Definitieve voorbereiding dd.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Definitieve voorbereiding dd."

Transcriptie

1 Voorbereiding Definitieve voorbereiding dd. Project: Verbouwing woonhuis.. Locatie:.. Opdrachtgever: Familie.

2 Voorbereiding I N H O U D S O P G A V E I N H O U D S O P G A V E... 2 A I N L E I D I N G... 3 A.1 ALGEMEEN... 3 A.2 UITGANGSPUNTEN... 3 B B E S T A A N D E S I T U A T I E... 6 C VARIANT D VARIANT E VARIANT F GEKOZEN VARIANT G BIJLAGE H BIJLAGE I BIJLAGE J BIJLAGE K BIJLAGE

3 Voorbereiding A I N L E I D I N G A.1 ALGEMEEN Voor u liggen drie indelingsvarianten voor uw woonhuis... De indelingsvarianten zijn op basis van hieronder genoemde uitgangspunten en het vigerende bestemmingsplan. De varianten zijn schetsmatig en schaal 1:100. A.2 UITGANGSPUNTEN Het project betreft het uitbreiden en/of verbouwen van uw woonhuis.. Het doel van de uitbreiden en/of verbouwen is het rolstoel toegankelijk maken van de woning. maakt gebruik van een rolstoel en kan voor langere perioden gebonden zijn aan bed. Op deze situatie dient de woning aangepast te worden, zodat.. veel mogelijk zelfstandig gebruik kan maken van de woning en alle faciliteiten. Momenteel wordt de ruimte op de begane grond gebruikt als woon- en werkruimte. De begane grond is voorzien van entree, toilet, keuken, woonkamer en werkkamer. De verdieping en zolder worden voornamelijk gebruikt als slaap- en bergruimte. Het dakterras dat aansluit op de slaapkamer wordt minimaal gebruikt. De wasmachine bevindt zich op de zolder verdieping. Verder heeft de woning een ruime tuin met twee grote bergingen. De tuin heeft twee uitgangen naar de publieke ruimte. Na het bespreken van de gewenste leefstijl van de familie kunnen de volgende wensen en eisen geformuleerd worden: - Eventueel een lift naar de verdieping; - Eventueel een uitbreiding op de begane grond en/of verdieping; - Monumentale boom in de tuin behouden; - Voldoende ruimte voor een grote boeken collectie; - Werken aan huis in nabijheid van de leefruimten; - 1 van de 2 poorten in de tuin kan komen te vervallen; - Verkoopbaarheid van de woning dient in ogenschouw te worden gehouden; - De keuken wordt gebruikt als woonkeuken; - Het is een voordeel dat de keuken een afgesloten ruimte is; - De huidige werkruimte is meer dan voldoende; - De woning dient te voorzien in voldoende bergruimte; - De woning dient te voorzien in een ruimte voor logies; - Wasmachine toegankelijk maken voor mevrouw Scheifes; - Tuin mag kleiner; - 1 van de twee bergingen dient behouden te blijven; - Ruimte maken voor een eventuele scout mobile. Aangezien er voldoende uitbreidingsmogelijkheden zijn op de begane grond van de woning is dit als uitgangspunt genomen voor deze varianten studie. De gehele verdieping kan gebruikt worden voor logees en bergruimte. In bijlage 4 is aanvullende informatie te vinden over trapliften. Indien gewenst kan verder onderzocht worden wat de mogelijkheden op de verdieping zijn, indien deze ontsloten wordt door middel van een traplift. In bijlage 5 vind u in concept een planning tot aan start bouw.

4 Voorbereiding

5 Voorbereiding Minimale maten slaapkamer, handboek voor toegankelijkheid. Minimale maten badkamer, handboek voor toegankelijkheid.

6 Voorbereiding B B E S T A A N D E S I T U A T I E

7 Voorbereiding

8 Voorbereiding

9 Voorbereiding

10 Voorbereiding C VARIANT 1 Ingrepen: In de bestaande werkkamer wordt een nieuwe keuken gerealiseerd met een aansluiting voor een wasmachine en een droger; T.p.v. de bestaande keuken wordt de woning uitgebreid en voorzien van een badkamer en slaapkamer; T.p.v. de bestaande werkkamer wordt de woning uitgebreid en wordt een nieuwe werkkamer gerealiseerd.. De eerste variant die voor u geschetst is, heeft als uitgangspunt dat er geen omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) aangevraagd hoeft te worden. De uitgangspunten voor het vergunningsvrij bouwen staan omschreven in de folder in bijlage 2. Zolang de uitbreiding van de woning vergunningsvrij is, hoeft er geen rekening te worden gehouden met het vigerende bestemmingsplan. Er mag tot 2,5 meter achter de woning vergunningsvrij worden gebouwd. Deze zogeheten 2,5 meter-zone is reeds bebouwd, met uitzondering van de ruimte achter de bestaande keuken. Deze ruimte kan nog bebouwd worden. Verder mag er vergunningsvrij gebouwd worden in de tuin, mits dit niet meer is dan 30 m2 en de ruimte een aan de hoofdfunctie (wonen) ondergeschikte functie heeft, zoals een berging, een atelier of een werkruimte. De breedte van de bestaande werkruimte is niet voldoende om een slaapkamer te maken. Het is echter wel mogelijk een slaapkamer te maken t.p.v. de bestaande keuken. Inclusief de eerder voorgestelde uitbreiding maakt dat de badkamer een breedte heeft van 1,69 meter. Dit is voldoende om een rolstoel naast het toilet te plaatsen. Het gevolg van deze ingreep is dat de keuken aan de andere zijde van de woning wordt geplaatst. Door de keuken open te houden is ook deze eenvoudig toegankelijk met een rolstoel. Tenslotte wordt de werkruimte geplaatst in een extra aanbouw. Eén voordeel van deze variant is dat er geen vergunning aangevraagd dient te worden en er redelijk snel gebouwd kan worden. Tevens bespaart dit de legeskosten. Een nadeel is echter dat de woning op twee verschillen plaatsen uitgebreid wordt.

11 Voorbereiding

12 Definitieve voorbereiding D VARIANT 2 Ingrepen: De woning wordt aan de voorzijde uitgebreid met een slaapkamer. Een deel van de bestaande werkruimte wordt verbouwd tot badkamer. De tweede variant die voor u geschetst is, heeft als uitgangspunt dat er een vrijstelling bij burgemeester en wethouders moet worden gevraagd op het vigerende bestemmingsplan, zoals aangegeven in artikel 3, bijgebouwenregeling, II.2 (zie bijlage 3). Volgens dit artikel kunnen B&W vrijstelling verlenen voor het uitbreiden van een woonhuis aan de zijgevel. Deze uitbreiding mag maximaal 3,5 meter bedragen. De afstand vanaf de voorgevel van het hoofdgebouw tot aan de uitbouw mag niet meer dan 1,5 meter bedragen. Dit betekend dat de woning aan de voorzijde kan worden uitgebreid met een slaapkamer. Een deel van de bestaande werkruimte wordt verbouwd tot badkamer. Eén voordeel van deze variant is dat de tuin in takt blijft en de uit- en verbouwwerkzaamheden minimaal zijn. Een nadeel is echter de lange procedure met onzekere uitkomst.

13 Definitieve voorbereiding

14 Definitieve voorbereiding E VARIANT 3 Ingrepen: De woning wordt aan de achterzijde uitgebreid met een slaapkamer en badkamer. De keuken wordt vergroot. De laatste variant die voor u geschetst is, heeft als uitgangspunt dat het plan binnen het vigerende bestemmingsplan gerealiseerd wordt. De uitbreiding is echter niet vergunningsvrij. Conform artikel 3 bijgebouwenregeling I2 (bijlage 3) mag 70% van het perceel bebouwd worden, met een maximum van 150 m2. Deze uitbreiding moet achter het hoofdvolume liggen en mag niet buiten de kopse gevel van het hoofdvolume uit steken. Door de uitbreiding aan de zijde van de keuken te plaatsen kan de keuken worden vergroot. In deze keuken kan een grote inbouwkast met schuifpanelen worden gemaakt, waarin de wasmachine en de droger worden geplaatst. Aan de keuken wordt de nieuwe slaapkamer geplaatst. Deze is voldoende groot voor een tweepersoonsbed en een kledingkast. Door de slaapkamer te voorzien van een grote schuifpui is er zicht op de tuin en kan in de zomer de pui worden geopend. Tenslotte bevindt zich aan de slaapkamer een badkamer. Een optie is om het buiten terras op dezelfde hoogte te brengen als de begane grond vloer, waardoor het terras toegankelijk wordt voor een rolstoel. Een andere mogelijkheid is om de berging aan te passen en hier de wasmachine en droger te plaatsen. Eén voordeel van deze variant is dat de woning maar op 1 plaatst wordt uitgebreid en de keuken verbouwd wordt. Tevens is er meer dan voldoende ruimte om de benodigde ruimten te realiseren. Een nadeel is echter het aanvragen van de bouwvergunning.

15 Definitieve voorbereiding

16 Definitieve voorbereiding F GEKOZEN VARIANT Ingrepen: De woning wordt aan de voorzijde uitgebreid met een extra slaapkamer; De huidige werkkamer wordt verbouwd tot badkamer en een ruimte voor was- en droogmachine; De achterzijde wordt uitgebreid met een werkkamer. De variant wordt voorgelegd aan de gemeente.. Burgemeester & Wethouders moeten medewerking verlenen aan het uitbreiden van de woning aan de voorzijde. De vormgeving en exacte grote van de werkkamer wordt uitgewerkt in het voorontwerp en voor het indienen bij de gemeente besproken met de familie..

17 Definitieve voorbereiding

18 Definitieve voorbereiding G BIJLAGE 1 Foto s bestaand

19 Definitieve voorbereiding Ringbaan west PA T ilburg T el bank BT W NL BO1 KvK SBA

20 Definitieve voorbereiding Ringbaan west PA T ilburg T el bank BT W NL BO1 KvK SBA

21 Definitieve voorbereiding H BIJLAGE 2 Folder Wanneer vergunningsvrij, w anneer een omgevingsvergunning nodig? Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, Bij een hoofdgebouw behorende bouw w erken; aan- en uitbouw en, carports, serres, etc.

22 Definitieve voorbereiding I BIJLAGE 3 Bestemmingsplan

23 Definitieve voorbereiding J BIJLAGE 4 Informatie traplift

24 Definitieve voorbereiding K BIJLAGE 5 Concept planning

25 Definitieve voorbereiding concept planning, verbouwing fam. Scheifes weken VO bestaande situatie in kaart brengen constructeur selecteren installatie adviseur selecteren voorlopig ontwerp voorlopig ontwerp bespreken vooradvies welstand DO constructie uitwerken adviezen verwerken in ontwerp bouwbesluit toets kleur- en materialenstaat definitief ontwerp bespreken Vergunning aanvraag bouwvergunning bezwaarperiode Aannemersselectie technische omschrijving aannemersselectie start bouw aanvraag bouwvergunning = 8 weken schoolvakantie/bouwvak bezwaarperiode = 6 weken

26 Definitieve voorbereiding

Informatieblad Bij een hoofdgebouw behorende bouwwerken

Informatieblad Bij een hoofdgebouw behorende bouwwerken Informatieblad Bij een hoofdgebouw behorende bouwwerken Aan- en uitbouwen, bijgebouwen, mantelzorgwoningen, carports, serres, plantenkassen Wanneer vergunningvrij, wanneer omgevingsvergunning nodig Een

Nadere informatie

R u i m t e l ij k e o n d e r b o u w i n g

R u i m t e l ij k e o n d e r b o u w i n g Gemeente B E R G E N -------------------------------------------------------------------- R u i m t e l ij k e o n d e r b o u w i n g ex. art. 2.12 Wabo t.b.v. een omgevingsvergunning voor een afwijking

Nadere informatie

6 woningen Kotter project Nieuwland te Brielle

6 woningen Kotter project Nieuwland te Brielle 6 woningen Kotter project Nieuwland te Brielle De finishing touch van uw woning De informatie in deze bijlage gaat over de finishing touch van uw woning, namelijk de door u gewenste wijzigingen in de uitvoering

Nadere informatie

'DE ZWAAN' vof. Inhoud. 01 Bouwmanagement. 02 Initiatieffase bij het kopen van een gebouw. 03 Initiatieffase bij bestaande bouw

'DE ZWAAN' vof. Inhoud. 01 Bouwmanagement. 02 Initiatieffase bij het kopen van een gebouw. 03 Initiatieffase bij bestaande bouw 0 T Inhoud 01 ouwmanagement 02 Initiatieffase bij het kopen van een gebouw. 03 Initiatieffase bij bestaande bouw 04 Initiatieffase bij nieuwbouw 05 Schetsfase bij verbouwing of nieuwbouw 06 Voorontwerp

Nadere informatie

Nota ingediende zienswijzen en ambtelijke aanpassingen Bestemmingsplan Woongebieden Kom Uden.

Nota ingediende zienswijzen en ambtelijke aanpassingen Bestemmingsplan Woongebieden Kom Uden. Nota ingediende zienswijzen en ambtelijke aanpassingen Bestemmingsplan Woongebieden Kom Uden. I. Procedure ontwerpbestemmingsplan Woongebieden Kom Uden Het ontwerpbestemmingsplan heeft, ter voldoening

Nadere informatie

Van Klooster Dolphia naar Meeting Point Dolphia en Grand café In de Kapel

Van Klooster Dolphia naar Meeting Point Dolphia en Grand café In de Kapel Van Klooster Dolphia naar Meeting Point Dolphia en Grand café In de Kapel RAPPORT Conversie Dolphia Projectgroep 2 Opleiding Ruimtelijke Ordening en Planologie: Broekhuis, N. (Niels) Dam, M. (Marloes)

Nadere informatie

APPARTEMENTENCOMPLEX IN CENTRUM ANDIJK. appartementen in voormalig gemeentehuis

APPARTEMENTENCOMPLEX IN CENTRUM ANDIJK. appartementen in voormalig gemeentehuis APPARTEMENTENCOMPLEX IN CENTRUM ANDIJK appartementen in voormalig gemeentehuis VERSIE 20 juni 2014 IMPRESSIE BESTAAND 2 Deze brochure is nauwkeurig en met zorg samengesteld aan de hand van gegevens en

Nadere informatie

Wel Thuis! Mantelzorgwoningen mogelijk maken. Wel Thuis! Een praktische handreiking

Wel Thuis! Mantelzorgwoningen mogelijk maken. Wel Thuis! Een praktische handreiking Wel Thuis! Mantelzorgwoningen mogelijk maken Wel Thuis! Inspiratiebron Als provincie hopen we dat deze brochure u inspireert tot een helder beleid rond het plaatsen van (mantel)zorgwoningen of -units.

Nadere informatie

Mercuriusstraat 6 te Asten

Mercuriusstraat 6 te Asten Mercuriusstraat 6 te Asten Samenvatting Verrassend ruime tussenwoning met veel mogelijkheden. Deze woning is over de volledige breedte uitgebouwd en goed gelegen aan de rand van de woonwijk, met veel privacy

Nadere informatie

Inleiding. Pagina 1 van 10

Inleiding. Pagina 1 van 10 Rapportage vragenlijst deelplan Dudok, Kerckebos ch Datum vragenlijst: 14 juni 2013 Datum verslag: 17 juli 2013 Inleiding Vanwege de aanpassingen in het plan voor deelplan Dudok in Kerckebosch ten opzichte

Nadere informatie

De bouw van een school

De bouw van een school De bouw van een school 1 Inleiding Dit hoofdstuk is geschreven voor degenen die te maken krijgen met de bouw van een nieuwe school. Getracht is een praktische handleiding te schrijven, zonder te streven

Nadere informatie

Stedenbouwkundige visie locatie Castor. Sector Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Afdeling Stadsontwikkeling Team Ruimtelijke Plannen

Stedenbouwkundige visie locatie Castor. Sector Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Afdeling Stadsontwikkeling Team Ruimtelijke Plannen Stedenbouwkundige visie locatie Castor Sector Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Afdeling Stadsontwikkeling Team Ruimtelijke Plannen Stedenbouwkundige visie locatie Castor Sector Stedelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

Behandeling zienswijzen Zocherstraat 23-25 te Amsterdam

Behandeling zienswijzen Zocherstraat 23-25 te Amsterdam Bezoekadres Bos en Lommerplein 250 1055 EK Amsterdam Postbus 57239 1040 BC Amsterdam Telefoon 14020 Fax 020 253 0727 www.west.amsterdam.nl info@west.amsterdam.nl Directie Vergunningen en dienstverlening

Nadere informatie

HAVENSTRAAT 183-185 Rotterdam Zelfbouw in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap

HAVENSTRAAT 183-185 Rotterdam Zelfbouw in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap INFORMATIEBROCHURE November 2014 HAVENSTRAAT 183-185 Rotterdam Zelfbouw in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap pakjeruimte.nl facebook.com/zb010 pinterest.com/pakjeruimte Kopen en klussen in de Havenstraat,

Nadere informatie

SAMENVOEGEN DOE JE ZELF!

SAMENVOEGEN DOE JE ZELF! SAMENVOEGEN DOE JE ZELF! Mag het ook samen? Gemeente Rotterdam Veldacademie SAMENVOEGEN DOE JE ZELF! Er komt een moment in je leven dat je op zoek gaat naar een grotere woning! Je maakt promotie, waardoor

Nadere informatie

Prince Henry Amsterdam

Prince Henry Amsterdam Prince Henry Amsterdam Rapportage brandveiligheid Oosterstraat 43 T: 0624230136 E: info@geregeld.eu KvK 27304692 2611 TV Delft F: 0877843775 NL48RABO0136661424 BTW NL 8505.94.297.B.01 COLOFON Opdrachtgever

Nadere informatie

DL-Mono - DL-Duo. NUL-treden (t)huis

DL-Mono - DL-Duo. NUL-treden (t)huis DL-Mono - DL-Duo DL staat voor Dormio Lavo. In het latijns betekent Dormio - slapen en Lavo - wassen. Mono is de éénpersoons uitvoering Duo is tweepersoons uitvoering NUL-treden (t)huis 1 1. Inleiding

Nadere informatie

TWEE-ONDER-EEN-KAPWONINGEN

TWEE-ONDER-EEN-KAPWONINGEN TWEE-ONDER-EEN-KAPWONINGEN 2 STIJLVOL, KARAKTERISTIEK EN NOSTALGISCH WONEN De Gouden Buurten kenmerken zich als een wijk, waar dorpse charme met stads comfort wordt gecombineerd. Met traditioneel Hollandse

Nadere informatie

ADMINISTRATIEVE BEPALINGEN

ADMINISTRATIEVE BEPALINGEN ADMINISTRATIEVE BEPALINGEN Algemeen De woningen worden gebouwd volgens het Bouwbesluit en de Modelbouwverordening, voorschriften van de nutsbedrijven, de bepalingen van Woningborg, zoals deze ten tijde

Nadere informatie

Notitie Beleidsregels Waalwijk magazijnverkopen Voorgesteld wordt. Publiekssamenvatting. Kerngegevens

Notitie Beleidsregels Waalwijk magazijnverkopen Voorgesteld wordt. Publiekssamenvatting. Kerngegevens Notitie Beleidsregels Waalwijk magazijnverkopen Voorgesteld wordt 1. De beleidsregels magazijnverkopen voorlopig vast te stellen. 2. Inspraak open te stellen gedurende 6 weken vanaf 1 januari 2014 en in

Nadere informatie

Evaluatie welstandsnota 2013

Evaluatie welstandsnota 2013 Evaluatie welstandsnota 2013 21 mei 2013 Inhoud 1. Evaluatie Welstandsnota 2013... 2 1.2 Doelen van de evaluatie... 2 1.3 Resultaat van de evaluatie... 2 1.4 Wijze van evalueren... 3 1.5 Wie voert de evaluatie

Nadere informatie

in het centrum van Andijk Appartementencomplex Algemeen ONTWIKKELING 15 APPARTEMENTEN Projectontwikkelaar: Ontwerp: Aannemer: Verkoop informatie:

in het centrum van Andijk Appartementencomplex Algemeen ONTWIKKELING 15 APPARTEMENTEN Projectontwikkelaar: Ontwerp: Aannemer: Verkoop informatie: Appartementencomplex in het centrum van Andijk Algemeen ONTWIKKELING 15 APPARTEMENTEN Projectontwikkelaar: Ontwerp: Aannemer: Raadhuisplein 1 te Wervershoof Tel: 0228 584 007 www.botmanprojectontwikkeling.nl

Nadere informatie

Samen Bouwen in Lelystad. Ons bouwpro. bouwproject. cpo 1 27-03-14 09:45

Samen Bouwen in Lelystad. Ons bouwpro. bouwproject. cpo 1 27-03-14 09:45 Samen Bouwen in Lelystad Ons bouwpro Ons bouwproject cpo 1 27-03-14 09:45 2 cpo 2 27-03-14 09:45 Inhoudsopgave Voorwoord 5 Wij willen samen bouwen in Lelystad 7 Voor de realisatie van een CPO onderscheiden

Nadere informatie

TE KOOP EN TE HUUR. Venestraat 4 GEERTRUIDENBERG MAKELAARDIJ - ASSURANTIËN - HYPOTHEKEN - PENSIOENEN - FINANCIËLE PLANNING GOED VOOR ELKAAR...

TE KOOP EN TE HUUR. Venestraat 4 GEERTRUIDENBERG MAKELAARDIJ - ASSURANTIËN - HYPOTHEKEN - PENSIOENEN - FINANCIËLE PLANNING GOED VOOR ELKAAR... TE KOOP EN TE HUUR GOED VOOR ELKAAR... Venestraat 4 GEERTRUIDENBERG MAKELAARDIJ - ASSURANTIËN - HYPOTHEKEN - PENSIOENEN - FINANCIËLE PLANNING GOED VOOR ELKAAR... vestiging Raamsdonksveer Gangboord 11,

Nadere informatie

Projectaanvraag vernieuwbouw zwembad De Dúnatter Schiermonnikoog

Projectaanvraag vernieuwbouw zwembad De Dúnatter Schiermonnikoog Projectaanvraag vernieuwbouw zwembad De Dúnatter Schiermonnikoog Voorgeschiedenis en motivatie De afgelopen jaren is er regelmatig gesproken over de toekomst van zwembad De Dúnatter. Nadat de exploitatie

Nadere informatie

MEER- EN MINDERWERK. : Woerdblok Zandheuvel - fase 1C. : 12 woningen type Parelmoer

MEER- EN MINDERWERK. : Woerdblok Zandheuvel - fase 1C. : 12 woningen type Parelmoer MEER- EN MINDERWERK Plan Woningtypen : Woerdblok Zandheuvel - fase 1C : 12 woningen type Parelmoer Datum : 03 maart 2015 INHOUDSOPGAVE INLEIDING KEUZEMOGELIJKHEDEN & MEER- EN MINDERWERK 2 Sluitingsdatum

Nadere informatie

Voorwoord 1. 1. Inleiding 2. 2. Activiteiten 2 2.1 Bestuur 2 2.2 Vergaderingen 2 2.3 Beoordeling projecten 2 2.4 Bezichtiging projecten 9

Voorwoord 1. 1. Inleiding 2. 2. Activiteiten 2 2.1 Bestuur 2 2.2 Vergaderingen 2 2.3 Beoordeling projecten 2 2.4 Bezichtiging projecten 9 Inhoud Voorwoord 1 1. Inleiding 2 2. Activiteiten 2 2.1 Bestuur 2 2.2 Vergaderingen 2 2.3 Beoordeling projecten 2 2.4 Bezichtiging projecten 9 3. Samenwerking 13 3.1 Gemeente Schiedam 13 3.2 Woonplus 13

Nadere informatie

Aanbouw en verbouw. Architectenbureau Jos & Alexander Warmenhoven. www.architectenbureau-warmenhoven.nl. Kerklaan 70, 2171 GD, Sassenheim

Aanbouw en verbouw. Architectenbureau Jos & Alexander Warmenhoven. www.architectenbureau-warmenhoven.nl. Kerklaan 70, 2171 GD, Sassenheim Aanbouw en verbouw kosten procedure honorarium Lux Alma Architectenbureau Jos & Alexander Warmenhoven www.architectenbureau-warmenhoven.nl versie: 01-03-2015 contactgegevens: Architectenbureau Jos & Alexander

Nadere informatie

BASISHANDBOEK ZELFBOUW Mei 2015

BASISHANDBOEK ZELFBOUW Mei 2015 BASISHANDBOEK ZELFBOUW Mei 2015 Basishandboek zelfbouw mei 2015 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 5 2. BETROKKEN PARTIJEN... 6 2.1 DE KAVELWINKEL... 6 2.2 GRONDZAKEN... 6 2.3 AFDELING OMGEVINGSKWALITEIT...

Nadere informatie

Keuzelijsten In de bijlage vind u de keuzelijsten voor uw woning. Alle door ons opgegeven bedragen zijn inclusief BTW.

Keuzelijsten In de bijlage vind u de keuzelijsten voor uw woning. Alle door ons opgegeven bedragen zijn inclusief BTW. Uw huis wordt pas echt uw thuis als binnen ook alles naar uw zin is. In dit project bieden wij u volop keuzevrijheid, ook op het gebied van keukens, sanitair en tegelwerk. Zo kunt u uw huis geheel aanpassen

Nadere informatie