uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/"

Transcriptie

1 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker tel , fax Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/ agenda gemeenteraad vrijdag 21 december 2012 Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op vrijdag 21 december 2012 om 18 uur in de gemeenteraadzaal van het stadhuis voor de afhandeling van onderstaande agenda: openbare zitting 1. Politieaangelegenheden: a. Politieverordeningen: politiereglement op bel- en nachtwinkels: invoering. b. Personeel: operationeel kader: 1. Vacant verklaren van 1 functie van inspecteur van politie (dienst nabijheidspolitie: wijk). 2. Vacant verklaren van 1 functie van inspecteur van politie (Lokaal Informatie Kruispunt: dienst gerechtelijke beeldvorming). 2. Gemeentepersoneel: a. Decretale graden: vacant verklaren van de functie van stadssecretaris (m/v). b. Veiligheidskorpsen: brandweerpersoneel: vacant verklaren van een functie van beroepsonderluitenant (m/v). 3. Cultuur: gebruik culturele infrastructuur en gemeentemateriaal: vrijstelling en vermindering retributie: bekrachtiging. 4. Patrimonium: a. Zakelijke rechten: 1. Koutermolenstraat: kosteloze overdracht strook grond: vaststelling voorwaarden akte. 2. Renteloze lening met hypothecair mandaat aan Parochiecentrum Ons Heem vzw: vaststelling voorwaarden akte. b. Straatbenamingen: benamen nieuw woonproject tussen Leopold II-laan en Tabakstraat: principebeslissing. c. Openbaar domein: Magnolialaan: affectatie perceel grond. d. Openbare verlichting: Weimanstraat, Hooimanstraat, Lepelhoekstraat, Ten Bos: energievriendelijke vernieuwing: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling. 5. Ontwikkelingssamenwerking: convenant met Vlaams Agentschap voor Internationale Samenwerking ( ): operationeel plan 2013: vaststelling. 6. Economie: Agentschap Ondernemen: a. Pilootproject BizLocator : intentieovereenkomst: goedkeuring. b. Pilootproject De etalage van de toekomst : intentieverklaring: goedkeuring. 7. Verenigingen, vennootschappen en samenwerkingsverbanden: autonoom gemeentebedrijf t Bau-huis: a. Jaarrekening 2011: goedkeuring. b. Budget 2013: goedkeuring.

2 8. Gemeentegebouwen: a. Politiehuis: 1. Leveren en plaatsen deur en raam in bijgebouw C: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling. 2. Vervangen schuifpoort en voetgangerspoort: aangepaste gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling. b. Brandweerkazerne: aanpassen gevelbekleding bijgebouw loods: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling. c. Mercatormuseum: vernieuwen tegelplafond: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling. d. Stedelijke academie voor schone kunsten: leveren en plaatsen 2 platformliften: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling. e. De Kouter: renovatie kleedkamers: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling. 9. Gemeentegoederen: verwervingen en vervreemdingen: a. Heimolenstraat: verwezenlijking: aankoop 6 grondstroken. b. Mierennest: verwezenlijking: aankoop kapbos. 10. Urbanisatie: a. Beeldkwaliteitsplan Clementwijk: goedkeuring. b. Ontwerp rup Kasteel Sint-Maarten: voorlopige vaststelling. c. Ontwerp rup Hendrik Heymanplein: voorlopige vaststelling. d. Ontwerp rup Drowa Aanhangwagens bvba: voorlopige vaststelling. 11. Milieu: duurzaam bouwadvies: sluiten samenwerkingsovereenkomst met Gents Milieufront vzw. 12. Stadsbelastingen: diverse belastingen: a. Terugbetaling: bekrachtiging. b. Vrijstelling: bekrachtiging. 13. Thesaurie: proces-verbaal van kasnazicht over het 4de kwartaal 2012: kennisneming. 14. Opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten: uitgaven van meer dan EUR: vaststelling van de wijze van gunning, de raming en de voorwaarden. 15. Sport: a. Gebruik sportinfrastructuur: vrijstelling en vermindering retributie: bekrachtiging. b. Sportcentra: sportcentrum De Witte Molen: aanpassing regeling luchtgroepen: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling. 16. Openbare werken: a. Rioproject Heimolenstraat, Heimolenhoek, Kiemerstraat, Weverstraat: afkoppelen op privédomein: uitbreiden opdracht ontwerper: goedkeuring. b. Eigenlostraat: aanpassen bermen: uitvoeren werken in synergie met Eandis: goedkeuring. geheime zitting 17. Politieaangelegenheden: personeel: a. Operationeel kader: aanvaarding ontslag en vervroegde pensioenaanvraag van een inspecteur van politie. b. Administratief en logistiek kader: benoeming geselecteerde kandidaat bediende (meldkamer). 18. College van burgemeester en schepenen: verlenen eretitel van het ambt van schepen. Volgende commissiezittingen zullen plaatshebben in de gemeenteraadzaal: De commissie voor economie, werk, kmo, middenstand, toerisme, stadspromotie, gebouwen en kerkfabrieken: op maandag 10 december 2012 om 19 uur voor de punten 6, 7 en 8. De commissie voor cultuur, evenementen, onderwijs en emancipatie: op maandag 10 december 2012 om 20 uur voor het punt 3.

3 De commissie voor sport, openbare werken, waterbeheersing en rioleringswerken, markten, foren en kermissen: op dinsdag 11 december 2012 om 19 uur voor de punten 15 en 16. De commissie voor landbouw, groenbeheer, reiniging, schoonmaak, domeinen en verkeer: op dinsdag 11 december 2012 om 20 uur voor het punt 4. De commissie voor ruimtelijke ordening en huisvesting, milieu, recreatiepark: op woensdag 12 december 2012 om 19 uur voor de punten 9, 10 en 11. De commissie voor algemeen beleid, veiligheid en personeel: op maandag 17 december 2012 om 19 uur voor de punten 1, 2, 17 en 18. Tijdens deze commissiezitting zal een verzoekschrift met betrekking tot het ontwikkelen van het groengebied rond de Heilig Hartkapel besproken worden. Algemene commissiezitting: op zaterdag 15 december 2012 om 10 uur voor de punten 12, 13 en 14. Volgende commissiezitting zal plaatshebben in de ontvangstzaal: De commissie voor jeugd, internationale samenwerking en burgerzaken: op vrijdag 14 december 2012 om 19 uur voor het punt 5. Hoogachtend Marie-Louise Chalmet stadssecretaris Jo De Cuyper raadslid-voorzitter

4 Gemeenteraad Bondige toelichting 21 december 2012 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/ openbare zitting 1. Politieaangelegenheden: a. Politieverordeningen: politiereglement op bel- en nachtwinkels: invoering Aan de gemeenteraad wordt een nieuw politiereglement op bel- en nachtwinkels voorgelegd. Dit reglement vervangt afdeling 5 van hoofdstuk IV van het algemeen politiereglement van 27 maart 2009, met latere wijzigingen. Het nieuw reglement is gebaseerd op de wet van 10 november 2006 en is een specifieke uitwerking van artikel 18 1 van deze wet dat bepaalt dat een gemeentelijk reglement ieder ontwerp (sic) van nachtwinkel of privaat bureau voor telecommunicatie kan onderwerpen aan een voorafgaande vergunning verleend door het college van burgemeester en schepenen van de gemeente waar de geplande nachtwinkel of het privaat bureau voor telecommunicatie zal worden uitgebaat. Artikel 18 2 van dezelfde wet stipuleert dat het gemeentelijk reglement op grond van de ruimtelijke ligging en van de handhaving van de openbare orde, veiligheid en rust, ook de vestiging en de uitbating van nachtwinkels en private bureaus voor telecommunicatie tot een gedeelte van het grondgebied kan beperken, zonder dat dit kan leiden tot een algemeen verbod of een kwantitatieve beperking op dit soort vestigingen op het grondgebied van de gemeente. Nieuwe vestigingen moeten voortaan beschikken over een vestigings- en uitbatingsvergunning. Aan de raad wordt gevraagd in te stemmen met de invoering van het nieuw politiereglement op bel- en nachtwinkels. Als bijlage: ontwerpbeslissing en plannen. b. Personeel: operationeel kader: 1. Vacant verklaren van 1 functie van inspecteur van politie (dienst nabijheidspolitie: wijk) In gemeenteraadszitting van 23 september 2011 werd de personeelsformatie van de politiezone vastgesteld. Een wijkinspecteur gaat op 1 januari 2013 aan de slag als inspecteur-motard bij de mobiliteitspolitie. Als gevolg hiervan wordt een functie van inspecteur van politie binnen de dienst nabijheidspolitie: wijk vacant. Aan de raad wordt gevraagd deze functie vacant te verklaren. 2. Vacant verklaren van 1 functie van inspecteur van politie (Lokaal Informatie Kruispunt: dienst gerechtelijke beeldvorming) In gemeenteraadszitting van 23 september 2011 werd de personeelsformatie van de politiezone vastgesteld. Een inspecteur van politie gaat op 1 januari 2014 met pensioen. Als gevolg hiervan wordt een functie van inspecteur van politie binnen het Lokaal Informatie Kruispunt: dienst gerechtelijke beeldvorming vacant. Aan de raad wordt gevraagd deze functie vacant te verklaren.

5 2. Gemeentepersoneel: a. Decretale graden: vacant verklaren van de functie van stadssecretaris (m/v) Ten laatste op 20 april 2013 wordt het ambt van stadssecretaris vacant. Gevraagd wordt de functie vacant te verklaren en te beslissen deze te laten bezetten door de meest geschikt bevonden kandidaat na de organisatie van een gelijktijdige wervings- en bevorderingsprocedure. b. Veiligheidskorpsen: brandweerpersoneel: vacant verklaren van een functie van beroepsonderluitenant (m/v) In het kader is een extra functie van officier nog niet ingevuld. Naar aanleiding van de detachering van de heer Marc Vande Velde naar de prezone Waasland wordt gevraagd deze functie van officier vacant te verklaren en te beslissen deze bij wijze van bevordering te begeven. Hiertoe moet een bevorderingsprocedure worden opgestart. 3. Cultuur: gebruik culturele infrastructuur en gemeentemateriaal: vrijstelling en vermindering retributie: bekrachtiging Bij gemeenteraadsbeslissing van 23 november 2007 werd aan het college van burgemeester en schepenen de mogelijkheid verleend, vrijstelling of vermindering van de retributietarieven met betrekking tot de stedelijke infrastructuur en het gemeentemateriaal te verlenen bij bepaalde gelegenheden of evenementen. Deze beslissingen van het college van burgemeester en schepenen moeten door de gemeenteraad worden bekrachtigd. Aan de raad wordt gevraagd de beslissingen van het college met betrekking tot vrijstellingen of verminderingen van retributie in de periode van 19 december 2011 tot en met 26 november 2012 te bekrachtigen. Als bijlage: lijst van vrijstellingen en verminderingen. 4. Patrimonium: a. Zakelijke rechten: 1. Koutermolenstraat: kosteloze overdracht strook grond: vaststelling voorwaarden akte De verkavelaar van een perceel gelegen Koutermolenstraat, 9111 Belsele, moet, ingevolge de verkavelingsvergunning, een strook grond kosteloos overdragen aan de stad ter realisatie van de rooilijn. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de voorwaarden van het ontwerp van akte tot kosteloze overdracht vast te stellen. Als bijlage: ontwerpakte. 2. Renteloze lening met hypothecair mandaat aan Parochiecentrum Ons Heem vzw: vaststelling voorwaarden akte Parochiecentrum Ons Heem vzw, Watermolenstraat 22, 9111 Belsele, wenst een nieuw buurthuis op te richten in de Watermolenstraat. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd hiervoor een renteloze lening van EUR te verlenen, gekoppeld aan een hypothecair mandaat. Als bijlage: ontwerpakte.

6 b. Straatbenamingen: benamen nieuw woonproject tussen Leopold II-laan en Tabakstraat: principebeslissing In zitting van 8 november 2012 heeft de stedelijke straatnamencommissie de benaming Bobijnhof voorgesteld voor het nieuw woonproject tussen de Leopold II-laan en de Tabakstraat. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd principieel akkoord te gaan met deze benaming. c. Openbaar domein: Magnolialaan: affectatie perceel grond De vroegere tennisterreinen van het sportcentrum De Witte Molen, gelegen in de Magnolialaan, zijn ingericht als parkeerplaatsen. Een deel van deze parking behoort nog tot het privaat domein van de stad zodat de politie hier niet kan optreden in geval van overtredingen. Het is aangewezen dit deel van de parking te affecteren en op te nemen in het openbaar domein van de stad. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd hiermee akkoord te gaan. d. Openbare verlichting: Weimanstraat, Hooimanstraat, Lepelhoekstraat, Ten Bos: energievriendelijke vernieuwing: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling Met een quickscan onderwerpt Eandis in opdracht van de Vlaamse gemengde distributienetbeheerders de openbare verlichting aan een onderzoek. Het is een momentopname van het gebruikte materiaal, het energieverbruik en de gebruiksduur waardoor een eerste besparingspotentieel in beeld komt. Bovendien is een quickscan een eerste aanzet tot de uitwerking van een masterplan, een instrument voor een duurzaam beleid en een meerjarenbegroting op vlak van openbare verlichting. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de gunningsvoorwaarden en -wijze vast te stellen voor het energievriendelijk vernieuwen van de openbare verlichting in de Weimanstraat, Hooimanstraat, Lepelhoekstraat en aan Ten Bos. 5. Ontwikkelingssamenwerking: convenant met Vlaams Agentschap voor Internationale Samenwerking ( ): operationeel plan 2013: vaststelling Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het operationeel plan 2013 binnen het gemeentelijk convenant voor ontwikkelingssamenwerking met het Vlaams Agentschap voor Internationale Samenwerking vast te stellen. Dit convenant werd tussen de stad en het Agentschap afgesloten voor de jaren 2012 en Als bijlage: operationeel plan Economie: Agentschap Ondernemen: a. Pilootproject BizLocator : intentieovereenkomst: goedkeuring Aan de raad wordt een intentieovereenkomst voorgelegd om mee te werken aan het pilootproject BizLocator. BizLocator wil een informaticatoepassing ontwikkelen waarbij vraag en aanbod van het lokale bedrijfsvastgoed ontsloten worden. De ondertekening hiervan betekent de bereidheid om: 1. mee te werken aan het overlegplatform en ervaringen en leerpunten uit het project bekend te maken; 2. de timing van de acties naar (andere) lokale besturen af te stemmen met het overlegplatform; 3. de ontwerp eindproducten van BizLocator tijdig voor te leggen aan het overlegplatform en rekening te houden met de bedenkingen van dit platform; 4. bij de communicatie rekening te houden met de afspraken van het overlegplatform. Aan de raad wordt gevraagd deze intentieovereenkomst goed te keuren. Als bijlage: intentieovereenkomst.

7 b. Pilootproject De etalage van de toekomst : intentieverklaring: goedkeuring Het Agentschap Ondernemen vraagt aan de stad Sint-Niklaas of zij wil fungeren als pilootgemeente voor het project De etalage van de toekomst. Dit project richt zich op de problematiek van kernwinkelgebieden in centrumsteden en zoekt naar innovatieve oplossingen om stadskernversterkend te zijn. Aan de raad wordt gevraagd deze intentieverklaring goed te keuren. Als bijlage: intentieverklaring. 7. Verenigingen, vennootschappen en samenwerkingsverbanden: autonoom gemeentebedrijf t Bau-huis: a. Jaarrekening 2011: goedkeuring b. Budget 2013: goedkeuring Documentatie zal zo spoedig mogelijk bezorgd worden. 8. Gemeentegebouwen: a. Politiehuis: 1. Leveren en plaatsen deur en raam in bijgebouw C: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling Door de stedelijke ontwerpendienst werden de gunningsvoorwaarden en -wijze opgemaakt voor het leveren en plaatsen van een deur en een raam in het bijgebouw C van het politiehuis. De kosten van deze werken, die zullen worden gegund via onderhandelingsprocedure na raadpleging, worden geraamd op EUR, btw te voldoen door medecontractant. 2. Vervangen schuifpoort en voetgangerspoort: aangepaste gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling. In zitting van 26 oktober 2012 ging de gemeenteraad in principe akkoord met het vervangen van de schuifpoort en de voetgangerspoort van het politiehuis (kant Kroonmolenplein). Tevens stelde de gemeenteraad de gunningsvoorwaarden en -wijze, namelijk onderhandelingsprocedure na raadpleging, zoals zij werden opgemaakt door de stedelijke ontwerpendienst en waaruit o.a. blijkt dat de kosten van deze werken mogen geraamd worden op EUR, btw te voldoen door medecontractant, vast. Na bijkomend onderzoek blijkt dat de levensduur van het voorziene snelvouwhek beperkt is en wordt een andere, duurzamere, oplossing voorgesteld waarvan de kostprijs geraamd wordt op EUR, btw te voldoen door medecontractant. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de raming en de gunningsvoorwaarden en -wijze aan te passen. b. Brandweerkazerne: aanpassen gevelbekleding bijgebouw loods: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling Door de stedelijke ontwerpendienst werden de gunningsvoorwaarden en -wijze opgemaakt voor het aanpassen van de gevelbekleding in het bijgebouw van de loods van de brandweerkazerne. De kosten van deze werken, die zullen worden gegund via onderhandelingsprocedure na raadpleging, worden geraamd op EUR, btw te voldoen door medecontractant.

8 c. Mercatormuseum: vernieuwen tegelplafond: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling Door de stedelijke ontwerpendienst werden de gunningsvoorwaarden en -wijze opgemaakt voor het vernieuwen van het tegelplafond in het Mercatormuseum. De kosten van deze werken, die zullen worden gegund via onderhandelingsprocedure na raadpleging, worden geraamd op 7.008,12 EUR, btw te voldoen door medecontractant. d. Stedelijke academie voor schone kunsten: leveren en plaatsen 2 platformliften: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling Door de stedelijke ontwerpendienst werden de gunningsvoorwaarden en -wijze opgemaakt voor het leveren en plaatsen van 2 platformliften in de stedelijke academie voor schone kunsten. De kosten van deze werken, die zullen worden gegund via onderhandelingsprocedure na raadpleging, worden geraamd op EUR, btw te voldoen door medecontractant. e. De Kouter: renovatie kleedkamers: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling Door de stedelijke ontwerpendienst werden de gunningsvoorwaarden en -wijze opgemaakt voor de renovatie van de kleedkamers in De Kouter. De kosten van deze werken, die zullen worden gegund via onderhandelingsprocedure na raadpleging, worden geraamd op EUR, btw te voldoen door medecontractant. 9. Gemeentegoederen: verwervingen en vervreemdingen: a. Heimolenstraat: verwezenlijking: aankoop 6 grondstroken Voor de realisatie van de rooilijn en de heraanleg van een deel van de Heimolenstraat konden 6 overeenkomsten worden afgesloten voor de aankoop van grondstroken, gelegen Heimolenstraat, kadastraal bekend 4de afdeling, sectie D: - deel van nummer 373 E, groot 11,51 m², bekend als inneming 41 op het innemingenplan, voor een bedrag van 1.035,90 EUR; - deel van nummer 2072 P, groot 13,68 m², bekend als inneming 45 op het innemingenplan, voor een bedrag van 1.291,20 EUR; - deel van nummer 2071 T, groot 4,42 m², bekend als inneming 47 op het innemingenplan, voor een bedrag van 397,80 EUR; - deel van nummer 2073 D, groot 11,63 m², bekend als inneming 48 op het innemingenplan, voor een bedrag van 1.186,70 EUR; - deel van nummer 2057 G, groot 9,58 m², bekend als inneming 69 op het innemingenplan, voor een bedrag van 920,70 EUR; - deel van nummer 2057 C, groot 10,10 m², bekend als inneming 72 op het innemingenplan, voor een bedrag van 1.159,00 EUR. Aan de raad wordt gevraagd met deze aankopen in te stemmen.

9 b. Mierennest: verwezenlijking: aankoop kapbos Voor het behoud van een waardevol elzenbos kon een overeenkomst worden afgesloten voor de aankoop van een perceel bos, gelegen Steenwerk, kadastraal bekend Belsele 9de afdeling, sectie B, nummer 1442 F, groot m², voor een bedrag van EUR. Aan de raad wordt gevraagd met deze aankoop in te stemmen. 10. Urbanisatie: a. Beeldkwaliteitsplan Clementwijk: goedkeuring In uitvoering van de samenwerkingsovereenkomst tussen de partners van het woonproject Clementwijk werd een kwaliteitsbewaker aangesteld voor de bewaking van de beeldkwaliteit en de duurzaamheid van de publieke ruimte en de woonvelden. Na het ontwerp van de wegenis en het park werd thans een beeldkwaliteitsplan opgemaakt voor de uitwerking van de woonvelden. Aan de raad wordt gevraagd het beeldkwaliteitsplan Clementwijk opgemaakt door evr-architecten goed te keuren zodat het als instrument kan ingezet worden bij de verdere ontwikkeling van de wijk. Als bijlage: beeldkwaliteitsplan. b. Ontwerp rup Kasteel Sint-Maarten: voorlopige vaststelling Het rup Kasteel Sint-Maarten wordt opgemaakt om de kasteelsite, thans gelegen in militair domein, te herbestemmen naar een zone voor kasteelpark met behoud en herbestemming van het kasteel en het park. Aan de raad wordt gevraagd het ontwerp rup Kasteel Sint-Maarten voorlopig vast te stellen waarna een openbaar onderzoek zal worden gehouden. c. Ontwerp rup Hendrik Heymanplein: voorlopige vaststelling Er wordt een ruimtelijk uitvoeringsplan opgemaakt voor de uitbreiding van het bibliotheekgebouw en het stadsarchief aan het Hendrik Heymanplein. Het bpa Buurt De Castro voorziet thans een te krappe zone. Aan de raad wordt gevraagd het ontwerp rup Hendrik Heymanplein voorlopig vast te stellen waarna een openbaar onderzoek zal worden gehouden. d. Ontwerp rup Drowa Aanhangwagens bvba: voorlopige vaststelling In opvolging van een planologisch attest wordt een rup opgemaakt voor het zonevreemd bedrijf Drowa Aanhangwagens bvba, Grote Baan 120, 9100 Nieuwkerken. Aan de raad wordt gevraagd het ontwerp rup voorlopig vast te stellen waarna een openbaar onderzoek zal worden gehouden. 11. Milieu: duurzaam bouwadvies: sluiten samenwerkingsovereenkomst met Gents Milieufront vzw Sinds 2006 kan de burger een beroep doen op sessies van anderhalf uur gratis duurzaam bouwadvies verstrekt op vaste zitdagen in het stadhuis door een deskundige van de MilieuAdviesWinkel, een dienst van Gents Milieufront vzw. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd een samenwerkingsovereenkomst af te sluiten van 3 jaar met vermelde vzw om deze dienstverlening in Sint-Niklaas te bestendigen voor de periode van 1 januari 2013 tot 31 december Het duurzaam bouwadvies zal worden verstrekt tijdens 1 vaste zitdag van 3 uur per maand tegen de prijs van 50 EUR per uur advies en een forfaitaire verplaatsingsvergoeding van 60 EUR per zitdag, wat neerkomt op een jaarlijks te voorzien budget van EUR. Als bijlage: samenwerkingsovereenkomst.

10 12. Stadsbelastingen: diverse belastingen: a. Terugbetaling: bekrachtiging In diverse belastingreglementen is een clausule voorzien waarin de raad het college van burgemeester en schepenen machtigt onder bepaalde voorwaarden terugbetaling van de belasting te verlenen. Deze beslissingen van het college moeten door de raad worden bekrachtigd. Het college heeft diverse terugbetalingen verleend. Aan de raad wordt gevraagd deze beslissingen te bekrachtigen. b. Vrijstelling: bekrachtiging In diverse belastingreglementen is een clausule voorzien waarin de raad het college van burgemeester en schepenen machtigt onder bepaalde voorwaarden vrijstelling of vermindering van de belasting te verlenen. Deze beslissingen van het college moeten door de raad worden bekrachtigd. Het college heeft diverse vrijstellingen verleend. Aan de raad wordt gevraagd deze beslissingen te bekrachtigen. 13. Thesaurie: proces-verbaal van kasnazicht over het 4de kwartaal 2012: kennisneming Aan de raad wordt gevraagd kennis te nemen van het proces-verbaal van kasnazicht over het 4de kwartaal Opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten: uitgaven van meer dan EUR: vaststelling van de wijze van gunning, de raming en de voorwaarden Onderhandelingsprocedure na raadpleging: levering Groendienst: leveren rijnzand en planten voor renovatie plantvakken Dendermondse Steenweg Stedelijke musea: leveren materiaal voor herinrichting Mercatormuseum Dienst ICT: leveren informaticamateriaal basisscholen: wijziging voorwaarden Onderhandelingsprocedure met bekendmaking op Europees niveau: levering Dienst ICT: ontwikkelen, leveren en implementeren van een elektronisch notulenbeheersysteem (e-decision): verhoging raming 15. Sport: a. Gebruik sportinfrastructuur: vrijstelling en vermindering retributie: bekrachtiging In de gemeenteraadsbeslissing van 23 november 2007 houdende invoering van de retributie op het gebruik van de stedelijke infrastructuur, met latere aanvullingen en wijzigingen, waaronder ook de sportinfrastructuur valt, machtigde de gemeenteraad het college bij bepaalde gelegenheden vrijstelling of vermindering van retributie te verlenen. Deze beslissingen van het college moeten door de gemeenteraad worden bekrachtigd. Aan de raad wordt gevraagd deze beslissingen te bekrachtigen.

11 b. Sportcentra: sportcentrum De Witte Molen: aanpassing regeling luchtgroepen: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling In zitting van 14 maart 2011 stelde het college Architectenstudio aan voor de opmaak van het ontwerp van de renovatiewerken aan de inkom van sportcentrum De Witte Molen en het oplossen van het risico op legionellabesmetting. In zitting van 8 oktober 2012 ging het college akkoord met de opmaak van het bestek voor de dringende herstellingen aan de luchtgroep die instaat voor de luchtverversing en verwarming van de grote sportzaal. Door de ontwerper, Architectenstudio, werden inmiddels de gunningsvoorwaarden en -wijze opgemaakt voor het aanpassen van de regeling van de luchtgroepen in het sportcentrum De Witte Molen. De kosten van deze werken, die zullen worden gegund via onderhandelingsprocedure na raadpleging, worden geraamd op EUR, btw te voldoen door medecontractant. 16. Openbare werken: a. Rioproject Heimolenstraat, Heimolenhoek, Kiemerstraat, Weverstraat: afkoppelen op privédomein: uitbreiden opdracht ontwerper: goedkeuring In zitting van 24 augustus 2007 keurde de gemeenteraad de uitbreiding van de opdracht van de ontwerper goed voor het afkoppelen op privédomein in het kader van het rioproject in de Heimolenstraat. In zitting van 29 augustus 2008 keurde de gemeenteraad hiervoor de aangepaste raming, zijnde EUR, btw niet inbegrepen, goed. In zitting van 28 januari 2011 ging de gemeenteraad akkoord met het afkoppelen van het opwaartse project Kiemerstraat-Heimolenhoek daar Aquafin het deel Heimolenstraat vanaf N41 tot Weverstraat ten laste nam via Lokaal Pact. Aan de raad wordt gevraagd akkoord te gaan met volgende uitbreiding van de opdracht van de ontwerper: 1. actualisering bestaande afkoppelingsdossiers (137) in de Heimolenstraat; 2. opmaak variante afkoppelingsstudies (10); 3. afsluiten afkoppelingsovereenkomsten (137); 4. integratie afkoppelingsdossiers ( ) in aanbestedingsdossier; 5. aanbesteding, opvolging van de werken en afrekening/oplevering; 6. opmaak van geïndividualiseerde afrekening + asbuiltplan voor de 229 percelen. Kostprijs: EUR, btw niet inbegrepen. b. Eigenlostraat: aanpassen bermen: uitvoeren werken in synergie met Eandis: goedkeuring Eandis gaat werken uitvoeren in de Eigenlostraat. Het is aangewezen de bermen in de straat heraan te leggen in synergie met Eandis. Het aandeel van de stad in deze werken bedraagt EUR, btw te voldoen door medecontractant. Deze werken worden uitgevoerd door aannemer Verbruggen bvba, die door Eandis werd aangesteld. Aan de raad wordt gevraagd de uitvoering van deze werken in synergie met Eandis goed te keuren.

Volgende commissiezittingen zullen plaatshebben in de gemeenteraadzaal:

Volgende commissiezittingen zullen plaatshebben in de gemeenteraadzaal: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 16-01-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer GEMEENTERAAD Zitting van Agenda Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op woensdag om 18:00

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 15-09-2011

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 15-09-2011 dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

1. Politieaangelegenheden: politiezone: begroting 2016 en prognose begroting 2015: vaststelling.

1. Politieaangelegenheden: politiezone: begroting 2016 en prognose begroting 2015: vaststelling. Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 27-11-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 27 februari 2015. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 27 februari 2015. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 12-02-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 04-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 26 juni 2015 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt:

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 26 juni 2015 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 18-06-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting aanvullende

Nadere informatie

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 30 januari 2015 wordt aangevuld als volgt:

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 30 januari 2015 wordt aangevuld als volgt: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 22-01-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting aanvullende

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 08-02-2012

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 08-02-2012 Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 14-06-2012

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 14-06-2012 dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/ Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/ Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 05-06-2013

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 05-06-2013 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 02-12-2010

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 02-12-2010 Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 13-01-2011

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 13-01-2011 Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 04-12-2013

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 04-12-2013 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 11-09-2014

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 11-09-2014 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 07-02-2013

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 07-02-2013 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 26 februari 2016. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 26 februari 2016. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden bestuursadministratie 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 12-02-2016 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 19 december 2014 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt:

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 19 december 2014 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 10-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting aanvullende

Nadere informatie

HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING

HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING gemeenteraad Zitting van 22 februari 2019 Besluitenlijst HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING HD 1 2019_GR_00109 Verenigingen, vennootschappen en samenwerkingsverbanden: Streekoverleg Waas

Nadere informatie

gemeenteraad OPENBARE ZITTING Zitting van 25 januari 2019 Besluitenlijst

gemeenteraad OPENBARE ZITTING Zitting van 25 januari 2019 Besluitenlijst gemeenteraad Zitting van 25 januari 2019 Besluitenlijst OPENBARE ZITTING 1 2019_GR_00024 Gemeenteraad: installatie van een gemeenteraadslid en vaststelling van de rangorde: 2 2019_GR_00028 Goedkeuring

Nadere informatie

HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING

HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING gemeenteraad Zitting van 29 april 2019 Besluitenlijst HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING HD 1 2019_GR_00196 Gemeenteraad: verzoekschrift aan de gemeenteraad: ontvankelijkverklaring en verwijzing

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 15-01-2014

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 15-01-2014 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

Gemeenteraad Bondige toelichting 24 september 2010

Gemeenteraad Bondige toelichting 24 september 2010 Gemeenteraad Bondige toelichting 24 september 2010 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1273 09-09-2010 openbare zitting 1. Politieaangelegenheden: a. Opdrachten voor aanneming van werken,

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2019-01-28 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda

Nadere informatie

HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING

HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING gemeenteraad Zitting van 22 maart 2019 Besluitenlijst HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING HD 1 2019_GR_00143 Verenigingen, vennootschappen en samenwerkingsverbanden: Autonoom gemeentebedrijf

Nadere informatie

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING.

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/ Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 26 MEI 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Kerkfabriek Sint-Pieter. Jaarrekening.

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 29-11-2011

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 29-11-2011 Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2014-09-15 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052) 25 10 06 Bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 27 maart Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 27 maart Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 12-03-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 25 maart 2016. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 25 maart 2016. Mevrouw Mijnheer Steven Vanackere bestuursadministratie 03 778 30 76 steven.vanackere@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 11-03-2016 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 maart 2016 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 24 F E BRUARI 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Kerkfabriek Sint-Audomarus.

Nadere informatie

c. Reglement inzake de stedelijke sociale verhuursubsidie en de stedelijke sociale installatiepremie:

c. Reglement inzake de stedelijke sociale verhuursubsidie en de stedelijke sociale installatiepremie: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 11-06-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 13-02-2014

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 13-02-2014 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 28 januari 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 28 januari 2016

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting 1. Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 30 maart 2009. De notulen van de zitting van 30 maart 2009 werden

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2017-06-19 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 januari 2019

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 januari 2019 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 januari 2019 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter (N-VA);

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 18 NOVEMBER 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (TC) GOEDKEURING JAARREKENING

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 09-06-2011

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 09-06-2011 Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 24 maart 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 goed

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 27/07/2009 2. Verkeer en mobiliteit. Gemeentelijke verkeerscommissie. Opsplitsing van deze adviesraad in inspraakorgaan

Nadere informatie

OCMW-raad van 19 april 2012

OCMW-raad van 19 april 2012 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be bij de punten van de openbare zitting

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2016-02-16 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 09-11-2011

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 09-11-2011 Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2018-09-17 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015. De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed te keuren.

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015. De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed te keuren. TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015 openbare zitting 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 26/05/2015 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 21 februari 2011 ons kenmerk: LDS/DVR/02 datum: 08/02/2011 contactpersoon: Lena De Smaele 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 23 september 2016 Agenda openbare zitting. Mevrouw Mijnheer

GEMEENTERAAD. Zitting van 23 september 2016 Agenda openbare zitting. Mevrouw Mijnheer GEMEENTERAAD Zitting van Agenda openbare zitting Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 april 2016 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 19 december 2017 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 28 augustus 2015. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 28 augustus 2015. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 14-08-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 september 2015 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2018-07-03 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec/kw/gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/ Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 29 april Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 29 april Mevrouw Mijnheer Steven Vanackere bestuursadministratie 03 778 30 76 steven.vanackere@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 13-04-2016 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

Openbare zitting 1. POLITIEKE ORGANEN-WERKING.

Openbare zitting 1. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 19 december Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 19 december Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 04-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Notulen gemeenteraad 21 november 2018 - De raad keurt de notulen van de

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van de begrotingsrekening voor het dienstjaar 2011, de resultatenrekening

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER 2015 8u30 OPENBARE ZITTING 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID ELS DE CEUNINCK De raad wordt verzocht kennis te willen nemen van het ontslag van

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2017-02-13 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 januari 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00013 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst met betrekking tot de verlichting van het gebouw Kunstencentrum

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 27 januari 2017 Agenda openbare zitting. Mevrouw Mijnheer

GEMEENTERAAD. Zitting van 27 januari 2017 Agenda openbare zitting. Mevrouw Mijnheer GEMEENTERAAD Zitting van Agenda openbare zitting Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op

Nadere informatie

Punten van de openbare zitting

Punten van de openbare zitting Bijeenroeping van de gemeenteen OCMW-raad Ronse, vrijdag 18 januari 2019 De voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad nodigt u uit om de zittingen bij te wonen op maandag 28 januari 2019 om 19:00 uur. De

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\nm Nancy Marroyen (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\nm Nancy Marroyen (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2019-06-17 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\nm Nancy Marroyen (052)25 10 00 bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

2. Puitvoetstraat: verlenen opstalrecht aan VK White Boys: vaststellen voorwaarden akte.

2. Puitvoetstraat: verlenen opstalrecht aan VK White Boys: vaststellen voorwaarden akte. Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 09-10-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

VERGADERING GEMEENTERAAD 28.09.2015. 20.00 uur

VERGADERING GEMEENTERAAD 28.09.2015. 20.00 uur VERGADERING GEMEENTERAAD 28.09.2015 20.00 uur AGENDA OPENBAAR FINANCIËN 1. Stad Aarschot: budgetwijziging 1-2015 en aanpassing meerjarenplan 2014-2019 2. Politiezone Aarschot: begrotingswijziging 1-2015

Nadere informatie

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR FINANCIËN 001. KENNISNAME PROCES-VERBAAL VAN ONDERZOEK DER KAS - VIERDE KWARTAAL 2009 002. RETRIBUTIE OP

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING Algemeen beleid. 1. Integrale veiligheid algemene machtiging voor het gebruik van zichtbare verplaatsbare

Nadere informatie

OCMW-raad van 24 oktober 2013

OCMW-raad van 24 oktober 2013 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be Bondige toelichting voor het publiek

Nadere informatie

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006.

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD U wordt overeenkomstig artikel 87 van de Gemeentewet uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaats hebben in de raadzaal van het gemeentehuis te Gingelom,

Nadere informatie

Nu de nodige aanpassingen werden doorgevoerd, kan de gemeenteraad een voorlopig besluit nemen.

Nu de nodige aanpassingen werden doorgevoerd, kan de gemeenteraad een voorlopig besluit nemen. Stadsbestuur Veurne GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 MAART 2012 LIJST TOELICHTENDE NOTA S Openbare vergadering 1. Voorlopige vaststelling van het RUP zonevreemde bedrijven Ref. : RO/ec Voorafgaande besluiten

Nadere informatie

27 januari ) Kennisname naamswijzigingen kerkfabrieken op het grondgebied van Mechelen. 2) Kennisname aanstellingen leden nieuwe kerkraden.

27 januari ) Kennisname naamswijzigingen kerkfabrieken op het grondgebied van Mechelen. 2) Kennisname aanstellingen leden nieuwe kerkraden. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 13-06-2014

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 13-06-2014 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/ Dienst secretariaat contactpersoon: Riet De Paepe, administratief chef e-mail: riet.depaepe@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 22, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van uw kenmerk

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 31 augustus 2011

Dagorde gemeenteraad Zitting van 31 augustus 2011 Dagorde gemeenteraad Zitting van 31 augustus 2011 ons kenmerk: datum 23 8 2011 Sec&Onthaal/2345 De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli

Nadere informatie

30 september 2014. 1) Oratorenstraat; 2) Stenenmolenstraat (gedeelte tussen Jubellaan en Oratorenstraat).

30 september 2014. 1) Oratorenstraat; 2) Stenenmolenstraat (gedeelte tussen Jubellaan en Oratorenstraat). STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit De volgende bepalingen zijn van toepassing inzake de bevoegdheid: Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 43, 2, 11.

gemeenteraad Besluit De volgende bepalingen zijn van toepassing inzake de bevoegdheid: Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 43, 2, 11. gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 27 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00519 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Administratief Centrum Zuid, Woodrow Wilsonplein 1, Gent - Renovatie

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 februari 2013 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

1. FINANCIËN-BUDGET. Aktename interne kredietaanpassing nr. 2 over dienstjaar exploitatie.

1. FINANCIËN-BUDGET. Aktename interne kredietaanpassing nr. 2 over dienstjaar exploitatie. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2018-11-19 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda

Nadere informatie

FINANCIËN OPENBARE WERKEN PATRIMONIUM

FINANCIËN OPENBARE WERKEN PATRIMONIUM OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 november 2015 FINANCIËN 1 OCMW: GOEDKEURING GEWIJZIGD MEERJARENPLAN EN KENNISNEMING BUDGETWIJZIGING 2015 De gemeenteraad keurt het

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 27 november 2014 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 27 november

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie