Veelgestelde vragen. Algemeen. 1. Waarom is de IGNITE Award opgezet?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Veelgestelde vragen. Algemeen. 1. Waarom is de IGNITE Award opgezet?"

Transcriptie

1 Veelgestelde vragen Algemeen 1. Waarom is de IGNITE Award opgezet? Nederland kent naar schatting tussen de 3000 en 4000 social enterprises, een relatief kleine maar groeiende sector, met groot potentieel. Sociaal ondernemers creëren grote maatschappelijke waarde. Zij bedenken slimme oplossingen voor maatschappelijke problemen. De stadsregio Arnhem Nijmegen kent ook uitdagingen op dit gebied en daarom liggen er kansen om innovatief ondernemerschap te stimuleren. De IGNITE Award geeft ruimte aan deze sociale innovatiekracht en vergroot bovendien de bekendheid met sociaal ondernemerschap in de regio. 2. Waarom heet deze Award IGNITE? Het Engelse woord ignite betekent aansteken, ontsteken, ontvlammen. De IGNITE Award is op zoek naar ondernemers die aanstichters willen zijn van een échte sociale verandering die in gang wordt gezet met hun social enterprise. 3. Wie betaalt de organisatie en het prijzengeld van de Award? De IGNITE Award wordt georganiseerd door de Stichting Anton Jurgens Fonds. Het fonds stelt ook het prijzengeld beschikbaar en is de enige financier van de IGNITE Award. 4. Waarin verschilt een social enterprise van een normaal bedrijf met een MVO-beleid? Het grote verschil met reguliere ondernemers is, dat voor sociale ondernemers geld verdienen slechts een middel is om de maatschappelijke missie te bereiken. Sociale waarde creëren is het primaire uitgangspunt. Een commercieel bedrijf zal -onafhankelijk van de aanwezigheid van een MVO beleid- uiteindelijk haar financiële doelstelling boven haar sociale (MVO) doelstelling zetten.

2 Voorwaarden voor deelname Voorwaarden voor deelname 1. Wie kunnen er meedoen aan de IGNITE Award? De wedstrijd staat open voor iedereen ouder dan 18 jaar, die zich in de ideeënfase bevindt voor een social enterprise, in de startblokken staat van zijn of haar social enterprise of minder dan twee jaar actief is als sociaal ondernemer. Het idee/plan voor de social enterprise moet er op gericht zijn een échte sociale verandering in gang te zetten. Een verandering die bovendien op een ambitieuze en financieel duurzame manier wordt bereikt. De social enterprise moet gevestigd zijn, of bereid zijn zich te vestigen, in de stadsregio Arnhem Nijmegen. 2. Mijn plan voor een social enterprise is onderdeel van een bestaand bedrijf of een grotere (zorg) organisatie. Mag ik meedoen aan de INGITE Award? Dochterondernemingen van een grotere entiteit mogen zich niet inschrijven. Je businessplan mag er uit wel uit voort komen, maar op het moment dat je je inzending bij ons indient, moet je onderneming een onafhankelijk initiatief zijn, of ten tijde van de finale moet het geheel onafhankelijk zijn. Ook mag je niet langer dan twee jaar actief zijn. 3. Moet mijn initiatief financieel geheel dekkend zijn? We verwachten van de inzendingen dat deze in ieder geval de mogelijkheid hebben om in de toekomst financieel zelfredzaam te worden. De finalisten gaan tijdens het begeleidingstraject hier samen met hun coach verder op focussen. De sessies zijn mede bedoeld om (innovatieve) toegang tot nieuwe inkomstenbronnen verder te ontdekken.

3 Voorwaarden voor deelname Voorwaarden voor deelname 4. Mag de financiële duurzaamheid van mijn initiatief ook bereikt worden door barter/ruilhandel? Er zijn enkele veelbelovende initiatieven in de Nederlandse markt die met ruilhandel zeer succesvol zijn. Echter, wij kiezen ervoor om de IGNITE Award enkel aan initiatieven beschikbaar te stellen waar de financiële duurzaamheid van hun plan tot stand komt door de verkoop van een product of dienst. 5. Zijn er uitsluitingscriteria voor deelname? De IGNITE Award richt zich op social enterprises die de mens centraal stellen. Inzendingen die zich op andere aspecten focussen zoals milieu, cleantech, biosystemen en energie, zijn daarmee uitgesloten van deelname. 6. Mag je meerdere ideeën / plannen indienen voor een social enterprise? Ja dat mag. Er is geen maximum gesteld aan het aantal inzendingen dat je per persoon indient. We denken echter wel dat het zinvoller is om je energie te kanaliseren en in je beste idee te stoppen en ons daarmee te overtuigen. 7. Zijn er kosten verbonden aan deelname? Nee, er zijn geen kosten verbonden aan jouw deelname. Wel moet je beschikbaar zijn om in de periode van 24 augustus tot 29 september op enkele dagen actief mee te draaien in het begeleidingstraject en in je eigen tijd werken aan het opstellen van een goed doortimmerd businessplan.

4 Voorwaarden voor deelname Wedstrijdprocedure 1. Hoe kan je meedoen aan de wedstrijd? De inschrijfperiode voor de IGNITE Award start op maandag 1 juni en loopt t/m vrijdag 31 juli Je kunt je vanaf 1 juni online aanmelden via het inschrijfformulier op Hier vind je ook een format voor een samenvatting van je businessplan. Dit format dien je volledig ingevuld mee te sturen samen met een link naar jouw persoonlijke videopitch van maximaal twee minuten en jouw curriculum vitae. Op 20 augustus 2015 worden de zes finalisten bekend gemaakt. 2. Hoe gaat de IGNITE Award om met de vertrouwelijkheid van mijn aanmelding? Wij gaan vertrouwelijk om met alle inzendingen voor de IGNITE Award. De inschrijfgegevens en businessplannen die wij van deelnemers ontvangen worden alleen gebruikt voor de selectie van de zes finalisten. Wel geven wij in beperkte mate bekendheid aan de ideeën en plannen van de zes finalisten die geselecteerd worden: de videopitch die zij inzenden wordt samen met een korte uitleg van hun plan op de IGNITE Award website opgenomen. 3. Zijn er belangrijkrijke data en deadlines waar je rekening mee moet houden als je je aanmeldt voor IGNITE Award? Noteer de volgende data in je agenda: 1 juni Start van de inschrijfperiode. 31 juli Sluiting van de inschrijvingsperiode. De laatste dag waarop je inzending voor de IGNITE Award kunt indienen. Inzendingen moeten voor middernacht binnen zijn. Inzendingen die na deze tijd binnenkomen, worden niet meer in behandeling genomen. 20 augustus Bekendmaking van de zes finalisten. 26 augustus t/m29 september Business Pressure Cooker. Gedurende deze weken nemen de zes finalisten deel aan verschillende gezamenlijke trainingsdagen. Waaronder: 26 augustus de kickoff meeting; 9 & 10 september individuele feedbacksessie; 22 september gezamenlijke feedbacksessie; 28 of 29 september een pitchtraining. 1 oktober Pitch & Award. Hier presenteren de zes finalisten hun onderneming voor de vakjury en publiek en wordt bekend gemaakt wie de prijswinnaars zijn van de IGNITE Award.

5 Wedstrijdprocedure 4. Je bent niet beschikbaar in de periode van het begeleidingstraject, is dat een probleem? Ja, het begeleidingstraject van de IGNITE Award is een belangrijk en onmisbaar onderdeel van het aanbod dat we deelnemers bieden. De zes finalisten zijn verplicht hierbij aanwezig te zijn. Ben je niet in de gelegenheid je op de door ons vooraf bekend gemaakte dagen beschikbaar te maken in de periode van 24 augustus tot 29 september, dan nemen we jouw inzending niet in behandeling. 5. De IGNITE organisatie kiest zes finalisten: krijgen de inzendingen die niet doorgaan naar de finale een onderbouwd advies over de afwijzing? Afgewezen deelnemers worden per geïnformeerd over het feit dat zij geen finale plaats hebben bereikt. Daartoe is geen onderbouwing vereist. De beoordeling van alle inzendingen komt zorgvuldig tot stand. Waarbij alle plannen beoordeeld worden op maatschappelijke, sociale impact in de regio, ondernemerschap en financiële haalbaarheid van de onderneming en het vermogen van de onderneming om op te schalen in de toekomst. Behoor je niet tot een van de zes finalisten, dan zal jouw inzending op één van bovengenoemde criteria onvoldoende hebben gescoord.

6 Prijzen 1. Welke prijzen kun je winnen? De zes finalisten ontvangen een intensief persoonlijk begeleidingstraject. Tijdens dit traject werken finalisten hun businessplan en pitch verder uit, onder begeleiding van trainers en een persoonlijk coach. Bovendien maken we met alle finalisten een op maat gesneden professionele bedrijfsvideo en ontvangen zij een jaar lang het BOOST lidmaatschap bij Social Enterprise NL. De jury kiest tijdens de Pitch op donderdag 1 oktober 2015 de winnaar en runner-up van de IGNITE Award. De winnaar ontvangt een investeringsbedrag van ,-. Aan de runner-up wordt een prijs van ,- toegekend. 2. Als ik niet de hoofdprijs win en geen 2e wordt, loont het zich dan toch om mee te doen? Uiteindelijk winnen twee van de zes finalisten een geldprijs, maar toegang tot netwerk en het vergroten van kennis en expertise, zijn ook onmisbare tools voor startende sociaal ondernemers. Daarom zet de organisatie van de IGNITE Award sterk in op professionele begeleiding van de zes finalisten. Daarnaast zijn de bedrijfsvideo, het BOOST lidmaatschap bij Social Enterprise NL en de kans om te pitchen voor een groot publiek met andere impact investeerders, waardevolle investeringen voor de toekomst van je onderneming. Wie weet, misschien zit er in de zaal een potentiële investeerder die wat in jouw plannen ziet. 3. Mag ik het prijzengeld ook voor salarissen gebruiken, waardoor ik in staat wordt gesteld mijn huidige baan op te zeggen als ik zou winnen? We snappen dat voor het opzetten van sociale onderneming je veel tijd moet investeren. Tijd die ten koste gaat van zekerheden als een vaste baan met inkomen. Wij vinden het daarom ook niet meer dan logisch dat je een redelijk deel van het prijzengeld aanwendt voor salaris of andere exploitatiekosten. 4. Ontvang ik het gehele prijzengeld in een keer op de rekening van mijn nieuwe bedrijf? Hierover worden afspraken gemaakt, afhankelijk van de kapitaalbehoefte en businessplan van het initiatief. Samen met jou zorgen we voor een verantwoordelijke omgang met het prijzengeld.

Algemene Voorwaarden ASN Bank Wereldprijs 2015

Algemene Voorwaarden ASN Bank Wereldprijs 2015 Algemene Voorwaarden ASN Bank Wereldprijs 2015 1. Organisatie De ASN Bank Wereldprijs wordt georganiseerd en uitgereikt door ASN Bank NV (ASN Bank) en verloopt via het platform voordewereldvanmorgen.nl

Nadere informatie

( m o b i l i t e i t f l e x i b i l i t e i t ) 4 november 2014. Johan Weevers/Karin Boelens

( m o b i l i t e i t f l e x i b i l i t e i t ) 4 november 2014. Johan Weevers/Karin Boelens IK WERK AAN WERK ( m o b i l i t e i t f l e x i b i l i t e i t ) 4 november 2014 Johan Weevers/Karin Boelens Inhoud 1 Woord vooraf... 2 2 De kern van Oosterpoort... 3 2.1 Waarom bestaat Oosterpoort?...

Nadere informatie

Hoe kan Media Markt Nederland ervan overtuigen haar nieuwe dienst Power Service te gaan gebruiken?

Hoe kan Media Markt Nederland ervan overtuigen haar nieuwe dienst Power Service te gaan gebruiken? Hoe kan Media Markt Nederland ervan overtuigen haar nieuwe dienst Power Service te gaan gebruiken? Prijzengeld: 5000,- Deadline: 24 april 2010 Battle Type: Private Introductie Media Markt heeft meer dan

Nadere informatie

Planning Voorbereiding Lancering Mid-campagne Aftellen

Planning Voorbereiding Lancering Mid-campagne Aftellen HOE PAK JE EEN CROWDFUNDINGCAMPAGNE AAN? A. Tijdlijn project = live! Planning Voorbereiding Lancering Mid-campagne Aftellen Afsluiting & beloningen 1. Planning 1.1. Is crowdfunding iets voor mij? Overeenstemming

Nadere informatie

Handleiding Social return bij inkoop door gemeenten BESO

Handleiding Social return bij inkoop door gemeenten BESO Handleiding Social return bij inkoop door gemeenten BESO Ellen van Wijk Saskia Andriessen Aukje Smit Peter Brouwer TNO, 2011 Handleiding Social return bij inkoop is een uitgave van BESO. Een samenwerkingsverband

Nadere informatie

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO):

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO): Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO): 1 Voorwoord Wist u dat de meerderheid van de MKB-ondernemers maatschappelijk betrokken onderneemt? Dat de manier waarop dat gebeurt, verrassend weinig verschilt

Nadere informatie

Marieke Huysentruyt - Faculty fellow London School of Economics, academic director Seforis

Marieke Huysentruyt - Faculty fellow London School of Economics, academic director Seforis De Social Enterprise Monitor 2015 A Inhoudsopgave Woorden vooraf Woorden vooraf...................................... i Management samenvatting............................... 1 Consistente groei.....................................

Nadere informatie

VOORTGEZET ONDERWIJS LEERLINGEN PROGRAMMAPLANNER JUNIOR COMPANY ARTIKEL NR 04

VOORTGEZET ONDERWIJS LEERLINGEN PROGRAMMAPLANNER JUNIOR COMPANY ARTIKEL NR 04 VOORTGEZET ONDERWIJS LEERLINGEN PROGRAMMAPLANNER JUNIOR COMPANY ARTIKEL NR 04 Stichting Jong Ondernemen: Postbus 93002 2509 AA Den Haag Bezuidenhoutseweg 12 2594 AV Den Haag www.jongondernemen.nl http://mijn.jongondernemen.nl

Nadere informatie

VERA-stappenplan Hoe je jouw crowdfunding campagne nog succesvoller maakt

VERA-stappenplan Hoe je jouw crowdfunding campagne nog succesvoller maakt VERA-stappenplan Hoe je jouw crowdfunding campagne nog succesvoller maakt Ben je gepassioneerd over je idee? Begrijp je welk probleem jouw idee oplost voor jouw (potentiële) klanten? Weet je wie er geïnteresseerd

Nadere informatie

Draaiboek Parkmanagement. Energie

Draaiboek Parkmanagement. Energie Draaiboek Parkmanagement Energie Draaiboek Parkmanagement Energie Oost NV Provincie Gelderland Provincie Overijssel 1 Samenvatting Collectief inkopen van energie, is één van de manieren om besparingen

Nadere informatie

Gabriël VermogensPlan

Gabriël VermogensPlan Gabriël VermogensPlan Gabriël heeft een aantal samenstellingen van beleggingen gemaakt die gebaseerd zijn op haar eigen beleggingsbeleid -en strategie. Hieronder geven wij een toelichting over het onderwerp

Nadere informatie

Samenwerkingen die werken

Samenwerkingen die werken Alfred Griffioen Samenwerkingen die werken Praktische gids voor ondernemers die willen samenwerken de Ondernemerscoöperatie 1 Steeds meer ondernemers beseffen dat ze moeten samenwerken om succesvol te

Nadere informatie

Binnen 10 Weken een Lopend VA Bedrijf

Binnen 10 Weken een Lopend VA Bedrijf Een programma speciaal voor: (directie)secretaresses, management assistenten, (project)ondersteuners, administratief medewerkers, etc. die graag als zelfstandig virtueel assistent aan de slag willen! Binnen

Nadere informatie

Maartje Voorbeeld 10.03.2014

Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld / 10.03.2014 / Inzetbaarheidsscan 2 Ben jij duurzaam inzetbaar? Blijf van waarde in de wereld van werk Iedereen wil graag gezond, productief en met plezier

Nadere informatie

Verslag adviesronde 8 WISE

Verslag adviesronde 8 WISE Verslag adviesronde 8 WISE Datum: Locatie: 27 mei 2014 Breedhuis, Het Breed 16 1. Informatieronde De moderator vertelt wat tijdens deze adviesronde concreet besproken gaat worden: welke (positieve) criteria

Nadere informatie

MOBILE STRATEGY Mobile strategy, hoe pak je dat aan?

MOBILE STRATEGY Mobile strategy, hoe pak je dat aan? MOBILE STRATEGY Mobile strategy, hoe pak je dat aan? Hoe u bereikt dat mobile een strategisch onderdeel van uw bedrijfsvoering wordt INHOUD Wat is een mobile strategy? 3 Aanpak van een mobile strategy

Nadere informatie

Microfinanciering als aanjager van ondernemerschap in Nederland

Microfinanciering als aanjager van ondernemerschap in Nederland Microfinanciering als aanjager van ondernemerschap in Nederland Advies aan het Ministerie van Economische Zaken November 2009 AUTEURSRECHTELIJK BESCHERMD Microfinanciering als aanjager van ondernemerschap

Nadere informatie

Starten als ondernemer. Overzicht van regelingen voor mensen met een arbeidshandicap

Starten als ondernemer. Overzicht van regelingen voor mensen met een arbeidshandicap Overzicht van regelingen voor mensen met een arbeidshandicap Breed Platform Verzekerden en Werk Pagina 2 van 28 Overzicht van regelingen voor mensen met een arbeidshandicap Inhoudsopgave Leeswijzer Inleiding

Nadere informatie

Praktische handleiding. -Prestatieladder voor bedrijven

Praktische handleiding. -Prestatieladder voor bedrijven Praktische handleiding -Prestatieladder voor bedrijven 2 2 inhoud Voorwoord 4 1 Inleiding 6 2 De -Prestatieladder 10 3 Inschrijven met -gunningvoordeel en niveaukeuze 18 4 Implementatie van de -Prestatieladder

Nadere informatie

Onze dienstverlening voor coaches

Onze dienstverlening voor coaches Onze dienstverlening voor coaches Platform voor mensen en organisaties met een hulp- of ontwikkelvraag Mensen en organisaties in contact brengen met de beste coaches Ondersteunend initiatief voor de ondernemende

Nadere informatie

De hybride ambtenaar: kansen voor groei

De hybride ambtenaar: kansen voor groei TNS Nipo Grote Bickersstraat 74 1013 KS Amsterdam t 020 5225 444 e info@tns-nipo.com www.tns-nipo.com Definitief rapport De hybride ambtenaar: kansen voor groei Over de drempel naar een hybride arbeidsrelatie

Nadere informatie

Uitvoering sectorinvesteringsplannen. mbo en hbo

Uitvoering sectorinvesteringsplannen. mbo en hbo Uitvoering sectorinvesteringsplannen mbo en hbo Colofon Uitgave Platform Bèta Techniek Lange Voorhout 20, 2514 EE Den Haag Postbus 556, 2501 CN Den Haag T (070) 311 97 11 F (070) 311 97 10 info@platformbetatechniek.nl

Nadere informatie

Prijzengeld: 5.000,- Deadline: 23 November 2014 Battle type: Premium Battle. Hoe voorkomen we piekbelasting van het elektriciteitsnet?

Prijzengeld: 5.000,- Deadline: 23 November 2014 Battle type: Premium Battle. Hoe voorkomen we piekbelasting van het elektriciteitsnet? Prijzengeld: 5.000,- Deadline: 23 November 2014 Battle type: Premium Battle Hoe voorkomen we piekbelasting van het elektriciteitsnet? Introductie Stedin is als netbeheerder verantwoordelijk voor een veilig

Nadere informatie

Praktische handleiding. -Prestatieladder voor bedrijven

Praktische handleiding. -Prestatieladder voor bedrijven Praktische handleiding -Prestatieladder voor bedrijven 2 inhoud Voorwoord 4 1 Inleiding 6 2 De -Prestatieladder 10 3 Inschrijven met -gunningvoordeel en niveaukeuze 18 4 Implementatie van de -Prestatieladder

Nadere informatie

Gravenberch Consulting. omdat jouw idee het waard is. omdat jouw idee het waard is

Gravenberch Consulting. omdat jouw idee het waard is. omdat jouw idee het waard is Een wegwijzer handig boekje naar als het je ondernemerschap erover nadenkt voor en je hoe zelf wij te je starten. daarbij helpen. Gravenberch Consulting Uit Jaargang ISBN NUR de 780 978 serie 194 omdat

Nadere informatie

Notitie Investeren in Sociale firma`s

Notitie Investeren in Sociale firma`s Notitie Investeren in Sociale firma`s 1. Inleiding/aanleiding In het kader van de voorbereiding op de decentralisatie van de AWBZ is dit voorjaar het project Herijking dagbesteding gestart. Dit project

Nadere informatie

Bestuur Het opstellen van visie, missie en beleid

Bestuur Het opstellen van visie, missie en beleid Bestuur Het opstellen van visie, missie en beleid Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners Oudkerkhof 13b 3512 GH Utrecht tel. 030-2317511 mail: info@lsabewoners.nl web: www.lsabewoners.nl www.bewonersbedrijven.nl

Nadere informatie

Leuk dat je dit e-book wilt gaan lezen!

Leuk dat je dit e-book wilt gaan lezen! 2013 Stephan van der Toom www.cashflowclub.nl Inleiding Leuk dat je dit e-book wilt gaan lezen! Veel mensen zijn super geïnspireerd door de boeken en presentaties van Robert Kiyosaki. Toch lopen veel mensen

Nadere informatie

Hoofdlijnen van ons beleid

Hoofdlijnen van ons beleid Hoofdlijnen van ons beleid 2012 2015 [ 1 ] Inhoud Pagina Het Oranje Fonds...3 Inleiding... 4 1. Vergezicht: het Oranje Fonds in 2015...5 2. Koers nader toegelicht... 6 3. De drie pijlers:...7 4. Voor wie

Nadere informatie