Jaarverslag van de vereniging Amici sub Aquatici. Over het verenigingsjaar 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag van de vereniging Amici sub Aquatici. Over het verenigingsjaar 2013"

Transcriptie

1 Jaarverslag van de vereniging Amici sub Aquatici Over het verenigingsjaar 2013

2 Inhoud Inhoud... 2 Van de Voorzitter... 3 Van de Secretaris... 4 Verenigingsjaar Verenigingsjaar Van de penningmeester... 6 Balans en verlies- en winstrekening Winst- en verliesrekening Toelichting op de jaarcijfers:... 8 Verenigingsjaar Verenigingsjaar Verenigingsjaar Van de bondsvertegenwoordiger Bijlage 1 Verslag algemene ledenvergadering NOB

3 Van de Voorzitter Voor u ligt het jaarverslag van duikvereniging Amici Sub Aquatici over het jaar Een jaar waarin een aantal grote veranderingen hebben plaats gevonden. Nadat de NOB had aangegeven niet langer de administratie en facturatie voor ASA uit te willen voeren, hebben wij deze ondergebracht bij een externe partij. Hierover wordt door onze secretaris, Toon Niesten, meer informatie verstrekt. Dit heeft tevens geleid tot een opschoning van ons ledenbestand, met name waar het gaat om leden die reeds één of meerdere jaren geen contributie hebben betaald. Helaas heeft dit wel tot gevolg gehad dat wij voor het eerst een negatief resultaat op de balans zien. Dit wordt nader uitgelegd door onze penningmeester, Chris van Holland. De omzetting van administratie en facturatie heeft veel inzet gevraagd van het bestuur, met name van Chris en Toon. Ook begroeten wij een nieuw gezicht binnen het ASA-bestuur. Dolf Boerema is bereid gevonden om zitting te nemen in het bestuur en is voorgedragen als kandidaat bestuurslid. Met 5 leden is het bestuur statutair compleet. Toch zijn wij nog op zoek naar twee kandidaten om continuïteit te waarborgen. U wordt dan ook van harte uitgenodigd om u aan te melden. Op dit moment is ook de nieuwe website van ASA, in de lucht en wordt deze mondjesmaat gevuld met informatie. Dolf Boerema zal het beheer van de website op zich nemen. Bij dit alles past een woord van dank aan het bestuur. Ik ben trots op hun inzet en gedrevenheid. Graag nodig ik u uit om te reageren op dit jaarverslag. Dit kan via op secretaris@asaduiken.nl. Wij zijn benieuwd naar uw opmerkingen en suggesties. Het bestuur van duikvereniging Amici Sub Aquatici. Namens deze, Erik Warta, voorzitter ASA.

4 Van de Secretaris Verenigingsjaar 2013 Eind September 2013: mail van NOB, Arjan de Vries per stopt NOB met administratie. Overleg in Houten : - bespreking intern bestuur en aanvulling bestuur Erik Warta wordt voorzitter Edwin Veldboer wordt vicevoorzitter - Afwikkeling met NOB & opzet totale administratie via WEB en : info + demo van Clubwebware en AllUnited voor een administratiesysteem, volledig geautomatiseerd met daarnaast een website. Besloten om door te gaan met AllUnited : Bestuurs overleg voorafgaand aan overleg met NOB-bondsbestuur Overleg met NOB. Constructief overleg ivm overgang leden- en financiële administratie vanuit NOB naar ASA. Stappen uitgezet. Bestuurs overleg contact richting debiteuren besproken, contact richting leden ivm overgang NOB ASA en incassoproblematiek (SEPA) en automatisering. Machtigingsformulier in orde gemaakt en deze verzonden aan leden. Honderden machtigingen, vragen en opzeggingen cq wijziging vereniging afgewikkeld. Veel mailcontact gehad ivm incasso, sollicitanten voor het bestuur, website en allerlei voorkomende zaken met onze leden, zoals bijv. lidmaatschap beëindigen ivm wanbetaling of lidmaatschap herstellen. Verenigingsjaar 2014 Op overleg gehad in Houten. Belangrijkste items: voorstelronde potentieel bestuursleden (3 kandidaten, toch 2 afgezegd, invulling rol), contributiebesluit, website, aanpassing huishoudelijk reglement en voorbereiding jaarvergadering. April Mei Veel bezig geweest met incassoproblematiek: * mensen die nu reageren na de in gebreke stelling, * poststukken die retour komen ivm foutieve adressering * mensen die aangeven opgezegd te hebben via NOB in * jammer dat mensen zich niet indenken met vrijwilligers voor de vereniging te maken te hebben. We hebben redelijk wat ongenuanceerde brieven en mails retour ontvangen. Teksten waren soms bijzonder onvriendelijk. Telefonisch overleg juni Belangrijke items besproken: - Ledenraad NOB: het ingezonden schrijven vanuit ASA is niet ter sprake gekomen. We hebben het gevoel genegeerd te worden. We zullen op een gesprek met NOB aan sturen. - Voorbereiding jaarvergadering zoveel mogelijk digitaal qua uitnodigingen, stukken voor de vergadering en aanmelden diner. Ledenaantal: Op 22 september 2013 hadden we 1765 leden. Toen zijn we begonnen met de opschoonslag. OP hadden wij 1486 leden. Van een aantal hebben we dus afscheid genomen.

5 (opzeggingen en royeringen, 118 stuks). Op dit moment ( ) hebben we 1563 leden. Op hebben we zoals het er nu naar uitziet 1440 leden. We nemen afscheid van een flink aantal opzeggers en een aantal wanbetalers. We hopen in 2015 rust te krijgen rond de incasso en alle zaken hieromheen. Toon Niesten, Secretaris ASA

6 Van de penningmeester Balans en verlies- en winstrekening ACTIVA ING Bank 27656, ING Spaarrekening 26967, Nog te ontvangen bedragen 193, Debiteuren (zie toelichting op de balans) 0, ,68 PASSIVA Algemene reserve 47408, Crediteuren/nog te betalen 9899, Jaarresultaat (verlies) -2491, ,68 Het jaarresultaat wordt afgeboekt van de algemene reserve.

7 Winst- en verliesrekening BATEN ASA-contributie NOB-contr.(incl.verz.) ASA-landdag 58 Rente 358 Opbrengsten van de voorafgaande jaren 51 Totaal baten LASTEN NOB-contributie (incl.verz.) ASA-landdag (ledenvergadering) 176 Afboeking debiteuren Portokosten Kopieerkosten Bestuurskosten Drukwerk Bank kosten 279 Kantoor- en computerbenodigheden 189 Uitgaven van de voorafgaande jaren Diverse kosten (incl.admin.kosten NOB+betalingsverschil) Totaal lasten Saldo resultaat

8 Toelichting op de jaarcijfers: Verenigingsjaar 2013 Het verenigingsjaar 2013 was een lastig jaar. Waarschijnlijk heeft ASA voor het eerst in haar bestaan een negatief resultaat behaald. De vooruitblik van vorig jaar is dus niet uitgekomen. Uiteraard zijn hiervoor een aantal redenen te benoemen. De kosten voor de administratie, de advertentie in Onderwatersport en dergelijke zijn behoorlijk gestegen. Daarnaast is er de omslag in het najaar naar het voeren van de eigen administratie. Zie hiervoor de verslagen van de voorzitter en secretaris. Financieel heeft dit ook grote gevolgen gehad in In 2012 stond er nog een bedrag op aan debiteuren van 7789 euro. Omdat door de overgang ASA haar eigen administratie moest inrichten, hebben wij ook dit moment aangegrepen om de debiteuren op te schonen. Alle debiteuren hebben een verzoek gekregen om de openstaande vordering(en) te betalen. Er stonden nog bedragen open van 2010 bij sommige debiteuren. Aan de debiteuren zijn brieven gestuurd met een overzicht van de openstaande vorderingen en het verzoek om te betalen. Bij niet betalen volgt uitschrijving als lid bij ASA en NOB. Aan het einde van 2013 stond nog een bedrag open aan debiteuren van 5716 euro. Er is dus slechts 2000 euro alsnog betaald. Het aan het einde van 2013 openstaande bedrag is in zijn geheel in een keer afgeboekt. De bijbehorende debiteuren zijn van de ledenlijst afgevoerd. Als de post debiteuren op de balans was blijven staan, dan zou er een positief resultaat zijn geweest. Het bestuur heeft gemeend een duidelijk en eerlijk beeld van deze materie te geven. Om de eigen leden- en financiële administratie te voeren is gekozen voor het pakket van Allunited. Dit pakket is niet aangeschaft. Het is een pakket waarbij betaald wordt per lid. Dit pakket was SEPA proof (het nieuwe betaalverkeer) en er is een website aangekoppeld. Dit pakket is in het najaar ingericht en in 2014 in gebruik genomen. Verenigingsjaar In 2014 is het nieuwe administratieve pakket in gebruik genomen. De verzending van facturen vindt plaats vanuit dit pakket. Er wordt zoveel mogelijk gebruikt gemaakt van verzending per . Kan dat niet dan wordt er een factuur per post verzonden. Alle facturen worden vanuit het pakket gegenereerd. Betaling geschied bij voorkeur per automatische incasso (hiervoor wordt een korting verleend). Het alternatief is dat de leden hun factuur zelf overmaken. De van de NOB overgenomen ledenlijst bevatte veel onjuistheden zoals oude adressen, en oude adressen. Er is veel tijd geïnvesteerd in het in orde maken van de ledenen financiële administratie. Er zijn ook in 2014 al veel leden die opgezegd hebben. Kennelijk is ook de duiksport onderhevig aan de economische omstandigheden.

9 Door de keuze voor een pakket dat goedkoper is dan de kosten die de NOB doorberekende en door niet meer te adverteren in de Onderwatersport, zal er bespaard worden op de kosten. Er is echter wel een grotere uitgave te verwachten aan porto kosten. Het betaalgedrag van sommige leden noopt ons tot het verzenden van 5 brieven (factuur, 2x herinnering, aanmaning en ingebrekestelling). Voor 42 leden is een incassotraject via een incassobureau ingezet. Als bijzonderheid zal een bedrag van 2000 euro als reserve worden opgenomen voor de ASA award. De verwachting dat 2014 positief wordt afgesloten. Verenigingsjaar 2015 In dit jaar hopen wij dat het ledental stabiel blijft of licht groeit. Een financiële vooruitblik is erg lastig. Na de turbulente verenigingsjaren 2013 en 2014, ga ik er van uit dat met blijvend beheersen van kosten en het terug dringen van betalingsverzoeken aan leden, er ook een positieve afsluiting zal zijn. Chris van Holland Penningmeester.

10 Van de bondsvertegenwoordiger Ter informatie is het integrale verslag van de algemene ledenvergadering NOB van 15 juni 2013 is als bijlage opgenomen. De twee hoogtepunten : Benoeming nieuwe voorzitter NOB en De jaarlijkse contributieverhoging van de NOB contributie.

11 Bijlage 1 Verslag algemene ledenvergadering NOB 2013 Verslag Algemene Ledenraadsvergadering d.d. 15 juni 2013 in Hotel- en Congrescentrum Papendal te Arnhem Aanwezig bestuur: M. Bollema, bestuurslid J. Dankloff, (kandidaat)penningmeester H. Elshof, bestuurslid, vice-voorzitter S. Kool, bestuurslid F. v.d. Veer, (kandidaat)bestuurslid E. v.vessem, bestuurslid J. de Vries, (kandidaat)voorzitter Afwezig bestuur: Aanwezig bureau: A. de Vries, directeur A. van den Brink, managementassistent A. Schulze, communicatiemedewerker (notulist) T. Visser, ledenadministratie R. Wassing, beleidsmedewerker/bureaumanager M. Wiendels, beleidsassistent/webmaster Afwezig bureau: D. van Santen, beleidsmedewerker M. Smarus, financiële administratie Verenigingsafgevaardigden volgens presentielijst : 70 Aantal vertegenwoordigde verenigingen : 43 Aantal uit te brengen stemmen : 660 Aanwezig aantal uit te brengen stemmen : Opening Hennie Elshof opent om uur de vergadering en heet alle aanwezigen welkom, in het bijzonder het aanwezige WK team dat Nederland vertegenwoordigde op de WK Onderwaterfotografie in Cuba april jl. 2. Mededelingen en presentatie De volgende afmeldingen zijn binnengekomen: De Twentse Duikvereniging Duikschool Haarlemmermeer V.O.F. Rebreather O.W.S.V. De Poolduikers

12 Crazy Bubbles Duikclub Latimeria E & C Duikteam De heer R. Schipper (erelid) De heer J. Geurts (erelid) Consulent A. Lamers (cie. onderwaterbiologie) Consulent R. Lemmens (veiligheidscie)

13 De bestuursleden geven een korte presentatie van hun aandachtsgebieden. (zie bijlage) Arjan de Vries meldt dat er gewerkt wordt aan een nieuwe Zwemwaterwet. Het is nog niet duidelijk hoe het toezichthouden in het zwembad geregeld zal worden als er geen zwembadpersoneel aanwezig is, maar de NOB zet zich in om een regeling voor duikverenigingen te treffen. 3. Verslag Ledenraadsvergadering 23 juni 2012 Pag. 2, n.a.v. Freediven: Het bestuur heeft na lang beraad besloten dat freediven geen onderdeel van de NOB zal worden. Veiligheid en imago hebben bij deze beslissing een grote rol gespeeld. Pag. 4, Rogier Nagelhout, OWSV Stella Maris, geeft aan dat verantwoordelijkheden vervangen dient te worden door bevoegdheden. Arjan de Vries geeft aan dat een uitbreiding van de bevoegdheden niet past binnen de normeringen. De wens is bekend en heeft de aandacht. Pag. 6, Rondvraag: Arjan van Waardenburg geeft aan dat een aantal vragen genotuleerd zijn waarbij de reacties niet zijn genotuleerd. Arjan de Vries geeft aan dat het gaat om opmerkingen die zijn genotuleerd, geen vragen. Edwin Veldboer, ASA, ligt toe dat de opmerking van ASA betrekking had op aanpassingen i.v.m. SEPA en IBAN. De notulen worden geaccordeerd door de Ledenraad, met dank aan de notulist Anne Schulze. 4. Jaarverslag 2012 a. Advies Financiële commissie: Ben Fortuin geeft een korte toelichting. Arjan van Waardenburg merkt op dat het bondsbureau op de balans staat voor ¾ miljoen, de hypotheekschuld is Volgens de FC is dit 25 %, volgens Arjan van Waardenburg 33 %. Ben Fortuin geeft aan dat de hypotheek t.o.v. de huidige waarde is vermeld in het verslag FC. Ook merkt hij op dat het bestuur steeds kans ziet nieuwe dingen te realiseren met aandacht voor de financiële consequenties, waardoor al 6 jaar lang wordt afgesloten met een positief resultaat. b. Decharge van het bondsbestuur De Financiële commissie stelt voor om het bestuur te dechargeren over het gevoerde financiële beleid ten aanzien van Bij acclamatie wordt decharge verleend aan het bestuur. 5. Benoeming bestuursleden Jack de Vries, Jacqueline Dankloff en Frans van de Veer zijn voorgedragen als bestuurders. De CV s van deze kandidaten waren voor ieder ter beschikking bij de

14 vergaderstukken. Bij acclamatie worden Jack de Vries als voorzitter, Jacqueline Dankloff als penningmeester en Frans van de Veer als bestuurslid met aandachtsgebied opleidingen benoemd. Hennie Elshof heet hen van harte welkom in het bestuur en wenst hen veel succes. Hennie draagt de voorzittershamer over aan Jack. Jack de Vries bedankt de afgevaardigden voor het vertrouwen in de drie nieuwe bestuurders en geeft aan dat hij zich zal inzetten voor het verder op de kaart zetten van de NOB. Contributiebesluit 2014, Jaarplan en Begroting 2014 a. Contributiebesluit 2014 Het contributiebesluit is geïndexeerd met het inflatiecijfer. Het abonnement op het Infosysteem valt onder het Tarievenbesluit, hierover beslist het bestuur. Het Infosysteem is nu een onderdeel van edocuments. Het contributiebesluit 2014 wordt bij acclamatie geaccordeerd. b. Jaarplan en begroting 2014 Peter Blanker, DOV Botlek: In 2014 is er minder begroot voor vinzwemmen dan voor Arjan de Vries: De begroting van 2014 naast het resultaat van 2012 geeft een verschil dat veel kleiner is. Jack de Vries geeft aan dat de discussie over subsidies met NOC*NSF over de Lottogelden doorlopend gevoerd wordt. c. Advies financiële commissie Er zijn een aantal aandachtspunten waar het bestuur op geattendeerd is. De Financiële commissie stelt voor om het bestuur te dechargeren over de begroting Bij acclamatie wordt decharge verleend aan het bestuur. Ben Fortuin heeft voor het laatst zitting gehad in de Financiële commissie. Ben wordt door het bestuur bedankt voor zijn inzet. Ben doet een oproep aan leden met financiële kennis om zitting te nemen in de financiële commissie. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij het bondsbureau. 7. Aanpassing Huishoudelijk Reglement Het gaat hier voornamelijk om aanpassingen die te maken hebben met de aanpassingen aan het digitale tijdperk. Peter Bij, KLM Divers, merkt op dat er een linkje staat in Artikel 20. Arjan de Vries geeft aan dat dit hier niet hoort en genegeerd kan worden. Het Huishoudelijk Reglement wordt vastgesteld.

15 Huldigingen Gerhard Visser is gedurende lange tijd voorzitter van de medische commissie geweest en heeft zich al die jaren ingezet voor de NOB. Gerhard wordt toegesproken door Jack de Vries en wordt benoemd tot Lid van Verdienste. Hij neemt een oorkonde en bloemen in ontvangst. Arnout van Ijsseldijk wordt bedankt voor zijn jarenlange inzet voor het Onderwaterhockey. Ook hij wordt benoemd tot Lid van Verdienste en neemt de oorkonde en bloemen in ontvangst. Marco Heesbeen, Henny Blokvoort, Stella Huiskamp, Corné Bolders (helaas niet aanwezig) en Ron Offermans (coach) hebben Nederland vertegenwoordigd op het WK Onderwaterfotografie in Cuba april jl. Zij hebben boven verwachting gepresteerd met drie top-10 noteringen waarvan een zilveren medaille, en nemen als eersten de NOBerepenning in ontvangst. 12. Rondvraag Hans Dirkzwager, Aquashot, heeft twee vragen: Kan de leeftijdsgrens voor de jaarlijkse duikkeuring worden opgetrokken naar 75 jaar, net als voor een rijbewijskeuring? Kan er meer aandacht komen voor soloduiken? Zeker voor de onderwaterfotografen is dit van belang. Kan dit worden opgenomen in de opleidingen of een specialisatie? Gerhard Visser: De vraag m.b.t. de leeftijdsgrens voor duikkeuringen is ter beoordeling van de medische commissie, de discussie over de leeftijdsgrens loopt al lange tijd. Het zal opnieuw onder de aandacht gebracht worden. Sander Kool: De vraag over het soloduiken zal worden voorgelegd aan de Veiligheidscommissie. Peter Blanker, DOV Botlek, geeft aan het lastig te vinden om het bondsbureau of de consulenten te bereiken en vraagt of de zaal dit herkent. De zaal herkent dit niet en geeft aan dit juist positief te beoordelen. Arjan de Vries geeft aan dat de bereikbaarheid doorlopend onze aandacht heeft. Paulien Braat vraagt of de presentatie te downloaden is. Arjan de Vries geeft aan dat deze op korte termijn beschikbaar is via de website. Wander Bordewijk, Commissie Jeugdduiken, vraagt naar de status van de specialisatie Onderwaterarcheologie en Wetenschappelijk duiken. Sander Kool: De specialisatie Onderwaterarcheologie ligt klaar maar er loopt nog steeds overleg met de overheid. De overheid moet overtuigd worden van het feit dat de inhoud van deze specialisatie niet conflicteert met de ARBO regels m.b.t. arbeid onder water. Wat betreft Wetenschappelijk duiken is de status niet bekend. Yvette de Smidt vraagt nog aandacht voor het afscheid van Ben Fortuin van de FC. Jack de Vries geeft aan dat hier nog aandacht aan besteed zal worden.

16 Bert Moet, Scaldis, heeft drie vragen: 1. Er is nu een instructeursplatform op Facebook. Dit is goed voor de verbreding, maar Bert ziet liever alles via de NOB-website gepubliceerd. 2. Bert ziet liefst zo weinig mogelijk medicalisering en wil het liefst terug naar een Eigen verklaring i.p.v. een medische keuring. 3. Zijn er ideeën over het meenemen van een track and trace als duiker? Sander Kool: Vraag 1: op de NOB-website vind je de alle definitieve en vastgestelde documenten en regelgeving. Op Facebook gaat het om een forum. Vraag 2 hoort thuis bij de medische commissie, maar ook is er rekening te houden met o.a. Europese regelgeving. Gerhard Visser ligt nog toe: Eerst was er een jaarlijkse keuring voor iedereen, later vanaf 50 jaar een jaarlijkse keuring. Elke leeftijdsgrens die gesteld wordt is arbitrair. Ouderen zijn vaker slachtoffer van een duikongeval met een lichamelijke oorzaak. De discussie wordt ook binnen de medische commissie constant gevoerd. Sander Kool: Vraag 3: Er is nog geen betrouwbaar systeem voor track and tracé onder water. De technologie zal verder ontwikkeld moeten worden en dan moet het systeem ook nog betaalbaar zijn. De NOB heeft hier vooralsnog geen standpunt over, maar de ontwikkelingen worden op de voet gevolgd. Arjan van Waardenburg, Dutch Speleonautic Association: De kennis over soloduiken is beschikbaar, jullie kunnen altijd bij me terecht. Cor Tijbosch, Gloria Maris Den Bosch: Gloria Maris heeft haar diensten aangeboden aan het museum en de heemstichting i.v.m. archeologisch onderzoek onder water. Hier is een plezierige samenwerking uit voortgekomen. Arjan de Vries waarschuwt dat er hier sprake is van een gezagsverhouding en dus sprake van arbeid onder water, en geen hobbyduiken. Dit betekent dat voldaan moet worden aan alle eisen van de ARBO-wetgeving. Bertus Bleiji, erelid: Is zelf twee keer voorzitter geweest, in 1984 en Hij geeft aan blij te zijn met de nieuwe voorzitter en wenst hem veel succes. Om uur wordt het plenaire gedeelte afgesloten. Iedereen wordt uitgenodigd voor de lunch. Om uur wordt het programma vervolt met de themasessies. Hiervan wordt apart verslag gedaan.

Jaarverslag van de vereniging Amici sub Aquatici. Over het verenigingsjaar 2016

Jaarverslag van de vereniging Amici sub Aquatici. Over het verenigingsjaar 2016 Jaarverslag van de vereniging Amici sub Aquatici Over het verenigingsjaar 2016 Inhoud Inhoud... 1 Van de Voorzitter... 3 Van de Secretaris... 4 Van de penningmeester... 6 Verenigingsjaar 2016... 6 Balans

Nadere informatie

Ledenraad 2013. 15 juni 2013 - Papendal

Ledenraad 2013. 15 juni 2013 - Papendal Ledenraad 2013 15 juni 2013 - Papendal Welkom! 1. Opening door Hennie Elshof, vice-voorzitter 2. Mededelingen en presentatie lopende zaken Veiligheid (1) Van reactief naar proactief! Kerntaken Veiligheidscommissie

Nadere informatie

Amici Sub Aquatici. Financiëel jaarverslag

Amici Sub Aquatici. Financiëel jaarverslag Amici Sub Aquatici Financiëel jaarverslag Inhoud Balans en verlies- en winstrekening 2012...3 Balans 2012...3 Winst- en verliesrekening 2012...4 Toelichting op de jaarcijfers:...5 Vooruitblik 2013 en 2014...6

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenraadsvergadering d.d. 18 juni 2011 in het SDMP te Maarsseveen

Verslag Algemene Ledenraadsvergadering d.d. 18 juni 2011 in het SDMP te Maarsseveen Verslag Algemene Ledenraadsvergadering d.d. 18 juni 2011 in het SDMP te Maarsseveen Aanwezig bestuur: H. Bakkenes, bestuurslid M. Bakker, bestuurslid H. Elshof, bestuurslid J. Geurts, voorzitter Afwezig

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenraadsvergadering d.d. 23 juni 2012 in Hotel en Congrescentrum Papendal te Arnhem

Verslag Algemene Ledenraadsvergadering d.d. 23 juni 2012 in Hotel en Congrescentrum Papendal te Arnhem Verslag Algemene Ledenraadsvergadering d.d. 23 juni 2012 in Hotel en Congrescentrum Papendal te Arnhem Aanwezig bestuur: H. Elshof, bestuurslid J. Geurts, voorzitter R. Vreijsen, penningmeester Afwezig

Nadere informatie

Verslag van de penningmeester 2012

Verslag van de penningmeester 2012 Verslag van de penningmeester 2012 De Algemene Ledenvergadering heeft in juni 2012 ingestemd met mijn (Hans Lurvink) benoeming tot penningmeester. Voor U ligt het financiële verslag van de Vereniging Vrienden

Nadere informatie

2013 Jaarverslag en financieel verslag 2015 Jaarplan en begroting

2013 Jaarverslag en financieel verslag 2015 Jaarplan en begroting VERBINDING 2013 Jaarverslag en financieel verslag 2015 Jaarplan en begroting Voorwoord Beste duiker, Leuk dat je een kijkje neemt in het jaarverslag en jaarplan van de NOB. Zoals de titel al doet vermoeden

Nadere informatie

MAATWERK. 2014 Jaarverslag en financieel verslag. 2016 Jaarplan en begroting

MAATWERK. 2014 Jaarverslag en financieel verslag. 2016 Jaarplan en begroting MAATWERK 2014 Jaarverslag en financieel verslag 2016 Jaarplan en begroting Voorwoord Beste duiker, Leuk dat je een kijkje neemt in het jaarverslag en jaarplan van de NOB. De titel maatwerk laat zien wat

Nadere informatie

Inhoud. 1. Opening. Notulen Enschedese Informatica Alumni Club ENIAC

Inhoud. 1. Opening. Notulen Enschedese Informatica Alumni Club ENIAC Algemene Gegevens Kenmerk: ENIAC ALV 14 Datum: 03-0-14 Locatie: Halle Aanwezig: Johan Noltes, Rick Leunissen, Mark Steunenberg, Sjoerd van der Spoel, Mark Oude Veldhuis, Jasper Kuperus, Jurrien Wagenaar,

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Aanwezig vanuit bestuur: Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Gerard Blaauw (voorzitter), Lex Meijer (Penningmeester), Rob Postema, Rob van den Berg, Peter Buist, Tanja

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Lidmaatschap, toelating

Nadere informatie

Fotografica. Financieel jaar overzicht 2015. Begroting 2016

Fotografica. Financieel jaar overzicht 2015. Begroting 2016 Fotografica Financieel jaar overzicht 2015 Begroting 2016 Balans Fotografica per 31 december 2015 ACTIVA Bankrekeningen 13.628 Spaarrekeningen 74.723 Totaal liquiditeiten 88.351 Debiteuren 6.137 Te ontvangen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewoon lidmaatschap (artikel 4 van de statuten) Artikel 1 1. Degene die lid van de Nederlandse Vereniging van Directiesecretaressen wil worden, dient een schriftelijk verzoek dienaangaande

Nadere informatie

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL Notulen van de Algemene Ledenvergadering ZZ & PC de Devel Gehouden op 18 Mei 2017 in het clubhuis van ZZ & PC de Devel te Zwijndrecht, Aanvang 20:00 uur. Aanwezig: 15 leden en 5 bestuursleden ( Martin

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering

Algemene Leden Vergadering Algemene Leden Vergadering Financiële stukken Afrekening 2018 Hendrik Meuwese NEDERLANDSE HYDROLOGISCHE VERENIGING FINANCIEEL JAAROVERZICHT 2018 EXPLOITATIEREKENING Ontvangsten Uitgaven Ledencontributies

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 van de penningmeester

Jaarverslag 2013 van de penningmeester Jaarverslag 2013 van de penningmeester Vereniging Gouden-Kruisdragers Vierdaagse Toelichting op werkelijke baten en lasten per 31 december 2013 Baten Contributies Contributies 2677 leden a 18,50 49.524,50

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2014 Status: concept 2 Januari 2015

Financieel jaarverslag 2014 Status: concept 2 Januari 2015 Financieel jaarverslag 2014 Status: concept 2 Januari 2015 Balans per 31 december 2014 Activa 2014 2013 Debiteuren 600 1725 Betaalrekening 902 526 Spaarrekening 38242 48418 Kas 5 Totaal 39744 50674 Passiva

Nadere informatie

MG A-TYPE & Magnette OWNERS HOLLAND OPGERICHT 1 OKTOBER 1973.

MG A-TYPE & Magnette OWNERS HOLLAND OPGERICHT 1 OKTOBER 1973. MG A-TYPE & Magnette OWNERS HOLLAND OPGERICHT 1 OKTOBER 1973. Jaarverslag secretariaat/ledenadministratie MGATO 2018 1. Bestuurszaken De samenstelling van het bestuur was in 2018 als volgt: Han Volkers

Nadere informatie

Jaarvergadering 23-11-2012. 22 november 2012

Jaarvergadering 23-11-2012. 22 november 2012 Jaarvergadering 23-11-2012 22 november 2012 Telefoons uit!!!!!!!! Welkom Te gast bij Koninklijke Agrifirm Wij zijn: Een vereniging met 1153 leden Speciaal welkom nieuwe leden Gedenken we de leden die dit

Nadere informatie

Verslag van de penningmeester over 2015

Verslag van de penningmeester over 2015 Verslag van de penningmeester over 2015 Voor U ligt het financiële verslag van de Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad (VVAB) over het jaar 2015. In 2015 is de stabiele inkomstenstroom uit

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenraadsvergadering d.d. 24 juni 2017 in Hotel- en Congrescentrum Papendal te Arnhem

Verslag Algemene Ledenraadsvergadering d.d. 24 juni 2017 in Hotel- en Congrescentrum Papendal te Arnhem Nederlandse Onderwatersport Bond Verslag Algemene Ledenraadsvergadering d.d. 24 juni 2017 in Hotel- en Congrescentrum Papendal te Arnhem Aanwezig bestuur: S. Kool, bestuurslid F. van der Veer, bestuurslid

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewoon lidmaatschap (artikel 4 van de statuten) Artikel 1 1. Degene die lid van de wil worden, moet minimaal over MBO 4(+) denk- en werkniveau beschikken. Het lidmaatschap wordt

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE VERENIGING DUTCH CORPORATE FINANCE ASSOCIATION

REGLEMENT VAN DE VERENIGING DUTCH CORPORATE FINANCE ASSOCIATION REGLEMENT VAN DE VERENIGING DUTCH CORPORATE FINANCE ASSOCIATION Algemeen. Artikel 1 1. De vereniging genaamd: Dutch Corporate Finance Association, hierna te noemen de vereniging is bij notariële akte opgericht

Nadere informatie

INKOMSTEN Werkelijk 2018 Uit reserves Begroting 2018 Werkelijk 2017

INKOMSTEN Werkelijk 2018 Uit reserves Begroting 2018 Werkelijk 2017 Jaarrekening 2018 Staat van inkomsten en uitgaven INKOMSTEN Werkelijk 2018 Uit reserves Begroting 2018 Werkelijk 2017 Contributies 12.654 12.000 13.195 Subsidie 7.277 7.250 7.413 Advertenties 13.733 11.750

Nadere informatie

Inhoudsopgave jaarverslagen 2014 en begroting 2015

Inhoudsopgave jaarverslagen 2014 en begroting 2015 Inhoudsopgave jaarverslagen 2014 en begroting 2015 1. Agenda Algemene Leden Vergadering 30 maart 2015 2. Verslag Algemene Leden Vergadering 24 maart 2014 5-8 Jaarverslag penningmeester 2014 Agenda van

Nadere informatie

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen.

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen. Dagcompetitie Notulen van de algemene ledenvergadering van de Dagcompetitie, gehouden op 22 mei 2015 bij biljartvereniging Roac te Rijpwetering. Aanwezig van het Bestuur: Hans van Aalst, Piet Volwater,

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenraadsvergadering d.d. 25 mei 2015 in Grand Hotel ter Duin te Burgh-Haamstede

Verslag Algemene Ledenraadsvergadering d.d. 25 mei 2015 in Grand Hotel ter Duin te Burgh-Haamstede Verslag Algemene Ledenraadsvergadering d.d. 25 mei 2015 in Grand Hotel ter Duin te Burgh-Haamstede Aanwezig bestuur: M. Bollema, bestuurslid J. Dankloff, penningmeester S. Kool, bestuurslid F. van der

Nadere informatie

25 mei 2015, Ledenraad. Welkom!

25 mei 2015, Ledenraad. Welkom! 25 mei 2015, Ledenraad Welkom! Agenda 1. Opening 2. Mededelingen Verslag vanuit het bestuur Agenda 3. Verslag LR 14-6-2014 4. Jaarverslag 2014 a. Advies Financiële Commissie b. Décharge van het bestuur

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Datum: maandag 21 april 2014 Tijd: 10.35 uur t/m 12.00 uur Locatie: Dolfinarium Harderwijk Aanwezigen bestuursleden: Goksel Tatlioĝlu, Angelo Verhoeven, Jan

Nadere informatie

Financieel jaarverslag over het verenigingsjaar

Financieel jaarverslag over het verenigingsjaar Financieel jaarverslag over het verenigingsjaar 1 oktober 2014-30 september 2015 Secretariaat Rozengracht 3 t 0575 516878 www.vriendenmuseazutphen.nl 7201 JL Zutphen e museazutphen@zutphen.nl resultatenrekening

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: februari 2011. Inhoudsopgave:

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: februari 2011. Inhoudsopgave: HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: februari 2011 Inhoudsopgave: 1. Leden en hun Verplichtingen 2. Beëindiging lidmaatschap 3. Algemene Leden Vergadering 4. Bestuur 5. Commissies 6. Handboek voor de Counsellor

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A. PREAMBULE De coöperatie is opgericht op 16 oktober 2015 bij notariële akte verleden voor notaris mr. Antje de Vries. Dit Huishoudelijk

Nadere informatie

Notulen NEVIR ALV 2017

Notulen NEVIR ALV 2017 Notulen NEVIR ALV 2017 Van de Algemene Leden Vergadering van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op vrijdag 9 juni 2017 te Hotel Casa, Eerste Ringdijkstraat 4, 1097 BC Amsterdam.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: Inhoudsopgave: 1. Leden en hun Verplichtingen. 2. Beëindiging lidmaatschap. 3. Algemene Leden Vergadering

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: Inhoudsopgave: 1. Leden en hun Verplichtingen. 2. Beëindiging lidmaatschap. 3. Algemene Leden Vergadering 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: december 2016 Inhoudsopgave: 1. Leden en hun Verplichtingen 2. Beëindiging lidmaatschap 3. Algemene Leden Vergadering 4. Bestuur 5. Commissies 6. Handboek voor de

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016.

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement geeft nadere regels zoals aangegeven in artikel 17 van de statuten d.d. 6 oktober 2016. LIDMAATSCHAP Artikel 2. 1. Een

Nadere informatie

Notulen van Algemene ledenvergadering, gehouden dinsdag 31 maart 2015, aanvang 15:00 uur.

Notulen van Algemene ledenvergadering, gehouden dinsdag 31 maart 2015, aanvang 15:00 uur. Notulen Totaal aantal stemmen: 663; aantal stemmen vertegenwoordigd: 647 (97,59 procent) Aanwezig Patrizia Wohnmodul Beheer II B.V. VvE Heuvelhof Parkeerlaag 0 VvE Heuvelhof Parkeerlaag 1 VvE Heuvelhof

Nadere informatie

NOB Algemene Vergadering. 23 juni Papendal-Arnhem

NOB Algemene Vergadering. 23 juni Papendal-Arnhem NOB Algemene Vergadering 23 juni 2018 Papendal-Arnhem Agenda 1. Opening/vaststellen agenda/mededelingen door Jack de Vries, voorzitter 2. Verslag van de Ledenraadsvergadering van 24 juni 2017 3. Terugblik

Nadere informatie

Notulen Algemene ledenvergadering, in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam op 23 maart 2013

Notulen Algemene ledenvergadering, in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam op 23 maart 2013 Notulen Algemene ledenvergadering, in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam op 23 maart 2013 Leden Aanwezig: Bestuur Aanwezig: Afwezig 21 leden (incl. bestuur) Joost Tinbergen (voorzitter) Peter Milders

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging Vrienden van Den Haag Uitgave Redactie Vereniging Vrienden van Den Haag Jaap Trouw Status Definitief (ALV 20 november 2012) Versie 2.0 Vereniging Vrienden van Den Haag pagina 1 van 6 Leden Artikel

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten.

Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten. Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten. Statuten en reglementen Artikel 1 Door toe te treden tot de vereniging, onderwerpt ieder lid zich aan

Nadere informatie

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen Notulen Aanwezige bestuursleden: Edwin Ruijgrok (voorzitter) Jan Bönker (secretaris) Bert Brals (penningmeester) Frank Willems (seniorenzaken) Frank Oud (wedstrijdsecretaris) Steven ten Brink (selectiezaken)

Nadere informatie

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld.

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld. Vergadering: Algemene Leden Vergadering Datum: 24 september 2014 Aanvang: 19:30 Aanwezig: Kars Schuiten (vz), Harro Prins (penningmeester), Anne Veenker (bestuurslid Jeugd), Gert- Jan Kloppenburg (tc)

Nadere informatie

Regeling Inschrijving en Contributie GMHC

Regeling Inschrijving en Contributie GMHC Regeling Inschrijving en Contributie GMHC Versie 30 juni 2015 Inhoud 1: Algemeen... 2 2: Inschrijving... 3 3: Beëindiging lidmaatschap... 4 4: Contributie... 5 5: Entreegeld... 6 6: Hardheidsclausule...

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van VWV de Pieterman

Huishoudelijk reglement van VWV de Pieterman Huishoudelijk reglement van VWV de Pieterman Inhoud: Leden en lidmaatschap Het functioneren van het bestuur Taakomschrijving Bestuursleden Commissies Financiën Evenementen en aansprakelijkheid Slotbepalingen

Nadere informatie

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t Schaakclub Purmerend H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t ARTIKEL 1: LEDEN 1. Leden zijn natuurlijke personen die zich bij het bestuur hebben aangemeld en als zodanig zijn toegelaten. 2. Een natuurlijke

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement O.S.V. DEURNE

Huishoudelijk Reglement O.S.V. DEURNE Artikel 1 Leden 1. Leden zijn natuurlijke personen die conform de statuten zijn toegelaten tot het lidmaatschap. 2. De vereniging kent leden en rustende leden. 3. Op voorstel van het bestuur kan de algemene

Nadere informatie

Inhoud. 1. Opening. 2. Mededelingen. Notulen Enschedese Informatica Alumni Club ENIAC

Inhoud. 1. Opening. 2. Mededelingen. Notulen Enschedese Informatica Alumni Club ENIAC Algemene Gegevens Kenmerk: ENIAC ALV 13 Datum: 02-02-13 Locatie: Enschede Aanwezig: Johan Noltes, Rick Leunissen, Mark Steunenberg, Ruud Verbij, Mareije Jochemsen, Tom Palsma, Tin de Zeeuw, Elger van der

Nadere informatie

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ten geleide Dit is het huishoudelijk reglement van de ASML Sailing Club the Netherlands (ASCN). Het huishoudelijk reglement is een beperkte uitwerking van de statuten. Dit

Nadere informatie

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement Bangkok, 16 maart 2015 (Voorstel) Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Doelstellingen 1. Het versterken van de relaties

Nadere informatie

In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures.

In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures. In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures 1 Voorwoord: Hier is al weer de derde nieuwsbrief van het seizoen 2017-2018.

Nadere informatie

Balans Fotografica per 31 december 2014

Balans Fotografica per 31 december 2014 Balans Fotografica per 31 december 2014 ACTIVA Bankrekeningen 11.652 Spaarrekeningen 85.564 Kasgeld 0 Totaal liquiditeiten 97.217 Debiteuren 2.637 Te ontvangen bedragen 0 waarborgsom Post NL 314 Vooruitbetaalde

Nadere informatie

www.ehbomiddelburg.nl

www.ehbomiddelburg.nl KONINKLIJKE NEDERLANDSE VERENIGING EERSTE HULP BIJ ONGELUKKEN Programma Herhalingslessen Seizoen 2014 2015 www.ehbomiddelburg.nl EHBO afdeling Middelburg Secretariaat: Bianca Wiessner Nieuwe Vlissingseweg

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2014 Gierzwaluwenbescherming Nederland

Financieel jaarverslag 2014 Gierzwaluwenbescherming Nederland Financieel jaarverslag 2014 Gierzwaluwenbescherming Nederland Inleiding De vereniging Gierzwaluwbescherming Nederland heeft als doel: a) het beschermen van gierzwaluwen en hun nestgelegenheid in Nederland;

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Huishoudelijk Reglement Groningen Atletiek pagina 1 Artikel 1. Grondslag: De bepalingen in dit huishoudelijk reglement zijn van toepassing in samenhang met hetgeen is bepaald in

Nadere informatie

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS Laatst wijziging vastgesteld bij ledenvergadering dd 31 maart 2017 1 Artikel 1 DE LEDEN Artikel 2 Artikel 3

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016.

Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016. Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016. 1. Opening, mededelingen. De voorzitter heet een ieder van harte welkom, een hartelijk welkom aan dhr. Heman Kreuzen oud lid van de Arnhemse Boys en geeft

Nadere informatie

Vereniging van Nederlandse Gemeenten

Vereniging van Nederlandse Gemeenten Vereniging van Nederlandse Gemeenten Financieel jaarverslag 2018 Afdeling Flevoland Inhoud Balans... 3 Toelichting op de balans per 31 december 2018... 4 Activa... 4 Passiva... 4 Exploitatierekening 2018...

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden

Huishoudelijk Reglement. 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden Huishoudelijk Reglement 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden 1.1 Leden hebben de hierna te noemen rechten en plichten. Bij toetreding als lid hebben zij het recht een exemplaar van de statuten

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenraadsvergadering

Verslag Algemene Ledenraadsvergadering Verslag Algemene Ledenraadsvergadering d.d. 23 juni 2018 in Hotel- en Congrescentrum Papendal te Arnhem Aanwezig bestuur: S. Kool, bestuurslid F. van der Veer, bestuurslid E. van Vessem, bestuurslid B.

Nadere informatie

5 november 2017 Floor Wijnands, penningmeester NVOR

5 november 2017 Floor Wijnands, penningmeester NVOR Voorlopige balans per 26 oktober 2017, balans per 31-12-2016 Kolommenstaat: begroting 2016, exploitatie 2016 begroting 2017, voorlopige exploitatie 2017 per 26 oktober 2017 en begroting 2018 Toelichtingen

Nadere informatie

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief Huishoudelijk Reglement Inhoudsopgave Lidmaatschap... 2 Artikel 1: Leden... 2 Artikel 2: Aanmelding... 2 Artikel 3: Opzegging... 2 Artikel 4: Contributie...

Nadere informatie

Financieel jaarverslag en jaarrekening van het jaar 2014

Financieel jaarverslag en jaarrekening van het jaar 2014 Financieel jaarverslag en jaarrekening van het jaar 2014 I N H O U D Voorwoord 2 Financieel jaarverslag 2014 3 Jaarrekening van 31 december 2014 4 Toelichting op de balans van 31 december 2014 4 Toelichting

Nadere informatie

WELKOM ALGEMENE LEDENVERGADERING

WELKOM ALGEMENE LEDENVERGADERING WELKOM ALGEMENE LEDENVERGADERING Vereniging van Gepensioneerden van het Pensioenfonds Grafische Bedrijven DINSDAG 21 APRIL 2015 Agenda 1. Opening door de voorzitter (Victor Doorn) 2. Mededelingen en ingekomen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015) Leden. Artikel 1. Een ieder die lid van de Vereniging Gepensioneerden Schiphol (VGS) wil worden dient voor dit doel gebruik te

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Break Stars

Huishoudelijk Reglement Break Stars Huishoudelijk Reglement Break Stars Goedgekeurd op de Algemene Ledenvergadering van 7 oktober 2009 1.ALGEMEEN Art 1.1.Ieder lid wordt geacht de statuten en het huishoudelijk reglement te kennen en na te

Nadere informatie

Postbus AV Utrecht Tel

Postbus AV Utrecht Tel 1 Postbus 805 3500 AV Utrecht Tel 030 7115 115 wlo@knag.nl www.landschap.nl 2 Financieel verslag concept voor ALV De WLO sluit in met een positief saldo van 8.354 euro af. Trekken we daar het overschot

Nadere informatie

13:28 Binnengekomen stukken de oprichtingsakte van Provero; een afschrift hiervan is beschikbaar op de website.

13:28 Binnengekomen stukken de oprichtingsakte van Provero; een afschrift hiervan is beschikbaar op de website. Verslag algemene ledenvergadering 9 november 2009 te Driebergen 13:19 Opening Voorzitter Jur v/d Velde opent de vergadering met het introduceren van de doelstellingen van Provero. Daarna stellen de oprichters

Nadere informatie

Notulen algemene ledenvergadering ADCA vereniging 2014

Notulen algemene ledenvergadering ADCA vereniging 2014 Notulen algemene ledenvergadering ADCA vereniging 2014 Datum: 24 mei 2014 Locatie: Hotel Bergse Bossen in Driebergen Voorzitter: Ewout Brunt Notulist: Willemien Uijl 1. Opening door de voorzitter dhr.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Bangkok, 14 oktober 2015. Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Definities 1. Bestuur: het voltallige bestuur inclusief het

Nadere informatie

Toelichting op de afzonderlijke posten van de balans per 31 december 2016

Toelichting op de afzonderlijke posten van de balans per 31 december 2016 AetA Verslag bij jaarrekening 2016 Jaarvergadering Architectuur et Amicitia d.d. 24 juni 2017 Toelichting op de balans per 31 december 2016 Algemene grondslagen voor het opstellen van de jaarstukken De

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Inleiding: Het huishoudelijk reglement bestaat uit regels waarin de organisatie van de vereniging nader is uitgewerkt, de rechten en verplichtingen van de leden

Nadere informatie

3. Het uitgangspunt is dat de vereniging uit maximaal 50 leden, exclusief begeleiding, zal bestaan.

3. Het uitgangspunt is dat de vereniging uit maximaal 50 leden, exclusief begeleiding, zal bestaan. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Zeevrouwenkoor StormVrouwen Artikel 1 ALGEMEEN 1. Het koor is opgericht op 27-11-2012 en statutair vastgelegd als vereniging op 20-10-2016. Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Financieel jaarverslag. Vereniging Officieren Cavalerie. 4 april 2015

Financieel jaarverslag. Vereniging Officieren Cavalerie. 4 april 2015 Financieel jaarverslag Vereniging Officieren Cavalerie 2014 4 april 2015 1 Geachte leden van de Vereniging Officieren Cavalerie, Hierbij het financiële jaarverslag Vereniging Officieren Cavalerie, ter

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement NVLF

Huishoudelijk reglement NVLF Huishoudelijk reglement NVLF 2011 1 Inhoud Artikel 1 grondslag 3 Artikel 2 soorten lidmaatschap 3 Artikel 3 inschrijving en uitschrijving leden 3 Artikel 4 hoogte contributiebedrag 3 Artikel 5 inning contributie

Nadere informatie

Inkomsten en uitgaven Fotografica

Inkomsten en uitgaven Fotografica Inkomsten en uitgaven Fotografica 2013 Totaal jaar Totaal jaar Inkomsten Uitgaven Resultaat Begroting +/- 2012 2013 Begr 2014 Contributie binnenland leden 27.736 Contributie buitenland leden 3.946 Contributie

Nadere informatie

5. Notulen vaststelling jaarrekening 2015 en decharge

5. Notulen vaststelling jaarrekening 2015 en decharge FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 1. Balans per 31 december 2015 2. Winst- en verliesrekening over 2015 3. Specificatie exploitatiekosten 2015 4. Toelichting jaarrekening 2015 5. Notulen vaststelling jaarrekening

Nadere informatie

WELKOM bij de eerste ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI u.a.

WELKOM bij de eerste ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI u.a. KBO OLLAND 23-2-2016 1 WELKOM bij de eerste ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI u.a. 19 APRIL 2016 Agenda 1. Opening 2. Vaststelling agenda 3. Berichten van verhinderingen en laatste mededelingen

Nadere informatie

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11:

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11: REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK Inhoudsopgave Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Artikel 6: Artikel 7: Artikel 8: Artikel 9: Artikel 10: Artikel 11: Algemene bepalingen Aanmelding

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. Onderwatersport & Zwemvereniging Hi-Dive. te Houten

Huishoudelijk Reglement. Onderwatersport & Zwemvereniging Hi-Dive. te Houten 10-12-2007 Huishoudelijk Reglement Onderwatersport & Zwemvereniging Hi-Dive te Houten Inhoudsopgave Het Bestuur 2 1.1 Leden. 3 1.2 Toelating tot de vereniging. 3 1.3 Verenigingsjaar en Contributie. 3 1.4

Nadere informatie

Bridgeclub Sassem Troef NBB-nr.: HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Bridgeclub Sassem Troef NBB-nr.: HUISHOUDELIJK REGLEMENT Bridgeclub Sassem Troef NBB-nr.: 09017 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 31 augustus 2017 HOOFDSTUK 1 VAN DE LEDEN WIJZE VAN TOETREDEN VAN LEDEN Artikel 1 Personen, die als lid van de club wensen toe te treden,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Onderwatersport Vereniging Diemen.

Huishoudelijk reglement Onderwatersport Vereniging Diemen. Huishoudelijk reglement Onderwatersport Vereniging Diemen. Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen.... 2 1. art. 1.... 2 1. art. 2.... 2 1. art. 3.... 2 Hoofdstuk 2. Van de leden... 2 2. art. 1.... 2 Hoofdstuk

Nadere informatie

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar Begeleidende brief ALV 2010 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Inleiding... 1 2 Contributie verhoging voor gezinskaarten: 1,... 1 3 Administratie kosten leden zonder automatische incasso: 2,... 1 4 Appendix

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2016

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2016 Belangenvereniging Pensioengerechtigioden Pensenfonds Zorg en Welzijn FINANCIEEL JAARVERSLAG van de Belangenvereniging Pensioengerechtigden PFZW (BPP) Aangesloten bij de N.V.O.G. (Nederlandse Vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vereniging

Huishoudelijk reglement vereniging Huishoudelijk reglement vereniging EHBO vereniging Sint Christophorus Heemskerk Naam en plaats De vereniging draagt de naam: E.H.B.O. vereniging Sint Christophorus, opgericht 18 februari 1954 te Heemskerk

Nadere informatie

Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement.

Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement. Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement. DE VERENIGING Art.1 De vereniging draagt de naam, Eibergs Mannenkoor en is gevestigd te Eibergen. GRONDSLAG Art.2 De vereniging is gebaseerd op een algemene

Nadere informatie

4. Jaarverslag 2017, de volgende activiteiten hebben plaatsgevonden in 2017:

4. Jaarverslag 2017, de volgende activiteiten hebben plaatsgevonden in 2017: NOTULEN Algemene Ledenvergadering 2018 d.d. 24-05-2018 locatie Flanders Tilburgseweg 37 te Goirle Geachte leden, Op donderdag 24 mei zijn we samen gekomen voor de Algemene Ledenvergadering bij Flanders

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Onderwatersportvereniging De Emmer Duikers Zoals vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 11 maart 2012

Huishoudelijk Reglement van de Onderwatersportvereniging De Emmer Duikers Zoals vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 11 maart 2012 Huishoudelijk Reglement van de Onderwatersportvereniging De Emmer Duikers Zoals vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 11 maart 2012 Artikel 1 Leden 1. Leden zijn natuurlijke personen die conform

Nadere informatie

Club van 50. Informatieboekje

Club van 50. Informatieboekje Inhoud Onderwerp Bladzijde De Club van 50 3 Inschrijfformulier Club van 50 5 Reglement Club van 50 7 2 Club van 50 Wat is de Club van 50 en wat doet de Club van 50? Voor veel mensen die V.V. Stellendam

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart

Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart 1. Oprichting Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart 1.1 De Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart (NVR) is opgericht op 17 december 1951. De Statuten zijn laatstelijk

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT LEDEN artikel 1 Waar in dit reglement wordt gesproken van leden, worden daaronder verstaan in overeenstemming met het bepaalde in artikel 5 van de statuten - de gewone leden, ereleden

Nadere informatie

Leden zijn verplicht adreswijzigingen ten spoedigste aan de secretaris of de ledenadministrateur

Leden zijn verplicht adreswijzigingen ten spoedigste aan de secretaris of de ledenadministrateur HUISHOUDELIJK REGLEMENT T.V. PhARO Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge

Nadere informatie

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Aanwezigen van het bestuur: Dhr J. Tonkes, voorzitter Mw. L. Abbo, penningmeester Mw. I. De la Vieter, secretaris Dhr. M. Rozemeijer, namens

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ONDERNEMERSVERENIGING HOEKSCHE WAARD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ONDERNEMERSVERENIGING HOEKSCHE WAARD HUISHOUDELIJK REGLEMENT ONDERNEMERSVERENIGING HOEKSCHE WAARD Lidmaatschap Artikel 1 1.1 Een ieder die lid wenst te worden kan daartoe een schriftelijk verzoek indienen bij het bestuur, dat in beginsel

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement.

Huishoudelijk Reglement. Huishoudelijk Reglement. Dit reglement dient uitsluitend ter aanvulling van de statuten van de Vereniging van Eigenaren Noorderplassen. Dit reglement is vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering op 24

Nadere informatie

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten. Huishoudelijk Reglement Aqua Duiktechniek Weert Algemeen Artikel 1. Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Nadere informatie

ART. 3 VERENIGINGSJAAR Het verenigingsjaar, tevens boekjaar, loopt van 1 juni tot en met 31 mei daaropvolgend.

ART. 3 VERENIGINGSJAAR Het verenigingsjaar, tevens boekjaar, loopt van 1 juni tot en met 31 mei daaropvolgend. I._ALGEMENE_BEPALINGEN ART. 1 NAAM EN ZINSPREUK De naam van de vereniging luidt: AGORA en het besluit tot oprichting is genomen op 19 mei 1993 te Glimmen. De zinspreuk van de vereniging luidt: Vriendschap

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LEDENRAAD. FidesWonen

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LEDENRAAD. FidesWonen HUISHOUDELIJK REGLEMENT LEDENRAAD FidesWonen versie 3.0 Middelharnis, 24 mei 2018 Artikel 1 Lidmaatschap 1. Lid van de vereniging kunnen worden zij die de leeftijd van achttien jaar hebben bereikt. 2.

Nadere informatie

RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT

RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT RSI-vereniging Stationsstraat 6b 3862 CG NIJKERK Pagina 1 van 5 Het lidmaatschap en het donateurschap Artikel 1. 1 Aanmelding voor het lidmaatschap geschiedt door

Nadere informatie

Financieel verslag 2016 penningmeester

Financieel verslag 2016 penningmeester Financieel verslag 2016 penningmeester De Vereniging tot Behoud van Anna s Hoeve en omgeving is een vereniging met volledige rechtsbevoegdheid met als doelstelling het bevorderen van de instandhouding

Nadere informatie