MAATWERK Jaarverslag en financieel verslag Jaarplan en begroting

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MAATWERK. 2014 Jaarverslag en financieel verslag. 2016 Jaarplan en begroting"

Transcriptie

1 MAATWERK 2014 Jaarverslag en financieel verslag 2016 Jaarplan en begroting

2 Voorwoord Beste duiker, Leuk dat je een kijkje neemt in het jaarverslag en jaarplan van de NOB. De titel maatwerk laat zien wat de rode draad in dit document is. Maatwerk komt namelijk terug in de manier waarop we de opleidingen doorontwikkelen, waarop we ons sterk maken voor het behoud van duikplaatsen en waarop we clubs ondersteunen. Uiteraard zijn er ook diensten en producten die voor iedereen gelden, maar ons streven is om zo specifiek mogelijk op lokale wensen en behoeften in te spelen. Veel leesplezier gewenst! Jack de Vries, voorzitter Op basis van het meerjarenbeleidsplan hebben we zes speerpunten opgesteld: - duikeropleidingen - instructeurs - veiligheid - belangenbehartiging - verenigingsondersteuning - ledenwerving en -behoud Missie De NOB is de organisatie voor iedereen die het unieke van onder water zijn wil beleven. De NOB is daarbij dienstverlener, belangenbehartiger en het loket voor alle vragen van iedereen die in de onderwatersport is geïnteresseerd.

3 De NOB-organisatie Bestuur Jack de Vries: voorzitter Jacqueline Dankloff: financiën Bert Vos (kandidaat): Deltacommissie, duiken met minder validen Mirjam Bollema: Deltacommissie, Aquashot, onderwaterbiologie Frans van der Veer: opleidingen Sander Kool: veiligheid Erik van Vessem: communicatie, verenigingsondersteuning, wedstrijdsport Ereleden B. Bleiji R. Schipper J. Schox E. van der Stelt H. van Vlimmeren A. Palache J. Geurts R. Vreijsen Personeel Arjan de Vries: directeur Riana Wassing: bureaumanager Arieke van den Brink: managementassistent Desmond van Santen: beleidsmedewerker Anne Schulze: verenigingsondersteuning Mariya Smarus: financiële administratie Thea Visser: ledenadministratie Marieke Wiendels: website en opleidingen Madelon Schepers: communicatie Westley Verdonk: opleidingen Leden van Verdienste P. Engels R. van Hulst F. van der Vegte W. Pijpers R. Postma Jo van Schalen J. Schox Jan van Schalen L. Robberecht G. Visser A. van IJsseldijk Code Goed Sportbestuur Ook in 2014 zijn de dertien aanbevelingen voor goed sportbestuur gecontroleerd op actualiteit. De organisatie heeft in 2014 toegezien op de naleving van de NOB-gedragscode Goed Sportbestuur. Dit document wordt actief bij nieuwe bestuurders onder de aandacht gebracht.

4 Speerpunt 1: duikopleidingen Aansluitend op de evaluatie van de duikopleidingen door instructeurs is in 2014 een werkgroep gestart met een revisie van onze duikopleidingen (1* t/m 3* en Redden). Medio 2014 vond een bijeenkomst plaats waarvoor alle commissieleden en docenten van de NOB waren uitgenodigd. Met hen hebben wij het voorlopige plan voor de revisie besproken en de belangrijkste feedbackpunten zijn vervolgens in het plan opgenomen. Dit jaar wordt door de werkgroep veel geschreven, ontwikkeld en getest. Enthousiaste instructeurs worden betrokken bij het ontwerpen en testen van lesmaterialen. Op die manier kunnen we optimaal gebruikmaken van de aanwezige kennis. Waarom is een update nodig? 1) Gebruikservaringen 2) Technologische ontwikkelingen 3) Fouten verbeteren Bij de start van het duikseizoen in het voorjaar van 2017 willen we dat de nieuwe duikopleidingen klaar zijn. Dat betekent dat ook het jaar 2016 in het teken staat van schrijven, ontwikkelen en - met name tegen het einde van het jaar testen. Dit laatste gebeurt door ervaren instructeurs. Doelstelling: duikopleidingen updaten en laten toetsen door duikinstructeurs en verenigingen, waardoor ze optimaal aansluiten op de behoeften van de leden.

5 Speerpunt 2: instructeurs Eind 2014 hebben alle NOB-instructeurs voor het eerst de mogelijkheid gekregen om hun licentie te verlengen via het doorlopen van de Online Update en het betalen van de licentiebijdrage. Een aantal docenten trof voorbereidingen voor het uitvoeren van instructeursworkshops in In 2015 experimenteren we met een gecombineerde 1- en 2*-instructeursopleiding. Ook geven we diverse instructeursworkshops, waaronder Toezicht in het Zwembad en Leren reanimeren. Via de bijeenkomsten Leven lang leren spreken we instructeurs over hun wensen en behoeften. Op basis daarvan bepalen we de koers voor 2015 en verder. We willen voor al onze instructeurs een verrijkend, interactief en praktijkgericht platform ontwikkelen, waar persoonlijke ontwikkeling mogelijk gemaakt wordt. Wellicht dat de bestaande invulling met instructeursworkshops daar onderdeel van uitmaakt, maar het kan ook zijn dat we erin slagen om het uitwisselen van expertise tussen instructeurs onderling veel beter te faciliteren. Eind 2014 hebben ruim (van de circa 2.400) gebrevetteerde instructeurs hun licentie verlengd. Doelstelling: instructeurs handvatten aanreiken om met plezier een aantrekkelijke en veilige duikopleiding aan (aankomende) duikers te leveren.

6 Speerpunt 3: veiligheid Om daadwerkelijk mee te kunnen praten over de speciale wet- en regelgeving met betrekking tot duiken heeft het bestuur eraan gewerkt een afgevaardigde in het College van Deskundigen van de Stichting Werken onder Overdruk (SWOD) te krijgen. Eind 2014 werd duidelijk dat dit is gelukt. Onder meer op voorspraak van de NOB is in het jaarplan van de SWOD opgenomen dat onderzoek gedaan naar de inbedding van de duiksport. Het beoogde resultaat is een advies van het Centraal College van Deskundigen of de eisen die momenteel aan het sportduiken worden gesteld zouden moeten worden bijgesteld. Namens de NOB zit Erik van Vessem in het College van Deskundigen van de SWOD. In 2016 willen we een stap zetten om sportduiken herkenbaar op de ARBO-kaart te krijgen. Nu vertroebelt de discussie vaak doordat regels uit het beroepsduiken zonder aanpassing op het sportduiken gelegd worden. Onderwaterfotografie en het uitvoeren van eenvoudige archeologische activiteiten door sportduikers moeten ook als sportduikactiviteiten gezien worden. Doelstelling: de overheid overtuigen om de regeldruk te laten afnemen door scherper onderscheid te maken tussen sportduiken en beroepsduiken.

7 Speerpunt 4: belangenbehartiging Door regionale en lokale ontwikkelingen staat het huidige beschikbare duikwater vaker onder druk. Verenigingen kunnen bij ons aankloppen, maar we benaderen ook zelf clubs als we merken dat er een ontwikkeling is die ten koste zou kunnen gaan van het beschikbare duikwater. In plaats van primair op Zeeland te focussen zijn we ons in 2014 op héél Nederland gaan richten. Dit jaar maken we ons sterk voor duikmogelijkheden in o.a. de Wijthmenerplas (Zwolle), de Casteleynse Plas (Emmeloord), de Radioplassen (Limburg) en het Oostvoornse Meer (Rotterdam). Ook blijven we ons in Zeeland inzetten voor de staalslakkenproblematiek, de verbetering van duikplaatsen en de realisatie van goede duikvoorzieningen. Bij het traject rond de Wijthmenerplas waren allerlei partijen betrokken: duikverenigingen, duikscholen, PADI- en SSIduikcentra, de gemeente en ondernemers. In 2016 verwachten we dat verenigingen en duikscholen, maar ook overheidspartijen en andere vertegenwoordigers van waterrecreanten ons beter weten te vinden als het om het behoud van duikwater gaat. We blijven onze expertise hiervoor inzetten. Doelstelling: duikplaatsen in Nederland verbeteren en behouden waarbij we samenwerken met lokale duikverenigingen en -scholen.

8 Speerpunt 5: verenigingsondersteuning In 2014 hebben we de ondersteuningsmogelijkheden voor clubs uitgebreid, o.a. door persoonlijke begeleiding te bieden in het uitstippelen van toekomstplannen. Ook organiseerden we vele thema-avonden over sfeer/cultuur, ledenwerving en toezicht in het zwembad. We bieden daarin onze expertise, maar hebben ons ook opgesteld als procesbegeleider door kennisdeling te stimuleren. Dit jaar bouwen we de in 2014 gestarte werkwijze en onderwerpen verder uit. In het Rondje Nederland staan twee nieuwe thema s centraal: vrijwilligers en verzekeringen/aansprakelijkheid. In 2016 willen we blijven inspelen op de behoeften van onze achterban. De Verenigingsmonitor 2015 zal ons van belangrijke input voorzien met het oog op lokale en landelijke ontwikkelingen. We verwachten bovendien een proactieve houding van instructeurs, bestuurders en andere vrijwilligers, door actief aan te geven waar hun behoefte ligt. In 2014 hebben 36 verenigingen een gratis promotiepakket aangevraagd. In 2013 en 2014 hebben de bestuursleden van meer dan 70 verenigingen meegedaan aan de workshop Sportief Besturen. Doelstelling: verenigingen begeleiden door maatwerk te leveren waar nodig, en kennisdeling te stimuleren waar mogelijk.

9 Speerpunt 6: ledenwerving en -behoud Nieuwe leden verwelkomen terwijl de achterdeur wagenwijd open staat is niet effectief; dat geldt zowel voor de NOB als voor aangesloten clubs. In 2014 is daarom een cursus ontwikkeld waarin verenigingen actief worden ondersteund in het bepalen van en inspelen op de behoeften van potentiële leden. Dit jaar onderzoeken we op diverse manieren wat we niet-nob-verenigingen en -leden kunnen en willen bieden. NOB4U kan daar een rol in spelen. Tijdens het WK Onderwaterfotografie genereren we publiciteit voor de duiksport én organiseren we de duikweek: een landelijke actie om duiken in de spotlights te zetten. Bovendien blijven we de cursus ledenwerving aanbieden. De cursus ledenwerving wordt in 2015 op vier plekken gegeven: Oss, Deventer, Veenendaal en Haren. In 2016 willen we verenigingen inspireren om met het oog op de toekomst ondernemender te worden als het gaat om het bereiken, werven en behouden van verschillende typen duikers en het creëren van flexibel sportaanbod. Op basis van de Verenigingsmonitor 2015 ondersteunen we sterke verenigingen die hierin een voorbeeldfunctie kunnen vervullen voor andere duikclubs. Doelstelling: Het aanbod van de NOB en verenigingen afstemmen op de behoeften van verschillende typen duikers, met zowel ledenwerving als -behoud als resultaat.

10 Cijfers en statistieken (1) Aantal aangesloten clubs 13% van de leden heeft een instructeursbrevet 40% van de leden is ouder dan 50 jaar 9% van de leden is juniorlid Aantal leden 24% van de leden is een vrouw Er zijn 4% minder leden dan vorig jaar Redenen van opzegging: 1) Tijdgebrek of andere prioriteiten (32%) 2) Gezondheid (28%) 3) Ontevreden over sfeer binnen vereniging (13%)

11 Cijfers en statistieken (2) Aantal uitgegeven brevetten Top-3 uitgegeven specialisaties Redden (291) 2. IJsduiken (287) 3. Nitrox basis (277) 2013 In 2014 is de nieuwe specialisatie Introductie Onderwaterarcheologie uitgebracht Ook is een nieuwe druk verschenen van de specialisatie Droogpak Duiken. Aantal uitgegeven specialisaties 1. Redden (301) 2. Nitrox basis (261) 3. Droogpakduiken (160) 1. Redden (256) 2. Onderwaterbiologie (200) 3. Nitrox basis (200)

12 Cijfers en statistieken (3) Aantal uitgegeven instructeurslicenties (hierbij is rekening gehouden met het hoogste brevet per instructeur)

13 Balans per (1) De balans is weergegeven in 1000,-

14 Balans per (2) Vlottende activa De voorraden betreffen bondsartikelen, brevetten/ledenpassen en promotiemateriaal. Vorderingen korte termijn De vorderingen op korte termijn betreffen nog te ontvangen vorderingen op verenigingen en derden, voorschot Sportcluster, afrekening directie/personeelskosten met NTFU en NBF, vooruitbetaalde bedragen incl. afgedragen BTW. Liquide middelen De liquide middelen bestaan uit kasgeld en verder al dan niet rentedragende tegoeden bij de Rabobank en de ING-bank. Werkkapitaal Vorderingen korte termijn Liquide middelen Subtotaal vlottende activa Schulden korte termijn TOTAAL Passiva De vermogenspositie per ultimo 2014: Het boekjaar 2014 is afgesloten met een positief resultaat van Schulden lange termijn De schulden op lange termijn betreft een hypotheek afgesloten bij de Rabobank. Schulden korte termijn De schulden op korte termijn betreffen leveranciers, belastingen en nog te betalen vakantiegeld. Het werkkapitaal is weergegeven in 1000,- Uit bovenstaand overzicht blijkt dat de NOB ruimschoots aan haar korte termijn verplichtingen kan voldoen.

15 Winst- en verliesrekening Personeel Projectgeld maakt extra inzet mogelijk Contributie Ledental blijft wat dalen Subsidie 13% minder t/m 2016 Magazine In nieuw jasje Samenwerking Stabiele bron van inkomsten

2013 Jaarverslag en financieel verslag 2015 Jaarplan en begroting

2013 Jaarverslag en financieel verslag 2015 Jaarplan en begroting VERBINDING 2013 Jaarverslag en financieel verslag 2015 Jaarplan en begroting Voorwoord Beste duiker, Leuk dat je een kijkje neemt in het jaarverslag en jaarplan van de NOB. Zoals de titel al doet vermoeden

Nadere informatie

Foto: Rob Aarsen. Jaarverslag Jaarplan 2019

Foto: Rob Aarsen. Jaarverslag Jaarplan 2019 Foto: Rob Aarsen Jaarverslag 2017 + Jaarplan 2019 Voorwoord Beste duiker, De NOB is met de lancering van Duikspotter.nl online goed zichtbaar geworden. Dit past in de koers die we als bestuur een aantal

Nadere informatie

Ledenraad 2014. 14-06-2014 Papendal

Ledenraad 2014. 14-06-2014 Papendal Ledenraad 2014 14-06-2014 Papendal 1. Opening Welkom! Vanaf 10.30 uur: ledenraadvergadering Circa 13.00 uur: lunch Agenda 1. Opening 2. Mededelingen 3. a Verslag 15 juni 2013 b Presentaties 4. Jaarverslag

Nadere informatie

25 mei 2015, Ledenraad. Welkom!

25 mei 2015, Ledenraad. Welkom! 25 mei 2015, Ledenraad Welkom! Agenda 1. Opening 2. Mededelingen Verslag vanuit het bestuur Agenda 3. Verslag LR 14-6-2014 4. Jaarverslag 2014 a. Advies Financiële Commissie b. Décharge van het bestuur

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 en Jaarplan 2020

Jaarverslag 2018 en Jaarplan 2020 Jaarverslag 2018 en Jaarplan 2020 Voorwoord Beste duiker, De NOB is in verandering. Daar merkt u als club misschien (nog) niet zoveel van, maar in het bestuur, op het bureau en met onze vrijwilligers werken

Nadere informatie

Ledenraad 2013. 15 juni 2013 - Papendal

Ledenraad 2013. 15 juni 2013 - Papendal Ledenraad 2013 15 juni 2013 - Papendal Welkom! 1. Opening door Hennie Elshof, vice-voorzitter 2. Mededelingen en presentatie lopende zaken Veiligheid (1) Van reactief naar proactief! Kerntaken Veiligheidscommissie

Nadere informatie

Verenigingsmonitor 2015 Nederlandse Onderwatersport Bond

Verenigingsmonitor 2015 Nederlandse Onderwatersport Bond Verenigingsmonitor 2015 Nederlandse Onderwatersport Bond Beste bestuursleden, Af en toe is het goed om even in de spiegel te kijken; voor ons als sportbond, maar ook voor jullie als vereniging. Wat doe

Nadere informatie

Toelichting op de jaarcijfers 2017 en de begroting 2019

Toelichting op de jaarcijfers 2017 en de begroting 2019 Toelichting op de jaarcijfers 2017 en de begroting 2019 Van: NOB-bestuur Aan: Algemene vergadering Datum: 23 april 2018 Algemeen Het boekjaar 2017 is krap positief afgesloten. De begroting voor 2019 is

Nadere informatie

Verenigingsmonitor 2012 Nederlandse Onderwatersport Bond

Verenigingsmonitor 2012 Nederlandse Onderwatersport Bond Verenigingsmonitor 2012 Nederlandse Onderwatersport Bond Beste bestuursleden, Welkom bij de verenigingsmonitor 2012 van de Nederlandse Onderwatersport Bond! De resultaten van dit onderzoek worden door

Nadere informatie

Toelichting op de jaarcijfers 2018 en de begroting 2020

Toelichting op de jaarcijfers 2018 en de begroting 2020 Toelichting op de jaarcijfers 2018 en de begroting 2020 Van: NOB-bestuur Aan: Algemene vergadering Datum: 05 maart 2019 Algemeen Het boekjaar 2018 is positief afgesloten. De begroting voor 2020 is wederom

Nadere informatie

NOB Algemene Vergadering. 23 juni Papendal-Arnhem

NOB Algemene Vergadering. 23 juni Papendal-Arnhem NOB Algemene Vergadering 23 juni 2018 Papendal-Arnhem Agenda 1. Opening/vaststellen agenda/mededelingen door Jack de Vries, voorzitter 2. Verslag van de Ledenraadsvergadering van 24 juni 2017 3. Terugblik

Nadere informatie

24 juni 2017, Ledenraad. Welkom!

24 juni 2017, Ledenraad. Welkom! 24 juni 2017, Ledenraad Welkom! Agenda ALV 1. Opening / Vaststellen agenda 2. Mededelingen 3. Verslag LR 18 juni 2016 4. Jaarverslag 2016 a. Vaststelling jaarverslag 2016 b. Advies Financiële Commissie

Nadere informatie

Informatie Welkom... 2 Opleidingen... 2 Duikuitrusting... 5 Contributie, lidmaatschap NOB en kosten opleiding... 7 Contact... 8

Informatie Welkom... 2 Opleidingen... 2 Duikuitrusting... 5 Contributie, lidmaatschap NOB en kosten opleiding... 7 Contact... 8 Informatie 1 Welkom... 2 2 Opleidingen... 2 2.1 Opleidingseisen... 2 2.2 Duikmedische keuring... 2 2.3 Welke opleidingen kan ik volgen... 3 2.4 1*-Opleiding... 4 2.5 2*-Opleiding... 5 2.6 3*-Opleiding...

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenraadsvergadering d.d. 23 juni 2012 in Hotel en Congrescentrum Papendal te Arnhem

Verslag Algemene Ledenraadsvergadering d.d. 23 juni 2012 in Hotel en Congrescentrum Papendal te Arnhem Verslag Algemene Ledenraadsvergadering d.d. 23 juni 2012 in Hotel en Congrescentrum Papendal te Arnhem Aanwezig bestuur: H. Elshof, bestuurslid J. Geurts, voorzitter R. Vreijsen, penningmeester Afwezig

Nadere informatie

Jaarverslag van de vereniging Amici sub Aquatici. Over het verenigingsjaar 2013

Jaarverslag van de vereniging Amici sub Aquatici. Over het verenigingsjaar 2013 Jaarverslag van de vereniging Amici sub Aquatici Over het verenigingsjaar 2013 Inhoud Inhoud... 2 Van de Voorzitter... 3 Van de Secretaris... 4 Verenigingsjaar 2013... 4 Verenigingsjaar 2014... 4 Van de

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting OpenDoor 2010 2013

Jaarverslag Stichting OpenDoor 2010 2013 Jaarverslag Stichting OpenDoor 2010 2013 Eind 2010 is de droom van Jack en Saskia Engels, namelijk het creëren van een harmonieus thuis voor kinderen en (jong-)volwassenen met een (meervoudige) beperking,

Nadere informatie

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek Jaarrekening 2017 van Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe te Kootwijkerbroek Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag en ondertekening door bestuur 3 2 Balans per 31 december 2017 5 3 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

VEDIS. Jaarverslag 2013

VEDIS. Jaarverslag 2013 VEDIS Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2013 3 2 Winst- en verliesrekening over 2013 en begroting 2014 4 3 Toelichting op de jaarrekening 2013 5 3.1 Toelichting van de penningmeester

Nadere informatie

Inschaling / cross-over van brevetten naar NOB / MOC

Inschaling / cross-over van brevetten naar NOB / MOC Inschaling / cross-over van brevetten naar NOB / MOC In de wereld zijn verschillende opleidingsinstellingen die officieel erkend worden. De twee grootste zijn PADI en CMAS/NOB, waarin de NOB de Nederlandse

Nadere informatie

Jaarverslag van de vereniging Amici sub Aquatici. Over het verenigingsjaar 2016

Jaarverslag van de vereniging Amici sub Aquatici. Over het verenigingsjaar 2016 Jaarverslag van de vereniging Amici sub Aquatici Over het verenigingsjaar 2016 Inhoud Inhoud... 1 Van de Voorzitter... 3 Van de Secretaris... 4 Van de penningmeester... 6 Verenigingsjaar 2016... 6 Balans

Nadere informatie

LET OP: DIT DOCUMENT IS ALLEEN BEDOELD TER VOORBEREIDING. DE VRAGENLIJST KAN ONLINE INGEVULD WORDEN VIA DEZE LINK.

LET OP: DIT DOCUMENT IS ALLEEN BEDOELD TER VOORBEREIDING. DE VRAGENLIJST KAN ONLINE INGEVULD WORDEN VIA DEZE LINK. LET OP: DIT DOCUMENT IS ALLEEN BEDOELD TER VOORBEREIDING. DE VRAGENLIJST KAN ONLINE INGEVULD WORDEN VIA DEZE LINK. Introductie Fijn dat je de tijd neemt om aan onze verenigingsmonitor mee te doen! Het

Nadere informatie

Jaarrekening 2017 CONCEPT JAARREKENING 2017 MICHELLE VAN DER GEEST. PINK! Amsterdam

Jaarrekening 2017 CONCEPT JAARREKENING 2017 MICHELLE VAN DER GEEST. PINK! Amsterdam 2017 Jaarrekening 2017 CONCEPT JAARREKENING 2017 MICHELLE VAN DER GEEST PINK! Amsterdam INHOUDSOPGAVE Balans... 3 Exploitatieoverzicht... 4 Algemene toelichting... 5 Toelichting op balans... 6 Toelichting

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenraadsvergadering d.d. 25 mei 2015 in Grand Hotel ter Duin te Burgh-Haamstede

Verslag Algemene Ledenraadsvergadering d.d. 25 mei 2015 in Grand Hotel ter Duin te Burgh-Haamstede Verslag Algemene Ledenraadsvergadering d.d. 25 mei 2015 in Grand Hotel ter Duin te Burgh-Haamstede Aanwezig bestuur: M. Bollema, bestuurslid J. Dankloff, penningmeester S. Kool, bestuurslid F. van der

Nadere informatie

Vorderingsboekje. Duiker 4-ster. VVW-Duiken Duiker 4-ster Vorderingsboekje VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/9

Vorderingsboekje. Duiker 4-ster. VVW-Duiken Duiker 4-ster Vorderingsboekje VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/9 Duiker 4-ster VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/9 INHOUD Inleiding 3 Persoonlijke gegevens 4 Profiel Duiker 4-ster 5 Doelstelling 5 Bevoegdheden 5 Ingangsniveau 5 Inhoud van de opleiding 5 Homologatie van

Nadere informatie

Jaarrekening 2014 V.L.T.V.

Jaarrekening 2014 V.L.T.V. Vinkeveen, 28 januari 2015 Inhoudsopgave Inleiding 3. Hoofdstukken: 1. Balans per 31 december 2014 4. 2. Winst- en verliesrekening over 2014 5. 3. Toelichting 5. 3.1 Algemene toelichting 5. 3.2 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Dorpshuis Het Trefpunt. Kerkbuurt 90, 1156 BM Marken. Jaarrekening 2018

Stichting Dorpshuis Het Trefpunt. Kerkbuurt 90, 1156 BM Marken. Jaarrekening 2018 Jaarrekening 2018 INHOUD Balans per 31 december 2018 3 Winst- en verliesrekening over 2018 5 Toelichting 6 2 BALANS PER 31 DECEMBER 2018 (x 1,-) ACTIVA VASTE ACTIVA MATERIELE VASTE ACTIVA Inventaris 1

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenraadsvergadering d.d. 18 juni 2011 in het SDMP te Maarsseveen

Verslag Algemene Ledenraadsvergadering d.d. 18 juni 2011 in het SDMP te Maarsseveen Verslag Algemene Ledenraadsvergadering d.d. 18 juni 2011 in het SDMP te Maarsseveen Aanwezig bestuur: H. Bakkenes, bestuurslid M. Bakker, bestuurslid H. Elshof, bestuurslid J. Geurts, voorzitter Afwezig

Nadere informatie

Jaarplan 2019 Wielersportbond NTFU

Jaarplan 2019 Wielersportbond NTFU Jaarplan 2019 Wielersportbond NTFU De NTFU zet zich in voor de belangen van iedere wielersporter met oog voor de totale wielersport, verbindt en creëert de juiste randvoorwaarden zodat iedere Nederlander

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 van Stichting WK KassieBouwen, Monster

Jaarverslag 2014 van Stichting WK KassieBouwen, Monster Jaarverslag 2014 van Stichting WK KassieBouwen, Monster Algemeen In 2011 heeft Stichting de Zaaier vanwege haar 25 jarig jubileum als ludieke actie het WK KassieBouwen, concept van B&T(Ron de Bakker),

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2014-2015. begroting 2015-2016

Financieel Jaarverslag 2014-2015. begroting 2015-2016 Financieel Jaarverslag 2014-2015 en begroting 2015-2016 Financieel Jaarverslag 2014-2015 en begroting 2015-2016 pagina 0 van 10 1. INHOUD pagina 1. Inhoud... 1 2. Algemeen... 1 3. Balans... 2 4. Winst-

Nadere informatie

Jaarverslag mentorschap Haag en Rijn 2015

Jaarverslag mentorschap Haag en Rijn 2015 Jaarverslag mentorschap Haag en Rijn 2015 Voorwoord Met trots presenteren wij u het jaarbericht van Mentorschap Haag en Rijn. Het aantal mentoren en cliënten is in 2015 flink gestegen. De behoefte aan

Nadere informatie

VEDIS. Jaarverslag 2012

VEDIS. Jaarverslag 2012 VEDIS Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2012 3 2 Winst- en verliesrekening over 2012 en begroting 2013 4 3 Toelichting op de jaarrekening 2012 5 3.1 Toelichting van de penningmeester

Nadere informatie

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek Jaarrekening 2016 van Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe te Kootwijkerbroek Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag en ondertekening door bestuur 3 2 Balans per 31 december 2016 5 3 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Definitief. Stichting Speelvoorziening Nieuwstadt Postadres: Gouverneur Houbenstraat CH Nieuwstadt

Definitief. Stichting Speelvoorziening Nieuwstadt Postadres: Gouverneur Houbenstraat CH Nieuwstadt Stichting Speelvoorziening Nieuwstadt Postadres: Gouverneur Houbenstraat 6 6118 CH Nieuwstadt Betreft: Rapport betreffende jaarrekening Datum: 1 september 2016 Algemene gegevens Oprichtingsdatum: 09-06-2009

Nadere informatie

Jaarrekening 2018 VLTV

Jaarrekening 2018 VLTV Jaarrekening 2018 VLTV Vinkeveen, 22 januari 2019 Inhoudsopgave Inleiding 3. Hoofdstukken: 1. Balans per 31 december 2018 4. 2. Winst & verliesrekening over 2018 5. 3. Toelichting 5. 3.1 Algemene toelichting

Nadere informatie

Vorderingsboekje. Duiker 4-ster. VVW-Duiken Duiker 4-ster Vorderingsboekje VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/9

Vorderingsboekje. Duiker 4-ster. VVW-Duiken Duiker 4-ster Vorderingsboekje VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/9 Duiker 4-ster VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/9 INHOUD Inleiding 3 Persoonlijke gegevens 4 Profiel Duiker 4-ster 5 Doelstelling 5 Bevoegdheden 5 Ingangsniveau 5 Inhoud van de opleiding 5 Homologatie van

Nadere informatie

School s cool Nederland

School s cool Nederland J A A R R E K E N I N G 2014 UITGEBRACHT AAN : Aan het Bestuur van SCHOOL S COOL Nederland Nieuwe Herengracht 18 1018 DP Amsterdam Amstelveen, 24 april 2015 WW/scn/1b Geacht Bestuur, Hiermee brengen wij

Nadere informatie

Als nieuw bestuurslid trad toe mevrouw ds. Erica Scheenstra, predikant van de Bossche Protestantse gemeente.

Als nieuw bestuurslid trad toe mevrouw ds. Erica Scheenstra, predikant van de Bossche Protestantse gemeente. Toelichting op de Jaarrekening Doel Een orgaan te zijn voor overleg en belangenbehartiging tussen en namens Protestantse gemeenten, andere kerkgenootschappen en organisaties omtrent binnen- en buitenkerkelijke

Nadere informatie

Verslag van het bestuur

Verslag van het bestuur Stichting Stephen King Fanclub Verslag van het bestuur Periode 01 januari Inhoudsopgave VERSLAG VAN HET BESTUUR... 1 BALANS PER 31 DECEMBER... 6 WINST- EN VERLIESREKENING OVER... 7 TOELICHTING OP DE BALANS...

Nadere informatie

Meerjarenplan 2013 t/m 2016 Nederlandse Onderwatersport Bond. Interactie

Meerjarenplan 2013 t/m 2016 Nederlandse Onderwatersport Bond. Interactie Meerjarenplan 2013 t/m 2016 Nederlandse Onderwatersport Bond Interactie 1 Inhoudsopgave Inleiding 4 Hoofdstuk 1 2009-2012 en de huidige stand van zaken 7 1.1 Belangenbehartiging 7 1.2 Zeeland: Dutch Divers

Nadere informatie

Jaarplan 2020 Nederlandse Toer Fiets Unie

Jaarplan 2020 Nederlandse Toer Fiets Unie Jaarplan 2020 Nederlandse Toer Fiets Unie De NTFU zet zich in voor de belangen van iedere wielersporter met oog voor de totale wielersport, verbindt en creëert de juiste randvoorwaarden zodat iedere Nederlander

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG Stichting Kleurrijke Stad

FINANCIEEL JAARVERSLAG Stichting Kleurrijke Stad FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 Balans per 31 december 2017 (voor resultaatbestemming) ACTIVA 31 december 2017 31 december 2016 Vaste ACTIVA Immateriele activa Hard en software 509 0 509 0 Vaste activa Materiele

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 van Stichting WK KassieBouwen, Monster

Jaarverslag 2015 van Stichting WK KassieBouwen, Monster Jaarverslag 2015 van Stichting WK KassieBouwen, Monster Algemeen In 2011 heeft Stichting de Zaaier vanwege haar 25 jarig jubileum als ludieke actie het WK KassieBouwen, concept van B&T (Ron de Bakker),

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenraadsvergadering d.d. 13 november 2010. In het SDMP te Maarsseveen

Verslag Algemene Ledenraadsvergadering d.d. 13 november 2010. In het SDMP te Maarsseveen Verslag Algemene Ledenraadsvergadering d.d. 13 november 2010 In het SDMP te Maarsseveen Aanwezig: H. Bakkenes, bestuurslid M. Bollema, bestuurslid H. Elshof, bestuurslid J. Geurts, voorzitter R. Vreijsen,

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING GEEFEROM

JAARVERSLAG STICHTING GEEFEROM JAARVERSLAG STICHTING GEEFEROM 2013 Arnhem, juni 2014 Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van Stichting Geeferom 2013. Een Stichting opgericht vanuit een visie dat vele kleine beetjes een mooiere,

Nadere informatie

VERENIGING BWT NEDERLAND TE 'S-GRAVENHAGE JAARREKENING 2010

VERENIGING BWT NEDERLAND TE 'S-GRAVENHAGE JAARREKENING 2010 VERENIGING BWT NEDERLAND TE 'S-GRAVENHAGE JAARREKENING 2010 Vereniging BWT Nederland p/a Galvanistraat 1 6716 AE Ede Doetinchem, 09 juni 2011 Geachte bestuursleden, Ingevolge uw opdracht is de de jaarrekening

Nadere informatie

MaculaVereniging Utrecht Jaarrekening 2016

MaculaVereniging Utrecht Jaarrekening 2016 MaculaVereniging Utrecht Jaarrekening 2016 Culemborg, 14 februari 2017 Rapport betreffende de jaarrekening 2016 INHOUDSOPGAVE Pag. Voorwoord 1. JAARREKENING 2016 Samenstellingsverklaring 2. Balans per

Nadere informatie

STICHTING VOOR CULTUUREDUCATIE ZHZ feiten en cijfers 2016

STICHTING VOOR CULTUUREDUCATIE ZHZ feiten en cijfers 2016 1 2 3 Verslag van de raad van toezicht Het jaar 2016 is het eerste operationele jaar van Stichting voor Cultuureducatie Zuid- Holland-Zuid. Dit startjaar was voor de organisatie, de directie en de raad

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag Schildklier Organisatie Nederland

Financieel Jaarverslag Schildklier Organisatie Nederland Financieel Jaarverslag 2014 Schildklier Organisatie Nederland Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Samenstelling bestuur... 3 Balans... 4 Staat van baten en lasten... 5 Toelichting algemeen... 6 Waarderingsgrondslagen...

Nadere informatie

Stichting Cultuurplatform Vechtstreek Financieel jaarverslag 2008 INHOUDSOPGAVE

Stichting Cultuurplatform Vechtstreek Financieel jaarverslag 2008 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding... 2 2 Balans... 2 3 Toelichting op de balans... 3 4 Winst- en verliesrekening... 4 5 Toelichting op de winst- en verliesrekening... 5 6 Bestemming resultaat boekjaar 2008...

Nadere informatie

Financiële resultaten (x 1000)

Financiële resultaten (x 1000) Aan : alle bestuurders van de NBF-verenigingen Van : het NBF-bestuur Betreft : De financiële situatie van de NBF Datum : 1 mei De situatie over de afgelopen vijf jaar Als NBF-bestuurders zetten wij ons

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenraadsvergadering d.d. 24 juni 2017 in Hotel- en Congrescentrum Papendal te Arnhem

Verslag Algemene Ledenraadsvergadering d.d. 24 juni 2017 in Hotel- en Congrescentrum Papendal te Arnhem Nederlandse Onderwatersport Bond Verslag Algemene Ledenraadsvergadering d.d. 24 juni 2017 in Hotel- en Congrescentrum Papendal te Arnhem Aanwezig bestuur: S. Kool, bestuurslid F. van der Veer, bestuurslid

Nadere informatie

Workshop penningmeesterschap. 11 oktober 2012 Thorgerd van Veldhuijzen

Workshop penningmeesterschap. 11 oktober 2012 Thorgerd van Veldhuijzen Workshop penningmeesterschap 11 oktober 2012 Thorgerd van Veldhuijzen 1 Inhoud workshop Inleiding penningmeesterschap Eigenschappen van de penningmeester Aansprakelijkheid van de penningmeester Taken van

Nadere informatie

Stichting MeeleefGezin. Jaarverslag 2012

Stichting MeeleefGezin. Jaarverslag 2012 Jaarverslag Utrecht, 3 juli 2013 Inhoudsopgave Bestuursverslag 3 Jaarrekening Balans per 31 december 6 Staat van baten en lasten 7 Toelichting 8 Overige gegevens 12 2 Bestuursverslag Algemeen De stichting

Nadere informatie

STICHTING DARE TO SHARE FOUNDATION UW GELD VOOR DERDE WERELD, FLEXIBEL IN TE ZETTEN, VOLLEDIG TRANSPARANT

STICHTING DARE TO SHARE FOUNDATION UW GELD VOOR DERDE WERELD, FLEXIBEL IN TE ZETTEN, VOLLEDIG TRANSPARANT STICHTING DARE TO SHARE FOUNDATION UW GELD VOOR DERDE WERELD, FLEXIBEL IN TE ZETTEN, VOLLEDIG TRANSPARANT JAARVERSLAG 2016 GEDEMPTE SCHALBURGERGRACHT 99 2021AK Haarlem info@daretosharefoundation.com 06-81318513

Nadere informatie

EXPLOITATIE-OVERZICHT PER 30 JUNI 2015

EXPLOITATIE-OVERZICHT PER 30 JUNI 2015 EXPLOITATIEOVERZICHT PER 30 JUNI 2015 Kosten begroting werkelijk begroting werkelijk vs. werkelijk 20152016 20142015 20142015 begroting 1415 20132014 Seniorencompetitie 1 Inschrijfgelden seniorencompetitie

Nadere informatie

Inhoudelijk en financieel jaarverslag 2016

Inhoudelijk en financieel jaarverslag 2016 Inhoudelijk en financieel jaarverslag 2016 Dit is het 2 e inhoudelijk en financieel jaarverslag van de Stichting Onderzoek Methode Niek Brouw. Dit tweede boekjaar was er een waarin uit de fundamenten van

Nadere informatie

NIEUW: Programma Duiken met een Beperking

NIEUW: Programma Duiken met een Beperking NIEUW: Programma Duiken met een Beperking Opgeleverd door Commissie Lucky Fin Gebaseerd op materialen NELOS en ervaringen binnen NOB Betreft een programma voor het opleiden van duikers met een beperking

Nadere informatie

Jaarrekening 2016 Coöperatie Deltaplan Dementie U.A.

Jaarrekening 2016 Coöperatie Deltaplan Dementie U.A. Jaarrekening 2016 Coöperatie Deltaplan Dementie U.A. 24 maart 2017 Inhoudsopgave 1. Jaarverslag 2. Balans per 31 december 2016 3. Staat van baten en lasten 2016 4. Grondslagen 5. Toelichting op de balans

Nadere informatie

Stichting Biljart- en Denksportcentra in Zaanstad JAARREKENING 2010. (verkort) Kraakstraat 42 1503BW Zaandam. www.bokosportcentrum.

Stichting Biljart- en Denksportcentra in Zaanstad JAARREKENING 2010. (verkort) Kraakstraat 42 1503BW Zaandam. www.bokosportcentrum. JAARREKENING 2010 (verkort) Kraakstraat 42 1503BW Zaandam www.bokosportcentrum.nl 1 Inhoudsopgave : Pagina Inhoudsopgave 2 Jaarrekening Algemene toelichting op de balans per 31 december 2010 3 Verslag

Nadere informatie

Jaarrekening 2012/2013 van Stichting Vrienden van de Purmaryn P/a Leeuwerikplein 103 1444 HZ Purmerend

Jaarrekening 2012/2013 van Stichting Vrienden van de Purmaryn P/a Leeuwerikplein 103 1444 HZ Purmerend Jaarrekening 2012/2013 van Stichting Vrienden van de Purmaryn P/a Leeuwerikplein 103 1444 HZ Purmerend INHOUDSOPGAVE behorende bij het rapport d.d. 27 juni 2013 uitgebracht aan de vrienden van de Stichting

Nadere informatie

BALANS PER 31 DECEMBER 2014 2014 2013 ACTIVA VASTE ACTIVA materiële vaste activa inventaris winkel 20.242 13.511

BALANS PER 31 DECEMBER 2014 2014 2013 ACTIVA VASTE ACTIVA materiële vaste activa inventaris winkel 20.242 13.511 VERENIGING VRIENDEN VAN MUSEON EN OMNIVERSUM FINANCIEEL VERSLAG 2014 BALANS PER 31 DECEMBER 2014 2014 2013 ACTIVA VASTE ACTIVA materiële vaste activa inventaris winkel 20.242 13.511 financiële vaste activa

Nadere informatie

Delphinus. Sportduiken bij duikvereniging. Delphinus

Delphinus. Sportduiken bij duikvereniging. Delphinus Duikvereniging Delphinus Sportduiken bij duikvereniging Delphinus Duikvereniging Delphinus 2 Een duikopleiding Duiken bij Delphinus Je hebt belangstelling om te (leren) duiken bij onze vereniging. Deze

Nadere informatie

Balans en resultatenrekening 2013 Impuls

Balans en resultatenrekening 2013 Impuls Balans en resultatenrekening 2013 Impuls Resultaten: Het boekjaar 2013 is afgesloten met een verlies van 2.131 Terwijl het boekjaar 2012 is afgesloten met een winst van 40.301, hoofdzakelijk ontstaan door

Nadere informatie

Jaarrekening HKA & AHV

Jaarrekening HKA & AHV Jaarrekening HKA Realisatie 2015 Begroot 2015 Realisatie 2014 Realisatie 2013 Realisatie 2012 Uitgaven Inkomsten Uitgaven Inkomsten Uitgaven Inkomsten Uitgaven Inkomsten Uitgaven Inkomsten Baten Contributie

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage Jaarrekening 2015 25 mei 2016-1 - Inhoud Blad Jaarrekening 2015 3 Bestuursverslag 4 Jaarrekening 7 Balans per 31 december 2015 (na bestemming batig saldo) 8 Staat van baten en lasten over 2015 9 Toelichting

Nadere informatie

3. Financieel jaarverslag

3. Financieel jaarverslag 3. Financieel jaarverslag 3.1. Algemeen Zoals zich al liet aankondigen is er in het afgelopen jaar een verlies gemaakt. Het resultaat over afgelopen boekjaar is - 1.614,14,-. Dit bedrag is gecorrigeerd

Nadere informatie

Financiele rapportage 2012

Financiele rapportage 2012 Financiele rapportage 2012 Vastgesteld door de algemene ledenvergadering op vrijdag 26 april 2013 Om de financiële rapportage van COC Zwolle over 2012 beter te kunnen beoordelen, tref je onderstaand een

Nadere informatie

Stichting voor Patiënten met Kanker aan het Spijsverteringskanaal (SPKS)

Stichting voor Patiënten met Kanker aan het Spijsverteringskanaal (SPKS) Stichting voor Patiënten met Kanker aan het Spijsverteringskanaal (SPKS) (voorheen Stichting Doorgang) Rapport inzake de JAARREKENING 2011 Inhoud: blz. Algemeen 3 Balans per 31 december 4 Financiële positie

Nadere informatie

Maculadegeneratie Vereniging Nederland Utrecht Jaarrekening 2014

Maculadegeneratie Vereniging Nederland Utrecht Jaarrekening 2014 Maculadegeneratie Vereniging Nederland Utrecht Jaarrekening 2014 Culemborg, 5 maart 2015 Rapport betreffende de jaarrekening 2014 INHOUDSOPGAVE Pag. Voorwoord 1. JAARREKENING 2014 Samenstellingsverklaring

Nadere informatie

ANBI-vereisten Stichting Giving Back

ANBI-vereisten Stichting Giving Back ANBI-vereisten Stichting Giving Back De naam van de instelling: Giving Back, volgens de statuten Stichting Giving Back Het RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer)/fiscaal nummer

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2013

Financieel Jaarverslag 2013 Financieel Jaarverslag 2013 Oss, 26 februari 2014 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Jaarrekening... 4 Algemene grondslag... 4 Vorderingen... 4 Reserves en fondsen... 4 Baten uit eigen fondsenwerving... 4 Kosten

Nadere informatie

Handboek opleidingen OWSV de Fortuyn

Handboek opleidingen OWSV de Fortuyn Handboek opleidingen Auteur : Commissie opleidingen Datum : 2010 Inhoudsopgave 1. Opleidingscommissie... 3 1.1. Taken en verantwoordelijkheid... 3 1.2. Reguliere duikopleidingen... 3 1.3. Specialisaties...

Nadere informatie

Exploitatierekening, rekeningschema en balans; een introductie in de wereld van het boekhouden, voor wie hier weinig kaas van heeft gegeten.

Exploitatierekening, rekeningschema en balans; een introductie in de wereld van het boekhouden, voor wie hier weinig kaas van heeft gegeten. Boekhouden voor beginners Exploitatierekening, rekeningschema en balans; een introductie in de wereld van het boekhouden, voor wie hier weinig kaas van heeft gegeten. De balans De balans is een staat van

Nadere informatie

Financieel + Jaarverslag 2016

Financieel + Jaarverslag 2016 Financieel + Jaarverslag 2016 Publicatieverslag. Goirle, 3 mei 2017. Penningmeester: M.J. van Spreeuwel-Lemmens Diverse informatie algemeen: Vereniging voor E.H.B.O. Goirle. Secretariaat: Baarsven 4 5052

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2012-2013 Inhoudsopgave H.1 Jaarverslag penningmeester H.2 Waarderingsgrondslagen H.3 Rekening van baten en lasten H.4 Balans H.5 Kascommissie 1. Jaarverslag penningmeester Het financieel

Nadere informatie

Samenstellen Stichting His Healing Voice. Verslagperiode 1 januari december 2016

Samenstellen Stichting His Healing Voice. Verslagperiode 1 januari december 2016 Verslagperiode 1 januari 2016-31 december 2016 Gegenereerd op 29 jun 2017 Inhoudsopgave FINANCIEEL VERSLAG 3 Voorwoord 4 Resultaatanalyse 5 Financiële positie 6 Kengetallen 7 JAARREKENING 8 Balans 9 Winst-

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARRAPPORT 2012

FINANCIEEL JAARRAPPORT 2012 FINANCIEEL JAARRAPPORT 2012 VERENIGING TOT BEVORDERING VAN KENNIS VAN HEBREEUWS te AMSTERDAM Inhoudsopgave 1. Balans per 31 december 2012 1 2. Algemene resultatenrekening over 2012 en 2. begroting 2013

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2008

Financieel Jaarverslag 2008 Financieel Jaarverslag 2008 Inhoud 1) Voorwoord van de voorzitter... 3 2) Inleiding... 4 3) Balans... 5 4) Resultaten rekening... 6 5) Toelichting op de balans en resultatenrekening... 7 6) Verslag kascommissie...

Nadere informatie

definitieve jaarrekening 2014

definitieve jaarrekening 2014 Stichting Week van de Chronisch Zieken definitieve jaarrekening 2014 dd: 26 februari 2014 INHOUDSOPGAVE PAGINA JAARREKENING Balans 1 Staat van baten en lasten 2 Waarderingsgrondslagen 3 Toelichting op

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-03 Hier is weer een update van de activiteiten. Wat hebben we gedaan; Cursussen; Inrichten duikschool; Op dit moment zijn we druk bezig

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2013 Stichting De Kroko s

Financieel jaarverslag 2013 Stichting De Kroko s Financieel jaarverslag 2013 Stichting De Kroko s In dit financieel jaarverslag wordt verantwoording afgelegd over de financiële situatie van stichting De Kroko s in 2013. pagina 2 van 5 Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Stichting Kans voor een Kind Jaarverslag 2009

Stichting Kans voor een Kind Jaarverslag 2009 Jaarverslag 2009 Page 1 Inhoudsopgave Bladzijde Voorwoord 3 Jaarrekening 2009 Balans per 31 december 2009 4 Staat van baten en lasten over 2009 5 Waarderingsgrondslagen 6 Toelichting op de jaarrekening

Nadere informatie

Activa Aanschafwaarde gebouw , ,25

Activa Aanschafwaarde gebouw , ,25 Toelichting Balans Activa 31-12-2015 31-12-2014 Materiële vaste activa 0010 Aanschafwaarde gebouw 1.132.031,25 1.132.031,25 0011 Afschrijving Gebouw Afschrijving t/m vorig boekjaar 30.014,97- Afschrijving

Nadere informatie

Tussenevaluatie beleidsplan HB SC Joure 2007 2010 d.d. oktober 2009

Tussenevaluatie beleidsplan HB SC Joure 2007 2010 d.d. oktober 2009 Tussenevaluatie beleidsplan HB SC Joure 2007 2010 d.d. oktober 2009 Beleidsplan SC Joure 2007-2010 opgesteld in april/mei 2007 met draagvlak geledingen AB/topsport/breedtesport/sponsoring Doelstellingen

Nadere informatie

Vereniging BERAAD GROTE STEDEN. in de Protestantse Kerk in Nederland

Vereniging BERAAD GROTE STEDEN. in de Protestantse Kerk in Nederland Vereniging BERAAD GROTE STEDEN in de Protestantse Kerk in Nederland Jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Toelichting op de Jaarrekening blz. 1 t/m 3 Balans per 31 december 2014 blz. 4 en 5 Toelichting op de

Nadere informatie

Stichting voor Patiënten met Kanker aan het Spijsverteringskanaal p/a Postbus 812 3503 RD Utrecht. Rapport inzake de jaarrekening 2013

Stichting voor Patiënten met Kanker aan het Spijsverteringskanaal p/a Postbus 812 3503 RD Utrecht. Rapport inzake de jaarrekening 2013 p/a Postbus 812 3503 RD Utrecht Rapport inzake de jaarrekening 2013 Inhoudsopgave Pagina Accountantsrapport Samenstellingsverklaring 1 Algemeen 2 Jaarrekening Balans per 31 december 2013 3 Staat van baten

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2015

Financieel jaarverslag 2015 Caleidoscoop Landelijke verniging voor mensen met een dissociatieve stoornis Financieel jaarverslag 2015 Postbus 2785 3400 GT Utrecht http://www.caleidoscoop.nl KvK nr. V 538536 Inhoudsopgave Inleiding..3

Nadere informatie

Financieel + Jaarverslag 2017

Financieel + Jaarverslag 2017 Financieel + Jaarverslag 2017 Publicatieverslag. Goirle, 3 mei 2018. Penningmeester: M.J. van Spreeuwel-Lemmens Diverse informatie algemeen: Vereniging voor E.H.B.O. Goirle. Secretariaat@ehbogoirle.nl

Nadere informatie

Stichting Beetje Beter Jaarrekening 2008

Stichting Beetje Beter Jaarrekening 2008 Stichting Beetje Beter Jaarrekening 2008 Stichting Beetje Beter Nicolaas Beetslaan 66 2273 RD VOORBURG www.beetjebeter.nl INHOUDSOPGAVE Bestuursverslag 2 Balans per 31 december 2008 5 Staat van baten en

Nadere informatie

JAARREKENING Verlengde boekjaren 2012 en 2013

JAARREKENING Verlengde boekjaren 2012 en 2013 JAARREKENING Verlengde boekjaren 212 en 213 Algemeen De Stichting School s cool Nederland is sinds 23 maart 212 het statutair bepaalde samenwerkingsverband voor alle erkende School s cool organisaties

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage s-gravenhage Jaarrekening 2014 18 juni 2015-1 - Inhoud Blad Jaarrekening 2014 3 Bestuursverslag 4 Jaarrekening 7 Balans per 31 december 2014 (na bestemming batig saldo) 8 Staat van baten en lasten over

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2012. Versie 27 augustus 2013, definitief

Financieel Jaarverslag 2012. Versie 27 augustus 2013, definitief Financieel Jaarverslag 2012 Versie 27 augustus 2013, definitief Inhoud VOORWOORD BALANS TOELICHTING OP DE BALANS RESULTATEN TOELICHTING RESULTATEN BESTUURSVERKLARING 3 4 5 6 7 8 Pagina 2 van 8 Voorwoord

Nadere informatie

Inhoudsopgave BLZ 2-9

Inhoudsopgave BLZ 2-9 Jaarverslag 2015 Inhoudsopgave BLZ 1. Algemeen 3 2. De jaarrekening 4 3. Balans 5 4. Resultatenrekening 6 5. Toelichting op de balans 7 6. Toelichting op de resultatenrekening 8 7. Begroting 9 2-9 1. Algemeen

Nadere informatie

Jaarrekening Inhoud: Stichting De Verborgen Bron Uilenweg AB LELYSTAD

Jaarrekening Inhoud: Stichting De Verborgen Bron Uilenweg AB LELYSTAD Jaarrekening 2017 Uilenweg 2 8245 AB LELYSTAD Inhoud: Balans Winst- en Verliesrekening Toelichting op de Balans Toelichting op de Winst- en Verliesrekening Balans per 31 december 2017 (na resultaatbestemming)

Nadere informatie

Baten en lasten 2013

Baten en lasten 2013 Baten en lasten 2013 Monsterse Reddingsbrigade Jaarcijfers 2013 Uitgaven Begroting 2013 Def. 2013 Ten laste van veiligheid 2013 Ten laste van vereniging 2013 01 Exploitatie gebouw 28.650 26.127 13.204

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag

Financieel Jaarverslag Financieel Jaarverslag seizoen 2013-2014 Balans Leusder Badminton Combinatie per 31.07.2014 (Bedragen x 1,--) Seizoen Seizoen Activa 2012-2013 2013-2014 Voorraden Voorraad shuttles 815 777 Voorraad clubkleding

Nadere informatie

Stichting Ga JAARREKENING 2014

Stichting Ga JAARREKENING 2014 Stichting Ga JAARREKENING 2014 STICHTING GA Amersfoort, juni 2015 Voor u ligt de jaarrekening 2014 van Stichting Ga. Onze doelstelling hebben we dit jaar ingevuld door verder te investeren in het opbouwen

Nadere informatie

Obstacle Course Racing Association Benelux. Jaarrekening. Obstacle Course Racing Association Benelux Jaarrekening 2016

Obstacle Course Racing Association Benelux. Jaarrekening. Obstacle Course Racing Association Benelux Jaarrekening 2016 Obstacle Course Racing Association Benelux Jaarrekening 2016 Voorwoord Het jaar 2016 was een roerig jaar. Enerzijds is de basis uit 2015 verder verstevigd door groei van het aantal leden, levering van

Nadere informatie