Bijlage : Uiteenzetting varianten. Variant 1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bijlage : Uiteenzetting varianten. Variant 1"

Transcriptie

1 Bijlage : Uiteenzetting varianten Variant 1 Deze variant is getekend met in achtneming van het uitgangspunt dat er met zo min mogelijk aanpassingen aan het sportcomplex een verbindingsweg en een zesde voetbalveld voor VVSB kan worden aangelegd. Door het aanleggen van de verbindingsweg en het verschuiven van de bestaande sloot, waarbij deze enkel in het westelijke deel langs de weg wordt geprojecteerd, is het noodzakelijk om de twee bestaande natuurgrasvelden (aan de westzijde) te verschuiven. Ondanks het feit dat de bestaande sloot verdwijnt en het water elders wordt gecompenseerd, zal ook het bestaande kunstgrasveld (meest oostelijk gelegen) verschoven moeten worden. Het bestaande kunstgrasveld (meest westelijk gelegen) kan behouden blijven. Dit kunstgrasveld staat overigens wel in 2018 ingepland voor renovatie. Het extra veld kan aangelegd worden op de locatie van de huidige handbalvelden. Om onderling ruimte te creëren moet het bestaande hoofdveld worden verschoven richting de Dr. Schaepmanlaan. Nadeel is dat door de beperkt mogelijke verschuiving de onderlinge afstand tussen de voetbalvelden, maar ook richting het tenniscomplex, erg krap is. Om het hoogteverschil tussen de Dr. Schaepmanlaan en het sportcomplex op te vangen, is het bouwtechnisch noodzakelijk dat er een volledige keerwand wordt aangelegd. De tennisvelden blijven op huidige locatie gehandhaafd, wel zal de toplaag van de gravelbanen worden vervangen en nieuwe hekwerken worden geplaatst.

2 In deze variant worden alle sportcomplexen (voetbalcomplex, tenniscomplex en de Den Elzenhal) op de huidige locatie gerenoveerd voor een verwachte levensduur van 20 jaar. In de verdere uitwerking zal rekening moeten worden gehouden met de tijdelijke huisvesting van de verenigingen. Dit zal extra kosten met zich mee brengen. Het hoofdveld blijft op de bestaande locatie gesitueerd. Rondom het hoofdveld worden lichtmasten geplaatst. Nadeel hierbij is dat de omliggende woningen hinder kunnen ondervinden van deze lichtmasten. De dichtstbijzijnde afstand van gevel van de woningen Dr. Schaepmanlaan bedraagt 35 meter. Op basis van de richtlijnen als genoemd in de VNG publicatie Bedrijven en Milieuzonering, wordt een afstand aanbevolen tot burgerwoningen van 50 meter. Variant 2 Deze variant is getekend met het uitgangspunt dat er met zo min mogelijk aanpassingen aan het sportcomplex een verbindingsweg en een zesde voetbalveld voor VVSB kan worden aangelegd. Tevens wordt er één nieuw gezamenlijk sportcomplex opgericht voor zowel de tennis- als de voetbalverenging. Hier is eveneens er van uit gegaan dat de huidige sloot aan de oostzijde verdwijnt en elders het water wordt gecompenseerd om meer ruimte te creëren. Ook hier is het nadeel dat op sommige punten het sportcomplex (deels) dicht op de verbindingsweg is geprojecteerd Door het aanleggen van de verbindingsweg is het ook in deze variant noodzakelijk om de twee bestaande natuurgrasvelden (aan de westzijde) en het bestaande kunstgrasveld (meest oostelijk gelegen) te verschuiven. Een van de bestaande kunstgrasvelden kan behouden blijven. Ook hier geldt weer dat dit veld in 2018 gerenoveerd dient te worden.

3 Er wordt conform de uitgangspunten van het accomodatiebeleid, één nieuw gezamenlijk sportcomplex, voor zowel de tennis- als de voetbalvereniging, gerealiseerd met een levensduur van 40 jaar. Het hoofdveld wordt geprojecteerd langs de verbingsweg (meest oostelijk gesitueerd). De afstand van het nieuw aan te leggen hoofdveld tot de woning Herenweg 29 bedraagt ca 45 meter. Wel dient te worden vermeld dat in de huidige situatie al op deze afstand verlichting is. Ter plaatse van het huidige hoofdveld wordt een tweetal voetbalvelden aangelegd om ruimte te creëren voor het zesde voetbalveld. Om het hoogteverschil van de Dr. Schaepmanlaan op te vangen is eveneens in deze variant een volledige keerwand noodzakelijk. De onderlinge afstand tussen de voetbalvelden is in deze variant niet optimaal. De tennisvelden blijven op de huidige locatie gehandhaafd, wel zal de toplaag van de gravelbanen worden vervangen en zullen nieuwe hekwerken worden geplaatst. Deze variant kan gefaseerd worden uitgevoerd zodat er geen tijdelijk huisvesting noodzakelijk is. Variant 3 Deze variant is getekend met het uitgangspunt om naast de verbindingsweg over de gehele lengte een sloot aan te leggen. Dit om meer fysieke- en belevingsruimte te creëren tussen de weg en het sportcomplex, hierdoor ontstaat er een veiliger situatie voor de weggebruiker Als gevolg van de aanleg van de infrastructuur moeten in deze variant alle velden aan de noordzijde (langs de nieuw aan te leggen weg) verschoven worden.

4 Het hoofdveld wordt geprojecteerd op de locatie van het huidige kunstgrasveld (meest oostelijk gesitueerd). De entree voor het langzaam verkeer komt midden in het complex te liggen, de ruimtelijke indeling van het complex is op deze wijze dan niet ideaal. Tevens is er nauwelijks plek voor het handbalveld. Automobilisten dienen op de Brink te parkeren en zullen via de Dr. Schaepmanlaan het sportpark bereiken. Hierbij bestaat het gevaar dat ook het langzaamverkeer via de wijk het sportpark zal benaderen. Een ontsluiting van het langzaam verkeer via het midden van de verbindingsweg wordt dan ook verkeerstechnisch niet als een pluspunt ervaren. Ter plaatse van het huidige hoofdveld worden twee voetbalvelden aangelegd. Door de aanleg van deze twee velden is het noodzakelijk dat het parkeerterrein aan de Dr. Schaepmanlaan verdwijnt. De gravelbanen van de tennisvereniging zullen hierdoor moeten worden verschoven. Er zullen 5 nieuwe gravelbanen moeten worden aangelegd en nieuwe hekwerken worden geplaatst. De onderlinge afstand tussen de voetbal en de tennisvelden wordt zeer krap en de tennisvelden zullen nog meer richting de woning Ruys de Beerenbroucklaan 2 moeten worden geprojecteerd. Door het hoogte verschil zullen hier waarschijnlijk extra maatregelen nodig zijn. Variant 4 Variant 4 A en B 4a

5 4b Deze variant is op twee manieren uitgewerkt. In beide varianten is er van uitgegaan dat langs de verbindingsweg over de gehele lengte een sloot én een fietspad wordt aangelegd, hierdoor ontstaat er een veiliger situatie voor de weggebruiker. Tevens wordt er één nieuw sportcomplex gerealiseerd voor zowel de voetbal en de tennisvereniging. Het aanleg van een fietspad is meegenomen in de ontwerpen om te beoordelen of deze in ieder geval ruimtelijk bezien aangelegd kan worden. Verkeerstechnisch is overigens een fietspad niet noodzakelijk. Fietsers gaan vanuit het centrum of BAVO terrein via de wijk een doorsteek maken. Het grote verschil tussen de varianten is dat in variant 4A de route van het langzaam verkeer voor het sportpark, net als in variant 3, via de verbindingsweg geprojecteerd wordt, in plaats van via de Dr. Schaepmanlaan. Automobilisten dienen op de Brink te parkeren en zullen via de Dr. Schaepmanlaan het sportpark bereiken. Hierbij bestaat het gevaar dat ook het langzaamverkeer via de wijk het sportpark zal benaderen. Een ontsluiting van het langzaam verkeer via het midden van de verbindingsweg wordt dan ook verkeerstechnisch niet als een pluspunt ervaren. In variant 4A gaat door de aanleg van twee velden ter plaatse van het huidige hoofdveld het parkeerterrein van VVSB aan de Dr Schaepmanlaan verloren. Het is mogelijk om parkeerplaatsen aan de Dr. Schaepmanlaan aan te leggen. Echter deze parkeerplaatsen kunnen mogelijk overlast veroorzaken voor de bewoners van de Dr. Schaepmanlaan. Om deze parkeervoorziening te kunnen realiseren is het wel noodzakelijk dat aan de zijde van de Dr. Schaepmanlaan een volledige keerwand wordt aangelegd om ook hier het hoogte verschil op te vangen.

6 In variant 4B blijft het hoofdveld op de bestaande locatie. Omdat rondom het hoofdveld lichtmasten worden geplaatst. Net als bij variant 2 is het nadeel hierbij dat de omliggende woningen hinder kunnen ondervinden van deze lichtmasten. Voor beide varianten geldt dat de gravelbanen van de tennisvereniging moeten worden verschoven. In deze variant zullen er 5 nieuwe gravelbanen worden aangelegd en nieuwe hekwerken worden geplaatst. De onderlinge afstand tussen de voetbal en de tennisvelden wordt zeer krap en de tennisvelden zullen meer richting de woning Ruys de Beerenbroucklaan 2 moeten worden geprojecteerd. Door het hoogte verschil zullen hier waarschijnlijk extra maatregelen nodig zijn. Tevens komen de nieuw aan te leggen voetbalvelden meer richting de woningen van de Troelstralaan Resumerend: Variant 1 is een variant waar met zo min mogelijk verschuivingen een verbindingsweg kan worden aangelegd. Echter de fysieke en belevingsruimte tussen de weg en het sportcomplex is niet optimaal doordat er slechts beperkt een sloot langs de weg wordt aangelegd. Het hoofdveld blijft op de huidige plek gesitueerd waardoor er mogelijk hinder door de lichtmasten vanuit de wijk wordt ervaren. De gebouwen worden gerenoveerd, waardoor zij voor de komende 20 jaar weer voldoen. Deze variant kan in de uitvoeringsfase moeilijker gefaseerd worden uitgevoerd. Als groot nadeel geldt dat er tijdelijke opvang nodig is voor de huisvesting van de verenigingen gedurende de bouwperiode, wat tijdelijk ten koste zal gaan van een voetbalveld en extra kosten met zich mee brengt. Daarnaast zal over 20 jaar alsnog nieuw moeten worden gebouwd, met alle extra kosten van dien. Variant 2 is eveneens een variant waar met zo min mogelijk verschuivingen een verbindingsweg kan worden aangelegd. Ook hier geldt dat de fysieke en belevingsruimte tussen de weg en het sportcomplex niet optimaal doordat er slechts beperkt een sloot langs de weg wordt aangelegd. De onderlinge ruimte tussen de velden zijn krap gepositioneerd. Passend binnen het accommodatie beleid wordt er één nieuw complex voor zowel de tennisals de voetbalvereniging gerealiseerd. Nadeel is dat handbalvereniging Northa zijn binnen en buitenactiviteiten moet splitsen. Variant 3 is een variant waar de sloot over de volledige lengte langs de weg wordt aangelegd. Daarbij wordt er een fysieke en belevingsruimte tussen de weg en het sportpark gerealiseerd zodat de ballenvanger niet vlak langs de weg wordt geprojecteerd. De ontsluiting en entree voor het langzaam verkeer, via het midden van de verbindingsweg, naar het sportcomplex wordt op deze wijze niet als optimaal beschouwd. Het handbalveld wordt in het gebied erg krap gepositioneerd. De onderlinge afstand tussen de voetbal en de tennisvelden wordt zeer krap en de tennisvelden zullen nog meer richting de woning Ruys de Beerenbroucklaan 2 moeten worden geprojecteerd. Door het hoogte verschil zullen hier waarschijnlijk extra maatregelen nodig zijn. Varianten 4 a en b zijn varianten waarbij er naast de verbindingsweg een fietsverbinding tussen de Herenweg en de Langevelderweg is opgenomen. Een fietsverbinding is verkeerskundig niet noodzakelijk en neemt veel extra ruimte in beslag. In variant 4 a wordt de langzaamverkeersontsluiting via de verbindingsweg net als bij variant 3 niet als optimaal beschouwd. In variant 4b blijft het hoofdveld op de huidige plek gedimensioneerd en kan dit net als bij eerdere varianten mogelijk vanuit de wijk hinder wordt ondervonden. De onderlinge afstand tussen de voetbal en de tennisvelden wordt zeer krap en de tennisvelden zullen nog meer richting de woning Ruys de Beerenbroucklaan 2 moeten worden geprojecteerd. Door het hoogte verschil zullen hier waarschijnlijk extra maatregelen nodig zijn. Tevens komen de nieuw aan te leggen voetbalvelden meer richting de woningen van de Troelstralaan

MEMO : SPORTPARK DE BOEKHORST

MEMO : SPORTPARK DE BOEKHORST Registratienummer Z-14-15645 Raad-14-01894 Datum vergadering Agendapunt Commissie Ruimte en Wonen / Samenleving Opgesteld door Debbie Haak MEMO : SPORTPARK DE BOEKHORST In het nu voorliggende memo wordt

Nadere informatie

V X? X X X V V V/? V/? V V/? ? V V X V/? X V V V/? V V V. Bijlage 1 Overzicht oplossingsrichtingen Sportpark Kethel

V X? X X X V V V/? V/? V V/? ? V V X V/? X V V V/? V V V. Bijlage 1 Overzicht oplossingsrichtingen Sportpark Kethel Bijlage 1 Overzicht oplossingsrichtingen Sportpark Kethel Beschrijving scenario Kosten minimale veldcapaciteit Kosten Totale oplossing Tijd Ruimte spelen trainen Relatie met Noord Oplossing voor: Parkeren

Nadere informatie

Adviesnotitie Inleiding Stap 1: bepalen parkeerbeleid

Adviesnotitie Inleiding Stap 1: bepalen parkeerbeleid Adviesnotitie Aan : De heer R. Toffolo, gemeente Nuth Van : De heer M. Brust, Buiten-Ruimte Onderwerp : Parkeerbalans ontwikkelingen tenniscomplex Hulsberg Projectnummer : 2015NUT01 Datum : 8 december

Nadere informatie

Nota van zienswijzen. Omgevingsvergunning, fase 2 Sportverzamelgebouw en sportluifel Park A4

Nota van zienswijzen. Omgevingsvergunning, fase 2 Sportverzamelgebouw en sportluifel Park A4 gemeente Schiedam domein Stedelijke Ontwikkeling Team Ruimtelijke Ontwikkeling & Beleid Postbus 1501 3100 EA Schiedam Stadskantoor Stadserf 1 3112 DZ Schiedam T 14 010 W www.schiedam.nl Nota van zienswijzen

Nadere informatie

Op verzoek van Sportbedrijf Dordrecht hebben we de mogelijkheden onderzocht om sportcomplex Corridor her in te richten.

Op verzoek van Sportbedrijf Dordrecht hebben we de mogelijkheden onderzocht om sportcomplex Corridor her in te richten. Memo nummer 2012-01 datum 12 oktober 2012 aan Henk Bronckhorst Sportbedrijf Dordrecht van Raoul Kanters Oranjewoud kopie H. Kool F. Groeneveldt Oranjewoud Oranjewoud project Dordrecht, verplaatsen kunstgras

Nadere informatie

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig De herinrichting heeft betrekking op de openbare inrichting van de locatie ter plaatse van de toekomstige supermarkt. De herinrichting houdt voornamelijk het realiseren van een toegang van de supermarkt

Nadere informatie

Maatregelen 1/2: Aansluiting A7 en P&R

Maatregelen 1/2: Aansluiting A7 en P&R Hoogwaardig Openbaar Vervoer Inloopavond 16 mei 2017 Gemeentehuis Leek Maatregelen 1/2: Aansluiting A7 en P&R Betreft: Reactienota bij het schetsontwerp (6 maart 2017) Inleiding In 2015 hebben de raad

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vervangingsinvesteringen sport 2015 en 2016. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vervangingsinvesteringen sport 2015 en 2016. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 11-02-2016 16-004 Onderwerp Vervangingsinvesteringen sport 2015 en 2016 Aan de raad, Onderwerp Vervangingsinvesteringen sport 2015 en 2016 Gevraagde beslissing 1.

Nadere informatie

Milieuhygiënische toetsing herinrichting sportvelden Jekerdal te Maastricht ten behoeve van de ruimtelijke onderbouwing

Milieuhygiënische toetsing herinrichting sportvelden Jekerdal te Maastricht ten behoeve van de ruimtelijke onderbouwing Milieuhygiënische toetsing herinrichting sportvelden Jekerdal te Maastricht ten behoeve van de ruimtelijke onderbouwing Datum 12 december 2011 Referentie 20101867-06 Referentie 20101867-06 Rapporttitel

Nadere informatie

In deze bijlage wordt een beschrijving gegeven van de verschillende varianten. Met daarbij per variant:

In deze bijlage wordt een beschrijving gegeven van de verschillende varianten. Met daarbij per variant: Bijlage 1: Resumé varianten In deze bijlage wordt een beschrijving gegeven van de verschillende varianten. Met daarbij per variant: Massastudie, per variant is een massastudie opgenomen. Dit is een grove

Nadere informatie

Stadsstrand Hoorn. Parkeerstudie

Stadsstrand Hoorn. Parkeerstudie Stadsstrand Hoorn Parkeerstudie Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Uitgangspunten en onderzoeksvragen... 3 2.1 Uitgangspunten... 3 2.2 Onderzoeksvragen... 3 3. Varianten... 4 3.1 Variant 1a... 4 3.2 Variant

Nadere informatie

Onderhoudsplan sportparken Nieuw- West 2015-2016

Onderhoudsplan sportparken Nieuw- West 2015-2016 Onderhoudsplan sportparken Nieuw- West 2015-2016 Inhoud Inleiding In stadsdeel Nieuw-West liggen zes sportparken, te weten sportpark Spieringhorn, sportpark de Eendracht, sportpark Ookmeer, sportpark Sloten,

Nadere informatie

Stedenbouwkundige reactie

Stedenbouwkundige reactie Stedenbouwkundige reactie 1. Stedenbouwkundige visie Stationsgebied Buitenpost Naast het voornemen voor de bouw van een passerelle over het spoor, is er ook een plan gemaakt voor de totale invulling van

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Agendapunt 5.7/271103

Aan de gemeenteraad Agendapunt 5.7/271103 Aan de gemeenteraad Agendapunt 5.7/271103 Roden, 20 november 2003 Onderwerp Renovatie voormalig korfbalveld complex VV Peize Voorstel A. Een krediet van 94.700,00 (excl. BTW) beschikbaar stellen voor:

Nadere informatie

R02. Bestemmingsplan Borgwal in Renswoude Onderzoek milieuzonering de Hokhorst 2, 4 en 6. datum: 27 mei 2016

R02. Bestemmingsplan Borgwal in Renswoude Onderzoek milieuzonering de Hokhorst 2, 4 en 6. datum: 27 mei 2016 21620178.R02 Bestemmingsplan Borgwal in Renswoude Onderzoek milieuzonering de Hokhorst 2, 4 en 6 datum: 27 mei 2016 m i l i e u g e l u i d b o u w a d v i e s b r a n d v e i l i g h e i d r u i m t e

Nadere informatie

Toelichting Bovengenoemde voorstellen worden per club nader toegelicht. Tevens wordt een prioriteitstelling aangegeven.

Toelichting Bovengenoemde voorstellen worden per club nader toegelicht. Tevens wordt een prioriteitstelling aangegeven. Raadsvoorstel Verbetering voetbalaccommodaties kenmerk 09.0017426 BIJLAGE A Beschrijving van de verbeteringsvoorstellen Samenvatting Kader: Voorgesteld wordt om te besluiten (als principebesluit) voor

Nadere informatie

Stadsdeel Noord. Bestuursflap. Gemeente Amsterdam. Optimalisatie buitensportaccommodaties Variantenstudie Elzenhagen Zuid/Buiksloterbanne/de Weeren

Stadsdeel Noord. Bestuursflap. Gemeente Amsterdam. Optimalisatie buitensportaccommodaties Variantenstudie Elzenhagen Zuid/Buiksloterbanne/de Weeren Ü^.. Stadsdeel Noord Bestuursflap Samenvatting Onderwerp buitensportaccommodaties Variantenstudie Elzenhagen Zuid/Buiksloterbanne/de Weeren Zaaknummer Z12-48600 Behandelend ambtenaar J. de Jong (9524)

Nadere informatie

2 Toelichting ontsluitingsvariant

2 Toelichting ontsluitingsvariant Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Brede School Oost, Grave

Brede School Oost, Grave PRESENTATIE 10-12 - 2015 Studie naar nieuwbouwmogelijkheid op oostelijk Visioterrein PRESENTATIE 10-12 - 2015 Studie naar nieuwbouwmogelijkheid op oostelijk Visioterrein - VOORWOORD wethouder Jeroen Joon

Nadere informatie

MEMO. Onderwerp: Beoordeling fietstunnel Merwedestraat. Projectomschrijving: 2 mei Advies ARZ

MEMO. Onderwerp: Beoordeling fietstunnel Merwedestraat. Projectomschrijving: 2 mei Advies ARZ MEMO Onderwerp: Beoordeling fietstunnel Merwedestraat Kampen, Projectomschrijving: 2 mei 2017 17.0016.010-Advies ARZ Van: Aan: J. Hendriks M. Slijkhuis J. Engels R. Wiersma Aanleiding In het Tracébesluit

Nadere informatie

Hoofdstuk 6 Financiering kunstgrasvelden

Hoofdstuk 6 Financiering kunstgrasvelden Hoofdstuk 6 Financiering kunstgrasvelden De kosten voor een kunstgrasveld verschillen natuurlijk per veld. Zoals in hoofdstuk 2 is te lezen, is de prijs sterk afhankelijk van het gekozen soort veld. Ook

Nadere informatie

Aan: Commissie S Van: college van burgemeester en wethouders Datum: 20 januari 2009. Onderwerp Sportpark Brandevoort

Aan: Commissie S Van: college van burgemeester en wethouders Datum: 20 januari 2009. Onderwerp Sportpark Brandevoort Aan: Commissie S Van: college van burgemeester en wethouders Datum: 20 januari 2009 Onderwerp Sportpark Brandevoort Beslispunten 1. Kennis nemen van 2 scenario s voor de uitwerking van Sportpark Brandevoort.

Nadere informatie

HUISVESTINGSOPTIE I: ER GEBEURT NIETS

HUISVESTINGSOPTIE I: ER GEBEURT NIETS BIJLAGE 1: KEUZENOTITIE SCHOLENCOMPLEX OT EN SIENPAD HUISSEN HUISVESTINGSOPTIE I: ER GEBEURT NIETS VOORDELEN Scholen worden niet geconfronteerd met verhuisbewegingen en overlast tijdens bouwperiode; Het

Nadere informatie

sportpark Molenkouter 2 e infovergadering 29/06/2017

sportpark Molenkouter 2 e infovergadering 29/06/2017 sportpark Molenkouter 2 e infovergadering 29/06/2017 Verloop infovergadering Inleiding Toelichting bij ontvangen opmerkingen en presentatie aanpassingen aan inrichtingsschets door diensten Presentatie

Nadere informatie

Algemeen. De Waterdriehoek is in de Stadsvisie aangemerkt als kansrijke locatie voor wonen.

Algemeen. De Waterdriehoek is in de Stadsvisie aangemerkt als kansrijke locatie voor wonen. Algemeen De Waterdriehoek is in de Stadsvisie aangemerkt als kansrijke locatie voor wonen. De vraag In het kader van de Visie A15 Zone is een quick scan is uitgevoerd om inzicht te krijgen welke verkeerskundige

Nadere informatie

150 pp. Busstation. 150pp

150 pp. Busstation. 150pp Busstation en hoogspanningskabel 150 pp Busstation 150pp 0 m 20 m 40 m 60 m 80 m 100 m huidige busstation en Momenteel is de verspreidt over 2 locaties. Beide locaties zijn tijdelijk ingericht voor parkeren

Nadere informatie

A13/A16 ROTTERDAM. Toelichting Deelgebied West. Februari 2015

A13/A16 ROTTERDAM. Toelichting Deelgebied West. Februari 2015 A13/A16 ROTTERDAM Toelichting Deelgebied West Februari 2015 TOELICHTING DEELGEBIED WEST Het gebied Het deelgebied West ligt binnen de gemeente Rotterdam. De A13/A16 sluit door middel van een (hoog) dijklichaam

Nadere informatie

Wonen Wijdemeren. Parkeeronderzoek Godelindehof

Wonen Wijdemeren. Parkeeronderzoek Godelindehof Wonen Wijdemeren Parkeeronderzoek Godelindehof Wonen Wijdemeren Parkeeronderzoek Godeli delindehof Datum 14 november 2014 WWM001/Bkd/0003.03 Kenmerk Eerste versie www.goudappel.nl goudappel@goudappel.nl

Nadere informatie

Brede School Oost, Grave. Stedenbouwkundig plan en openbare ruimte

Brede School Oost, Grave. Stedenbouwkundig plan en openbare ruimte ie t a t n e s e pr 2016 6-7- Stedenbouwkundig plan en openbare ruimte Remond B r e Baselmans d e S c h o o l O(CroonenBuro5) o s t, G r a v e houtskoolschets Project Houtskoolschets Visioterrein : - opdrachtgever:

Nadere informatie

Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 31 mei 2006 / 99/2006. Onderwerp Herinrichting Sportpark Schoonhorst

Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 31 mei 2006 / 99/2006. Onderwerp Herinrichting Sportpark Schoonhorst Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 31 mei 2006 / 99/2006 Onderwerp Herinrichting Sportpark Schoonhorst Programma / Programmanummer Sport / 4410 Portefeuillehouder P. Depla Voorstel van het College

Nadere informatie

Huisvestingsplan Scholen

Huisvestingsplan Scholen Variant 1: Renovatie op Van Damstraat Renovatie van de school op de huidige locatie Geen bestemmingsplanwijzigingen nodig Goed bereikbaar voor langzaam verkeer Geen afboeking van de boekwaarde bestaande

Nadere informatie

Halte Grubbenvorst/Greenpark Venlo locatieonderzoek

Halte Grubbenvorst/Greenpark Venlo locatieonderzoek Halte Grubbenvorst/Greenpark Venlo locatieonderzoek Dorpsraad, 7 april 2015 inhoudsopgave 1. Eisen en wensen halte 2. Locaties 1. Californische weg 2. Burgemeester van Kempenstraat 3. Sportpark 3. Vragen

Nadere informatie

2. De opbrengstpotentie van het huidige schoolterrein aan het Ot en Sienpad

2. De opbrengstpotentie van het huidige schoolterrein aan het Ot en Sienpad Keuzenotitie scholencomplex Ot en Sienpad Huissen De Financiële aspecten. Naast de algemene notitie met de bijbehorende 6 bijlagen waarin de voor- en nadelen en de omgeving factoren en de financiële gevolgen

Nadere informatie

Uitvoeringsplan reconstructie Moleneind. Datum: 16 januari 2013

Uitvoeringsplan reconstructie Moleneind. Datum: 16 januari 2013 Uitvoeringsplan reconstructie Moleneind Datum: 16 januari 2013 Inleiding Dit is het uitvoeringsplan voor de reconstructie van het Moleneind te Drachten. Dit plan is bedoeld om inzicht te geven in de wijze

Nadere informatie

GEMEENTE NUTH Raad: 7 februari 2012 Agendapunt: RTG: 24 januari 2012

GEMEENTE NUTH Raad: 7 februari 2012 Agendapunt: RTG: 24 januari 2012 Reg.nr: FLO/2011/18042 Pagina 1 van 5 GEMEENTE NUTH Raad: 7 februari 2012 Agendapunt: RTG: 24 januari 2012 AAN DE RAAD Onderwerp: Uitwerking opties realisatie tweede hockeyveld Kollenberg Nuth 1. Samenvatting

Nadere informatie

Teylerspark. Stedenbouwkundig plan voor 20 woningen

Teylerspark. Stedenbouwkundig plan voor 20 woningen Teylerspark Stedenbouwkundig plan voor 20 woningen 1 2 Ligging plangebied Aanleiding Dit stedenbouwkundig plan is opgesteld om de realisatie van twintig sociale huurwoningen op het grasland naast Teylersplein

Nadere informatie

Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel

Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel Inleiding Het proces om tot een locatiekeuze voor de vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) te komen is precair. In dit document wordt verder

Nadere informatie

Inleiding. 6 of 7 tennisbanen. 1 of 2 padelbanen. T.C. Venray Herinrichting park 19 april 2017

Inleiding. 6 of 7 tennisbanen. 1 of 2 padelbanen. T.C. Venray Herinrichting park 19 april 2017 T.C. Venray Herinrichting park 19 april 2017 Inleiding Tijdens de ALV van 8 maart j.l. is een variant voor herinrichting van het park gepresenteerd. Vanuit de ALV is de vraag neergelegd om met enkele varianten

Nadere informatie

Startnotitie Realisatie uitbreiding sport- en recreatiepark Elseest. Versie: 12 december 2012 Opsteller: Jeroen Reijnaerts Jeannine Paauw

Startnotitie Realisatie uitbreiding sport- en recreatiepark Elseest. Versie: 12 december 2012 Opsteller: Jeroen Reijnaerts Jeannine Paauw Startnotitie Realisatie uitbreiding sport- en recreatiepark Elseest Versie: 12 december 2012 Opsteller: Jeroen Reijnaerts Jeannine Paauw Inhoudsopgave 1. Inleiding en aanleiding 2. Wat is sinds maart 2011

Nadere informatie

WINSUM-WEST SPORTLANDSCHAP

WINSUM-WEST SPORTLANDSCHAP WINSUM-WEST SPORTLANDSCHAP SCHETSONTWERP 1-3-2017 Sportlandschap Winsum-West INHOUDSOPGAVE Sportlandschap Winsum-West INLEIDING... 1 Visie ONTWERPMODEL... 2 Schetsontwerp UITGANGSPUNTEN... 3 Schetsontwerp

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schiedam in beweging

Nieuwsbrief Schiedam in beweging Nieuwsbrief Schiedam in beweging Nummer 21 - april 2016 Bereikbaarheid van het (sport)park per fiets In deze Nieuwsbrief staat de bereikbaarheid centraal van het sportpark op het tunneldak van rijksweg

Nadere informatie

Meer jaren onderhoudsplanning sportparken

Meer jaren onderhoudsplanning sportparken Voorziening Onderhoud Sportvelden in de gemeente Beek Projectnummer: Datum: Versie: Gecontroleerd door: BEK026 7 Dhr. R. van Rijt blad 1 van 24 Inhoud blz. 1 Inleiding 3 2 Gevolgde werkwijze 4 2.1 Bepalen

Nadere informatie

peuterspeelzaal totaal nieuwbouw brede school uitbreiding buurthuis bibliotheek (in buurthuis) grote zaal (in buurthuis)

peuterspeelzaal totaal nieuwbouw brede school uitbreiding buurthuis bibliotheek (in buurthuis) grote zaal (in buurthuis) Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Rapport M R001v2

Rapport M R001v2 Rapport Sportpark Het Hoge Land, Lansingerland Lichthinderonderzoek Status: DEFINITIEF Van Pallandtstraat 9-11 Casuariestraat 5 Lavendelheide 2 Geerweg 11 info@dgmr.nl Postbus 153 Postbus 370 Postbus 671

Nadere informatie

Bijlage 6: Lichthinderonderzoek

Bijlage 6: Lichthinderonderzoek Bijlage 6: Lichthinderonderzoek Rapport M.2012.0976.00.R001v2 Sportpark Het Hoge Land, Lansingerland Lichthinderonderzoek Status: DEFINITIEF Van Pallandtstraat 9-11 Casuariestraat 5 Lavendelheide 2 Geerweg

Nadere informatie

Onderwerp Aansprakelijkheidsstelling door bewoners Zwembadweg

Onderwerp Aansprakelijkheidsstelling door bewoners Zwembadweg Onderwerp Aansprakelijkheidsstelling door bewoners Zwembadweg Voorgesteld besluit 1. Afwijzen van aansprakelijkheid en het bijbehorend verzoek tot schadeloosstelling; 2. Niet in te stemmen met het verzoek

Nadere informatie

vergadering 8 april 2010

vergadering 8 april 2010 RAADSVOORSTEL Doel: besluitvormend voorstelnummer 2010/21 registratienummer 151047 behandelend ambtenaar Jeroen Reijnaerts vergadering 8 april 2010 portefeuillehouder W.T. Hollart doorkiesnummer 0252-783

Nadere informatie

ADVIES. : BP Kerkdijk Hooge Zwaluwe Opdrachtgever : Dhr. W. Simonis Datum : 23 mei Behandeld door : Dhr. ir. P.H.A.H. Damen

ADVIES. : BP Kerkdijk Hooge Zwaluwe Opdrachtgever : Dhr. W. Simonis Datum : 23 mei Behandeld door : Dhr. ir. P.H.A.H. Damen ADVIES Project : BP Kerkdijk Hooge Zwaluwe Opdrachtgever : Dhr. W. Simonis Datum : 23 mei 2014 Referentie : 140396a12 Onderwerp : Parkeren Behandeld door : Dhr. ir. P.H.A.H. Damen Het voornemen Initiatiefnemer

Nadere informatie

Ad van der Heijden raad mei 2012

Ad van der Heijden raad mei 2012 Agendapunt commissie: 5 steller telefoonnummer email Ad van der Heijden 040-2083 633 adh@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp Kunstgrasveld voetbalvereniging rkvv Dommelen.

Nadere informatie

4. Onderhoud groen/bestrating achter woningen Verbindingsweg en parkeerplaatsen aan de Verbindingsweg

4. Onderhoud groen/bestrating achter woningen Verbindingsweg en parkeerplaatsen aan de Verbindingsweg Bijlage 1 - Reactienotitie Van de omwonenden heeft de gemeente een aantal reacties ontvangen. Tevens is er naar aanleiding van de inloopavond ook een aangetekende brief ontvangen. Deze brief is mede namens

Nadere informatie

Reactie op ontwerp actiecomité Groen voor poen dd. juli 2012

Reactie op ontwerp actiecomité Groen voor poen dd. juli 2012 Reactie op ontwerp actiecomité Groen voor poen dd. juli 2012 In juli 2012 heeft het actiecomité Groen voor poen een stedenbouwkundig ontwerp aangeleverd voor de woningbouwlocatie Sloetsweg/Bellinckhof

Nadere informatie

3.0 inleiding sportpark. - speelvoorzieningen voor jonge kinderen - jongeren voorziening (verbetering bestaande jongeren plek)

3.0 inleiding sportpark. - speelvoorzieningen voor jonge kinderen - jongeren voorziening (verbetering bestaande jongeren plek) 3. SPORTPARK 3.0 inleiding sportpark Het is de wens alle sportvoorziening bijeen te brengen. Het samenvoegen van de voorzieningen brengt ook de verenigingen bijeen. Door daarbij de sporthal te voegen,

Nadere informatie

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o.

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o. Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o. Betreffende straten: Linschotenstraat tot Rozenprieelstraat, Rozenprieelstraat tussen Linschotenstraat en Van Marumstraat, het toegangspad

Nadere informatie

Formeel en beleidskader Raadsbesluiten van respectievelijk 16 december 2008 en 10 februari 2009.

Formeel en beleidskader Raadsbesluiten van respectievelijk 16 december 2008 en 10 februari 2009. Pagina 1 van 5 GEMEENTE NUTH Raad: 21 april 2009 Agendapunt: Reg.nr: WEBU/2009/3361 RTG: 7 april 2009 AAN DE RAAD Onderwerp: Voorbereidingskrediet project Hulsberg Inleiding In de memo van 13 maart 2009

Nadere informatie

Financieel Hieronder vindt u een (financiële) uitwerking van de investering en exploitatiekosten die samenhangen met de drie besproken opties.

Financieel Hieronder vindt u een (financiële) uitwerking van de investering en exploitatiekosten die samenhangen met de drie besproken opties. Bijlage 1: Vergelijking drie opties verbetering sportcomplex Ellecom Financieel Hieronder vindt u een (financiële) uitwerking van de investering en exploitatiekosten die samenhangen met de drie besproken

Nadere informatie

Gemeente Lingewaard. Ruimtelijke onderbouwing Realisatie berging en overkapping bij Fitness Centre Huissen

Gemeente Lingewaard. Ruimtelijke onderbouwing Realisatie berging en overkapping bij Fitness Centre Huissen Gemeente Lingewaard Ruimtelijke onderbouwing Realisatie berging en overkapping bij Fitness Centre Huissen Juli 2011 Gemeente Lingewaard Ruimtelijke onderbouwing Realisatie berging en overkapping bij Fitness

Nadere informatie

Jessy Riesthuis, Gerrie Meijer, Nirmala Rambocus, Ad Tourne, Jasper Fastl, Annette van den Bosch, Barend Olde Rikkert

Jessy Riesthuis, Gerrie Meijer, Nirmala Rambocus, Ad Tourne, Jasper Fastl, Annette van den Bosch, Barend Olde Rikkert Postadres Postbus 16200, 3500 CE Utrecht Telefoon 030-286 00 00 www.utrecht.nl Vergaderverslag Bijeenkomst herontwikkeling openbare ruimte Verslag door K. Wolswijk-Deckers Centrumgebied Overvecht Datum

Nadere informatie

Voortgang Tennishal Rapiditas

Voortgang Tennishal Rapiditas Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Voortgang Programma Grondbeleid BW-nummer Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting In de motie Maak overdekte wintertraining voor Rapiditas mogelijk van 17 november

Nadere informatie

Verkeerstoets bouwplan Oranjezicht Monnickendam. 2 Voorgenomen ruimtelijke ontwikkeling

Verkeerstoets bouwplan Oranjezicht Monnickendam. 2 Voorgenomen ruimtelijke ontwikkeling Gemeente Waterland Verkeerstoets bouwplan Oranjezicht Monnickendam Datum 5 november 2009 Kenmerk WTL017/Adr/0171 Eerste versie 27 oktober 2009 1 Inleiding Achter de Bernhardlaan ligt tussen de bebouwing

Nadere informatie

Gedurende het project wordt dit document regelmatig herzien. Dit op basis van de laatste inzichten en vragen die aan de gemeente zijn gesteld.

Gedurende het project wordt dit document regelmatig herzien. Dit op basis van de laatste inzichten en vragen die aan de gemeente zijn gesteld. Veelgestelde vragen over Fietspad F446.00 Roodemolenpolder Versie 3: 5 maart 2014 De plannen voor de aanleg van een nieuwe Fietsverbinding tussen Voorhout en Sassenheim door de Roodemolenpolder leiden

Nadere informatie

Advies landschappelijke inpassing oefenterrein Crescendo

Advies landschappelijke inpassing oefenterrein Crescendo huisadviseurschap libau adviesorganisatie voor ruimtelijke kwaliteit hoge der a 5 9712 ac groningen t 050 3126545 f 050 3123362 info@libau.nl www.libau.nl Advies landschappelijke inpassing oefenterrein

Nadere informatie

Vervoerregio Amsterdam. Variantenstudie Halte Aan de Zoom Uithoorn

Vervoerregio Amsterdam. Variantenstudie Halte Aan de Zoom Uithoorn Variantenstudie Halte Aan de Zoom Uithoorn Vervoerregio Amsterdam Variantenstudie Halte Aan de Zoom Uithoorn I Variantenstudie Halte Aan de Zoom Uithoorn II Variantenstudie Halte Aan de Zoom Uithoorn Vervoerregio

Nadere informatie

NOTITIE VERKEER EN PARKEREN MFC LANGESTRAAT 36 TE HEEREWAARDEN GEMEENTE MAASDRIEL

NOTITIE VERKEER EN PARKEREN MFC LANGESTRAAT 36 TE HEEREWAARDEN GEMEENTE MAASDRIEL NOTITIE VERKEER EN PARKEREN MFC LANGESTRAAT 36 TE HEEREWAARDEN GEMEENTE MAASDRIEL Notitie verkeer en parkeren MFC Langestraat 36 te Heerewaarden in de gemeente Maasdriel Opdrachtgever Gemeente Maasdriel

Nadere informatie

RAPPORTAGE Sportcarrousel Sneek. Gemeente Súdwest-Fryslân

RAPPORTAGE Sportcarrousel Sneek. Gemeente Súdwest-Fryslân RAPPORTAGE Sportcarrousel Sneek Gemeente Súdwest-Fryslân RAPPORTAGE Sportcarrousel Sneek Gemeente Súdwest-Fryslân Opdrachtgever : Gemeente Súdwest-Fryslân Contactpersonen : de heer A. de Jong Status :

Nadere informatie

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 21507 26 april 2016 VERKEERSBESLUIT Nummer 2016.12175 Onderwerp: wijzigingen rondom Bilderdijkstraat en Bezelhorstweg

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : Datum :

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : Datum : Ag nr. : Datum :15-12-09 Onderwerp Sportpark ODC Essche Heike Status besluitvormend Voorstel 1. Kennis te nemen van de stand van zaken ten aanzien van de planontwikkeling van het sportpark ODC op Essche

Nadere informatie

2. Mogelijkheden Op onderstaande afbeelding zijn een aantal mogelijke locaties weergegeven.

2. Mogelijkheden Op onderstaande afbeelding zijn een aantal mogelijke locaties weergegeven. Parkeren Stertil BV op het bedrijventerrein te Kootstertille. 1. Aanleiding Het bedrijf Stertil BV te Kootstertille, gevestigd aan Westkern 3 te Kootstertille, heeft aangegeven dat er te weinig ruimte

Nadere informatie

notitie Hindercontouren rondom het Integraal Kind Centrum, Gemert-Noord

notitie Hindercontouren rondom het Integraal Kind Centrum, Gemert-Noord notitie aan: van: Gemeente Gemert-Bakel Johan van der Burg, MSc c.c.: datum: 28 juni 2012 betreft: project: Hindercontouren rondom het Integraal Kind Centrum, Gemert-Noord 110792 INLEIDING Op de hoek van

Nadere informatie

R02a. Bestemmingsplan De Hokhorst in Renswoude Onderzoek milieuzonering. datum: 2 juni 2016

R02a. Bestemmingsplan De Hokhorst in Renswoude Onderzoek milieuzonering. datum: 2 juni 2016 21620178.R02a Bestemmingsplan De Hokhorst 2-4-6 in Renswoude Onderzoek milieuzonering datum: 2 juni 2016 m i l i e u g e l u i d b o u w a d v i e s b r a n d v e i l i g h e i d r u i m t e l i j k e

Nadere informatie

Nota zienswijzen. bestemmingsplan School Ringbaan

Nota zienswijzen. bestemmingsplan School Ringbaan Nota zienswijzen bestemmingsplan School Ringbaan Nota zienswijzen bestemmingsplan School Ringbaan Opdrachtgever: Auteur: gemeente Scherpenzeel afdeling Ruimte en Groen J. de Ruiter-van der Leest Datum:

Nadere informatie

Stand van zaken Vernieuwing sportpark Rapijnen 24 augustus Jan-Peter Chatrou Project management bureau

Stand van zaken Vernieuwing sportpark Rapijnen 24 augustus Jan-Peter Chatrou Project management bureau gemeente Montfoort Stand van zaken Vernieuwing sportpark Rapijnen 24 augustus 2011 Jan-Peter Chatrou Project management bureau Vertrekpunt locatie is toe aan groot onderhoud of vervanging wensen: voetbal,

Nadere informatie

Analyse Kempkensbergtunnel. Van: KeKempkensbergtunnelMemo

Analyse Kempkensbergtunnel. Van: KeKempkensbergtunnelMemo Analyse Datum: 26 februari 2013 Van: KeMemo Projectorganisatie Aanpak Ring Zuid 1. Aanleiding Arthur Kamminga heeft in december 2012 een alternatief voorstel gedaan voor de Esperantotunnel, de zogenaamde

Nadere informatie

TC de Schapekolk en DSC. Lichtonderzoek Sportpark De Zunnebargh te Diepenveen

TC de Schapekolk en DSC. Lichtonderzoek Sportpark De Zunnebargh te Diepenveen TC de Schapekolk en DSC Lichtonderzoek Sportpark De Zunnebargh te Diepenveen INHOUDSOPGAVE blz. 1. INLEIDING 1 2. UITGANGSPUNTEN 3 2.1. Bestaande verlichting 3 2.2. Verlichtingseisen 3 2.3. Lichthinder

Nadere informatie

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan *1024661* Gemeenteraad Gemeente Hengelo Postbus 18 7550 AA Hengelo Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan 1010707 Geachte gemeenteraad, In de commissie Fysiek zijn vragen

Nadere informatie

Bijlage 2 - Notitie verkeer quickscan locatieonderzoek onderwijshuisvesting

Bijlage 2 - Notitie verkeer quickscan locatieonderzoek onderwijshuisvesting Bijlage 2 - Notitie verkeer quickscan locatieonderzoek onderwijshuisvesting Mark van der Leest 15 oktober 2015 De gemeenteraad heeft op 2 juli 2015 het college opgedragen om een vergelijkend onderzoek

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad. : Wonen en ruimte. Katwijk, 26 juni 2012.

Aan de gemeenteraad. : Wonen en ruimte. Katwijk, 26 juni 2012. Aan de gemeenteraad Zaaknummer : 2012-6779 Programma : Wonen en ruimte Onderwerp : Inrichtingsplan Kustwerk Katwijk - gedeelte B.J. Blommersstraat - Vuurbaakplein Katwijk, 26 juni 2012. Inleiding In de

Nadere informatie

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit STAATSCOURANT 22 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 47219 december 2015 VERKEERSBESLUIT Nummer 15u0031264/ 2015.12819 Onderwerp: Herinrichting IJsselkade, Spinbaan, Melkweg

Nadere informatie

Handout inloopbijeenkomst Stationsgebied 7 maart

Handout inloopbijeenkomst Stationsgebied 7 maart Handout inloopbijeenkomst Stationsgebied 7 maart Schetsen inrichting Koninginneweg De gemeente wil in het project Stationsgebied de doorstroming van de centrumring en de bereikbaarheid verbeteren. Daartoe

Nadere informatie

Bijlage overwegingen kunstgras

Bijlage overwegingen kunstgras Bijlage overwegingen kunstgras Algemeen In het algemeen heeft de sport in Nederland de afgelopen jaren een positieve ontwikkeling doorgemaakt. Meer mensen sporten en leggen steeds meer verband tussen sport

Nadere informatie

HET POORTJE; Toelichting stedenbouwkundige inpassing Datum:

HET POORTJE; Toelichting stedenbouwkundige inpassing Datum: HET POORTJE; Toelichting stedenbouwkundige inpassing Datum: 14-4-2009 Huidige situatie De locatie maakt deel uit van het ontwikkelingsgebied Heerenveen Noordoost; een langgerekt gebied tussen grofweg de

Nadere informatie

Onderwerp: renovatiewerkzaamheden sport 2009

Onderwerp: renovatiewerkzaamheden sport 2009 Samenvatting: Inleiding: In de begroting is een (structurele) stelpost a.d. 85.000,- opgenomen voor renovaties aan de diverse buitensportaccommodaties. De afgelopen jaren is deze stelpost aangewend om

Nadere informatie

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: 14 december 2015 Agenda nr: 17 Onderwerp: kunstgrasvelden Voetbalverenigingen Berg 28 en Walram.

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: 14 december 2015 Agenda nr: 17 Onderwerp: kunstgrasvelden Voetbalverenigingen Berg 28 en Walram. Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 14 december 2015 Agenda nr: 17 Onderwerp: kunstgrasvelden Voetbalverenigingen Berg 28 en Walram. Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting en Advies van het raadsvoorstel

Nadere informatie

Verslag Inventarisatieavond extra parkeervoorziening Sculptura

Verslag Inventarisatieavond extra parkeervoorziening Sculptura Verslag Inventarisatieavond extra parkeervoorziening Sculptura 03-06-09 Aanwezig: WonenBreburg Wijkbelang Heuvel Bewoners Bewonerscommissie De Brink Afwezig: Gemeente Breda School Odija Opening door Egbert

Nadere informatie

Voorstel aan de Raad

Voorstel aan de Raad Voorstel aan de Raad Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 27 april 2005 / 73/2005 Onderwerp Herinrichting Sportpark De Kluis Programma / Programmanummer Sport / 4410 Portefeuillehouder Depla Voorstel

Nadere informatie

sportpark Jekerdal praatprenten... Maart 2007 wauben architects geleen

sportpark Jekerdal praatprenten... Maart 2007 wauben architects geleen sportpark Jekerdal praatprenten... Maart 2007 1 praatprenten : schetsen bedoeld om ideeen een plaats te geven op sportpark Jekerdal. uitgangspunten: sportpark Jekerdal bestaande situatie 1. één sportcomplex

Nadere informatie

Alternatief ontwerp inrichtingsplan Sportterrein IJburg - Diemerpark. door Vereniging Vrienden van het Diemerpark

Alternatief ontwerp inrichtingsplan Sportterrein IJburg - Diemerpark. door Vereniging Vrienden van het Diemerpark Alternatief ontwerp inrichtingsplan Sportterrein IJburg - Diemerpark door Vereniging Vrienden van het Diemerpark 02-09-2014 2 n.a.v. Voorlopig inrichtingsplan sportpark IJburg e.o. Alternatief ontwerp

Nadere informatie

Onderwerp: Subsidieaanvraag Stichting Exploitatie Sportpark Overbos - Besluitvormend

Onderwerp: Subsidieaanvraag Stichting Exploitatie Sportpark Overbos - Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 14 april 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00288 Onderwerp: Subsidieaanvraag Stichting Exploitatie Sportpark Overbos - Besluitvormend Beknopte samenvatting: Stichting Exploitatie

Nadere informatie

Voorkeursvariant voetbalaccommodatie RKSV Altior te Langeraar

Voorkeursvariant voetbalaccommodatie RKSV Altior te Langeraar gemeente nieuwkoop raadsvoorstel portefeuillehouder Mw L van Leeuwen-Koster opgesteld door mr G.G.G. Slooters / 107 kenmerk/datum 09.0003472 / 17 maart 2009 vergaderdatum raad 23 april 2009 jaar/nummer

Nadere informatie

Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk. Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015

Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk. Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 STOMPWIJKSE- WEG Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 Inleiding In deze weergave

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 60/2016 Datum : 5 april 2016 B&W datum : 5 april 2016 Beh. ambtenaar : B.M.M. Rensen-Leeman Portefeuillehouder : T.M.M. Kok Onderwerp : Inpassingsstudie Quickscan haalbaarheid

Nadere informatie

Aan burgemeester en wethouders. : Beleid - J. Rozema. Taakveld Subtaakveld

Aan burgemeester en wethouders. : Beleid - J. Rozema. Taakveld Subtaakveld Portefeuillehouder Afdeling Taakveld Subtaakveld Onderwerp : wethouder R. Kruijswijk : Beleid - J. Rozema : 801. Ruimtelijke ordening : 801001. Bestemmingsplannen : uitbreiding tennispark WOC Overveen

Nadere informatie

WAAROM SPORTPARK WILLEM-ALEXANDER HET BESTE GEBOUW VAN HET JAAR IS Ambitiekaart park en sportpark Willem-Alexander

WAAROM SPORTPARK WILLEM-ALEXANDER HET BESTE GEBOUW VAN HET JAAR IS Ambitiekaart park en sportpark Willem-Alexander WAAROM SPORTPARK WILLEM-ALEXANDER HET BESTE GEBOUW VAN HET JAAR IS Ambitiekaart park en sportpark Willem-Alexander opdrachtgevers verenigingen In Schiedam heeft een uniek bouwwerk gestalte gekregen: bovenop

Nadere informatie

Inpassing Nieuwe Westelijke Oeververbinding (NWO) Blankenburgtunnel

Inpassing Nieuwe Westelijke Oeververbinding (NWO) Blankenburgtunnel Inpassing Nieuwe Westelijke Oeververbinding (NWO) Blankenburgtunnel Vooruit lopend op de Regionale inpassingsvisie NWO Blankenburgtunnel wil de ChristenUnie/SGP fractie uit Vlaardingen u heel graag uw

Nadere informatie

Welkom 2 e werksessie 20 juli 2016

Welkom 2 e werksessie 20 juli 2016 Op weg naar het Masterplan Welkom 2 e werksessie 20 juli 2016 Welkom Kort filmpje Welkom Kort filmpje Agenda voor vanavond Korte terugblik werksessie 1; Wim v.d. Kerkhof Doel van vanavond; Toelichting

Nadere informatie

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O.

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. EINSTEINSTRAAT De straat bestaat uit twee segmenten Wegprofiel huidige situatie tot rare bocht van noord naar zuid: 1,8 5,4 2,8 Parkeren op

Nadere informatie

Informatiebulletin verkeersveiligheid Brede School Spoorzone Noord

Informatiebulletin verkeersveiligheid Brede School Spoorzone Noord Informatiebulletin verkeersveiligheid Brede School Spoorzone Noord Inleiding Op 27 februari 2012 werd het bouwplan voor de nieuwe brede school Spoorzone Noord aan ouders, omwonenden en belangstellenden

Nadere informatie

Ontsluiting ziekenhuis AZ ALMA Campus Eeklo in het kader van module 14. informatieavond - oktober In opdracht van VENECO, stad Eeklo

Ontsluiting ziekenhuis AZ ALMA Campus Eeklo in het kader van module 14. informatieavond - oktober In opdracht van VENECO, stad Eeklo Ontsluiting ziekenhuis AZ ALMA Campus Eeklo in het kader van module 14 informatieavond - oktober 2013 In opdracht van VENECO, stad Eeklo Visie gewenste ruimtelijke structuur R43 en de groene vinger VENECO-

Nadere informatie

Naast het advies van Sport en Welzijn is ook de notitie maatschappelijk vastgoed als input gebruikt voor deze notitie.

Naast het advies van Sport en Welzijn is ook de notitie maatschappelijk vastgoed als input gebruikt voor deze notitie. Bijlage 1 Toekomst sportpark Ridderkerk 1. Inleiding Op het sportpark Ridderkerk, zijn voetbalvereniging RVVH en korfbalvereniging KCR gehuisvest. RVVH is een oude club met een rijke historie, die al sinds

Nadere informatie

Betreft Verkenning van de mogelijkheden voor een nieuwe ontsluiting van de Sotaweg

Betreft Verkenning van de mogelijkheden voor een nieuwe ontsluiting van de Sotaweg Notitie Referentienummer Datum Kenmerk 17 december 2012 325526 Betreft Verkenning van de mogelijkheden voor een nieuwe ontsluiting van de Sotaweg 1 Inleiding Gemeente Kaag en Braassem denkt aan een nieuwe

Nadere informatie

Een visie op de ontwikkeling van de Krimpenerbosweg e.o.

Een visie op de ontwikkeling van de Krimpenerbosweg e.o. BIJLAGE 1 Een visie op de ontwikkeling van de Krimpenerbosweg e.o. Inleiding In de afgelopen 50 jaar, sinds de opening van de Algerabrug in 1958, is Krimpen aan den IJssel ontwikkeld met de blik gericht

Nadere informatie