Tweede ALV der U.S.D.V. U Dance 30 maart 2010, 19:00u, Dijkzicht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Tweede ALV der U.S.D.V. U Dance 30 maart 2010, 19:00u, Dijkzicht"

Transcriptie

1 Tweede ALV der U.S.D.V. U Dance 30 maart 2010, 19:00u, Dijkzicht 1. Opening uur Aanwezigen: Laurens van Noord, Stéphanie de Lange, Marjolein Langenberg, Robert de Haas, Rutger Katz, Christien Slofstra, Alexander Melchior, Emma Uitterhoeve, Hanneke Wijkamp, Hilde Visser, Maaike Heijlen, Bart Saes, Michiel van Tol, Suzanne Jellema, Arend Geels, Vincent van Amsterdam, Rutger Smoorenburg, Rogier Dasselaar, Masha Galperina, Rick Groot, Manon Vercouteren, Willeke Taks, Michelle Maessen. Opening door Floor. 2. Goedkeuren notulen Alexander: Wat betreft de vorm, er was bij de vorige ALV een machtiging, deze werd echter niet aan het begin van de ALV vermeld, graag wel doen. Bovendien stelde Rogier tijdens de vorige ALV vragen hoewel hij geen lid is. Halverwege de ALV werd pas gevraagd of iemand hier een probleem mee had, dit graag aan het begin van de ALV vragen. 3. Vaststellen agenda WVTTK/aanvullingen: geen. 4. Bestuursmededelingen Voorzitter 1. Regels van Dijkzigt: niet roken, buiten stil zijn, wc s, kapstokken. 2. Telefoon uit. 3. Rogier is op uitnodiging van het bestuur aanwezig. 4. Als teamcaptain: de inschrijving van het ETDS (pinksteren) is al open en loopt erg hard. Wil je graag meedoen, dan moet je dit zo snel mogelijk laten weten via de mail Secretaris 1. Presentielijst gaat rond. 2. Afmeldingen ALV: Cynthia Heegers, Dennis Grootendorst, Saskia Ubbink, Maarke Roelofs, Martine Geuze, Roy Verheijen, Karel van Voorst Vader, Annika Huizinga, Wouter Poos. 3. Machtigingen: geen. 4. Mieke heeft vanavond haar telefoon aan en moet deze eventueel opnemen; dit om persoonlijke redenen. 5. Financiën Marlies: 1. Het ziet er nu naar uit dat we dit jaar financieel niet in de rode cijfers komen (goed voor 1e verenigingsjaar!).

2 2. De subsidies van het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Elisabeth Mathilde fonds zijn binnen. 3. In april komt er een afspraak met de Kascommissie om de begroting e.d. in te zien. 4. Aan het einde van dit bestuursjaar (ALV september/oktober) wordt de jaarrekening besproken en tevens de begroting en het beleidsplan voor het nieuwe bestuursjaar. Hilde: Wat is de Kasco? Marlies: Dit is Kascontrolecommissie. Zij controleren de begroting op fouten/wanbeleid. Rutger K.: is er al een Kasco? Floor: ja, deze wordt straks ingeslagen. 6. Commissies Activiteitencommissie Presenteren activiteitencommissie. Commissieleden stellen zich individueel kort voor. Willeke (voorzitter acco): laatst is er al een borrel georganiseerd, dat was een groot succes! Ze willen dit maandelijks gaan organiseren, elke eerste woensdag van de maand. Verder hopen ze dat de dansavond vanavond een succes wordt. Chargeren activiteitencommissie: Floor legt uit hoe de stemprocedure werkt. Er is niemand die een probleem heeft met stemmen middels handopsteking. Stemmen: Voor: 17. Tegen: 0. Onthouding: 0. Gechargeerd. Kascontrolecommissie Marlies: we willen graag twee mensen voordragen voor de Kasco: Alexander en Emma. Presenteren Kasco. Alexander: heeft al wat penningmeester ervaring. Hoopt een goed beeld te krijgen van de financiën en ook wat werk voor te bereiden voor de volgende kascontrolecommissie. Emma: heeft ook al wat ervaring. Hoopt een goed en kritisch beeld t.a.v. financiën te kunnen geven. Stemmen: Voor: 20. Tegen: 0. Onthouding: 0. Gechargeerd. Webcommissie Lisette: Er is al een hele mooie website, dit kan Lisette echter niet in haar eentje bijhouden. Daarom zijn we op zoek naar een aantal leden/ een lid die Lisette hierbij wil(len) helpen. Het gaat vooral om technische aspecten, maar ook het schrijven van stukjes en het maken van foto s. Als je interesse hebt kun je je in de pauze inschrijven bij Lisette of dit later aan haar laten weten. Laurens: mogen we ook iemand voordragen voor de webcie? Lisette: dat mag.

3 Emma: hoe vaak/lang ben je ermee bezig? Lisette: dat ligt er aan wat je wilt. Hoeveel tijd je bijvoorbeeld kwijt bent met teksten schrijven ligt aan jezelf, dit kan wanneer je wilt. Als je je wilt inzetten wat betreft de technische aspecten, dan is het fijn als je je vaak in kunt zetten/ bereikbaar bent. Floor: foto s maken kan bijvoorbeeld als je vaak/ altijd op activiteiten bent, maar kost weinig tijd. 7. Kleding Lisette: Tijdens de vorige ALV hebben we het gehad over verenigingskleding. Toen was er veel animo voor. We willen vesten laten bedrukken (wit vest met op de achterkant het logo van U Dance). Je kunt het vergelijken met de bestuursvesten, alleen dan een mooier model. Vind je het leuk? Dan kun je je hiervoor inschrijven, kost 25 euro (maximaal). Er ligt een inschrijflijst, je kunt je hiervoor in de pauze inschrijven. Alexander: Een vest is wel erg warm. Hebben jullie ook nagedacht over blousen? Lisette: Ja, maar het is lekker om te dragen na het dansen of tijdens bijvoorbeeld een ETDS/NTDS. Overige opmerkingen Floor: Er zijn in de pauze dus 3 inschrijfmogelijkheden: ETDS, kleding en webcie. Willeke: wat zijn de kosten van het ETDS? Floor: voor 4 dagen lang (pinksterweekend) kost het 40 euro. Dit is inclusief wedstrijdgeld, avondeten (behalve zaterdagavond) en een slaapplaats. Masha: Waar is het ETDS? Floor: In Aachen. Dit is goed te doen met de auto. Misschien huren we met samen een busje en delen we de kosten. 8. PAUZE (15 minuten) Floor: Zijn er nog vragen over het ETDS of de kleding? Luc: Krijg je het vest eerst nog te zien? Lisette: we zijn nog bezig om de verschillende opties qua vesten uit te zoeken. Als we weten welke vesten we gaan laten bedrukken proberen we deze eerst nog te laten zien. Sowieso krijg je tegen die tijd meer info. Laurens: Wanneer is de laatste inschrijfdatum voor het ETDS? Floor: Dat durft Floor niet te zeggen. De locatie heeft maar een beperkt aantal slaapplaatsen. Nu kunnen er 500 deelnemers meedoen, echter er zijn maar 400 slaapplaatsen. Als je geen slaapplaats hebt moet je in een tentje, in een hotel of bij iemand slapen. Wanneer de inschrijving vol is weten we niet. Wacht daarom niet te lang met inschrijven, probeer binnen nu een heel snel uit te vogelen of je meekan/ mee wilt. Floor zal regelmatig op de site vermelden hoe het er voor staat.

4 9. Visie tweede bestuur Floor: In dit gedeelte gaat het over wat we graag als vereniging willen. Voor het overzicht van de visie van het tweede bestuur, zie bijlage. Emma: Wat moet ik me voorstellen bij meerdere cursussen? Floor: Bijvoorbeeld salsa dansen. Rutger Smoorenburg: Hoe zit het met de locatie? Floor: Dit punt komt zo meteen aan de orde. Marjolein: Wordt er tijdens de UITweek ook iets aan ledenwerving gedaan? Floor: Ja, de concrete plannen hiervoor zijn nog niet duidelijk. Lisette: Tijdens de UIT informatiemarkt zullen we met een stand aanwezig zijn, flyers uitdelen, e.d. Daarnaast geven we workshops tijdens de UIT. Verder zijn we nog aan het nadenken over andere activiteiten. Locatie Floor: Voor wie is een samenwerking met Olympos een reden om zijn/haar lidmaatschap te stoppen? Michiel: Waar ligt dit Olympos? Kun je daar makkelijk parkeren? Floor: Olympos is makkelijk te bereiken met de auto; er ligt een grote parkeerplaats bij. De ligging is inderdaad een belangrijk punt. Huis a/d Werf ligt heel centraal. Olympos ligt juist achter het universiteitsterrein. Robert: Wat zijn de nadelen van een samenwerking met Olympos? Alexander: En waarover willen we nu precies stemmen dan? Floor: Nadelen van Olympos zijn de reisafstand. Daarnaast worden we een sportvereniging wat betekent dat je een sportkaart nodig hebt (9 euro voor studenten uit Utrecht, 39 euro voor studenten uit andere steden en 92 euro voor niet-studenten, zie voor exacte informatie We willen nu kijken voor wie deze nadelen niet opwegen tegen de voordelen. Michiel: Als je onder een dansvereniging valt mag je toch meer niet-studenten hebben als wanneer je een sportvereniging bent? Floor: Nee, dit maakt niets uit. Het hangt er alleen vanaf of je wel/geen studentenvereniging bent. Wij zijn een studentenvereniging, dus we mogen maximaal 20% niet-studenten hebben. Vincent: Kost het alleen voor Utrechtse studenten 9 euro? Mieke: Nee, voor alle studenten kost zo n pas 9 euro (indien hij/zij studeert aan de universiteit). Alexander: Gaan we echt stemmen? Floor: Nee, we gaan niet stemmen, maar meer kijken wat jullie hiervan vinden. Rutger K.: Hoe zit het dan bij HBO s buiten Utrecht? Mieke: Voor hen kost het 39 euro.

5 Rutger S.: Maar dat betekent, dat als mensen student-af zijn, ze waarschijnlijk geen lid meer blijven. Voor Rutger is dit echt een probleem (sportpas 92 euro), hij blijft dan geen lid. Lisette: Lisette weet wel dat er een soort alumni regeling is. Als je aan een Utrechtse universiteit of hbo hebt gestudeerd is er dus een speciale regeling. Marjolein: Klopt het dan dat we daar dan les moet volgen? Dus op Olympos? Floor: Ja, ze hebben op Olympos net 2 nieuwe danszalen, dus we moeten daar dan gebruik van maken. Arend: Overigens is U Dance zelfs inclusief een sportpas van 92 euro nog steeds goedkoper dan andere stijldansscholen. Masha: Wat zijn de voordelen van een aansluiting bij Olympos? Floor: Na 3 jaar aansluiting bij Olympos hebben we recht op bepaalde subsidies. Daardoor zou eventueel het lidmaatschap omlaag kunnen gaan. Wellicht komen we in het eerste jaar ook al voor een aantal subsidies in aanmerkingen. Arend: En de zalen zijn groter. Floor: Dat klopt. Wellicht is het ook gezelliger. Andere sportverenigingen zitten daar immers ook en er is een bar e.d. Emma: Dus als we ons aansluiten bij Olympos gaat de contributie omlaag? Marlies: Dit hangt er vanaf ivm subsidies. Afgelopen jaar hebben we veel opstartsubsidies gekregen. Als we, door een aansluiting bij Olympos, meer subsidies kunnen krijgen kan de contributie eventueel omlaag gaan. Als we onder Parnassos willen blijven kan het zijn dat de contributie omhoog moet gaan, omdat we geen opstartsubsidies meer krijgen. Bovendien is nu lidmaatschap goedkoper dan de lessen in feite kosten aan zaalhuur en docent. Floor: Qua lesplanning e.d. kan er wel veel veranderen, we hebben namelijk minder invloed op de avonden/tijden waarop we de zalen van Olympos zouden kunnen gebruiken. Willeke: Zijn er nog andere opties qua ruimte? Floor: Er zijn verschillende andere dansruimtes, maar we hebben hier geen concrete prijzen van. Financieel gezien (subsidie en zaalhuur) is dit minder aantrekkelijk. Als we ons bij Olympos zouden aansluiten is dit financieel gezien aantrekkelijker. Willeke: Er is een samenwerking met Parnassos; kunnen we daar geen zaal huren? Floor: Nee, alle zalen zijn bezet en bovendien zijn de zalen erg klein. Dit is dus geen goed alternatief. Rutger K: Hoe groot zijn de danszalen van Olympos? Floor: Dat weten we niet precies. De zalen zijn groter dan hier en er hangen spiegels etc. Masha: Hebben jullie dan helemaal geen invloed op de lesdag/lestijd. Het is wel belangrijk dat je nog terug kunt met het openbaar vervoer. Floor: Nee, we hebben wel inspraak, maar we zijn minder vrij dan nu. We houden zeker rekening met vervoer e.d.

6 Hilde: Zit STUdance ook bij Olympos? Floor: Ja, zij zitten al ongeveer 15 jaar bij Olympos. We hebben hier laatst met hen over overlegd en zij hebben hier goede ervaringen mee. Ze ervaren de ligging niet als een probleem. Hilde: Aangezien er maar 2 danszalen zijn, en STUdance hier ook al danst, is er dan genoeg ruimte? Floor: Dat zijn dingen die we nog moeten bespreken. Vincent: Olympos heeft dus ook STUdance als vereniging. Is er belangenverstrengeling als we gaan uitbreiden met cursussen en ons aansluiten bij Olympos? Floor: Dat is sowieso iets waar we rekening mee moeten houden. We gaan niet dezelfde cursussen aanbieden. Studance biedt bovendien alleen solo dansen aan en U Dance vooralsnog paren dansen. Rogier: er zijn heel veel partnerdansen waarmee je nog uit kan breiden, je hoeft niet meteen streetdance o.i.d. te gaan geven. Emma: Kan er vanuit de vereniging een regeling komen om de kosten van de sportpas te dekken voor mensen die bijvoorbeeld aan een particuliere hbo studeren. Marlies: Op dit moment is het heel lastig om hier iets over te zeggen. Dat kunnen we nu niet beloven. Op zich zou het heel prettig zijn, maar we moeten het wel kunnen financieren. Emma: Weten jullie of er vanuit Olympos mensen ooit hiermee zijn geholpen. Marlies: Naar ons weten niet. Christien: Kunnen we er nog vanaf komen als we ons bij Olympos aansluiten. Floor: Ja, dat kan. Arend: Zijn er nog andere voordelen aan zo n sportpas? Lisette: Ja, je kunt dan alle sporten doen. Je hoeft dan niet iedere keer een nieuwe pas aanvragen. Stephanie: Je kunt dan voor een bepaald bedrag een stickertje kopen voor op je pas zodat je ook aan andere sporten kunt doen. Marjolein: Zij zou niet per se het lidmaatschap opzeggen, maar als het slecht weer is blijf je vaker een keer thuis. Luc: Je kunt wel makkelijk bus 12 pakken. Marjolein: Maar het kost wel veel tijd. Floor: Voor wie is de afstand tot Olympos een reden om zijn/haar lidmaatschap op te zeggen? 0 mensen. Voor wie zouden de kosten/ financiële gevolgen van Olympos een reden zijn om zijn/haar lidmaatschap op te zeggen. 1 persoon. Emma: Zou het lidmaatschap niet opzeggen, maar kan zich wel voorstellen dat het financiële gedeelte (dure sportpas) voor mensen een probleem is. 10. Bestuur 2010/2011 Mieke: We zijn op zoek naar een nieuw bestuur. Profiel bestuur:

7 5 personen Gemengd man/vrouw Personen met een visie en (nieuwe) ideeën Betrokken en inzet voor groei van U Dance Eventueel ervaring in bestuurlijke activiteiten Voor meer informatie, mail naar Rutger S.: Is er geen sollicitatiecommissie? Mieke: Nee, dit jaar zal het huidige bestuur een nieuw bestuur zoeken en selecteren. We zijn immers nog een jonge, kleine vereniging en willen het daarom nu in eigen hand houden. Marjolein: Als je in het bestuur wilt, kan je dan wel blijven dansen. Mieke: Dit hangt af van het volgende bestuur. Zij kunnen dit zelf beslissen. Rogier: Wie denkt erover na om misschien in het bestuur te gaan? Floor: Ook benieuwd, wie speelt met de gedachte? Niemand. Hanneke: Wel over een paar jaar, maar nu is het te druk met de studie. Floor: Wat is de reden dat niemand in het bestuur zou willen? Rutger K: Hoeveel dagen per week ben je er mee bezig? Floor: Voor zulke vragen kun je beter een mailtje sturen. Niet iedereen is geïnteresseerd, dus we gaan dit nu niet uitgebreid uitleggen. Alexander: Krijg je een bestuurbeurs? Mieke: Nee. Je moet als vereniging 3 jaar bestaan om een bestuursbeurs te krijgen. Rutger K: Als je solliciteert, wordt er dan bekend gemaakt wie er nog meer gesolliciteerd hebben? Mieke: Ja, in de loop van de sollicitatieprocedure wel. Michiel: Kan je je ook met een groepje opgeven? Floor: Natuurlijk. Marlies: Het is dan niet zeker dat je met die groep ook daadwerkelijk een bestuur gaat vormen. Maar het vergroot wel je kansen. Marjolein: Treden jullie straks allemaal af? Floor: We treden in principe allemaal af. Marjolein: Dat was bij de vorige wissel namelijk niet zo.

8 Mieke: Klopt, de vorige wissel was ook een bijzondere. Nu zal het gehele bestuur wisselen in september/oktober Christien: Als jullie écht ambitie hebben en willen groeien, moet je een sollicitatiecommissie hebben. Floor: Klopt, dit nemen het mee. Marlies: Er moet straks gewoon een sollicitatiecommissie komen. Nogmaals de vraag wie er eventueel belangstelling heeft. Bart Saes, Willeke Taks, Manon Vercouteren. 11. Huishoudelijk Reglement Lisette: Vanavond wordt het HHR nog niet aangenomen. Er moet namelijk nog een artikel in worden opgenomen over de dansstichting en er zijn al een aantal op/aanmerkingen g d die nog moeten worden verwerkt. Bespreking HHR. Mocht je thuis nog dingen zien/ hebben dan graag mailen naar Artikel 1 Hilde: In lid 4 staat schriftelijk kan ook per mail. Echter, bij de vorige ALV was bij een deel van de leden de mail niet aangekomen. Lisette: Mocht je iets niet hebben ontvangen, dan je ons hier natuurlijk altijd over contacten. Momenteel zijn er echter geen problemen meer met de mail. Arend: Moet het doel van de vereniging niet in de algemene bepalingen staan? Lisette: Nee, dit kan zo. Marlies: Een doel hoeft niet onder algemene bepaling. Artikel 2 Geen. Artikel 3 Rutger S: Artikel 3 heette eerste doel. Lisette: Dat klopt. Dit is inmiddels verandert in lidmaatschap. Emma: Taalkundige opmerkingen. Lisette: Deze opmerkingen graag mailen naar Rutger K: Mogen donateurs gratis aan de danslessen meenemen? Lisette: Nee, zij mogen alleen deelnemen aan activiteiten.

9 Rutger S: Misschien moet dit gespecificeerd? Nu is dit erg onduidelijk. Lisette: Dit punt zal worden aangepast. Masha: Mag een donateur stemmen? Lisette: Nee, er staat dat donateurs alleen mogen deelnemen aan activiteiten. Verder hebben zij geen rechten. Rogier: Hebben jullie al donateurs? Lisette: Nog niet. Artikel 4 Alexander: In lid2 staat alleen dat verhoging van de contributie moet worden goedgekeurd door de ALV. En verlaging dan? Lisette: Verlaging van het lidmaatschap zal niemand een probleem vinden. Rutger S: Suggestie voor het aanpassen van dit lid: aanpassing van de contributie in plaats van verhoging van de contributie. Alexander: in lid 3 wordt nu gezegd dat overige inkomsten alleen bestaan uit activiteiten, workshops, etc. Sponsoring wordt hier niet genoemd. Is dat handig? Marlies: Er staat kunnen, dus er kunnen ook inkomsten gehaald worden uit andere bronnen. Alexander: Suggestie om onder meer toe te voegen (overige inkomsten kunnen ondermeer worden gehaald ). Artikel 5 Rutger S: Snapt lid 7 niet. Lisette: Er staat een fout in, het moet zijn overige rechten en plichten in plaats van overige plichten en plichten. Bovendien staat er een foute verwijzing: er moet verwezen worden naar huidig artikel 3. Rutger K: Alle verwijzingen naar andere artikels moeten dus nog worden gecheckt. Emma: Wat is de geest van de vereniging? (lid 8) Lisette: Dat je handelt in het belang van de vereniging. Artikel 6 Luc: Klopt het dat in lid 2 staat dat je, als je een aantal lessen niet ben geweest, compensatie krijgt? Lisette: Dat kan, maar 99% van de tijd geeft het bestuur hier geen gehoor aan. Gaat om bijzondere situaties. Floor: We moeten sowieso nog kijken of dit artikel in het HHR past omdat het wellicht in tegenspraak is met de statuten. Hier staat namelijk in dat geen restitutie wordt gegeven. Emma: Maar stel dat er echt iets bijzonders is. Bijvoorbeeld een overlijden. Krijg je dan wel restitutie of compensatie? Marlies: Dit kunnen we waarschijnlijk niet in het HHR zetten omdat het in tegenspraak zou zijn met de statuten. Echter, door het bestuur en de ALV kan wel besloten worden om in zo n situatie restitutie te geven.

10 Artikel 7 Hilde: Staat er in lid 6 dat het bestuur waakt over het budget? Dus niet de Kasco? Lisette: Klopt, de Kasco kijkt alleen of alles klopt. In lid 6 gaat het erom dat bij een uitgave van een bedrag boven de 50 euro een bestuurbesluit vooraf moet gaan. Marlies: De taak van de Kasco staat later in het HHR beschreven. Alexander: In lid 7 staat dat bij een onbegrote uitgave van meer dan 250 euro een ALV bijeen moet worden geroepen. Dat is niet handig, vooral niet als bij zo n beslissing haast is. Marlies: Op het moment dat je snel moet handelen mag je een dergelijke uitgave altijd achteraf laten bekrachtigen door de ALV. Dit lid is toegevoegd om wanbeleid tegen te gaan. Mieke: Let er bovendien op dat het gaat om een onbegroot bedrag. Emma: Hoort dit lid dan niet in het artikel financiën? Lisette: Nee, het is een beslissing van het bestuur. Aangezien dit artikel over het bestuur gaat moet het hier worden vermeld. Floor: Het gaat erom door wie en hoe een dergelijke beslissing gemaakt wordt. Artikel 8 Rutger S: In lid 1 staat voor de duur van 1 jaar. Is dit 1 jaar collegejaar of 1 kalenderjaar? Lisette: Dit is een collegejaar. Rutger S: In lid 8 staat dat, indien een vacature voor een bestuursfunctie open is, deze wordt ingevuld. Hoe lang zal deze persoon dan besturen? Voor de rest van het bestuursjaar, voor een collegejaar of een kalenderjaar? Floor: We zullen toevoegen dat het hele bestuur in 1 keer wisselt. Rutger S: Sowieso moet worden gespecificeerd wat voor jaar in lid 1 wordt bedoeld. Emma: In lid 2 staat dat leden zich eeuwig verkiesbaar kunnen stellen. Lisette: Ja, maar dit betekent niet dat ze ook door de sollicitatieprocedure en ALV komen. Marlies: lid 1, artikel 7 -> misschien beter specificeren dan wordt het duidelijk. Alexander: gewoon 1 bestuur voor 1 jaar lang vaststellen. Marlies: Misschien dat we er collegejaar van kunnen maken. Dan ondervang je gelijk het hele probleem. Zodra dan het collegejaar is afgelopen ben je automatisch geen bestuurslid meer, ook wanneer je later bent ingevallen Rutger S: Het is wel goed om er over na te denken dat als 1 iemand stopt, je als bestuur niet helemaal opnieuw moet beginnen. Rutger S: Lid 2 is niet helemaal duidelijk. Het lijkt nu of je meteen weer herkiesbaar bent als je aftreed, echter je hebt de mogelijkheid om je herkiesbaar te stellen. Lisette: We zullen dit aanpassen naar alle bestuursleden kunnen zich, na hun aftreden, direct herkiesbaar stellen.

11 Rutger K: Hoe zit het dan met bestuursleden die halverwege het bestuursjaar in het bestuur komen? En hoe lang blijven deze zitten? Marlies: Hier hebben we het net over gehad. Rutger S: Is dit niet al in de statuten vastgelegd.? Floor: Jawel, maar daar staat het algemeen beschreven. In het HHR staat hoe je de regels van de staturen toe kunt passen. Artikel 9 Alexander: In lid 1 staat dat de ALV minstens 2 maal per jaar plaatsvindt. In de statuten staat minstens 1 maal. Dit strookt niet. Lisette: Hier gaan we nog naar kijken. Artikel 10 Rutger K: Soms staat er kascommissie en soms kascontrolecommissie. Dit moet nog worden aangepast. Rutger S: Wat wordt bedoeld in lid 4: mits dit van de penningmeester verlangd wordt. Lisette: Het hoeft zo te zijn dat dit van de penningmeester verlangd wordt. Rutger S: Dus dan voegt deze zin niets toe. Floor: Dat klopt. Eerst was de zin anders, maar nu is hij inderdaad overbodig. Artikel 11 Geen. Artikel 12 Geen. Algemeen Rutger S: Mist een corvé-rooster. Floor: Nu is besproken wat er al in het HHR staat, maar zijn er nog onderwerpen/artikelen die missen? Emma: Wellicht valt er nog iets te zeggen over de leraar. Misschien moet daar iets over bepaald worden. Marlies: Zoals? Emma: Geen idee. Rogier: Er mist een artikel of lid over de reflectie van de inhoud van de lessen. Floor: Dat hoort thuis in een overdrachtsdocument en niet in een HHR.

12 Rogier: Misschien is het handig dat vast wordt gelegd dat leden reflectie kunnen geven op de leraar. Dit kan eventueel ook in HHR. Floor: Wat betreft reflectie en evaluatie is alles al geregeld. Alexander: Sommige verengingen hebben een apart reglement waarin zij in Jip-en-Janneke taal beschrijven wat wordt bedoelt in het HHR en de statuten. Wellicht een idee om te doen? Floor: Is dit nodig? Alexander: Het is een apart document. Het is vaak erg handig. Marlies: Wat betreft reflectie en evaluatie, dit past beter in een beleidsplan en niet in HHR. Floor: Bovendien zijn we bezig met het ontwikkelen van een enquête voor de leden. Rogier: Maar hoe en hoe vaak wordt geëvalueerd staat niet in het HHR. Floor: Dat past meer in een overdrachtsdocument, maar we nemen het mee. Rutger K: Maar stel dat er een dansleraar komt die helemaal niet leuk is? In noodgevallen zou het fijn zijn als de leden in kunnen grijpen. Dit zou dan toch in het HHR opgenomen moeten worden. Floor: Maar we kunnen een contract toch onderbreken? Marlies: Ja, maar het is wel begrijpelijk. Rutger S: Wellicht een soort klachtencommissie? Marlies: We kunnen iets opnemen onder danslessen over leskwaliteit en invloed van leden op de leraar. 12. W.V.T.T.K. Geen. 13. Rondvraag Luc: Nog iets voor de toekomst: jullie willen misschien meer niveaus, maar misschien is het een idee dat je contact kunnen opnemen met dansleraar/danslerares om wat passen door te nemen als je een les hebt gemist. Floor: Dat is niet mogelijk/ niet de bedoeling. Want dan wil iedere les wel iemand herhaling. Lisette: Maar je kan wel, als het nodig is, een keer in een andere les meedoen. Rogier: Hij zit al heel lang met de vraag wat de leden van hem vinden? Mag hij even naar voren komen en de vraag aan de leden stellen? Floor: Uiteraard. Rogier: We hebben het er vaak onderling over (met Floor) hoe het gaat. Wat is jullie feedback/ complimenten? Floor: Misschien wat meer concreet? Rogier: Hoe vinden jullie het tempo van de lessen? Gaat het te snel of te langzaam? Michiel : Soms gaat het te snel. Maar hij geeft dat soms aan en Rogier reageert hier goed op.

13 Emma: Voor Karel is het soms ook te snel. Maar Emma vangt dit op en probeert het aan te geven aan Rogier. Dit gaat nu goed. Hilde: Bij sommige dansen leer je al snel meerdere variaties, soms gaat dat heel snel. Bij andere dansen leer je pas heel laat een variatie en doe je al die tijd alleen maar de basispas. Rogier: Jullie willen dus meer afwisseling. Emma: Ja, mits je per keer wel een hele variatie leert. Alexander: Soms leer je een nieuwe combinatie terwijl je het vorige stukje nog niet zo goed kent. Rutger K: Inderdaad, het zou fijn zijn om meer herhaling te hebben. Alexander: Dus meer afwisseling maar toch herhaling. Floor: Omwille van de tijd een beetje tempo in de vragen. Rogier: De eerste reactie komt overeen met zijn eigen ervaring. Nog een algemene opmerking? Emma: Rogier is heel enthousiast. Rogier: Hij staat er altijd voor open als er iets is/ je iets niet weet, etc. Je kunt het dan je altijd even aan hem vragen. Bart S: Kan er aan het eind van de les wat meer aandacht worden besteed aan stijl en techniek? Hoe de bewegingen precies moeten? Rogier: We zijn hierover aan het nadenken. We gaan hier zeker aandacht aan besteden. Marjolein: Soms is het heel lastig als Rogier de pasjes van de mannen benoemd en meepraat en niet de vrouwenpassen. Dan raak je in de war. Masha: Soms gaan we iets te lang op 1 dans door. Laurens: Misschien is het wel fijn om af en toe een persoonlijke tip te geven. Lisette: Ja, jij moet je haar eens anders doen. Marjolein: Het indansen in het begin is altijd erg leuk; dan kom je er meteen goed in. Floor: Wil iemand anders nog iets zeggen? Nee. Dankwoord Floor. Emma: Heeft een wild idee: willen we een clublied? Floor: Wie wil er een verenigingslied? [ 11 mensen] Wie wil er graag meedenken over dit lied/ het lied maken? [2 mensen]. 14. Sluiting uur.

14 BIJLAGE VISIE BESTUUR Lessen Site Kleding Utrecht Zusterverenigingen Locatie Olympos 2009/ /2011 Toekomst - 1 Avond* - 1 of 2 avonden - 2 Niveaus niveaus - Uitbreidingsmogelijkheden? - 1 cursus - Opzet - Informatie - Interactie - Commissie - Animo gepolst - Inschrijving - Uitvoering - Galaworkshops - RAGweek - UIT - Promo - Teamcaptains - Besturen - Stichting - HadW - Uitkijken naar mogelijkheden - Geen samenwerking - Mogelijkheden samenwerking? - Commissie - Communicatie - Inschrijf momenten - Uitbreiding aanbod - Geschikte locatie: * Ligging *vloer *faciliteiten Indien samenwerking: - aspirant-lid Indien geen samenwerking: - andere opties - Meer avonden - Verschillende cursussen - Verschillende niveaus - Docent Vaste (eigen?) locatie * centrale ligging * zowel activiteiten als lessen, BV/ALV Indien samenwerking: - > 3jr: volwaardig lid Indien geen samenwerking: - andere opties * Groengedrukte tekst is reeds gerealiseerd/ de huidige situatie.

Notulen Extra ALV Datum: 25 april 2012 Locatie: Carré Tijd: 14.00. Aanwezig. 1 Opening en vaststellen agenda

Notulen Extra ALV Datum: 25 april 2012 Locatie: Carré Tijd: 14.00. Aanwezig. 1 Opening en vaststellen agenda Notulen Extra ALV Datum: april Locatie: Carré Tijd:.00 Aanwezig Arianne Colenbrander (Bestuur) Wendy Duurland (Bestuur) Elizabeth Izaks (Bestuur ) Sophia Steuter (Bestuur) Marlot Buschmann (Bestuur) Jarmo

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Datum: 24 februari 2015

Notulen Algemene Ledenvergadering Datum: 24 februari 2015 Ledenaantal: 802 Aanwezig: Notulen Algemene Ledenvergadering Datum: 24 februari 2015 Eva Bassa Puck van den Bosch Marja Erisman Sanne Dirkse Lara Fennema Maarten de Groen Joris Harteveld Saskia de Jong

Nadere informatie

Jij zoekt werk. en je hebt Autisme. Zo pak je dat aan!

Jij zoekt werk. en je hebt Autisme. Zo pak je dat aan! Jij zoekt werk en je hebt Autisme Zo pak je dat aan! 3 e druk 3 e oplage december 2007 ISBN 9789074910415 Copyright 2006 irv, Hoensbroek Uitgever: Auteurs: CrossOver, Woerden Brigitte van Lierop Enid Reichrath

Nadere informatie

ADVIESRAPPORT. Vrijwilligerstekort verminderen op korte termijn. 2 februari 2011 [ADVIESRAPPORT BC GO!]

ADVIESRAPPORT. Vrijwilligerstekort verminderen op korte termijn. 2 februari 2011 [ADVIESRAPPORT BC GO!] ADVIESRAPPORT Vrijwilligerstekort verminderen op korte termijn Opdrachtgever: BCGO! Auteur: Lieuwe Geesing & Johnny Ligtlee Groningen: Maart 11 1 Inhoudsopgaven: 2 februari 2011 [ADVIESRAPPORT BC GO!]

Nadere informatie

Secretarieel halfjaarverslag 2014-2015

Secretarieel halfjaarverslag 2014-2015 Secretarieel halfjaarverslag 2014-2015 Irene Klaren Secretaris 14-15 der S.V. RealTime 20 januari 2015 Secretarieel halfjaarverslag 2014-2015 Irene Klaren Secretaris 14-15 Versie 1.2 Studievereniging RealTime

Nadere informatie

Actief in je sportclub! Jongeren als commissielid

Actief in je sportclub! Jongeren als commissielid Tips voor vergaderen, organiseren en het maken van een clubblad Actief in je sportclub! Jongeren als commissielid INHOUD 1. Inleiding: over commissiewerk in de sportvereniging 2. Taken en functies in verenigingscommissies

Nadere informatie

Kom op voor je eigen belangenorganisatie. een werkboek voor uitkeringsgerechtigden in belangenorganisaties. Riet van Raaphorst

Kom op voor je eigen belangenorganisatie. een werkboek voor uitkeringsgerechtigden in belangenorganisaties. Riet van Raaphorst 1 Kom op voor je eigen belangenorganisatie een werkboek voor uitkeringsgerechtigden in belangenorganisaties Riet van Raaphorst 2 Kom op voor je eigen belangenorganisatie is van origine een uitgave uit

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering 03-12-2013 19.00 uur

Algemene Leden Vergadering 03-12-2013 19.00 uur Algemene Leden Vergadering 0-1-01 1.00 uur 1 1 1 1 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 Aanwezig: Bestuur 01-01: Jaleesa Chia, Fenna van den Eerenbeemt, Elyn Braat, Evelien Mulder, Eline Herrings, Job Zonneveld Bestuur

Nadere informatie

Jij zoekt werk. en je hebt dyslexie. Zo pak je dat aan!

Jij zoekt werk. en je hebt dyslexie. Zo pak je dat aan! Jij zoekt werk en je hebt dyslexie Zo pak je dat aan! 3 e druk 3 e oplage december 2007 ISBN 9789074910446 Copyright 2006 irv, Hoensbroek Uitgever: Auteurs: CrossOver, Woerden Brigitte van Lierop Enid

Nadere informatie

Zoekt een nieuw bestuur

Zoekt een nieuw bestuur Zoekt een nieuw bestuur Zoek je een uitdaging naast je studie? Vertegenwoordig 40.000 Zwolse studenten en wordt bestuurslid bij het Studenten Overleg Orgaan Zwolle Voorwoord Beste lezer, Wil jij de belangen

Nadere informatie

UITNODIGING. Inhoudsopgave: Redactiewoord

UITNODIGING. Inhoudsopgave: Redactiewoord 1 Redactiewoord De kop van het nieuwe competitiejaar is er af en hoewel de eerste twee wedstrijden verloren werden heeft de peptalk van onze nieuwe trainer, Bert Jan Heins, kennelijk zijn werk gedaan.

Nadere informatie

Beleidsplan 2014-2015 51ste bestuur der Studievereniging Machiavelli

Beleidsplan 2014-2015 51ste bestuur der Studievereniging Machiavelli Beleidsplan 2014-2015 51ste bestuur der Studievereniging Machiavelli Van links naar rechts Robin Verhey Roderick Witjas Sammie Peters Maxim Sonnega Vincenzo Gomes Eva Kristel Michiel Piersma Coördinator

Nadere informatie

VERKOPEN ZONDER TE VERKOPEN

VERKOPEN ZONDER TE VERKOPEN INTRODUCTIE... 5 MINDSET ALS BASIS VOOR SUCCES... 6 DE MEEST VOORKOMENDE ANDERE WERKZAAMHEDEN VAN ONDERNEMERS:... 6 UITSTELGEDRAG... 7 STARTEN MAAR SNEL WEER AFHAKEN... 8 HET GEVAAR VAN UITSTELGEDRAG...

Nadere informatie

Informatiebundel Voor Bestuur 2013-2014. Studievereniging POLIS

Informatiebundel Voor Bestuur 2013-2014. Studievereniging POLIS Informatiebundel Voor Bestuur 2013-2014 Studievereniging POLIS Tilburg, maart 2013 Studievereniging POLIS Tilburg University Locatie: P. 3.217 Warandelaan 2 Tilburg Postadres: Postbus 90153 5000 LE Tilburg

Nadere informatie

Persoonlijke ontwikkeling door het werken in de praktijk van het Industrieel Ontwerpen. Hoe ik mijn leerdoelen behaalde tijdens mijn stage

Persoonlijke ontwikkeling door het werken in de praktijk van het Industrieel Ontwerpen. Hoe ik mijn leerdoelen behaalde tijdens mijn stage Persoonlijke ontwikkeling door het werken in de praktijk van het Industrieel Ontwerpen Hoe ik mijn leerdoelen behaalde tijdens mijn stage Delft, 2009 Voorwoord Als studente Industrieel Ontwerpen heb ik

Nadere informatie

Coaching. aan de lopende band. Leidinggeven aan mensen die het doen voor de poen. Jack de Waard en Bart Godding

Coaching. aan de lopende band. Leidinggeven aan mensen die het doen voor de poen. Jack de Waard en Bart Godding Coaching aan de lopende band Leidinggeven aan mensen die het doen voor de poen Jack de Waard en Bart Godding Voorwoord Dit is een boek voor leidinggevenden die met beide benen in de praktijk staan en willen

Nadere informatie

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers, 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: social media anno nu... 4 1.1 Hoeveel mensen maken er gebruik

Nadere informatie

Hierbij nodig ik u uit voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering. Deze vergadering vindt plaats op WOENSDAG 26 JUNI A.S.

Hierbij nodig ik u uit voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering. Deze vergadering vindt plaats op WOENSDAG 26 JUNI A.S. EVBV-Octopus Uitnodiging ALV Geachte leden, Hierbij nodig ik u uit voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering. Deze vergadering vindt plaats op WOENSDAG 26 JUNI A.S. OM 19:30 UUR IN MARTINIHAL

Nadere informatie

LEIDINGGEVEN AAN MIJN MEDEWERKERS Leidraad voor leidinggevenden

LEIDINGGEVEN AAN MIJN MEDEWERKERS Leidraad voor leidinggevenden LEIDINGGEVEN AAN MIJN MEDEWERKERS Leidraad voor leidinggevenden Verzameldocument gebruikt voor een dag voor leidinggevenden sociaal restaurant in de veranderaanpak van De Wielborgh 2 Inleiding De 4 sociale

Nadere informatie

De punten die in de zes werkbladen een voor een aan de orde komen zijn:

De punten die in de zes werkbladen een voor een aan de orde komen zijn: in zes stappen voorblad Voorblad 1 Inleiding Bij vrijwilligersbeleid gaat het er om op een meer doordachte en planmatige manier aandacht te geven aan de mensen die het werk doen in de vereniging. De werkbladen

Nadere informatie

In dit document kan je alle informatie over het bestuur en de studieverenigingvan Sociologie vinden.

In dit document kan je alle informatie over het bestuur en de studieverenigingvan Sociologie vinden. Sociologisch Epicentrum - beleidsplan - 2013-2014 Beleidsplan studievereniging SEC 2014/2015 In dit document kan je alle informatie over het bestuur en de studieverenigingvan Sociologie vinden. 1 Beste

Nadere informatie

Uitnodiging voor de Algemene Leden Vergadering Groningse Kano Vereniging (GKV)

Uitnodiging voor de Algemene Leden Vergadering Groningse Kano Vereniging (GKV) Uitnodiging voor de Algemene Leden Vergadering Groningse Kano Vereniging (GKV) Datum: Woensdagavond 12 maart 2014, om 20.00 uur Locatie: De Loods, Hoornsedijk 4 te Haren, telefoon Loods: 050 527 00 30

Nadere informatie

Ik wil een kapsalon!

Ik wil een kapsalon! Ik wil een kapsalon! Da Vinci International Ik wil een kapsalon! Praktisch verhaal voor het opzetten van een eigen kapsalon Uitgeverij Walburg, Zutphen 2005 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Een gewone werkdag..

Nadere informatie

Bolleboos. Let op! 5 april 2008. 10 april 2008 Jaarvergadering. De CVB op Internet. http://www.decvb.nl. NiVeSoft. Windenergie!

Bolleboos. Let op! 5 april 2008. 10 april 2008 Jaarvergadering. De CVB op Internet. http://www.decvb.nl. NiVeSoft. Windenergie! Windenergie! De TNT Post Port betaald Afz. CVB, Rietkraag 95 2144 KB Beinsdorp Belangstelling? Bel: 023-5581158 Bolleboos april 2008 De CVB op Internet http://www.decvb.nl NiVeSoft Uw dealer voor o.a.

Nadere informatie

De rol van ledenraden in de governance van zorgverzekeraars

De rol van ledenraden in de governance van zorgverzekeraars Grote Bickersstraat 76 1013 KS Amsterdam Postbus 1903 1000 BX Amsterdam tel 020 522 59 99 e-mail info@veldkamp.net www.veldkamp.net De rol van ledenraden in de governance van zorgverzekeraars Een kwalitatief

Nadere informatie

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl Gratis website maken Auteur Rob Dennissen www.maakjegratiswebsite.nl Voorwoord Allereerst wil ik je bedanken en feliciteren met de aanschaf van dit E-book gratis website maken. Je hebt namelijk vertrouwen

Nadere informatie

NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING d.d. 17 MAART 2014

NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING d.d. 17 MAART 2014 NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING d.d. 17 MAART 2014 1. Opening Alvorens tot opening over te gaan, vraagt de voorzitter de vergadering een moment van stilte te betrachten ter nagedachtenis aan José van

Nadere informatie

Welkom bij de online training Schrijf je ebook in 12 stappen.

Welkom bij de online training Schrijf je ebook in 12 stappen. Transcriptie Welkom bij de online training. Stap 1: Vooroordelen Misschien heb jij ze niet, maar bij veel mensen speelt er iets wat ze tegenhoudt om aan een ebook te beginnen. De vier meest voorkomende

Nadere informatie

De overstap van leerlingen van speciaal naar regulier onderwijs.

De overstap van leerlingen van speciaal naar regulier onderwijs. De overstap van leerlingen van speciaal naar regulier onderwijs. Auteurs: Maartje Reitsma Aleid Schipper praktijkvoorbeeld * uitgelicht * succesfactor * regelgeving Deze handreiking, gebaseerd op de resultaten

Nadere informatie

Steve Etzkorn. Read Hoffman, medeoprichter van LinkedIn

Steve Etzkorn. Read Hoffman, medeoprichter van LinkedIn 1 This social networking stuff is getting out of hand.. Everybody s got MySpace this, or Facebook that. Now I hear there s a special site created exclusively for astronauts SpaceBook. Steve Etzkorn The

Nadere informatie