Nieuwsbrief Schiedam in beweging

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Schiedam in beweging"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Schiedam in beweging Nummer 14 - maart 2014 Stadsregio vraagt Schiedam om nadere onderbouwing komst Decathlon De komst van sportartikelenwinkel Decathlon naar Schiedam past in de visie van het gemeentelijke programma Schiedam in beweging. Een dergelijke vestiging biedt kansen op het gebied van werkgelegenheid, sport en vrije tijd. Sinds zomer 2013 is de gemeente daarom in gesprek met provincie Zuid-Holland en met de Stadsregio over de komst van een Decathlon naar Schiedam. Wat is de stand van zaken? Voor Harga-Noord, het terrein in de oksel van het Kethelplein, heeft Schiedam in beweging een thematische invulling voor ogen. Hockeyvereniging Spirit en handbalvereniging ODI/Harga en Ventura hebben dit terrein nog deels in gebruik. Met Spirit wordt al langere tijd gesproken over een verhuizing naar het tegenover gelegen Sportpark Harga. Op het vrijkomende terrein kan Sportplaza Harga Schiedam met ruim m 2 gestalte krijgen. Try & buy Sportplaza Harga Schiedam staat voor een integraal concept met sport, gezondheid en leisure (vrije tijd). Vanwege de ligging bij het bestaande sportpark Harga en vlakbij het Vlietlandziekenhuis gaat het dan om een sportartikelenwinkel met try & buy mogelijkheden, een evenementenplein, fitness, fysiotherapie en ondersteunende horeca, budget-sporthotel. Een vestiging van Decathlon sluit daar uitstekend bij aan, aldus wethouder Peter Groeneweg vorige week in een overleg van de Stadsregio. De formule van dit Franse bedrijf is succesvol gebleken. Zonder gebruik van mediamarketing benadert Decathlon zijn doelgroepen zoals scholen en sportverenigingen rechtstreeks via evenementen en sponsoring. Het brede en betaalbare instap-assortiment en voorzieningen in en om de winkel waarbij de consumenten de artikelen kunnen testen, brengt mensen aan het sporten, zo geeft het bedrijf aan. Maatschappelijke opgaven Een vestiging van een dergelijke sportartikelen- Zie verder pagina 2 De formule van het Franse bedrijf Decathlon met velden waar consumenten de artikelen kunnen testen (try & buy) past in de visie die de gemeente heeft voor een Sportplaza Harga Schiedam.

2 Een dergelijke concept-store brengt zowel jeugd als volwassenen aan het sporten. winkel belooft ook een bijdrage aan maatschappelijke opgaven waarvoor de gemeente staat. Denk aan de nieuwe gemeentelijke taken per 1 januari 2015 op het gebied van jeugdbeleid, preventie gezondheid en bewegen. Daarnaast betekent een Decathlonvestiging een enorme economische impuls voor Schiedam in de vorm van 150 arbeidsplaatsen. Voor het programma Schiedam in beweging is de komst van Decathlon naar Harga-Noord ook van belang. Dit brengt de financiën verder op gang om de verschuivingen van sportaccommodaties in de stad mogelijk te maken. Tot nu toe is het besluit over de komst van een Decathlonvestiging nog niet gevallen. Het probleem is dat de provincie Zuid-Holland nog een detailhandelbeleid hanteert dat geen nieuwe winkels aan de rand van een stad gedoogt. In de Stadsregio, die de provincie moet adviseren, heeft wethouder Groeneweg onlangs gepleit voor de komst van een dergelijke concept-store. De leden van de Stadsregio reageerden overwegend positief, volgens de wethouder was er een ja-mits.. - stemming vanwege de kansen die het concept biedt voor werkgelegenheid en sportparticipatie voor Schiedammers. Wel heeft dit de Stadsregio behoefte aan een nadere toelichting waarin het unieke van dit concept verder wordt belicht en wordt ingegaan op de effecten op de bestaande detailhandel. De gemeente Schiedam is uitgenodigd om het voorstel op deze punten verder te onderbouwen, zodat de Stadsregio een definitief besluit kan nemen. Wordt vervolgd dus.

3 Binnensportruimte maatvoering Een mogelijk ontwerp van een indooraccommodatie. Binnensportruimte impressie Ideeën opdoen voor inrichting Sportpark A4 De gemeente Schiedam kiest voor een invulling van het dak over het nieuwe stuk rijksweg met sport en recreatie. Op het tunneldak komen voetbalvelden. De constructie van het tunneldak levert ook een ruimte van pakweg 200 strekkende meter onder de luifels op. Hier worden parkeerplaatsen gecreëerd. Op het Sportpark A4 is wellicht plek voor een indoor-sportaccommodatie. Hoog tijd om eens van gedachten te wisselen met Schiedamse honkbal- en cricketverenigingen of daar behoefte aan is. Samen met bestuursleden van Hermes DVS en Excelsior 20 gaat projectleider René Korstanje poolshoogte nemen in buurgemeente Rotterdam. Het bestuur van softbal- en honkbalvereniging Schiedam is geïnteresseerd maar moet die middag verstek laten gaan. Wel aanwezig is architect Jim de Koning van het bureau MoederscheimMoonen, dat bij de aanleg van Park A4 betrokken is. Bij de cricket- en voetbalvereniging VOC krijgt het gezelschap een rondleiding door de indoor-accommodatie. Naast het clubhuis van VOC bevindt zich een hal met drie cricketkooien. Hier kunnen cricketers met behulp van een ballenmachine in elk seizoen hun slag verbeteren. Volgens Hermes DVS-bestuurslid John Beijer zou een dergelijke indoorbaan ideaal zijn. Excelsior 20 beschikt al over een open oefenkooi. Bestuursleden Bart Kroesen en Koos Gouka zijn belangstellend maar zouden liever een dak boven hun eigen cricketpitch zien. De ervaring bij VOC leert dat de baan optimaal wordt gebruikt. Eigenlijk hoopten we meer opbrengsten uit verhuur te halen. Maar onze eigen cricketers oefenen hier vaak, stelt de gastheer vast. Nadat de ervaringen van VOC met deze accommodatie zijn gedeeld en de afmetingen zijn besproken, wordt het bezoek afgerond. Er zijn genoeg ideeën opgedaan voor de Schiedamse honkbal- en cricketverenigingen. Heien voor luifels De aanleg van de luifels aan het tunneldak boven rijksweg A4 is half februari van start gegaan. Deze luifels maken het mogelijk om later sportvelden op het dak van de tunnel te realiseren. Hiermee is dus een begin gemaakt voor het nieuwe sportpark op deze locatie. De werkzaamheden worden verricht door aannemerscombinatie A4all in opdracht van Rijkswaterstaat. In een brief aan omwonenden van de landtunnel meldt A4all dat er aan beide zijden van de tunnel wordt geheid. Helaas kunnen omwonenden hiervan weer hinder ondervinden. Naar verwachting duren deze werkzaamheden tot half mei. Onder de luifels ter hoogte van tenniscentrum Kethelhaghe, met aansluiting op de Brederoweg, komen parkeerplaatsen. Het uitgangspunt is dat de gebruikers van het nieuwe sportpark hun auto s parkeren in het gebied en onder de luifels, zodat zij niet in de wijk hoeven te parkeren. Voor meer informatie over de aanleg van de weg of de luifels kunt u terecht op de website Bestuursleden van Excelsior 20 en Hermes DVS nemen poolshoogte in Rotterdam.

4 De nieuwe route naar de Zoomweg. De nieuwe route naar de Zoomweg. Werkzaamheden bij Lisztplein De aanleg van rijksweg A4 ter hoogte van de Brederoweg zorgt voor nieuwe verbindingen. Tram 24 rijdt sinds december weer de gebruikelijke route van en naar Vlaardingen. Alleen gaat de tram via een viaduct over de tunnel van rijksweg A4. Ook voetgangers en tenniscentrum over de Zoomweg aan de beurt. Over de weg Vragen over de werkzaamheden ter plaatse kunt u stellen bij aannemerscombinatie A4all via telefoonnummer of via info@a4all.nl. Door de aanleg van de trambaan kan het verkeer niet meer vanaf de Brederoweg gelijk rechts de Zoomweg op. Nu wordt het verkeer via een omleiding langs geriatrisch centrum DrieMaasStede geleid (en omgekeerd). Inmiddels zijn de werkzaamheden gestart aan de Zoomweg. Met het oog op de verkeersveiligheid zal de route met een bocht langs het Lisztplein aansluiten op de Zoomweg. Met de aanleg van de nieuwe route worden enkele parkeerplaatsen van de flats aan het Lisztplein/Schubertplein verplaatst. De lindenboom bij het kruispunt wordt gekapt om de beeldbepalende kastanjebomen te sparen die een stukje verderop staan. Verder wordt een trapveldje voor de jeugd aangelegd. Verwacht wordt dat de werkzaamheden dit voorjaar gereed zijn.

5 Een ontwerp van Daan Roosegaarde voor de fietstunnel onder de A20 bij Bijdorp. Fietstunnels sociaal veiliger door beeldende (licht) kunst Meepraten met Rijkswaterstaat De gemeente Schiedam en Rijkswaterstaat hebben op 5 maart het startsein gegeven voor het aanleggen van een recreatieve fietsroute langs de Poldervaart en de Schiedamseweg. Ook krijgt een aantal onderdoorgangen onder rijkswegen A4 en A20 een kwaliteitsimpuls, waardoor deze fietstunnels schoner, aantrekkelijker en veiliger worden. De bekende kunstenaars Daan Roosegaarde en Herman Kuijer tekenen voor het ontwerp. Dit project maakt deel uit van de afspraken uit de Integrale Ontwikkeling Delft Schiedam (IODS) over een aantal maatregelen die de aanleg van de A4 en de verbreding van de A20 moeten compenseren. Het gaat dan om investeringen in de kwaliteit van het stedelijke gebied tussen Schiedam en Vlaardingen. De aanpak van de fietstunnels past binnen het programma Schiedam in beweging, waarmee Schiedam de kansen wil verzilveren nu de A4 toch wordt aangelegd. Met deze bijdrage van één miljoen euro kunnen verschillende onderdoorgangen aan sociale veiligheid winnen. Daan Roosegaarde krijgt opdracht om een lichtarmatuur te ontwikkelen die de tunnel onder de A20 bij de Schiedamseweg zal verfraaien. Door de verlichting wordt tevens de sociale veiligheid bij deze onderdoorgang sterk verbeterd. Aan Herman Kuijer is gevraagd een voorstel te doen voor een lichtontwerp voor de tunnels onder de A4 bij de Hargalaan en Laan van Bol Es (rondom het Kethelplein). Infopunt in DrieMaasStede Het projectteam Schiedam in beweging zoekt de Schiedammers op. Om de drempel zo laag mogelijk te houden is contact gezocht met de Argos Zorggroep. Met het beschikbaar stellen van een ruimte in DrieMaasStede geeft de Argos Zorggroep aan belang te hechten aan de verbinding met de buurt, met de stad. Hiermee laat de organisatie duidelijk zien een maatschappelijke verantwoordelijkheid te voelen. Met algemene vragen over de aanleg van de snelweg A4 kunt u terecht bij Rijkswaterstaat via het gratis telefoonnummer Op de website van Rijkswaterstaat staat actueel nieuws over werkzaamheden in uw buurt en de planning op korte termijn. Ook kunt u meepraten op een forum. Studio Kijk Roosegaarde op - Dune Maastunnel Rotterdam Elke vrijdagmiddag tussen en uur is een medewerker van Schiedam in beweging present in geriatrisch centrum DrieMaasStede, aan de Voorberghlaan 35. Hier kunt u terecht met vragen over de mogelijkheden van Park A4 op het tunneldak van de nieuwe rijksweg en over de ontwikkelingen die hierdoor in de stad op gang komen. Het informatiepunt is te vinden in de brasserie van DrieMaasStede. Tram 24 (halte Schubertplein) en tram 21 hebben haltes vlakbij het verzorgingshuis in de Woudhoek. Op zaterdag 15 maart bemant Schiedam in beweging ook een kraam tijdens de informatiemarkt van DrieMaasStede. U bent van harte welkom. Lydia Buist, directeur van Schiedam in beweging is regelmatig te vinden in het infopunt in DrieMaasStede.

Nieuwsbrief Schiedam in beweging

Nieuwsbrief Schiedam in beweging Nieuwsbrief Schiedam in beweging Nummer 15 - juli 2014 Voortgangsrapportage geeft stand van zaken Voor het nieuwe college en de gemeenteraad is een uitgebreide voortgangsrapportage van Schiedam in Beweging

Nadere informatie

SCHIEDAM Het kruispunt van Sport, leisure & care. VolkerWessels Vastgoed

SCHIEDAM Het kruispunt van Sport, leisure & care. VolkerWessels Vastgoed Sportplaza HARGA SCHIEDAM Het kruispunt van Sport, leisure & care VolkerWessels Vastgoed Sportplaza harga SCHIEDAM Schiedam is door de aanleg van de verlengde A4 ruimtelijk van het slot gekomen. Door dubbelgebruik

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schiedam in beweging

Nieuwsbrief Schiedam in beweging Nieuwsbrief Schiedam in beweging Nummer 16 - november 2014 In november duidelijkheid van provincie Zuid-Holland Imago van Schiedam krijgt impuls door komst van Decathlonwinkel In november is er duidelijkheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schiedam in beweging

Nieuwsbrief Schiedam in beweging Nieuwsbrief Schiedam in beweging Nummer 18 - maart 2015 Tipje van de sluier Het Park A4 tekent zich langzaam maar zeker af. De contouren liggen er al. Aannemingscombinatie A4all heeft de werkzaamheden

Nadere informatie

WAAROM SPORTPARK WILLEM-ALEXANDER HET BESTE GEBOUW VAN HET JAAR IS Ambitiekaart park en sportpark Willem-Alexander

WAAROM SPORTPARK WILLEM-ALEXANDER HET BESTE GEBOUW VAN HET JAAR IS Ambitiekaart park en sportpark Willem-Alexander WAAROM SPORTPARK WILLEM-ALEXANDER HET BESTE GEBOUW VAN HET JAAR IS Ambitiekaart park en sportpark Willem-Alexander opdrachtgevers verenigingen In Schiedam heeft een uniek bouwwerk gestalte gekregen: bovenop

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schiedam in beweging

Nieuwsbrief Schiedam in beweging Nieuwsbrief Schiedam in beweging Nummer 21 - april 2016 Bereikbaarheid van het (sport)park per fiets In deze Nieuwsbrief staat de bereikbaarheid centraal van het sportpark op het tunneldak van rijksweg

Nadere informatie

Rapport. Rapport betreffende een klacht over Rijkswaterstaat, vallend onder de minister van Infrastructuur en Milieu uit Den Haag.

Rapport. Rapport betreffende een klacht over Rijkswaterstaat, vallend onder de minister van Infrastructuur en Milieu uit Den Haag. Rapport Rapport betreffende een klacht over Rijkswaterstaat, vallend onder de minister van Infrastructuur en Milieu uit Den Haag. Datum: 10 september 2011 Rapportnummer: 2011/271 2 Klacht Verzoekster klaagt

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schiedam in beweging. Schiedam gaat hard aan de slag om alles voor het competitieseizoen 2016/2017 gereed te hebben.

Nieuwsbrief Schiedam in beweging. Schiedam gaat hard aan de slag om alles voor het competitieseizoen 2016/2017 gereed te hebben. Nieuwsbrief Schiedam in beweging Nummer 19 - september 2015 Schiedam tekent vier contracten We gaan van start! De werkzaamheden aan het Park en Sportpark A4 gaan van start! De gemeenteraad gaf op 27 mei

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schiedam in beweging

Nieuwsbrief Schiedam in beweging Nieuwsbrief Schiedam in beweging Nummer 25 - november 2017 Volgende fase voor nieuwe wijk Schiedam ondertekent twee contracten voor Park Harga De ontwikkeling van Park Harga krijgt een vervolg. Burgemeester

Nadere informatie

Project A4 Delft- Schiedam

Project A4 Delft- Schiedam Project A4 Delft- Schiedam Plannen voor verbeteren bereikbaarheid Den Haag Rotterdam Handout 16 februari 2009 Vanavond Informeren over de onderzoekstrajecten van RWS Presenteren van de voorlopige uitkomsten

Nadere informatie

Alles onder een dak Schiedam. Presentatie: Riek Bakker September 2010

Alles onder een dak Schiedam. Presentatie: Riek Bakker September 2010 Alles onder een dak Schiedam Presentatie: Riek Bakker September 2010 Inhoud presentatie 1. Opdracht 2. Visie op de opdracht 3. Onderhandelingsresultaat 4. Financien 5. Uitwerkingen onderhandelingsresultaat

Nadere informatie

Nota van zienswijzen. Omgevingsvergunning, fase 2 Sportverzamelgebouw en sportluifel Park A4

Nota van zienswijzen. Omgevingsvergunning, fase 2 Sportverzamelgebouw en sportluifel Park A4 gemeente Schiedam domein Stedelijke Ontwikkeling Team Ruimtelijke Ontwikkeling & Beleid Postbus 1501 3100 EA Schiedam Stadskantoor Stadserf 1 3112 DZ Schiedam T 14 010 W www.schiedam.nl Nota van zienswijzen

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft

Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft 1. Werkzaamheden Wat gaat er gebeuren? De provincie Zuid-Holland voert vanaf het voorjaar van 2015 groot onderhoud uit aan de N473. De N473 loopt van de

Nadere informatie

Bij antwoord datum, kenmerk en onderwerp vermelden

Bij antwoord datum, kenmerk en onderwerp vermelden drs... anssen Wethouder voor inanciën, elastingen, Programma Stationsgebied, ibliotheek, Monumenten, Sport, roen, rondzaken, nergie en duurzaamheid, wijk West en wijk Noordoost Postadres Postbus 16200,

Nadere informatie

De nieuwsbrief Park A4 en ontwikkellocaties. www.schiedam.nl/a4 nr. 4, februari 2012 HEEL SCHIEDAM KAN WEER VOORUIT, DANKZIJ DE A4!

De nieuwsbrief Park A4 en ontwikkellocaties. www.schiedam.nl/a4 nr. 4, februari 2012 HEEL SCHIEDAM KAN WEER VOORUIT, DANKZIJ DE A4! Nieuwsbrief Park A4 en ontwikkellocaties www.schiedam.nl/a4 nr. 4, februari 2012 De nieuwsbrief Park A4 en ontwikkellocaties informeert u over de inpassing van de A4 in Schiedam. Ook leest u hierin over

Nadere informatie

Schiedam in Beweging Op weg naar uitvoering

Schiedam in Beweging Op weg naar uitvoering Schiedam in Beweging Op weg naar uitvoering Fase 1 groen sport wonen 29 april 15 redactie: gemeente Schiedam, Schiedam in Beweging opmaak: BGSV bureau voor Stedebouw 29 april 2015 kaft: impressie sportpark

Nadere informatie

Bijlage Toelichting op de voorgeschiedenis, genomen besluiten en uitspraak van de Raad van State

Bijlage Toelichting op de voorgeschiedenis, genomen besluiten en uitspraak van de Raad van State Bijlage Toelichting op de voorgeschiedenis, genomen besluiten en uitspraak van de Raad van State Beoogde ontwikkelingen Sportplaza Harga (Schiedam) en Forepark Rhône (Den Haag) De gemeenten Schiedam en

Nadere informatie

Advies blok Wonen en buitenruimte

Advies blok Wonen en buitenruimte Als Kindergemeenteraad hebben we ons twee jaar lang verdiept in verschillende beleidsterreinen. We werden hierbij ondersteund door drie adviescommissies: Milieu, Economie en Veiligheid. Ook hebben er ruim

Nadere informatie

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 (en vice versa) Huidige situatie: Fietsers moeten afstappen en met de trap (½ minuut tijdverlies, risico van vallen, zwaar met de trap met e-bike). Of fietsers moeten

Nadere informatie

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK /

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK / Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1034-RBO

Nadere informatie

Kom kijken hoe wij het maken 24 mei 2014 van 10-16 uur

Kom kijken hoe wij het maken 24 mei 2014 van 10-16 uur UITNODIGING DAG VAN DE BOUW OP ZATERDAG 24 MEI WILT U MEER INFORMATIE? KIJK OP WWW.DAGVANDEBOUW.NL APRIL 2014 Kom kijken hoe wij het maken 24 mei 2014 van 10-16 uur Op zaterdag 24 mei is het weer zover,

Nadere informatie

12 mei L.C. Luijendijk

12 mei L.C. Luijendijk Notitie Aan Gemeente Schiedam, t.a.v. B. Hovens Kopie aan Datum Documentnummer Project Auteur 12 mei 2014 21773363 L.C. Luijendijk Onderwerp Externe veiligheid Sportplaza Inleiding De gemeente Schiedam

Nadere informatie

Sponsorplan HSV Wasmeer

Sponsorplan HSV Wasmeer Sponsorplan HSV Wasmeer Introductie Historie De Hilversumse Sportvereniging Wasmeer is opgericht op 1 juli 1995, als gevolg van een fusie van de Sport Vereniging E.M.M.(1915) en de Hilversumse Voetbal

Nadere informatie

Nieuwsbrief Poort van Hoorn nummer 4, oktober 2016

Nieuwsbrief Poort van Hoorn nummer 4, oktober 2016 In deze nieuwsbrief leest u over de laatste stand van zaken over het project Poort van Hoorn. De Poort van Hoorn omvat het stationsgebied en omgeving. Dit is een centrale plek in onze stad en hét mobiliteitsknooppunt

Nadere informatie

Klankbordgroep Schiedam & Vlaardingen Rijkswaterstaat & A4all heten u van harte welkom!

Klankbordgroep Schiedam & Vlaardingen Rijkswaterstaat & A4all heten u van harte welkom! 1 Klankbordgroep Schiedam & Vlaardingen Rijkswaterstaat & A4all heten u van harte welkom! 2 Agenda - Opening & mededelingen ddl - Acties bijeenkomst 10juli 2013 - Presentatie van het Werk - Vragen & opmerkingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief A4 Delft-Schiedam December 2013

Nieuwsbrief A4 Delft-Schiedam December 2013 Nieuwsbrief A4 Delft-Schiedam December 2013 Beste lezer, Hierbij ontvangt u de tweede en tevens laatste digitale nieuwsbrief van dit jaar. Een jaar waarin vele werkzaamheden zijn verricht voor de aanleg

Nadere informatie

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht Hoe verandert uw route naar de? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat www.rijkswaterstaat.nl 0800-8002 (gratis, dagelijks 06.00-22.30 uur) maart 2014 cd0314ck001

Nadere informatie

V X? X X X V V V/? V/? V V/? ? V V X V/? X V V V/? V V V. Bijlage 1 Overzicht oplossingsrichtingen Sportpark Kethel

V X? X X X V V V/? V/? V V/? ? V V X V/? X V V V/? V V V. Bijlage 1 Overzicht oplossingsrichtingen Sportpark Kethel Bijlage 1 Overzicht oplossingsrichtingen Sportpark Kethel Beschrijving scenario Kosten minimale veldcapaciteit Kosten Totale oplossing Tijd Ruimte spelen trainen Relatie met Noord Oplossing voor: Parkeren

Nadere informatie

Raadsvoorstel over de ontsluiting van de parkeergelegenheid aan Vlaardingse zijde van het sportpark A4 via de Eksterlaan.

Raadsvoorstel over de ontsluiting van de parkeergelegenheid aan Vlaardingse zijde van het sportpark A4 via de Eksterlaan. EMBARGO TOT WOENSDAGOCHTEND 7 OKTOBER 9.00 UUR RAADSVOORSTEL Registr.nr. : 1170717 R.nr. : 40.1 Datum besluit B&W : 6 oktober 2015 Portefeuillehouder : R. van Harten Raadsvoorstel over de ontsluiting van

Nadere informatie

Verbreding A6 Almere Verplaatsing busstation

Verbreding A6 Almere Verplaatsing busstation Verplaatsing busstation Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost naar vier Herinrichting Weerwatergebied De lokale wegen, fietspaden en de busbaan worden in dit gebied verlegd ter voorbereiding op gebiedsontwikkeling

Nadere informatie

Schuilhoeve. Denkt u mee? Over de nieuwe woonwijk Schuilhoeve.

Schuilhoeve. Denkt u mee? Over de nieuwe woonwijk Schuilhoeve. badhoevedorp Denkt u mee? Over de nieuwe woonwijk. Kom woensdag 21 september 2011 naar het Dorpshuis aan de Snelliuslaan 35 te Badhoevedorp meld u aan via info@het-dorp.nl Thema 1 Thema 2 Thema 3 Routes

Nadere informatie

Uitvoering Coolsingel. april 2018 maart 2021

Uitvoering Coolsingel. april 2018 maart 2021 Uitvoering Coolsingel april 2018 maart 2021 De boulevard die Rotterdam verdient. 27-3-2018 Gemeente Rotterdam - Uitvoeringsfasering Coolsingel 2 Maar eerst de uitvoering. Start na de Rotterdam Marathon,

Nadere informatie

WELKOM Agenda van de avond

WELKOM Agenda van de avond WELKOM WELKOM Agenda van de avond Welkom Wat is de bedoeling Wat is een Open Club Maatschappelijke opbrengst Gebiedsontwikkeling Toekomst Open Club Klimmen Vragen / discussie DOELSTELLING 8 november 2016

Nadere informatie

Burgerinitiatief Park de Eendragt. Tekst inspreken gemeenteraadsvergadering Schiedam 09 juni 2011 Actiegroep Unaniem Woudhoek Henk Frigge

Burgerinitiatief Park de Eendragt. Tekst inspreken gemeenteraadsvergadering Schiedam 09 juni 2011 Actiegroep Unaniem Woudhoek Henk Frigge Burgerinitiatief Park de Eendragt Tekst inspreken gemeenteraadsvergadering Schiedam 09 juni 2011 Actiegroep Unaniem Woudhoek Henk Frigge EUREKA! Een casco geheel of gedeeltelijk gevuld met omliggende sportvelden

Nadere informatie

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Nieuwsbrief november 205 Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de stand van zaken rondom de verbetering van het kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat.

Nadere informatie

19DEC 20B. HOV in 't Gooi. Bijlage bij TWINH Projectomschrijving - december 2013 INGEKOMEN. Impressie van het ontwerp/resultaten consultatie:

19DEC 20B. HOV in 't Gooi. Bijlage bij TWINH Projectomschrijving - december 2013 INGEKOMEN. Impressie van het ontwerp/resultaten consultatie: Bijlage bij TWINH Projectomschrijving - december 2013 INGEKOMEN 19DEC 20B HOV in 't Gooi Impressie van het ontwerp/resultaten consultatie: 1. Huizen 2. Blaricum 3. Eemnes/Laren 4. Hilversum Zie vvww.hovinhetgooi.nl

Nadere informatie

Bijlage : Uiteenzetting varianten. Variant 1

Bijlage : Uiteenzetting varianten. Variant 1 Bijlage : Uiteenzetting varianten Variant 1 Deze variant is getekend met in achtneming van het uitgangspunt dat er met zo min mogelijk aanpassingen aan het sportcomplex een verbindingsweg en een zesde

Nadere informatie

Nieuwsbrief N331 bij Hasselt - nummer 1

Nieuwsbrief N331 bij Hasselt - nummer 1 april 2016 Nieuwsbrief bij Hasselt - nummer 1 In deze nieuwsbrief... Werk in uitvoering rond Hasselt Werk in uitvoering rond Hasselt : verbinding tussen Overijssel en Flevoland bij Hasselt Bestemmingsplan

Nadere informatie

Omgevingsvergunning (fase 1)

Omgevingsvergunning (fase 1) Artikel _.b Dossier: 15OMGS1O5 Omgevingsvergunning (fase 1) Burgemeester en wethouders hebben op 8 mei 2015 een aanvraag voor een omgevingsvergunning uitgebreide procedure fase 1 ontvangen voor het wijzigen

Nadere informatie

Reactienota. Voorontwerp-bestemmingsplan Park A4. Gemeentelijke reactie op opmerkingen uit het bestuurlijk vooroverleg.

Reactienota. Voorontwerp-bestemmingsplan Park A4. Gemeentelijke reactie op opmerkingen uit het bestuurlijk vooroverleg. gemeente Schiedam domein Stedelijke Ontwikkeling Team Ruimtelijke Ontwikkeling & Beleid Postbus 1501 3100 EA Schiedam Stadskantoor Stadserf 1 3112 DZ Schiedam T 14 010 W www.schiedam.nl Reactienota Voorontwerp-bestemmingsplan

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF ONTWIKKELING

NIEUWSBRIEF ONTWIKKELING NIEUWSBRIEF ONTWIKKELING 2016 JOHANNAPOLDER DE GROENE LOPER KOP VAN DE HAVEN BESTE BEWONER, GEINTERESSEERDE, Het Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde is gestart met een kwaliteitsimpuls van de Johannapolder,

Nadere informatie

Werkzaamheden omgeving viaduct Hoofdstraat, en Weekendafsluiting Hoofdstraat, inclusief op- en afritten, van 28 september tot 1 oktober

Werkzaamheden omgeving viaduct Hoofdstraat, en Weekendafsluiting Hoofdstraat, inclusief op- en afritten, van 28 september tot 1 oktober Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1313-AVR

Nadere informatie

Concept verslag van de bijeenkomst van de Klankbordgroep Sport d.d. 14 mei 2012.

Concept verslag van de bijeenkomst van de Klankbordgroep Sport d.d. 14 mei 2012. Concept verslag van de bijeenkomst van de Klankbordgroep Sport d.d. 14 mei 2012. Aanwezig: De heer Goedhart en P. Oudhuis(HBSS) De heer De Mos (PPSC) De heer Van Zuuren (Ventura) De heer Van der Klink

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2015. Aanpak Hoeken, Oorden, Plaatsen, Zijden. Onderhoud en energiebesparende maatregelen 77 huurwoningen

Nieuwsbrief december 2015. Aanpak Hoeken, Oorden, Plaatsen, Zijden. Onderhoud en energiebesparende maatregelen 77 huurwoningen Nieuwsbrief december 2015 Aanpak Hoeken, Oorden, Plaatsen, Zijden Onderhoud en energiebesparende maatregelen 77 huurwoningen Brief voor: EIGENAREN IN Gemengde BLOKKEN Inhoud Inleiding Uitvoeringsplanning

Nadere informatie

Burgemeester Tjeerdvan der Zwan opent de bijeenkomst en heet iedereen welkom.

Burgemeester Tjeerdvan der Zwan opent de bijeenkomst en heet iedereen welkom. Burgemeester Tjeerdvan der Zwan opent de bijeenkomst en heet iedereen welkom. De bijeenkomst is georganiseerd omdat de raad meer informatie van het college wil over de effecten van een mogelijk Van der

Nadere informatie

Reactienota. Voorontwerp-bestemmingsplan Harga-Midden. Gemeentelijke reactie op opmerkingen uit het bestuurlijk vooroverleg.

Reactienota. Voorontwerp-bestemmingsplan Harga-Midden. Gemeentelijke reactie op opmerkingen uit het bestuurlijk vooroverleg. gemeente Schiedam cluster Stedelijke Ontwikkeling Team Ruimtelijke Ontwikkeling & Beleid Postbus 1501 3100 EA Schiedam Stadskantoor Stadserf 1 3112 DZ Schiedam T 14 010 W www.schiedam.nl Reactienota Voorontwerp-bestemmingsplan

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Wat is het plan voor Schieoevers? In 2010 heeft het college van B&W van de gemeente Delft de gebiedsvisie Schieoevers 2030 vastgesteld. De gebiedsvisie

Nadere informatie

Stedenbouwkundig plan

Stedenbouwkundig plan Stedenbouwkundig plan 40 m 7L/4W/+L 25m 21m >_ 70 % 18L/4W/+L 35m 30 m 25m 2,65 m 1,2 mv 5,50 m 68 m 70 42,60 m 6,70 m 40 m 27,80 m 43,20 m 2L 20 m 15 m 10 m 53,20 m 107,30 m 30,55 m Stedenbouwkundige

Nadere informatie

Project HOV Westtangent Amsterdamse tracédelen Planpresentatie

Project HOV Westtangent Amsterdamse tracédelen Planpresentatie Impressie nieuwe HOV halte Ruimzicht aan het Osdorpplein Project HOV Westtangent Amsterdamse tracédelen Planpresentatie Westtangent Route en haltes STUDIO ZWAAN NOV 2016 2 Wat is de Westtangent? Volgens

Nadere informatie

Te huur winkelpand / kantoorruimte Stadserf 76-108 Schiedam met (dag)horeca Deelverhuur vanaf 186 m2

Te huur winkelpand / kantoorruimte Stadserf 76-108 Schiedam met (dag)horeca Deelverhuur vanaf 186 m2 Van Herk Groep Lichtenauerlaan 30 3062 ME Rotterdam Postbus 4068 3006 AB Rotterdam T: (010) 241 15 55 E: info@vanherkgroep.nl I: www.vanherkgroep.nl Te huur winkelpand / kantoorruimte Stadserf 76-108 Schiedam

Nadere informatie

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem Vraag en antwoord Algemeen 1. Waarom wordt deze Schakel Achterhoek - A1 aangelegd? De gemeente Lochem en de provincie hebben besloten een rondweg aan te leggen

Nadere informatie

Aduard 825 Park. Hoe, wat, waar: een eerste kennismaking

Aduard 825 Park. Hoe, wat, waar: een eerste kennismaking Aduard 825 Park Hoe, wat, waar: een eerste kennismaking 8 november 2016 Aduard 825 Park werkgroep Onder leiding van Sandra Lambeck en Katharina Bosch-Krämer Aanleiding: dorpsvisie 2015 Punten uit de dorpsvisie:

Nadere informatie

STEDENBAAN Station Moerwijk

STEDENBAAN Station Moerwijk STEDENBAAN Station Moerwijk 400 meter 800 meter Bron: Gemeente Den Haag / 2005 Dauvellier Planadvies in opdracht van de Zuid-Hollandse Milieufederatie. Den Haag / januari 2006 Ideeschetsen voor verbetering

Nadere informatie

Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016

Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016 Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016 1. Aanleiding De gemeenteraad van Heerenveen heeft op 30 november 2015 ingestemd met de vestiging van een azc voor 600 toekomstige bewoners

Nadere informatie

A4 Delft Schiedam Lezingenmiddag Kivi -Niria Geotechniek / Bouw- en Waterbouw 30 mei 2013 Roeder Sewgobind. Amsterdam.

A4 Delft Schiedam Lezingenmiddag Kivi -Niria Geotechniek / Bouw- en Waterbouw 30 mei 2013 Roeder Sewgobind. Amsterdam. A4 Delft Schiedam Lezingenmiddag Kivi -Niria Geotechniek / Bouw- en Waterbouw 30 mei 2013 Roeder Sewgobind 1 De combinatie: A4all Amsterdam Antwerpen 2 1 A4 Delft - Schiedam 3 Geschiedenis A4 Delft Schiedam

Nadere informatie

PROJECTPLAN HERINRICHTING

PROJECTPLAN HERINRICHTING PROJECTPLAN HERINRICHTING Emmen, 7 augustus 2017 Inleiding Het openbare gebied in de omgeving van de basisscholen o.b.s. t Swarte Meer en De Banier, kinderopvang Het Blokje en het dorpshuis de Meerstal

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2012

Nieuwsbrief november 2012 25 november 2012 Actiegroep Unaniem Woudhoek auw2010@live.nl Munterstraat 11 3123 PN Schiedam Postbus 4155 3102 GD Schiedam Inhoud Voorpagina Een dooie mus met betonnen vleugels Henk Frigge - Voorzitter

Nadere informatie

Fase 2 weldra van start

Fase 2 weldra van start INFOBRIEF 08/09/2016 Fase 2 weldra van start Momenteel werken we op het Eilandje aan de verlenging van tramlijn 7 naar de nieuwe keerlus in de Bataviastraat. De aannemer is nog volop bezig met het aanleggen

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 157518 Datum: 1 juni 2015 Programma : Sport Blad: 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M.J.T.G. van Beurkering-Huijbregts

Nadere informatie

Memo. Concept

Memo. Concept Memo Aan Jan Bosman Van Carlo Murtas Datum 4 december 2014 Onderwerp projecten opstellen Uitgeest Telefoonnummer 06-52179016 E-mail Status Carlo.Murtas @ProRail.nl Concept Eigenaar Hierbij een korte notitie

Nadere informatie

Uitvoering werk s-gravenweg- Burgemeester Oudlaan januari-december 2016

Uitvoering werk s-gravenweg- Burgemeester Oudlaan januari-december 2016 Informatieavond 8-12-2015 Uitvoering werk s-gravenweg- Burgemeester Oudlaan januari-december 2016 Programma van de avond Korte uitleg over het project tot nu toe: Onderhoudswerk Inrichting groenstroken

Nadere informatie

Te huur winkelpand / kantoorruimte Broersvest 57-C te Schiedam

Te huur winkelpand / kantoorruimte Broersvest 57-C te Schiedam Van Herk Groep Lichtenauerlaan 30 3062 ME Rotterdam Postbus 4068 3006 AB Rotterdam T: (010) 241 15 55 E: info@vanherkgroep.nl I: www.vanherkgroep.nl Te huur winkelpand / kantoorruimte Broersvest 57-C te

Nadere informatie

verkeersgeneratie"). Figuur 1 Onderzoeksgebied

verkeersgeneratie). Figuur 1 Onderzoeksgebied Memo anteagroup memonummer 2 datum 14 september 2015 van Jacob Tiellemans William Jacobs kopie project Opstellen bestemmingsplan en onderzoeken realisatie sporthal Pastoor Heerkensdreef in Valkenswaard-Noord

Nadere informatie

Reconstructie rotonde Tiendenplein

Reconstructie rotonde Tiendenplein Nieuwsbrief september 2017 Reconstructie rotonde Tiendenplein Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de stand van zaken rondom de verbetering van de rotonde Tiendenplein. De gemeente is druk met de

Nadere informatie

Onderwerp Voortgang werkzaamheden Verbindingsweg Houten - A12

Onderwerp Voortgang werkzaamheden Verbindingsweg Houten - A12 Afzender Postbus 111, 2130 AC Hoofddorp, Nederland Aan de bewoners van dit adres Datum 7 februari 2014 Referentie 121027-02834 Bladnummer 1/6 Onderwerp Voortgang werkzaamheden Verbindingsweg Houten - A12

Nadere informatie

Nieuwsbrief Noordzuid jaargang 1, editie 3, november 2015

Nieuwsbrief Noordzuid jaargang 1, editie 3, november 2015 Nieuw sbrief van de gemeente Hellendoorn met informatie over de Noordzuid verbinding Bekijk deze nieuw sbrief in je brow ser Nieuwsbrief Noordzuid jaargang 1, editie 3, november 2015 Nieuwsbrief over Noordzuidverbinding

Nadere informatie

sinds 1936 sinds 1936 SAMEN IETS NIEUWS BEGINNEN!

sinds 1936 sinds 1936 SAMEN IETS NIEUWS BEGINNEN! sinds 1936 sinds 1936 SAMEN IETS NIEUWS BEGINNEN! INFORMATIEBIJEENKOMST 3 JUNI 2015 DE AANLEIDING Aanleg A4 Project Schiedam in beweging Herindeling Sportparken Realiseren vitale, toekomstbestendige verenigingen

Nadere informatie

Hellendoorn. Aan de raad. Noord. Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC

Hellendoorn. Aan de raad. Noord. Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC Noord Hellendoorn Aan de raad Samenvatting: In september 2012 dient het NS-station verplaatst te zijn naar het centrum van Nijverdal. De stationsomgeving

Nadere informatie

Jaaroverzicht 2008 en Vooruitzicht 2009 Wijkraad Brouwhuis

Jaaroverzicht 2008 en Vooruitzicht 2009 Wijkraad Brouwhuis Jaaroverzicht 2008 en Vooruitzicht 2009 Wijkraad Brouwhuis Stand van zaken c.q. wat is bereikt? 1. Molenbeek-project Dit project dat begin 2008 gestart is, is tot nu toe succesvol verlopen. Er is een Sfeerbeheergroep

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nummer 10 december A4 Delft-Schiedam. Voorbereidende werkzaamheden gestart

Nieuwsbrief Nummer 10 december A4 Delft-Schiedam. Voorbereidende werkzaamheden gestart Nieuwsbrief Nummer 10 december 2011 A4 Delft-Schiedam Voorbereidende werkzaamheden gestart Denk mee in het digitaal klantenpanel Inspelen op wat er leeft bij de omwonenden In 2012 start de aanleg van de

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Het

Nadere informatie

Onderzoek Metropoolregio

Onderzoek Metropoolregio Onderzoek Metropoolregio April 2012 Gemeente Schiedam Onderzoek & Statistiek O n d e r z o e k M e t r o p o o l r e g i o P a g i n a 1 Inleiding Belangrijke items in de samenwerking binnen de metropoolregio

Nadere informatie

Boek over werkzaamheden spoorkruising. 18 mei 2015 mei 2016

Boek over werkzaamheden spoorkruising. 18 mei 2015 mei 2016 Boek over werkzaamheden spoorkruising 18 mei 2015 mei 2016 1 In dit boek Weguitbreiding Schiphol Amsterdam - Almere Project A9 Gaasperdammerweg De werkzaamheden bij de spoorkruising Hinder en maatregelen

Nadere informatie

SUPERLOOKS WORKSHOP MAKEUP SECRETS

SUPERLOOKS WORKSHOP MAKEUP SECRETS Gefeliciteerd! Je hebt de Superlooks make-upworkshop geboekt. Dit betekent dat je onder leiding van een professionele visagiste in één dag met professionele make-up en tools leert werken. Tijdens deze

Nadere informatie

Kom naar de oranje wagen die staat bij Accent Zuid aan het Paterserf op woensdag 1 en donderdag 2 december

Kom naar de oranje wagen die staat bij Accent Zuid aan het Paterserf op woensdag 1 en donderdag 2 december Warande en Paterserf Buurt van de Maand Kom naar de oranje wagen die staat bij Accent Zuid aan het Paterserf op woensdag 1 en donderdag 2 december De Warande en Paterserf zijn in december Buurt van de

Nadere informatie

Wat wordt de toekomst van de Zuidelijke Ringweg Groningen

Wat wordt de toekomst van de Zuidelijke Ringweg Groningen Wat wordt de toekomst van de Zuidelijke Ringweg Groningen 1 INHOUD Inleiding 3 Vijf oplossingen 4 Beoordelingskader 5 Vervolg 10 INFORMATIE EN CONTACT Voor informatie over de zuidelijke ringweg kunt u

Nadere informatie

Parkeren en Verkeersveiligheid

Parkeren en Verkeersveiligheid Parkeren en Verkeersveiligheid Leden van Wijkcomité Oost Carin Bökkerink en Anita Hol-Bubeck Betaald Parkeren Burgemeester & Wethouders hebben in de Parkeervisie 2004 hun beleid over betaald parkeren vastgelegd

Nadere informatie

Aankondiging werkzaamheden en afsluiting tunnel Kooiweg en tunnel Heuvelsesteeg en werkzaamheden ten behoeve van de verlegging van het Valleikanaal

Aankondiging werkzaamheden en afsluiting tunnel Kooiweg en tunnel Heuvelsesteeg en werkzaamheden ten behoeve van de verlegging van het Valleikanaal Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1208-RBO

Nadere informatie

Concept gebiedsvisie Stadionpark. Resultaten participatie

Concept gebiedsvisie Stadionpark. Resultaten participatie Concept gebiedsvisie Stadionpark Resultaten participatie 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Verloop participatie 4 Samenvatting algemene reacties 5 Samenvatting Waterfront 6 Samenvatting Stadionontwikkeling 8

Nadere informatie

Evaluatieverslag Legale Graffiti Oefenplaats Binck36

Evaluatieverslag Legale Graffiti Oefenplaats Binck36 Evaluatieverslag Legale Graffiti Oefenplaats Binck36 Inleiding In de december 2009 was de officiële opening van de Legale Graffiti Oefenplaats / LGO aan de Binckhorstlaan 36 / Binck36. De avond was een

Nadere informatie

Werkzaamheden viaduct Woudenbergseweg te Maarsbergen, inclusief weekendafsluiting

Werkzaamheden viaduct Woudenbergseweg te Maarsbergen, inclusief weekendafsluiting Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-0985-RBO

Nadere informatie

Aan de bewoner(s) / gebruikers(s) van dit pand Postbus 250 2130 AG Hoofddorp

Aan de bewoner(s) / gebruikers(s) van dit pand Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Aan de bewoner(s) / gebruikers(s) van dit pand Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Ingenieursbureau D. de Weger Cluster Contactpersoon

Nadere informatie

Gemeente Uden - Bijeenkomst bewoners Moleneind - Datum Locatie

Gemeente Uden - Bijeenkomst bewoners Moleneind - Datum Locatie Gemeente Uden - Bijeenkomst bewoners Moleneind - Datum Locatie 27 juni 2016 St. Jozefschool, Uden 1 Behouden en veranderen Herinrichting park Moleneind 1 Behouden en veranderen 1.1 Stap 1: behouden en

Nadere informatie

Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4

Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4 Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4 In de kern van Deurne liggen drie drukke spoorwegovergangen: de Vlierdenseweg, Liesselseweg en Binderendreef. Bij alle drie

Nadere informatie

Meedenkbijeenkomst planstudie Ring Utrecht A27/A12: Opbrengstnotitie 13 januari 2014 Knooppunt Rijnsweerd

Meedenkbijeenkomst planstudie Ring Utrecht A27/A12: Opbrengstnotitie 13 januari 2014 Knooppunt Rijnsweerd Meedenkbijeenkomst planstudie Ring Utrecht A27/A12: Opbrengstnotitie 13 januari 2014 Knooppunt Rijnsweerd Op 13 januari 2014 heeft er een meedenkbijeenkomst plaatsgevonden van het project planstudie Ring

Nadere informatie

S p o n s o r p l a n H S V W a s m e e r

S p o n s o r p l a n H S V W a s m e e r S p o n s o r p l a n H S V W a s m e e r Introductie Historie De Hilversumse Sportvereniging Wasmeer is opgericht op 1 juli 1995, als gevolg van een fusie van de Sport Vereniging E.M.M.(1915) en de Hilversumse

Nadere informatie

Waterdunen. Waterdunen is een groot recreatienatuurproject

Waterdunen. Waterdunen is een groot recreatienatuurproject De aanleg Waterdunen Waterdunen is een groot recreatienatuurproject in West Zeeuws- Vlaanderen. Het geeft de regio de kans om de leefbaarheid op de lange termijn te waarborgen. Dit gebeurt door te investeren

Nadere informatie

Werkzaamheden en afsluiting viaduct Zeisterweg/Odijkerweg Werkzaamheden tunneltje Rijnwijcksewetering en Ecotunnel Kromme Rijn

Werkzaamheden en afsluiting viaduct Zeisterweg/Odijkerweg Werkzaamheden tunneltje Rijnwijcksewetering en Ecotunnel Kromme Rijn Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1129-RBO

Nadere informatie

Figuur 1: overzicht werkzaamheden aan bruggen en Hoofdweg Oostzijde (N520)

Figuur 1: overzicht werkzaamheden aan bruggen en Hoofdweg Oostzijde (N520) Aan de bewoner(s) / gebruikers(s) van dit pand Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Cluster Contactpersoon Doorkiesnummer Uw brief

Nadere informatie

Ontwerp Omgevingsverguuning (fase 1)

Ontwerp Omgevingsverguuning (fase 1) Artikel WW. gemeente Dossier: Ï5OMGS1O5 Ontwerp Omgevingsverguuning (fase 1) Burgemeester en wethouders hebben op 8 mei 2015 een aanvraag voor een oingevingsvergunning uitgebreide procedure fase 1 ontvangen

Nadere informatie

Halte Grubbenvorst/Greenpark Venlo locatieonderzoek

Halte Grubbenvorst/Greenpark Venlo locatieonderzoek Halte Grubbenvorst/Greenpark Venlo locatieonderzoek Dorpsraad, 7 april 2015 inhoudsopgave 1. Eisen en wensen halte 2. Locaties 1. Californische weg 2. Burgemeester van Kempenstraat 3. Sportpark 3. Vragen

Nadere informatie

1 Station Mook-Molenhoek

1 Station Mook-Molenhoek 1 Station Mook-Molenhoek station Mook-Molenhoek Opgeleverd Station Mook-Molenhoek is op 6 mei 2009 geopend aan de Maaslijn. Het station ligt op het traject Nijmegen- Roermond. Het station levert een belangrijke

Nadere informatie

Sponsorbrochure Hockeyclub AMVJ

Sponsorbrochure Hockeyclub AMVJ Sponsorbrochure Hockeyclub AMVJ Clubgegevens Hockeyclub AMVJ Sportpark 'Het Loopveld' Aanloop 2 1183 SZ Amstelveen Sponsorcommissie Bas Arentsen Joey Neeteson E sponsoring@hcamvj.nl W www.hcamvj.nl Inhoudsopgave

Nadere informatie

Heilust. Nieuwsbrief Heilust juni 2014 Nummer 1

Heilust. Nieuwsbrief Heilust juni 2014 Nummer 1 Nieuwsbrief Heilust juni 2014 Nummer 1 West krijgt meer ruimte om te wonen, werken en spelen. Meer ruimte voor plezier en ontspanning. Meer ruimte om je thuis te voelen. In deze nieuwsbrief: - Introductie

Nadere informatie

Meedenkbijeenkomst Ring Utrecht A27/A12: Opbrengstnotitie 13 januari 2014 Knooppunt Rijnsweerd

Meedenkbijeenkomst Ring Utrecht A27/A12: Opbrengstnotitie 13 januari 2014 Knooppunt Rijnsweerd Meedenkbijeenkomst Ring Utrecht A27/A12: Opbrengstnotitie 13 januari 2014 Knooppunt Rijnsweerd Op 13 januari 2014 heeft er een meedenkbijeenkomst plaatsgevonden van het project Ring Utrecht A27/A12 met

Nadere informatie

Sport en de omgevingswet VSG bijeenkomst 21 april Ruimte voor Sport Dennis Ruijgt

Sport en de omgevingswet VSG bijeenkomst 21 april Ruimte voor Sport Dennis Ruijgt Sport en de omgevingswet VSG bijeenkomst 21 april 2017 Ruimte voor Sport Dennis Ruijgt Observaties Ik heb het al drie keer proberen uit te leggen aan de collega s van ruimte. Buitenruimte inzetten voor

Nadere informatie

VAKANTIE VOORBIJ: SCHOP IN DE GROND!

VAKANTIE VOORBIJ: SCHOP IN DE GROND! Nieuwsbrief augustus 2015 Verbreding N279 s-hertogenbosch-veghel VAKANTIE VOORBIJ: SCHOP IN DE GROND! Tot nu toe waren er nog weinig werkzaamheden te zien voor de ver bre - ding van de N279 tussen s-hertogenbosch

Nadere informatie

College van burgemeester en wethouders 12 mei 2015

College van burgemeester en wethouders 12 mei 2015 Memo aan onderwerp van datum Gemeenteraad Doorkomst 2e etappe Tour de France College van burgemeester en wethouders 12 mei 2015 De start van de Tour de France in Nederland Op zaterdag 4 juli 2015 start

Nadere informatie

Noordstra, lepie. Kampen <rn.kampen84@upcmail.nl> Verzonden: vrijdag 21 maart 2014 20:56 Aan: Geachte heer, mevrouw,

Noordstra, lepie. Kampen <rn.kampen84@upcmail.nl> Verzonden: vrijdag 21 maart 2014 20:56 Aan: Geachte heer, mevrouw, Noordstra, lepie Van: Kampen Verzonden: vrijdag 21 maart 2014 20:56 Aan: Statengriffie provinsje Fryslân Onderwerp: Brief aan Statenfracties betreffende tunnel Hurdegaryp, Bijlagen:

Nadere informatie

MEMO CENTRUMPLAN REUSEL ADVIES RUIMTELIJK- FUNCTIONELE CONSTELLATIE SUPERMARKTEN

MEMO CENTRUMPLAN REUSEL ADVIES RUIMTELIJK- FUNCTIONELE CONSTELLATIE SUPERMARKTEN MEMO CENTRUMPLAN REUSEL ADVIES RUIMTELIJK- FUNCTIONELE CONSTELLATIE SUPERMARKTEN 13 OKTOBER 2017 Status: Definitief Datum: 13 oktober 2017 Een product van: Bureau Stedelijke Planning bv Silodam 1E 1013

Nadere informatie