'DE ZWAAN' vof. Inhoud. 01 Bouwmanagement. 02 Initiatieffase bij het kopen van een gebouw. 03 Initiatieffase bij bestaande bouw

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "'DE ZWAAN' vof. Inhoud. 01 Bouwmanagement. 02 Initiatieffase bij het kopen van een gebouw. 03 Initiatieffase bij bestaande bouw"

Transcriptie

1 0 T Inhoud 01 ouwmanagement 02 Initiatieffase bij het kopen van een gebouw. 03 Initiatieffase bij bestaande bouw 04 Initiatieffase bij nieuwbouw 05 Schetsfase bij verbouwing of nieuwbouw 06 Voorontwerp verbouwing of nieuwbouw 07 Definitief ontwerp t.b.v. aanbesteding 08 Definitief ontwerp t.b.v. bouwteam 09 Aanbestedingsfase 10 Contractfase bouwteam 11 Uitvoeringsfase

2 1 T ouwmanagement ouwmanagement is een belangrijk onderdeel van de diensten die wij aanbieden. Het betreft het in goede banen leiden van het bouwproces bij nieuwbouw, verbouw, renoveren van vastgoed. Op de volgende bladen wordt per fase uiteengezet wat wij voor u kunnen betekenen. T De Zwaan vof Groentjesweg 8 Postbus KH Harderwijk 3840 AD Harderwijk T: F: E: buro@tbbdezwaan.nl W:

3 2 T Initiatieffase bij het kopen van een gebouw U wilt een bestaand pand kopen Welke investeringen zijn op korte termijn nodig? De aard van uw bedrijf of andere wensen van u of uw (potentiële) huurders maken dat het gebouw dat u wilt kopen wel aangepast moet worden. Hoe is de technische staat van het gebouw? Zijn in de toekomst grote gebreken te verwachten? - Inventariseren van uw wensen. - Vastleggen van de maximale investering en maximale jaarlijkse exploitatiekosten na realisatie van de plannen. - Conditiemeting van het gebouw. De technische staat van het gebouw wordt vastgelegd. Hierbij volgen wij een door ons ontwikkelde standaard procedure. - Onderzoek naar de mogelijkheden van het gebouw. ekeken wordt of wijzigingen van indelingen, installaties ed. eenvoudig of moeilijk te realiseren zijn. - Onderzoek naar de regelgeving van overheid en nutsbedrijven. Ons advies Aan de hand van onze inventarisatie en onderzoek maken wij een rapportage van de technische staat van het gebouw en mogelijkheden tot aanpassing. We maken een raming van de investering en de jaarlijkse exploitatiekosten na realisatie van de plannen. Tevens maken we in inschatting van de benodigde tijd voor de realisatie van de plannen. (Vergunningen e.d.) Met deze rapportage heeft u een hulpmiddel in handen waarmee u op een verantwoorde wijze een keuze kunt maken uit de diverse mogelijkheden. Tevens is deze rapportage te verwerken in uw ondernemingsplan voor het verkrijgen van de financiële middelen.

4 3 T Initiatieffase bij bestaande bouw Het huidige gebouw voldoet niet meer Het gebouw dat u voor eigen gebruik exploiteert of verhuurd voldoet niet meer aan uw wensen of dat van de (potentiële) huurder. Het gebouw is verouderd en is het niet meer representatief, gebruiksonvriendelijk, gebruikt veel energie en u heeft regelmatig onverwachte onderhoudskosten. Wijzigingen in uw bedrijf of andere wensen van uw (potentiële) huurders maken dat het gebouw aangepast moet worden. - Inventariseren van uw wensen - Vastleggen van de maximale investering en maximale jaarlijkse exploitatiekosten na realisatie van de plannen. - Conditiemeting van het gebouw. De technische staat van het gebouw wordt vastgelegd. Hierbij volgen wij een door ons ontwikkelde standaard procedure. - Onderzoek naar de mogelijkheden van het gebouw. ekeken wordt of wijzigingen van indelingen, installaties ed. eenvoudig of moeilijk te realiseren zijn. - Onderzoek naar de regelgeving van overheid en nutsbedrijven. Ons advies Aan de hand van onze inventarisatie en onderzoek maken wij een rapportage van de mogelijkheden die wij zien om tot een oplossing van de problemen te komen. Meestal zijn er meerdere oplossingen mogelijk. Per oplossing maken we een raming van de investering en de jaarlijkse exploitatiekosten na realisatie van de plannen. Tevens maken we in inschatting van de benodigde tijd voor de realisatie van de plannen. (Vergunningen e.d.) Met deze rapportage heeft u een hulpmiddel in handen waarmee u op een verantwoorde wijze een keuze kunt maken uit de diverse mogelijkheden. Tevens is deze rapportage te verwerken in uw ondernemingsplan voor het verkrijgen van de financiële middelen.

5 4 T Initiatieffase bij nieuwbouw U heeft plannen voor nieuwbouw U wilt voor de uitvoering van uw bedrijf een gebouw laten bouwen. U wilt een gebouw laten bouwen voor verhuur of investering. - Inventariseren van uw wensen - Vastleggen van de maximale investering en maximale jaarlijkse exploitatiekosten na realisatie van de plannen. - Onderzoek naar de mogelijkheden van de locatie. ekeken wordt naar de mogelijkheden en / of problemen die volgen uit de locatie waar u wilt bouwen. Voorbeelden zijn ontsluitingen en aansluitingen van nutsvoorzieningen, bodemgesteldheid, aanwezigheid van schadelijke stoffen, enz. - Onderzoek naar de regelgeving van overheid en nutsbedrijven. Ons advies Aan de hand van onze inventarisatie en onderzoek maken wij een rapportage van de mogelijkheden die wij zien om de nieuwbouw te realiseren. Er worden grenzen vastgelegd waarbinnen de grootte, vormgeving, enz. moeten blijven. Meestal zijn er meerdere oplossingen mogelijk. Per oplossing maken we een globale opzet van de investering en de jaarlijkse exploitatiekosten na realisatie van de plannen. Tevens maken we in inschatting van de benodigde tijd voor de realisatie van de plannen. (Vergunningen e.d.) Met deze rapportage heeft u een hulpmiddel in handen waarmee u op een verantwoorde wijze een keuze kunt maken uit de diverse mogelijkheden. Tevens is deze rapportage te verwerken in uw ondernemingsplan voor het verkrijgen van de financiële middelen.

6 5 T Schetsfase verbouwing of nieuwbouw Eerste opzet van de verbouw- of nieuwbouwplannen U heeft besloten om uw plannen voor verbouw of nieuwbouw door te zetten. Het in de initiatieffase bepaalde budget blijkt mogelijk te zijn. Nu moeten er handen en voeten aan het plan gegeven worden. Wij inventariseren uw wensen en eisen die volgen uit de toekomstige bestemming van het gebouw. Voorbeelden zijn: - Hoeveel kantoorruimten, slaapkamers, patiëntenplekken, wooneenheden, enz. zijn nodig? - Hoe groot moeten deze ruimten zijn? - Welke relatie hebben de ruimten met elkaar? - Welke eisen worden gesteld aan het binnenklimaat? - Enz. Al deze gegevens worden vastgelegd in een programma van eisen (PVE) We inventariseren ook de beperkingen die volgen uit beschikbare grondoppervlakte, regelgeving, locatie, enz. (Kader) Uit het PVE en het kader volgen een aantal gebouweigenschappen zoals bebouwd grondoppervlakte, het aantal verdiepingen, globale vorm, enz. (Schetsontwerp) De raming uit de initiatieffase wordt getoetst en gedetailleerder gemaakt. Dit betreft zowel de stichtingskosten als de exploitatiekosten. Indien nodig moet het plan worden aangepast totdat het binnen het budget valt. Resultaat. Uit de bovengenoemde werkwijze waarbij wij regelmatig overleg met u hebben volgen de volgende documenten: - Programma Van Eisen. - Een schetsplan. - Een raming van de stichtingskosten en exploitatiekosten.

7 6 T Voorontwerp verbouwing of nieuwbouw Globaal ontwerp van de verbouw- of nieuwbouwplannen In de schetsfase is vastgelegd wat u wilt. Nu moet dit uitgewerkt worden in een bouwplan. Voor het ontwerpen van het gebouw is meestal een architect nodig. Hierbij is het van belang om te weten wat uw voorkeur is met betrekking tot de vormgeving zoals strak en zakelijk of juist traditioneel en behaaglijk. Wij maken een omschrijving van de diensten die van de architect nodig zijn. Aan de hand van deze omschrijving en uw voorkeuren kunnen we bij meerdere architecten een prijsopgave vragen. Samen met u kiezen we een architect die de beste prijs kwaliteit verhouding biedt. De architect zal het ontwerp maken waarbij meerdere meetpunten worden afgesproken om te zien of het ontwerp aan de gestelde eisen voldoet. Tevens zullen wij bewaken dat de architect binnen zijn opdracht blijft en er dus geen onverwachte kosten ontstaan. Wij zullen de raming uit de schetsfase bijstellen en gedetailleerder maken. Dit betreft zowel de investeringskosten als de exploitatiekosten. Als het plan niet binnen het budget valt zullen er aanpassingen gedaan moeten worden. Als het ontwerp aan de eisen voldoet, binnen het budget valt en uw goedkeuring heeft kan het eerste deel van de bouwvergunning worden aangevraagd. Het betreft hier voornamelijk de toetsing van de vormgeving (welstandscommissie) en toetsing aan gemeentelijke regelgeving zoals het bestemmingsplan. Resultaat Uit bovenstaande werkwijze volgt dus een voorontwerp dat aan uw eisen en wensen voldoet, binnen het budget valt en een positieve beoordeling van de gemeente en welstand heeft. De technische uitwerking ontbreekt dus nog.

8 7 T Definitief ontwerp t.b.v. aanbesteding Definitieve uitwerking van de plannen De plannen uit het voorontwerp kunnen nu uitgewerkt worden voor het aanvragen van de benodigde vergunningen. Deze uitgewerkte plannen dienen ook als uitgangspunt voor de aannemers en installateurs voor het maken van een offerte. Wij inventariseren welke vergunningen nodig zijn en welke documenten hiervoor nodig zijn. Voorbeelden zijn sloopvergunning, bouwvergunning, milieuvergunningen, woonvergunning, enz. We bepalen ook welke documenten gemaakt moeten worden voor een goede uitvoering van de bouw. Aan de hand van de te maken documenten bepalen we welke externe adviseurs nodig zijn. Voorbeelden zijn: Constructeur, installatie adviseur, bodemonderzoek, asbestinventarisatie, milieurapportage, bouwfysisch adviseur, toetsing bouwbesluit, interieur architect, bestekschrijver, enz. De architect is reeds vanuit het voorontwerp betrokken bij het plan Van iedere benodigde adviseur maken we een omschrijving van de gevraagde diensten. Tevens vragen we prijsopgaven. Er kan dan opdracht gegeven worden aan de adviseurs met de beste prijs kwaliteitsverhouding. Wij coördineren en plannen de diverse werkzaamheden, vergunningsaanvragen, e.d. We zorgen er voor dat de verschillende documenten goed op elkaar aansluiten en dat er geen tegenstrijdigheden optreden. We maken nu ook een directiebegroting. Dit is de definitieve begroting waar alle kosten gedetailleerd zijn opgenomen. Ook de raming van de exploitatiekosten uit de voorontwerpfase wordt bijgesteld. Als het plan niet binnen het budget valt zullen er aanpassingen gedaan moeten worden. Resultaat Alle benodigde vergunningen zijn binnen. Er is een pakket van documenten waarmee diverse aannemers, installateurs en andere uitvoerende bedrijven gelijkwaardige offertes kunnen maken.

9 8 T Definitief ontwerp t.b.v. bouwteam Definitieve uitwerking van de plannen De plannen uit het voorontwerp kunnen nu uitgewerkt worden voor het aanvragen van de benodigde vergunningen. Wij inventariseren welke vergunningen nodig zijn en welke documenten hiervoor nodig zijn. Voorbeelden zijn sloopvergunning, bouwvergunning, milieuvergunningen, woonvergunning, enz. Aan de hand van de te maken documenten bepalen we welke externe adviseurs nodig zijn. Voorbeelden zijn: Constructeur, installatie adviseur, bodemonderzoek, asbestinventarisatie, milieurapportage, bouwfysisch adviseur, toetsing bouwbesluit, interieur architect, bestekschrijver, enz. De architect is reeds vanuit het voorontwerp betrokken bij het plan. Aan de hand van het voorontwerp vragen we aan meerdere bouwbedrijven / installateurs een richtprijs van de totale bouw- en installatiekosten. Deze richtprijs toetsen wij aan onze raming. De aannemer en / of installateur met de beste prijs kwaliteitsverhouding nodigen wij uit om als externe adviseur deel te nemen in het bouwteam. Met het ontwerpen wordt dan rekening gehouden met de bouwmethode waar de aannemer / installateur op is ingesteld. Dit kan de bouwkosten positief beïnvloeden Van iedere benodigde adviseur maken we een omschrijving van de gevraagde diensten. Tevens vragen we prijsopgaven. Er kan dan opdracht gegeven worden aan de adviseurs met de beste prijs kwaliteitsverhouding. Wij coördineren en plannen de diverse werkzaamheden en vergunningsaanvragen. We zorgen er voor dat de verschillende documenten goed op elkaar aansluiten en dat er geen tegenstrijdigheden optreden. We laten de aannemer / installateur een detailbegroting maken. Dit is de definitieve begroting waar alle kosten gedetailleerd zijn opgenomen. Deze toetsen wij op volledigheid en redelijkheid. De ervaring leert wel dat het prijsniveau meestal hoger ligt dan bij aanbestedingen. Ook de raming van de exploitatiekosten uit de voorontwerpfase wordt bijgesteld. Als het plan niet binnen het budget valt zullen er aanpassingen gedaan moeten worden. Resultaat Alle benodigde vergunningen zijn binnen. Er kan opdracht verleend worden aan de uitvoerende bedrijven.

10 9 T Aanbestedingsfase De plannen kunnen tot uitvoering worden gebracht U wilt het werk opdragen aan uitvoerende bedrijven. Welk bedrijf biedt de beste prijs kwaliteit verhouding? In overleg bepalen we de keuze van prijsaanvrage en opdrachtverlening. Een mogelijkheid is om alles aan één hoofdaannemer op te dragen. Een andere mogelijkheid is om de diverse specialistische onderdelen zoals bouwkundig, installaties, inrichting, enz apart op te dragen aan gespecialiseerde bedrijven. eide mogelijkheden hebben voor- en nadelen. Wij maken de contactstukken zoals inschrijfbiljetten, coördinatieovereenkomsten, enz. en voegen de juiste documenten toe We nodigen de bedrijven uit, beantwoorden vragen van de betreffende bedrijven en zorgen dat de offertes op tijd binnenkomen of houden een aanbesteding. Wij zullen de offertes toetsen op volledigheid, prijs en een vergelijking maken met de directiebegroting. Ons advies De beoordeling van de prijsaanbiedingen verwerken wij in een overzicht en zullen advies uitbrengen over het vervolg.

11 10 T Contractfase bouwteam De plannen kunnen tot uitvoering worden gebracht U wilt het werk opdragen aan de uitvoerende bedrijven. Wij maken de contactstukken zoals inschrijfbiljetten, coördinatieovereenkomsten, enz. en voegen de juiste documenten toe Ons advies De beoordeling van de prijsvormingen verwerken wij in een overzicht en zullen advies uitbrengen over het vervolg.

12 11 T Uitvoeringsfase De plannen worden gerealiseerd Er wordt met de bouw begonnen. U wilt echter geen problemen tijdens de bouw en geen onvoorziene extra kosten. Wij verzorgen de contractstukken en aannemingsovereenkomsten. Iedere partij is er nu aan gebonden om de bouw tot een goed einde te brengen. Tijdens de bouw oefenen wij controle uit op de werkzaamheden zodat geleverd wordt wat in de contractstukken staat. ovendien dient de uitvoering vakkundig te zijn. De werkzaamheden van de diverse bedrijven moeten op elkaar worden afgestemd. Hierin coördineren wij. We toetsen de uitvoering aan de planning zodat het gebouw op tijd wordt opgeleverd. Wij houden het meer- en minderwerk bij zodat geen onaangename verassingen achteraf plaatsvinden. Om de bouw vlot te laten verlopen zullen we bouwvergaderingen beleggen en notuleren zodat gemaakte afspraken bindend worden. Na voltooiing van de bouw zullen we een oplevering houden en alle gebreken in kaart brengen. Deze dienen dan voor de definitieve oplevering in orde opgelost te worden. Voor de eindoplevering dienen ook alle garantiebewijzen in uw bezit te komen. Resultaat. Het gebouw wordt gebouwd zonder dat u daar veel tijd in hoeft te steken. Er zullen geen onverwachte extra uitgaven nodig zijn.

jadewerkwijze voor particuliere opdrachtgevers

jadewerkwijze voor particuliere opdrachtgevers jadewerkwijze voor particuliere opdrachtgevers ZELF (VER)BOUWEN? Zelf bouwen of verbouwen? JADE architecten biedt hiervoor reeds sinds 2010 een laagdrempelige service. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen

Nadere informatie

Samenwerken met MMX architecten

Samenwerken met MMX architecten Samenwerken met MMX architecten 1: waarom eigenlijk een architect inschakelen? De architect zorgt voor een juiste vertaling van regelgeving en voorschriften zoals bouwbesluit, burgerlijk wetboek, plaatselijke

Nadere informatie

Stappenplan Bloem en Lemstra Architecten

Stappenplan Bloem en Lemstra Architecten Stappenplan Bloem en Lemstra Architecten Bouwen en verbouwen zijn complexe processen. Een kleine verbouwing vraagt een andere aanpak dan een grote nieuwbouw. Bloem en Lemstra architecten heeft een stappenplan

Nadere informatie

Bijlage 2 - DNR 2005 STB Rgd Taakverdelingsoverzicht ('kruisjeslijst') WTB TR A/B. FASE DEFINITIEF ONTWERP X Definitief ontwerp

Bijlage 2 - DNR 2005 STB Rgd Taakverdelingsoverzicht ('kruisjeslijst') WTB TR A/B. FASE DEFINITIEF ONTWERP X Definitief ontwerp Bijlage 2 - DNR 2005 STB Rgd Taakverdelingsoverzicht ('kruisjeslijst') aanmaakdatum: 26-10-2016 Project: huisvesting De Nationale Ombudsman Proj.nr: 00.12027 Fase Voorontwerp X Voorontwerp Architectuur/bouwkunde

Nadere informatie

Stappenplan. U (ver)bouwd uw huis niet zomaar. U wilt dat uw huis mooier wordt en beter bij u past. Daar heeft u ongetwijfeld al ideeën over.

Stappenplan. U (ver)bouwd uw huis niet zomaar. U wilt dat uw huis mooier wordt en beter bij u past. Daar heeft u ongetwijfeld al ideeën over. Introductie U (ver)bouwd uw huis niet zomaar. U wilt dat uw huis mooier wordt en beter bij u past. Daar heeft u ongetwijfeld al ideeën over. Het idee omzetten in werkelijkheid is voor velen een grote stap.

Nadere informatie

Bouwproces volgens de visie van Veelzijdigbouw

Bouwproces volgens de visie van Veelzijdigbouw 2011 Bouwproces volgens de visie van Veelzijdigbouw Veelzijdigbouw Walnootstraat 26 2461 DV Ter Aar Telefoon 06-43822608 Fax 0847-593939 info@veelzijdigbouw.nl www.veelzijdigbouw.nl Het bouwproces volgens

Nadere informatie

De werkzaamheden zullen hierna per fase worden toegelicht, in fig.1 is een globaal overzicht te zien van de werkzaamheden per fase.

De werkzaamheden zullen hierna per fase worden toegelicht, in fig.1 is een globaal overzicht te zien van de werkzaamheden per fase. Bijlage C: Fasering 1 Inleiding Het ontwerpproces kent een aantal fasen die elkaar opvolgen tot het moment dat daadwerkelijk wordt begonnen met de uitvoering van het ontwerp door een aannemer. Bij het

Nadere informatie

Stappenplan Bloem en Lemstra Architecten

Stappenplan Bloem en Lemstra Architecten Stappenplan Bloem en Lemstra Architecten Het bouwen van een nieuwbouwwoning is een complex proces. Bloem en Lemstra Architecten heeft een stappenplan opgesteld om u inzicht te geven in het traject van

Nadere informatie

Indicatief Stappenplan

Indicatief Stappenplan Indicatief Stappenplan In het stappenplan zijn globaal de per fase te verrichten werkzaamheden en producten voor de totstandkoming van een (interieur)project beschreven. Hoewel elke opdracht anders is

Nadere informatie

Plan voor de verbouw van het clubhuis met kleedruimten aan de Macharenseweg 14 te Oss, i.o.v. MHC Oss

Plan voor de verbouw van het clubhuis met kleedruimten aan de Macharenseweg 14 te Oss, i.o.v. MHC Oss Plan voor de verbouw van het clubhuis met kleedruimten aan de Macharenseweg 14 te Oss, i.o.v. MHC Oss W I J S T S T R A A T 2 9 5 3 8 4 R A H E E S C H T. 0 4 1 2 4 5 5 5 2 2 I N F O @ B T A -. C O M W

Nadere informatie

Werken met een Architect. Jeroen de Vries Architecten

Werken met een Architect. Jeroen de Vries Architecten Werken met een Architect Jeroen de Vries Architecten WERKEN MET EEN ARCHITECT Je loopt rond met het idee je droomhuis te gaan bouwen of je huis te laten verbouwen, maar eigenlijk weet je niet precies hoe

Nadere informatie

[VER]BOUWwijzer. voor het particuliere woonhuis

[VER]BOUWwijzer. voor het particuliere woonhuis [VER]BOUWwijzer voor het particuliere woonhuis Zelf bouwen of verbouwen? Wij gaan [ver]bouwen!? Prologue HOME is graag uw partner in de verwezenlijking van uw nieuwe droom woning! Wij hebben onze diensten

Nadere informatie

Van take off tot landing. BOUWSTAD Projectmanagement B.V.

Van take off tot landing. BOUWSTAD Projectmanagement B.V. Van take off tot landing Begeleiding van A tot Z bij nieuwbouw, renovatie en restauratie Wie op zoek is naar het gemak van een en hetzelfde aanspreekpunt voor begeleiding bij alle disciplines in zowel

Nadere informatie

UW DROOMWONING IN TIEN STAPPEN. Waar woonwensen werkelijkheid worden

UW DROOMWONING IN TIEN STAPPEN. Waar woonwensen werkelijkheid worden UW DROOMWONING IN TIEN STAPPEN Waar woonwensen werkelijkheid worden 1 2 DROOMPLEK GEVONDEN? OF ZOEKT U NOG? HOE WORDT UW DROOMWONING WERKELIJKHEID? Iedereen heeft dromen. Zeker als het om wonen gaat. Maar

Nadere informatie

Aanbouw en verbouw. Architectenbureau Jos & Alexander Warmenhoven. www.architectenbureau-warmenhoven.nl. Kerklaan 70, 2171 GD, Sassenheim

Aanbouw en verbouw. Architectenbureau Jos & Alexander Warmenhoven. www.architectenbureau-warmenhoven.nl. Kerklaan 70, 2171 GD, Sassenheim Aanbouw en verbouw kosten procedure honorarium Lux Alma Architectenbureau Jos & Alexander Warmenhoven www.architectenbureau-warmenhoven.nl versie: 01-03-2015 contactgegevens: Architectenbureau Jos & Alexander

Nadere informatie

Nieuwbouw. Architectenbureau Jos & Alexander Warmenhoven. www.architectenbureau-warmenhoven.nl. Kerklaan 70, 2171 GD, Sassenheim

Nieuwbouw. Architectenbureau Jos & Alexander Warmenhoven. www.architectenbureau-warmenhoven.nl. Kerklaan 70, 2171 GD, Sassenheim Nieuwbouw kosten procedure honorarium Lux Alma Architectenbureau Jos & Alexander Warmenhoven www.architectenbureau-warmenhoven.nl versie: 01-03-2015 contactgegevens: Architectenbureau Jos & Alexander Warmenhoven

Nadere informatie

Vredeskerk te Enschede. Presentatie Algemene Kerkenraad Protestantse Gemeente Enschede 1 maart 2012

Vredeskerk te Enschede. Presentatie Algemene Kerkenraad Protestantse Gemeente Enschede 1 maart 2012 Vredeskerk te Enschede Presentatie Algemene Kerkenraad Protestantse Gemeente Enschede 1 maart 2012 Vredeskerk te Enschede Presentatie 15 maart 2012 Uitgangspunten Analyse van het gebouw Visie Renovatie

Nadere informatie

Portefeuillehouder: (wnd) burgemeester P. van der Zaag Behandelend ambtenaar D.S.H. Elzinga, 0595 447753 gemeente@winsum.nl (t.a.v. D.S.H.

Portefeuillehouder: (wnd) burgemeester P. van der Zaag Behandelend ambtenaar D.S.H. Elzinga, 0595 447753 gemeente@winsum.nl (t.a.v. D.S.H. Vergadering: 23 november 2010 Agendanummer: 9 Status: Opiniërend Portefeuillehouder: (wnd) burgemeester P. van der Zaag Behandelend ambtenaar D.S.H. Elzinga, 0595 447753 E mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v.

Nadere informatie

- het 8 stappenplan van - Ontwerp & bouw in 8 stappen jouw droomhuis!

- het 8 stappenplan van - Ontwerp & bouw in 8 stappen jouw droomhuis! - het 8 stappenplan van - Ontwerp & bouw in 8 stappen jouw droomhuis! Welkom Samen bouwen met Hegeman Bouwteam Je hebt interesse in het bouwen van een nieuwbouwhuis. Ons bouwteam biedt jou een zelfbouwoplossing.

Nadere informatie

GRIP OP VASTGOEDONTWIKKELING: IN CONTROL ZONDER ZWEETDRUPPELS

GRIP OP VASTGOEDONTWIKKELING: IN CONTROL ZONDER ZWEETDRUPPELS GRIP OP VASTGOEDONTWIKKELING: IN CONTROL ZONDER ZWEETDRUPPELS Bij de ontwikkeling en realisatie van vastgoed is de inzet van diverse partijen benodigd. Denk aan een architect, diverse technisch adviseurs

Nadere informatie

Definitieve voorbereiding dd.

Definitieve voorbereiding dd. Voorbereiding Definitieve voorbereiding dd. Project: Verbouwing woonhuis.. Locatie:.. Opdrachtgever: Familie. Voorbereiding I N H O U D S O P G A V E I N H O U D S O P G A V E... 2 A I N L E I D I N G...

Nadere informatie

Nieuwbouwproject AMG Schmidtschool. Welkom

Nieuwbouwproject AMG Schmidtschool. Welkom Nieuwbouwproject AMG Schmidtschool Welkom Partijen en betrokkenen project Het schoolbestuur De gemeente De schooldirectie Het schoolteam De kinderopvang De ouders De buurt Architect, adviseurs Kaders en

Nadere informatie

Bouwt mee aan uw rendement

Bouwt mee aan uw rendement Bouwt mee aan uw rendement 1 In de projectontwikkeling is het van belang de grote lijnen in het oog te houden. Een scherp oog voor details is echter ook onmisbaar. Want in elke fase van het bouwproces

Nadere informatie

SYSTEEMBOUW STERK, BETROUWBAAR EN VOORAANSTAAND VOORTMAN STEEL CONSTRUCTION

SYSTEEMBOUW STERK, BETROUWBAAR EN VOORAANSTAAND VOORTMAN STEEL CONSTRUCTION SYSTEEMBOUW STERK, BETROUWBAAR EN VOORAANSTAAND WWW.VSC.NL 01 INTRODUCTIE INTRODUCTIE Voortman Steel Construction is een dynamische en innovatieve bouwer van kwalitatief hoogwaardig bedrijfsvastgoed. Ons

Nadere informatie

TOTAALPROJECTEN VAN ONTWERP TOT OPLEVERING

TOTAALPROJECTEN VAN ONTWERP TOT OPLEVERING TOTAALPROJECTEN VAN ONTWERP TOT OPLEVERING It takes hands to build a house, but only hearts can build a home. ONZE VISIE Onze visie is úw visie, zo eenvoudig is dat. TOTAALPROJECTEN VAN ONTWERP TOT OPLEVERING

Nadere informatie

Inmeting en Opname. Voorlopig Ontwerp& Definitief Ontwerp. (Bouw)vergunning aanvraag. 2D, 3D en BIM tekenwerk. Maatvoering.

Inmeting en Opname. Voorlopig Ontwerp& Definitief Ontwerp. (Bouw)vergunning aanvraag. 2D, 3D en BIM tekenwerk. Maatvoering. Inmeting en Opname Voorlopig Ontwerp& Definitief Ontwerp (Bouw)vergunning aanvraag 2D, 3D en BIM tekenwerk Maatvoering Projectmanagement Wie zijn wij? Van Zaal Bouwtechniek is een onafhankelijk projectmanagementbureau

Nadere informatie

Procedure ontwikkeling bouwkavels

Procedure ontwikkeling bouwkavels Procedure ontwikkeling bouwkavels In Maashaeghe Park heeft u de mogelijkheid om zelf uw eigen droomhuis te bouwen. Het zelf bouwen van een woning is voor de meeste mensen echter geen dagelijkse bezigheid.

Nadere informatie

Ambitieus & enthousiast!

Ambitieus & enthousiast! Ambitieus & enthousiast! Wij zijn een ambitieus en enthousiast bouwkundig advies bureau met vele jaren ervaring in de bouw. Met ons deskundig advies kunnen wij helpen met uw bouwplannen. Van ontwerp tot

Nadere informatie

Een droom bouwen, kàn! Collectief Particulier Opdrachtgeverschap Welsum

Een droom bouwen, kàn! Collectief Particulier Opdrachtgeverschap Welsum Een droom bouwen, kàn! Collectief Particulier Opdrachtgeverschap Welsum 4 september 2012 Hoe werkt een CPO? En welke stappen moet je nemen? Definitie CPO Particulieren organiseren zich in een rechtspersoon

Nadere informatie

Zelfbouw in 45 minuten

Zelfbouw in 45 minuten Zelfbouw in 45 minuten Zelfbouw workshop Wat is zelfbouw? Waarom? Voor- en nadelen Hoe aan te pakken? Tijd & geld Tips Uw vragen zijn welkom! Voordelen van zelf bouwen Veel vrijheid, uw eigen keuzen, eigen

Nadere informatie

Samen bouwen met Hegeman bouwteam

Samen bouwen met Hegeman bouwteam Samen boen met Hegeman boteam Hegeman boteam biedt een zelfbooplossing voor particulieren met boplannen. Met een complete en persoonlijke begeleiding boen wij samen met u in 8 stappen droomwoning. Zie

Nadere informatie

Vervolgwerkzaamheden. Concrete werkzaamheden

Vervolgwerkzaamheden. Concrete werkzaamheden Concept-projectplan brede school te Zuidwolde Locatie Schoolbrink Hier mee wordt de oriëntatiefase afgesloten, de voorbereidingsfase afgerond en de ontwerpfase gestart. Bijlage van het voorstel aan burgemeester

Nadere informatie

AANVULLING BIJ CURRICULUM VITAE 1

AANVULLING BIJ CURRICULUM VITAE 1 AANVULLING BIJ CURRICULUM VITAE 1 Personalia Naam : Ivo Arentsen Telefoonnummer : 06 50 69 08 68 E-mail : ivoarentsen@hotmail.com Werkzaamheden / ervaring 2012: Eigenaar IVO bouwtechniek Onder de naam

Nadere informatie

Jan Wilterdink. Projectmanager planontwikkeling (ver)nieuwbouw UMCN. Operatiekamers, Facilitair & Logistiek, Centrale Sterilisatie DSMH

Jan Wilterdink. Projectmanager planontwikkeling (ver)nieuwbouw UMCN. Operatiekamers, Facilitair & Logistiek, Centrale Sterilisatie DSMH Jan Wilterdink Projectmanager planontwikkeling (ver)nieuwbouw UMCN Operatiekamers, Facilitair & Logistiek, Centrale Sterilisatie DSMH 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

Nadere informatie

(x) advies aan AgC over vervolgbehandeling ( ) informatievergaring ( ) besluitvorming. ( ) besloten, met als reden:..

(x) advies aan AgC over vervolgbehandeling ( ) informatievergaring ( ) besluitvorming. ( ) besloten, met als reden:.. behandeling in PMC d.d. 5 februari 2013 Onderwerp Kredietaanvraag Brede school SOM Politieke Kamer 1 / 2 Agendanr. 5 Soort behandeling doel behandeling inspreekmogelijkheid openbaar/besloten (x) beeldvorming

Nadere informatie

DIENSTEN. Om inzicht te bieden in al onze diensten, illustreren wij onze werkzaamheden per fase van de bouwcyclus. HERGEBRUIK

DIENSTEN. Om inzicht te bieden in al onze diensten, illustreren wij onze werkzaamheden per fase van de bouwcyclus. HERGEBRUIK DIENSTEN Om inzicht te bieden in al onze diensten, illustreren wij onze werkzaamheden per fase van de bouwcyclus. eco vriendelijk HERGEBRUIK gezond binnenmilieu GEBRUIK bio based OPLEVERING bio based gezonde

Nadere informatie

Plaatsen huislift te Arnhem 11 juni 2014

Plaatsen huislift te Arnhem 11 juni 2014 PROJECT Plaatsen huislift te Arnhem 11 juni 2014 14001 Huislift te Arnhem Thuiswonengroep io juni 2014 Pagina 1 INHOUD Inleiding Projectbeschrijving Werkwijze Thuiswonengroep Plan Bouwtijd Tekeningen plan

Nadere informatie

Zelf bouwen stappenplan

Zelf bouwen stappenplan Zelf bouwen stappenplan Net als u, koesteren veel mensen de wens om ooit hun eigen droomhuis te bouwen. Komt uw ideale woning niet voor in het bestaande- of het nieuwbouwaanbod? Dan biedt zelf bouwen een

Nadere informatie

R e n o v a t i e e n v e r d u u r z a m i n g S c h o o l m e t d e B i j b e l t e L a n g b r o e k

R e n o v a t i e e n v e r d u u r z a m i n g S c h o o l m e t d e B i j b e l t e L a n g b r o e k datum: 16-10-2013 ARCOM B.V. Postbus 381 3900 AJ Veenendaal Koningsschot 45 3905 PR Veenendaal T 0318 64 55 52 F 0318 66 88 52 E info@arcombv.nl I www.arcombv.nl Vraagstelling Door het bestuur van de school

Nadere informatie

TERREINCOMMISSIE K.N.B.S.B

TERREINCOMMISSIE K.N.B.S.B TERREINCOMMISSIE K.N.B.S.B Stappenplan sportveldverlichtingsinstallatie 2003 Blad nr. 2 De sportveldverlichting 1. Inleiding Bij oprichten van een lichtinstallatie voor een sportveld komen een aantal aspecten

Nadere informatie

n.t.p. Verzorgen van de omschreven werkzaamheden, zie onderdeel advieskosten, ten behoeve van: n.t.p.

n.t.p. Verzorgen van de omschreven werkzaamheden, zie onderdeel advieskosten, ten behoeve van: n.t.p. BASISOPDRACHT De ondergetekende: Naam: n.t.p. Adres: n.t.p. Plaats: n.t.p. Hierna te noemen: opdrachtgever En Bureau Broeders Ontwerp en Bouwkunde BV gevestigd te Loon op Zand, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Eigentijdse leeromgeving Gezonde gebouwen Efficiënt vastgoed.

Eigentijdse leeromgeving Gezonde gebouwen Efficiënt vastgoed. Eigentijdse leeromgeving Gezonde gebouwen Efficiënt vastgoed www.stevensvandijck.nl Van klaslokaal naar eigentijdse leeromgeving Benthem Crouwel Architekten, foto Jannes Linders. Wie zijn wij? Stevens

Nadere informatie

Adviesgroep Atletiekaccommodaties

Adviesgroep Atletiekaccommodaties Waarom de accommodatie vervangen of renoveren? Gemeente/eigenaar heeft andere plannen met de grond Adviesgroep Atletiekaccommodaties Huidige accommodatie voldoet niet meer aan de (veiligheids) eisen Huidige

Nadere informatie

Bouwkosten bepalen tijdens elke fase BOUWKOSTEN

Bouwkosten bepalen tijdens elke fase BOUWKOSTEN Bouwkosten bepalen tijdens elke fase BOUWKOSTEN Programma Hoe maak je een begroting aan de hand van een bouwbestek, hoe stel je een planning op, hoe richt je een bouwplaats in en neem je algemene kosten

Nadere informatie

Bouw en verbouw. Informatie en tips over de bouw en verbouw van Scoutingaccommodaties

Bouw en verbouw. Informatie en tips over de bouw en verbouw van Scoutingaccommodaties Bouw en verbouw Informatie en tips over de bouw en verbouw van Scoutingaccommodaties 1 v Bouw en verbouw Informatie en tips over de bouw en verbouw van Scoutingaccommodaties Datum: augustus 2010 Auteur:

Nadere informatie

AMBITIELIJST VERDUURZAMEN WONING. NAW gegevens. Straat: Postcode: Plaats: Tel nr.: e-mail: HUIDIGE SITUATIE

AMBITIELIJST VERDUURZAMEN WONING. NAW gegevens. Straat: Postcode: Plaats: Tel nr.: e-mail: HUIDIGE SITUATIE AMBITIELIJST VERDUURZAMEN WONING NAW gegevens Naam: Straat: Postcode: Plaats: Tel nr.: e-mail: Datum: HUIDIGE SITUATIE 1. Waardevolle elementen woning Ja nee nvt - Locatie - Tuin - Uitzicht - Bezonning

Nadere informatie

MONUMENTEN. UPDATE Financiële ruimte om uw monument te verbouwen

MONUMENTEN. UPDATE Financiële ruimte om uw monument te verbouwen MONUMENTEN UPDATE Financiële ruimte om uw monument te verbouwen Slim investeren, uw monument in topconditie Monumenten Update: financiële ruimte om uw monument te verbouwen Door onderstaande deelnemende

Nadere informatie

Presentatie Renovatie(plan) Gemeentehuis. Gemeente Cranendonck Raadsinformatie-bijeenkomst. 18 september 2012

Presentatie Renovatie(plan) Gemeentehuis. Gemeente Cranendonck Raadsinformatie-bijeenkomst. 18 september 2012 Presentatie Renovatie(plan) Gemeentehuis Gemeente Cranendonck Raadsinformatie-bijeenkomst 18 september 2012 Agenda Inleiding / vraagstelling Werkplekconcept van traditioneel naar HNW Bouwkundige inventarisatie

Nadere informatie

Wat kost het Huis der Gemeente? Veel gestelde vragen en antwoorden over het nieuwe gemeentehuis van Overbetuwe.

Wat kost het Huis der Gemeente? Veel gestelde vragen en antwoorden over het nieuwe gemeentehuis van Overbetuwe. Wat kost het Huis der Gemeente? Veel gestelde vragen en antwoorden over het nieuwe gemeentehuis van Overbetuwe. Huis der Gemeente kost geen 29 miljoen Wat kost het Huis der Gemeente? Met de gemeenteraad

Nadere informatie

Portefeuillehouder: P. Broeksma Behandelend ambtenaar J.G. Komduur, 0595 447792 gemeente@winsum.nl (t.a.v. J.G. Komduur)

Portefeuillehouder: P. Broeksma Behandelend ambtenaar J.G. Komduur, 0595 447792 gemeente@winsum.nl (t.a.v. J.G. Komduur) Vergadering: 7 juni 2012 Agendanummer: 10 Status: Opiniërend Portefeuillehouder: P. Broeksma Behandelend ambtenaar J.G. Komduur, 0595 447792 E mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. J.G. Komduur) Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

Uweigenhuisbouwen. In5stappenvan kavelnaardroomhuis

Uweigenhuisbouwen. In5stappenvan kavelnaardroomhuis Uweigenhuisbouwen In5stappenvan kavelnaardroomhuis Vanaf het moment dat u een kavel koopt gaat u natuurlijk meteen aan de slag met het realiseren van uw woning. Een uitdaging die vooral leuk, maar ook

Nadere informatie

CPO in Langeraar-Oost

CPO in Langeraar-Oost CPO in Langeraar-Oost 3 maart 2014 PROGRAMMA CPO Langeraar-Oost Welkom Stand van zaken en hoofdlijnen plan Langeraar-Oost Zelf je woning bouwen en CPO Workshop: wensen en vragen Vervolg en afronding presentatie

Nadere informatie

Bouwkosten bepalen tijdens elke fase. Programma. Voor wie

Bouwkosten bepalen tijdens elke fase. Programma. Voor wie Bouwkosten bepalen tijdens elke fase BOUWKOSTEN Hoe maak je een begroting aan de hand van een bouwbestek, hoe stel je een planning op, hoe richt je een bouwplaats in en neem je algemene kosten mee in de

Nadere informatie

Innovatief aanbesteden: fase A-B-C contract. Aronsohn Management raadgevende ingenieurs. 9 mei 2017

Innovatief aanbesteden: fase A-B-C contract. Aronsohn Management raadgevende ingenieurs. 9 mei 2017 Innovatief aanbesteden: fase A-B-C contract 9 mei 2017 Aronsohn Management raadgevende ingenieurs Aronsohn Management raadgevende ingenieurs bv 2 - onafhankelijk ingenieursbureau op het gebied van bouwprojectmanagement

Nadere informatie

Projectpresentatie. BouwBureau Poort 2009

Projectpresentatie. BouwBureau Poort 2009 Projectpresentatie BouwBureau Poort 2009 BouwBureau Poort is in maart 2003 opgericht en is gespecialiceerd in het bouwmanagement van, en adviseren op bouwkundig gebied, gedurende het gehele bouwproces.

Nadere informatie

Collegevoorstel. Reg.nr. : 4332805 Datum : 5 maart 2013

Collegevoorstel. Reg.nr. : 4332805 Datum : 5 maart 2013 Collegevoorstel Sector : MO Opsteller : S. Strijk Telefoon : (033) 469 48 17 User-id : STR7 Onderwerp Bouwplan Uitbreiding Amersfoortse Berg Voorstel: 1. Het verslag van afspraken tussen de gemeente Amersfoort

Nadere informatie

EEN SUCCESVOL BOUWPROCES VRAAGT EEN SPECIFIEKE AANPAK

EEN SUCCESVOL BOUWPROCES VRAAGT EEN SPECIFIEKE AANPAK 01 ONTWERPPROCES EEN SUCCESVOL BOUWPROCES VRAAGT EEN SPECIFIEKE AANPAK Een succesvol bouwproces, van beleidsvisie tot realisatie en dus tot beleving, vraagt een specifieke aanpak. Er bestaat dan ook geen

Nadere informatie

Verkoopbrochure Ruytershoveweg te Bergen op Zoom 1

Verkoopbrochure Ruytershoveweg te Bergen op Zoom 1 Verkoopbrochure Ruytershoveweg 31-33 te Bergen op Zoom 1 Inhoudsopgave 1. Omschrijving registergoed... 3 2. Verkoopprocedure... 5 3. Van droom tot werkelijkheid... 6 4. Foto s... 8 BIJLAGEN... 10 BESTEMMINGSPLAN...

Nadere informatie

De checklist is een handig hulpmiddel bij de uitwerking van uw ideeën.

De checklist is een handig hulpmiddel bij de uitwerking van uw ideeën. Checklist Verbouwen algemeen De checklist is een handig hulpmiddel bij de uitwerking van uw ideeën. U kunt de lijst printen en de hokjes eventueel afvinken en om tijdens het verbouwproces te gebruiken.

Nadere informatie

Bouwkavels 530 m2. voor 148.500 v.o.n.

Bouwkavels 530 m2. voor 148.500 v.o.n. Bouwkavels 530 m2 voor 148.500 v.o.n. Beste heer / mevrouw, Is een woning bouwen ook uw droom? In de prachtige nieuwe wijk Stadszicht II Tholen worden ruime kavels aangeboden. Op deze kavels kunt u uw

Nadere informatie

@martjandenhoed. Bureaumanager Architect @djgaarchitecten Gebruikt #Revit voor #BIM Bestuurslid RevitGG. Vader van 2 Getrouwd 32

@martjandenhoed. Bureaumanager Architect @djgaarchitecten Gebruikt #Revit voor #BIM Bestuurslid RevitGG. Vader van 2 Getrouwd 32 @martjandenhoed Bureaumanager Architect @djgaarchitecten Gebruikt #Revit voor #BIM Bestuurslid RevitGG Vader van 2 Getrouwd 32 architecten constructeurs bouwkundigen interieurarchitecten zorg onderwijs

Nadere informatie

ZELF BOUWEN. Wat kost dat? Bouwgrond

ZELF BOUWEN. Wat kost dat? Bouwgrond ZELF BOUWEN Wat kost dat? 1 Bouwgrond De prijzen per gemeente kunnen zeer kunnen variëren! Aankoop bouwgrond: goedkope bouwgrond kost ongeveer 200, p.m2 excl. BTW. Dichter bij steden kost bouwgrond al

Nadere informatie

Bouwkosten bepalen tijdens elke fase. Programma. Voor wie

Bouwkosten bepalen tijdens elke fase. Programma. Voor wie Bouwkosten bepalen tijdens elke fase Bouwkosten Hoe maak je een begroting aan de hand van een bouwbestek, hoe stel je een planning op, hoe richt je een bouwplaats in en neem je algemene kosten mee in de

Nadere informatie

inhoud bureau werkwijze referenties onze mensen onze aanpak onze projecten

inhoud bureau werkwijze referenties onze mensen onze aanpak onze projecten 2architecten inhoud bureau werkwijze referenties onze mensen onze aanpak onze projecten postbus 694 5600 ar eindhoven info@2architecten.nl 040-2369968 bureau roy bertholet (1978), TU Eindhoven architect/partner

Nadere informatie

Bouw zelf je eigen droomhuis. Woonstad Rotterdam maakt het mogelijk in het Oude Westen

Bouw zelf je eigen droomhuis. Woonstad Rotterdam maakt het mogelijk in het Oude Westen Bouw zelf je eigen droomhuis Woonstad Rotterdam maakt het mogelijk in het Oude Westen Inhoud 1. Inleiding 2. Van droom naar werkelijkheid: collectief particulier opdrachtgeverschap 3. Je eigen droomhuis

Nadere informatie

Bouw uw toekomst samen met BouwTeam Oost

Bouw uw toekomst samen met BouwTeam Oost Bouw uw toekomst samen met BouwTeam Oost Over BouwTeam Oost Sinds 1999 is BouwTeam Oost actief in de bouw sector als bouwbedrijf, en profileert zicht sindsdien als een traditionele kwaliteitsbouwer. Met

Nadere informatie

Verbouwingschecklist De checklist is een handig hulpmiddel bij de uitwerking van uw ideeën.

Verbouwingschecklist De checklist is een handig hulpmiddel bij de uitwerking van uw ideeën. Verbouwingschecklist De checklist is een handig hulpmiddel bij de uitwerking van uw ideeën. Stap 1 idee Heeft u uw idee(ën) opgeschreven? Heeft u het idee besproken met uw gezinsleden? Heeft u (genoeg)

Nadere informatie

Een nieuw topklinisch ziekenhuis

Een nieuw topklinisch ziekenhuis Een nieuw topklinisch ziekenhuis Onze zorg steunt op drie belangrijke pijlers: klantvriendelijk, deskundig en betrouwbaar; Daar hoort een modern gebouw bij: een healing environment van licht, lucht en

Nadere informatie

Uitvoering van asbestsaneringen

Uitvoering van asbestsaneringen Uitvoering van asbestsaneringen Door: ir. Ingmar Scheiberlich In de uitvoeringsfase van een asbestsanering houdt de opdrachtgever of projectmanager, zich bezig met het bewaken van de contracten en de beheersing

Nadere informatie

03 PROJECTCOÖRDINATIE Niveau F

03 PROJECTCOÖRDINATIE Niveau F 03 PROJECTCOÖRDINATIE Niveau F Assisteren van de projectcoördinator bij de uitvoering van activiteiten binnen het gehele project. Voert assisterende werkzaamheden uit met betrekking tot logistiek, archiveren,

Nadere informatie

Bijlage H: VAKGEBIED PROJECTMANAGEMENT

Bijlage H: VAKGEBIED PROJECTMANAGEMENT RVOI-2001 Bijlage H: VAKGEBIED PROJECTMANAGEMENT Deze Bijlage is opgesteld door de heer ir. C.H. Wentink, sectordirecteur Ruimte, vastgoed en economie van Witteveen + Bos. Hij heeft zich hierbij o.a. laten

Nadere informatie

Omgevingsvergunning UV/

Omgevingsvergunning UV/ Aanvraag Burgemeester en wethouders hebben op 10 maart 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van C.A. van Zon, Barrierweg 62 a te Liempde voor het gedeeltelijk verbouwen van het bijgebouw

Nadere informatie

Voortgangsrapportage gemeentelijke huisvesting

Voortgangsrapportage gemeentelijke huisvesting Voortgangsrapportage gemeentelijke huisvesting Registratienummer: : 2013011476 Opdrachtgever: : Tames Kokke/Ton van der Wees Opdrachtnemer(s) : Wim van der Vliet Budgetnummer : 000210013 Datum : 4 april

Nadere informatie

inhoud bureau werkwijze referenties onze mensen onze aanpak onze projecten

inhoud bureau werkwijze referenties onze mensen onze aanpak onze projecten 2architecten inhoud bureau werkwijze referenties onze mensen onze aanpak onze projecten postbus 694 5600 ar eindhoven info@2architecten.nl 040-2369968 ureau roy bertholet (1978), TU Eindhoven architect/partner

Nadere informatie

Een tevreden opdrachtgever staat gelijk aan een geslaagd project. Wij verwezenlijken graag samen met u uw dromen SPANJERS ARCHITECT

Een tevreden opdrachtgever staat gelijk aan een geslaagd project. Wij verwezenlijken graag samen met u uw dromen SPANJERS ARCHITECT Een tevreden opdrachtgever staat gelijk aan een geslaagd project Wij verwezenlijken graag samen met u uw dromen SPANJERS ARCHITECT SPANJERS ARCHITECT WERKT NIET VOLGENS EEN SPECIEFIEKE STIJL, WEL MET EEN

Nadere informatie

Werken in bouwteams. Marc Dillen. Directeur-generaal VCB

Werken in bouwteams. Marc Dillen. Directeur-generaal VCB Werken in bouwteams Marc Dillen Directeur-generaal VCB Hoe loopt een traditioneel bouwproces? Opdracht (PvE) Opmaak ontwerp Opmaak bestek Bouw Vergunningsprocedure Ingebruikname Wie participeert in een

Nadere informatie

Gaan we verbouwen? De vertrouwde begeleiding van PrachtNova

Gaan we verbouwen? De vertrouwde begeleiding van PrachtNova Gaan we verbouwen? De vertrouwde begeleiding van PrachtNova Een verbouwing is een mooie stap naar een woning die beter past bij persoonlijke wensen en eisen. Maar de verbouwing kan ook een bron zijn van

Nadere informatie

CREATIEF DESKUNDIG BETROUWBAAR

CREATIEF DESKUNDIG BETROUWBAAR WONEN IS MEER DAN EEN DAK BOVEN JE HOOFD! CREATIEF DESKUNDIG BETROUWBAAR Het bedrijf een korte introductie Verrassend creatief met hands-on mentaliteit Actief op het gebied van het ontwikkelen, realiseren,

Nadere informatie

Workshop: Kwaliteit voor kleine en grote bouwwerken

Workshop: Kwaliteit voor kleine en grote bouwwerken Workshop: Kwaliteit voor kleine en grote bouwwerken Wat is BouwGarant Algemeen: Met ruim 1500 aangesloten bouwbedrijven het grootste keurmerk van de bouw in Nederland. Alle deelnemers worden periodiek

Nadere informatie

Prijsvraagaanbesteding

Prijsvraagaanbesteding Prijsvraagaanbesteding Prijsvraagaanbesteding Waarom nadenken over alternatieve wijzen van aanbesteding Actueel: 40.000 woningen per jaar (om bouwen t.b.v. ouderen Achterstand in onderhoud bestaande voorraad

Nadere informatie

Doel ITANNEX: Verbeteren van de kwaliteit van de bebouwde omgeving en van het proces waarmee het ontworpen, gerealiseerd en beheerd wordt

Doel ITANNEX: Verbeteren van de kwaliteit van de bebouwde omgeving en van het proces waarmee het ontworpen, gerealiseerd en beheerd wordt Doel ITANNEX: Verbeteren van de kwaliteit van de bebouwde omgeving en van het proces waarmee het ontworpen, gerealiseerd en beheerd wordt Aannemers Architectenbureaus Ingenieurs- en Adviesbureaus Installateurs

Nadere informatie

inhoud bureau werkwijze referenties onze mensen onze aanpak onze projecten

inhoud bureau werkwijze referenties onze mensen onze aanpak onze projecten 2architecten inhoud bureau werkwijze referenties onze mensen onze aanpak onze projecten postbus 694 5600 ar eindhoven info@2architecten.nl 040-2369968 ureau roy bertholet (1978), TU Eindhoven architect/partner

Nadere informatie

Utrecht Standaard Toegankelijk

Utrecht Standaard Toegankelijk Utrecht Standaard Toegankelijk Versie, januari 2017 Ambitie In de gebouwen van Utrecht moet iedereen kunnen doen wat hij/zij volgens de bestemming komt doen. Toegankelijkheid van de gebouwde omgeving is

Nadere informatie

Contractvormen op golfbanen en sportvelden

Contractvormen op golfbanen en sportvelden Contractvormen op golfbanen en sportvelden Bij de landelijke aannemers komen steeds vaker vragen binnen over de toepasbaarheid van verschillende contractvormen voor de realisatie en eventueel onderhoud

Nadere informatie

Vaillant & rendement. Technisch Project Advies

Vaillant & rendement. Technisch Project Advies Vaillant & rendement Technisch Project Advies meer rendement van uw project? Begin bij Vaillant Technisch Project Advies tijdige inschakeling TPA Uw winst Hoe blijven we samen aan de voortdurend aangescherpte

Nadere informatie

Prijsoverzicht uit te voeren werkzaamheden:

Prijsoverzicht uit te voeren werkzaamheden: B: & Zieuwentseweg 30a T: 0544-379 073 Lisztstraat 21 7131 LB Lichtenvoorde F: 0544-379 073 7131 GM Lichtenvoorde P: Postbus 51 E: info@marcvanooijen.nl Tel / fax: 0544-35 33 36 7130 AB Lichtenvoorde I:

Nadere informatie

Kostenbeheersing * M2011 1. F. A. van Duijn

Kostenbeheersing * M2011 1. F. A. van Duijn Kostenbeheersing M2011 1 Kostenbeheersing * F. A. van Duijn Samenvatting M2011 3 1. Inleiding M2011 3 2. Wat is kostenbeheersing? M2011 4 3. De opbouw van het budget M2011 4 4. De nauwkeurigheid van het

Nadere informatie

Architectenbureau Warmenhoven

Architectenbureau Warmenhoven Lux Alma Architectenbureau Warmenhoven www.architectenbureau-warmenhoven.nl Aan- en verbouw: Procedure Kosten en Honorarium Veelgestelde vragen Algemene voorwaarden versie: 01-07-2018 contactgegevens:

Nadere informatie

WERKEN MET EEN ARCHITECT BOUWFASES. FASE 1 A. Het voorlopig ontwerp B. Het definitief ontwerp

WERKEN MET EEN ARCHITECT BOUWFASES. FASE 1 A. Het voorlopig ontwerp B. Het definitief ontwerp WERKEN MET EEN ARCHITECT Om uw bouwproject goed te laten verlopen is het inhuren van een architect verstandig zoniet onvermijdelijk. Met zijn inzicht en kennis in ontwerp en bouwzaken kan veel last van

Nadere informatie

Aanvraag bouwinitiatief / principeverzoek

Aanvraag bouwinitiatief / principeverzoek Aanvraag bouwinitiatief / principeverzoek Een principeverzoek houdt in, dat u een plan voor een omgevingsvergunningplichtig bouwwerk of werkzaamheid voorlegt aan de gemeente om te achterhalen hoe groot

Nadere informatie

Onze inspiratie brochure. voor uw droomvilla

Onze inspiratie brochure. voor uw droomvilla Onze inspiratie brochure voor uw droomvilla Het is onze missie om inspirerende, hedendaagse ontwerpen te maken en te realiseren. U heeft een mooie kavel, een bouwbudget en vooral veel plannen en ideeën.

Nadere informatie

Titel : Bouwprocessen in de kerk Datum : Oktober 2006

Titel : Bouwprocessen in de kerk Datum : Oktober 2006 Titel : Datum : Oktober 2006 Wij, als verwarmingsadviseur, komen het maar al te vaak tegen: Een kerkwelgezinde medewerker van een installatiebedrijf biedt aan om de verwarming voor de kerk te bouwen. Vaak

Nadere informatie

De tijd dat de aannemer alleen stenen kon stapelen is voorbij

De tijd dat de aannemer alleen stenen kon stapelen is voorbij De tijd dat de aannemer alleen stenen kon stapelen is voorbij De verantwoordelijkheid voor logistieke processen, kwaliteits-beheersing en planning komt steeds meer bij de aannemer te liggen. Wij, als coördinerend

Nadere informatie

MONUMENTEN UPDATE. Financiële ruimte om uw monument te verbouwen

MONUMENTEN UPDATE. Financiële ruimte om uw monument te verbouwen MONUMENTEN UPDATE Financiële ruimte om uw monument te verbouwen Slim investeren, uw monument in topconditie Monumenten Update: financiële ruimte om uw monument te verbouwen Door onderstaande deelnemende

Nadere informatie

Standaardtaakbeschrijving - complete inhoud fase Gebruik/Exploitatie

Standaardtaakbeschrijving - complete inhoud fase Gebruik/Exploitatie Opdrachtgeving N T1158: Nemen besluiten over resultaten en voortgang 10.01.010 1158-1: Nemen fasebesluiten Contracten D1394 (R) - Besluiten Inhoud: opsomming van besluiten over resultaten N T2301: Voorbereiden

Nadere informatie

2architecten. inhoud bureau. werkwijze. referenties. onze mensen. onze aanpak. onze projecten

2architecten. inhoud bureau. werkwijze. referenties. onze mensen. onze aanpak. onze projecten inhoud bureau werkwijze referenties onze mensen onze aanpak onze projecten postbus 694 5600 ar eindhoven info@.nl 040-2369968 bureau 2archtecten is in 2009 ontstaan uit een samenwerking tussen Roy Bertholet

Nadere informatie

Omgevingsvergunning OMGEVINGSDIENST. Plaatsing opslagloods Maximacentrale IJsselmeerdijk 101 1 0 NOV 2014 FLEVOLAND & GOOI EN VECHTSTREEK

Omgevingsvergunning OMGEVINGSDIENST. Plaatsing opslagloods Maximacentrale IJsselmeerdijk 101 1 0 NOV 2014 FLEVOLAND & GOOI EN VECHTSTREEK 1 0 NOV 2014 OMGEVINGSDIENST FLEVOLAND & GOOI EN VECHTSTREEK Omgevingsvergunning Plaatsing opslagloods Maximacentrale IJsselmeerdijk 101 141106/MvSC/mlu-001 Kenmerk aanvraag: OLO 1496803, dd. 15 oktober

Nadere informatie

Meer- en minderwerklijst RUWBOUW

Meer- en minderwerklijst RUWBOUW B Bouwkundige opties De bouwkundige opties zijn uitgetekend in de verkooptekening. Gebruikte materialen en kleuren zijn conform de technische omschrijving, indien hiervan afgeweken wordt staat dit bij

Nadere informatie

VAN KAVEL TOT DROOMHUIS WELKOM!

VAN KAVEL TOT DROOMHUIS WELKOM! VAN KAVEL TOT DROOMHUIS WELKOM! EVEN VOORSTELLEN Ellen van Acht KUUB: stichting met ideaal wonen zoals jij dat wilt 10 jaar ervaring met begeleiding zelfbouw >500 bewoners geholpen Noord-Nederland, Utrecht,

Nadere informatie

Huisvesting Michaëlschool (beoordeling bouwplan / herziening uitgangspunten)

Huisvesting Michaëlschool (beoordeling bouwplan / herziening uitgangspunten) Registratienr.: BP16.00151 Openbaar Onderwerp Huisvesting Michaëlschool (beoordeling bouwplan / herziening uitgangspunten) Samenvatting Op 13 juli 2015 heeft het bestuur van de Michaëlschool het bouwplan

Nadere informatie