2013 Jaarverslag en financieel verslag 2015 Jaarplan en begroting

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2013 Jaarverslag en financieel verslag 2015 Jaarplan en begroting"

Transcriptie

1 VERBINDING 2013 Jaarverslag en financieel verslag 2015 Jaarplan en begroting

2 Voorwoord Beste duiker, Leuk dat je een kijkje neemt in het jaarverslag en jaarplan van de NOB. Zoals de titel al doet vermoeden staat verbinding in dit document centraal. Daarmee doelen we op de verbinding tussen de NOB en verenigingen, tussen de NOB en belangrijke stakeholders, maar ook tussen duikers en clubs onderling. Het gaat over digitale verbinding, maar zeker ook over face to face-contact. Zonder verbinding kunnen wij met onze producten en diensten geen maatwerk leveren! Veel leesplezier gewenst, Jack de Vries, voorzitter Op basis van het meerjarenbeleidsplan hebben we zes speerpunten opgesteld: - duikeropleidingen - instructeursopleidingen - belangenbehartiging - bekendheid duiksport en NOB - veiligheid - verenigingsondersteuning Missie De NOB is de organisatie voor iedereen die het unieke van onder water zijn wil beleven. De NOB is daarbij dienstverlener, belangenbehartiger en het loket voor alle vragen van iedereen die in de onderwatersport is geïnteresseerd.

3 De NOB-organisatie Bestuur Jack de Vries (per ): voorzitter Hennie Elshof: vice-voorzitter, duiken met mindervaliden, Deltacommissie, verenigingsondersteuning, duikscholen Jacqueline Dankloff (per ): financiën Mirjam Bollema: Deltacommissie, Aquashot, onderwaterbiologie Frans van der Veer (per ): opleidingen Sander Kool: veiligheid Erik van Vessem: communicatie Personeel Arjan de Vries: directeur Riana Wassing: bureaumanager Arieke van den Brink: managementassistent Desmond van Santen: beleidsmedewerker Anne Schulze: verenigingsondersteuning Mariya Smarus: financiële administratie Thea Visser: ledenadministratie Marieke Wiendels: website en opleidingen Madelon Schepers (per ): communicatie Ereleden B. Bleiji P. de Blocq van Scheltinga R. Schipper J. Schox E. van der Stelt H. van Vlimmeren A. Palache J. Geurts R. Vreijsen Leden van Verdienste P. Engels R. van Hulst F. van der Vegte J. Oostdijk W. Pijpers R. Postma Jo van Schalen J. Schox Jan van Schalen L. Robberecht G. Visser A. van IJsseldijk Code Goed Sportbestuur Ook in 2013 zijn de dertien aanbevelingen voor goed sportbestuur gecontroleerd op actualiteit. De organisatie heeft in 2013 toegezien op de naleving van de NOB-gedragscode Goed Sportbestuur. Dit document wordt actief bij nieuwe bestuurders onder de aandacht gebracht.

4 Speerpunt 1: duikeropleidingen Onder aanvoering van bestuurslid Frans van der Veer zijn in 2013 concrete plannen gemaakt voor een revisie van de duikeropleidingen. Op basis van de evaluatie door instructeurs in 2010 en de feedback die steeds op de materialen is ontvangen is de werkgroep Revisie Opleidingen (RO) opgestart. Alle nieuwe materialen zullen naar onze inschatting in de tweede helft van 2016 beschikbaar zijn. Dit jaar maken we een start met de revisie van de duikeropleidingen. Instructeurs worden hier actief bij betrokken. In 2015 gaat de werkgroep RO verder aan de slag. De belangrijkste wijzigingen zitten in: verschuiving van duiktabel naar duikcomputer bij het maken van een duikplanning; getijdenwater en nachtduiken worden aparte specialisaties; aanvulling en verbetering van de materialen voor instructeurs, waaronder verder uitgewerkte stappenplannen en presentaties. Ook komen er meer handvatten voor het (uniform) beoordelen van vaardigheden. Doelstelling: duikeropleidingen updaten en laten toetsen door duikinstructeurs en verenigingen, waardoor ze optimaal aansluiten op de behoeften van leden.

5 Speerpunt 2: instructeursopleidingen In 2013 hebben we IT ers de verplichte workshop beoordelen aangeboden. De Examencommissie heeft daarnaast aan de aanpassing van alle materialen van de 1*- instructeursopleiding gewerkt. Deze werkzaamheden zijn een gevolg van een update in de Kwalificatiestructuur Sport (KSS), een landelijke richtlijn. Als gevolg hiervan kunnen we begin 2015 de 1*- instructeursopleiding nieuwe stijl invoeren. Docenten en IT ers worden op de hoogte gesteld van de veranderingen. Ook verwerken we de feedback van docenten en cursisten. In 2015 verandert de licentieregeling: de NOB-instructeurslicentie wordt meer waard. Elke instructeur krijgt een jaarlijkse (online) update waarin we alle wijzigingen van het afgelopen jaar op een rijtje zetten. Instructeurs kunnen kosteloos gebruik maken van het aanbod van workshops die door het land heen gegeven. Daarnaast is elke instructeur verzekerd van rechtsbijstand, inclusief strafzaken. Voor dit pakket vragen we 25,- per jaar aan licentiekosten. Doelstelling: kwaliteitsslag maken m.b.t. de licentieregeling en de veranderingen succesvol doorvoeren.

6 Speerpunt 3: belangenbehartiging In 2013 hebben we gewerkt aan het aantrekkelijker maken van Zeeuwse duikplaatsen. Met het project Grenzeloos Duiken, waarbij ook de Belgische duikbond NELOS aangesloten is, worden duikplaatsen bij Wemeldinge en Kattendijke beter ingericht. Leden van de Commissie Deltagebied zijn betrokken bij dit project. Ook hebben we voorkomen dat enkele duikplaatsen vanwege Natura2000 verloren zijn gegaan. Dit jaar strijden we in Zeeland voor breuksteen in plaats van staalslakken. Samen met de Provincie Zeeland zetten we ons in voor een tweede Masterplan Onderwatersport. ë In 2015 staat een tweetal onderzoeken centraal. Ten eerste doen we een haalbaarheidsstudie naar de invoering van een Zeeuwse duikerspas, waarmee betere duikplaatsen gerealiseerd kunnen worden. Ten tweede doet een externe partij onderzoek naar technieken om vermiste sportduikers sneller op te sporen. Daarnaast ondersteunen we initiatieven voor de verbetering en het behoud van duikplaatsen uit het hele land. Doelstelling: Zeeuwse duikplaatsen verbeteren en behouden en deze expertise inzetten in de rest van Nederland.

7 Speerpunt 4: bekendheid duiksport en NOB 2013 heeft in het teken gestaan van de doorontwikkeling van de online communicatie met onze huidige én potentiële leden. Het olievlekeffect dat sociale media kenmerken biedt ons kansen om meer duikers online aan ons te binden en hen bekend te maken met onze producten en diensten. Voor onze huidige leden zijn sociale media een laagdrempelige bron van leuke en diverse nieuwtjes over de duiksport. Dit jaar werken we verder aan de applicatie Mijn Duik. Ook zoeken we actief de media op via onze acties m.b.t. de staalslakken. In 2015 biedt het WK Onderwaterfotografie in Zeeland ons vele kansen om de duiksport en de NOB bekendheid te geven. Het kampioenschap is hét argument om te laten zien dat Nederland de moeite waard is om te (leren) duiken. Tijdens de duikweek die we in de week voor het WK organiseren kunnen verenigingen en duikscholen gratis introductieduiken aanbieden en maken scholieren kennis met de onderwaternatuur. Voor duikers organiseren we side-events. Doelstelling: WK 2015 optimaal benutten om de duiksport en de NOB op landelijk én lokaal niveau te profileren.

8 Speerpunt 5: veiligheid Duikverenigingen hebben steeds vaker te maken met aanvullende eisen over veiligheid en toezicht in het zwembad. Die eisen, die gesteld worden door zwembadhouders, bieden een vereniging echter geen veiligheidswinst. Om clubs een onnodige tijd- en geldinvestering te besparen hebben we onderzoeksbureau NovumNexu in 2013 een onderzoek laten uitvoeren naar de veiligheidscultuur binnen duikverenigingen. Dit jaar vullen we de sportduikrisicograaf aan op basis van de onderzoeksresultaten. Ook komt er een thema-avond voor verenigingen. Ook in 2015 wordt uitvoering gegeven aan het onderzoek van NovumNexu. Naast een thema-avond voor verenigingen ontwikkelen we over dit thema ook een workshop voor instructeurs. Instructeurs leren op die manier hoe zij voor hun vereniging eigen toezichthouders kunnen opleiden. Daarnaast wil de Veiligheidscommissie zich in 2015 richten op een intensivering van de samenwerking met onder andere de Medische Commissie. Onderlinge kennisdeling staat hierin centraal. Doelstelling: verenigingen handvatten aanreiken om de zaken met en voor de zwembadhouder efficiënt te regelen.

9 Speerpunt 6: verenigingsondersteuning In 2013 hebben we de uitkomsten van de eerste verenigingsmonitor verwerkt. Daarnaast zijn 25 verenigingen individueel bezocht om de lokale situaties en wensen beter in kaart te brengen. Tevens is het project DuikSportief gestart, met de workshop Sportief Besturen als belangrijk onderdeel. Met het oog op ledenwerving én ledenbehoud is sfeer en cultuur binnen clubs immers een cruciaal thema. Dit jaar komt er een nieuwe workshop over ledenwerving en het aanbod voor duikers. Sportief Besturen wordt opnieuw ingepland. Aan de hand van de tweede verenigingsmonitor die eind 2014 wordt uitgevoerd gaan we in 2015 aan de slag met het ontsluiten van lokale én landelijke ontwikkelingen. Wat kunnen we op basis van de vergelijking van de twee monitoren concluderen? Aan de hand hiervan zullen we verenigingen nóg meer maatwerk bieden: hoe meer inzicht in de situatie van de clubs, hoe persoonlijker de ondersteuning, hoe groter het aantal krachtige clubs met een visie en vraaggericht aanbod. Doelstelling: verenigingen op maat ondersteunen bij het structureel en duurzaam invulling geven van plannen rond ledenwerving en ledenbehoud.

10 Cijfers en statistieken (1) Aantal aangesloten clubs % % % % Aantal leden

11 Cijfers en statistieken (2) Aantal uitgegeven brevetten Top-3 uitgegeven specialisaties Aantal uitgegeven specialisaties IJsduiken (585) 2. Redden (448) 3. Nitrox basis (323) Redden (341) 2. Nitrox basis (306) 3. Ijsduiken (289) Redden (415) 2. Nitrox basis (293) 3. Ow-biologie (242) Redden (291) 2. IJsduiken (287) 3. Nitrox basis (277) 1. Redden (301) 2. Nitrox basis (261) 3. Droogpakduiken (160)

12 Balans per (1)

13 Balans per (2) Vlottende activa De voorraden betreffen bondsartikelen, brevetten/ledenpassen en promotiemateriaal. Vorderingen korte termijn De vorderingen op korte termijn betreffen nog te ontvangen vorderingen op verenigingen en derden, vooruitbetaalde bedragen incl. afgedragen BTW Liquide middelen De liquide middelen bestaan uit kasgeld en verder al dan niet rentedragende tegoeden bij de Rabobank en de ING-bank. Werkkapitaal Vorderingen korte termijn Liquide middelen Subtotaal vlottende activa Schulden korte termijn TOTAAL Passiva De vermogenspositie per ultimo 2013: het boekjaar 2013 is afgesloten met een positief resultaat van Schulden lange termijn De schulden op lange termijn betreft een hypotheek afgesloten bij de Rabobank. Schulden korte termijn De schulden korte termijn betreffen crediteuren, belastingen en nog te betalen vakantiegeld.

14 Winst- en verliesrekening (1) %

Ledenraad 2014. 14-06-2014 Papendal

Ledenraad 2014. 14-06-2014 Papendal Ledenraad 2014 14-06-2014 Papendal 1. Opening Welkom! Vanaf 10.30 uur: ledenraadvergadering Circa 13.00 uur: lunch Agenda 1. Opening 2. Mededelingen 3. a Verslag 15 juni 2013 b Presentaties 4. Jaarverslag

Nadere informatie

MAATWERK. 2014 Jaarverslag en financieel verslag. 2016 Jaarplan en begroting

MAATWERK. 2014 Jaarverslag en financieel verslag. 2016 Jaarplan en begroting MAATWERK 2014 Jaarverslag en financieel verslag 2016 Jaarplan en begroting Voorwoord Beste duiker, Leuk dat je een kijkje neemt in het jaarverslag en jaarplan van de NOB. De titel maatwerk laat zien wat

Nadere informatie

Foto: Rob Aarsen. Jaarverslag Jaarplan 2019

Foto: Rob Aarsen. Jaarverslag Jaarplan 2019 Foto: Rob Aarsen Jaarverslag 2017 + Jaarplan 2019 Voorwoord Beste duiker, De NOB is met de lancering van Duikspotter.nl online goed zichtbaar geworden. Dit past in de koers die we als bestuur een aantal

Nadere informatie

25 mei 2015, Ledenraad. Welkom!

25 mei 2015, Ledenraad. Welkom! 25 mei 2015, Ledenraad Welkom! Agenda 1. Opening 2. Mededelingen Verslag vanuit het bestuur Agenda 3. Verslag LR 14-6-2014 4. Jaarverslag 2014 a. Advies Financiële Commissie b. Décharge van het bestuur

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 en Jaarplan 2020

Jaarverslag 2018 en Jaarplan 2020 Jaarverslag 2018 en Jaarplan 2020 Voorwoord Beste duiker, De NOB is in verandering. Daar merkt u als club misschien (nog) niet zoveel van, maar in het bestuur, op het bureau en met onze vrijwilligers werken

Nadere informatie

Ledenraad 2013. 15 juni 2013 - Papendal

Ledenraad 2013. 15 juni 2013 - Papendal Ledenraad 2013 15 juni 2013 - Papendal Welkom! 1. Opening door Hennie Elshof, vice-voorzitter 2. Mededelingen en presentatie lopende zaken Veiligheid (1) Van reactief naar proactief! Kerntaken Veiligheidscommissie

Nadere informatie

NOB Algemene Vergadering. 23 juni Papendal-Arnhem

NOB Algemene Vergadering. 23 juni Papendal-Arnhem NOB Algemene Vergadering 23 juni 2018 Papendal-Arnhem Agenda 1. Opening/vaststellen agenda/mededelingen door Jack de Vries, voorzitter 2. Verslag van de Ledenraadsvergadering van 24 juni 2017 3. Terugblik

Nadere informatie

Verenigingsmonitor 2015 Nederlandse Onderwatersport Bond

Verenigingsmonitor 2015 Nederlandse Onderwatersport Bond Verenigingsmonitor 2015 Nederlandse Onderwatersport Bond Beste bestuursleden, Af en toe is het goed om even in de spiegel te kijken; voor ons als sportbond, maar ook voor jullie als vereniging. Wat doe

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenraadsvergadering d.d. 25 mei 2015 in Grand Hotel ter Duin te Burgh-Haamstede

Verslag Algemene Ledenraadsvergadering d.d. 25 mei 2015 in Grand Hotel ter Duin te Burgh-Haamstede Verslag Algemene Ledenraadsvergadering d.d. 25 mei 2015 in Grand Hotel ter Duin te Burgh-Haamstede Aanwezig bestuur: M. Bollema, bestuurslid J. Dankloff, penningmeester S. Kool, bestuurslid F. van der

Nadere informatie

24 juni 2017, Ledenraad. Welkom!

24 juni 2017, Ledenraad. Welkom! 24 juni 2017, Ledenraad Welkom! Agenda ALV 1. Opening / Vaststellen agenda 2. Mededelingen 3. Verslag LR 18 juni 2016 4. Jaarverslag 2016 a. Vaststelling jaarverslag 2016 b. Advies Financiële Commissie

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenraadsvergadering d.d. 18 juni 2011 in het SDMP te Maarsseveen

Verslag Algemene Ledenraadsvergadering d.d. 18 juni 2011 in het SDMP te Maarsseveen Verslag Algemene Ledenraadsvergadering d.d. 18 juni 2011 in het SDMP te Maarsseveen Aanwezig bestuur: H. Bakkenes, bestuurslid M. Bakker, bestuurslid H. Elshof, bestuurslid J. Geurts, voorzitter Afwezig

Nadere informatie

Toelichting op de jaarcijfers 2017 en de begroting 2019

Toelichting op de jaarcijfers 2017 en de begroting 2019 Toelichting op de jaarcijfers 2017 en de begroting 2019 Van: NOB-bestuur Aan: Algemene vergadering Datum: 23 april 2018 Algemeen Het boekjaar 2017 is krap positief afgesloten. De begroting voor 2019 is

Nadere informatie

Toelichting op de jaarcijfers 2018 en de begroting 2020

Toelichting op de jaarcijfers 2018 en de begroting 2020 Toelichting op de jaarcijfers 2018 en de begroting 2020 Van: NOB-bestuur Aan: Algemene vergadering Datum: 05 maart 2019 Algemeen Het boekjaar 2018 is positief afgesloten. De begroting voor 2020 is wederom

Nadere informatie

Jaarverslag van de vereniging Amici sub Aquatici. Over het verenigingsjaar 2013

Jaarverslag van de vereniging Amici sub Aquatici. Over het verenigingsjaar 2013 Jaarverslag van de vereniging Amici sub Aquatici Over het verenigingsjaar 2013 Inhoud Inhoud... 2 Van de Voorzitter... 3 Van de Secretaris... 4 Verenigingsjaar 2013... 4 Verenigingsjaar 2014... 4 Van de

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenraadsvergadering d.d. 23 juni 2012 in Hotel en Congrescentrum Papendal te Arnhem

Verslag Algemene Ledenraadsvergadering d.d. 23 juni 2012 in Hotel en Congrescentrum Papendal te Arnhem Verslag Algemene Ledenraadsvergadering d.d. 23 juni 2012 in Hotel en Congrescentrum Papendal te Arnhem Aanwezig bestuur: H. Elshof, bestuurslid J. Geurts, voorzitter R. Vreijsen, penningmeester Afwezig

Nadere informatie

Financieel Verslag 2013

Financieel Verslag 2013 Financieel Verslag 2013 BALANS PER 31 december 2013 IN EURO ACTIVA 2013 2012 Vaste activa Immateriële vaste activa - Intellectueel eigendom aanschafwaarde 6.705 0 - Intellectueel eigendom afschrijvingen

Nadere informatie

Welkom! Lopende zaken. Ledenraad 13-11-2010. Verenigingsondersteuning. Opleidingen. Marketing en promotie. Zeeland 4-5-2011

Welkom! Lopende zaken. Ledenraad 13-11-2010. Verenigingsondersteuning. Opleidingen. Marketing en promotie. Zeeland 4-5-2011 Ledenraad 13-11-2010 Welkom! Lopende zaken Opleidingen Verenigingsondersteuning Zeeland Communicatie Jeugd/ScubaDoe Onderwaterhockey Opleidingen Vanaf eind november: cursuskalender 2011, inclusief workshops

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenraadsvergadering d.d. 13 november 2010. In het SDMP te Maarsseveen

Verslag Algemene Ledenraadsvergadering d.d. 13 november 2010. In het SDMP te Maarsseveen Verslag Algemene Ledenraadsvergadering d.d. 13 november 2010 In het SDMP te Maarsseveen Aanwezig: H. Bakkenes, bestuurslid M. Bollema, bestuurslid H. Elshof, bestuurslid J. Geurts, voorzitter R. Vreijsen,

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG Stichting Kleurrijke Stad

FINANCIEEL JAARVERSLAG Stichting Kleurrijke Stad FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 Balans per 31 december 2017 (voor resultaatbestemming) ACTIVA 31 december 2017 31 december 2016 Vaste ACTIVA Immateriele activa Hard en software 509 0 509 0 Vaste activa Materiele

Nadere informatie

KENNISCENTRUM (KUST)TOERISME. Dutch Divers Delta. Zeeland: een duikregio met groeipotentieel JAARGANG 3

KENNISCENTRUM (KUST)TOERISME. Dutch Divers Delta. Zeeland: een duikregio met groeipotentieel JAARGANG 3 KENNISCENTRUM (KUST)TOERISME Dutch Divers Delta Zeeland: een duikregio met groeipotentieel 32011 JAARGANG 3 Colofon Dit themarapport is een uitgave van de Nederlandse Onderwatersport Bond en het Kenniscentrum

Nadere informatie

Muziekvereniging Soli Driehuis/Velsen. Jaarrekening 2016

Muziekvereniging Soli Driehuis/Velsen. Jaarrekening 2016 Jaarrekening 2016 INHOUDSOPGAVE FINANCEEL VERSLAG Jaarrekening 1. Balans per 31 december 2016 2. Winst en verliesrekening + 3. Grondslagen van de financiele verslaggeving 4. Toelichting op de Balans 1.

Nadere informatie

Samenstellingsverklaring 1. A: Algemeen 1. B: Resultaten 2.

Samenstellingsverklaring 1. A: Algemeen 1. B: Resultaten 2. Samenstellingsrapport Inzake: Jaarrekening 2018 INHOUDSOPGAVE: Blz. Samenstellingsverklaring 1. A: Algemeen 1. B: Resultaten 2. FINANCIEEL VERSLAG 1. Balans per 31 december 2018 3. 2. Grondslagen van de

Nadere informatie

VEDIS. Jaarverslag 2013

VEDIS. Jaarverslag 2013 VEDIS Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2013 3 2 Winst- en verliesrekening over 2013 en begroting 2014 4 3 Toelichting op de jaarrekening 2013 5 3.1 Toelichting van de penningmeester

Nadere informatie

Informatie Welkom... 2 Opleidingen... 2 Duikuitrusting... 5 Contributie, lidmaatschap NOB en kosten opleiding... 7 Contact... 8

Informatie Welkom... 2 Opleidingen... 2 Duikuitrusting... 5 Contributie, lidmaatschap NOB en kosten opleiding... 7 Contact... 8 Informatie 1 Welkom... 2 2 Opleidingen... 2 2.1 Opleidingseisen... 2 2.2 Duikmedische keuring... 2 2.3 Welke opleidingen kan ik volgen... 3 2.4 1*-Opleiding... 4 2.5 2*-Opleiding... 5 2.6 3*-Opleiding...

Nadere informatie

Verenigingsmonitor 2012 Nederlandse Onderwatersport Bond

Verenigingsmonitor 2012 Nederlandse Onderwatersport Bond Verenigingsmonitor 2012 Nederlandse Onderwatersport Bond Beste bestuursleden, Welkom bij de verenigingsmonitor 2012 van de Nederlandse Onderwatersport Bond! De resultaten van dit onderzoek worden door

Nadere informatie

Stichting Paradiso Research & Development. Financieel jaarverslag 2016

Stichting Paradiso Research & Development. Financieel jaarverslag 2016 Stichting Paradiso Research & Development Financieel jaarverslag 2016 Stichting Paradiso Research & Development Financieel jaarverslag 2016 inhoud pagina A Samenstelling Bestuur en Raad van Toezicht 1

Nadere informatie

Inschaling / cross-over van brevetten naar NOB / MOC

Inschaling / cross-over van brevetten naar NOB / MOC Inschaling / cross-over van brevetten naar NOB / MOC In de wereld zijn verschillende opleidingsinstellingen die officieel erkend worden. De twee grootste zijn PADI en CMAS/NOB, waarin de NOB de Nederlandse

Nadere informatie

Stichting Dorpshuis Het Trefpunt. Kerkbuurt 90, 1156 BM Marken. Jaarrekening 2018

Stichting Dorpshuis Het Trefpunt. Kerkbuurt 90, 1156 BM Marken. Jaarrekening 2018 Jaarrekening 2018 INHOUD Balans per 31 december 2018 3 Winst- en verliesrekening over 2018 5 Toelichting 6 2 BALANS PER 31 DECEMBER 2018 (x 1,-) ACTIVA VASTE ACTIVA MATERIELE VASTE ACTIVA Inventaris 1

Nadere informatie

Samenstellen Stichting His Healing Voice. Verslagperiode 1 januari december 2016

Samenstellen Stichting His Healing Voice. Verslagperiode 1 januari december 2016 Verslagperiode 1 januari 2016-31 december 2016 Gegenereerd op 29 jun 2017 Inhoudsopgave FINANCIEEL VERSLAG 3 Voorwoord 4 Resultaatanalyse 5 Financiële positie 6 Kengetallen 7 JAARREKENING 8 Balans 9 Winst-

Nadere informatie

Jaarrekening 2012/2013 van Stichting Vrienden van de Purmaryn P/a Leeuwerikplein 103 1444 HZ Purmerend

Jaarrekening 2012/2013 van Stichting Vrienden van de Purmaryn P/a Leeuwerikplein 103 1444 HZ Purmerend Jaarrekening 2012/2013 van Stichting Vrienden van de Purmaryn P/a Leeuwerikplein 103 1444 HZ Purmerend INHOUDSOPGAVE behorende bij het rapport d.d. 27 juni 2013 uitgebracht aan de vrienden van de Stichting

Nadere informatie

Acumulus & Co. Jaarrekening t.b.v. aangifte inkomstenbelasting (IB) Bijlage 2 Jaarrekening uit Acumulus

Acumulus & Co. Jaarrekening t.b.v. aangifte inkomstenbelasting (IB) Bijlage 2 Jaarrekening uit Acumulus Jaarrekening uit Acumulus (Overzichten > Balans > Jaarrekening voor IB aangifte) Jaarrekening t.b.v. aangifte inkomstenbelasting (IB) 2012 Acumulus & Co Inhoud: - Verlies- en Winstrekening - Balans BTW-nummer

Nadere informatie

Muziekvereniging Soli Driehuis/Velsen. Jaarrekening 2015

Muziekvereniging Soli Driehuis/Velsen. Jaarrekening 2015 Muziekvereniging Soli Driehuis/Velsen Jaarrekening 2015 INHOUDSOPGAVE FINANCEEL VERSLAG Jaarrekening 1. Balans per 31 december 2015 2. Winst en verliesrekening + 3. Grondslagen van de financiele verslaggeving

Nadere informatie

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek Jaarrekening 2017 van Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe te Kootwijkerbroek Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag en ondertekening door bestuur 3 2 Balans per 31 december 2017 5 3 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Uitwerkingen PDB Financiering met resultaat hoofdstuk 4

Uitwerkingen PDB Financiering met resultaat hoofdstuk 4 Opgave 4.1 Balans 1 januari jaar 3 1 Vaste activa Eigen vermogen 178.500 Gebouw 150.000 Bedrijfsauto s 48.000 Lang vreemd vermogen Inventaris 16.000 214.000 Hypotheek 80.000 Vlottende activa Voorraad goederen

Nadere informatie

Provincie Zeeland. Griffier van de Staten. Geleidebrief informatief. Kosten en dekking

Provincie Zeeland. Griffier van de Staten. Geleidebrief informatief. Kosten en dekking Griffier van de Staten Geleidebrief informatief Provincie Zeeland tnhoudeiljk Naam voorstei Aanleiding Bevoegdheid Wat stellen GS voor7 ToaliditMg Kosten en dekking Overige infomatie ~ = ~~ ~. ~...,,.~

Nadere informatie

MaculaVereniging Utrecht Jaarrekening 2016

MaculaVereniging Utrecht Jaarrekening 2016 MaculaVereniging Utrecht Jaarrekening 2016 Culemborg, 14 februari 2017 Rapport betreffende de jaarrekening 2016 INHOUDSOPGAVE Pag. Voorwoord 1. JAARREKENING 2016 Samenstellingsverklaring 2. Balans per

Nadere informatie

Bestuursverslag 2. Jaarrekening

Bestuursverslag 2. Jaarrekening Inhoud Bestuursverslag 2 Doelstelling en kernactiviteit 2 Kengetallen en inhoudelijk resultaat 2 Doelstellingen 2016 3 Beloningsbeleid 3 Beleid aangaande ons vermogen 3 Jaarrekening 2015 4 Balans 4 Winst

Nadere informatie

LET OP: DIT DOCUMENT IS ALLEEN BEDOELD TER VOORBEREIDING. DE VRAGENLIJST KAN ONLINE INGEVULD WORDEN VIA DEZE LINK.

LET OP: DIT DOCUMENT IS ALLEEN BEDOELD TER VOORBEREIDING. DE VRAGENLIJST KAN ONLINE INGEVULD WORDEN VIA DEZE LINK. LET OP: DIT DOCUMENT IS ALLEEN BEDOELD TER VOORBEREIDING. DE VRAGENLIJST KAN ONLINE INGEVULD WORDEN VIA DEZE LINK. Introductie Fijn dat je de tijd neemt om aan onze verenigingsmonitor mee te doen! Het

Nadere informatie

Obstacle Course Racing Association Benelux. Jaarrekening. Obstacle Course Racing Association Benelux Jaarrekening 2016

Obstacle Course Racing Association Benelux. Jaarrekening. Obstacle Course Racing Association Benelux Jaarrekening 2016 Obstacle Course Racing Association Benelux Jaarrekening 2016 Voorwoord Het jaar 2016 was een roerig jaar. Enerzijds is de basis uit 2015 verder verstevigd door groei van het aantal leden, levering van

Nadere informatie

Verslag van het bestuur

Verslag van het bestuur Stichting Stephen King Fanclub Verslag van het bestuur Periode 01 januari Inhoudsopgave VERSLAG VAN HET BESTUUR... 1 BALANS PER 31 DECEMBER... 6 WINST- EN VERLIESREKENING OVER... 7 TOELICHTING OP DE BALANS...

Nadere informatie

Stichting Kenniscentrum Phrenos te Utrecht. Jaarrekening 2014

Stichting Kenniscentrum Phrenos te Utrecht. Jaarrekening 2014 Stichting Kenniscentrum Phrenos te Utrecht Jaarrekening 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Algemeen 1.1 Oprichting van de stichting 2 1.2 Doel van de stichting 2 1.3 Begroting 2 2. De jaarrekening 2.1 Balans

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting OpenDoor 2010 2013

Jaarverslag Stichting OpenDoor 2010 2013 Jaarverslag Stichting OpenDoor 2010 2013 Eind 2010 is de droom van Jack en Saskia Engels, namelijk het creëren van een harmonieus thuis voor kinderen en (jong-)volwassenen met een (meervoudige) beperking,

Nadere informatie

Stichting MicroHulp Helmond

Stichting MicroHulp Helmond Stichting MicroHulp Helmond te Helmond Jaarrekening 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina Algemeen 2 Jaarrekening 2014 Balans per 31 december 2014 3 Resultatenrekening over 2014 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Stichting Tuchtrecht Vrijwilligerswerk. Jaarrekening 2014

Stichting Tuchtrecht Vrijwilligerswerk. Jaarrekening 2014 Stichting Tuchtrecht Vrijwilligerswerk Jaarrekening 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Jaarrapportage 1.1 Opdrachtbevestiging 3 1.2 Algemeen 4 1.3 Resultaatvergelijking 4 1.4 Meerjarenoverzicht 6 1.5 Financiële

Nadere informatie

Stichting Sonic Acts. Financieel jaarverslag 2013

Stichting Sonic Acts. Financieel jaarverslag 2013 Financieel jaarverslag 2013 Financieel jaarverslag 2013 inhoud pagina A Samenstelling bestuur 1 B Balans 2 C Exploitatierekening 3 D Algemene toelichting 4 A. Samenstelling van het bestuur op 31-12-2013

Nadere informatie

Jaarrekening Inhoud: Stichting De Verborgen Bron Uilenweg AB LELYSTAD

Jaarrekening Inhoud: Stichting De Verborgen Bron Uilenweg AB LELYSTAD Jaarrekening 2017 Uilenweg 2 8245 AB LELYSTAD Inhoud: Balans Winst- en Verliesrekening Toelichting op de Balans Toelichting op de Winst- en Verliesrekening Balans per 31 december 2017 (na resultaatbestemming)

Nadere informatie

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek Jaarrekening 2016 van Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe te Kootwijkerbroek Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag en ondertekening door bestuur 3 2 Balans per 31 december 2016 5 3 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Stichting Het Gouverneurshuis Postbus 19 5256 ZG HEUSDEN. Jaarverslag 31-12-2013

Stichting Het Gouverneurshuis Postbus 19 5256 ZG HEUSDEN. Jaarverslag 31-12-2013 Stichting Het Gouverneurshuis Postbus 19 5256 ZG HEUSDEN Jaarverslag 31-12-2013 HET GOUVERNEURSHUIS JAARREKENING 2013 Pagina Algemeen 2 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 3 Balans per 31 december

Nadere informatie

Stichting ErfgoedLab

Stichting ErfgoedLab Stichting ErfgoedLab Jaarrekening 2014 Stichtingsbestuur per 31 december 2014: Mw. D. Bouwman Voorzitter Dhr. A. Boon Secretaris/Penningmr. Dhr. K. Loeff Lid dhr. L. van Term Lid Secretariaat Stichting:

Nadere informatie

Stichting Ajax Foundation

Stichting Ajax Foundation Stichting Ajax Foundation Jaarrapportage Seizoen 2012/2013 31-1-2014 Inhoudsopgave Blz. 1. Verslag van het bestuur 1 2. Balans per 30 juni 2013 2 3a. Staat van baten en lasten m.b.t. baten 3 3b. Staat

Nadere informatie

Jaarverslag over 2014

Jaarverslag over 2014 Woontij Projecten B.V. Jaarverslag over 2014 18 maart 2015 INHOUDSOPGAVE 1 JAARVERSLAG VAN HET BESTUUR 1. Algemene gegevens 2 2. Van het bestuur 3 2 JAARREKENING 2014 1. Balans 4 2. Winst- en verliesrekening

Nadere informatie

B.U.N. Boeddhistische Unie Nederland. Boeddhistische Unie Nederland

B.U.N. Boeddhistische Unie Nederland. Boeddhistische Unie Nederland B.U.N. Boeddhistische Unie Nederland Vereniging van boeddhistische groeperingen in Nederland Boeddhistische Unie Nederland Postbus 17286 1001 JG Jaarcijfers 2014 Opgesteld d.d. 6 maart 2015 Door Anne Blankendaal

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Kleurrijke Stad Klokgebouw AC Eindhoven

Financieel verslag Stichting Kleurrijke Stad Klokgebouw AC Eindhoven Financieel verslag 2015 Stichting Kleurrijke Stad Klokgebouw 241 5617 AC Voorblad 0 Inhoud 1 Staat van baten en lasten Balans per 31 december 2015 3 Staat van baten en lasten over 2015 5 Grondslagen voor

Nadere informatie

Jaarrekening 2018 van. Stichting De Volharding Steun en Toeverlaat. Den Haag

Jaarrekening 2018 van. Stichting De Volharding Steun en Toeverlaat. Den Haag Jaarrekening 2018 van Stichting De Volharding Steun en Toeverlaat Den Haag 1 Inhoud 1 Bestuursverslag Algemene gang van zaken 3 Verwachte gang van zaken 4 2 Jaarrekening Balans per 31 december 2018 5 Staat

Nadere informatie

Meerjarenplan 2013 t/m 2016 Nederlandse Onderwatersport Bond. Interactie

Meerjarenplan 2013 t/m 2016 Nederlandse Onderwatersport Bond. Interactie Meerjarenplan 2013 t/m 2016 Nederlandse Onderwatersport Bond Interactie 1 Inhoudsopgave Inleiding 4 Hoofdstuk 1 2009-2012 en de huidige stand van zaken 7 1.1 Belangenbehartiging 7 1.2 Zeeland: Dutch Divers

Nadere informatie

De Stadse Voedselbank Groningen Balans 31 december 2012

De Stadse Voedselbank Groningen Balans 31 december 2012 ACTIVA De Stadse Voedselbank Groningen Balans 31 december 2012 PASSIVA VASTE ACTIVA Materiele vaste activa Eigen vermogen - inventarissen 765 - vermogen Stadse Voedselbank Groningen 62.357 - vervoermiddelen

Nadere informatie

Stichting Netwerkhulp Oosterlaan GA Zwolle KvK# Fiscaal nummer

Stichting Netwerkhulp Oosterlaan GA Zwolle KvK# Fiscaal nummer JAARREKENING 2010 Joost M. Govers Penningmeester Stichting Netwerkhulp Zwolle 24 september 2013 Inhoud: Algemeen blz 2 en 3 Balans per 31 december 2010 blz 4 Resultaat 2010 blz 5 Toelichting op de balans

Nadere informatie

Stichting MicroHulp Helmond

Stichting MicroHulp Helmond Stichting MicroHulp Helmond te Helmond Jaarrekening 2015 INHOUDSOPGAVE Pagina Algemeen 2 Jaarrekening 2015 Balans per 31 december 2015 3 Resultatenrekening over 31 december 2015 4 Grondslagen van waardering

Nadere informatie

Workshop HEAD congres 2014

Workshop HEAD congres 2014 InsideZorg Workshop HEAD congres 2014 Mirjam Scholtens, Harko Bols Kennismaking Doelstelling workshop Aanleiding onderzoek Situatieschets Werkkapitaal (begripsbepaling) Positie en knelpunten verschillende

Nadere informatie

ACTIVA 30 juni juni Vlottende activa Voorraden Vorderingen 2 Handelsdebiteuren Liquide middelen

ACTIVA 30 juni juni Vlottende activa Voorraden Vorderingen 2 Handelsdebiteuren Liquide middelen Boekjaar Het boekjaar van de stichting loopt van 1 juli tot en met 30 juni. BALANS PER 30 JUNI 2016 (na voorstel winstbestemming) ACTIVA 30 juni 2016 30 juni 2015 Vlottende activa Voorraden 1 750 450 Vorderingen

Nadere informatie

Wijkvereniging de Spil te Sneek. Jaarrekening Jaarrekening 2018

Wijkvereniging de Spil te Sneek. Jaarrekening Jaarrekening 2018 Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2018 2 Exploitatieoverzicht 2018 versus 2017 3 Exploitatieoverzicht 2018 versus begroting 2018 4 Begroting 2019 5 Toelichting op balans en exploitatieoverzicht

Nadere informatie

Stichting Hadefo WS Boterdiep OZ 17 9785 AG Zuidwolde BOEKHOUDRAPPORT 2014

Stichting Hadefo WS Boterdiep OZ 17 9785 AG Zuidwolde BOEKHOUDRAPPORT 2014 Stichting Hadefo WS Boterdiep OZ 17 9785 AG Zuidwolde BOEKHOUDRAPPORT 2014 INHOUDSOPGAVE I. BOEKHOUDVERSLAG A. Samenstellingsopdracht 1. Opdracht 2. Verantwoording B. Algemeen 1. Algemene gegevens 2. Administratieve

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag. Dieren Ambulance Helmond e.o. Fin. Jaarverslag 2014 Dieren Ambulance Helmond

Financieel Jaarverslag. Dieren Ambulance Helmond e.o. Fin. Jaarverslag 2014 Dieren Ambulance Helmond Financieel Jaarverslag Dieren Ambulance Helmond e.o. 2014 INHOUDSOPGAVE VAN DIT RAPPORT Pagina III. JAARREKENING 1. Balans per 31 december 2014 1-2 2. Winst- en verliesrekening over 2014 3 3. Toelichtingen

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 van Stichting WK KassieBouwen, Monster

Jaarverslag 2014 van Stichting WK KassieBouwen, Monster Jaarverslag 2014 van Stichting WK KassieBouwen, Monster Algemeen In 2011 heeft Stichting de Zaaier vanwege haar 25 jarig jubileum als ludieke actie het WK KassieBouwen, concept van B&T(Ron de Bakker),

Nadere informatie

Presentatie voor Gemeenteraad Kapelle

Presentatie voor Gemeenteraad Kapelle Presentatie voor Gemeenteraad Kapelle 17-01-2011 Stichting Facetscholen OBS de Tunnel OBS Wemeldinge OBS de Moolhoek Informatie aan ouders: Website-nieuwsbrief-schoolgidsbereikbaarheid!!! Ouderenquête

Nadere informatie

Stichting Huisvesting Tolberg Jaarrekening Volgnr.1 Activa Vaste activa Materiële vaste activa

Stichting Huisvesting Tolberg Jaarrekening Volgnr.1 Activa Vaste activa Materiële vaste activa Stichting Huisvesting Tolberg Jaarrekening 2016 Balans per 31-12-2016 Volgnr.1 Activa 2016 2015 1.1 Vaste activa 1.1.1 Materiële vaste activa 415.608 453.524 1.2 Vlottende activa 1.2.1 Vorderingen en overlopende

Nadere informatie

VEDIS. Jaarverslag 2012

VEDIS. Jaarverslag 2012 VEDIS Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2012 3 2 Winst- en verliesrekening over 2012 en begroting 2013 4 3 Toelichting op de jaarrekening 2012 5 3.1 Toelichting van de penningmeester

Nadere informatie

Vlottende activa Vorderingen 6.943 6.358 Liquide middelen 7.229 19.102

Vlottende activa Vorderingen 6.943 6.358 Liquide middelen 7.229 19.102 1 BALANS PER 31 JULI 2014 (Na winstbestemming) 31-07-14 31-07-13 ACTIVA Vlottende activa Vorderingen 6.943 6.358 Liquide middelen 7.229 19.102 14.172 25.460 PASSIVA Reserves en fondsen Continuiteitsreserve

Nadere informatie

Activa (bedragen in ) 2008 2009 2010 2011 Passiva (bedragen in ) 2008 2009 2010 2011

Activa (bedragen in ) 2008 2009 2010 2011 Passiva (bedragen in ) 2008 2009 2010 2011 Balans per 31 december 2011 Activa 2008 2009 2010 2011 Passiva 2008 2009 2010 2011 Vlottende activa Eigen vermogen Vorderingen en overlopende activa Saldo 1 januari 184 215 300 489 Overige vorderingen

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenraadsvergadering d.d. 24 juni 2017 in Hotel- en Congrescentrum Papendal te Arnhem

Verslag Algemene Ledenraadsvergadering d.d. 24 juni 2017 in Hotel- en Congrescentrum Papendal te Arnhem Nederlandse Onderwatersport Bond Verslag Algemene Ledenraadsvergadering d.d. 24 juni 2017 in Hotel- en Congrescentrum Papendal te Arnhem Aanwezig bestuur: S. Kool, bestuurslid F. van der Veer, bestuurslid

Nadere informatie

Jaarrekening 2017 CONCEPT JAARREKENING 2017 MICHELLE VAN DER GEEST. PINK! Amsterdam

Jaarrekening 2017 CONCEPT JAARREKENING 2017 MICHELLE VAN DER GEEST. PINK! Amsterdam 2017 Jaarrekening 2017 CONCEPT JAARREKENING 2017 MICHELLE VAN DER GEEST PINK! Amsterdam INHOUDSOPGAVE Balans... 3 Exploitatieoverzicht... 4 Algemene toelichting... 5 Toelichting op balans... 6 Toelichting

Nadere informatie

Jaarrekening 2007 Stichting Lezen & Schrijven

Jaarrekening 2007 Stichting Lezen & Schrijven Jaarrekening 2007 Stichting Lezen & Schrijven 1 januari 2007 tot en met 31 december 2007 Den Haag 13 februari 2008 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Bestuursverslag 2007... 3 3. Balans per 31 december

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2015. Stichting Steunfonds Safegroup Breda

Financieel jaarverslag 2015. Stichting Steunfonds Safegroup Breda Financieel jaarverslag 2015 Stichting Steunfonds Safegroup Breda Inhoud Bestuursverslag 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2015 4 Staat van baten en lasten over 2015 5 Toelichting op de balans en staat

Nadere informatie

Stichting Present Ridderkerk. Jaarverslag 2016

Stichting Present Ridderkerk. Jaarverslag 2016 Stichting Present Ridderkerk Jaarverslag 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG 1 Opdracht 1 2 Samenstellingsverklaring 1 3 Algemeen 2 JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2016 4 2 Winst-en-verliesrekening

Nadere informatie

Stichting Sense of Place. gevestigd te Leeuwarden. Financiële verantwoording 2018

Stichting Sense of Place. gevestigd te Leeuwarden. Financiële verantwoording 2018 Financiële verantwoording 2018 Balans per 31 december 2018 ACTIEF (in euro's) VLOTTENDE ACTIVA Vorderingen en overlopende activa 1 Toelichting 31 december 2018 31 december 2017 Vorderingen op handelsdebiteuren

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag

Financieel Jaarverslag Financieel Jaarverslag seizoen 2013-2014 Balans Leusder Badminton Combinatie per 31.07.2014 (Bedragen x 1,--) Seizoen Seizoen Activa 2012-2013 2013-2014 Voorraden Voorraad shuttles 815 777 Voorraad clubkleding

Nadere informatie

Jaarplan 2020 Nederlandse Toer Fiets Unie

Jaarplan 2020 Nederlandse Toer Fiets Unie Jaarplan 2020 Nederlandse Toer Fiets Unie De NTFU zet zich in voor de belangen van iedere wielersporter met oog voor de totale wielersport, verbindt en creëert de juiste randvoorwaarden zodat iedere Nederlander

Nadere informatie

Wijkvereniging de Spil te Sneek. Jaarrekening Jaarrekening 2017

Wijkvereniging de Spil te Sneek. Jaarrekening Jaarrekening 2017 Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2017 2 Exploitatieoverzicht 2017 versus 2016 3 Exploitatieoverzicht 2017 versus begroting 2017 4 Begroting 2018 5 Toelichting op balans en exploitatieoverzicht

Nadere informatie

Stichting Animals Today

Stichting Animals Today Jaarrekening 2016 Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2016...3 2 Staat van baten en lasten over 2016...4 2.1 Waarderingsgrondslagen...4 3 Toelichting op de jaarrekening...5 3.1 Toelichting op de balans...5

Nadere informatie

Lymevereniging. Financieel Jaarverslag 2018

Lymevereniging. Financieel Jaarverslag 2018 Lymevereniging Financieel Jaarverslag 2018 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Algemene toelichting... 3 Waarderingsgrondslagen... 3 Grondslagen van resultaatbepaling... 3 Staat van baten en lasten... 5 Toelichting

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2010. Vereniging Beheer. Bedrijvenpark. Oostambacht

Financieel jaarverslag 2010. Vereniging Beheer. Bedrijvenpark. Oostambacht Financieel jaarverslag 2010 Vereniging Beheer Bedrijvenpark Oostambacht Inhoudsopgave Pagina Financieel jaarverslag 2010 Algemeen 1 Balans na resultaatverwerking 2 Staat van baten en lasten 2010, begrotingen

Nadere informatie

Jaarrekening 201 5/201 6 van Stichting Vrienden van de Purmaryn P/a Poelstraat RR Purmerend

Jaarrekening 201 5/201 6 van Stichting Vrienden van de Purmaryn P/a Poelstraat RR Purmerend Jaarrekening 21 5/21 6 van Stichting Vrienden van de Purmaryn P/a Poelstraat 2 1441 RR Purmerend INHoUDSoPGAVE behorende bij het rgpport d.d. 2 januari 217 uitgebracht aan de vrienden van de Stichting

Nadere informatie

Stichting Cultuurplatform Vechtstreek Financieel jaarverslag 2008 INHOUDSOPGAVE

Stichting Cultuurplatform Vechtstreek Financieel jaarverslag 2008 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding... 2 2 Balans... 2 3 Toelichting op de balans... 3 4 Winst- en verliesrekening... 4 5 Toelichting op de winst- en verliesrekening... 5 6 Bestemming resultaat boekjaar 2008...

Nadere informatie

Maculadegeneratie Vereniging Nederland Utrecht Jaarrekening 2014

Maculadegeneratie Vereniging Nederland Utrecht Jaarrekening 2014 Maculadegeneratie Vereniging Nederland Utrecht Jaarrekening 2014 Culemborg, 5 maart 2015 Rapport betreffende de jaarrekening 2014 INHOUDSOPGAVE Pag. Voorwoord 1. JAARREKENING 2014 Samenstellingsverklaring

Nadere informatie

Exploitatierekening, rekeningschema en balans; een introductie in de wereld van het boekhouden, voor wie hier weinig kaas van heeft gegeten.

Exploitatierekening, rekeningschema en balans; een introductie in de wereld van het boekhouden, voor wie hier weinig kaas van heeft gegeten. Boekhouden voor beginners Exploitatierekening, rekeningschema en balans; een introductie in de wereld van het boekhouden, voor wie hier weinig kaas van heeft gegeten. De balans De balans is een staat van

Nadere informatie

JAARREKENING 2012 STICHTING WERKWIJS. Bezoekadres: Laan van Diepenvoorde 37-43 Waalre Postbus 44015 5604 LA Eindhoven

JAARREKENING 2012 STICHTING WERKWIJS. Bezoekadres: Laan van Diepenvoorde 37-43 Waalre Postbus 44015 5604 LA Eindhoven STICHTING WERKWIJS JAAR STICHTING WERKWIJS Bezoekadres: Laan van Diepenvoorde 37-43 Waalre Postbus 44015 5604 LA Eindhoven telefoon: 040-2140404 telefax: 040-2116739 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1.

Nadere informatie

Balans per 31 december 2018

Balans per 31 december 2018 Jaarrekening 2017-2018 1. Balans per 31 december 2018 (Na resultaatbestemming) ALLE BEDRAGEN IN REF. 31-12-18 Voorraden 1 4.811 Vorderingen en overlopende activa 2 1.211 Liquide middelen 3 13.464 ACTIVA

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 van Oudheidkundige Vereniging Arent thoe Boecop gevestigd te Elburg

Jaarverslag 2012 van Oudheidkundige Vereniging Arent thoe Boecop gevestigd te Elburg Jaarverslag 2012 van Oudheidkundige Vereniging Arent thoe Boecop gevestigd te Elburg Jaarverslag 2012 van Oudheidkundige Vereniging Arent thoe Boecop gevestigd te Elburg INHOUDSOPGAVE PAGINA A. VOORWOORD

Nadere informatie

Definitief. Stichting Speelvoorziening Nieuwstadt Postadres: Gouverneur Houbenstraat CH Nieuwstadt

Definitief. Stichting Speelvoorziening Nieuwstadt Postadres: Gouverneur Houbenstraat CH Nieuwstadt Stichting Speelvoorziening Nieuwstadt Postadres: Gouverneur Houbenstraat 6 6118 CH Nieuwstadt Betreft: Rapport betreffende jaarrekening Datum: 1 september 2016 Algemene gegevens Oprichtingsdatum: 09-06-2009

Nadere informatie

Stichting NatuurWijs

Stichting NatuurWijs Concept Jaarrekening 2018 Pagina 1 Jaarrekening 2018 Inhoudsopgave blz Verslag van het bestuur 3 Balans per 31 december 2018 4 Winst -en verliesrekening 2018 4 Toelichting op de jaarrekening 2018 5 Ondertekening

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2017

Financieel Jaarverslag 2017 Financieel Jaarverslag 2017 FOP Stichting Nederland Fibrodysplasia Ossificans Progressiva Stichting Nederland Inhoudsopgaaf 1 ALGEMEEN... 3 1.1 Aanbieding jaarrekening... 3 1.2 Doelstelling... 3 1.3 Inschrijving

Nadere informatie

Stichting Hadefo WS Boterdiep OZ AG Zuidwolde BOEKHOUDRAPPORT 2017

Stichting Hadefo WS Boterdiep OZ AG Zuidwolde BOEKHOUDRAPPORT 2017 Stichting Hadefo WS Boterdiep OZ 17 9785 AG Zuidwolde BOEKHOUDRAPPORT 2017 INHOUDSOPGAVE I. BOEKHOUDVERSLAG A. Samenstellingsopdracht 1. Opdracht 2. Verantwoording B. Algemeen 1. Algemene gegevens 2. Administratieve

Nadere informatie

Jaarstukken 2014 1 januari 2014-31 december 2014 STICHTING SPAVO FONDS

Jaarstukken 2014 1 januari 2014-31 december 2014 STICHTING SPAVO FONDS Jaarstukken 2014 1 januari 2014-31 december 2014 STICHTING SPAVO FONDS Bestuur: J.J. Atsma, voorzitter mr. A. van der Meer, secretaris J.P. Visser, penningmeester B.K.C. Baron, bestuurslid J.A. Mulder,

Nadere informatie

Jan van Galenstraat BC Huizen T: E: Financieel Jaarverslag

Jan van Galenstraat BC Huizen T: E: Financieel Jaarverslag Jan van Galenstraat 34 1272 BC Huizen T: 06-831 77 981 E: mail@gooimeerzeilen.nl Financieel Jaarverslag 2018 www.gooimeerzeilen.nl Inhoud 1. Algemene toelichting... 3 1.1 Inkomsten... 3 1.2 Kosten... 3

Nadere informatie

Financiële rapportage boekjaar 2009

Financiële rapportage boekjaar 2009 Argonweg 32, 3812 RB AMERSFOORT Rabobank 1342.34.995 KVK nr. 32124780 Vereniging van Eigenaren De Boxx Argonweg Amersfoort Financiële rapportage boekjaar 2009 Inhoud: 1. Balans per 31-12-2009 2. Exploitatie-overzicht

Nadere informatie

Verkorte versie Jaarverslag Kaasmuseum 2017, Pagina 1

Verkorte versie Jaarverslag Kaasmuseum 2017, Pagina 1 Stichting Het Hollands Kaasmuseum Alkmaar Rapport 2017 Alkmaar, februari 2018 Verkorte versie Jaarverslag Kaasmuseum 2017, Pagina 1 INHOUDSOPGAVE Blz. Bestuursverslag 3 Jaarrekening 1. Balans per 31 december

Nadere informatie

J A A R R E K E N I N G van STICHTING ON FILE

J A A R R E K E N I N G van STICHTING ON FILE J A A R R E K E N I N G 2 0 1 6 van STICHTING ON FILE Amsterdam, 18 mei 2017 I N H O U D S O P G A V E pagina BESTUURSVERSLAG 2 JAARREKENING I Balans per 31 december 2016 3-4 II Staat van Baten en lasten

Nadere informatie

Aan de voorzitter van de Provinciale Staten van Zeeland p/a Statengriffier. Economie. P.C. Bijkerk. Geachte voorzitter,

Aan de voorzitter van de Provinciale Staten van Zeeland p/a Statengriffier. Economie. P.C. Bijkerk. Geachte voorzitter, bericht op brief van: - uw kenmerk: - Aan de voorzitter van de Provinciale Staten van Zeeland p/a Statengriffier ons kenmerk: 10034011 afdeling: Economie bijlage(n): 1 behandeld door: P.C. Bijkerk doorkiesnummer:

Nadere informatie

Boslaan CH Zeist Jaarrekening 2016

Boslaan CH Zeist  Jaarrekening 2016 Boslaan 15 3701 CH Zeist www.antroposana.nl Jaarrekening 2016 Inhoudsopgave Inleiding 3 Algemene toelichting 4 Waarderingsgrondslagen 4 Algemeen 4 Grondslagen van resultaatbepaling 4 Algemeen 4 Afschrijvingen

Nadere informatie

Jaarrekening Westfriese Bedrijvengroep

Jaarrekening Westfriese Bedrijvengroep Verslagperiode 1 januari 2018-31 december 2018 INHOUDSOPGAVE FINANCIEEL VERSLAG 3 Voorwoord 4 Resultaatanalyse 5 Winst-en-verliesrekening (EUR) 5 Resultaat verloop 5 Financiële positie 6 Balansoverzicht

Nadere informatie