Nieuwsbrief Schiedam in beweging

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Schiedam in beweging"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Schiedam in beweging Nummer 18 - maart 2015 Tipje van de sluier Het Park A4 tekent zich langzaam maar zeker af. De contouren liggen er al. Aannemingscombinatie A4all heeft de werkzaamheden aan het casco afgerond. De schetsontwerpen voor de invulling van het Park A4 zijn op een haar na gereed. Klankbordgroepen met betrokkenen, omwonenden en sportverenigingen hebben de plannen al uit en te na bekeken en beoordeeld. Binnenkort kan het concept naar buiten. In deze Nieuwsbrief lichten we alvast een tipje van de sluier op. Landschapsarchitect Judith de Koster en architect Jim de Koning vertellen elders over hun ervaringen met deze opdracht. Behalve impressies van Park A4 staan in deze Nieuwsbrief ook luchtfoto s die zijn gemaakt vanuit een drone! Wilt u meer informatie of eens praten over de plannen van het programma Schiedam in Beweging? Het projectteam is op verschillende manieren bereikbaar. Stuur een naar schiedaminbeweging@schiedam.nl, volg ons op twitter #sdaminbeweging of kom eens vrijblijvend langs op vrijdagmiddag in geriatrisch centrum DrieMaasStede aan de Voorberghlaan 35. Tussen en uur is het projectteam hier aanwezig. Foto gemaakt met een drone laat u van bovenaf zien hoe het casco van Sportpark A4 er op dit moment uit ziet. Zover zijn we al met Park A4! In de verschillende klankbordgroepen denken Schiedammers (en Vlaardingers) mee met het projectteam Schiedam in Beweging over alle plannen. Er is grote betrokkenheid en belangstelling. Zo werd tijdens een vergadering foto s aangeboden voor publicatie in de nieuwsbrief. Prachtige foto s, die vanuit de lucht laten zien hoe ver het casco van Sportpark A4 al is. Particulieren mogen onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van drones. Gelukkig is aan deze voorwaarden voldaan zodat we de foto s nu met u kunnen delen!

2 Dronefoto van de mond van de Ketheltunnel. Kwartiermaker in overleg met sportclubs De opdracht van kwartiermaker Jaap Vos bij het projectteam Schiedam in Beweging is voor hem geslaagd wanneer de nieuwe sportaccommodaties in Park A4 en Harga dadelijk gevuld zijn met activiteiten. Van groot belang is ook dat de clubs hun cultuur terugvinden, zichzelf herkennen op de nieuwe locaties. Want zij zijn de hoofdgebruikers van de accommodaties. Deze visie brengt met zich mee dat de naam van Jaap Vos deze weken volop terugkeert in de agenda s van een aantal Schiedamse sportverenigingen. Als kwartiermaker moet Jaap Vos er voor zorgen dat de plannen die op de tekentafel zijn bedacht, in de praktijk gaan functioneren. Dit betekent volop overleg Jaap Vos met de sportclubs die bij Schiedam in Beweging betrokken zijn, zoals HBSS, Spirit, Asvion, Nexus, Ventura en vv Kethel Spaland. De laatste drie verenigingen gaan een nieuwe accommodatie betrekken op Park A4. Op Harga komt een nieuwe hockeyaccommodatie. Het beheer van de gebouwen komt in handen van een stichting. De verenigingen hebben dan geen huurovereenkomst met de gemeente maar met de stichting. De factuur komt dan van een andere instantie, schetst Jaap Vos de nieuwe situatie. Hij moet er ook voor zorgen dat de sportaccommodaties gevuld worden met zo breed mogelijke activiteiten. Dat kan ook bedrijfsmatig zijn. De stichting moet de sportbeoefening in Schiedam stimuleren en ook op maatschappelijk vlak haar verantwoording nemen. We gaan bijvoorbeeld op zoek naar gebruikers die voorzieningen aanbieden zoals begeleid werken of voor ouderen. Eén ding staat voorop: leegstand van het gebouw is niet de bedoeling. Vos verwijst naar het succesvolle voorbeeld in Amsterdam Nieuw West, waar in één van de moeilijkste wijken van de stad nu een bloeiende (sport)accommodatie in gebruik is door een verscheidenheid aan gebruikers. Scholen maken er optimaal gebruik van maar ook de ouderensport is sindsdien toegenomen. Een aanpak die ook vruchten afwerpt voor de clubs die hun inkomsten zien toenemen. Studenten van de opleiding Urban Design van Lentiz Life College maken als examenopdracht een ontwerp voor een speelwildernis bij Park A4. Zico Lopez (links) en Jim Pappas (midden) vertellen in het Glazen Huis van Popup TV over de opdracht. Eind juni moet er een plan van aanpak liggen.

3 Stedenbouwkundige Judith de Koster: Park A4 wordt derde groene long voor Schiedam De plannen voor het Park A4 naderen hun voltooiing. Binnenkort ligt er een ontwerp voor de invulling van het tunneldak met sport en recreatie. Stedenbouwkundige Judith de Koster, die hier sinds 2010 aan werkt, heeft dan een huzarenstukje geleverd. Sinds 2010 werkt zij vanuit haar bureau voor stedenbouw en landschapsarchitectuur BGSV aan het ontwerp voor Park A4. In die afgelopen periode hebben de sportvelden op de tekentafel allemaal al op andere plekken gelegen. In overleg met de betrokkenen is het voorstel dat er nu ligt, de beste variant. Het ontwerp van Park A4 is één van de topprojecten voor Judith de Koster. Een sportpark op een tunnel is er immers nog niet. Het is voor Nederland een groot, veelomvattend proces. Met Schiedam in Beweging zijn we op zoek naar een integrale oplossing voor de invulling van het tunneldak. De sport in Schiedam wordt tegen het licht gehouden en tegelijk komt recreatie om de hoek kijken. Sociale stijging Uiteindelijk willen we doelen uit de Stadsvisie verwezenlijken, zoals een sociale stijging bewerkstelligen voor de Schiedammers. Dat kun je aan woningbouw koppelen, door te bouwen in een duurder segment van de woningmarkt. Ook een gezond leefklimaat draagt bij aan sociale stijging. Straks zijn er vitalere verenigingen doordat de clubs aan leden winnen, meer mensen gaan sporten. Op de schaal van Schiedam voegt Park A4 ook veel meer groen toe aan de stad. Kortom, dit is één grote schuifpuzzel. Het Park A4 wordt volgens Judith de Koster straks de derde groene long voor Schiedam, naast het Beatrixpark en het Julianapark. Eerst was hier een zandlichaam, daarna werd het gebruikt als een bouwplaats maar straks is er een gigantisch groen gebied bij voor Schiedam. Vanuit de parkjes tussen de Z-flats loopt het groen dadelijk in één vloeiende beweging door. Park A4 verbindt Schiedam met het groengebied van Midden-Delfland. De mogelijkheden om te recreëren nemen toe. Wensen bij elkaar brengen Overigens geldt dat ook voor de Vlaardingers, stelt de stedenbouwkundige. Vanaf de Vlaardingse kant is Park A4 net zo toegankelijk voor sporters, voetgangers, fietsers. Voor Vlaardingers ontstaat ook een fraaie verbinding met Midden-Delfland. Judith de Koster ziet het als taak van een bureau zoals BGSV om de wensen van alle betrokkenen bij elkaar te brengen. Je moet met je plan om de tafel gaan zitten met iedereen die daarmee te maken heeft. Door die afstemming wordt het ook een beter plan. Je moet inspelen op de ontwikke- Zie verder pagina 4 > > Behalve een park (60%) wordt een deel (40%) ingericht als sportcomplex.

4 > De vrijgekomen locatie Kethel is bestemd voor onderscheidend groen woonmilieu in het wat duurdere segment van de markt. > Vervolg van pagina 3 lingen. Dat voetbalvereniging vv Kethel Spaland naar het Park A4 zou gaan, was als snel duidelijk. Maar met de handbal- en korfbalverenigingen is echt in samenspraak gekeken wat verhuizing naar Park A4 zou betekenen. Voor Judith de Koster is één ding zeker: dit wordt niet een standaard sportpark. Op het tunneldak komen ballenvangers, er is hoogteverschil tussen de diverse velden en in het park komen voet- en fietspaden in een landschappelijke structuur met bomen en watergangen. Het sportpark neemt ongeveer een kwart in beslag; driekwart is park. Als je straks op het dak van de tunnel staat en je kijkt in de richting van Groenoord: dat is een spectaculair uitzicht! Het is echt heerlijk om daar te lopen dadelijk.

5 > Een impressie van de sporthal van de hand van Jim de Koning, architect bij MoederscheiM Moonen. Beste sporthal komt in het hart van het sportpark De gebruikers van het sportcomplex op het tunneldak van de A4 moeten het beste sportpark krijgen. Dat is het uitgangspunt van architect Jim de Koning van MoederscheimMoonen Architects. Het gebouw moet kwaliteit hebben en aansluiten bij de gebruikers. Dat is onze basis. Het bureau is sinds zomer 2013 betrokken bij de ontwerpfase voor Park A4. De tunnel lag er al en de luifels waren een gegeven toen MoederscheimMoonen de opdracht kreeg om een gebouw te ontwerpen op deze locatie. Het bureau is gespecialiseerd in het ontwikkelen van sportcomplexen en clubgebouwen. Ieder gebouw is uniek, het blijft altijd maatwerk, stelt Jim de Koning die nauw samenwerkt met landschapsarchitect Judith de Koster. Voor BGSV richt zij het terrein in, waarin het gebouw het verbindende element zal vormen. In hart van sportpark Daarnaast werkt Jim de Koning voor deze opdracht veel samen met aannemers A4all, Rijkswaterstaat en gemeente Schiedam. Met de gebruikers zaten we ook vanaf het begin gelijk om de tafel. Samen met de verenigingen en rekening houdend met de wensen van Impressie naar ontwerp MoederscheimMoonen Jim de Koning omwonenden is gekozen voor de beste positie van het gebouw. Uiteindelijk is dat in het hart van het Sportpark geworden. Het gaat om een sporthal, kantine en kleedlokalen. Volgens De Koning is de indeling van de kantine een belangrijk aandachtspunt. Elke club wil graag haar eigen kantine en dat is een uitdaging voor ons als ontwerpers. Hoe kunnen we identiteit toevoegen aan de kantine zodat alle gebruikers dadelijk een eigen plek hebben? Om gevoel te krijgen met de clubs en met hun identiteit is er vaak vergaderd in hun eigen kantines. Motiveert De architect zegt in Schiedam een uniek proces mee te maken. Het motiveert enorm om te zien hoe in Schiedam met dit soort processen wordt omgegaan. De gemeente zit toch met alle gebruikers om tafel en gaat de discussies nooit uit de weg. Daarbij tekent De Koning wel aan dat de vergaderingen over de esthetiek van het ontwerp gaan, het ruimtelijk effect van het gebouw op de omgeving en niet over contracten of de huurprijs. Die gesprekken worden door anderen gevoerd. Dat staat los van onze vergaderingen. Aan de hand van impressies laat hij zien hoe Sportpark A4 er dadelijk uit gaat zien. Belangrijke elementen in zijn ontwerp zijn de terrassen, overstekken van het clubgebouw. In de ontwerpen van MoederscheimMoonen houden de gebouwen altijd een relatie met de sport erom heen. Vanuit het clubhuis is de relatie met de sport buiten zeer belangrijk en het streven is om in en om het gebouw altijd contact met de sporter te hebben. Bij het ontwerp voor Park A4 zal echter niet het gebouw het meest beeldbepalende element worden maar de ballenvangers om de velden. Die ballenvangers zijn functioneel nodig om ervoor te zorgen dat er een comfortabele spelsituatie ontstaat. De bal moet niet van het dak kunnen of de wind geen vrij spel hebben op de velden. Maar onderschat de esthetiek van de ballenvangers niet! Dit is uniek. In Europa is deze oplossing van vier velden op een tunnel nog niet gemaakt. Het is bijzonder dat het lukt in Schiedam juist in een periode dat projecten elders slecht van de grond komen. We zijn met de gebruikers als één team bezig dit plan tot stand te brengen en ik ben overtuigd dat dit gaat lukken. Eerst zal de gemeenteraad zich erover buigen.

6 Schiedam verzilvert kansen op gebied van wonen, werken, sport en recreatie... Meepraten met Rijkswaterstaat Met algemene vragen over de aanleg van de snelweg A4 kunt u terecht bij Rijkswaterstaat via het gratis telefoonnummer Op de website van Rijkswaterstaat staat actueel nieuws over werkzaamheden in uw buurt en de planning op korte termijn. Ook kunt u meepraten op een forum. Kijk op Schiedam in beweging Vragen over de invulling van het tunneldak A4, over de daardoor voortvloeiende ontwikkelingen voor sport, wonen en groen kunt u terecht bij uw contactpersoon van Schiedam in beweging of via schiedaminbeweging@schiedam.nl Kijk ook op Ook bemant het projectteam iedere woensdagmiddag en vrijdagmiddag van tot uur een infopunt in geriatrisch centrum DrieMaasStede aan de Voorberghlaan 35. U bent van harte welkom. en versterkt groene longen richting Midden Delfland! Colofon De nieuwsbrief Schiedam in beweging informeert u over de ontwikkelingen omtrent Park A4 op het tunneldak van rijksweg A4 en de plannen op het gebied van sport, wonen en groen voor de locaties die daardoor vrijvallen in de rest van de stad. Redactie: Projectteam Schiedam in beweging Opmaak: Breejen Creatieve Communicatie Aan deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.

Nieuwsbrief Schiedam in beweging

Nieuwsbrief Schiedam in beweging Nieuwsbrief Schiedam in beweging Nummer 15 - juli 2014 Voortgangsrapportage geeft stand van zaken Voor het nieuwe college en de gemeenteraad is een uitgebreide voortgangsrapportage van Schiedam in Beweging

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schiedam in beweging. Schiedam gaat hard aan de slag om alles voor het competitieseizoen 2016/2017 gereed te hebben.

Nieuwsbrief Schiedam in beweging. Schiedam gaat hard aan de slag om alles voor het competitieseizoen 2016/2017 gereed te hebben. Nieuwsbrief Schiedam in beweging Nummer 19 - september 2015 Schiedam tekent vier contracten We gaan van start! De werkzaamheden aan het Park en Sportpark A4 gaan van start! De gemeenteraad gaf op 27 mei

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schiedam in beweging

Nieuwsbrief Schiedam in beweging Nieuwsbrief Schiedam in beweging Nummer 16 - november 2014 In november duidelijkheid van provincie Zuid-Holland Imago van Schiedam krijgt impuls door komst van Decathlonwinkel In november is er duidelijkheid

Nadere informatie

WAAROM SPORTPARK WILLEM-ALEXANDER HET BESTE GEBOUW VAN HET JAAR IS Ambitiekaart park en sportpark Willem-Alexander

WAAROM SPORTPARK WILLEM-ALEXANDER HET BESTE GEBOUW VAN HET JAAR IS Ambitiekaart park en sportpark Willem-Alexander WAAROM SPORTPARK WILLEM-ALEXANDER HET BESTE GEBOUW VAN HET JAAR IS Ambitiekaart park en sportpark Willem-Alexander opdrachtgevers verenigingen In Schiedam heeft een uniek bouwwerk gestalte gekregen: bovenop

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schiedam in beweging

Nieuwsbrief Schiedam in beweging Nieuwsbrief Schiedam in beweging Nummer 21 - april 2016 Bereikbaarheid van het (sport)park per fiets In deze Nieuwsbrief staat de bereikbaarheid centraal van het sportpark op het tunneldak van rijksweg

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schiedam in beweging

Nieuwsbrief Schiedam in beweging Nieuwsbrief Schiedam in beweging Nummer 14 - maart 2014 Stadsregio vraagt Schiedam om nadere onderbouwing komst Decathlon De komst van sportartikelenwinkel Decathlon naar Schiedam past in de visie van

Nadere informatie

Schiedam in Beweging Op weg naar uitvoering

Schiedam in Beweging Op weg naar uitvoering Schiedam in Beweging Op weg naar uitvoering Fase 1 groen sport wonen 29 april 15 redactie: gemeente Schiedam, Schiedam in Beweging opmaak: BGSV bureau voor Stedebouw 29 april 2015 kaft: impressie sportpark

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schiedam in beweging

Nieuwsbrief Schiedam in beweging Nieuwsbrief Schiedam in beweging Nummer 25 - november 2017 Volgende fase voor nieuwe wijk Schiedam ondertekent twee contracten voor Park Harga De ontwikkeling van Park Harga krijgt een vervolg. Burgemeester

Nadere informatie

De nieuwsbrief Park A4 en ontwikkellocaties. www.schiedam.nl/a4 nr. 4, februari 2012 HEEL SCHIEDAM KAN WEER VOORUIT, DANKZIJ DE A4!

De nieuwsbrief Park A4 en ontwikkellocaties. www.schiedam.nl/a4 nr. 4, februari 2012 HEEL SCHIEDAM KAN WEER VOORUIT, DANKZIJ DE A4! Nieuwsbrief Park A4 en ontwikkellocaties www.schiedam.nl/a4 nr. 4, februari 2012 De nieuwsbrief Park A4 en ontwikkellocaties informeert u over de inpassing van de A4 in Schiedam. Ook leest u hierin over

Nadere informatie

Alles onder een dak Schiedam. Presentatie: Riek Bakker September 2010

Alles onder een dak Schiedam. Presentatie: Riek Bakker September 2010 Alles onder een dak Schiedam Presentatie: Riek Bakker September 2010 Inhoud presentatie 1. Opdracht 2. Visie op de opdracht 3. Onderhandelingsresultaat 4. Financien 5. Uitwerkingen onderhandelingsresultaat

Nadere informatie

Rapport. Rapport betreffende een klacht over Rijkswaterstaat, vallend onder de minister van Infrastructuur en Milieu uit Den Haag.

Rapport. Rapport betreffende een klacht over Rijkswaterstaat, vallend onder de minister van Infrastructuur en Milieu uit Den Haag. Rapport Rapport betreffende een klacht over Rijkswaterstaat, vallend onder de minister van Infrastructuur en Milieu uit Den Haag. Datum: 10 september 2011 Rapportnummer: 2011/271 2 Klacht Verzoekster klaagt

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF IKC De Kreek

NIEUWSBRIEF IKC De Kreek 1 WINTER 2018 NIEUWSBRIEF IKC De Kreek Kinderen voorop In deze eerste nieuwsbrief, die bestemd is voor alle ouders en betrokkenen van IKC De Kreek, informeren we u over de ontwikkelingen rond IKC De Kreek.

Nadere informatie

Sport en de omgevingswet VSG bijeenkomst 21 april Ruimte voor Sport Dennis Ruijgt

Sport en de omgevingswet VSG bijeenkomst 21 april Ruimte voor Sport Dennis Ruijgt Sport en de omgevingswet VSG bijeenkomst 21 april 2017 Ruimte voor Sport Dennis Ruijgt Observaties Ik heb het al drie keer proberen uit te leggen aan de collega s van ruimte. Buitenruimte inzetten voor

Nadere informatie

herontwikkeling sportparken HARGA en THURLEDE

herontwikkeling sportparken HARGA en THURLEDE [1] CONCEPT EMBARGO tot en met presentatie aan wethouders ADVIES ontwikkeling nieuw sportpark A4 en herontwikkeling sportparken HARGA en THURLEDE KLANKBORDGROEP SPORT Schiedam, 21 mei 2012 [2] Woord vooraf

Nadere informatie

Park A4 en Ontwikkellocaties; participatieproces Sport (12/12/2011)

Park A4 en Ontwikkellocaties; participatieproces Sport (12/12/2011) Park A4 en Ontwikkellocaties; participatieproces Sport (12/12/2011) 1. Inleiding; het sportproces in de uitvoering van het raadsbesluit 30 juni De aanleg van de A4 en het Schiedamse casco voor het Park

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF KINDCENTRUM TOUWLAAN. Nr

NIEUWSBRIEF KINDCENTRUM TOUWLAAN. Nr 1 NIEUWSBRIEF KINDCENTRUM TOUWLAAN Nr 2 2019 Samen bouwen Voor u ligt alweer de tweede nieuwsbrief over het te bouwen kindcentrum aan de Touwlaan. Weet u het nog? De SKIJ, de Nicolaas- en Fatimaschool

Nadere informatie

Heilust. Nieuwsbrief Heilust juni 2014 Nummer 1

Heilust. Nieuwsbrief Heilust juni 2014 Nummer 1 Nieuwsbrief Heilust juni 2014 Nummer 1 West krijgt meer ruimte om te wonen, werken en spelen. Meer ruimte voor plezier en ontspanning. Meer ruimte om je thuis te voelen. In deze nieuwsbrief: - Introductie

Nadere informatie

nieuwe troef van Designbedrijf scoort wereldwijd

nieuwe troef van Designbedrijf scoort wereldwijd Dedots nieuwe troef van Lace Fence Designbedrijf scoort wereldwijd Het is een understatement om te stellen dat het goed gaat met Lace Fence. We zitten in onze beste tijd ooit. Er komen veel dingen samen

Nadere informatie

Concept verslag van de bijeenkomst van de Klankbordgroep Sport d.d. 14 mei 2012.

Concept verslag van de bijeenkomst van de Klankbordgroep Sport d.d. 14 mei 2012. Concept verslag van de bijeenkomst van de Klankbordgroep Sport d.d. 14 mei 2012. Aanwezig: De heer Goedhart en P. Oudhuis(HBSS) De heer De Mos (PPSC) De heer Van Zuuren (Ventura) De heer Van der Klink

Nadere informatie

SCHIEDAM Het kruispunt van Sport, leisure & care. VolkerWessels Vastgoed

SCHIEDAM Het kruispunt van Sport, leisure & care. VolkerWessels Vastgoed Sportplaza HARGA SCHIEDAM Het kruispunt van Sport, leisure & care VolkerWessels Vastgoed Sportplaza harga SCHIEDAM Schiedam is door de aanleg van de verlengde A4 ruimtelijk van het slot gekomen. Door dubbelgebruik

Nadere informatie

Sponsorbrochure vv Kethel Spaland

Sponsorbrochure vv Kethel Spaland Sponsorbrochure vv Kethel Spaland Introductie vv Kethel-Spaland vv Kethel Spaland is in de zomer van 2013 ontstaan uit een fusie tussen VVK 68 en SC Spaland. De nieuwe vereniging heeft 700 leden waarvan

Nadere informatie

Sponsorbrochure vv Kethel Spaland

Sponsorbrochure vv Kethel Spaland Sponsorbrochure vv Kethel Spaland Introductie vv Kethel-Spaland vv Kethel Spaland is in de zomer van 2013 ontstaan uit een fusie tussen VVK 68 en SC Spaland. De nieuwe vereniging heeft 900 leden waarvan

Nadere informatie

KTO Sportparken, Dienstverlening Sport050, zwembaden en Kardinge 2017 A.J. Boekema. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

KTO Sportparken, Dienstverlening Sport050, zwembaden en Kardinge 2017 A.J. Boekema. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN KTO Sportparken, Dienstverlening Sport050, zwembaden en Kardinge 2017 A.J. Boekema De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN (050) 367 63 70 3 6689652 13-12-2017 - Geachte heer, mevrouw,

Nadere informatie

sinds 1936 sinds 1936 SAMEN IETS NIEUWS BEGINNEN!

sinds 1936 sinds 1936 SAMEN IETS NIEUWS BEGINNEN! sinds 1936 sinds 1936 SAMEN IETS NIEUWS BEGINNEN! INFORMATIEBIJEENKOMST 3 JUNI 2015 DE AANLEIDING Aanleg A4 Project Schiedam in beweging Herindeling Sportparken Realiseren vitale, toekomstbestendige verenigingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lelystad Haven

Nieuwsbrief Lelystad Haven Nieuwsbrief Lelystad Haven Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Dit ontwerp is met een

Nadere informatie

Privatisering buitensportaccommodaties gemeente Woudrichem

Privatisering buitensportaccommodaties gemeente Woudrichem Privatisering buitensportaccommodaties gemeente Woudrichem April 2009 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Wat is privatisering? 3. Waarom privatisering buitensportaccommodaties 4. Sportvelden, groensingels

Nadere informatie

Accommodatiebeleid en plannen voor het centrum van Zeeland

Accommodatiebeleid en plannen voor het centrum van Zeeland Accommodatiebeleid en plannen voor het centrum van Zeeland 1 Programma Toelichting op het Accommodatiebeleid Door wethouder B. Maathuis en wethouder P. Jonkergouw Toelichting stedenbouwkundig plannen gebieden

Nadere informatie

Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad

Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad 1 Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad U vindt vanavond informatie over: Sloop zwembad Kaders voor wonen en openbare ruimte Vertrekpunten voor de ontwikkeling van wonen Schetsontwerp inrichting

Nadere informatie

Vaststelling van de maatschappelijke tarieven voor de sportverenigingen in 2016.

Vaststelling van de maatschappelijke tarieven voor de sportverenigingen in 2016. RAADSVOORSTEL Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 5113882 Aan : Gemeenteraad Datum : 1 december 2015 Portefeuillehouder : Wethouder J.C. Buijtelaar Agendapunt : B&W-vergadering : 01-12-2015 De Ronde

Nadere informatie

Bij antwoord datum, kenmerk en onderwerp vermelden

Bij antwoord datum, kenmerk en onderwerp vermelden drs... anssen Wethouder voor inanciën, elastingen, Programma Stationsgebied, ibliotheek, Monumenten, Sport, roen, rondzaken, nergie en duurzaamheid, wijk West en wijk Noordoost Postadres Postbus 16200,

Nadere informatie

Het sprookje van. Wonen. op het mooiste plekje van. Uden

Het sprookje van. Wonen. op het mooiste plekje van. Uden Het sprookje van Wonen op het mooiste plekje van Uden park maashorst parkmaashorst.nl P ark M aashorst 1 Uden Noord, grenzend aan Maashorst, is het ideale gebied voor een bijzondere ontwikkeling. Op de

Nadere informatie

De waarde van ondergronds bouwen: In beeld brengen van kosten, baten en argumenten van gerealiseerde ondergrondse projecten (ex post evaluatie)

De waarde van ondergronds bouwen: In beeld brengen van kosten, baten en argumenten van gerealiseerde ondergrondse projecten (ex post evaluatie) De waarde van ondergronds bouwen: In beeld brengen van kosten, baten en argumenten van gerealiseerde ondergrondse projecten (ex post evaluatie). slide 2 Actualiteit op leefbaarheidsbaten bij opening A2

Nadere informatie

skv NEXUS SPONSORBROCHURE E-mail : sponsoring@skvnexus.nl

skv NEXUS SPONSORBROCHURE E-mail : sponsoring@skvnexus.nl skv NEXUS SPONSORBROCHURE E-mail : sponsoring@skvnexus.nl Sponsoring EN BELEID Wie zijn wij? De Schiedamse korfbalvereniging NEXUS (Latijn voor verbinding) is het resultaat van een fusie tussen ssc Harga

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft

Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft 1. Werkzaamheden Wat gaat er gebeuren? De provincie Zuid-Holland voert vanaf het voorjaar van 2015 groot onderhoud uit aan de N473. De N473 loopt van de

Nadere informatie

Burgerijenquête 2005. Sporten en gebruik gemeentelijke sportaccommodaties

Burgerijenquête 2005. Sporten en gebruik gemeentelijke sportaccommodaties Burgerijenquête 2005 Sporten en gebruik gemeentelijke sportaccommodaties Burgerijenquête 2005 Sporten en gebruik gemeentelijke sportaccommodaties De Oosterhoutse Burgerijenquête is een vorm van onderzoek

Nadere informatie

NOTA. datum: 20 juli 2012 registratienummer: S/ afdelingsnaam: paraaf chef: kopie aan: Nieuwbouw sportclubgebouw Anna s Hoeve

NOTA. datum: 20 juli 2012 registratienummer: S/ afdelingsnaam: paraaf chef: kopie aan: Nieuwbouw sportclubgebouw Anna s Hoeve NOTA dienst: Dienst Stad datum: 20 juli 2012 registratienummer: S/1209493 afdelingsnaam: DS/PM steller: dhr. W. Bokelman paraaf chef: kopie aan: onderwerp: Nieuwbouw sportclubgebouw Anna s Hoeve nota voor

Nadere informatie

Mekkelholt. Herontwikkeling. Mekkelholt is in beweging! > Lees nu meer over de verschillende deelprojecten

Mekkelholt. Herontwikkeling. Mekkelholt is in beweging! > Lees nu meer over de verschillende deelprojecten Herontwikkeling Mekkelholt > Lees nu meer over de verschillende deelprojecten Mekkelholt is in beweging! Verschillende plannen krijgen steeds meer vorm. In deze brochure informeren we u over welke ontwikkelingen

Nadere informatie

Raadsvoorstel over de ontsluiting van de parkeergelegenheid aan Vlaardingse zijde van het sportpark A4 via de Eksterlaan.

Raadsvoorstel over de ontsluiting van de parkeergelegenheid aan Vlaardingse zijde van het sportpark A4 via de Eksterlaan. EMBARGO TOT WOENSDAGOCHTEND 7 OKTOBER 9.00 UUR RAADSVOORSTEL Registr.nr. : 1170717 R.nr. : 40.1 Datum besluit B&W : 6 oktober 2015 Portefeuillehouder : R. van Harten Raadsvoorstel over de ontsluiting van

Nadere informatie

Vrije kavels in Drachten: Park Suyderwijk

Vrije kavels in Drachten: Park Suyderwijk Vrije kavels in Drachten: Park Suyderwijk Prachtig wonen en inspirerend werken Zoekt u al langer naar een ideale plek om het wonen te combineren met een eigen kantoor of praktijk aan huis...? Drachten,

Nadere informatie

Aanleg aansluiting A27-N629 eind 2017

Aanleg aansluiting A27-N629 eind 2017 December 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De

Nadere informatie

CALL#2 GEZONDE WONINGMARKT

CALL#2 GEZONDE WONINGMARKT CALL#2 GEZONDE WONINGMARKT Circular Art Lab Limburg (CALL) legt maatschappelijke opgaven via open oproepen ( calls ) voor aan geëngageerde makers en denkers. Zij worden uitgenodigd kansen in beeld te brengen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nummer 10 december A4 Delft-Schiedam. Voorbereidende werkzaamheden gestart

Nieuwsbrief Nummer 10 december A4 Delft-Schiedam. Voorbereidende werkzaamheden gestart Nieuwsbrief Nummer 10 december 2011 A4 Delft-Schiedam Voorbereidende werkzaamheden gestart Denk mee in het digitaal klantenpanel Inspelen op wat er leeft bij de omwonenden In 2012 start de aanleg van de

Nadere informatie

Herstructurering Sportvoorzieningen Gemeente Delfzijl. Informatieavond 28 november 2012

Herstructurering Sportvoorzieningen Gemeente Delfzijl. Informatieavond 28 november 2012 Herstructurering Sportvoorzieningen Gemeente Delfzijl Informatieavond 28 november 2012 Agenda Opening 19.30 u. Welkom door wethouder Wolthof 19.30 u. Presentatie ambtelijk advies 19.40 u. Pauze 20.30 u.

Nadere informatie

PARK EMMEN BIRD-EYE VIEW: ZICHT VANUIT HET ZUIDOOSTEN RICHTING HET PARK EMMEN EMMEN In samenwerking met: Urban Xchange

PARK EMMEN BIRD-EYE VIEW: ZICHT VANUIT HET ZUIDOOSTEN RICHTING HET PARK EMMEN EMMEN In samenwerking met: Urban Xchange PARK EMMEN BIRD-EYE VIEW: ZICHT VANUIT HET ZUIDOOSTEN RICHTING HET PARK EMMEN Uniek erfgoed Zo bijzonder als het Noorder Dierenpark was, zo bijzonder is ook haar ruimtelijke erfenis. Misschien nog wel

Nadere informatie

Burgerinitiatief Park de Eendragt. Tekst inspreken gemeenteraadsvergadering Schiedam 09 juni 2011 Actiegroep Unaniem Woudhoek Henk Frigge

Burgerinitiatief Park de Eendragt. Tekst inspreken gemeenteraadsvergadering Schiedam 09 juni 2011 Actiegroep Unaniem Woudhoek Henk Frigge Burgerinitiatief Park de Eendragt Tekst inspreken gemeenteraadsvergadering Schiedam 09 juni 2011 Actiegroep Unaniem Woudhoek Henk Frigge EUREKA! Een casco geheel of gedeeltelijk gevuld met omliggende sportvelden

Nadere informatie

West. Nieuwsbrief West oktober In deze nieuwsbrief: - 't Westhoes - Aanleg Park West - Door de wijk - Sociaal Programma

West. Nieuwsbrief West oktober In deze nieuwsbrief: - 't Westhoes - Aanleg Park West - Door de wijk - Sociaal Programma Nieuwsbrief West oktober 2016 West krijgt meer ruimte om te wonen, werken en spelen. Meer ruimte voor plezier en ontspanning. Meer ruimte om je thuis te voelen. In deze nieuwsbrief: - 't Westhoes - Aanleg

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Het

Nadere informatie

POWER EN WONEN: Welkom en toelichting op het doel en opzet informatiebijeenkomst 14 februari. Barbara Bastiaanssen

POWER EN WONEN: Welkom en toelichting op het doel en opzet informatiebijeenkomst 14 februari. Barbara Bastiaanssen POWER EN WONEN: Een woonproject op de Zonnehof?! Welkom en toelichting op het doel en opzet informatiebijeenkomst 14 februari Barbara Bastiaanssen Wat willen we als POWER? Wat hebben we tot nu toe gedaan

Nadere informatie

Schuilhoeve. Denkt u mee? Over de nieuwe woonwijk Schuilhoeve.

Schuilhoeve. Denkt u mee? Over de nieuwe woonwijk Schuilhoeve. badhoevedorp Denkt u mee? Over de nieuwe woonwijk. Kom woensdag 21 september 2011 naar het Dorpshuis aan de Snelliuslaan 35 te Badhoevedorp meld u aan via info@het-dorp.nl Thema 1 Thema 2 Thema 3 Routes

Nadere informatie

Ruimtelijk haalbaarheidsonderzoek unilocatie Grevenbicht-Obbicht Informatiebijeenkomst 16 maart 2015

Ruimtelijk haalbaarheidsonderzoek unilocatie Grevenbicht-Obbicht Informatiebijeenkomst 16 maart 2015 Ruimtelijk haalbaarheidsonderzoek unilocatie Grevenbicht-Obbicht Informatiebijeenkomst 16 maart 2015 Programma informatiebijeenkomst 20.00 uur Opening dagvoorzitter 20.05 uur Inleiding wethouder Bert Kamphuis

Nadere informatie

De lapen gear smite. Stichting Sportaccommodatie Deinum

De lapen gear smite. Stichting Sportaccommodatie Deinum De lapen gear smite Stichting Sportaccommodatie Deinum DTD (kaatsvereniging), VV Sparta 59 (voetbalvereniging) TDK (korfbalvereniging) S&S (volleybalvereniging en andere sporten) Agenda Accommodatie Stichting

Nadere informatie

Vitale sportverenigingen

Vitale sportverenigingen DATUM 28 november 2011 REGISTRATIENUMMER ONDERWERP Vitale sportverenigingen Inhoudsopgave Aanleiding 2 De vitale sportvereniging 3 Definitie en vitaliteitsaspecten 3 Vitalisering sportverenigingen 5 Middelen

Nadere informatie

Ophaalbrug voor fietsers en voetgangers over de Oude Rijn, Katwijk. In opdracht van Gemeente Katwijk

Ophaalbrug voor fietsers en voetgangers over de Oude Rijn, Katwijk. In opdracht van Gemeente Katwijk Ophaalbrug voor fietsers en voetgangers over de Oude Rijn, Katwijk In opdracht van Gemeente Katwijk 1/6 De nieuwe ophaalbrug over de Oude Rijn verbindt de nieuwe woonwijken t Duyfrak (Katwijk) en Nieuw-

Nadere informatie

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 W E I D E P R A A T Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 Van de redactie: Voor u ligt de vijfde uitgave van de Weidepraat 2014. Dit keer een compacte newsletter,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Overamstel

Nieuwsbrief Overamstel Gemeente Amsterdam Projectbureau Zuidoostlob Projectgroep Overamstel Nieuwsbrief Overamstel Nummer 4, november 2007 Impressie van het Amstelkwartier In deze nieuwsbrief: Stand van zaken selectie projectontwikkelaars

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF KINDCENTRUM TOUWLAAN. December Inleiding

NIEUWSBRIEF KINDCENTRUM TOUWLAAN. December Inleiding 1 NIEUWSBRIEF KINDCENTRUM TOUWLAAN December 2018 Inleiding Aan de Touwlaan wordt een prachtig en krachtig kindcentrum gerealiseerd. In dit spiksplinternieuwe gebouw zal de fusieschool Fatima/Nicolaas,

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Van het bestuur

INHOUDSOPGAVE. Van het bestuur NIEUWSBRIEF Nummer 39, 4 september 2017 INHOUDSOPGAVE Van het bestuur 1 Meiden A zoekt jou! 3 Belangrijke data 4 Digitaal resultaat invoeren vanaf seizoen 17-18 4 Oranje in actie! 5 Grote Clubactie 5 Contact

Nadere informatie

Consultatie-avond. Rijnhuizen/Parkhout/ Zandveld. 12 januari 2016

Consultatie-avond. Rijnhuizen/Parkhout/ Zandveld. 12 januari 2016 Consultatie-avond Rijnhuizen/Parkhout/ Zandveld 12 januari 2016 Agenda 19.30 Welkom en opzet van de avond Gespreksleider Fransje van Beek 19.35 Toelichting Proces en doel (Wethouder Hans Adriani) Inhoudelijke

Nadere informatie

Informatieavond Vries Zuid

Informatieavond Vries Zuid Informatieavond Vries Zuid Programma Welkom en introductie Vries Zuid David Inden Estheticon Gebiedsontwikkeling: wat komt daar bij kijken? Pepijn Vemer wethouder wonen en participatie Waar en wanneer

Nadere informatie

DeBeekseBron gaat van start! Co-creation bijeenkomst in het 1 e kwartaal van 2014!

DeBeekseBron gaat van start! Co-creation bijeenkomst in het 1 e kwartaal van 2014! Nr 1 Nieuwsbrief Wij wensen u een groene Kerst en een gelukkig en duurzaam 2014! gaat van start! Co-creation bijeenkomst in het 1 e kwartaal van 2014! De start van, de meest duurzame wijk van Limburg,

Nadere informatie

Reactienota. Voorontwerp-bestemmingsplan Park A4. Gemeentelijke reactie op opmerkingen uit het bestuurlijk vooroverleg.

Reactienota. Voorontwerp-bestemmingsplan Park A4. Gemeentelijke reactie op opmerkingen uit het bestuurlijk vooroverleg. gemeente Schiedam domein Stedelijke Ontwikkeling Team Ruimtelijke Ontwikkeling & Beleid Postbus 1501 3100 EA Schiedam Stadskantoor Stadserf 1 3112 DZ Schiedam T 14 010 W www.schiedam.nl Reactienota Voorontwerp-bestemmingsplan

Nadere informatie

Het nieuwe Park Dwingeland. Bijpraten omwonenden 28 november 2016

Het nieuwe Park Dwingeland. Bijpraten omwonenden 28 november 2016 Het nieuwe Park Dwingeland Bijpraten omwonenden 28 november 2016 Programma Proces tot nu toe: hoe zat het ook alweer? Ontwerp voor park Dwingeland / Stoekeplein Planning bestemmingsplan, aanleg nieuwe

Nadere informatie

Collegevoorstel. Onderwerp

Collegevoorstel. Onderwerp 15-1 Collegevoorstel 1410151 Afdeling: Maatschappelijke Ontwikkeling Onderwerp Visiedocument Privatisering buitensportaccommodaties Samenvatting In de Sportnota Boxtel 2011-2015 staat dat het beheer van

Nadere informatie

Ravenstein uitvoering Voorzieningenkaart 2030

Ravenstein uitvoering Voorzieningenkaart 2030 6 september 2016 1 Ravenstein uitvoering Voorzieningenkaart 2030 Startbijeenkomst 6 september 2016 http://www.oss.nl/voorzieningenkaart 6 september 2016 2 Agenda Welkom door Dorpsraad Stand van zaken en

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad, Vergadering: 17 12 2013 Agendanummer: 9

Aan de gemeenteraad, Vergadering: 17 12 2013 Agendanummer: 9 Vergadering: 17 12 2013 Agendanummer: 9 Status: Opiniërend Portefeuillehouder: W. Zorge Behandelend ambtenaar A. Lont, 0595 447709 E mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. A. Lont) Aan de gemeenteraad, Onderwerp:

Nadere informatie

NIEUWSBULLETIN-04 FEBRUARI 2016

NIEUWSBULLETIN-04 FEBRUARI 2016 NIEUWSBULLETIN-04 FEBRUARI 2016 Verkenning N307 Roggebot-Kampen bijna klaar De provinciale weg N307 verbindt Lelystad en Kampen en is ook nog eens onderdeel van een groter geheel: de N23 van A (Alkmaar)

Nadere informatie

m a s t e r p l a n G e m e e n l a n d s h u i s S p a a r n d a m j a n u a r i

m a s t e r p l a n G e m e e n l a n d s h u i s S p a a r n d a m j a n u a r i m a s t e r p l a n G e m e e n l a n d s h u i s S p a a r n d a m j a n u a r i 2 0 1 3 Het Rijnlandshuis - Gemeenlants Huys van Rynlant (ca. 1627) Inhoud Inleiding 5 Inventarisatie 7 Huidige gebouwen

Nadere informatie

Welkom 2 e werksessie 20 juli 2016

Welkom 2 e werksessie 20 juli 2016 Op weg naar het Masterplan Welkom 2 e werksessie 20 juli 2016 Welkom Kort filmpje Welkom Kort filmpje Agenda voor vanavond Korte terugblik werksessie 1; Wim v.d. Kerkhof Doel van vanavond; Toelichting

Nadere informatie

Bijlage : Uiteenzetting varianten. Variant 1

Bijlage : Uiteenzetting varianten. Variant 1 Bijlage : Uiteenzetting varianten Variant 1 Deze variant is getekend met in achtneming van het uitgangspunt dat er met zo min mogelijk aanpassingen aan het sportcomplex een verbindingsweg en een zesde

Nadere informatie

PROJECTPLAN CITY RANCH, LEEGHWATERKWARTIER, HOOFDDORP Tejo Remy & René Veenhuizen

PROJECTPLAN CITY RANCH, LEEGHWATERKWARTIER, HOOFDDORP Tejo Remy & René Veenhuizen PROJECTPLAN CITY RANCH, LEEGHWATERKWARTIER, HOOFDDORP Tejo Remy & René Veenhuizen Voor een klein, nieuw in te richten park in het Leeghwaterkwartier in Hoofddorp zochten woningcorporatie Ymere en Gemeente

Nadere informatie

Nota van zienswijzen. Omgevingsvergunning, fase 2 Sportverzamelgebouw en sportluifel Park A4

Nota van zienswijzen. Omgevingsvergunning, fase 2 Sportverzamelgebouw en sportluifel Park A4 gemeente Schiedam domein Stedelijke Ontwikkeling Team Ruimtelijke Ontwikkeling & Beleid Postbus 1501 3100 EA Schiedam Stadskantoor Stadserf 1 3112 DZ Schiedam T 14 010 W www.schiedam.nl Nota van zienswijzen

Nadere informatie

Informatieavond 9 en 16 februari 2012

Informatieavond 9 en 16 februari 2012 Informatieavond 9 en 16 februari 2012 Agenda 1. Welkom 2. Een nieuwe buurt: Blixembosch Buiten 3. Toelichting projectmatige woningen (fase 1) 4. Toelichting vrije kavels en CPO kavels 5. Vragen 6. Afsluiting

Nadere informatie

Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016

Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016 Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016 1. Aanleiding De gemeenteraad van Heerenveen heeft op 30 november 2015 ingestemd met de vestiging van een azc voor 600 toekomstige bewoners

Nadere informatie

Startoverleg klankbordgroep structuurvisie Weurt. 5 april 2006

Startoverleg klankbordgroep structuurvisie Weurt. 5 april 2006 Startoverleg klankbordgroep structuurvisie Weurt 5 april 2006 Inhoud presentatie SAB wie zijn wij toelichting plan van aanpak structuurvisie Weurt werkwijze eerste stap verkenning en analyse input vanuit

Nadere informatie

MEMO van college aan de raad

MEMO van college aan de raad MEMO van college aan de raad datum : 7 februari 2013 aan : Gemeenteraad van : College onderwerp : Onderzoek fusielocatie sportclubs in de Egmonden Portefeuillehouder : wethouder A. Hietbrink Inlichtingen

Nadere informatie

Uitvoering Voorzieningenkaart 2030

Uitvoering Voorzieningenkaart 2030 Uitvoering Voorzieningenkaart 2030 Bijeenkomst 1 november 2016 http://www.oss.nl/voorzieningenkaart 1 november 2016 1 Gemeente Oss: Gert-Jan van der Flier Peggy Mulderij Sjoerd Naus 1 november 2016 2 Uitvoering

Nadere informatie

Beslisdocument en plan van aanpak

Beslisdocument en plan van aanpak Beslisdocument en plan van aanpak TIENDEVEEN Inleiding In oktober 2006 heeft de gemeenteraad ingestemd met het plan van aanpak Woningbouw dorpen. Het project bestaat uit drie fasen. Deze fasen worden telkens

Nadere informatie

Actuele vacatures. Adviseurs voor Ruimte en Strategie

Actuele vacatures. Adviseurs voor Ruimte en Strategie Actuele vacatures Vind jij deze opgave leuk? Centrumgebieden veranderen. In de gemiddelde winkelstraat in Nederland is het aantal bezoekers in 10 jaar tijd met 20% gedaald. De uitdaging is om centrumgebieden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2015

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2015 NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2015 INHOUD Hart van haven biedt ruimte aan tijdelijke invulling, Lage Zwaluwe Ontwerp tuin woon/zorgcomplex Twikkelstraat, Breda Nieuwe layout nieuwsbrief Plancompagnons HART VAN

Nadere informatie

Alternatief ontwerp inrichtingsplan Sportterrein IJburg - Diemerpark. door Vereniging Vrienden van het Diemerpark

Alternatief ontwerp inrichtingsplan Sportterrein IJburg - Diemerpark. door Vereniging Vrienden van het Diemerpark Alternatief ontwerp inrichtingsplan Sportterrein IJburg - Diemerpark door Vereniging Vrienden van het Diemerpark 02-09-2014 2 n.a.v. Voorlopig inrichtingsplan sportpark IJburg e.o. Alternatief ontwerp

Nadere informatie

Klankbordgroep. Hondensportverenigingen. Dog Training School : Jan de Jong HSV De Brandersstad : Karel Vermeulen GHSV Schiedam : Hans van Garderen

Klankbordgroep. Hondensportverenigingen. Dog Training School : Jan de Jong HSV De Brandersstad : Karel Vermeulen GHSV Schiedam : Hans van Garderen Klankbordgroep Hondensportverenigingen Dog Training School : Jan de Jong HSV De Brandersstad : Karel Vermeulen GHSV Schiedam : Hans van Garderen 29 mei 2012 versie 1.2 KLANKBORDGROEP Advies Klankbordgroep

Nadere informatie

Geen huizenbouw in park Oudegein!

Geen huizenbouw in park Oudegein! Geen huizenbouw in park Oudegein! Wethouder Adriani van de gemeente Nieuwegein (o.a. Ruimtelijke Ordening) stelt in een artikel in het AD van 13-02-2013 over de geplande huizenbouw in park Oudegein het

Nadere informatie

Schiedam in beweging fase 1. voortgang februari/maart 2013

Schiedam in beweging fase 1. voortgang februari/maart 2013 Schiedam in beweging fase 1 voortgang februari/maart 2013 1 4 7 3 2 5 6 1 2 1 hondensport 2 - vernieuwing hockey en voetbal Harga 3 - commercieel programma Harga Noord 4 Park A4 5 ontwikkeling locatie

Nadere informatie

Hellendoorn. Aan de raad. Noord. Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC

Hellendoorn. Aan de raad. Noord. Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC Noord Hellendoorn Aan de raad Samenvatting: In september 2012 dient het NS-station verplaatst te zijn naar het centrum van Nijverdal. De stationsomgeving

Nadere informatie

Nieuwbouwplannen en herinrichting Vijfheerenlanden Laatste fase wijkvernieuwing start dit najaar

Nieuwbouwplannen en herinrichting Vijfheerenlanden Laatste fase wijkvernieuwing start dit najaar Nieuwbouwplannen en herinrichting Vijfheerenlanden Laatste fase wijkvernieuwing start dit najaar Bent u benieuwd naar de nieuwbouwplannen en herinrichting van de wijk Vijfheerenlanden? Dit najaar start

Nadere informatie

Sprokkelenburg Bijeenkomst 12 december 2011

Sprokkelenburg Bijeenkomst 12 december 2011 Sprokkelenburg Bijeenkomst 12 december 2011 Programma Introductie wethouder Stegeman Toelichting Ambitiedocument ontwikkeling Sprokkelenburg door Jan de Rooij Toelichting proces Stedelijke Vernieuwing

Nadere informatie

Naast het advies van Sport en Welzijn is ook de notitie maatschappelijk vastgoed als input gebruikt voor deze notitie.

Naast het advies van Sport en Welzijn is ook de notitie maatschappelijk vastgoed als input gebruikt voor deze notitie. Bijlage 1 Toekomst sportpark Ridderkerk 1. Inleiding Op het sportpark Ridderkerk, zijn voetbalvereniging RVVH en korfbalvereniging KCR gehuisvest. RVVH is een oude club met een rijke historie, die al sinds

Nadere informatie

MATHILDE BOUWNUMMER 20 0 ONG - RIJEN

MATHILDE BOUWNUMMER 20 0 ONG - RIJEN Hoofdstraat 23 5121 JA Rijen telefoon: (0161) 244 844 telefax: (0161) 244 845 email: rijen@kinmakelaars.nl MATHILDE BOUWNUMMER 20 0 ONG - RIJEN Bouwperceel Mathilde Wibautplein Rijen Bouwvorm: N.v.t. Permanente

Nadere informatie

Zorg TOEKOMSTBESTENDIGE ZORGAPPARTEMENTEN IN WOONWIJK MEPPEL

Zorg TOEKOMSTBESTENDIGE ZORGAPPARTEMENTEN IN WOONWIJK MEPPEL 30 TOEKOMSTBESTENDIGE ZORGAPPARTEMENTEN IN WOONWIJK MEPPEL In Meppel werden voor het plan Koedijkslanden oudere flats gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Voor Woonconcept werden hier 42 zorgappartementen

Nadere informatie

INFORMATIE SUBSIDIEREGELING STIMULERING BOUW & ONDERHOUD SPORTACCOMMODATIES

INFORMATIE SUBSIDIEREGELING STIMULERING BOUW & ONDERHOUD SPORTACCOMMODATIES INFORMATIE SUBSIDIEREGELING STIMULERING BOUW & ONDERHOUD SPORTACCOMMODATIES Programma Welkom, aanwezigen en rol SportUtrecht 1. Aanleiding nieuwe subsidieregeling 2. Inhoud en reikwijdte nieuwe subsidieregeling

Nadere informatie

29 vragen en antwoorden over Stimulering bouw en onderhoud van sportaccommodaties

29 vragen en antwoorden over Stimulering bouw en onderhoud van sportaccommodaties Versie 14 december 2018 29 vragen en antwoorden over Stimulering bouw en onderhoud van sportaccommodaties 1. De regeling start op 1 januari 2019. Waar moet u rekening mee houden? Alle activiteiten, bijvoorbeeld

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. Voorronde Open Huis. Datum: 13 oktober 2016 Onderwerp: Vervolgsessie visie op wonen

BESLUITENLIJST. Voorronde Open Huis. Datum: 13 oktober 2016 Onderwerp: Vervolgsessie visie op wonen BESLUITENLIJST Voorronde Open Huis Datum: 13 oktober 2016 Onderwerp: Vervolgsessie visie op wonen Aanwezig: Voorzitter: mw. A.A. van der Stijl Locogriffier: mw. A.J. van Wees Leden: dhr. L.N. Vernie (CDA),

Nadere informatie

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel Geen goede weergave? Klik hier voor de nieuwsbrief op onze website. maart 2017 Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel Dit is de editie Vught van de nieuwsbrief PHS Meteren-Boxtel. In deze

Nadere informatie

Gemeente Woerden. dit besluit de dag na bekendmaking in werking te laten treden en terug te laten werken tot 1 juli 2014.

Gemeente Woerden. dit besluit de dag na bekendmaking in werking te laten treden en terug te laten werken tot 1 juli 2014. RAADSVOORSTEL Gemeente Woerden 14R.00473 ^ gemeente WOERDE Indiener: college van burgemeester en wethouders Datum: 4 november 2014 Portefeuillehouder(s): J.I.M. Duindam Portefeuille(s): Economische zaken

Nadere informatie

onderwerp Aanpassing van de tarievenverordening voor het gebruik van gemeentelijke sportaccommodaties voor 2013.

onderwerp Aanpassing van de tarievenverordening voor het gebruik van gemeentelijke sportaccommodaties voor 2013. Raadsvoorstel raadsvergadering 31-10-2012 agendapunt nummer 12INT01891 onderwerp Aanpassing van de tarievenverordening voor het gebruik van gemeentelijke sportaccommodaties voor 2013. Aan de gemeenteraad.

Nadere informatie

Druten Commissie Ruimtelijke Kwaliteit. Druten! Jaarverslag Zorg voor een mooi. Druten

Druten Commissie Ruimtelijke Kwaliteit. Druten! Jaarverslag Zorg voor een mooi. Druten Jaarverslag Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Zorg voor een mooi! Wilt u meer weten? Contactpersoon Lucas Reijmer Functie adviseur ruimtelijke kwaliteit Telefoon 026 442 17 42 Email l.reijmer@geldersgenootschap.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor Karveel 37, 43 en 44. Op de informatiebijeenkomst van 29 november

Nadere informatie

De terminologie van Zorg voor Jeugd en de landelijke VIR verschilt een beetje. In het vervolg hanteren we de onderstaande termen:

De terminologie van Zorg voor Jeugd en de landelijke VIR verschilt een beetje. In het vervolg hanteren we de onderstaande termen: Nieuwsbrief VIR Zuid Holland Zuid In deze nieuwsbrief leest u over de voortgang van de inrichting van de Verwijsindex Risicojongeren ZHZ (VIR ZHZ). Voel u vrij de nieuwsbrief door te sturen, of collega's

Nadere informatie

CONCEPT VERSLAG van de DIALOOG 20 december woningen Moergestel Schoolstraat - Korenschuur

CONCEPT VERSLAG van de DIALOOG 20 december woningen Moergestel Schoolstraat - Korenschuur CONCEPT VERSLAG van de DIALOOG 20 december 2017 12 woningen Moergestel Schoolstraat - Korenschuur Inleiding Janssen de Jong Projectontwikkeling heeft het initiatief genomen om een plan te maken voor de

Nadere informatie

Verslag Informatieavond

Verslag Informatieavond Verslag Informatieavond Voorlopig Ontwerp inrichting openbare ruimte, locatie Paardenplein Plaats Raadhuis te Hilversum Datum 25 november 2013 Tijd van 20.00 u tot ca. 21.15 u Agenda 1. Welkom 2. Stand

Nadere informatie