Notulen derde ALV der U.S.D.V. U Dance 12 oktober 2010, 20:00, Marius Buitingzaal Olympos

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen derde ALV der U.S.D.V. U Dance 12 oktober 2010, 20:00, Marius Buitingzaal Olympos"

Transcriptie

1 Notulen derde ALV der U.S.D.V. U Dance 12 oktober 2010, 20:00, Marius Buitingzaal Olympos Aanwezigen: Alex Sijm, Michelle Maessen, Rianne Plantenga, Laurens van Noord, Marjolein Langenberg, Adam Kohen, Nicolette de Graaf, Jenneke Boot, Omar Putmand, Dennis Grootendorst, Emma Uitterhoeve, Karel van Voorst Vader, Rogier Dasselaar, Rutger Smoorenburg, Maarke Roelofs, Martin Pleister, Alexandra Belzon, Eveline Wallenburg, Jessy van der Eem, Maxim Wesselink, Karin van Dijk, Tim Soethout, Karlijn Leenders, Frea Kole, Wieke Kramer, Jasper Pol, Alexandra Lemmens, Algim Maduro, Pim Agterberg, Bart Saes, Koen Linnartz, Cindy Berghuizen, Myrthe Nielen, Rick Groot, Rick Soeters, Alexander Melchior, Annika Huizinga, Eline Huizinga, Hilde Visser, Martijn Piggen, Carien Mol, Bas de Wolf, Okke Scholten, Laurens Homs, Manon Vercouteren, Rutger Katz, Willeke Taks, Kim Biesheuvel 1. Opening vergadering Opening door Floor Kateman om uur. 2. Notulen tweede ALV, 30 maart 2010 Alexander Melchior: Wil je spelfouten nu ook behandelen? Floor: Nee, deze ontvangen we graag per mail. Emma Uitterhoeve: Op de 2 e pagina wordt Rutger K voor het eerst gebruikt. Graag indien iemand voor het eerst genoemd voor en achternaam notuleren. De notulen worden geaccepteerd. 3. Vaststellen agenda In de agenda zijn de punten Jaarverslag en Presentatie voorlopige begroting samengevoegd tot het punt Financiën. Annika Huizinga: Graag volgende keer het punt Vaststellen agenda voor Notulen vorige vergadering. De agenda wordt aangenomen. 4. Bestuursmededelingen Voorzitter: - Niet drinken en roken in de zaal en telefoons uitzetten - Tijdens de pauze zullen we wat drinken in de bar van Olympos

2 Secretaris: - Indien vragen of opmerkingen hebt, graag eerst je naam vermelden. - Afmeldingen: Leonie van Steijn, Martine Geuze, Roy Verheijen, Jos Meyer, Bart Gombert, Laura Koelmans, Barbara van Straaten, Niels van Miltenburg, Bèlen Kerkhoven, Hanneke Wijkamp, Rebecca van der Wijden, Saskia Ubbink. - Zijn er nog mensen zonder uitnodiging in de zaal? Ja. Zij zijn nog geen lid. Is er bezwaar tegen hun aanwezigheid? Nee. - Zijn er nog machtigingen die de secretaris nog niet heeft ontvangen? Nee Penningmeester: - Geen mededelingen Commissaris PR: - Er zijn de afgelopen tijd wat problemen geweest rondom de mail en website. Hopelijk is dit nu verholpen. Binnenkort gaan we over een andere server. We hopen dat het hele probleem dan verholpen is. 5. Financiën Jaarverslag Marlies Wesdorp: Zijn er vragen over het jaarverslag? Emma: Er staat een foutje op pagina 9. Marlies: Dit is inmiddels al besproken en aangepast. Advies Kascontrolecommissie Alexander Melchior en Emma Uitterhoeve stellen zich voor. Alexander: Samen met Marlies hebben Emma en ik naar de financiën gekeken. Soms waren we het met elkaar eens, soms niet, maar we zijn er altijd samen uitgekomen. Het advies van de Kasco is dan ook om het jaarverslag aan te nemen. Emma: Het scheelt dat Marlies een goede achtergrond heeft als penningmeester, zodat alles op orde is. Stemmen jaarverslag Stemmen: Voor: 38 Tegen: 0 Onthouding: 3 Het Jaarverslag is aangenomen. Presentatie voorlopige begroting Reserveringen: Deze zijn te halen uit het jaarverslag. Voor bijvoorbeeld de UIT-week, staan de reserveringen apart. Een deel van deze reserveringen is achterstallige betaling. Daarnaast hebben we na 1 augustus nog 150 euro ven de UU ontvangen. Deze is hier dus opgenomen als in post. Contributies: We zijn uitgegaan van 100 leden = 100*110 = euro. Dit gaan we waarschijnlijk niet halen, dus dit bedrag zal lager uitvallen.

3 Subsidies: - We ontvangen een basissubsidie van Olympos. - Er staat nog een subsidie open van het KfHeinfonds. Dit is een doelsubsidie die gebruikt zal worden voor licht- en geluidsapparatuur etc. We hebben er bewust voor gekozen om dit pas in het 2 de jaar te innen. Zaalhuur: Er staan hier twee bedragen. Een hiervan is van de zaalhuur van vorig jaar. Huur en apparatuur moet hier bij Olympos apart worden gehuurd. Evenementen: Hieronder staan de UIT-week, kennismakinsactiviteit en galaworkshops. Deze laatste liepen goed afgelopen jaar, dus we hopen ook dit jaar dit geld weer binnen te halen. Commissies: Voor de activiteiten van de activiteitencommissie is 500 euro begroot. Hiervoor kunnen ook nog subsidies en sponsoring worden binnen gehaald. Dennis Grootendorst komt binnen. ICT: We hebben nu 1 bestuurslaptop. Deze is aan het begin van het verenigingsjaar aangeschaft. Nu willen we investeren in een betere laptop i.v.m. muziek en een headset voor de docent. Een headset is aanwezig bij Olympos, maar als we workshops willen geven is het handig er een van de vereniging zelf te hebben. Reserveringen: Hier staat een fout, want 1.00 moet zijn 1.000,-. Er zijn hier nog onvoorziene kosten in opgenomen. Er is onder andere geld gereserveerd voor het de jaarlijkse NTDS-bijdrage, ICT en de UIT-week in latere jaren. Secretariaatskosten: Davilex staat hier begroot. Dit is een ledenadministratieprogramma. De rest van deze kosten spreken voor zich. Representatie en overig: Hier vind je: - de NTDS-bijdrage van dit jaar - de kosten voor het nieuwe bestuur - de kosten voor de bank - reservering voor het aanschaffen van een verenigingsvlag Verzekering: Hier is geld gereserveerd voor o.a. een aansprakelijkheidsverzekering. De balans komt nu uit op 0. Marlies: Zijn er vragen? Rianne Plantenga: Bij de regel galaworkshops, wat houdt hier in sub/uit sub in? En die regel daaronder? Marlies: Er zijn wat dingen versprongen waardoor het nu niet lijkt te kloppen. Maar als je de kolom laat verspringen zie je dat het wel klopt. Rianne: Als jullie verwachten minder leden te hebben, waar denken jullie dan op te gaan bezuinigen? Marlies: Nu we minder leden hebbe, hebben we de donderdagavond als dansavond laten vervallen. Hierdoor hebben we minder kosten voor zaalhuur en docent. Eventueel kunnen we nog in reserveringen bezuinigen.

4 Emma: Het verschil in het aantal zaalhuren en docentkosten lijkt nu niet te kloppen. Is dat ook omdat de donderdag komt te vervallen? Marlies: Voor de docent en zaalhuur waren 2 avonden begroot. De ene avond leek in eerste instantie meer te kosten dan de andere door verschil in uren, maar dat vervalt nu dus. Emma: Had die subsidie die later is geïnd van de UU niet moeten worden opgenomen in het jaarverslag? Marlies: Deze staat in het jaarverslag als tegoed. Dat is nu niet goed uit te leggen. Daar kom ik later op terug. Emma: En hoeveel inschrijvingen zijn er nu? Mieke Wesdorp: 74 Frea Kole: Het NTDS staat er 2 keer in. Klopt dat? Marlies: Ja, 1 keer is de bijdrage voor dit jaar en de andere keer is als reservering voor volgend jaar. Laurens Homs: Er staat cadeau s constitutieborrel. Is dat voor de leden? Marlies: Nee, dit is voor constitutieborrels van andere verenigingen. Laurens H.: Is er een constitutieborrel van U Dance? Marlies: Nee, hiervoor zijn we nog iets te jong. Alexander: Dit jaar zijn er 900 euro aan reserveringen voor een laptop. Daarnaast is er ook een reservering van 870 euro voor volgend jaar voor ICT. Wil je zoveel gaan uitgeven? En waaraan dan? Marlies: Nee, je moet dit zien als een potje wat je maakt voor ICT. Zoals je dat bijvoorbeeld ook doet voor een lustrum. Het gaat om een doelreservering. Bas de Wolf: Het is inderdaad wel veel geld. Misschien is het goed om voorlopig meer geld te besteden aan andere zaken, zoals bijvoorbeeld ledenwerving. Karlijn Leenders: Ik vind het juist wel goed. Het is goed om een bedrag te reserveren voor onvoorziene zaken, bijvoorbeeld ICT die stuk gaat. Je kunt het ook later besteden. Martijn Piggen: Dit zijn wel stevige bedragen voor ICT. Waarom is dat? Mieke: Ik kan me voorstellen dat dit grote bedragen zijn, maar we hebben de subsidie aangevraagd om zoveel mogelijk geld binnen te halen. Er is dus zoveel gereserveerd, zodat we meer geld uit de subsidie kunnen halen. Laurens: Is het een garantie subsidie? Marlies: Ja, je moet je bonnetje inleveren. Anders krijg je het geld niet. Michelle Maessen komt binnen. Annika: Vorig jaar is er veel subsidie aangevraagd. Niet alles hiervan is toegekend. Wordt er dit jaar ook nog subsidie aangevraagd? Marlies: Ja maar we weten nog niet precies wat voor subsidie we kunnen aanvragen, omdat we niet goed weten wat voor vereniging we zijn. Als we niet meer aspirant-ssv zijn, maar SSV, gaan we proberen om subsidie aan te vragen. Annika: Als we geen sportvereniging zijn, wat zijn we dan? Marlies: Dan zijn we een culturele vereniging. Alex Sijm komt binnen. Stemmen voorlopige begroting Emma: Gaan we stemmen onder voorbehoud van de wijzigingen? Marlies: Ja, met de wijzigingen. De reservering voor ICT kan misschien wegberekend worden met het mindere leden aantal. Stemmen: Voor: 41 Tegen: 0 Blanco: 4 De voorlopige begroting is aangenomen onder voorbehoud van de wijzigingen.

5 6. Huishoudelijk reglement Lisette van de Burg: Iedereen heft het HHR meegestuurd gekregen in de mail. We hebben gevraagd of iedereen die wil doorlezen. We hebben het HHR de vorige ALV uitgebreid besproken. De wijzigingen zijn inmiddels doorgevoerd. Emma: Er zijn een aantal wijzigingen niet doorgevoerd. Zoals Artikel 4, lid 4. Er is verwarring hierover om sponsoring geen activiteit is en hier wel onder valt. In Artikel 5, lid 6 wordt verwezen naar artikel 10, maar deze verwijzing lijkt niet te kloppen. Dit moet artikel 9 zijn. En in Artikel 6 zou iets over de leskwaliteit komen onder de invloed van de leden op de dansleraar. Lisette: Hierover is iets in het contract van Rogier Dasselaar opgenomen. Rutger Smoorenburg: Ik vind het allemaal nog al onduidelijk. Marlies: In principe valt de dansdocent onder de verantwoordelijkheid van het bestuur. Dit staat in het contract van Rogier. Floor: Bovendien is er ook nog de enquête aan het eind van het jaar om hierover je mening anoniem te geven. Rutger S.: Ik merk wel dat sommige dingen niet precies zijn verandert zoals tijdens de ALV werd besproken. Zijn er nog meer dingen niet doorgevoerd? Lisette: Nee, voor zover ons nu te binnen schiet niet. Rutger S: Prima, maar het zou fijn zijn als jullie dit voortaan goed communiceren. Marlies: Er is nog 1 zin in het HHR verplaatst, maar niet veranderd. Floor: Dit is een zin die stond onder financiën -> rechten en plichten. Deze gaat over het verlenen van uitstel. Er is ook geen mogelijkheid tot restitutie. Rutger S: Maar zijn er nog aanpassingen die in de vorige ALV zijn besproken, maar niet zijn doorgevoerd? Lisette: Zoals gezegd geen grote dingen. Emma: In Artikel 8, lid 3 is de lay-out niet helemaal goed. In zin 3 zou een zin worden gewijzigd, maar dat is niet gedaan. kan moet zal zijn. Floor: Je kunt je niet na decharge pas herkiesbaar stellen. Dan zit er namelijk een bestuursperiode tussen. Annika: Artikel 2. Is U.S.D.V. U Dance officieel zonder of met puntjes? Floor: In de statuten staat het zonder. Daarom is dit een aanvulling dat het ook met puntjes mag. Annika: Artikel 3, lid 2 en 3 gaan over wie lid mogen worden van de vereniging. Net werd bekend dat misschien niet-studenten wel lid mogen worden. Hoe zit dat? Lisette: Als aspirant-ssv moet je 100% studenten hebben. Maar omdat wij al bestaan en huidige leden hebben die niet-student zijn, mochten deze mensen lid blijven. Maar er mogen nu geen nieuwe niet-studenten lid worden. Annika: In Artikel 3, lid 10 staat opzegging moet voor het einde van het verenigingsjaar. Moet in het HHR niet staan wanneer dit dan precies is? Lisette: Nee, dit staat al in de statuten. Annika: In Artikel 6, lid 4 staat iets over verschillende dansdisciplines. Zijn die er dan? Lisette: Op dit moment is er alleen stijldansen. In de toekomst willen we uitbreiden, dus dit is om wijzigingen in de toekomst te voorkomen.

6 Rutger Katz: Nog even over Artikel 3, lid 2 en 3. Mensen die zich nu opgeven en nu student zijn, maar volgend jaar niet meer. Moeten die dan volgend jaar weg? Lisette: We kunnen in principe vrij snel SSV worden. Dan geldt deze regel niet meer. Emma: Kunnen we USDV U Dance met puntjes niet gewoon in de statuten veranderen? Lisette: Dit is heel duur (500 euro) en dat is misschien wat zonde van het geld. Bas: willen jullie nu ook commentaar over de opmaak? Ik vind deze namelijk nog al irritant. Floor: Zoals ook voor de notulen geldt, graag de opmaak en spelfouten via de mail. Stemming HHR Stemmen: Voor: 39 Tegen: 0 Onthouding: 6 Het HHR is aangenomen. 7. PAUZE 8. Presentatie kandidaatsbestuur Het kandidaatsbestuur Rutger Katz, Willeke Taks, Kim Biesheuvel en Manon Vercouteren presenteren hun visie. Rutger K.: Het is ons doel een goede fundering te leggen voor een stabiele verenging, zodat U Dance nog vele jaren meet gaat. Dit willen we doen door de vereniging meer bekendheid te geven binnen Utrecht en door het nastreven van kwaliteit. Zijn er vragen? Nee. Alexander: Kunnen jullie iets over jezelf vertellen? KB: stelt zichzelf voor Tim Soethout: Hebben jullie er zin in? KB: Ja! Rianne: Wie gaat welke functie bekleden? KB: - Rutger Katz: Voorzitter - Willeke Taks: Secretaris - Kim Biesheuvel: Penningmeester - Manon Vercouteren: commissaris PR Rutger S: Jammer dat het weer 4 vrouwen zijn. 9. Stemming kandidaatsbestuur Laurens H.: Moeten we over het hele bestuur stemmen? Floor: Ja, er wordt over het bestuur in het geheel gestemd.

7 Stemming kadidaatsbestuur: Stemmen: Voor: 40 Tegen: 0 Onthouding: 0 Het kandidaatsbestuur is aangenomen. Emma: Wat is de uitslag van de stemming? Floor: Er is unaniem voor het kandidaatsbestuur gestemd. 10. Decharge tweede bestuur der U.S.D.V. U Dance Floor Kateman dechargeert: - Lisette van de Burg uit haar functie van Commissaris PR. - Marlies Wesdorp uit haar functie van Penningmeester. - Mieke Wesdorp uit haar functie van Secretaris. 11. Charge derde bestuur der U.S.D.V. U Dance Floor Kateman chargeert: - Rutger Katz in zijn functie van Voorzitter: Rutger Katz dechargeert: - Floor Kateman uit haar functie van Voorzitter Rutger Katz chargeert: - Willeke Taks in haar functie van Secretaris. - Kim Biesheuvel in haar functie van Penningmeester. - Manon Vercouteren in haar functie van Commissaris PR. 12. Commissies Rutger K.: Nu volgt de decharge en charge van de oude en nieuwe kascontrolecommissie, activiteitencommissie en websitecommissie. Decharge Kascontrolecommissie Charge Kascontrolecommissie : - Emma Uitterhoeve - Marlies Wesdorp Decharge Activiteitencommissie Charge Activiteitencommissie : - Alex Sijm - Rick Soeters - Laurens Homs - Okke Scholten - Maxim Wesselink - Alexandra Lemmens - Leonie van Steijn - Wieke Kramer - Michelle Maessen

8 Charge Websitecommissie : - Tim Soethout - Koen Linnartz - Annika Huizinga 13. Verenigingskleding Kim Biesheuvel: Sommigen van jullie hebben afgelopen jaar een verenigingsvest gekocht van de vereniging. Nu willen we daar dit jaar natuurlijk mee verder gaan, maar misschien iets andere vesten dan vorig jaar. Wie van jullie zouden in dat geval een ander vest kopen? Inventarisatie: 13 personen. Maarke Roelofs: Waarom zouden jullie een ander vest willen? Kim: Er zijn wat klachten gekomen over de kleur wit. Maarke: Voor de eenheid lijkt het mij mooier om de kleur hetzelfde te houden. 14. W.V.T.T.K. Rutger K.: Wij zouden graag dit moment aangrijpen om het oude bestuur te bedanken voor hun inzet. Daarom hebben wij voor jullie een kleinigheidje (theepotje met thee). Martijn: Op de website is een afgesloten gedeelte waar je niet in kunt. Hoe kom dat en kan ik erin komen? Rutger: Dat is het forum. Hier gaan we verder hard aan werken voor dit jaar. Lisette: Je kunt je hier nu al wel voor aanmelden via de site. Karel: Ik vind dat de dansschoen moet blijven als voorzittershamer. Emma: Als aanvulling vind ik dat dit dan wel dan dansschoen moet zijn van de voorzitter. Mirte Nielen: Als eerbetoon aan het eerste bestuur, moet het een vrouwenschoen zijn. Annika: Ja, maar dan moet er wel altijd een vrouw in het bestuur zitten. Emma: Maar de allereerste voorzitter was wel een man. Maar Floor heeft het ingebracht, dus eigenlijk moet het een schoen van Floor zijn. Floor: Ik zal de schoen waarmee ik de eerste ALV heb geslagen doneren aan U Dance. 15. Rondvraag Alex Sijm: Het viel net op dat de activiteitencommissie is geinstalleerd, maar 1 persoon was er niet. Zit deze nu niet in de activiteitencommissie. Rutger K.: Jawel, deze is met verstek ingeslagen. Annika: Nieuwe bestuur, heel veel succes dit jaar. Maarke: Veel succes nieuwe bestuur en oude bestuur dat jullie lekker mogen theeleuten samen. Rutger K.: Floor blijft wel betrokken bij de vereniging als onze teamcaptain. Zij heeft hiervoor zoveel connecties en kennis wat dat betreft. Floor: De teamcaptain coördineert voor en tijdens een ETDS en NTDS. Daarnaast neemt de teamcaptain ook zitting in het bestuur van de Stichting Studenten Dansen Nederland (SSDN). Voor U Dance zal ik alleen niet plaats nemen in het bestuur van de SSDN. Dit gaat Tim Soethout doen.

9 Rogier Dasselaar: De SSDN, houdt die zich alleen bezig met stijldansen of ook met andere stijlen? Floor: Dat is niet zo vastgelegd, maar op dit moment is het alleen voor stijldansen bedoeld. Maarke: De stichting is inderdaad overkoepelend en zorgt ervoor dat o.a. Europese toernooien kunnen worden georganiseerd. U Dance speelt hier dus een belangrijke rol in. Floor: Hou alvast allemaal het pinksterweekend vrij, want dan is er weer een ETDS. Karel: In de begroting staat nog geen bedrag gereserveerd voor deze dansbond. Gaan we afdracht doen aan deze dansbond? En wat zijn de financiële consequenties van een lidmaatschap? En worden wij lid van de algemene Nederlands dansbond NADB? Dat zou ik graag in de volgende ALV besproken zien. Floor: Wat betreft het NADB. Deze willen geen studentendansverenigingen hebben. Daarnaast is er wel een bijdrage gereserveerd voor het NTDS. Dit was normaal een toernooibijdrage, maar in de toekomst zal deze als stichtingsbijdrage worden genoteerd. Wellicht zal het bedrag nog wat hoger of lager uitvallen. 16. Sluiting vergadering Rutger Katz sluit de vergadering om uur.

Notulen vierde ALV der U.S.D.V. U Dance 29 maart 2011, 20:30u, Marius Buitingzaal Olympos

Notulen vierde ALV der U.S.D.V. U Dance 29 maart 2011, 20:30u, Marius Buitingzaal Olympos Notulen vierde ALV der U.S.D.V. U Dance 29 maart 2011, 20:30u, Marius Buitingzaal Olympos 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 1. Opening Opening door Rutger Katz om 20.37 uur. 2. Vaststellen agenda Maurice

Nadere informatie

Tweede ALV der U.S.D.V. U Dance 30 maart 2010, 19:00u, Dijkzicht

Tweede ALV der U.S.D.V. U Dance 30 maart 2010, 19:00u, Dijkzicht Tweede ALV der U.S.D.V. U Dance 30 maart 2010, 19:00u, Dijkzicht 1. Opening 19.15 uur Aanwezigen: Laurens van Noord, Stéphanie de Lange, Marjolein Langenberg, Robert de Haas, Rutger Katz, Christien Slofstra,

Nadere informatie

verstuurd via de mail en zoals gebruikt in deze notulen. Josianne: Er zijn badges besteld voor de leden met daarop de naam van het lid en de

verstuurd via de mail en zoals gebruikt in deze notulen. Josianne: Er zijn badges besteld voor de leden met daarop de naam van het lid en de Notulen algemene ledenvergadering VCMS Nijmegen Genodigd Alle leden der VCMS Nijmegen Datum 07-10-2015 Locatie studiecentrum Radboudumc (precieze lokaal volgt) Aanvang 19:30 Aanwezigen: Josianne luijten,

Nadere informatie

Ledennotulen Bestuursvergadering 16 11 februari 2015 S.D.V.N. DANCE FEVER

Ledennotulen Bestuursvergadering 16 11 februari 2015 S.D.V.N. DANCE FEVER Ledennotulen Bestuursvergadering 16 11 februari 2015 S.D.V.N. DANCE FEVER Locatie Secretariaat Villa van Schaeck, 18:30 uur Aanwezigen Carine Eskes (eerder weg), Tom Lormans, Cenna van Manen, Roxanne Oude

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering V.O.S

Notulen jaarvergadering V.O.S Van: Secretaris V.O.S Datum28-07-2010 Aan: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Peter en Diana. Aanwezigen van het bestuur: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Diana enpeter Aanwezige

Nadere informatie

Begroting Resultaat

Begroting Resultaat Door Bas Broere op 29-08-2016. De nummers van de posten komen niet overal overeen met de nummering van voorgaande jaren. Sommige posten hebben geen nummer en een andere kleur. Dit betekent dat ze niet

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Studievereniging der Kennistechnologie Incognito

Huishoudelijk Reglement Studievereniging der Kennistechnologie Incognito Huishoudelijk Reglement Studievereniging der Kennistechnologie Incognito October 30, 2013 Begripsbepaling: De Vereniging - de Studievereniging der Kennistechnologie Incognito te Maastricht De Statuten

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE!

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT M.S.D.V. LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! Huishoudelijk reglement van de, zoals bedoeld in artikel 19 van de statuten. LIDMAATSCHAP ARTIKEL 1 Aangaan van het lidmaatschap

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Inhoud Artikel 1 - De vereniging Artikel 2 - Het lidmaatschap & contributie Artikel 3 - ingang en beëindiging artikel 4 - Betaling contributie Artikel 5 - Activiteiten

Nadere informatie

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Agenda Algemene leden vergadering 2018 Donderdag 5 april 2018 om 20.00 uur 1. Opening. 2. Mededelingen en ingekomen stukken. 3. Vaststellen agenda. 4. Notulen

Nadere informatie

Notulen Algemene ledenvergadering van de Oudervereniging van de Michaelschool 26 september 2018 Michaël School Kerklaan 33 De Bilt

Notulen Algemene ledenvergadering van de Oudervereniging van de Michaelschool 26 september 2018 Michaël School Kerklaan 33 De Bilt Notulen Algemene ledenvergadering van de Oudervereniging van de Michaelschool 26 september 2018 Michaël School Kerklaan 33 De Bilt 1. Opening De voorzitter opent om 20.15 uur de vergadering. De aanwezigen

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering der Faculteitsvereniging Utrechtse Filosofiestudenten. Datum: 1 oktober 2009

Notulen Algemene Ledenvergadering der Faculteitsvereniging Utrechtse Filosofiestudenten. Datum: 1 oktober 2009 Notulen Algemene Ledenvergadering der Faculteitsvereniging Utrechtse Filosofiestudenten Datum: 1 oktober 2009 Locatie: Langeveld E036, Langeveldgebouw, Heidelberglaan 1, 3584 CS Utrecht Aanwezig: Tineke

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement U.S.D.V. U Dance Huishoudelijk reglement van de Utrechtse StudentenDansVereniging U Dance, zoals bedoeld in artikel 12 van de statuten. Artikel 1 Algemene Bepalingen 1. De in dit

Nadere informatie

Agenda Algemene Ledenvergadering Ibn Battuta

Agenda Algemene Ledenvergadering Ibn Battuta Agenda Algemene Ledenvergadering 16 juni 2015 Inloop 19.30 uur, start 20.00 Grand Café Time Out (Poelestraat 34-36) 1. Opening 2. Vaststellen agenda 3. Vaststellen vorige notulen 4. Bestuursmededelingen

Nadere informatie

Ledennotulen Bestuursvergadering 15 5 februari 2015 S.D.V.N. DANCE FEVER

Ledennotulen Bestuursvergadering 15 5 februari 2015 S.D.V.N. DANCE FEVER Ledennotulen Bestuursvergadering 15 5 februari 2015 S.D.V.N. DANCE FEVER Locatie en tijd Secretariaat Villa van Schaeck, 13:30 uur Aanwezigen Tom Lormans, Carine Eskes, Kim Schuurman, Manon Verheijen,

Nadere informatie

Agenda Algemene Ledenvergadering Ibn Battuta

Agenda Algemene Ledenvergadering Ibn Battuta Agenda Algemene Ledenvergadering 17 februari 2015 Inloop 19:30 uur, Start 20:00 uur. Café the Crown (Gedempte Zuiderdiep 2) 1. Opening 2. Vaststellen agenda 3. Vaststellen vorige notulen 4. Bestuursmededelingen

Nadere informatie

Notulen ALV 15-09-15. Aanwezig: Bestuur (4): Lisa Koks Judith Pel Emma Kabel Nynke van Leeuwen

Notulen ALV 15-09-15. Aanwezig: Bestuur (4): Lisa Koks Judith Pel Emma Kabel Nynke van Leeuwen Notulen ALV 15-09-15 Aanwezig: Bestuur (4): Lisa Koks Judith Pel Emma Kabel Nynke van Leeuwen Kandidaatsbestuur (5): Sara Corbey Merel de Beer Steven Lindelauff Stijn Voet Ali Yurtseven Leden: Melle Koletzki

Nadere informatie

2. Concept Notulen Algemene Ledenvergadering 26 november 2014 (5 min.) Geen opmerkingen op de notulen. Deze worden (zonder wijzigingen) vastgesteld.

2. Concept Notulen Algemene Ledenvergadering 26 november 2014 (5 min.) Geen opmerkingen op de notulen. Deze worden (zonder wijzigingen) vastgesteld. Datum: 27 mei 2015 Aanwezigheid Aanwezig: Peggy van Holst Pellekaan (directie), Reyer ten Napel, Renske Wagenaar (voorzitter), Rob Hoitink (penningmeester) Heleen Scheer (secretaris), Renate Floor, Peter

Nadere informatie

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PHOENIX APELDOORN Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 AANSLUITING EN SAMENWERKING ARTIKEL 1 Phoenix Apeldoorn

Nadere informatie

Bestuursvergadering 18 3 maart 2015 S.D.V.N. DANCE FEVER

Bestuursvergadering 18 3 maart 2015 S.D.V.N. DANCE FEVER Bestuursvergadering 18 3 maart 2015 S.D.V.N. DANCE FEVER Ledennotulen BV18 Locatie en tijd Secretariaat Villa van Schaeck, 18:00 uur Aanwezigen Roxanne Oude Alink, Tom Lormans, Kim Schuurman, Carine Eskes,

Nadere informatie

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Informatie Algemene Ledenvergadering der Studievereniging Pedagogische Wetenschappen PAP Minimaal twee keer per jaar word jij als lid door het bestuur van PAP

Nadere informatie

Bijlage III: Financieel jaarverslag per 31 aug 2013

Bijlage III: Financieel jaarverslag per 31 aug 2013 Bijlage III: Financieel jaarverslag per 31 aug 2013 Resultatenrekening debetzijde per 31 aug 2013 Begroot Resultaat 400.0 Bestuurskosten Algemeen 30 3. 400.1 Bestuurskosten Administratief 300 308.3 400.2

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5 Nieuwsbrief nr. 68 jaargang 7 januari 2011 Hallo allemaal, Om te beginnen wil de redactie van de nieuwsbrief jullie een goed, gezond en sportief 2011 wensen. We hopen dat alle goede voornemens uit gaan

Nadere informatie

Begroting 2014-2015. Studievereniging PAP 13 e bestuur

Begroting 2014-2015. Studievereniging PAP 13 e bestuur Begroting 2014-2015 Studievereniging PAP 13 e bestuur Brenda Renes Hanneke Vingerling Anne Stevers Puck van den Bosch Myrthe Overbeek Laura Peters Roos Vandebriel Voorzitter Secretaris Penningmeester Vice-voorzitter

Nadere informatie

Club van 50. Informatieboekje

Club van 50. Informatieboekje Inhoud Onderwerp Bladzijde De Club van 50 3 Inschrijfformulier Club van 50 5 Reglement Club van 50 7 2 Club van 50 Wat is de Club van 50 en wat doet de Club van 50? Voor veel mensen die V.V. Stellendam

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement SSA

Huishoudelijk reglement SSA Huishoudelijk reglement SSA Laatst gewijzigd: januari 2017 Inhoud 1 Afkortingen... 3 2 Algemene bepalingen... 3 3 Doel van SSA... 3 4 Bestuur... 4 5 Bestuursfuncties... 4 6 Werving nieuw bestuur... 5 7

Nadere informatie

Inhoud. 1. Opening. Notulen Enschedese Informatica Alumni Club ENIAC

Inhoud. 1. Opening. Notulen Enschedese Informatica Alumni Club ENIAC Algemene Gegevens Kenmerk: ENIAC ALV 14 Datum: 03-0-14 Locatie: Halle Aanwezig: Johan Noltes, Rick Leunissen, Mark Steunenberg, Sjoerd van der Spoel, Mark Oude Veldhuis, Jasper Kuperus, Jurrien Wagenaar,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement 14-03-2016 Studievereniging Gezondheidszorgpsychologie Radboud Universiteit Nijmegen 1. Algemene bepalingen 1.1 Op basis van artikel 24 van de statuten van de Studievereniging Halo, hierna te noemen de

Nadere informatie

Hieronder volgt een concepttekst van de beoogde statuten van de nieuwe huurdersvereniging in Zuid. De notaris maakt op basis hiervan een

Hieronder volgt een concepttekst van de beoogde statuten van de nieuwe huurdersvereniging in Zuid. De notaris maakt op basis hiervan een Hieronder volgt een concepttekst van de beoogde statuten van de nieuwe huurdersvereniging in Zuid. De notaris maakt op basis hiervan een rechtsgeldige tekst. In de linkerkolom is aangegeven wat in het

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1 In dit reglement wordt verstaan onder: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN a. De Bond: de Katholieke Bond van Ouderen

Nadere informatie

Stichting Paul erdős. Onderwerpen

Stichting Paul erdős. Onderwerpen Stichting Paul erdős Voorzitter David Laan Notulist Mike de Haan Aanwezig David Laan, Melin Walet, Mike de Haan Gasten Locatie van de bijeenkomst Brainwave Datum 11 december 2015 11:21 12:08 Onderwerpen

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering 10 februari 2017.

Algemene Leden Vergadering 10 februari 2017. Algemene Leden Vergadering 10 februari 2017. Agenda ALV 2017, 10 februari 2017: 1/ Opening en vaststelling agenda. 2/ Terugblik 2016 door de voorzitter. 3/ Financiën >Verslag kascommissie (2015 én 2016)

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Huishoudelijk Reglement STUGG - 1 Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Leden Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Rechten van de gewone leden zijn 1. Deelname aan trainingen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. USDV U Dance 2 september 2015

Huishoudelijk Reglement. USDV U Dance 2 september 2015 Huishoudelijk Reglement USDV U Dance 2 september 2015 Huishoudelijk reglement van de Utrechtse StudentenDansVereniging U Dance, zoals bedoeld in artikel 12 van de statuten. Artikel 1 Algemene Bepalingen

Nadere informatie

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Aanwezigen van het bestuur: Dhr J. Tonkes, voorzitter Mw. L. Abbo, penningmeester Mw. I. De la Vieter, secretaris Dhr. M. Rozemeijer, namens

Nadere informatie

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL Notulen van de Algemene Ledenvergadering ZZ & PC de Devel Gehouden op 20 April 2017 in het clubhuis van ZZ & PC de Devel te Zwijndrecht, Aanvang 20:00 uur. Aanwezig: 19 leden en 4 bestuursleden ( Martin

Nadere informatie

Myrte opent om 19.05u de vergadering en licht het verloop van de ALV toe.

Myrte opent om 19.05u de vergadering en licht het verloop van de ALV toe. Vergadering: ALV Datum: 03-10-2007 Aanwezig: Bestuur 06-07: Myrte, Marleen, Jos, Karijn, Mike en Arieke Bestuur 07-08: Jorien, Gaby, Milou, Jacqueline en Meike Raad van Advies: Christiane en Carlijn Leden:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten.

Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten. Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten. Statuten en reglementen Artikel 1 Door toe te treden tot de vereniging, onderwerpt ieder lid zich aan

Nadere informatie

Verslag algemene jaarvergadering Stichting Beheer Oudergelden het Festival op maandag 8 september 2014

Verslag algemene jaarvergadering Stichting Beheer Oudergelden het Festival op maandag 8 september 2014 Stichting Beheer Oudergelden Verslag algemene jaarvergadering Stichting Beheer Oudergelden het Festival op maandag 8 september 2014 Aanwezig: Bestuursleden: Aafje ter Avest, Karin Hogervorst en Janke Verheij,

Nadere informatie

Notulen HFCC Algemene Leden Vergadering 2014 (12 februari 2014)

Notulen HFCC Algemene Leden Vergadering 2014 (12 februari 2014) Notulen HFCC Algemene Leden Vergadering 2014 (12 februari 2014) 1. Opening De voorzitter opent de vergadering om 20:09. Er zijn 30 leden aanwezig. Het bestuur is aanwezig met uitzondering van Randolph.

Nadere informatie

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11:

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11: REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK Inhoudsopgave Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Artikel 6: Artikel 7: Artikel 8: Artikel 9: Artikel 10: Artikel 11: Algemene bepalingen Aanmelding

Nadere informatie

Pilaster VvE Beheer B.V. - uw VvE beheerder op internet. (PTWQ)

Pilaster VvE Beheer B.V. - uw VvE beheerder op internet. (PTWQ) pagina 1 van 5 16-002 - Pootlaan, Huibert (86/244), gevestigd te Alkmaar Besluiten 15 juni 2010 Vaststellen notulen algemene ledenvergadering 30 juni, 27 augustus en 22 september 2009. Benoeming bestuur

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering. 15 februari 2017

Algemene Ledenvergadering. 15 februari 2017 Algemene Ledenvergadering 15 februari 2017 Agenda 1. Opening door de voorzitter en vaststelling van de agenda 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Notulen ALV 2016 4. Jaarverslag van de penningmeester

Nadere informatie

Verslag. 1. Voorstellen bestuur

Verslag. 1. Voorstellen bestuur Verslag Vergadering 1 e vergadering Buurtvereniging Ludinga met de buurt Datum Donderdag 24 september 2009; 20.00 uur Gehouden te De Piraat te Harlingen Aanwezig van bestuur Jan Tsjerk Loonstra Tineke

Nadere informatie

RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT

RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT RSI-vereniging Stationsstraat 6b 3862 CG NIJKERK Pagina 1 van 5 Het lidmaatschap en het donateurschap Artikel 1. 1 Aanmelding voor het lidmaatschap geschiedt door

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Datum: maandag 21 april 2014 Tijd: 10.35 uur t/m 12.00 uur Locatie: Dolfinarium Harderwijk Aanwezigen bestuursleden: Goksel Tatlioĝlu, Angelo Verhoeven, Jan

Nadere informatie

Vergadering van Vrijdag 3 juli 2009 (Presidiumweek)

Vergadering van Vrijdag 3 juli 2009 (Presidiumweek) AV VERSLAG Vergadering van Vrijdag 3 juli 2009 (Presidiumweek) Aanwezig: Jennifer, Jeroen, Pieter V., Natascha, Hanne, Bart, Michaël M., Toon, Joris B., Vincent, Yana, Sofie, Michaël D., Pieter V.H., Karel,

Nadere informatie

WELKOM OP DE ALGEMENE JAARVERGADERING. periode 1 oktober september 2016

WELKOM OP DE ALGEMENE JAARVERGADERING. periode 1 oktober september 2016 WELKOM OP DE ALGEMENE JAARVERGADERING periode 1 oktober 2015 30 september 2016 opening & woord van welkom Louis van de Wiel, voorzi?er bedankt SJeM bestuurs & commissieleden Mieke van Doorn, Femke van

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

ALV AGV S.H.E.L.L GOLFBAAN WATERLAND AMSTERDAM AGV S.H.E.L.L. 2014

ALV AGV S.H.E.L.L GOLFBAAN WATERLAND AMSTERDAM AGV S.H.E.L.L. 2014 ALV AGV S.H.E.L.L. 2014 GOLFBAAN WATERLAND AMSTERDAM AGV S.H.E.L.L. 2014 1 AGENDA 20 MAART 2014 1. Opening 2. Mededelingen 3. Notulen ALV 21 maart 2013 4. Verslag van de kascommissie 5. Resultaat 2013

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering Vrijdag 26 september 2013 Kantine Sporthal Interweij, aanvang 19:45 uur (de koffie staat klaar!) Agenda

Algemene Ledenvergadering Vrijdag 26 september 2013 Kantine Sporthal Interweij, aanvang 19:45 uur (de koffie staat klaar!) Agenda Algemene Ledenvergadering Vrijdag 26 september 2013 Kantine Sporthal Interweij, aanvang 19:45 uur (de koffie staat klaar!) Agenda 1. Opening 2. Notulen ALV d.d. 26 september 2013 (bijgevoegd) 3. Jaarverslagen,

Nadere informatie

Na de ALV (ca. 20 minuten) en de pauze volgt de lezing: Olympisch Amsterdam door de heer Martin Ribbens. Agenda Algemene Leden Vergadering. 1.

Na de ALV (ca. 20 minuten) en de pauze volgt de lezing: Olympisch Amsterdam door de heer Martin Ribbens. Agenda Algemene Leden Vergadering. 1. Hierbij nodig ik u uit tot het bijwonen van de Algemene Leden vergadering (ALV) van de ACHV die zal worden gehouden op dinsdag 10 maart 2015, in Huize Antonius Kamperfoelieweg 207 Amsterdam. Aanvang 20.00

Nadere informatie

Agenda Bestuursvergadering december 2014 S.D.V.N. DANCE FEVER

Agenda Bestuursvergadering december 2014 S.D.V.N. DANCE FEVER Agenda Bestuursvergadering 11 19 december 2014 S.D.V.N. DANCE FEVER Locatie en tijd Secretariaat Villa van Schaeck, 13.00 uur Aanwezigen Tom Lormans, Carine Eskes, Roxanne Oude Alink en Kim Schuurman Agenda

Nadere informatie

Inhoudsopgave jaarverslagen 2014 en begroting 2015

Inhoudsopgave jaarverslagen 2014 en begroting 2015 Inhoudsopgave jaarverslagen 2014 en begroting 2015 1. Agenda Algemene Leden Vergadering 30 maart 2015 2. Verslag Algemene Leden Vergadering 24 maart 2014 5-8 Jaarverslag penningmeester 2014 Agenda van

Nadere informatie

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Handelsregister: Alkmaar 40.63.48.67 MBSOV Bezoekadres: Verenigingsgebouw Dukdalf Hoofdgracht 1 1781 AA DEN

Nadere informatie

Begroting Pagina 1 van 6

Begroting Pagina 1 van 6 2018-2019 Door Gabi Rahimbaks, gecontroleerd door het XVIII e bestuur, het kandidaatsbestuur, de Raad van Advies en de Kascontrolecommissie. - Het boekjaar 2018-2019 loopt van 1 september 2018 t/m 31 augustus

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. Ingaande 19 maart Spoorweg Sportvereniging Venlo

Huishoudelijk Reglement. Ingaande 19 maart Spoorweg Sportvereniging Venlo Huishoudelijk Reglement. Ingaande 19 maart 1999. Spoorweg Sportvereniging Venlo (artikel 01 t/m 33) (2 e wijziging ingaande 22 maart 2002) (3 e wijziging ingaande 26 maart 2004) (art.4a) (4 e wijziging

Nadere informatie

BOWLING VERENIGING LEIDEN ZUID-WEST

BOWLING VERENIGING LEIDEN ZUID-WEST Convocatie A.L.V. 16 oktober 2014 blad 1 BOWLING VERENIGING LEIDEN ZUID-WEST Algemene Leden Vergadering Donderdag 16 oktober 2014 te Leiden Bowling Vereniging Leiden Zuid-West Convocatie A.L.V. 16 oktober

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering

Algemene ledenvergadering Algemene ledenvergadering Zwolle, 16 maart 2018 1. Opening 2. Goedkeuring notulen vorige vergadering 3. Sociaal en financieel jaarverslag 4. Goedkeuring jaarstukken 2017 5. Decharge bestuur 6. Benoeming

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement N.S.P.V. Lasya

Huishoudelijk Reglement N.S.P.V. Lasya 14 september 2016 Dit is het Huishoudelijk Reglement der Nijmeegse Studenten Paaldansvereniging Lasya, behorend bij de statuten der 1 Algemene bepalingen 1. De in dit reglement opgenomen bepalingen gelden

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Datum: zaterdag 7 november 2009 Plaats: Utrecht, Restaurant de Hoge Weide, ontvangst om 16.00 uur Aanwezig: het bestuur: Lenno Maris (voorzitter),

Nadere informatie

14 september Dit is het Huishoudelijk Reglement der Nijmeegse Studenten Paaldansvereniging Lasya, behorend bij de statuten der vereniging.

14 september Dit is het Huishoudelijk Reglement der Nijmeegse Studenten Paaldansvereniging Lasya, behorend bij de statuten der vereniging. N.S.P.V. Lasya Huishoudelijk Reglement 14 september 2016 Dit is het Huishoudelijk Reglement der Nijmeegse Studenten Paaldansvereniging Lasya, behorend bij de statuten der vereniging. 1 Algemene Bepalingen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Handbal Vereniging Born 75

Huishoudelijk Reglement Handbal Vereniging Born 75 Huishoudelijk Reglement Handbal Vereniging Born 75 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 De vereniging is opgericht op., 1975. Zij stelt zich ten doel het beoefenen van de handbalsport te bevorderen. Artikel 2

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van de vereniging Verzekeringsplatform Overheden (V.P.O.) hierna te noemen de vereniging gevestigd te Rotterdam (ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Rotterdam

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016.

Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016. Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016. 1. Opening, mededelingen. De voorzitter heet een ieder van harte welkom, een hartelijk welkom aan dhr. Heman Kreuzen oud lid van de Arnhemse Boys en geeft

Nadere informatie

Willebrordus Demos Sportvereniging KvK.nr: 40280237

Willebrordus Demos Sportvereniging KvK.nr: 40280237 Willebrordus Demos Sportvereniging KvK.nr: 40280237 Opgericht 1 november 1919 Postbank: 29.62.560 Sportpark Paradijs (Haagse Beemden) ABN AMRO: 52.07.58.552 Postbus 8739, 4820 BA Breda www.wds19.nl MEMO

Nadere informatie

Agenda Algemene Ledenvergadering F.c. Sophia woensdag 26 augustus 2015

Agenda Algemene Ledenvergadering F.c. Sophia woensdag 26 augustus 2015 Agenda Algemene Ledenvergadering F.c. Sophia woensdag 26 augustus 2015 1. Opening: 18:06 Aanwezig: Rits Joosten, Kirsten Shuttleworth, Lorenzo Girardi, Shad Raoef, Tom Meijer, Hanneke Nooijen, Laura Govers,

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2015

Nieuwsbrief december 2015 Hallo allemaal, Via deze nieuwsbrief willen we jullie dit keer iets uitgebreider informeren over wat CSN precies doet. In de agenda vinden jullie wat er de komende tijd gaat komen. Daarnaast zullen we

Nadere informatie

DAG 1 DINSDAG 18 NOVEMBER

DAG 1 DINSDAG 18 NOVEMBER Foto 18 DAG 1 DINSDAG 18 NOVEMBER Juf Joke van groep 8b heeft s ochtends vertelt aan de groep dat we een 3d printer gaan bouwen. Je hebt misschien vast wel eens een 3d printer gezien of ervan gehoord.

Nadere informatie

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam.

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam. Formeel en informeel Tijdens je stage praat je veel met mensen. Soms is het een officieel gesprek, soms een gezellig praatje met een collega. Dit noem je formele en informele gesprekken. Formeel betekent

Nadere informatie

1. Het standaard LOOdS tenue is een blauw en groen LOOdS35 polo shirt met witte broek, groen fleecevest en zwarte bodywarmer.

1. Het standaard LOOdS tenue is een blauw en groen LOOdS35 polo shirt met witte broek, groen fleecevest en zwarte bodywarmer. Reglement LOOdS35 Repetities 1. Er wordt wekelijks op donderdag gerepeteerd. Bij Sky Ballonvaarten, Gilzerbaan 495 5032 VD Tilburg. Er wordt verwacht dat je bij elke repetitie aanwezig bent. 2. Als je

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009

Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009 Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009 Aanwezig zijn: De heer N. Graaf, voorzitter De heer H.C.P. Venema, vice-voorzitter Mevrouw E. den Nijs, bestuurslid De heer J. Komen, administrateur

Nadere informatie

- Huishoudelijk Reglement -

- Huishoudelijk Reglement - - Huishoudelijk Reglement - Studievereniging SEC Sociologisch EpiCentrum Algemene bepalingen ART. 1 1. Behoudens de wettelijke bepalingen en het bepaalde in de statuten worden de inwendige aangelegenheden

Nadere informatie

BESTUURSFUNCTIES. Taken en verantwoordelijkheden

BESTUURSFUNCTIES. Taken en verantwoordelijkheden BESTUURSFUNCTIES Taken en verantwoordelijkheden Voorzitter Secretaris Penningmeester Commissie Wedstrijdzaken Technische Commissie Jeugdcommissie Interne Coördinator Mei 2012 VOORZITTER De taken en verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 2014 Ouderraad obs De Violier

Jaarverslag 2013 2014 Ouderraad obs De Violier Jaarverslag 2013 2014 Ouderraad obs De Violier In dit jaarverslag komen de volgende onderwerpen aan de orde: 1. Inleiding 2. Doel en taken van de Ouderraad van OBS De Violier 3. Activiteiten schooljaar

Nadere informatie

Notulen ALV Studievereniging Europese Studies 22 maart 2012 2011-2012 Studievereniging Europese Studies

Notulen ALV Studievereniging Europese Studies 22 maart 2012 2011-2012 Studievereniging Europese Studies 1 Notulen ALV SES Datum: 22-03-2012 Aanvang: 19:35 uur Aanwezigen Bestuur: Erlijn Netz (EN), Daan Schavemaker (DS), Léon Vlegels (LV), Sebas Wesselings (SW) Aanwezigen: Leander van Splunter, Dieneke Mooiman,

Nadere informatie

Artikel 2. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 augustus tot en met 31 juli van het volgende kalenderjaar.

Artikel 2. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 augustus tot en met 31 juli van het volgende kalenderjaar. Huishoudelijk Reglement Volleybalvereniging Van Slag Algemeen Artikel 1. De bepalingen in dit reglement zijn van toepassing in onverbrekelijke samenhang met de statuten van volleybalvereniging Van Slag

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015) Leden. Artikel 1. Een ieder die lid van de Vereniging Gepensioneerden Schiphol (VGS) wil worden dient voor dit doel gebruik te

Nadere informatie

Watersportvereniging "d'alblasserwaerdt"

Watersportvereniging d'alblasserwaerdt Watersportvereniging "d'alblasserwaerdt" HUISHOUDELIJK REGLEMENT 12 April 2011 Pagina 1 LEDEN Artikel 1 De leden zijn verplicht: a. zich te houden aan de bepalingen van de statuten en reglementen en andere

Nadere informatie

(afmeldingen bij VSSD) Geachte DSR-leden en coördinatoren, Agenda DSR 395, woensdag 17 oktober 2001

(afmeldingen bij VSSD) Geachte DSR-leden en coördinatoren, Agenda DSR 395, woensdag 17 oktober 2001 VSSD Poortlandplein 6 68 BM Delft tel 015 78050 fax 015 787585 bestuur@vssd.nl Uitnodiging DSR 395 17 oktober 001 19:30 uur bij biotechnologie Julianalaan 67 (afmeldingen bij VSSD) Delft, 9 oktober 001

Nadere informatie

. Notulen Algemene Ledenvergadering 24 januari 2014. 20.30 uur Opening van de vergadering

. Notulen Algemene Ledenvergadering 24 januari 2014. 20.30 uur Opening van de vergadering Dutch Lighttown HD Club Schoolstraat 2 5595CS Leende Tel +31 (0)40-7370397 Internet: www.dutch-lighttown-hd-club.nl KvK Eindhoven V 40 240 650 IBAN/Rekeningnummer:NL89 Rabo 0127.4987.45 BIC: RABONL2U.

Nadere informatie

Notulen/Verslag. Algemene Ledenvergadering. Welke gehouden werd op: Woensdag 16 april 2014. In ons verenigingsgebouw Langs de Akker 2 te Amstelveen

Notulen/Verslag. Algemene Ledenvergadering. Welke gehouden werd op: Woensdag 16 april 2014. In ons verenigingsgebouw Langs de Akker 2 te Amstelveen Notulen/Verslag Algemene Ledenvergadering Welke gehouden werd op: Woensdag 16 april 2014 In ons verenigingsgebouw Langs de Akker 2 te Amstelveen Aanvang: 19.30 uur Zaal open om 19.00 uur (de koffie stond

Nadere informatie

Jorien vraagt toestemming voor de aanwezigheid van twee niet-leden. De ALV keurt dit goed.

Jorien vraagt toestemming voor de aanwezigheid van twee niet-leden. De ALV keurt dit goed. Vergadering: Algemene Ledenvergadering Datum: 18-06-2008 Aanwezig: Bestuur: Jorien, Inge, Gaby, Milou, Meike en Jacqueline Kandidaatsbestuur: Thijs, Chantal, Lian, Anne en Robin 19 leden twee niet-leden

Nadere informatie

Meten van mediawijsheid. Bijlage 6. Interview. terug naar meten van mediawijsheid

Meten van mediawijsheid. Bijlage 6. Interview. terug naar meten van mediawijsheid Meten van mediawijsheid Bijlage 6 Interview terug naar meten van mediawijsheid Bijlage 6: Het interview Individueel interview Uitleg interview Ik zal je uitleggen wat de bedoeling is vandaag. Ik ben heel

Nadere informatie

2. Mededelingen en ingekomen stukken Jan de Vries wordt de nieuwe penningmeester. Vervanger van Dick Hein die nu bij de TC zit.

2. Mededelingen en ingekomen stukken Jan de Vries wordt de nieuwe penningmeester. Vervanger van Dick Hein die nu bij de TC zit. Algemene ledenvergadering VCZ 06 november 2017 Het bestuur nodigt alle leden van VCZ uit voor de algemene ledenvergadering welke wordt gehouden op maandag 06 november om 20.00 uur in de kantine van de

Nadere informatie

AAV Brabant 8 september 2015

AAV Brabant 8 september 2015 AAV Brabant 8 september 2015 20:07. Peet opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom. Op de agenda staan het bestuursplan en het RPP. Mieke is per acclamatie benoemd tot congresvoorzitter. Thomas

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER EN MACHTIGING V.A.S. ARASHI 2015-2016 (1/2)

INSCHRIJVINGSFORMULIER EN MACHTIGING V.A.S. ARASHI 2015-2016 (1/2) INSCHRIJVINGSFORMULIER EN MACHTIGING V.A.S. ARASHI 2015-2016 (1/2) Lees de voorwaarden op de informatiebrief van dit formulier goed door! Er wordt via een e-mail bevestigd dat het formulier verwerkt is.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement S.D.A. Leidance. This document is in Dutch. An English version is freely available on request.

Huishoudelijk Reglement S.D.A. Leidance. This document is in Dutch. An English version is freely available on request. Huishoudelijk Reglement S.D.A. Leidance This document is in Dutch. An English version is freely available on request. 1 Huishoudelijk reglement van Student Dance Association Leidance, zoals bedoeld in

Nadere informatie

KBO BERNADETTE HELMOND. Ledenvergadering 24 februari 2014 WELKOM

KBO BERNADETTE HELMOND. Ledenvergadering 24 februari 2014 WELKOM Ledenvergadering 24 februari 2014 WELKOM Agenda Opening en mededelingen Goedkeuring notulen van 12 november 2013 Jaarverslag 2013 Verslag Kascommissie/Verkiezing Vaststellen jaarrekening 2013 en begroting

Nadere informatie

JOVD Amsterdam e.o. Postbus 70268 1007KG AMSTERDAM. Financieel jaarverslag 2014/2015

JOVD Amsterdam e.o. Postbus 70268 1007KG AMSTERDAM. Financieel jaarverslag 2014/2015 JOVD Amsterdam e.o. Postbus 70268 1007KG AMSTERDAM Financieel jaarverslag 2014/2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Inleiding Hoofdstuk 2: Balans per 01/09/2015 en toelichting Hoofdstuk 3: Winst- en verliesrekening

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING: Vereniging van Notariële Studenten aan de Vrije Universiteit (V.I.V.A.)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING: Vereniging van Notariële Studenten aan de Vrije Universiteit (V.I.V.A.) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING: Vereniging van Notariële Studenten aan de Vrije Universiteit (V.I.V.A.) Zoals vastgesteld in de op 15 januari 2018 te Amsterdam gehouden algemene ledenvergadering.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay

Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay Algemene bepalingen Artikel 1 algemeen 1. De vereniging: Amsterdamse Studenten Vereniging Gay (A.S.V.G.), statutair gevestigd te Amsterdam en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

VOCALLURE Close Harmony Pop & Jazz Koor STATUTEN

VOCALLURE Close Harmony Pop & Jazz Koor STATUTEN VOCALLURE Close Harmony Pop & Jazz Koor STATUTEN Inhoud NAAM, ZETEL EN DUUR... 4 1. Naam... 4 2. Vestiging... 4 3. Duur... 4 4. Historie... 4 5. Verenigingsjaar... 4 DOEL, ACTIVITEITEN EN MIDDELEN... 4

Nadere informatie

BIJEENKOMST. Supporters. van waterland

BIJEENKOMST. Supporters. van waterland BIJEENKOMST Supporters van waterland SEIZOEN 2014-2015 Terugblik seizoen 2013/2014 Agenda Opening Terugblik 2013-2014 Financien Benoeming bestuursleden Ingekomen ideeën - Bordjes en cadeau Gala - Bierviltjes

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Doel van het reglement De vereniging regelt in dit huishoudelijk reglement de zaken, welke in de statuten niet zijn geregeld en de zaken, waarvan in de statuten wordt verwezen naar een huishoudelijk

Nadere informatie

Reglement der Nijmeegse Studenten Honoursvereniging

Reglement der Nijmeegse Studenten Honoursvereniging Reglement der Nijmeegse Studenten Honoursvereniging Vastgesteld tijdens de algemene ledenvergadering van 1 februari 2011. Gewijzigd tijdens de algemene ledenvergadering van 6 februari 2012. Documentnr:

Nadere informatie

Notulen GMR overleg. Ter vergadering uitgedeeld: Actievoerder

Notulen GMR overleg. Ter vergadering uitgedeeld: Actievoerder Notulen GMR overleg Plaats Marum Datum Maandag 31 maart 2015 Tijd: Aanwezig: Afwezig m.k.: Notulist: 19.30 21.30 uur Deniece, Gerrit, Maarten, Corjan, Erik, Greet, Miranda, Martine, Alje, Evelien, Pieter

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN ART.1 AANNAME NIEUWE LEDEN Zij, die werkend lid wensen te worden van de vereniging, geven van hun verlangen kennis aan het bestuur. Het besluit tot aanneming

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement KUNST

Huishoudelijk Reglement KUNST Huishoudelijk Reglement KUNST Katholieke Universiteit Nijmegen Studenten Turnvereniging Voorwoord Voor u ligt het huishoudelijk reglement van de Katholieke Universiteit Nijmegen Studenten Turnvereniging.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool Huishoudelijk reglement Oudervereniging Lambertusschool Versie 27augustus 2012 LAMBERTUSSCHOOL NU VOOR STRAKS Oudervereniging Mari van Eschstraat 2 5254 JE Haarsteeg www.lambertusschool.nl Kvk nr: 55501141

Nadere informatie