De wijzigingen kunnen teruggevonden worden in bijlage 1; begroting

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De wijzigingen kunnen teruggevonden worden in bijlage 1; begroting"

Transcriptie

1 Algemene Ledenvergadering d.d. 5 juni 2019 Voorstel: Begroting en contributie seizoen In deze nota wordt de begroting en contributie seizoen weergegeven. De begroting is gebaseerd op een optimalisering van het lesrooster, waarbij in overleg met de (selectie)trainers een inschatting van het ledenaantal is gemaakt. De begroting is terug te vinden in bijlage 1. Enkele voorbeelden van proforma facturen voor de contributie in seizoen worden weergegeven in bijlage 2. In de begroting van seizoen zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van seizoen De wijzingen worden in deze nota op een rijtje gezet en er wordt een uitleg gegeven wat dit betekent voor de begroting. De consequenties voor de begroting worden weergegeven in een vergelijking van de begroting van seizoen en nader uitgelegd. Dit voorstel wordt ter stemming ingebracht in de Algemene Ledenvergadering. Wijzigingen in begroting De wijzigingen kunnen teruggevonden worden in bijlage 1; begroting Wijziging 1 Indexering Zoals elk jaar is een inflatie aangehouden. Voor het komende boekjaar is dit 1.72%, cf. gemiddelde inflatie volgens CBS over Wijziging 2 Personeelskosten Bij goed werkgeverschap hoort trainers verlonen volgens de vrijwilligersvergoeding, ZZP-er of loondienst. Eén, die is goedgekeurd op de ALV d.d. 7 juni Voor boekjaar zijn 14 trainers in loondienst/als ZZP-er opgenomen. Dit zijn 7 trainers meer dan vorig seizoen. Hiermee zijn we bijna gereed en hebben nagenoeg alle trainers die boven de maximale vrijwilligersvergoeding uit komen een contract. De kosten voor de toename van het aantal trainers met een contract bedragen ruim ,- t.o.v. vorig seizoen. Daarnaast is het uurloon aangepast op basis van leeftijd, opleidingsniveau en ervaringsjaren. Wijziging 3 Overige bedrijfskosten - verkoopkosten Hieronder vallen onder andere de activiteitenkosten, representatie, cursussen en dotatie dubieuze debiteuren. Doordat de kostenstructuur voor de activiteiten op een andere wijze wordt geboekt, gaan de kosten in de begroting voor deze post omlaag. Voor het opleiden van trainers 2600,- opgenomen. Dit zijn kosten voor de niveau 1, niveau 2 en niveau 3-opleiding en bijscholingen. De niveau 1 opleiding is een opleiding die Saturna vanaf volgend seizoen intern gaat aanbieden aan assistent-trainers om het opleidingstraject van assistent-trainers te stroomlijnen en trainers van de toekomst een gedegen opleidingstraject aan te kunnen bieden. Wijziging 4 Overige bedrijfskosten algemene kosten Hieronder vallen onder andere de accountantskosten, administratiekosten en uitbesteed werk, Web7, wedstrijdkosten KNGU en overige algemene kosten.

2 In het kader van goed werkgeverschap willen we volgend jaar ook voor de recreatietrainers een wedstrijdvergoeding uit gaan keren zodat zij op wedstrijddagen een vergoeding krijgen, zoals ook de selectietrainers deze krijgen. De wedstrijdkosten KNGU voor de selectie zijn bijgesteld waarbij ook is gekeken naar de resultaten voor boekjaar De administratie van Saturna wordt zo ingericht dat deze minder afhankelijk is van individuen. Wijziging 5 Bondscontributie De KNGU heeft de bondscontributie verhoogd. Deze verhoging is overgenomen in de begroting. Wijziging 6 Dotatie voorziening dubieuze debiteuren Ondanks dat Saturna door onder andere het inzetten van een incassobureau er alles aan doet om deze post zo klein mogelijk te laten zijn, blijkt uit ervaring dat deze post wel gereserveerd moet worden. Voor dit seizoen,-. Kijkend naar de jaarcijfers ontstaat er met deze post een verschil, dit heeft de maken met het succesvol binnenhalen van achterstallige contributies van voorgaande jaren. Hierdoor is de post van een kostenpost naar een opbrengst gegaan. Wijziging 7 Sponsoring Saturna heeft een 2 e gouden sponsor en wil het komende seizoen meer aandacht gaan besteden aan het werven van sponsoren. Hierdoor is deze post verhoogd in de begroting. Wijziging 8 Diverse overige opbrengsten Hieronder vallen onder andere de opbrengsten uit workshops, verhuur De Meent, organisatie wedstrijden, Grote Clubactie en diverse overige opbrengsten. De inkomsten voor de verhuur van de turnhal in De Meent Bauerfeind is toegenomen. Deze inkomsten zijn in de begroting 1000,- verhoogd. Wijziging 9 Contributie selectie De hoogte van de contributie voor de selectieleden wordt o.a. bepaald door het aantal trainers dat lesgeeft aan een groep, de zogenaamde norm. Het afgelopen seizoen is er in de trainingen van de damesselectie 3 e, 4 e en 5 e divisie al een verlaging van deze norm toegepast. Dit komt ter goede aan de begeleiding van de turnsters in de training. Het komende seizoen zal deze norm ook worden toegepast in de begroting. Hierdoor zal er voor de totale selectie nog maar één contributiestaffel worden gehanteerd. Begroting en bijbehorende contributie Na het doorvoeren van bovenstaande wijzigingen zien we dat we het komende seizoen een kostenpost verwachten ,-. In bijlage 1 staat het uitgebreide overzicht van de begroting. Begroting Totale opbrengsten Totale kosten Resultaat Ten opzichte van vorig seizoen zijn de kosten hoger. Dit heeft een aantal oorzaken: Goed werkgeverschap binnen Saturna. Er worden meer trainers ondergebracht bij Sportkader en de arbeidsvoorwaarden zijn verbeterd waaronder vakantiedagen, pensioenopbouw en wedstrijdvergoedingen; Verhoging van de bondscontributie aan de KNGU; Verhoging van de huur AlkmaarSport (inflatie).

3 Hierdoor moeten de opbrengsten ook stijgen en kan het niet anders dan dat de contributie moet worden verhoogd. Deze verhoging va dat vorig seizoen de contributie niet was verhoogd, komt het niet als een verrassing dat de contributie komend seizoen moet worden bijgesteld. Dit betekent dat voor seizoen een wijziging komt in de basiscontributie: Voor een recreatielid betekent dit dat de basiscontributie met - verhoogd wordt t.o.v. seizoen ; Voor een selectielid betekent dit dat de basiscontributie met 25,- verhoogd wordt t.o.v. seizoen Tevens heeft het bestuur eerder vanuit de visie aangeven dat er een aanpassing moeten komen van de verschillende selectietarieven. Naast de grote onduidelijkheid en vragen die wij jaarlijks van onze leden hierover ontvangen, is er gekozen om de norm te verlagen voor de 3 e, 4 e en 5 e divisie om zodoende betere kwaliteit in de lessen te kunnen aanbieden. Dit zal op lange termijn kwaliteit verhogend werken. Voor details verwijzen wij graag naar wijziging 9. Deze correctie zal slechts van toepassing zijn op een bepaald deel van de selectie. Turnsters in deze groep die 6 uur trainen gaan maximaal per factuur extra betalen i.v.m. deze correctie. Inclusief de verhoging op de basiscontributie à gaat hun factuur maximaal omhoog. Voor turnster in deze groep die 9 uur trainen gaat de factuur maximaal omhoog (,20 voor deze correctie plus voor de verhoging op de basiscontributie). Deze leden ontvangen in totaal 10 facturen voor een seizoen turnen. Het afgelopen seizoen heeft Saturna al getraind met deze normaanpassing en extra trainerscapaciteit ingezet. De kosten hiervoor zijn voor rekening van Saturna gekomen. In het nieuwe seizoen moeten we dit echter rechttrekken. Het bestuur heeft alvast een aantal pro forma facturen gemaakt, zodat de te verwachten kosten voor seizoen kunnen worden bekeken. Uiteraard kunnen hier geen rechten aan ontleend worden. Hiervoor verwijzen wij naar bijlage 2. Stemming Het bestuur vraagt toestemming aan de Algemene Ledenvergadering voor de begroting en contributie voor seizoen

4 Bijlage 1 Begroting

5 Bijlage 2 Pro forma facturen voor de contributie voor seizoen Recreatielid jeugd: 1 uur Op de factuur voor seizoen van een recreatielid t/m 15 jaar wordt het volgende aangegeven: Basis contributie: Op deze factuur bedraagt de basis 90,-.,- hoger dat vorig seizoen. Lesgeld: -. Onder het lesgeld op de factuur vallen alle lessen waaraan een lid deelneemt. Voor 1 lesuur bedragen de,-. De totale contributie voor een recreatielid t/m 15 jaar voor 1 uur bedraagt voor seizoen ,-,-,-. Recreatielid senior: 1 uur Op de factuur voor seizoen van een recreatielid van16 jaar en ouder wordt het volgende aangegeven:

6 Basis contributie: -,- hoger dat vorig seizoen. Lesgeld: 98,-. Onder het lesgeld op de factuur vallen alle lessen waaraan een lid deelneemt. Voor 1 98,-. De totale contributie voor een recreatielid van 16 jaar en ouder voor 1 uur bedraagt voor seizoen ,- 98,- 88,-. Recreatielid senior: 3 uur Op de factuur voor seizoen van een recreatielid van16 jaar en ouder wordt het volgende aangegeven: Basis contributie: -,- hoger dat vorig seizoen. Lesgeld: Op deze factu 288,-. Onder het lesgeld op de factuur vallen alle lessen waaraan een lid deelneemt. Voor 3 lesuren 288,-. De totale contributie voor een recreatielid van 16 jaar en ouder voor 3 uur bedraagt voor seizoen ,- 288,- 378,-.

7 Selectielid: 6 uur Op de factuur voor seizoen van een selectielid dat 6 uur per week traint wordt het onderstaande aangegeven. Dit lid zal deze factuur 10 keer per seizoen ontvangen omdat de selectie de contributie in 10 termijnen betaald. Basis contributie: 11,-. De basiscontributie is per termijn 2,50 hoger dat vorig seizoen. Lesgeld: Op deze factuur bedraagt het l 82,98. Onder het lesgeld op de factuur vallen alle lessen waaraan een lid deelneemt. Voor 6 lesuren 82,98 per termijn. De totale contributie voor een selectielid voor 6 uur bedraagt voor seizoen ,- 82,98 93,98 per termijn. Selectielid: 9 uur Op de factuur voor seizoen van een selectielid dat 9 uur per week traint wordt het onderstaande aangegeven. Dit lid zal deze factuur 10 keer per seizoen ontvangen omdat de selectie de contributie in 10 termijnen betaald. Basis contributie: 2,50 hoger dat vorig seizoen. 11,-. De basiscontributie is per termijn

8 Lesgeld: Op deze factuur bedraagt het lesgel 101,42. Onder het lesgeld op de factuur vallen alle lessen waaraan een lid deelneemt. Voor 9 lesuren 101,42 per termijn. De totale contributie voor een selectielid voor 9 uur bedraagt voor seizoen ,- 101,42 112,42 per termijn. Selectielid: 12 uur Op de factuur voor seizoen van een selectielid dat 12 uur per week traint wordt het onderstaande aangegeven. Dit lid zal deze factuur 10 keer per seizoen ontvangen omdat de selectie de contributie in 10 termijnen betaald. Basis contributie: Op deze factuur bedraagt de ba 11,-. De basiscontributie is per termijn 2,50 hoger dat vorig seizoen. Lesgeld: 114,11. Onder het lesgeld op de factuur vallen alle lessen waaraan een lid deelneemt. Voor 12 lesuren bedragen de kost 114,11 per termijn. De totale contributie voor een selectielid voor 12 uur bedraagt voor seizoen ,- 114,11 125,11 per termijn.

Overzicht binnengekomen vragen op de stukken voor de najaarsvergadering dd 7 november 2017

Overzicht binnengekomen vragen op de stukken voor de najaarsvergadering dd 7 november 2017 Overzicht binnengekomen vragen op de stukken voor de najaarsvergadering dd 7 november 2017 De vragen worden anoniem weergegeven. Met de verschillende vragenstellers is schriftelijk of mondeling contact

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Web7 voor leden. versie december 2018

Gebruikershandleiding Web7 voor leden. versie december 2018 Gebruikershandleiding Web7 voor leden versie december 2018 Inhoud Voorwoord... 3 Website... 4 Inloggen op uw persoonlijke pagina... 4 WebSeven - Home... 5 WebSeven - Algemeen... 6 Mijn gebruiker... 6 Mijn

Nadere informatie

Gymnastiekvereniging O.D.I 't Harde

Gymnastiekvereniging O.D.I 't Harde Jaarrekening 2013 Gymnastiekvereniging O.D.I 't Harde Inhoudsopgave Algemeen Financieel overzicht Resultaten rekening 2013 en balans Gedetailleerd overzicht van ontvangsten en uitgaven Toelichting resultatenrekening

Nadere informatie

Ouderbijeenkomst damesselectie De Halter en Turnlust. 30 juni 2010

Ouderbijeenkomst damesselectie De Halter en Turnlust. 30 juni 2010 Ouderbijeenkomst damesselectie De Halter en Turnlust 30 juni 2010 Agenda 1. Opening 2. Vaststellen agenda 3. Evaluatie seizoen 2009-2010 4. Financiële gegevens De Halter 5. Financiële gegevens Turnlust

Nadere informatie

GYMNASTIEKVERENIGING LEEUWARDEN. Begroting 2014 & 2015

GYMNASTIEKVERENIGING LEEUWARDEN. Begroting 2014 & 2015 GYMNASTIEKVERENIGING LEEUWARDEN Begroting 2014 & 2015 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 3 A. BEGROTING... 4 A.1. Inleiding... 4 A.2. Begroting op hoofdlijnen... 4 A.3. Kosten... 5 A.4. Opbrengsten... 7 Begroting

Nadere informatie

Financieel. Jaarverslag 2014-2015

Financieel. Jaarverslag 2014-2015 Financieel Jaarverslag 2014-2015 26 november 2015 Versie 1.1 Financieel Jaarverslag 2014-2015 versie 1.1.docx 29-11-2015 pagina 1 Voorwoord Voor u ligt het financieel verslag over het verenigingsjaar 1

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering d.d. 30 mei Visie administratieve kracht.

Algemene Ledenvergadering d.d. 30 mei Visie administratieve kracht. Algemene Ledenvergadering d.d. 30 mei 2016 Voorstel: Visie administratieve kracht. Saturna bestaat nu bijna 4 seizoenen. In die jaren zijn we gegroeid, zowel in ledenaantal als in professionalisme. De

Nadere informatie

Jaarrekening Gymnastiekvereniging ODI t Harde

Jaarrekening Gymnastiekvereniging ODI t Harde Jaarrekening 2017 Gymnastiekvereniging ODI t Harde Inhoudsopgave Algemeen 3 Financieel overzicht 4 Balans 5 Toelichting jaarrekening 6 Toelichting resultaat 8 Uitgangspunten begroting 2018 9 2 Algemeen

Nadere informatie

Toelichting bij agenda ALV Algemene ledenvergadering

Toelichting bij agenda ALV Algemene ledenvergadering Inleiding Onderstaand treft u informatie aan bij verschillende agendapunten van de ALV van 29 mei aanstaande. Bij de toelichting verwijzen wij naar de agendapunten zoals zijn opgenomen in de agenda. Wij

Nadere informatie

Ten geleide. MLTV90 3 februari Het financieel jaarverslag over 2018 bevat een:

Ten geleide. MLTV90 3 februari Het financieel jaarverslag over 2018 bevat een: Ten geleide Het financieel jaarverslag over 2018 bevat een: Balans per 31 december 2018 met toelichting Winst & Verlies rekening over 2018 met toelichting Begroting 2019 De Winst & Verlies rekening 2018

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering TurnAround 8 september 2015

Notulen Algemene Ledenvergadering TurnAround 8 september 2015 Notulen Algemene Ledenvergadering TurnAround 8 september 2015 Locatie: Turnhal TurnAround, 1 e straat 52 Afwezig met afmelding: Lisanne Krul, Rob van Hellemond, Chantal Beekman, Tine Noordman, Rina Oudenaarde,

Nadere informatie

Jaarrekening 2011. Gymnastiekvereniging ODI t Harde

Jaarrekening 2011. Gymnastiekvereniging ODI t Harde Jaarrekening 2011 Gymnastiekvereniging ODI t Harde Inhoudsopgave Algemeen 3 Financieel overzicht 4 Resultatenrekening 2011 en balans 5 Toelichting resultatenrekening 2011 8 Uitgangspunten begroting 2012

Nadere informatie

Uitnodiging en agenda jaarvergadering 2010

Uitnodiging en agenda jaarvergadering 2010 Jaarverslag Sportvereniging OKK 2009 Uitnodiging en agenda jaarvergadering 2010 Het bestuur van Sportvereniging OKK te Nieuwkoop nodigt alle leden van de vereniging uit tot het bijwonen van de jaarvergadering

Nadere informatie

Elburger Volleybal Vereniging

Elburger Volleybal Vereniging EXPLOITATIE OVERZICHT 2015-2016 2014/2015 2015/2016 2015/2016 2016/2017 2014/2015 2015/2016 2015/2016 2016/2017 exploitatie begroting exploitatie begroting UITGAVEN exploitatie begroting exploitatie begroting

Nadere informatie

Jaarrekening Begroting

Jaarrekening Begroting Jaarrekening 2015-2016 (1 oktober 2015-30 september 2016) & Begroting 2017-2018 (1 oktober 2017-30 september 2018) Ter behandeling bij ALV dd 26 januari 2017 Balans Bedragen in ACTIVA 30-9-2016 30-9-2015

Nadere informatie

Jaarrekening 2016 Vereniging van Pastoraal Werkenden

Jaarrekening 2016 Vereniging van Pastoraal Werkenden Jaarrekening 2016 Vereniging van Pastoraal Werkenden Vereniging van Pastoraal Werkenden (VPW) goedgekeurd door de ALV 18 mei 2017 kascommissie Auke Poppen en Wim van Paassen INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave

Nadere informatie

Begroting 2013. Huurdersvereniging BRES

Begroting 2013. Huurdersvereniging BRES Begroting 2013 Huurdersvereniging BRES 1 Inleiding op de begroting Het jaar 2013 zal voor BRES anders zijn dan voorgaande jaren. De grootste uitdaging voor komend jaar is vanzelfsprekend de fusie. Hiervoor

Nadere informatie

TECHNISCH BELEIDSPLAN SELECTIE

TECHNISCH BELEIDSPLAN SELECTIE TECHNISCH BELEIDSPLAN SELECTIE GVN NIEUWLEUSEN SEIZOEN 2014-2015 Pagina 1 van 6 Technisch beleidsplan Turnselectie GVN Nieuwleusen. Inleiding De vereniging richt zich binnen de recreatiesport op het aanbieden

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2015 en Begroting Tennisclub Ootmarsum

Financieel Jaarverslag 2015 en Begroting Tennisclub Ootmarsum Financieel Jaarverslag 2015 en Begroting 2016 Tennisclub Ootmarsum Inhoud 1. Overzicht Resultatenrekening en begroting 2. Overzicht Balans 3. Overzicht ledenaantal 4. Toelichting Resultatenrekening 2015

Nadere informatie

SCHOOLREGLEMENT TURNSCHOOL ALIANZA WAALWIJK

SCHOOLREGLEMENT TURNSCHOOL ALIANZA WAALWIJK Versie 05 06 oktober 2013 SCHOOLREGLEMENT TURNSCHOOL ALIANZA WAALWIJK Inhoudsopgave Schoolreglement. Artikel 1 Definities. Artikel 2 Visie. Artikel 3 Doelstelling. Artikel 4 Beleid. Artikel 5 Aanmelden.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Van de Harener Sportvereniging Basketball.

Huishoudelijk reglement Van de Harener Sportvereniging Basketball. Huishoudelijk reglement Van de Harener Sportvereniging Basketball. 1. Toelating/Lidmaatschap 1.1 Het lidmaatschap wordt aangegaan door het inleveren van een ondertekend aanmeldingsformulier. Bij minderjarigen

Nadere informatie

TECHNISCH BELEIDSPLAN SELECTIE GVN NIEUWLEUSEN SEIZOEN

TECHNISCH BELEIDSPLAN SELECTIE GVN NIEUWLEUSEN SEIZOEN TECHNISCH BELEIDSPLAN SELECTIE GVN NIEUWLEUSEN SEIZOEN 2017-2018 Pagina 1 van 7 Technisch beleidsplan Turnselectie GVN Nieuwleusen. Inleiding In het jaar 2006-2007 is er een begin gemaakt met het nadenken

Nadere informatie

INKOMSTEN Werkelijk 2018 Uit reserves Begroting 2018 Werkelijk 2017

INKOMSTEN Werkelijk 2018 Uit reserves Begroting 2018 Werkelijk 2017 Jaarrekening 2018 Staat van inkomsten en uitgaven INKOMSTEN Werkelijk 2018 Uit reserves Begroting 2018 Werkelijk 2017 Contributies 12.654 12.000 13.195 Subsidie 7.277 7.250 7.413 Advertenties 13.733 11.750

Nadere informatie

Financieel verslag over 2010

Financieel verslag over 2010 Financieel verslag over 2010 - ontvangsten en uitgaven op zakelijke rekeningen (en rente van de rentemeerrekening) - toelichting op de ontvangsten en uitgaven - projecten tot en met 03 januari 2011 - balans

Nadere informatie

ALBLASSERDAMSE TENNISVERENIGING A.T.V. BEGROTING 2014 ATV

ALBLASSERDAMSE TENNISVERENIGING A.T.V. BEGROTING 2014 ATV ATV ALGEMEEN Overeenkomstig art. 13 van de statuten van de vereniging hebben wij de begroting voor het jaar 2014 opgesteld. Deze begroting sluit met een negatief resultaat van: - 410 Er is rekening gehouden

Nadere informatie

Beknopte toelichting op de geconsolideerde begroting 2019 van de vereniging de Semslanden en de BV de golfsport de Semslanden

Beknopte toelichting op de geconsolideerde begroting 2019 van de vereniging de Semslanden en de BV de golfsport de Semslanden Beknopte toelichting op de geconsolideerde begroting 2019 van de vereniging de Semslanden en de BV de golfsport de Semslanden Deze memo is een beknopte toelichting op de geconsolideerde begroting 2019.

Nadere informatie

SCHOOLREGLEMENT TURNSCHOOL ALIANZA WAALWIJK

SCHOOLREGLEMENT TURNSCHOOL ALIANZA WAALWIJK Versie 04 26 januari 2012 SCHOOLREGLEMENT TURNSCHOOL ALIANZA WAALWIJK Inhoudsopgave Schoolreglement. Artikel 1 Definities. Artikel 2 Visie. Artikel 3 Doelstelling. Artikel 4 Beleid. Artikel 5 Aanmelden.

Nadere informatie

BEGROTING KV BOLSWARD 2015

BEGROTING KV BOLSWARD 2015 Inhoud 1. Algemeen 2. 2. Exploitatiebegroting 2015 2. 3. Toelichting begrotingsposten 3. 4. Vaststelling 6. 1 1. ALGEMEEN Bijgaande begroting is sluitend. BEGROTING KV BOLSWARD 2015 Gezien de lasten van

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag

Financieel Jaarverslag Financieel Jaarverslag seizoen 2013-2014 Balans Leusder Badminton Combinatie per 31.07.2014 (Bedragen x 1,--) Seizoen Seizoen Activa 2012-2013 2013-2014 Voorraden Voorraad shuttles 815 777 Voorraad clubkleding

Nadere informatie

Infoboekje. Wedstrijdgroep A- en B-selectie

Infoboekje. Wedstrijdgroep A- en B-selectie Infoboekje Wedstrijdgroep A- en B-selectie Inhoudsopgave: Hoofdstuk I Informatie voor A- en B-selectie: 1. Informatie A- en B-selectie.... 4 pag. Dit 1 document heeft als doel een aantal zaken voor u als

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag

Financieel Jaarverslag Financieel Jaarverslag seizoen 2012-2013 Balans Leusder Badminton Combinatie per 31.07.2013 (Bedragen x 1,--) Seizoen Seizoen Activa 2011-2012 2012-2013 Voorraden Voorraad shuttles 2.299 815 Voorraad clubkleding

Nadere informatie

Opgericht: 17 november 1950. Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie

Opgericht: 17 november 1950. Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Opgericht: 17 november 1950. Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Pag. 1 Versie 20 april 2015 OLVO OLVO staat voor: Ons Lichaam Vraagt Ontspanning OLVO is een christelijke gymnastiekvereniging

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering Vrijdag 27 september 2013 Kantine Sporthal Interweij, aanvang 20:00 uur (de koffie staat klaar!) Agenda

Algemene Ledenvergadering Vrijdag 27 september 2013 Kantine Sporthal Interweij, aanvang 20:00 uur (de koffie staat klaar!) Agenda Algemene Ledenvergadering Vrijdag 27 september 2013 Kantine Sporthal Interweij, aanvang 20:00 uur (de koffie staat klaar!) Agenda 1. Opening 2. Notulen ALV d.d. 28 september 2012 3. Jaarverslagen, jaarrekening

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG NVBT OVER 2014

FINANCIEEL JAARVERSLAG NVBT OVER 2014 FINANCIEEL JAARVERSLAG NVBT OVER 2014 Nijkerk, 16 april 2015 Versie 1.0 Balans NVBT Balans NVBT per 31-12-2014 Activa 31-12-2014 31-12-2013 Passiva 31-12-2014 31-12-2013 Vaste activa 0 0 Eigen Vermogen

Nadere informatie

Begroting Huurdersvereniging BRES. Maart 2015. Huurdersvereniging BRES. Pelikaanhof 136. 2312 EH Leiden. info@huurdersverenigingbres.

Begroting Huurdersvereniging BRES. Maart 2015. Huurdersvereniging BRES. Pelikaanhof 136. 2312 EH Leiden. info@huurdersverenigingbres. Begroting Huurdersvereniging BRES Maart 2015 Huurdersvereniging BRES Pelikaanhof 136 2312 EH Leiden info@huurdersverenigingbres.nl 1 Inleiding In dit document treft u de begroting van 2014, de realisatie

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement voor de Gymnastiekvereniging VGV

Huishoudelijk Reglement voor de Gymnastiekvereniging VGV Huishoudelijk Reglement voor de Gymnastiekvereniging VGV HUISHOUDELIJK REGLEMENT GYMNASTIEKVERENIGING VGV Augustus 2013 1 Inhoudsopgave Artikel 1 Doel... - 3 - Artikel 2 Verkrijging van het lidmaatschap...-

Nadere informatie

Jaarverslag seizoen

Jaarverslag seizoen Jaarverslag seizoen 2017-2018 Inleiding HBC gymnastics is in september 2016 opgericht. Deze nieuwe vereniging is een afsplitsing van GSV Heemstede en haar activiteiten betreffen zowel kinder-, jeugd- als

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2014

Financieel Jaarverslag 2014 Financieel Jaarverslag 2014 Samenvatting Het boekjaar 2014 werd afgesloten met een groot exploitatieresultaat. Enerzijds komt dat doordat de inkomsten groeiden vanwege een sterke toename in het aantal

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering Gymnastiekvereniging FDO d.d. 29 mei 2013 (conceptversie 22 juni 2013)

Verslag Algemene Ledenvergadering Gymnastiekvereniging FDO d.d. 29 mei 2013 (conceptversie 22 juni 2013) Gymnastiekvereniging F.D.O Tel. 020-4080461 Secretariaat: Hamontstraat 18 e-mail: info@gvfdo.nl 1066 NA AMSTERDAM www.gvfdo.nl Verslag Algemene Ledenvergadering Gymnastiekvereniging FDO d.d. 29 mei 2013

Nadere informatie

Atletiekvereniging Rijssen. Jaarrekening Opgesteld door: A. Paalman Datum:

Atletiekvereniging Rijssen. Jaarrekening Opgesteld door: A. Paalman Datum: Jaarrekening 2015 & Begroting 2016 Opgesteld door: A. Paalman Datum: 6-3-2016 1. Toelichting op de jaarrekening van 2015 AV Rijssen heeft in 2015 haar 30 jarig bestaan mogen vieren. Het verheugd ons u

Nadere informatie

Elburger Volleybal Vereniging

Elburger Volleybal Vereniging EXPLOITATIE OVERZICHT 2013-2014 2012/2013 2013/2014 2013/2014 2014/2015 2012/2013 2013/2014 2013/2014 2014/2015 UITGAVEN exploitatie begroting exploitatie begroting ONTVANGSTEN exploitatie begroting exploitatie

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag seizoen 2014-2015

Financieel Jaarverslag seizoen 2014-2015 Financieel Jaarverslag seizoen 2014-2015 Pagina 1 van 9 Balans Leusder Badminton Combinatie per 31.07.2015 (Bedragen x 1,--) Seizoen Seizoen Activa 2013-2014 2014-2015 Voorraden Voorraad shuttles 777 489

Nadere informatie

Balans Toelichting op balans 2016 (ten opzichte van de 2015) Vaste activa

Balans Toelichting op balans 2016 (ten opzichte van de 2015) Vaste activa Balans Activa Passiva Vaste activa Eigen Vermogen Banen en toebehoren 130.261 161.206 Eigen Vermogen 90.824 89.160 Clubhuis 14.179 17.897 Resultaat boekjaar 2.992 1.663 Inventaris 218 770 93.816 90.824

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2017 TV Nieuwkoop

Financieel Jaarverslag 2017 TV Nieuwkoop Financieel Jaarverslag 2017 TV Nieuwkoop definitieve cijfers 19 juni 2018 Inleiding In 2017 is de financiële administratie overgenomen van Sanne Thomas (penningmeester) door Ad Ruiterman (administrateur)

Nadere informatie

1. Opening Voorzitter

1. Opening Voorzitter VV Bergambacht 1. Opening Voorzitter In Memoriam Herman van Buren (Lid van verdienste) Jan van der Hek (Erevoorzitter, Lid van verdienste). Robin Stam A G E N D A 1. Opening door de voorzitter 2. Notulen

Nadere informatie

Begroting vereniging Expreszo 2017 (concept)

Begroting vereniging Expreszo 2017 (concept) Begroting vereniging Expreszo 2017 (concept) Algemene Ledenvergadering 4 maart 2017 Baten Lasten Contributies - Contributie COC Nederland -3.100 Donatie COC Nederland 10.284 Afdracht lokale lidverenigingen

Nadere informatie

Beleidsplan 2016-2020

Beleidsplan 2016-2020 Beleidsplan 2016-2020 Inhoudsopgave 1. Verenigingsmissie 2. Beleidskaders 3. Organisatiestructuur 4. Sportaanbod en sportieve doelstellingen 5. Financieel beleid 6. Accommodatiebeleid 7. Communicatie Bijlage

Nadere informatie

Zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2, 2651 DL Berkel en Rodenrijs

Zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2, 2651 DL Berkel en Rodenrijs Verslag Algemene Ledenvergadering 26 juni 2015 Aanwezig bestuur: Jacqueline Van Oosten, Léon de Langen, Pieter van der Haas, Arie de Korte en Dick Gaemers, Afwezig bestuur met kennisgeving: Marja Smaal

Nadere informatie

Jaarrekening 2014 Vereniging van Pastoraal Werkenden

Jaarrekening 2014 Vereniging van Pastoraal Werkenden Jaarrekening 2014 Vereniging van Pastoraal Werkenden INHOUDSOPGAVE blz. 1. Balans per 31 december 2014 2 2. Exploitatierekening over 2014 4 3. Toelichting op de balans per 31 december 2014 5 4. Toelichting

Nadere informatie

TOELICHTING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2010 EN BEGROTING 2011

TOELICHTING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2010 EN BEGROTING 2011 TOELICHTING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2010 EN BEGROTING 2011 RESULTAAT 2010 Het boekjaar van LT Kockengen loopt van 1 november tot en met 31 oktober van elk kalenderjaar. Op 6 januari 2010 heeft de algemene

Nadere informatie

Jaarrekening 2015 van Zwemvereniging Oud-Beijerland '66

Jaarrekening 2015 van Zwemvereniging Oud-Beijerland '66 Jaarrekening 2015 van Zwemvereniging Oud-Beijerland '66 11 april 2016 Jaarrekening 2015 Algemeen De vereniging bestaat vanaf 1966 en is statutair opgericht op 23 mei 1967. De vereniging is vanaf oprichtingsdatum

Nadere informatie

Financieel verslag TCM

Financieel verslag TCM Financieel verslag TCM revisie 1 Inhoud Pagina Bestuursverslag 3 Exploitatie overzicht 4 Toelichting op exploitatie overzicht 5 Balans 8 Toelichting op de balans 9 2 Bestuursverslag Door het teruglopende

Nadere informatie

De bestuurskosten zijn iets lager dan begroot, en bestaan voornamelijk uit een bijdrage aan de bestuursexcursie.

De bestuurskosten zijn iets lager dan begroot, en bestaan voornamelijk uit een bijdrage aan de bestuursexcursie. Aan: Stufib-ledenvergadering Van: Penningmeester (Ronald Klein-Holte) Datum: 24 april 2008 Betreft: Toelichting financiële stukken (aanpassing n.a.v. vaststelling jaarvergadering 24 april) In bijlage ontvangt

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Ledenvergadering op 10 april 2014 in het dienstencentrum Merenwijk, Rosmolen 8 te Leiden.

Notulen van de Algemene Ledenvergadering op 10 april 2014 in het dienstencentrum Merenwijk, Rosmolen 8 te Leiden. 1 Notulen van de Algemene Ledenvergadering op 10 april 2014 in het dienstencentrum Merenwijk, Rosmolen 8 te Leiden. 1. Maaike van der Heyden opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. De opkomst

Nadere informatie

Maart 2015: Uitgangspunten begroting 2015-2016. Opbrengsten

Maart 2015: Uitgangspunten begroting 2015-2016. Opbrengsten Maart 2015: Uitgangspunten begroting 2015-2016 Opbrengsten 801 Opbrengsten Contributie Betalende ledenaantal 1-3-2015= 94 o Trainers/coaches betalen niet -> effectief 89 leden o Saldo Ledenaanwas 5 Contributieverhoging

Nadere informatie

Blue Arrows - ALV 23 juni 2010

Blue Arrows - ALV 23 juni 2010 Blue Arrows - ALV 23 juni 2010 AGENDA 1. Opening 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Vaststelling notulen ALV 20 april 2010 4. Bezetting en vacatures cies & bestuur 2010-2011 5. Begroting & contributies

Nadere informatie

Toelichting op de afzonderlijke posten van de balans per 31 december 2016

Toelichting op de afzonderlijke posten van de balans per 31 december 2016 AetA Verslag bij jaarrekening 2016 Jaarvergadering Architectuur et Amicitia d.d. 24 juni 2017 Toelichting op de balans per 31 december 2016 Algemene grondslagen voor het opstellen van de jaarstukken De

Nadere informatie

Stichting GIPS Spelen Leren

Stichting GIPS Spelen Leren V&W in Euro's 2011 2012 2013 2014 2015 Kosten Operationele kosten -100539-99975 -100459-111244 -105191 Overhead kosten -73473-72137 -82717-58467 -67471 Overige Kosten -1863-583 -712-786 -481 Project kosten

Nadere informatie

Jaarrekening Gymnastiekvereniging ODI t Harde

Jaarrekening Gymnastiekvereniging ODI t Harde Jaarrekening 2012 Gymnastiekvereniging ODI t Harde Inhoudsopgave Algemeen 3 Financieel overzicht 4 Resultatenrekening 2012 en balans 5 Gedetailleerd overzicht van ontvangsten en uitgaven 6 Toelichting

Nadere informatie

LAWN TENNIS CLUB LISSE REKENING BEGROTING

LAWN TENNIS CLUB LISSE REKENING BEGROTING LAWN TENNIS CLUB LISSE REKENING 2016 BEGROTING 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina Inleiding Algemene toelichting 3 Begroting 2017 5 Contributies 2017 6 Exploitatierekening Exploitatierekening 1 Toelichting exploitatierekening

Nadere informatie

Jaarverslag SATURNA

Jaarverslag SATURNA 2013-2014 Jaarverslag SATURNA SATURNA Postbus 334, 1800 AH, Alkmaar 30 september 2013 Inhoudsopgave Bestuursverslag... 2 Jaarrekening... 7 Balans per 31-8-2014... 8 Resultatenrekening 2013-2014... 9 Toelichting

Nadere informatie

10. Financieel jaarverslag

10. Financieel jaarverslag 10. Financieel jaarverslag Voor de vereniging is het afgelopen jaar 2017 wederom een gezond financieel jaar geweest, welke is afgesloten met een klein verlies van 31 euro. Dit leidt tot een eigen vermogen

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2010/2011 VCN King Software te Capelle aan den IJssel

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2010/2011 VCN King Software te Capelle aan den IJssel FINANCIEEL JAARVERSLAG 2010/2011 VCN King Software te Capelle aan den IJssel FINANCIEEL JAARVERSLAG Bestuursverslag Beste leden, Wij presenteren u het financieel verslag over het seizoen 2010-2011. Er

Nadere informatie

Stichting Da Capo. Jaarrekening

Stichting Da Capo. Jaarrekening Jaarrekening 2016 Stichting Da Capo Inhoud: - Balans - Verlies- en Winstrekening - Kasstroomoverzichten - Begroting versus werkelijke cijfers - Toelichting op de jaarrekening Van 01-01-2016 Tot en met

Nadere informatie

Voor u ligt de begroting van ASV Almere voor het boekjaar sluitend met een tekort van

Voor u ligt de begroting van ASV Almere voor het boekjaar sluitend met een tekort van ASV Begroting 2017-2018 Voor u ligt de begroting van ASV Almere voor het boekjaar 2017-2018 sluitend met een tekort van 11.897. Naast de begroting voor het lopende jaar zijn ook de cijfers toegevoegd voor

Nadere informatie

Begroting Resultaat

Begroting Resultaat Door Bas Broere op 29-08-2016. De nummers van de posten komen niet overal overeen met de nummering van voorgaande jaren. Sommige posten hebben geen nummer en een andere kleur. Dit betekent dat ze niet

Nadere informatie

Omni-sportvereniging

Omni-sportvereniging Omni-sportvereniging LEIDRAAD VOOR DE SELECTIE TURNEN Voorwoord Welkom bij de selectie van C.S.V. de Zilvermeeuw. Onze vereniging is een omnisportvereniging waarbij de sporten recreatie gymnastiek, selectie

Nadere informatie

Organisatiestructuur. Functiebeschrijvingen. Versie januari 2018

Organisatiestructuur. Functiebeschrijvingen. Versie januari 2018 Organisatiestructuur & Functiebeschrijvingen Versie 5.0 1 januari 2018 Organigram GTV Zwieps Algemene Leden Vergadering Kascommissie Algemeen Bestuur Dagelijks Bestuur Voorzitter Penningmeester Secretaris

Nadere informatie

ALGEMENE LEDEN VERGADERING

ALGEMENE LEDEN VERGADERING ALGEMENE LEDEN VERGADERING Datum : 5 juni 2019 Tijd : 20.30-21.30 UUR Lokatie : Clubhuis SV DEN HOORN Zuidhoornseweg 4, Den Hoorn (ZH) Agenda 1. Opening en welkom door de voorzitter 2. Verslag van de reguliere

Nadere informatie

AB 4 JULI 2018 HIT/ 2018-AB Aan het Algemeen Bestuur. Datum : 14 juni 2018 Onderwerp : begroting 2019 en meerjarenraming

AB 4 JULI 2018 HIT/ 2018-AB Aan het Algemeen Bestuur. Datum : 14 juni 2018 Onderwerp : begroting 2019 en meerjarenraming AB 4 JULI 2018 HIT/ 2018-AB04072018-7.2 Aan het Algemeen Bestuur Datum : 14 juni 2018 Onderwerp : begroting 2019 en meerjarenraming 2020-2022 Geacht bestuur, Bijgaand treft u aan de begroting voor het

Nadere informatie

Jaarrekening 2017 en begroting 2018

Jaarrekening 2017 en begroting 2018 Jaarrekening 2017 en begroting 2018 Jaarrekening 2017 en begroting 2018 TVAP Inhoudsopgave 1. Jaarrekening 2017... 1 1.1. Balans 1 1.2. Staat van baten en lasten 2017... 2 1.3. Toelichting bij de jaarrekening

Nadere informatie

VERENIGING BWT NEDERLAND TE 'S-GRAVENHAGE JAARREKENING 2010

VERENIGING BWT NEDERLAND TE 'S-GRAVENHAGE JAARREKENING 2010 VERENIGING BWT NEDERLAND TE 'S-GRAVENHAGE JAARREKENING 2010 Vereniging BWT Nederland p/a Galvanistraat 1 6716 AE Ede Doetinchem, 09 juni 2011 Geachte bestuursleden, Ingevolge uw opdracht is de de jaarrekening

Nadere informatie

Begroting 2012/2013 Begroot Werkelijk Begroot 1-jun-11 1-jun-11 1-jun t/m 31 mei t/m 31 mei t/m 31 mei 2012 2012 2013

Begroting 2012/2013 Begroot Werkelijk Begroot 1-jun-11 1-jun-11 1-jun t/m 31 mei t/m 31 mei t/m 31 mei 2012 2012 2013 R.K. GYMNASTIEK EN VOLLEYBALVERENIGING GROEN-WIT TE LEIDEN Begroting 212/213 Begroot Werkelijk Begroot 1-jun-11 1-jun-11 1-jun t/m 31 mei t/m 31 mei t/m 31 mei 212 212 213 Baten Contributies 49.656 4.56

Nadere informatie

De kosten voor onze internetpagina bestonden alleen uit hostingskosten.

De kosten voor onze internetpagina bestonden alleen uit hostingskosten. Aan: Stufib-ledenvergadering Van: Penningmeester (Ronald Klein-Holte) Datum: 5 mei 2011 Betreft: Toelichting financiële stukken 2010 In bijlage ontvangt u: - Stufib Baten en Lasten 2010 - Stufib Balans

Nadere informatie

AFDELINGEN Eerste klasse afdeling, wanneer aangewezen 12,50 Voorronde bekerwedstrijd (toernooi) 10 Talentencup (toernooi)

AFDELINGEN Eerste klasse afdeling, wanneer aangewezen 12,50 Voorronde bekerwedstrijd (toernooi) 10 Talentencup (toernooi) OVERZICHT VERGOEDINGEN EN TARIEVEN 19 (Ter informatie) De cijfers in de onderdelen 1 t/m 6, 8 en zijn bruto bedragen. Bij 14 en 16 zijn de seizoensbedragen opgenomen. 1. Reiskosten Kosten openbaar vervoer,

Nadere informatie

VERENIGING CDJA Begroting 2018

VERENIGING CDJA Begroting 2018 VERENIGING CDJA Begroting 2018 1 VERENIGING CDJA - Toelichting op de begroting 2018 - Onder voorbehoud van wijzigingen, ALV CDJA, 17/18-11-2017 --- Beste leden, voor u ligt de begroting van 2018, een aantal

Nadere informatie

1. Opening/mededelingen. 2. Ingekomen stukken. 3. Notulen ALV d.d. 14 september 2013

1. Opening/mededelingen. 2. Ingekomen stukken. 3. Notulen ALV d.d. 14 september 2013 ALV 21 mei 2014 Agenda ALV 1. Opening/mededelingen 2. Ingekomen stukken 3. Notulen ALV d.d. 14 september 2013 4. Missie en visie, ambitie en technisch beleid 2014-2018 5. Financiële consequenties, incl.

Nadere informatie

Waterpolo, wedstrijdzwemmen, synchroonzwemmen en elementairzwemmen. FINANCIEEL VERSLAG 2014

Waterpolo, wedstrijdzwemmen, synchroonzwemmen en elementairzwemmen. FINANCIEEL VERSLAG 2014 Waterpolo, wedstrijdzwemmen, synchroonzwemmen en elementairzwemmen. FINANCIEEL VERSLAG 2014 Aan de leden van zwemvereniging de watertrappers Haarlem, 14 april 2015 Geachte leden, Bijgaand vindt u het financieel

Nadere informatie

HVMB Algemene Ledenvergadering 15 april 2014. Agendapunt 7 Bespreking en vaststelling Meerjarenonderhoudsplan, begroting 2014 en contributie 2014

HVMB Algemene Ledenvergadering 15 april 2014. Agendapunt 7 Bespreking en vaststelling Meerjarenonderhoudsplan, begroting 2014 en contributie 2014 HVMB Algemene Ledenvergadering 15 april 2014 Agendapunt 7 Bespreking en vaststelling Meerjarenonderhoudsplan, begroting 2014 en contributie 2014 7.1 Meerjarenonderhoudsplan In het MJOP zijn alle verwachte

Nadere informatie

1 Liquide middelen Contributiedebiteuren Vorderingen en vooruitbetaalde posten

1 Liquide middelen Contributiedebiteuren Vorderingen en vooruitbetaalde posten Balans (voor verdeling saldo baten en lasten) (in euro's) 31 december 2018 31 december 2017 Activa Vlottende activa 1 Liquide middelen 71.313 71.240 Contributiedebiteuren 688 0 2 Vorderingen en vooruitbetaalde

Nadere informatie

20 JULI 2018 JAARREKENING 2017 STICHTING OMGAAN MET PESTEN

20 JULI 2018 JAARREKENING 2017 STICHTING OMGAAN MET PESTEN 20 JULI 2018 JAARREKENING 2017 STICHTING OMGAAN MET PESTEN Stichting Omgaan met pesten Klipper 125 2991 KN Barendrecht Rotterdam, 3 juli 2018 Betreft: Jaarverslag 2017 Aan het bestuur Stichting Omgaan

Nadere informatie

Balans Golfclub De Haenen per

Balans Golfclub De Haenen per Balans Golfclub De Haenen per 31-12-2017 31-12-2017 31-12-2016 31-12-2017 31-12-2016 Activa Passiva Vaste Activa Eigen vermogen 128.828 131.028 Materiële vaste activa 1.136 4.931 1.136 4.931 Voorzieningen

Nadere informatie

INTRODUCTIE. Plan : Orde op zaken stellen en opnieuw uitvinden van G.V. Vogel. doorstart G.V. Vogel vanaf 2 september 2015.

INTRODUCTIE. Plan : Orde op zaken stellen en opnieuw uitvinden van G.V. Vogel. doorstart G.V. Vogel vanaf 2 september 2015. Plan : Orde op zaken stellen en opnieuw uitvinden van G.V. Vogel doorstart G.V. Vogel vanaf 2 september 2015 Datum: 10-1-2016 INTRODUCTIE G.V. VOGEL IN 2014 EN 2015 In 2014 is gebleken dat G.V. Vogel het

Nadere informatie

Voetbalvereniging AmstelveenHeemraad

Voetbalvereniging AmstelveenHeemraad 1. BALANS per 30 juni 2016 REF. 30 juni 2016 30 juni 2015 Vaste Activa Materiële vaste activa 3.2. Gebouwen 973.028 981.137 Inventaris 13.351 20.642 Overige activa 0 388 986.379 1.002.167 Langlopende activa

Nadere informatie

AFDELINGEN Eerste klasse afdeling, wanneer aangewezen 12,50 Voorronde bekerwedstrijd (toernooi) 10 Talentencup (toernooi)

AFDELINGEN Eerste klasse afdeling, wanneer aangewezen 12,50 Voorronde bekerwedstrijd (toernooi) 10 Talentencup (toernooi) OVERZICHT VERGOEDINGEN EN TARIEVEN 19 (Ter informatie) De cijfers in de onderdelen 1 t/m 6, 8 en zijn bruto bedragen. Bij 14 en 16 zijn de seizoensbedragen opgenomen. 1. Reiskosten Kosten openbaar vervoer,

Nadere informatie

JAARREKENING GV VOGEL 2015

JAARREKENING GV VOGEL 2015 JAARREKENING GV VOGEL 2015 KVK 40477763 30 maart 2016 Sylvia Baard Inhoudsopgave 1. Toelichting jaarrekening 2015 GV VOGEL 2. Balans GV VOGEL per 31 december 2014 en 2015 3. Exploitatie GV VOGEL 2014 en

Nadere informatie

ZPC Montferland. Verantwoording door de penningmeester Ferdinand Teitink ALV 11 april 2018

ZPC Montferland. Verantwoording door de penningmeester Ferdinand Teitink ALV 11 april 2018 ZPC Montferland Verantwoording door de penningmeester Ferdinand Teitink ALV 11 april 2018 1 Waar wonen de bondsleden ZPC Montferland AVL 11 april 2018 Dia 2 Verloop leden 2017 Aanmeldingen 27 Daarvan 4

Nadere informatie

1. Opening De voorzitter opent om 20.05 uur de algemene ledenvergadering en heet iedereen welkom.

1. Opening De voorzitter opent om 20.05 uur de algemene ledenvergadering en heet iedereen welkom. 1 Verslag algemene Ledenvergadering sv Sportlust 19 maart 2009 Concept verslag De Algemene Ledenvergadering van de Sportvereniging Sportlust heeft plaats gevonden in het clubgebouw van Hockeyvereniging

Nadere informatie

Stichting Da Capo. Jaarrekening

Stichting Da Capo. Jaarrekening Jaarrekening 2017 Stichting Da Capo Inhoud: - Balans - Verlies- en Winstrekening - Kasstroomoverzichten - Begroting versus werkelijke cijfers - Toelichting op de jaarrekening Van 01-01-2017 Tot en met

Nadere informatie

2. Vergoedingen scheidsrechters en NBB-commissarissen per wedstrijd landelijke competities

2. Vergoedingen scheidsrechters en NBB-commissarissen per wedstrijd landelijke competities OVERZICHT VERGOEDINGEN EN TARIEVEN 2013 De cijfers in de onderdelen 1 t/m 11 zijn bruto bedragen. 1. Reiskosten Kosten openbaar vervoer, of eventueel 0,19 per autokilometer. 2. Vergoedingen scheidsrechters

Nadere informatie

BALANS RESULTATENREKENING 2015 RESP BEGROTING Boekhoudbureau H. van Bockel Blad 2

BALANS RESULTATENREKENING 2015 RESP BEGROTING Boekhoudbureau H. van Bockel Blad 2 BALANS & RESULTATENREKENING 2015 RESP. 2014 & BEGROTING 2017 Boekhoudbureau H. van Bockel Blad 2 Toelichting bij de jaarrekening over 2015 en de begroting 2017. Jaarrekening 2015 Het jaar 2015 is afgesloten

Nadere informatie

1. Exploitatiebegroting Specificatie van de aangevraagde subsidie per gemeente

1. Exploitatiebegroting Specificatie van de aangevraagde subsidie per gemeente BEGROTING 2017 Stichting Carrousel is een samenwerkingsverband van: KansPlus/SIEN, Regio Eindhoven/Helmond KansPlus Valkenswaard e.o. KansPlus Best/Oirschot MEE Zuidoost Brabant, locatie Eindhoven en De

Nadere informatie

1 Liquide middelen 70.246 69.662 2 Vorderingen en vooruitbetaalde posten 290.351 212.804 360.597 282.466

1 Liquide middelen 70.246 69.662 2 Vorderingen en vooruitbetaalde posten 290.351 212.804 360.597 282.466 Balans (voor verdeling saldo baten en lasten) (in euro's) 31 december 2014 31 december 2013 Activa Vlottende activa 1 Liquide middelen 70.246 69.662 2 Vorderingen en vooruitbetaalde posten 290.351 212.804

Nadere informatie

Begroting 2013/2014 en prognose 2014/2015

Begroting 2013/2014 en prognose 2014/2015 Bijgaand doen wij u de begroting 2013/2014 toekomen inclusief de prognose 2014/2015 waarin de consequenties van de voorgestelde verbouwing van het clubhuis zijn verwerkt. Voorafgaand aan de presentatie

Nadere informatie

KBO GELDERLAND Begroting 2017

KBO GELDERLAND Begroting 2017 KBO GELDERLAND Begroting 2017 Kostensoorten Reknr Verdichting Nr Omschrijving Begroting 2017 Begroting 2016 Begroting 2015 8000 Opbrengsten A Contributie opbrengst 482.800 482.800 487.060 8400 A Overige

Nadere informatie

Doetinchem, 18 juni Begroting Erfgoedcentrum ECAL ALDUS VASTGESTELD 26 JUNI 2014

Doetinchem, 18 juni Begroting Erfgoedcentrum ECAL ALDUS VASTGESTELD 26 JUNI 2014 Aan de raad AGENDAPUNT 8.4.b Begroting 2015-2018 Erfgoedcentrum ECAL ALDUS VASTGESTELD 26 JUNI 2014 Voorstel: 1. Kennisnemen van de concept-programmabegroting van het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers

Nadere informatie

Atletiekvereniging Rijssen. Concept Jaarrekening 2012. Opgesteld door: A. Paalman Datum: 2-3-2013

Atletiekvereniging Rijssen. Concept Jaarrekening 2012. Opgesteld door: A. Paalman Datum: 2-3-2013 Concept Jaarrekening 2012 & Begroting 2013 Opgesteld door: A. Paalman Datum: 2-3-2013 Inhoudsopgave 1. Balans 3 2. Resultatenrekening 2012 4 3. Kasstroomoverzicht 5 4. Toelichting balans - Vaste activa

Nadere informatie