Informatie coaches Bizidee editie 13

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatie coaches Bizidee editie 13"

Transcriptie

1 VERTROUWELIJK Informatie coaches Bizidee editie 13 Ondernemingsplanwedstrijd Vlaanderen VZW

2 Missie & visie van Bizidee Bizidee, Ondernemingsplanwedstrijd Vlaanderen vzw, is een ondernemerswedstrijd die in samenwerking met Agentschap Ondernemen het doel heeft om een nieuwe ondernemersdynamiek te creëren. Dit initiatief moet ondernemend, economisch, academisch en politiek Vlaanderen samenbrengen om een turbo te zetten op het ondernemerschap en te zorgen voor algemene welvaartcreatie. Essentieel is het opzetten van een omvattend beleid naar (pre)starters. Dit geldt voor mensen die de stap willen zetten naar het opstarten van een eigen onderneming, maar nog niet zover zijn en dat extra duwtje in de rug goed kunnen gebruiken. De Vlaamse overheid wil deze (pre)starters bewust maken van de verschillende acties en ondersteunende initiatieven die zij hierrond neemt en financieel ondersteunt, waarvan Bizidee deel uitmaakt. Het Agentschap Ondernemen stuurt dit alles in goede banen. Concreet gericht op personen met ideeën en moed, wil de Vlaamse overheid, samen met ervaren privé- partners en succesvolle ondernemers, een platform creëren om deelnemers van de wedstrijd te begeleiden in het uitwerken van een stevig onderbouwd ondernemingsplan. Het beschikken over een degelijk ondernemingsplan is immers een zeer belangrijke basis bij de opstart van een onderneming. Hier wordt geen onderscheid gemaakt tussen sectoren. De Bizidee wedstrijd richt zich dan ook naar het brede publiek, met aandacht voor specifiek vrouwen, studenten en jongeren. Met andere woorden, elke potentiële ondernemer tussen de leeftijd van 18 en 65 jaar komt in aanmerking om deel te nemen aan Bizidee. Met dit in het achterhoofd kan je stellen dat de campagne die Bizidee voert, door veel potentiële ondernemers gezien wordt. Bizidee is dan ook dé ondernemingsplanwedstrijd bij uitstek in Vlaanderen waar projecten met het beste ondernemingsplan in de prijzen vallen. Er zijn tal van waardevolle geld- en naturaprijzen te winnen waarvan de hoofdprijs maar liefst EUR bedraagt. Daarnaast biedt Bizidee gratis individuele begeleiding aan via coaches en experten. Op inspiratiedagen worden er verschillende workshops en speedcoaching sessies voorzien zodat de deelnemer alle tools aangereikt krijgt om zijn ondernemingsplan verder te verfijnen.

3 Netwerking is voor startende ondernemers erg belangrijk, daarom worden er op regelmatige basis verschillende inspiratievolle ondernemerscafés georganiseerd. Bizidee voorziet hierin met als enige opzet de deelnemers te begeleiden naar een reële start- up. Om dit te kunnen bewerkstellingen werkt Bizidee eveneens nauw samen met andere (pre)starterinitiatieven zodat de deelnemer naargelang zijn behoefte doorverwezen wordt voor begeleiding op maat. Het hele traject is zeer laagdrempelig zonder dat er aan de hoge kwaliteit van de wedstrijd wordt ingeboet. Elk ondernemingsplan wordt volgens dezelfde criteria door een onafhankelijke jury beoordeeld. De feedback van de jury wordt ook meegegeven aan de deelnemer zodat hij steeds verder kan evolueren in de weg naar zijn ondernemerschap. Wedstrijd Bizidee verwacht van de deelnemers dat er een volwaardig, gedetailleerd ondernemingsplan uitgewerkt wordt, waar je zo mee naar een investeerder/ financierder kan stappen. Het ondernemingsplan bevat gedetailleerde informatie over het product of de dienst, de middelen, de beoogde markt, de risico s, de juridische en financiële aspecten. Deelnemersvereisten Iedereen van jaar die concreet bezig is met de opmaak van een ondernemingsplan of plannen heeft om een eigen zaak op te starten en met het oog daarop een ondernemingsplan wil opstellen of aan het opstellen is. Het gaat over een onderscheidend project dat duidelijk iets toevoegt ten opzichte van een bestaand product of dienst. Daarnaast dient het idee ook een sterk economisch potentieel te hebben en moet het praktisch realiseerbaar zijn. Men kan individueel of in teamverband deelnemen. Wel dient minstens één deelnemer van het team woonachtig te zijn in Vlaanderen. Indien dat niet het geval is, dient er een intentieverklaring ondertekend te worden dat de onderneming in Vlaanderen opgestart zal worden.

4 Indien een deelnemer zijn project reeds gelanceerd heeft, mag hij enkel deelnemen indien hij bij aanvang van de wedstrijd nog geen cliënteel had. Opstarten tijdens de wedstrijd is dus wel toegelaten. Een deelnemer mag nog geen enkele vorm van financiering verkregen hebben bij aanvang van de wedstrijd. ONDERSCHEIDEND HAALBAARHEID VESTIGING FINANCIERING Het project Het project Een deelnemer Het project voorziet in een nieuwe behoefte of voegt duidelijk iets toe t.o.v. een bestaand product of dienst. heeft een reëel en sterk economisch potentieel én moet vooral realiseerbaar zijn. kan zijn of haar onderneming enkel vestigen in Vlaanderen. mag onder geen enkel beding gefinancierd worden via risicokapitaal. Verloop Op 05 januari 2015 is de 13 de editie opgestart en hebben deelnemers de mogelijkheid om een coach aan te vragen. Bizidee reikt verschillende instrumenten aan als leidraad voor het schrijven van het ondernemingsplan. Zo is er het McKinsey & Company Handboek, dat speciaal voor de organisatie van ondernemingsplanwedstrijden is geschreven. Dit handboek is te raadplegen op de website van Bizidee en door iedereen gratis te downloaden. Naast het gebruik van dit handboek reikt Bizidee tevens andere instrumenten aan zoals Startkompas van Agentschap Ondernemen. De deelnemer kan zelf kiezen van welke van de voorgestelde leidraden hij gebruik maakt (downloaden via de website). De jury beoordeelt ieder ingezonden ondernemingsplan a.d.h.v. vooropgestelde criteria, ongeacht welk van bovenvermeld begeleidingsinstrument of model de deelnemer heeft gebruikt. Een overzicht van belangrijke data en inhoudelijke vereisten: Inleveringsdatum: uiterste inleveringsdatum van het ondernemingsplan en het coachverslag is 21 april 2015 (23u59) Jurering: 23 april 2015 t.e.m. 10 mei 2015 online jurering 12 mei 2015 bepaling top ondernemingsplannnen 19 mei 2015 mondelinge presentaties top ondernemingsplannen Prijsuitreiking: 26 mei 2015

5 Indieningswijze Het ondernemingsplan dient ingediend te worden in het Nederlands (uitzonderlijk in het Engels) en mag maximum 30 bladzijden beslaan. Eén deelnemer mag meerdere ondernemingsplannen indienen of meermaals deelnemen aan de wedstrijd. Jureringscriteria De ondernemingsplannen zullen op de volgende criteria worden beoordeeld: Samenvatting van het ondernemingsplan (10%) Missie, visie en bedrijfsstrategie (10%) Onderscheidend karakter en uitwerking van het productidee of marktaanpak (15%) Beschrijving van het managementteam (10%) Marketingplan inclusief marktanalyse en SWOT- analyse (25%) Financieel plan op 3 jaar met break- even berekening (20%) Implementatieplan (10%) Bepaling winnaars In de laatste editie was het zo dat elk ondernemingsplan door 3 juryleden gelezen werd. Er werd door elk jurylid afzonderlijk punten gegeven op de verschillende criteria die hierboven vernoemd werden. Van deze 3 beoordelingen werd een gemiddelde genomen en de projecten met de hoogste gemiddelde score, alsook de projecten met een hoge discrepantie tussen de juryleden en de favorieten van elk jurylid, werden besproken tijdens de jurering. Hieropvolgend wordt de top 8 uitgenodigd voor een presentatie. Op basis van hun presentatie en de beoordeling van het ondernemingsplan worden de uiteindelijke laureaten verkozen. Bizidee heeft de volgende laureaten: hoofdwinnaar; laureaat 2 en 3; laureaat 4 en 5; èn BizzBuzz award. De BizzBuzz award wordt uitgereikt aan de kandidaat die het meest opvalt door zijn intrinsieke kwaliteiten en vernieuwende visie én die bovendien op een maatschappelijk verantwoorde manier (ecologisch en sociaal) de toekomst mee vorm wil geven. Prijzen Bizidee beloont de laureaten met de volgende prijzen: hoofdwinnaar: naturaprijzen; laureaat 2 en 3: naturaprijzen; laureaat 4 en 5: naturaprijzen; èn BizzBuzz award: naturaprijzen.

6 Prijsuitreiking Elke wedstrijd wordt afgesloten met een sfeervol event. Tijdens de prijsuitreiking tracht Bizidee een evenwicht te vinden tussen informatieverstrekking, informeel netwerking en ontspanning. In het verleden kon Bizidee telkens rekenen op vele aanwezigen. Jury De jury van Bizidee bestaat hoofdzakelijk uit personen die zich vrijwel dagelijks bezighouden met het beoordelen van ondernemingsplannen van startende bedrijven (venture capitalists, consultants,...). Iedere inzending wordt onafhankelijk door drie juryleden beoordeeld. Onze juryleden beperken zich niet enkel tot het toekennen van scores, zij geven hierbij ook een algemene feedback aan de inzender. Bij hun beoordeling wordt er rekening gehouden met de algemene bevinding van de ondersteunende coach. De jury bestaat uit de volgende personen: Reginald)Vossen Ignace)Lootvoet Jo)Keunen Rik)Van)den)Hende Werner)Elpers Lieven)De)Smedt Johan)Coosemans Daniël)Pairon Bart)Walterus Benedicte)De)Buck Sandra)Bultheel BAN)Vlaanderen BAN)Vlaanderen BAN)Vlaanderen BAN)Vlaanderen Participatiefonds Iminds) Zenso KPMG KPMG Agentschap)ondernemen Agentschap)ondernemen Op 12 mei 2015 zal de jury een selectie van genomineerden maken (top 8). Deze deelnemers worden uitgenodigd om voor de voltallige jury hun ondernemingsplan te komen verdedigen in een presentatie van 15 minuten. De uiteindelijke winnaar wordt dan met de voltallige goedkeuring van de juryleden verkozen. Coaching Individuele coaching Alle deelnemers krijgen de mogelijkheid om een individuele coach aan te vragen. Hoewel het geen verplichting is, en puur op eigen initiatief, blijken de meeste deelnemers dit in de praktijk wel te doen. De deelnemers kunnen op eigen initiatief een coachaanvraag indienen via de website. De deskundige ervaring van ondernemers en experten is immers de grote meerwaarde van Bizidee. Zij gaan na of het project al dan niet realiseerbaar is en of de aspirant- ondernemer al dan niet in de wieg gelegd is voor het ondernemerschap.

7 Er zal een screening gebeuren van alle deelnemers zodat enkel diegenen die voldoende ver gevorderd zijn in de uitwerking van hun ondernemingsplan, coaching aangeboden zal worden. Functies Graag geven we u enkele richtlijnen mee zodat u en de deelnemer realistische en op elkaar afgestemde verwachtingen zouden koesteren voor een samenwerking die zijn vruchten afwerpt. Daarom kennen we u als coach, de volgende rollen toe: Begeleider Vraagbaak Richtingaanwijzer U ondersteunt de deelnemers bij het opstellen van de haalbaarheidsstudie en het ondernemingsplan en stimuleert ze om optimaal gebruik te maken van de tools (Mc. Kinsey & Company handboek, Startkompas) die Bizidee op haar website aanreikt. U beantwoordt algemene vragen over ondernemen en management en meer uitgebreide vragen in uw eigen specialisatiegebied. U kan suggesties doen voor doorverwijzing van het project naar andere coaching. Dit kan o.m. via uw persoonlijk netwerk of Bizidee. Belangrijk! Het is de bedoeling dat u de deelnemer begeleidt bij de opstelling van het ondernemingsplan, niet dat u zelf de pen gaat vasthouden. Wel willen we benadrukken dat het belangrijk is om de deelnemer op een positieve manier feedback te geven zodanig dat hij deze feedback kan implenteren. Het is zeker niet de bedoeling om de deelnemers af te raden om verder te gaan met het ondernemingsplan. Bizidee ideaalcoach Competenties Het project van meerdere kanten en op verschillende niveaus kunnen benaderen. De beroepswerkzaamheden van de deelnemer doordenken op veronderstellingen en effecten; zowel maatschappelijk als ethisch. Heldere afspraken kunnen maken met deelnemer. Actief en empathisch kunnen luisteren. Krachtig vragen kunnen stellen. Direct kunnen communiceren en confronteren. Bewustzijn/realiteitszin van de deelnemer nagaan en bijsturen. Positieve attitude t.o.v. het ondernemerschap in Vlaanderen. Kunnen aanzetten tot gestructureerde actie met resultaatsbestreving (timing zetten, actieplan, milestones, ). Rapportering afdwingen.

8 Kennis Kennis hebben van het ondernemerslandschap en aanverwante organisaties in Vlaanderen. Kennis hebben van het opstellen van ondernemingsplannen: o Marketing o SWOT- analyse o Financieel Kennis van de do s en don ts van starters. Ondernemerskwaliteiten van de deelnemer inschatten, doorgronden en bijsturen. Verwachtingen vanuit Bizidee 1. Opleiding onder de vorm van coach- the- coach 2. Beschikbaarheid coaching: +/- 5 uur 3. Coachverslag opstellen a.d.h.v. Bizidee- template Uit de vorige edities van Bizidee constateren we dat coaches gemiddeld 6 à 10 uur van hun tijd (over een periode van 4 maanden) aan het project van 1 deelnemer besteden. Sommige deelnemers zullen sneller en veelvuldiger een beroep op u doen dan anderen of begrijpen sneller wat hen te doen staat. Tal van factoren bepalen m.a.w. hoeveel tijd u eraan besteedt. U bepaalt dit uiteraard grotendeels zelf. Goede afspraken hierover vanaf het eerste contact met de deelnemer, zijn het beste wapen tegen wederzijdse teleurstellingen. Denk eraan dat ook deelnemers vaak zelf niet fulltime bezig zijn met het opstellen van hun businessplan. Aan de deelnemers wordt ook duidelijk gemaakt dat het niet de bedoeling kan zijn om een coach met talloze vragen te overstelpen. Hierbij drukken we op bundeling van vragen of problemen. Om de communicatie tussen u, Bizidee en de deelnemer (individueel of in teamverband) te vergemakkelijken, wordt voor u een persoonlijk account aangemaakt om steeds uw relevante documenten te kunnen raadplegen. Het coachverslag Voor de deadline van indiening van het ondernemingsplan op 21 april 2015, wordt u gevraagd om via de website een kort verslag over uw samenwerking met de deelnemer/het team op te maken (zie bijlage 2). In dit verslag zal u vooral aandacht besteden aan de vaardigheden die de deelnemer/het team toonde en ontwikkelde bij het opstellen van zijn ondernemingsplan. Waarom deelnemers van Bizidee coachen? Allemaal goed en wel, maar wat zit er voor u in? Vooreerst kan u er zelf voor zorgen dat u mee aan de wieg staat van een succesvolle onderneming en dit op basis van een perfect geschreven businessplan dankzij uw begeleiding. U draagt bovendien ook bij aan de opleiding van ondernemers in spe. Bizidee biedt u eveneens enkele netwerkmogelijkheden: naast het contact met de bedenker van uw project, wordt u uitgenodigd op evenementen om tal van andere professionals te ontmoeten. Verder

9 vermelden we graag uw hoedanigheid van Bizidee coach (met naam en functie) op onze veelbezochte website. Zo komt u en/of uw onderneming naar buiten als medewerker aan een project dat het ondernemerschap wil aanmoedigen. Toewijzingsprocedure en praktische info Vanaf 05 januari 2015 kan ieder(e) deelnemend(e) team/persoon een coach toegewezen worden, mits hij akkoord gaat met de engagementsverklaring. Per project kan maar één coach worden aangevraagd. Dit gaat als volgt. Bizidee koppelt de meest geschikte coach aan een project. Dit gebeurt aan de hand van een intake gesprek. Er wordt enkel een coach aan de deelnemer gekoppeld indien deze voldoende ver gevorderd is in de uitwerking van zijn ondernemingsplan. Op basis van de behoeften van de deelnemer, zal Bizidee een coach toewijzen. Hierbij wordt er rekening gehouden met de professionele achtergrond en de geografische nabijheid van de woon- of werkplaats van de coach. Indien u een project krijgt toegewezen zal u dit kunnen raadplegen op uw persoonlijk account op de Bizidee website. U krijgt ook een bericht dat er een project aan u werd toegewezen. U dient hier verder niets mee te doen, het is namens op eigen initiatief van de deelnemer dat het eerste contact tot stand zal komen (via e- mail of telefonisch). De deelnemer dient u een voorstel van planning voor overleg te bezorgen, én met u verdere afspraken te maken over het verdere verloop/wijze waarop er zal worden gecommuniceerd (zie ook engagementsverklaring). Let wel, een deelnemer is niet verplicht gebruik te maken van een coach. Indien een deelnemer binnen de week geen contact met u opneemt, laat u het ons weten zodat u weer ter beschikking kan staan van een nieuwe deelnemer. Dit wordt ook meegedeeld aan de deelnemers. Panikeer niet indien het aan u toegewezen project zich situeert in een sector waar u weinig kaas van hebt gegeten. Vaak is het voldoende dat u uit uw algemene ervaring deelt en algemene leidraden/tips/sturing geeft om het project verder op weg te helpen. Het is dan uw taak om hierover een juiste inschatting te maken. Indien u echt het gevoel heeft dat u te weinig kan bijbrengen aan het project, breng ons dan hiervan op de hoogte. Dan bekijken wij of er een ander project aan u kan worden toegewezen. Het is niet de bedoeling dat coaches én deelnemers blijven shoppen tot er een ideale match is. In de engagementsverklaring met de deelnemer/het team wordt gevraagd, bij belet of het niet meer deelnemen aan de wedstrijd, u daarvan onmiddellijk te verwittigen. Verklaring van vertrouwelijkheid Bizidee hecht veel belang aan de bescherming van de vertrouwelijkheid van de inzendingen. Daarom is iedereen die documenten van deelnemers te zien krijgt (de organisatie, de jury en coaches) verplicht een verklaring van vertrouwelijkheid te ondertekenen. Op die manier garanderen we geheimhouding over de inzendingen tot op het moment dat de deelnemers klaar zijn om hun product of dienst op de markt te lanceren. Als coach verbindt u zich ertoe alle documenten en informatie vertrouwelijk te behandelen. Hiertoe dient u een verklaring van vertrouwelijkheid te ondertekenen die onze juridische partner Linklaters De Bandt heeft opgesteld. U vindt dit document op onze site onder de rubriek Coach.

10 VERTROUWELIJK Bizidee team Het Bizidee team bestaat uit 2 enthousiaste medewerkers, Sylvia en Daisy, die elke dag met hart en ziel werken aan Bizidee. Projectmanager: Sylvia Feytons Sylvia is verantwoordelijk voor de praktische wedstrijdorganisatie en de interne en externe communicatie daarrond. Zij beheert het verloop van de wedstrijd en coördineert coaching, experten en jurering. Ook de randevenementen worden door haar georganiseerd. Het opstarten en uitbreiden van relaties met de partners behoort ook tot haar specifieke bevoegdheid. Zij woont tevens de vergaderingen van Algemene Vergadering en RvB bij en staat in voor de opvolging en realisatie van de beslissingen ( dagelijks beleid ). Assistent projectmanager: Daisy Baeten Daisy is een administratieve kracht ter ondersteuning van de projectmanager, waarbij zij ook specifiek de website onderhoudt en voedt, facturatie opvolgt, de klantenservice voor haar rekening neemt en ondersteuning biedt bij het organiseren van evenementen. Sylvia Feytons Sylvia.feytons@bizidee.be 0498/ Daisy Baeten Daisy.baeten@bizidee.be Nuttige links Website Facebook Twitter Pinterest Prijsuitreiking fase 1 editie 11 Prijsuitreiking fase 1 editie 11 Website ondernemersbootcamp Ondernemersbootcamp

11 Bijlage 1 : Verklaring van vertrouwelijkheid 1. Ik,, verplicht me ertoe om geen vertrouwelijke informatie en documenten die mij in het kader van de ondernemingsplanwedstrijd bereiken, mee te delen aan derden, ook na beëindiging van deze wedstrijd. Ik verplicht me ertoe, vertrouwelijke informatie en documenten uitsluitend te gebruiken voor de voorbereiding en uitvoering van de ondernemingsplanwedstrijd, en deze slechts mits uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de betreffende deelnemers aan derden mee te delen. Derden zijn al diegenen die niet betrokken zijn bij de uitvoering van de ondernemingsplanwedstrijd. 2. Daarnaast verbind ik me ertoe om de vertrouwelijke informatie en documenten die mij in het kader van de ondernemingsplanwedstrijd bereiken, niet te zullen gebruiken voor eigen rekening, noch voor rekening van derden in de hierboven vermelde zin. 3. Ik verplicht me ertoe, alle vertrouwelijke informatie en documenten die ik op welke manier dan ook heb ontvangen in het kader van de ondernemingsplanwedstrijd, uiterlijk op 1 september 2015 te vernietigen. 4. Ik verplicht me ertoe me ervan te vergewissen dat de door mij ingeschakelde medewerkers en adviseurs zich ook aan bovengenoemde punten houden. VERTROUWELIJKE INFORMATIE EN DOCUMENTEN Vertrouwelijke informatie en documenten in de hierboven bedoelde betekenis zijn alle bedrijfseconomische, technische, financiële en soortgelijke informatie, die op welke manier dan ook door deelnemers is verstrekt in het kader van de ondernemingsplanwedstrijd, in het bijzonder door het inleveren van hun inzending voor de wedstrijd. Niet- vertrouwelijk is de informatie waarvan ik gedocumenteerd kan aantonen dat: deze informatie reeds algemeen bekend was voordat ik de informatie ter beschikking kreeg; of deze informatie nadien algemeen bekend is geworden, zonder dat dit aan mijzelf is toe te rekenen; of deze door derden op rechtmatige wijze en zonder schending van geheimhoudingsverplichtingen van die derden bekend is geworden. BESCHERMING VAN PERSOONSGEGEVENS Ik verplicht me ertoe om de persoonsgegevens me betrekking tot deelnemers aan de Ondernemingsplanwedstrijd die ik in het kader van de Ondernemingsplanwedstrijd verneem, op vertrouwelijke basis te behandelen en deze gegevens niet mee te delen aan derden. TERUGTREKKING Ik heb de plicht me terug te trekken uit de ondernemingsplanwedstrijd als ik bewust of onbewust vertrouwelijke informatie of documenten voor mijn eigen belangen of voor belangen van derden heb aangewend zonder uitdrukkelijke toestemming van de deelnemer. BEGIN EN EINDE De onderhavige verklaring is geldig van 05 januari 2015 tot 1 september RECHTSPOSITIE Op deze verklaring en eventuele geschillen naar aanleiding daarvan is het Belgische recht van toepassing. GESCHILLEN Alle geschillen die mochten ontstaan naar aanleiding van de onderhavige geheimhoudingsverklaring, zullen worden voorgelegd aan de geschillencommissie van de Ondernemingsplanwedstrijd. De reglementen van deze commissie staan beschreven in het wedstrijdreglement. Bij voortduring van het geschil na uitspraak van de geschillencommissie zijn de rechtbanken van Brussel bevoegd.

12 Bijlage 2 : Voorbeeld van een coachverslag Coachverslag editie 11 ( ) Naam van het begeleide project:. Dit coachverslag is bedoeld als aanvulling op het ondernemingsplan. Uw verslag zal anoniem bezorgd worden aan de juryleden die het door u gecoachte project beoordelen. De jury kan zo bij haar beoordeling rekening houden met de vaardigheden die de deelnemer bij het opstellen van zijn ondernemingsplan ontwikkelde. Zo zal de jury beter kunnen inschatten hoe o.a. inzet en vorderingen verliepen en hoe de deelnemer met uw adviezen omging. Dit verslag is dus een belangrijk element in de eindbeoordeling. Wij vragen u dan ook even tijd te maken om dit verslag zorgvuldig in te vullen VOOR DE DEADLINE VAN 21 APRIL (23U59). Namens de jury en Bizidee, alvast dank! A. Welke rollen heeft u als coach voor dit deel van het project in deze fase opgenomen? Begeleider: U ondersteunt de deelnemers bij het opstellen van het definitieve ondernemingsplan en stimuleert ze om optimaal gebruik te maken van de tools (Handboek van Mc Kinsey, Startkompas, Unizo Startsimulator) die Bizidee aanreikt. Vraagbaak: U beantwoordt algemene vragen over ondernemen en management en meer uitgebreide vragen in uw eigen specialisatiegebied. Doorverwijzer: U kan suggesties doen voor doorverwijzing van het project naar andere coaching. Dit kan ondermeer via uw persoonlijk netwerk. Indien nodig, neemt u zelf contact op met experten zodat u er zeker van bent dat wat inhoud en formulering betreft de juiste vragen worden gesteld. B. In welke mate bezit de deelnemer (het team) de volgende vaardigheden? Vaardigheden* Heeft een duidelijke (en in het team gedeelde) visie. Onvoldoende Zwak Voldoende Goed Uitstekend Zet zich in en is enthousiast. Werkt pro- actief en op eigen initiatief. Er is overleg en samenwerking binnen het team. Er is een duidelijke taakverdeling binnen het team. Werkt op een methodische en planmatige manier. Bezit het vermogen om problemen op te lossen. Houdt rekening met adviezen en follow- up. Is flexibel. Volgt afspraken op. Heeft affiniteit met: het product; de markt en marketing; Financiën. *Aanduiden met een x wat van toepassing is

13 C. Kunt u de volgende vragen i.v.m. het tot stand komen van het ondernemingsplan kort beantwoorden? 1. Welke zijn de sterke punten van het ondernemingsplan? 2. Welke zijn de sterke punten van de deelnemer / het team? 3. Op welk vlak heeft u het project en/of de deelnemer / team in deze laatste fase moeten (bij)sturen? 4. Met welk deel van het ondernemingsplan ondervond de deelnemer / het team de meeste problemen? 5. Meent u dat de deelnemer / het team dit project in zijn huidige vorm effectief kan opstarten? 6. Indien het project en/of de deelnemer / het team volgens u nog niet opstartklaar is, welke opvolging of doorverwijzing meent u dan noodzakelijk?

EEN GOED IDEE - DOE ER IETS MEE

EEN GOED IDEE - DOE ER IETS MEE Naast het winnen van startkapitaal was het vooral de media-aandacht die ons aan tafel bracht met de juiste investeerders. Wij wilden ondernemen en hadden meer dan 20 ideeën. Bizidee hielp ons focussen

Nadere informatie

EEN GOED IDEE - DOE ER IETS MEE

EEN GOED IDEE - DOE ER IETS MEE Naast het winnen van startkapitaal was het vooral de media-aandacht die ons aan tafel bracht met de juiste investeerders. Wij wilden ondernemen en hadden meer dan 20 ideeën. Bizidee hielp ons focussen

Nadere informatie

Projectoproep Kankerplan Actie 24 : Wetenschappelijke analyse in de onco-geriatrie

Projectoproep Kankerplan Actie 24 : Wetenschappelijke analyse in de onco-geriatrie B Projectoproep Kankerplan Actie 24 : Wetenschappelijke analyse in de onco-geriatrie Inleiding Deze projectoproep kadert binnen de verderzetting van Actie 24 van het Kankerplan: Steun aan pilootprojecten

Nadere informatie

Go4Business. Go4Business is een individueel begeleidingstraject voor kandidaatondernemers

Go4Business. Go4Business is een individueel begeleidingstraject voor kandidaatondernemers Go4Business Denk je aan een eigen onderneming? Of wil je van je bijberoep je hoofdberoep maken? Dan vraag je je waarschijnlijk af of dit een haalbare droom kan zijn... Ontdek hier een individueel begeleidingstraject

Nadere informatie

De wedstrijd loopt vanaf vrijdag 28 oktober 2011 (17.00u) tot en met maandag 16 januari 2011 (16u00).

De wedstrijd loopt vanaf vrijdag 28 oktober 2011 (17.00u) tot en met maandag 16 januari 2011 (16u00). Genderklik ontwerpwedstrijd Wedstrijdreglement Voorwerp De wedstrijd loopt vanaf vrijdag 28 oktober 2011 (17.00u) tot en met maandag 16 januari 2011 (16u00). Dit reglement regelt de modaliteiten van de

Nadere informatie

BURNY BOS TALENT AWARD 2015 DEELNAMEFORMULIER

BURNY BOS TALENT AWARD 2015 DEELNAMEFORMULIER BURNY BOS TALENT AWARD 2015 DEELNAMEFORMULIER PERSOONLIJKE GEGEVENS Naam Adres Te bereiken op mail Telefoon Facebook; LinkedIn;Twitter profiel: Korte beschrijving van je achtergrond, CV IDEE VOOR ANIMATIE

Nadere informatie

FAQ - TOP SKILLS 2A. WAT HOUDT HET PROJECT TOP SKILLS CONCREET IN?

FAQ - TOP SKILLS 2A. WAT HOUDT HET PROJECT TOP SKILLS CONCREET IN? FAQ - TOP SKILLS 1. WAAROM TOP SKILLS? Er zijn nog te veel verschillen tussen de pressionele situatie van mannen en vrouwen; Het aandeel vrouwelijke kandidaturen en de vertegenwoordiging van vrouwen op

Nadere informatie

Call for ideas: sollicitatiefeedback

Call for ideas: sollicitatiefeedback Call for ideas: sollicitatiefeedback Probleemstelling Een centrale component in de dienstverlening van VDAB is de bemiddeling naar werk. VDAB leidt geschikte kandidaten toe naar werkgevers die hun vacatures

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. Algemeen. 1. Waarom is de IGNITE Award opgezet?

Veelgestelde vragen. Algemeen. 1. Waarom is de IGNITE Award opgezet? Veelgestelde vragen Algemeen 1. Waarom is de IGNITE Award opgezet? Nederland kent naar schatting tussen de 3000 en 4000 social enterprises, een relatief kleine maar groeiende sector, met groot potentieel.

Nadere informatie

FAQ Solidarity Award

FAQ Solidarity Award FAQ Solidarity Award Wat is het doel van de wedstrijd ING Solidarity Award? Wie kan deelnemen aan de wedstrijd ING Solidarity Award, wat zijn de verkiesbaarheidscriteria? Hoe kan ik mijn vereniging inschrijven?

Nadere informatie

Indien uw project geselecteerd wordt, krijgt u ongeveer 6 sessies coaching verspreid over de periode januari 2016 december 2016.

Indien uw project geselecteerd wordt, krijgt u ongeveer 6 sessies coaching verspreid over de periode januari 2016 december 2016. VERZOEK COACHING IN MANAGEMENT UW PROJECTVOORSTEL MAN-378 Elke groep die de ondersteuning van een coach wenst te genieten voor zijn project dient in het gedetailleerde beschrijving van het project op te

Nadere informatie

&Z Challenge. Richtlijnen Business plan 2016. Versie 1 december 2015

&Z Challenge. Richtlijnen Business plan 2016. Versie 1 december 2015 &Z Challenge Richtlijnen Business plan 2016 Versie 1 december 2015 Dit reglement omtrent het Business plan werd opgesteld met als doel eenduidige richtlijnen te definiëren voor de deelnemende teams binnen

Nadere informatie

PERSUITNODIGING. Prijsuitreiking Bizidee editie 13 dinsdag 26 mei 2015

PERSUITNODIGING. Prijsuitreiking Bizidee editie 13 dinsdag 26 mei 2015 Prijsuitreiking Bizidee editie 13 dinsdag 26 mei 2015 Bizidee, dé Ondernemingsplanwedstrijd georganiseerd in opdracht van de Vlaamse Overheid en met steun van Agentschap Ondernemen, maakt op dinsdag 26

Nadere informatie

Factsheet. Participate Create Innovate

Factsheet. Participate Create Innovate Factsheet Dag van de Toekomstige Entrepreneurs in Suriname (Dag TES) Participate Create Innovate Participeer aan de allereerste Dag van de Toekomstige Entrepreneurs in Suriname (Dag TES). Het doel van

Nadere informatie

Evaluatieprocedure TechnoVips

Evaluatieprocedure TechnoVips Evaluatieprocedure TechnoVips Jury Voor elke deelnemende categorie is er een jury die op 2 momenten in de wedstrijd de projecten beoordeelt en de winnaars aanduidt. Enkel de 3 eerste plaatsen in de eindbeoordeling

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement voor het beoordelingscomité voor starterscontracten

Huishoudelijk reglement voor het beoordelingscomité voor starterscontracten Huishoudelijk reglement voor het beoordelingscomité voor starterscontracten Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 april 2016 Bekendgemaakt op 27 april 2016 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel 2.

Nadere informatie

BITO-eindwerkprijs Reglement

BITO-eindwerkprijs Reglement Reglement 2017-2018 Belgisch Instituut der Transportorganisatoren vzw Stapelhuisstraat 5a, 1020 Brussel T : [02/230.30.43 C : mail@bito-ibot.be Reglement 2017-2018 2 INHOUD BITO-eindwerkprijs 3 Eindwerken

Nadere informatie

Digitalisering startkompas Verkennende nota

Digitalisering startkompas Verkennende nota Digitalisering startkompas Verkennende nota Agentschap Innoveren & Ondernemen Indienen van de offerte uiterlijk op 4 april 2019 bij het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) in elektronische vorm ter

Nadere informatie

DE VLAAMSE RUIMTELIJKE PLANNINGSPRIJS 2014 Een initiatief van de Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning Met steun van de Vlaamse Regering

DE VLAAMSE RUIMTELIJKE PLANNINGSPRIJS 2014 Een initiatief van de Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning Met steun van de Vlaamse Regering DE VLAAMSE RUIMTELIJKE PLANNINGSPRIJS 2014 Een initiatief van de Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning Met steun van de Vlaamse Regering 1. vooraf In 2014 organiseert de VRP de Vlaamse Ruimtelijke

Nadere informatie

Projectplan MKB Roadmaps 3.0

Projectplan MKB Roadmaps 3.0 Projectplan MKB Roadmaps 3.0 In 2013 is MKB Roadmaps voor het eerst opgestart, met als doelstelling om (aspirant) ondernemers te helpen om de zakelijke kant van hun innovatie te ontwikkelen. Wegens succes

Nadere informatie

Infosessie WELKOM. www.syntra-ab.be. www.syntra-mvl.be

Infosessie WELKOM. www.syntra-ab.be. www.syntra-mvl.be Infosessie www.syntra-mvl.be WELKOM Infosessie 1. Voorstelling Traject Maak werk van je zaak 2. Voorstelling Menukaart 3. Starten met je eigen zaak: aandachtspunten 4. Vragenronde Voorstelling traject

Nadere informatie

FOTOWEDSTRIJD TSP - CFB 2017

FOTOWEDSTRIJD TSP - CFB 2017 FOTOWEDSTRIJD TSP - CFB 2017 ORGANISATOR Deze fototentoonstelling is een initiatief van de vzw Toerisme en SpoorPatrimonium - Le Chemin de Fer du Bocq waarvan de maatschappelijke zetel zich te 7000 Bergen,

Nadere informatie

Rapport Persoonlijke Effectiviteit i360. Test Kandidaat

Rapport Persoonlijke Effectiviteit i360. Test Kandidaat Rapport Persoonlijke Effectiviteit i360 Naam Test Kandidaat Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Sterkte/zwakte-analyse 3. Feedback open vragen 4. Overzicht competenties 5. Persoonlijk ontwikkelingsplan Inleiding

Nadere informatie

Informatie voor deelnemers aan de training " Op weg naar het zelfstandig ondernemerschap".

Informatie voor deelnemers aan de training  Op weg naar het zelfstandig ondernemerschap. Bijlage: Opzet training hoe start ik een eigen bedrijf. Informatie voor deelnemers aan de training " Op weg naar het zelfstandig ondernemerschap". Indien u van plan bent een eigen bedrijf te starten vanuit

Nadere informatie

De kandidaat slaat zijn samenvatting op onder de naam S-Jenaam.Jevoornaam.docx Bv. S-Vermeulen.Luc.docx

De kandidaat slaat zijn samenvatting op onder de naam S-Jenaam.Jevoornaam.docx Bv. S-Vermeulen.Luc.docx ie-prijzen 2017 Artikel 1 Doelgroep ie-net schrijft een wedstrijd uit ter bekroning van de masterproeven van studenten van de faculteiten ingenieurswetenschappen, bio-ingenieurswetenschappen, industrieel

Nadere informatie

REGLEMENT. Darna Express

REGLEMENT. Darna Express Darna vzw Vlaams-Marokkaans Culturenhuis Steenstraat 25-27 1000 Brussel REGLEMENT Darna Express Projectsubsidie voor de realisatie van culturele projecten ter stimulering van de dialoog tussen de Vlaams

Nadere informatie

Roest Advies ontwikkelt ondernemerschap

Roest Advies ontwikkelt ondernemerschap Roest Advies ontwikkelt ondernemerschap voor zelfstandig ondernemers en maatschappelijke organisaties Voor meer informatie: info@roestadvies.nl telefoon 030-2640480 www.roestadvies.nl Wie zijn wij Roest

Nadere informatie

REGLEMENT editie 2015

REGLEMENT editie 2015 1. De Farm Web Awards hebben tot doel het gebruik van internet en sociale media door landbouwers, tuinbouwers en veehouders aan te moedigen via de organisatie van een wedstrijdformule. De organisatie is

Nadere informatie

Subsidies voor innovatie. VEERLE DESMET Adviseur Innovatiesteun & Accountmanager Speerpuntcluster Logistiek

Subsidies voor innovatie. VEERLE DESMET Adviseur Innovatiesteun & Accountmanager Speerpuntcluster Logistiek Subsidies voor innovatie VEERLE DESMET Adviseur Innovatiesteun & Accountmanager Speerpuntcluster Logistiek https://www.vlaio.be/nl/ondernemersverhalen rechtstreeks via partners voor de (kandidaat ) ondernemer

Nadere informatie

DEFINITIES COMPETENTIES

DEFINITIES COMPETENTIES DEFINITIES COMPETENTIES A. MENSEN LEIDINGGEVEN A1 Sturen Geeft op een duidelijke manier richting aan een team, neemt de leiding op zich, zet mensen en middelen zodanig in dat doelen met succes worden bereikt.

Nadere informatie

STEUNKREDIET VOOR HUMAAN VOEDINGSONDERZOEK REGLEMENT

STEUNKREDIET VOOR HUMAAN VOEDINGSONDERZOEK REGLEMENT STEUNKREDIET VOOR HUMAAN VOEDINGSONDERZOEK REGLEMENT ARTIKEL 1 "Het steunkrediet voor humaan voedingsonderzoek" heeft als doel, in de schoot van Belgische Instellingen van universitair niveau, wetenschappelijke

Nadere informatie

START-UP BATTLE looks // business // marketing

START-UP BATTLE looks // business // marketing START-UP BATTLE looks // business // marketing VRAGENLIJST BUSINESSPLAN In samenwerking met INTRO Een onderneming starten in de kapperswereld is meer dan alleen knippen en kleuren. Een goed management

Nadere informatie

Competentieprofiel voor coaches

Competentieprofiel voor coaches Competentieprofiel voor coaches I. Visie op coaching Kwaliteit in coaching wordt in hoge mate bepaald door de bijdrage die de coach biedt aan: 1. Het leerproces van de klant in relatie tot diens werkcontext.

Nadere informatie

Brusselse prijs voor de export een co-organisatie van Brussel Invest & Export en BECI

Brusselse prijs voor de export een co-organisatie van Brussel Invest & Export en BECI Brussels Best Exporters 2013 Brusselse prijs voor de export een co-organisatie van Brussel Invest & Export en BECI Wedstrijdreglement 1 Brussel Invest & Export Gewestelijke Overheidsdienst Brussel BRUSSELS

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: 1402992 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Flankerend onderwijsbeleid Reglement met betrekking tot de wedstrijd voor projecten rond de Eerste Wereldoorlog

Nadere informatie

Iedere handelaar die werk maakt van zijn of haar etalage komt in aanmerking.

Iedere handelaar die werk maakt van zijn of haar etalage komt in aanmerking. Reglement Roeselare Awards Art. 1. Organisatie. De organisatie van de Roeselare Awards wordt verzekerd door het bestuur van de vzw Roeselare Awards. De Roeselare Awards worden jaarlijks uitgereikt op de

Nadere informatie

Student Positive Awards Document voor partnerschap

Student Positive Awards Document voor partnerschap Student Positive Awards Document voor partnerschap Een innovatief project, Een manier om te veranderen, Een uitreiking die jaarlijks 40.000 studenten bereikt Een initiatief van Meneer, Mevrouw Hieronder

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING Artikel 1 De Ieder kalenderjaar, tijdens de eerste vergadering van de GROS, beslist de algemene vergadering van de GROS over een verdeelsleutel van het

Nadere informatie

Europese projecten in de praktijk. Maandag 8 december, Provincie West-Vlaanderen

Europese projecten in de praktijk. Maandag 8 december, Provincie West-Vlaanderen Europese projecten in de praktijk Maandag 8 december, Provincie West-Vlaanderen Europese projecten in de praktijk Waarom een Europees project? Hoe begin je aan een Europees project? Hoe stel je de aanvraag

Nadere informatie

Er zijn twee geldprijzen voorzien van elk 21.200 euro. Deze worden verdeeld tussen één NGO en één vierde pijler organisatie.

Er zijn twee geldprijzen voorzien van elk 21.200 euro. Deze worden verdeeld tussen één NGO en één vierde pijler organisatie. Wedstrijdreglement Mechelen Mondiaal duurzaamheid 2016-2017 ART 1. DOELSTELLING VAN DIT WEDSTRIJDREGLEMENT De stad Mechelen wil met haar beleid internationale samenwerking solidair zijn met het Zuiden.

Nadere informatie

VR DOC.1230/1TER

VR DOC.1230/1TER VR 2016 2511 DOC.1230/1TER DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN TERNOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering over de regels betreffende

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT BXL TOUR CONTEST : DIAMOND 2017

WEDSTRIJDREGLEMENT BXL TOUR CONTEST : DIAMOND 2017 WEDSTRIJDREGLEMENT BXL TOUR CONTEST : DIAMOND 2017 ARTIKEL 1 De vennootschap BRUSSELS MAJOR EVENTS vzw met maatschappelijke zetel in de Korte Museumstraat 6-8, 1000 Brussel, België, organiseert een wedstrijd,

Nadere informatie

2) usb-stick,in behoorlijke postverpakking te verzenden naar het adres van MECINA

2) usb-stick,in behoorlijke postverpakking te verzenden naar het adres van MECINA Reglement Erfgoed filmfestival 2019 1. Art.1 Organisator Het Mechelse Ciné- en Videoclub (Mecina) met zetel te 2800 Mechelen, Veemarkt 35, organiseert met de steun van PROVAC,BREEDBEELD en VAC een Erfgoed

Nadere informatie

Samenstelling denkcellen ACRO-TTM-TTJ-Ritmiek-TRA-TU. 1. Algemene taakomschrijving. 2. Samenstelling

Samenstelling denkcellen ACRO-TTM-TTJ-Ritmiek-TRA-TU. 1. Algemene taakomschrijving. 2. Samenstelling Samenstelling denkcellen 207-2020 ACRO-TTM-TTJ-Ritmiek-TRA-TU. Algemene taakomschrijving De denkcellen staan in voor sporttechnische werking binnen de Vlaamse wedstrijdsport. De denkcel is binnen haar

Nadere informatie

2. Voorwaarden voor deelname

2. Voorwaarden voor deelname Wedstrijdreglement 1. Algemeen 1.1. Op de IGNITE Award is een wedstrijdreglement van toepassing. Door deel te nemen aan deze wedstrijd en/of inzending van het inschrijfformulier geef je aan dat je akkoord

Nadere informatie

Reglement Wedstrijd verbonden aan de bevraging naar het gebruik van sociale media

Reglement Wedstrijd verbonden aan de bevraging naar het gebruik van sociale media Reglement Wedstrijd verbonden aan de bevraging naar het gebruik van sociale media 2016-2017 1. Algemeen kader Om een idee te krijgen van welke mediakanalen de land- en tuinbouwers vandaag gebruik maken,

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT. XIU actie schooljaar THE FLUO CHALLENGE

WEDSTRIJDREGLEMENT. XIU actie schooljaar THE FLUO CHALLENGE WEDSTRIJDREGLEMENT XIU actie schooljaar 2017-2018 THE FLUO CHALLENGE Inleiding THE FLUO CHALLENGE is een wedstrijd die georganiseerd wordt door de vzw XIU. Scholen die deelnemen aan deze wedstrijd proberen

Nadere informatie

Reglement Prijsvraag Bedrijvig Groen

Reglement Prijsvraag Bedrijvig Groen Reglement Prijsvraag Bedrijvig Groen 1. Inleiding In het Uitvoeringsprogramma Toekomstbestendige werklocaties 2017-2019 (UTW) zet de provincie Noord-Holland in op het verbeteren van de kwaliteit van werklocaties

Nadere informatie

Ik als begeleider van de begeleiders. Keuzewerkwinkel inspiratiedag IJD Hasselt

Ik als begeleider van de begeleiders. Keuzewerkwinkel inspiratiedag IJD Hasselt Ik als begeleider van de begeleiders Keuzewerkwinkel inspiratiedag IJD Hasselt Ben ik de stuurder of de motivator van mijn begeleidingsploeg? Welke stijl van leiding geven, ligt in mijn natuur? Deze vragen

Nadere informatie

Projectoproep Kankerplan Actie 21/22 : Innovatieve benaderingen in de psychosociale steun

Projectoproep Kankerplan Actie 21/22 : Innovatieve benaderingen in de psychosociale steun C Projectoproep Kankerplan Actie 21/22 : Innovatieve benaderingen in de psychosociale steun Inleiding Deze projectoproep kadert binnen de verderzetting van Actie 21/22 van het Kankerplan: Psychosociale

Nadere informatie

Voor Ondernemers Door Ondernemers in Groningen. Vodo50. Groningen, september 2014 Martijn van der Tuin

Voor Ondernemers Door Ondernemers in Groningen. Vodo50. Groningen, september 2014 Martijn van der Tuin Voor Ondernemers Door Ondernemers in Groningen Vodo50 Groningen, september 2014 Martijn van der Tuin Aanleiding Nederland en Groningen moeten het voor de groei van de economie vooral hebben van actieve

Nadere informatie

Wedstrijdreglement advertentiebudget Digital Payment Day

Wedstrijdreglement advertentiebudget Digital Payment Day Wedstrijdreglement advertentiebudget Digital Payment Day Artikel 1 Algemeen 1.1 Dit wedstrijdreglement (hierna Reglement ) regelt de Wedstrijd advertentiebudget Digital Payment Day georganiseerd door Febelfin,

Nadere informatie

GRAAG STELLEN WIJ ONS AAN U VOOR

GRAAG STELLEN WIJ ONS AAN U VOOR GRAAG STELLEN WIJ ONS AAN U VOOR Altijd al gezocht naar een trainingsconcept voor uw medewerkers waar je meteen van zegt: GewoonDoen! Nu is deze kans eindelijk aanwezig en wel voor een deelnameprijs van

Nadere informatie

Reglement Go For Zero wedstrijd Samen hertekenen we de weg

Reglement Go For Zero wedstrijd Samen hertekenen we de weg Reglement Go For Zero wedstrijd Samen hertekenen we de weg Artikel 1 De wedstrijd Samen hertekenen we de weg wordt georganiseerd door het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid vzw, met maatschappelijke

Nadere informatie

JOUW BEGELEIDINGEN OP MAAT

JOUW BEGELEIDINGEN OP MAAT JOUW BEGELEIDINGEN OP MAAT WWW.UNIZO.BE/BEGELEIDINGEN #sterkondernemen Meer starters, meer blijvers en meer groeiers: daar gaan we voor! Agentschap Innoveren & Ondernemen en haar partners willen je daarbij

Nadere informatie

STAGEREGLEMENT WERKPLEKLEREN FBO

STAGEREGLEMENT WERKPLEKLEREN FBO Campus Schoonmeersen Gebouw B Valentin Vaerwyckweg 1 BE-9000 Gent T +32 9 243 22 00 fbo@hogent.be www.hogent.be/fbo STAGEREGLEMENT WERKPLEKLEREN FBO Academiejaar 2015-2016 art. 1 Algemene bepalingen 1

Nadere informatie

Geef een jongere een kans met een instapstage, omdat instappen werkt, 1

Geef een jongere een kans met een instapstage, omdat instappen werkt, 1 Geef een jongere een kans met een instapstage, omdat instappen werkt, 1 infodocument werkgever 2015 Wil je een schoolverlater zonder diploma secundair onderwijs kansen bieden om onze sector te leren kennen

Nadere informatie

Projectoproep Eco-bewoners" uit Sint-Gillis

Projectoproep Eco-bewoners uit Sint-Gillis Projectoproep Eco-bewoners" uit Sint-Gillis REGLEMENT ARTIKEL 1- ORGANISERENDE OVERHEID De gemeente Sint-Gillis, Van Meenenplein 39, 1060 Sint-Gillis vertegenwoordigd door het College van Burgemeester

Nadere informatie

Beste ondernemer, hoe ziet uw zaak eruit in 2025?

Beste ondernemer, hoe ziet uw zaak eruit in 2025? Beste ondernemer, hoe ziet uw zaak eruit in 2025? Het detailhandelslandschap evolueert snel. Internet is alomtegenwoordig. Sociale media, e-commerce, m-commerce, etc. zetten de klassieke, fysieke detailhandelszaken

Nadere informatie

Rise- Innovatieve start-ups

Rise- Innovatieve start-ups Rise- Innovatieve start-ups Reglement Oproep van mei 2017 A) Ondernemingen die in aanmerking komen Elke onderneming die aan volgende voorwaarden voldoet, kan zich, met oog op de toepassing van een strategisch

Nadere informatie

Functieprofiel. Positie Personal Assistant. Organisatie Quaestus Executive Leadership

Functieprofiel. Positie Personal Assistant. Organisatie Quaestus Executive Leadership Functieprofiel Organisatie Quaestus Executive Leadership Datum 19 May 2016 De organisatie Quaestus is gespecialiseerd in Executive Leadership en heeft een breed aanbod van diensten in Executive Search,

Nadere informatie

Steun aan jonge innovatieve ondernemingen

Steun aan jonge innovatieve ondernemingen Steun aan jonge innovatieve ondernemingen Reglement Oproep van mei 2013 A) Ondernemingen die in aanmerking komen Elke onderneming die aan volgende voorwaarden voldoet, kan zich, met oog op de toepassing

Nadere informatie

REGLEMENT OOSTENDE AWARDS 2018

REGLEMENT OOSTENDE AWARDS 2018 REGLEMENT OOSTENDE AWARDS 2018 Art. 1. Organisatie. De organisatie van de Oostende Awards wordt verzekerd door het bestuur van de vzw Oostende Awards. Art. 2. Oostende Awards secretariaat: Economisch Huis

Nadere informatie

Be Planet est une Fondation d utilité publique qui soutient des actions innovantes dans une démarche positive en faveur de l environnement.

Be Planet est une Fondation d utilité publique qui soutient des actions innovantes dans une démarche positive en faveur de l environnement. Be Planet est une Fondation d utilité publique qui soutient des actions innovantes dans une démarche positive en faveur de l environnement. Be Planet is een stichting van openbaar nut die innoverende acties

Nadere informatie

Omgeving op mensenmaat Een traject op maat van de gemeente. Oproep pilootprojecten

Omgeving op mensenmaat Een traject op maat van de gemeente. Oproep pilootprojecten Oproep pilootprojecten 7 november 2014 omgeving op mensenmaat omgeving inrichten op maat van de mensen die er gebruik van maken aanjagen via laagdrempelig begeleidings- en vormingstraject op maat van de

Nadere informatie

Wedstrijdregelement Selexion-wedstrijd

Wedstrijdregelement Selexion-wedstrijd Wedstrijdregelement Selexion-wedstrijd Artikel 1 ORGANISATIE Selexion, met maatschappelijke zetel Euronics Belgium CVBA, Uilenbaan 90 K3 2160 Wommelgem en KBO-nr. BE 0404.109.324 HR Antwerpen (hierna SELEXION

Nadere informatie

Reglement inzake de Projectcheque " ONDERNEEM IN IZEGEM "

Reglement inzake de Projectcheque  ONDERNEEM IN IZEGEM STADSBESTUUR IZEGEM Reglement inzake de Projectcheque " ONDERNEEM IN IZEGEM " Artikel 1 Projectcheque Onderneem in Izegem Binnen de perken van het jaarlijks door de Gemeenteraad vastgestelde budget kunnen

Nadere informatie

Abel Tasman Art Prize Reglement 1

Abel Tasman Art Prize Reglement 1 Abel Tasman Art Prize Reglement 1 Abel Tasman Art Prize Reglement 2 1. Inleiding De Abel Tasman Art Prize is een kunstprijs voor jongeren van 16 tot en met 21 jaar die in de gemeente Westerkwartier wonen

Nadere informatie

Vlaamse overheid Departement Economie, Wetenschap en Innovatie Afdeling Strategie en Coördinatie Koning Albert II-laan 35, bus 10 1030 Brussel

Vlaamse overheid Departement Economie, Wetenschap en Innovatie Afdeling Strategie en Coördinatie Koning Albert II-laan 35, bus 10 1030 Brussel Evaluatie van beleid en beleidsinstrumenten Protocol tussen de entiteit 1 verantwoordelijk voor de (aansturing van de) evaluatie en (de instelling verantwoordelijk voor) het beleidsinstrument Vlaamse overheid

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Record Bank Mobile 2017 Wedstrijd georganiseerd door Record Bank

Wedstrijdreglement Record Bank Mobile 2017 Wedstrijd georganiseerd door Record Bank Wedstrijdreglement Record Bank Mobile 2017 Wedstrijd georganiseerd door Record Bank 1. Organisatie De wedstrijd Record Bank Mobile 2017 (hierna wedstrijd genoemd) wordt georganiseerd door Record Bank nv

Nadere informatie

5 jaar in beeld. www.lifesciencesatwork.nl

5 jaar in beeld. www.lifesciencesatwork.nl 5 jaar in beeld www.lifesciencesatwork.nl Het LifeSciences@work programma Innovaties in de Life Sciences kunnen grote impact hebben voor de samenleving. Het LifeSciences@work programma helpt startende

Nadere informatie

Provinciaal reglement inzake de subsidiëring van internationale onderwijs-, stage- en onderzoekservaringen

Provinciaal reglement inzake de subsidiëring van internationale onderwijs-, stage- en onderzoekservaringen 1 Provinciaal reglement inzake de subsidiëring van internationale onderwijs-, stage- en onderzoekservaringen Doelstelling en toepassingsgebied Artikel 1 In het kader van haar Internationaliseringsbeleid,

Nadere informatie

Barones Monique van Oldeneel tot Oldenzeel - Venture Philantropy FAQ. Selectiecriteria

Barones Monique van Oldeneel tot Oldenzeel - Venture Philantropy FAQ. Selectiecriteria Barones Monique van Oldeneel tot Oldenzeel - Venture Philantropy FAQ 1. Kandidaten Kan een feitelijke vereniging zich kandidaat stellen? Kan een coöperatieve die werkt met de waarden van de sociale economie

Nadere informatie

Breidt netwerk min of meer bij toeval uit. Verneemt bij bedrijven wensen voor nieuwe

Breidt netwerk min of meer bij toeval uit. Verneemt bij bedrijven wensen voor nieuwe Accountmanager Accountmanager onderhoudt relaties met bedrijven en organisaties met het doel voor praktijkleren binnen te halen. Hij kan nagaan welke bedrijven hebben, doet voorstellen voor bij bedrijven

Nadere informatie

Handboek maatschappelijke stage MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN!

Handboek maatschappelijke stage MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! Naam: Heerbeeck college Best Schooljaar 2014-2015 MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! -handen ineen -elkaar helpen -samenwerken -iets voor een ander doen -sociaal Stage coördinator: mevr. A. Luteyn

Nadere informatie

het starters lab het Starters Lab starters4communities werkt met jong talent aan maatschappelijke innovatie.

het starters lab het Starters Lab starters4communities werkt met jong talent aan maatschappelijke innovatie. het starters lab In het Starters Lab bouwen jonge talenten in teams sociale ondernemingen. Samen sterker! Jij bent: starters4communities werkt met jong talent aan starters4communities presenteert het Starters

Nadere informatie

een wervingsreserve stafmedewerker online communicatie,

een wervingsreserve stafmedewerker online communicatie, EXAMENREGLEMENT 1 Selectieprocedure voor contractuele werving en op termijn mogelijks statutaire benoeming via 0. Ter situering een wervingsreserve stafmedewerker online communicatie,. Dit selectiereglement

Nadere informatie

Vlaanderen is ondernemen. Overname kompas Continuïteit voor je onderneming AGENTSCHAP ONDERNEMEN. AGENTSCHAPONDERNEMEN.be

Vlaanderen is ondernemen. Overname kompas Continuïteit voor je onderneming AGENTSCHAP ONDERNEMEN. AGENTSCHAPONDERNEMEN.be Vlaanderen is ondernemen Overname kompas Continuïteit voor je onderneming AGENTSCHAP ONDERNEMEN AGENTSCHAPONDERNEMEN.be Werken aan de continuïteit van uw onderneming is een heel proces en kan verschillende

Nadere informatie

Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning

Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning Artikel 1 Wat is de doelstelling van een projectsubsidie? De stad Antwerpen kan, onder de voorwaarden bepaald in dit reglement en binnen de

Nadere informatie

Zelf Test. Bedankt voor het downloaden van deze zelftest en welkom!

Zelf Test. Bedankt voor het downloaden van deze zelftest en welkom! Gegroet! Bedankt voor het downloaden van deze zelftest en welkom! Digitale middelen zoals PC, smart Phone, TV, tablets en de onbeperkte toegang tot informatie geven ons krachtige middelen om meer te doen,

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT WERKEN MET STIHL

WEDSTRIJDREGLEMENT WERKEN MET STIHL WEDSTRIJDREGLEMENT WERKEN MET STIHL Artikel 1 ORGANISATIE ANDREAS STIHL NV, met maatschappelijke zetel te Veurtstraat 117, 2870 Puurs en met KBOnr. 0427.714.768 (hierna STIHL ) organiseert een wedstrijd

Nadere informatie

Reflector 360 PERSONALITY

Reflector 360 PERSONALITY Reflector 360 PERSONALITY Gedrag door de omgeving bekeken Inzicht in doen en laten Weten wat je kunt is voor iedereen essentieel om zijn of haar werk goed te kunnen doen. Daarbij is het goed om inzicht

Nadere informatie

Algemene informatie Tegemoetkoming reis-, verblijf- transportkos- ten in het kader van het kunstendecreet

Algemene informatie Tegemoetkoming reis-, verblijf- transportkos- ten in het kader van het kunstendecreet Algemene informatie Tegemoetkoming reis-, verblijf- in de transportkos- en ten in het kader van het kunstendecreet Algemene Doel De tegemoetkoming in de reis-, verblijf- en transportkosten is één van de

Nadere informatie

Masterproef Inhoud en Evaluatie

Masterproef Inhoud en Evaluatie Masterproef Inhoud en Evaluatie Inhoudstafel 1. De masterproef en haar onderwerp 2. Goedkeuring van het onderwerp 3. Het vak Master s Thesis 4. Output van de Master s Thesis 5. Evaluatoren en evaluatie

Nadere informatie

Procedure BREEAM-NL Innovatiecredits. Oktober 2013

Procedure BREEAM-NL Innovatiecredits. Oktober 2013 Procedure BREEAM-NL Innovatiecredits 28 oktober 2013 Deze procedure is onderdeel van het DGBC-certificeringsysteem Datum 1 november 2012 6 juni 2013 Oktober 2013 Wijziging(en) 1. Deze tabel toegevoegd;

Nadere informatie

Overzicht. Een andere klant uit de bankwereld sprak de volgende woorden:

Overzicht. Een andere klant uit de bankwereld sprak de volgende woorden: Overzicht Lumina Spark staat garant voor een interactieve en leuke ervaring op maat. Met behulp van de Lumina Profielschets verkennen mensen hun eigen gedrag en persoonlijkheid. Binnen een kleurrijk kader

Nadere informatie

Handicap: een zaak van mensenrechten

Handicap: een zaak van mensenrechten Koningsstraat 136, 1000 Brussel 2 de cartoonwedstrijd Handicap: een zaak van mensenrechten Wedstrijdreglement De cartoonwedstrijd is een initiatief van Gelijke Rechten voor Iedereen met een handicap (GRIP

Nadere informatie

Actievoorwaarden voor student packs Payconiq academiejaar 2017/2018:

Actievoorwaarden voor student packs Payconiq academiejaar 2017/2018: Actievoorwaarden voor student packs Payconiq academiejaar 2017/2018: Algemene informatie: Studentenverenigingen kunnen zich aanmelden om deel te nemen aan de actie die Payconiq organiseert. De actie van

Nadere informatie

Zelfdiagnostische vragenlijst verandercompetenties

Zelfdiagnostische vragenlijst verandercompetenties Zelfdiagnostische vragenlijst verandercompetenties Het gaat om de volgende zeven verandercompetenties. De competenties worden eerst toegelicht en vervolgens in een vragenlijst verwerkt. Veranderkundige

Nadere informatie

Juryreglement CSR Professional of the Year

Juryreglement CSR Professional of the Year Juryreglement CSR Professional of the Year 1. De organisatie 2. Omschrijving van de wedstrijd 3. Verloop van de verkiezing 4. Jury 5. Geschillen 1. De organisatie De organisatie en de eigendom van het

Nadere informatie

Schrijf met meer impact

Schrijf met meer impact Schrijf met meer impact Het volledige trainingsprogramma om met je teksten meer klanten te werven In het Schrijf met meer impact -programma leer je hoe je met jouw eigen schrijfstijl meer ideale klanten

Nadere informatie

Verloop beoordeling opmaak overeenkomst

Verloop beoordeling opmaak overeenkomst Verloop beoordeling opmaak overeenkomst De Ambrassade 13 september 2016 Wat komt er aan bod in deze sessie? Beoordelingsfase + timing Verloop beoordeling, criteria en resultaat Subsidieovereenkomst: elementen

Nadere informatie

Test over resultaatgericht managen en coachend leidinggevenden

Test over resultaatgericht managen en coachend leidinggevenden Test over resultaatgericht managen en coachend leidinggevenden zeker gedeeltelijk niet 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Voor discussies heb ik geen tijd, ík beslis. Medewerkers met goede voorstellen

Nadere informatie

Wedstrijdreglement MOM4Y... 1. 1. Inschrijven en aanvullen teamprofiel via Facebook... 2. 2. De klasconventie... 3

Wedstrijdreglement MOM4Y... 1. 1. Inschrijven en aanvullen teamprofiel via Facebook... 2. 2. De klasconventie... 3 WEDSTRIJDREGLEMENT MOM4Y Wedstrijdreglement MOM4Y... 1 1. Inschrijven en aanvullen teamprofiel via Facebook... 2 2. De klasconventie... 3 3. Verplicht in te dienen: verslag en filmpje... 3 3.1. Hoe en

Nadere informatie

Door deelname aan de actie gaat de deelnemer automatisch akkoord met de inhoud van het wedstrijdreglement.

Door deelname aan de actie gaat de deelnemer automatisch akkoord met de inhoud van het wedstrijdreglement. WEDSTRIJDREGLEMENT WIN EEN WINKEL IN TORHOUT Laatste update: 24 juli 2018 Artikel 1 - algemene bepalingen 1.1 Alle artikels die volgen zijn van toepassing op de actie Win een winkel in Torhout. 1.2 De

Nadere informatie

VRAGENLIJST JOnG. Mail het formulier met jouw antwoorden naar Dionne Neven (Regioadviseur MKB Limburg): Neven@mkblimburg.nl

VRAGENLIJST JOnG. Mail het formulier met jouw antwoorden naar Dionne Neven (Regioadviseur MKB Limburg): Neven@mkblimburg.nl VRAGENLIJST JOnG JOnG is een initiatief van en voor jonge ondernemers. Tot de doelgroep behoren Ondernemers in de eerste 5 jaar van hun ondernemerschap. JOnG stelt zich tot doel de individuele ondernemers

Nadere informatie

Donderdag 15 maart 2012. Van der Valk Hotel Almere, 16.00-21.00 uur. Kamer van Koophandel. Wie vraagt komt verder.

Donderdag 15 maart 2012. Van der Valk Hotel Almere, 16.00-21.00 uur. Kamer van Koophandel. Wie vraagt komt verder. Startersevent Ondernemen iets voor u? Donderdag 15 maart 2012 Van der Valk Hotel Almere, 16.00-21.00 uur Kamer van Koophandel. Wie vraagt komt verder. Kijk op www.kvk.nl/starterseventgef Programmaboekje

Nadere informatie

Inclusief onderwijs Maak het vanzelfsprekend!

Inclusief onderwijs Maak het vanzelfsprekend! 1 Projectoproep Inclusief onderwijs Maak het vanzelfsprekend! Deelnemingsformulier 2015 Hart voor Handicap streeft naar een warme en inclusieve samenleving. Een samenleving waar iedereen van tel is. Een

Nadere informatie

Klanttevredenheidsrapportage ARAG Rechtsbijstand

Klanttevredenheidsrapportage ARAG Rechtsbijstand Klanttevredenheidsrapportage ARAG Rechtsbijstand Alle verzekeraars die het Keurmerk Klantgericht Verzekeren voeren laten jaarlijks binnen dezelfde normen klanttevredenheidsonderzoek uitvoeren. De onderzoeksresultaten

Nadere informatie