Bedrijventerrein Amerongen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bedrijventerrein Amerongen"

Transcriptie

1 1 Nota Uitgangspunten voor Herstructureren Actualiseren Bedrijventerrein Amerongen

2 2 Doelen van deze nota In deze nota worden acht projecten voorgesteld voor de herstructurering actualisering opgave van het Bedrijventerrein Amerongen. Het is daarbij uitdrukkelijk de bedoeling in de volgende fase te bezien of, en in hoeverre, de in de projecten aangedragen oplossingsrichtingen kunnen worden verwezenlijkt en daardoor kunnen worden opgenomen in een actueel bestemmingsplan voor het betreffend bedrijventerrein. Het vigerend bestemmingsplan Bedrijventerrein Amerongen dateert van 8 november 2004 en zal in 2014 worden geactualiseerd al dan niet als onderdeel van een gezamenlijk vast te stellen Bestemmingsplan Bedrijfsterreinen voor de gehele gemeente Utrechtse Heuvelrug. De visie, meningen en ideeën van huidige eigenaren, gebruikers (huurders) en van direct omwonenden is in gemeenschappelijke doelgroep bijeenkomsten en individuele gesprekken opgetekend als input voor het nieuwe bestemmingsplan vanuit het veld (de kennisexperts ter plaatse). Deze input zal via het college aan worden aangeboden met het verzoek deze al dan niet aangepast vast te stellen als uitgangspunten voor het nieuwe bestemmingsplan, dat ultimo 2014 aan de gemeenteraad ter vaststelling zal worden aangeboden. vigerend bestemmingsplan De insteek van de gesprekken, de ideeën en de kansen Zowel in plenaire gesprekken met de eigenaren, gebruikers en omwonenden als in persoonlijke gesprekken met de ondernemers is in een wederzijdse open houding aan de orde gesteld waar mogelijkheden liggen, waar knelpunten worden ervaren en waar men vindt dat er iets aan gedaan moet worden. Vanzelfsprekend levert dat verschillende beelden en verschillende wensen op maar de gemeenschappelijke noemer is steeds geweest: wat moet er gedaan worden om het te verbeteren. In die vraagstelling heeft iedereen zich herkent en op een constructieve wijze zijn of haar wensen naar voren gebracht. Dat geheel is geordend aan de hand van drie hoofdthema s: Ruimtelijk, Functie en Openbare Ruimte. Gedurende de gesprekken bleek het echter noodzakelijk het aantal onderwerpen uit te breiden om de helderheid in de ordening van de voorstellen te optimaliseren.

3 3 Het resultaat van de bijeenkomsten en individuele gesprekken Zowel in de individuele gesprekken als tijdens de bijeenkomsten zijn veel ideeën ten behoeve van het Bedrijventerrein Amerongen naar voren gebracht. Deze zijn onderverdeeld in de thema s algemeen, verkeer, veiligheid, ruimtelijke kaders voor het bestemmingsplan, functies voor het bestemmingsplan, en duurzaamheid. Per thema zijn de volgende wensen en ideeën naar voren gebracht: eigendomskaart 1. Algemeen 1. Creëer een aantrekkelijke omgeving waar bedrijven zich graag vestigen. 2. Zorg voor een convenant tussen Gemeente en ondernemers: gemeente regelt Groen + Openbare Ruimte en ondernemers knappen hun panden op. 3. Onderzoek de mogelijkheid tot het ontwikkelen van Parkmanagement. 4. Laat het een lokaal bedrijventerrein zijn voor kleine tot middelgrote ondernemingen (geen zware industrie, maximaal categorie 3.1). 5. Logistieke bereikbaarheid van dit bedrijventerrein is beperkt; het is niet geschikt voor logistiek zware bedrijven (voorkom intensief vrachtverkeer). 6. Richt het gebied functioneel zo in dat er een (vanzelfsprekende) overgang ontstaat tussen het woongebied en de (geluid-)overlast gevende bedrijven. 7. Zorg ervoor dat de bedrijven zoveel mogelijk aan twee zijden benaderbaar zijn (twee voorzijden, roll on / roll off, grotere flexibiliteit, toekomstwaarde). 8. Zorg dat ook kleine(re) bedrijven zich hier kunnen vestigen (ZZP-ruimten, werkplaats + kantoor, werken + (boven-)wonen). 9. Werk mee aan de herontwikkeling van de oude locaties bij de verplaatsing van Amerongse (en Leersumse) bedrijven. 10. Zorg (op termijn) dat het bedrijventerrein Amerongen met het beoogd bedrijventerrein Leersum tezamen een geheel gaat vormen (naam van dit bedrijventerrein? Nieuwe naam voor de Bertus Leendersweg?).

4 4 2. Verkeer 1. Verbeter de verkeersafwikkeling op en rond het bedrijventerrein en verbeter de manoeuvreerruimte voor het vrachtverkeer binnen het gebied. 2. Zorg dat de ontsluiting alleen vanaf de N225 en de Bertus Leendersweg kan plaatsvinden. 3. Voorkom of ontmoedig sluipverkeer vanuit de woonwijk. 4. Beperk de snelheid van het verkeer (te snel rijdende personenauto s met name op de Bertus Leendersweg). 5. Verbind de Industrieweg Noord met de Bertus Leendersweg in het verlengde van de Prinses Beatrixlaan. 6. Sluit de Industrieweg Zuid en de Industrieweg Noord af voor vrachtverkeer naar en vanaf het woongebied. 7. Sluit het gedeelte van de Industrieweg tussen Technivorm af en maak het alleen geschikt voor langzaam verkeer (voetgangers, fietsers). 8. Verbeter de parkeermogelijkheden in het gehele plangebied, en met name aan weerszijden langs de Bertus Leendersweg. 9. Onderzoek de mogelijkheid om de Bertus Leendersweg door te trekken naar het noorden (aansluiting op Burg. Martenslaan en Bergweg). 3. Veiligheid 1. Neem gezamenlijk (gemeente en ondernemers) maatregelen om het criminelen lastig te maken. 2. Voorkom dode stukken in openbare gebieden (hangplekken, dealers). 3. Zorg voor betere verlichting (Bertus Leendersweg maar ook bij achterpad Prins Bernhardlaan). 4. Zorg voor camerabewaking (met name de Bertus Leendersweg). 4. Ruimtelijke kaders uitgangspunten voor het bestemmingsplan 1. Handhaaf het bestaande maximum bebouwingspercentage van 85 % 2. Laat het minimum percentage bebouwd oppervlak van 65 % vervallen. 3. Handhaaf de maximale bouwhoogte van 9,5 meter. 4. Regel standaard een bevoegdheid de bouwhoogte tot maximaal 50 % van het bouwoppervlak met 10 % te verhogen. 5. Pas de gewenste beeldkwaliteit aan (aan de tegenwoordig gangbare materiaaltoepassing op bedrijfsterreinen). 6. Flexibiliseer de keuze van de ontsluiting(en) voor de verschillende terreinen binnen het gebied. 5. Functies uitgangspunten voor het bestemmingsplan 1. Zorg ervoor dat eigenaren en gebruikers snel op veranderende marktomstandigheden kunnen reageren zonder in de knel te komen met de regels van het bestemmingsplan. 2. Bestem met de maximaal mogelijke flexibiliteit en diversiteit. 3. Maak een duidelijke categorie-indeling zonder branchering. 4. Laat perifere detailhandel toe tot middelgrote schaal. 5. Maak van de groenstrook een ontsluitingsweg, een knuffelweide, een wadi (wateropvang), parkeergelegenheid, etcetera en richt dit kwalitatief goed in. Behoud zo nodig de groenstrook als buffer (maar doe er wel iets mee). 6. Weer het wonen op de begane grond sta het op de verdieping toe. 7. Zorg ervoor dat de (mogelijk) belemmerende factor die het wonen oplegt naar de bedrijfsfuncties zo min mogelijke beperkend zijn voor die bedrijfsfuncties en betrek hierin de mogelijkheid tot zoneren. 8. Zorg ervoor dat de gashandel verplaatst wordt.

5 5 6. Duurzaamheid 1. Benut de platte daken ten behoeve van opwekken elektriciteit via zonnepanelen. 2. Onderzoek de implicaties van de mogelijke aanleg van een biogasinstallatie. 3. Tref meer voorzieningen voor de ontkoppeling van de hemelwaterafvoeren. 4. Onderzoek de mogelijkheid voor het uitwisselen van behoeften tussen de ondernemers van het bedrijfsterrein (parkmanagement). bestemmingsplannen Amerongen en Leersum samengevoegd

6 6 Een paar knelpunten ideeën kansen nader toegelicht Bovenstaand zijn de verschillende ideeën die naar voren zijn gekomen zo kort en bondig mogelijk genoteerd. Onderstaand wordt iets meer achtergrond gegeven over de verschillende ideeën rond een bepaald thema of plek. 1. De Groenstrook Deze strook, bedoeld als bufferzone tussen het woongebied en het industrieterrein, is feitelijk functieloos, wordt niet of nauwelijks onderhouden, leidt tot stortplaats van alles wat men niet nodig heeft en wordt hier en daar - met toestemming van de gemeente - gebruikt door bewoners. Ter verbetering zijn verschillende ideeën naar voren gebracht: Aanleggen van een weg (zodat dat gedeelte van het industrieterrein ook daar een tweezijdige ontsluiting krijgt die zorgt voor grotere flexibiliteit in het gebruik, en zorgt voor een betere routing binnen het gebied). Maak er een educatieve dierenweide (ook te benutten voor moeilijk opvoedbare kinderen die daar dan kunnen helpen, maar ook als dagbesteding voor ouderen). Aanleggen van parkeerplaatsen (zodat minder op de doorgaande routes geparkeerd hoeft te worden). Het inrichten van de strook voor wonen+werken. Aanleggen van een achterom voor de woningen van de Prins Bernhardlaan die dat nu niet hebben. Verkoop aan de bewoners van de Prins Bernhardlaan. Maak er een waterbuffer van voor Amerongen hoog (zogenaamde wadi) Koop de boerderij (Prins Bernardlaan 10 perceel 2820) zodat de groenstrook geheel doorloopt. 2. Detailhandel Het huidige bestemmingsplan voorziet in de mogelijkheid tot directe verkoop maar het oppervlak hiervoor is gelimiteerd en wordt als te klein ervaren. Bij de overwegingen voor het toestaan van (meer) detailhandel worden de veranderende marktomstandigheden genoemd en de kansen die internet biedt, maar worden ook concrete situaties geduid die (binnenkort) leegkomen, zoals bij Roeland Smit. Daar is zelfs een concreet voorstel ter tafel gebracht om met andere bedrijven een grote woon-gerelateerde verkoopruimte te realiseren waar stoffen, meubels, vloeren, lampen verkocht kunnen worden. Ook een bouwmarkt wordt als zeer wenselijk genoemd. Uiteraard wil iedereen graag vooraf inzicht in wat de normen zijn van verschillende vormen van detailhandel ter voorkoming van ongewenste grootschaligheid. Eigenaren, gebruikers en omwonenden voeren als verbetering aan: Vergroot de mogelijkheden voor detailhandel - het wordt als positieve impuls gezien en vergroot de levendigheid van het bedrijventerrein. Vergroot het oppervlak voor detailhandel per bedrijf. Maak (perifere) detailhandel mogelijk.

7 7 3. De Gashandel Er is veel gezegd over de gashandel. Het blijkt dat door de onduidelijkheid en het niet communiceren er sterk wisselende beelden leven. Dat levert wantrouwen op, zowel onderling als naar de gemeentelijke overheid. Gebleken is dat de wijze van bedrijfsvoering zich meer en meer ontwikkelt tot een overslagbedrijf. Verder is het van belang te melden dat de aanwezigheid van de gashandel beperkend werkt op de mogelijkheden voor herontwikkeling van aanpalende terreinen door respectievelijk een zone van 45 meter en een zone van 80 meter. Suggesties om de situatie nu en in de toekomst te verbeteren zijn: Breng de huidige werkelijke bedrijfsvoering in beeld waarbij ook de typen gassen in voorraad met hoeveelheden helder genoteerd worden, evenals de verkeersbewegingen voor de aan- en afvoer. Breng de impact van de gashandel op de aanpalende bedrijven en de herstructureringsopgave helder in beeld. Zorg ervoor dat omwonenden en omliggende bedrijven helder geïnformeerd worden over de huidige bedrijfsvoering en de verwachte ontwikkelingen in de toekomst. Doe dit vanuit zowel de gemeente als de ondernemer. Zorg ervoor dat het gesprek plaats vindt. Zorg ervoor dat andere bedrijven zo min mogelijk belemmerd worden in de uitoefening van hun bedrijf ten gevolge van de gashandel. Maak samen (gemeente en ondernemer) een toekomstgericht plan waarin wordt voorzien in de verplaatsing van het bedrijf.

8 8 De kansen voor de herstructurering op een rij. Het is prettig om vast te stellen dat geen van de ondernemers het huidige bestemmingsplan in ruimtelijke zin als knellend ervaart. De bebouwingsdichtheid voldoet en de bebouwingshoogte ook, zij het dat men daar iets flexibeler mee om wil springen. Des te knellender is de ervaring met de voorschriften betreffende de functies (wat mag waar wel en wat niet). Dat moet veranderen. Het belemmert de ondernemers ernstig in de noodzakelijke veranderingen die de marktomstandigheden hen vandaag de dag oplegt. Zoals een ondernemer meldde: wanneer ik me aan de overkant van de straat wil gaan vestigen omdat ik hier uit mijn jasje groei, dan kan dat niet. Flexibiliteit en diversiteit binnen categorieën van bedrijven, daar zien de ondernemers de oplossing. Voldoende kansen voor de herstructureringsopgave

9 9 Concreet wordt een herstructurering voorgesteld voor de volgende onderdelen: 1. Het verbeteren van de verkeerssituatie op en rond het bedrijventerrein. De aangedragen knelpunten en oplossingsrichtingen zoals die op pagina zes zijn genoemd, worden bestudeerd door de verschillende benodigde deskundigen, in gezamenlijke raadplegende bijeenkomsten (waarbij alle belanghebbenden aanwezig zijn) aan de orde worden gesteld en worden bezien op mogelijkheden en de onmogelijkheden van de oplossingsrichtingen. Eindresultaat is een verkeerscirculatieplan dat - zonder overwegend bezwaar - door alle belanghebbenden breed wordt gedragen en door de gemeente zal worden uitgevoerd. Onderwerpen die hierin onderzocht en uitgewerkt worden zijn: Hoofdontsluiting bestemmingsverkeer bedrijventerrein Afschermen (afsluiten) van de woongebieden voor vrachtverkeer Afschermen (afsluiten) van sluipverkeer van en naar de woongebieden Gedeeltelijke afsluiting Industrieweg Verbeteren van de manoeuvreerruimte (waar dat nodig is) Vergroten van het aantal parkeerplaatsen Onderzoek naar de consequenties van het doortrekken van de Bertus Leendersweg naar het noorden

10 10 2. Het verbeteren van de veiligheid De aangedragen knelpunten en oplossingsrichtingen zoals die hierboven zijn genoemd worden bestudeerd door veiligheidsdeskundigen, in gezamenlijke raadplegende bijeenkomsten (waar alle belanghebbenden ook aanwezig zijn) aan de orde worden gesteld en worden bezien op de mogelijkheden en de onmogelijkheden. Eindresultaat is een veiligheidsplan dat - zonder overwegend bezwaar - door alle belanghebbenden breed wordt gedragen en gezamenlijk wordt uitgevoerd door de gemeente en de bedrijven. Onderwerpen die hierin onderzocht en uitgewerkt worden zijn: Verbeteren van de openbare verlichting Verbinden van doodlopende stukken Aanbrengen van camera s.

11 11 3. De verplaatsing van de gashandel van Cor van Veenendaal De gashandel blijkt voor de herstructurering van de direct aangrenzende terreinen een potentiele belemmering te zijn - zie de verbeelding met de contouren van 45 en 80 meter. Verder is uit de gevoerde gesprekken gebleken dat het de wens is de gemeente, enkele omliggende bedrijven en enkele direct omwonenden, om dit bedrijf te verplaatsen. De eigenaar heeft aangegeven mee te willen werken mits de verplaatsing binnen het huidige bedrijventerrein zal zijn of naar het beoogd toekomstig bedrijventerrein van Leersum is. Uitbreiding van het familiebedrijf is niet aan de orde en het ontwikkelt zich steeds meer tot een vorm van overslagbedrijf (er worden geen gasflessen gevuld) waarin het hebben van zo min mogelijk voorraad een primair doel is. De aangedragen knelpunten en oplossingsrichtingen zoals die hierboven zijn genoemd worden bestudeerd door de benodigde deskundigen, in gezamenlijke raadplegende bijeenkomsten (waar alle belanghebbenden ook aanwezig zijn) aan de orde worden gesteld en worden bezien op de mogelijkheden en de onmogelijkheden van het veilig stellen van het continueren van het bedrijf met inbegrip van de beoogde verplaatsing en de daarbij behorende herontwikkeling van de huidige locatie. Eindresultaat is een haalbaar verplaatsingsplan waarvoor een door alle betrokken partijen (ontwikkelbedrijf, verkopende en kopende partijen, de gemeente, gebruikers en financiële instellingen) getekende intentieovereenkomst de basis vormt voor de volgende stap in de uitvoering van het plan.

12 12 4. De herontwikkeling van het terrein van Aart Stigter. Aart Stigter heeft de wens geuit het terrein te willen verkopen en er hebben zich meerdere gegadigden gemeld die zich hier zouden willen vestigen (van het bedrijventerrein zelf, maar ook bijvoorbeeld uit Elst). Met betrokkenen en deskundigen wordt onderzocht of een herontwikkeling financieel en ruimtelijk haalbaar is binnen de gestelde ruimtelijke kaders. Indien mogelijk dan wel noodzakelijk wordt hier ook ontwikkelopgave 5. in betrokken. De aangedragen knelpunten en oplossingsrichtingen zoals die hierboven zijn genoemd worden bestudeerd door de benodigde deskundigen, in gezamenlijke raadplegende bijeenkomsten (waar alle belanghebbenden ook aanwezig zijn) aan de orde worden gesteld en worden bezien op de mogelijkheden en de onmogelijkheden van het te ontwikkelen terrein. Eindresultaat is een (haalbaar) herontwikkelingsplan waarvoor een door alle betrokken partijen (ontwikkelbedrijf, verkopende en kopende partij, de gemeente en financiële instellingen) getekende intentieovereenkomst de basis vormt voor de uitvoering van het plan.

13 13 5. De herontwikkeling van het terrein van Wim Putman Deze locatie is weliswaar moeilijker te ontwikkelen (er zijn nu 12 huurders) maar levert ook kansen op. Niet alleen doordat het direct grenst aan het terrein van Aart Stigter, ook door de mogelijke verplaatsing van de gashandel aan de overzijde en tenslotte in verband met de gewenste nieuwe verkeersroute. Daarbij bestaat dit perceel uit meerdere gebouwdelen wat de mogelijkheid biedt de herontwikkeling in fasen te laten plaatsvinden. Hierbij worden nieuwe huurders of kopers van delen van deze herontwikkeling noodzakelijk geacht. De aangedragen knelpunten en oplossingsrichtingen zoals die hierboven zijn genoemd worden bestudeerd door de benodigde deskundigen, in al dan niet gezamenlijke raadplegende bijeenkomsten (waar alle belanghebbenden ook aanwezig zijn) aan de orde worden gesteld en worden bezien op de mogelijkheden en de onmogelijkheden van het te ontwikkelen terrein, uiteraard met inbegrip van het veilig stellen van het continueren van bedrijven die er nu huren. Eindresultaat is een haalbaar, al dan niet gefaseerd herontwikkelingsplan waarvoor een door alle betrokken partijen (ontwikkelbedrijf, verkopende en kopende partij, huurders, de gemeente en financiële instellingen) getekende intentieovereenkomst de basis vormt voor de uitvoering van het plan.

14 14 6. De herontwikkeling van de groenstrook Hiervoor zijn veel ideeën aangedragen en daar zal dus zeker op doorgepakt moeten worden om hier een gedragen, gemeenschappelijk antwoord op te geven. De aangedragen knelpunten en oplossingsrichtingen zoals die op pagina zes zijn weergegeven worden bestudeerd door de benodigde deskundigen, in gezamenlijke raadplegende bijeenkomsten (waar alle belanghebbenden ook aanwezig zijn) aan de orde gesteld en worden bezien op de mogelijkheden en de onmogelijkheden van het te ontwikkelen c.q. her in te richten terrein. Eindresultaat is een toekomstbestendig herinrichtingsplan van de groenstrook, waarvoor een door alle betrokken partijen (verkopende en kopende partijen, gebruikers en de gemeente) getekende intentieovereenkomst de basis vormt voor de uitvoering van het plan. Onderwerpen die hierin onderzocht en uitgewerkt worden zijn: Aanleggen van een weg Realiseren van een educatieve dierenweide Aanleggen van parkeerplaatsen Aanleggen van een achterom voor de woningen van de Prins Bernhardlaan die dat nu niet hebben. Realiseren van een waterbuffer Benodigde aankoop dan wel verkoop van gronden

15 15 7. De herontwikkeling van de leegkomende ruimten van Roeland Smit Het concrete idee om op deze locatie ruimten voor detailhandel op het gebied van wonen in bredere zin te realiseren verdient het om onderzocht te worden. Hiervoor zullen gesprekken gevoerd moeten worden met andere ondernemers binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug die zich hieraan willen verbinden. Eindresultaat is een bedrijfsplan voor het hergebruik van de leegkomende ruimte ten behoeve van detailhandel gericht op het wonen en woninginrichting, waarvoor een door de betrokken partijen (eigenaar, deelnemers, producenten en huurders en gemeente) getekende intentieovereenkomst de basis vormt voor de realisering van het plan.

16 16 8. De realisering van parkmanagement Ook dit idee verdient het om onderzocht te worden omdat het niet alleen aansluit bij de wensen van de ondernemers maar ook omdat het aansluit bij de doelstellingen op duurzaamheidsgebied van de gemeente. Samen met de bedrijven en met verschillende deskundigen op dit gebied zou antwoord moeten worden gegeven op de mogelijkheid van het benutten van de platte daken, het gezamenlijk inkopen en beheren en het zoveel mogelijk ontkoppelen van de hemelwaterafvoeren. Eindresultaat is een plan voor het parkmanagement in brede zin waarvoor de betrokken partijen (eigenaren, huurders, producenten en leveranciers) een getekende intentieovereenkomst de basis vormt voor de uitvoering van het plan. Onderwerpen die hierin onderzocht en uitgewerkt worden zijn: Het gezamenlijk benutten van de platte daken voor het opwekken elektriciteit. Het onderzoek naar de implicaties van de mogelijke aanleg van een biogasinstallatie. Het onderzoek naar de noodzakelijke voorzieningen voor de ontkoppeling van de hemelwaterafvoeren. Het onderzoek naar de mogelijkheid voor het uitwisselen van behoeften tussen de ondernemers van het bedrijfsterrein en het gezamenlijk beheren van het bedrijventerrein.

17 17 De volgende stappen 1. De gemeenteraad wordt gevraagd de in deze nota voorgestelde uitgangspunten voor de actualisering van het bestemmingsplan Bedrijventerrein Amerongen vast te stellen. 2. De gemeenteraad wordt gevraagd de voorgestelde herstructureringsopgaven te initiëren en het college van burgemeester en wethouders hiervoor de benodigde middelen ter beschikking te stellen. Tenslotte resteert mij alle ondernemers en direct omwonenden te bedanken voor hun positieve en constructieve inbreng. Verder wil ik John Holtrust- Westerbeek (OMU), Gerard Weck (Kamer van Koophandel) en Bert Homan (wethouder), Froukje Boxman (ambtelijk projectleider herstructurering), Frank Fassotte (ambtelijk projectleider Bestemmingsplan Bedrijventerreinen), Alfons Mulder (ambtelijk cluster coördinator a.i. bestemmingsplannen) en Joke van Grootveld (ambtelijk bedrijfscontactfunctionaris) danken voor hun enthousiaste steun. J.G. Griffioen Projectleider werkgroep Herstructureren Actualiseren Bedrijventerrein Amerongen

Herstructurering bedrijventerrein Amerongen

Herstructurering bedrijventerrein Amerongen Kerkplein 2 T (0343) 56 56 00 Postbus 200 F (0343) 41 57 60 3940 AE Doorn E info@heuvelrug.nl Herstructurering bedrijventerrein Amerongen Koersen voor de uitwerking Datum 18 maart 2014 Afdeling Ruimtelijke

Nadere informatie

Herstructurering Bedrijventerrein Amerongen. bijeenkomst 17 september 2014

Herstructurering Bedrijventerrein Amerongen. bijeenkomst 17 september 2014 Herstructurering Bedrijventerrein Amerongen bijeenkomst 17 september 2014 Herstructurering Bedrijventerrein Amerongen Programma 20.00 uur ontvangst/opening 20.10 uur resultaat Werkgroep Parkmanagement

Nadere informatie

Gelet op het bestemmingsplan Den Burg, de tussenuitspraak van 27 december 2018 ( /1/R1);

Gelet op het bestemmingsplan Den Burg, de tussenuitspraak van 27 december 2018 ( /1/R1); Raadsbesluit B&W 15-01-2019 Raadscommissie 5/6-02-2019 Gemeenteraad 27-02-2019 Portefeuillehouder E.P. Kooiman Herstelbesluit voor 2 punten uit het bestemmingsplan Den Burg de tussenuitspraak van de Afdeling

Nadere informatie

HERONTWIKKELING MOLENWAL

HERONTWIKKELING MOLENWAL STARTNOTITIE HERONTWIKKELING MOLENWAL (VOORMALIGE BUSREMISE) Maart 2011 Gemeente Oudewater Sector REV 1 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1 INLEIDING... 3 2 PLANGEBIED... 4 2.1 HET PLANGEBIED... 4 2.2 PROGRAMMA...

Nadere informatie

B&W-voorstel. Onderwerp: Ruimtelijke motivering voor transformatie leegstaand kantoorpand Zuid Willemsvaart naar 5 woningen.

B&W-voorstel. Onderwerp: Ruimtelijke motivering voor transformatie leegstaand kantoorpand Zuid Willemsvaart naar 5 woningen. B&W-voorstel Onderwerp: Ruimtelijke motivering voor transformatie leegstaand kantoorpand Zuid Willemsvaart 217-227 naar 5 woningen. 1) Status Het voorstel heeft betrekking op het uitoefenen van de collegebevoegdheden

Nadere informatie

NOTA ZIENSWIJZEN ONTWERP- BESTEMMINGSPLAN. "Bedrijventerreinen 2015"

NOTA ZIENSWIJZEN ONTWERP- BESTEMMINGSPLAN. Bedrijventerreinen 2015 NOTA ZIENSWIJZEN ONTWERP- BESTEMMINGSPLAN "Bedrijventerreinen 2015" Gemeente Strijen 17-06--2015 2 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 5 2. Resultaten zienswijzen... 6 3. s naar aanleiding van zienswijzen...11

Nadere informatie

Verkoopbrochure kavel A-10 en A-11, Vang 8, 11 bedrijventerrein Oude Molen te Halsteren

Verkoopbrochure kavel A-10 en A-11, Vang 8, 11 bedrijventerrein Oude Molen te Halsteren 1 Inhoudsopgave 1. Omschrijving registergoed... 3 2. Verkoopprocedure... 5 3. Foto s... 7 BIJLAGEN... 8 VERKOOPTEKENING... 9 VERKOOPTEKENING... 9 KAART BERGEN OP ZOOM... 10 KAART BESTEMMINGSPLAN... 11

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Projectplan Herinrichting van het Zuidelijk Stationsgebied Gouda

Projectplan Herinrichting van het Zuidelijk Stationsgebied Gouda Projectplan Herinrichting van het Zuidelijk Stationsgebied Gouda Bewonersinitiatief Versie 1.1 augustus 2013 Inhoudsopgave A Inleiding... 2 B Aanpak van het project... 2 1 Vaststellen plangebied en uitgangssituatie...

Nadere informatie

1 e Wijziging Legmeerpolder, Omzetting bedrijfswoningen naar burgerwoningen (Voorontwerp)

1 e Wijziging Legmeerpolder, Omzetting bedrijfswoningen naar burgerwoningen (Voorontwerp) Nota van Beantwoording Ontvangen reacties en beantwoording van reacties op 1 e Wijziging Legmeerpolder, Omzetting bedrijfswoningen naar burgerwoningen (Voorontwerp) Amstelveen, februari 2016 Nota van beantwoording

Nadere informatie

Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam

Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam Registratienummer : 17int02878 Auteur : J. Rouw Datum : 29 juni 2017 Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam Op

Nadere informatie

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Schetsontwerp Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Presentatie definitief schetsontwerp - 19 maart 2015 INHOUD 1. GEFORMULEERDE KNELPUNTEN EN OPGAVEN - doorstroming van het verkeer - organisatie

Nadere informatie

EINDVERSLAG voorontwerpbestemmingsplan Middelland en Honthorst OVERLEG. Ingekomen overlegreacties

EINDVERSLAG voorontwerpbestemmingsplan Middelland en Honthorst OVERLEG. Ingekomen overlegreacties EINDVERSLAG voorontwerpbestemmingsplan Middelland en Honthorst OVERLEG Ingekomen overlegreacties Het voorontwerpbestemmingsplan is in het kader van het vooroverleg naar diverse instanties gestuurd. Van

Nadere informatie

Verkoopbrochure F-kavels Steenspil, bedrijventerrein Oude Molen te Halsteren 1

Verkoopbrochure F-kavels Steenspil, bedrijventerrein Oude Molen te Halsteren 1 Verkoopbrochure F-kavels Steenspil, bedrijventerrein Oude Molen te Halsteren 1 Inhoudsopgave 1. Omschrijving registergoed... 3 2. Verkoopprocedure... 5 3. Foto s... 7 BIJLAGEN... 10 VERKOOPTEKENING...

Nadere informatie

Verslag. Gebiedsschouw De Slinger

Verslag. Gebiedsschouw De Slinger Verslag Gebiedsschouw De Slinger Dat um /tij d Pl aats Re ferentie Projec tnum mer 90934 16 januari 2010/10.00 uur-12.30 uur Houten kmu/nkl/v/09.295 Aanleiding van de wijkschouw: De heer Mulder heet als

Nadere informatie

Discussienota Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerreinen gemeente Oirschot

Discussienota Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerreinen gemeente Oirschot Discussienota Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerreinen gemeente Oirschot Probleemstelling Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerreinen gemeente Oirschot. Het voorontwerpbestemmingsplan heeft ter visie gelegen.

Nadere informatie

Definitief ontwerp Vrachtwagenparkeren. Nota van beantwoording (geanonimiseerd) Datum: Naam + adres Opmerking (samengevat) Reactie

Definitief ontwerp Vrachtwagenparkeren. Nota van beantwoording (geanonimiseerd) Datum: Naam + adres Opmerking (samengevat) Reactie Definitief ontwerp Vrachtwagenparkeren Nota van beantwoording (geanonimiseerd) Datum: 20-10-2015 Naam + adres Opmerking (samengevat) Reactie 1 1.1 Maakt bezwaar tegen het definitief maken van 1.1 Er is

Nadere informatie

Nota zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Zenderpark. Gemeente IJsselstein

Nota zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Zenderpark. Gemeente IJsselstein Nota zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Zenderpark Nota zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Zenderpark Datum: 10 mei 2012 Projectgegevens: NZW06-IJS00002-01B Postbus 435 5240 AK Rosmalen T (073) 523 39

Nadere informatie

gemeente Bunnik Discussienota De gemeenteraad College van Burgemeester en Wethouders Datum: 14 september 2017

gemeente Bunnik Discussienota De gemeenteraad College van Burgemeester en Wethouders Datum: 14 september 2017 gemeente Bunnik Discussienota 17-081 Aan: Van: De gemeenteraad College van Burgemeester en Wethouders Datum: 14 september 2017 Onderwerp: Ontwikkeling Parallelweg 3, te Bunnik Inleiding Op de locatie Parallelweg

Nadere informatie

Gemeente Breda 39249] Registratienr: [ Raadsvoorstel

Gemeente Breda 39249] Registratienr: [ Raadsvoorstel Raadsvoorstel Agendapuntnummer: Registratienr: [ Aantal bijlagen: -- 39249] Onderwerp Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor de functiewijziging en kleinschalige verbouwing van de gebouwen aan de

Nadere informatie

Verkoopbrochure kavels Steenspil 14-16, bedrijventerrein Oude Molen te Halsteren 1

Verkoopbrochure kavels Steenspil 14-16, bedrijventerrein Oude Molen te Halsteren 1 Verkoopbrochure kavels Steenspil 14-16, bedrijventerrein Oude Molen te Halsteren 1 Inhoudsopgave 1. Omschrijving registergoed... 3 2. Verkoopprocedure... 5 3. Foto s... 7 BIJLAGEN... 9 Kaart Bergen op

Nadere informatie

Toelichting. Verplaatsing ALDI Driebergen. van de Traay naar de Appelgaard

Toelichting. Verplaatsing ALDI Driebergen. van de Traay naar de Appelgaard Toelichting Verplaatsing ALDI Driebergen van de Traay naar de Appelgaard Januari 2014 1 Aanleiding In het voorjaar van 2013 heeft Reggestede Invest NV aan Griffioen Architecten gevraagd om te bezien of

Nadere informatie

Burg. J.G. Legroweg 98 te Eelde

Burg. J.G. Legroweg 98 te Eelde Burg. J.G. Legroweg 98 te Eelde Projectgebied 2 Inhoudsopgave 2.1 Beschrijving van het projectgebied, huidige situatie... 4 2.2 Geldende planologische situatie... 5 De overkapping is zowel in strijd met

Nadere informatie

Verkoopbrochure kavel E-13, Steenspil 20-23, bedrijventerrein Oude Molen te Halsteren 1

Verkoopbrochure kavel E-13, Steenspil 20-23, bedrijventerrein Oude Molen te Halsteren 1 Verkoopbrochure kavel E-13, Steenspil 20-23, bedrijventerrein Oude Molen te Halsteren 1 Inhoudsopgave 1. Omschrijving registergoed... 3 2. Verkoopprocedure... 5 3. Foto s... 7 BIJLAGEN... 10 Verkooptekening...

Nadere informatie

1. Fort Advocaten N.V. De heer mr. Postbus KB Amsterdam

1. Fort Advocaten N.V. De heer mr. Postbus KB Amsterdam 1. Fort Advocaten N.V. De heer mr. Postbus 70091 1007 KB Amsterdam Per fax ingekomen d.d. 16-01-2014 Per brief geregistreerd onder nummer IN-14-09424 d.d. 17-01-2014 1.1. Cliënte is eigenaar van het perceel

Nadere informatie

Nota Samenvatting en beantwoording zienswijzen. Bestemmingsplan Ambachtsschool

Nota Samenvatting en beantwoording zienswijzen. Bestemmingsplan Ambachtsschool Nota Samenvatting en beantwoording zienswijzen Bestemmingsplan Ambachtsschool Gemeente Enschede Programma Stedelijke Ontwikkeling Team Bestemmingsplannen Februari 2016 SAMENVATTING EN BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN

Nadere informatie

Oude Tempel Soesterberg Milieukundige onderzoeken luchtkwaliteit en bedrijven en milieuzonering

Oude Tempel Soesterberg Milieukundige onderzoeken luchtkwaliteit en bedrijven en milieuzonering Notitie Project: Oude Tempel Soesterberg Onderwerp: Milieukundige onderzoeken luchtkwaliteit en bedrijven en milieuzonering Referentie: 16M8024 Datum: 18 juli 2016 Auteur: Mevrouw ing. N.J.W. Pirovano

Nadere informatie

Nota van zienswijzen ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan MFA Zuid

Nota van zienswijzen ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan MFA Zuid Nota van zienswijzen ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan MFA Zuid Januari 2012 1. Inleiding Conform het gestelde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) dient het bestemmingsplan gedurende

Nadere informatie

GEMEENTE MILL EN ST. HUBERT. TOELICHTING op het bestemmingsplan "BEDRIJF DENNENDIJK - LANGENBOOM" VIGEREND BESTEMMINGSPLAN

GEMEENTE MILL EN ST. HUBERT. TOELICHTING op het bestemmingsplan BEDRIJF DENNENDIJK - LANGENBOOM VIGEREND BESTEMMINGSPLAN GEMEENTE MILL EN ST. HUBERT TOELICHTING op het bestemmingsplan "BEDRIJF DENNENDIJK - LANGENBOOM" VIGEREND BESTEMMINGSPLAN Het onderhavige bestemmingsplan is een gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan

Nadere informatie

Compositie 5 Stedenbouw T.a.v. de heer T. de Kousemaeker Boschstraat 35-37 4811 GB Breda. Boxmeer, 13 juni 2014

Compositie 5 Stedenbouw T.a.v. de heer T. de Kousemaeker Boschstraat 35-37 4811 GB Breda. Boxmeer, 13 juni 2014 Compositie 5 Stedenbouw T.a.v. de heer T. de Kousemaeker Boschstraat 35-37 4811 GB Breda Boxmeer, 13 juni 2014 Betreft: Locatie: Project: Notitie bedrijven en milieuzonering Kerkdijk 1a Hooge Zwaluwe 14021190

Nadere informatie

bestemmingsplan Ammerzoden herziening 2013, Hoge Heiligenweg 12 datum: 5 september 2013 projectnummer: R.2011 gemeente Maasdriel

bestemmingsplan Ammerzoden herziening 2013, Hoge Heiligenweg 12 datum: 5 september 2013 projectnummer: R.2011 gemeente Maasdriel bestemmingsplan Ammerzoden herziening 2013, Hoge Heiligenweg 12 status: vastgesteld datum: 5 september 2013 projectnummer: 202360R.2011 adviseurs: Jke / Wle gemeente Maasdriel Inhoudsopgave Hoofdstuk

Nadere informatie

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Afsluiting / herinrichting Breestraat

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Afsluiting / herinrichting Breestraat COLLEGEVOORSTEL Onderwerp Afsluiting / herinrichting Breestraat Te besluiten om: 1. alle eerder genomen verkeersbesluiten in stand te laten; 2. niet over te gaan tot fysieke afsluiting door middel van

Nadere informatie

COMMISSIEVOORSTEL Opiniërend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/016030

COMMISSIEVOORSTEL Opiniërend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/016030 COMMISSIEVOORSTEL Opiniërend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/016030 Voorstel voor de vergadering van de Commissie Ruimte op 11 oktober 2016 Agendanummer : 5 Onderwerp: Opsteller: Portefeuillehouder: NIMBY project

Nadere informatie

Plannen Carrefour/ CSV Boompjesgoed. Commentaarnota inspraak

Plannen Carrefour/ CSV Boompjesgoed. Commentaarnota inspraak Plannen Carrefour/ CSV Boompjesgoed Commentaarnota inspraak Veenendaal, september 2013 Inspraak plannen Carrefour, Boompjesgoed en Vijftien Morgen Inleiding Voor een drietal voorgenomen ontwikkelingen

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente Lingewaard

Aan de raad van de gemeente Lingewaard 10 Aan de raad van de gemeente Lingewaard *14RDS00239* 14RDS00239 Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan "Bedrijvenpark Lingewaard" met planidentificatienummer NL.IMRO.1705.14-VG01 met "Reactienota zienswijzen

Nadere informatie

vaststellen bestemmingsplan "Bartok"

vaststellen bestemmingsplan Bartok Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. Documentnummer : 2015.0.053.200 Zaaknummer: 2014-12-01755 Onderwerp: vaststellen bestemmingsplan "Bartok" Aan de gemeenteraad. Arnhem, 9 juni 2015 VOORSTEL

Nadere informatie

BIJLAGE 1 BIJ PLAN VAN AANPAK. Toelichting afweging per locatie structuurvisie Eibergen

BIJLAGE 1 BIJ PLAN VAN AANPAK. Toelichting afweging per locatie structuurvisie Eibergen BIJLAGE 1 BIJ PLAN VAN AANPAK Toelichting afweging per locatie structuurvisie Eibergen 1 1. Huenderstraat 2 (locatie voormalig kantoor Betula) Centrum 2011, bestemming Maatschappelijk Het perceel is in

Nadere informatie

Notitie zienswijzen. Notitie zienswijzen Kort Ambacht

Notitie zienswijzen. Notitie zienswijzen Kort Ambacht Notitie zienswijzen Notitie zienswijzen Kort Ambacht Het ontwerp-bestemmingsplan Kort Ambacht heeft van 16 februari 2012 tot en met 28 maart 2012 ter inzage gelegen met de mogelijkheid om zienswijzen in

Nadere informatie

Nota van zienswijzen Bestemmingsplan V Prinsejagt-Driehoeksbos 2004 (De Korenaar) gemeente Eindhoven RE - Ruimtelijke Expertise, RO - Ruimtelijke ordening oktober 2016 1873804 Colofon Uitgave Gemeente

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Wat is het plan voor Schieoevers? In 2010 heeft het college van B&W van de gemeente Delft de gebiedsvisie Schieoevers 2030 vastgesteld. De gebiedsvisie

Nadere informatie

Statue of Saint Aloysius Gonzaga, Saint Aloysius Church, Great Neck, New York

Statue of Saint Aloysius Gonzaga, Saint Aloysius Church, Great Neck, New York welkom Statue of Saint Aloysius Gonzaga, Saint Aloysius Church, Great Neck, New York programma 19.00 Welkom door atelierleider Bart Buijs 19.15 Stand van zaken, visie en uitgangspunten Tamara Ekamper 19.35

Nadere informatie

Gemeente Someren INGEKOMEN

Gemeente Someren INGEKOMEN J.L.G. van Herk Morgenrood 28 5711 NC Someren Nr. Gemeente Someren INGEKOMEN Bewijs van on^-angst 3 0 SEP. 20t5 Datum: ^ 3o-Cj, 20)5^ lijdstip: Haraaf: Someren. 30 seotember 2015 Gemeenteraad van Someren

Nadere informatie

Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11. Gemeente Hof van Twente.

Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11. Gemeente Hof van Twente. Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11 Gemeente Hof van Twente. 1 juni 2016 Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat

Nadere informatie

1 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Meilust-Woongebied

1 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Meilust-Woongebied GEMEENTE BERGEN OP ZOOM 1 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Meilust-Woongebied t.b.v. Bestemmingswijziging Zandstraat 134/134a Status: Vastgesteld INHOUDSOPGAVE Toelichting Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Aanleiding,

Nadere informatie

Verslag bijeenkomsten november Gebiedsvisie Hellevoetsluis Zuidoost

Verslag bijeenkomsten november Gebiedsvisie Hellevoetsluis Zuidoost Verslag bijeenkomsten november 2018 Gebiedsvisie Hellevoetsluis Zuidoost Gebiedsvisie Hellevoetsluis Zuidoost De aanleiding Doel van de bijeenkomsten Overzicht van reacties en wensen per onderwerp Vervolg

Nadere informatie

Bestemmingsplan Ladonk. Ondernemers bedrijventerrein 21 maart 2013 Raadszaal

Bestemmingsplan Ladonk. Ondernemers bedrijventerrein 21 maart 2013 Raadszaal Bestemmingsplan Ladonk Ondernemers bedrijventerrein 21 maart 2013 Raadszaal Agenda Opzet bestemmingsplan Knip planvorming, plangebied, systematiek Inhoud bestemmingsplan nader toegelicht Industrielawaai

Nadere informatie

oplossing parkeeroverlast Mondriaanpark Vlijmen

oplossing parkeeroverlast Mondriaanpark Vlijmen Samenvatting: Inleiding: Regelmatig raakt het verkeer in De Klok, ter hoogte van het appartementencomplex gestremd. Weggebruikers, zoals bijvoorbeeld fietsers, komen in de knel tussen de geparkeerde en

Nadere informatie

Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO

Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO-14-2000 Geachte Burgemeester en Wethouders, Recentelijk is een vergunning aangevraagd, voor de uitbreiding van

Nadere informatie

Voortgangsrapportage Gemeenteraad Beekstraatkwartier Bestemd Gemeenteraad Periode April/mei 2013. Status Openbaar Datum 13 mei 2013

Voortgangsrapportage Gemeenteraad Beekstraatkwartier Bestemd Gemeenteraad Periode April/mei 2013. Status Openbaar Datum 13 mei 2013 Voortgangsrapportage Gemeenteraad Beekstraatkwartier Bestemd Gemeenteraad Periode April/mei 2013 voor Status Openbaar Datum 13 mei 2013 1. Organisatie Gemeente Weert a) bestuurlijk College van B&W, H.

Nadere informatie

Zaaknummer: 1395048 Agendanummer: Datum raadsvergadering: 11-05-2015 De Gemeenteraad Verzenddatum: Voorbereidingskrediet Jeugdspeelpark

Zaaknummer: 1395048 Agendanummer: Datum raadsvergadering: 11-05-2015 De Gemeenteraad Verzenddatum: Voorbereidingskrediet Jeugdspeelpark Zaaknummer: 1395048 Agendanummer: Datum raadsvergadering: 11-05-2015 Aan: De Gemeenteraad Verzenddatum: Betreft: Voorbereidingskrediet Jeugdspeelpark Inleiding In het kader van het coalitieprogramma van

Nadere informatie

Bijlage II: Stedenbouwkundige voorschriften. Ontwerp gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Petroleum-Zuid: gevangenis en technische schoolcampus

Bijlage II: Stedenbouwkundige voorschriften. Ontwerp gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Petroleum-Zuid: gevangenis en technische schoolcampus VR 2018 1409 DOC.1020/5BIS Ontwerp gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Petroleum-Zuid: gevangenis en technische schoolcampus Bijlage II: Stedenbouwkundige voorschriften Bijlage II Stedenbouwkundige

Nadere informatie

onderwerp Vervolg afspraken met woningcorporatie Eigen Haard over woningen voor statushouders en spoedzoekers

onderwerp Vervolg afspraken met woningcorporatie Eigen Haard over woningen voor statushouders en spoedzoekers gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Vervolg afspraken met woningcorporatie Eigen Haard over woningen voor statushouders en spoedzoekers Portefeuillehouders Collegevergadering Inlichtingen Registratienummer

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst reconstructie Leenderweg / John F. Kennedylaan

Informatiebijeenkomst reconstructie Leenderweg / John F. Kennedylaan Informatiebijeenkomst reconstructie Leenderweg / John F. Kennedylaan op 10 april van 19.30 tot 21.15 uur in de zaal Maenen te Valkenswaard Aanwezig: Wethouder M. Wijnen A. De Vries (projectleider gemeente)

Nadere informatie

Ambitiedocument Bensdorp

Ambitiedocument Bensdorp Ambitiedocument Bensdorp september 2013 Voorwoord Bensdorp, verleden en toekomst verbonden De cacao- en chocoladefabriek Bensdorp en Bussum zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Al bijna 150 jaar maakt

Nadere informatie

o Onderwerp: Beleidsregel verkoop en verhuur reststroken gemeente Overbetuwe gemeente Overbetuwe 2016

o Onderwerp: Beleidsregel verkoop en verhuur reststroken gemeente Overbetuwe gemeente Overbetuwe 2016 gemeente OveľbetUWe o Onderwerp: Beleidsregel verkoop en verhuur reststroken gemeente Overbetuwe gemeente Overbetuwe 2016 Ons kenmerk: 16bwbOŨ015 Burgemeester en wethouders van de gemeente Overbetuwe;

Nadere informatie

Gehouden op 1 november 2017

Gehouden op 1 november 2017 Gehouden op 1 november 2017 De gemeente Hoorn werkt aan de ontwikkelingen van de Poort van Hoorn. Het Pelmolenpad en de Prismalocatie maken daar een onderdeel van uit. Als er straks een parkeergarage staat

Nadere informatie

in opdracht van en Nota van Uitgangspunten Goudse Poort Samenvatting Definitief

in opdracht van en Nota van Uitgangspunten Goudse Poort Samenvatting Definitief in opdracht van en Nota van Goudse Poort Samenvatting Definitief Adviseurs Stedenbouwkundigen Architecten Geeresteinselaan 57 Postbus 57 3930 EB Woudenberg Telefoon (033) 286 82 11 Fax (033) 286 82 00

Nadere informatie

Gemeente Houten Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Cluster Ontwikkeling, Sectie Ruimtelijke Ordening

Gemeente Houten Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Cluster Ontwikkeling, Sectie Ruimtelijke Ordening ** Vastgesteld oktober 2014 Cluster Ontwikkeling, Sectie Ruimtelijke Ordening Visie verplaatsing nietagrarische bedrijven binnen het buitengebied Status: vastgesteld door de gemeenteraad van Houten d.d.

Nadere informatie

H E R O N T W I K K E L I N G

H E R O N T W I K K E L I N G H E R O N T W I K K E L I N G BEDRIJVENTERREIN INDUSTRIELAAN/PRINS BERNHARDSTRAAT ASTEN INITIATIEFNEMERS VASTGOEDMAATSCHAPPIJ VAN DER LOO Familiebedrijf. Bedrijventerrein al 40 jaar in de familie. Vastgoed:

Nadere informatie

Informatieavond plannen Huis ter Heide. 13 mei 2019

Informatieavond plannen Huis ter Heide. 13 mei 2019 Informatieavond plannen Huis ter Heide 13 mei 2019 Agenda van de avond 19.30 uur: Welkom door wethouder Sander Jansen 19.45 uur: Stand van zaken Huis ter Heide West Huis ter Heide Zuid 20.15 uur: Verkeer

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen

Nota van beantwoording zienswijzen Nota van beantwoording zienswijzen Bestemmingsplan Wijhe, Enkweg 56 en 54a NL.IMRO.1773.BP2018004020-0301 Olst-Wijhe, 14 juni 2018 doc. nr.: 18.002944 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Zienswijzen en

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing bij projectbesluit ten behoeve van Sport & Science, Hoeflingweg 20 te Lochem

Ruimtelijke onderbouwing bij projectbesluit ten behoeve van Sport & Science, Hoeflingweg 20 te Lochem Ruimtelijke onderbouwing bij projectbesluit ten behoeve van Sport & Science, Hoeflingweg 20 te Lochem Inleiding Bij besluit van 28 juli 2010 hebben burgemeester en wethouders van Lochem aan Sport & Science

Nadere informatie

Aanvulling op de Nota van Wijzigingen bestemmingsplan Westrand Zuid. 3 februari 2014

Aanvulling op de Nota van Wijzigingen bestemmingsplan Westrand Zuid. 3 februari 2014 Aanvulling op de Nota van Wijzigingen bestemmingsplan Westrand Zuid 3 februari 2014 Algemeen: Niet zelfstandig benoemd zijn verbetering type, spellingsfouten en zinsconstructies. Verbeeldingen: wijzigingen

Nadere informatie

NOTA VAN BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN ontwerpbestemmingsplan Heliushaven

NOTA VAN BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN ontwerpbestemmingsplan Heliushaven NOTA VAN BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN ontwerpbestemmingsplan Heliushaven INLEIDING In 2011 is het voorontwerp bestemmingsplan Heliushaven opgesteld en heeft het wettelijk vooroverleg plaatsgevonden, zoals

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: OOP Parkeren bij bedrijven 2013

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: OOP Parkeren bij bedrijven 2013 Collegevoorstel Inleiding In de regel moeten bedrijven zorgen dat parkeren op eigen terrein plaatsvindt. De afgelopen periode heeft een aantal bedrijven aangegeven in de knel te zitten met hun parkeercapaciteit.

Nadere informatie

Ontwerpvoorstel aan de raad

Ontwerpvoorstel aan de raad Ontwerpvoorstel aan de raad Opgesteld door Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling Kenmerk 14.059045 Vergadering Commissie Stad en Ruimte Vergaderdatum 7 oktober 2014 Geheim Nee Visie Welgelegen Het College

Nadere informatie

Registratienummer / 14Z Onderwerp Vaststelling bestemmningsplan Harnaschpolder-Noord 2014

Registratienummer / 14Z Onderwerp Vaststelling bestemmningsplan Harnaschpolder-Noord 2014 Datum 02-04-2015 Nummer 2015-05-04 Datum commissievergadering 14-04-2015 Datum raadvergadering 13-05-2015 OPLEGGER Registratienummer 2015-10872 / 14Z.007437 Onderwerp Vaststelling bestemmningsplan Harnaschpolder-Noord

Nadere informatie

Aanhangsel nr

Aanhangsel nr Aanhangsel nr. 414943 Antwoord van burgemeester en wethouders op schriftelijke vragen als bedoeld in artikel 41, eerste lid, van het Reglement van orde voor de vergaderingen van de raad der gemeente Leeuwarden,

Nadere informatie

Verkoopbrochure bedrijfskavels aan de Wattweg te Bergen op Zoom 1

Verkoopbrochure bedrijfskavels aan de Wattweg te Bergen op Zoom 1 Verkoopbrochure bedrijfskavels aan de Wattweg te Bergen op Zoom 1 Inhoudsopgave 1. Omschrijving registergoed... 3 2. Verkoopprocedure... 6 3. Foto s... 8 BIJLAGEN... 10 VERKOOPTEKENING... 11 KAART BERGEN

Nadere informatie

Gemeente Haaksbergen de heer G. van der Wens Externe veiligheid / Bedrijven en milieuzonering plangebied Hassinkbrink te Haaksbergen

Gemeente Haaksbergen de heer G. van der Wens Externe veiligheid / Bedrijven en milieuzonering plangebied Hassinkbrink te Haaksbergen Aan: Gemeente Haaksbergen de heer G. van der Wens Externe veiligheid / Bedrijven en milieuzonering plangebied Hassinkbrink te Haaksbergen Van: Aveco de Bondt 1 EXTERNE VEILIGHEID 1.1 Kader Externe veiligheid

Nadere informatie

Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan 'De Nieuwe Vaart'

Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan 'De Nieuwe Vaart' Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. 9 maart 2015 Documentnummer : 2015.0.013.143 Zaaknummer: 2014-09-00312 Onderwerp: Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan 'De Nieuwe Vaart' Aan de gemeenteraad.

Nadere informatie

Raadsvoorstel Vaststellen ontwikkelkader Kanaalzone-Campina terrein

Raadsvoorstel Vaststellen ontwikkelkader Kanaalzone-Campina terrein gemeente Eindhoven 17R7147 Raadsnummer Inboeknummer 17bst00163 B&W beslisdatum 07 februari 2017 Dossiernummer 17.06.651 Raadsvoorstel Vaststellen ontwikkelkader Kanaalzone-Campina terrein Inleiding Er

Nadere informatie

ONTWERPBESTEMMINGSPLAN. Herziening Schutboom 8 en Bergstraat 28 Gemeente Boekel. NieuwBlauw Stedenbouw en landschap

ONTWERPBESTEMMINGSPLAN. Herziening Schutboom 8 en Bergstraat 28 Gemeente Boekel. NieuwBlauw Stedenbouw en landschap ONTWERPBESTEMMINGSPLAN Herziening Schutboom 8 en Bergstraat 28 Gemeente Boekel NieuwBlauw Stedenbouw en landschap NieuwBlauw Stedenbouw en landschap Team: ir Sander Klein Obbink ing. Ingmar Bisschop MUrb

Nadere informatie

Ruimtelijke motivering. Molenstraat 1a te s-hertogenbosch. Functiewijziging van wonen naar kleinschalig hotel

Ruimtelijke motivering. Molenstraat 1a te s-hertogenbosch. Functiewijziging van wonen naar kleinschalig hotel Ruimtelijke motivering Molenstraat 1a te s-hertogenbosch Functiewijziging van wonen naar kleinschalig hotel Januari 2017 Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Aanleiding Aan de Molenstraat 1a is nu op de begane grond

Nadere informatie

Behandelend ambtenaar Thijs Klompmaker, 0595-447781 gemeente@winsum.nl (t.a.v. Thijs Klompmaker)

Behandelend ambtenaar Thijs Klompmaker, 0595-447781 gemeente@winsum.nl (t.a.v. Thijs Klompmaker) Vergadering: 19 juni 2007 Agendanummer: 13 Status: bespreekstuk Behandelend ambtenaar Thijs Klompmaker, 0595-447781 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. Thijs Klompmaker) Aan de gemeenteraad, Onderwerp:

Nadere informatie

Even voorstellen. Bas Zonnenberg. Planoloog / senior adviseur ruimtelijke ordening. BRO vestiging Tegelen

Even voorstellen. Bas Zonnenberg. Planoloog / senior adviseur ruimtelijke ordening. BRO vestiging Tegelen MOB-complex Weert Even voorstellen Bas Zonnenberg Planoloog / senior adviseur ruimtelijke ordening BRO vestiging Tegelen In opdracht van Ruimte voor Ruimte C.V. verantwoordelijk voor het opstellen van

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad: 1083692 Datum: Behandeld door: 19 juni 2013 Brian Scott, Harm Jan Stalman Paul Heye Mare Jansen Afdeling/Team: Ruimtelijke Ontwikkeling / Beleid

Nadere informatie

In onderstaande figuur is een mogelijke invulling van het plangebied weergegeven.

In onderstaande figuur is een mogelijke invulling van het plangebied weergegeven. 1 INLEIDING In opdracht van Novaform Vastgoedontwikkelaars BV is een milieuonderzoek verricht voor de ontwikkelingslocatie in het centrum van Waalre, het voormalige Kendixterrein. De ontwikkelingslocatie

Nadere informatie

Raadsvoorstel. jaar stuknr. Raad. categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA A 10 12/858

Raadsvoorstel. jaar stuknr. Raad. categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA A 10 12/858 Raadsvoorstel jaar stuknr. Raad categorie/agendanr. stuknr. B. en W. 2012 RA12.0093 A 10 12/858 Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Emmen, Emmerhout Portefeuillehouder: A.J. Sleeking Ruimtelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

Voorstel aan Gemeenteraad

Voorstel aan Gemeenteraad Gemeente Sittard-Geleen Voorstel aan Gemeenteraad Reg.nummer: 1295562 Leidend programma Omgeving Onderwerp Bestemmingsplan huis- en tuinboulevard Voorstel 1. De nota van zienswijzen vast te stellen. 2.

Nadere informatie

Ruimtelijke Onderbouwing verbinding Tramweg-Industrieweg, bedrijventerrein De Smaale (deelproject 2).

Ruimtelijke Onderbouwing verbinding Tramweg-Industrieweg, bedrijventerrein De Smaale (deelproject 2). Ruimtelijke Onderbouwing verbinding Tramweg-Industrieweg, bedrijventerrein De Smaale (deelproject 2). Doel en aanleiding Masterplan en Beeldkwaliteitplan Belangrijk brondocument van deze omgevingsvergunning

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad, RAADSVOORSTEL NR. 19-45 Raadsvergadering Zaaknummer 18 april 2019 653643 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3, Bunnik.

Nadere informatie

GEVOLGEN VOOR JA/NEE ROUTING DATUM Communicatie College 23 augustus 2016 Financieel Juridisch. Gemeenteraad

GEVOLGEN VOOR JA/NEE ROUTING DATUM Communicatie College 23 augustus 2016 Financieel Juridisch. Gemeenteraad *Z00FD4135EA* Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer Voorstellen Raad Directeur : mevr. S. van Heeren Zaakgericht\374 Behandelend ambtenaar A.W.M. van den Dungen Zaaknummer Z.16-16659 Datum: 15 augustus

Nadere informatie

Memo uitbreidingsruimte en inwaartse zoneringsaanpak Eerbeek Zuid Gemeente Brummen, 2016

Memo uitbreidingsruimte en inwaartse zoneringsaanpak Eerbeek Zuid Gemeente Brummen, 2016 Gemeente Brummen: documentnummer 16.006863 Memo uitbreidingsruimte en inwaartse zoneringsaanpak Eerbeek Zuid Gemeente Brummen, 2016 1. Bedrijven en milieuzonering en inwaarts zoneren bedrijventerrein Eerbeek

Nadere informatie

«JG» Actueel commentaar

«JG» Actueel commentaar Actueel commentaar Planschade beperken of ongedaan maken met toepassing van artikel 6.1.3.4 Bro? Bestemmingsplannen moeten elke tien jaar worden geactualiseerd (art. 3.1 lid 1 Wro). 1 Dan zal voor vergelijkbare

Nadere informatie

Adviesbureau RBOI 0703.008175.40 Rotterdam / Middelburg

Adviesbureau RBOI 0703.008175.40 Rotterdam / Middelburg 163 Artikel 6 Centrum 6.1 Bestemmingsomschrijving De voor Centrum aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. detailhandel, uitsluitend ter plaatse van de aanduiding 'supermarkt': tevens een supermarkt; b.

Nadere informatie

van de het raadslid dhr. F. van den Broek (VVD) over parkeren Eindhoven Airport

van de het raadslid dhr. F. van den Broek (VVD) over parkeren Eindhoven Airport gemeente Eindhoven Raadsnummer 15R6402 Inboeknummer 15bst00960 Beslisdatum B&W 14 juli 2015 Dossiernummer 15.29.103 (2.3.2) Raadsvragen van de het raadslid dhr. F. van den Broek (VVD) over parkeren Eindhoven

Nadere informatie

Verkoopbrochure kavel D-2, Vang 13, bedrijventerrein Oude Molen te Halsteren 1

Verkoopbrochure kavel D-2, Vang 13, bedrijventerrein Oude Molen te Halsteren 1 Verkoopbrochure kavel D-2, Vang 13, bedrijventerrein Oude Molen te Halsteren 1 Inhoudsopgave 1. Omschrijving registergoed... 3 2. Verkoopprocedure... 5 3. Foto s... 7 BIJLAGEN... 9 VERKOOPTEKENING... 10

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [ ]Openbaar -- [X]Besloten

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [ ]Openbaar -- [X]Besloten Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Vertrekpunten herontwikkeling Kop Handelskade 1- Notagegevens Notanummer 2016-001563 Datum 14-09-2016 Programma: 05 Ruimtelijke ontwikkeling Portefeuillehouder

Nadere informatie

Huur of koop bedrijfspand op Kometenweg 7 te Maarssen (prijs op aanvraag)

Huur of koop bedrijfspand op Kometenweg 7 te Maarssen (prijs op aanvraag) Huur of koop bedrijfspand op Kometenweg 7 te Maarssen (prijs op aanvraag) Aanbiedende partij: Connect Real Estate Email: info@connect-realestate.nl Telefoon: 030-265 09 09 Website: www.connect-realestate.nl

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Beveren. gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan. Gevangenis Beveren. Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Beveren. gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan. Gevangenis Beveren. Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Beveren gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Gevangenis Beveren Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Beveren gewestelijk

Nadere informatie

Onderwerp: Vestiging opvanglocatie voor dak- en thuislozen met OGGZindicatie aan de Wilhelminastraat 10-12

Onderwerp: Vestiging opvanglocatie voor dak- en thuislozen met OGGZindicatie aan de Wilhelminastraat 10-12 Collegenota Onderwerp: Vestiging opvanglocatie voor dak- en thuislozen met OGGZindicatie aan de Wilhelminastraat 10-12 Reg.nummer: 2014/360708 1 Inleiding Het college zoekt een geschikte locatie voor de

Nadere informatie

Gemeente Boxmeer. Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan "Op den Bosch 3, Maashees". Nummer: de Raad van de gemeente Boxmeer

Gemeente Boxmeer. Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan Op den Bosch 3, Maashees. Nummer: de Raad van de gemeente Boxmeer Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan "Op den Bosch 3, Maashees". Nummer: AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, 29 mei 2007 Aanleiding Op het perceel Op den

Nadere informatie

Haarlem, 2 oktober Geachte heer Cassee, geachte raadsleden.

Haarlem, 2 oktober Geachte heer Cassee, geachte raadsleden. Haarlem, 2 oktober 2014 Geachte heer Cassee, geachte raadsleden. De Werkgroep Connexxionterrein spant zich al sinds 2006 in om te komen tot een goede en voor de direct omwonenden en overige buurtbewoners

Nadere informatie

Onderwerp Technische aanpassing verbeelding bestemmingsplan "De Bothoven 2016"

Onderwerp Technische aanpassing verbeelding bestemmingsplan De Bothoven 2016 Gemeente S Enschede Voorstel Gemeenteraad VII- C Vergadering van 14 november 2016 TS* Onderwerp Technische aanpassing verbeelding bestemmingsplan "De Bothoven 2016" Portefeuillehouder Eelco Eerenberg agendaletter

Nadere informatie

behorende bij het voorstel van burgemeester en wethouders tot vaststelling van bestemmingsplan Anklaarseweg 35 en 37

behorende bij het voorstel van burgemeester en wethouders tot vaststelling van bestemmingsplan Anklaarseweg 35 en 37 Nota zienswijzen behorende bij het voorstel van burgemeester en wethouders tot vaststelling van bestemmingsplan Anklaarseweg 35 en 37 1 Inleiding a. Het ontwerp van bovengenoemd bestemmingsplan heeft met

Nadere informatie

TERNEUZEN. Bestemmingsplan Terneuzen Midden, 1 ste herziening. Antwoordnota zienswijzen en ambtshalve aanpassingen

TERNEUZEN. Bestemmingsplan Terneuzen Midden, 1 ste herziening. Antwoordnota zienswijzen en ambtshalve aanpassingen TERNEUZEN Bestemmingsplan Terneuzen Midden, 1 ste herziening Antwoordnota zienswijzen en ambtshalve aanpassingen Inhoud 1. Inleiding 1.1. Procedure 1.2. Leeswijzer 2. Zienswijzen 2.1. Overzicht ingebrachte

Nadere informatie

Even voorstellen. Bas Zonnenberg. Planoloog / senior adviseur ruimtelijke ordening. BRO vestiging Tegelen

Even voorstellen. Bas Zonnenberg. Planoloog / senior adviseur ruimtelijke ordening. BRO vestiging Tegelen MOB-complex Weert Even voorstellen Bas Zonnenberg Planoloog / senior adviseur ruimtelijke ordening BRO vestiging Tegelen In opdracht van Ruimte voor Ruimte C.V. verantwoordelijk voor het opstellen van

Nadere informatie

Nota van zienswijzen. Ontwerpbestemmingsplan Hoenderbos III, fase 2. Gemeente Uden

Nota van zienswijzen. Ontwerpbestemmingsplan Hoenderbos III, fase 2. Gemeente Uden Nota van zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Hoenderbos III, fase 2 Gemeente Uden Datum: Mei 2017 1 Inleiding Het ontwerpbestemmingsplan Hoenderbos III, fase 2 heeft ingevolge artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke

Nadere informatie

Parkeren Energieweg 2 E

Parkeren Energieweg 2 E Parkeren Energieweg 2 E Norm: In 2006 is bouwvergunning verleend voor een bedrijfsverzamelgebouw bestaande uit 12 units. Deze units, elk ca. 2x90m2, bevatten magazijnruimte op de begane grond en opslag

Nadere informatie