Tweede ALV der U.S.D.V. U Dance 30 maart 2010, 19:00u, Dijkzicht

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Tweede ALV der U.S.D.V. U Dance 30 maart 2010, 19:00u, Dijkzicht"

Transcriptie

1 Tweede ALV der U.S.D.V. U Dance 30 maart 2010, 19:00u, Dijkzicht 1. Opening uur Aanwezigen: Laurens van Noord, Stéphanie de Lange, Marjolein Langenberg, Robert de Haas, Rutger Katz, Christien Slofstra, Alexander Melchior, Emma Uitterhoeve, Hanneke Wijkamp, Hilde Visser, Maaike Heijlen, Bart Saes, Michiel van Tol, Suzanne Jellema, Arend Geels, Vincent van Amsterdam, Rutger Smoorenburg, Rogier Dasselaar, Masha Galperina, Rick Groot, Manon Vercouteren, Willeke Taks, Michelle Maessen. Opening door Floor. 2. Goedkeuren notulen Alexander: Wat betreft de vorm, er was bij de vorige ALV een machtiging, deze werd echter niet aan het begin van de ALV vermeld, graag wel doen. Bovendien stelde Rogier tijdens de vorige ALV vragen hoewel hij geen lid is. Halverwege de ALV werd pas gevraagd of iemand hier een probleem mee had, dit graag aan het begin van de ALV vragen. 3. Vaststellen agenda WVTTK/aanvullingen: geen. 4. Bestuursmededelingen Voorzitter 1. Regels van Dijkzigt: niet roken, buiten stil zijn, wc s, kapstokken. 2. Telefoon uit. 3. Rogier is op uitnodiging van het bestuur aanwezig. 4. Als teamcaptain: de inschrijving van het ETDS (pinksteren) is al open en loopt erg hard. Wil je graag meedoen, dan moet je dit zo snel mogelijk laten weten via de mail Secretaris 1. Presentielijst gaat rond. 2. Afmeldingen ALV: Cynthia Heegers, Dennis Grootendorst, Saskia Ubbink, Maarke Roelofs, Martine Geuze, Roy Verheijen, Karel van Voorst Vader, Annika Huizinga, Wouter Poos. 3. Machtigingen: geen. 4. Mieke heeft vanavond haar telefoon aan en moet deze eventueel opnemen; dit om persoonlijke redenen. 5. Financiën Marlies: 1. Het ziet er nu naar uit dat we dit jaar financieel niet in de rode cijfers komen (goed voor 1e verenigingsjaar!).

2 2. De subsidies van het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Elisabeth Mathilde fonds zijn binnen. 3. In april komt er een afspraak met de Kascommissie om de begroting e.d. in te zien. 4. Aan het einde van dit bestuursjaar (ALV september/oktober) wordt de jaarrekening besproken en tevens de begroting en het beleidsplan voor het nieuwe bestuursjaar. Hilde: Wat is de Kasco? Marlies: Dit is Kascontrolecommissie. Zij controleren de begroting op fouten/wanbeleid. Rutger K.: is er al een Kasco? Floor: ja, deze wordt straks ingeslagen. 6. Commissies Activiteitencommissie Presenteren activiteitencommissie. Commissieleden stellen zich individueel kort voor. Willeke (voorzitter acco): laatst is er al een borrel georganiseerd, dat was een groot succes! Ze willen dit maandelijks gaan organiseren, elke eerste woensdag van de maand. Verder hopen ze dat de dansavond vanavond een succes wordt. Chargeren activiteitencommissie: Floor legt uit hoe de stemprocedure werkt. Er is niemand die een probleem heeft met stemmen middels handopsteking. Stemmen: Voor: 17. Tegen: 0. Onthouding: 0. Gechargeerd. Kascontrolecommissie Marlies: we willen graag twee mensen voordragen voor de Kasco: Alexander en Emma. Presenteren Kasco. Alexander: heeft al wat penningmeester ervaring. Hoopt een goed beeld te krijgen van de financiën en ook wat werk voor te bereiden voor de volgende kascontrolecommissie. Emma: heeft ook al wat ervaring. Hoopt een goed en kritisch beeld t.a.v. financiën te kunnen geven. Stemmen: Voor: 20. Tegen: 0. Onthouding: 0. Gechargeerd. Webcommissie Lisette: Er is al een hele mooie website, dit kan Lisette echter niet in haar eentje bijhouden. Daarom zijn we op zoek naar een aantal leden/ een lid die Lisette hierbij wil(len) helpen. Het gaat vooral om technische aspecten, maar ook het schrijven van stukjes en het maken van foto s. Als je interesse hebt kun je je in de pauze inschrijven bij Lisette of dit later aan haar laten weten. Laurens: mogen we ook iemand voordragen voor de webcie? Lisette: dat mag.

3 Emma: hoe vaak/lang ben je ermee bezig? Lisette: dat ligt er aan wat je wilt. Hoeveel tijd je bijvoorbeeld kwijt bent met teksten schrijven ligt aan jezelf, dit kan wanneer je wilt. Als je je wilt inzetten wat betreft de technische aspecten, dan is het fijn als je je vaak in kunt zetten/ bereikbaar bent. Floor: foto s maken kan bijvoorbeeld als je vaak/ altijd op activiteiten bent, maar kost weinig tijd. 7. Kleding Lisette: Tijdens de vorige ALV hebben we het gehad over verenigingskleding. Toen was er veel animo voor. We willen vesten laten bedrukken (wit vest met op de achterkant het logo van U Dance). Je kunt het vergelijken met de bestuursvesten, alleen dan een mooier model. Vind je het leuk? Dan kun je je hiervoor inschrijven, kost 25 euro (maximaal). Er ligt een inschrijflijst, je kunt je hiervoor in de pauze inschrijven. Alexander: Een vest is wel erg warm. Hebben jullie ook nagedacht over blousen? Lisette: Ja, maar het is lekker om te dragen na het dansen of tijdens bijvoorbeeld een ETDS/NTDS. Overige opmerkingen Floor: Er zijn in de pauze dus 3 inschrijfmogelijkheden: ETDS, kleding en webcie. Willeke: wat zijn de kosten van het ETDS? Floor: voor 4 dagen lang (pinksterweekend) kost het 40 euro. Dit is inclusief wedstrijdgeld, avondeten (behalve zaterdagavond) en een slaapplaats. Masha: Waar is het ETDS? Floor: In Aachen. Dit is goed te doen met de auto. Misschien huren we met samen een busje en delen we de kosten. 8. PAUZE (15 minuten) Floor: Zijn er nog vragen over het ETDS of de kleding? Luc: Krijg je het vest eerst nog te zien? Lisette: we zijn nog bezig om de verschillende opties qua vesten uit te zoeken. Als we weten welke vesten we gaan laten bedrukken proberen we deze eerst nog te laten zien. Sowieso krijg je tegen die tijd meer info. Laurens: Wanneer is de laatste inschrijfdatum voor het ETDS? Floor: Dat durft Floor niet te zeggen. De locatie heeft maar een beperkt aantal slaapplaatsen. Nu kunnen er 500 deelnemers meedoen, echter er zijn maar 400 slaapplaatsen. Als je geen slaapplaats hebt moet je in een tentje, in een hotel of bij iemand slapen. Wanneer de inschrijving vol is weten we niet. Wacht daarom niet te lang met inschrijven, probeer binnen nu een heel snel uit te vogelen of je meekan/ mee wilt. Floor zal regelmatig op de site vermelden hoe het er voor staat.

4 9. Visie tweede bestuur Floor: In dit gedeelte gaat het over wat we graag als vereniging willen. Voor het overzicht van de visie van het tweede bestuur, zie bijlage. Emma: Wat moet ik me voorstellen bij meerdere cursussen? Floor: Bijvoorbeeld salsa dansen. Rutger Smoorenburg: Hoe zit het met de locatie? Floor: Dit punt komt zo meteen aan de orde. Marjolein: Wordt er tijdens de UITweek ook iets aan ledenwerving gedaan? Floor: Ja, de concrete plannen hiervoor zijn nog niet duidelijk. Lisette: Tijdens de UIT informatiemarkt zullen we met een stand aanwezig zijn, flyers uitdelen, e.d. Daarnaast geven we workshops tijdens de UIT. Verder zijn we nog aan het nadenken over andere activiteiten. Locatie Floor: Voor wie is een samenwerking met Olympos een reden om zijn/haar lidmaatschap te stoppen? Michiel: Waar ligt dit Olympos? Kun je daar makkelijk parkeren? Floor: Olympos is makkelijk te bereiken met de auto; er ligt een grote parkeerplaats bij. De ligging is inderdaad een belangrijk punt. Huis a/d Werf ligt heel centraal. Olympos ligt juist achter het universiteitsterrein. Robert: Wat zijn de nadelen van een samenwerking met Olympos? Alexander: En waarover willen we nu precies stemmen dan? Floor: Nadelen van Olympos zijn de reisafstand. Daarnaast worden we een sportvereniging wat betekent dat je een sportkaart nodig hebt (9 euro voor studenten uit Utrecht, 39 euro voor studenten uit andere steden en 92 euro voor niet-studenten, zie voor exacte informatie We willen nu kijken voor wie deze nadelen niet opwegen tegen de voordelen. Michiel: Als je onder een dansvereniging valt mag je toch meer niet-studenten hebben als wanneer je een sportvereniging bent? Floor: Nee, dit maakt niets uit. Het hangt er alleen vanaf of je wel/geen studentenvereniging bent. Wij zijn een studentenvereniging, dus we mogen maximaal 20% niet-studenten hebben. Vincent: Kost het alleen voor Utrechtse studenten 9 euro? Mieke: Nee, voor alle studenten kost zo n pas 9 euro (indien hij/zij studeert aan de universiteit). Alexander: Gaan we echt stemmen? Floor: Nee, we gaan niet stemmen, maar meer kijken wat jullie hiervan vinden. Rutger K.: Hoe zit het dan bij HBO s buiten Utrecht? Mieke: Voor hen kost het 39 euro.

5 Rutger S.: Maar dat betekent, dat als mensen student-af zijn, ze waarschijnlijk geen lid meer blijven. Voor Rutger is dit echt een probleem (sportpas 92 euro), hij blijft dan geen lid. Lisette: Lisette weet wel dat er een soort alumni regeling is. Als je aan een Utrechtse universiteit of hbo hebt gestudeerd is er dus een speciale regeling. Marjolein: Klopt het dan dat we daar dan les moet volgen? Dus op Olympos? Floor: Ja, ze hebben op Olympos net 2 nieuwe danszalen, dus we moeten daar dan gebruik van maken. Arend: Overigens is U Dance zelfs inclusief een sportpas van 92 euro nog steeds goedkoper dan andere stijldansscholen. Masha: Wat zijn de voordelen van een aansluiting bij Olympos? Floor: Na 3 jaar aansluiting bij Olympos hebben we recht op bepaalde subsidies. Daardoor zou eventueel het lidmaatschap omlaag kunnen gaan. Wellicht komen we in het eerste jaar ook al voor een aantal subsidies in aanmerkingen. Arend: En de zalen zijn groter. Floor: Dat klopt. Wellicht is het ook gezelliger. Andere sportverenigingen zitten daar immers ook en er is een bar e.d. Emma: Dus als we ons aansluiten bij Olympos gaat de contributie omlaag? Marlies: Dit hangt er vanaf ivm subsidies. Afgelopen jaar hebben we veel opstartsubsidies gekregen. Als we, door een aansluiting bij Olympos, meer subsidies kunnen krijgen kan de contributie eventueel omlaag gaan. Als we onder Parnassos willen blijven kan het zijn dat de contributie omhoog moet gaan, omdat we geen opstartsubsidies meer krijgen. Bovendien is nu lidmaatschap goedkoper dan de lessen in feite kosten aan zaalhuur en docent. Floor: Qua lesplanning e.d. kan er wel veel veranderen, we hebben namelijk minder invloed op de avonden/tijden waarop we de zalen van Olympos zouden kunnen gebruiken. Willeke: Zijn er nog andere opties qua ruimte? Floor: Er zijn verschillende andere dansruimtes, maar we hebben hier geen concrete prijzen van. Financieel gezien (subsidie en zaalhuur) is dit minder aantrekkelijk. Als we ons bij Olympos zouden aansluiten is dit financieel gezien aantrekkelijker. Willeke: Er is een samenwerking met Parnassos; kunnen we daar geen zaal huren? Floor: Nee, alle zalen zijn bezet en bovendien zijn de zalen erg klein. Dit is dus geen goed alternatief. Rutger K: Hoe groot zijn de danszalen van Olympos? Floor: Dat weten we niet precies. De zalen zijn groter dan hier en er hangen spiegels etc. Masha: Hebben jullie dan helemaal geen invloed op de lesdag/lestijd. Het is wel belangrijk dat je nog terug kunt met het openbaar vervoer. Floor: Nee, we hebben wel inspraak, maar we zijn minder vrij dan nu. We houden zeker rekening met vervoer e.d.

6 Hilde: Zit STUdance ook bij Olympos? Floor: Ja, zij zitten al ongeveer 15 jaar bij Olympos. We hebben hier laatst met hen over overlegd en zij hebben hier goede ervaringen mee. Ze ervaren de ligging niet als een probleem. Hilde: Aangezien er maar 2 danszalen zijn, en STUdance hier ook al danst, is er dan genoeg ruimte? Floor: Dat zijn dingen die we nog moeten bespreken. Vincent: Olympos heeft dus ook STUdance als vereniging. Is er belangenverstrengeling als we gaan uitbreiden met cursussen en ons aansluiten bij Olympos? Floor: Dat is sowieso iets waar we rekening mee moeten houden. We gaan niet dezelfde cursussen aanbieden. Studance biedt bovendien alleen solo dansen aan en U Dance vooralsnog paren dansen. Rogier: er zijn heel veel partnerdansen waarmee je nog uit kan breiden, je hoeft niet meteen streetdance o.i.d. te gaan geven. Emma: Kan er vanuit de vereniging een regeling komen om de kosten van de sportpas te dekken voor mensen die bijvoorbeeld aan een particuliere hbo studeren. Marlies: Op dit moment is het heel lastig om hier iets over te zeggen. Dat kunnen we nu niet beloven. Op zich zou het heel prettig zijn, maar we moeten het wel kunnen financieren. Emma: Weten jullie of er vanuit Olympos mensen ooit hiermee zijn geholpen. Marlies: Naar ons weten niet. Christien: Kunnen we er nog vanaf komen als we ons bij Olympos aansluiten. Floor: Ja, dat kan. Arend: Zijn er nog andere voordelen aan zo n sportpas? Lisette: Ja, je kunt dan alle sporten doen. Je hoeft dan niet iedere keer een nieuwe pas aanvragen. Stephanie: Je kunt dan voor een bepaald bedrag een stickertje kopen voor op je pas zodat je ook aan andere sporten kunt doen. Marjolein: Zij zou niet per se het lidmaatschap opzeggen, maar als het slecht weer is blijf je vaker een keer thuis. Luc: Je kunt wel makkelijk bus 12 pakken. Marjolein: Maar het kost wel veel tijd. Floor: Voor wie is de afstand tot Olympos een reden om zijn/haar lidmaatschap op te zeggen? 0 mensen. Voor wie zouden de kosten/ financiële gevolgen van Olympos een reden zijn om zijn/haar lidmaatschap op te zeggen. 1 persoon. Emma: Zou het lidmaatschap niet opzeggen, maar kan zich wel voorstellen dat het financiële gedeelte (dure sportpas) voor mensen een probleem is. 10. Bestuur 2010/2011 Mieke: We zijn op zoek naar een nieuw bestuur. Profiel bestuur:

7 5 personen Gemengd man/vrouw Personen met een visie en (nieuwe) ideeën Betrokken en inzet voor groei van U Dance Eventueel ervaring in bestuurlijke activiteiten Voor meer informatie, mail naar Rutger S.: Is er geen sollicitatiecommissie? Mieke: Nee, dit jaar zal het huidige bestuur een nieuw bestuur zoeken en selecteren. We zijn immers nog een jonge, kleine vereniging en willen het daarom nu in eigen hand houden. Marjolein: Als je in het bestuur wilt, kan je dan wel blijven dansen. Mieke: Dit hangt af van het volgende bestuur. Zij kunnen dit zelf beslissen. Rogier: Wie denkt erover na om misschien in het bestuur te gaan? Floor: Ook benieuwd, wie speelt met de gedachte? Niemand. Hanneke: Wel over een paar jaar, maar nu is het te druk met de studie. Floor: Wat is de reden dat niemand in het bestuur zou willen? Rutger K: Hoeveel dagen per week ben je er mee bezig? Floor: Voor zulke vragen kun je beter een mailtje sturen. Niet iedereen is geïnteresseerd, dus we gaan dit nu niet uitgebreid uitleggen. Alexander: Krijg je een bestuurbeurs? Mieke: Nee. Je moet als vereniging 3 jaar bestaan om een bestuursbeurs te krijgen. Rutger K: Als je solliciteert, wordt er dan bekend gemaakt wie er nog meer gesolliciteerd hebben? Mieke: Ja, in de loop van de sollicitatieprocedure wel. Michiel: Kan je je ook met een groepje opgeven? Floor: Natuurlijk. Marlies: Het is dan niet zeker dat je met die groep ook daadwerkelijk een bestuur gaat vormen. Maar het vergroot wel je kansen. Marjolein: Treden jullie straks allemaal af? Floor: We treden in principe allemaal af. Marjolein: Dat was bij de vorige wissel namelijk niet zo.

8 Mieke: Klopt, de vorige wissel was ook een bijzondere. Nu zal het gehele bestuur wisselen in september/oktober Christien: Als jullie écht ambitie hebben en willen groeien, moet je een sollicitatiecommissie hebben. Floor: Klopt, dit nemen het mee. Marlies: Er moet straks gewoon een sollicitatiecommissie komen. Nogmaals de vraag wie er eventueel belangstelling heeft. Bart Saes, Willeke Taks, Manon Vercouteren. 11. Huishoudelijk Reglement Lisette: Vanavond wordt het HHR nog niet aangenomen. Er moet namelijk nog een artikel in worden opgenomen over de dansstichting en er zijn al een aantal op/aanmerkingen g d die nog moeten worden verwerkt. Bespreking HHR. Mocht je thuis nog dingen zien/ hebben dan graag mailen naar Artikel 1 Hilde: In lid 4 staat schriftelijk kan ook per mail. Echter, bij de vorige ALV was bij een deel van de leden de mail niet aangekomen. Lisette: Mocht je iets niet hebben ontvangen, dan je ons hier natuurlijk altijd over contacten. Momenteel zijn er echter geen problemen meer met de mail. Arend: Moet het doel van de vereniging niet in de algemene bepalingen staan? Lisette: Nee, dit kan zo. Marlies: Een doel hoeft niet onder algemene bepaling. Artikel 2 Geen. Artikel 3 Rutger S: Artikel 3 heette eerste doel. Lisette: Dat klopt. Dit is inmiddels verandert in lidmaatschap. Emma: Taalkundige opmerkingen. Lisette: Deze opmerkingen graag mailen naar Rutger K: Mogen donateurs gratis aan de danslessen meenemen? Lisette: Nee, zij mogen alleen deelnemen aan activiteiten.

9 Rutger S: Misschien moet dit gespecificeerd? Nu is dit erg onduidelijk. Lisette: Dit punt zal worden aangepast. Masha: Mag een donateur stemmen? Lisette: Nee, er staat dat donateurs alleen mogen deelnemen aan activiteiten. Verder hebben zij geen rechten. Rogier: Hebben jullie al donateurs? Lisette: Nog niet. Artikel 4 Alexander: In lid2 staat alleen dat verhoging van de contributie moet worden goedgekeurd door de ALV. En verlaging dan? Lisette: Verlaging van het lidmaatschap zal niemand een probleem vinden. Rutger S: Suggestie voor het aanpassen van dit lid: aanpassing van de contributie in plaats van verhoging van de contributie. Alexander: in lid 3 wordt nu gezegd dat overige inkomsten alleen bestaan uit activiteiten, workshops, etc. Sponsoring wordt hier niet genoemd. Is dat handig? Marlies: Er staat kunnen, dus er kunnen ook inkomsten gehaald worden uit andere bronnen. Alexander: Suggestie om onder meer toe te voegen (overige inkomsten kunnen ondermeer worden gehaald ). Artikel 5 Rutger S: Snapt lid 7 niet. Lisette: Er staat een fout in, het moet zijn overige rechten en plichten in plaats van overige plichten en plichten. Bovendien staat er een foute verwijzing: er moet verwezen worden naar huidig artikel 3. Rutger K: Alle verwijzingen naar andere artikels moeten dus nog worden gecheckt. Emma: Wat is de geest van de vereniging? (lid 8) Lisette: Dat je handelt in het belang van de vereniging. Artikel 6 Luc: Klopt het dat in lid 2 staat dat je, als je een aantal lessen niet ben geweest, compensatie krijgt? Lisette: Dat kan, maar 99% van de tijd geeft het bestuur hier geen gehoor aan. Gaat om bijzondere situaties. Floor: We moeten sowieso nog kijken of dit artikel in het HHR past omdat het wellicht in tegenspraak is met de statuten. Hier staat namelijk in dat geen restitutie wordt gegeven. Emma: Maar stel dat er echt iets bijzonders is. Bijvoorbeeld een overlijden. Krijg je dan wel restitutie of compensatie? Marlies: Dit kunnen we waarschijnlijk niet in het HHR zetten omdat het in tegenspraak zou zijn met de statuten. Echter, door het bestuur en de ALV kan wel besloten worden om in zo n situatie restitutie te geven.

10 Artikel 7 Hilde: Staat er in lid 6 dat het bestuur waakt over het budget? Dus niet de Kasco? Lisette: Klopt, de Kasco kijkt alleen of alles klopt. In lid 6 gaat het erom dat bij een uitgave van een bedrag boven de 50 euro een bestuurbesluit vooraf moet gaan. Marlies: De taak van de Kasco staat later in het HHR beschreven. Alexander: In lid 7 staat dat bij een onbegrote uitgave van meer dan 250 euro een ALV bijeen moet worden geroepen. Dat is niet handig, vooral niet als bij zo n beslissing haast is. Marlies: Op het moment dat je snel moet handelen mag je een dergelijke uitgave altijd achteraf laten bekrachtigen door de ALV. Dit lid is toegevoegd om wanbeleid tegen te gaan. Mieke: Let er bovendien op dat het gaat om een onbegroot bedrag. Emma: Hoort dit lid dan niet in het artikel financiën? Lisette: Nee, het is een beslissing van het bestuur. Aangezien dit artikel over het bestuur gaat moet het hier worden vermeld. Floor: Het gaat erom door wie en hoe een dergelijke beslissing gemaakt wordt. Artikel 8 Rutger S: In lid 1 staat voor de duur van 1 jaar. Is dit 1 jaar collegejaar of 1 kalenderjaar? Lisette: Dit is een collegejaar. Rutger S: In lid 8 staat dat, indien een vacature voor een bestuursfunctie open is, deze wordt ingevuld. Hoe lang zal deze persoon dan besturen? Voor de rest van het bestuursjaar, voor een collegejaar of een kalenderjaar? Floor: We zullen toevoegen dat het hele bestuur in 1 keer wisselt. Rutger S: Sowieso moet worden gespecificeerd wat voor jaar in lid 1 wordt bedoeld. Emma: In lid 2 staat dat leden zich eeuwig verkiesbaar kunnen stellen. Lisette: Ja, maar dit betekent niet dat ze ook door de sollicitatieprocedure en ALV komen. Marlies: lid 1, artikel 7 -> misschien beter specificeren dan wordt het duidelijk. Alexander: gewoon 1 bestuur voor 1 jaar lang vaststellen. Marlies: Misschien dat we er collegejaar van kunnen maken. Dan ondervang je gelijk het hele probleem. Zodra dan het collegejaar is afgelopen ben je automatisch geen bestuurslid meer, ook wanneer je later bent ingevallen Rutger S: Het is wel goed om er over na te denken dat als 1 iemand stopt, je als bestuur niet helemaal opnieuw moet beginnen. Rutger S: Lid 2 is niet helemaal duidelijk. Het lijkt nu of je meteen weer herkiesbaar bent als je aftreed, echter je hebt de mogelijkheid om je herkiesbaar te stellen. Lisette: We zullen dit aanpassen naar alle bestuursleden kunnen zich, na hun aftreden, direct herkiesbaar stellen.

11 Rutger K: Hoe zit het dan met bestuursleden die halverwege het bestuursjaar in het bestuur komen? En hoe lang blijven deze zitten? Marlies: Hier hebben we het net over gehad. Rutger S: Is dit niet al in de statuten vastgelegd.? Floor: Jawel, maar daar staat het algemeen beschreven. In het HHR staat hoe je de regels van de staturen toe kunt passen. Artikel 9 Alexander: In lid 1 staat dat de ALV minstens 2 maal per jaar plaatsvindt. In de statuten staat minstens 1 maal. Dit strookt niet. Lisette: Hier gaan we nog naar kijken. Artikel 10 Rutger K: Soms staat er kascommissie en soms kascontrolecommissie. Dit moet nog worden aangepast. Rutger S: Wat wordt bedoeld in lid 4: mits dit van de penningmeester verlangd wordt. Lisette: Het hoeft zo te zijn dat dit van de penningmeester verlangd wordt. Rutger S: Dus dan voegt deze zin niets toe. Floor: Dat klopt. Eerst was de zin anders, maar nu is hij inderdaad overbodig. Artikel 11 Geen. Artikel 12 Geen. Algemeen Rutger S: Mist een corvé-rooster. Floor: Nu is besproken wat er al in het HHR staat, maar zijn er nog onderwerpen/artikelen die missen? Emma: Wellicht valt er nog iets te zeggen over de leraar. Misschien moet daar iets over bepaald worden. Marlies: Zoals? Emma: Geen idee. Rogier: Er mist een artikel of lid over de reflectie van de inhoud van de lessen. Floor: Dat hoort thuis in een overdrachtsdocument en niet in een HHR.

12 Rogier: Misschien is het handig dat vast wordt gelegd dat leden reflectie kunnen geven op de leraar. Dit kan eventueel ook in HHR. Floor: Wat betreft reflectie en evaluatie is alles al geregeld. Alexander: Sommige verengingen hebben een apart reglement waarin zij in Jip-en-Janneke taal beschrijven wat wordt bedoelt in het HHR en de statuten. Wellicht een idee om te doen? Floor: Is dit nodig? Alexander: Het is een apart document. Het is vaak erg handig. Marlies: Wat betreft reflectie en evaluatie, dit past beter in een beleidsplan en niet in HHR. Floor: Bovendien zijn we bezig met het ontwikkelen van een enquête voor de leden. Rogier: Maar hoe en hoe vaak wordt geëvalueerd staat niet in het HHR. Floor: Dat past meer in een overdrachtsdocument, maar we nemen het mee. Rutger K: Maar stel dat er een dansleraar komt die helemaal niet leuk is? In noodgevallen zou het fijn zijn als de leden in kunnen grijpen. Dit zou dan toch in het HHR opgenomen moeten worden. Floor: Maar we kunnen een contract toch onderbreken? Marlies: Ja, maar het is wel begrijpelijk. Rutger S: Wellicht een soort klachtencommissie? Marlies: We kunnen iets opnemen onder danslessen over leskwaliteit en invloed van leden op de leraar. 12. W.V.T.T.K. Geen. 13. Rondvraag Luc: Nog iets voor de toekomst: jullie willen misschien meer niveaus, maar misschien is het een idee dat je contact kunnen opnemen met dansleraar/danslerares om wat passen door te nemen als je een les hebt gemist. Floor: Dat is niet mogelijk/ niet de bedoeling. Want dan wil iedere les wel iemand herhaling. Lisette: Maar je kan wel, als het nodig is, een keer in een andere les meedoen. Rogier: Hij zit al heel lang met de vraag wat de leden van hem vinden? Mag hij even naar voren komen en de vraag aan de leden stellen? Floor: Uiteraard. Rogier: We hebben het er vaak onderling over (met Floor) hoe het gaat. Wat is jullie feedback/ complimenten? Floor: Misschien wat meer concreet? Rogier: Hoe vinden jullie het tempo van de lessen? Gaat het te snel of te langzaam? Michiel : Soms gaat het te snel. Maar hij geeft dat soms aan en Rogier reageert hier goed op.

13 Emma: Voor Karel is het soms ook te snel. Maar Emma vangt dit op en probeert het aan te geven aan Rogier. Dit gaat nu goed. Hilde: Bij sommige dansen leer je al snel meerdere variaties, soms gaat dat heel snel. Bij andere dansen leer je pas heel laat een variatie en doe je al die tijd alleen maar de basispas. Rogier: Jullie willen dus meer afwisseling. Emma: Ja, mits je per keer wel een hele variatie leert. Alexander: Soms leer je een nieuwe combinatie terwijl je het vorige stukje nog niet zo goed kent. Rutger K: Inderdaad, het zou fijn zijn om meer herhaling te hebben. Alexander: Dus meer afwisseling maar toch herhaling. Floor: Omwille van de tijd een beetje tempo in de vragen. Rogier: De eerste reactie komt overeen met zijn eigen ervaring. Nog een algemene opmerking? Emma: Rogier is heel enthousiast. Rogier: Hij staat er altijd voor open als er iets is/ je iets niet weet, etc. Je kunt het dan je altijd even aan hem vragen. Bart S: Kan er aan het eind van de les wat meer aandacht worden besteed aan stijl en techniek? Hoe de bewegingen precies moeten? Rogier: We zijn hierover aan het nadenken. We gaan hier zeker aandacht aan besteden. Marjolein: Soms is het heel lastig als Rogier de pasjes van de mannen benoemd en meepraat en niet de vrouwenpassen. Dan raak je in de war. Masha: Soms gaan we iets te lang op 1 dans door. Laurens: Misschien is het wel fijn om af en toe een persoonlijke tip te geven. Lisette: Ja, jij moet je haar eens anders doen. Marjolein: Het indansen in het begin is altijd erg leuk; dan kom je er meteen goed in. Floor: Wil iemand anders nog iets zeggen? Nee. Dankwoord Floor. Emma: Heeft een wild idee: willen we een clublied? Floor: Wie wil er een verenigingslied? [ 11 mensen] Wie wil er graag meedenken over dit lied/ het lied maken? [2 mensen]. 14. Sluiting uur.

14 BIJLAGE VISIE BESTUUR Lessen Site Kleding Utrecht Zusterverenigingen Locatie Olympos 2009/ /2011 Toekomst - 1 Avond* - 1 of 2 avonden - 2 Niveaus niveaus - Uitbreidingsmogelijkheden? - 1 cursus - Opzet - Informatie - Interactie - Commissie - Animo gepolst - Inschrijving - Uitvoering - Galaworkshops - RAGweek - UIT - Promo - Teamcaptains - Besturen - Stichting - HadW - Uitkijken naar mogelijkheden - Geen samenwerking - Mogelijkheden samenwerking? - Commissie - Communicatie - Inschrijf momenten - Uitbreiding aanbod - Geschikte locatie: * Ligging *vloer *faciliteiten Indien samenwerking: - aspirant-lid Indien geen samenwerking: - andere opties - Meer avonden - Verschillende cursussen - Verschillende niveaus - Docent Vaste (eigen?) locatie * centrale ligging * zowel activiteiten als lessen, BV/ALV Indien samenwerking: - > 3jr: volwaardig lid Indien geen samenwerking: - andere opties * Groengedrukte tekst is reeds gerealiseerd/ de huidige situatie.

Notulen derde ALV der U.S.D.V. U Dance 12 oktober 2010, 20:00, Marius Buitingzaal Olympos

Notulen derde ALV der U.S.D.V. U Dance 12 oktober 2010, 20:00, Marius Buitingzaal Olympos Notulen derde ALV der U.S.D.V. U Dance 12 oktober 2010, 20:00, Marius Buitingzaal Olympos Aanwezigen: Alex Sijm, Michelle Maessen, Rianne Plantenga, Laurens van Noord, Marjolein Langenberg, Adam Kohen,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement U.S.D.V. U Dance Huishoudelijk reglement van de Utrechtse StudentenDansVereniging U Dance, zoals bedoeld in artikel 12 van de statuten. Artikel 1 Algemene Bepalingen 1. De in dit

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. USDV U Dance 2 september 2015

Huishoudelijk Reglement. USDV U Dance 2 september 2015 Huishoudelijk Reglement USDV U Dance 2 september 2015 Huishoudelijk reglement van de Utrechtse StudentenDansVereniging U Dance, zoals bedoeld in artikel 12 van de statuten. Artikel 1 Algemene Bepalingen

Nadere informatie

Notulen vierde ALV der U.S.D.V. U Dance 29 maart 2011, 20:30u, Marius Buitingzaal Olympos

Notulen vierde ALV der U.S.D.V. U Dance 29 maart 2011, 20:30u, Marius Buitingzaal Olympos Notulen vierde ALV der U.S.D.V. U Dance 29 maart 2011, 20:30u, Marius Buitingzaal Olympos 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 1. Opening Opening door Rutger Katz om 20.37 uur. 2. Vaststellen agenda Maurice

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement S.D.A. Leidance. This document is in Dutch. An English version is freely available on request.

Huishoudelijk Reglement S.D.A. Leidance. This document is in Dutch. An English version is freely available on request. Huishoudelijk Reglement S.D.A. Leidance This document is in Dutch. An English version is freely available on request. 1 Huishoudelijk reglement van Student Dance Association Leidance, zoals bedoeld in

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE!

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT M.S.D.V. LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! Huishoudelijk reglement van de, zoals bedoeld in artikel 19 van de statuten. LIDMAATSCHAP ARTIKEL 1 Aangaan van het lidmaatschap

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Huishoudelijk Reglement STUGG - 1 Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Leden Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Rechten van de gewone leden zijn 1. Deelname aan trainingen

Nadere informatie

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PHOENIX APELDOORN Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 AANSLUITING EN SAMENWERKING ARTIKEL 1 Phoenix Apeldoorn

Nadere informatie

Commissie-voorzittershandleiding

Commissie-voorzittershandleiding Commissie-voorzittershandleiding gebaseerd op eerdere voorzittershandleidingen Aangepast door: Arjan Schimmel (oktober 2016) Victor Veldstra (oktober 2017) Samenvatting Deze handleiding geeft een overzicht

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement der Utrechtse Studievereniging voor Cognitieve Kunstmatige Intelligentie Incognito

Huishoudelijk Reglement der Utrechtse Studievereniging voor Cognitieve Kunstmatige Intelligentie Incognito Huishoudelijk Reglement der Utrechtse Studievereniging voor Cognitieve Kunstmatige Intelligentie Incognito Als vastgesteld door de ALV op 28 februari 2011 Begripsbepaling De vereniging - De Utrechtse Studievereniging

Nadere informatie

Agenda Algemene Ledenvergadering Ibn Battuta

Agenda Algemene Ledenvergadering Ibn Battuta Agenda Algemene Ledenvergadering 17 februari 2015 Inloop 19:30 uur, Start 20:00 uur. Café the Crown (Gedempte Zuiderdiep 2) 1. Opening 2. Vaststellen agenda 3. Vaststellen vorige notulen 4. Bestuursmededelingen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay

Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay Algemene bepalingen Artikel 1 algemeen 1. De vereniging: Amsterdamse Studenten Vereniging Gay (A.S.V.G.), statutair gevestigd te Amsterdam en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Machiavelli. Huishoudelijk Reglement. Artikel 1 Algemene bepalingen---------------------------------------------------------------------

Machiavelli. Huishoudelijk Reglement. Artikel 1 Algemene bepalingen--------------------------------------------------------------------- Huishoudelijk Reglement Machiavelli Artikel 1 Algemene bepalingen--------------------------------------------------------------------- 1.1 Dit Huishoudelijk Reglement is bedoeld om de samenstelling, coördinatie,

Nadere informatie

Toelichting bij het huishoudelijk reglement van ICF Nederland

Toelichting bij het huishoudelijk reglement van ICF Nederland Toelichting bij het huishoudelijk reglement van ICF Nederland Waarom een huishoudelijk reglement? Binnen een vereniging gelden regels. De meeste van die regels vloeien voort uit de wet (http://wetten.overheid.nl/bwbr0003045/2013-07-01

Nadere informatie

Bestuur Algemeen Artikel 3 Het bestuur is verantwoording verschuldigd aan de algemene ledenvergadering.

Bestuur Algemeen Artikel 3 Het bestuur is verantwoording verschuldigd aan de algemene ledenvergadering. Huishoudelijk reglement Vereniging Aziatische Sporten 'Arashi' Leden Rechten Artikel 1 1. De rechten van de student-leden en niet-student-leden zijn: a. het bijwonen van de algemene ledenvergadering met

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Inleiding: Het huishoudelijk reglement bestaat uit regels waarin de organisatie van de vereniging nader is uitgewerkt, de rechten en verplichtingen van de leden

Nadere informatie

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu.

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Artikel 1; Naam De vereniging draagt de naam Biljartvereniging De Vette Keu en is opgericht op 1 juni 2017 te Asten voor onbepaalde

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Inhoud Artikel 1 - De vereniging Artikel 2 - Het lidmaatschap & contributie Artikel 3 - ingang en beëindiging artikel 4 - Betaling contributie Artikel 5 - Activiteiten

Nadere informatie

Ledennotulen Bestuursvergadering 15 5 februari 2015 S.D.V.N. DANCE FEVER

Ledennotulen Bestuursvergadering 15 5 februari 2015 S.D.V.N. DANCE FEVER Ledennotulen Bestuursvergadering 15 5 februari 2015 S.D.V.N. DANCE FEVER Locatie en tijd Secretariaat Villa van Schaeck, 13:30 uur Aanwezigen Tom Lormans, Carine Eskes, Kim Schuurman, Manon Verheijen,

Nadere informatie

- Huishoudelijk Reglement -

- Huishoudelijk Reglement - - Huishoudelijk Reglement - Studievereniging SEC Sociologisch EpiCentrum Algemene bepalingen ART. 1 1. Behoudens de wettelijke bepalingen en het bepaalde in de statuten worden de inwendige aangelegenheden

Nadere informatie

Trias Shorttrack Leeuwarden

Trias Shorttrack Leeuwarden HUISHOUDELIJK REGLEMENT Trias Shorttrack Leeuwarden Art. 1 Definities Vereniging - Vereniging Trias Shorttrack Leeuwarden, opgericht d.d. 20 december 1996 (voorheen Stichting Verenigde Leeuwarder IJsclubs

Nadere informatie

Notulen Opening op 20:11

Notulen Opening op 20:11 Notulen 08-08-08 Opening op 20:11 Goedkeuring Rondvraag missen vragen Reinoud Afkeuren raar stuk Uitwerken uitleg afkeuring en goedkeuring Brief Niels e-mail bijvoegen. Statuten niet goedkeuren,maar samenvatting,

Nadere informatie

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL Notulen van de Algemene Ledenvergadering ZZ & PC de Devel Gehouden op 20 April 2017 in het clubhuis van ZZ & PC de Devel te Zwijndrecht, Aanvang 20:00 uur. Aanwezig: 19 leden en 4 bestuursleden ( Martin

Nadere informatie

Notulen ALV 15-09-15. Aanwezig: Bestuur (4): Lisa Koks Judith Pel Emma Kabel Nynke van Leeuwen

Notulen ALV 15-09-15. Aanwezig: Bestuur (4): Lisa Koks Judith Pel Emma Kabel Nynke van Leeuwen Notulen ALV 15-09-15 Aanwezig: Bestuur (4): Lisa Koks Judith Pel Emma Kabel Nynke van Leeuwen Kandidaatsbestuur (5): Sara Corbey Merel de Beer Steven Lindelauff Stijn Voet Ali Yurtseven Leden: Melle Koletzki

Nadere informatie

HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT Pegasus: Studievereniging bachelor Algemene Sociale Wetenschappen Voorstel tot wijziging ter goedkeuring op ALV

HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT Pegasus: Studievereniging bachelor Algemene Sociale Wetenschappen Voorstel tot wijziging ter goedkeuring op ALV HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT Pegasus: Studievereniging bachelor Algemene Sociale Wetenschappen Voorstel tot wijziging ter goedkeuring op ALV 08-02-2012 I Reglementaire bepalingen 1. Dit reglement is ondergeschikt

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5 Nieuwsbrief nr. 68 jaargang 7 januari 2011 Hallo allemaal, Om te beginnen wil de redactie van de nieuwsbrief jullie een goed, gezond en sportief 2011 wensen. We hopen dat alle goede voornemens uit gaan

Nadere informatie

VERENIGING VAN ZIEKENHUIS INSTRUMENTATIETECHNICI HUISHOUDELIJK REGLEMENT

VERENIGING VAN ZIEKENHUIS INSTRUMENTATIETECHNICI HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN ZIEKENHUIS INSTRUMENTATIETECHNICI HUISHOUDELIJK REGLEMENT Algemene bepalingen In dit reglement kunnen verwijzingen staan in de mannelijke persoonsvorm, maar hier dient men ook de vrouwelijke

Nadere informatie

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11:

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11: REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK Inhoudsopgave Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Artikel 6: Artikel 7: Artikel 8: Artikel 9: Artikel 10: Artikel 11: Algemene bepalingen Aanmelding

Nadere informatie

Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg

Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg Hoofdstuk 1:

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement der K.A.V. Alcuinus Laatste wijziging 21-10-2015

Huishoudelijk Reglement der K.A.V. Alcuinus Laatste wijziging 21-10-2015 Huishoudelijk Reglement der K.A.V. Alcuinus Laatste wijziging 21-10-2015 I Algemene bepalingen 1. Het verenigingsjaar is verdeeld in twee semesters 2. Ieder semester wordt geopend d.m.v. een algemene ledenvergadering.

Nadere informatie

verstuurd via de mail en zoals gebruikt in deze notulen. Josianne: Er zijn badges besteld voor de leden met daarop de naam van het lid en de

verstuurd via de mail en zoals gebruikt in deze notulen. Josianne: Er zijn badges besteld voor de leden met daarop de naam van het lid en de Notulen algemene ledenvergadering VCMS Nijmegen Genodigd Alle leden der VCMS Nijmegen Datum 07-10-2015 Locatie studiecentrum Radboudumc (precieze lokaal volgt) Aanvang 19:30 Aanwezigen: Josianne luijten,

Nadere informatie

SGO zal komend sportseizoen het beleidsplan actualiseren en is voornemens een aanvraag in te dienen voor het project Sportdorp Grolloo.

SGO zal komend sportseizoen het beleidsplan actualiseren en is voornemens een aanvraag in te dienen voor het project Sportdorp Grolloo. De voorzitter opent de vergadering en vraagt de aanwezigen de presentielijst in te vullen. De koffie wordt aangeboden door de supportersvereniging en na afloop biedt SGO nog een borrel aan. De agenda wordt

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Studievereniging der Kennistechnologie Incognito

Huishoudelijk Reglement Studievereniging der Kennistechnologie Incognito Huishoudelijk Reglement Studievereniging der Kennistechnologie Incognito October 30, 2013 Begripsbepaling: De Vereniging - de Studievereniging der Kennistechnologie Incognito te Maastricht De Statuten

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Datum: maandag 21 april 2014 Tijd: 10.35 uur t/m 12.00 uur Locatie: Dolfinarium Harderwijk Aanwezigen bestuursleden: Goksel Tatlioĝlu, Angelo Verhoeven, Jan

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016.

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement geeft nadere regels zoals aangegeven in artikel 17 van de statuten d.d. 6 oktober 2016. LIDMAATSCHAP Artikel 2. 1. Een

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering Volleybalvereniging Relay Langedijk

Algemene ledenvergadering Volleybalvereniging Relay Langedijk Algemene ledenvergadering Volleybalvereniging Relay Langedijk Noord- Scharwoude, 26 november 2014 Verslag/notulen 1 Opening Voorzitter opent de vergadering en meldt de personen die zich hebben afgemeld.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Doel van de vereniging: Het doel van de vereniging is om eenieder die dat wil, deel te laten nemen aan fietstoertochten in groepsverband in de omgeving van Putte en daarbuiten,

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 25-03-2013

Notulen Algemene Ledenvergadering 25-03-2013 Datum: maandag 25-03-2013 Aanvang: 19.30 uur Locatie: Buurtcentrum Sprang-Driessen Aanwezig: 19 van de 25 leden (volgens presentielijst) 1. Welkom en opening vergadering door de voorzitter Zie bijlage

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement SSA

Huishoudelijk reglement SSA Huishoudelijk reglement SSA Laatst gewijzigd: januari 2017 Inhoud 1 Afkortingen... 3 2 Algemene bepalingen... 3 3 Doel van SSA... 3 4 Bestuur... 4 5 Bestuursfuncties... 4 6 Werving nieuw bestuur... 5 7

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009

Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009 Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009 Aanwezig zijn: De heer N. Graaf, voorzitter De heer H.C.P. Venema, vice-voorzitter Mevrouw E. den Nijs, bestuurslid De heer J. Komen, administrateur

Nadere informatie

Informatiepakket TeMa-bestuur 2012-2013

Informatiepakket TeMa-bestuur 2012-2013 Informatiepakket TeMa-bestuur 2012-2013 Voorwoord Beste lezer, Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in een bestuursfunctie binnen studievereniging TeMa. Voor je ligt het bestuur informatiepakket van TeMa.

Nadere informatie

Club van 50. Informatieboekje

Club van 50. Informatieboekje Inhoud Onderwerp Bladzijde De Club van 50 3 Inschrijfformulier Club van 50 5 Reglement Club van 50 7 2 Club van 50 Wat is de Club van 50 en wat doet de Club van 50? Voor veel mensen die V.V. Stellendam

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool Huishoudelijk reglement Oudervereniging Lambertusschool Versie 27augustus 2012 LAMBERTUSSCHOOL NU VOOR STRAKS Oudervereniging Mari van Eschstraat 2 5254 JE Haarsteeg www.lambertusschool.nl Kvk nr: 55501141

Nadere informatie

Hieronder volgt een concepttekst van de beoogde statuten van de nieuwe huurdersvereniging in Zuid. De notaris maakt op basis hiervan een

Hieronder volgt een concepttekst van de beoogde statuten van de nieuwe huurdersvereniging in Zuid. De notaris maakt op basis hiervan een Hieronder volgt een concepttekst van de beoogde statuten van de nieuwe huurdersvereniging in Zuid. De notaris maakt op basis hiervan een rechtsgeldige tekst. In de linkerkolom is aangegeven wat in het

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: Afwezig bestuur: Notulen opgemaakt door: 50 stemgerechtigde

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Lidmaatschap, toelating

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay

Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay Algemene bepalingen Artikel 1 algemeen 1. De vereniging: Amsterdamse Studenten Vereniging Gay (A.S.V.G.), statutair gevestigd te Amsterdam en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Bestuursvergadering 18 3 maart 2015 S.D.V.N. DANCE FEVER

Bestuursvergadering 18 3 maart 2015 S.D.V.N. DANCE FEVER Bestuursvergadering 18 3 maart 2015 S.D.V.N. DANCE FEVER Ledennotulen BV18 Locatie en tijd Secretariaat Villa van Schaeck, 18:00 uur Aanwezigen Roxanne Oude Alink, Tom Lormans, Kim Schuurman, Carine Eskes,

Nadere informatie

=========================================================

========================================================= Inhoudsopgave Statuten bladzijde Artikel 1 Naam, duur en zetel 1 Artikel 2 Doel van de vereniging 1 Artikel 3 Lidmaatschap 1 Artikel 4 Duur van het lidmaatschap 1 Artikel 5 Middelen 2 Artikel 6 Bestuur

Nadere informatie

Hoe bereid ik een spreekbeurt voor?

Hoe bereid ik een spreekbeurt voor? Hoe bereid ik een spreekbeurt voor? Het maken van een spreekbeurt is eigenlijk niets anders dan het schrijven van een informatieve tekst (weettekst). Het is daarom handig om net zo te werk te gaan als

Nadere informatie

Verklarende woordenlijst bij de strategieën uit Praten doe je met z n tweeën voor ouders

Verklarende woordenlijst bij de strategieën uit Praten doe je met z n tweeën voor ouders Pagina 1 van 10 Verklarende woordenlijst bij de strategieën uit Praten doe je met z n tweeën voor Strategieën ter bevordering van interactie communicatiestijl van het kind Rol van de ouder 1: Laat je kind

Nadere informatie

Ledennotulen Bestuursvergadering 16 11 februari 2015 S.D.V.N. DANCE FEVER

Ledennotulen Bestuursvergadering 16 11 februari 2015 S.D.V.N. DANCE FEVER Ledennotulen Bestuursvergadering 16 11 februari 2015 S.D.V.N. DANCE FEVER Locatie Secretariaat Villa van Schaeck, 18:30 uur Aanwezigen Carine Eskes (eerder weg), Tom Lormans, Cenna van Manen, Roxanne Oude

Nadere informatie

Nieuwe raadsleden zoeken Handreiking voor cliëntenraden in de gehandicaptenzorg

Nieuwe raadsleden zoeken Handreiking voor cliëntenraden in de gehandicaptenzorg Nieuwe raadsleden zoeken Handreiking voor cliëntenraden in de gehandicaptenzorg Uitgave van het LSR (Landelijk Steunpunt cliëntenraden) Nieuwe raadsleden zoeken Handreiking voor cliëntenraden in de gehandicaptenzorg

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Doel en activiteiten van de Fotoclub 1.1 Doel Het doel van de fotoclub is het bevorderen van het hobbymatig fotograferen. De club tracht dit doel onder meer te bereiken

Nadere informatie

Begroting 2014-2015. Studievereniging PAP 13 e bestuur

Begroting 2014-2015. Studievereniging PAP 13 e bestuur Begroting 2014-2015 Studievereniging PAP 13 e bestuur Brenda Renes Hanneke Vingerling Anne Stevers Puck van den Bosch Myrthe Overbeek Laura Peters Roos Vandebriel Voorzitter Secretaris Penningmeester Vice-voorzitter

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

Stichting Paul erdős. Onderwerpen

Stichting Paul erdős. Onderwerpen Stichting Paul erdős Voorzitter David Laan Notulist Mike de Haan Aanwezig David Laan, Melin Walet, Mike de Haan Gasten Locatie van de bijeenkomst Brainwave Datum 11 december 2015 11:21 12:08 Onderwerpen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement N.S.P.V. Lasya

Huishoudelijk Reglement N.S.P.V. Lasya 14 september 2016 Dit is het Huishoudelijk Reglement der Nijmeegse Studenten Paaldansvereniging Lasya, behorend bij de statuten der 1 Algemene bepalingen 1. De in dit reglement opgenomen bepalingen gelden

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering B.C.N.-Rhoon d.d. 7 oktober 2014

Verslag Algemene Ledenvergadering B.C.N.-Rhoon d.d. 7 oktober 2014 Verslag Algemene Ledenvergadering B.C.N.-Rhoon d.d. 7 oktober 2014 Aanwezig: Tycho van der Wal - voorzitter Mark de Munter - secretaris Stephanie van Eijk - penningmeester Engel Dorst - ledenadministrateur

Nadere informatie

14 september Dit is het Huishoudelijk Reglement der Nijmeegse Studenten Paaldansvereniging Lasya, behorend bij de statuten der vereniging.

14 september Dit is het Huishoudelijk Reglement der Nijmeegse Studenten Paaldansvereniging Lasya, behorend bij de statuten der vereniging. N.S.P.V. Lasya Huishoudelijk Reglement 14 september 2016 Dit is het Huishoudelijk Reglement der Nijmeegse Studenten Paaldansvereniging Lasya, behorend bij de statuten der vereniging. 1 Algemene Bepalingen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Energie Coöperatie Gaasterland (ECG)

Huishoudelijk reglement Energie Coöperatie Gaasterland (ECG) Huishoudelijk reglement Energie Coöperatie Gaasterland (ECG) Dit Huishoudelijk Reglement is opgesteld in overeenstemming met en in aansluiting op de statuten van Energiecoöperatie Gaasterland (ECG). Definities

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Delftse Studenten Turnvereniging Pegasus

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Delftse Studenten Turnvereniging Pegasus Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Delftse Studenten Turnvereniging Pegasus Versie juni 2016 Lidmaatschap Rechten van gewone leden De rechten van gewone leden zijn: 1. Het bijwonen van algemene ledenvergaderingen,

Nadere informatie

Financieel verslag 2011-2012

Financieel verslag 2011-2012 Financieel verslag 2011-2012 Inhoudsopgave Bestuur 2011-2012 1 Kascontrole commissie ter goedkeuring 1 Verslag penningmeester 2 Balans 3 Resultatenrekening 4 Bijlagen 5-8 Bestuur 2011-2012: Voorzitter:

Nadere informatie

KIJKWIJZER COMMUNICEREN MET KINDEREN VOOR WETENSCHAPPERS

KIJKWIJZER COMMUNICEREN MET KINDEREN VOOR WETENSCHAPPERS KIJKWIJZER COMMUNICEREN MET KINDEREN VOOR WETENSCHAPPERS INLEIDING De kijkwijzer biedt de mogelijkheid om op gestructureerde wijze te reflecteren op een activiteit met kinderen. Hiermee kun je inzicht

Nadere informatie

Bestuursvergadering februari 2015 S.D.V.N. DANCE FEVER

Bestuursvergadering februari 2015 S.D.V.N. DANCE FEVER Bestuursvergadering 17 19 februari 2015 S.D.V.N. DANCE FEVER Ledennotulen BV17 Locatie en tijd Secretariaat Villa van Schaeck, 18:00 uur Aanwezigen Tom Lormans, Carine Eskes, Cenna van Manen, Roxanne Oude

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement 2015 Huishoudelijk Reglement Studenten Dans Vereniging Chassé Enschede, 8-6-2015 Inhoud Hoofdstuk 1 Leden... 3 Artikel 1 Gewone leden... 3 Artikel 2 Ereleden... 3 Artikel 3 Donateursleden... 3 Artikel

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014 Graag mobieltjes op stil en laptop s en tablets uit De zaal sluit om 21.55 uur Agenda voor vanavond: 1. Mededelingen / vast stellen agenda 2. Goedkeuring Notulen / stand van acties vorige ALV 3. Stand

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement HUISHOUDELIJK REGLEMENT Algemene bepalingen Artikel 1 De vereniging wordt geregeerd door de bepalingen van haar statuten en dit reglement. Artikel 2 De kleuren van het Nijmeegs

Nadere informatie

T.S.S.V. Spartacus stelt zich ten doel: a. Het bevorderen van fitness en krachtsport in de meest ruime zin.

T.S.S.V. Spartacus stelt zich ten doel: a. Het bevorderen van fitness en krachtsport in de meest ruime zin. Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Paragraaf 1 Paragraaf 2 Doel van de vereniging T.S.S.V. Spartacus stelt zich ten doel: a. Het bevorderen van fitness en krachtsport in de meest ruime zin. T.S.S.V. Spartacus tracht

Nadere informatie

Verslag. 1. Voorstellen bestuur

Verslag. 1. Voorstellen bestuur Verslag Vergadering 1 e vergadering Buurtvereniging Ludinga met de buurt Datum Donderdag 24 september 2009; 20.00 uur Gehouden te De Piraat te Harlingen Aanwezig van bestuur Jan Tsjerk Loonstra Tineke

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen - 0 - Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen Inhoud Blz. 1 Algemeen 1 2 Lidmaatschap 1 3 Geldmiddelen 1 4 Bestuur 2,3 5 Ledenvergadering 3 6 Onderafdelingen 4 7 Beheerders schap 5

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Amsterdam, 7 juli 2015

Huishoudelijk reglement Amsterdam, 7 juli 2015 Hoofdstuk 1: Werking huishoudelijk reglement Artikel 1. Begripsbepalingen ALV = Algemene ledenvergadering. Studentenraad = Daar waar studentenraad staat, wordt de wettelijk verplichte centrale deelnemersraad

Nadere informatie

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN.

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. NAAM EN ZETEL Artikel 1. De Ouderraad draagt de naam Ouderraad van basisschool St. Antonius. De Ouderraad is gevestigd op Pastoor Arnoldstraat

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN ART.1 AANNAME NIEUWE LEDEN Zij, die werkend lid wensen te worden van de vereniging, geven van hun verlangen kennis aan het bestuur. Het besluit tot aanneming

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT Lidmaatschap Art.1 Art. 2 De namen der leden, jeugdleden en donateurs worden door publikatie in het orgaan van de vereniging bekend gemaakt. Een lid, jeugdlid, of donateur wordt als zodanig toegelaten

Nadere informatie

Statuten en huishoudelijk reglement van de oudervereniging van de "R.K. basisschool in de St. Pancratiusparochie" TUBBERGEN

Statuten en huishoudelijk reglement van de oudervereniging van de R.K. basisschool in de St. Pancratiusparochie TUBBERGEN Statuten en huishoudelijk reglement van de oudervereniging van de "R.K. basisschool in de St. Pancratiusparochie" TUBBERGEN STATUTEN Artikel 1 De vereniging is op 27 oktober 1981 voor onbepaalde tijd opgericht.

Nadere informatie

KBO BERNADETTE HELMOND. Ledenvergadering 24 februari 2014 WELKOM

KBO BERNADETTE HELMOND. Ledenvergadering 24 februari 2014 WELKOM Ledenvergadering 24 februari 2014 WELKOM Agenda Opening en mededelingen Goedkeuring notulen van 12 november 2013 Jaarverslag 2013 Verslag Kascommissie/Verkiezing Vaststellen jaarrekening 2013 en begroting

Nadere informatie

SIKKENS HENGELSPORT VERENIGING

SIKKENS HENGELSPORT VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT, maart 2017 art. 1 Leden m/v: - De vereniging bestaat uit leden vanaf 18 jaar en jeugdleden vanaf 12 jaar. - De leden verbinden zich tot het lidmaatschap van jaar tot jaar. - Alle

Nadere informatie

Recreatieve Schaatsvereniging Noord Limburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONFORM ARTIKEL 24 VAN DE STATUTEN RECREATIEVE SCHAATSVERENIGING NOORD-LIMBURG

Recreatieve Schaatsvereniging Noord Limburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONFORM ARTIKEL 24 VAN DE STATUTEN RECREATIEVE SCHAATSVERENIGING NOORD-LIMBURG Recreatieve Schaatsvereniging Noord Limburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONFORM ARTIKEL 24 VAN DE STATUTEN RECREATIEVE SCHAATSVERENIGING NOORD-LIMBURG 1 e wijziging ALV 30 september 1998 2 e wijziging ALV

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Doel en middelen: Artikel 1. De Organisatie van cursussen en de voortgezette opleiding ligt in handen van het bestuur. Het bestuur volgt bij de organisatie en de

Nadere informatie

SkiClub Zoetermeer e.o. Aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging

SkiClub Zoetermeer e.o. Aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging SkiClub Zoetermeer e.o. Aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging Huishoudelijk Reglement Skiclub Zoetermeer e.o. SkiClub Zoetermeer e.o. is gevestigd te Zoetermeer en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster

Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Rooms Katholieke Basisschool De Bolster is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Artikel 1 Doelstelling van de vereniging Mountainbikeclub BAR END Apeldoorn Artikel 1.1 Doel van de vereniging Het doel van de vereniging, zoals nader omschreven in art. 2 van haar

Nadere informatie

Checklist Gesprek voeren 2F - handleiding

Checklist Gesprek voeren 2F - handleiding Checklist Gesprek voeren 2F - handleiding Inleiding De checklist Gesprek voeren 2F is ontwikkeld voor leerlingen die een gesprek moeten kunnen voeren op 2F. In deze handleiding wordt toegelicht hoe de

Nadere informatie

Na de ALV (ca. 20 minuten) en de pauze volgt de lezing: Olympisch Amsterdam door de heer Martin Ribbens. Agenda Algemene Leden Vergadering. 1.

Na de ALV (ca. 20 minuten) en de pauze volgt de lezing: Olympisch Amsterdam door de heer Martin Ribbens. Agenda Algemene Leden Vergadering. 1. Hierbij nodig ik u uit tot het bijwonen van de Algemene Leden vergadering (ALV) van de ACHV die zal worden gehouden op dinsdag 10 maart 2015, in Huize Antonius Kamperfoelieweg 207 Amsterdam. Aanvang 20.00

Nadere informatie

Notulen algemene ledenvergadering ADCA vereniging 2014

Notulen algemene ledenvergadering ADCA vereniging 2014 Notulen algemene ledenvergadering ADCA vereniging 2014 Datum: 24 mei 2014 Locatie: Hotel Bergse Bossen in Driebergen Voorzitter: Ewout Brunt Notulist: Willemien Uijl 1. Opening door de voorzitter dhr.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Studievereniging Sticky

Huishoudelijk Reglement Studievereniging Sticky Huishoudelijk Reglement Studievereniging Sticky 29 oktober 2015 versie 2.1 1 Algemeen 1.1 Doel In het Huishoudelijk Reglement van Studievereniging Sticky legt de Algemene Ledenvergadering toevoegingen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Golfclub Houtrak d.d

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Golfclub Houtrak d.d HUISHOUDELIJK REGLEMENT Golfclub Houtrak d.d. 09-11-2006 Artikel 1 Kleuren en embleem van de vereniging 1. De kleuren van de vereniging zijn blauw-geel. 2. Het embleem van de vereniging is een gestileerde

Nadere informatie

Agenda Algemene Ledenvergadering Ibn Battuta

Agenda Algemene Ledenvergadering Ibn Battuta Agenda Algemene Ledenvergadering 16 juni 2015 Inloop 19.30 uur, start 20.00 Grand Café Time Out (Poelestraat 34-36) 1. Opening 2. Vaststellen agenda 3. Vaststellen vorige notulen 4. Bestuursmededelingen

Nadere informatie

Seksualiteit: Grenzen en Wensen

Seksualiteit: Grenzen en Wensen IJBURGCOLLEGE.NL Seksualiteit: Grenzen en Wensen Leerlingen handleiding Michiel Kroon Lieve leerling, Het is belangrijk om op een open en goede manier over seks te kunnen praten. De lessenserie die in

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. Algemeen. Leden

Huishoudelijk Reglement. Algemeen. Leden Huishoudelijk Reglement 2 e Bestuur der studievereniging Versatile Vastgesteld door de Algemene Vergadering op 16 juni 2014 te Utrecht Algemeen Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement is gebaseerd op de

Nadere informatie

Beleidsplan SDVN Dance Fever 13 e bestuur

Beleidsplan SDVN Dance Fever 13 e bestuur Beleidsplan SDVN Dance Fever 13 e bestuur Tom de Ruijter Bart Dirven Nienke Holtslag Carine Kleine Haar Marijn de Haan Samoa Otermans Voorzitter Secretaris Penningmeester Commissaris Dans Commissaris Algemene

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement behoort bij de statuten van de te Oud-Ade (gemeente Kaag en Braassem) gevestigde vereniging Dorpsgemeenschap

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT SHANTYKOOR DE BIESBOSCH ARTIKEL 1. Het verenigingsjaar en het boekjaar vallen samen met het kalenderjaar. FINANCIEN ARTIKEL 2. De contributie van de leden wordt jaarlijks op een

Nadere informatie

Agenda Bestuursvergadering december 2014 S.D.V.N. DANCE FEVER

Agenda Bestuursvergadering december 2014 S.D.V.N. DANCE FEVER Agenda Bestuursvergadering 11 19 december 2014 S.D.V.N. DANCE FEVER Locatie en tijd Secretariaat Villa van Schaeck, 13.00 uur Aanwezigen Tom Lormans, Carine Eskes, Roxanne Oude Alink en Kim Schuurman Agenda

Nadere informatie

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG ALS EEN HOND DREIGT OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER HONDEN DIE DREIGEN. JE KUNT

Nadere informatie

Elke middag loopt Fogg van zijn huis naar de Club. Om een spelletje kaart te spelen. Er wordt altijd om geld gespeeld. En als Fogg wint, geeft hij

Elke middag loopt Fogg van zijn huis naar de Club. Om een spelletje kaart te spelen. Er wordt altijd om geld gespeeld. En als Fogg wint, geeft hij Rijk Phileas Fogg is een vreemde man. Hij is erg rijk. Maar niemand weet hoe hij aan zijn geld komt. Een baan heeft hij namelijk niet. Toch woont hij in een groot huis, midden in Londen. In zijn eentje.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf is een aanvulling op de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING PROGRESSIEF RECHTEN VASTGESTELD OP ACHTIEN MEI TWEEDUIZENDENVIJFTIEN ( )

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING PROGRESSIEF RECHTEN VASTGESTELD OP ACHTIEN MEI TWEEDUIZENDENVIJFTIEN ( ) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING PROGRESSIEF RECHTEN VASTGESTELD OP ACHTIEN MEI TWEEDUIZENDENVIJFTIEN (18-05-2015) AFDELING 1: ALGEMEEN; DEFINITIES Art. 1 Definities In dit huishoudelijk reglement

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN BEWONERSVERENIGING DE BAZELBUURT. Vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 23 mei 2011

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN BEWONERSVERENIGING DE BAZELBUURT. Vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 23 mei 2011 1. BESTUUR 1.1. De benoeming, taken en werkwijzen van de bestuursleden zijn vastgelegd in de statuten. 1.2. De taken van de voorzitter zijn: o het coördineren van alle bestuurlijke activiteiten; o het

Nadere informatie