Terugkoppeling Workshop Dromen & Doen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Terugkoppeling Workshop Dromen & Doen"

Transcriptie

1 Terugkppeling Wrkshp Drmen & Den Gebiedsvisie Wetenschappersbuurt De wrkshp Drmen & Den had als del ideeën te verzamelen vr de gebiedsvisie van de Wetenschappersbuurt. Ideeën die afkmstig zijn van mensen die de buurt een warm hart tedragen. Bewners, wijkwerkers, prfessinals werkzaam in Schiedam, de gemeente en de crpratie namen deel aan deze inspiratievlle avnd. In deze terugkppeling zetten we alle infrmatie uiteen die we tijdens de wrkshp hebben verzameld. De terugkppeling dient als input vr de verdere uitwerking van de gebiedsvisie. Niet met alle ideeën zullen we wat den, maar ze zetten ns wel allemaal aan het denken m tt een plan te kmen vr een mie buurt. Een buurt waar mensen met veel plezier en trts wnen. Mdbards Alle deelnemers kregen een mdbard. Op het mdbard stnd een luchtft van het plangebied, de Wetenschappersbuurt, met daarnaast een aantal ft s van plekken in het penbaar gebied die ruimte geven vr nieuwe kansen f juist z mi zijn dat ze behuden meten blijven. Iedereen kn zijn f haar ideeën kwijt p het mdbard. Zijn er zaken die pvallen in de buurt, zals nveilige plekken? Welke plekken zijn mi en meten wrden behuden? Welke plekken kunnen wrden verbeterd? Welke ideeën zijn er vr de nieuwe wningen? Al met al een hp m ver na te denken. Hiernder een verzicht van de meest besprken nderwerpen.

2 Wningen en tuinen Huurwningen vr starters Gezamenlijke tuinen f hfjes Vrtuinen creëren ten beheve van sciale cntrle Delftse step aan vrzijde wningen Landelijke uitstraling Meer kleur en gren Centrale plaats, wningen ermheen situeren Lichte wningen met tuintje Meer kansen vr duurzaamheid Meer eengezinswningen buwen Puntdak en dakkapellen Gemeenschappelijke binnentuinen samen met bewners invullen Bewners Balans in samenstelling bewners Gele en grene leefstijl (de rde leefstijl is k aanwezig.a. dr de vele studenten die in Ost wnen) Grte diversiteit aan culturen in de wijk (kans). Geef de minima k een kans m terug te keren in de wijk! Er zijn hiernder zeker ambassadeurs die grte betrkkenheid hebben met de wijk en hier graag willen blijven wnen. Minpunt: testrm MOE landers Meer kansen vr sciale stijging Meer werk in de wijk vr de bewners Verbinden van wijk, werk en bewners He bereiken we de mensen die willen blijven? Veel gezelligheid nder bewners, zals dit vreger het geval was, is weg. Tch is het ng steeds een echte vlksbuurt. Scial Return. Dr de te slpen en samen te buwen. Mensen uit de wijk betrekken bij de buw van de wijk. Er wnen veel handige mensen in de wijk, z krijgen zij k kans p werk. Steeds minder mensen kennen elkaar. Vrzieningen Kleinschalige bedrijvigheid in de Dieselstraat; supermarkt aan Lrentzlaan. Ondergrndse parkeervrzieningen m straten in de Wetenschappersbuurt autluw te huden. Marktplein vr bilgische grenten Markt Mix van ndernemers aan de Lrentzlaan, visber, kaasber, grenteman. Alle culturen vertegenwrdigen in het winkelaanbd aan de Lrentzlaan.

3 Grene singel De vijverpartij met het mliggende gren met zeker wrden behuden. Aanvullende ideeën vr deze plek waren: Vijver verbinden met de naastgelegen watergang. Meer bmen en beplanting. Schaatsen mgelijk maken. Fntein tevegen Meer zitplaatsen Speelplek vr udere kinderen, zals een bmschmmel Speelplaatsen Er meten meer speelplaatsen kmen vr verschillende leeftijdscategrieën. Veilige plek vr kinderen, zals een natuurspeeltuin. Speelplaatsen samen met bewners invullen! Grenstrk tussen de dr. Zamenhfstraat en de Hrvathweg Dit is een mie plek vr een mestuin. Dit brengt mensen samen. Deze strk betrekken bij de wningen. Veiligheid Veiligheid is een issue in de wijk, gevel van veiligheid verbeteren! Inbraakbestendige wningen Brede achterpaden Meer verlichting Hangplekken vermijden Kinderen meten veilig kunnen spelen Buurtpreventie Verkeerssituaties Statin is dichtbij, gede plek vr frenzen Behud talud en fietstunnels Veiligere rtnde Ontsluiting wijk verbeteren Autluwe straten creëren Gratis parkeren vr bewners Verkeersbrden ʺhier spelen kinderenʺ Grenvrzieningen: Meer grene znes creëren Meer hndenuitlaatplaatsjes, zdat mensen minder snel het gren dat bedeld is m te spelen bevuilen.

4 Zet grenstrken niet in als decratie, maar maak hier mestuinen die dr de kinderen en wijkbewners kunnen wrden nderhuden en gebruikt. Leren hudt niet p na taal en rekenles. Het gren centraal in de wijk cncentreren Buurttuin en park Openbare ruimte (algemeen) Aandacht vr straatmeubilair, straatnaambrden en verlichting Ged straatmeubilair, wat geen hangjngeren aantrekt Samen met buurtbewners (jng en ud) bijvrbeeld de straatnaambrden, steptegels, lantaarnpalen en kinderspeelplaatsen mzaïeken Eigen bijzndere identiteit geven (wat past bij het karakter van de wijk?) Gede parkeerplssingen bedenken Beter gebruik van de penbare ruimte. verschillende plekken creëren die multifunctineel zijn. Zals een amfitheater. Te gebruiken dr de basisschl, maar dient tevens als ntmetingsplek. Er is veel vuil p straat. Ontmeten Buurtpst Mestuin is een ged initiatief, dit kan k p de grenstrk tussen de Dr. Zamenhfstraat en de Hrvathweg. Mestuinieren verder ntwikkelen. (tijdelijke) buurtwerkplaats pzetten: Samen buwen Ambachten Wrkshps In samenwerking met jngeren en uderen Diverse partijen betrekken: kinderen, jngeren, schlen, lkale kunstenaars, ndernemers. Zals het prject Htel Transvaal. Centrale plek vr ntmeting, kffie en een praatje. Een bumbing place. Participatie! Netwerk pbuwen vr langdurige prjecten met bewners Ontmetingsruimtes creëren waar prjecten kunnen plaatsvinden (vrbeeld zijn de Hllandse Huiskamers in de buurt Nieuwland) De bewnerskantine Evenementen vr en dr bewners

5 Basisschl de Peperklip Op huidige plek laten staan (mening 1). De schl verplaatsen naar Hgebanweg (mening 2), z kmt er ruimte vr een supermarkt met gede parkeergelegenheid aan het Lrentzplein Terrein vergrten en de schl mderniseren Aanvullen met sprtcmplex vr de wijk Center Parcs Plaza. Geef de schl een centrale rl in de buurt. Vr jng en ud vinden hier activiteiten plaats die vr en dr elkaar wrden gerganiseerd. Van filsfie tt debat, van tuinieren tt kken, van muziek tt theater en van techniek tt wetenschap. Vr iedereen wat wils. Iedereen draagt zijn steentje bij. Vral de jnge kinderen spelen hier een grte rl in. Deze wetenschappers wrden klaargestmd vr de tekmst en blazen de Wetenschappersbuurt nieuw leven in. De schl is 7 dagen per week gepend en huisvest winkels, restaurants, wningen, techniekplekken, muziekstudi s, kunstateliers etc. Overige ideeën: Architectuurstijl Kunst met slpmaterialen Kunst en cultuur in de wijk brengen, vral in fases waar tijdelijke bewning een rl speelt Bij de uithuizing en slpfase aandacht schenken aan de histrie van de buurt (ftgrafieprject, dans, theater). Verhalen phalen en bundelen. Er is veel creativiteit in de wijk. Hier gebruik van maken! Central Park 15. Schl nieuwbuwen aan de Hgebanweg, zdat de ude lcatie ruimte kan geven aan het park. Het park met een centrale rl in de wijk krijgen. Hier kunnen k winkeltjes en andere vrzieningen wrden gepsitineerd. Het park geeft ruimte aan ntmeting. Reliëf in de vrgevels, vrbeeld: reliëf bven vrdeuren Hgebanweg (aan Rtterdamse zijde) Brede straat vr Lidl flat is ndzakelijk vr bevrrading winkel met vrachtwagens Atelier 15 Bewners geven de buurt een nieuwe naam. Kinderpersbureau Htel 15: tijdelijk htel vr ambtenaren en dergelijk m het gevel van Ost te krijgen en in gesprek te raken met de buurt. Ok de architectuur van de nieuw te buwen wningen kwam aan bd. Een aantal architectuurstijlen van het buwcncept waarmee ERA Cntur werkt werden aan de deelnemers vrgelegd. Hierp gaf iedereen haar reactie. Op de vlgende pagina zijn de reacties samengevat per architectuurstijl.

6 Saai Znnepanelen erg belangrijk Duur? Kap niet plat Te kleine ramen Ruimtelijk Licht Mi gedifferentieerd gevelbeeld Rmmelig Druk Niet mi Geen plat dak Vr aan de buitenrandd van de Wetenschappersbuurt geschikt Net flats De plint is een mi element Leuk thema Passend bijj nieuwbuww Statinsplein (bulevard) aan het water, stijl drtrekken in Ost Leuk hfje Lichte steen wrdt snell vies Buiten vr de deur spelen, passend bij eengezinswningen waar kinderen wnen

7 vlgens werden de eerste ideeën van de planvrmingg dr ERA Cntur gepresenteerd. Super mde i! deelnemers reageerdee p de Vrtuintje is leuk De rde draad Tuitgeve inel de is bijeenk welk mst kme was variati hee t mgelijk maken m van ntmeting in de wijk. Het versterken van de scialee chesie met leidend zijn vlgens de deelnemers in de vernieuwing van de Wetenschappersbu Een eerste impressie.. Tt slt werden de eerste schetss van het plangebied met referentiebeelden drr ERA Cntur aan de deelnemers gepresenteerd, zie inzet. Aan dee drie verschillende tafels werd er gereageerd. Hiernder nze aantekeningen van de pmerkingen pp het plan. Aantekeningen planvrming: Zebrapaden tevegen, nder andere waar de Buijs Balltsingel de Lrentzlaan kruist (twee maal) Een verkeersplein realiseren waar de Hgebanweg en de Lrentzlaan L elkaar kruisen, zdat kinderen veilig ver kunnen steken. Er wrdt namelijk erg hard gereden p de Lrentzlaan. Parkeren in vrtuin in plaats van in de achtertuinen Cllectieve binnentuin grenzend aann de achtertuin Drsteek naar de BAS van der Heijden langs de vijver mgelijk maken dr veilige versteekplaats.

8 Er zijn buiten de autluwe straten ng steeds veel weggetjes dr het plangebied. Kunnen er niet meer autvrije straten kmen in het plan en het verkeer zdende naar de buitenrand van het gebied brengen? Dit is kindvriendelijker. Is het wel mgelijk in verband met brandveiligheidsnrmen? Alleen eengezinswningen in het plan. Dit zrgt niet vr een mix van bewners en maakt het vr veel mensen nmgelijk (minima) m terug te keren in de wijk. Dit is ged vr het geld vr de gemeente, maar is dit k ged vr de bewners? Kan het huurbeleid hier niet p wrden aangepast, zdat de ambassadeurs van de wijk wel kunnen terugkeren. Suggestie: beneden bvenwningen met een lagere huur. Ok de minima vervullen een belangrijke rl in de wijk. Ze zijn betrkken bij veel wijkwerk en velen zich verbnden met de buurt (ambassadeurs). Nu lijkt het vr ns net alsf jullie het nkruid weg willen halen en nieuwe plantjes erin willen zetten. De lcatie van de Peperklip met de buurten verbinden. Een mie vergang van de ene naar de andere buurt. Invulling bijvrbeeld met een park. De mix van kp en huur wrdt als ged ervaren. Een nieuwe architectuur geeft nieuwe energie en met nieuwe mensen aantrekken die de wijk en elkaar psitief beïnvleden. Wat de wnhfjes betreft zijn er twee mgelijkheden: Met vrdeur aan het hf. Met achtertuinen aan het hf met een cllectieve binnengebied a la Sveaparken. Lidl weg, zdat kleine ndernemers meer kans krijgen. De Hrvathweg verleggen is een ged plan. Eengezinswningen aan drgaande wegen passen niet bij stedelijk prfiel wegen. Maak een wat hgere rand m de buurt beter in te passen. Bestaande buw in het midden van de buurt liever slpen en bij het plan betrekken. Anders wrdt het cntrast z grt. Het parkeren is z ged pgelst! Driehekig pleintje is niet de beste plssing. Minder spitse hek z beter zijn. Eventueel minder wningen? Ontsluiting te krap, hier vrzieningen vr treffen. Wat te den met schildersbedrijf? Grter lint tussen bestaande wningbuwblk en nieuwbuwblk ernaast? Lidl p lcatie schlgebuw en de schl verplaatsen.

9 Afsluiting Wij hebben de wrkshp als zeer waardevl ervaren. Er is veel nuttige infrmatie pgehaald. Deze infrmatie zullen wij als input vr de gebiedsvisie gebruiken. Het is ns pgevallen dat de thema s ntmeten, sciale chesie, sciale cntrle en veiligheid een rde draad in uw kijk p de Wetenschappersbuurt vrmen. Deze thema s kunnen als kapstk dienen m de ntwikkeling van de nieuwe Wetenschappersbuurt p te tuigen. Wij gaan met veel plezier verder werken aan de gebiedsvisie en kmen er snel bij u p terug. Bedankt vr uw tijd en creativiteit! Wnplus Schiedam Gemeente Schiedam ERA Cntur, Zetermeer

Bijlage 4. Toetsingskader ontwerp levensloopbestendig Zeist-Oost

Bijlage 4. Toetsingskader ontwerp levensloopbestendig Zeist-Oost Bijlage 4 Tetsingskader ntwerp levenslpbestendig Zeist-Ost 1. Opzet Het tetsingskader Levenslpbestendig Zeist-Ost bestaat uit een aantel nderdelen. Een algemeen deel gaat ver de levenslpbestendige wijk:

Nadere informatie

WERKBLAD FUNDA.NL. Je kan met funda heel veel gegevens over je woonbuurt te weten komen!

WERKBLAD FUNDA.NL. Je kan met funda heel veel gegevens over je woonbuurt te weten komen! WERKBLAD FUNDA.NL Inleiding De mdule leefbaar Nederland gaat ver de verschillen in sciale mstandigheden tussen mensen. Het gaat ver verschillen in gezndheid, verschillen tussen stad en platteland en ver

Nadere informatie

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012 Veel gestelde vragen huurbeleid 18 ktber 2012 Algemeen: 1. Waarm kmt er een nieuw huurbeleid? Een aantal ntwikkelingen heeft ervr gezrgd dat wij ns huurbeleid hebben aangepast. Deze ntwikkelingen zijn:

Nadere informatie

Samenvatting Deelprojecten Ouderen Samen

Samenvatting Deelprojecten Ouderen Samen Samenvatting Deelprjecten Ouderen Samen Vughtse Ouderen aan het Wrd In januari 2007 zijn dr het Prject Ouderen Samen vier bijeenkmsten gerganiseerd waarvr alle Vughtse inwners van 55 jaar en uder waren

Nadere informatie

ENQUÊTE LEVEN IN HEILIG LANDSTICHTING

ENQUÊTE LEVEN IN HEILIG LANDSTICHTING ENQUÊTE LEVEN IN HEILIG LANDSTICHTING Beste drpsgent, Vr u ligt een enquête ver de ntwikkeling van ns drp in de kmende jaren. Deze enquête is een initiatief van de Drpsvereniging Heilig Landstichting,

Nadere informatie

Verslag 2 e Debatavond Zeepeil

Verslag 2 e Debatavond Zeepeil Verslag 2 e Debatavnd Zeepeil Uitkmsten digitaal nderzek her/nevenbestemming kerkgebuwen West-Zeeuws-Vlaanderen Wensdag 29 ktber 2014 PKN-kerk De Verbinding in Schndijke (verslaglegging E. Hilgers, namens

Nadere informatie

Cursussen CJG. (samenwerking tussen De Meerpaal en het onderwijs in Dronten) Voortgezet Onderwijs

Cursussen CJG. (samenwerking tussen De Meerpaal en het onderwijs in Dronten) Voortgezet Onderwijs Cursussen CJG (samenwerking tussen De Meerpaal en het nderwijs in Drnten) Vrtgezet Onderwijs 1 Faalangst (vrtgezet nderwijs) Faalangsttraining is vr jngeren die gespannen zijn en (te) veel nadenken ver

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Herontwikkeling woningbouw Van Dekemalaan evennr. 6-20

Beeldkwaliteitplan Herontwikkeling woningbouw Van Dekemalaan evennr. 6-20 Beeldkwaliteitplan Herntwikkeling wningbuw Van Dekemalaan evennr. 6-20 Team stedenbuw ntwerp 07062013 Inleiding Het prject betreft de herntwikkeling van de huurwningen aan de Van Dekemalaan westzijde evennummers

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2011

Nieuwsbrief december 2011 Nieuwsbrief december 2011 Vrwrd Het bestuur kijkt met vldening terug p het jaar 2011! Een jaar waarin nder andere Hanzeland werd verfraaid met een tunnelschildering, er met ndernemers aan het Lübeckplein

Nadere informatie

Huurdersvereniging In De Goede Woning ACTIVITEITENPLAN

Huurdersvereniging In De Goede Woning ACTIVITEITENPLAN ACTIVITEITENPLAN 2014 Activiteitenplan 2014 : INLEIDING In 1997 werd de in Zetermeer pgericht met als del het behartigen van de belangen van huurders van de cmplexen van R.K. Wningbuwstichting De Gede

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Buurtnr: Enquête leefbaarheid in uw buurt Met deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen ver de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapprtcijfer geven. Daarbij geldt: een hger cijfer (10)

Nadere informatie

Resultaten openbare marktconsultatie. Verkoop klooster Groot Bijstervelt Gemeente Oirschot. BIZOB-2011-SK-OIR-010 CONCEPT 19 april 2012

Resultaten openbare marktconsultatie. Verkoop klooster Groot Bijstervelt Gemeente Oirschot. BIZOB-2011-SK-OIR-010 CONCEPT 19 april 2012 Resultaten penbare marktcnsultatie Verkp klster Grt Bijstervelt Gemeente Oirscht BIZOB-2011-SK-OIR-010 CONCEPT 19 april 2012 1. Inleiding 1.1 Aanleiding De gemeente Oirscht is sinds nvember 2009 eigenaar

Nadere informatie

Buurtvereniging Purmerenderweg

Buurtvereniging Purmerenderweg Pagina 1 van 5 19 mei Jaargang 2009, nummer 1 Buurtvereniging Purmerenderweg Inhudspgave Intrductie Cmmissies Familiefeestdag met Barbecue Sprt Ringdijkwandeltcht Sprtdag 2 e pinksterdag Westbeemster Vlleybalterni

Nadere informatie

Boschveld on Tour. Herijking Sociale Visie Boschveld 2015-2019

Boschveld on Tour. Herijking Sociale Visie Boschveld 2015-2019 Bschveld n Tur Herijking Sciale Visie Bschveld 2015-2019 Inleiding Vr u ligt het verslag van de herijking van de sciale visie van Bschveld vr de peride 2015 2019. In 2007 is de sciale visie van Bschveld

Nadere informatie

Criteria Plusklassen Samenwerkingsverband WSNS Kop van Noord-Holland

Criteria Plusklassen Samenwerkingsverband WSNS Kop van Noord-Holland Criteria Plusklassen Samenwerkingsverband WSNS Kp van Nrd-Hlland Er is sprake van hgbegaafdheid, blijkens uit: Een ttale intelligentie gelijk f hger dan 130 N.B.: bij een intelligentienderzek wrdt nrmaliter

Nadere informatie

4.4 Gemeente Woensdrecht

4.4 Gemeente Woensdrecht 4.4 Gemeente Wensdrecht De gemeente Wensdrecht bestaat uit vijf kernen: Wensdrecht, Hgerheide, Hui j- bergen, Putte en Ossendrecht. Er wnen circa 21.500 mensen in ngeveer 8.900 wningen, waarvan ruim 75%

Nadere informatie

Procesdocument Klankbordgroep Schakenbosch

Procesdocument Klankbordgroep Schakenbosch Prcesdcument Klankbrdgrep Schakenbsch Tijdens de klankbrdgrepvergadering van 23 juni 2010 is de afspraak gemaakt met de leden van de klankbrdgrep m duidelijkheid te geven ver het prces, de kaders, de verschillende

Nadere informatie

2. In Wuustwezel wonen, schept een band en geeft kansen tot ontmoeting

2. In Wuustwezel wonen, schept een band en geeft kansen tot ontmoeting 1. Een gezinsvriendelijke gemeente - Gezinsvriendelijk beleid is de rde draad drheen ns prgramma; - Vldende betaalbare en tegankelijke kinderpvang; - Nieuwe kinderpvang vr baby s en peuters te Greind p

Nadere informatie

Vergaderen Informatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7. Vergaderen

Vergaderen Informatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7. Vergaderen Vergaderen Infrmatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7 Vergaderen Vergaderen Infrmatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 2 van 7 Vergaderen Elke vergadering kent een vaste structuur en een vaste vlgrde. Deze structuur

Nadere informatie

OVER-gemeenten Afdeling Beleid en regie M. ten Brink Juni 2012 CULTUURNOTA GEMEENTE WORMERLAND 2013-2016

OVER-gemeenten Afdeling Beleid en regie M. ten Brink Juni 2012 CULTUURNOTA GEMEENTE WORMERLAND 2013-2016 OVER-gemeenten Afdeling Beleid en regie M. ten Brink Juni 2012 CULTUURNOTA GEMEENTE WORMERLAND 2013-2016 INHOUDSOPGAVE Inhudspgave...pag. 1 1. Inleiding...pag. 2 1.1 Kernachtig cultuurbeleid.pag. 2 1.2

Nadere informatie

Bomen over Bomen. Bomen en de APV

Bomen over Bomen. Bomen en de APV Bmen ver Bmen Bmen en de APV Apeldrn, december 2007 Bmen en de APV Inhud Pagina Bmen en de APV...3 1. Inleiding...5 1.1 Aanleiding...5 1.2 Del...5 1.3 Prduct...5 1.4 Plangebied...6 1.5 Status...6 1.6

Nadere informatie

THEMA LEEFBAARHEID RUIMTE

THEMA LEEFBAARHEID RUIMTE THEMA LEEFBAARHEID RUIMTE BOUWEN EN WONEN Buwen vr delgrepen Aandacht vr delgrepen, specifiek 50 + en jngeren. Buwen vr de gede delgrep. Zrgen mdat er nu vral vrijstaande wningen gebuwd wrden. Let k p

Nadere informatie

W I M D Beleidsplan Versie 1 februari 2013

W I M D Beleidsplan Versie 1 februari 2013 W M I D Beleidsplan Versie 1 februari 2013 Vraf Vr u ligt het beleidsplan van de Stichting Wninitiatief Midden-Delfland (Stichting WIMD). Het plan mvat een verzicht van de delstellingen, activiteiten en

Nadere informatie

Communicatie voor beleid Interactie (raadplegen, dialoog, participatie) en procescommunicatie; betrokkenheid, betere besluiten en beleid

Communicatie voor beleid Interactie (raadplegen, dialoog, participatie) en procescommunicatie; betrokkenheid, betere besluiten en beleid Samenvatting BEELDEN OVER COMMUNICATIE TEYLINGEN Bevindingen gesprekken ver Cmmunicatie, raad- en cllegeleden, rganisatie en samenleving In deze ntitie zijn de resultaten van zwel de gesprekken van 9 ktber

Nadere informatie

Pestprotocol basisschool Pieter Wijten

Pestprotocol basisschool Pieter Wijten Pestprtcl basisschl Pieter Wijten Basisschl Pieter Wijten werkt aan een veilig schlklimaat waarin kinderen respectvl met elkaar mgaan. Ze hanteert drie principes: Ik zrg ged vr mezelf Ik zrg ged vr de

Nadere informatie

Rollenspel Jezus redt

Rollenspel Jezus redt Rllenspel Jezus redt Krte mschrijving prgrammanderdeel De leerlingen spelen samen een bestuursrechtzaak bij de Raad van State na. De Raad van State is de hgste bestuursrechter van Nederland. In deze rechtszaak

Nadere informatie

Beleid- en werkprogramma

Beleid- en werkprogramma Beleid- en werkprgramma 2017-2020 De basis vr het tt stand kmen van de beleidsuitgangspunten haken aan p het rapprt DE KRACHT VAN COLLECTIEVE MARKETING VOOR WINKELGEBIEDEN uitgebracht dr de Hgeschl van

Nadere informatie

EVALUATIE TER STATE. Marion Matthijssen, Marn van Rhee. Centrum voor Onderzoek en Statistiek (COS) juli 2005. In opdracht van Raad van State

EVALUATIE TER STATE. Marion Matthijssen, Marn van Rhee. Centrum voor Onderzoek en Statistiek (COS) juli 2005. In opdracht van Raad van State EVALUATIE TER STATE Marin Matthijssen, Marn van Rhee Centrum vr Onderzek en Statistiek (COS) juli 2005 In pdracht van Raad van State Centrum vr Onderzek en Statistiek (COS) Auteur: Marin Matthijssen en

Nadere informatie

Uitgangspunten of principes voor het advies. Thema s. Sport. Oplossingsrichtingen. Concrete oplossingen

Uitgangspunten of principes voor het advies. Thema s. Sport. Oplossingsrichtingen. Concrete oplossingen Uitgangspunten f principes vr het advies Onderling verbinden is elementair, als we elkaar jng en ud - niet kunnen ntmeten en vr grtse mmenten naar Oss meten, verliezen we de sciale chesie in Ravenstein.

Nadere informatie

Burgerschap op de Noord

Burgerschap op de Noord Burgerschap p de Nrd expertgrep burgerschap september 2014 Burgerschap p bs De Nrd De Nrd is een schl waar het kind centraal staat. In een warme sfeer, binnen een veilige setting wrden er betekenisvlle

Nadere informatie

Huiswerk Informatie voor alle ouders

Huiswerk Informatie voor alle ouders Nummer 6 mei 2010 Huiswerk Infrmatie vr alle uders Huiswerk en efening Ged leren lezen en rekenen is belangrijk, want je hebt deze vaardigheden in het dagelijks leven veral ndig. Kinderen ged leren lezen

Nadere informatie

Samenvatting van de Jaarrapportage Welzijn 2014. AKROS: ISO gecertificeerd Kwaliteit in dienstverlening en organisatie

Samenvatting van de Jaarrapportage Welzijn 2014. AKROS: ISO gecertificeerd Kwaliteit in dienstverlening en organisatie Samenvatting van de Jaarrapprtage Welzijn 2014 AKROS: ISO gecertificeerd Kwaliteit in dienstverlening en rganisatie Maart 2015 Algemeen Dit is de samenvatting van de Jaarrapprtage Welzijn 2014 van Stichting

Nadere informatie

Onze school gebruikt hierbij naast het SPCO veiligheidplan, in ieder geval de volgende hulpmiddelen:

Onze school gebruikt hierbij naast het SPCO veiligheidplan, in ieder geval de volgende hulpmiddelen: Graaf Jan van Mntfrtschl Beleid ter vrkming en/f regulering van pestgedrag 1. 1 Inleiding: Iedere schl heeft een veilig schlklimaat ndig. Op de Graaf Jan van Mntfrtschl zijn wij ns ervan bewust dat veiligheid

Nadere informatie

Chemelot, directeur Marketing en Business Development

Chemelot, directeur Marketing en Business Development Verslag achtste bijeenkmst NSI Denktank 14 nvember 2012 Lcatie: Service Science Factry, Universiteit Maastricht, Tngersestraat 6 Deelnemers: Jchen Barth Maurice Benneker Lex Brghans Hetty van Emmerik Anita

Nadere informatie

Alverman Bulletin HRC 27 TVA PSV. Agenda: Het toekomstige sportcomplex. Deze brief ook ontvangen? mailadres door op:

Alverman Bulletin HRC 27 TVA PSV. Agenda: Het toekomstige sportcomplex. Deze brief ook ontvangen? mailadres door op: HRC 27 TVA PSV Alverman Bulletin IN DEZE NIEUWSMAIL VIND JE: De buw 2 Lterij 3 Clumn 3 Ingeznden stuk 4 Beste leden en andere geïnteresseerden, De Alverman zal een lterij gaan rganiseren waar heel Afferden

Nadere informatie

Het Nieuwe Werken: hieperdepiep hoera? De rol van de OR bij de invoering van Het Nieuwe Werken

Het Nieuwe Werken: hieperdepiep hoera? De rol van de OR bij de invoering van Het Nieuwe Werken Het Nieuwe Werken: hieperdepiep hera? De rl van de OR bij de invering van Het Nieuwe Werken De kans is grt dat er in uw rganisatie al wrdt gesprken ver de invering van Het Nieuwe Werken. En z niet, dan

Nadere informatie

LANDSCHAPPELIJKE INPASSING ZONNEPARK MIDDELBURG 14-07-2015

LANDSCHAPPELIJKE INPASSING ZONNEPARK MIDDELBURG 14-07-2015 LANDSCHAPPELIJKE INPASSING ZONNEPARK MIDDELBURG 14072015 ZONNEPARK TORENWEG GrenLeven is vrnemens m p de lcatie aan de Trenweg in de gemeente Middelburg een nieuw znnepark te realiseren ten beheve van

Nadere informatie

Hebben woningcorporaties de plicht om maatschappelijk vastgoed boven een bepaalde drempel Europees aan te besteden?

Hebben woningcorporaties de plicht om maatschappelijk vastgoed boven een bepaalde drempel Europees aan te besteden? Tijdelijke regeling diensten van algemeen ecnmisch belang tegelaten instellingen vlkshuisvesting Q and A s: update d.d. December 2011 Aanbesteding Hebben wningcrpraties de plicht m maatschappelijk vastged

Nadere informatie

Document SWOT (Sterkte-Zwakteanalyse)Allochtone oudere

Document SWOT (Sterkte-Zwakteanalyse)Allochtone oudere Dcument SWOT (Sterkte-Zwakteanalyse)Allchtne udere Wijkraadpleging Zuidwest 2015 Zals uit de gesprekken en interviews naar vren is gekmen; het is duidelijk dat de beleving en de wensen van allchtne uderen

Nadere informatie

In de workshop is alleen een bijdrage geleverd met betrekking tot de theoretische onderbouwing/ het theoretisch kader van het curriculum.

In de workshop is alleen een bijdrage geleverd met betrekking tot de theoretische onderbouwing/ het theoretisch kader van het curriculum. Verslag wrkshp 1 en 2 : In de wrkshp is alleen een bijdrage geleverd met betrekking tt de theretische nderbuwing/ het theretisch kader van het curriculum. Een eerste reactie p de pzet van het curriculum:

Nadere informatie

Dienstverlening in Dampoort en Sint-Amandsberg

Dienstverlening in Dampoort en Sint-Amandsberg Dienstverlening in Damprt en Sint-Amandsberg 14 nvember 2013 Activiteit Tijdens een lunchgesprek ging schepen en OCMW-vrzitter Rudy Cddens in gesprek met bewners ver de zrg en dienstverlening in Damprt

Nadere informatie

Projectaanvraag Versterking sociale infrastructuur t.b.v. burgerkracht in Fryslân

Projectaanvraag Versterking sociale infrastructuur t.b.v. burgerkracht in Fryslân 1 Prjectaanvraag Versterking sciale infrastructuur t.b.v. burgerkracht in Fryslân 1. Aanleiding Eind 2012 heeft Prvinciale Staten van de prvincie Fryslân keuzes gemaakt mtrent de 'kerntakendiscussie'.

Nadere informatie

Karakteristieke halfvrijstaande woning op ruim perceel. Bredaseweg 57 Chaam. Gemeentelijk monument met een zee aan mogelijkheden

Karakteristieke halfvrijstaande woning op ruim perceel. Bredaseweg 57 Chaam. Gemeentelijk monument met een zee aan mogelijkheden Karakteristieke halfvrijstaande wning p ruim perceel Gemeentelijk mnument met een zee aan mgelijkheden Uniek bject met een verhaal Dr zijn histrie en bijzndere architectuur heeft deze wning de status van

Nadere informatie

Goed nieuws; kinderopvangtoeslag omhoog!

Goed nieuws; kinderopvangtoeslag omhoog! Data m te nthuden December 2015 04-12 Sinterklaas p schl. Grepen 5 t/m 8 een cntinurster tt 14.00 uur. Neem je eigen lunch mee p 4 december! 13-12 Kerstmarkt vanaf 12.00 tt 18.00 uur, kinderen van De Meeander

Nadere informatie

Maak van 2015 jouw persoonlijk professionaliseringsjaar

Maak van 2015 jouw persoonlijk professionaliseringsjaar Maak van 2015 juw persnlijk prfessinaliseringsjaar en wrd Nlc erkend Register Lpbaanprfessinal (RL) Nlc erkend Register Lpbaanprfessinal (RL) Deze status wrdt bereikt na certificering dr het nafhankelijke

Nadere informatie

Tijdelijke regeling diensten van algemeen economisch belang toegelaten instellingen volkshuisvesting. Q and A s: update d.d.

Tijdelijke regeling diensten van algemeen economisch belang toegelaten instellingen volkshuisvesting. Q and A s: update d.d. Tijdelijke regeling diensten van algemeen ecnmisch belang tegelaten instellingen vlkshuisvesting Q and A s: update d.d. februari 2013 Aanbesteding Hebben wningcrpraties de plicht m maatschappelijk vastged

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 Groen Licht www.nieuwkortenoord.nl

Nieuwsbrief 1 Groen Licht www.nieuwkortenoord.nl Nieuwsbrief 1 Gren Licht www.nieuwkrtenrd.nl Nieuwsbrief 1 Gren Licht Dit is een nieuwsbrief, speciaal gericht p de actie Gren Licht in Nieuw Krtenrd. Subsidie beschikbaar gesteld dr Prvincie vr Gren Licht

Nadere informatie

Evaluatierapport Scalda - Groep 3 29 januari 26 maart 2014

Evaluatierapport Scalda - Groep 3 29 januari 26 maart 2014 Evaluatierapprt Scalda - Grep 3 29 januari 26 maart 2014 1. Inleiding, deelnemers en activiteiten In dit dcument wrden de bevindingen weergegeven van begeleiders en deelnemers die betrkken waren bij de

Nadere informatie

Pestprotocol Cazemierschool 2012

Pestprotocol Cazemierschool 2012 Pestprtcl Cazemierschl 2012 Vrwrd De Cazemierschl is een Prtestants Christelijke schl, die werkt vanuit de Jenaplanvisie. Dat betekent dat vr nze schl de algemeen menselijke waarden zals gemeenschapszin,

Nadere informatie

Portefeuillehouder: Dhr. T. Kroese. Behandeld door: P. Hania

Portefeuillehouder: Dhr. T. Kroese. Behandeld door: P. Hania JU R ~ E ~ l:'ij~ RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1455111 Datum: 16 ktber 2018 Dmein/ Team: RUID / ONTW Prtefeuillehuder: Dhr. T. Krese Behandeld dr: P. Hania Onderwerp: Aanpassing

Nadere informatie

LOGBOEK van: klas: 1

LOGBOEK van: klas: 1 LOGBOEK van: klas: 1 Inhudspgave Inleiding en inhud van het lgbek Wat is de maatschappelijke stage? Delen van de maatschappelijke stage Waar de je maatschappelijke stage? Kaders waarbinnen de maatschappelijke

Nadere informatie

Verslag visiebijeenkomst Sint Agatha (15 mei 2019)

Verslag visiebijeenkomst Sint Agatha (15 mei 2019) Verslag visiebijeenkmst Sint Agatha (15 mei 2019) Welkm Iedereen wrdt welkm geheten dr de gespreksleider. Na een krte uitleg ver de avnd, wrdt stilgestaan bij het herindelingstraject. Herindelingstraject

Nadere informatie

Beleidsplan 2014 Versie Zomer 2014

Beleidsplan 2014 Versie Zomer 2014 Beleidsplan 2014 Versie Zmer 2014 Pagina 1 van 6 Beleidsplan 2014 Supprt t Cnnect Vraf Vr u ligt het beleidsplan van de Stichting SUPPORT TO CONNECT. Het plan mvat een verzicht van de delstellingen, activiteiten

Nadere informatie

Verslag Platformbijeenkomst Wonen Welzijn Zorg 20 Maart 2013 Regio Brabant Noordoost-oost

Verslag Platformbijeenkomst Wonen Welzijn Zorg 20 Maart 2013 Regio Brabant Noordoost-oost Verslag Platfrmbijeenkmst Wnen Welzijn Zrg 20 Maart 2013 Regi Brabant Nrdst-st Op 20 maart vnd de platfrmbijeenkmst Wnen Welzijn Zrg plaats. Ok deze platfrmbijeenkmst stnd geheel in het teken van de Transitie

Nadere informatie

Bij leefbaarheid gaat het er om hoe mensen hun omgeving ervaren en beoordelen.

Bij leefbaarheid gaat het er om hoe mensen hun omgeving ervaren en beoordelen. 1 Leefbaarheid is een belangrijk, z niet hét thema van de laatste jaren. De wnmgeving wrdt vr mensen steeds belangrijker vr de ervaren wn. Ok vanuit het perspectief van sciale chesie, veiligheid en sciaal-ecnmische

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 tweede jaargang 2014

Nieuwsbrief 1 tweede jaargang 2014 Nieuwsbrief 1 tweede jaargang 2014 Aan het begin van 2014 een uitgebreide nieuwsbrief. Een brief met nieuws ver de stand van zaken en verslag van de eerste bijeenkmst van 2014 p 18 januari. Belangrijkste

Nadere informatie

Obs de Wezeboom. Protocol vervoer bij uitstapjes onder schooltijd. Protocol vervoer onder schooltijd obs de Wezeboom 1

Obs de Wezeboom. Protocol vervoer bij uitstapjes onder schooltijd. Protocol vervoer onder schooltijd obs de Wezeboom 1 Obs de Wezebm Prtcl verver bij uitstapjes nder schltijd Prtcl verver nder schltijd bs de Wezebm 1 Vrwrd Vr u ligt het prtcl: verver bij uitstapjes nder schltijd. Op schl wrden allerlei activiteiten gerganiseerd,

Nadere informatie

Begeleidende tekst bij de presentatie Ieder kind heeft recht op Gedifferentieerd RekenOnderwijs.

Begeleidende tekst bij de presentatie Ieder kind heeft recht op Gedifferentieerd RekenOnderwijs. Begeleidende tekst bij de presentatie Ieder kind heeft recht p Gedifferentieerd RekenOnderwijs. Dia 1 Opmerking vr de presentatr: in het geval u tijd te krt kmt, kunt u de blauwe tekst als ptineel beschuwen

Nadere informatie

VZW Think out-of-the-box Maatschappelijke zetel Alfons Van den Sandelaan 2A, 2970 Schilde

VZW Think out-of-the-box Maatschappelijke zetel Alfons Van den Sandelaan 2A, 2970 Schilde Think ut-f-the-bx Je kind een mi tekmstperspectief bieden. Welke uder drmt daar niet van? Alleen is deze drm iets meilijker te realiseren wanneer je kind een mentale beperking heeft. Gelukkig leven we

Nadere informatie

Bedrijf/ of n.v.t. Adres. Email

Bedrijf/ of n.v.t. Adres. Email De Cmmerciële Vereniging Ens det een beheftepeiling nder Enser ndernemers en particulieren ter inventarisatie van wensen en beheften vr het mgelijk willen vestigen in een bestaand f nieuwbuwprject te Ens.

Nadere informatie

Kwartaalrapportage. Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Eerste Kwartaal 2015

Kwartaalrapportage. Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Eerste Kwartaal 2015 Kwartaalrapprtage Stichting Nieuwe Generatie Brasil Eerste Kwartaal 2015 Want ik had hnger en jullie gaven mij te eten, ik had drst en jullie gaven mij te drinken. Ik was een vreemdeling, en jullie namen

Nadere informatie

Stap 1. Wat wil jij?

Stap 1. Wat wil jij? Stap 1. Hi Iemand heeft het idee dat jij wel wat supprt kunt gebruiken. Dat kunnen je uders zijn, een vriend/vriendin een therapeut f iemand anders die ju ged kent. Die iemand wil graag dat jij hulp krijgt

Nadere informatie

VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD

VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD Sinds 1 september 2004 kan elke schl een uderraad prichten vlgens het participatiedecreet. Het schlbestuur is verplicht m een uderraad p te richten als 10% van de uders er

Nadere informatie

SOCIALE VEERKRACHT INNOVATION GAMES DEAR FUTURE SEPTEMBER 2017

SOCIALE VEERKRACHT INNOVATION GAMES DEAR FUTURE SEPTEMBER 2017 SOCIALE VEERKRACHT INNOVATION GAMES DEAR FUTURE 23 28 SEPTEMBER 2017 1.WAARDENKAARTEN Hiernder wrden de waardenkaarten weergegeven. Uit 24 kaarten zijn er 6 gekzen die centraal staan bij dit team en het

Nadere informatie

De Wet maatschappelijke ondersteuning eenvoudig verteld

De Wet maatschappelijke ondersteuning eenvoudig verteld De Wet maatschappelijke ndersteuning eenvudig verteld Met de Wm det iedereen gewn mee VCP Zichtbare invled van mensen met een beperking p lkaal beleid Inleiding Dit bekje met infrmatie ver de Wet maatschappelijke

Nadere informatie

Beleidsplan 2012 Versie Februari 2012

Beleidsplan 2012 Versie Februari 2012 Beleidsplan 2012 Versie Februari 2012 Pagina 1 van 5 Beleidsplan 2012 Supprt t Cnnect Vraf Vr u ligt het beleidsplan van de Stichting SUPPORT TO CONNECT. Het plan mvat een verzicht van de delstellingen,

Nadere informatie

HANDLEIDING. Kom In Actie Rode Kruis

HANDLEIDING. Kom In Actie Rode Kruis HANDLEIDING Km In Actie Rde Kruis Inhudspgave Checklist vr het plannen van je actie... 3 Kminactie.rdekruis.nl... 4 Actie aanmaken... 4 Actie wijzigen/aanpassen... 4 Mede rganisatren tevegen... 4 Deelnemers

Nadere informatie

Bestemmingsplan kustdorp Delfzijl

Bestemmingsplan kustdorp Delfzijl Bestemmingsplan kustdrp Delfzijl Vakgebied: Aardrijkskunde Niveau: Klas 3 hav/vw Tijdsduur: ± 3 lesuren (inclusief presentaties) In deze les krijgen leerlingen inzicht in het maken van een bestemmingsplan.

Nadere informatie

Wat zijn de specifieke omstandigheden van deze locatie waar, bij inpassing van de voorziening, rekening mee gehouden moet worden?

Wat zijn de specifieke omstandigheden van deze locatie waar, bij inpassing van de voorziening, rekening mee gehouden moet worden? Omgevingsscan Achtergrnd prject De gemeente Drdrecht heeft het plan pgevat de prblematiek rndm (merendeels verslaafde) dak- en thuislze mensen in haar stad aan te pakken. In dit kader heeft de gemeente

Nadere informatie

SPREEKBEURT Vissengroep karperzalmen

SPREEKBEURT Vissengroep karperzalmen SPREEKBEURT Vissengrep karperzalmen l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n VISSEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE KARPERZALM

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad. Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

Jaarverslag Cliëntenraad. Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening Jaarverslag 2016 Cliëntenraad Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening Vrwrd Gewaardeerde lezer, Graag bieden we u hierbij ns jaarverslag 2016 aan zdat u geïnfrmeerd bent ver nze inbreng in het beleid

Nadere informatie

Risicomanagement in zorgbouwprojecten. Centrum Zorg en Bouw

Risicomanagement in zorgbouwprojecten. Centrum Zorg en Bouw Risicmanagement in zrgbuwprjecten Centrum Zrg en Buw Inhud Zelfscan; Rl CZB bij risicmanagement; Wat kunt u verwachten? Vraag Past uw initiatief in het strategisch huisvestingsplan van de rganisatie? Het

Nadere informatie

Waterbeheer, kan jij het aan?

Waterbeheer, kan jij het aan? Waterbeheer, kan jij het aan? Een rllenspel ver waterbeheer in het beheergebied van een waterschap Vakgebied: Aardrijkskunde, Bilgie, Maatschappijleer Niveau: klas 3 HAVO en VWO Tijdsduur: 60 minuten Waterbeheer

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 31 augustus 2015

Nieuwsbrief 2 31 augustus 2015 Nieuwsbrief 2 31 augustus 2015 Inhud Schlftgraaf Graag uw hulp bij schlactiviteiten Burendag Infrmatieavnd Film Agenda Open mnumentendag Vacature: vrijwilliger in de schlbiblitheek Znneblemwedstrijd Tuinuders

Nadere informatie

Protocol bij het overlijden van een gezinslid van een leerling

Protocol bij het overlijden van een gezinslid van een leerling Prtcl bij het verlijden van een gezinslid van een leerling Algemeen: Er wrden geen mededelingen aan de pers gedaan. Het lcatie aanspreekpunt f de directeur meldt alleen dat nze 1 ste zrg de nabestaanden

Nadere informatie

Gedragsprotocol Samenwerkingsschool Balans. Wat is het gedragsprotocol? Uitgangspunt. Pesten of plagen?

Gedragsprotocol Samenwerkingsschool Balans. Wat is het gedragsprotocol? Uitgangspunt. Pesten of plagen? Gedragsprtcl Samenwerkingsschl Balans Wat is het gedragsprtcl? Het gedragsprtcl vrmt de verklaring van het schlbestuur, de directie, de leerkrachten, de leerlingen en de uders waarin is vastgelegd dat

Nadere informatie

Situatie: Aanzet casebeschrijving Molenwaard. Inleiding

Situatie: Aanzet casebeschrijving Molenwaard. Inleiding Aanzet casebeschrijving Mlenwaard Situatie: Inleiding In het nrden van de Alblasserwaard, nder de rk van de gemeente Rtterdam, ligt de gemeente Mlenwaard. Een gemeente die zich kenmerkt dr uitgestrekte

Nadere informatie

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Relaties en seksualiteit.

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Relaties en seksualiteit. Criteria en vragenlijst themacertificaat Relaties en seksualiteit Primair nderwijs Ter vrbereiding p uw aanvraag vindt u in dit dcument de criteria en vragenlijst vr het themacertificaat Relaties en seksualiteit.

Nadere informatie

Samen de schouders eronder! Wij zijn als generatie aan zet om voor de komende 2 generaties iets neer te zetten voor Beringe

Samen de schouders eronder! Wij zijn als generatie aan zet om voor de komende 2 generaties iets neer te zetten voor Beringe Samen de schuders ernder! Wij zijn als generatie aan zet m vr de kmende 2 generaties iets neer te zetten vr Beringe Samen de schuders ernder! Wij zijn als generatie aan zet m vr de kmende 2 generaties

Nadere informatie

Ruimtelijke toekomstvisie dorp (discussiestuk)

Ruimtelijke toekomstvisie dorp (discussiestuk) Ruimtelijke tekmstvisie drp (discussiestuk) Waarm dit vrstel De behefte aan een tekmstvisie vr de verdere ruimtelijke ntwikkeling van ns drp is ntstaan naar aanleiding van de bijeenkmsten met bewners ver

Nadere informatie

College van burgemeester en wethouders Ter attentie van wethouder Pex Langenberg Per mail aan: j.akkerhuis@rotterdam.nl. Geachte heer Langenberg,

College van burgemeester en wethouders Ter attentie van wethouder Pex Langenberg Per mail aan: j.akkerhuis@rotterdam.nl. Geachte heer Langenberg, Onderwerp: Advies fietsplan Van: Gebiedscmmissie Hillegersberg-Schiebrek E-mail: gebiedscmmissies@rtterdam.nl Datum: 31 maart 2015 Cllege van burgemeester en wethuders Ter attentie van wethuder Pex Langenberg

Nadere informatie

CMD EVALUATIE STAGEBEDRIJVEN 2014

CMD EVALUATIE STAGEBEDRIJVEN 2014 CMD EVALUATIE STAGEBEDRIJVEN 2014 Inhud Respns... 1 Samenvatting van de resultaten... 1 Vragen ver de pleiding... 2 Vragen ver de stagiair... 3 Wat ziet u als sterke punten van de pleiding CMD?... 4 Wat

Nadere informatie

Wegwijzer. Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen en ouders

Wegwijzer. Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen en ouders Wegwijzer Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Infrmatie vr kinderen en uders WELKOM! De kmende tijd kmen jij en je uders een dagbehandeling vlgen in Heideheuvel. In Heideheuvel werken we in een

Nadere informatie

Schade protocol Zuiderpark Stadswalzone

Schade protocol Zuiderpark Stadswalzone Schade prtcl Zuiderpark Stadswalzne Gemeente s-hertgenbsch december 2012 Schadeprtcl Zuiderpark - Stadswalzne In dit dcument staat he de gemeente s-hertgenbsch mgaat met schadeclaims. Het is er p gericht

Nadere informatie

VGSO Nieuwsbrief extra editie over komende gemeenteraadsverkiezingen

VGSO Nieuwsbrief extra editie over komende gemeenteraadsverkiezingen VGSO Nieuwsbrief extra editie ver kmende gemeenteraadsverkiezingen Hierbij ntvangt u een extra nieuwsbrief van de VGSO. Deze nieuwsbrief staat vrijwel geheel in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

Dorpsvoorzieningen Oudkarspel Visiedocument

Dorpsvoorzieningen Oudkarspel Visiedocument Drpsvrzieningen Oudkarspel Visiedcument Opdrachtgever Opdrachtnemer Uitvering : Gemeente Langedijk : Stichting WnenPlus Nrd-Hlland : P. Grt, prjectleider WPNH Langedijk, juni 2009 2 Visiedcument drpsvrzieningen

Nadere informatie

FIETSTROMMELS. voorstel PLAATSINGSPLAN - 24 juni 2014 - INGENIEURSBUREAU DEN HAAG in opdracht van Dienst Stedelijke Ontwikkeling afdeling Verkeer

FIETSTROMMELS. voorstel PLAATSINGSPLAN - 24 juni 2014 - INGENIEURSBUREAU DEN HAAG in opdracht van Dienst Stedelijke Ontwikkeling afdeling Verkeer FIETSTROMMELS IN HET REGENTESSEKWARTIER vrstel PLAATSINGSPLAN - 24 juni 2014 - INGENIEURSBUREAU DEN HAAG in pdracht van Dienst Stedelijke Ontwikkeling afdeling Verkeer INLEIDING Inleiding: De belangrijkste

Nadere informatie

Vogelbuurt Amersfoort

Vogelbuurt Amersfoort Vgelbuurt Amersfrt Adressen: de Kramsvgelstraat 1 10 en 12 16 even en neven, Kwikstaartpad 35 46 even en neven, Talingstraat 1 21 neven, IJsvgelpad 1 35 neven, Geelgrsstraat 17-22 even en neven, Merelstraat

Nadere informatie

Helpt u dit schooljaar ook mee?

Helpt u dit schooljaar ook mee? Helpt u dit schljaar k mee? OUDERHULPBOEKJE 2015-2016 Jenaplanschl t Schrijverke Helpt u k mee? Elk schljaar zijn veel uders actief bij de vrbereiding van Sint en Kerst, bij sprt- en spelactiviteiten,

Nadere informatie

PEST PROTOCOL. Prins Willem-Alexanderschool

PEST PROTOCOL. Prins Willem-Alexanderschool PEST PROTOCOL Prins Willem-Alexanderschl Wat is een pestprtcl? Een pestprtcl is een aantal vereenkmsten ver het tegengaan van pesten. Een afspraak tussen de schl, de kinderen en de uders. Waarm een pestprtcl?

Nadere informatie

Informatie voor scholen

Informatie voor scholen Infrmatie vr schlen Niet alleen studenten, maar k schlen kunnen rekenen p een gede samenwerking met Travel2Cnnect als partner. Dr nze jarenlange persnlijke ervaring met stagiaires, vrijwilligers en lkale

Nadere informatie

Rebelleke Fotografie. Nelleke van Drunen facebook

Rebelleke Fotografie. Nelleke van Drunen facebook Infrmatie WERKWIJZE, ADVIEZEN EN INVESTERING Nelleke van Drunen 06-12560752 www.rebellekeftgrafie.nl facebk WERKWIJZE FOTOSHOOT Maak een afspraak De eerste stap is het plannen van een datum en een lcatie.

Nadere informatie

De huidige wijze waarop de subsidiegelden worden uitgegeven is een verdeling van de subsidie ten behoeve van:

De huidige wijze waarop de subsidiegelden worden uitgegeven is een verdeling van de subsidie ten behoeve van: Stichting Ontwikkelingssamenwerking Lingewaard Inhudelijk en financieel jaarverslag ver 2012 Was het jaar 2011 een jaar van nzekerheid en verleg met de gemeente he in de tekmst met ntwikkelingssamenwerking

Nadere informatie

Juni de maand van veiligheid

Juni de maand van veiligheid Juni de maand van veiligheid Veiligheid is het huidige thema van deze maand. Veiligheid, zie ik je denken? Ja! Veiligheid in en m het huis, veiligheid in relaties, veiligheid p straat e.d. Hiernder een

Nadere informatie

Bibliotheek en basisvaardigheden. Handreiking voor een structurele aanpak op lokaal niveau

Bibliotheek en basisvaardigheden. Handreiking voor een structurele aanpak op lokaal niveau Biblitheek en basisvaardigheden Handreiking vr een structurele aanpak p lkaal niveau 1 Inhud Een structurele aanpak van laaggeletterdheid p lkaal niveau 3 1. Draagvlak bij de gemeente 3 2. Draagvlak in

Nadere informatie

Handleiding. Het opstellen van een diaconaal beleidsplan

Handleiding. Het opstellen van een diaconaal beleidsplan Handleiding Het pstellen van een diacnaal beleidsplan Versie 1.0 Generale diacnale cmmissie Datum: augustus 2015 Generale diacnale cmmissie Vendelier 51-D 3905 PC VEENENDAAL Telefn (0318) 505541 Website:

Nadere informatie

zo gaan wij met elkaar om

zo gaan wij met elkaar om 28 nvember 2011 3 e jaargang nr. 12 z gaan wij met elkaar m We gebruiken het materiaal waar het vr bedeld is fnkelnieuws weer via de mail Omdat we vrige week ver zijn gegaan naar een ander cmputersysteem

Nadere informatie

Kwartaalrapportage. Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Tweede Kwartaal 2014

Kwartaalrapportage. Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Tweede Kwartaal 2014 Kwartaalrapprtage Stichting Nieuwe Generatie Brasil Tweede Kwartaal 2014 Want ik had hnger en jullie gaven mij te eten, ik had drst en jullie gaven mij te drinken. Ik was een vreemdeling, en jullie namen

Nadere informatie

opleidingsniveau laag % % middelbaar/hoog % %

opleidingsniveau laag % % middelbaar/hoog % % Niet-werkende werkzekenden aan het werk in 2010: Wie zijn ze en waar vinden ze werk? Managementsamenvatting Oktber 2011 UWV WERKbedrijf helpt werkzekenden bij het vinden van een baan en werkgevers bij

Nadere informatie

Verslag WOP 3 dd 20 september 2017 locatie Buurthuis Capelle West

Verslag WOP 3 dd 20 september 2017 locatie Buurthuis Capelle West Verslag WOP 3 dd 20 september 2017 lcatie Buurthuis Capelle West Ben Lansbergen pent de bijeenkmst, stelt zichzelf en nieuw WOP lid Js Msmans vr aan de aanwezigen. Mededelingen - De burgemeester heeft

Nadere informatie