Ronde van Kinrooi 5 7 en november 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ronde van Kinrooi 5 7 en 12 13 november 2013"

Transcriptie

1

2 Ronde van Kinrooi 5 7 en november 2013 Het verloop van de infovergaderingen was in ieder kerkdorp hetzelfde. De burgemeester verwelkomde de aanwezigen, vervolgens stelden de schepenen zich voor. Daarna werden antwoorden gegeven op de vragen die inwoners op voorhand hadden doorg d. De aanwezigen konden dan ook inspelen op deze vragen en verdere informatie vragen. Dan werd dieper ingegaan op het meerjarenplan aan de hand van een presentatie. Ook tijdens deze presentatie konden de aanwezigen vragen stellen en opmerkingen maken. Op het einde konden de aanwezigen nog een evaluatieformulier invullen. Hieronder geven we aan welke vragen er gesteld werden. Waar de vragen elkaar overlappen wordt verwezen naar het dorp waar de vraag het eerst werd gesteld. Geistingen Gemeenschapshuis, 5 november personen aanwezig, exclusief schepencollege

3 Vraag 1: Hoe kan de toegankelijkheid van Gemeenschapshuis tijdens kermissen beter worden gegarandeerd? Het parkeren van kermiswagens moeten beter worden begeleid. Dit probleem dienen we samen met de wijkpolitie te benaderen. Vraag 2: Het zebrapad ter hoogte van de school ligt niet goed. Wat gaan jullie eraan doen? Het zebrapad werd op die plaats aangelegd op vraag van de politie, het oudercomité en de school zelf. Men zou een conflict realiseren met het in en uitrijden als het een stukje verder werd gelegd. Er zal een evaluatie komen om te kijken of het momenteel juist ligt. Vraag 3: Hoe gaan jullie zorgen voor betaalbare gronden en woningen voor onze jeugd? Wat kan het BPA Dirkx daarin betekenen en wat gaan jullie doen met het speelplein Haexkamp in dat BPA? Eén jaar geleden is hierover een hoorzitting geweest. Er is daarna een MER screening gebeurd om na te gaan wat de invloed heeft op de omgeving als men daar een project start. Voor Geistingen kunnen we nu nagaan hoeveel wooneenheden er ontwikkeld kunnen worden. In RUP wordt ook onderzocht wat er kan gebeuren met het huis van Jules Geerkens (rooilijn ligt in het gebouw zodat men er nu niets kan ontwikkelen). Wat voor bouwwerken voorziet men daar? Er zijn nog geen concrete plannen voor deze site. Welke ontwikkeling gaat gegeven worden aan deze gronden? Men moet oog hebben voor de vergrijzingsproblematiek: we moeten meer seniorenwoningen bouwen ter voorbereiding voor het rusthuis. Men drukt erop dat men dergelijke mogelijkheden moet creëren in de kernen van de dorpen. Bij de sociale bouwprojecten wordt ook rekening gehouden met de bevolkingsgroep van 65+. Er zal nog een nieuwe hoorzitting gehouden worden over dit specifiek plan (RUP Geistingen). Enkele mensen spreken hun zorg uit over de mogelijke verdwijning van het speelpleintje Haexkamp; men wil dit pleintje niet opgeven voor bebouwing. Die keuze zal grondig bekeken worden. Een bepaalde groep van inwoners wil absoluut geen bebouwing op het speelpleintje. Iedere betrokken partij zal gecontacteerd worden; men kan ook kiezen voor groene buffers binnen de bewoning. Dit is één van de weinige mogelijkheden die er zijn in Geistingen. Indien deze plannen blijven om alles vol te bouwen, zullen een aantal buurtbewoners zich organiseren om dit tegen te houden. Waarom gebeurt er niets op het oude voetbalveld aan de Sportstraat? De eigenaars moeten de eerste stap zetten. De gemeente is bereid om hierover in dialoog te treden. De families van de eigenaars moeten onderling een overeenkomst hebben. We volgen dit zeker op.

4 Vraag 4: Welke kleinschalige toeristische projecten zal men verder ontwikkelen? KSG, Rozendorp, Nazomerdagen e.a.: in Geistingen zijn vele goeie voorbeelden van samenwerking tussen horeca, verenigingen en gemeente. Dit heeft toch wel een goeie boost gegeven aan het dorpsleven én het is een voorbeeld voor andere dorpen. Het moet wel vanuit de bevolking komen, de gemeente wil daarbij altijd ondersteunen! Geistingen Rozendorp is zeker een goed voorbeeld. Steun van provincie is daarbij ook cruciaal. Op 28 en 29 juni zal de volgende editie van Geistingen Rozendorp doorgaan, dan is ook week van de tuinen. Wij zijn als gemeente de verenigingen zeer dankbaar voor hun inzet. Vraag 5: Wanneer komen er vrijliggende fietspaden langs de Venlosesteenweg? We hebben een samenwerkingsovereenkomst met Maaseik. Nu moet er nog een plenaire vergadering komen met alle betrokken partijen. Voor Maaseik ligt het nog moeilijk inzake budgetten. We blijven er achter gaan maar we kunnen nu geen timing geven. Vraag 6: Hoe zit het met de verdere ontwikkeling van de Steenberg, het dagstrand, de Finse piste, in het kader van KinJoy? Het project KinJoy vertrok van een aantal vaststellingen inzake beperkingen waarmee we hier geconfronteerd worden: we hebben geen grote industrieterreinen, we hebben een vrij laag belastbaar inkomen per inwoner; dus we moeten op zoek gaan naar andere bronnen van inkomsten en naar andere mogelijkheden, nl. watergebonden recreatie. In samenwerking met de provincie werd een onderzoek gestart om dit nog sterker uit te bouwen: zorgtoerisme (toeristische mogelijkheden bieden aan personen met bepaalde beperkingen, niet de zwaar zorgbehoevenden). KinJoy werd zo als het ware een opwaardering van de Steenberg met het idee voor woningen op het water. Samen met LRM gaat de gemeente nu op zoek naar mogelijkheden voor de vrijetijdseconomie. Het dossier zit momenteel in planfase. Daarin wordt ook de haven betrokken. Dit gebied is niet enkel voor de toerist, maar moet ook toegankelijk blijven (en nog meer) voor de eigen inwoners. Belevingsniveau van dit gebied moet zeker verhoogd worden! Toegankelijkheid en openheid van gebied moet gehandhaafd blijven. Finse piste zou moeten opgenomen worden in het grote plan. Opmerkingen hierover vanuit de zaal: Je moet eerst beginnen met de wegkanten te maaien vooraleer de toeristen komen! In Thornerweg beukenhaag met lindenbomen! De zichtbaarheid van jachthaven moet vergroot worden. Opmerking i.v.m. Venlosesteenweg: AWV doet te weinig inzake onderhoud van bermen en bomen! Men zou er best bladkorven zetten zoals in andere gemeenten! Als alles proper is, trek je meer mensen aan! Mag nog een beetje beter zijn Hoe wordt de ontwikkeling aan de Maasplassen gefinancierd? In eerste instantie zijn er de restmiddelen van de grindpot (2,3 miljoen euro) specifiek voor de opwaardering van het gebied.

5 Hoe zit het met de uitbreiding van het openbaar vervoer in onze gemeente? Onlangs hebben we nog contact gehad met De Lijn. We blijven aandringen op meer verbindingen. Daarnaast zal de opening van de lijn Hamont Weert nieuwe kansen bieden. Wat kunnen we doen aan de loslopende honden en de hondenpoep op de Finse piste? We kiezen er bewust niet voor om over te gaan tot GAS boetes. We vragen wat meer burgerzin en probeer de overtreders aan te zetten om zelf op te ruimen. Hondenuitlaatstrook is misschien een oplossing? Dit blijkt bij buurgemeenten geen oplossing te zijn, ze worden elders praktisch niet gebruikt. We hebben wel sensibiliseringsacties ondernomen. Hondenuitlaatweien zijn misschien een goed idee? Men kan misschien poepzakjes voorzien met een vuilbak aan de Finse piste Er is te weinig accommodatie/infrastructuur aan de Maasplassen voor watertoerisme. Er is euro ter beschikking vanuit de provincie. We willen dit passen in het totale concept (masterplan) dat LRM laat opstellen over het ganse gebied. Samenwerking met betrokken verenigingen moet zeker aangegaan worden. Bomen planten is vanuit de Vlaamse overheid een prioriteit. De bomen in de Geistingenstraat gaan weg. Waarom? De bomen staan er niet op hun plaats, ze zorgen voor breuken in weg. We gaan er wel andere bomen planten! In de Beekstraat hadden mensen last van bladeren in de goot, daar werden twee bomen gewoon afgedaan! In Beekstraat zouden enkel nog betonnen elektrische palen staan. Kunnen die niet vervangen worden? Dat kost nogal veel geld. Van het moment dat de straat heraangelegd wordt, wordt de elektrische draad zoveel mogelijk in de grond gelegd. In de Geistingenstraat wordt vaak te snel gereden; moeten we hier geen verkeersremmers integreren? Naar de toekomst toe (ontwikkeling Agropolis) kan de Geistingenstraat misschien enkel voor plaatselijk verkeer gebruikt worden terwijl de toegang tot de plassen via de Vilgertenweg zal gaan. Toch moeten we vaststellen dat men zich in 90 tot 95 % houdt aan de voorgeschreven snelheid (zie metingen). Men kan eventueel bloembakken op de wegen zetten als verkeersremmers. Vervolgens werd het meerjarenplan aan de hand van een presentatie voorgesteld. Daarbij werden volgende vragen gesteld en/of opmerkingen gemaakt. Voor de uitleg van het meerjarenplan verwijzen we naar de bijgevoegde print van de presentatie.

6 Tijdens de presentatie werden volgende bijkomende vragen gesteld of werden er andere opmerkingen gemaakt: Is het niet mogelijk om een omleidingsweg voor Kinrooi te voorzien? Het weren van doorgaand vrachtverkeer is inderdaad een uitdaging voor ons. Het fileprobleem in Nederland heeft invloed op ons verkeer. In het dorpsrestaurant krijg je geen tweede portie Er werd een flater gemaakt bij het zaaien van maïs in het Agropolis gebied: deze maïs zal ons nog geld gaan kosten! Men moet lokale aannemers ook aanschrijven bij openbare aanbestedingen. De waterleiding in de Geistingenstraat is al een paar keer gesprongen. Betreft het verouderde leidingen? Is de druk te hoog? We hebben hier geen duidelijke verklaring voor. We volgen het op.

DORPSRAAD SINT-DENIJS 21/09/2017

DORPSRAAD SINT-DENIJS 21/09/2017 DORPSRAAD SINT-DENIJS 21/09/2017 Bespreking College 13/11/2017 1.GLASBOL Verplaatsen glasbol : -Sportcentrum? (wel gevaar voor sluikstorten in gracht) -Stationsplein (parkeerplaats opgeven of op andere

Nadere informatie

Digitale vragenlijst Spotdag Wilt u weten waaraan de gemeente haar geld besteedt?

Digitale vragenlijst Spotdag Wilt u weten waaraan de gemeente haar geld besteedt? 1. Wilt u weten waaraan de gemeente haar geld besteedt? 100% 90% 80% 70% 60% 50% 47.8% 47.0% 40% 30% 20% 10% 5.2% 0% 0.0% 0.0% Heel graag Graag Beetje Niet echt Niet geïnteresseerd Naam Heel graag 47,8%

Nadere informatie

Infovergadering Donderdag 19 maart 2015

Infovergadering Donderdag 19 maart 2015 STAD HARELBEKE: Heraanleg bedrijventerrein Harelbeke-Zuid Boerderijstraat, Venetiëlaan, Spoorwegstraat & Politieke gevangenenstraat Infovergadering Donderdag 19 maart 2015 1 AGENDA Inleiding (Stad Harelbeke)

Nadere informatie

Van: Roel Anciaux Verzonden: woensdag 11 februari 2015 13:37 Aan: 'Ellen De Clerck' Onderwerp: VRAAG GR MAART 2015

Van: Roel Anciaux Verzonden: woensdag 11 februari 2015 13:37 Aan: 'Ellen De Clerck' Onderwerp: VRAAG GR MAART 2015 Van: Roel Anciaux Verzonden: woensdag 11 februari 2015 13:37 Aan: 'Ellen De Clerck' Onderwerp: VRAAG GR MAART 2015 Geachte Secretaris, Hallo Ellen, Gelieve onderstaande vraag reeds op de agenda van de

Nadere informatie

Kasterlee De Met fase 2

Kasterlee De Met fase 2 1 Kasterlee De Met fase 2 Infovergaderingen Handelaars 4/9 Bewoners en eigenaars 7/9 Adviesraden 18/9 www.kasterlee.be Toelichting projectdossier en reeds doorlopen traject www.kasterlee.be 2 3 Missie

Nadere informatie

In de communicatie naar onze inwoners wordt er steeds gesproken over een woonzorgcampus.

In de communicatie naar onze inwoners wordt er steeds gesproken over een woonzorgcampus. Inhoud Situering... 2 Wat is een woonzorgcampus?... 2 Woonzorg of toch assistentiewoningen?... 2 Kernvraag indien woonzorgcampus... 4 Voorgeschiedenis... 4 Huidige Stand van zaken... 4 Toekomst... 4 Kernvraag

Nadere informatie

De 3 beloftes van Dirk Claes

De 3 beloftes van Dirk Claes http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/verkiezingen2012/vlaams-brabant/rotselaar/dvp De 3 beloftes van Dirk Claes Rock Werchter Rock Werchter is van groot belang voor onze verenigingen. Met het nieuwe Ruimtelijke

Nadere informatie

Niel watergebonden bedrijventerrein: Het wat, waarom en hoe Dirk Cleiren

Niel watergebonden bedrijventerrein: Het wat, waarom en hoe Dirk Cleiren Niel watergebonden bedrijventerrein: Het wat, waarom en hoe Dirk Cleiren 16 mei 2013 Vragen die ik zal beantwoorden: - Wat? - Waarom? - Wat betekent dat voor mij? - Wie en Hoe concreet? - Hoeveel kost

Nadere informatie

PROCEDUREBLAD BEHANDELING RAADSVOORSTEL

PROCEDUREBLAD BEHANDELING RAADSVOORSTEL PROCEDUREBLAD BEHANDELING RAADSVOORSTEL HET COLLEGE VERZOEKT U DIT RAADSVOORSTEL TE BEHANDELEN ONDERWERP : De Raad op Pad in Broekland ZAAKNUMMER : 3398-2016 B&W VERGADERING : 17 mei 2016 AGENDACOMMISSIE

Nadere informatie

Welkom. Panelleden. Gemeente Oostkamp: - Jan de Keyser, Burgemeester - Els Roelof, schepen Mobiliteit - Delphine Roels, schepen Openbare Werken

Welkom. Panelleden. Gemeente Oostkamp: - Jan de Keyser, Burgemeester - Els Roelof, schepen Mobiliteit - Delphine Roels, schepen Openbare Werken Aanpassingen aan de Beverhoutstraat, Van Cailliedreef en Veldstraat en aan de Veldkapelstraat in Beernem in het kader van de Groene Fietsgordel Brugge Infovergadering voor de betrokken bewoners/eigenaars

Nadere informatie

VOORAF INGEDIENDE VRAGEN INWONERS

VOORAF INGEDIENDE VRAGEN INWONERS VOORAF INGEDIENDE VRAGEN INWONERS Zagerijstraat: - slechte straatverlichting - masterplan openbare verlichting voor heel het grondgebied - overdreven snelheid in de straat De politie stelt dat flitscontroles

Nadere informatie

Onderwerp: evaluatie Stuurgroep Toerisme en Recreatie en planvorming 2009

Onderwerp: evaluatie Stuurgroep Toerisme en Recreatie en planvorming 2009 Agendapunt : Voorstelnummer : Raadsvergadering : 25 november 2008 Naam opsteller : Thea Olivier Informatie op te vragen bij : Thea Olivier Portefeuillehouders : Jan Mesu Onderwerp: evaluatie Stuurgroep

Nadere informatie

Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat

Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat Oostkamp, 10 maart 2016 Beste bewoner De heraanleg van de Meuleman- en Voldersstraat staat al lang op het programma. Echter tot op vandaag

Nadere informatie

Eijsden. Economische activiteit

Eijsden. Economische activiteit Eijsden Eijsden Eijsden is met ruim 8000 inwoners de grootste kern van de Limburgse gemeente Eijsden-Margraten. Deze fusiegemeente, die in 2011 ontstond, bestaat verder uit 14 andere kernen, en 25 gehuchten

Nadere informatie

Inhoud en vorm van het actieplan van het gemeentelijk mobiliteitsplan. mei 2009. Afdeling Beleid Mobiliteit en Verkeersveiligheid

Inhoud en vorm van het actieplan van het gemeentelijk mobiliteitsplan. mei 2009. Afdeling Beleid Mobiliteit en Verkeersveiligheid Inhoud en vorm van het actieplan van het gemeentelijk mobiliteitsplan mei 2009 Afdeling Beleid Mobiliteit en Verkeersveiligheid Inhoud 1. Algemeen: een actieplan vanuit vijf verschillende invalshoeken...3

Nadere informatie

Beukenhaag Rietstraat

Beukenhaag Rietstraat Beukenhaag Rietstraat Laar is in 2008 geselecteerd door de Provincie Limburg voor het project Dorpen in het Groen (DIG). Een subsidie van 68.000 uit te geven door de dorpsraad Laar aan vergroening van

Nadere informatie

Inspreekreactie Eilandraad Marken Raadsvergadering 5 september 2013 m.b.t. agendapunt bespreken verslag Langs de kernen d.d.

Inspreekreactie Eilandraad Marken Raadsvergadering 5 september 2013 m.b.t. agendapunt bespreken verslag Langs de kernen d.d. Inspreekreactie Eilandraad Marken Raadsvergadering 5 september 2013 m.b.t. agendapunt bespreken verslag Langs de kernen d.d. 30 januari 2013 Goedenavond Burgemeester en leden van de politiek in de gemeente

Nadere informatie

3DE EN 4DE SPOOR LIJN 50 A

3DE EN 4DE SPOOR LIJN 50 A > AANLEG 3DE EN 4DE SPOOR LIJN 50 A STATIONSOMGEVING HANSBEKE MOBILITEITSBELEID RINGWEG 1 oktober 2009 Kristin Berckmans Sylvie Syryn Geert Vercruysse Cel Info Buurtbewoners Communicatieverantwoordelijke

Nadere informatie

score 4,53 Antwoorden: Vraag 1 Kan ik me gemakkelijk verplaatsen via voet- en fietspaden van goede kwaliteit?

score 4,53 Antwoorden: Vraag 1 Kan ik me gemakkelijk verplaatsen via voet- en fietspaden van goede kwaliteit? score 4,53 Antwoorden: Vraag 1 Kan ik me gemakkelijk verplaatsen via voet- en fietspaden van goede kwaliteit? Voetpaden liggen niet altijd vlak en worden niet goed onderhouden. Fietspaden worden met name

Nadere informatie

RUP Stedelijk Wonen versterkt woonbeleid Stad Gent

RUP Stedelijk Wonen versterkt woonbeleid Stad Gent RUP Stedelijk Wonen versterkt woonbeleid Stad Gent Het Gentse stadsbestuur maakt een thematisch ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) op, het RUP Stedelijk Wonen. Daarmee wil de Stad stedenbouwkundige problemen

Nadere informatie

TransforMaDie 2020. Heraanleg de Spoelberchplein

TransforMaDie 2020. Heraanleg de Spoelberchplein TransforMaDie 2020 Heraanleg de Spoelberchplein TransforMaDie 2020 Ø Toekomstvisie gemeente TransforMaDie 2020 is een toekomstvisie op de woonkernen van onze gemeente, met verschillende grote en kleine

Nadere informatie

CD&V+ kiest voor de weg vooruit!

CD&V+ kiest voor de weg vooruit! CD&V+ kiest voor de weg vooruit!» CD&V gelooft in de troeven van Kluisbergen en haar inwoners. We verruimen onze lijst en stellen daarbij één voorwaarde: wij willen kandidaten met een hart voor Kluisbergen.

Nadere informatie

Uitgangssituatie verkeer Wijdemeren 2011 Nadere onderbouwing van het Beleidsplan Verkeer Wijdemeren 2011 2020

Uitgangssituatie verkeer Wijdemeren 2011 Nadere onderbouwing van het Beleidsplan Verkeer Wijdemeren 2011 2020 UitgangssituatieverkeerWijdemeren2011 NadereonderbouwingvanhetBeleidsplanVerkeerWijdemeren2011 2020 Veilig,leefbaarenbereikbaar Mei2011 AmbtelijkewerkgroepBeleidsplanVerkeer Inhoud 1. Inleiding... 3 2.

Nadere informatie

Leefbaar Grashoek. Resultaten kerngesprekken, georganiseerd door Werkgroep Leefbaar Grashoek November 2013 april 2014

Leefbaar Grashoek. Resultaten kerngesprekken, georganiseerd door Werkgroep Leefbaar Grashoek November 2013 april 2014 Leefbaar Grashoek Resultaten kerngesprekken, georganiseerd door Werkgroep Leefbaar Grashoek November 2013 april 2014 Kerngesprekken, met wie? November 2013: verenigingen: sport en spel December 2013: verenigingen

Nadere informatie

Besluiten burgemeester

Besluiten burgemeester Besluiten burgemeester GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 18 maart 2019 Westerlo - Mobiliteit 5 2019_BB_00117 Politiereglementen. Tijdelijk politiereglement bij hoogdringendheid: snelheidsremmende maatregelen

Nadere informatie

Meerjarenplan. Vereniging Plaatselijk Belang Hoonhorst 2013-2016

Meerjarenplan. Vereniging Plaatselijk Belang Hoonhorst 2013-2016 Meerjarenplan Vereniging Plaatselijk Belang Hoonhorst 2013-2016 Inleiding Dit meerjarenplan is het vervolg op het meerjarenplan 2009 2012. Veel uit het vorige plan is gerealiseerd, maar er zijn ook projecten

Nadere informatie

Leidraad leerkracht 5 de en 6 de leerjaar

Leidraad leerkracht 5 de en 6 de leerjaar Leidraad leerkracht 5 de en 6 de leerjaar INLEIDING 2 Beste leerkracht U plant een buurtboostactie met de kinderen van uw klas. Deze actie wil: kinderen bewust laten worden van wat er in de buurt speelt

Nadere informatie

wijkvergadering Kapellen-centrum 23 juni 2011

wijkvergadering Kapellen-centrum 23 juni 2011 wijkvergadering Kapellen-centrum 23 juni 2011 bevolking inwoners: 26.434 politie vijf zonale prioriteiten diefstallen in woningen verkeer overlast drugs FOCUS gps-diefstallen intrafamiliaal geweld brandweer

Nadere informatie

Dorpsstraat 2 Laarne, 23 april Aanwezig: Schepen van mobiliteit en verkeersveiligheid wnd. voorzitter;

Dorpsstraat 2 Laarne, 23 april Aanwezig: Schepen van mobiliteit en verkeersveiligheid wnd. voorzitter; Provincie Oost-Vlaanderen Verslag verkeerscommissie van 21 april 2015. Begin: 09u00. Einde: 11u00. Dorpsstraat 2 Laarne, 23 april 2015. Aanwezig: Alex De Smet Alain De Jonghe Tom Dhollander Marc Peleman

Nadere informatie

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE 1 2 3 4 5 6 7 VRAGEN EN ANTWOORDEN Naar aanleiding van de presentatie is er een mogelijkheid voor

Nadere informatie

Ontwikkelprogramma Demografische ontwikkelingen

Ontwikkelprogramma Demografische ontwikkelingen Ontwikkelprogramma Demografische ontwikkelingen Leefbare en vitale dorpen in Berkelland 5 Doelenboom Wat speelt er? 6 Bewust worden? Veranderingen in Berkelland en de regio Achterhoek door de krimp lijken

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Maart 2013 M A A R T 2 0 1 3

Nieuwsbrief. Maart 2013 M A A R T 2 0 1 3 Nieuwsbrief Informatie: Wim Jaspers Hans van Tulden Marco Stolwijk Frans Venmans Secretariaat Lijst S-H: Maike Koppens Ploegstraat 55A In dit nummer: Voorwoord 1 Kermis 1 Verkeer 2 + 3 Maart 2013 M A A

Nadere informatie

De Grote Wommelgemse Enquête

De Grote Wommelgemse Enquête De Grote Wommelgemse Enquête Doel De enquête is opgezet als een papieren enquête die peilt naar de tevredenheid van de inwoners, die inzicht wil krijgen hoe de bevolking haar gemeente ziet en die antwoorden

Nadere informatie

Scholen in het groen. Nieuwe wijken krijgen veel te weinig en te kleine speelhoekjes! Veldjes missen we echt.

Scholen in het groen. Nieuwe wijken krijgen veel te weinig en te kleine speelhoekjes! Veldjes missen we echt. Nieuwe wijken krijgen veel te weinig en te kleine speelhoekjes! Veldjes missen we echt. Scholen in het groen 1 Scholen in het groen Opgroeien in een groene omgeving is belangrijk voor kinderen en draagt

Nadere informatie

Overzicht inventarisatie ervaringen met bladkorven

Overzicht inventarisatie ervaringen met bladkorven Overzicht inventarisatie ervaringen met bladkorven Wijk Vraag 1 beeldbestek Vraag 2 overlast Vraag 3 herintroductie Vraag 4 gratis breng voorziening Brukske Centrum Landweert Noord-west Het ziet er zeker

Nadere informatie

Werken Schoolstraat Nieuwstraat - Schuttershofstraat 25/10/2018

Werken Schoolstraat Nieuwstraat - Schuttershofstraat 25/10/2018 Werken Schoolstraat Nieuwstraat - Schuttershofstraat 25/10/2018 Werken aan zuiver water Wie zijn wij? Werken Doel rioleringswerken De afkoppelingen Bovenbouw Fasering / Omleidingen Werkwijze Wie betaalt

Nadere informatie

GECOMOVE. Onderwerp: Mobiliteitsmeting Frankendijk / Kruisstraat. Datum: 11 juni 2015

GECOMOVE. Onderwerp: Mobiliteitsmeting Frankendijk / Kruisstraat. Datum: 11 juni 2015 : Guy Legein : Benoit Folens Mobiliteitsmeting Frankendijk / Kruisstraat 1. Frankendijk: Het college van burgemeester en schepenen heeft op advies van de Gecomove beslist om het kruispunt van De Scheuten

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst 5 februari Herinrichting Westertuinen (ventweg)

Informatiebijeenkomst 5 februari Herinrichting Westertuinen (ventweg) Informatiebijeenkomst 5 februari 2018 Herinrichting Westertuinen (ventweg) Agenda 1. Presentatie Opening, welkom, voorstellen, doel van de avond Marc Kouwenhoven (voorzitter) Aanleiding en terugblik informatieavond

Nadere informatie

Bijlage 2 Resultaat meningspeiling Inwoners

Bijlage 2 Resultaat meningspeiling Inwoners Bijlage 2 Resultaat meningspeiling Inwoners 1. Betrokken Kan zich inleven in situaties, luistert en erkent gevoelens en behoeften van anderen. 53.6% 2. Omgevingsbewust Kent de belangen in en buiten de

Nadere informatie

1) Verkeersborden plaatsen (Woonwijk, 30 Km, Pas op spelende kinderen!, fietspad)

1) Verkeersborden plaatsen (Woonwijk, 30 Km, Pas op spelende kinderen!, fietspad) Besprekingsverslag van de bespreking met Klaassen Vastgoedontwikkeling / Site Woondiensten en de gemeente Doetinchem naar aanleiding van onze brief van 14 december 2009 inzake de huidige status van het

Nadere informatie

S t e d e n b o u w k u n d i g e v i s i e H a v e n Z u i d H a v e n k w a r t i e r e n S c h e e p s w e r f

S t e d e n b o u w k u n d i g e v i s i e H a v e n Z u i d H a v e n k w a r t i e r e n S c h e e p s w e r f S t e d e n b o u w k u n d i g e v i s i e H a v e n Z u i d H a v e n k w a r t i e r e n S c h e e p s w e r f i n s p r a a k a v o n d 2 1 j a n u a r i 2 0 0 8 g e m e e n t e A l b l a s s e r d

Nadere informatie

Citaat uit het antwoord van de gemeente Weert m.b.t. de omleidingen tijdens de werkzaamheden van 29-9-2014.

Citaat uit het antwoord van de gemeente Weert m.b.t. de omleidingen tijdens de werkzaamheden van 29-9-2014. Werkzaamheden Rietstraat/Hushoverweg/Floralaan: De dorpsraad Laar is al geruime tijd bezig om tijdens de afsluiting van bovengenoemd kruispunt er voor te zorgen dat er buiten de route Rietstraat/Laarderweg

Nadere informatie

ANTWOORDEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN OP DE MONDELINGE VRAGEN GESTELD TIJDENS DE GEMEENTERAAD VAN woensdag 4 april 2012.

ANTWOORDEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN OP DE MONDELINGE VRAGEN GESTELD TIJDENS DE GEMEENTERAAD VAN woensdag 4 april 2012. ANTWOORDEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN OP DE MONDELINGE VRAGEN GESTELD TIJDENS DE GEMEENTERAAD VAN woensdag 4 april 2012. Openbaarheid van de gemeenteraad D. Bloemen is het niet eens

Nadere informatie

BEWEEGTEST. Thuiswonende ouderen en mobiele ouderen in een woonzorgcentrum

BEWEEGTEST. Thuiswonende ouderen en mobiele ouderen in een woonzorgcentrum BEWEEGTEST Thuiswonende ouderen en mobiele ouderen in een woonzorgcentrum Benieuwd of jij je nodige dagelijkse portie beweging haalt? Vul dan de onderstaande test in! Wil je graag wat meer bewegen en hou

Nadere informatie

Om te beginnen is een korte schets van het dorp gegeven zodat iedereen van gelijke informatie is voorzien, samengevat:

Om te beginnen is een korte schets van het dorp gegeven zodat iedereen van gelijke informatie is voorzien, samengevat: DORPSONTWIKKELING HOOGE ZWALUWE 1. Inleiding Dinsdag 15 februari is een groep actieve bewoners bij elkaar geweest om in kaart te brengen wat hun zorgen en dromen zijn ten aanzien van het leven in Hooge

Nadere informatie

Wat doet het waterschap voor de wegen?

Wat doet het waterschap voor de wegen? Lesbrief wegen Wat doet het waterschap voor de wegen? Veilige wegen www.wshd.nl/lerenoverwater Afdeling Communicatie waterschap Hollandse Delta 1 Veilige wegen Sommige waterschappen zoals waterschap Hollandse

Nadere informatie

In dit verkeersbulletin aandacht voor:

In dit verkeersbulletin aandacht voor: Het Vlaams Verkeer -------------------------------------Informatiebulletin van de Openbare Basisschool Emailadres: verkeersouders@devlaamsereus.nl ---5e Jaargang, nummer 8 -juni 2015- In dit verkeersbulletin

Nadere informatie

Doelen en beoogde resultaten van de plannen van Herxen.

Doelen en beoogde resultaten van de plannen van Herxen. Doelen en beoogde resultaten van de plannen van Herxen. Eenmalige budgetten voor onderwerpen die op korte termijn kunnen starten. De verschillende werkgroepen hebben eenmalig een budget aangevraagd en

Nadere informatie

Aquafin en de gemeente plannen werken in uw buurt Infoavond

Aquafin en de gemeente plannen werken in uw buurt Infoavond Aquafin en de gemeente plannen werken in uw buurt Infoavond Xenia Luxem Projectmanager Aquafin 7 december 2016 Voorstelling betrokken partijen Bouwheer: -> Aquafin (riolering + advies afkoppelingen) Overige

Nadere informatie

RUP Beverlo centrum. Een nieuwe ruimtelijk kader voor versterken van de dorpskern. versterking. Dorpskern

RUP Beverlo centrum. Een nieuwe ruimtelijk kader voor versterken van de dorpskern. versterking. Dorpskern RUP Beverlo centrum Een nieuwe ruimtelijk kader voor versterken van de dorpskern Dorpskern versterking Vooraf: wat is een RUP? Ruimtelijke ordening en ruimtelijke planning Gewestplan legt bestemmingen

Nadere informatie

Resultaten Vragenlijst

Resultaten Vragenlijst Resultaten Vragenlijst - Aanpassing dienstverlening van De Lijn (meer bussen, bussen moeten DOOR Smeerebbe- Vloerzegem i.p.v. erlangs) - Organiseren van sport- en culturele activiteiten - Activiteiten

Nadere informatie

Voorgestelde aanpassingen aan het gecoördineerde politiereglement van Assenede van (politiezone Assenede Evergem)

Voorgestelde aanpassingen aan het gecoördineerde politiereglement van Assenede van (politiezone Assenede Evergem) Voorgestelde aanpassingen aan het gecoördineerde politiereglement van Assenede van 22.02.2018 (politiezone Assenede Evergem) Huidig reglement Aanpassing Verantwoording Benaming College van Burgemeester

Nadere informatie

Negatieve wending op komst? Buurtcomité DREVENSVELD

Negatieve wending op komst? Buurtcomité DREVENSVELD Negatieve wending op komst? Buurtcomité DREVENSVELD Wie zijn wij? Wij zijn het Buurtcomité Drevensveld. Een feitelijke vereniging van eigenaars wonende rond het Drevensveld, sympathisanten en andere belanghebbenden.

Nadere informatie

Dorpsraad komt naar je toe deze zomer. Verslag bezoek Molenwijk

Dorpsraad komt naar je toe deze zomer. Verslag bezoek Molenwijk Dorpsraad komt naar je toe deze zomer Verslag bezoek Molenwijk Zaterdag 26 september 2015 1 Park rondom Kinderboerderij Over het algemeen zag het park er goed uit. Uiteraard liggen er takken, modder en

Nadere informatie

Actieplan Verkeersveiligheid Heusden-Zolder

Actieplan Verkeersveiligheid Heusden-Zolder Actieplan Verkeersveiligheid Heusden-Zolder Er moet de nadruk worden gelegd op het creëren van een veiligheidscultuur in de gemeente Heusden-Zolder. Het is beter dat er een beperkt aantal acties worden

Nadere informatie

GECOMOVE. Onderwerp: Datum: 16 mei 2014

GECOMOVE. Onderwerp: Datum: 16 mei 2014 : : Kanaalstraat De melder vraagt om in de Kanaalstraat een fysieke hoogtebeperking te plaatsen ter beperking van het zwaar verkeer in deze straat. Hij stelt voor om deze hoogtebeperking te plaatsen ter

Nadere informatie

CONCEPT VERSTERKEN - VERBINDEN PLEKKEN VERGROTEN HISTORISCH DORPSHART

CONCEPT VERSTERKEN - VERBINDEN PLEKKEN VERGROTEN HISTORISCH DORPSHART CONCEPT VERSTERKEN - VERBINDEN PLEKKEN VERGROTEN HISTORISCH DORPSHART VOORKEURSMODEL VOORKEURSMODEL RUIMTELIJKE EN ARCHITECTOISCHE OPBOUW VOORKEURSMODEL STRAAT - PLEINTJES- HOFJES VERBINDEN OPENBARE RUIMTE

Nadere informatie

Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum

Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum UNIZO BRUGGE Stad en Haven Unie van Zelfstandige Ondernemers Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum 07-01-2014 UNIZO Brugg Stad en Havene: Eerste mobiliteitsrapport geeft nood aan ingrijpende acties

Nadere informatie

Woonwensenenquête Drijber

Woonwensenenquête Drijber Woonwensenenquête Drijber Woningbehoefte en verhuiswensen van inwoners Enquêteresultaten Gemeente Midden-Drenthe Afdeling Bouwen en Wonen Na 2010 Inleiding In het na van 2010 is er een woonwensenenquête

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 16-08-2005 Onderwerp: Kredietaanvraag voor het aanleggen van een rotonde op de aansluiting Vendelweg - Schansweg Conceptbesluit: Samenvatting:

Nadere informatie

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 7 8 2 3 1 9 6 4 5 KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 1. Kruispunt Douvieweg- Watouplein Knelpunten: - Op het kruispunt staat het doorgaand verkeer heel vaak geblokkeerd aangezien

Nadere informatie

Veilig naar links via keerbewegingen

Veilig naar links via keerbewegingen Veilig naar links via keerbewegingen Na de heraanleg van de sesteenweg (N8) is het niet meer mogelijk om linksaf te slaan. Daarom zijn er drie keerpunten voorzien waar het verkeer veilig kan keren. Dankzij

Nadere informatie

RUP Beverlo Centrum. Toelichting buurtplatform 2 maart 2015 Peter Douven, afdelingshoofd Stad Beringen

RUP Beverlo Centrum. Toelichting buurtplatform 2 maart 2015 Peter Douven, afdelingshoofd Stad Beringen RUP Beverlo Centrum Toelichting buurtplatform 2 maart 2015 Peter Douven, afdelingshoofd Stad Beringen 1 Inhoud Vooraf: wat is een RUP? Waarom een RUP? Bestaande toestand en ruimtelijke analyse Visie: algemeen

Nadere informatie

Aan het College van B & W Valkenswaard. Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord. Datum: 14 april 2019.

Aan het College van B & W Valkenswaard. Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord. Datum: 14 april 2019. Aan het College van B & W Valkenswaard Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord Datum: 14 april 2019 Geachte college, In het verleden heb ik diverse keren contact gehad met de bewoners

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 augustus 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_10198 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

De U10-regio - enkele kenmerken

De U10-regio - enkele kenmerken De U10-regio - enkele kenmerken 1. De U10-regio binnen Nederland 2. De U10-regio binnen de provincie 3. Samenhang binnen de U10-regio De U10-regio: de gemeenten,,,,,,,, en 1 De U10-regio binnen Nederland

Nadere informatie

Aan de Raad. Inleiding

Aan de Raad. Inleiding Nr: Schipluiden: 10 augustus 2010 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan "Kastanjehof" Aan de Raad Inleiding Het ontwerp bestemmingsplan Kastanjehof heeft ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening

Nadere informatie

Uitnodiging infoavond. Werken in Gent: Sanering Rietgracht & wegen- en rioleringswerken in de Veenakkerstraat Projectnummer

Uitnodiging infoavond. Werken in Gent: Sanering Rietgracht & wegen- en rioleringswerken in de Veenakkerstraat Projectnummer Uitnodiging infoavond uw kenmerk ons kenmerk datum aantal bijlagen 22290 infoavond mei 2016 3 + folder contactpersoon tel. e-mail 03 450 45 45 contact@aquafin.be Werken in Gent: Sanering Rietgracht & wegen-

Nadere informatie

Masterplan LO Nieuwsbrief Nr 5 januari Masterplan LO 2020

Masterplan LO Nieuwsbrief Nr 5 januari Masterplan LO 2020 Nieuwsbrief Nr 5 januari 2010 20 Masterplan LO 2020 LO20 Masterplan LO 2020 Op maandag 30 november 2009 vond er een tweede grote informatieavond plaats voor alle bewoners van Groot-. Op deze informatievergadering

Nadere informatie

Hellendoorn. Aan de raad. Noord. Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC

Hellendoorn. Aan de raad. Noord. Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC Noord Hellendoorn Aan de raad Samenvatting: In september 2012 dient het NS-station verplaatst te zijn naar het centrum van Nijverdal. De stationsomgeving

Nadere informatie

Klankbordavond : Mobiel in de Stad naar Morgen

Klankbordavond : Mobiel in de Stad naar Morgen Klankbordavond : Mobiel in de Stad naar Morgen Sven Lieten Paal, 19 maart 2014 Welke moeilijkheden komen we vaak tegen : Iedereen verkeersexpert, veel meningen Inspraak is belangrijk en kan het proces

Nadere informatie

College van gedeputeerde Staten. Provincie Overijssel. Postbus 10078, 8000 GB Zwolle. Geachte gedeputeerde,

College van gedeputeerde Staten. Provincie Overijssel. Postbus 10078, 8000 GB Zwolle. Geachte gedeputeerde, College van gedeputeerde Staten Provincie Overijssel Postbus 10078, 8000 GB Zwolle Geachte gedeputeerde, Graag willen wij als inwoners en belangenorganisaties van Giethoorn middels deze brief reageren

Nadere informatie

GECOMOVE. Onderwerp: Mobiliteitsmeting Voetsveldweg. Datum: 12 november 2015

GECOMOVE. Onderwerp: Mobiliteitsmeting Voetsveldweg. Datum: 12 november 2015 : : Onderwerp: Mobiliteitsmeting Voetsveldweg Datum: 12 november 2015, schepen van mobiliteit Verontschuldigd ldigd: Een inwoner van de Voetsveldweg heeft gemeld dat er te snel gereden wordt in deze straat.

Nadere informatie

presentatie Voorlopig Ontwerp inrichtingsplan Kleinpolder Zuidwest fase II

presentatie Voorlopig Ontwerp inrichtingsplan Kleinpolder Zuidwest fase II presentatie Voorlopig Ontwerp inrichtingsplan Kleinpolder Zuidwest fase II 18-09-2017 2 presentatie Kleinpolder Zuidwest fase II - Voorlopig Ontwerp inrichtingsplan luchtfoto van Overschie - bron Google

Nadere informatie

Zuurstof voor burgers, ondernemers en stad

Zuurstof voor burgers, ondernemers en stad PERSCONFERENTIE 6 december 2014 Zuurstof voor burgers, ondernemers en stad Verstandig investeren in toekomst Hamont-Achel Vorig jaar bij de opmaak van het meerjarenplan 2014-2019 heeft het schepencollege

Nadere informatie

INTERPELLATIE EVELIEN JACOBS. Beste voorzitter, Beste collega s van de gemeenteraad,

INTERPELLATIE EVELIEN JACOBS. Beste voorzitter, Beste collega s van de gemeenteraad, INTERPELLATIE EVELIEN JACOBS Beste voorzitter, Beste collega s van de gemeenteraad, Vanaf 1 juli 2011 geldt er een algemeen rookverbod. Ook de horeca, waarvoor lang een uitzondering was voorzien, valt

Nadere informatie

Heraanleg E40 Aalter. 14 mei 2014 Infovergadering Aalter

Heraanleg E40 Aalter. 14 mei 2014 Infovergadering Aalter Heraanleg E40 Aalter 14 mei 2014 Infovergadering Aalter Welkom Patrick Hoste Burgemeester Aalter Infovergadering 14 mei 2014 Historiek 1998: eerste schets + opmetingen 2004: eerste MER-rapport 2006: aangepaste

Nadere informatie

Hoe zorgen we dat er minder hard gereden wordt?

Hoe zorgen we dat er minder hard gereden wordt? 2 april 2009 initiatiefgroep raambuurt raam 62 2801 vm gouda t+f 0182.526925 initiatiefgroep@raambuurtgouda.nl Hoe zorgen we dat er minder hard gereden wordt? of de automobilist zich tenminste aan max.

Nadere informatie

Panelonderzoek inwoners en openbaar groen

Panelonderzoek inwoners en openbaar groen Panelonderzoek inwoners en openbaar groen Gemeente Amersfoort Marlies Visser 2 juni 2015 De meeste panelleden zijn positief over het burgerinitiatief tot het opstellen van een Groenvisie. Men vindt over

Nadere informatie

Eindevaluatie actieplan verkeersveiligheid gemeente Zuienkerke

Eindevaluatie actieplan verkeersveiligheid gemeente Zuienkerke Eindevaluatie actieplan verkeersveiligheid gemeente Zuienkerke Situering gemeente Zuienkerke De gemeente Zuienkerke ligt in West-Vlaanderen, ingesloten tussen de provinciehoofdstad Brugge en de Belgische

Nadere informatie

Stad Gent investeert tien miljoen euro in sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent

Stad Gent investeert tien miljoen euro in sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent Stad Gent investeert tien miljoen euro in sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent De Stad Gent plant als hoofdaandeelhouder van sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent een bijkomende investering

Nadere informatie

4 oktober Utrecht

4 oktober Utrecht 4 oktober 2017 Utrecht 1 Waarom een RES? 1. Verantwoordelijkheid energietransitie wordt voor een belangrijk deel bij gemeenten gelegd. Maar ze hebben beperkte grip. 2. Praten over energietransitie betekent

Nadere informatie

ZIENSWIJZENNOTA GVVP WINSUM

ZIENSWIJZENNOTA GVVP WINSUM ZIENSWIJZENNOTA GVVP WINSUM Nr. Vragen/opmerkingen (gebundeld) 1 Er is vanuit nut en noodzaak, geluidsoverlast, benodigde investeringen en mogelijke route Ranum - Tinallinge - Onderdendam bezwaar tegen

Nadere informatie

ALGEMENE BESCHOUWINGEN VOORJAARSNOTA 2015 GEMEENTE PEKELA. P.v.d.A. - Fractie Afdeling Pekela

ALGEMENE BESCHOUWINGEN VOORJAARSNOTA 2015 GEMEENTE PEKELA. P.v.d.A. - Fractie Afdeling Pekela ALGEMENE BESCHOUWINGEN VOORJAARSNOTA 2015 GEMEENTE PEKELA P.v.d.A. - Fractie Afdeling Pekela Algemene beschouwingen Voorjaarsnota 2015 Het behandelen van de voorjaarsnota is een zaak van gewicht, zeker

Nadere informatie

BIJLAGE 4 TOELICHTING HOE TE VERLICHTEN BINNEN DE BEBOUWDE KOM EN BUITEN DE BEBOUWDE KOM

BIJLAGE 4 TOELICHTING HOE TE VERLICHTEN BINNEN DE BEBOUWDE KOM EN BUITEN DE BEBOUWDE KOM BELEIDSPLAN OPENBARE VERLICHTING 2013 2017 BIJLAGE 4 TOELICHTING HOE TE VERLICHTEN BINNEN DE BEBOUWDE KOM EN BUITEN DE BEBOUWDE KOM Bijlage 4 bij Beleidsplan Openbare Verlichting 2013 2017 Pagina 1 van

Nadere informatie

Opbrengst Debat van Baarle 1 22 januari 2015

Opbrengst Debat van Baarle 1 22 januari 2015 Opbrengst Debat van Baarle 1 22 januari 2015 Doel en opbrengst Debat van Baarle De gemeente wil graag samen met bewoners en belangenvertegenwoordigers de toekomst van de gemeente creëren. In het eerste

Nadere informatie

s-heerenhoek ruimtelijke problematiek in beeld

s-heerenhoek ruimtelijke problematiek in beeld s-heerenhoek ruimtelijke problematiek in beeld 1 s-heerenhoek ruimtelijke problematiek in beeld Bebouwing Prins Hendrikstraat Prins Hendrikstraat Hoek Molendijk, Cingeldijk Hoek Molendijk, Cingeldijk In

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 30-11-2010 Onderwerp: Evaluatie hondenbeleid Conceptbesluit: - het hondenbeleid her te bevestigen en dit ter kennisneming voor te leggen

Nadere informatie

Verslag Ondernemersavond 22 januari 2015

Verslag Ondernemersavond 22 januari 2015 Verslag Ondernemersavond 22 januari 2015 1 Ondernemersavond 22 januari 2015 Munnikkenhof Grijpskerke Geachte ondernemer, Hartelijk dank voor uw aanwezigheid op de ondernemersavond op 22 januari j.l. Zoals

Nadere informatie

Geen geraniums in Geuzenveld Gemeente Amsterdam Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer

Geen geraniums in Geuzenveld Gemeente Amsterdam Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer Rapport Gemeentelijke Ombudsman Geen geraniums in Geuzenveld Gemeente Amsterdam Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer 17 juli 2009 RA0940351 Samenvatting Een buurtbewoner wil zijn buurt in Amsterdam-Geuzenveld

Nadere informatie

Stad Gent werkt aan Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Stedelijk Wonen

Stad Gent werkt aan Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Stedelijk Wonen Stad Gent werkt aan Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Stedelijk Wonen Het Gentse stadsbestuur maakt een thematisch ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) op, het RUP 167 Stedelijk Wonen. Met dit RUP wil

Nadere informatie

Uw gemeente in cijfers: Kinrooi

Uw gemeente in cijfers: Kinrooi Inleiding Kinrooi : Kinrooi is een gemeente in de provincie Limburg en maakt deel uit van het Vlaams Gewest. Buurgemeentes zijn Bocholt, Bree en Maaseik. Kinrooi heeft een oppervlakte van 54,8 km 2 en

Nadere informatie

Uitnodiging infoavond

Uitnodiging infoavond Uitnodiging infoavond uw kenmerk ons kenmerk datum aantal bijlagen 20632A infoavond juni 2015 3 + folder contactpersoon tel. e-mail Rik Spanhove 03 450 45 45 contact@aquafin.be Werken in Sint-Kruis-Winkel:

Nadere informatie

Speerpunt 1: een aantrekkelijker Hamme

Speerpunt 1: een aantrekkelijker Hamme een aantrekkelijker een veiliger een Vlaamser Hamme Speerpunt 1: een aantrekkelijker Hamme 1. Het imago van Hamme als sterk verouderde gemeente moet omgezet worden naar een landelijke gemeente met leefbare

Nadere informatie

N280 Wegvak Baexem Enquête naar Voorkeursvariant inwoners Baexem

N280 Wegvak Baexem Enquête naar Voorkeursvariant inwoners Baexem N280 Wegvak Baexem Enquête naar Voorkeursvariant inwoners Baexem Datum: 22 augustus 2013 Door: Contact: Actiegroep N280 (Marcel Hagens, Henriette Claessen, Thijs Cuypers) MJT Hagens, Rijksweg 10 6095 NB

Nadere informatie

09/06/2015. Bewonersvergadering Wegenis- en rioleringswerken in de Akkerstraat (deel) te Malle

09/06/2015. Bewonersvergadering Wegenis- en rioleringswerken in de Akkerstraat (deel) te Malle 09/06/2015 Bewonersvergadering Wegenis- en rioleringswerken in de Akkerstraat (deel) te Malle 1 Inhoud presentatie 1. Voorstelling van het project 2. Detail voorstelling (door studiebureau) 3. Voorstelling

Nadere informatie

Ontwerpbesluitenbundel Zitting van 9 mei 2016

Ontwerpbesluitenbundel Zitting van 9 mei 2016 Gemeenteraad Ontwerpbesluitenbundel Zitting van 9 mei 2016 Dagorde OPENBARE ZITTING...2 Aanvullende punten...2 IR 3 - Interpellatie van raadslid Mattias Vandemaele: De opwaardering van het stedelijk patrimonium...2

Nadere informatie

Gemeenschapshuis de Annendaal. Bewonersavond Maria-Hoop 27 februari 2012

Gemeenschapshuis de Annendaal. Bewonersavond Maria-Hoop 27 februari 2012 Gemeenschapshuis de Annendaal Bewonersavond Maria-Hoop 27 februari 2012 WELKOM Een goed gemeenschapshuis hebben we met zijn allen! Bewonersavond Maria-Hoop Gemeentelijk beleid gemeenschapshuizen: 20-25

Nadere informatie

Verslag buurtplatform Koersel 19 oktober 2016, 19u30, COR

Verslag buurtplatform Koersel 19 oktober 2016, 19u30, COR Verslag buurtplatform Koersel 19 oktober 2016, 19u30, COR Agendapunten 1. Vorig verslag 2. Meerjarenplan stad Beringen - geplande projecten Koersel: bespreking van eventuele vragen 3. Ontwikkeling van

Nadere informatie

Uw gemeente in cijfers: Bree

Uw gemeente in cijfers: Bree Inleiding Bree : Bree is een gemeente in de provincie Limburg en maakt deel uit van het Vlaams Gewest. Buurgemeentes zijn Bocholt, Kinrooi, Maaseik en Meeuwen-Gruitrode. Bree heeft een oppervlakte van

Nadere informatie