uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 09-11-2011"

Transcriptie

1 Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker tel , fax Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/ agenda gemeenteraad vrijdag 25 november 2011 Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op vrijdag 25 november 2011 om 19 uur in de raadzaal van het stadhuis voor de afhandeling van onderstaande agenda: openbare zitting 1. Politieaangelegenheden: a. Opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten: 1. Uitgaven van meer dan EUR: vaststelling van de wijze van gunning, de raming en de voorwaarden. 2. Uitgave(n) bij hoogdringendheid: akteneming. b. Verkeersveiligheid: SAVE-charter: kennisneming. c. Politieverordeningen: algemeen politiereglement: wijziging. d. Privacycommissie en commissie gemeentelijke administratieve sancties: wijziging samenstelling. 2. Veiligheidskorpsen: stedelijke brandweer: overeenkomst betreffende de snelste adequate hulp binnen de Brandweerzone Waasland: goedkeuring. 3. Verenigingen, vennootschappen en samenwerkingsverbanden: a. Intercommunale Vereniging voor Crematoriumbeheer in de Provincie Oost-Vlaanderen: algemene vergadering: akteneming agenda, bepaling mandaat vertegenwoordiger en aanduiding effectief en plaatsvervangend vertegenwoordiger. b. Intercommunaal Samenwerkingscomité van Waterbedrijven: buitengewone algemene vergadering: akteneming agenda, bepaling mandaat vertegenwoordiger en aanduiding effectief en plaatsvervangend vertegenwoordiger. c. Fingem: buitengewone algemene vergadering: akteneming agenda, bepaling mandaat vertegenwoordiger en aanduiding effectief en plaatsvervangend vertegenwoordiger. d. Intercommunale Vereniging voor Energieleveringen in Midden-Vlaanderen: buitengewone algemene vergadering: akteneming agenda, bepaling mandaat vertegenwoordiger en aanduiding effectief en plaatsvervangend vertegenwoordiger. e. Tussengemeentelijke Maatschappij der Vlaanderen voor Watervoorziening: statutenwijziging: goedkeuring ontwerp. f. Interlokale vereniging Kenniscentrum Vlaamse Steden: samenwerkingsovereenkomst : goedkeuring. 4. Gemeentepersoneel: a. Rechtspositieregeling: nieuwe vaststelling. b. Sluiten overeenkomst met de lokale politie betreffende de gemeenschapswachten. c. Veiligheidskorpsen: brandweerpersoneel: 1. Vacant verklaren van 7 functies van beroepsbrandweerman/-vrouw-autobestuurder.

2 2. Vacant verklaren van 15 functies van brandweerman/-vrouw-vrijwilliger. 5. Openbare werken: a. Veiligheidscoördinatie tijdelijke of mobiele werkplaatsen: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling. b. Koningin Astridlaan 88-90: aanleggen voetpad: gunningsvoorwaarden. c. Industriepark-West: uitvoeren camera-inspectie riolering: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling. d. Aanbrengen slemlaag en herstellen bitumineuze verharding in diverse straten: gunningsvoorwaarden. 6. Patrimonium: openbare verlichting: a. Bellestraat/Raapstraat/Kleine Heimelinkstraat/Kallohoekstraat en Europark-Noord: moderniseren en saneren openbare verlichting: gunningsvoorwaarden. b. Bosstraat/Gouden Leeuwstraat/Kouterstraat: aanpassen laagspannings- en openbaar verlichtingsnet: gunningsvoorwaarden. 7. Landbouw- en voetwegen: verbeteringswerken aan delen diverse voetwegen: gunningsvoorwaarden. 8. Economie: sluiten projectovereenkomst met Agentschap Ondernemen (beheersautoriteit EFRO). 9. Gemeentegebouwen: a. Stedelijke basisschool De Droomballon Nieuwkerken: uitvoeren betonherstelling kleuterpaviljoen: gunningsvoorwaarden. b. Gemeentehuis Pastorijstraat: vergaderzaal: renovatie vloer: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling. c. Kinderdagverblijven Hermelijn en Driekoningen: leveren en plaatsen akoestische plafonds: gunningsvoorwaarden. d. Polyvalente zaal De Klavers: vernieuwen toog en aanpassen berging: gunningsvoorwaarden. e. Jeugd- en vormingscentrum Heywijck: omgevingswerken: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling. 10. Erediensten: kerkfabrieken: budget 2012: akteneming. 11. Urbanisatie: stedenbouwkundige verordening inzake vergunningsplichtige functiewijzigingen: wijziging. 12. Milieu: subsidiereglement voor het aanbrengen van groendaken: wijziging. 13. Samenlevingsbeleid: dienst samenleving: jaarverslag 2011: kennisneming. 14. OCMW: jaarrekening 2010: kennisneming. 15. Opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten: a. Uitgaven van meer dan EUR: vaststelling van de wijze van gunning, de raming en de voorwaarden. b. Uitgave(n) bij hoogdringendheid: akteneming. geheime zitting 16. Politieaangelegenheden: personeel: operationeel, administratief en logistiek kader: goedkeuring samenstelling selectiecommissies basiskader, middenkader en CALogkader (niveau B, C en D) voor Gemeentepersoneel: veiligheidskorpsen: brandweerpersoneel: a. Tucht. b. Vaststelling wervingsreserve voor de functie van beroepsbrandweerman/-vrouw-autobestuurder. c. Aanstellingen (7) op proef van beroepsbrandweerman/-vrouw-autobestuurder. d. Vaststelling wervingsreserve voor de functie van brandweerman/-vrouw-vrijwilliger. e. Aanstellingen (15) op proef van brandweerman/-vrouw-vrijwilliger.

3 Volgende commissiezittingen zullen plaatshebben in de gemeenteraadzaal: De commissie voor economie, werk, kmo, middenstand, toerisme, stadspromotie, gebouwen en kerkfabrieken: op maandag 14 november 2011 om 19 uur voor de punten 8, 9 en 10. De commissie voor sport, openbare werken, waterbeheersing en rioleringswerken, markten, foren en kermissen: op dinsdag 15 november 2011 om 19 uur voor het punt 5. De commissie voor landbouw, groenbeheer, reiniging, schoonmaak, domeinen en verkeer: op dinsdag 15 november 2011 om 20 uur voor de punten 6 en 7. De commissie voor welzijn en stedelijk basisonderwijs: op woensdag 16 november 2011 om 20 uur voor het punt 13. De commissie voor ruimtelijke ordening en huisvesting, milieu, recreatiepark: op donderdag 17 november 2011 om 19 uur voor de punten 11 en 12. Tijdens deze commissiezitting zal het woonbeleidsplan worden toegelicht door studiebureau SumResearch nv. De commissie voor algemeen beleid, veiligheid en personeel: op maandag 21 november 2011 om 19 uur voor de punten 1b, 1c, 1d, 2, 3, 4, 16 en 17. Tijdens deze commissiezitting zal de evaluatie van Café Congé worden toegelicht. De commissie voor financiën en informatica: op dinsdag 22 november 2011 om 19 uur voor de punten 1a, 14 en 15. Hoogachtend Marie-Louise Chalmet stadssecretaris Jo De Cuyper raadslid-voorzitter

4 Gemeenteraad Bondige toelichting 25 november 2011 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/ openbare zitting 1. Politieaangelegenheden: a. Opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten: 1. Uitgaven van meer dan EUR: vaststelling van de wijze van gunning, de raming en de voorwaarden Informatie zal tijdens de commissiezitting worden verstrekt. 2. Uitgave(n) bij hoogdringendheid: akteneming Informatie zal tijdens de commissiezitting worden verstrekt. b. Verkeersveiligheid: SAVE-charter: kennisneming De organisatie OVK (Ouders van Verongelukte Kinderen) ontwikkelt en bevordert de SAVE-actie (Samen Actief voor Veilig Verkeer). Deze actie wil een gezicht geven aan de vele jonge verkeersslachtoffers en de aandacht vestigen op de absolute noodzaak om veilig en verantwoordelijk te rijden. Via een SAVE-charter speciaal gericht op steden en gemeenten wil het OVK de lokale besturen meer betrekken in de strijd voor meer verkeersveiligheid. Het charter bestaat uit een reeks doelstellingen die voor alle weggebruikers binnen een stad/gemeente een grotere veiligheid beogen. OVK wil steden en gemeenten permanent aansporen een beter verkeersveiligheidsbeleid te voeren om zo het aantal (jonge) verkeersslachtoffers terug te dringen. Aan de raad wordt gevraagd kennis te nemen van dit charter. Als bijlage: SAVE-charter. c. Politieverordeningen: algemeen politiereglement: wijziging In gemeenteraadszitting van 27 maart 2009 werd het algemeen politiereglement vastgesteld. Het reglement werd reeds een aantal keer gewijzigd en ook nu dringen zich, op vraag van verschillende diensten, wijzigingen op. Op 4 oktober 2011 werden de wijzigingen reeds voorgelegd aan de leden van de GAS-commissie. Aan de raad wordt gevraagd met deze wijziging van het algemeen politiereglement in te stemmen. Als bijlage: voorstel van wijzigingen.

5 d. Privacycommissie en commissie gemeentelijke administratieve sancties: wijziging samenstelling In zitting van 23 januari 2009 richtte de gemeenteraad een privacycommissie en een commissie gemeentelijke administratieve sancties op. Ingevolge de benoeming van een nieuwe korpschef en een recente schepenwissel wordt de wijziging van de samenstelling van beide commissies voorgelegd aan de gemeenteraad. 2. Veiligheidskorpsen: stedelijke brandweer: overeenkomst betreffende de snelste adequate hulp binnen de Brandweerzone Waasland: goedkeuring Volgens de onderrichtingen van het ministerie van binnenlandse zaken moeten de brandweerzones met hun gemeenten voor de brandweerdiensten dit jaar nog (verplicht) een protocol afsluiten rond de modaliteiten van de snelste adequate hulp. Dit gaat over het gezamenlijk optreden bij interventies en over de onderlinge bijstand bij grote incidenten. Door de provincie werd hiervoor een model uitgewerkt. De technische commissie (vergadering van de 7 brandweercommandanten) van de brandweerzone Waasland heeft dit ontwerp technisch inhoudelijk voorbereid, op basis van het model van de provincie. De burgemeesters stemden in het beheerscomité van 27 oktober 2011 in met dit ontwerp. Aan de raad wordt gevraagd deze overeenkomst goed te keuren. 3. Verenigingen, vennootschappen en samenwerkingsverbanden: a. Intercommunale Vereniging voor Crematoriumbeheer in de Provincie Oost- Vlaanderen: algemene vergadering: akteneming agenda, bepaling mandaat vertegenwoordiger en aanduiding effectief en plaatsvervangend vertegenwoordiger b. Intercommunaal Samenwerkingscomité van Waterbedrijven: buitengewone algemene vergadering: akteneming agenda, bepaling mandaat vertegenwoordiger en aanduiding effectief en plaatsvervangend vertegenwoordiger c. Fingem: buitengewone algemene vergadering: akteneming agenda, bepaling mandaat vertegenwoordiger en aanduiding effectief en plaatsvervangend vertegenwoordiger d. Intercommunale Vereniging voor Energieleveringen in Midden-Vlaanderen: buitengewone algemene vergadering: akteneming agenda, bepaling mandaat vertegenwoordiger en aanduiding effectief en plaatsvervangend vertegenwoordiger Het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking bepaalt dat de gemeenteraad akte moet nemen van de agenda van de algemene vergadering van een intergemeentelijk samenwerkingsverband waarin de stad deelneemt, het mandaat moet bepalen van de vertegenwoordiger in deze vergadering en voor elke vergadering opnieuw de vertegenwoordiger moet aanduiden. Aan de raad wordt gevraagd: - akte te nemen van de agenda van de algemene vergadering van de Intercommunale Vereniging voor Crematoriumbeheer in de Provincie Oost-Vlaanderen op 14 december 2011, van de buitengewone algemene vergadering van het Intercommunaal Samenwerkingscomité van Waterbedrijven op 21 december 2011, van de buitengewone algemene vergadering van Fingem op 22 december 2011 en van de buitengewone algemene vergadering van de Intercommunale Vereniging voor Energieleveringen in Midden-Vlaanderen op 22 december 2011; - het mandaat te bepalen van de vertegenwoordiger in deze vergaderingen; - volgende vertegenwoordigers voor deze vergaderingen aan te duiden: - Intercommunale Vereniging voor Crematoriumbeheer in de Provincie Oost-Vlaanderen: effectief vertegenwoordiger: schepen Sofie Heyrman, plaatsvervangend vertegenwoordiger: raadslid Patric Gorrebeeck; - Intercommunaal Samenwerkingscomité van Waterbedrijven: effectief vertegenwoordiger: raadslid Patric Gorrebeeck; plaatsvervangend vertegenwoordiger: schepen Lieve Van Daele;

6 - Fingem: effectief vertegenwoordiger: raadslid Patric Gorrebeeck, plaatsvervangend vertegenwoordiger: schepen Lieve Van Daele; - Intercommunale Vereniging voor Energieleveringen in Midden-Vlaanderen: effectief vertegenwoordiger: raadslid Patric Gorrebeeck, plaatsvervangend vertegenwoordiger: schepen Lieve Van Daele. e. Tussengemeentelijke Maatschappij der Vlaanderen voor Watervoorziening: statutenwijziging: goedkeuring ontwerp Met brief van 23 september 2011 stuurt de Tussengemeentelijke Maatschappij der Vlaanderen voor Watervoorziening (TMVW) het ontwerp van statutenwijziging dat zal worden voorgelegd aan de buitengewone algemene vergadering in zitting van 22 december Aan de raad wordt gevraagd het voorliggend ontwerp van statutenwijziging goed te keuren. Als bijlage: toelichting. De volledige ontwerpstatuten liggen ter inzage op het secretariaat. f. Interlokale vereniging Kenniscentrum Vlaamse Steden: samenwerkingsovereenkomst : goedkeuring In zitting van 24 november 2006 stemde de gemeenteraad in met de medeoprichting van de interlokale vereniging Kenniscentrum Vlaamse Steden en keurde de gemeenteraad de samenwerkingsovereenkomst tussen de steden Aalst, Antwerpen, Brugge, Genk, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Mechelen, Oostende, Roeselare, Sint-Niklaas en Turnhout en de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten vzw goed. De samenwerkingsovereenkomst werd gesloten voor een termijn van 5 jaar en eindigt op 31 december De interlokale vereniging Kenniscentrum Vlaamse Steden stuurt de samenwerkingsovereenkomst voor de periode Aan de raad wordt gevraagd in te stemmen met de verlenging van de samenwerkingsovereenkomst en de samenwerkingsovereenkomst goed te keuren. Als bijlage: ontwerp van samenwerkingsovereenkomst. 4. Gemeentepersoneel: a. Rechtspositieregeling: nieuwe vaststelling Tal van wijzigingen moeten gebeuren aan de rechtspositieregeling. Aan de raad wordt gevraagd de rechtspositieregeling opnieuw vast te stellen. Ter inzage op de dienst secretariaat: ontwerp gewijzigde rechtspositieregeling. b. Sluiten overeenkomst met de lokale politie betreffende de gemeenschapswachten De korpschef van de lokale politie en de gemeenschapswachtcoördinator willen de bestaande samenwerking tussen de lokale politie en de stedelijke dienst gemeenschapswachten formaliseren. In uitvoering van artikel 6 3 van de wet van 15 mei 2007 tot instelling van de functie van gemeenschapswacht, tot instelling van de dienst gemeenschapswachten werd hiervoor een overeenkomst met de lokale politie opgesteld. Aan de raad wordt gevraagd in te stemmen met het sluiten van deze overeenkomst.

7 c. Veiligheidskorpsen: brandweerpersoneel: 1. Vacant verklaren van 7 functies van beroepsbrandweerman/-vrouw-autobestuurder Om te kunnen overgaan tot de bezetting van 7 vacatures van beroepsbrandweerman/-vrouw-autobestuurder wordt aan de raad gevraagd deze functies vacant te verklaren en te beslissen deze bij wijze van werving te begeven door rekrutering uit de wervingsreserve, vast te stellen in zitting van heden (punt 17b). 2. Vacant verklaren van 15 functies van brandweerman/-vrouw-vrijwilliger Om te kunnen overgaan tot de bezetting van 15 vacatures van brandweerman/-vrouw-vrijwilliger wordt aan de raad gevraagd deze functies vacant te verklaren en te beslissen deze bij wijze van werving te begeven door rekrutering uit de wervingsreserve, vast te stellen in zitting van heden (punt 17d). 5. Openbare werken: a. Veiligheidscoördinatie tijdelijke of mobiele werkplaatsen: gunningsvoorwaarden Door de dienst openbare werken werd een bestek opgemaakt voor het aanstellen van een veiligheidscoördinator met 2 loten (gebouwen en riool- en wegenwerken) die afzonderlijk toewijsbaar zijn en ook werd voorzien om zowel fase ontwerp en verwezenlijking, als alleen fase verwezenlijking te laten uitvoeren (afhankelijk van het voorliggend dossier). De gunning zal gebeuren na het uitschrijven van een algemene offerteaanvraag, waarbij de mogelijkheid wordt voorzien om in 2013 en 2014 te gunnen via onderhandelingsprocedure met aangenomen factuur, op basis van de algemene offerteaanvraag (op basis van artikel 17 2, 2 b van de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten). Aan de raad wordt gevraagd in principe akkoord te gaan met de aanstelling van een veiligheidscoördinator en de b. Koningin Astridlaan 88-90: aanleggen voetpad: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling aanleggen van een voetpad ter hoogte van Koningin Astridlaan worden geraamd op ,40 EUR, btw inbegrepen. c. Industriepark-West: uitvoeren camera-inspectie riolering: gunningsvoorwaarden uitvoeren van een camera-inspectie van de riolering in het Industriepark-West. Om deze camerainspectie te kunnen uitvoeren, moet de riolering eerst worden geruimd en moet het slib worden afgevoerd. worden geraamd op ,53 EUR zijnde: - ruimen riolering: ,94 EUR, btw inbegrepen; - afvoeren slib: 2.878,59 EUR, btw inbegrepen;

8 - camera-inspectie: EUR, btw inbegrepen. d. Aanbrengen slemlaag en herstellen bitumineuze verharding in diverse straten: gunningsvoorwaarden aanbrengen van slemlaag en het herstellen van de bitumineuze verharding in diverse straten. De kosten van deze werken, die zullen worden gegund na het uitschrijven van een openbare aanbesteding, worden geraamd op ,45 EUR, btw inbegrepen. 6. Patrimonium: openbare verlichting: a. Bellestraat/Raapstraat/Kleine Heimelinkstraat/Kallohoekstraat en Europark- Noord: moderniseren en saneren openbare verlichting: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling Door de geplande werken aan Singel moet de openbare verlichting in deze omgeving worden gemoderniseerd en gesaneerd. In de Bellestraat, Kallohoekstraat, Kleine Heimelinkstraat en het Europark-Noord moeten aanpassingswerken worden uitgevoerd aan de netten en dit voor rekening van Intergem. In de Bellestraat en Raapstraat moeten 5 verouderde toestellen worden vervangen door REG-toestellen op de bestaande palen en moeten 5 gevelarmaturen worden vervangen door 6 palen met REGtoestellen. In de Kleine Heimelinkstraat moeten 2 betonpalen worden vervangen door stalen verlichtingspalen met REG-toestel, voor het aanstralen van de kerk. Aan de raad wordt gevraagd hiermee in te stemmen. b. Bosstraat/Gouden Leeuwstraat/Kouterstraat: aanpassen laagspannings- en openbaar verlichtingsnet: gunningsvoorwaarden Naar aanleiding van het verplaatsen van het bovengronds bundelnet tussen de Bosstraat en de Gouden Leeuwstraat werd de situatie op het kruispunt Bosstraat/Gouden Leeuwstraat/Kouterstraat herbekeken. Om een veiligere verkeerssituatie te creëren, is het noodzakelijk bijkomende openbareverlichtingspalen bij te plaatsen. Aan de raad wordt gevraagd hiermee in te stemmen. 7. Landbouw- en voetwegen: verbeteringswerken aan delen diverse voetwegen: gunningsvoorwaarden uitvoeren van verbeteringswerken aan delen van diverse voetwegen. worden geraamd op ,90 EUR, btw inbegrepen.

9 8. Economie: sluiten projectovereenkomst met Agentschap Ondernemen (beheersautoriteit EFRO) De stad Sint-Niklaas heeft 2 projectvoorstellen ingediend bij het Agentschap Ondernemen, de beheersautoriteit van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), voor het verkrijgen van Europese, Vlaamse en provinciale subsidies, namelijk: 1. Een nieuw winkelhart voor Sint-Niklaas (betreft de heraanleg van de Stationsstraat); 2. De Stationsstraat in een nieuw kleedje (betreft de gevelrenovatie en structurele renovatie van (leegstaande) handelspanden in de Stationsstraat). Voor beide projecten werden de gevraagde subsidies toegekend. Om dit te formaliseren, moet de stad Sint-Niklaas (als promotor van de projecten) met het Agentschap Ondernemen (als beheersautoriteit) voor beide projecten een projectovereenkomst sluiten. De overeenkomst die hierbij wordt voorgelegd, is een standaardovereenkomst opgesteld door het Agentschap Ondernemen en is grotendeels dezelfde voor beide projecten. De tekst met grijze achtergrond is specifiek voor het project (gevelrenovatie). Aan de raad wordt gevraagd in te stemmen met het sluiten van deze overeenkomsten en de burgemeester te machtigen de overeenkomsten te ondertekenen. Als bijlage: ontwerp van projectovereenkomst. 9. Gemeentegebouwen: a. Stedelijke basisschool De Droomballon Nieuwkerken: uitvoeren betonherstelling kleuterpaviljoen: gunningsvoorwaarden uitvoeren van herstellingen naar aanleiding van betonrot aan diverse gevels ter hoogte van het gelijkvloers en de eerste verdieping van het kleuterpaviljoen van de stedelijke basisschool De Droomballon Nieuwkerken. De kosten van deze werken, die zullen worden gegund via onderhandelingsprocedure na prijsvraag, worden geraamd op EUR, btw inbegrepen. b. Gemeentehuis Pastorijstraat: vergaderzaal: renovatie vloer: gunningsvoorwaarden uitbreken van de bestaande roostervloer en het plaatsen van een nieuwe betonvloer in de vergaderzaal van het gemeentehuis in de Pastorijstraat. worden geraamd op ,32 EUR, btw inbegrepen. c. Kinderdagverblijven Hermelijn en Driekoningen: leveren en plaatsen akoestische plafonds: gunningsvoorwaarden leveren en plaatsen van akoestische plafonds in de kinderdagverblijven Hermelijn en Driekoningen. worden geraamd op ,90 EUR, btw inbegrepen.

10 d. Polyvalente zaal De Klavers: vernieuwen toog en aanpassen berging: gunningsvoorwaarden vernieuwen van de toog en het aanpassen van de berging in de polyvalente zaal De Klavers. worden geraamd op EUR, btw inbegrepen. e. Jeugd- en vormingscentrum Heywijck: omgevingswerken: gunningsvoorwaarden Door de stedelijke groendienst werden de gunningsvoorwaarden en -wijze opgemaakt voor het uitvoeren van omgevingswerken aan het jeugd- en vormingscentrum Heywijck. De kosten van deze werken, die zullen worden gegund via onderhandelingsprocedure na prijsvraag, worden geraamd op ,74 EUR, btw inbegrepen. 10. Erediensten: kerkfabrieken: budget 2012: akteneming Aan de raad wordt gevraagd akte te nemen van het budget 2012 van de 12 kerkfabrieken op het stedelijk grondgebied. Meer informatie zal tijdens de commissiezitting worden verstrekt. 11. Urbanisatie: stedenbouwkundige verordening inzake vergunningsplichtige functiewijzigingen: wijziging Het college van burgemeester en schepenen stelt voor de stedenbouwkundige verordening inzake vergunningsplichtige functiewijzigingen, vastgesteld in gemeenteraadszitting van 28 januari 2005 te wijzigen voor wat de nacht- en belwinkels betreft. Het voorstel tot wijziging werd voor advies doorgestuurd naar de gewestelijk stedenbouwkundig ambtenaar en geagendeerd op de gecoro. Aan de raad wordt gevraagd de verordening te wijzigen. Als bijlage: ontwerp gewijzigde verordening. 12. Milieu: subsidiereglement voor het aanbrengen van groendaken: wijziging De Vlaamse overheid heeft beslist, in het kader van de aanleg van groendaken en de terugbetaling van gemeentelijke subsidies hiervoor, alleen nog de subsidies terug te betalen die werden verleend aan particulieren voor de aanleg van een groendak op een gebouw waarvan de benutte oppervlakte hoofdzakelijk dient voor privégebruik. Het schepencollege stelt voor eenzelfde principe te hanteren. Derhalve moet het subsidiereglement worden aangepast. Aan de raad wordt gevraagd met deze wijziging in te stemmen. 13. Samenlevingsbeleid: dienst samenleving: jaarverslag 2011: kennisneming Aan de raad wordt gevraagd kennis te nemen van het jaarverslag 2011 van de dienst samenleving. Als bijlage: jaarverslag 2011.

11 14. OCMW: jaarrekening 2010: kennisneming Aan de raad wordt gevraagd kennis te nemen van de jaarrekening van het OCMW. Als bijlage: jaarrekening Opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten: a. Uitgaven van meer dan EUR: vaststelling van de wijze van gunning, de raming en de voorwaarden Toelichting zal zo spoedig mogelijk worden bezorgd. b. Uitgave(n) bij hoogdringendheid: akteneming Informatie zal tijdens de commissiezitting worden verstrekt.

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 15-09-2011

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 15-09-2011 dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 27 februari 2015. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 27 februari 2015. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 12-02-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 07-02-2013

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 07-02-2013 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 04-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 08-02-2012

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 08-02-2012 Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 14-06-2012

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 14-06-2012 dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 30 januari 2015 wordt aangevuld als volgt:

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 30 januari 2015 wordt aangevuld als volgt: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 22-01-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting aanvullende

Nadere informatie

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 26 juni 2015 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt:

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 26 juni 2015 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 18-06-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting aanvullende

Nadere informatie

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 19 december 2014 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt:

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 19 december 2014 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 10-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting aanvullende

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer GEMEENTERAAD Zitting van Agenda Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op woensdag om 18:00

Nadere informatie

Volgende commissiezittingen zullen plaatshebben in de gemeenteraadzaal:

Volgende commissiezittingen zullen plaatshebben in de gemeenteraadzaal: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 16-01-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 10-11-2010

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 10-11-2010 Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING

HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING gemeenteraad Zitting van 22 februari 2019 Besluitenlijst HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING HD 1 2019_GR_00109 Verenigingen, vennootschappen en samenwerkingsverbanden: Streekoverleg Waas

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 13-01-2011

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 13-01-2011 Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 04-12-2013

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 04-12-2013 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

1. Politieaangelegenheden: politiezone: begroting 2016 en prognose begroting 2015: vaststelling.

1. Politieaangelegenheden: politiezone: begroting 2016 en prognose begroting 2015: vaststelling. Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 27-11-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 24 maart 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 goed

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

OCMW-raad van 19 april 2012

OCMW-raad van 19 april 2012 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be bij de punten van de openbare zitting

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 25 april 2019 Aan de Raad wordt gevraagd de notulen van de gemeenteraadszitting van 25 april 2019 goed te

Nadere informatie

INGELMUNSTER GEMEENTE OPENBARE ZITTING PROVINCIE WEST-VLAANDEREN. Zitting Gemeenteraad van 19 december 2006 om 20:00 uur

INGELMUNSTER GEMEENTE OPENBARE ZITTING PROVINCIE WEST-VLAANDEREN. Zitting Gemeenteraad van 19 december 2006 om 20:00 uur PROVINCIE WEST-VLAANDEREN GEMEENTE 8770 INGELMUNSTER, 11 december 2006 Telefoon: 051/337400 Fax: 051/318283 Rekening: 091-0002217-15 Aan INGELMUNSTER Zitting Gemeenteraad van 19 december 2006 om 20:00

Nadere informatie

Punten van de openbare zitting

Punten van de openbare zitting Bijeenroeping van de gemeenteen OCMW-raad Ronse, vrijdag 18 januari 2019 De voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad nodigt u uit om de zittingen bij te wonen op maandag 28 januari 2019 om 19:00 uur. De

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 29 mei 2015. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 29 mei 2015. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 12-05-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 januari 2019

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 januari 2019 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 januari 2019 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter (N-VA);

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 25 maart 2016. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 25 maart 2016. Mevrouw Mijnheer Steven Vanackere bestuursadministratie 03 778 30 76 steven.vanackere@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 11-03-2016 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 02-12-2010

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 02-12-2010 Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Openbare zitting. 5. REGIE GRONDBELEID. Goedkeuring begrotingswijziging 2/ REGIE STADSVERNIEUWING. Goedkeuring begrotingswijziging 2/2013.

Openbare zitting. 5. REGIE GRONDBELEID. Goedkeuring begrotingswijziging 2/ REGIE STADSVERNIEUWING. Goedkeuring begrotingswijziging 2/2013. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 20 december 2018 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 20 december 2018

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 11-09-2014

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 11-09-2014 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 26 oktober 2017 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 november 2015

Gemeenteraadszitting van 26 november 2015 Gemeenteraadszitting van 26 november 2015 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 22 oktober 2015 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 22 oktober 2015

Nadere informatie

Punten van de openbare zitting

Punten van de openbare zitting Bijeenroeping van de gemeenteen OCMW-raad Ronse, vrijdag 22 februari 2019 De voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad nodigt u uit om de zitting bij te wonen op maandag 04 maart 2019 om 19:00 uur. De zitting

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

27 januari ) Kennisname naamswijzigingen kerkfabrieken op het grondgebied van Mechelen. 2) Kennisname aanstellingen leden nieuwe kerkraden.

27 januari ) Kennisname naamswijzigingen kerkfabrieken op het grondgebied van Mechelen. 2) Kennisname aanstellingen leden nieuwe kerkraden. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING SECRETARIAAT

OPENBARE VERGADERING SECRETARIAAT Zoutleeuw, 21 november 2012 Mevrouw, Mijnheer, U wordt overeenkomstig artikel 20/21 van het Gemeentedecreet voor de eerste maal uitgenodigd tot het bijwonen der vergadering die ten stadhuize zal doorgaan

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

DAGORDE GEMEENTERAAD

DAGORDE GEMEENTERAAD GEMEENTE DENDERLEEUW 9470 DATUM : 8 DECEMBER 2009 DAGORDE GEMEENTERAAD Mevrouw Elke De Greef, voorzitter van de gemeenteraad van bovengenoemde gemeente verzoekt de gemeenteraad voor de eerste maal in zitting

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 05-06-2013

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 05-06-2013 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING GEMEENTERAAD Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde postcode 9750 / N.I.S. 45057 GEMEENTEBESTUUR ZINGEM A. Amelotstraat 53 9750 Zingem NIS 45057 tel. 09 389 01 00 fax. 09 389 01 49 gemeente@zingem.be www.zingem.be

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 In openbare zitting TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 1. Goedkeuring verslag gemeenteraadszitting van 18 juli 2013 en 8 augustus 2013: zie bijlage.

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 april 2016 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de

Nadere informatie

Namens de Gemeenteraad,

Namens de Gemeenteraad, GEMEENTEBESTUUR GAVERE Markt 1 9890 GAVERE T 09 384 53 11 - F 09 384 89 63 www.gavere.be afdeling intern dienst secretariaat AGENDA GEMEENTERAAD Gavere, 18 mei 2012 De voorzitter van de gemeenteraad, Hugo

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring TOELICHTING Gemeenteraad van 17 december 2012 OPENBARE ZITTING MAP000: VERSLAG GEMEENTERAAD 0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring MAP001: FINANCIEN BURGERLIJKE STAND POLITIE

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 26 februari 2016. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 26 februari 2016. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden bestuursadministratie 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 12-02-2016 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2017-06-19 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019 gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019 OPENBARE ZITTING 1 2019_GR_00186 Notulen gemeenteraad 7 mei 2019: goedkeuring De gemeenteraad keurt de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 februari 2013 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015. De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed te keuren.

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015. De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed te keuren. TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015 openbare zitting 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 26/05/2015 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2018-11-19 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 09-06-2011

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 09-06-2011 Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK

LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK Overzicht besluiten van de gemeenteraad Zitting van 30 april 2014 LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK 1. de dagorden met bijlagen werden via elektronische weg overgemaakt aan de raadsleden en bekend gemaakt

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD Conform art. 28 van het decreet van betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD Conform art. 28 van het decreet van betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 28.05.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 31 augustus 2011

Dagorde gemeenteraad Zitting van 31 augustus 2011 Dagorde gemeenteraad Zitting van 31 augustus 2011 ons kenmerk: datum 23 8 2011 Sec&Onthaal/2345 De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar.

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 31 mei 2016 om 20u00 in de raadzaal van het

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2018-03-19 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 1 JULI 2008 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Verkaveling Kerkweg-Heldenweg.

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2017-02-13 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================ GEMEENTEBESTUUR KUURNE MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================ VOORSTEL VAN BESLISSINGEN Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

STAD TIENEN NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DONDERDAG 28 FEBRUARI 2019 OM UUR IN RAADZAAL VAN HET STADHUIS. OPENBAAR...

STAD TIENEN NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DONDERDAG 28 FEBRUARI 2019 OM UUR IN RAADZAAL VAN HET STADHUIS. OPENBAAR... STAD TIENEN NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DONDERDAG 28 FEBRUARI 2019 OM 19.30 UUR IN RAADZAAL VAN HET STADHUIS. OPENBAAR... 2 BESLUIT... 2 1. Goedkeuring van de notulen van de openbare

Nadere informatie

Openbare zitting BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

Openbare zitting BIJEENROEPING GEMEENTERAAD BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter heeft de eer u uit te nodigen tot het bijwonen van de gemeenteraad op donderdag 28.02.2013 om 19.30 u in de raadzaal van het gemeentehuis, Kasteelstraat 1-3, Assenede.

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING GEMEENTERAAD BIJEENROEPING GEMEENTERAAD Zaventem, 15 juni 2007. M. / Mw. wordt, overeenkomstig artikel 20 van het Gemeentedecreet, uitgenodigd tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad, die zal plaatsgrijpen

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 29 januari 2016. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 29 januari 2016. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 15-01-2016 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van 25

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De beide jeugdraden van Erpe-Mere en Lede hebben het ontwerp gunstig geadviseerd.

OPENBARE VERGADERING. De beide jeugdraden van Erpe-Mere en Lede hebben het ontwerp gunstig geadviseerd. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 26 april 2016 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR ZINGEM

GEMEENTEBESTUUR ZINGEM Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde postcode 9750 / N.I.S. 45057 GEMEENTEBESTUUR ZINGEM A. Amelotstraat 53 9750 Zingem tel. 09 389 01 00 fax. 09 389 01 49 gemeente@zingem.be www.zingem.be

Nadere informatie

1. Actuele mondelinge vragen van gemeenteraadsleden.

1. Actuele mondelinge vragen van gemeenteraadsleden. CENTRUMSTAD Eeklo, 8 februari 2013 lndustrielaan 2 9900 Eeklo Tel.09 l2'lb280o Fax. 09 218 28 51 ;ecretariaat@eeklo. be www.eeklo.be Secretariaat Behandelendeambtenaar Monique Haegeman lmonique.haeqeman@eeklo.be

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren overeenkomst houdende opstalrecht

Nadere informatie

HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING

HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING gemeenteraad Zitting van 29 april 2019 Besluitenlijst HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING HD 1 2019_GR_00196 Gemeenteraad: verzoekschrift aan de gemeenteraad: ontvankelijkverklaring en verwijzing

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 18 SEPTEMBER 2003 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Gemeentebelastingen. Onwaarden...2

Nadere informatie

HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING

HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING gemeenteraad Zitting van 22 maart 2019 Besluitenlijst HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING HD 1 2019_GR_00143 Verenigingen, vennootschappen en samenwerkingsverbanden: Autonoom gemeentebedrijf

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 13-02-2014

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 13-02-2014 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit De volgende bepalingen zijn van toepassing inzake de bevoegdheid:

gemeenteraad Besluit De volgende bepalingen zijn van toepassing inzake de bevoegdheid: gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 februari 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00107 Onderwerp: Studieopdracht voor het uitvoeren van wegen- en rioleringswerken betreffende de Steenakker te Gent

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 25 NOVEMBER 2010

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 25 NOVEMBER 2010 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 25 NOVEMBER 2010 Aanwezig: Afwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE NUL Jan, FONCK Jo,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2013-02-13 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 agenda gemeenteraad

Nadere informatie

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING.

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR FINANCIËN 001. KENNISNAME PROCES-VERBAAL VAN ONDERZOEK DER KAS - VIERDE KWARTAAL 2009 002. RETRIBUTIE OP

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00915 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Groenestaakstraat,

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 29-11-2011

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 29-11-2011 Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 maart 2016 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019 UITNODIGING wordt overeenkomstig artikel 6 van het Decreet Lokaal Bestuur uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaatsvinden

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting 1. Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 30 maart 2009. De notulen van de zitting van 30 maart 2009 werden

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Jos Cauwberghs - voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Jos Steenwinckels, Conny Gevens, Joachim Lelièvre-Damit, Freddy Mannaerts,

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/ Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

gemeenteraad OPENBARE ZITTING Zitting van 25 januari 2019 Besluitenlijst

gemeenteraad OPENBARE ZITTING Zitting van 25 januari 2019 Besluitenlijst gemeenteraad Zitting van 25 januari 2019 Besluitenlijst OPENBARE ZITTING 1 2019_GR_00024 Gemeenteraad: installatie van een gemeenteraadslid en vaststelling van de rangorde: 2 2019_GR_00028 Goedkeuring

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 15 DECEMBER 2015. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 15 DECEMBER 2015. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 15 DECEMBER 2015. ===================================== Juridische dienst 1. Motie betreffende het behoud van het vredegerecht

Nadere informatie