uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 04-12-2013"

Transcriptie

1 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker tel , fax Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/ agenda gemeenteraad donderdag 19 december 2013 Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op donderdag 19 december 2013 om 18 uur in de gemeenteraadzaal van het stadhuis voor de afhandeling van onderstaande agenda: openbare zitting 1. Gemeentebelastingen: a. Aanvullende gemeentebelasting op de personenbelasting: hernieuwing. b. Opcentiemen op de onroerende voorheffing: hernieuwing. c. Algemene gemeentelijke bedrijfsbelasting: invoering. d. Belasting op de tijdelijke privatisering van het openbaar domein: nieuwe. e. Belasting op de uitreiking van identiteitskaarten en administratieve stukken: nieuwe. f. Belasting op gebouwen en/of woningen die beschouwd worden als leegstaand, onafgewerkt, verwaarloosd, bouwvallig, ongeschikt, onbewoonbaar of onveilig: nieuwe. g. Belasting op het openhouden van horecazaken na het gewoon sluitingsuur: nieuwe. h. Belasting op het parkeren: invoering. i. Belasting op loggia s en uitspringende gebouwgedeelten op het openbaar domein: nieuwe. j. Belasting op nachtwinkels en private bureaus voor telecommunicatie: nieuwe. k. Belasting op reclameconstructies en uithangborden: nieuwe. l. Belasting op taxidiensten en diensten voor het verhuren van voertuigen met bestuurder: nieuwe. m. Belasting op tussenkomsten van de gemeentelijke instellingen: nieuwe. n. Belasting op tweede verblijven: nieuwe. o. Gemeentelijke saneringsbijdrage en -vergoeding: wijziging. 2. Retributies: a. Retributie op het gebruik van diensten, infrastructuur en materieel, aangeboden door de gemeentelijke instellingen: invoering. b. Retributie op het uitvoeren van werken aan nutsvoorzieningen op het openbaar domein: hernieuwing. 3. Beleids- en beheerscyclus: a. Meerjarenplan : strategische en financiële nota:. b. Budget 2014: beleidsnota en financiële nota:. 4. Gemeentepersoneel: a. Organogram: nieuwe. b. Personeelsformatie: wijziging. 5. Gemeentefinanciën: visum financieel beheerder: aanpassing verrichtingen die worden uitgesloten van visumverplichting en delegatie bevoegdheid tot het verlenen van visum. 6. Stedelijk waterbedrijf: a. Jaarrekening 2010:. b. Jaarrekening 2011:.

2 7. Regie voor grond- en bouwbeleid: a. Jaarrekening 2009:. b. Jaarrekening 2010:. c. Jaarrekening 2011:. d. Jaarrekening 2012:. 8. Cultuurcentrum: ACCSI vzw: begroting 2014:. 9. Verenigingen, vennootschappen en samenwerkingsverbanden: autonoom gemeentebedrijf t Bau-huis: a. Meerjarenplan : goedkeuring. b. Budget 2014: goedkeuring. Volgende commissiezittingen zullen plaatshebben in de gemeenteraadzaal: De commissie voor mobiliteit, economie en werk: op maandag 9 december 2013 om 19 uur voor de punten 1, 2, 3 en 9. De commissie voor personeel, wonen en sport: op maandag 9 december 2013 om 21 uur voor de punten 1, 2, 3 en 4. De commissie voor openbare werken, waterbeheersing, foren en kermissen: op dinsdag 10 december 2013 om 19 uur voor de punten 1, 2 en 3. Tijdens deze commissiezitting zal een stand van zaken van de rioprojecten worden gegeven. De commissie voor jeugd, duurzaamheid en natuur: op dinsdag 10 december 2013 om 21 uur voor punt 1, 2 en 3. De commissie voor welzijn en diversiteit, flankerend onderwijsbeleid en burgerzaken: op woensdag 11 december 2013 om 19 uur voor de punten 1, 2 en 3. De commissie voor cultuur, toerisme en landbouw: op donderdag 12 december 2013 om 19 uur voor de punten 1, 2, 3 en 8. De commissie voor stedelijk basisonderwijs en kinderopvang, inburgering en participatie: op donderdag 12 december 2013 om 21 uur voor de punten 1, 2 en 3. De commissie voor ruimtelijke ordening en stadsvernieuwing, groen en stadsreiniging, seniorenbeleid en evenementen: op vrijdag 13 december 2013 om 19 uur voor de punten 1, 2, 3 en 7. Algemene commissiezitting: op zaterdag 14 december 2013 om 10 uur voor de punten 1, 2, 3, 5 en 6. Tijdens deze commissiezitting zal een stand van zaken met betrekking tot het dossier Cross Border Lease worden gegeven. De commissie voor algemeen beleid, veiligheid, internationale samenwerking en erediensten: op maandag 16 december 2013 om 19 uur voor de punten 1, 2 en 3. Hoogachtend Ronan Rotthier adjunct-stadssecretaris Freddy Willockx raadslid-voorzitter

3 Gemeenteraad Bondige toelichting 19 december 2013 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/ openbare zitting 1. Gemeentebelastingen: a. Aanvullende gemeentebelasting op de personenbelasting: hernieuwing Voor het dienstjaar 2014 moet de heffing van de aanvullende gemeentebelasting op de personenbelasting worden hernieuwd. De belastingvoet blijft behouden op 8,50 % van het bedrag van de personenbelasting dat voor hetzelfde jaar aan de Staat is verschuldigd. b. Opcentiemen op de onroerende voorheffing: hernieuwing Voor het dienstjaar 2014 moet de heffing van de opcentiemen op de onroerende voorheffing worden hernieuwd. Het aantal opcentiemen bedraagt c. Algemene gemeentelijke bedrijfsbelasting: invoering De invoering van de algemene gemeentelijke bedrijfsbelasting kadert volledig in dit actieplan. d. Belasting op de tijdelijke privatisering van het openbaar domein: nieuwe De nieuwe van de belasting op de tijdelijke privatisering van het openbaar domein kadert volledig in dit actieplan. e. Belasting op de uitreiking van identiteitskaarten en administratieve stukken: nieuwe De invoering van de belasting op de uitreiking van identiteitskaarten en administratieve stukken kadert volledig in dit actieplan.

4 f. Belasting op gebouwen en/of woningen die beschouwd worden als leegstaand, onafgewerkt, verwaarloosd, bouwvallig, ongeschikt, onbewoonbaar of onveilig: nieuwe Actieplan 52 van het Witboek stelt dat in bijzondere mate ingezet zal worden op onder meer de bestrijding van leegstand, op inbreiding, renovatie en realisatie van voldoende parking voor bewoners en bezoekers, met optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. In uitvoering van dit actieplan is een sterke verhoging van de tarieven een hulpmiddel. Daarom wordt de belasting op gebouwen en/of woningen die beschouwd worden als leegstaand, onafgewerkt, verwaarloosd, bouwvallig, ongeschikt, onbewoonbaar of onveilig, opnieuw vastgesteld. g. Belasting op het openhouden van horecazaken na het gewoon sluitingsuur: nieuwe De nieuwe van de belasting op het openhouden van horecazaken na het gewoon sluitingsuur kadert volledig in dit actieplan. h. Belasting op het parkeren: invoering De invoering van de belasting op het parkeren kadert volledig in dit actieplan. i. Belasting op loggia s en uitspringende gebouwgedeelten op het openbaar domein: nieuwe De nieuwe van de belasting op loggia s en uitspringende gebouwgedeelten op het openbaar domein kadert volledig in dit actieplan. j. Belasting op nachtwinkels en private bureaus voor telecommunicatie: nieuwe De nieuwe van de belasting op nachtwinkels en private bureaus voor telecommunicatie kadert volledig in dit actieplan.

5 k. Belasting op reclameconstructies en uithangborden: nieuwe De nieuwe van de belasting op reclameconstructies en uithangborden kadert volledig in dit actieplan. l. Belasting op taxidiensten en diensten voor het verhuren van voertuigen met bestuurder: nieuwe Deze belasting moet opnieuw worden vastgesteld in uitvoering van het decreet van 20 april 2001 betreffende de organisatie van het personenvervoer over de weg en tot oprichting van de Mobiliteitsraad van Vlaanderen. De artikelen 36 en 49 van dit decreet leggen maatregelen op tot de invoering van belastingen op vergunningen voor taxidiensten en voor diensten voor het verhuren van voertuigen met bestuurder. De tarieven zijn vastgesteld door het decreet. m. Belasting op tussenkomsten van de gemeentelijke instellingen: nieuwe De nieuwe van de belasting op tussenkomsten van de gemeentelijke instellingen kadert volledig in dit actieplan. n. Belasting op tweede verblijven: nieuwe De nieuwe van de belasting op tweede verblijven kadert volledig in dit actieplan. o. Gemeentelijke saneringsbijdrage en -vergoeding: wijziging In zitting van 21 december 2006 heeft de gemeenteraad met ingang van 1 januari 2007 de gemeentelijke saneringsbijdrage en -vergoeding ingesteld, als aanrekening voor de kosten die het toenmalig stedelijk waterbedrijf en de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening moeten dragen om hun gemeentelijke saneringsverplichting na te komen. De gemeentelijke saneringsbijdrage van jaar X was gelijk aan de bovengemeentelijke saneringsbijdrage van jaar X 1 (btw 6 %), en de gemeentelijke saneringsvergoeding was gelijk aan de gemeentelijke saneringsbijdrage (btw 21 %). Het is aangewezen het bedrag van de gemeentelijke saneringsbijdrage te wijzigen.

6 2. Retributies: a. Retributie op het gebruik van diensten, infrastructuur en materieel, aangeboden door de gemeentelijke instellingen: invoering Overeenkomstig actieplan 5 van het Witboek voor de bestuursperiode is er voor retributies, los van de aanpassing aan de index, nood aan zowel een meer realistische en billijke prijszetting (zodat de uitvoering ervan minstens budgetneutraal is) als aan een duidelijke reglementering die bepaalt in welk geval welke tarieven worden toegepast. De invoering van de retributie op het gebruik van diensten, infrastructuur en materieel, aangeboden door de gemeentelijke instellingen, is het resultaat van deze oefening. b. Retributie op het uitvoeren van werken aan nutsvoorzieningen op het openbaar domein: hernieuwing De gemeente en de burgers worden voortdurend geconfronteerd met de plaatsing van en/of het onderhoud aan verschillende nutsvoorzieningen op het grondgebied van de gemeente. Voor deze nutsvoorzieningen zijn werkzaamheden nodig langs de wegen die een invloed hebben op het openbaar domein. Op het vlak van onderhoud en herstellingen moeten ook geregeld dringende werken worden uitgevoerd die verband houden met de continuïteit van de dienstverlening. Daarnaast hebben sommige werken zoals aansluitingswerken, herstellingen en andere kleine onderhoudswerken omzeggens constant een impact op het openbaar domein. 3. Beleids- en beheerscyclus: a. Meerjarenplan : strategische en financiële nota: Aan de raad wordt gevraagd het meerjarenplan vast te stellen. b. Budget 2014: beleidsnota en financiële nota: Aan de raad wordt gevraagd het budget 2014 vast te stellen. 4. Gemeentepersoneel: a. Organogram: nieuwe Uitgaande van de diverse doelstellingen in het Witboek rond interne organisatie werd een concept uitgewerkt voor een nieuw organisatiemodel, waarbij ook rekening wordt gehouden met de impact en de noden van de beleids- en beheerscyclus, ondermeer de indeling in beleidsdomeinen, waarbij wordt gestreefd naar een slankere organisatie, met minder afzonderlijke diensten, waarbij duidelijke hiërarchische en horizontale lijnen en bijbehorende responsabilisering mogelijk zijn en waarbij rekening gehouden wordt met de synergie met het OCMW. b. Personeelsformatie: wijziging Om de functies van clustermanager, zoals gedefinieerd in het model voor een nieuwe organisatiestructuur, te kunnen invullen, moet de personeelsformatie worden gewijzigd. Ook voor de verankering van de dienst beleidsondersteuning is dit nodig. De functies kunnen uiteraard pas ingevuld worden na de organisatie van selectieprocedures.

7 5. Gemeentefinanciën: visum financieel beheerder: aanpassing verrichtingen die worden uitgesloten van visumverplichting en delegatie bevoegdheid tot het verlenen van visum In het meerjarenplan , dat zal worden voorgelegd aan de gemeenteraad op 19 december 2013, wordt de administratieve procedure voor aankopen en financiële verrichtingen vereenvoudigd. In functie daarvan is het nodig de bepalingen rond de visumverplichting aan te passen. 6. Stedelijk waterbedrijf: a. Jaarrekening 2010: b. Jaarrekening 2011: Aan de raad wordt gevraagd de jaarrekeningen 2010 en 2011 van het stedelijk waterbedrijf vast te stellen. Als bijlage op SharePoint. 7. Regie voor grond- en bouwbeleid: a. Jaarrekening 2009: b. Jaarrekening 2010: c. Jaarrekening 2011: d. Jaarrekening 2012: Aan de raad wordt gevraagd de jaarrekeningen 2009, 2010, 2011 en 2012 van de regie voor grond- en bouwbeleid vast te stellen. Als bijlage op SharePoint. 8. Cultuurcentrum: ACCSI vzw: begroting 2014: Aan de raad wordt gevraagd de begroting 2014 van ACCSI vzw vast te stellen. 9. Verenigingen, vennootschappen en samenwerkingsverbanden: autonoom gemeentebedrijf t Bau-huis: b. Meerjarenplan : goedkeuring Aan de raad wordt gevraagd het meerjarenplan van het autonoom gemeentebedrijf t Bau-huis goed te keuren. b. Budget 2014: goedkeuring Aan de raad wordt gevraagd het budget 2014 van het autonoom gemeentebedrijf t Bau-huis goed te keuren.

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 04-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

1. Politieaangelegenheden: politiezone: begroting 2016 en prognose begroting 2015: vaststelling.

1. Politieaangelegenheden: politiezone: begroting 2016 en prognose begroting 2015: vaststelling. Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 27-11-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer GEMEENTERAAD Zitting van Agenda Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op woensdag om 18:00

Nadere informatie

Volgende commissiezittingen zullen plaatshebben in de gemeenteraadzaal:

Volgende commissiezittingen zullen plaatshebben in de gemeenteraadzaal: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 16-01-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 26 juni 2015 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt:

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 26 juni 2015 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 18-06-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting aanvullende

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 27 februari 2015. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 27 februari 2015. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 12-02-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 11-09-2014

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 11-09-2014 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

INGELMUNSTER GEMEENTE OPENBARE ZITTING PROVINCIE WEST-VLAANDEREN. Zitting Gemeenteraad van 18 december 2007 om 20:00 uur

INGELMUNSTER GEMEENTE OPENBARE ZITTING PROVINCIE WEST-VLAANDEREN. Zitting Gemeenteraad van 18 december 2007 om 20:00 uur PROVINCIE WEST-VLAANDEREN GEMEENTE 8770 INGELMUNSTER, 13 Telefoon: 051/337400 Fax: 051/318283 Rekening: 091-0002217-15 Aan INGELMUNSTER Zitting Gemeenteraad van 18 om 20:00 uur OPENBARE ZITTING KERKBESTUREN

Nadere informatie

Sint-Niklaas. GEMEENTERAAD Zitting van 20 december Agenda openbare zitting. t/8 Grote Markt Sint-Nikl.aas. Mijnheer

Sint-Niklaas. GEMEENTERAAD Zitting van 20 december Agenda openbare zitting. t/8 Grote Markt Sint-Nikl.aas. Mijnheer ,i.,. 1-1 r.:; \.-i Sint-Niklaas GEMEENTERAAD Zitting van Agenda openbare zitting Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering

Nadere informatie

INGELMUNSTER GEMEENTE OPENBARE ZITTING PROVINCIE WEST-VLAANDEREN. Zitting Gemeenteraad van 19 december 2006 om 20:00 uur

INGELMUNSTER GEMEENTE OPENBARE ZITTING PROVINCIE WEST-VLAANDEREN. Zitting Gemeenteraad van 19 december 2006 om 20:00 uur PROVINCIE WEST-VLAANDEREN GEMEENTE 8770 INGELMUNSTER, 11 december 2006 Telefoon: 051/337400 Fax: 051/318283 Rekening: 091-0002217-15 Aan INGELMUNSTER Zitting Gemeenteraad van 19 december 2006 om 20:00

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2013. openbare zitting. De gemeenteraad keurt de notulen van de zitting van 25/11/2013 goed.

OVERZICHTSLIJST GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2013. openbare zitting. De gemeenteraad keurt de notulen van de zitting van 25/11/2013 goed. OVERZICHTSLIJST GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2013 openbare zitting 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 25/11/2013 De gemeenteraad keurt de notulen van de zitting van 25/11/2013 goed. 2. Verkeer

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 januari 2013

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 januari 2013 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 januari 2013 Aanwezig: De heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 27 november 2018 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 januari 2019

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 januari 2019 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 januari 2019 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter (N-VA);

Nadere informatie

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 19 december 2014 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt:

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 19 december 2014 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 10-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting aanvullende

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 25 maart 2016. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 25 maart 2016. Mevrouw Mijnheer Steven Vanackere bestuursadministratie 03 778 30 76 steven.vanackere@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 11-03-2016 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

17 december POLITIE-FINANCIËN. Goedkeuring van de begroting 2014 van de lokale politie.

17 december POLITIE-FINANCIËN. Goedkeuring van de begroting 2014 van de lokale politie. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 07-02-2013

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 07-02-2013 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 15-09-2011

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 15-09-2011 dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

Openbare zitting. 5. REGIE GRONDBELEID. Goedkeuring begrotingswijziging 2/ REGIE STADSVERNIEUWING. Goedkeuring begrotingswijziging 2/2013.

Openbare zitting. 5. REGIE GRONDBELEID. Goedkeuring begrotingswijziging 2/ REGIE STADSVERNIEUWING. Goedkeuring begrotingswijziging 2/2013. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 9 december 2016. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 30 januari 2015 wordt aangevuld als volgt:

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 30 januari 2015 wordt aangevuld als volgt: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 22-01-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting aanvullende

Nadere informatie

Punten van de openbare zitting

Punten van de openbare zitting Bijeenroeping van de gemeenteen OCMW-raad Ronse, vrijdag 18 januari 2019 De voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad nodigt u uit om de zittingen bij te wonen op maandag 28 januari 2019 om 19:00 uur. De

Nadere informatie

DAGORDE GEMEENTERAAD

DAGORDE GEMEENTERAAD GEMEENTE DENDERLEEUW 9470 DATUM : 8 DECEMBER 2009 DAGORDE GEMEENTERAAD Mevrouw Elke De Greef, voorzitter van de gemeenteraad van bovengenoemde gemeente verzoekt de gemeenteraad voor de eerste maal in zitting

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD 1 DECEMBER 2017

TOELICHTING GEMEENTERAAD 1 DECEMBER 2017 TOELICHTING GEMEENTERAAD 1 DECEMBER 2017 OPENBARE ZITTING I. FINANCIËN-DIVERSE DOMEINEN 1. Jaarrekening 2016 : Vaststelling Er wordt voorgesteld om de jaarrekening 2016 vast te stellen. 2. Budgetwijziging

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016 openbare zitting 1. Algemeen. Goedkeuring van de notulen van de zitting d.d. 28/11/2016 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting d.d. 28/11/2016

Nadere informatie

dinsdag 19 december 2017 om 18.30u raadzaal stadhuis

dinsdag 19 december 2017 om 18.30u raadzaal stadhuis STAD MECHELEN GEMEENTERAAD dinsdag 19 december 2017 om 18.30u raadzaal stadhuis AGENDA PUBLIEK Openbare zitting 1. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. 1) Aktename brief van 22 mei 2017 van de heer Christiaan Backx,

Nadere informatie

DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 27 november 2014 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 27 november

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/ Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 22 DECEMBER 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Gemeentelijke vrijwillige

Nadere informatie

4. FINANCIËN-TOEZICHT EREDIENSTEN. Aktename budget 2017 van de Protestantse kerk Mechelen-Noord.

4. FINANCIËN-TOEZICHT EREDIENSTEN. Aktename budget 2017 van de Protestantse kerk Mechelen-Noord. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 16 DECEMBER 2015 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING

AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 16 DECEMBER 2015 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 16 DECEMBER 2015 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Gemeentelijke opcentiemen op de onroerende voorheffing

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 26 februari 2016. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 26 februari 2016. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden bestuursadministratie 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 12-02-2016 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING

OPENBARE VERGADERING OPENBARE VERGADERING Algemene Administratie 1. Overleg tussen een delegatie van de gemeenteraad en een delegatie van de raad voor maatschappelijk welzijn. Notulen van de vergadering van 20 januari 2005.

Nadere informatie

Meerjarenbegroting Investeren in de toekomst van onze stad

Meerjarenbegroting Investeren in de toekomst van onze stad Meerjarenbegroting 2014-2019 Investeren in de toekomst van onze stad 16 oktober 2013 Randvoorwaarden bij start begrotingsopmaak Tot 2010: jaarlijkse begroting met als enige voorwaarde: gecumuleerd budgettair

Nadere informatie

FINANCIËN OPENBARE WERKEN PATRIMONIUM

FINANCIËN OPENBARE WERKEN PATRIMONIUM OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 november 2015 FINANCIËN 1 OCMW: GOEDKEURING GEWIJZIGD MEERJARENPLAN EN KENNISNEMING BUDGETWIJZIGING 2015 De gemeenteraad keurt het

Nadere informatie

AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 18 DECEMBER 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING

AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 18 DECEMBER 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 18 DECEMBER 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Gemeentelijke administratieve sancties reglement

Nadere informatie

gemeenteraad OPENBARE ZITTING Zitting van 25 januari 2019 Besluitenlijst

gemeenteraad OPENBARE ZITTING Zitting van 25 januari 2019 Besluitenlijst gemeenteraad Zitting van 25 januari 2019 Besluitenlijst OPENBARE ZITTING 1 2019_GR_00024 Gemeenteraad: installatie van een gemeenteraadslid en vaststelling van de rangorde: 2 2019_GR_00028 Goedkeuring

Nadere informatie

4. OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - SOCIAAL HUIS.

4. OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - SOCIAAL HUIS. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 18 DECEMBER 2013

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 18 DECEMBER 2013 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 18 DECEMBER 2013 Openbare vergadering POLITIERAAD 1. Retributie voor het leveren van prestaties aan derden door de lokale politie - goedkeuring Het

Nadere informatie

MEERJARENPLAN AANPASSING

MEERJARENPLAN AANPASSING MEERJARENPLAN 2014-2019 AANPASSING 1 2015 GEMEENTE MERKSPLAS INHOUDSTAFEL 1. MOTIVERING VAN DE WIJZIGINGEN... 3 2. WIJZIGINGEN AAN DE STRATEGISCHE NOTA... 3 3. WIJZIGINGEN AAN HET FINANCIEEL DOELSTELLINGENPLAN...

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 05-06-2013

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 05-06-2013 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

Stratenplan Openingsuren Nieuwsbrief Meldingskaart AZ-gids FAQ. Verklein het lettertype Vergroot het lettertype Print Print naar pdf

Stratenplan Openingsuren Nieuwsbrief Meldingskaart AZ-gids FAQ. Verklein het lettertype Vergroot het lettertype Print Print naar pdf Stratenplan Openingsuren Nieuwsbrief Meldingskaart AZ-gids FAQ Verklein het lettertype Vergroot het lettertype Print Print naar pdf Typ hier uw zoekterm Typ hier uw zoekterm zoeken Wonen en leven Energieschaarste

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-03-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

Organogram Stad Sint-Niklaas (GR )

Organogram Stad Sint-Niklaas (GR ) Ondersteuning Techniek * Dienstverlening * Organogram Stad Sint-Niklaas (GR 26-01-2018) Gemeenteraad Ombudsfunctie Gemeentelijke verzelfstandigde agentschappen Kabinetten College van burgemeester en schepenen

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 21 december 2017

Gemeenteraadszitting van 21 december 2017 Gemeenteraadszitting van 21 december 2017 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 29 november 2017 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 29 november

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 27 NOVEMBER 2018

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 27 NOVEMBER 2018 Gemeente Londerzeel TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 27 NOVEMBER 2018 GOEDKEURING VAN HET VERSLAG VAN DE VOORGAANDE ZITTING OPENBAAR A-punt 1. Goedkeuring notulen van de vorige zitting van de

Nadere informatie

Verslag Gemeenteraad 17 december 2013

Verslag Gemeenteraad 17 december 2013 Verslag Gemeenteraad 17 december 2013 DEPARTEMENT INTERNE ZAKEN OPENBARE ZITTING 1 Goedkeuring BIN-Z Centrum Geraardsbergen. Aan de Raad wordt gevraagd om de oprichting van een Buurt Informatie Netwerk

Nadere informatie

Organogram stad en OCMW Sint-Niklaas (met ingang van 1 januari 2019)

Organogram stad en OCMW Sint-Niklaas (met ingang van 1 januari 2019) Organogram stad en OCMW Sint-Niklaas (met ingang van 1 januari 2019) OCMWverenigingen Raad voor maatschappelijk welzijn Ombudsfunctie Gemeenteraad Gemeentelijke verzelfstandigde agentschappen Bijzonder

Nadere informatie

18 december FINANCIËN-BUDGET. Vaststelling gemeentelijke dotatie 2019 aan de politiezone Mechelen-Willebroek.

18 december FINANCIËN-BUDGET. Vaststelling gemeentelijke dotatie 2019 aan de politiezone Mechelen-Willebroek. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

c. Reglement inzake de stedelijke sociale verhuursubsidie en de stedelijke sociale installatiepremie:

c. Reglement inzake de stedelijke sociale verhuursubsidie en de stedelijke sociale installatiepremie: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 11-06-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

Overzichtslijst van de beslissingen van de gemeenteraad van 23 mei Openbare vergadering

Overzichtslijst van de beslissingen van de gemeenteraad van 23 mei Openbare vergadering Ninove, 28 mei 2019 Overzichtslijst van de beslissingen van de gemeenteraad van 23 mei 2019 Openbare vergadering 1. Secretariaat - Ninove Welzijn - aanduiding vertegenwoordiger en plaatsvervanger algemene

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van het aangepaste meerjarenplan 2016-2020. De gemeenteraad

Nadere informatie

Goedkeuring aanvullende gemeentebelasting op de personenbelasting voor het dienstjaar 2009

Goedkeuring aanvullende gemeentebelasting op de personenbelasting voor het dienstjaar 2009 Goedkeuring aanvullende gemeentebelasting op de personenbelasting voor het dienstjaar 2009 Er wordt voor het dienstjaar 2009 een aanvullende gemeentebelasting gevestigd ten laste van de rijksinwoners die

Nadere informatie

5/12/2011. BBC, MJP, planlastverlaging en ontwikkelingssamenwerking. Inhoud

5/12/2011. BBC, MJP, planlastverlaging en ontwikkelingssamenwerking. Inhoud BBC, MJP, planlastverlaging en ontwikkelingssamenwerking Peter Sels VVSG - 2011 Inhoud Wetgevend kader Planningsmethodiek Ontwikkelingssamenwerking vs het nieuwe instrumentarium Stappenplan en uw bijdrage

Nadere informatie

2. POLITIE-FINANCIËN. Goedkeuring begroting 2013 van de lokale politie Mechelen.

2. POLITIE-FINANCIËN. Goedkeuring begroting 2013 van de lokale politie Mechelen. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Samenwerkingsmodel in de groep Stad Antwerpen

Samenwerkingsmodel in de groep Stad Antwerpen Samenwerkingsmodel in de groep Stad Antwerpen (1) De burgemeester is tevens bevoegd voor externe relaties, marketing en communicatie, coördinatie bovenlokale fondsen, ontwikkelingssamenwerking en loketten.

Nadere informatie

Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 7 mei 2019

Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 7 mei 2019 Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 7 mei 2019 Goedkeuren notulen vorige vergadering 1. Goedkeuren notulen vorige vergadering Er werden geen bemerkingen geformuleerd

Nadere informatie

OVERZICHT RAADSBESLUITEN GEMEENTERAADSZITTING D.D. 19-12-2013 BEKENDMAKING

OVERZICHT RAADSBESLUITEN GEMEENTERAADSZITTING D.D. 19-12-2013 BEKENDMAKING OVERZICHT RAADSBESLUITEN GEMEENTERAADSZITTING D.D. 19-12-2013 BEKENDMAKING OPENBARE ZITTING 1. Budgetwijziging gemeente 2013/1. De raad hecht zijn goedkeuring aan de voorgestelde budgetwijziging. In de

Nadere informatie

College van burgemeester en schepen van 2 januari 2013

College van burgemeester en schepen van 2 januari 2013 College van burgemeester en schepen van 2 januari 2013 001 Schepencollege. Taakverdeling. 002 Schepencollege. Vergadermomenten schepencollege. 003 Schepencollege. Zitdagen van de leden van het schepencollege.

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 21 december 2017

Gemeenteraadszitting van 21 december 2017 Gemeenteraadszitting van 21 december 2017 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 21 december 2017 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van

Nadere informatie

dinsdag 16 december 2014 om 18.30u raadzaal stadhuis

dinsdag 16 december 2014 om 18.30u raadzaal stadhuis STAD MECHELEN GEMEENTERAAD dinsdag 16 december 2014 om 18.30u raadzaal stadhuis AGENDA PUBLIEK Openbare zitting 1. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. 1) Aktename einde van het mandaat van de heer Frank Nobels

Nadere informatie

Raad van maatschappelijk welzijn

Raad van maatschappelijk welzijn Raad van maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van 28 juni 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Patrick De Smedt; mevrouw Joke Longin; de heer Peter Beerens; mevrouw Gwendolijn Meskens;

Nadere informatie

zitting van 18 november 2013

zitting van 18 november 2013 Wynants Ivo - Sysmans Emiel - 01. Retributiereglement voor het afleveren van een conformiteitsattest De Raad in openbare zitting; Gelet op de bepalingen van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, zoals

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 01/07/2015. Goedkeuring notulen van de vorige vergadering

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 01/07/2015. Goedkeuring notulen van de vorige vergadering TOELICHTENDE NOTA Vergadering van de gemeenteraad van 01/07/2015 Goedkeuring notulen van de vorige vergadering Gaat de gemeenteraad akkoord met de notulen van de vorige vergadering? Agendapunt 1 Onderwerp

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER 2015 8u30 OPENBARE ZITTING 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID ELS DE CEUNINCK De raad wordt verzocht kennis te willen nemen van het ontslag van

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 15-01-2014

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 15-01-2014 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING.

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Bijlage: financieel kader

Bijlage: financieel kader Bijlage: financieel kader 1. Nieuwe decretale verplichtingen De gezondheid van de stadsfinanciën zal moeten beoordeeld worden op basis van de nieuwe decretale verplichtingen die in het kader van de beleids-

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015 Aanwezig: Els Robeyns, burgemeester-voorzitter Johan Cabergs, Kristien Treunen, Benny Maes en Albert Thijs, schepenen Eric Martens, Schepen/Voorzitter OCMW

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

Hoe wordt je gemeente en OCMW bestuurd?

Hoe wordt je gemeente en OCMW bestuurd? Hoe wordt je gemeente en OCMW bestuurd? Hoe wordt je gemeente en OCMW bestuurd? Meerjarenplanning en de link met financiën een initiatief van Beleidsmatig en financieel plannen Elk bestuur maakt een meerjarenplan

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE GETROFFEN BESLISSINGEN opgemaakt in toepassing van artikel 252, 1 van het gemeentedecreet OPENBARE ZITTING

OVERZICHTSLIJST VAN DE GETROFFEN BESLISSINGEN opgemaakt in toepassing van artikel 252, 1 van het gemeentedecreet OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD VAN 21 DECEMBER 2016 OVERZICHTSLIJST VAN DE GETROFFEN BESLISSINGEN opgemaakt in toepassing van artikel 252, 1 van het gemeentedecreet * * * OPENBARE ZITTING * * * O.P.1. Secretariaat. Gemeenteraad.

Nadere informatie

ZITTING VAN 28 JANUARI 2013 TE 19:30 UUR.

ZITTING VAN 28 JANUARI 2013 TE 19:30 UUR. STAD TURNHOUT GEMEENTERAAD AGENDA ZITTING VAN 28 JANUARI 2013 TE 19:30 UUR. Openbare zitting 001 Toekenning van de eretitel van het mandaat van gemeenteraadslid aan twee gewezen gemeenteraadsleden van

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting woensdag 11 januari 2017 om 20.00u. Ontwerpverslag van de vergadering

Gemeenteraadszitting woensdag 11 januari 2017 om 20.00u. Ontwerpverslag van de vergadering Gemeenteraadszitting woensdag 11 januari 2017 om 20.00u Ontwerpverslag van de vergadering versiebeheer: v1 Aanwezig Kris Ally, voorzitter; Erné De Blaere, burgemeester; Herlinde Trenson, Fons De Neve,

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het dienstjaar

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Notulen gemeenteraad 21 november 2018 - De raad keurt de notulen van de

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN BESTUURSZAKEN, BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, TOERISME EN VLAAMSE RAND,

DE VLAAMSE MINISTER VAN BESTUURSZAKEN, BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, TOERISME EN VLAAMSE RAND, Ministerieel besluit tot vaststelling van de modellen en de nadere voorschriften van de beleidsrapporten en de toelichting ervan, en van de rekeningstelsels van de gemeenten, de provincies en de openbare

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen: zitting van 18 maart Lijst besluiten

College van burgemeester en schepenen: zitting van 18 maart Lijst besluiten College van burgemeester en schepenen: zitting van 18 maart 2019 Lijst besluiten Secretariaat. 1. Goedkeuring van de notulen van de vorige zitting. Het college van burgemeester en schepenen keurt de notulen

Nadere informatie

Stratenplan Openingsuren Nieuwsbrief Meldingskaart AZ-gids. Verklein het lettertype Vergroot het lettertype Print Print naar pdf

Stratenplan Openingsuren Nieuwsbrief Meldingskaart AZ-gids. Verklein het lettertype Vergroot het lettertype Print Print naar pdf Stratenplan Openingsuren Nieuwsbrief Meldingskaart AZ-gids Verklein het lettertype Vergroot het lettertype Print Print naar pdf Typ hier uw zoekterm Typ hier uw zoekterm zoeken Wonen en leven Energieschaarste

Nadere informatie

25 oktober FINANCIËN-TOEZICHT EREDIENSTEN. Beslissing tot desaffectatie pastorij Sint- Jozef Coloma.

25 oktober FINANCIËN-TOEZICHT EREDIENSTEN. Beslissing tot desaffectatie pastorij Sint- Jozef Coloma. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING

OPENBARE VERGADERING OPENBARE VERGADERING STADSADMINISTRATIE Financiële Dienst - Belastingen 1. Aanvullende belasting op de personenbelasting. Vaststelling voor de aanslagjaren 2008-2013. (31397) Overeenkomstig artikel 465

Nadere informatie

Stad Antwerpen. Toelichting bij budgetwijziging 2017

Stad Antwerpen. Toelichting bij budgetwijziging 2017 Stad Antwerpen Toelichting bij budgetwijziging 2017 Toelichting bij de budgetwijziging 2017 Schema TB1: Exploitatiebudget per beleidsdomein 1 Schema TB2: Evolutie van het exploitatiebudget: - totaal 6

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015. De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed te keuren.

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015. De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed te keuren. TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015 openbare zitting 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 26/05/2015 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed

Nadere informatie

Samenwerkingsmodel in de groep Stad Antwerpen Stedelijk organogram

Samenwerkingsmodel in de groep Stad Antwerpen Stedelijk organogram Samenwerkingsmodel in de groep Stad Antwerpen Stedelijk organogram beleidsniveau interne organisatie verzelfstandigde entiteiten gemeenschappelijk niveau stad en OCMW verantwoordelijke beleidsniveau onafhankelijke

Nadere informatie

Ondernemers verwachten geen cadeaus, wel een efficiënt beleid. ... ONDERNEMERSVRIENDELIJKE GEMEENTELIJKE FISCALITEIT OPGLABBEEK DOSSIER

Ondernemers verwachten geen cadeaus, wel een efficiënt beleid. ... ONDERNEMERSVRIENDELIJKE GEMEENTELIJKE FISCALITEIT OPGLABBEEK DOSSIER DOSSIER UNIZO MAAKT WERK VAN ONDERNEMEN IN OPGLABBEEK... ONDERNEMERSVRIENDELIJKE GEMEENTELIJKE FISCALITEIT OPGLABBEEK Ondernemers verwachten geen cadeaus, wel een efficiënt beleid. Opglabbeek DOSSIER Inhoud

Nadere informatie

7.- BESTUUR: akteneming jaarrekening 2004/2005 van Kunstencentrum nona, betreffende de controle op de aanwending van de stadstoelage.

7.- BESTUUR: akteneming jaarrekening 2004/2005 van Kunstencentrum nona, betreffende de controle op de aanwending van de stadstoelage. STAD MECHELEN BESTUURLIJK BEHEER ------------------------ GB/AVDV GENOMEN BESLUITEN : ------------------------- GEMEENTERAAD VERGADERING 23 FEBRUARI 2006 -------------------------------------- OVERZICHTSLIJST

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2016-10-17 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\gjc Geertje Corthals (052) 25 10 09 bijgevoegde agenda

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 13-06-2014

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 13-06-2014 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016.

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. De voorzitter maakt bekend dat de gemeenteraad in openbare zitting zal vergaderen en over volgende punten zal beraadslagen: OPENBARE ZITTING INTERNE ZAKEN:

Nadere informatie

VR DOC.0988/2

VR DOC.0988/2 VR 2019 0207 DOC.0988/2 VR 2019 0207 DOC.0988/2 Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 25 juli 2014 tot bepaling van de bevoegdheden van de leden van

Nadere informatie

LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK

LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK Overzicht besluiten van de gemeenteraad Zitting van 30 april 2014 LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK 1. de dagorden met bijlagen werden via elektronische weg overgemaakt aan de raadsleden en bekend gemaakt

Nadere informatie

Boek 4. Stad Antwerpen. Toelichting bij de budgetwijziging 2015

Boek 4. Stad Antwerpen. Toelichting bij de budgetwijziging 2015 Boek 4 Stad Antwerpen Toelichting bij de budgetwijziging 2015 Toelichting bij de budgetwijziging 2015 Schema TB1: Exploitatiebudget per beleidsdomein 1 Schema TB2: Evolutie van het exploitatiebudget totaal

Nadere informatie

Aanpassing meerjarenplanning 2014 2019 Budget 2015. Gemeenteraad 18 december 2014

Aanpassing meerjarenplanning 2014 2019 Budget 2015. Gemeenteraad 18 december 2014 Aanpassing meerjarenplanning 2014 2019 Budget 2015 Gemeenteraad 18 december 2014 Aanpassing meerjarenplan 2014-2019 Meerjarenplan 14-19: vastgesteld 19/12/2013 Jaarlijks te actualiseren in functie van

Nadere informatie

Openbare zitting 1. POLITIEKE ORGANEN-WERKING.

Openbare zitting 1. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

002 Voordracht kandidaat bestuurder in het intergemeentelijk samenwerkingsverband Interelectra.

002 Voordracht kandidaat bestuurder in het intergemeentelijk samenwerkingsverband Interelectra. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD Geacht raadslid, U wordt overeenkomstig artikel 20 van het Gemeentedecreet uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraadszitting die zal plaats hebben in de raadzaal

Nadere informatie

1750 Lennik, de voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, de voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 04-12-2015 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Provincie Antwerpen Arrondissement Turnhout GEMEENTE 2235 HULSHOUT

Provincie Antwerpen Arrondissement Turnhout GEMEENTE 2235 HULSHOUT Provincie Antwerpen ----- Arrondissement Turnhout ----- GEMEENTE 2235 HULSHOUT ----- Bijkomend voorstel op dagorde gemeenteraad ingevolge artikel 22 van het gemeentedecreet. Ingevolge een verzoek van gemeenteraadslid(-leden),

Nadere informatie