uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 05-06-2013"

Transcriptie

1 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker tel , fax Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/ agenda gemeenteraad vrijdag 21 juni 2013 Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op vrijdag 21 juni 2013 om 19 uur in de gemeenteraadzaal van het stadhuis voor de afhandeling van onderstaande agenda: openbare zitting 1. Politieaangelegenheden: a. Personeel: operationeel kader: vacant verklaren van een functie van inspecteur van politie (dienst nabijheidspolitie: wijk: ondersteunende cel). b. Opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten: uitgaven van meer dan EUR: vaststelling van de wijze van gunning, de raming en de voorwaarden. 2. Publieke veiligheid: plaatsing bijkomende vaste camera's tijdens Na-Tourcriterium en Vredefeesten 2013: advies. 3. Volksraadplegingen: verzoekschrift tot het houden van een volksraadpleging: kennisneming. 4. Gemeenteraad: a. Deontologische code: goedkeuring. b. Huishoudelijk reglement: nieuwe vaststelling. 5. Urbanisatie: a. Rup Kasteel Sint-Maarten: definitieve vaststelling. b. Rup Hendrik Heymanplein: definitieve vaststelling. c. Rup Drowa Aanhangwagens bvba: definitieve vaststelling. d. Gecoro: benoeming effectieve en plaatsvervangende leden. 6. Gemeentegoederen: verwervingen en vervreemdingen: rup Heihoek: verwezenlijking: aankoop grond voor speelbos. 7. Huisvesting: a. Verordening houdende vaststelling van een premie voor het slopen van een eengezinswoning gepaard gaande met nieuwbouw, verordening houdende vaststelling van een stedelijke verhuisvergoeding, verordening houdende vaststelling van een stedelijke vergoeding bij gedwongen verhuis: opheffing. b. Reglement inzake de stedelijke premie duurzaam renoveren: vaststelling. c. Reglement inzake de stedelijke premie wonen boven winkels: nieuwe vaststelling. d. Reglement inzake de stedelijke premie voor de aanpassing van woningen voor senioren: nieuwe vaststelling. 8. Cultuurcentrum: ACCSI vzw: a. Jaarrekening 2012: vaststelling. b. Omvorming tot EVA (Extern Verzelfstandigd Agentschap) vzw: principebeslissing en vaststelling statuten. 9. Gemeentegebouwen: a. Kinderdagverblijf Hermelijn: leveren en plaatsen overkapping: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling.

2 b. Gemeenschapscentrum Troelant: uitbreiding waterleidingsnet: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling. c. Gemeenschapscentrum Troelant en chirogebouw: aansluiting op riolering: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling. 10. Jeugd: a. Infrastructuursubsidie aan Jeugdtheater Ondersteboven: goedkeuring uitzonderingsmaatregel. b. Infrastructuursubsidie aan Puytvoet vzw: goedkeuring uitzonderingsmaatregel. 11. Verenigingen, vennootschappen en samenwerkingsverbanden: autonoom gemeentebedrijf t Bauhuis: sluiten beheersovereenkomst. 12. Patrimonium: a. Zakelijke rechten: Europark-Noord: verkoop: plaatsen schakelpost: vaststelling voorwaarden akte. b. Openbare verlichting: uitbreiding Clementwijk fase 1: plaatsen openbare verlichting: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling. 13. Planning en financieel beheer: a. Jaarverslag 2012: kennisneming. b. Jaarrekening 2012: vaststelling. c. Budget 2013: wijzigingen nrs. 1 en 2: vaststelling. 14. OCMW: jaarrekening 2012: kennisneming. 15. Thesaurie: proces-verbaal van kasnazicht over het tweede kwartaal 2013: kennisneming. 16. Stedelijke brandweer: aankoop materieel door bemiddeling van de FOD Binnenlandse Zaken: aanpassing meerjarenplan : goedkeuring. 17. Opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten: uitgaven van meer dan EUR: vaststelling van de wijze van gunning, de raming en de voorwaarden. besloten zitting 18. Politieaangelegenheden: personeel: operationeel kader: a. Benoeming geselecteerde kandidaten (2) inspecteur van politie (dienst nabijheidspolitie: wijk). b. Benoeming geselecteerde kandidaat inspecteur van politie (dienst nabijheidspolitie: wijk: ondersteunende cel). 19. Gemeentepersoneel: a. Decretale graden: 1. Selectieprocedure stadssecretaris (m/v): vaststelling wervingsreserve. 2. Stadssecretaris: aanstelling op proef. b. Veiligheidskorpsen: brandweerpersoneel: 1. Tijdelijke aanstelling als adviseur techno-preventie brandveiligheid: verlenging. 2. Definitieve aanstelling van een brandweerman-vrijwilliger. Volgende commissiezittingen zullen plaatshebben in de gemeenteraadzaal: De commissie voor mobiliteit, economie en werk: op maandag 10 juni 2013 om 19 uur voor de punten 11, 12 en 13c. De commissie voor personeel, wonen en sport: op maandag 10 juni 2013 om 20 uur voor de punten 7, 13c en 19. De commissie voor openbare werken, waterbeheersing, foren en kermissen: op dinsdag 11 juni 2013 om 19 uur voor punt 13c. De commissie voor jeugd, duurzaamheid en natuur: op dinsdag 11 juni 2013 om 20 uur voor de punten 9b, 9c, 10 en 13c. Tijdens deze commissiezitting zal het punt toekomst JC De Galjaar besproken worden. De commissie voor cultuur, toerisme en landbouw: op donderdag 13 juni 2013 om 19 uur voor de punten 8 en 13c. Tijdens deze commissiezitting zal de bibliothecaris toelichting gegeven over de stedelijke openbare bibliotheek.

3 De commissie voor stedelijk basisonderwijs en kinderopvang, inburgering en participatie: op donderdag 13 juni 2013 om 20 uur voor de punten 9a en 13c. De commissie voor ruimtelijke ordening en stadsvernieuwing, groen en stadsreiniging, seniorenbeleid en evenementen: op vrijdag 14 juni 2013 om 19 uur voor de punten 5, 6 en 13c. Tijdens deze commissiezitting zal de heer Erik Rombaut (docent hogeschool 'Sint-Lucas Architectuur') toelichting geven over het lobbenstadmodel. De commissie voor algemeen beleid, veiligheid, internationale samenwerking en erediensten: op maandag 17 juni 2013 om 19 uur voor de punten 1a, 2, 3, 4, 13c en 18. Algemene commissie (voor alle raadsleden): op dinsdag 18 juni 2013 om 19 uur voor de punten 1b, 13, 14, 15, 16 en 17. Tijdens deze commissiezitting zal de heer Laurent Alens van Fingem toelichting geven over de werking van de intercommunale. Volgende commissiezitting zal plaatshebben in het Huis van het Kind, Kazernestraat 35. De commissie voor welzijn en diversiteit, flankerend onderwijsbeleid en burgerzaken: op woensdag 12 juni 2013 om 19 uur voor punt 13c. Tijdens deze commissiezitting zal toelichting gegeven worden over de werking van het Huis van het Kind en zal de heer Gerry Van de Steene, departementschef sociale dienstverlening OCMW, toelichting geven bij het jaarverslag van de sociale dienst van het OCMW. Hoogachtend Ronan Rotthier stadssecretaris wd. Freddy Willockx raadslid-voorzitter

4 Gemeenteraad Bondige toelichting 21 juni 2013 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/ openbare zitting 1. Politieaangelegenheden: a. Personeel: operationeel kader: vacant verklaren van een functie van inspecteur van politie (dienst nabijheidspolitie: wijk: ondersteunende cel) In gemeenteraadszitting van 23 september 2011 werd de personeelsformatie van de politiezone vastgesteld. Een inspecteur van politie zal de ondersteunende cel van de dienst nabijheidspolitie: wijk verlaten om te gaan werken als wijkinspecteur. Als gevolg hiervan wordt een functie van inspecteur van politie binnen de dienst nabijheidspolitie: wijk: ondersteunende cel vacant. Aan de raad wordt gevraagd deze functie vacant te verklaren. b. Opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten: uitgaven van meer dan EUR: vaststelling van de wijze van gunning, de raming en de voorwaarden Verhogen van de raming Camerabewaking Stationsstraat De politiezone wenst een uitbreiding van het dossier camerabewaking te voorzien, specifiek voor de Stationsstraat. De raming moet verhoogd worden van EUR, btw inbegrepen, naar EUR, btw inbegrepen. Onderhandelingsprocedure na raadpleging: levering Leveren van software ISLP-documenten De politiezone wenst software inzake Microsoft Word-sjablonen voor ISLP-documenten aan te kopen. De totale raming bedraagt 6.198,35 EUR ,65 EUR (21 % btw) = EUR. 2. Publieke veiligheid: plaatsing bijkomende vaste camera's tijdens Na-Tourcriterium en Vredefeesten 2013: advies Aan de raad wordt overeenkomstig de wettelijke procedure het advies van de korpschef van de lokale politiezone voorgelegd en wordt gevraagd een eigen advies uit te brengen omtrent de plaatsing van bijkomende vaste camera s naar aanleiding van het Na-Tourcriterium op 26 juli 2013 en tijdens de Vredefeesten op 6, 7 en 8 september 2013.

5 3. Volksraadplegingen: verzoekschrift tot het houden van een volksraadpleging: kennisneming Artikel 215 van het gemeentedecreet bepaalt dat een verzoek tot het houden van een volksraadpleging wordt ingeschreven op de agenda van de eerstvolgende vergadering van het college van burgemeester en schepenen en van de gemeenteraad. Tot de inschrijving wordt overgegaan nadat de controle bedoeld in artikel 208 van het gemeentedecreet, werd afgesloten. Artikel 208 van het gemeentedecreet bepaalt dat het college na ontvangst van het verzoek onderzoekt of het verzoek is gesteund door een voldoende aantal geldige handtekeningen. Op 28 mei 2013 werd per aangetekende zending door twee afgevaardigden van een verschillende syndicale organisatie een verzoekschrift tot het houden van een volksraadpleging ingediend met als vraag: Ophaling van het huisvuil is een openbare dienstverlening. Moet onze reinigingsdienst een stadsdienst zijn?. Het verzoekschrift is vergezeld van een motiveringsnota en petitielijsten met handtekeningen. Het college van burgemeester en schepenen heeft het verzoekschrift onderzocht op de ontvankelijkheidsvoorwaarden en heeft een eerste controle uitgevoerd op de handtekeningen. Op basis van het eerste onderzoek van het verzoekschrift heeft het college beslist bij de Vlaamse adviescommissie voor volksraadplegingen advies in te winnen. Aan de raad wordt gevraagd kennis te nemen van het ingediende verzoekschrift en het onderzoek naar de ontvankelijkheid van het verzoekschrift. 4. Gemeenteraad: a. Deontologische code: goedkeuring Artikel 41 van het gemeentedecreet bepaalt dat de gemeenteraad een deontologische code aanneemt. Artikel 56 van het gemeentedecreet bepaalt dat het college van burgemeester en schepenen dezelfde deontologische code heeft als die welke is aangenomen door de gemeenteraad. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de deontologische code goed te keuren. b. Huishoudelijk reglement: nieuwe vaststelling Artikel 40 van het gemeentedecreet bepaalt dat de gemeenteraad bij de aanvang van de zittingsperiode een huishoudelijk reglement vaststelt waarin aanvullende maatregelen worden opgenomen met betrekking tot de werking van de raad. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het huishoudelijk reglement opnieuw vast te stellen. 5. Urbanisatie: a. Rup Kasteel Sint-Maarten: definitieve vaststelling Het rup Kasteel Sint-Maarten wordt opgemaakt om de kasteelsite, thans gelegen in militair domein, te herbestemmen naar een zone voor kasteelpark met behoud en herbestemming van het kasteel en het park. De gemeenteraad stelde in zitting van 21 december 2012 het ontwerp rup voorlopig vast. Tijdens het openbaar onderzoek, dat plaatsvond van 18 januari 2013 tot en met 18 maart 2013, werd geen enkel bezwaarschrift ingediend. De gecoro bundelde en coördineerde alle adviezen, opmerkingen en bezwaren en bracht op 23 mei 2013 een gemotiveerd advies uit. Aan de raad wordt gevraagd het rup Kasteel Sint-Maarten definitief vast te stellen waarna het ter goedkeuring aan de deputatie zal worden toegezonden. b. Rup Hendrik Heymanplein: definitieve vaststelling Er wordt een ruimtelijk uitvoeringsplan opgemaakt voor de uitbreiding van het bibliotheekgebouw en het stadsarchief aan het Hendrik Heymanplein. Het bpa Buurt de Castro voorziet thans een te krappe zone. De gemeenteraad stelde in zitting van 21 december 2012 het ontwerp rup voorlopig vast. Tijdens het open-

6 baar onderzoek, dat plaatsvond van 18 januari 2013 tot en met 18 maart 2013, werd geen enkel bezwaarschrift ingediend. De gecoro bundelde en coördineerde alle adviezen, opmerkingen en bezwaren en bracht op 23 mei 2013 een gemotiveerd advies uit. Aan de raad wordt gevraagd het rup Hendrik Heymanplein definitief vast te stellen waarna het ter goedkeuring aan de deputatie zal worden toegezonden. c. Rup Drowa Aanhangwagens bvba: definitieve vaststelling In opvolging van een planologisch attest wordt een rup opgemaakt voor het zonevreemd bedrijf Drowa Aanhangwagens bvba, Grote Baan 120 te 9100 Sint-Niklaas. De gemeenteraad stelde in zitting van 21 december 2012 het ontwerp rup voorlopig vast. Tijdens het openbaar onderzoek, dat plaatsvond van 18 januari 2013 tot en met 18 maart 2013, werd een bezwaarschrift ingediend. De gecoro bundelde en coördineerde alle adviezen, opmerkingen en bezwaren en bracht op 23 mei 2013 een gemotiveerd advies uit. Aan de raad wordt gevraagd het rup Drowa Aanhangwagens bvba definitief vast te stellen waarna het ter goedkeuring aan de deputatie zal worden toegezonden. d. Gecoro: benoeming effectieve en plaatsvervangende leden De gemeenteraad besliste in zitting van 22 februari 2013 tot de oprichting en samenstelling van de gecoro. De gemeenteraad benoemt de voorzitter, de leden, de plaatsvervangers en de vaste secretaris. Aan de raad wordt gevraagd de effectieve en plaatsvervangende leden van de gecoro te benoemen. 6. Gemeentegoederen: verwervingen en vervreemdingen: rup Heihoek: verwezenlijking: aankoop grond voor speelbos Voor de realisatie van een speelbos kon een overeenkomst worden afgesloten voor de aankoop van een perceel grond, gelegen Heihoekstraat +5, kadastraal bekend Nieuwkerken 8ste afdeling, sectie A, nummer 880 F, groot m², voor een bedrag van EUR. Aan de raad wordt gevraagd met deze aankoop in te stemmen. 7. Huisvesting: a. Verordening houdende vaststelling van een premie voor het slopen van een eengezinswoning gepaard gaande met nieuwbouw, verordening houdende vaststelling van een stedelijke verhuisvergoeding, verordening houdende vaststelling van een stedelijke vergoeding bij gedwongen verhuis: opheffing De stad voorziet, op basis van het actieplan 60 uit het Witboek De huisvestingspremies actualiseren, met ingang van 2014 een bedrag van EUR voor premies met betrekking tot huisvesting en duurzaam bouwen. Aan de raad wordt gevraagd volgende verordeningen met ingang van 1 januari 2014 op te heffen: - verordening houdende vaststelling van een premie voor het slopen van een eengezinswoning gepaard gaande met nieuwbouw, vastgesteld door de gemeenteraad in zitting van 23 mei 2008; - verordening houdende vaststelling van een stedelijke verhuisvergoeding, vastgesteld door de gemeenteraad in zitting van 23 mei 2008; - verordening houdende vaststelling van een stedelijke vergoeding bij gedwongen verhuis, vastgesteld door de gemeenteraad in zitting van 23 mei b. Reglement inzake de stedelijke premie duurzaam renoveren: vaststelling De stad voorziet, op basis van het actieplan 60 uit het Witboek De huisvestingspremie actualiseren, met ingang van 2014 een bedrag van EUR voor premies met betrekking tot huisvesting en duurzaam bouwen.

7 Aan de raad wordt gevraagd het reglement inzake de stedelijke premie duurzaam renoveren vast te stellen en volgende verordening en reglementen op te heffen met ingang van 1 januari 2014: - verordening houdende vaststelling van een stedelijke premie voor het renoveren van woningen, vastgesteld door de gemeenteraad in zitting van 29 augustus 2008; - subsidiereglement duurzaam bouwen, vastgesteld door de gemeenteraad in zitting van 26 november 2010; - subsidiereglement hemelwaterinstallaties en infiltratievoorzieningen voor woningen en lokalen van verenigingen, vastgesteld door de gemeenteraad in zitting van 28 november Het reglement treedt in voege op 1 januari c. Reglement inzake de stedelijke premie wonen boven winkels: nieuwe vaststelling De stad voorziet, op basis van actieplan 60 uit het Witboek De huisvestingspremies actualiseren, met ingang van 2014 een bedrag van EUR voor premies met betrekking tot huisvesting en duurzaam bouwen. Aan de raad wordt gevraagd het reglement inzake de stedelijke premie wonen boven winkels opnieuw vast te stellen. Het reglement treedt in voege op 1 januari d. Reglement inzake de stedelijke premie voor de aanpassing van woningen voor senioren: nieuwe vaststelling Naar aanleiding van het actualiseren van de huisvestingspremies werden wijzigingen voorgesteld aan de voorwaarden met betrekking tot de stedelijke aanpassingspremie voor senioren. Aan de raad wordt gevraagd het reglement inzake de stedelijke premie voor de aanpassing van woningen voor senioren opnieuw vast te stellen. Het reglement treedt in voege op 1 januari Cultuurcentrum: ACCSI vzw: a. Jaarrekening 2012: vaststelling Als bijlage (niet op SharePoint). b. Omvorming tot EVA (Extern Verzelfstandigd Agentschap) vzw: principebeslissing en vaststelling statuten Alle verzelfstandigde beheersvormen moeten tegen 1 januari 2014 beantwoorden aan de nieuwe bepalingen van het gemeentedecreet. In het Witboek werd voor ACCSI vzw (Activiteiten CultuurCentrum Sint-Niklaas) reeds de voorkeur gegeven aan budgethouderschap of een extern verzelfstandigd agentschap (EVA). Aan de gemeenteraad wordt gevraagd principieel te beslissen ACCSI vzw om te vormen tot een EVA-vzw en de statuten van deze EVA-vzw vast te stellen. Deze beslissing moet daarna overgemaakt worden aan de Vlaamse Regering voor goedkeuring. 9. Gemeentegebouwen: a. Kinderdagverblijf Hermelijn: leveren en plaatsen overkapping: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling Door de stedelijke ontwerpendienst werden de gunningsvoorwaarden en -wijze opgemaakt voor het leveren en plaatsen van een overkapping aan het kinderdagverblijf Hermelijn. De kosten van deze werken, die zullen worden gegund via onderhandelingsprocedure na raadpleging, worden geraamd op EUR, btw te voldoen door medecontractant.

8 Aan de gemeenteraad wordt gevraagd in principe akkoord te gaan met de uitvoering van deze werken en de gunningsvoorwaarden en -wijze vast te stellen. b. Gemeenschapscentrum Troelant: uitbreiding waterleidingsnet: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling Door de stedelijke ontwerpendienst werden de gunningsvoorwaarden en -wijze opgemaakt voor de uitbreiding van het waterleidingsnet voor het gemeenschapscentrum Troelant. De kosten van deze werken, die zullen worden gegund via onderhandelingsprocedure met aangenomen factuur, worden geraamd op ,10 EUR, vrij van btw. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd in principe akkoord te gaan met de uitvoering van deze werken en de gunningsvoorwaarden en -wijze vast te stellen. c. Gemeenschapscentrum Troelant en chirogebouw: aansluiting op riolering: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling Door de stedelijke ontwerpendienst werden de gunningsvoorwaarden en -wijze opgemaakt voor de aansluiting op de riolering van het gemeenschapscentrum Troelant en het chirogebouw. De kosten van deze werken, die zullen worden gegund via onderhandelingsprocedure na raadpleging, worden geraamd op EUR, btw te voldoen door medecontractant. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd in principe akkoord te gaan met de uitvoering van deze werken en de gunningsvoorwaarden en -wijze vast te stellen. 10. Jeugd: a. Infrastructuursubsidie aan Jeugdtheater Ondersteboven: goedkeuring uitzonderingsmaatregel Jeugdtheater Ondersteboven vraagt aan het stadsbestuur, middels een uitzondering op het reglement betreffende de toekenning van subsidies aan lokale jeugdwerkinitiatieven, een infrastructuursubsidie voor diverse verbouwingswerkzaamheden aan de theaterlokalen van de vereniging aan Driegaaienstraat 117. Aan de raad wordt gevraagd in te stemmen met de toekenning van een verbouwingssubsidie van EUR. b. Infrastructuursubsidie aan Puytvoet vzw: goedkeuring uitzonderingsmaatregel Puytvoet vzw vraagt aan het stadsbestuur, middels een uitzondering op het reglement betreffende de toekenning van subsidies aan lokale jeugdwerkinitiatieven, een infrastructuursubsidie voor de oprichting van een nieuwe blokhut op het domein Puytvoet aan Puitvoetstraat 91c. Aan de raad wordt gevraagd in te stemmen met de toekenning van een nieuwbouwsubsidie van EUR. 11. Verenigingen, vennootschappen en samenwerkingsverbanden: autonoom gemeentebedrijf t Bau-huis: sluiten beheersovereenkomst Artikel van het gemeentedecreet bepaalt dat tussen de gemeente en het autonoom gemeentebedrijf na onderhandeling een beheersovereenkomst wordt gesloten. Bij het onderhandelen over de beheersovereenkomst wordt de gemeente vertegenwoordigd door het college en het AGB door de raad van bestuur. Artikel van het gemeentedecreet bepaalt wat minstens moet worden geregeld in de beheersovereenkomst.

9 Artikel van het gemeentedecreet stipuleert dat onder voorbehoud van de mogelijkheid tot verlenging, wijziging, schorsing en ontbinding van de beheersovereenkomst, deze wordt gesloten voor een periode die eindigt uiterlijk zes maanden na de volledige vernieuwing van de gemeenteraad. De beheersovereenkomst en de uitvoering ervan worden jaarlijks geëvalueerd door de gemeenteraad. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd een nieuwe beheersovereenkomst te sluiten met het autonoom gemeentebedrijf t Bau-huis. 12. Patrimonium: a. Zakelijke rechten: Europark-Noord: verkoop: plaatsen schakelpost: vaststelling voorwaarden akte Intergem cv, Franz Courtensstraat 11, 9200 Dendermonde, wenst een nieuwe schakelpost op te richten op een perceel grond in het Europark-Noord te 9100 Sint-Niklaas, thans in eigendom en beheer van het stadsbestuur. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd akkoord te gaan met de verkoop van dit perceel grond en de voorwaarden van het ontwerp van akte vast te stellen. b. Openbare verlichting: uitbreiding Clementwijk fase 1: plaatsen openbare verlichting: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling Het is noodzakelijk openbare verlichting te voorzien in de verkaveling uitbreiding Clementwijk fase 1. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de voorwaarden en de wijze van gunning, namelijk onderhandelingsprocedure met aangenomen factuur, vast te stellen. 13. Planning en financieel beheer: a. Jaarverslag 2012: kennisneming Als bijlage (niet op SharePoint). b. Jaarrekening 2012: vaststelling Als bijlage (niet op SharePoint). c. Budget 2013: wijzigingen nrs. 1 en 2: vaststelling Als bijlage (niet op SharePoint). 14. OCMW: jaarrekening 2012: kennisneming Als bijlage (niet op SharePoint). 15. Thesaurie: proces-verbaal van kasnazicht over het tweede kwartaal 2013: kennisneming Aan de gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van het proces-verbaal van kasnazicht.

10 16. Stedelijke brandweer: aankoop materieel door bemiddeling van de FOD Binnenlandse Zaken: aanpassing meerjarenplan : goedkeuring Het college van burgemeester en schepenen besliste in zitting van 3 juni 2013 het verlengde meerjarenplan voor de aankoop van materieel door bemiddeling van de FOD Binnenlandse Zaken aan te passen en ging ermee akkoord hieraan volgend materieel toe te voegen: - 1 hogedruk ademluchtcompressor. De aankoopprijs inclusief btw bedraagt ,83 EUR. De eigen inbreng voor deze volledige aankoop wordt beperkt tot 25 % (want 75 % staatssubsidie) ten bedrage van 5.650,46 EUR; - 6 draagbare radio s EADS thr880i + programmatie. De aankoopprijs inclusief btw bedraagt 4.138,20 EUR. De eigen inbreng voor deze volledige aankoop wordt beperkt tot 25 % (want 75 % staatssubsidie) ten bedrage van 1.034,55 EUR; - 4 draagbare radio s ATEX EADS THR880I EX + programmatie. De aankoopprijs inclusief btw bedraagt 7.913,40 EUR. De eigen inbreng voor deze volledige aankoop wordt beperkt tot 25 % (want 75 % staatssubsidie) ten bedrage van 1.978,35 EUR. 17. Opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten: uitgaven van meer dan EUR: vaststelling van de wijze van gunning, de raming en de voorwaarden Onderhandelingsprocedure na raadpleging: levering Vervangen van 2 miniveegmachines voor Reine Stad De dienst Reine Stad wenst de 2 defecte miniveegmachines (benzineversie) te vervangen door 2 elektrische veegmachines. De totale raming bedraagt EUR ,48 EUR (21 % btw) = ,48 EUR. Leveren van meubilair voor de stedelijke bibliotheek De stedelijk bibliotheek wenst voor de publiekswerking divers meubilair aan te kopen. De totale raming bedraagt ,80 EUR ,20 EUR (21 % btw) = EUR. Onderhandelingsprocedure met aangenomen factuur: levering Stedelijk zwembad Sinbad: leveren en plaatsen extra toegangscontrole Het is aangewezen in het stedelijk zwembad Sinbad een extra toegangscontrole te plaatsen om de toegang tot de sportzaal mogelijk te maken onafhankelijk van de openingsuren van het zwembad. De totale raming bedraagt EUR EUR (21 % btw) = EUR.

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 04-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 04-12-2013

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 04-12-2013 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 27 februari 2015. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 27 februari 2015. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 12-02-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer GEMEENTERAAD Zitting van Agenda Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op woensdag om 18:00

Nadere informatie

1. Politieaangelegenheden: politiezone: begroting 2016 en prognose begroting 2015: vaststelling.

1. Politieaangelegenheden: politiezone: begroting 2016 en prognose begroting 2015: vaststelling. Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 27-11-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

Volgende commissiezittingen zullen plaatshebben in de gemeenteraadzaal:

Volgende commissiezittingen zullen plaatshebben in de gemeenteraadzaal: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 16-01-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 26 juni 2015 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt:

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 26 juni 2015 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 18-06-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting aanvullende

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 07-02-2013

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 07-02-2013 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 19 december 2014 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt:

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 19 december 2014 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 10-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting aanvullende

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 15-09-2011

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 15-09-2011 dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/ Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 30 januari 2015 wordt aangevuld als volgt:

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 30 januari 2015 wordt aangevuld als volgt: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 22-01-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting aanvullende

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 11-09-2014

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 11-09-2014 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 08-02-2012

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 08-02-2012 Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 25 maart 2016. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 25 maart 2016. Mevrouw Mijnheer Steven Vanackere bestuursadministratie 03 778 30 76 steven.vanackere@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 11-03-2016 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 14-06-2012

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 14-06-2012 dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 26 februari 2016. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 26 februari 2016. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden bestuursadministratie 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 12-02-2016 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 januari 2013

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 januari 2013 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 januari 2013 Aanwezig: De heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 januari 2019

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 januari 2019 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 januari 2019 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter (N-VA);

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 15-01-2014

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 15-01-2014 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 29 januari 2016. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 29 januari 2016. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 15-01-2016 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 02-12-2010

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 02-12-2010 Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

Punten van de openbare zitting

Punten van de openbare zitting Bijeenroeping van de gemeenteen OCMW-raad Ronse, vrijdag 18 januari 2019 De voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad nodigt u uit om de zittingen bij te wonen op maandag 28 januari 2019 om 19:00 uur. De

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Notulen gemeenteraad 21 november 2018 - De raad keurt de notulen van de

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 09-11-2011

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 09-11-2011 Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 13-06-2014

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 13-06-2014 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 13-02-2014

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 13-02-2014 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING.

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Openbare zitting. 5. REGIE GRONDBELEID. Goedkeuring begrotingswijziging 2/ REGIE STADSVERNIEUWING. Goedkeuring begrotingswijziging 2/2013.

Openbare zitting. 5. REGIE GRONDBELEID. Goedkeuring begrotingswijziging 2/ REGIE STADSVERNIEUWING. Goedkeuring begrotingswijziging 2/2013. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS 1 Mededelingen van de voorzitter 2 Proces-verbaal gemeenteraadszitting 8 september 2015. 3 Verzoekschrift

Nadere informatie

c. Reglement inzake de stedelijke sociale verhuursubsidie en de stedelijke sociale installatiepremie:

c. Reglement inzake de stedelijke sociale verhuursubsidie en de stedelijke sociale installatiepremie: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 11-06-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2015-10-27 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 Bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2017-06-19 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer,

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer, Kaprijke, 1 juni 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag 9

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE.

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. Openbare zitting van 31 januari 2017. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht- S. Poppe,

Nadere informatie

Vergadering van 24 januari 2018

Vergadering van 24 januari 2018 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Vergadering van 24 januari 2018 Aanwezig: Kris Degroote, voorzitter van de gemeenteraad Kris Poelaert, burgemeester Lieven Vandenneucker, Carina Ricour, Marie

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting 1. Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 30 maart 2009. De notulen van de zitting van 30 maart 2009 werden

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016.

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. De voorzitter maakt bekend dat de gemeenteraad in openbare zitting zal vergaderen en over volgende punten zal beraadslagen: OPENBARE ZITTING INTERNE ZAKEN:

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

De commissie vergadert na bijeenroeping door de voorzitter of, als de voorzitter verhinderd is, de ondervoorzitter.

De commissie vergadert na bijeenroeping door de voorzitter of, als de voorzitter verhinderd is, de ondervoorzitter. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 : Doelstelling Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de GECORO zijn bevoegdheid uitoefent overeenkomstig het besluit van de gemeenteraad van 17 december

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het dienstjaar

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2016-10-17 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\gjc Geertje Corthals (052) 25 10 09 bijgevoegde agenda

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 08 september 2015 om 20:00 uur in het stadhuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 08 september 2015 om 20:00 uur in het stadhuis. STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE Blankenberge, 31 augustus 2015 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 08 september 2015 om 20:00

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 17 februari 2009 om 19.00 uur in het stadhuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 17 februari 2009 om 19.00 uur in het stadhuis. BADSTAD Blankenberge, 9 februari 2009 98370 BLANKENBERGE Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 17 februari 2009 om 19.00 uur

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 13-01-2011

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 13-01-2011 Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2019-01-28 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 09-06-2011

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 09-06-2011 Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 28 augustus 2015. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 28 augustus 2015. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 14-08-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

27 januari ) Kennisname naamswijzigingen kerkfabrieken op het grondgebied van Mechelen. 2) Kennisname aanstellingen leden nieuwe kerkraden.

27 januari ) Kennisname naamswijzigingen kerkfabrieken op het grondgebied van Mechelen. 2) Kennisname aanstellingen leden nieuwe kerkraden. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER 2015 8u30 OPENBARE ZITTING 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID ELS DE CEUNINCK De raad wordt verzocht kennis te willen nemen van het ontslag van

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid Kaprijke, 2 februari 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag

Nadere informatie

BESTUUR DER STAD RONSE BIJEENROEPING VAN DE RAAD DAGORDE :

BESTUUR DER STAD RONSE BIJEENROEPING VAN DE RAAD DAGORDE : 1 BESTUUR DER STAD RONSE Ronse, 22 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE RAAD Mevrouw, Mijnheer, U wordt verzocht deel te nemen aan de zitting van de gemeenteraad die zal plaatshebben op 03 juli 2017 om 18.00

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING 2. OPMAAK VAN ONTWERP VOOR AANPASSING ONTHAALRUIMTE POLITIEKANTOOR - GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN

OPENBARE VERGADERING 2. OPMAAK VAN ONTWERP VOOR AANPASSING ONTHAALRUIMTE POLITIEKANTOOR - GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN GEMEENTERAAD ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2018 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN OPENBARE VERGADERING 1. GOEDKEURING VERSLAG VORIGE VERGADERING De gemeenteraad keurt het

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016 openbare zitting 1. Algemeen. Goedkeuring van de notulen van de zitting d.d. 28/11/2016 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting d.d. 28/11/2016

Nadere informatie

HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING

HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING gemeenteraad Zitting van 22 februari 2019 Besluitenlijst HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING HD 1 2019_GR_00109 Verenigingen, vennootschappen en samenwerkingsverbanden: Streekoverleg Waas

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 23 mei 2019

Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 23 mei 2019 Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 23 mei 2019 Conform de bepalingen uit het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 (art. 285, 286 en 287) lijsten wij de besluiten uit de gemeenteraad

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015. De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed te keuren.

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015. De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed te keuren. TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015 openbare zitting 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 26/05/2015 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 september 2015 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/ Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 23, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 22 DECEMBER 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Gemeentelijke vrijwillige

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 maart 2016 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de

Nadere informatie

OCMW-raad van 24 oktober 2013

OCMW-raad van 24 oktober 2013 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be Bondige toelichting voor het publiek

Nadere informatie

Gemeenteraad Bondige toelichting 24 september 2010

Gemeenteraad Bondige toelichting 24 september 2010 Gemeenteraad Bondige toelichting 24 september 2010 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1273 09-09-2010 openbare zitting 1. Politieaangelegenheden: a. Opdrachten voor aanneming van werken,

Nadere informatie

gemeenteraad OPENBARE ZITTING Zitting van 25 januari 2019 Besluitenlijst

gemeenteraad OPENBARE ZITTING Zitting van 25 januari 2019 Besluitenlijst gemeenteraad Zitting van 25 januari 2019 Besluitenlijst OPENBARE ZITTING 1 2019_GR_00024 Gemeenteraad: installatie van een gemeenteraadslid en vaststelling van de rangorde: 2 2019_GR_00028 Goedkeuring

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 27 januari 2017 Agenda openbare zitting. Mevrouw Mijnheer

GEMEENTERAAD. Zitting van 27 januari 2017 Agenda openbare zitting. Mevrouw Mijnheer GEMEENTERAAD Zitting van Agenda openbare zitting Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 19 december 2017 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 april 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/3 Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 28 januari 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 28 januari 2016

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 16 OKTOBER 2013

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 16 OKTOBER 2013 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 16 OKTOBER 2013 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Goedkeuring notulen d.d. 18 september 2013 De raad keurt de notulen d.d. 18 september 2013 goed.

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

GECORO WAREGEM Huishoudelijk reglement

GECORO WAREGEM Huishoudelijk reglement GECORO huishoudelijk reglement 2014 blz. 1van 5 GR 04 maart 2014 GECORO WAREGEM Huishoudelijk reglement 1. Doelstellingen van de Gecoro Artikel 1 : De Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening,

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-02-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013

ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013 ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013 Mededeling ter kennisgeving van OCMW-raadsbesluiten, in uitvoering van artikel 254 van het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare centra

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 29 mei 2015. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 29 mei 2015. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 12-05-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 19 december Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 19 december Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 04-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\nm Nancy Marroyen (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\nm Nancy Marroyen (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2019-06-17 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\nm Nancy Marroyen (052)25 10 00 bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00537 Onderwerp: Overheidsopdracht van diensten houdende de voorwaarden voor het aanstellen van gerechtsdeurwaarders

Nadere informatie

OCMW-raad van 28 januari 2016

OCMW-raad van 28 januari 2016 1 Dienst: secretariaat Contactpersoon: Bieke Gevaert Tel. 03 778 60 19 Email: bieke.gevaert@sint-niklaas.be Bondige toelichting voor het publiek bij de punten van de openbare zitting OPENBARE ZITTING Notulen

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

BEKNOPTE LIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

BEKNOPTE LIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BEKNOPTE LIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN MAANDAG 26 AUGUSTUS 2019 OPENBARE VERGADERING 001 Notulen vergadering raad voor maatschappelijk welzijn 17 juni 2019 - goedkeuring De notulen

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN VOORZITTER VAN DE DERDE KAMER TUSSENARREST nr. S/2013/0269 van 17 december 2013 in de zaak 1112/0485/SA/3/0437 In zake: 1. de heer..., wonende te... 2. mevrouw..., wonende

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD Conform art. 28 van het decreet van betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD Conform art. 28 van het decreet van betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 28.05.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten Kristel, Thans

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 februari 2013 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad Maandag 25 juni 2018 aanwezig Johan Vermeeren, voorzitter gemeenteraad Tinne Rombouts, burgemeester Michel Jansen, Marc Haseldonckx, Ward Baets, Jef Vissers en Lieve Janssen

Nadere informatie

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019 gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019 OPENBARE ZITTING 1 2019_GR_00186 Notulen gemeenteraad 7 mei 2019: goedkeuring De gemeenteraad keurt de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 2 februari 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 2 februari 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 2 februari 2009 Openbare zitting 1. Milieu. Ontwerp- zoneringsplan Westerlo. Vaststelling. De raad hechtte zijn goedkeuring aan het aangepaste

Nadere informatie

OCMW-raad van 19 april 2012

OCMW-raad van 19 april 2012 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be bij de punten van de openbare zitting

Nadere informatie

AGENDA PROVINCIERAAD VAN DE PROVINCIE WEST-VLAANDEREN VAN 25 JUNI 2015 PLENAIRE VERGADERING - OPENBAAR

AGENDA PROVINCIERAAD VAN DE PROVINCIE WEST-VLAANDEREN VAN 25 JUNI 2015 PLENAIRE VERGADERING - OPENBAAR AGENDA PROVINCIERAAD VAN DE PROVINCIE WEST-VLAANDEREN VAN 25 JUNI 2015 PLENAIRE VERGADERING - OPENBAAR 1. Mondelinge vraagstelling over actuele onderwerpen PRIORITAIRE AGENDAPUNTEN COMMISSIE AZF- BESTUURLIJKE

Nadere informatie