Studiedag: er is wat onduidelijkheid over een studiedag van woensdag. Deze is niet voor ons! De leerlingen zijn dus niet vrij!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Studiedag: er is wat onduidelijkheid over een studiedag van woensdag. Deze is niet voor ons! De leerlingen zijn dus niet vrij!"

Transcriptie

1 Weekbericht van 4 april 2016 Studiedag: er is wat onduidelijkheid over een studiedag van woensdag. Deze is niet voor ons! De leerlingen zijn dus niet vrij! Groep 1a: Van eitje tot vlinder. Rupsje Nooitgenoeg verven.

2 Wat zijn ze mooi geworden! Het vouwen van de vlinder valt nog niet mee. Een vlinder heeft hele mooie vleugels. Deze week blijft in het teken staan van de lente. We gaan naar de kinderboerderij en maken een rondje om de school opzoek naar de lente. Hoe zien we dat het lente is? De zaadjes in de klas worden goed verzorgd door de kinderen. Er komen al kleine plantjes uit. Deze week kijken we naar bloemen en plantjes. Hoe gaat dat nou? Van zaadjes en bloembollen tot plantjes en bloemen.

3 Groep 1b Berg beklimmen en net als de apen kimmen in en hangen aan een touw. Lopen op de loopklossen valt nog niet mee.

4 Een werk tuin zoals de kinderen het benoemden en deze tuin is om te spelen. In deze tuin ligt een steen onder de grond en een pad onder het gras. Een tuin met bloemen op het gras en een glijbaan en een weg en hele mooie bloemen.

5 De tuin om te werken De komende week staat de lente nog steeds centraal. Vorige week zijn we niet naar de kinderboerderij geweest en daar willen we deze week wel graag naar toe. We hebben gehoord dat er nu 6 lammetjes zijn! We hebben op een papier geschreven waar we aan denken bij de lente. Er zijn dieren wakker geworden (kikkers) en er worden dieren geboren. Er is ook een bloemenboom (bloesem) en er zijn andere bloemen. De zon schijnt en we mogen soms de jassen uit. We vouwen een koetje en een kalfje en bouwen hokken waar dieren in kunnen. Groep 2 Deze week gaan we verder met het thema lente. We leren de namen van bloemen uit bollen en bekijken de ontwikkeling van bol tot bloem.we leren ook dat takken bloemen kunnen dragen ( forsythia, katjes, bloesem) We zingen een liedje over een zaadje in de grond en beelden het lied uit. Natuurlijk bekijken we ook filmpjes en boeken over dit onderwerp. We maken een hyacinth en knippen en plakken de ontwikkeling van bol tot bloem. Ook hebben we een taak met Figura B serie ( weer iets moeilijker). Op het digibord gaan we bloemen tellen en leren het verschil tussen een woord/letter/zin. Ook wordt er weer volop gerijmd en gehakt en geplakt.

6 Bloemen leggen op de kralenplank Groep 3: Deze week gaan we lekker verder met kern 9. Vorige week hebben we proefjes gedaan. Deze week gaan we de fiets eens goed bekijken: wat zit daar allemaal aan? Hoe heten al die verschillende onderdelen? Hoe zit de fiets in elkaar? Verder leren we woorden met een dubbele medeklinker in het midden lezen (nog niet schrijven!) en gaan we door elkaar gehusselde zinnen weer in de goed volgorde leggen. Met rekenen maken we deze week veel sommetjes tot 20. De splitsingen tot 10 worden nog eens herhaald. De kinderen moeten deze splitsingen nu vlot kunnen maken. Ook besteden we veel aandacht aan het rekenen met geld. Weer genoeg te doen dus! Groep 4: Deze week gaan wij met rekenen verder met de tafels. Wij leren de tafels met anker- en steunpunten, leren tafels in een context. Oefenen de tafel van 3 en 4 ( Wilt u thuis ook extra oefenen) en wie kan de tafel van 6. Wij leren handig aftrekken en optellen tm 100. Vrijdag gaan wij lessen clusteren met als thema: Hoe kun je wegen Met taal leren wij het begrip chronologisch inhoudt en toepassen in stripverhaaltjes. Ze leren dat je je taalgebruik aanpast aan verschillende situaties. Met spelling gaan wij verder met de open lettergreep. Wij herhalen de spellingsregels: eend, muisje, toren. Tijdens muziek hebben wij een liedje een Bollebollebollebollebol geleerd. Wij hebben allerlei lentewoorden geklapt en tijdens het ritmeklappen van bol tot bloem uitgebeeld. Tijdens natuur hebben wij een les over : de kastanjetak in de lente gehad. Wij hebben informatie gelezen, de groei bekeken op het digibord, takken in de klas bekeken en verwerkt op en werkblad. Daarna mochten de kinderen een schilderij maken van een kastanjetak.

7

8 De schilderijen hebben de kinderen afgemaakt met lentebloemen, nl het vouwen ( 16 vierkantjes) van een tulp en erbij knippen en plakken. Resultaat zie gang groep 4. Groep 5: Rekenen: Deze week herhalen we de tafels en het inwisselen van geld. Daarnaast oefenen we met het aftrekken onder elkaar op deze manier: = = =20 6-9= =217 In de loop van de week en volgende week gaan we rekenen met digitale kloktijden. Bij deze sommen is het belangrijk dat de kinderen goed analoog en digitaal kunnen klokkijken. Dit gaan we dan ook weer flink oefenen. Taal: We oefenen deze week het stellen van vragen en het correct beantwoorden hiervan en het noteren in telegramsstijl. Spelling: Woorden met een ie klank schrijven als i. We herhalen de tekendief en dubbelzetter en het schrijven van woorden met een d of een t. De kinderen gaan bezig met het afronden van hun verslag op school en indien nodig kunnen ze ook thuis hieraan werken. Een aantal kinderen heeft het verslag al gepresenteerd.

9 Groep 6: Afgelopen vrijdag was het goed te merken dat het een bijzondere dag was..zout in de koffie, plakband voor de deur gespannen, nog een afstandsbediening in de groep, een niet werkende muis bij de computer, rekensommen met andere antwoorden..raar maar echt waar en natuurlijk te verwachten op 1 april! We hebben er samen van genoten en veel om gelachen. Vandaag hebben we de afsluiting van het leesvirus gehad. We konden stemmen op het leukst gelezen boek en hebben allerlei leuke activiteiten gedaan. Tot slot het belangrijkste: Hoera, we zijn kampioen geworden van de 3 scholen uit Erica. Bij Taal gaan we verder met het hoofdstuk: Vers van de pers. We bedenken creatieve bijschriften bij afbeeldingen en bedenken woorden die gemaakt worden volgens de regel: woord+ woord=woord (fiets+ pomp=fietspomp) We gaan het woordenboek gebruiken en zoeken het onderwerp uit de zinnen. Bij spelling gaat het deze week over het vervoegen van werkwoorden in de t.t en v.t. Hierbij gebruiken we de stappenkaart, zodat het vervoegen gemakkelijk zal gaan worden. Bij de rekenlessen van vorige week hebben we gewerkt over: omtrek-oppervlakte en inhoud. We hebben o.a. gekeken hoeveel kinderen er op 1 vierkante meter kunnen staan. Deze week werken we over gewichten en schaalverdeling. Ook ronden we deze week alle sommen van blok 5 af, zodat we ons volgende week op de herhalingslessen van de verschillende onderwerpen kunnen gaan richten. In de week van 18 april wordt de rekentoets van blok 5 afgenomen. Inmiddels is het oefenpakket van de topografie van Noord Holland meegegeven. Toets datum Tijdens de geschiedenisles gaan we het hebben over de Islam. In de Middeleeuwen kwamen er steeds meer christenen in Europa. In de landen om de Middellandse zee ontstond een ander geloof: de Islam. Ook kijken we naar het verschil in geloof vroeger en nu tussen moslims en christenen. Toets datum van dit hoofdstuk is op: De samenvatting wordt vrijdag meegegeven. Bij Trefwoord gaat het thema deze week over: zelfstandigheid. We gaan het hebben over wat we bedoelen met zelfstandigheid en vragen ons samen af, wanneer we iemand zelfstandig vinden. Door middel van verhalen, liedjes en gedichten wordt dit duidelijk gemaakt. Groep 7: Donderdag (7 april) is de theorietoets van het landelijk verkeersexamen. Op examen.vvn.nl kun je oefenexamens maken. Deze week maken we van rekenen de laatste lessen van blok 5. Volgende week nemen we de rekentoets af.

10 Dinsdag 5 april hebben de kinderen een toets van aardrijkskunde. Maandag 11 april is de topografietoets van Frankrijk. Met taal zijn we begonnen met blok 14; Op reis. Dit gaat over allerlei soorten reizen, over land, door de lucht, over het water, lange reizen, korte reizen, middellange reizen enz. Ook gaan we leren wat een voorzetsel is. De regel: Een voorzetsel is een woord dat past in de zin: Maud voert de kippen.. het weekend. Of in de zin: De bijen vliegen de korven. Groep 8: Deze week gaan we wat onderdelen oefenen van het Cito. Daarnaast oefenen ze studievaardigheden bij Gynzy. Dit kunnen ze ook thuis doen. De Taaltoets staat deze week ook op het programma. Met rekenen gaan we verder met het onderdeel breuken en procenten. Ze werken hier zelfstandig aan. Met geschiedenis werken we over de tijd na de oorlog. Verder bespreken we de toets van natuur die volgende week dinsdag is. * AGENDA: Dinsdag 5 april teamvergadering uur Contact M.R. Heeft u ideeën of opmerkingen en wilt u dit kenbaar maken aan de M.R. dan kunt u dit kwijt bij Dhr. Gerry Hake (oudergeleding M.R.). Hij is bereikbaar via: mr.brummelbos@45000.nl

Weekbericht van maandag 25 januari 2016.

Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Algemeen: *Woensdag is de open dag van alle scholen van de Primeniusstichting. Belangstellenden kunnen binnenlopen en de school bekijken. Het is niet de bedoeling

Nadere informatie

Vrijdag 20 mei: Groep 3 t/m 7: Vertrek 9.00 uur; aankomst uur De kinderen van de groepen 3 t/m 7 worden om 8.30 uur op school verwacht.

Vrijdag 20 mei: Groep 3 t/m 7: Vertrek 9.00 uur; aankomst uur De kinderen van de groepen 3 t/m 7 worden om 8.30 uur op school verwacht. Weekbericht van 11 april 2016 Algemeen: Woensdag komt de biblobus weer bij school. Vergeet je boeken niet, want de volgende keer dat de bus komt, is het vakantie! Misschien een paar extra boeken meenemen

Nadere informatie

Weekbericht van 3 april: Algemeen: Klussenavond Brummelbos doet!

Weekbericht van 3 april: Algemeen: Klussenavond Brummelbos doet! Weekbericht van 3 april: Algemeen: Klussenavond Brummelbos doet! Op woensdagavond 3 mei willen we graag met een groep enthousiaste ouders een klussen avond op school houden. Het gaat hierbij om buiten

Nadere informatie

Weekbericht van 14 maart 2016 ALGEMEEN: dinsdag 22 en woensdag 23 maart. Voorstelling voor groep 7 en 8 Groep 1a:

Weekbericht van 14 maart 2016 ALGEMEEN: dinsdag 22 en woensdag 23 maart. Voorstelling voor groep 7 en 8 Groep 1a: Weekbericht van 14 maart 2016 ALGEMEEN: Woensdag komt de bibliobus weer bij school. Vergeet de boekjes niet, want de vorige keer is de bibliobus niet geweest i.v.m. de vakantie! Vrijdag vieren juf Siska

Nadere informatie

Weekbericht van 18 april. Afscheid juf Annette en juf Joke:

Weekbericht van 18 april. Afscheid juf Annette en juf Joke: Weekbericht van 18 april Afscheid juf Annette en juf Joke: Deze week hebben we te maken met een hele bijzondere week, want we nemen op donderdag 21 april afscheid van Juf Annette en juf Joke. Om 8.30 uur

Nadere informatie

Weekbericht van

Weekbericht van Weekbericht van 27-02-2017 Groep 1 en 2: Wat een pret gisteren tijdens carnaval! De kinderen zagen er prachtig uit! En wat hadden ze een plezier tijdens het spelen van de spelletjes! Deze week werken we

Nadere informatie

Weekbericht van 6 maart 2017

Weekbericht van 6 maart 2017 Weekbericht van 6 maart 2017 BELANGRIJKE VERKEERSSITUATIE GEWIJZIGD!!! Vanaf hedenmorgen is de verkeerssituatie rondom school gewijzigd ivm de afbouw van de noodlokalen wat enige weken kan gaan duren.

Nadere informatie

Na afloop van de Paasviering gingen we met de kleuters eieren zoeken.

Na afloop van de Paasviering gingen we met de kleuters eieren zoeken. Weekbericht van 7 april 2015 Algemeen: Van 6 april tot en met 24 mei kunt u bij de Co-op in Erica zogenaamde doe-koe-munten krijgen bij bepaalde boodschappen. Deze munten kunt u in de winkel in een soort

Nadere informatie

Groep 1 en 2: Dagelijks gaan we in de speelzaal gymmen en of spelen. Soms met een opdracht soms zonder een opdracht.

Groep 1 en 2: Dagelijks gaan we in de speelzaal gymmen en of spelen. Soms met een opdracht soms zonder een opdracht. Weekbericht van 7 september 2015 Woensdag komt de bibliobus weer. Denken jullie aan de boeken? Groep 1 en 2: Dagelijks gaan we in de speelzaal gymmen en of spelen. Soms met een opdracht soms zonder een

Nadere informatie

Weekbericht van 16 januari 2017

Weekbericht van 16 januari 2017 Weekbericht van 16 januari 2017 Mededelingen vanuit de notulen MR vergadering: -De vakantieplanning wordt jaarlijks gemaakt door de gemeente. De bedoeling is dat scholen zich zoveel mogelijk conformeren

Nadere informatie

Weekbericht van 1 mei Algemeen: Klussenavond Brummelbos doet!

Weekbericht van 1 mei Algemeen: Klussenavond Brummelbos doet! Weekbericht van 1 mei 2017 Algemeen: Klussenavond Brummelbos doet! A.s. woensdagavond 3 mei houden we een klussen avond op school. Het gaat hierbij om buiten en binnen werkzaamheden. We starten om 18.30

Nadere informatie

Weekbericht van 13 maart:

Weekbericht van 13 maart: Weekbericht van 13 maart: Ziekte: Momenteel is meester Erik afwezig door ziekte. Hij is vorige week opgenomen in het ziekenhuis met hoge koorts en hoge ontstekingswaarden. Er wordt momenteel onderzocht

Nadere informatie

Weekbericht van Algemeen. Even voorstellen

Weekbericht van Algemeen. Even voorstellen Weekbericht van 19-02-2018 Algemeen Even voorstellen Hallo allemaal, Mijn naam is Annemiek Molema. Naast mijn studie vind ik het erg leuk om te handballen. Daarnaast heb ik ook een webshop met baby en

Nadere informatie

Weekbericht van 9-11-2015. Algemeen: Van de MIB-er: Dag ouders en verzorgers

Weekbericht van 9-11-2015. Algemeen: Van de MIB-er: Dag ouders en verzorgers Weekbericht van 9-11-2015 Algemeen: Van de MIB-er: Dag ouders en verzorgers Sinds augustus 2012 ben ik als Meerschools Intern Begeleider SKOD werkzaam op de Brummelbos. Dit heb ik de afgelopen ruim 3,5

Nadere informatie

In dit weekbericht staat een brief van de Brede School Erica. Misschien hebt u ideeën?

In dit weekbericht staat een brief van de Brede School Erica. Misschien hebt u ideeën? Weekbericht van 7 maart 2016 ALGEMEEN: Volgende week krijgen de kinderen van groep 3 t/m 8 hun rapport mee. Zijn er nog kinderen die het rapport nog thuis hebben? Wil je die dan zo snel mogelijk meenemen

Nadere informatie

Lesbrief 4 van groep 3, 4, 5

Lesbrief 4 van groep 3, 4, 5 Lesbrief 4 van groep 3, 4, 5 Groep 3 Lezen We zijn bezig met kern 9. Het thema is: Hoe kan dat? Het ankerverhaal gaat over Daan. Daan is een uitvinder. Als Tasja op bezoek komt, is hij net bezig met het

Nadere informatie

Weekbericht van 27 oktober 2014

Weekbericht van 27 oktober 2014 Weekbericht van 27 oktober 2014 Algemeen: WELKOM Woensdagavond is de afsluiting van ons project Feest. Dit project had een iets andere opzet dan vorige keren. In elke groep zijn door de leerkrachten kaarten

Nadere informatie

Verjaardag: vrijdag viert juf Joke haar verjaardag in groep 5. Joke, nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag en een fijne dag met groep 5.

Verjaardag: vrijdag viert juf Joke haar verjaardag in groep 5. Joke, nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag en een fijne dag met groep 5. Weekbericht van 1 februari 2016 Voor de kerstvakantie heeft ieder gezin een vragenlijst gehad over ouderpartnerschap. Van onze school hebben tot nu toe 7 ouders de vragenlijst ingevuld. We zouden het erg

Nadere informatie

Notulen MR: Vanaf vandaag kunt u de notulen van de MR-vergadering vinden op de nieuwe website van de school.

Notulen MR: Vanaf vandaag kunt u de notulen van de MR-vergadering vinden op de nieuwe website van de school. Weekbericht van 9 mei 2016. NIEUWS UIT DE MR: Beste ouders, Er zijn diverse geledingen betrokken bij een school: personeel werkt er, leerlingen krijgen er les en ouders willen dat hun kind goed onderwijs

Nadere informatie

Weekbericht van 3 oktober Algemeen:

Weekbericht van 3 oktober Algemeen: Weekbericht van 3 oktober 2016 Algemeen: Informatie avond nieuwe stijl: Op woensdagavond 5 oktober wordt de informatie avond voor de groepen 1 t/m 8 gehouden. U bent van 18.00 uur tot 19.30 uur van harte

Nadere informatie

Weekbericht van 15 mei: Algemeen:

Weekbericht van 15 mei: Algemeen: Weekbericht van 15 mei: Algemeen: Opleiding Brigadiers: Vorige week hebben de kinderen van groep 6 en 7 de opleiding voor brigadier gehad. Na de theorie en het uitoefenen van de praktijk,heeft de agent

Nadere informatie

Weekbericht van. Algemeen:

Weekbericht van. Algemeen: Weekbericht van Algemeen: Informatie avond nieuwe stijl: Op woensdagavond 5 oktober wordt de informatie avond voor de groepen 1 t/m 8 gehouden. U bent van 18.00 uur tot 19.30 uur van harte welkom om in

Nadere informatie

FINALE VOORLEESWEDSTRIJD

FINALE VOORLEESWEDSTRIJD Weekbericht van 23 november 2015 Verjaardagen: Maandag is meester Johan jarig en dinsdag is meneer Fred jarig. We hebben al voor ze gezongen. Beiden van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag! FINALE

Nadere informatie

Informatie groep 3 en 4

Informatie groep 3 en 4 Informatie groep 3 en 4 Hierbij even wat informatie over de dingen waar uw kind dit schooljaar mee te maken krijgt. Dit kan u helderheid verschaffen over wat de kinderen leren in groep 3 en 4. En ook hoe

Nadere informatie

Juf Manon zal de hele week, dus maandag tot en met donderdag, de groep leiden.

Juf Manon zal de hele week, dus maandag tot en met donderdag, de groep leiden. Weekbericht van 22 februari 2016. ALGEMEEN: Start instroomgroep op 7 maart 2016 We zijn erg blij dat we vanwege de groei van groep 1 hebben kunnen besluiten om na de voorjaarsvakantie te starten met een

Nadere informatie

Voor de groepen 5 en 6 is er op dinsdag 24 januari de voorstelling Galileo. Deze voorstelling vindt s morgens bij de Anbrenge plaats.

Voor de groepen 5 en 6 is er op dinsdag 24 januari de voorstelling Galileo. Deze voorstelling vindt s morgens bij de Anbrenge plaats. Weekbericht van 23 januari: Cultuur: Voor de groepen 5 en 6 is er op dinsdag 24 januari de voorstelling Galileo. Deze voorstelling vindt s morgens bij de Anbrenge plaats. Voor de groepen 1 en 2 is er op

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE GROEPEN

NIEUWS UIT DE GROEPEN Archipelschool de Leeuwenburch Nieuwsbrief middenbouw nummer: 2 Datum: 23 oktober 2015 NIEUWS UIT DE GROEPEN Technisch lezen in GROEP 3 Als u dit leest is groep 3 al bezig met de afronding van kern 2 van

Nadere informatie

Noodoproep verkeersbrigadiers!!!

Noodoproep verkeersbrigadiers!!! Weekbericht van 10 maart 2014 Inschrijving van kleuters op de Brummelbos voor het nieuwe schooljaar 2014-2015. Wij zijn alweer begonnen met de groepenindeling voor het nieuwe schooljaar. Het is dan heel

Nadere informatie

Weekbericht van 15 januari

Weekbericht van 15 januari Weekbericht van 15 januari Woensdag staat de biebbus er weer! Vergeten jullie de boeken niet?! Veiligheid op de fiets In deze periode van het jaar is het s ochtends nog erg donker als de kinderen naar

Nadere informatie

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen.

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze methode houdt daar

Nadere informatie

Algemeen: bij dit weekbericht vindt u informatie van de verkeersouders en een ouderbrief bij Trefwoord.

Algemeen: bij dit weekbericht vindt u informatie van de verkeersouders en een ouderbrief bij Trefwoord. Weekbericht van dinsdag 29 maart 2016 Algemeen: bij dit weekbericht vindt u informatie van de verkeersouders en een ouderbrief bij Trefwoord. A Groep 3: Deze week gaan we nog verder met het leesthema techniek.

Nadere informatie

Weekbericht van 3 juli: Zwem4daagse:

Weekbericht van 3 juli: Zwem4daagse: Weekbericht van 3 juli: Zwem4daagse: De leerlingen moeten volgende week iedere dag om 8.30 uur zwemkleding meenemen naar school! De leerkrachten weten hoe laat en op welke dagen er gezwommen gaat worden

Nadere informatie

Weekbericht van 1 september 2014.

Weekbericht van 1 september 2014. Weekbericht van 1 september 2014. Informatieavond kleutergroepen wordt 10 september a.s. In het weekbericht van vorige week stond nog de oude datum van de informatieavond. I.v.m. de wandel4daagse is deze

Nadere informatie

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen.

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze methode houdt daar

Nadere informatie

Lesbrief groep 5/6. Beste ouders,

Lesbrief groep 5/6. Beste ouders, Lesbrief groep 5/6 Beste ouders, Het is al weer een tijdje geleden dat we een lesbrief aan jullie hebben gestuurd. Maar met de start op onze prachtige nieuwe school, ook gelijk maar een doorstart met de

Nadere informatie

Weekbericht van 21 maart Het team van de Brummelbos wenst u fijne paasdagen!

Weekbericht van 21 maart Het team van de Brummelbos wenst u fijne paasdagen! Weekbericht van 21 maart 2016 Het team van de Brummelbos wenst u fijne paasdagen! Erica, 21 maart 2016 Beste ouders / verzorgers, Hierbij ontvangt u informatie i.v.m. personele wijzigingen op onze school.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 8 april 2016

Nieuwsbrief. 8 april 2016 Nieuwsbrief 8 april 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De eerste schoolreisjes zitten er weer op en de kinderen vonden het allemaal erg leuk. Enkele

Nadere informatie

Bij afwezigheid van de directie kunt u met uw vragen bij juf Bianca (groep 4) of juf Vinnie (groep 6) terecht.

Bij afwezigheid van de directie kunt u met uw vragen bij juf Bianca (groep 4) of juf Vinnie (groep 6) terecht. Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 12 januari 2016 Foto van de week Vorige week konden we schaatsen op straat en nu schijnt de zon en is de temperatuur ver boven nul. De leerlingen hebben genoten van

Nadere informatie

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen.

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze methode houdt daar

Nadere informatie

2. Naar het pretpark!

2. Naar het pretpark! 2. Naar het pretpark! Leeftijdsgroep Ongeveer 12-16 jaar Kerndoel Deze les levert een bijdrage aan kerndoel 4: de leerlingen leren meten en wegen en leren omgaan met meetinstrumenten, gangbare maten en

Nadere informatie

Weekbericht van 25 september Belangrijke mededeling

Weekbericht van 25 september Belangrijke mededeling Weekbericht van 25 september 2017 Belangrijke mededeling Wij zijn als school op de hoogte gesteld van een mogelijk datalek bij Biblionet Drenthe, waardoor mogelijk leerlinggegevens in handen van derden

Nadere informatie

Studiedag Maandag 30 oktober hebben wij een studiedag, dit betekent dat de kinderen deze dag vrij zijn.

Studiedag Maandag 30 oktober hebben wij een studiedag, dit betekent dat de kinderen deze dag vrij zijn. Weekbericht van 16 oktober 2017 De koek is nog niet op! We zijn de lijsten voor de koekactie voor de Naoberhoeve aan het verzamelen. Tot en met woensdag 18 oktober kunnen de lijsten inclusief het geld

Nadere informatie

Weekbericht van 3 april. Algemeen

Weekbericht van 3 april. Algemeen Weekbericht van 3 april Algemeen Paasbrunch: Hierbij willen we alle hulpouders hartelijk bedanken voor hun bijdrage voor de Paasbrunch. Het was weer super geregeld! Wat fijn dat veel ouders dinsdag aanboden

Nadere informatie

Schoolfotograaf Donderdag komt voor alle groepen de schoolfotograaf. Er worden dit jaar alleen klassenfoto s gemaakt.

Schoolfotograaf Donderdag komt voor alle groepen de schoolfotograaf. Er worden dit jaar alleen klassenfoto s gemaakt. Weekbericht van 28 mei 2018 Algemeen: Herhaalde oproep brigadierouders: Vorige week hebben de kinderen die zich op hebben gegeven om verkeersbrigadier te worden de opleiding voor verkeersbrigadier gevolgd.

Nadere informatie

Weekbericht van 27 november. Voorleeswedstrijd:

Weekbericht van 27 november. Voorleeswedstrijd: Weekbericht van 27 november Voorleeswedstrijd: Wat hebben we afgelopen woensdag genoten van alle prachtige voorleesverhalen en optredens in het Schienvat. De aanmoedigingsprijs is gegaan naar Rosina Doek

Nadere informatie

Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016

Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016 Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en

Nadere informatie

Weekbericht van. Algemeen:

Weekbericht van. Algemeen: Weekbericht van Algemeen: 150 jarig bestaan van de R.K. geloofsgemeenschap: Ter gelegenheid hiervan is er een tentoonstelling opgesteld door de Historische Kring Erica over 150 jaar kerkelijk leven in

Nadere informatie

Informatieavond groep 6. Even voorstellen

Informatieavond groep 6. Even voorstellen Informatieavond groep 6 Even voorstellen Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag juf Gabry juf Gabry juf Danielle juf Gabry juf Gabry Taal - Woordenschat - Taal verkennen - Schrijven - Spreken en Verschillende

Nadere informatie

Schooljaar nummer 2 donderdag 22 september Studiedag team, alle leerlingen vrij

Schooljaar nummer 2 donderdag 22 september Studiedag team, alle leerlingen vrij VLINDERPOST Nieuwsbrief van RKB De Vlinder Frankrijklaan 2 1966 VD Heemskerk Tel. : 0251 237766 vlinder@tabijn.nl Schooljaar 2016-2017 nummer 2 donderdag 22 september 2016 Agenda: Woensdag 28 sep. Maandag

Nadere informatie

Weekbericht van 8 februari 2016 Dinsdag gaan we zingen voor onze ib-er juf Bea. Zij was maandag jarig. Van harte gefeliciteerd namens ons allemaal!

Weekbericht van 8 februari 2016 Dinsdag gaan we zingen voor onze ib-er juf Bea. Zij was maandag jarig. Van harte gefeliciteerd namens ons allemaal! Weekbericht van 8 februari 2016 Dinsdag gaan we zingen voor onze ib-er juf Bea. Zij was maandag jarig. Van harte gefeliciteerd namens ons allemaal! Brede School Erica Wij vinden het geweldig dat er weer

Nadere informatie

Weekbericht van 14 mei 2018: Algemeen

Weekbericht van 14 mei 2018: Algemeen Weekbericht van 14 mei 2018: Algemeen BAG2SCHOOL De zomer komt eraan, tijd om de kasten weer op te ruimen. De zakken met kleding kunnen weer ingeleverd worden op school. Vóór vrijdag 1 juni!! Want dan

Nadere informatie

Er staat koffie voor u klaar!

Er staat koffie voor u klaar! Er staat koffie voor u klaar! Even voorstellen.. Onze directeur: Joost Heemskerk Barend Schuurman IB Saskia Smeets 7S Judith Does 7J LIO-stagiaire Amy Spaans Sophie Kistemaker Op de vrijdag Catechese Jaaropening

Nadere informatie

Weekbericht van 27 maart: Algemeen:

Weekbericht van 27 maart: Algemeen: Weekbericht van 27 maart: Algemeen: Aanmelding broertjes en zusjes: Wij willen u er bij deze op attenderen dat u uw kind/kinderen al in kunt schrijven op onze school vanaf 3 jaar. Zo hebben wij een beetje

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond van groep 5, 6 en 7

Welkom op de informatieavond van groep 5, 6 en 7 Welkom op de informatieavond van groep 5, 6 en 7 Even voorstellen Groep 5b/6b: Juf Jacqueline (Maandag, Dinsdag, Donderdag en Vrijdag) Juf Loes (Woensdag) Groep 6c/7b: Juf Inge Bos (maandag t/m vrijdag)

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Informatieavond / boekenmarkt 7 september 2009

Informatieavond / boekenmarkt 7 september 2009 Informatieavond / boekenmarkt 7 september 2009 Wat leert mijn kind allemaal in groep 5/6? Wanneer wordt er getoetst? Belangrijkste einddoelen per vak per groep Wat voor huiswerk wordt er meegegeven? Wat

Nadere informatie

Weekbericht van 27 juni 2016

Weekbericht van 27 juni 2016 Weekbericht van 27 juni 2016 Start zomervakantie: Donderdag 14 juli begint om 15.15 uur voor alle kinderen een welverdiende zomervakantie. Dat betekent dus dat iedereen vrijdag 15 juli vrij is. We zwaaien

Nadere informatie

Nr. 21 21 januari 2016 schooljaar 2015-2016

Nr. 21 21 januari 2016 schooljaar 2015-2016 Nr. 21 21 januari 2016 schooljaar 2015-2016 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 11 december 2015

Nieuwsbrief. 11 december 2015 Nieuwsbrief 11 december 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Nog één weekje en dan is het kerstvakantie. In school is het gezellig met kerstbomen en

Nadere informatie

Nummer 21 29 januari 2015

Nummer 21 29 januari 2015 Datum Activiteit Datum Activiteit Nummer 21 29 januari 2015 29-01 Groep 8: Adviesgesprekken 13-02 Afsluiting Duif s In 30-01 Duif s In 3 17 en 19-2 Groep 3: Rapportgesprekken 06-02 Duif s In 4 18-2 Rapport

Nadere informatie

Nieuwsbrief BELANGRIJKE DATA. 03 april nr. 28. Nieuws uit de school Vastenactie: Renovatie plein. Stemmen op school

Nieuwsbrief BELANGRIJKE DATA. 03 april nr. 28. Nieuws uit de school Vastenactie: Renovatie plein. Stemmen op school 03 april 2017 2016-2017 nr. 28 Nieuwsbrief Nieuws uit de school Vastenactie: Alle kinderen krijgen maandag een vastenactiedoosje mee. De kinderen mogen geld verzamelen voor El Salvador, een land in Midden-Amerika.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 22 januari 2016

Nieuwsbrief. 22 januari 2016 Nieuwsbrief 22 januari 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste Ouders, Als leerkrachten zijn we altijd bezig met onszelf bij te spijkeren door middel van studiedagen

Nadere informatie

Met welk werk kunnen kinderen uit groep 5-6 thuiskomen en hoe kunt u uw kind thuis helpen?

Met welk werk kunnen kinderen uit groep 5-6 thuiskomen en hoe kunt u uw kind thuis helpen? Met welk werk kunnen kinderen uit groep 5-6 thuiskomen en hoe kunt u uw kind thuis helpen? In groep 5-6 nemen kinderen steeds vaker werk mee naar huis. Vaak vinden kinderen het leuk om thuis aan schooldingen

Nadere informatie

Nr. 19 22 maart 2016 Nieuws uit de groepen

Nr. 19 22 maart 2016 Nieuws uit de groepen Nr. 19 22 maart 2016 Nieuws uit de groepen We hebben weer een leuke nieuws uit de groepen brief voor u samengesteld. Iedere groep heeft een selectie gemaakt van de leuke en leerzame dingen die we op De

Nadere informatie

Lesbrief groep 5/6. Beste ouders,

Lesbrief groep 5/6. Beste ouders, Lesbrief groep 5/6 Beste ouders, De vakantie is weer voorbij en we gaan nu het laatste deel van het schooljaar in. Een periode waarin we bezig gaan met de laatste blokken van rekenen, taal en spelling.

Nadere informatie

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Bernardusschool Kooikerspad 2, 2382 EA Zoeterwoude www.rkbernardusschool.nl T: 071 54 21 600 Agenda Koningsspelen Vrijdag 22 april vieren we met de andere Zoeterwoudse scholen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 januari 2015

Nieuwsbrief 15 januari 2015 Belangrijke data: 19 januari: Vergadering oudervereniging. 26 januari: 10-minutengesprekken groep 1 en 2 11 februari: Voorleeswedstrijd in de Stenge te Heinkenszand 16 februari t/m 20 februari: voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Informatie groep 5b. Even voorstellen. Mariska Petersen (ma, di, wo, do en vr)

Informatie groep 5b. Even voorstellen. Mariska Petersen (ma, di, wo, do en vr) Informatie groep 5b Even voorstellen Mariska Petersen (ma, di, wo, do en vr) Vanaf januari 2018 komt juf Monique Huijgen terug van haar verlof. Zij zal dan op ma en di in de klas zijn. Ik ben er dan op

Nadere informatie

Informatieavond. Groep 7a

Informatieavond. Groep 7a Informatieavond Groep 7a Opbouw van de avond Vakinhoudelijke informatie Bijzonderheden groep 7: 2015-2016 Rekenen Nieuwe methode Wereld in Getallen 4 Hoofdrekenen Cijferen Breuken Meten, tijd en geld Opbouw

Nadere informatie

CBS de Wegwijzer. Nieuwsbrief van maandag 9 december 2013. Nr. 9

CBS de Wegwijzer. Nieuwsbrief van maandag 9 december 2013. Nr. 9 CBS de Wegwijzer Nr. 9 Nieuwsbrief van maandag 9 december 2013 Aan de ouders/verzorgers van CBS De Wegwijzer Schoolfonds Enige tijd geleden heeft u het formulier ontvangen over het te betalen bedrag voor

Nadere informatie

Informatieboekje bovenbouw

Informatieboekje bovenbouw Informatieboekje bovenbouw Voor ouders en kinderen uit de bovenbouw. INHOUD Inleiding... 3 Agenda... 3 Toetsrooster... 5 Reguliere toetsen.... 5 Wereldoriëntatie:... 5 Taal, rekenen en Engels:... 5 Boekverslag/

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 18 januari tot vrijdag 22 januari Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Nu Juleske terug genezen is en zijn rode vlekjes allemaal weg zijn, is hij enorm

Nadere informatie

Kinderen kunnen optellingen en aftrekkingen aangeboden in een context maken tot en met 20.

Kinderen kunnen optellingen en aftrekkingen aangeboden in een context maken tot en met 20. Hallo allemaal, Al 5 weken zitten we in groep 4, en wat hebben we al veel geleerd! De eerste tafeltoetsen zijn al gedaan. Heel veel kinderen hadden goed thuis geoefend, super! In de klas besteden we veel

Nadere informatie

woordpakket 7 stappenboek blz. 22 -vervoeging blz.5 -stappenboek (1) blz.17 oef.1 blz.18 oef.1 en 2 hoeken meten (4) -unité 6 herhalen -bingel(7)

woordpakket 7 stappenboek blz. 22 -vervoeging blz.5 -stappenboek (1) blz.17 oef.1 blz.18 oef.1 en 2 hoeken meten (4) -unité 6 herhalen -bingel(7) maandag 12/11/18 dinsdag 13/11/18 woensdag 14/11/18 donderdag 15/11/18 vrijdag 16/11/18 heen en weer lezen Stefan Boonen (6) woordpakket 7 stappenboek blz. 22 -woordpakket 7 dictee - bingel -vervoeging

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum:

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum: Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 2 Datum: 29-08-16 Algemeen Belangrijke data: 29 Augustus Techniekmiddag 05 September Luizencontrole gr. 5 t/m 8 06 September Informatie Avond voor alle

Nadere informatie

Nieuws uit de groep. Wat gaan we leren?

Nieuws uit de groep. Wat gaan we leren? Wat gaan we leren? De winter loopt op zijn einde en langzamerhand kunnen we de eerste tekenen van lente al zien. We kijken terug op een winterperiode met allerlei activiteiten zoals: een hele leuke podiumviering,

Nadere informatie

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen.

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze methode houdt daar

Nadere informatie

weekinfo Datum: vrijdag 5 oktober 2018

weekinfo Datum: vrijdag 5 oktober 2018 weekinfo Datum: vrijdag 5 oktober 2018 Bijbelverhalen voor de komende week: De Heer verschijnt op de Sinai, Exodus 19 De tien geboden, Exodus 20:1-17 Twee stenen tafelen, Exodus 20:18-21 + Ex 21-31 + Ex

Nadere informatie

Weekbericht van 6 februari 2017: Mededeling:

Weekbericht van 6 februari 2017: Mededeling: Weekbericht van 6 februari 2017: Mededeling: Carnaval: Maandag 27 februari a.s. (Rosenmontag) vieren we s ochtends op school carnaval. De kinderen van groep 1t/m 8 mogen verkleed komen. Deze middag zijn

Nadere informatie

BRONNIEUWS. 26 september 2014. * zendingsgeld Het zendingsgeld is 42,69

BRONNIEUWS. 26 september 2014. * zendingsgeld Het zendingsgeld is 42,69 BRONNIEUWS 26 september 2014 * zendingsgeld Het zendingsgeld is 42,69 *zending Elk jaar spaart onze school voor een aantal zendingsprojecten. Daarvan willen we u graag op de hoogte houden. Daarom zullen

Nadere informatie

Routeboekje. bij Pluspunt. Groep 4 Blok 1. Van...

Routeboekje. bij Pluspunt. Groep 4 Blok 1. Van... Routeboekje bij Pluspunt Groep 4 Blok 1 Van... Groep 4 Blok 1 Les 1 Leerkrachtgebonden KB 4 1 1 Reken uit. Kun je het snel? maken KB 4 1 2 Kleur je antwoorden in maken naar keuze LB 4 2 1 Getallen in de

Nadere informatie

Informatieavond groep 5. Anita Buijs (ma en di) Inge van Doorn (wo,do en vrij)

Informatieavond groep 5. Anita Buijs (ma en di) Inge van Doorn (wo,do en vrij) Informatieavond groep 5 Anita Buijs (ma en di) Inge van Doorn (wo,do en vrij) Taal - Woordenschat: Met woorden in de weer - Taal verkennen - Schrijven - Spreken en luisteren -Nieuwsbegrip Verschillende

Nadere informatie

Weekbericht van 5 februari Algemeen. Even voorstellen:

Weekbericht van 5 februari Algemeen. Even voorstellen: Weekbericht van 5 februari 2018 Algemeen Even voorstellen: Hallo allemaal! Misschien hebben jullie mij al wel zien lopen in de school, ik ben Karlijn Wellen en vanaf vandaag begint mijn eindstage. Ik zal

Nadere informatie

Informatie groep

Informatie groep Informatie groep 7 2017-2018 Meester Wim Jurriëns JULIANASCHOOL EDERVEEN Even voorstellen: Beste ouders/verzorgers, In 1955 ben ik geboren in Rijssen (Twente). Ik was de jongste van vijf kinderen. (4 jongens

Nadere informatie

Saskia Triepels maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Anneke Lechner woensdag

Saskia Triepels maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Anneke Lechner woensdag Saskia Triepels maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag Anneke Lechner woensdag 8.20 uur tot 8.30 uur. 13.00 uur tot 13.15 uur. Zorg er a.u.b. voor dat de kinderen op tijd in school zijn i.v.m. onder andere

Nadere informatie

Bij rekenen werken we met de met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster.

Bij rekenen werken we met de met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. Rekenen Bij rekenen werken we met de met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze

Nadere informatie

Weekbericht van 30 mei 2016

Weekbericht van 30 mei 2016 Weekbericht van 30 mei 2016 Personele wijziging Beste ouders / verzorgers, Hierbij ontvangt u informatie in verband met een personele wijziging op onze school. Gelet op de mogelijkheden die de huidige

Nadere informatie

Nieuws vanuit groep 4

Nieuws vanuit groep 4 Nieuws vanuit groep 4 De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met de winter. Tijdens de natuurlessen hebben we gesproken over verschillende weersoorten en de vorming van sneeuw en ijs. We hebben

Nadere informatie

Mei Maandthema:

Mei Maandthema: Mei 2017 Maandthema: Lastig om te weten te komen hoe het was op school? Gebruik eens deze gespreksstarter! Uitknippen, vouwen, tellen en kletsen maar! (Werkt vaak erg goed in combinatie met een glas limonade/thee

Nadere informatie

De lessen LESBRIEF VOOR DE LEERKRACHT - GROEP 3/4

De lessen LESBRIEF VOOR DE LEERKRACHT - GROEP 3/4 LESBRIEF VOOR DE LEERKRACHT - GROEP 3/4 In deze lesbrief staan vier lessen die u kunt gebruiken binnen het thema de boerderij, zuivel, koeien of de lente. De lessen duren ongeveer 35 minuten. Les 1: Het

Nadere informatie

controledictee van woordpakketten 1 tot en met 6 meten toets 1 unité 7: -overschrijven -oefenen

controledictee van woordpakketten 1 tot en met 6 meten toets 1 unité 7: -overschrijven -oefenen maandag 13/11/17 dinsdag 14/11/17 woensdag 15/11/17 donderdag 16/11/17 vrijdag 17/11/17 heen en weer herhalen woordpakketten 5 en 6 controledictee van woordpakketten 1 tot en met 6 vervoeging blz.1 boek

Nadere informatie

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm Welkom De eerste schoolweken liggen alweer achter ons. In uw handen heeft u nu de infobrief van groep 5. Hier kunt u belangrijke informatie vinden over groep 5, voor uw kind. Wanneer u vragen / opmerkingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief KWS AGENDA. Vrijdag 22 maart Margedag groep 1-2 De kinderen uit deze groep zijn vrij. Beste ouders,

Nieuwsbrief KWS AGENDA. Vrijdag 22 maart Margedag groep 1-2 De kinderen uit deze groep zijn vrij. Beste ouders, Nieuwsbrief KWS AGENDA Vrijdag 22 maart Margedag groep 1-2 De kinderen uit deze groep zijn vrij Woensdag 27 maart Thijsse s Hof Groep 6 Beste ouders, Het is lente! Als we naar buiten kijken kunnen we dat

Nadere informatie

Informatieavond groep 5

Informatieavond groep 5 Informatieavond groep 5 Even voorstellen Monique Huijgen (ma, di, vr) Eelko van Toledo (wo,do Taal - Woordenschat: Met woorden in de weer - Taal verkennen - Schrijven - Spreken en luisteren -Nieuwsbegrip

Nadere informatie

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 38

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 38 k.b.s. Sint Theresia directeur: Anja van Manen Postweg 131 locatieleider: Mark Jakobs 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail:theresia@skod.nl tel: 0591-349275 www.sttheresia-skod.nl t Informantje schooljaar

Nadere informatie

WELKOM IN GROEP 6. Informatieboekje voor ouders SCHOOLJAAR OBS DE HAARSCHOOL

WELKOM IN GROEP 6. Informatieboekje voor ouders SCHOOLJAAR OBS DE HAARSCHOOL WELKOM IN GROEP 6 Informatieboekje voor ouders SCHOOLJAAR 2017-2018 OBS DE HAARSCHOOL De Haarschool: Waar samen leren en creëren een beleving is! 1 VOORWOORD Beste ouders van groep 6, In dit informatieboekje

Nadere informatie

19 februari 2016 jaargang 24 nummer 24

19 februari 2016 jaargang 24 nummer 24 19 februari 2016 jaargang 24 nummer 24 Wij zijn nog steeds blij met uw lege cartridges en de PLUS-sponsorzegel/vouchers. Oud papier Wist u dat u uw oud papier in de container bij Top1Toys kwijt kunt? De

Nadere informatie

Jhr. M.W.C. de Jongestraat KN Klazienaveen MA28

Jhr. M.W.C. de Jongestraat KN Klazienaveen MA28 WEEKBERICHT Jaargang 25 Nummer 12 18-11-2016 Jhr. M.W.C. de Jongestraat 26 7891 KN Klazienaveen 0591-312366 www.sthenricusschool.nl sthenricusschool@primenius.nl Agenda 10-minutengesprekken MA21 MA28 10-minutengesprekken

Nadere informatie

Informatieboekje. Middenbouw. Voor ouders en kinderen uit de middenbouw

Informatieboekje. Middenbouw. Voor ouders en kinderen uit de middenbouw Informatieboekje Middenbouw Voor ouders en kinderen uit de middenbouw Lezen In groep 3 en 4 is het leren lezen erg belangrijk. Kinderen moeten veel kilometers lezen om zo steeds vloeiender en foutloos

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2011

Nieuwsbrief December 2011 Sinterklaas 2011 In deze nieuwsbrief; Maandagenda Kerst Uit de groepen.. Andere leuke weetjes over de school. O.b.s. de Kleine Dichter Heycopplein 1 3521 EX Utrecht 030-2963585 / Waalstraat 251 3522 SH

Nadere informatie