Reglement sporthal Warande wijziging. 07/11/2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reglement sporthal Warande wijziging. 07/11/2011"

Transcriptie

1 Reglement sporthal Warande wijziging. 07/11/2011 ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1 Het gemeentebestuur stelt tegen betaling de speelvelden in de sporthal ter beschikking voor de beoefening van lichamelijke opvoeding en sport. Hierbij zal voorrang verleend worden aan verenigingen, scholen en inwoners van Geetbets. Art. 2 De sporthal is gans het jaar beschikbaar van uur tot uur, zondagen en feestdagen inbegrepen, behalve op de sluitingsdagen die bij het begin van elk jaar zullen worden vastgesteld. Op 24 en 31 december is het sluitingsuur vastgesteld op 17 uur. Afwijkingen op de toegangsuren dienen VOORAFGAANDELIJK met de verantwoordelijke afgesproken te worden en in de huurovereenkomst opgenomen. Art. 3 In de huurprijs zijn inbegrepen : gebruik van de sporthal, geheel of gedeeltelijk, volgens overeenkomst ; gebruik van de kleedkamers, stortbaden, volgens overeenkomst ; verlichting en verwarming ; alle materialen die vrij aanwezig zijn in de sporthal. Art. 4 Het college van burgemeester en schepenen desgevallend geadviseerd door de sportraad kan de verleende toelating betreffende het gebruik van de accommodatie wijzigen of intrekken. Indien van dit recht gebruik gemaakt wordt, zal vooraf overleg gepleegd worden met de betrokken huurder. Het college van burgemeester en schepenen is gemachtigd om de accommodaties te sluiten en het gebruik ervan te verbieden om redenen van openbare orde, overmacht, herstellingswerken, veiligheid, of welk andere zich opdringende noodzakelijkheid dan ook zonder dat evenwel een recht op schadevergoeding kan geëist worden. Art. 5 Elke individuele gebruiker of school vult het controleblad in bij de verantwoordelijke van De Warande en ondertekent dit. Voor scholen die van de accommodaties gebruik wensen te maken, is de aanwezigheid van een verantwoordelijke van de school verplicht. Art. 6 Elke ondertekenaar is volledig aansprakelijk voor beschadiging van gelijk welke aard, en is tevens verantwoordelijk voor orde en netheid in de sporthal, kleedkamers, stortbaden, toiletten en gangen. Elke beschadiging zal aan de huurder aangerekend worden en nalatigheden op vlak van orde en netheid zullen beboet worden. De boete(s) zal (zullen) naargelang de ernst van de inbreuk door het college van burgemeester en schepenen, geadviseerd door de sportraad, bepaald worden. Art. 7 Gebruik van de kleedkamers : De verantwoordelijke van elke groep dient bij de verantwoordelijke van De Warande de sleutel van de kleedkamers af te halen één kwartier voor het begin van de gebruikstijd. De kleedkamers dienen gesloten te zijn tijdens de activiteiten. Na de sportactiviteiten dienen de kleedkamers uiterlijk na 30 minuten verlaten te zijn. De niet naleving van dit punt van het reglement heeft een tijdelijke of definitieve ontzegging van de toegang tot de kleedkamers tot gevolg.

2 Art. 8 De uurregeling, aangeduid door het uurrooster, moet strikt nageleefd worden. Bij het einde van de huurtijd moet het terrein vrij én gebruiksklaar zijn voor de volgende huurder. Art. 9 Er is een algeheel rookverbod in het sportcomplex. Art. 10 De gebruikers van de sporthal dienen de te gebruiken toestellen en apparatuur als netten en dergelijke, zelf te plaatsen en weer op de juiste plaats op te bergen. De verantwoordelijke van De Warande zal hierop controle uitoefenen. Het materiaal dient geordend opgeborgen te worden in de daartoe beschilbare ruimte. Art. 11 Het is ten strengste verboden dranken en voedingswaren te gebruiken in de sporthal. Voor het gebruik van water wordt een uitzondering gemaakt, op voorwaarde dat onbreekbare recipiënten worden gebruikt. Het gebruik van kauwgom is verboden in de sporthal. Art. 12 Indien de vereniging, het ter beschikking gestelde uur niet kan gebruiken en nalaat de verantwoordelijke van De Warande hiervan in kennis te stellen, zal dit leiden tot de directe invordering van 100% van het verschuldigde huurgeld. Indien de betreffende vereniging zich drie keer per seizoen schuldig maakt aan deze praktijk, leidt dit tot definitieve uitsluiting van het gebruik van de sporthal. Art. 13 De toeschouwers dienen binnen de voor hen toegestane ruimten te blijven en mogen op geen enkele manier de sportbeoefenaars hinderen. Art. 14 Toeschouwers mogen zich niet in de spelersgang noch in de kleedkamers begeven. Art. 15 De gebruikers van de sporthal vrijwaren de verantwoordelijke van De Warande en het gemeentebestuur van elke aansprakelijkheid bij diefstallen die zich zouden voordoen tijdens het gebruik van de sporthal. Art. 16 Het college van burgemeester en schepenen, geadviseerd door de sportraad, is bevoegd de uurrooster voor het gebruik van de sporthal op te stellen. Bij het vaststellen van reservaties wordt rekening gehouden met de volgende prioriteiten : a) eigen organisaties; b) groepssporten van sportverenigingen aangesloten bij de sportraad; c) competitiewedstrijden in groepsverband; d) groepssporten van verenigingen niet aangesloten bij de sportraad; e) individuelen in groepsverband; f) individuelen; g) tijdens de gewone lesuren hebben de scholen voorrang; h) verenigingen en inwoners van Geetbets hebben voorrang op de anderen (zie artikel 1) i) reservaties op lange termijn hebben voorrang op dagreservaties.

3 Art. 17 Een aanvraag voor het inrichten van tornooien moet minstens 4 weken vooraf schriftelijk aangevraagd worden bij de sportdienst van de gemeente. Art. 18 In principe zijn de thuisploegen verantwoordelijk voor de bezoekende ploegen. Een verantwoordelijke van de bezoekende ploeg(en) vult eveneens het controleblad in en ondertekent dit. Vooraleer zijn groep de sleutels ontvangt van de kleedkamers zal hij zijn identiteitskaart afgeven aan de verantwoordelijke van De Warande. Na afloop van een wedstrijd zullen de verantwoordelijke en de verantwoordelijke van De Warande inspectie houden op eventuele beschadigingen of vernielingen. Elke beschadiging dient onmiddellijk vergoed te worden. Indien onmiddellijke vergoeding niet mogelijk is, zal het gemeentebestuur met alle mogelijke middelen de aangerichte schade op de huurder verhalen. Art. 19 Elke gebruiker moet onmiddellijk gevolg geven aan elk verzoek van de verantwoordelijke van De Warande. Eventuele klachten kunnen geregistreerd worden in een daartoe bestemd register dat zich bevindt in het lokaal van de verantwoordelijke van De Warande. Dit register valt onder de toepassing van de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer. Art. 20 Een correcte houding van iedere gebruiker en bezoeker wordt geëist. De toegang wordt geweigerd aan personen die de openbare orde verstoren. Art. 21 Dieren worden niet toegelaten, tenzij het college van burgemeester en schepenen dit voorafgaandelijk schriftelijk heeft toegestaan. Art. 22 Verloren voorwerpen worden uiterlijk een maand bewaard. Ze kunnen afgehaald worden bij de verantwoordelijke van de sporthal. Art. 23 Het sportterrein mag uitsluitend betreden worden met gepast sportschoeisel dat netjes is en geen strepen maakt. In de kleedkamers is het verplicht van schoeisel te wisselen vooraleer het terrein te betreden. Art. 24 Het is verboden om kennisgevingen, affiches, aankondigingen, reclame, enz., van welke aard ook, op te hangen in om het even welke ruimte binnen de sporthal of buiten op het omgevende domein zonder voorafgaandelijke toestemming van de verantwoordelijke van De Warande. Geen emblemen, versieringen, prenten en dergelijke met om het even welk politiek, syndicaal, filosofisch, ideologisch karakter of die strijdig zijn met de openbare orde of goede zeden, mogen worden uitgehangen.

4 Art. 25 De huurder kan slechts inkomgelden vragen indien het volledige sportterrein door hem/haar wordt afgehuurd. RESERVERINGS- ANNULERINGS- EN BETALINGSMODALITEITEN Art. 26 De uurrooster van de sporthal wordt elk seizoen besproken en geadviseerd door de sportraad. Het college van burgemeester en schepenen bepaalt uiteindelijk de definitieve uurrooster. Art. 27 Elke club duidt elk seizoen één contactpersoon en één plaatsvervanger aan voor alle besprekingen van de uurroosters (reservaties, wijzigingen, annuleringen, enz.). Enkel deze afgevaardigden kunnen reserveren, annuleren en ondertekenen van het controleblad namens de club. Reservaties door andere personen worden aanzien als individuele en gefactureerd aan individueel tarief. Art. 28 De clubs maken voor 30 april alle gewenste data en uren van het volgende seizoen over aan de sportdienst. Hierbij dient duidelijk vermeld of het trainingsuren voor volwassenen of jeugd betreft. De sportdienst geeft deze data en uren in en verstuurt voor 30 juni een overeenkomst met jaaroverzicht in tweevoud ter controle naar de club. Eén ondertekend exemplaar wordt voor 15 september terug overgemaakt aan de sportdienst. Vanaf 31 juli kan de bezetting van de sporthal ter plaatse of via internet geraadpleegd worden op Art. 29 Voor nog niet nader bepaalde competities, tornooien, enz. kunnen er opties aangevraagd worden (op het formulier aangeduid als clubnaam-optie ). Deze opties dienen 4 weken voor de betreffende datum bevestigd te worden zoniet worden deze uren gefactureerd of verhuurd aan een andere club. Voor opties gelden dezelfde tarieven als andere reservaties. Art. 30 Wijzigingen en annuleringen: Elke annulering of wijziging dient ter plaatse, schriftelijk, per fax of te worden overgemaakt aan de sportdienst en minstens 7 dagen vooraf. Zoniet zal de betreffende annulering in rekening worden gebracht. Wanneer men eventueel, om geldige redenen, het ter beschikking gestelde uur niet kan gebruiken, dient de sportdienst of de verantwoordelijke van De Warande hiervan zo vlug mogelijk in kennis te worden gesteld, dit om de zaal verder te kunnen verhuren aan een andere kandidaat. Wanneer men 3 keer in een semester, om geldige redenen, zijn of haar reservatie annuleert binnen de 48 uur voor het aanvangen van de huur, dan zal dit bij iedere volgende annulering leiden tot vordering van 100% van het verschuldigde bedrag. Art. 31 Reserveringen voor heel het seizoen door individuele gebruikers of clubs die niet aangesloten zijn bij de sportraad: Zij kunnen pas uren aanvragen na 1 augustus en mits ondertekening van een overeenkomst.

5 Competitiewedstrijden en organisaties van de sportdienst hebben voorrang op deze reserveringen. Elke annulering of wijziging dient ter plaatse, schriftelijk, per fax of te worden overgemaakt aan de sportdienst en minstens 7 dagen vooraf. Zoniet zal de betreffende annulering in rekening worden gebracht. Art. 32 Facturatie en betalingen: Op het einde van de maand zal het gebruik van de sporthal worden gefactureerd aan de tarieven zoals goedgekeurd door de gemeenteraad. Klachten worden slechts aanvaard tot uiterlijk de 15 e dag na de factuurdatum. Elk factuur dient betaald te worden binnen de maand, via overschrijving op rekening van Gemeentebestuur Geetbets. Bij niet-betaling of wanbetaling kan het college van burgemeester en schepenen de toegang tot de sporthal ontzeggen. UITZONDERINGEN Afwijkingen op dit reglement tengevolge overmacht zullen beoordeeld worden door het college van burgemeester en schepenen, na advies van de sportraad. ALGEMENE SLOTBEPALINGEN Art. 33 Het college van burgemeester en schepenen kan bij niet-nakomen van de voorwaarden van dit reglement de reserveringsovereenkomst of het jaarabonnement onmiddellijk beëindigen zonder ingebrekestelling. In dit geval heeft de huurder geen enkel recht op restitutie of schadevergoeding. Art. 34 Door de ondertekening van de reserveringsovereenkomst verklaart de gebruiker kennis te hebben genomen van de tarieven verbonden aan het gebruik van de sporthal en zich hiermee akkoord te verklaren. Hij verklaart tevens akkoord te gaan met de bepalingen van dit reglement. ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1 Het gemeentebestuur stelt tegen betaling de speelvelden in de sporthal ter beschikking voor de beoefening van lichamelijke opvoeding en sport. Hierbij zal voorrang verleend worden aan verenigingen, scholen en inwoners van Geetbets. Art. 2 De sporthal is van maandag tot en met vrijdag toegankelijk van 09u.00 tot 23u00. Op zaterdagen en zondagen is de sporthal open van 09u00 tot 12u00. De sporthal is gesloten op feestdagen en op de sluitingsdagen die bij het begin van elk jaar zullen worden vastgesteld. Op 24 en 31 december sluit de sporthal om 17u00. Afwijkingen op de openingsuren dienen VOORAFGAANDELIJK aan het college te worden aangevraagd.

6 Art. 3 In de huurprijs zijn inbegrepen : gebruik van de sporthal, geheel of gedeeltelijk, volgens overeenkomst; gebruik van de kleedkamers, stortbaden, volgens overeenkomst; verlichting en verwarming; alle materialen die vrij aanwezig zijn in de sporthal. Art. 4 Het college van burgemeester en schepenen desgevallend geadviseerd door de sportraad kan de verleende toelating betreffende het gebruik van de accommodatie wijzigen of intrekken. Indien van dit recht gebruik gemaakt wordt, zal vooraf overleg gepleegd worden met de betrokken huurder. Het college van burgemeester en schepenen is gemachtigd om de accommodaties te sluiten en het gebruik ervan te verbieden om redenen van openbare orde, overmacht, herstellingswerken, veiligheid, of welk andere zich opdringende noodzakelijkheid dan ook zonder dat evenwel een recht op schadevergoeding kan geëist worden. Art. 5 Elke individuele gebruiker of school vult het controleblad in bij de verantwoordelijke van De Warande en ondertekent dit. Voor scholen die van de accommodaties gebruik wensen te maken, is de aanwezigheid van een verantwoordelijke van de school verplicht. Art. 6 Elke ondertekenaar is volledig aansprakelijk voor beschadiging van gelijk welke aard, en is tevens verantwoordelijk voor orde en netheid in de sporthal, kleedkamers, stortbaden, toiletten en gangen. Elke beschadiging zal aan de huurder aangerekend worden en nalatigheden op vlak van orde en netheid zullen beboet worden. De boete(s) zal (zullen) naargelang de ernst van de inbreuk door het college van burgemeester en schepenen, geadviseerd door de sportraad, bepaald worden. Art. 7 Gebruik van de kleedkamers : De verantwoordelijke van elke groep dient bij de verantwoordelijke van De Warande de sleutel van de kleedkamers af te halen één kwartier voor het begin van de gebruikstijd. De kleedkamers dienen gesloten te zijn tijdens de activiteiten. Na de sportactiviteiten dienen de kleedkamers uiterlijk na 30 minuten verlaten te zijn. De niet naleving van dit punt van het reglement heeft een tijdelijke of definitieve ontzegging van de toegang tot de kleedkamers tot gevolg. Art. 8 De uurregeling, aangeduid door het uurrooster, moet strikt nageleefd worden. Bij het einde van de huurtijd moet het terrein vrij én gebruiksklaar zijn voor de volgende huurder. Art. 9 Er is een algeheel rookverbod in het sportcomplex.

7 Art. 10 De gebruikers van de sporthal dienen de te gebruiken toestellen en apparatuur als netten en dergelijke, zelf te plaatsen en weer op de juiste plaats op te bergen. De verantwoordelijke van De Warande zal hierop controle uitoefenen. Het materiaal dient geordend opgeborgen te worden in de daartoe beschikbare ruimte. Art. 11 Het is ten strengste verboden dranken en voedingswaren te gebruiken in de sporthal.voor het gebruik van water wordt een uitzondering gemaakt, op voorwaarde dat onbreekbare recipiënten worden gebruikt. Het gebruik van kauwgom is verboden in de sporthal. Art. 12 Indien de vereniging, het ter beschikking gestelde uur niet kan gebruiken en nalaat de verantwoordelijke van De Warande hiervan in kennis te stellen, zal dit leiden tot de directe invordering van 100% van het verschuldigde huurgeld. Art. 13 De toeschouwers dienen binnen de voor hen toegestane ruimten te blijven en mogen op geen enkele manier de sportbeoefenaars hinderen. Art. 14 Toeschouwers mogen zich niet in de spelersgang noch in de kleedkamers begeven. Art. 15 De gebruikers van de sporthal vrijwaren de verantwoordelijke van De Warande en het gemeentebestuur van elke aansprakelijkheid bij diefstallen die zich zouden voordoen tijdens het gebruik van de sporthal. Art. 16 Het college van burgemeester en schepenen, geadviseerd door de sportraad, is bevoegd het uurrooster voor het gebruik van de sporthal op te stellen. Bij het vaststellen van reservaties wordt rekening gehouden met de volgende prioriteiten: a) eigen organisaties; b) groepssporten van sportverenigingen aangesloten bij de sportraad; c) competitiewedstrijden in groepsverband; d) groepssporten van verenigingen niet aangesloten bij de sportraad; e) individuelen in groepsverband; f) individuelen; g) tijdens de gewone lesuren hebben de scholen voorrang; h) verenigingen en inwoners van Geetbets hebben voorrang op de anderen (zie artikel 1); i) reservaties op lange termijn hebben voorrang op dagreservaties. Art. 17 Een aanvraag voor het inrichten van tornooien moet minstens 4 weken vooraf schriftelijk aangevraagd worden bij de sportdienst van de gemeente.

8 Art. 18 In principe zijn de thuisploegen verantwoordelijk voor de bezoekende ploegen. Een verantwoordelijke van de bezoekende ploeg(en) vult eveneens het controleblad in en ondertekent dit. Vooraleer zijn groep de sleutels van de kleedkamers ontvangt, zal hij zijn identiteitskaart of rijbewijs afgeven aan de zaalverantwoordelijke. Na afloop zullen de ploegverantwoordelijke en de zaalverantwoordelijke inspectie houden op eventuele beschadigingen of vernielingen. De beschadiging zal door de zaalverantwoordelijke gerapporteerd worden aan het schepencollege, dat met alle mogelijke middelen de aangerichte schade op de huurder zal verhalen. Art. 19 Elke gebruiker moet onmiddellijk gevolg geven aan elk verzoek van de verantwoordelijke van De Warande. Eventuele klachten kunnen geregistreerd worden in een daartoe bestemd register dat zich bevindt in het lokaal van de verantwoordelijke van De Warande. Dit register valt onder de toepassing van de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer. Art. 20 Een correcte houding, van iedere gebruiker en bezoeker wordt geëist. De toegang wordt geweigerd aan personen die de openbare orde verstoren. Art. 21 Dieren worden niet toegelaten, tenzij het college van burgemeester en schepenen dit voorafgaandelijk schriftelijk heeft toegestaan. Art. 22 Verloren voorwerpen worden uiterlijk een maand bewaard. Ze kunnen afgehaald worden bij de verantwoordelijke van de sporthal. Art. 23 Het sportterrein mag uitsluitend betreden worden met gepast sportschoeisel dat netjes is en geen strepen maakt. In de kleedkamers is het verplicht van schoeisel te wisselen vooraleer het terrein te betreden. Art. 24 Het is verboden om kennisgevingen, affiches, aankondigingen, reclame, enz., van welke aard ook, op te hangen in om het even welke ruimte binnen de sporthal of buiten op het omgevende domein zonder voorafgaandelijke toestemming van de verantwoordelijke van De Warande. Geen emblemen, versieringen, prenten en dergelijke met om het even welk politiek, syndicaal, filosofisch, ideologisch karakter of die strijdig zijn met de openbare orde of goede zeden, mogen worden uitgehangen. Art. 25 De huurder kan slechts inkomgelden vragen indien het volledige sportterrein door hem/haar wordt afgehuurd.

9 RESERVERING- ANNULERING- EN BETALINGSMODALITEITEN Art. 26 De uurrooster van de sporthal wordt elk seizoen besproken en geadviseerd door de sportraad. Het college van burgemeester en schepenen bepaalt uiteindelijk de definitieve uurrooster. Art. 27 Elke club duidt elk seizoen één contactpersoon en één plaatsvervanger aan voor alle besprekingen van de uurroosters (reservaties, wijzigingen, annuleringen, enz.). Enkel deze afgevaardigden kunnen reserveren, annuleren en ondertekenen van het controleblad namens de club. Reservaties door andere personen worden aanzien als individuele en gefactureerd aan individueel tarief. Art. 28 De clubs maken voor 30 april alle gewenste data en uren van het volgende seizoen over aan de sportdienst. Hierbij dient duidelijk vermeld of het trainingsuren voorvolwassenen of jeugd betreft. De sportdienst geeft deze data en uren in en verstuurt voor 30 juni een overeenkomst met jaaroverzicht in tweevoud ter controle naar de club. Eén ondertekend exemplaar wordt voor 31 juli terug overgemaakt aan de sportdienst. Vanaf 20 augustus kan de bezetting van de sporthal ter plaatse of via internet geraadpleegd worden op Art. 29 Voor nog niet nader bepaalde competities, tornooien, enz. kunnen er opties aangevraagd worden. Deze opties dienen 4 weken voor de betreffende datum bevestigd te worden, zoniet worden deze uren gefactureerd of verhuurd aan een andere club. Voor opties gelden dezelfde tarieven als andere reservaties. Art. 30 Wijzigingen en annuleringen: Elke annulering of wijziging dient ter plaatse, schriftelijk, per fax of te worden overgemaakt aan de sportdienst en minstens 7 dagen vooraf, zoniet zal de betreffende annulering in rekening worden gebracht. Wanneer men het ter beschikking gestelde uur niet kan gebruiken, dient de sportdienst of de verantwoordelijke van De Warande hiervan zo vlug mogelijk in kennis te worden gesteld. De zaalverantwoordelijke is tijdens zijn diensturen bereikbaar op het nummer U kunt eventueel een bericht achterlaten op hetzelfde nummer. Art. 31 Facturatie en betalingen: Op het einde van de maand zal het gebruik van de sporthal worden gefactureerd aan de tarieven zoals goedgekeurd door de gemeenteraad. Klachten worden slechts aanvaard tot uiterlijk de 15 e dag na de factuurdatum. Elk factuur dient betaald te worden binnen de maand, via overschrijving op rekening van Gemeentebestuur Geetbets.

10 Bij niet-betaling of wanbetaling kan het college van burgemeester en schepenen de toegang tot de sporthal ontzeggen. ALGEMEEN Uitzonderingen Afwijkingen op dit reglement tengevolge overmacht zullen beoordeeld worden door het college van burgemeester en schepenen, na advies van de sportraad. ALGEMENE SLOTBEPALINGEN Art. 33 Het college van burgemeester en schepenen kan bij niet-nakomen van de voorwaarden van dit reglement de reserveringsovereenkomst of het jaarabonnement onmiddellijk beëindigen zonder ingebrekestelling. In dit geval heeft de huurder geen enkel recht op restitutie of schadevergoeding. Art. 34 Door de ondertekening van de reserveringsovereenkomst verklaart de gebruiker kennis te hebben genomen van de tarieven verbonden aan het gebruik van de sporthal en zich hiermee akkoord te verklaren. Hij verklaart tevens akkoord te gaan met de bepalingen van dit reglement. Art. 35 Dit reglement vervangt het oude reglement en treedt in voege vanaf 1 januari 2012.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORTHAL KERKEBLOKKEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORTHAL KERKEBLOKKEN INLEIDING Dit huishoudelijk reglement is van toepassing op alle gebruikers en toeschouwers van de turnzaal Kerkeblokken. Het huishoudelijk reglement is een aanvulling op het GAS (gemeentelijk administratief

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DE PUTTING

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DE PUTTING INLEIDING Dit huishoudelijk reglement is van toepassing op alle gebruikers en toeschouwers van sporthal De Putting. Het huishoudelijk reglement is een aanvulling op het GAS (gemeentelijk administratief

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE SPORTHAL BELLEKOUTER HOOFDSTUK 1: INFRASTRUCTUUR. Artikel 1. Artikel 2 HOOFDSTUK 2: VERHUUR SPORTHAL.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE SPORTHAL BELLEKOUTER HOOFDSTUK 1: INFRASTRUCTUUR. Artikel 1. Artikel 2 HOOFDSTUK 2: VERHUUR SPORTHAL. 1 GEMEENTE AFFLIGEM HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE SPORTHAL BELLEKOUTER HOOFDSTUK 1: INFRASTRUCTUUR Artikel 1 De gemeentelijke sporthal Bellekouter bestaat uit: 1250 m2 sportzaal; 6 kleedkamers,

Nadere informatie

GEBRUIKSREGLEMENT SPORTHAL School Glabbeek

GEBRUIKSREGLEMENT SPORTHAL School Glabbeek GEBRUIKSREGLEMENT SPORTHAL School Glabbeek I. GEBRUIKSAANVRAGEN EN BETALINGEN Art. 1 : De sporthal is enkel toegankelijk buiten de schooluren Weekdagen: 18u tot 23u Weekend : 09u tot 18u Art. 2 : De sporten

Nadere informatie

Reglement van interne orde.

Reglement van interne orde. Reglement van interne orde. Tijdens de gemeenteraadszitting van 29 juni werd het reglement van interne orde goedgekeurd. De huurders van de zaal dienen zich te houden aan dit reglement: Artikel 1 Beschrijving

Nadere informatie

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE VOOR HET GEBRUIK VAN DE S P O R T H A L

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE VOOR HET GEBRUIK VAN DE S P O R T H A L REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE VOOR HET GEBRUIK VAN DE S P O R T H A L Art. 1. PRIJZEN, PRIORITEITEN EN AANVRAGEN. A. 1. De huurprijzen voor de sporthal worden door de gemeenteraad vastgesteld voor de duur

Nadere informatie

4.2. De gebruikers zijn gehouden de lokalen, meubilering en apparatuur te beheren als een goede huisvader.

4.2. De gebruikers zijn gehouden de lokalen, meubilering en apparatuur te beheren als een goede huisvader. GEBRUIKSREGLEMENT VAN GEMEENTELIJKE SPORTINFRASTRUCTUUR ter advies goedgekeurd door de gemeentelijke Sportraad op 07/10/08 goedgekeurd door de Gemeenteraad op 1. Bedoeling: Dit reglement heeft de bedoeling

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE TURNZALEN SCHOOLSTRAAT KERKSTRAAT - VOORHEIDE

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE TURNZALEN SCHOOLSTRAAT KERKSTRAAT - VOORHEIDE REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE TURNZALEN SCHOOLSTRAAT KERKSTRAAT - VOORHEIDE ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: Elke gebruiker van de sportinfrastructuur gemeentelijke turnzalen Arendonk dient

Nadere informatie

Verhuurreglement Gemeentelijke sporthal

Verhuurreglement Gemeentelijke sporthal Verhuurreglement Gemeentelijke sporthal Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Dit reglement regelt het gebruik van de Gemeentelijke sporthal: Poletsestraat 59 9690 Kluisbergen Artikel 2 De infrastructuur

Nadere informatie

Gebruikersreglement De Kronkel

Gebruikersreglement De Kronkel Gebruikersreglement De Kronkel ARTIKEL 1: De aanvraag tot het gebruik van de polyvalente zaal De Kronkel en de beachvolleyterreinen De Kronkel moet worden ingediend bij het College van Burgemeester en

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORTCENTRUM

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORTCENTRUM INLEIDING Dit huishoudelijk reglement is van toepassing op alle gebruikers en toeschouwers van het sportcentrum van Nijlen. Het huishoudelijk reglement is een aanvulling op het GAS (gemeentelijk administratief

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke sportcentra. 1. Algemene Bepalingen. Artikel 1

Huishoudelijk reglement gemeentelijke sportcentra. 1. Algemene Bepalingen. Artikel 1 Huishoudelijk reglement gemeentelijke sportcentra 1. Algemene Bepalingen Artikel 1 Alle bezoekers van de sportcentra zijn onderworpen aan dit gebruiksreglement en aan alle andere voorschriften uitgevaardigd

Nadere informatie

PUNT 9 : AANPASSING HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE SPORTZAAL TE ALVERINGEM

PUNT 9 : AANPASSING HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE SPORTZAAL TE ALVERINGEM GR 23122004 PUNT 9 : AANPASSING HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE SPORTZAAL TE ALVERINGEM Overwegende dat de gemeente eigenaar is van een sport/polyvalente zaal te Alveringem, genoemd

Nadere informatie

Gemeentebestuur Waasmunster GEBRUIKSREGLEMENT VAN GEMEENTELIJKE SPORTINFRASTRUCTUUR

Gemeentebestuur Waasmunster GEBRUIKSREGLEMENT VAN GEMEENTELIJKE SPORTINFRASTRUCTUUR Gemeentebestuur Waasmunster GEBRUIKSREGLEMENT VAN GEMEENTELIJKE SPORTINFRASTRUCTUUR INHOUDSTAFEL INLEIDING Deel 1: Opsomming van de ter beschikking staande lokalen en terreinen Deel 2: Algemene voorwaarden

Nadere informatie

De verhuurder kan niet aansprakelijk gesteld worden voor gebeurlijke ongevallen of diefstallen binnen de accommodaties en bijhorende terreinen.

De verhuurder kan niet aansprakelijk gesteld worden voor gebeurlijke ongevallen of diefstallen binnen de accommodaties en bijhorende terreinen. Artikel 1 Huishoudelijk Reglement Gemeentelijke Sporthallen : De Kommel, Olympialaan 4 3630 Maasmechelen Schietskuil, Poelsweg 14 3630 Maasmechelen Sportzaal gem. basisschool Boorsem, St. Jorisstraat 11

Nadere informatie

GEBRUIKSREGLEMENT SPORTHAL TER LINDE. Art. 1 : De sporthal is elke dag toegankelijk van uur tot uur.

GEBRUIKSREGLEMENT SPORTHAL TER LINDE. Art. 1 : De sporthal is elke dag toegankelijk van uur tot uur. GEBRUIKSREGLEMENT SPORTHAL TER LINDE I. GEBRUIKSAANVRAGEN EN BETALINGEN Art. 1 : De sporthal is elke dag toegankelijk van 09.00 uur tot 23.00 uur. Art. 2 : De inkomhal en de cafetaria met inbegrip van

Nadere informatie

Reglement op het gebruik van de gemeentelijke sporthal

Reglement op het gebruik van de gemeentelijke sporthal Gemeente 2630 Aartselaar Reglement op het gebruik van de gemeentelijke sporthal Algemene bepalingen Artikel 1: Onderhavig reglement van inwendige orde voor de gemeentelijke sporthal gelegen te 2630 AARTSELAAR,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Gemeentelijk Sportcentra Langemark Gemeentelijke Sporthal Den Tap Klerkenstraat 37 Gemeentelijk Sportcentrum - Boezingestraat

Huishoudelijk reglement Gemeentelijk Sportcentra Langemark Gemeentelijke Sporthal Den Tap Klerkenstraat 37 Gemeentelijk Sportcentrum - Boezingestraat Huishoudelijk reglement Gemeentelijk Sportcentra Langemark Gemeentelijke Sporthal Den Tap Klerkenstraat 37 Gemeentelijk Sportcentrum - Boezingestraat 51 A 8920 Langemark Poelkapelle Tel 057/200 547 Fax

Nadere informatie

Reglement inwendige orde: gemeentelijke sportaccommodaties

Reglement inwendige orde: gemeentelijke sportaccommodaties Reglement inwendige orde: gemeentelijke sportaccommodaties Hoofdstuk 1: Algemeen Dit reglement is opgesteld om de veiligheid, rust en orde in de sportaccommodatie te waarborgen, met als doel iedereen een

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORTHAL 1. ALGEMEEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORTHAL 1. ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORTHAL 1. ALGEMEEN Dit reglement is van toepassing op de gemeentelijke sporthal van Houthulst, Jonkershovestraat 103a. De accommodatie is toegankelijk tijdens de weekdagen en

Nadere informatie

Artikel 2.- Het college van burgemeester en schepenen duidt in overleg met het beheersorgaan één of meerdere bevoegde contactpersonen aan.

Artikel 2.- Het college van burgemeester en schepenen duidt in overleg met het beheersorgaan één of meerdere bevoegde contactpersonen aan. Gebruiksreglement gemeenschapscentrum Neerpelt Artikel 1.- Het college van burgemeester en schepenen geeft opdracht aan het beheersorgaan van het gemeenschapscentrum (GC) om het GC te verhuren met voorrang

Nadere informatie

Reglement van orde op de stedelijke sport- en recreatiecentra en -plaatsen

Reglement van orde op de stedelijke sport- en recreatiecentra en -plaatsen Reglement van orde op de stedelijke sport- en recreatiecentra en -plaatsen Goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 juni 1999 Gewijzigd in de gemeenteraad van 27 maart 2006 en 26 juni 2012 Bekendgemaakt op

Nadere informatie

STEDELIJKE SPORTHAL LEOPOLD III LAAN IEPER REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE

STEDELIJKE SPORTHAL LEOPOLD III LAAN IEPER REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE STEDELIJKE SPORTHAL LEOPOLD III LAAN IEPER REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE Algemeen De stedelijke sporthal is gebouwd in het belang van de sportbeoefening. Met het mogelijk maken van een verantwoorde, veilige

Nadere informatie

Huurvoorwaarden Sporthal De Sophiahal

Huurvoorwaarden Sporthal De Sophiahal Huurvoorwaarden Sporthal De Sophiahal Artikel 1 definities In het hierna volgende artikelen wordt verstaan onder: a. Sporthal: de beide sporthallen die bekend staan onder de naam Sporthal De Sophiahal

Nadere informatie

GEBRUIKSREGLEMENT SPORTHAL COLOMBA Wijngaardstraat Kortenberg

GEBRUIKSREGLEMENT SPORTHAL COLOMBA Wijngaardstraat Kortenberg GEBRUIKSREGLEMENT SPORTHAL COLOMBA Wijngaardstraat 1-3070 Kortenberg A. Doelstelling Sporthal Colomba wordt in eerste instantie ter beschikking gesteld om de Kortenbergse sportclubs de mogelijkheid te

Nadere informatie

Verhuur- en retributiereglement Gemeentelijke sporthal

Verhuur- en retributiereglement Gemeentelijke sporthal Verhuur- en retributiereglement Gemeentelijke sporthal Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Dit reglement regelt het gebruik van de Gemeentelijke sporthal: Poletsestraat 59 9690 Kluisbergen Artikel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORTINFRASTRUCTUUR

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORTINFRASTRUCTUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORTINFRASTRUCTUUR Inhoud: 1) Gemeentelijk sportcomplex Vijfsprong Sportweg 8, 3560 Lummen 2) Zwembad Vijfsprong Sportweg 8, 3560 Lummen 3) Sporthal Vijfsprong Sportweg 8, 3560

Nadere informatie

Gemeentelijke sporthallen Van Cauteren en De Berken

Gemeentelijke sporthallen Van Cauteren en De Berken Reglement Gemeentelijke sporthallen Van Cauteren en De Berken Vastgesteld door de gemeenteraad op 28 april 2016 Bekendgemaakt op www.maldegem.be op 17 mei 2016 Artikel 1 begripsbepalingen: Sporthal: de

Nadere informatie

Reglement verhuur Glazen zaal

Reglement verhuur Glazen zaal Departement Interne Zaken Verhuur Glazen zaal Reglement verhuur Glazen zaal Inhoud 1. Toegelaten activiteiten... 2 2. Aanvraag... 2 3. Annulatie... 2 4. Prijzen... 2 4.1 Waarborg... 2 4.2 Huur... 2 4.3

Nadere informatie

GEBRUIKSREGLEMENT SPORTHAL TER LINDE. Art. 1: De sporthal is elke dag toegankelijk van tot uur. Op zondag van tot uur.

GEBRUIKSREGLEMENT SPORTHAL TER LINDE. Art. 1: De sporthal is elke dag toegankelijk van tot uur. Op zondag van tot uur. GEBRUIKSREGLEMENT SPORTHAL TER LINDE I. GEBRUIKSAANVRAGEN EN BETALINGEN Art. 1: De sporthal is elke dag toegankelijk van 09.00 tot 23.00 uur. Op zondag van 09.00 tot 18.00 uur. Art. 2: De inkomhal en de

Nadere informatie

GEBRUIKERSREGLEMENT SCHOOLINFRASTRUCTUUR

GEBRUIKERSREGLEMENT SCHOOLINFRASTRUCTUUR Vrije Basisschool De Twijg 3018 Wijgmaal tel.: 016 44.63.48 fax.: 016 44.86.48 www.detwijg.be GEBRUIKERSREGLEMENT SCHOOLINFRASTRUCTUUR GOEDGEKEURD DOOR HET SCHOOLBESTUUR OP 9/11/2011 3018 Wijgmaal pagina

Nadere informatie

Dit gemeenteraadsbesluit behandelt de volgende onderwerpen: Inhoud

Dit gemeenteraadsbesluit behandelt de volgende onderwerpen: Inhoud Retributiereglement van de gemeentelijke sporthal en kantine te Sint-, de gemeentelijke sporthal te Watervliet, het multifunctioneel buitensportterrein te Sint- en de deelname aan sportieve organisatie

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement op het gebruik van de zalen van sporthal De Berken

Huishoudelijk reglement op het gebruik van de zalen van sporthal De Berken Reglement Huishoudelijk reglement op het gebruik van de zalen van sporthal De Berken Vastgesteld door de gemeenteraad op 4 juni 2003, gewijzigd door de gemeenteraad in zitting van 29 juni 2017. Bekendgemaakt

Nadere informatie

Verhuurreglement Koninginnepark

Verhuurreglement Koninginnepark Verhuurreglement Koninginnepark Artikel 1 Verhuur Koninginnepark De gemeente Maasmechelen is eigenaar van het Koninginnepark (hierna het park ) met bijhorende kiosk gelegen te Eisden-Maasmechelen, Koninginnelaan,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement & tariefreglement wijkhuis Zevenbergen

Huishoudelijk reglement & tariefreglement wijkhuis Zevenbergen Huishoudelijk reglement & tariefreglement wijkhuis Zevenbergen Wijkhuis Zevenbergen, gelegen te Peter Benoîtlaan 6, 2500 Lier Iedereen die het wijkhuis Zevenbergen betreedt, wordt geacht dit reglement

Nadere informatie

Reglement inwendige orde: gemeentelijke sportaccommodaties

Reglement inwendige orde: gemeentelijke sportaccommodaties Reglement inwendige orde: gemeentelijke sportaccommodaties Hoofdstuk 1: Algemeen Dit reglement is opgesteld om de veiligheid, rust en orde in de sportaccommodatie te waarborgen, met als doel iedereen een

Nadere informatie

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-26-08-2014 05-09-2014 1 Afstemmen op gebruik gemeentelijke zalen 23-05-2017 Artikel 1 Toepassingsgebied Dit is vanaf de datum van bekendmaking van toepassing

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE SPORTINFRASTRUCTUUR SPORTPARK HEIKANT

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE SPORTINFRASTRUCTUUR SPORTPARK HEIKANT REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE SPORTINFRASTRUCTUUR SPORTPARK HEIKANT ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: Elke gebruiker van de infrastructuur gelegen op sportpark Heikant (met uitzondering

Nadere informatie

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-26-08-2014 Artikel 1 Toepassingsgebied Dit is van toepassing op volgende lokalen: - algemene cafetaria met bar en terras - gelijkvloers - polyvalente zaal

Nadere informatie

Reglement van inw.orde sporthal Laarne Goedgekeurd Gemeenteraad d.d. 28 juni 2012 / pag 1

Reglement van inw.orde sporthal Laarne Goedgekeurd Gemeenteraad d.d. 28 juni 2012 / pag 1 REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE BETREFFENDE HET GEBRUIK SPORTHAL VELDMEERS LAARNE Artikel 1: Algemene Bepalingen De gemeentelijke sporthal bestaat uit drie sportzalen : één grote sporthal, mogelijks op te

Nadere informatie

Aanvraagformulier overdekte sporthallen van 1 juli 2019 tot 30 juni 2020 Sporthal MEOS

Aanvraagformulier overdekte sporthallen van 1 juli 2019 tot 30 juni 2020 Sporthal MEOS Aanvraagformulier overdekte sporthallen van 1 juli 2019 tot 30 juni 2020 Sporthal MEOS Indienen vóór 1 juni 2019 op de sportdienst, Bloemestraat 36D, 9990 Maldegem 050-72 89 70 Vul uw discipline in: Ben

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Tennis Club Latem Deurle vzw (TCLD)

Huishoudelijk reglement van Tennis Club Latem Deurle vzw (TCLD) Huishoudelijk reglement van Tennis Club Latem Deurle vzw (TCLD) Uitgebreid reglement voor de leden van de vzw TCLD, de gebruikers en bezoekers van de buiten tennisterreinen en het clublokaal. Lidmaatschap

Nadere informatie

INWENDIG REGLEMENT BETREFFENDE DE SPORTHAL TER BEKE

INWENDIG REGLEMENT BETREFFENDE DE SPORTHAL TER BEKE INWENDIG REGLEMENT BETREFFENDE DE SPORTHAL TER BEKE A. UITBATING Art. 1 De sporthal Ter Beke is gevestigd in de Bekestraat 16 te Oudenburg en staat onder het beheer van de v.z.w. Sport en Recreatie Oudenburg.

Nadere informatie

TARIEFREGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE SPORTINFRASTRUCTUUR. Artikel.1.- Dit reglement bepaalt de tarieven van de gemeentelijke sportinfrastructuur.

TARIEFREGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE SPORTINFRASTRUCTUUR. Artikel.1.- Dit reglement bepaalt de tarieven van de gemeentelijke sportinfrastructuur. TARIEFREGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE SPORTINFRASTRUCTUUR I. ALGEMEEN Artikel.1.- Dit reglement bepaalt de tarieven van de gemeentelijke sportinfrastructuur. Artikel.2.- Onder gemeentelijke sportinfrastructuur

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET CULTUREEL CENTRUM KUMTICH

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET CULTUREEL CENTRUM KUMTICH vzw CENTRUM KUMTICH Keibergstraat 54 3300 Kumtich Voorzitter : Jos Peeters Keibergstraat 22 3300 Kumtich Secretaris : Gegeest Theofiel Nieuwstraat 79 3370 Boutersem 0479/24 85 30 Bankrekening : Argenta

Nadere informatie

Gebruikersreglement SPORTHAL (goedgekeurd door RvB AGB 2706/2013)

Gebruikersreglement SPORTHAL (goedgekeurd door RvB AGB 2706/2013) Artikel 1: Doelstelling Eigendom Bestemming De sportzaal en de polyvalente zaal zijn bestemd voor de organisatie van sportactiviteiten en sportevenementen voor alle leeftijdsgroepen en op alle niveaus.

Nadere informatie

SPECIFIEK GEBRUIKSREGLEMENT GANGEN, KLEEDCABINES, VERGADERZALEN EN ANDERE LOCATIES IN SPORTPUNT 2 ZWEVEGEM

SPECIFIEK GEBRUIKSREGLEMENT GANGEN, KLEEDCABINES, VERGADERZALEN EN ANDERE LOCATIES IN SPORTPUNT 2 ZWEVEGEM 1 SPECIFIEK GEBRUIKSREGLEMENT GANGEN, KLEEDCABINES, VERGADERZALEN EN ANDERE LOCATIES IN SPORTPUNT 2 ZWEVEGEM Voor de toepassing van dit specifiek gebruiksreglement gangen, kleedcabines, vergaderzalen en

Nadere informatie

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving) 1. Geen. datum ondertekening; bron bekendmaking

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving) 1. Geen. datum ondertekening; bron bekendmaking Regeling tarieven en voorwaarden voor het in het gebruik geven van de gemeentelijke sporthallen en gymnastieklokalen 2017-2018 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke Sporthallen De Alk

Huishoudelijk reglement gemeentelijke Sporthallen De Alk Huishoudelijk reglement gemeentelijke Sporthallen De Alk Artikel 1: Algemeen Sporthallen De Alk: Sporthal 1, Sporthal 2, de Polyvalente sporthal en de bijhorende zalen en opbergruimtes staan onder het

Nadere informatie

Bibliotheek. Molenstraat Eeklo Tel

Bibliotheek. Molenstraat Eeklo Tel Bibliotheek Molenstraat 36 9900 Eeklo Tel. 09 218 27 00 bibliotheek@eeklo.be www.eeklo.be/bibliotheek Reglement zaalhuur bibliotheek 1 Infrastructuur: Volgende lokalen kunnen worden gehuurd in de bibliotheek,

Nadere informatie

Uit in Lier. Huishoudelijk reglement & tariefreglement wijkhuis Herderin. Hoofdstuk 1: : Gebruikersgroepen. Categorie A.

Uit in Lier. Huishoudelijk reglement & tariefreglement wijkhuis Herderin. Hoofdstuk 1: : Gebruikersgroepen. Categorie A. Uit in Lier Verhuur - Infrastructuur Eeuwfeestlaan 183-2500 LIER tel. 03 480 52 51 verhuurinfrastructuur@lier.be www.uitinlier.be Huishoudelijk reglement & tariefreglement wijkhuis Herderin Wijkhuis Herderin,

Nadere informatie

Gebruiksreglement sporthal Assenede

Gebruiksreglement sporthal Assenede Gebruiksreglement sporthal Assenede ARTIKEL 1 - Algemeen Het gebruik van de sporthal Assenede, gelegen te Kapelledreef 4 te 9960 Assenede, door groepen of individuele gebruikers, is onderworpen aan huidig

Nadere informatie

De Ark. Huishoudelijk Reglement

De Ark. Huishoudelijk Reglement Gemeente Ardooie De Ark Huishoudelijk Reglement Melkerijstraat 2 a 8850 Ardooie 01.07.2005 Titel I : Algemene bepalingen Art.1: Accommodaties Bij het afhuren van de sporthal worden volgende accommodaties

Nadere informatie

Reglement voor verhuur zalen Dienstencentrum De Sleutel

Reglement voor verhuur zalen Dienstencentrum De Sleutel Reglement voor verhuur zalen Dienstencentrum De Sleutel 1. Algemeen OCMW Lubbeek is eigenaar van zalen die zij ter beschikking stelt van verenigingen, scholen en bedrijven die de ruimte en materialen kunnen

Nadere informatie

Gebruiks- en retributiereglement Domein Diesterweg Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 15 december 2014

Gebruiks- en retributiereglement Domein Diesterweg Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 15 december 2014 Gebruiks- en retributiereglement Domein Diesterweg Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 15 december 2014 Algemene voorwaarden: 1. Domein Diesterweg, Acacialaan z/n, 2920 Kalmthout wordt ter beschikking

Nadere informatie

VOORWAARDEN, VERBONDEN AAN HET GEBRUIK VAN GYMZAAL SPOORDONK, BERNADETTESTRAAT 5 TE SPOORDONK.

VOORWAARDEN, VERBONDEN AAN HET GEBRUIK VAN GYMZAAL SPOORDONK, BERNADETTESTRAAT 5 TE SPOORDONK. VOORWAARDEN, VERBONDEN AAN HET GEBRUIK VAN GYMZAAL SPOORDONK, BERNADETTESTRAAT 5 TE SPOORDONK. HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 1.1. Begripsbepalingen Sportaccommodatie: accommodatie gelegen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement & tariefreglement DORPSHUIS DE JUTTENEER

Huishoudelijk reglement & tariefreglement DORPSHUIS DE JUTTENEER Uit in Lier Verhuur infrastructuur & sport Eeuwfeestlaan 183-2500 LIER tel. 03 480 52 51 verhuurinfrastructuur@lier.be www.uitinlier.be Huishoudelijk reglement & tariefreglement DORPSHUIS DE JUTTENEER

Nadere informatie

Reglement verhuur Glazen zaal

Reglement verhuur Glazen zaal Departement welzijn Reglement verhuur Glazen zaal Inhoud 1. Toegelaten activiteiten... 2 2. Aanvraag... 2 3. Annulatie... 3 4. Prijzen... 3 4.1 Waarborg... 3 4.2 Huur... 3 4.3 Verwarmingsvergoeding...

Nadere informatie

Gebruiksvoorwaarden ontmoetingscentrum Ermenrike Kieldrecht

Gebruiksvoorwaarden ontmoetingscentrum Ermenrike Kieldrecht Gemeente Beveren Gebruiksvoorwaarden ontmoetingscentrum Ermenrike Kieldrecht geldig vanaf 1 januari 2014 GEBRUIKSREGLEMENT POLYVALENTE ZAAL ART. 1: Het gemeentebestuur stelt volgende lokalen in het ontmoetingscentrum

Nadere informatie

VERHUURREGLEMENT DE FONTEIN. Artikel 1. Dit reglement regelt het gebruik van De Fontein, gelegen Fonteinestraat 22 te Pittem.

VERHUURREGLEMENT DE FONTEIN. Artikel 1. Dit reglement regelt het gebruik van De Fontein, gelegen Fonteinestraat 22 te Pittem. VERHUURREGLEMENT DE FONTEIN Hoofdstuk 1 - Algemeen Artikel 1. Dit reglement regelt het gebruik van De Fontein, gelegen Fonteinestraat 22 te Pittem. Artikel 2. De Fontein bestaat uit volgende onderdelen:

Nadere informatie

1. Begrippen: In deze voorwaarden wordt verstaan onder:

1. Begrippen: In deze voorwaarden wordt verstaan onder: HUUR-EN GEBRUIKSVOORWAARDEN JEUGDHUIS PIUS X ANNEX SPORTHAL, 1. Begrippen: In deze voorwaarden wordt verstaan onder: a. de stichting de Stichting Jeugdbelangen Liempde; b. de beheerder de door de stichting

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement op de sporthallen die worden verhuurd door het SportAG

Huishoudelijk reglement op de sporthallen die worden verhuurd door het SportAG SportAG Autonoom Gemeentebedrijf Sport Correspondentieadres: Zwarte Zusterstraat 17 9300 Aalst 053 72 38 92 sportdienst@aalst.be Huishoudelijk reglement op de sporthallen die worden verhuurd door het SportAG

Nadere informatie

Verhuurreglement wijkhuis Rosmolen Goedgekeurd in de gemeenteraad van 5 maart 2012

Verhuurreglement wijkhuis Rosmolen Goedgekeurd in de gemeenteraad van 5 maart 2012 Verhuurreglement wijkhuis Rosmolen Goedgekeurd in de gemeenteraad van 5 maart 2012 Wijkhuis Rosmolen, gelegen te Pettendonk 37, 2500 Lier Iedereen die het wijkhuis Rosmolen betreedt, wordt geacht dit reglement

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de voormalig gemeente Jacobswoude: b e s l u i t:

Het college van burgemeester en wethouders van de voormalig gemeente Jacobswoude: b e s l u i t: Het college van burgemeester en wethouders van de voormalig gemeente Jacobswoude: b e s l u i t: vast te stellen de herziene ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR GEBRUIK VAN GEMEENSCHAPSCENTRUM HET SPANT Begripsomschrijving

Nadere informatie

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving) 1. Geen. datum ondertekening; bron bekendmaking

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving) 1. Geen. datum ondertekening; bron bekendmaking Regeling tarieven en voorwaarden voor het in het gebruik geven van de gemeentelijke sporthallen en gymnastieklokalen 2014-2015 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET ICT-LOKAAL VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET ICT-LOKAAL VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET ICT-LOKAAL VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE Artikel 1 Op de Stedelijke Basisschool Staakte, Hoogstraat 192 9160 Lokeren, wordt volgende ruimte ter beschikking gesteld

Nadere informatie

Reglement verhuur gebruik gemeentelijke sportlokalen Onderdaele

Reglement verhuur gebruik gemeentelijke sportlokalen Onderdaele Reglement verhuur gebruik gemeentelijke sportlokalen Inleidende bepalingen Dit reglement regelt de verhuur van sportlokalen in eigendom van het gemeentebestuur Knesselare. Het bevat de na te leven voorwaarden

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Sportcentrum De Trits Goeman Borgesiuslaan CR BAARN Tel:

Algemene Voorwaarden Sportcentrum De Trits Goeman Borgesiuslaan CR BAARN Tel: Algemene Voorwaarden Sportcentrum De Trits Goeman Borgesiuslaan 2 3741 CR BAARN Tel: 035-5418348 info@detrits.nl www.detrits.nl 1 Inhoudsopgave ARTIKEL 1 BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN... 3 ARTIKEL 2 GEBRUIKSVORMEN...

Nadere informatie

Gebruikersreglement. Artikel 5 Voor het heffen van een entree door de gebruiker is een voorafgaande toestemming van het stichtingsbestuur vereist.

Gebruikersreglement. Artikel 5 Voor het heffen van een entree door de gebruiker is een voorafgaande toestemming van het stichtingsbestuur vereist. Multifunctioneel Centrum de Roef Zuiderzeepad 1 3844 JV Harderwijk tel. 0341-433966 Postbank nr. 3674546 Email: info@zalencentrum-deroef.nl www.zalencentrum-deroef.nl Gebruikersreglement Artikel 1 De aanvraag

Nadere informatie

Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf

Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf Goedgekeurd op 27 juni 2012 door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Hervastgesteld op 26 februari 2013 door de Raad voor Maatschappelijk

Nadere informatie

GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN BINNENSPORTACCOMMODATIES BEVERWIJK

GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN BINNENSPORTACCOMMODATIES BEVERWIJK GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN BINNENSPORTACCOMMODATIES BEVERWIJK STICHTING SPORTACCOMMODATIES BEVERWIJK INHOUDSOPGAVE 1. gebruikersovereenkomst 2. gebruikersvoorschriften 3. algemeen 4. aansprakelijkheid 5. sleutelregeling

Nadere informatie

SPORT VLAANDEREN ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORT VLAANDEREN GENT

SPORT VLAANDEREN ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORT VLAANDEREN GENT SPORT VLAANDEREN ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORT VLAANDEREN GENT 1. ALGEMEEN 1. Sport Vlaanderen Gent wordt beheerd door Sport Vlaanderen. De centrumverantwoordelijke is gelast met de algemene leiding

Nadere informatie

INTERN VERZELFSTANDIGD AGENTSCHAP BLOSO BLOSO-CENTRUM DE SCHAVERDIJN HASSELT ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

INTERN VERZELFSTANDIGD AGENTSCHAP BLOSO BLOSO-CENTRUM DE SCHAVERDIJN HASSELT ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT INTERN VERZELFSTANDIGD AGENTSCHAP BLOSO BLOSO-CENTRUM DE SCHAVERDIJN HASSELT ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ALGEMEEN 1. Het Bloso-centrum wordt beheerd door het Intern Verzelfstandigd Agentschap Bloso

Nadere informatie

VOORWAARDEN, VERBONDEN AAN HET GEBRUIK VAN SPORTHAL DE KLEP, SPORTPARKLAAN 4 TE MIDDELBEERS.

VOORWAARDEN, VERBONDEN AAN HET GEBRUIK VAN SPORTHAL DE KLEP, SPORTPARKLAAN 4 TE MIDDELBEERS. VOORWAARDEN, VERBONDEN AAN HET GEBRUIK VAN SPORTHAL DE KLEP, SPORTPARKLAAN 4 TE MIDDELBEERS. HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 1.1. Begripsbepalingen Sportaccommodatie: accommodatie aan Sportparklaan

Nadere informatie

SPECIFIEK GEBRUIKSREGLEMENT VERGADERZALEN EN ANDERE LOCATIES IN SPORTPUNT 1 ZWEVEGEM

SPECIFIEK GEBRUIKSREGLEMENT VERGADERZALEN EN ANDERE LOCATIES IN SPORTPUNT 1 ZWEVEGEM 1 SPECIFIEK GEBRUIKSREGLEMENT VERGADERZALEN EN ANDERE LOCATIES IN SPORTPUNT 1 ZWEVEGEM Voor de toepassing van dit specifiek gebruiksreglement vergaderzalen en andere locaties Sportpunt 1 Zwevegem wordt

Nadere informatie

ALGEMENE GEBRUIKSVOORWAARDEN

ALGEMENE GEBRUIKSVOORWAARDEN ALGEMENE GEBRUIKSVOORWAARDEN Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1.1 Huur Het tegen betaling gebruikmaken van de Hessenhal. 1.2 Huurder Degene die de Hessenhal in gebruik neemt. 1.3 Verhuurder Stichting Hessenhal,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT goedgekeurd op 21 september 2005

HUISHOUDELIJK REGLEMENT goedgekeurd op 21 september 2005 1. Bestuurlijke werking 1.1. Algemene Bepalingen vzw SPORTINSTELLINGEN DESSEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT goedgekeurd op 21 september 2005 1.1.1. De voorzitter van de vzw SID is de schepen van sport. De voorzitter

Nadere informatie

SPORT VLAANDEREN ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORT VLAANDEREN HASSELT

SPORT VLAANDEREN ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORT VLAANDEREN HASSELT SPORT VLAANDEREN ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORT VLAANDEREN HASSELT 1. ALGEMEEN 1. Sport Vlaanderen Hasselt wordt beheerd door Sport Vlaanderen. De centrumverantwoordelijke is gelast met de algemene

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Tennisclub Latem-Deurle (TCLD) vzw

Huishoudelijk reglement Tennisclub Latem-Deurle (TCLD) vzw Huishoudelijk reglement Tennisclub Latem-Deurle (TCLD) vzw Versie Maart 2015 Uitgebreid reglement voor de leden van TCLD, de gebruikers en bezoekers van de tennisterreinen en het clublokaal. Luik 1 Lidmaatschap

Nadere informatie

SPORT VLAANDEREN ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORT VLAANDEREN BRUGGE

SPORT VLAANDEREN ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORT VLAANDEREN BRUGGE SPORT VLAANDEREN ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORT VLAANDEREN BRUGGE 1. ALGEMEEN 1. Sport Vlaanderen Brugge wordt beheerd door Sport Vlaanderen. De centrumverantwoordelijke is gelast met de algemene

Nadere informatie

DE PASSANT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Cultuurcentrum ZOUTLEEUW

DE PASSANT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Cultuurcentrum ZOUTLEEUW DE PASSANT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Cultuurcentrum ZOUTLEEUW I. Algemene bepalingen Artikel 1 Het Cultuurcentrum De Passant, hierna met deze naam aangeduid, staat open voor alle verenigingen en personen,

Nadere informatie

TARIEVEN SPORTDIENST VOOR SPORTPROMOTIE EN GEBRUIK VAN DE STEDELIJKE SPORTACCOMMODATIES. GOEDKEURING

TARIEVEN SPORTDIENST VOOR SPORTPROMOTIE EN GEBRUIK VAN DE STEDELIJKE SPORTACCOMMODATIES. GOEDKEURING TARIEVEN SPORTDIENST VOOR SPORTPROMOTIE EN GEBRUIK VAN DE STEDELIJKE SPORTACCOMMODATIES. GOEDKEURING Artikel 1: Het gemeenteraadsbesluit van 14 december 2009 wordt opgeheven met ingang van 1 januari 2015.

Nadere informatie

( Vastgesteld door de gemeenteraad van Brasschaat in zitting van 02/07/2009)

( Vastgesteld door de gemeenteraad van Brasschaat in zitting van 02/07/2009) GEMEENTELIJKE TURNZALEN REGLEMENT INWENDIG BESTUUR ( Vastgesteld door de gemeenteraad van Brasschaat in zitting van 02/07/2009) Openings- en gebruikerstijden Art. 1 De turnzalen van de gemeentelijke onderwijsinstituten

Nadere informatie

Algemene voorwaarden verhuur gemeentelijke sport- en sociaal-culturele accommodaties

Algemene voorwaarden verhuur gemeentelijke sport- en sociaal-culturele accommodaties Artikel 1. Definities Accommodatie: Huurder: Incidentele huur: Verhuurder: Huurovereenkomst: Verhuurrooster: Het gehuurde: Partijen: een sport- of sociaal-culturele accommodatie waarop deze voorwaarden

Nadere informatie

Gemeentebestuur Wortegem-Petegem

Gemeentebestuur Wortegem-Petegem Reglement op het gebruik van: de polyvalente zaal met kitchenette en aanpalend terras in de gemeentelijke sporthal Beschrijving van de infrastructuur Art.1. Dit reglement is van toepassing op het gebruik

Nadere informatie

Reglement van inwendige orde Sportcomplex te Lichtervelde, geëxploiteerd door TMVW

Reglement van inwendige orde Sportcomplex te Lichtervelde, geëxploiteerd door TMVW Reglement van inwendige orde Sportcomplex te Lichtervelde, geëxploiteerd door TMVW Artikel 1. Algemeen Het reglement van inwendige orde (hierna het reglement ) heeft tot doel de goede exploitatie (met

Nadere informatie

G E B R U I K S - VO O R WA A R D E N. gemeentelijke gymnastieklokalen Heerbeeck-sportzalen en sporthal Naestenbest

G E B R U I K S - VO O R WA A R D E N. gemeentelijke gymnastieklokalen Heerbeeck-sportzalen en sporthal Naestenbest G E B R U I K S - VO O R WA A R D E N gemeentelijke gymnastieklokalen Heerbeeck-sportzalen en sporthal Naestenbest April 2014 Telefoonnummer Sporthal 373368 Email: sporthal@gembest.nl Telefoonnummer storingsdienst

Nadere informatie

GEBRUIKS- EN TARIEFREGLEMENT BUITENSPORTCENTRUM SCHASELBERG

GEBRUIKS- EN TARIEFREGLEMENT BUITENSPORTCENTRUM SCHASELBERG GEBRUIKS- EN TARIEFREGLEMENT BUITENSPORTCENTRUM SCHASELBERG Vastgesteld bij gemeenteraadsbesluit op 27/06/2017 HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN 1.1. De gemeente stelt aan gebruikers het buitensportcentrum

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement op het gebruik van het Gemeentelijk Sportcentrum Kwade Plas.

Huishoudelijk reglement op het gebruik van het Gemeentelijk Sportcentrum Kwade Plas. Gemeentelijk Sportcentrum Kwade Plas Kwade Plas 1-2431 Laakdal Tel:014/841987 e-mail : sport@laakdal.be Huishoudelijk reglement op het gebruik van het Gemeentelijk Sportcentrum Kwade Plas. Hoofdstuk I:

Nadere informatie

- Eigenaar: Stichting Beheer & Exploitatie Sporthal Tanthof (B&EST), dan wel de beheerder die optreedt namens deze stichting.

- Eigenaar: Stichting Beheer & Exploitatie Sporthal Tanthof (B&EST), dan wel de beheerder die optreedt namens deze stichting. Algemene voorwaarden (2008) voor gebruik Sporthal Tanthof 1.1 Definities - Eigenaar: Stichting Beheer & Exploitatie Sporthal Tanthof (B&EST), dan wel de beheerder die optreedt namens deze stichting. -

Nadere informatie

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE SPORTCOMPLEX DE DAMBURG

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE SPORTCOMPLEX DE DAMBURG REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE SPORTCOMPLEX DE DAMBURG Art. 1. Sportcomplex de Damburg wordt beheerd door het Autonoom Gemeentebedrijf Bocholt, verder het bedrijf genoemd en door het directiecomité van het

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Bovenlokaal Dries 30

Huishoudelijk reglement Bovenlokaal Dries 30 Huishoudelijk reglement Bovenlokaal Dries 30 Artikel 1. Algemeen Het huishoudelijk reglement bepaalt de specifieke gebruiksvoorwaarden per zaal. Definitie van de gebruikte termen: Aanvrager: Persoon ouder

Nadere informatie

Reglement verhuur Glazen zaal

Reglement verhuur Glazen zaal Departement Interne Zaken Reglement verhuur Glazen zaal Inhoud 1. Toegelaten activiteiten... 2 2. Aanvraag... 2 3. Annulatie... 2 4. Prijzen... 2 4.1 Waarborg... 2 4.2 Huur... 2 4.3 Verwarmingsvergoeding...

Nadere informatie

STAD BRUGGE SPORTINFRASTRUCTUUR: HUISHOUDELIJK REGLEMENT

STAD BRUGGE SPORTINFRASTRUCTUUR: HUISHOUDELIJK REGLEMENT STAD BRUGGE SPORTINFRASTRUCTUUR: HUISHOUDELIJK REGLEMENT ALGEMENE BEPALINGEN De stedelijke sportinfrastructuur werd opgericht in het belang van de sportbeoefening. Met het mogelijk maken van een verantwoorde,

Nadere informatie

Huurvoorwaarden Cascade

Huurvoorwaarden Cascade Huurvoorwaarden Cascade Cultureel Centrum Cascade, Huurvoorwaarden en reglement van orde (5 pagina s) Artikel 1 Definities In het hierna volgende artikelen wordt verstaan onder: a. Cascade: het Cultureel

Nadere informatie

SPORTHAL KATTENBROEK

SPORTHAL KATTENBROEK SPORTHAL KATTENBROEK REGLEMENT Algemene informatie Sporthal Kattenbroek nv is een privéonderneming onder leiding van projectleiders dhr. Johnny Janssens en dhr. Tim Janssens. Taverne Kattenbroek bvba is

Nadere informatie

RETRIBUTIEREGLEMENT SPORTHALLEN KAPRIJKE LEMBEKE

RETRIBUTIEREGLEMENT SPORTHALLEN KAPRIJKE LEMBEKE BEKENDMAKING BESLUIT Ingevolge artikel 186 van het decreet RETRIBUTIEREGLEMENT SPORTHALLEN KAPRIJKE LEMBEKE DATUM BESLISSING SSING 28 september 2017 DATUM BEKENDMAK KENDMAKING 29 september 2017 Artikel

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Verhuurvoorwaarden Stichting StaOp:

Algemene voorwaarden. Verhuurvoorwaarden Stichting StaOp: Algemene voorwaarden Verhuurvoorwaarden Stichting StaOp: 1. Algemeen 1 Begrippen: In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1.1 Verhuurder: Stichting Turnaccommodatie Opmeer. 1.2 Huurder: de partij

Nadere informatie