uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 13-01-2011"

Transcriptie

1 Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker tel , fax Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/ agenda gemeenteraad vrijdag 28 januari 2011 Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op vrijdag 28 januari 2011 om 19 uur in de raadzaal van het stadhuis voor de afhandeling van onderstaande agenda: openbare zitting 1. Politieaangelegenheden: a. Opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten: 1. Uitgaven van meer dan EUR: van de wijze van gunning, de raming en de voorwaarden. 2. Uitgave(n) bij hoogdringendheid: akteneming. b. Personeel: 1. Operationeel kader: vacant verklaren van 2 functies van inspecteur van politie (dienst crisisinterventie). 2. Administratief en logistiek kader: vacant verklaren van 1 functie van adviseur, niveau A, klasse 21 (maatschappelijke cel). 2. Opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten: a. Uitgaven van meer dan EUR: van de wijze van gunning, de raming en de voorwaarden. b. Uitgave(n) bij hoogdringendheid: akteneming. 3. Stadsfinanciën: Transnationale Concessie Transactie (Cross Border Lease Transactie): herstructurering: overdracht overeenkomst tussen de Vlaamse gemeenschap en Petercam nv met betrekking tot financiële bijstand bij Transnationale Concessie Transactie. 4. Stedelijk waterbedrijf: tarieven 2011: aanpassing. 5. Musea: schenkingen: aanvaarding. 6. Openbare werken: a. Stationsplein: herstellen platen esplanade: gunningsvoorwaarden en -wijze:. b. Heraanleg Heimolenstraat: sluiten overeenkomsten: goedkeuring. c. Optrekken riooldeksels in diverse straten: gunningsvoorwaarden en -wijze:. d. Sportcentrum Meesterstraat: vernieuwen uitrit: gunningsvoorwaarden en -wijze:. e. Collector Nieuwkerken-Oost fase 2: goedkeuring definitief ontwerp en stadsaandeel. f. Heraanleg Stationsstraat: verplanten bomen: gunningsvoorwaarden en -wijze:. 7. Patrimonium: a. Buurtwegen: voetwegen: Groenstraat: gedeeltelijke verlegging voetweg nr. 41: advies aan deputatie. b. Persoonlijke rechten: 1. Parkstraat 12-14: bezetting ter bede: voorwaarden overeenkomst. 2. Residentie voor senioren Kriekepitte: huren flat en/of autobergplaats: voorwaarden modelovereenkomsten.

2 8. Economie: samenwerkingsovereenkomst met Buurtbedrijf Drietakt vzw betreffende nazicht hydranten voor 2011 en 2012 in Belsele, Nieuwkerken en Sinaai: voorwaarden. 9. Gemeentegebouwen: a. Brandweerkazerne: bouwen loods: goedkeuring eindafrekening. b. De Kouter: plaatsen container douche-unit: gunningsvoorwaarden en -wijze:. geheime zitting 10. Gemeenteraad: verlenen eretitel van het ambt van raadslid. 11. Politieaangelegenheden: personeel: administratief en logistiek kader: aanvaarding ontslag van 1 adviseur, niveau A, klasse 21 (maatschappelijke cel). 12. Gemeentepersoneel: a. Administratief personeel: toekenning bevoegdheid gemeentelijk stedenbouwkundig ambtenaar. b. Veiligheidskorpsen: brandweerpersoneel: 1. Definitieve aanstelling (10) als brandweerman-vrijwilliger. 2. Eervol ontslag van een brandweerman-vrijwilliger. 3. Ontslag van een brandweerman-vrijwilliger. Volgende commissiezittingen zullen plaatshebben in de gemeenteraadzaal: De commissie voor economie, werk, kmo, middenstand, toerisme, stadspromotie, gebouwen en kerkfabrieken: op maandag 17 januari 2011 om 19 uur voor de punten 6f, 8 en 9a. De commissie voor cultuur, evenementen, onderwijs en emancipatie: op maandag 17 januari 2011 om 20 uur voor het punt 5. Tijdens deze commissiezitting zal toelichting worden gegeven door de museumconservator over de procedure voor de aankoop van kunstwerken en over de communicatie in verband met de stedelijke musea (inclusief het Exlibriscentrum). De commissie voor sport, openbare werken, waterbeheersing en rioleringswerken, markten, foren en kermissen: op dinsdag 18 januari 2011 om 19 uur voor de punten 6a, 6b, 6c, 6d, 6e en 9b. De commissie voor landbouw, groenbeheer, reiniging, schoonmaak, domeinen en verkeer: op dinsdag 18 januari 2011 om 20 uur voor het punt 7. De commissie voor algemeen beleid, veiligheid en personeel: op maandag 24 januari 2011 om 19 uur voor de punten 1b, 10, 11 en 12. Tijdens deze commissiezitting zal de ombudsman worden voorgesteld en zal toelichting worden gegeven over het nieuw politiegebouw. De commissie voor financiën en informatica: op dinsdag 25 januari 2011 om 19 uur voor de punten 1a, 2, 3 en 4.

3 Gemeenteraad Bondige toelichting 28 januari 2011 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/ openbare zitting 3. Politieaangelegenheden: b. Opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten: 1. Uitgaven van meer dan EUR: van de wijze van gunning, de raming en de voorwaarden Verklarende nota zal zo spoedig mogelijk worden bezorgd. 2. Uitgave(n) bij hoogdringendheid: akteneming Meer informatie zal tijdens de commissiezitting worden verstrekt. b. Personeel: 1. Operationeel kader: vacant verklaren van 2 functies van inspecteur van politie (dienst crisisinterventie) In zitting van 17 december 2010 besliste de raad 2 inspecteurs van politie, werkzaam binnen de dienst crisisinterventie, te benoemen tot inspecteur van politie binnen de dienst lokale recherche met ingang van 1 maart Hierdoor worden 2 functies van inspecteur van politie binnen de dienst crisisinterventie vacant. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd 2 functies van inspecteur van politie voor de dienst crisisinterventie vacant te verklaren. 4. Administratief en logistiek kader: vacant verklaren van 1 functie van adviseur, niveau A, klasse 21 (maatschappelijke cel) Indien de raad in zitting van heden (punt 11) het ontslag van een adviseur, niveau A, klasse 21, tewerkgesteld binnen de maatschappelijke cel, aanvaardt, wordt deze functie vacant. Betrokkene zal de politiezone verlaten op 1 februari Aan de gemeenteraad wordt gevraagd 1 functie van adviseur, niveau A, klasse 21 vacant te verklaren voor de maatschappelijke cel.

4 2. Opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten: a. Uitgaven van meer dan EUR: van de wijze van gunning, de raming en de voorwaarden Verklarende nota zal zo spoedig mogelijk worden bezorgd. b. Uitgave(n) bij hoogdringendheid: akteneming Meer informatie zal tijdens de commissiezitting worden verstrekt. 3. Stadsfinanciën: Transnationale Concessie Transactie (Cross Border Lease Transactie): herstructurering: overdracht overeenkomst tussen de Vlaamse gemeenschap en Petercam nv met betrekking tot financiële bijstand bij Transnationale Concessie Transactie Meer informatie zal tijdens de commissiezitting worden verstrekt. 4. Stedelijk waterbedrijf: tarieven 2011: aanpassing Aan de raad wordt gevraagd de tarieven van het stedelijk waterbedrijf aan te passen. Deze aanpassing is enerzijds het gevolg van een verhoging van de aankoopprijs van het drinkwater bij de TMVW, met ingang van 1 januari 2011, met 0,0235 EUR/m³, namelijk van 0,8589 EUR/m ³ naar 0,8824 EUR/m ³. Anderzijds worden vanaf 1 januari 2011 ook de drinkwatertarieven van de VMW, die de drinkwaterbedeling in de deelgemeenten Belsele, Nieuwkerken en Sinaai verzorgt, verhoogd met 3,11 %, namelijk van 1,90 EUR/m³ (0,02 EUR/m³ bijdrage voor het solidariteitsfonds inbegrepen) naar 1,96 EUR/m³ (0,02 EUR/m³ bijdrage voor het solidariteitsfonds inbegrepen). Beide tariefverhogingen werden reeds door de prijzencommissie goedgekeurd. Voorgesteld wordt de tariefverhoging van 3,11 % die door VMW zal worden toegepast integraal over te nemen en toe te passen op de drinkwatertarieven van het stedelijk waterbedrijf, die met 0,06 EUR/m³ worden verhoogd. Deze tariefverhoging leidt tot een uniforme tarifering voor het hele grondgebied van de stad. De procedure voor de aanvraag tot prijsverhoging voor 2011 werd nog maar pas opgestart aangezien de besprekingen met het oog op de vervreemding van het stedelijk waterbedrijf tot op heden nog niet zijn afgerond. De aangepaste tarieven voor 2011 kunnen worden aangerekend na de goedkeuring door de prijzencommissie. 5. Musea: schenkingen: aanvaarding In 2010 ontvingen de stedelijke musea kleinere schenkingen die zich nog in goede staat bevinden en kunnen worden ingepast in de collectie van het SteM. Het behoort tot de bevoegdheid van de gemeenteraad de schenkingen te aanvaarden. 6. Openbare werken: a. Stationsplein: herstellen platen esplanade: gunningsvoorwaarden en -wijze: Door de stedelijke ontwerpendienst werden de gunningsvoorwaarden en -wijze opgemaakt voor het herstellen van de platen op de esplanade van het Stationsplein. worden geraamd op ,51 EUR, btw inbegrepen.

5 Aan de raad wordt gevraagd in principe akkoord te gaan met de uitvoering van deze werken en de b. Heraanleg Heimolenstraat: sluiten overeenkomsten: goedkeuring In zitting van 25 april 2008 ging de gemeenteraad akkoord met het sluiten van een overeenkomst tussen het stadsbestuur en Aquafin voor de heraanleg van de Heimolenstraat (tussen N41 en Weverstraat) waarbij het stadsbestuur optreedt als opdrachtgever/aanbestedende overheid. Met brief van 23 december 2008 deelde de VMM mee dat het voorontwerp niet kon worden goedgekeurd omdat geen aanvraag werd ingediend voor het opwaarts project Kiemerstraat-Heimolenhoek (met inbegrip van de 4 woningen op het grondgebied van Waasmunster). Aquafin bevestigt dat zij het deel vanaf de N41 tot het KWZI zal overnemen. Het aandeel van het stadsbestuur bestaat dan uit het afkoppelen van het opwaarts project Kiemerstraat-Heimolenhoek. De stad blijft optreden als opdrachtgevend bestuur. Daarom moet een nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen Aquafin en het stadsbestuur worden afgesloten en moet ook een studieovereenkomst tussen enerzijds het stadsbestuur en Aquafin en anderzijds het studiebureau Irtas worden voorzien waarin wordt bepaald dat: - Aquafin zal instaan voor: - de aansluiting Heimolenstraat op RWZI Sint-Niklaas: deel vanaf N41 tot aansluiting op collector in Driegaaienhoek; - de aansluiting Heimolenstraat op RWZI Sint-Niklaas: deel Lokaal Pact: deel Heimolenstraat vanaf N41 tot kruispunt met Weverstraat. - het stadsbestuur zal instaan voor: - de wegverfraaiingswerken en de wachtaansluitingen in Heimolenstraat; - de aansluiting Syntra en aanleg DWA en RWA in Heimolenhoek, Kiemerstraat en Weverstraat. Ook voor de opdracht van de ontwerper, toegewezen op basis van de gemeenteraadsbeslissing van 21 april 2006, moet een nieuwe overeenkomst tussen de stad en Irtas worden afgesloten. Aan de raad wordt gevraagd deze overeenkomsten goed te keuren. c. Optrekken riooldeksels in diverse straten: gunningsvoorwaarden en -wijze: Door de stedelijke ontwerpendienst werden de gunningsvoorwaarden en -wijze opgemaakt voor het optrekken van riooldeksels in volgende straten: Abingdonstraat/Broedersstraat (1), Brugsken/Schoolstraat (1), Damstraat (6), Kiemerstraat (8), Molenstraat (2), Passtraat 283 (1), Smisstraat 8 (2), Sparrenhofstraat 4 en 14 (2) en Vrouweneekhoekstraat (1). In 14 gevallen kan het deksel worden hergebruikt, in 10 gevallen moeten de putrand en het deksel worden vervangen. worden geraamd op EUR, btw inbegrepen. Aan de raad wordt gevraagd in principe akkoord te gaan met de uitvoering van deze werken en de d. Sportcentrum Meesterstraat: vernieuwen uitrit: gunningsvoorwaarden en -wijze: Door de stedelijke ontwerpendienst werden de gunningsvoorwaarden en -wijze opgemaakt voor het vernieuwen van de uitrit van het sportcentrum in de Meesterstraat. worden geraamd op ,85 EUR, btw inbegrepen. Aan de raad wordt gevraagd in principe akkoord te gaan met de uitvoering van deze werken en de

6 e. Collector Nieuwkerken-Oost fase 2: goedkeuring definitief ontwerp en stadsaandeel Door de ontwerper, het studiebureau Irtas uit Sint-Niklaas, werd het definitief ontwerp opgemaakt voor het dossier aanleg collector Nieuwkerken-Oost fase 2. Het betreft: - de aanleg van een regenwaterafvoer (gracht) vanaf de Heihoekstraat, naast de spoorwegverbinding met aansluiting op de bestaande waterloop, en de aanleg van een gescheiden riolering in de Heihoekstraat, vanaf huisnummer 30 tot de nieuwe kmo-zone Heihoekstraat (aandeel stad); - collectorwerken in de Kwakkelhoekstraat (aandeel Aquafin); - collectorwerken in de Kwakkelhoekstraat, de Vlasbloemstraat en de Mispelaerwegel (aandeel Aquafin Lokaal Pact). De werken, waarvan de kosten mogen worden geraamd op ,85 EUR, btw niet inbegrepen, zullen worden gegund na het uitschrijven van een openbare aanbesteding. Het aandeel van Aquafin en van Aquafin Lokaal Pact bedraagt respectievelijk ,38 EUR, btw niet inbegrepen, en ,52 EUR, btw niet inbegrepen. Het stadsaandeel bedraagt ,95 EUR, btw niet inbegrepen. Van het stadsaandeel wordt 75 % van de rioleringswerken en 80 % van de aanleg van het fietspad gesubsidieerd. Aan de raad wordt gevraagd akkoord te gaan met de uitvoering van deze werken, het definitief ontwerp goed te keuren en het stadsaandeel vast te stellen. f. Heraanleg Stationsstraat: verplanten bomen: gunningsvoorwaarden en -wijze: In het kader van de heraanleg van de Stationsstraat werden door de groendienst de gunningsvoorwaarden en -wijze opgemaakt voor het verplanten van 17 bomen (Ginkgo biloba) (lot 1), het onderhoud van deze bomen op een kwekerij gedurende maximaal 2 jaar (lot 2) en het verplanten van de bomen vanuit de kwekerij naar de definitieve standplaats (lot 3). worden geraamd op EUR, btw inbegrepen. Aan de raad wordt gevraagd in principe akkoord te gaan met de uitvoering van deze werken en de 7. Patrimonium: a. Buurtwegen: voetwegen: Groenstraat: gedeeltelijke verlegging voetweg nr. 41: advies aan deputatie Het stadsbestuur wenst voetweg nr. 41 (Stadhoudersboswegel) ter hoogte van de Groenstraat gedeeltelijk te verleggen naar de rand van de percelen weiland. Aan de gemeenteraad word gevraagd betreffende deze gedeeltelijke verlegging gunstig advies te verlenen aan de deputatie. b. Persoonlijke rechten: 3. Parkstraat 12-14: bezetting ter bede: voorwaarden overeenkomst Bij akte van 15 februari 2007 heeft het stadsbestuur het winkelpand Parkstraat aangekocht. Het stadsbestuur nam er toen kennis van dat voor het pand een handelshuurovereenkomst was afgesloten en dat de huur werd hernieuwd voor een periode van 9 jaar tot 30 april De handelaar vroeg een tweede huurhernieuwing aan die werd geweigerd omdat het stadsbestuur zelf gebruik wenste te maken van het pand voor de toekomstige verbouwing/uitbreiding van het stadhuis.

7 De handelaar wenst het pand nog 2 jaar te gebruiken in afwachting van het in gebruik nemen van een nieuw winkelpand. Het is aangewezen hiervoor met de handelaar een overeenkomst bezetting ter bede (ontwerp als bijlage) af te sluiten. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de voorwaarden van de overeenkomst vast te stellen. 4. Residentie voor senioren Kriekepitte: huren flat en/of autobergplaats: voorwaarden modelovereenkomsten Bij de opmaak van nieuwe huurovereenkomsten voor het huren van een flat en/of autobergplaats van de residentie voor senioren Kriekepitte in de Voskenslaan is gebleken dat deze overeenkomsten moeten worden aangepast aan de huidige wetgeving, met name aan de nieuwe bepalingen van de woninghuurwet die op 18 mei 2007 in werking is getreden en die dwingende bepalingen oplegt op het vlak van onder meer duurtijd, opzegperiode en waarborg. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de voorwaarden van de nieuwe modelhuurovereenkomsten (ontwerpen als bijlage) vast te stellen. 8. Economie: samenwerkingsovereenkomst met Buurtbedrijf Drietakt vzw betreffende nazicht hydranten voor 2011 en 2012 in Belsele, Nieuwkerken en Sinaai: voorwaarden Door de vele bijkomende taken waarmee alle brandweerkorpsen in Vlaanderen kampen, is er onvoldoende tijd om een specifieke gemeentelijke verplichting uit te voeren, namelijk het nazicht, de vrijmaking en de testing van de hydranten (brandkranen) op het grondgebied. Dit nazicht is cruciaal om bij brand over voldoende bluswater te kunnen beschikken. Door dit nazicht toe te vertrouwen aan een sociaal-economiebedrijf wordt de veiligheid gewaarborgd en tegelijk werk verschaft aan zwakkere groepen op de arbeidsmarkt. In 2008 werd het nazicht van de hydranten in de deelgemeenten toevertrouwd aan Buurtbedrijf Drietakt vzw voor een proefperiode van 1 jaar. Deze opdracht werd bij gemeenteraadsbeslissing van 23 januari 2009 verlengd voor de jaren 2009 en Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om op basis van een gunstige evaluatie deze taak verder toe te vertrouwen aan Buurtbedrijf Drietakt vzw voor de jaren 2011 en 2012 en hiervoor de contractuele voorwaarden vast te leggen (ontwerpovereenkomst als bijlage). 9. Gemeentegebouwen: a. Brandweerkazerne: bouwen loods: goedkeuring eindafrekening Door de firma Van Hauwermeiren bvba uit Belsele werd een nieuwe loods gebouwd aan de brandweerkazerne. Het college van burgemeester en schepenen stelde in zitting van 27 december 2010 de eindafrekening vast op een bedrag van ,24 EUR, btw inbegrepen. Met dit bedrag werd de toewijzing met 13,64 % overschreden. Aan de raad wordt gevraagd de eindafrekening goed te keuren. b. De Kouter: plaatsen container douche-unit: gunningsvoorwaarden en -wijze: Door de stedelijke ontwerpendienst werden de gunningsvoorwaarden en -wijze opgemaakt voor het plaatsen van een container voor een douche-unit aan de gebouwen van De Kouter. worden geraamd op EUR, btw inbegrepen.

8 Aan de raad wordt gevraagd in principe akkoord te gaan met de uitvoering van deze werken en de

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 15-09-2011

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 15-09-2011 dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 14-06-2012

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 14-06-2012 dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 27 februari 2015. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 27 februari 2015. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 12-02-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

Volgende commissiezittingen zullen plaatshebben in de gemeenteraadzaal:

Volgende commissiezittingen zullen plaatshebben in de gemeenteraadzaal: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 16-01-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 08-02-2012

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 08-02-2012 Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 19 december 2014 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt:

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 19 december 2014 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 10-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting aanvullende

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 04-12-2013

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 04-12-2013 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 04-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

GR punt 32: Openbare werken - project afkoppelen Beukendreef - Pollare-Dorp - riolering Roost - goedkeuring samenwerkingsovereenkomst

GR punt 32: Openbare werken - project afkoppelen Beukendreef - Pollare-Dorp - riolering Roost - goedkeuring samenwerkingsovereenkomst GR20130912 punt 32: Openbare werken - project 21.990 - afkoppelen Beukendreef - Pollare-Dorp - riolering Roost - goedkeuring samenwerkingsovereenkomst De Raad Gelet op de bepalingen van het gemeentedecreet;

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer GEMEENTERAAD Zitting van Agenda Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op woensdag om 18:00

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 07-02-2013

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 07-02-2013 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 26 juni 2015 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt:

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 26 juni 2015 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 18-06-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting aanvullende

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 09-11-2011

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 09-11-2011 Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2018-11-19 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda

Nadere informatie

1. Politieaangelegenheden: politiezone: begroting 2016 en prognose begroting 2015: vaststelling.

1. Politieaangelegenheden: politiezone: begroting 2016 en prognose begroting 2015: vaststelling. Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 27-11-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

OCMW-raad van 24 oktober 2013

OCMW-raad van 24 oktober 2013 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be Bondige toelichting voor het publiek

Nadere informatie

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 30 januari 2015 wordt aangevuld als volgt:

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 30 januari 2015 wordt aangevuld als volgt: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 22-01-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting aanvullende

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 02-12-2010

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 02-12-2010 Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2019-01-28 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda

Nadere informatie

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer,

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer, Kaprijke, 1 juni 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag 9

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 18 NOVEMBER 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (TC) GOEDKEURING JAARREKENING

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Notulen gemeenteraad 21 november 2018 - De raad keurt de notulen van de

Nadere informatie

BESTUUR DER STAD RONSE BIJEENROEPING VAN DE RAAD DAGORDE :

BESTUUR DER STAD RONSE BIJEENROEPING VAN DE RAAD DAGORDE : 1 BESTUUR DER STAD RONSE Ronse, 22 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE RAAD Mevrouw, Mijnheer, U wordt verzocht deel te nemen aan de zitting van de gemeenteraad die zal plaatshebben op 03 juli 2017 om 18.00

Nadere informatie

OCMW-raad van 10 februari 2011

OCMW-raad van 10 februari 2011 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be bij de punten van de openbare zitting

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/ Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 29-11-2011

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 29-11-2011 Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 september 2015 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2018-07-03 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec/kw/gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016.

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. De voorzitter maakt bekend dat de gemeenteraad in openbare zitting zal vergaderen en over volgende punten zal beraadslagen: OPENBARE ZITTING INTERNE ZAKEN:

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 11-09-2014

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 11-09-2014 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 05-06-2013

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 05-06-2013 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

Gemeenteraad Bondige toelichting 24 september 2010

Gemeenteraad Bondige toelichting 24 september 2010 Gemeenteraad Bondige toelichting 24 september 2010 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1273 09-09-2010 openbare zitting 1. Politieaangelegenheden: a. Opdrachten voor aanneming van werken,

Nadere informatie

OCMW-raad van 19 april 2012

OCMW-raad van 19 april 2012 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be bij de punten van de openbare zitting

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26 JANUARI 2011 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26 JANUARI 2011 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26 JANUARI 2011 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 O.C.M.W. Hamme budget 2011 aktename.

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2017-06-19 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING

HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING gemeenteraad Zitting van 29 april 2019 Besluitenlijst HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING HD 1 2019_GR_00196 Gemeenteraad: verzoekschrift aan de gemeenteraad: ontvankelijkverklaring en verwijzing

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 2 februari 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 2 februari 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 2 februari 2009 Openbare zitting 1. Milieu. Ontwerp- zoneringsplan Westerlo. Vaststelling. De raad hechtte zijn goedkeuring aan het aangepaste

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

Eedaflegging van de algemeen directeur en de financieel directeur

Eedaflegging van de algemeen directeur en de financieel directeur Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2018-07-09 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec/am/eb Evelien Baeyens (052)25 10 06 Tweede oproeping - agenda

Nadere informatie

1 schepen J. Deroo DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD. Situering van het dossier. Bevoegd lid college. Dienst. technische dienst. Volgnummer dossier

1 schepen J. Deroo DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD. Situering van het dossier. Bevoegd lid college. Dienst. technische dienst. Volgnummer dossier DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college Dienst 1 schepen J. Deroo technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Openbare werken. a. Afkoppelen collectorennetwerk (project

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2018-09-17 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651 GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00651 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen-en rioleringswerken in de Mariakerksesteenweg,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

De gemeenteraad keurt het verslag van de zitting van de gemeenteraad van 27 september 2018 goed.

De gemeenteraad keurt het verslag van de zitting van de gemeenteraad van 27 september 2018 goed. PERSNOTA GEMEEENTERAAD 25 OKTOBER 2018 1. GOEDKEURING VERSLAG VORIGE ZITTING De gemeenteraad keurt het verslag van de zitting van de gemeenteraad van 27 september 2018 goed. 2. PERSONEELSFORMATIE - WIJZIGING

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering TOELICHTENDE NOTA Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart 2016 Goedkeuring notulen van de vorige vergadering Gaat de gemeenteraad akkoord met de notulen van de vorige vergadering? Agendapunt 1 Onderwerp

Nadere informatie

Punten van de openbare zitting

Punten van de openbare zitting Bijeenroeping van de gemeenteen OCMW-raad Ronse, vrijdag 18 januari 2019 De voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad nodigt u uit om de zittingen bij te wonen op maandag 28 januari 2019 om 19:00 uur. De

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 juni 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Rik Röttger Telefoon: 03 240 52 55 Agenda nr. 12/4 Provinciale overheidsopdrachten. Toepassing van

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 13-02-2014

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 13-02-2014 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

OCMW-raad van 29 januari 2015

OCMW-raad van 29 januari 2015 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be Bondige toelichting voor het publiek

Nadere informatie

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR FINANCIËN 001. KENNISNAME PROCES-VERBAAL VAN ONDERZOEK DER KAS - VIERDE KWARTAAL 2009 002. RETRIBUTIE OP

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER 2015 8u30 OPENBARE ZITTING 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID ELS DE CEUNINCK De raad wordt verzocht kennis te willen nemen van het ontslag van

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 19 december 2017 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00915 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Groenestaakstraat,

Nadere informatie

NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. ZITTING VAN 27 mei 2019

NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. ZITTING VAN 27 mei 2019 NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING VAN 27 mei 2019 Aanwezig : Verontschuldigd : Piet Buyse, burgemeester; Martine Van Hauwermeiren, Dieter Mannaert, Marius Meremans, Tomas Roggeman,

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING SECRETARIAAT

OPENBARE VERGADERING SECRETARIAAT Zoutleeuw, 21 november 2012 Mevrouw, Mijnheer, U wordt overeenkomstig artikel 20/21 van het Gemeentedecreet voor de eerste maal uitgenodigd tot het bijwonen der vergadering die ten stadhuize zal doorgaan

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 10 januari 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 10 januari 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 10 januari 2018 OPENBARE VERGADERING Beleidssecretariaat Secretariaat 1 2018_GR_00007 Notulen vorige vergadering - Goedkeuring De ontwerp-notulen van

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID EN SCHEPEN RIK LIPS Aan de raad wordt gevraagd akte te willen nemen van het ontslag van dhr. Rik Lips als

Nadere informatie

Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat

Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat Oostkamp, 10 maart 2016 Beste bewoner De heraanleg van de Meuleman- en Voldersstraat staat al lang op het programma. Echter tot op vandaag

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 28 augustus 2015. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 28 augustus 2015. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 14-08-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van de begrotingsrekening voor het dienstjaar 2011, de resultatenrekening

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 09-06-2011

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 09-06-2011 Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 25 maart 2016. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 25 maart 2016. Mevrouw Mijnheer Steven Vanackere bestuursadministratie 03 778 30 76 steven.vanackere@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 11-03-2016 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 26 FEBRUARI 2015. RAADZAAL 19u30

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 26 FEBRUARI 2015. RAADZAAL 19u30 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 26 FEBRUARI 2015 RAADZAAL 19u30 1. BIJDRAGE STAD NIEUWPOORT AAN DE POLITIEZONE Aan de raad wordt gevraagd het bedrag van 2.638.239 als bijdrage van de stad Nieuwpoort

Nadere informatie

BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING GEMEENTERAAD Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde postcode 9750 / N.I.S. 45057 GEMEENTEBESTUUR ZINGEM A. Amelotstraat 53 9750 Zingem NIS 45057 tel. 09 389 01 00 fax. 09 389 01 49 gemeente@zingem.be www.zingem.be

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2017-02-13 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

OCMW-raad van 28 januari 2016

OCMW-raad van 28 januari 2016 1 Dienst: secretariaat Contactpersoon: Bieke Gevaert Tel. 03 778 60 19 Email: bieke.gevaert@sint-niklaas.be Bondige toelichting voor het publiek bij de punten van de openbare zitting OPENBARE ZITTING Notulen

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

Informatie-vergaderingdd. 29/04/'15. wegenis-en rioleringsdossier Moerstraat

Informatie-vergaderingdd. 29/04/'15. wegenis-en rioleringsdossier Moerstraat Informatie-vergaderingdd. 29/04/'15 wegenis-en rioleringsdossier Moerstraat Overzicht Betrokken partijen Projectgegevens Werken in uitvoering» riolering» bovenbouw» dwarsprofiel Fasering / Toegankelijkheid

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van de beheersovereenkomst tussen het gemeentebestuur en

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\nm Nancy Marroyen (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\nm Nancy Marroyen (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2019-06-17 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\nm Nancy Marroyen (052)25 10 00 bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

VERGADERING GEMEENTERAAD 28.09.2015. 20.00 uur

VERGADERING GEMEENTERAAD 28.09.2015. 20.00 uur VERGADERING GEMEENTERAAD 28.09.2015 20.00 uur AGENDA OPENBAAR FINANCIËN 1. Stad Aarschot: budgetwijziging 1-2015 en aanpassing meerjarenplan 2014-2019 2. Politiezone Aarschot: begrotingswijziging 1-2015

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 08 JULI 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING PATRIMONIUM 2. (GVM) AFBAKENING ZEEHAVENGEBIED

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting 1. Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 30 maart 2009. De notulen van de zitting van 30 maart 2009 werden

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 19 MAART 2014 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING 2. (EDV) BIJZONDERE COMITÉS - WIJZIGING PLAATSVERVANGERS

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting dinsdag 21 maart 2017.

Gemeenteraadszitting dinsdag 21 maart 2017. Registernummer B17-00070 Publicatiedatum 13.03.2017 Gemeenteraadszitting dinsdag 21 maart 2017. De voorzitter maakt bekend dat de gemeenteraad in openbare zitting zal vergaderen en over volgende punten

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1901405 Provincieraadsbesluit betreft Provinciaal Patrimonium Dienstencontract voor het op afroep verrichten van schattingen van de waarde van onroerende

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 FEBRUARI 2015. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 FEBRUARI 2015. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 FEBRUARI 2015. ===================================== 1. Aanstelling vertegenwoordiging in de Raad van Bestuur Imog en Algemene Vergadering WIV naar

Nadere informatie

2 2018_GR_00053 Gedeeltelijke afschaffing buurtweg nr. 32 (Herentals) - nr. 21 (Noorderwijk), Herenthoutseweg - voorlopig voorstel

2 2018_GR_00053 Gedeeltelijke afschaffing buurtweg nr. 32 (Herentals) - nr. 21 (Noorderwijk), Herenthoutseweg - voorlopig voorstel OPENBARE ZITTING Toelichtende nota Zitting van 27 november 2018 Openbare zitting Sector stadsontwikkeling Dienst omgeving 1 2018_GR_00056 Aanvraag omgevingsvergunning nummer OMV_2018093243: zaak van de

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 MEI 2019

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 MEI 2019 ENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 MEI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Marc Doutreluingne, burgemeester; Eliane Spincemaille, Kristof Vromant, Raf Deprez, Marc Desloovere, Marc

Nadere informatie

INGELMUNSTER GEMEENTE OPENBARE ZITTING PROVINCIE WEST-VLAANDEREN. Zitting Gemeenteraad van 19 december 2006 om 20:00 uur

INGELMUNSTER GEMEENTE OPENBARE ZITTING PROVINCIE WEST-VLAANDEREN. Zitting Gemeenteraad van 19 december 2006 om 20:00 uur PROVINCIE WEST-VLAANDEREN GEMEENTE 8770 INGELMUNSTER, 11 december 2006 Telefoon: 051/337400 Fax: 051/318283 Rekening: 091-0002217-15 Aan INGELMUNSTER Zitting Gemeenteraad van 19 december 2006 om 20:00

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 NOVEMBER 2015. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 NOVEMBER 2015. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 NOVEMBER 2015. ===================================== 1. Renovatie van cc Het SPOOR - studieopdracht. Goedkeuren bestek, raming (77.272,72 euro +

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00612 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Braemstraat te

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-02-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid Kaprijke, 2 februari 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 januari 2013

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 januari 2013 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 januari 2013 Aanwezig: De heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw

Nadere informatie

M., DAGORDE : OPENBARE ZITTING

M., DAGORDE : OPENBARE ZITTING M., 15 november 2013 Wordt overeenkomstig artikel 21 van het gemeentedecreet uitgenodigd tot het bijwonen van de vergadering die in het Gemeentehuis Gemeentelijk Administratief Centrum II Ringlaan 20 1745

Nadere informatie

Aan de raad wordt gevraagd het ontwerp van de authentieke verkavelingsakte goed te keuren.

Aan de raad wordt gevraagd het ontwerp van de authentieke verkavelingsakte goed te keuren. TOELICHTING RAAD VAN 21 DECEMBER 2016 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING PATRIMONIUM 2. (GVM) VERKAVELING KRUIBEKE - ONTWERP VERKAVELINGSAKTE

Nadere informatie

OCMW-raad van 29 oktober 2015

OCMW-raad van 29 oktober 2015 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@sint-niklaas.be Bondige toelichting voor het publiek bij

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 maart 2016 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de

Nadere informatie