM DE VOLLE VAART (aangepast door de gemeenteraad in zitting van 20 januari 2009) HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENSCHAPSCENTRUM DE VOLLE VAART (aangepast door de gemeenteraad in zitting van 20 januari 2009) Artikel 1: Omschrijving 1. Het gemeenschapscentrum De Volle Vaart bestaat uit

Nadere informatie

GEBRUIKERSREGLEMENT SCHOOLINFRASTRUCTUUR

GEBRUIKERSREGLEMENT SCHOOLINFRASTRUCTUUR Vrije Basisschool De Twijg 3018 Wijgmaal tel.: 016 44.63.48 fax.: 016 44.86.48 www.detwijg.be GEBRUIKERSREGLEMENT SCHOOLINFRASTRUCTUUR GOEDGEKEURD DOOR HET SCHOOLBESTUUR OP 9/11/2011 3018 Wijgmaal pagina

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER Rondleidingen Havenhuis voor externe gidsen

AANVRAAGFORMULIER Rondleidingen Havenhuis voor externe gidsen AANVRAAGFORMULIER Rondleidingen Havenhuis voor externe gidsen IDENTIFICATIE AANVRAGER In geval van natuurlijke persoon: Naam:... Voornaam:... Adres:... Postcode:...Gemeente:... Btw-nummer:... Telefoon/gsm:...

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft DE BOEREKREEK - HUISHOUDELIJK REGLEMENT De Provincieraad, gelet op artikel 65 en 72 van de Provinciewet; gelet op zijn besluit van 09-06-1999

Nadere informatie

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-26-08-2014 Artikel 1 Toepassingsgebied Dit is van toepassing op volgende lokalen: - algemene cafetaria met bar en terras - gelijkvloers - polyvalente zaal

Nadere informatie

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-26-08-2014 05-09-2014 1 Afstemmen op gebruik gemeentelijke zalen 23-05-2017 Artikel 1 Toepassingsgebied Dit is vanaf de datum van bekendmaking van toepassing

Nadere informatie

SPECIFIEK GEBRUIKSREGLEMENT GANGEN, KLEEDCABINES, VERGADERZALEN EN ANDERE LOCATIES IN SPORTPUNT 2 ZWEVEGEM

SPECIFIEK GEBRUIKSREGLEMENT GANGEN, KLEEDCABINES, VERGADERZALEN EN ANDERE LOCATIES IN SPORTPUNT 2 ZWEVEGEM 1 SPECIFIEK GEBRUIKSREGLEMENT GANGEN, KLEEDCABINES, VERGADERZALEN EN ANDERE LOCATIES IN SPORTPUNT 2 ZWEVEGEM Voor de toepassing van dit specifiek gebruiksreglement gangen, kleedcabines, vergaderzalen en

Nadere informatie

SPORT VLAANDEREN ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT TOPSPORTHAL VLAANDEREN GENT

SPORT VLAANDEREN ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT TOPSPORTHAL VLAANDEREN GENT SPORT VLAANDEREN ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT TOPSPORTHAL VLAANDEREN GENT ALGEMEEN 1. De Topsporthal Vlaanderen Gent wordt beheerd door Sport Vlaanderen. De centrumverantwoordelijke is gelast met de

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement op de sporthallen die worden verhuurd door het SportAG

Huishoudelijk reglement op de sporthallen die worden verhuurd door het SportAG SportAG Autonoom Gemeentebedrijf Sport Correspondentieadres: Zwarte Zusterstraat 17 9300 Aalst 053 72 38 92 sportdienst@aalst.be Huishoudelijk reglement op de sporthallen die worden verhuurd door het SportAG

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE TURNZALEN SCHOOLSTRAAT KERKSTRAAT - VOORHEIDE

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE TURNZALEN SCHOOLSTRAAT KERKSTRAAT - VOORHEIDE REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE TURNZALEN SCHOOLSTRAAT KERKSTRAAT - VOORHEIDE ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: Elke gebruiker van de sportinfrastructuur gemeentelijke turnzalen Arendonk dient

Nadere informatie

Gemeentebestuur Waasmunster GEBRUIKSREGLEMENT VAN GEMEENTELIJKE SPORTINFRASTRUCTUUR

Gemeentebestuur Waasmunster GEBRUIKSREGLEMENT VAN GEMEENTELIJKE SPORTINFRASTRUCTUUR Gemeentebestuur Waasmunster GEBRUIKSREGLEMENT VAN GEMEENTELIJKE SPORTINFRASTRUCTUUR INHOUDSTAFEL INLEIDING Deel 1: Opsomming van de ter beschikking staande lokalen en terreinen Deel 2: Algemene voorwaarden

Nadere informatie

SPORT VLAANDEREN ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORT VLAANDEREN OORDEGEM

SPORT VLAANDEREN ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORT VLAANDEREN OORDEGEM SPORT VLAANDEREN ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORT VLAANDEREN OORDEGEM ALGEMEEN 1. Sport Vlaanderen Oordegem wordt beheerd door Sport Vlaanderen. De centrumverantwoordelijke is gelast met de algemene

Nadere informatie

Gebruikersreglement De Kronkel

Gebruikersreglement De Kronkel Gebruikersreglement De Kronkel ARTIKEL 1: De aanvraag tot het gebruik van de polyvalente zaal De Kronkel en de beachvolleyterreinen De Kronkel moet worden ingediend bij het College van Burgemeester en

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET ICT-LOKAAL VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET ICT-LOKAAL VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET ICT-LOKAAL VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE Artikel 1 Op de Stedelijke Basisschool Staakte, Hoogstraat 192 9160 Lokeren, wordt volgende ruimte ter beschikking gesteld

Nadere informatie

SPORT VLAANDEREN ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORT VLAANDEREN BRUGGE

SPORT VLAANDEREN ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORT VLAANDEREN BRUGGE SPORT VLAANDEREN ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORT VLAANDEREN BRUGGE 1. ALGEMEEN 1. Sport Vlaanderen Brugge wordt beheerd door Sport Vlaanderen. De centrumverantwoordelijke is gelast met de algemene

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORTHAL KERKEBLOKKEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORTHAL KERKEBLOKKEN INLEIDING Dit huishoudelijk reglement is van toepassing op alle gebruikers en toeschouwers van de turnzaal Kerkeblokken. Het huishoudelijk reglement is een aanvulling op het GAS (gemeentelijk administratief

Nadere informatie

AGENTSCHAP VOOR DE BEVORDERING VAN DE LICHAMELIJKE ONTWIKKELING, DE SPORT EN DE OPENLUCHTRECREATIE BLOSO BLOSO-CENTRUM NIEUWPOORT

AGENTSCHAP VOOR DE BEVORDERING VAN DE LICHAMELIJKE ONTWIKKELING, DE SPORT EN DE OPENLUCHTRECREATIE BLOSO BLOSO-CENTRUM NIEUWPOORT AGENTSCHAP VOOR DE BEVORDERING VAN DE LICHAMELIJKE ONTWIKKELING, DE SPORT EN DE OPENLUCHTRECREATIE BLOSO BLOSO-CENTRUM NIEUWPOORT ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ALGEMEEN 1. Het Bloso-centrum wordt beheerd

Nadere informatie

AGENTSCHAP VOOR DE BEVORDERING VAN DE LICHAMELIJKE ONTWIKKELING, DE SPORT EN DE OPENLUCHTRECREATIE - BLOSO BLOSO-CENTRUM DE GAVERBEEK WAREGEM

AGENTSCHAP VOOR DE BEVORDERING VAN DE LICHAMELIJKE ONTWIKKELING, DE SPORT EN DE OPENLUCHTRECREATIE - BLOSO BLOSO-CENTRUM DE GAVERBEEK WAREGEM AGENTSCHAP VOOR DE BEVORDERING VAN DE LICHAMELIJKE ONTWIKKELING, DE SPORT EN DE OPENLUCHTRECREATIE - BLOSO BLOSO-CENTRUM DE GAVERBEEK WAREGEM ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ALGEMEEN 1. Het Bloso-centrum

Nadere informatie

SPORT VLAANDEREN ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORT VLAANDEREN LIEDEKERKE

SPORT VLAANDEREN ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORT VLAANDEREN LIEDEKERKE SPORT VLAANDEREN ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORT VLAANDEREN LIEDEKERKE ALGEMEEN 1. Sport Vlaanderen Liedekerke wordt beheerd door Sport Vlaanderen. De centrumverantwoordelijke is gelast met de algemene

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DE PUTTING

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DE PUTTING INLEIDING Dit huishoudelijk reglement is van toepassing op alle gebruikers en toeschouwers van sporthal De Putting. Het huishoudelijk reglement is een aanvulling op het GAS (gemeentelijk administratief

Nadere informatie

Reglement sporthal Warande wijziging. 07/11/2011

Reglement sporthal Warande wijziging. 07/11/2011 Reglement sporthal Warande wijziging. 07/11/2011 ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1 Het gemeentebestuur stelt tegen betaling de speelvelden in de sporthal ter beschikking voor de beoefening van lichamelijke opvoeding

Nadere informatie

Gebruikersreglement huur en verhuur MFA D n Hoender Dreumel

Gebruikersreglement huur en verhuur MFA D n Hoender Dreumel Gebruikersreglement huur en verhuur MFA D n Hoender Dreumel Algemene Voorwaarden en voorschriften verbonden aan verhuur van de MFA D n Hoender te Dreumel. Inleiding De Stichting MFA D n Hoender Dreumel

Nadere informatie

( Vastgesteld door de gemeenteraad van Brasschaat in zitting van 02/07/2009)

( Vastgesteld door de gemeenteraad van Brasschaat in zitting van 02/07/2009) GEMEENTELIJKE TURNZALEN REGLEMENT INWENDIG BESTUUR ( Vastgesteld door de gemeenteraad van Brasschaat in zitting van 02/07/2009) Openings- en gebruikerstijden Art. 1 De turnzalen van de gemeentelijke onderwijsinstituten

Nadere informatie

Reglement op het gebruik van de gemeentelijke sporthal

Reglement op het gebruik van de gemeentelijke sporthal Gemeente 2630 Aartselaar Reglement op het gebruik van de gemeentelijke sporthal Algemene bepalingen Artikel 1: Onderhavig reglement van inwendige orde voor de gemeentelijke sporthal gelegen te 2630 AARTSELAAR,

Nadere informatie

Gebruikersovereenkomst voor de MultiFunctionele Accommodatie MeJander

Gebruikersovereenkomst voor de MultiFunctionele Accommodatie MeJander Gebruikersovereenkomst voor de MultiFunctionele Accommodatie MeJander Voorwaarden en bepalingen waaronder door het stichtingsbestuur MFA Oldeberkoop de multifunctionele accommodaties ter beschikking wordt

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORTHAL 1. ALGEMEEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORTHAL 1. ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORTHAL 1. ALGEMEEN Dit reglement is van toepassing op de gemeentelijke sporthal van Houthulst, Jonkershovestraat 103a. De accommodatie is toegankelijk tijdens de weekdagen en

Nadere informatie

De verhuurder kan niet aansprakelijk gesteld worden voor gebeurlijke ongevallen of diefstallen binnen de accommodaties en bijhorende terreinen.

De verhuurder kan niet aansprakelijk gesteld worden voor gebeurlijke ongevallen of diefstallen binnen de accommodaties en bijhorende terreinen. Artikel 1 Huishoudelijk Reglement Gemeentelijke Sporthallen : De Kommel, Olympialaan 4 3630 Maasmechelen Schietskuil, Poelsweg 14 3630 Maasmechelen Sportzaal gem. basisschool Boorsem, St. Jorisstraat 11

Nadere informatie

Toepassingsgebied Dit reglement is van toepassing op de tijdelijke plaatsing van een of meer woonwagens op een pleisterplaats.

Toepassingsgebied Dit reglement is van toepassing op de tijdelijke plaatsing van een of meer woonwagens op een pleisterplaats. 1. Model van algemene politieverordening op het tijdelijke verblijf van woonwagenbewoners (in te voegen in het algemene politiereglement van de politiezone) Toepassingsgebied Dit reglement is van toepassing

Nadere informatie

Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf

Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf Goedgekeurd op 27 juni 2012 door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Hervastgesteld op 26 februari 2013 door de Raad voor Maatschappelijk

Nadere informatie

SPECIFIEK GEBRUIKSREGLEMENT VERGADERZALEN EN ANDERE LOCATIES IN SPORTPUNT 1 ZWEVEGEM

SPECIFIEK GEBRUIKSREGLEMENT VERGADERZALEN EN ANDERE LOCATIES IN SPORTPUNT 1 ZWEVEGEM 1 SPECIFIEK GEBRUIKSREGLEMENT VERGADERZALEN EN ANDERE LOCATIES IN SPORTPUNT 1 ZWEVEGEM Voor de toepassing van dit specifiek gebruiksreglement vergaderzalen en andere locaties Sportpunt 1 Zwevegem wordt

Nadere informatie

HUURREGLEMENT CLUB KAMIKAZE

HUURREGLEMENT CLUB KAMIKAZE HUURREGLEMENT CLUB KAMIKAZE Dit reglement is van toepassing op Club Kamikaze (Douaneplein z/n, 2800 Mechelen) en infrastructuur. Club Kamikaze bestaat uit een optredenzaal, podium, sanitair, backstage,

Nadere informatie

Huurvoorwaarden Cascade

Huurvoorwaarden Cascade Huurvoorwaarden Cascade Cultureel Centrum Cascade, Huurvoorwaarden en reglement van orde (5 pagina s) Artikel 1 Definities In het hierna volgende artikelen wordt verstaan onder: a. Cascade: het Cultureel

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE SPORTINFRASTRUCTUUR SPORTPARK HEIKANT

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE SPORTINFRASTRUCTUUR SPORTPARK HEIKANT REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE SPORTINFRASTRUCTUUR SPORTPARK HEIKANT ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: Elke gebruiker van de infrastructuur gelegen op sportpark Heikant (met uitzondering

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Vergaderzalen De Route

Huishoudelijk reglement Vergaderzalen De Route Huishoudelijk reglement Vergaderzalen De Route Artikel 1. Algemeen Het huishoudelijk reglement bepaalt de specifieke gebruiksvoorwaarden per zaal. Definitie van de gebruikte termen: Aanvrager: Persoon

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Tennis Club Latem Deurle vzw (TCLD)

Huishoudelijk reglement van Tennis Club Latem Deurle vzw (TCLD) Huishoudelijk reglement van Tennis Club Latem Deurle vzw (TCLD) Uitgebreid reglement voor de leden van de vzw TCLD, de gebruikers en bezoekers van de buiten tennisterreinen en het clublokaal. Lidmaatschap

Nadere informatie

Vastgesteld door de gemeenteraad van Brasschaat in zitting van

Vastgesteld door de gemeenteraad van Brasschaat in zitting van GEMEENTELIJKE SPORTHALLEN EN TURNHAL REGLEMENT INWENDIG BESTUUR Vastgesteld door de gemeenteraad van Brasschaat in zitting van 02-07-2009. Openings- en gebruikerstijden Art. 1 De gemeentelijke sporthallen

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de voormalig gemeente Jacobswoude: b e s l u i t:

Het college van burgemeester en wethouders van de voormalig gemeente Jacobswoude: b e s l u i t: Het college van burgemeester en wethouders van de voormalig gemeente Jacobswoude: b e s l u i t: vast te stellen de herziene ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR GEBRUIK VAN GEMEENSCHAPSCENTRUM HET SPANT Begripsomschrijving

Nadere informatie

Artikel 2.- Het college van burgemeester en schepenen duidt in overleg met het beheersorgaan één of meerdere bevoegde contactpersonen aan.

Artikel 2.- Het college van burgemeester en schepenen duidt in overleg met het beheersorgaan één of meerdere bevoegde contactpersonen aan. Gebruiksreglement gemeenschapscentrum Neerpelt Artikel 1.- Het college van burgemeester en schepenen geeft opdracht aan het beheersorgaan van het gemeenschapscentrum (GC) om het GC te verhuren met voorrang

Nadere informatie

Gebruikersreglement en tarieven Cultuurkapel

Gebruikersreglement en tarieven Cultuurkapel Gebruikersreglement en tarieven Cultuurkapel Cultuurcentrum Zwaneberg Cultuurkapel Cultuurplein 1 Kloosterstraat 1 2220 Heist-op-den-Berg 2220 Heist-op-den-Berg 015 25 07 70 www.zwaneberg.be www.facebook.com/cultuurcentrum.zwaneberg

Nadere informatie

Gebruikersvoorschriften Gemeentelijke binnen(sport)accommodaties

Gebruikersvoorschriften Gemeentelijke binnen(sport)accommodaties Gebruikersvoorschriften Gemeentelijke binnen(sport)accommodaties Montferland Juni 2015 Gebruikersvoorschriften Deze gebruikersvoorschriften zijn van toepassing op het gebruik van de gemeentelijke (sport)accommodaties

Nadere informatie

SPORTHAL KATTENBROEK

SPORTHAL KATTENBROEK SPORTHAL KATTENBROEK REGLEMENT Algemene informatie Sporthal Kattenbroek nv is een privéonderneming onder leiding van projectleiders dhr. Johnny Janssens en dhr. Tim Janssens. Taverne Kattenbroek bvba is

Nadere informatie

Algemeen huishoudelijk reglement Julien Saelens Brugge

Algemeen huishoudelijk reglement Julien Saelens Brugge Algemeen huishoudelijk reglement Julien Saelens Brugge ALGEMEEN 1. Het Bloso-centrum wordt beheerd door het Agentschap voor de Bevordering van de Lichamelijke Ontwikkeling, de Sport en de Openluchtrecreatie

Nadere informatie

STAD BRUGGE SPORTINFRASTRUCTUUR: HUISHOUDELIJK REGLEMENT

STAD BRUGGE SPORTINFRASTRUCTUUR: HUISHOUDELIJK REGLEMENT STAD BRUGGE SPORTINFRASTRUCTUUR: HUISHOUDELIJK REGLEMENT ALGEMENE BEPALINGEN De stedelijke sportinfrastructuur werd opgericht in het belang van de sportbeoefening. Met het mogelijk maken van een verantwoorde,

Nadere informatie

INHOUD STRANDLAAN GENT. T

INHOUD STRANDLAAN GENT. T INHOUD Kandidaatstelling en toewijzing van een Kampioenschap van Vlaanderen wielrennen... 3 Concessievoorwaarden in verband met de kandidaatstelling en de toewijzing van een Kampioenschap van Vlaanderen...

Nadere informatie

GEBRUIKSOVEREENKOMST. Tussen enerzijds het Stadsbestuur van Kortrijk en anderzijds. (naam van de Kortrijkse jeugdvereniging):

GEBRUIKSOVEREENKOMST. Tussen enerzijds het Stadsbestuur van Kortrijk en anderzijds. (naam van de Kortrijkse jeugdvereniging): GEBRUIKSOVEREENKOMST Tussen enerzijds het Stadsbestuur van Kortrijk en anderzijds. (naam van de Kortrijkse jeugdvereniging): 1. Partij enerzijds, zijnde het Stadsbestuur van Kortrijk, alhier vertegenwoordigd

Nadere informatie

Verhuurreglement Koninginnepark

Verhuurreglement Koninginnepark Verhuurreglement Koninginnepark Artikel 1 Verhuur Koninginnepark De gemeente Maasmechelen is eigenaar van het Koninginnepark (hierna het park ) met bijhorende kiosk gelegen te Eisden-Maasmechelen, Koninginnelaan,

Nadere informatie

Reglement van inwendige orde Sportcomplex te Lichtervelde, geëxploiteerd door TMVW

Reglement van inwendige orde Sportcomplex te Lichtervelde, geëxploiteerd door TMVW Reglement van inwendige orde Sportcomplex te Lichtervelde, geëxploiteerd door TMVW Artikel 1. Algemeen Het reglement van inwendige orde (hierna het reglement ) heeft tot doel de goede exploitatie (met

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement betreffende het gebruik van de zaal van het PC Mol-Ginderbuiten

Huishoudelijk reglement betreffende het gebruik van de zaal van het PC Mol-Ginderbuiten Huishoudelijk reglement betreffende het gebruik van de zaal van het PC Mol-Ginderbuiten 1. Gebruiker De gebruiker is de vereniging, organisatie, dienst of particulier die een overeenkomst met het PC heeft

Nadere informatie

151117-Lastenboek Kampioenschappen van Vlaanderen LASTENBOEK KAMPIOENSCHAPPEN VAN VLAANDEREN

151117-Lastenboek Kampioenschappen van Vlaanderen LASTENBOEK KAMPIOENSCHAPPEN VAN VLAANDEREN LASTENBOEK KAMPIOENSCHAPPEN VAN VLAANDEREN 1 KANDIDAATSTELLING EN TOEWIJZING VAN EEN KAMPIOENSCHAP VAN VLAANDEREN WIELRENNEN 1. De wielerclub, het gemeente- of stadsbestuur kiest welk kampioenschap het

Nadere informatie

REGELING betreffende de algemene gebruikersvoorwaarden voor de sporthal De Haverkamp te Markelo.

REGELING betreffende de algemene gebruikersvoorwaarden voor de sporthal De Haverkamp te Markelo. REGELING betreffende de algemene gebruikersvoorwaarden voor de sporthal De Haverkamp te Markelo. ******** Artikel 1 In deze regeling wordt verstaan onder: a. Sporthal: de aan de Stationsstraat, nummer

Nadere informatie

VERHUURREGLEMENT DE FONTEIN. Artikel 1. Dit reglement regelt het gebruik van De Fontein, gelegen Fonteinestraat 22 te Pittem.

VERHUURREGLEMENT DE FONTEIN. Artikel 1. Dit reglement regelt het gebruik van De Fontein, gelegen Fonteinestraat 22 te Pittem. VERHUURREGLEMENT DE FONTEIN Hoofdstuk 1 - Algemeen Artikel 1. Dit reglement regelt het gebruik van De Fontein, gelegen Fonteinestraat 22 te Pittem. Artikel 2. De Fontein bestaat uit volgende onderdelen:

Nadere informatie

Regeling gebruik gemeentelijke binnensportaccommodaties

Regeling gebruik gemeentelijke binnensportaccommodaties Regeling gebruik gemeentelijke binnensportaccommodaties Gemeente Heerlen Bureau Sportaccommodaties Postbus 1 6400 AA Heerlen 14 045 +31(0)45 560 5040 www.heerlen.nl Pagina 1/5 versienummer formulier 11.02.2014

Nadere informatie

Gebruikersreglement verbruikszaal Groenhof St.-Joseph

Gebruikersreglement verbruikszaal Groenhof St.-Joseph Gebruikersreglement verbruikszaal Groenhof St.-Joseph 1. Algemeen. Dit regelement is van toepassing voor het gebruik van de verbuikszaal Groenhof St.-Joseph, Gentstraat 1 te Oostakker. 2. Gebruiksmodaliteiten

Nadere informatie

Gebruikersreglement inzake het parkeren op het parkeerterrein handelsdok van de Stad Gent

Gebruikersreglement inzake het parkeren op het parkeerterrein handelsdok van de Stad Gent Gebruikersreglement inzake het parkeren op het parkeerterrein handelsdok van de Stad Gent Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 september 2006 en 21 december 2010 Bekendgemaakt op 28 september 2006 en

Nadere informatie

MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING

MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING Dit model houdt geenszins een vrijstelling in van de verplichting om een deskundige te raadplegen om, indien nodig, de regels per geval

Nadere informatie

Voorwaarden voor het plaatsen van verkoopstanden op de openbare weg tijdens de Gentse Feesten

Voorwaarden voor het plaatsen van verkoopstanden op de openbare weg tijdens de Gentse Feesten Voorwaarden voor het plaatsen van verkoopstanden op de openbare weg tijdens de Gentse Feesten Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 februari 2013 Bekendgemaakt op 28 februari 2013 Artikel 1 Openbare procedure

Nadere informatie

Reglement inwendige orde: gemeentelijke sportaccommodaties

Reglement inwendige orde: gemeentelijke sportaccommodaties Reglement inwendige orde: gemeentelijke sportaccommodaties Hoofdstuk 1: Algemeen Dit reglement is opgesteld om de veiligheid, rust en orde in de sportaccommodatie te waarborgen, met als doel iedereen een

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Tennisclub Latem-Deurle (TCLD) vzw

Huishoudelijk reglement Tennisclub Latem-Deurle (TCLD) vzw Huishoudelijk reglement Tennisclub Latem-Deurle (TCLD) vzw Versie Maart 2015 Uitgebreid reglement voor de leden van TCLD, de gebruikers en bezoekers van de tennisterreinen en het clublokaal. Luik 1 Lidmaatschap

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement niet-maalfunctionele ruimten Roomanmolen.

Huishoudelijk reglement niet-maalfunctionele ruimten Roomanmolen. Huishoudelijk reglement niet-maalfunctionele ruimten Roomanmolen. Artikel 1. Algemeen Het huishoudelijk reglement is een aanvulling op het toegankelijkheids- en gebruikersreglement van de Roomanmolen,

Nadere informatie

GEBRUIKERSREGLEMENT INZAKE HET PARKEREN OP HET PARKEERTERREIN HANDELSDOK

GEBRUIKERSREGLEMENT INZAKE HET PARKEREN OP HET PARKEERTERREIN HANDELSDOK GEBRUIKERSREGLEMENT INZAKE HET PARKEREN OP HET PARKEERTERREIN HANDELSDOK Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 september 2006, 21 december 2010, 14 december 2015 Bekendgemaakt op 28 september 2006, 23

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Bovenlokaal Dries 30

Huishoudelijk reglement Bovenlokaal Dries 30 Huishoudelijk reglement Bovenlokaal Dries 30 Artikel 1. Algemeen Het huishoudelijk reglement bepaalt de specifieke gebruiksvoorwaarden per zaal. Definitie van de gebruikte termen: Aanvrager: Persoon ouder

Nadere informatie

SPORT VLAANDEREN ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORT VLAANDEREN GENK

SPORT VLAANDEREN ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORT VLAANDEREN GENK SPORT VLAANDEREN ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORT VLAANDEREN GENK 1. ALGEMEEN 1. Sport Vlaanderen Genk wordt beheerd door Sport Vlaanderen. De centrumverantwoordelijke is gelast met de algemene leiding

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot het gebruik van het Gemeentepunt door derden

Reglement met betrekking tot het gebruik van het Gemeentepunt door derden Reglement met betrekking tot het gebruik van het Gemeentepunt door derden Art. 1 Gebouw 1 De gemeente Zwevegem is eigenaar van een gebouw, het Gemeentepunt, gelegen in de Blokkestraat 29 te Zwevegem. Dit

Nadere informatie

Gebruiksreglement sporthal Assenede

Gebruiksreglement sporthal Assenede Gebruiksreglement sporthal Assenede ARTIKEL 1 - Algemeen Het gebruik van de sporthal Assenede, gelegen te Kapelledreef 4 te 9960 Assenede, door groepen of individuele gebruikers, is onderworpen aan huidig

Nadere informatie

VERHUURREGLEMENT ZALEN EN LOKALEN VAN DE STAD AALST

VERHUURREGLEMENT ZALEN EN LOKALEN VAN DE STAD AALST VERHUURREGLEMENT ZALEN EN LOKALEN VAN DE STAD AALST Artikel 1: Algemene bepalingen De stad Aalst verhuurt zalen en lokalen en verhuurt ze aan de huurders, zoals bepaald in artikel 2. Alle sociale, culturele,

Nadere informatie

Judoclub Latem-Deurle. Clubreglement. Meer info:

Judoclub Latem-Deurle. Clubreglement. Meer info: Judoclub Latem-Deurle Clubreglement Meer info: www.judolatemdeurle.be Versie 02 aug 2018 Clubreglement Judoclub Latem-Deurle, versie 2018 2 Beste judoka s, Beste ouders, We willen jullie graag wat meer

Nadere informatie

ALGEMENE GEBRUIKSVOORWAARDEN

ALGEMENE GEBRUIKSVOORWAARDEN ALGEMENE GEBRUIKSVOORWAARDEN Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1.1 Huur Het tegen betaling gebruikmaken van de Hessenhal. 1.2 Huurder Degene die de Hessenhal in gebruik neemt. 1.3 Verhuurder Stichting Hessenhal,

Nadere informatie

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving) 1. Geen. datum ondertekening; bron bekendmaking

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving) 1. Geen. datum ondertekening; bron bekendmaking Regeling tarieven en voorwaarden voor het in het gebruik geven van de gemeentelijke sporthallen en gymnastieklokalen 2017-2018 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente

Nadere informatie

Gebruiksvoorwaarden ontmoetingscentrum Ermenrike Kieldrecht

Gebruiksvoorwaarden ontmoetingscentrum Ermenrike Kieldrecht Gemeente Beveren Gebruiksvoorwaarden ontmoetingscentrum Ermenrike Kieldrecht geldig vanaf 1 januari 2014 GEBRUIKSREGLEMENT POLYVALENTE ZAAL ART. 1: Het gemeentebestuur stelt volgende lokalen in het ontmoetingscentrum

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement & tariefreglement wijkhuis Zevenbergen

Huishoudelijk reglement & tariefreglement wijkhuis Zevenbergen Huishoudelijk reglement & tariefreglement wijkhuis Zevenbergen Wijkhuis Zevenbergen, gelegen te Peter Benoîtlaan 6, 2500 Lier Iedereen die het wijkhuis Zevenbergen betreedt, wordt geacht dit reglement

Nadere informatie

4.2. De gebruikers zijn gehouden de lokalen, meubilering en apparatuur te beheren als een goede huisvader.

4.2. De gebruikers zijn gehouden de lokalen, meubilering en apparatuur te beheren als een goede huisvader. GEBRUIKSREGLEMENT VAN GEMEENTELIJKE SPORTINFRASTRUCTUUR ter advies goedgekeurd door de gemeentelijke Sportraad op 07/10/08 goedgekeurd door de Gemeenteraad op 1. Bedoeling: Dit reglement heeft de bedoeling

Nadere informatie

GEBRUIKSREGLEMENT SPORTHAL COLOMBA Wijngaardstraat Kortenberg

GEBRUIKSREGLEMENT SPORTHAL COLOMBA Wijngaardstraat Kortenberg GEBRUIKSREGLEMENT SPORTHAL COLOMBA Wijngaardstraat 1-3070 Kortenberg A. Doelstelling Sporthal Colomba wordt in eerste instantie ter beschikking gesteld om de Kortenbergse sportclubs de mogelijkheid te

Nadere informatie

AGENTSCHAP VOOR DE BEVORDERING VAN DE LICHAMELIJKE ONTWIKKELING, DE SPORT EN DE OPENLUCHTRECREATIE - BLOSO BLOSO-CENTRUM GENT

AGENTSCHAP VOOR DE BEVORDERING VAN DE LICHAMELIJKE ONTWIKKELING, DE SPORT EN DE OPENLUCHTRECREATIE - BLOSO BLOSO-CENTRUM GENT AGENTSCHAP VOOR DE BEVORDERING VAN DE LICHAMELIJKE ONTWIKKELING, DE SPORT EN DE OPENLUCHTRECREATIE - BLOSO BLOSO-CENTRUM GENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT VLAAMS WIELERCENTRUM EDDY MERCKX & BMX-PISTE 1. Het

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET OUDE SCHOOLGEBOUW VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET OUDE SCHOOLGEBOUW VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET OUDE SCHOOLGEBOUW VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE Artikel 1 Op de Stedelijke Basisschool Staakte, Hoogstraat 192 9160 Lokeren, wordt volgende ruimte ter beschikking

Nadere informatie