Nieuwsbrief Schiedam in beweging

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Schiedam in beweging"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Schiedam in beweging Nummer 21 - april 2016 Bereikbaarheid van het (sport)park per fiets In deze Nieuwsbrief staat de bereikbaarheid centraal van het sportpark op het tunneldak van rijksweg A4. Hoe kunt u met de fiets naar het sportverzamelgebouw rijden? En hoe bereikt een fietser vanuit Groenoord het park? Tekeningen geven een goede indruk van de situatie voor en na aanleg van een ontsluitingsweg. Een goede bereikbaarheid van het tunneldak is nodig om een aantal redenen: Het sportpark biedt niet alleen onderdak aan sportclubs. De opzet is multifunctioneel en het complex heeft een brede maatschappelijke functie: ook ongeorganiseerde sporters of passanten kunnen er terecht; Behalve ontsluiting van het sportpark gaat het ook om de ontsluiting van het hele tunneldak met zowel de omliggende woonwijken als het Midden Delfland-gebied; Met het oog op de veiligheid voor zowel omwonenden als voor de (jonge) gebruikers en om sluipverkeer te voorkomen, dienen er verschillende fietsontsluitingen bij Park A4 te zijn; Door een goed fietsnetwerk te realiseren, wordt het gebruik van de fiets gestimuleerd en het gebruik van de auto ontmoedigd; Over de fietsroutes is de afgelopen periode veel overleg geweest. De gemeente Schiedam heeft met het ontwerpen ervan rekening gehouden met adviezen van de klankbordgroep Omwonenden Park A4 en met de omwonenden (zie elders in de Nieuwsbrief). Daarnaast is een alternatief plan van bewoners uitgebreid besproken. Alle voors en tegens van de verschillende ontwerpen voor de fietspaden zijn tegen het licht gehouden. Zowel de gemeente als omwonenden streven een goede en veilige inpassing van de fietspaden in de wijk na. Verder moet het een logische route zijn omdat fietsers anders toch een andere weg door de wijk gaan nemen en er sluipverkeer ontstaat. De gesprekken met de omwonenden hebben tot een beter voorstel geleid dan er eerst ter tafel lag. Om het fietsverkeer naar en van het sportpark op een goede manier te spreiden, is nu gekozen voor drie toegangswegen voor fietsers in plaats van twee fietsverbindingen. En er is extra geld beschikbaar gesteld om de fietspaden in overleg met omwonenden op een goede manier in te passen. > Een overzicht van de toegangswegen voor automobilisten (blauwe lijn) en fietsers (rode lijnen) naar het Park en Sportpark. De stippellijn geeft de voetpaden/struinpaden aan.

2 Brederoweg Er komt een fietspad aan de noordkant van de Brederoweg, dat betekent dat het fietspad langs de kant van de woningen aan De la Marplein gaat en niet langs het Schubertplein. Voorbij de kruising Voorberghlaan komt een splitsing van het fietspad: rechtdoor rijdt men het tramviaduct naar Vlaardingen op, rechtsaf loopt het pad naar de Zoomweg en uiteindelijk naar het Sportpark. > De toekomstige situatie van het fietspad aan de noordzijde van de Brederoweg en de donkergrijze baan is de auto-ontsluiting die onder het tramviaduct naar het sportpark leidt. De huidige Zoomweg wordt fiets- en voetpad. De auto-ontsluiting wordt westelijker langs het talud gelegd. Fietspaden Om het sportpark via een logische en veilige route, voor de bewoners zelf én voor de bezoekers, te bereiken, heeft de gemeente besloten een aantal fietspaden aan te leggen. Daarbij is gekozen voor drie paden zodat fietsers via het noorden, zuiden en midden door de Woudhoek naar het sportpark kunnen fietsen. Het fietsverkeer wordt op deze manier gespreid over de wijk. Welke paden zijn dit? Fietspad langs wijk Ambachten Gebruikers van het sportpark die in het noordelijke deel van Schiedam wonen, kunnen met de fiets langs de wijk de Ambachten naar en van het sportpark rijden. Het fietspad wordt aangesloten op de Munterstraat. Komend vanuit Noord kunnen fietsers via de Munterstraat dan het fietspad bereiken dat langs het water en de wijk de Ambachten loopt, richting sportpark. Ter hoogte van het Leerlooierpad kunnen fietsers dan rechts het sportpark bereiken. Rijdend vanuit de Munterstraat kan men ook rechtsaf Midden Delfland inrijden of rechtdoor via het fietspad aan de noordzijde over de tunnel richting Vlaardingen rijden. Hiervoor zijn extra financiën uitgetrokken. Het gaat om maatregelen om deze ontsluiting in overleg met directe bewoners zo goed mogelijk in te passen. > Situatie toekomstig fietspad bij Sibeliusplein. Fietspad Sibeliusplein/ Griegplein Behalve het sportpark wordt ook het zuidelijk deel, het stadspark, met een fietspad ontsloten. Het fietspad bovenop het tunneldak krijgt een afslag naar Groenoord ter hoogte van het Sibeliusplein. Fietsers kunnen dan vanuit Groenoord via dit pad bovenop het tunneldak rijden richting Vlaardingen. Het fietspad komt naast het wandelpad dat al bij het Sibeliusplein ligt en sluit aan op de Borodinlaan/Van Beethovenlaan. De volgende ontsluitingsweg voor fietsers ligt dan bij de Brederoweg. > Huidige situatie Munterstraat. > Het toekomstige fietspad langs de Ambachten. Het extra stukje fietspad ter hoogte van de Munterstraat zorgt voor een goede aansluiting op het fietspad naar het sportpark en naar Midden Delfland/Vlaardingen.

3 > Huidige situatie Leerlooierpad. Fietspad Leerlooierstraat Behalve een fietspad aan de noordkant (Munterstraat) en aan de zuidkant (Brederoweg) komt er een fietspad bij het Leerlooierpad. Enkele omwonenden hebben tijdens een informatiebijeenkomst over de fietsontsluitingen hun zorg uitgesproken over dit fietspad, omdat de groenstrook niet meer veilig zou zijn voor kinderen die daar spelen. Verkeersdeskundigen, projectleider en wijkprocesmanager zijn met omwonenden poolshoogte gaan nemen. Ook werden alternatieve routes bekeken. Uiteindelijk zijn alle mogelijkheden en onmogelijkheden doorgenomen en is toch gekozen voor aanleg van een fietspad bij het Leerlooierpad. Om tegemoet te komen aan de zorgpunten van omwonenden wordt extra geld uitgetrokken om het fietspad op een goede manier in te passen in de omgeving. Dit fietspad komt in het hart van de sportpark uit. In de groenstrook tussen de woningen aan het Leerlooierpad en het schelpenpad wordt het fietspad aangelegd. Welkom in het Informatiepunt Elke vrijdagmiddag is een lid van het projectteam Schiedam in Beweging aanwezig in de voormalige brandweerkazerne aan de Brederoweg. Tussen en uur kan men hier informatie krijgen over de verschillende ontwikkelingen van het (sport)park, dat op het tunneldak van de A4 gestalte krijgt. In het informatiepunt hangen sfeerbeelden van het sportpark en er ligt een grote tekening waarop de fiets- en wandelpaden staan aangegeven. Vragen die niet beantwoord kunnen worden, noteren we zodat we later via of telefoon hierop terug kunnen komen. Kom eens langs op vrijdagmiddag, tot dan! > Toekomstige situatie Leerlooierpad.

4 Overleg met omwonenden De route van de fietspaden is tot stand gekomen na intensief overleg in het college en met de Klankbordgroep Omwonenden Park A4, omwonenden en toekomstige gebruikers van het sportpark. Een groep omwonenden heeft een alternatieve fietsontsluiting gepresenteerd. Daarop zijn het alternatieve plan en het gemeentelijk plan naast elkaar gelegd en goed bestudeerd. Uiteindelijk is een besluit genomen. Elders in deze nieuwsbrief staan de fietsroutes afgebeeld. > De bouw van het sportverzamelgebouw vordert gestaag. Momenteel is de staalconstructie geplaatst en worden de constructieve binnenwanden geplaatst. Binnenkort start de aannemer met het aanbrengen van de overige verdiepingsvloeren en het stalen dak van de sporthal. Een bewonersinitiatief, onder leiding van Dan Timmers, vroeg zich af of alle door de gemeente genoemde ontsluitingen van het sportpark nodig zijn. Deze bewoners hebben inmiddels zelf een bureau ingeschakeld om de plannen te laten toetsen. Voor deze bewoners zou het sportpark slechts aan twee kanten (Brederoweg en het recreatiepad nabij de Kasteelweg) moeten worden ontsloten in plaats van de drie ontsluitingen die de gemeente voorstelt, omdat er dan minder fiets- en brommerverkeer door de wijk zelf zou gaan. Behalve de omwonenden hebben ook de toekomstige gebruikers van het sportpark zich geroerd. De sportclubs en ballet- en dansstudio zien graag een sociaal veilige weg vooral voor de vele jonge sporters die op de fiets naar het sportpark komen, dus door de woonwijk. Veilige inpassing Een goede en veilige inpassing van de fietspaden in de wijk is een aandachtspunt dat de gemeente én de omwonenden en sportclubs samen delen. De gesprekken met omwonenden hebben geleid tot een beter voorstel voor een fietspadenstructuur. Door het beschikbaar stellen van extra geld, het aantal ontsluitingen van het sportpark te ver-groten en door het betrekken van omwonenden bij de inpassing van de fietspaden meent de gemeente op zorgvuldige wijze met de zorgpunten van omwonenden om te zijn gegaan. Uitgangspunt daarbij is sociaal veilige routes te creëren voor het langzaam verkeer en het sportpark logisch te ontsluiten om sluipverkeer te voorkomen. Adressen Meer informatie over de verschillende projecten die voortvloeien uit het gemeentelijke programma Schiedam in Beweging kunt u vinden op website Op de gemeentelijke website vindt u o.a. de verslagen en adviezen van de verschillende klankbordgroepen, de (ontwerp-)bestemmingsplannen en de nieuwsbrieven. Voor vragen kunt u contact opnemen per met schiedaminbeweging@schiedam.nl

5 > Een overzicht van het totaal plan met de toegangswegen voor automobilisten en fietsers naar het Park en Sportpark. Bereikbaarheid per auto Voor automobilisten is het sportpark bereikbaar via de Brederoweg. Vanaf de Brederoweg rijdt men langs de voormalige brandweerkazerne onder de trambaan door en via een nieuw aan te leggen 30-km weg naar de parkeerplaatsen van het sportpark. De gemeente zorgt dat er voldoende parkeergelegenheid is en een goede bewegwijzering naar het sportpark komt. Bij de hoofdentree komen onder de luifel parkeervoorzieningen en tevens is er een buiten parkeerterrein. De gemeente Vlaardingen heeft overigens afgezien van de mogelijkheid om de parkeergarage aan Vlaardingse kant te ontsluiten. Parkeervoorzieningen Voor automobilisten zijn bij het sportpark in totaal 305 parkeerplaatsen beschikbaar. Onder de luifel zijn 142 parkeerplaatsen, de 42 parkeerplaatsen bij de tennisvereniging blijven gehandhaafd en aan weerszijden van de weg komen 121 parkeervakken op maaiveldniveau. Vragen bouw Sportpark Heeft u opmerkingen over de werkzaamheden tijdens de bouw van het sportpark? Dan kunt u terecht bij bouwer Van Kessel Sport en Cultuurtechniek via sportparka4@kessel.nl Heeft u opmerkingen over de werkzaamheden aan het sportverzamelgebouw? Dan kunt u terecht bij de uitvoerder via sportverzamelgebouwa4@duravermeer.nl Rijkswaterstaat Met de opening van de A4 tussen Schiedam en Delft heeft Rijkswaterstaat het informatiecentrum aan de Woudweg gesloten. Voor werkzaamheden aan de weg kunt u voor meer informatie kijken op de website: De landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat is bereikbaar via (gratis). > Parkeervoorzieningen onder de luifel en een parkeerterrein buiten zorgen ervoor dat bezoekers vlakbij de hoofdentree kunnen parkeren. Colofon De nieuwsbrief Schiedam in beweging informeert u over de ontwikkelingen omtrent Park A4 op het tunneldak van rijksweg A4 en de plannen op het gebied van sport, wonen en groen voor de locaties die daardoor vrijvallen in de rest van de stad. Redactie: Projectteam Schiedam in beweging Opmaak: Breejen Creatieve Communicatie Aan deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.

Nota van zienswijzen. Omgevingsvergunning, fase 2 Sportverzamelgebouw en sportluifel Park A4

Nota van zienswijzen. Omgevingsvergunning, fase 2 Sportverzamelgebouw en sportluifel Park A4 gemeente Schiedam domein Stedelijke Ontwikkeling Team Ruimtelijke Ontwikkeling & Beleid Postbus 1501 3100 EA Schiedam Stadskantoor Stadserf 1 3112 DZ Schiedam T 14 010 W www.schiedam.nl Nota van zienswijzen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schiedam in beweging

Nieuwsbrief Schiedam in beweging Nieuwsbrief Schiedam in beweging Nummer 18 - maart 2015 Tipje van de sluier Het Park A4 tekent zich langzaam maar zeker af. De contouren liggen er al. Aannemingscombinatie A4all heeft de werkzaamheden

Nadere informatie

Quick scan parkeergarage centrum Noord. Werknummer bbn : 5117 Datum : 3 april 2006

Quick scan parkeergarage centrum Noord. Werknummer bbn : 5117 Datum : 3 april 2006 Quick scan parkeergarage centrum Noord Werknummer bbn : 5117 Datum : 3 april 2006 Rapportnummer : 001 Tekstgedeelte : 32 pagina s Versie : 005 Aantal bijlagen : 6 Status : definitief Bestandsnaam : Rapport005b

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schiedam in beweging

Nieuwsbrief Schiedam in beweging Nieuwsbrief Schiedam in beweging Nummer 15 - juli 2014 Voortgangsrapportage geeft stand van zaken Voor het nieuwe college en de gemeenteraad is een uitgebreide voortgangsrapportage van Schiedam in Beweging

Nadere informatie

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Nieuwsbrief november 205 Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de stand van zaken rondom de verbetering van het kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat.

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Reactienota. Voorontwerp-bestemmingsplan Park A4. Gemeentelijke reactie op opmerkingen uit het bestuurlijk vooroverleg.

Reactienota. Voorontwerp-bestemmingsplan Park A4. Gemeentelijke reactie op opmerkingen uit het bestuurlijk vooroverleg. gemeente Schiedam domein Stedelijke Ontwikkeling Team Ruimtelijke Ontwikkeling & Beleid Postbus 1501 3100 EA Schiedam Stadskantoor Stadserf 1 3112 DZ Schiedam T 14 010 W www.schiedam.nl Reactienota Voorontwerp-bestemmingsplan

Nadere informatie

Kom kijken hoe wij het maken 24 mei 2014 van 10-16 uur

Kom kijken hoe wij het maken 24 mei 2014 van 10-16 uur UITNODIGING DAG VAN DE BOUW OP ZATERDAG 24 MEI WILT U MEER INFORMATIE? KIJK OP WWW.DAGVANDEBOUW.NL APRIL 2014 Kom kijken hoe wij het maken 24 mei 2014 van 10-16 uur Op zaterdag 24 mei is het weer zover,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schiedam in beweging

Nieuwsbrief Schiedam in beweging Nieuwsbrief Schiedam in beweging Nummer 14 - maart 2014 Stadsregio vraagt Schiedam om nadere onderbouwing komst Decathlon De komst van sportartikelenwinkel Decathlon naar Schiedam past in de visie van

Nadere informatie

Stichting Natuurlijk!Vleuterweide

Stichting Natuurlijk!Vleuterweide Stichting Natuurlijk!Vleuterweide Alternatieven busbaan Vleuterweide Visie achter hoofdontsluiting Leidsche Rijn Datum: 8 juli 2014 Godfried de Graaff www.natuurlijkvleuterweide.nl Agenda Functioneren

Nadere informatie

WAAROM SPORTPARK WILLEM-ALEXANDER HET BESTE GEBOUW VAN HET JAAR IS Ambitiekaart park en sportpark Willem-Alexander

WAAROM SPORTPARK WILLEM-ALEXANDER HET BESTE GEBOUW VAN HET JAAR IS Ambitiekaart park en sportpark Willem-Alexander WAAROM SPORTPARK WILLEM-ALEXANDER HET BESTE GEBOUW VAN HET JAAR IS Ambitiekaart park en sportpark Willem-Alexander opdrachtgevers verenigingen In Schiedam heeft een uniek bouwwerk gestalte gekregen: bovenop

Nadere informatie

Bijlage : Uiteenzetting varianten. Variant 1

Bijlage : Uiteenzetting varianten. Variant 1 Bijlage : Uiteenzetting varianten Variant 1 Deze variant is getekend met in achtneming van het uitgangspunt dat er met zo min mogelijk aanpassingen aan het sportcomplex een verbindingsweg en een zesde

Nadere informatie

1. Aanleiding NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE

1. Aanleiding NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE 1. Aanleiding Op 31 maart 2016 heeft de gemeenteraad op basis van de herziening van het Mobiliteitsplan besloten om een nadere studie te doen naar de positie van

Nadere informatie

Informatiebrief Soesterberg-Noord

Informatiebrief Soesterberg-Noord 18 juni 2015 Informatiebrief Soesterberg-Noord [naam] [straat] [huisnr][toev] [Postcode] [Plaats] Beste bewoners en ondernemers in Soesterberg-Noord, Er gebeurt veel in uw woon- en werkomgeving. 9 juni

Nadere informatie

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Woning en straat: veilig, stil en aangenaam Bij woningen geluid beperkt tot af en toe een auto. Stroomwegen (50 km/uur

Nadere informatie

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg Waarom zijn er plannen voor een tunnel voor alle verkeer bij de spoorwegovergang Paterswoldseweg? Wat zijn deze plannen? En wat voor gevolgen heeft dit voor uw buurt?

Nadere informatie

Raadsvoorstel over de ontsluiting van de parkeergelegenheid aan Vlaardingse zijde van het sportpark A4 via de Eksterlaan.

Raadsvoorstel over de ontsluiting van de parkeergelegenheid aan Vlaardingse zijde van het sportpark A4 via de Eksterlaan. EMBARGO TOT WOENSDAGOCHTEND 7 OKTOBER 9.00 UUR RAADSVOORSTEL Registr.nr. : 1170717 R.nr. : 40.1 Datum besluit B&W : 6 oktober 2015 Portefeuillehouder : R. van Harten Raadsvoorstel over de ontsluiting van

Nadere informatie

Fietsroute Apeldoorn - Deventer

Fietsroute Apeldoorn - Deventer Fietsroute Apeldoorn - Deventer Het proces Tijdens de inloopavonden op 19 en 20 januari zijn eerste ideeën in schetsontwerpen getoond. Naar aanleiding van reacties uit de Zonnewende is het verbeteren van

Nadere informatie

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen Vraag 1a Welke plek in Theresia en Spoorzone vindt u voor de fietser qua verkeer het gevaarlijkst. Kunt u ook aangeven waarom? Vraag 1b

Nadere informatie

Rapport. Rapport betreffende een klacht over Rijkswaterstaat, vallend onder de minister van Infrastructuur en Milieu uit Den Haag.

Rapport. Rapport betreffende een klacht over Rijkswaterstaat, vallend onder de minister van Infrastructuur en Milieu uit Den Haag. Rapport Rapport betreffende een klacht over Rijkswaterstaat, vallend onder de minister van Infrastructuur en Milieu uit Den Haag. Datum: 10 september 2011 Rapportnummer: 2011/271 2 Klacht Verzoekster klaagt

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schiedam in beweging

Nieuwsbrief Schiedam in beweging Nieuwsbrief Schiedam in beweging Nummer 16 - november 2014 In november duidelijkheid van provincie Zuid-Holland Imago van Schiedam krijgt impuls door komst van Decathlonwinkel In november is er duidelijkheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schiedam in beweging. Schiedam gaat hard aan de slag om alles voor het competitieseizoen 2016/2017 gereed te hebben.

Nieuwsbrief Schiedam in beweging. Schiedam gaat hard aan de slag om alles voor het competitieseizoen 2016/2017 gereed te hebben. Nieuwsbrief Schiedam in beweging Nummer 19 - september 2015 Schiedam tekent vier contracten We gaan van start! De werkzaamheden aan het Park en Sportpark A4 gaan van start! De gemeenteraad gaf op 27 mei

Nadere informatie

Halte Grubbenvorst/Greenpark Venlo locatieonderzoek

Halte Grubbenvorst/Greenpark Venlo locatieonderzoek Halte Grubbenvorst/Greenpark Venlo locatieonderzoek Dorpsraad, 7 april 2015 inhoudsopgave 1. Eisen en wensen halte 2. Locaties 1. Californische weg 2. Burgemeester van Kempenstraat 3. Sportpark 3. Vragen

Nadere informatie

Nieuwsbrief FlorijnAs

Nieuwsbrief FlorijnAs Werk aan de stad in september/oktober Ook deze maand werken we hard aan het zuidelijke deel van de Overcingeltunnel en het de Europaweg Zuid. STATIONSGEBIED Paviljoens station krijgen steeds meer vorm

Nadere informatie

Uitvoeringsplan reconstructie Moleneind. Datum: 16 januari 2013

Uitvoeringsplan reconstructie Moleneind. Datum: 16 januari 2013 Uitvoeringsplan reconstructie Moleneind Datum: 16 januari 2013 Inleiding Dit is het uitvoeringsplan voor de reconstructie van het Moleneind te Drachten. Dit plan is bedoeld om inzicht te geven in de wijze

Nadere informatie

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 (en vice versa) Huidige situatie: Fietsers moeten afstappen en met de trap (½ minuut tijdverlies, risico van vallen, zwaar met de trap met e-bike). Of fietsers moeten

Nadere informatie

Notitie Bereikbaarheid en ontsluiting van de Hoogenhof in Malden

Notitie Bereikbaarheid en ontsluiting van de Hoogenhof in Malden Wijkplatform Hoogenhof Malden, gemeente Heumen Notitie Bereikbaarheid en ontsluiting van de Hoogenhof in Malden Waarom deze notitie De ontsluiting en bereikbaarheid van nagenoeg alle panden in de Hoogenhof

Nadere informatie

Bijlage A: Variantenbeschrijving

Bijlage A: Variantenbeschrijving Bijlage A: Variantenbeschrijving 1 Variant A: Brug huidige locatie Figuur 1: Variant A Figuur 2: Ontwerptekening In deze variant wordt de nieuwe Steekterbrug op de bestaande locatie gerealiseerd (zie figuur

Nadere informatie

Verslag van inspraak

Verslag van inspraak Verslag van inspraak Project : Herinrichting Koedijk Lochem Aanleiding : Opstellen schetsontwerp Datum: 1 juli 2016 2 Inleiding Op 8 juni 2016 werd een inloopavond gehouden waarop werd gepresenteerd dat

Nadere informatie

Informatiebulletin verkeersveiligheid Brede School Spoorzone Noord

Informatiebulletin verkeersveiligheid Brede School Spoorzone Noord Informatiebulletin verkeersveiligheid Brede School Spoorzone Noord Inleiding Op 27 februari 2012 werd het bouwplan voor de nieuwe brede school Spoorzone Noord aan ouders, omwonenden en belangstellenden

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst 15 juli vergroenen Ver Huellweg

Verslag bijeenkomst 15 juli vergroenen Ver Huellweg Verslag bijeenkomst 15 juli vergroenen Ver Huellweg Algemeen Bewoners constateren dat het niet zozeer gaat om het aantal vierkante meters groen dat kan worden gerealiseerd. Die liggen namelijk dicht bij

Nadere informatie

Alternatief ontwerp inrichtingsplan Sportterrein IJburg - Diemerpark. door Vereniging Vrienden van het Diemerpark

Alternatief ontwerp inrichtingsplan Sportterrein IJburg - Diemerpark. door Vereniging Vrienden van het Diemerpark Alternatief ontwerp inrichtingsplan Sportterrein IJburg - Diemerpark door Vereniging Vrienden van het Diemerpark 02-09-2014 2 n.a.v. Voorlopig inrichtingsplan sportpark IJburg e.o. Alternatief ontwerp

Nadere informatie

1. De kruising van de diverse fietspaden met de Haak om Leeuwarden is vastgelegd binnen het ontwerp van de Haak.

1. De kruising van de diverse fietspaden met de Haak om Leeuwarden is vastgelegd binnen het ontwerp van de Haak. BIJLAGE 1 Het Fietsnetwerk Bij de vormgeving en kenmerken van dit netwerk is onderscheid gemaakt naar de functie ervan en het gebruik. Het fietsennetwerk bestaat uit hoofdfietsroutes, secundaire fietsroutes

Nadere informatie

Situatie 1. Binnenkomst via rotonde noordzijde van Eefde De rotonde is snelheidsbeperkend. De afslag naar Eefde is merkbaar door van asfalt naar stenen te gaan; de markering 50 km en het bord bebouwde

Nadere informatie

Samenvatting bevindingen Valkenburgerstraat. Overleg bewoners Valkenburgerstraat 1 juni 2017

Samenvatting bevindingen Valkenburgerstraat. Overleg bewoners Valkenburgerstraat 1 juni 2017 Samenvatting bevindingen Valkenburgerstraat Overleg bewoners Valkenburgerstraat 1 juni 2017 1 Ochtendspits in zuidelijke richting, avondspits in noordelijke richting; aanzienlijk meer verkeer in zuidelijke

Nadere informatie

Aanleiding. N237 Utrecht-Amersfoort. Einde aan voorbereiding. speciale uitgave augustus 2011

Aanleiding. N237 Utrecht-Amersfoort. Einde aan voorbereiding. speciale uitgave augustus 2011 speciale uitgave augustus 2011 N237 Utrecht-Amersfoort Vanaf begin september werkt aannemersbedrijf Mourik-Groot Ammers aan de reconstructie van de N237, het gedeelte tussen de Berekuil en de Universiteitsweg.

Nadere informatie

Samenvatting Bijlage bij schriftelijke vragen PvdA/GroenLinks Fietsroutes via centrum van Rotterdam Aanbevelingen ter verbetering van

Samenvatting Bijlage bij schriftelijke vragen PvdA/GroenLinks Fietsroutes via centrum van Rotterdam Aanbevelingen ter verbetering van Samenvatting Bijlage bij schriftelijke vragen PvdA/GroenLinks Fietsroutes via centrum van Rotterdam Aanbevelingen ter verbetering van fietsverbindingen door het centrum van Rotterdam Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Werkzaamheden omgeving viaduct Hoofdstraat, inclusief weekendafsluiting

Werkzaamheden omgeving viaduct Hoofdstraat, inclusief weekendafsluiting Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-0949-RBO

Nadere informatie

Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016

Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016 Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016 1. Aanleiding De gemeenteraad van Heerenveen heeft op 30 november 2015 ingestemd met de vestiging van een azc voor 600 toekomstige bewoners

Nadere informatie

A13/A16 ROTTERDAM. Toelichting Deelgebied West. Februari 2015

A13/A16 ROTTERDAM. Toelichting Deelgebied West. Februari 2015 A13/A16 ROTTERDAM Toelichting Deelgebied West Februari 2015 TOELICHTING DEELGEBIED WEST Het gebied Het deelgebied West ligt binnen de gemeente Rotterdam. De A13/A16 sluit door middel van een (hoog) dijklichaam

Nadere informatie

Adviesnota. Verkeerscirculatieplan Columbiz Park

Adviesnota. Verkeerscirculatieplan Columbiz Park Adviesnota Verkeerscirculatieplan Columbiz Park Datum: 7 april 2016 Versie: 3 Status: Definitief Revisie: Afdeling(en): Team(s): i.o.m.: Steller: Afdelingsmanager: Projectleider: Wethouder: Vastgoed en

Nadere informatie

Oplossen parkeerprobleem sportpark IJburg. maandag 26 augustus

Oplossen parkeerprobleem sportpark IJburg. maandag 26 augustus Oplossen parkeerprobleem sportpark IJburg maandag 26 augustus Programma Opening / terugblik op afgelopen periode De criteria en de manier van toetsen Overzicht ingediende ideeën Conclusies toetsing De

Nadere informatie

Varianten voor de ontsluiting van uitvaartfacilteit in Dukenburg. Inleiding

Varianten voor de ontsluiting van uitvaartfacilteit in Dukenburg. Inleiding Varianten voor de ontsluiting van uitvaartfacilteit in Dukenburg Inleiding Tijdens de informatieavond van dit bestemmingsplan zijn vragen gesteld over de voorgestelde ontsluiting aan de Staddijk. Het was

Nadere informatie

Onderzoek naar de mogelijkheden van een fietspad langs de Halvezolenlijn West van Raamsdonk tot station Lage Zwaluwe.

Onderzoek naar de mogelijkheden van een fietspad langs de Halvezolenlijn West van Raamsdonk tot station Lage Zwaluwe. Onderzoek naar de mogelijkheden van een fietspad langs de Halvezolenlijn West van Raamsdonk tot station Lage Zwaluwe. Dit onderzoek wordt in etappes omschreven. Deel 1 Raamsdonk>Raamsdonksveer Hier stond

Nadere informatie

Samenvatting van de verzamelde en gebundelde reacties op de plannen om de bereikbaarheid van Wageningen te verbeteren

Samenvatting van de verzamelde en gebundelde reacties op de plannen om de bereikbaarheid van Wageningen te verbeteren Samenvatting van de verzamelde en gebundelde reacties op de plannen om de bereikbaarheid van Wageningen te verbeteren Deelproject 1: Mansholtlaan verbreden naar 2 rijstroken per richting Toelichting op

Nadere informatie

Actualisering parkeerbeleid Grave

Actualisering parkeerbeleid Grave Actualisering parkeerbeleid Grave Beeld plaatsen ter grootte van dit kader Informatieavond 23 maart 2017 2 Agenda Toelichting op proces Ambitie Toelichting op voorgestelde wijzigingen in parkeerbeleid

Nadere informatie

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Woning en straat: veilig, stil en aangenaam Geluid beperkt tot af en toe een auto. Stroom van auto s met 50 km/uur of meer

Nadere informatie

Verkeersintensiteiten, verkeersveiligheid en Oosterdalfsersteeg

Verkeersintensiteiten, verkeersveiligheid en Oosterdalfsersteeg Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

SCHETSONTWERP KOOG VAN DE TOEKOMST

SCHETSONTWERP KOOG VAN DE TOEKOMST SCHETSONTWERP KOOG VAN DE TOEKOMST ONTWERPIDEEËN VOOR DE KOOG IN UITGEEST JANUARI 2019 Reconstructie De Koog Uitgeest Overzicht 2 Pagina Titel 7 Links INHOUDSOPGAVE Schetsontwerp 4 Ontwerpthema s 6 Groene

Nadere informatie

Samenvatting informatie inloopavond Stadswerven Zuid 25 juni 2012

Samenvatting informatie inloopavond Stadswerven Zuid 25 juni 2012 Postadres: Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Projectmanagement Spuiboulevard 300 DORDRECHT www.dordrecht.nl Contactpersoon R. Domenie T 078-7704293 E rhcm.domenie@dordrecht.nl Datum 25 juni 2012 Ons kenmerk

Nadere informatie

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK /

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK / Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1034-RBO

Nadere informatie

Dit proces heeft in nauwe samenwerking met een begeleidingscommissie van de bewonersgroepen plaatsgevonden.

Dit proces heeft in nauwe samenwerking met een begeleidingscommissie van de bewonersgroepen plaatsgevonden. Onderzoeksnotitie datum 11 april 2016 betreft Bevindingen verkeersonderzoek Sportpark A4 in opdracht van De samenwerkende bewonersgroepen Woudhoek Schiedam kenmerk 71490 opgesteld door Peter Veenbrink

Nadere informatie

Vervolg platform bewoners Aanpak Ring Zuid Projectbureau Aanpak Ring Zuid te Groningen 16 april 2012, 20.00 22.00 uur

Vervolg platform bewoners Aanpak Ring Zuid Projectbureau Aanpak Ring Zuid te Groningen 16 april 2012, 20.00 22.00 uur Verslag Overleg: Locatie: Datum: Vervolg platform bewoners Aanpak Ring Zuid Projectbureau Aanpak Ring Zuid te Groningen 16 april 2012, 20.00 22.00 uur Aanwezig Bewonersplatform: Mw. Welp, dhr. Dijkhuis,

Nadere informatie

BIJEENKOMST ONTWERP KERKLAAN - 19 JUNI 2017

BIJEENKOMST ONTWERP KERKLAAN - 19 JUNI 2017 BIJEENKOMST ONTWERP KERKLAAN - 19 JUNI 2017 Focus voor 2016 VIJVERHOF, CAPELLE AAN DEN IJSSEL GREX PRESENTATIE 2 1. Inleiding Yücel Özmen, programmamanager bij de gemeente Capelle aan den IJssel, heet

Nadere informatie

Bijlage 2 - Notitie verkeer quickscan locatieonderzoek onderwijshuisvesting

Bijlage 2 - Notitie verkeer quickscan locatieonderzoek onderwijshuisvesting Bijlage 2 - Notitie verkeer quickscan locatieonderzoek onderwijshuisvesting Mark van der Leest 15 oktober 2015 De gemeenteraad heeft op 2 juli 2015 het college opgedragen om een vergelijkend onderzoek

Nadere informatie

Verslag workshop Fietsroute plus Groningen - Haren

Verslag workshop Fietsroute plus Groningen - Haren Verslag workshop Fietsroute plus Groningen - Haren Onderwerp Datum Locatie Aanwezigen Workshop Fietsroute plus Groningen - Haren. Dinsdag 7 juni 2016, 19:00 uur 21:00 uur. BSV Helpman-Oost, Groensteinlaan

Nadere informatie

Mobiliteitsplan Drechtsteden >

Mobiliteitsplan Drechtsteden > De zeven Drechtsteden (Alblasserdam, Dordrecht, s-gravendeel, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht) brengen twee nota s in de inspraak. Deze beschrijven hun visie op bereikbaarheid

Nadere informatie

Aanleiding. Presentatie doortrekken Haarsweg. Communicatietraject. Onderdelen van het onderzoek. Ondernemersvereniging Ommen

Aanleiding. Presentatie doortrekken Haarsweg. Communicatietraject. Onderdelen van het onderzoek. Ondernemersvereniging Ommen Presentatie doortrekken Haarsweg Donderdag 10 april 2014 Aanleiding Raadscommissie van 6 juni 2013 behandeling verkeersonderzoek De Strangen en de rotonde Schurinkstraat- Chevalleraustraat Over de Haarsweg

Nadere informatie

Jan Jaap van Dijke en Aart van Bree zijn de projectleiders N237. Jan Jaap van Dijke is verantwoordelijk

Jan Jaap van Dijke en Aart van Bree zijn de projectleiders N237. Jan Jaap van Dijke is verantwoordelijk Aanleiding De N237 tussen Utrecht en Amersfoort is een oude rijksweg. Na de aanleg van de A28 in 1986, verplaatste het verkeer zich van de N237 naar de A28. In de loop van de tijd is het op de A28 zo druk

Nadere informatie

Resultaten Fietsen met Inwoners Woensdagavond 12 april, IJsselstein Noord

Resultaten Fietsen met Inwoners Woensdagavond 12 april, IJsselstein Noord Resultaten Fietsen met Inwoners Woensdagavond 12 april, IJsselstein Noord Met een grote groep inwoners zijn we op een regenachtige woensdagavond 12 april door de wijk IJsselstein Noord gaan fietsen. Mede

Nadere informatie

Doel van vanavond. 1. Presenteren voorkeursroute en bijbehorende ontwerpen. 2. Uw feedback ophalen t.a.v. ontwerpen. 3. Doorkijk vervolgproces

Doel van vanavond. 1. Presenteren voorkeursroute en bijbehorende ontwerpen. 2. Uw feedback ophalen t.a.v. ontwerpen. 3. Doorkijk vervolgproces 1 2 Doel van vanavond 1. Presenteren voorkeursroute en bijbehorende ontwerpen 2. Uw feedback ophalen t.a.v. ontwerpen 3. Doorkijk vervolgproces 30 mei 2016 (Sporthal Zielhorst) Na zomer 2016 (bestuurlijke

Nadere informatie

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Schetsontwerp Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Presentatie definitief schetsontwerp - 19 maart 2015 INHOUD 1. GEFORMULEERDE KNELPUNTEN EN OPGAVEN - doorstroming van het verkeer - organisatie

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst HOV Aangepaste Nota Voorkeursmaatregelen

Informatiebijeenkomst HOV Aangepaste Nota Voorkeursmaatregelen Informatiebijeenkomst HOV Aangepaste Nota Voorkeursmaatregelen 6 november 2017 Programma 19.00 uur Welkom & programma Jan Kreuger 19.05 uur Wethouder Klaas Jan van der Bent 19.15 uur 2015 tot nu - proces

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2012

Nieuwsbrief november 2012 25 november 2012 Actiegroep Unaniem Woudhoek auw2010@live.nl Munterstraat 11 3123 PN Schiedam Postbus 4155 3102 GD Schiedam Inhoud Voorpagina Een dooie mus met betonnen vleugels Henk Frigge - Voorzitter

Nadere informatie

Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt

Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt 1) Openbaar vervoer 2) Park en Ride Signalisatie 3) Doorgaand verkeer 4) Binnen de grote ring 5) Sluipverkeer 6) Alternatieve vervoersmiddelen De Situatie

Nadere informatie

19DEC 20B. HOV in 't Gooi. Bijlage bij TWINH Projectomschrijving - december 2013 INGEKOMEN. Impressie van het ontwerp/resultaten consultatie:

19DEC 20B. HOV in 't Gooi. Bijlage bij TWINH Projectomschrijving - december 2013 INGEKOMEN. Impressie van het ontwerp/resultaten consultatie: Bijlage bij TWINH Projectomschrijving - december 2013 INGEKOMEN 19DEC 20B HOV in 't Gooi Impressie van het ontwerp/resultaten consultatie: 1. Huizen 2. Blaricum 3. Eemnes/Laren 4. Hilversum Zie vvww.hovinhetgooi.nl

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst. Verlengde Schrans

Informatiebijeenkomst. Verlengde Schrans Informatiebijeenkomst Verlengde Schrans 19 januari 2016 Welkom Voorstellen Kees Bunschoten (projectleider) Hein Waterlander (verkeer) Douwe Wiebe Beek (ontwerper) Wieger Postma (stedenbouw) Bart v.d. Scheer

Nadere informatie

Onderzoek naar de fietsersvriendelijkheid van het gebied De Zeeland

Onderzoek naar de fietsersvriendelijkheid van het gebied De Zeeland secretariaat: Ravelstraat 66, 4614 XE ergen op Zoom telefoon: 0164 244466 email: bergenopzoom@fietsersbond.nl website: http://bergenopzoom.fietsersbond.nl Onderzoek naar de fietsersvriendelijkheid van

Nadere informatie

Nota van zienswijzen. Bestemmingsplan Park A4. Gemeentelijke reactie op zienswijzen

Nota van zienswijzen. Bestemmingsplan Park A4. Gemeentelijke reactie op zienswijzen gemeente Schiedam domein Stedelijke Ontwikkeling Team Ruimtelijke Ontwikkeling & Beleid Postbus 1501 3100 EA Schiedam Stadskantoor Stadserf 1 3112 DZ Schiedam T 14 010 W www.schiedam.nl Nota van zienswijzen

Nadere informatie

A9: Gaasperdammerpad & Gaasperparkpadroute

A9: Gaasperdammerpad & Gaasperparkpadroute nu of nooit 16 april 2014 W.G. Plein 84, 1054 RC Amsterdam 020-6128445 www.fietsersbondamsterdam.nl A9: Gaasperdammerpad & Gaasperparkpadroute Door aanpassingen aan de A9 zijn er in Zuidoost vooral in

Nadere informatie

Afrit 38 Maatregel 1.1

Afrit 38 Maatregel 1.1 Afrit 38 Maatregel 1.1 Maatregel 1.1 Uitwerking De gemeente Overbetuwe heeft een ontwerp voor de nieuwe situatie uitgewerkt. Na afstemming heeft Rijkswaterstaat dit ontwerp goedgekeurd. De realisatie vindt

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders

Burgemeester en wethouders Burgemeester en wethouders Raadsvoorstel voor behandeling in oordeelvormende/besluitvormende vergadering Datum vergadering 30-4-2015 Zaaknummer : Onderwerp Kredietaanvraag tijdelijke P&R en verplaatsen

Nadere informatie

Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt)

Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt) Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt) Inhoud 1. Korte terugblik 2. Resultaten participatiewebsite 3. Algemene thema s 4. Gebiedsspecifieke

Nadere informatie

Hebben de gewijzigde plannen voor het knooppunt bij Varsen gevolgen voor de verkeersvisie?

Hebben de gewijzigde plannen voor het knooppunt bij Varsen gevolgen voor de verkeersvisie? Badhuiswal 3 8011 VZ Zwolle tel. 038 4225780 memo Aan : Geïnteresseerden Verkeersvisie Ommen 2030 C.c. : - Van : Mobycon Betreft : Verslag 2 e bewonersavond verkeersvisie Ommen 2030 Datum : 14 maart 2016

Nadere informatie

11-14 september Drachtsterweg en Drachtsterbrug afgesloten

11-14 september Drachtsterweg en Drachtsterbrug afgesloten drachtsterweg en omgeving DEZE NIEUWSBRIEF INFORMEERT U OVER DE ACTUELE ONTWIKKELINGEN VAN HET PROJECT. aug/sept 2015 WILT U MEER INFORMATIE? KIJK OP: WWW.VRIJ-BAAN.NL OF VIA TEL. 058 284 40 40 11-14 september

Nadere informatie

Schiedam in Beweging Op weg naar uitvoering

Schiedam in Beweging Op weg naar uitvoering Schiedam in Beweging Op weg naar uitvoering Fase 1 groen sport wonen 29 april 15 redactie: gemeente Schiedam, Schiedam in Beweging opmaak: BGSV bureau voor Stedebouw 29 april 2015 kaft: impressie sportpark

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF ONTWIKKELING

NIEUWSBRIEF ONTWIKKELING NIEUWSBRIEF ONTWIKKELING 2016 JOHANNAPOLDER DE GROENE LOPER KOP VAN DE HAVEN BESTE BEWONER, GEINTERESSEERDE, Het Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde is gestart met een kwaliteitsimpuls van de Johannapolder,

Nadere informatie

Bijeenkomsten. Er is een aantal themabijeenkomsten gehouden waarover we u graag berichten:

Bijeenkomsten. Er is een aantal themabijeenkomsten gehouden waarover we u graag berichten: 3 e jaargang nr 2 - juli 2017 Voor het tracé van de Uithoornlijn is de voorkeursvariant eind 2016 vastgesteld. Nu wordt gewerkt aan de verdere uitwerking van de plannen. Er is inmiddels een aantal bijeenkomsten

Nadere informatie

Fietsroute Beatrixpark

Fietsroute Beatrixpark Fietsroute Beatrixpark 23 juli 2013 Afdeling Amsterdam Geachte raadsleden, Op 13 maart 2013 nam uw raad unaniem een motie aan om een fietsroute door het Beatrixpark te maken die aansluit op het bestaande

Nadere informatie

Sportpanel Sportservice Overijssel

Sportpanel Sportservice Overijssel Sportpanel Sportservice Overijssel Hoe beweegvriendelijk is uw wijk? Een beweegvriendelijke wijk is een wijk die de bewoners faciliteert, stimuleert en uitdaagt om te spelen, te bewegen en te sporten.

Nadere informatie

Uitvoering werk s-gravenweg- Burgemeester Oudlaan januari-december 2016

Uitvoering werk s-gravenweg- Burgemeester Oudlaan januari-december 2016 Informatieavond 8-12-2015 Uitvoering werk s-gravenweg- Burgemeester Oudlaan januari-december 2016 Programma van de avond Korte uitleg over het project tot nu toe: Onderhoudswerk Inrichting groenstroken

Nadere informatie

Verkeersbesluit aanpassingen verlengde Clusiuslaan en Gooimeerlaan (tunnel Poelgeest)

Verkeersbesluit aanpassingen verlengde Clusiuslaan en Gooimeerlaan (tunnel Poelgeest) B&W-nr.: 06.0342 d.d. 14-03-2006 Onderwerp Verkeersbesluit aanpassingen verlengde Clusiuslaan en Gooimeerlaan (tunnel Poelgeest) BESLUITEN Behoudens advies van de commissie VOCS 1. in te stemmen met het

Nadere informatie

Oostvaardersdijk. Bewonersavond 24 januari 2019

Oostvaardersdijk. Bewonersavond 24 januari 2019 Bewonersavond 24 januari 2019 Algemeen Welkom en voorstellen - Bart Kastermans, Civiel technisch projectleider - Gabriela Hernandez, Stedenbouwkundig ontwerper - Freek Kroese, Projectsecretaris - Reinoud

Nadere informatie

Tweede Klankbordgroep Wagenaarkade, Utrecht 13 oktober 2016

Tweede Klankbordgroep Wagenaarkade, Utrecht 13 oktober 2016 Tweede Klankbordgroep Wagenaarkade, Utrecht 13 oktober 2016 1e Werkgroep: Terugblik en vervolg 2e Werkgroep: Thema s 1. Spelen en sport 2. Verkeer en parkeren 3. Groen 4. Verblijf 5. Honden 6. Bruggetje

Nadere informatie

Bewegwijzering De Tempel

Bewegwijzering De Tempel Bewegwijzering De Tempel Inhoudsopgave Inleiding 02 03 04 05 06 07 08 09 10 Inleiding Bestemmingen Aanrijroutes fase 1 Aanrijroutes fase 2 Routes de Tempel fase 1 Routes de Tempel fase 2 Overzicht borden

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst reconstructie Leenderweg / John F. Kennedylaan

Informatiebijeenkomst reconstructie Leenderweg / John F. Kennedylaan Informatiebijeenkomst reconstructie Leenderweg / John F. Kennedylaan op 10 april van 19.30 tot 21.15 uur in de zaal Maenen te Valkenswaard Aanwezig: Wethouder M. Wijnen A. De Vries (projectleider gemeente)

Nadere informatie

Ophaalbrug voor fietsers en voetgangers over de Oude Rijn, Katwijk. In opdracht van Gemeente Katwijk

Ophaalbrug voor fietsers en voetgangers over de Oude Rijn, Katwijk. In opdracht van Gemeente Katwijk Ophaalbrug voor fietsers en voetgangers over de Oude Rijn, Katwijk In opdracht van Gemeente Katwijk 1/6 De nieuwe ophaalbrug over de Oude Rijn verbindt de nieuwe woonwijken t Duyfrak (Katwijk) en Nieuw-

Nadere informatie

FAQ Fietspad Helmond-Eindhoven: Nr. Categorie Vraag Antwoord

FAQ Fietspad Helmond-Eindhoven: Nr. Categorie Vraag Antwoord FAQ Fietspad Helmond-Eindhoven: Nr. Categorie Vraag Antwoord De fiets is voor velen het ideale vervoermiddel op kortere afstanden. Op dit moment is er geen directe, snelle en kwalitatief hoogwaardige fietsverbinding

Nadere informatie

Varianten Raadhuisplein. Linksomvariant

Varianten Raadhuisplein. Linksomvariant Varianten Raadhuisplein Uit het onderzoek blijkt dat er meerdere oorzaken bestaan die de verkeersonveiligheid op het Raadhuisplein veroorzaken. Op basis van deze oorzaken zijn elf mogelijke varianten opgesteld

Nadere informatie

Ontwerp van aansluiting op A27 op enkele punten aangepast

Ontwerp van aansluiting op A27 op enkele punten aangepast Augustus 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De

Nadere informatie

Verkeerskundig onderzoek Terrein van Leeuwen, Waddinxveen

Verkeerskundig onderzoek Terrein van Leeuwen, Waddinxveen Veenstede BV Verkeerskundig onderzoek Terrein van Leeuwen, Waddinxveen Datum 5 maart 2009 Kenmerk VSD001/Btp/0002 Eerste versie 18 december 2008 1 Inleiding In het zuidwesten van de wijk Zuidplas in Waddinxveen

Nadere informatie

Nota van beantwoording

Nota van beantwoording Nota van beantwoording Betreft ontwerp verkeers Lammermarkt (herinrichting openbare ruimte). Er is 1 brief met zienswijzen ontvangen. De zienswijze heeft betrekking op de herinrichting van de Lammermarkt

Nadere informatie

Sprong over het IJ. Inpassing zijde Buiksloterweg. Stand van zaken brug Noordhollandsch Kanaal. Snel, gemakkelijk en veilig naar de overkant

Sprong over het IJ. Inpassing zijde Buiksloterweg. Stand van zaken brug Noordhollandsch Kanaal. Snel, gemakkelijk en veilig naar de overkant Sprong over het IJ Snel, gemakkelijk en veilig naar de overkant Stand van zaken brug Noordhollandsch Kanaal Inpassing zijde Buiksloterweg Bewonersbijeenkomst 28 juni 2018 Noord: 100.000 inwoners + 80.000

Nadere informatie

Het plan in het coalitieakkoord

Het plan in het coalitieakkoord Aan College van Burgemeester en Wethouders Postbus 603 1620 AR Hoorn Betreft: alternatief scenario Poort van Hoorn Hoorn, 26 augustus 2014 Geacht college, Tijdens de presentatie van het coalitie is in

Nadere informatie

Herinrichting openbaar domein Meulestede Noord

Herinrichting openbaar domein Meulestede Noord Herinrichting openbaar domein Meulestede Noord werfbijeenkomst 25/10/2016 In Meulestede Noord kan de kwaliteit van het openbaar domein verbeterd worden door een groenere inrichting en nieuwe verbindingen

Nadere informatie

Gespreksverslag Bewonersavond Godfried van Seijstlaan. Utrecht, november 2017

Gespreksverslag Bewonersavond Godfried van Seijstlaan. Utrecht, november 2017 Gespreksverslag Bewonersavond Godfried van Seijstlaan Utrecht, november 2017 1. Aanleiding De gemeente Zeist heeft klachten ontvangen over het te hard rijden in de Godfried van Seijstlaan. Naar aanleiding

Nadere informatie

De Missing Link op de Groene Ring ten zuiden van Antwerpen

De Missing Link op de Groene Ring ten zuiden van Antwerpen Fietsersbond vzw Afdeling Kontich De Missing Link op de Groene Ring ten zuiden van Antwerpen De zuidrand van Antwerpen is een dicht bevolkt gebied. Gelukkig zijn er toch nog enkele groene gebieden. Tussen

Nadere informatie

Verlengde Spoorlaan Drunen

Verlengde Spoorlaan Drunen Verlengde Spoorlaan Drunen Verlengde Spoorlaan Drunen Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat Vrijgegeven voor NRD GOL is een samenwerking tussen provincie Noord-Brabant, de gemeenten Heusden, Waalwijk

Nadere informatie

Verslag van de ter visie legging van het schetsontwerp Lange Tiendweg te Papendrecht.

Verslag van de ter visie legging van het schetsontwerp Lange Tiendweg te Papendrecht. GEMEENTE PAPENDRECHT Verslag van de ter visie legging van het schetsontwerp Lange Tiendweg te Papendrecht. Bijlage 3: Ingekomen zienswijze en gemeentelijke reactie Ingekomen zienswijzen: Gemeentelijke

Nadere informatie

CONCEPT STEDENBOUWKUNDIG ONTWERP

CONCEPT STEDENBOUWKUNDIG ONTWERP CONCEPT STEDENBOUWKUNDIG ONTWERP Tijdens de vorige bewonersavond werden drie modellen gepresenteerd die de basis vormen van het concept stedenbouwkundig ontwerp. Aan de hand van verschillende onderwerpen,

Nadere informatie