Voortgangscyclus ONS ECD

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voortgangscyclus ONS ECD"

Transcriptie

1 Voortgangscyclus ONS ECD 1. De Clientadministratie maakt Client aan in ONS ECD. Clientadministratie vult de Clientmap (Overzicht/Algemeen/Financieel)met administratieve gegevens. Woonbegeleider vult de Clientmap met beeldvorming van de client (Profiel), en maakt een zorgplan aan (binnen zes weken na opname) en zorgt voor het onderhouden van de inhoud. 2 ONS: PROFIEL: Hoe vul je het profiel? 2A Maak een keuze uit WMO-formulier of Formulier Persoonsbeeld aan de hand van de financieringsvorm. *Welke financieringsvorm? ONS: Kies client tabblad overzicht / administratief overzicht kies aan de hand van de financieringsvorm welk formulier gebruikt moet worden voor de beschrijving van het persoonsbeeld Vul het gekozen formulier ( persoonsbeeld of WMO-formulier) in. Voor iedere client wordt er één persoonsbeeld/wmo formulier ingevuld met daarin: per domein omschrijving van de huidige staat van zijn, liefst in samenspraak met de cliënt ondersteuningsafpraken indien van toepassing ( ) risico s indien van toepassing ( ) een ontwikkelingsperspectief voor in het woonhuis of vrije tijd (woonbegeleider) ( ) een ontwikkelingsperspectief voor de werkplek (werkbegeleider)( )Begin met naam werkplaats bv BAKKERIJ (Als er al een persoonsbeeld actief is kun je deze dupliceren om wijzigingen aan te brengen. Als er al een concept is, werk je in het bestaande concept) ( ) Zet vinkjes op die plaatsen waar een doel aan gekoppeld moet worden voor het zorgplan. Dit zijn ondersteuningsafspraken en ontwikkelingsmogelijkheden.

2 Bij VG 6 en VG 7 en wanneer er sprake is van moeilijk verstaanbaar gedrag moet er een signaleringsplan geschreven worden. (woonbegeleider) Als er sprake is van epilepsie vul dan een epilepsieprotocol in. Vul de biografisch gegevens in/aan. 2B Vraag de werkplaatsleider om de rest van het formulier aan te vullen volgens onderstaand schema Werkplaatsleiders vullen de volgende velden in: Bij persoonsbeeld: INDEX: 6, 7 en 11: ZORGPLAN Karakteristiek van de werkplaats/groep dagbesteding: - Algemeen beeld van de cliënt op de werkplaats / dagbesteding - Dagen / tijdstippen dat de werkplaats / dagbesteding bezocht wordt - Taken van de cliënt 6 Integratie participatie werkplaats - Algemene aandachtspunten op de werkplaats / dagbesteding. 7 Ontwikkelingsmogelijkheden Noteer welke wensen er leven, talenten gezien worden die tot een ontwikkelingsdoel kunnen leiden DOEL/ACTIE 11 Fysieke veiligheid Aandachtspunten met betrekking tot de veiligheid op de werkplaats / dagbesteding overige velden alleen indien afwijkend van het woonhuis. Bij WMO formulier: INDEX: 1 en 3: 1-persoonlijk Zorgvraag RAPPORTEREN Persoonsbeschrijving Betrokkenheid Bejegening Perspectief Evalueren 3-dagbesteding Karakteristiek van de werkplaats/groep dagbesteding: - Algemeen beeld van de cliënt op de werkplaats / dagbesteding - Dagen / tijdstippen dat de werkplaats / dagbesteding bezocht wordt - Taken van de cliënt - Algemene aandachtspunten op de werkplaats / dagbesteding - Ontwikkelingsmogelijkheden DOEL/ACTIE Risico

3 2C Is er sprake van therapie? vraag de therapeut om een episode aan te maken over de behandelperiode. 2D Behandeling Bij VG 5 t/m 7 moet de behandeling door gedragsdeskundige zichtbaar zijn in het zorgplan (dit gedeelte vult de gedragsdeskundige in in het persoonsbeeld) Gedragsdeskundige maakt in het zorgplan een behandeldoel aan waarbij in de acties de ondersteuning van de gedragsdeskundige aan team en/of client zichtbaar wordt. 2E MIC-formulier(Melding Incidenten Client) Als er sprake is van grensoverschrijdend gedrag, medicijnvergissing, val- of voedingsincident dan is de medewerker verplicht hier zo snel mogelijk verslag van te doen via het MIC-formulier. In de rapportage zet de medewerker een verwijzing naar deze MIC en markeert de rapportage (sterretje) 3. ONS ZORGPLAN Voor iedere cliënt moet er één zorgplan actief zijn en voorzien van handtekening*. Formuleer doelen en acties SMART a.d.h.v. de koppelingen vanuit het profiel. Geef aan of de acties door de begeleider, cliênt of iemand anders moeten worden gedaan. *Voor je een zorgplan actief maakt moet je er het volgende in hebben staan: ondersteuningsafspraken, gekopieerd uit het profiel ontwikkelingsdoel + acties werkplaats(en) (streefdatum max een half jaar kiezen) ontwikkelingsdoel + acties woonhuis (streefdatum max. een half jaar kiezen)

4 Plan van aanpak, gekoppeld aan ieder risico Zet een vinkje in het vak Handtekening verplicht. (links boven) en de geldigheidsdata (max. een jaar) invoeren. (Bij wijziging na tussen-evaluatie niet handtekening verplicht aanvinken en de data overnemen van het getekende zorgplan zie onderstaand bij Evalueren, tussentijdse aanpassingen) (Stem de evaluatiedata op elkaar af -werkplaatsen en woonhuis) Klik op Handtekening is niet verplicht. Het volgende scherm opent zich. Vink nu aan Handtekening verplicht. Het kan zijn dat er nog een melding komt dat je nog niet alle doelen hebt gevuld. Die kun je, als je daar nu nog niet aan wilt werken, uit zetten door op het stopbordje bij 'kies doel' te klikken. Is er sprake van vrijheidsbeperkende maatregelen? Zo ja, beschrijf deze in de module vrijheidsbeperkende maatregelen onder het zorgplan. Vraag de gedragsdeskundige om deze te activeren (alleen dan kan er gerapporteerd en 4 x per jaar geëvalueerd worden) RAPPORTEREN *Rapporteer zo veel mogelijk op een zorgdoel. Wanneer je rapportage niet past onder een doel kun je rapporteren onder het tabblad dossier. De werkplaats rapporteert met vermelding van NAAM WERKPLAATS BV BAKKERIJ boven de rapportage. (handig in het terughalen van rapportages met behulp van de zoekfunctie). Rapporteer alleen als er iets te melden is. Rapporteer alleen wanneer er bijzonderheden zijn te melden, beknopt, netjes en zonder taalfouten. Rapporteer met respect: Stel je voor dat je de rapportage leest alsof het jouw verwant is. Hoe zou jij het vinden om iets te lezen over jouw verwant. Als je dat niet prettig vindt dan ook niet zo rapporteren.

5 Rapporteer op een objectieve manier. Dus niet Piet ging vandaag uit zijn dak maar Piet had stemmingswisselingen vandaag. Gebruik geen namen van andere cliënten of medewerkers. Indien nodig eventueel initiaal van de voornaam. Rapporteer op vrijheidsbeperkende maatregelen indien aanwezig. Rapporteer zo veel mogelijk op de verlengde of aangepaste zorgdoelen /zorgdomeinen. Wanneer je rapportage niet past onder een domein of doel kun je rapporteren onder het tabblad dossier. De werkplaats rapporteert bij voorkeur onder het ontwikkelingsdoel van de werkplaats, Als het onderwerp gerelateerd is aan een ander domein dan altijd boven de rapportage WERKPLAATS vermelden. VERANTWOORDING ONDERTEKENING EN CYCLISCH BIJWERKEN Stuur concept persoonsbeeld/wmo-formulier + concept zorgplan naar de wettelijk vertegenwoordiger. Pas het concept waar nodig aan en activeer persoonsbeeld / WMO-formulier (er is per client max 1 actief persoonsbeeld/wmo-formulier en 1 persoonsbeeld/wmoformulier in concept) en maak het zorgplan actief. Er kan nu gerapporteerd worden op de zorgdoelen. (Maak bij het maken van wijzigingen in persoonsbeeld/wmo-formulier en/of zorgplan altijd eerst een concept zorgplan aan door het actieve zorgplan te dupliceren (knop rechtsboven). In dit concept kunnen wijzigingen verwerkt worden tijdens de looptijd. Vraag de wettelijk vertegenwoordiger om het zorgplan te ondertekenen. (Eens per jaar ondertekening door wettelijk vertegenwoordiger, na een half jaar evaluatie met client en berichtgeving hierover aan wettelijk vertegenwoordiger.) EVALUEREN Evalueer (4 x per jaar) onder de knop evaluatie de vrijheidsbeperkende maatregelen. Plak hiervoor de inhoud van het document evaluatieformulier BOPZ (te vinden op kristal/cursusmateriaal) in het tekstvak en vul vervolgens de antwoorden in bij de vragen. TUSSENTIJDSE AANPASSINGEN IN EEN (NOG LOPEND ACTIEF) ZORGPLAN Wanneer je tussentijds een aanpassing wilt doen in een geldig actueel en ondertekend zorgplan én hierop wilt rapporteren, dan moet je het aangepaste concept zorgplan actief maken. Hiervoor gelden de volgende voorwaarden: 1. Neem de begin- en einddatum over van het meest recente ondertekende actieve zorgplan.

6 2. Zet geen vinkje bij handtekening verplicht. De handtekening van het ondertekende actieve zorgplan blijft geldig en is terug te vinden onderaan het zorgplan (zie kopje alle zorgplannen ). 3. Zet in vakje Reden voor afwezigheid handtekening de volgende tekst: Dit is een tussentijds bijgewerkte versie van het bestaande actieve en ondertekende zorgplan. Cliënt en/of vertegenwoordiger is hiervan d.d... (datum) op de hoogte gesteld. (zie ook bovenstaande schermprint). 4. Werkplaatsleider / Persoonlijk begeleider brengen elkaar op de hoogte van de wijziging van doelen. Persoonlijk begeleider zal het veranderde concept zorgplan activeren. 5. Persoonlijk begeleider communiceert de wijziging(en) naar de wettelijk vertegenwoordiger en activeert het Zorgplan. Uiteraard blijft, op basis van einddatum actief zorgplan, de cyclus van halfjaarlijkse evaluatie en jaarlijks nieuw zorgplan activeren plus ondertekenen bestaan. Na een half jaar: evalueer met de client over de overeengekomen doelen door een gesprek met de werkplaats te arrangeren en een gesprek met woonbegeleider en tweede begeleider te houden. (voortgang doelen, bijstelling nodig ja/nee, eventueel nieuwe doelen formuleren). Evalueer ook de vrijheidsbeperkende maatregelen. Maak hiervan een evaluatieverslag en bespreek dit telefonisch met de wettelijk vertegenwoordiger, neem ook dit gesprek op in het verslag. Pas in het concept zorgplan de doelen aan waar dit nodig is, verleng de looptijd van de doelen die ongewijzigd blijven met een half jaar (streefdatum aanpassen). Activeer dit concept zonder de verplichte handtekening aan te vinken. De handtekening is immers een jaar geldig. Na een jaar: Loop het persoonsbeeld/wmo-formulier na op veranderingen. Schrijf een biografisch verslag van het afgelopen jaar a.d.h.v. de rapportages. Het biografisch deel van het vorig jaar breng je over naar het formulier biografische gegevens in PROFIEL. Voorafgaand aan de evaluatiebespreking met de client en de wettelijk vertegenwoordiger over de overeengekomen doelen evalueer je met client en de

7 werkplaatsleider in hoeverre de doelen van de werkplaats zijn behaald en aan welk doel het komende jaar gewerkt gaat worden. Werk het concept zorgplan verder uit en verstuur dit naar de wettelijk vertegenwoordiger. Verwerk evt. aanpassingen, opmerkingen in het concept. Stel de nieuwe begin- en einddatum in en vink handtekening verplicht aan. Nodig wettelijk vertegenwoordiger uit voor een gesprek. Bespreek hierbij ook de evt. vrijheidsbeperkende maatregelen en MIC-analyse. Maak hiervan een evaluatieverslag. Activeer het aangepaste concept zorgplan en vraag wettelijk vertegenwoordiger om een handtekening. Maak ook het persoonsbeeld/wmo-formulier actief (het oude kan gearchiveerd) Herhaal deze cyclus vanaf * ONS DOCUMENTEN: Geldig ID-bewijs (door cliëntadministratie) Machtigingsformulier uit care view (anders nieuwe aanmaken en laten ondertekenen) DVO (dienstverleningsovereenkomt) uit care view Laatste nog geldige ondertekende complete zorgplan met handelingsplannen. therapieverslagen, evaluatieverslag en ondertekening uit Care View.** Eventuele juridische documenten Eventuele relevante externe medische onderzoeksverslagen NB: VV staat voor verpleegkundige zorg en is dus alleen van toepassing op Rudolf Steiner Zorg.

Voortgangscyclus ONS ECD

Voortgangscyclus ONS ECD Voortgangscyclus ONS ECD 1. De Clientadministratie maakt Client aan in ONS ECD. Clientadministratie vult de Clientmap (Overzicht/Algemeen/Financieel)met administratieve gegevens. Woonbegeleider vult de

Nadere informatie

HANDLEIDING ECD. Zorgplan

HANDLEIDING ECD. Zorgplan HANDLEIDING ECD Zorgplan INHOUDSOPGAVE 1.Inloggen ECD...3 2.Cliënt selecteren...5 2.1 Zoeken cliënt...5 2.2 Cliënten van jouw team...5 3Ondersteuningsplan opstellen...7 3.1 Nieuw concept zorgplan handmatig

Nadere informatie

Behandelaren. Instructie Het Nieuwe ECD

Behandelaren. Instructie Het Nieuwe ECD Behandelaren Instructie Het Nieuwe ECD Inhoud Training - Welkom & uitleg training - Spelregels Het Nieuwe ECD - Processen binnen Het Nieuwe ECD - Uitleg ONS - Inloggen & cliënt opzoeken - Algemene en Medische

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Principes en afspraken werkwijze behandelaren in ONS Inloggen in ONS Een cliënt opzoeken in ONS...

Inhoudsopgave. 1. Principes en afspraken werkwijze behandelaren in ONS Inloggen in ONS Een cliënt opzoeken in ONS... Behandelaren in ONS Inhoudsopgave 1. Principes en afspraken werkwijze behandelaren in ONS... 3 2. Inloggen in ONS... 6 3. Een cliënt opzoeken in ONS... 9 4. Een verwijzing ontvangen... 11 5. Berichten

Nadere informatie

Regiebehandelaren. Instructie Het Nieuwe ECD

Regiebehandelaren. Instructie Het Nieuwe ECD Regiebehandelaren Instructie Het Nieuwe ECD Inhoud Training - Welkom & uitleg training - Spelregels Het Nieuwe ECD - Processen binnen Het Nieuwe ECD - Uitleg ONS - Inloggen & cliënt opzoeken - Medisch

Nadere informatie

HANDLEIDING ECD. Rapporteren

HANDLEIDING ECD. Rapporteren HANDLEIDING ECD Rapporteren INHOUDSOPGAVE 1.Inloggen ECD...3 2.Cliënt selecteren...5 2.1 Zoeken cliënt...5 2.2 Cliënten van jouw team...5 2.3 Laatst bezochte cliënten...6 3Cliëntdossier...7 3.1 Overzicht...7

Nadere informatie

Regiebegeleiders Sociaal domein. Instructie Het Nieuwe ECD

Regiebegeleiders Sociaal domein. Instructie Het Nieuwe ECD Regiebegeleiders Sociaal domein Instructie Het Nieuwe ECD Inhoud Training - Welkom & uitleg training - Spelregels Het Nieuwe ECD - Processen binnen Het Nieuwe ECD - Uitleg ONS - Inloggen & cliënt opzoeken

Nadere informatie

Regiebegeleiders. Instructie Het Nieuwe ECD

Regiebegeleiders. Instructie Het Nieuwe ECD Regiebegeleiders Instructie Het Nieuwe ECD Inhoud Training - Welkom & uitleg training - Spelregels Het Nieuwe ECD - Processen binnen Het Nieuwe ECD - Uitleg ONS - Inloggen, het dashboard & een cliënt opzoeken

Nadere informatie

Het instroomproces* Medewerkers. Siza entree

Het instroomproces* Medewerkers. Siza entree Het instroomproces* Medewerkers Siza entree Inhoudsopgave 1. INLOGGEN IN ONS... 3 2. EEN NIEUWE CLIËNT TOEVOEGEN IN ONS... 5 3. EEN CLIËNT OPZOEKEN IN ONS... 6 4. LOCATIE TOEKENNEN... 7 5. MEDEWERKER RELATIE

Nadere informatie

1. Algemeen. Inhoudsopgave

1. Algemeen. Inhoudsopgave WERKINSTRUCTIE ONS WONEN (versie 09-12-18) Inhoudsopgave 1. Algemeen...1 1.1. Profielvragenlijsten...1 1.2. Zorgplan...2 1.3. Extra aandachtspunten......3 1.4. BOPZ plan maken concept...4 1.5. Documenten

Nadere informatie

Zorgplan maken, wijzigen of inzien

Zorgplan maken, wijzigen of inzien Zorgplan maken, wijzigen of Inleiding Een zorgplan geeft doelen met een streefdatum en bijbehorende acties weer. Meerdere zorgplannen kunnen ingevoerd worden, maar er kan maar één zorgplan actief zijn.

Nadere informatie

Artsen. Instructie Het Nieuwe ECD

Artsen. Instructie Het Nieuwe ECD Artsen Instructie Het Nieuwe ECD Inhoud Training - Welkom & uitleg training - Spelregels Het Nieuwe ECD - Processen binnen Het Nieuwe ECD - Uitleg ONS - Inloggen, het dashboard & een cliënt opzoeken -

Nadere informatie

HANDLEIDING RAPPORTEREN IN IN ONS DOSSIER voor de uitvoerend medewerker

HANDLEIDING RAPPORTEREN IN IN ONS DOSSIER voor de uitvoerend medewerker HANDLEIDING RAPPORTEREN IN IN ONS DOSSIER voor de uitvoerend medewerker pagina 1 Inhoudsopgave 1 Opstarten Ons/Nedap 3 2 Cliëntgegevens 4 2.1 Selecteren cliënt 4 2.2 Tabbladen cliëntdossier 4 2.2.1 Tabblad

Nadere informatie

Zorgplan maken, wijzigen of inzien

Zorgplan maken, wijzigen of inzien Inleiding Een zorgplan geeft doelen met een streefdatum en bijbehorende acties weer. Meerdere zorgplannen kunnen ingevoerd worden, maar er kan maar één zorgplan actief zijn. Standaard wordt het huidige

Nadere informatie

Wijzigingen in het ECD na update versie

Wijzigingen in het ECD na update versie Wijzigingen in het ECD na update versie 2018.2 Inhoud Startscherm... 2 Overzicht weergave cliëntdoelen... 2 Aanmaken van vrijheidsbeperkingen... 3 Rapportage... 3 Wijzigingen in algemeen rapportagescherm...

Nadere informatie

Handleiding voor de mantelzorger. Caren Zorgt

Handleiding voor de mantelzorger. Caren Zorgt Handleiding voor de mantelzorger Caren Zorgt Handleiding voor de mantelzorger Versie 1.0 Welkom bij Caren Zorgt, het zorgportaal van ZZG zorggroep In de dagelijkse ondersteuning bij de woon/zorglocaties

Nadere informatie

1. Principes en verwijzingen versturen

1. Principes en verwijzingen versturen Artsen in ONS* Inhoudsopgave 1. PRINCIPES EN VERWIJZINGEN VERSTUREN... 3 2. INLOGGEN IN ONS... 4 3. EEN CLIËNT OPZOEKEN IN ONS... 7 4. DE BASISGEGEVENS VAN EEN CLIËNT INZIEN... 9 5. CONTACT RELATIES TOEVOEGEN...

Nadere informatie

Begeleiders. Instructie Het Nieuwe ECD

Begeleiders. Instructie Het Nieuwe ECD Begeleiders Instructie Het Nieuwe ECD Inhoud Training - Welkom & uitleg training - Spelregels Het Nieuwe ECD - Processen binnen Het Nieuwe ECD - Uitleg ONS - Inloggen & cliënt opzoeken - Algemene en Medische

Nadere informatie

Bijsluiter ingebruikname ONS*

Bijsluiter ingebruikname ONS* Bijsluiter ingebruikname ONS* 1 Bijsluiter overgang Cura naar ONS Waarom deze bijsluiter? Jij gaat helpen om het cliëntdossier van Cura over te zetten naar ONS. In de training die je hebt gevolgd of nog

Nadere informatie

Deze werkinstructie beschrijft de werkzaamheden die begeleiders in ONS hebben.

Deze werkinstructie beschrijft de werkzaamheden die begeleiders in ONS hebben. Begeleiders in ONS* Inhoudsopgave 1. INLOGGEN IN ONS... 3 2. EEN CLIËNT OPZOEKEN IN ONS... 6 3. DE BASISGEGEVENS VAN EEN CLIËNT INZIEN... 8 4. HET MEDISCH DOSSIER INZIEN... 10 5. PROFIELLIJSTEN INZIEN...

Nadere informatie

Online vragenlijstenmodule

Online vragenlijstenmodule Online vragenlijstenmodule Inhoud Inleiding... 1 Activeren van de online vragenlijstmodule... 1 Een online verzoek versturen... 2 Een online verzoek ontvangen... 3 Een verzoeksjabloon wijzigen... 4 Uitnodiging

Nadere informatie

Methodisch werken met zorgleefplan, ondersteuningsplan of begeleidingsplan

Methodisch werken met zorgleefplan, ondersteuningsplan of begeleidingsplan Zorgleefplan, ondersteuningsplan en begeleidingsplan Methodisch werken met zorgleefplan, ondersteuningsplan of begeleidingsplan Om goede zorg en/of ondersteuning te kunnen geven aan een cliënt is het werken

Nadere informatie

Handleiding. Plannen opstellen in ParnasSys

Handleiding. Plannen opstellen in ParnasSys Handleiding Plannen opstellen in ParnasSys Inhoud Groepsplan opstellen... 3 1. Groepsplan aanmaken... 3 2. Doelen en aanpak invullen... 4 3. Verslag uitvoering... 5 4. Verslag evaluatie... 5 Clusterplan/individueel

Nadere informatie

Inhoud. 1 Gebruik ECD op smartphone (telefoon) INSTRUCTIE ECD GEBRUIKEN OP DE SMARTPHONE Vragen? Stuur een naar

Inhoud. 1 Gebruik ECD op smartphone (telefoon) INSTRUCTIE ECD GEBRUIKEN OP DE SMARTPHONE Vragen? Stuur een  naar Inhoud 1 Gebruik ECD op smartphone (telefoon)... 1 1.1 Inloggen... 2 1.2 Startscherm... 3 1.3 Dagelijks werk... 3 1.3.1 Geplande afspraken bekijken... 3 1.3.2 Details afspraak, rapportage, metingen, uren

Nadere informatie

Instructie t.b.v. gebruikers (versie )

Instructie t.b.v. gebruikers (versie ) Inhoudsopgave. Inloggen.... Contact maken met server.... Inloggen gebruiker figuur....3 Wachtwoord vergeten figuur.... Patiëntgegevens... 3. Openen patiënt dossiers... 3.. Startscherm zorgpad figuur 6...

Nadere informatie

Mobility Tool. Quick Guide KA101. Nationaal Agentschap Erasmus+ Onderwijs & Training

Mobility Tool. Quick Guide KA101. Nationaal Agentschap Erasmus+ Onderwijs & Training Mobility Tool Quick Guide KA101 Nationaal Agentschap Erasmus+ Onderwijs & Training Pagina 2 Inhoudsopgave Mobility Tool voor KA101 projecten 3 1. Na de aanvraag 3 1.1 Inloggen met een EU-Login 3 1.2 Een

Nadere informatie

Home Documenten... 2 POP Mijn CV Bevoegdheden Notities Evaluaties Evaluatie activeren... 5

Home Documenten... 2 POP Mijn CV Bevoegdheden Notities Evaluaties Evaluatie activeren... 5 Bekwaamheidsdossier Inhoud: elke medewerker heeft toegang tot het bekwaamheidsdossier als diegene inlogt met 2FA. Een teamleider heeft twee extra menu-items: Evaluaties activeren: voor meerdere personen

Nadere informatie

Inhoud 1 Inleiding AO/IC analyse (op team) Resultaten en vervolgacties AO/IC analyse (per cliënt)... 4

Inhoud 1 Inleiding AO/IC analyse (op team) Resultaten en vervolgacties AO/IC analyse (per cliënt)... 4 Inhoud 1 Inleiding... 1 2 AO/IC analyse (op team)... 1 2.1 Resultaten en vervolgacties... 3 3 AO/IC analyse (per cliënt)... 4 1 Inleiding Het is belangrijk dat alle zorginhoudelijke en zorgadministratieve

Nadere informatie

Leerlingdossier Dyslexie

Leerlingdossier Dyslexie Leerlingdossier Dyslexie Het programma Leerlingdossier Dyslexie is een hulpmiddel bij het opstellen van het Leerlingdossier Dyslexie. Met het Leerlingdossier Dyslexie onderbouwt de school het vermoeden

Nadere informatie

Handleiding CVRM Portavita. Oktober

Handleiding CVRM Portavita. Oktober Handleiding CVRM Portavita Versie 2.6.10 Helpdesk Huisartsen Eemland Oktober 2013 0900-5552288 Inhoudsopgave Sneltoetsen en keuzevelden...4 Inloggen Portavita...5 De Homepage...6 HIS koppeling activeren...7

Nadere informatie

Mijn GezondheidsPlatform

Mijn GezondheidsPlatform Mijn GezondheidsPlatform Handleiding Mijn zorgdossier U kunt via Mijn zorgdossier in het menu persoonlijke en medische gegevens vastleggen. Hieronder ziet u om welke onderdelen het gaat. Deze worden vervolgens

Nadere informatie

Instroom nieuwe. cliënten binnen ONS* Voor: regiebegeleider

Instroom nieuwe. cliënten binnen ONS* Voor: regiebegeleider Instroom nieuwe cliënten binnen ONS* Voor: regiebegeleider Inhoudsopgave 1. INLOGGEN IN ONS... 3 2. EEN NIEUWE CLIËNT OPZOEKEN IN ONS... 5 3. TAKEN NA ONTVANGEN VOORDRACHT CLIËNT... 6 4. TERUGKOPPELING

Nadere informatie

Inleiding. Onderstaande vaardigheden worden behandeld: Het maken van een zorgplan. PlanCare educatief V Zorgplan

Inleiding. Onderstaande vaardigheden worden behandeld: Het maken van een zorgplan. PlanCare educatief V Zorgplan Inleiding Met deze casus voor PlanCare educatief leer je een zorgplan op te stellen voor een zorgvrager. PlanCare educatief ondersteunt hiermee de vervolgstappen, na de anamnese, bij het methodisch werken

Nadere informatie

Handboek portal OSGMetrium Personeel. Handboek Portal Payroll gebruik

Handboek portal OSGMetrium Personeel. Handboek Portal Payroll gebruik Handboek Portal Payroll gebruik Inhoudsopgave Inloggen 2 Nieuwe payroll opdracht 7 Uitbreiding payroll opdracht 12 Wijziging payroll opdracht 16 Overzichten 20 Grondslagen Facturen 24 Overzicht Fasen indeling

Nadere informatie

Activiteiten & Evenementen

Activiteiten & Evenementen v.1.12 Verenigingenweb Handleiding Activiteiten & Evenementen Hoe te gebruiken met voorbeelden Inhoud Activiteiten...3 Voorbeeld 1: Activiteit zonder inschrijving...3... 3 Voorbeeld 2: Activiteit met besloten

Nadere informatie

Het zorgvierkant is te bereiken via: dan. en ziet er als volgt uit. Deze handleiding gaat over het onderste gedeelte.

Het zorgvierkant is te bereiken via: dan. en ziet er als volgt uit. Deze handleiding gaat over het onderste gedeelte. Handleiding SOM Zorgvierkant onderste helft Inleiding Deze handleiding gaat over het gebruik van het zorgvierkant. Elk onderdeel wordt kort uitgelegd. Daarna wordt in detail beschreven hoe bepaalde handelingen

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1 Handleiding ZKM Online Versie 2.1 Februari 2015 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Eerste keer dat je inlogt... 3 1.1.1 Profiel... 4 1.1.2. Wachtwoord (wijzigen)... 4 1.1.3. Bureau... 5 1.1.4. Consultants

Nadere informatie

Procesbeschrijving. Aanmelding. Keuzeinformatiegesprek

Procesbeschrijving. Aanmelding. Keuzeinformatiegesprek Procesbeschrijving Friesland Begeleid Wonen heeft het primaire zorgproces als volgt vastgesteld. Aanmelding van een potentiële cliënt, keuzeinformatiegesprek met potentiële cliënt, intakegesprek met potentiële

Nadere informatie

PAYROLL. Gebruikershandleiding Mijn MF Payroll

PAYROLL. Gebruikershandleiding Mijn MF Payroll MF PAYROLL Gebruikershandleiding Mijn MF Payroll Inhoudsopgave 1. Inloggen 3 2. Aanmelden van medewerkers 4 3. Tekenen van contracten 8 4. Invoeren van declaraties 11 4.1 Contactpersoon voert zelf in en

Nadere informatie

ARCHIEF. Handleiding CareView Archief

ARCHIEF. Handleiding CareView Archief ARCHIEF Handleiding CareView Archief Inhoudsopgave (Klik op een hoofdstuk om meteen naar dat deel van de handleiding te gaan.) 1 Inleiding 3 1.1 Openen van het archief 3 2 Document/webpagina toevoegen

Nadere informatie

Handleiding gebruik DWF Digitaal Wedstrijd Formulier

Handleiding gebruik DWF Digitaal Wedstrijd Formulier Handleiding gebruik DWF Digitaal Wedstrijd Formulier Inhoud 1. Aanmaken Nevobo account (Aanvoerder/coach, zaalwacht)... 2 2. Voorafgaand aan de wedstrijd (Aanvoerder/coach, zaalwacht)... 4 3. Aanmelden

Nadere informatie

Inhoud 1. Introductie Aanmelding Cliëntvraag Intake Cliëntplan Evalueren... 10

Inhoud 1. Introductie Aanmelding Cliëntvraag Intake Cliëntplan Evalueren... 10 Handleiding WMO-portaal 12 februari 2016 Versie 0.2 Matthijs Schülenklopper & Eric Glaudemans Inhoud 1. Introductie... 1 2. Aanmelding... 2 3. Cliëntvraag... 3 4. Intake... 6 5. Cliëntplan... 10 6. Evalueren...

Nadere informatie

Hoe voeg je iemand toe in mijncaress?

Hoe voeg je iemand toe in mijncaress? Hoe voeg je iemand toe in mijncaress? Wanneer je wilt dat anderen ook in je plan kunnen kijken, dan kun je zelf mensen toevoegen. Dit doe je zo: 1. Klik op je naam rechtsboven in het scherm. Je ziet je

Nadere informatie

Handleiding gebruik DWF Digitaal Wedstrijd Formulier

Handleiding gebruik DWF Digitaal Wedstrijd Formulier Handleiding gebruik DWF Digitaal Wedstrijd Formulier Volleybal In Vriendschap En Samenwerking Voor vragen: Joram van der Schans 06-46 20 02 98 Inhoudsopgave 1. Aanmaken Nevobo account (Aanvoerder/coach,

Nadere informatie

FAQ kwaliteitskader VGN

FAQ kwaliteitskader VGN FAQ kwaliteitskader VGN Inhoud 1. Werking portal... 2 1.1 Inloggen... 2 1.3 Invullen van vragenlijsten... 3 1.4 Aanleveren van vragenlijsten... 4 1.5 Rapportagemodule... 5 2. Pijler 1 - algemene vragen...

Nadere informatie

Bekwaamheidsdossier mijn dossier

Bekwaamheidsdossier mijn dossier Bekwaamheidsdossier mijn dossier Inhoud: elke medewerker heeft toegang tot het bekwaamheidsdossier als diegene inlogt met 2FA. Een teamleider heeft wat meer opties dan een teamlid. Medewerker: Een medewerker

Nadere informatie

Zorgplan ondertekenen

Zorgplan ondertekenen Zorgplan ondertekenen Het is mogelijk om het zorgplan met een handtekening te laten accorderen door (een vertegenwoordiger van) de cliënt. Per zorgplan kan ingesteld worden of er een handtekening nodig

Nadere informatie

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken bestand aanmaken en uploaden MediQuest verzorgt de volledige meting van de CQIndex; van uitnodiging tot rapportage. De ervaringen van patiënten worden met de

Nadere informatie

Inleiding. 2 Copyright 2017 Abrona, Huis ter Heide.

Inleiding. 2 Copyright 2017 Abrona, Huis ter Heide. Inleiding Abrona vindt het belangrijk om de zelfstandigheid en eigen regie van cliënten zoveel mogelijk te ondersteunen. Een manier om hier aan bij te dragen is het gebruik van het cliëntportaal in het

Nadere informatie

INSTRUCTIE HOE MAAK IK EEN DOELSTELLING?

INSTRUCTIE HOE MAAK IK EEN DOELSTELLING? INSTRUCTIE HOE MAAK IK EEN DOELSTELLING? Inleiding In de doelstellingenmodule kun je doelstellingen formuleren. Probeer een doelstelling altijd zo concreet en realistisch mogelijk te houden. In MIDAS zijn

Nadere informatie

Regiebegeleiders. Sociaal domein in Ons*

Regiebegeleiders. Sociaal domein in Ons* Regiebegeleiders Sociaal domein in Ons* Inhoudsopgave 1. INLOGGEN IN ONS... 3 2. EEN CLIËNT OPZOEKEN IN ONS... 5 3. DE BASISGEGEVENS VAN EEN CLIËNT INZIEN... 7 4. CONTACT RELATIES TOEVOEGEN... 8 4.1 Medewerker

Nadere informatie

ACTIVITEITENMODULE HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology

ACTIVITEITENMODULE HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology ACTIVITEITENMODULE HANDLEIDING OTYS Recruiting Technology OTYS RECRUITING TECHNOLOGY WWW.OTYS.NL 17-2-2017 Versie 2.0 2 INHOUD 1 Introductie... 4 1.1 Over de Activiteitenmodule... 4 1.2 Doel instructie...

Nadere informatie

Handleiding. Trainingsschema's Fytek. Fytek is dé app voor therapeuten! Voor meer inzicht en een sneller herstel van uw patiënten. -

Handleiding. Trainingsschema's Fytek. Fytek is dé app voor therapeuten! Voor meer inzicht en een sneller herstel van uw patiënten. - Handleiding Trainingsschema's Fytek Fytek is dé app voor therapeuten! Voor meer inzicht en een sneller herstel van uw patiënten. - www.fytek.nl - Inhoudsopgave blz: 1. Inloggen 3 2. Cliënten 4 3. Schema

Nadere informatie

Handleiding Clientportaal Versie December 2016

Handleiding Clientportaal Versie December 2016 Handleiding Clientportaal Versie December 206 Inhoud. Wachtwoord opvragen www.mijnsdw.nl... 3 2. E-mail met wachtwoord... 5 3. Inloggen op www.mijnsdw.nl... 6 4. Het beginscherm... 7 5. Wachtwoord veranderen...

Nadere informatie

Het OMAHA system vind je bij de clientdetails (openingsscherm cliënt. Door de regel te selecteren (aan te klikken) krijg je vier opties:

Het OMAHA system vind je bij de clientdetails (openingsscherm cliënt. Door de regel te selecteren (aan te klikken) krijg je vier opties: OMAHA SYSTEM Het OMAHA system vind je bij de clientdetails (openingsscherm cliënt. Door de regel te selecteren (aan te klikken) krijg je vier opties: overzicht ingevulde actievlakken en scores wijzigen

Nadere informatie

Korte instructie bij het werken met de leerlijnen in ParnasSys

Korte instructie bij het werken met de leerlijnen in ParnasSys Korte instructie bij het werken met de leerlijnen in ParnasSys Advies: werk in Google Chrome of Firefox. Aan de slag met een groep mijn ParnasSys > selecteer de groep > knop groepskaart Wat wilt u doen?

Nadere informatie

Docentenhandleiding Portfolio-site.nl

Docentenhandleiding Portfolio-site.nl Docentenhandleiding Portfolio-site.nl Met Portfolio-site.nl kunnen leerlingen aan de slag met hun persoonlijke ontwikkeling. Door het uitvoeren van taken verzamelen ze bewijsmaterialen en laten ze zien

Nadere informatie

Hoe kan ik een leerling aanmelden?

Hoe kan ik een leerling aanmelden? Hoe kan ik een leerling aanmelden? Wij zijn ervan overtuigd dat ieder mens het in zich heeft om zich te ontwikkelen, altijd! Cedin levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen. Met

Nadere informatie

Handleiding Fytek trainingsschema s

Handleiding Fytek trainingsschema s Handleiding Fytek trainingsschema s Fysiosoft v.o.f. Oude rijksweg 12 / 4472 AG / s'heerhendrikskinderen www.fysiosoft.nl info@fytek.nl Handleiding Fytek trainingsschema s Inhoud Inhoud... 2 1. Inloggen.

Nadere informatie

PAYROLL. Gebruikershandleiding Mijn MF Payroll

PAYROLL. Gebruikershandleiding Mijn MF Payroll MF PAYROLL Gebruikershandleiding Mijn MF Payroll Inhoudsopgave 1. Inloggen 3 2. SIGN: Tekenen van contracten 6 3. TIME: Invoeren van declaraties 9 3.1 Declaratie invoeren via PC 10 3.2 Declaratie invoeren

Nadere informatie

Algemene instructies

Algemene instructies Algemene instructies 1. Workflow 1.1. Tegel Op je dashboard en op het dashboard van de cliënt vind je verschillende tegels. Elke tegel bevat de meest recente informatie met betrekking tot het genoemde

Nadere informatie

Handleiding Curasoft. Aanlevering Stichting Keurmerk Fysiotherapie. Versie 1.0

Handleiding Curasoft. Aanlevering Stichting Keurmerk Fysiotherapie. Versie 1.0 Handleiding Curasoft Aanlevering Stichting Keurmerk Fysiotherapie Versie 1.0 Inleiding Met Curasoft is het mogelijk om patiëntendossiers aan te leveren t.b.v. de Landelijke Database Kwaliteit (LDK) van

Nadere informatie

Praktisch aan de slag

Praktisch aan de slag Praktisch aan de slag 1. 2. Inhoudsopgave Inleiding Navigatie en programma onderdelen Starten met Leerwinst door middel van arrangeren Schema arrangeren Op groepsniveau een plan schrijven Op leerlingniveau

Nadere informatie

Klik op de tegel Leerwinstplan. Klik op de tegel Leerlingprofiel. Selecteer links bovenin een leerling en domein uit de lijst

Klik op de tegel Leerwinstplan. Klik op de tegel Leerlingprofiel. Selecteer links bovenin een leerling en domein uit de lijst Leerlingprofiel - Pedagogisch en didactisch handelen invoeren Klik op de tegel Leerlingprofiel Selecteer links bovenin een leerling en domein uit de lijst Klik bij Pedagogisch en didactisch handelen op

Nadere informatie

Kentekenportal VHD Inhoud

Kentekenportal VHD Inhoud Kentekenportal VHD Inhoud Kentekenportal VHD... 1 1. Inloggen... 2 2. Overzicht aanmeldingen... 3 3. Nieuw voertuig aanmelden... 4 a. Service... 4 b. Voertuig... 5 c. Eigenaar... 6 4. Printen gegevens...

Nadere informatie

Sectorplannen. Handleiding voor werkgevers

Sectorplannen. Handleiding voor werkgevers Sectorplannen Handleiding voor werkgevers Versie 1.0 10 februari 2015 Inhoud Een activiteit aanmaken... 2 Marktconformiteit... 3 Eigen offerte procedure... 3 Offerteprocedure via webportal... 7 Een activiteit

Nadere informatie

Verlofaanvragen Insite

Verlofaanvragen Insite voor bibliotheken HANDLEIDING Verlofaanvragen Insite 12-01-2015 versie 0.8 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanvragen verlof... 4 2.1 Waar vraag ik verlof aan?... 4 2.2 Verplichte velden... 5 2.3 Extra

Nadere informatie

Handleiding Toetssysteem deelnemers aanmelden

Handleiding Toetssysteem deelnemers aanmelden Handleiding Toetssysteem deelnemers aanmelden Stichting Stem Handleiding Toetssysteem deelnemers aanmelden versie 160628 Stem Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Handleiding Plannen van Zorg BBL-CombiCare Gehandicaptenzorg Verzorgende-IG/Medewerker Maatschappelijke Zorg

Handleiding Plannen van Zorg BBL-CombiCare Gehandicaptenzorg Verzorgende-IG/Medewerker Maatschappelijke Zorg Handleiding Plannen van Zorg BBL-CombiCare Gehandicaptenzorg Verzorgende-IG/Medewerker Maatschappelijke Zorg Werkproces VZ-IG 1.1 Stelt (mede) het zorgplan op De verzorgende-ig verzamelt gegevens om de

Nadere informatie

Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten

Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten EDUscope Administratie Versie 1.0 19-04-2016 Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046-4571830 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1.1 Formulier toevoegen... 3

Nadere informatie

Auteur: Niels Bons. Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie. 2014, Provincie Fryslân. Uitgegeven in eigen beheer

Auteur: Niels Bons. Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie. 2014, Provincie Fryslân. Uitgegeven in eigen beheer Auteur: Niels Bons Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie 2014, Provincie Fryslân Uitgegeven in eigen beheer (mail@infofryslan.nl) Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze

Nadere informatie

Handleiding Bijeenkomstenformulier invullen of bewerken

Handleiding Bijeenkomstenformulier invullen of bewerken Handleiding Bijeenkomstenformulier invullen of bewerken Iedereen die voor Zorg Verandert actief is en toegang heeft tot het Werkplatform kan bijeenkomsten aanmaken en bewerken via het bijeenkomstenformulier

Nadere informatie

September 2014 Versie 5.0

September 2014 Versie 5.0 September 2014 Versie 5.0 Inhoudsopgave Welkom bij het subsidieportaal van Agentschap SZW... 3 Account aanmaken en inloggen... 3 Home pagina... 5 Mijn gegevens... 6 Mijn gegevens aanpassen... 7 Gebruikersnaam

Nadere informatie

Algemene instructies Knoppencursus 2

Algemene instructies Knoppencursus 2 BELANGRIJK VOOR JE BEGINT Algemene instructies Knoppencursus 2 Workflow Tegel Op je dashboard en op het dashboard van de cliënt vind je verschillende tegels. Elke tegel bevat de meest recente informatie

Nadere informatie

RIAXION DOSSIER HANDLEIDING

RIAXION DOSSIER HANDLEIDING RIAXION DOSSIER HANDLEIDING Versie 1.0 Status: Definitief Datum: 8-3-2012 Deventer Inhoud 1. VRAGENLIJST... 3 1.1. Het maken van een vragenlijst... 4 1.2. Vragen toevoegen aan een vragenlijst... 5 1.3.

Nadere informatie

Instructie RFM modules

Instructie RFM modules Instructie RFM module Introductie RFM staat voor Registratie Flow Module. De RFM module vormt de basis voor een aantal nieuwe modules binnen equse Indicate: - Calamiteiten - Klachten - Kindermishandeling

Nadere informatie

Handboek Digitaal Wedstrijd Formulier

Handboek Digitaal Wedstrijd Formulier Volleybalvereniging VSTS Handboek Digitaal Wedstrijd Formulier Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Voorafgaand aan de wedstrijd (aanvoerder/coach)... 3 3. Bij aanvang van de wedstrijd (scheidsrechter/teller)...

Nadere informatie

Zorgplan ondertekenen

Zorgplan ondertekenen Het is mogelijk om het zorgplan met een handtekening te laten accorderen door (een vertegenwoordiger van) de cliënt. Per zorgplan kan ingesteld worden of er een handtekening nodig is of niet. Indien het

Nadere informatie

Handleiding AVANCE Service desk. (ticketing portal)

Handleiding AVANCE Service desk. (ticketing portal) Handleiding AVANCE Service desk (ticketing portal) 1 Inleiding 1 De Avance service desk is beschikbaar voor het verhelpen van storingen, het dagelijks beheer en ondersteuning bij het gebruik van computers.

Nadere informatie

BPV werkboek. Technicus elektrotechnische industriële installaties en systemen niveau 4 BBL Crebonummer: BPV-werkboek 25262/versie sept.

BPV werkboek. Technicus elektrotechnische industriële installaties en systemen niveau 4 BBL Crebonummer: BPV-werkboek 25262/versie sept. BPV werkboek Technicus elektrotechnische industriële installaties en systemen niveau 4 BBL Crebonummer: 25262 Naam student: BPV-werkboek 25262/versie sept. 16 1 Inhoudsopgave 1 Algemeen...3 1.1 Begin en

Nadere informatie

Handleiding gebruik DWF Digitaal Wedstrijd Formulier

Handleiding gebruik DWF Digitaal Wedstrijd Formulier Handleiding gebruik DWF Digitaal Wedstrijd Formulier Inhoudsopgave: Voor wie 1. Aanmaken Nevobo account (thuis) Aanvoerder/coach, zaaldienst 2. Voorafgaand aan de wedstrijd (thuis) Aanvoerder/coach, zaaldienst

Nadere informatie

Handleiding DEMO Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF)

Handleiding DEMO Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) Handleiding DEMO Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) 0 Handleiding DEMO Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) Inhoudsopgave Volleybal.nl account aanmaken... 1 Oefenen met Digitaal wedstrijdformulier thuis...

Nadere informatie

Korte instructie bij het werken met de leerlijnen in ParnasSys

Korte instructie bij het werken met de leerlijnen in ParnasSys Korte instructie bij het werken met de leerlijnen in ParnasSys Advies: werk in Google Chrome of Firefox. Aan de slag met een groep mijn ParnasSys > selecteer de groep > knop groepskaart > Wat wilt u doen?

Nadere informatie

Handleiding gebruik DWF Digitaal Wedstrijd Formulier

Handleiding gebruik DWF Digitaal Wedstrijd Formulier Handleiding gebruik DWF Digitaal Wedstrijd Formulier Inhoudsopgave: Voor wie 1. Aanmaken Nevobo account (thuis) Aanvoerder/coach, zaalwacht 2. Voorafgaand aan de wedstrijd (thuis) Aanvoerder/coach, zaalwacht

Nadere informatie

Rapportages instellen

Rapportages instellen Versie 2.0 Introductie In Finchline is het mogelijk om over de ingestelde widgets (grafische weergaven) een rapportage te ontvangen en versturen in PDF of Excel. In deze handleiding komen alle opties,

Nadere informatie

Module online intake/dtf

Module online intake/dtf Module online intake/dtf Inhoud Inleiding... 1 Activeren van de module online intake/dtf... 1 Een online verzoek versturen... 2 Een online verzoek ontvangen... 4 Een verzoeksjabloon invoeren / aanpassen...

Nadere informatie

Vaste Prijs Afspraken (VPA)

Vaste Prijs Afspraken (VPA) Vaste Prijs Afspraken (VPA) www.wolterskluwer.be Contents 1 Wat is een VPA?... 3 2 Configuratie... 3 2.1 Hoe activeer je de VPA functionaliteit?... 3 2.2 Hoe maak je een VPA aan?... 3 2.3 Eénmalige configuratie...

Nadere informatie

Een nieuwe betaling invoeren

Een nieuwe betaling invoeren Een nieuwe betaling invoeren Zodra een declaratie of nota door de debiteur is betaald (of aan een crediteur is betaald in het geval van een creditnota), kunt u deze als 'nieuwe betaling' in Kleos invoeren.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente

Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente Inhoud 1. Voorwoord... 2 2. Inloggen op het cliëntportaal... 2 3. Mijn Afspraken... 4 4. Mijn Dossier... 6 5. Mijn Berichten... 8 6. Mijn Gegevens... 10

Nadere informatie

HANDLEIDING. coachtool

HANDLEIDING. coachtool HANDLEIDING coachtool INHOUD Inloggen Nieuwe groep aanmaken Groep aanpassen Groepen bekijken Deelnemer bekijken Acties bekijken en op acties reageren Coach berichten maken en reageren Notities maken en

Nadere informatie

Stap 1. Handleiding Mobi-ID voor de gebruiker. Zie voor meer uitgebreide informatie op of

Stap 1. Handleiding Mobi-ID voor de gebruiker. Zie voor meer uitgebreide informatie op   of Mobi-ID Met Mobi-ID heeft u één persoonlijke inlogcode voor alle diensten van de betreffende Service Providers (w.o. BOVAG, Bovemij, Verhuurnet en RDC). Deze inlogmogelijkheid houdt u vanaf stage tot pensionering.

Nadere informatie

Kwaliteitsrapport 2018 Versie voor cliënten

Kwaliteitsrapport 2018 Versie voor cliënten Kwaliteitsrapport 2018 Versie voor cliënten Datum: Juni 2019 Auteur: Nienke Bouthoorn, Beleidsmedewerker kwaliteit Roos Deen, Zorg coördinator Jan Steven van Dijk, Bestuurder Inhoud Inleiding 3 1. Algemene

Nadere informatie

Aanvragen Kassa Compleet Hoe werkt het?

Aanvragen Kassa Compleet Hoe werkt het? Aanvragen Kassa Compleet Hoe werkt het? Deze handleiding is geldig vanaf augustus 2016. De informatie uit deze handleiding kan wijzigen. Ga voor actuele informatie naar ing.nl/kassacompleet of neem contact

Nadere informatie

CAREN Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op

CAREN Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op CAREN Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op 30-11-2017 Table of Contents Caren... 3 Handleiding Caren... 4 Koppeling Caren en Ons... 5 Overzicht van de cliënten met een Caren-uitnodiging bekijken

Nadere informatie

Om een nieuwe auto in Easy-work toe te voegen gaan we naar het onderdeel onderhoud kentekens

Om een nieuwe auto in Easy-work toe te voegen gaan we naar het onderdeel onderhoud kentekens Onderhoud kentekens Om een nieuwe auto in Easy-work toe te voegen gaan we naar het onderdeel onderhoud kentekens Om de gegevens van de auto te vullen zijn er 3 mogelijkheden: - U vult de gegevens zoals

Nadere informatie

De eerste keer krijgt u vervolgens een sms met een code die u in het codeveld moet invullen en vervolgens klikt u op Code controleren.

De eerste keer krijgt u vervolgens een sms met een code die u in het codeveld moet invullen en vervolgens klikt u op Code controleren. Cliëntportaal In het elektronisch zorgdossier (EZD) rapporteren onze medewerkers over de zorg, behandeling en ondersteuning die u van ons ontvangt. Daarnaast bevat het dossier al uw persoonlijke gegevens.

Nadere informatie

CAREN Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op

CAREN Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op CAREN Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op 12-19-2018 Table of Contents... 3 Handleiding... 4 Koppeling en Ons... 5 Overzicht van de cliënten met een -uitnodiging bekijken en uitnodigingen genereren...

Nadere informatie

Welkom op My Degroof Petercam

Welkom op My Degroof Petercam Welkom op My Degroof Petercam Hoe logt u de allereerste keer in op My Degroof Petercam vanop uw computer? 1 het Uw digipass en serienummer Als u uw digipass voor de eerste keer gebruikt: De toegang tot

Nadere informatie