Adviesformulier. ^ Het college van B. en W. Reg.nr. Par manager: f"j^j

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Adviesformulier. ^ Het college van B. en W. Reg.nr. Par manager: f"j^j"

Transcriptie

1 Adviesformulier ^ Het college van B. en W. D De burgemeester D De secretaris ū Het managementteam Agendanummer: Datum: 8 maart 2016 Afdeling/team: BP/VROM Adviseur: M CC Peereboom Reg.nr. Par manager: f"j^j Pax. secretaris: Onderwerp: Mede-advies afdeling: Rapportage Taakstelling huisvesting n BMO 0 WH vergunninghouders regio Alkmaar 2015 n Beleid en Projecten D Publiekszaken D Openbare Werken D Financiën Gevraagde beslissing(en): 1. De rapportage Taakstelling huisvesting vergunninghouders in de regio Alkmaar in 2015 vast te stellen. 2. De rapportage aan de gemeenteraad aan te bieden via bijgevoegde memo. Korte samenvatting: De gemeenten in de regio Alkmaar hebben voor de eerste en tweede helft 2015 een taakstelling huisvesting verblijfsgerechtigden gekregen van de minister voor Wonen en Rijksdienst en de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie. Destijds is in het PORA Wonen afgesproken dat de gemeenteraden (ieder halfjaar) geïnformeerd zullen worden over de realisatie van de taakstelling in de regio Alkmaar. In 2015 is in de regio Alkmaar de taakstelling in feite gerealiseerd. Op 1 januari 2016 was er een (administratieve) achterstand van 9 personen. Relevante stukken: Rapportage Taakstelling huisvesting vergunninghouders in de regio Alkmaar 2015 Memo raad Rapportage Taakstelling huisvesting vergunninghouders 2015 Is er met de financiële consequenties in de begroting rekening gehouden? Aanklikken wat van toepassing is Ja 1 nee Ja Burg. Conf.adv. Conf. aantek. secr. Bespr. Route ter afdoening Forum Is het onderwerp vertrouwelijk? Voorlichting (actieve openbaarheid)? Weth. i Datum Openbare bekendmaking (gemeenteblad)? Weth. 1 Raad Inspraak? Advies Ondernemingsraad? Geraamde behandeltijd (in minuten) van onderwerp in de fora : min. Weth. Á i ; Datum Moet er rekening worden gehouden met fatale termijn, zo ja welke? Secr. Aantekening secretaris: B. en W. besluit: - 8 HUM 2016 ^ Conform De secretaris, De burgemeester, OPSLAAN:

2 Vraagstelling - probleemstelling De gemeenten in de regio Alkmaar hebben voor de eerste en tweede helft 2015 een taakstelling huisvesting verblijfsgerechtigden gekregen van de minister voor Wonen en Rijksdienst en de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie. Destijds is in het PORA Wonen afgesproken dat de gemeenteraden (ieder halfjaar) geïnformeerd zullen worden over de realisatie van de taakstelling in de regio Alkmaar. Politiek-bestuurlijke aspecten De rapportage voor de regio Alkmaar bestaat uit cijfermatige gegevens van het COA van de 6 gemeenten in de regio; een korte toelichtingen op de resultaten en activiteiten van de ingestelde Stuurgroep en projectgroep Taakstelling vergunninghouders; en conclusies en aanbevelingen. In 2015 is in de regio Alkmaar de taakstelling in feite gerealiseerd. Als regio was er op 1 januari 2016 een (administratieve) achterstand van 9 personen. De regio had op 1 januari 2015 een achterstand van 89. De taakstelling voor de eerste en tweede helft 2015 bedroeg in totaal 472 personen. In 2015 zijn in de regio in totaal 552 personen gehuisvest. Als regio was er op 1 januari 2016 een (administratieve) achterstand van 9 personen. Voor deze personen zijn reeds in 2015 woningen aangeboden. De administratieve achterstand van 9 personen is in januari 2016 weggewerkt. De taakstelling voor de eerste helft 2016 bedraagt 326 personen. Inclusief de (administratieve) achterstanden uit 2015 moeten in de eerste helft 2016 in totaal 335 personen gehuisvest worden. Dat zijn bijna evenveel personen als het aantal van 339 personen dat in de tweede helft van 2015 is gehuisvest. In Langedijk zijn in 2015 de achterstanden weggewerkt en zijn we in 2016 begonnen met een 'voorsprong' van 5 personen. Communicatie: de Rapportage wordt via memo aangeboden aan gemeenteraad De Rapportage Taakstelling huisvesting vergunninghouders in de regio Alkmaar in 2015 wordt ter informatie aangeboden aan de gemeenteraad. Inspraak à participatie derden: Rapportage is besproken in Regionale Werkgroep en PORA Wonen De Rapportage is besproken in de Projectgroep en Stuurgroep Taakstelling huisvesting vergunninghouders. De Rapportage is besproken in het PORA Wonen van 3 februari Het PORA Wonen heeft er mee ingestemd dat de rapportage ter vaststelling wordt voorgelegd aan de verschillende colleges van B&W en ter informatie aangeboden wordt aan de gemeenteraden in de regio Alkmaar.

3 M E M O Aan Afdeling : Gemeenteraad Van Afdeling : College van B&W Datum : 8 maart 2016 Onderwerp : Rapportage Taakstelling huisvesting vergunninghouders 2015 Bijgaand treft u ter informatie de Rapportage aan betreffende de Rapportage Taakstelling huisvesting vergunninghouders in de regio Alkmaar in De taakstelling is in feite gerealiseerd. Als regio was er op 1 januari 2016 een (administratieve) achterstand van 9 personen. Voor deze personen zijn reeds in 2015 woningen aangeboden. De administratieve achterstand is in januari 2016 weggewerkt. In Langedijk zijn in 2015 de achterstanden weggewerkt en zijn we in 2016 begonnen met een 'voorsprong' van 5 personen. De gemeenten in de regio Alkmaar hebben voor de eerste en tweede helft 2015 een taakstelling huisvesting verblijfsgerechtigden gekregen van de minister voor Wonen en Rijksdienst en de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie. Door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wordt bepaald welke verblijfsgerechtigden in de gemeenten moeten worden gehuisvest. Daarbij houdt het COA zo veel mogelijk rekening met de samenstelling van de woningvoorraad en de wensen van de vergunninghouders.

4 r e g i o a l k m a a r Rapportage Taakstelling huisvesting vergunninghouders in de regio Alkmaar in 2015 (opgemaakt op 20 januari 2016 door E. Baggelaar, projectleider Taakstelling vergunninghouders, op basis van gegevens COA en ambtelijke toelichting door gemeenten) 1. Inleiding In het PORA Wonen is afgesproken dat de gemeenteraden (ieder halfjaar) geïnformeerd worden over de realisatie van de taakstelling in de regio Alkmaar. Deze notitie is de regionale rapportage over de periodes 1 januari 2015 tot 1 juli 2015 en 1 juli 2015 tot 1 januari 2016, met een doorkijk naar het eerste halfjaar De rapportage voor de regio Alkmaar bestaat uit: - cijfermatige gegevens van COA van de 6 gemeenten in de regio aangevuld met de taakstelling voor het 1 s t e halfjaar conclusies en aanbevelingen 2. De Werkwijze Het COA Vanaf 1 oktober 2012 heeft het COA een nieuwe werkwijze ingevoerd voor het huisvesten van vergunninghouders. Het totale huisvestingsproces mag maximaal 14 weken duren. Binnen 2 weken nadat iemand een verblijfsstatus heeft gekregen moet de binnen het COA aangestelde regievoerder voor de regio Alkmaar, de vergunninghouder koppelen aan een gemeente. Dit houdt in dat de regievoerder van het COA aan de 6 verschillende gemeenten in de regio Alkmaar vraagt de door het COA voorgedragen vergunninghouder te huisvesten. Vervolgens moet de desbetreffende gemeente er voor zorgen dat er voor de vergunninghouder binnen 10 weken geschikte woonruimte is gevonden. Tenslotte staan er nog 2 weken voor de daadwerkelijke verhuizing en de aanmelding van de verguninghouder voor de taakstelling via de COAsite. Betrokken partijen bij de nieuwe werkwijze zoals het ministerie voor Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties, het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND)en de Vereniging Nederlandse gemeenten (VNG) zijn nog steeds bezig met het verbeteren van de werkprocessen en het oplossen van gesignaleerde knelpunten uit de dagelijkse praktijk bij de in oktober 2012 ingevoerde 1 Per 1 januari 2015 zijn de gemeenten Alkmaar, Graft-De Rijp en Schermer samengevoegd tot de nieuwe gemeente Alkmaar. De cijfers voor 2015 betreffen de nieuwe gemeente Alkmaar.

5 r e g i o alkmaar nieuwe werkwijz^de procedure tot en met de huisvesting wordt ook toegelicht in een kort filmpje: Het Transferpunt Het Transferpunt van de woningcorporaties regelt voor veel gemeenten in de regio dat de corporaties geschikte woonruimte aanbieden voor de vergunninghouder. Het Transferpunt maakt de matches tussen de vergunninghouders, die door de regievoerder van het COA gekoppeld zijn aan de 6 regiogemeenten en de woningcorporaties. De onderlinge ambtelijke afstemming tussen de gemeenten, COA en Transferpunt verloopt naar tevredenheid. Er zijn procesafspraken gemaakt waarbij elke stap in het proces voor alle partijen duidelijk is. Via de gemeente informeert de regievoerder van het COA het Transferpunt van de corporaties welke huishoudens moeten worden gehuisvest, vervolgens vinden de corporaties een passende woning, en wordt in overleg de match geformaliseerd en verhuizing georganiseerd. Stuurgroep en projectgroep Taakstelling vergunninghouders Begin februari 2015 is in het PORA Wonen (nu PORA Ruimte) afgesproken dat de gemeente Alkmaar samen met de corporaties een plan van aanpak zal opstellen om zowel de bestaande regionale achterstand als de toekomstige regionale taakstellingen adequaat op te lossen. Het Plan van aanpak huisvesting vergunninghouders is op 1 april 2015 besproken in het PORA Wonen en vervolgens vastgesteld door de verschillende colleges van B&W. Er zijn een Stuurgroep en Projectgroep Taakstelling vergunninghouders ingesteld. De Stuurgroep bestaat uit twee wethouders wonen, één corporatiedirecteur namens de gezamenlijke SVNK corporaties, het teamhoofd Unit Plaatsing van het COA en de projectleider. De projectgroep bestaat uit medewerkers van gemeenten, corporaties en ondersteuningsorganisaties die de maatschappelijke begeleiding van vergunninghouders verzorgen. Het onderwerp Taakstelling vergunninghouders is een vast agendapunt van het portefeuillehoudersoverleg Ruimte (PORA Ruimte). Resultaten en activiteiten Vanaf mei 2015 is gewerkt aan de uitwerking van het Plan van aanpak huisvesting vergunninghouders. Tot op heden zijn de volgende resultaten behaald en activiteiten uitgevoerd: Verschillende corporaties hebben de verkoop van woningen sterk beperkt voor 2015 en Eén woningcorporatie heeft besloten 3 woonblokken niet te slopen maar op te knappen. Daardoor blijven 42 portiekwoningen behouden voor de sociale huur. De woningcorporaties verkennen mogelijkheden voor snelle bouw en tijdelijke bouw. De verschillende gemeenten verkennen mogelijkheden voor transformatie van panden naar (semi) permanente woonruimte voor woningzoekenden, waaronder ook vergunninghouders. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan juridische en planologische aspecten. De gemeenten en corporaties verkennen mogelijkheden om meerdere vergunninghouders gezamenlijk te huisvesten. 2

6 r e g i o a l k m a a r www. regioalkmaar, n De mogelijkheid van het splitsen van woningen is door de corporaties onderzocht. Splitsing vraagt hoge investeringskosten en biedt onvoldoende kwaliteit. Geconcludeerd is dat splitsing van woningen geen reële mogelijkheid is. De corporaties en gemeenten verkennen de mogelijkheden van kamergewijze verhuur van één woning. De afspraak is gemaakt dat vanaf 1 januari 2016 alle gemeenten de eerste drie maanden de huur rechtstreeks overmaken naar de woningcorporaties 3. Realisatie taakstelling in 2015 in de regio Alkmaar 3.1.Realisatie taakstelling huisvesting vergunninghouders 1 e helft 2015 regio Alkmaar Naam gemeente Achter op 1 januari 2015 volgens gegevens COA Taakstelling Taakstelling 1e helft 2015 totaal 1e helft 2015 Realisatie 1 e helft 2015, Geregistreerd COA Achter op 1 juli 2015 volgens gegevens COA Alkmaar Bergen Castricum Heerhugowaard Heiloo Langedijk Totaal Op 1 januari 2015 bedroeg de achterstand op de taakstelling 1 e helft 2015 in totaal 89 personen. De taakstelling voor de 1 e helft 2015 was 230 personen. In de 1 e helft 2015 moesten dus in totaal 319 personen gehuisvest worden. In de 1 e helft 2015 zijn 213 personen gehuisvest. Op 1 juli 2015 bedroeg de achterstand 106 personen.

7 r e g i o a l k m a a r 3.2. Realisatie taakstelling huisvesting vergunninghouders 2 e helft 2015 regio Alkmaar Naam gemeente Achter op Taakstelling Taakstelling Realisatie Stand op 1 juli e helft 2015 totaal 2 e helft 2015, 1 januari 2016: volgens 2e helft 2015 geregistreerd - achter/ * voor gegevens COA COA volgens gegevens COA Alkmaar A Bergen Castricum Heerhugowaard Heiloo Langedijk S Totaal Op 1 juli 2015 bedroeg de achterstand op de taakstelling 1 e helft 2015 in totaal 106 personen. De taakstelling voor de T helft 2015 was 242 personen. In de 2 e helft 2015 moesten dus in totaal 348 personen gehuisvest worden. In de 2 e helft 2015 zijn 339 personen gehuisvest. Op 1 januari 2016 bedroeg de achterstand op de taakstelling 9 personen. Voor deze personen zijn reeds eind 2015 woningen aangeboden. Geconcludeerd kan worden dat in 2015 de nog bestaande achterstanden zijn weggewerkt en de taakstelling nagenoeg is gerealiseerd. 4

8 r e g i o a l k m a a r 4. Taakstelling 1 e helft 2016 Naam gemeente -Achter/ *voor op 1 januari 2016 volgens gegevens COA Taakstelling 1 e helft 2016 Taakstelling totaal 1e helft 2016 Alkmaar Bergen Castricum Heerhugowaard Heiloo Langedijk +Ō Totaal De taakstelling voor de 1 e helft 2016 bedraagt 326 personen en is daarmee 84 personen hoger dan de taakstelling van de 2 e helft Dat zijn er ongeveer evenveel als uit de 2 e helft 2015 inclusief de achterstanden uit de 1 e helft Vanaf medio 2015 is er sprake van een hoge instroom van asielzoekers. Daarom is de verwachting dat ook het aantal te huisvesten vergunninghouders in de 2 e helft van 2016 verder zal toenemen. 5. Conclusies en aanbevelingen Tot op heden zijn de gemeenten in de regio Alkmaar er in geslaagd de taakstelling te realiseren binnen de bestaande woningvoorraad. De vraag naar woonruimte voor vergunninghouders zal in de komende tijd blijven bestaan en toenemen. De gemeenten willen zich in de komende periode met name ook gaan richten op het toevoegen van (semi)permanente woonruimte aan de woningvoorraad voor alle woningzoekenden in de regio Alkmaar, waaronder ook vergunninghouders. Eind november 2015 is het Bestuursakkoord Verhoogde Asielinstroom gesloten tussen het Rijk en de VNG. In het Bestuursakkoord worden maatregelen genoemd om woonruimten toe te voegen. In de komende tijd zullen de genoemde maatregelen nader uitgewerkt worden naar mogelijkheden voor de regio Alkmaar.

Mede-advies afdeling: BMO WH. Beleid en Projecten Publiekszaken. Openbare Werken O Financiën

Mede-advies afdeling: BMO WH. Beleid en Projecten Publiekszaken. Openbare Werken O Financiën Adviesformulier E Het college van B en W. Agendanummer: e burgemeester atum: H Reg. nummer. Par. manager: 0 0 12 3 1 e secretaris Afdeling/team: BP/vrom Het managementteam Adviseur: ir. Arno ter Hart Par.

Nadere informatie

Bijlage 6. Paragraaf 2 vermeldt de conclusies. In paragraaf 3 staat een uitgebreidere toelichting.

Bijlage 6. Paragraaf 2 vermeldt de conclusies. In paragraaf 3 staat een uitgebreidere toelichting. Rapportage taakstelling huisvesting vergunninghouders en verblijfsgerechtigden in de eerste helft in de regio Alkmaar (mede op basis van gemeentelijke rapportages aan toezichthouder eerste helft ; opgesteld

Nadere informatie

Memorandum. Aan. : PORA Ruimte Van

Memorandum. Aan. : PORA Ruimte Van Memorandum Aan : PORA Ruimte Van : Stuurgroep Taakstelling, Integratie en Participatie vergunninghouders Datum : 24 januari 2017 Onderwerp : Stand van zaken en actieplan 2017 Huisvesting vergunninghouders

Nadere informatie

Plan van aanpak realisatie taakstelling huisvesting statushouders in de regio Alkmaar

Plan van aanpak realisatie taakstelling huisvesting statushouders in de regio Alkmaar Plan van aanpak realisatie taakstelling huisvesting statushouders in de regio Alkmaar Aan: Van: Colleges van b en w Regio Alkmaar PORA Wonen 1 april Onderwerp: Plan van aanpak realisatie taakstelling huisvesting

Nadere informatie

Adviesformulier. U07795 Reg.nr. Par. manager: Het college van B. en W. ū De burgemeester D De secretaris ū Het managementteam

Adviesformulier. U07795 Reg.nr. Par. manager: Het college van B. en W. ū De burgemeester D De secretaris ū Het managementteam Adviesformulier Het college van B. en W. ū De burgemeester D De secretaris ū Het managementteam Agendanummer: 5 Datum: 15 juli 2015 Afdeling/team: BPvrom Adviseur: M.Zeedijk U07795 Reg.nr. Par. manager:

Nadere informatie

Datum: 18 augustus 2014 Par. manager: Afdeling/team: BJZ/OW Adviseur: K. Verspui Par. secretaris: Mede-advies afdeling:

Datum: 18 augustus 2014 Par. manager: Afdeling/team: BJZ/OW Adviseur: K. Verspui Par. secretaris: Mede-advies afdeling: Adviesformulier Het college van B. en W. De burgemeester De secretaris Het managementteam Agendanummer: Reg.nr. Datum: 18 augustus 2014 Par. manager: Afdeling/team: BJZ/OW Adviseur: K. Verspui Par. secretaris:

Nadere informatie

Adviesformulier 16SC00-709* Het college van B. en W. Reg.nr. Par. manage - V

Adviesformulier 16SC00-709* Het college van B. en W. Reg.nr. Par. manage - V Adviesformulier I I I 1 1 1 1 I I I II I II III 16SC00-709* Het college van B. en W. ū De burgemeester D De secretaris ū Het managementteam Agendanummer: Datum: 7 maart 2016 Afdeling/team: BMO/BJZ Adviseur:

Nadere informatie

Mede-advies afdeling:

Mede-advies afdeling: Adviesformulier 16SC000525* Eā Het college van B. en W. ū De burgemeester D De secretaris O Het managementteam Agendanummer: Datum: 20 januari 2016 Afdeling/team: BMO Adviseur: C.H Berkhout Reg.nr. Par

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 april 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 april 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 april 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. mr. P. de Baat MPM J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mw. A.J.A. van de Ven mw.

Nadere informatie

Met de toets <F11> kunt u naar de verschillende punten springen, met <Ctrl+Enter> het voorblad afsluiten.

Met de toets <F11> kunt u naar de verschillende punten springen, met <Ctrl+Enter> het voorblad afsluiten. Met de toets kunt u naar de verschillende punten springen, met het voorblad afsluiten. Nota aan burgemeester en wethouders PH: de heer N.M.C.Alsemgeest Sector: Stadsontwikkeling steller:

Nadere informatie

Mede-advies afdeling: BMO D VVH. Beleid en Projecten Publiekszaken. G Openbare Werken Financiën

Mede-advies afdeling: BMO D VVH. Beleid en Projecten Publiekszaken. G Openbare Werken Financiën Adviesformulier El Het college van B. en W. Agendanummer: e burgemeester atum: 17 januari 2012 e secretaris Afdeling/team: BP/Vrom Het managementteam Adviseur: N. de Niet-Risa Reg. nummer. Par. manager:

Nadere informatie

Themabijeenkomst gemeenteraden Land van Cuijk, 30 september Informatie statushouders, asielzoekers en vluchtelingen

Themabijeenkomst gemeenteraden Land van Cuijk, 30 september Informatie statushouders, asielzoekers en vluchtelingen Themabijeenkomst gemeenteraden Land van Cuijk, 30 september 2015 Informatie statushouders, asielzoekers en vluchtelingen Actueel onderwerp Overzicht 1. Platform Opnieuw Thuis 2. Van vluchteling naar vergunninghouder

Nadere informatie

Themabijeenkomst gemeenteraden Land van Cuijk. Bijeenkomst over vergunninghouders, op 30 september 2015

Themabijeenkomst gemeenteraden Land van Cuijk. Bijeenkomst over vergunninghouders, op 30 september 2015 Themabijeenkomst gemeenteraden Land van Cuijk Bijeenkomst over vergunninghouders, op 30 september 2015 Actueel onderwerp Overzicht 1. Van vluchteling naar vergunninghouder 2. Ketenpartners 3. Huidige situatie

Nadere informatie

Bijgaand zend ik u, mede namens de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, de antwoorden op deze vragen.

Bijgaand zend ik u, mede namens de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, de antwoorden op deze vragen. > Retouradres Postbus 20011 2500 EA DEN HAAG Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Directoraat-Generaal Wonen en Bouwen Directie Woningmarkt Turfmarkt

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Ministerie van Turfmarkt 147 Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag

Nadere informatie

STAPPENPLAN REALISATIE TAAKSTELLING VERGUNNINGHOUDERS

STAPPENPLAN REALISATIE TAAKSTELLING VERGUNNINGHOUDERS STAPPENPLAN REALISATIE TAAKSTELLING VERGUNNINGHOUDERS Dit stappenplan is bedoeld voor gemeenten die willen onderzoeken welke huisvestingsvormen het beste kunnen worden ingezet om de hoge taakstellingen

Nadere informatie

Beleidskader. Toezicht huisvesting vergunninghouders 2015

Beleidskader. Toezicht huisvesting vergunninghouders 2015 Beleidskader Toezicht huisvesting vergunninghouders 2015 Vastgesteld door Gedeputeerde Staten van Groningen in de vergadering van 10 november 2015 1 Beleidskader provincie Groningen voor het toezicht op

Nadere informatie

* * Beleid. Fractie Liberaal Bloemendaal CC: Raadsleden en Duo-commissieleden. Geachte heer Heukels,

* * Beleid. Fractie Liberaal Bloemendaal CC: Raadsleden en Duo-commissieleden. Geachte heer Heukels, Beleid Fractie Liberaal Bloemendaal CC: Raadsleden en Duo-commissieleden Datum : 30 november 2015 Uw kenmerk : Uw mails van 27 en 30 november 2015 Ons kenmerk : 2015171433 Behandeld door : College Doorkiesnummer

Nadere informatie

Notulen. PORA Wonen Donderdag 7 februari Besognekamer, Langestraat 97 Alkmaar

Notulen. PORA Wonen Donderdag 7 februari Besognekamer, Langestraat 97 Alkmaar Notulen PORA Wonen Donderdag 7 februari 2013 10.00-12.00 Besognekamer, Langestraat 97 Alkmaar deelnemers : Mw. M. Hamberg Gemeente Alkmaar (voorzitter) Dhr. J. Klukhuhn Gemeente Graft-De Rijp Dhr. J.W.

Nadere informatie

SCHRIFTELIJKE VRAGEN. Datum: 21 januari 2015. Aan de voorzitter van de raad. Steller vragen: J.B. van der Pauw

SCHRIFTELIJKE VRAGEN. Datum: 21 januari 2015. Aan de voorzitter van de raad. Steller vragen: J.B. van der Pauw SCHRIFTELIJKE VRAGEN Datum: 21 januari 2015 Aan de voorzitter van de raad Steller vragen: J.B. van der Pauw Onderwerp : Financieel passende huisvesting voor vergunninghouders Het college wordt verzocht

Nadere informatie

*Z00A1DB41F4* documentnr.: INT/C/14/11864 zaaknr.: Z/C/14/12455

*Z00A1DB41F4* documentnr.: INT/C/14/11864 zaaknr.: Z/C/14/12455 *Z00A1DB41F4* documentnr.: INT/C/14/11864 zaaknr.: Z/C/14/12455 Raadsinformatiebrief Onderwerp : Plan van aanpak taakstelling huisvesting verblijfsgerechtigden Aard : Actieve informatie Portefeuillehouder

Nadere informatie

Commissie: Samen leven 9 juni 2016. Gemeenteraad: 30 juni 2016

Commissie: Samen leven 9 juni 2016. Gemeenteraad: 30 juni 2016 Raadsvoorstel Onderwerp: Tijdelijke huisvesting Vergunninghouders Commissie: Samen leven 9 juni 2016 BBVnr: 1084300 Portefeuillehouder: Mevr. T. Keuzenkamp e-mailadres opsteller: b.monsma@bar-organisatie.nl

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag > Retouradres Postbus 20011 2500 EA DEN HAAG Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Directoraat-Generaal Wonen en Bouwen Directie Woningmarkt Turfmarkt

Nadere informatie

CONCEPT. Centrumregeling ambtelijke samenwerking. Alkmaar, Bergen, Castricum, Graft de Rijp, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Schermer

CONCEPT. Centrumregeling ambtelijke samenwerking. Alkmaar, Bergen, Castricum, Graft de Rijp, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Schermer Datum: 6 maart 2014 Versie concept 1.1 CONCEPT Centrumregeling ambtelijke samenwerking Alkmaar, Bergen, Castricum, Graft de Rijp, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Schermer ten behoeve van inkoop gedecentraliseerde

Nadere informatie

PORA Zorg & Wmo (alleen agendapunt 1) Dhr. M. Hagen Gemeente Alkmaar

PORA Zorg & Wmo (alleen agendapunt 1) Dhr. M. Hagen Gemeente Alkmaar Notulen PORA Wonen Donderdag 1 november 2012 10.00-12.00 Besognekamer, Langestraat 97 Alkmaar deelnemers : Mw. M. Hamberg Gemeente Alkmaar (voorzitter) Dhr. J. Klukhuhn Gemeente Graft-De Rijp Dhr. J.W.

Nadere informatie

Adviesformulier 01029

Adviesformulier 01029 Adviesformulier 01029 H Het college van B. en W. Agendanummer: Reg.nr. De burgemeester De secretaris Datum: Afdeling/team: Financiën Par. manager Het managementteam Adviseur: S. Winter Par. secretaris:

Nadere informatie

Plan van aanpak huisvesting statushouders. Aanleiding

Plan van aanpak huisvesting statushouders. Aanleiding Plan van aanpak huisvesting statushouders Aanleiding Eind vorig jaar stonden ruim 11.000 statushouders in AZC's (AsielZoekersCentra) op de wachtlijst voor een woning in een gemeente. Daar komen dit jaar

Nadere informatie

DIGITAAL AFSCHRIFT 2015_BW_00359

DIGITAAL AFSCHRIFT 2015_BW_00359 DIGITAAL AFSCHRIFT 2015_BW_00359 OPSCHRIFT Vergadering van 12 mei 2015 Bevoegde portefeuillehouder: Bas Brekelmans Betrokken portefeuillehouder(s): Arno van Kempen, Kees van Velzen Onderwerp Beantwoording

Nadere informatie

Huisvesting en begeleiding vergunninghouders 2016

Huisvesting en begeleiding vergunninghouders 2016 Openbaar Onderwerp Huisvesting en begeleiding vergunninghouders 2016 Programma Zorg & Welzijn BW-nummer BW-01501 Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Dit voorstel regelt de subsidieverlening aan Vluchtelingenwerk

Nadere informatie

Gemeente Bladel Economisch hart van de Kempen 111:111 INíl III III

Gemeente Bladel Economisch hart van de Kempen 111:111 INíl III III Gemeente Bladel Economisch hart van de Kempen 111:111 INíl III III Nummer : R2015.151 Onderwerp : Huisvesten vluchtelingen Aan de raad Samenvatting In reactie op uw motie van 5 november 2015 stellen wij

Nadere informatie

Factsheet huisvesting statushouders

Factsheet huisvesting statushouders Factsheet huisvesting statushouders Aanleiding Eind vorig jaar stonden ruim 11.000 statushouders in AZC's (AsielZoekersCentra) op de wachtlijst voor een woning in een gemeente. Daar komen dit jaar nog

Nadere informatie

Aan de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie. 20 februari Betreft: Vierde voortgangsrapportage Platform Opnieuw Thuis

Aan de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie. 20 februari Betreft: Vierde voortgangsrapportage Platform Opnieuw Thuis Aan de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie 20 februari 2017 Betreft: Vierde voortgangsrapportage Platform Opnieuw Thuis Geachte staatssecretaris, Dit is de vierde voortgangsrapportage van het Platform

Nadere informatie

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk Brielle, 23 september 2015 verzonden

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk Brielle, 23 september 2015 verzonden Aan de leden van de commissie Bestuurlijke Zaken en Middelen behandeld door: J.F.J. Knol t: 0181-471117 e: j.knol@brielle.nl bijlage(n): 1 uw brief van uw kenmerk ons kenmerk Brielle, 23 september 2015

Nadere informatie

DIGITAAL AFSCHRIFT 2014_BW_00761

DIGITAAL AFSCHRIFT 2014_BW_00761 DIGITAAL AFSCHRIFT 2014_BW_00761 OPSCHRIFT Vergadering van 28 oktober 2014 Bevoegde portefeuillehouder: Bas Brekelmans Betrokken portefeuillehouder(s): Arno van Kempen Onderwerp Beantwoording raadsvragen

Nadere informatie

Plan van aanpak Taakstelling huisvesting verblijfsgerechtigden. Gemeenten Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert Oktober 2014

Plan van aanpak Taakstelling huisvesting verblijfsgerechtigden. Gemeenten Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert Oktober 2014 Plan van aanpak Taakstelling huisvesting verblijfsgerechtigden Gemeenten Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert Oktober 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding...2 1.1 Achtergrond taakstelling...2 1.2 Aanleiding plan

Nadere informatie

Onderwerp : Aanpassing Huisvestingsverordening

Onderwerp : Aanpassing Huisvestingsverordening Raadsvoorstel *Z0397B5520D* Aan de raad Documentnummer : INT-17-33252 Afdeling : Ruimte Onderwerp : Aanpassing Huisvestingsverordening Inleiding Op grond van de Huisvestingswet 2014 hebben alle gemeenten

Nadere informatie

Collegevoorstel. Onderwerp Vestiging noodopvang vluchtelingen in het pand Wassenaarseweg 56-58

Collegevoorstel. Onderwerp Vestiging noodopvang vluchtelingen in het pand Wassenaarseweg 56-58 Collegevoorstel Onderwerp Vestiging noodopvang vluchtelingen in het pand Wassenaarseweg 56-58 Portefeuille: Programma: Jeugd, Zorg en Welzijn RVT: Projectbureau Datum vergadering Naam opsteller: Lex Kamphues

Nadere informatie

Ondertekening overeenkomsten t.b.v. voortzetting regionale

Ondertekening overeenkomsten t.b.v. voortzetting regionale gemeente Langedijk Datum 12 september 2017 Agendanummer 3 Adviseur L.A.M. (Leonie) Bruin Afdeling I team BP/Projecten en Economische Zaken Vertrouwelijk Nee Onderwerp Ondertekening overeenkomsten t.b.v.

Nadere informatie

Notulen Bijlage 4 PORA Wonen Agendapunt 2

Notulen Bijlage 4 PORA Wonen Agendapunt 2 Notulen Bijlage 4 PORA Wonen 05-11-2014 Agendapunt 2 PORA Vergadering van Portefeuillehoudersoverleg Wonen Regio Alkmaar Woensdag 3 september 2014 12:00 13:30 uur Zwembad De Beeck, Molenweidtje 2, Bergen

Nadere informatie

Raadsvoorstel en besluitnota

Raadsvoorstel en besluitnota 2016/197661 Raadsvoorstel en besluitnota Onderwerp Visie op de opvang en integratie van vluchtelingen in Zaanstad Gevraagd besluit 1. De visie inzake de opvang en integratie van vluchtelingen in Zaanstad

Nadere informatie

Onderwerp: Voortgangsnotitie opvang vluchtelingen en huisvesting. Datum b&w-vergadering: 9 februari 2016

Onderwerp: Voortgangsnotitie opvang vluchtelingen en huisvesting. Datum b&w-vergadering: 9 februari 2016 eente Overbetuwe O INFORMATIEMEMO RAAD Kenmerk: 16inf00018 Datum advies: 10 februari 2016 Onderwerp: Voortgangsnotitie opvang vluchtelingen en huisvesting statushouders Kennis nemen van: Voortgangsnotitie

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van P.L. Vermeulen (SP) (d.d. 9 oktober 2014) Nummer Onderwerp Huisvesting statushouders

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van P.L. Vermeulen (SP) (d.d. 9 oktober 2014) Nummer Onderwerp Huisvesting statushouders van Gedeputeerde Staten op vragen van P.L. Vermeulen (SP) (d.d. 9 oktober 2014) Nummer 2972 Onderwerp Huisvesting statushouders Aan de leden van Provinciale Staten Toelichting vragensteller Op diverse

Nadere informatie

Voortgang opvang asielzoekers en huisvesting statushouders Bestjoer en Finânsjes Collegebesluit d.d. 21 juni 2016

Voortgang opvang asielzoekers en huisvesting statushouders Bestjoer en Finânsjes Collegebesluit d.d. 21 juni 2016 Ons nummer: O16.001288 *O16.001288* Informatie raad/mededeling college Onderwerp Voortgang opvang asielzoekers en huisvesting statushouders Commissie Bestjoer en Finânsjes Collegebesluit d.d. 21 juni 2016

Nadere informatie

Aan de bestuurders van de leden van het Platform Opnieuw Thuis

Aan de bestuurders van de leden van het Platform Opnieuw Thuis Aan de bestuurders van de leden van het Platform Opnieuw Thuis 28 mei 2015 Betreft: Voortgangsrapportage Huisvesting vergunninghouders en werkzaamheden Projectteam Opnieuw Thuis Geachte heer, mevrouw,

Nadere informatie

deelnemers : Mw. M. Hamberg Gemeente Alkmaar (voorzitter) Dhr. J. Klukhuhn Gemeente Graft-De Rijp Dhr. W. van Enter Gemeente Schermer

deelnemers : Mw. M. Hamberg Gemeente Alkmaar (voorzitter) Dhr. J. Klukhuhn Gemeente Graft-De Rijp Dhr. W. van Enter Gemeente Schermer Notulen PORA Wonen Donderdag 28 maart 2013 10.00-12.00 Van Foreestkamer, Langestraat 97 Alkmaar deelnemers : Mw. M. Hamberg Gemeente Alkmaar (voorzitter) Dhr. J. Klukhuhn Gemeente Graft-De Rijp Dhr. W.

Nadere informatie

Datum 1 april 2009 Onderwerp Beantwoording vragen van het lid De Krom (VVD) over de huisvesting van asielzoekers

Datum 1 april 2009 Onderwerp Beantwoording vragen van het lid De Krom (VVD) over de huisvesting van asielzoekers > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Schedeldoekshaven 100 2511 EX Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag

Nadere informatie

Intentieverklaring Samenwerking Regio Alkmaar t.b.v de provinciale structuurvisie 2040 en mogelijke verstedelijkingsafspraken

Intentieverklaring Samenwerking Regio Alkmaar t.b.v de provinciale structuurvisie 2040 en mogelijke verstedelijkingsafspraken Intentieverklaring Samenwerking Regio Alkmaar t.b.v de provinciale structuurvisie 2040 en mogelijke verstedelijkingsafspraken 2010-2020 Besproken in de colleges van B&W op 4 november 2008 Versie 30 oktober

Nadere informatie

Haarlem. Raadsfractie TROTS Haarlem

Haarlem. Raadsfractie TROTS Haarlem Gemeente Haarlem Haarlem Retouradres Postbus 511,2003PB Haarlem Raadsfractie TROTS Haarlem t.a.v. De heer S. van den Raadt Datum Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer E-mail Onderwerp 2 februari 2016

Nadere informatie

Memo. Gemeente Mook en Middelaar. twy\ xboe)52i2_ Datum: 15 november Opvang asielzoekers. Gemeenteraad Burgemeester en wethouders. Doc. Nr.

Memo. Gemeente Mook en Middelaar. twy\ xboe)52i2_ Datum: 15 november Opvang asielzoekers. Gemeenteraad Burgemeester en wethouders. Doc. Nr. Postadres: Postbus 200, 6585 ZK MOOK Bezoekadres: Raadhuisplein 6 Mook Telefoon: Fax: (024) 696 91 11 (024) 696 19 39 E-mail: gemeente@mookenmiddelaanni Internet: www.mookenmiddelaanni Aan: Van: Afdeling:

Nadere informatie

Nieuwe regels met betrekking tot de verdeling van woonruimte en de samenstelling van de woonruimtevoorraad (Huisvestingswet 2013)

Nieuwe regels met betrekking tot de verdeling van woonruimte en de samenstelling van de woonruimtevoorraad (Huisvestingswet 2013) 32 271 Nieuwe regels met betrekking tot de verdeling van woonruimte en de samenstelling van de woonruimtevoorraad (Huisvestingswet 2013) DERDE NOTA VAN WIJZIGING Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd:

Nadere informatie

Beantwoording artikel 38 vragen

Beantwoording artikel 38 vragen Beantwoording artikel 38 vragen Aan de PvdA fractie Ter attentie van mevrouw Suijker directie/afdeling RO/RBA contactpersoon J. de Heer onderwerp artikel 38 vragen PvdA telefoon 0182-588288 uw kenmerk

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2013 2014 32 271 Nieuwe regels met betrekking tot de verdeling van woonruimte en de samenstelling van de woonruimtevoorraad (Huisvestingswet 2013) Nr. 13

Nadere informatie

HUREN IN HEERHUGOWAARD

HUREN IN HEERHUGOWAARD HUREN IN HEERHUGOWAARD Cijfers over woningzoekenden, weigeringen, verhuringen en de slaagkansen van jongeren De positie van jongeren op de lokale woningmarkt van Heerhugowaard in regionaal perspectief

Nadere informatie

RKC Opsterland. Onderzoeksplan Integratie Statushouders in de gemeente Opsterland

RKC Opsterland. Onderzoeksplan Integratie Statushouders in de gemeente Opsterland RKC Opsterland Onderzoeksplan Integratie Statushouders in de gemeente Opsterland Beetsterzwaag, 12 oktober 2016 2 Inhoudsopgave Inleiding 3 Motivatie onderzoek 3 Doelstelling 4 Vraagstelling 4 Normenkader

Nadere informatie

Adviesformulier. Agendanummer: Datum: 5 april 2016 Afdeling/team: WH/hh Adviseur: T. Wijte

Adviesformulier. Agendanummer: Datum: 5 april 2016 Afdeling/team: WH/hh Adviseur: T. Wijte Adviesformulier ļ Ļśc~ o o 2 ì ) Ç El Het college van B. en W. O De burgemeester ū De secretaris D Het managementteam Agendanummer: Datum: 5 april 2016 Afdeling/team: WH/hh Adviseur: T. Wijte Reg.nr. Par.

Nadere informatie

Collegebesluit. Onderwerp: Aanhuur 2e verdieping Zijlweg 245 ten behoeve van statushouders BBV nr: 2015/524330

Collegebesluit. Onderwerp: Aanhuur 2e verdieping Zijlweg 245 ten behoeve van statushouders BBV nr: 2015/524330 Collegebesluit Onderwerp: Aanhuur 2e verdieping Zijlweg 245 ten behoeve van statushouders BBV nr: 2015/524330 1. Inleiding Op grond van de Huisvestingswet 2015 is de gemeente verplicht zorg te dragen voor

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 16 juni 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 16 juni 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 16 juni 2015 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. A.J.A. van de Ven mw. W.J. Pelk MBA,

Nadere informatie

MEMO van college aan de raadscommissie

MEMO van college aan de raadscommissie MEMO van college aan de raadscommissie datum : 21 december 2010 aan : Algemene raadscommissie van : College onderwerp : jaarlijkse regionale aanpassing passendheidstabellen Huisvestingsverordening Portefeuillehouder:

Nadere informatie

onderwerp Wijzigen convenant met Centraal orgaan opvang asielzoekers en Immigratie- en Naturalisatiedienst BRP-straat Justitieel Complex Schiphol

onderwerp Wijzigen convenant met Centraal orgaan opvang asielzoekers en Immigratie- en Naturalisatiedienst BRP-straat Justitieel Complex Schiphol Nota van B&W onderwerp Wijzigen convenant met Centraal orgaan opvang asielzoekers en Immigratie- en Naturalisatiedienst BRP-straat Justitieel Complex Schiphol Portefeuilehouders drs. Theo Weterings, Marjolein

Nadere informatie

Uitbreiding opvangplaatsen AZC Dommer van Poldersveldtweg

Uitbreiding opvangplaatsen AZC Dommer van Poldersveldtweg Openbaar Onderwerp Uitbreiding opvangplaatsen AZC Dommer van Poldersveldtweg Programma Sport & Accommodaties Zorg & Welzijn Portefeuillehouder R. Helmer-Englebert B. Frings Samenvatting De gemeente Nijmegen

Nadere informatie

Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten- Generaal Postbus EA Den Haag

Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten- Generaal Postbus EA Den Haag Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten- Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Turfmarkt 147 Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 5 februari 2019 Zaaknummer: 582187 Portefeuillehouder : J. Gopal Openbaar Besloten Team : Mens en Maatschappij Adviseur

Nadere informatie

provincie GELDERLAND Afschrift: Gemeente Elburg T.a.v. de gemeenteraad Postbus AB ELBURG

provincie GELDERLAND Afschrift: Gemeente Elburg T.a.v. de gemeenteraad Postbus AB ELBURG Afschrift: T.a.v. de gemeenteraad 3 Bezoekadres Gebouw Marktstate Eusebiusplein 1a 6811 HE Aalten Postadres Postbus 9090 6800 GX Aalten T.a.v. het college telefoonnummer (026) 359 91 11 telefaxnummer (026)

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van A. van Hunnik (GroenLinks) (d.d. 15 maart 2016) Nummer 3156

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van A. van Hunnik (GroenLinks) (d.d. 15 maart 2016) Nummer 3156 van Gedeputeerde Staten op vragen van A. van Hunnik (GroenLinks) (d.d. 15 maart 2016) Nummer 3156 Onderwerp Sloop sociale huurwoningen Rotterdam Aan de leden van Provinciale Staten Toelichting vragensteller

Nadere informatie

CONCEPT. De ondergetekenden sub 1 en 2, hierna gezamenlijk te noemen "partijen";

CONCEPT. De ondergetekenden sub 1 en 2, hierna gezamenlijk te noemen partijen; Datum: 6 maart 2014 Versie 1.1 CONCEPT Dienstverleningsovereenkomst Centrumregeling ambtelijke samenwerking Alkmaar, Bergen, Castricum, Graft De Rijp, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Schermer ten behoeve

Nadere informatie

Raads informatiebrief

Raads informatiebrief gemeente Eindhoven 17R7217 Raadsnummer Inboeknummer 17bst00364/2141884 B&W-beslisdatum 17 maart 2017 Dossiernummer 17.11.501 Raads informatiebrief Onderwerp: Eén jaar Actieplan Statushouders Stedelijk

Nadere informatie

De gemeentelijke sturing op de sociale huurwoningmarkt richting zich op de drie onderdelen genoemd bij punt 1. Deze punten worden hier toegelicht.

De gemeentelijke sturing op de sociale huurwoningmarkt richting zich op de drie onderdelen genoemd bij punt 1. Deze punten worden hier toegelicht. Raadsvoorstel: 2015-1357 Onderwerp: Huisvestingsverordening Alblasserwaard- Vijfheerenlanden gemeente Gorinchem 2015 Datum: 23 april 2015 Portefeuillehouder: E.L. Dansen Raadsbijeenkomst: 9 juni 2015 Raadsvergadering:

Nadere informatie

Concept Notulen Bijlage 2

Concept Notulen Bijlage 2 Concept Notulen Bijlage 2 PORA Vergadering van Portefeuillehoudersoverleg Wonen Regio Alkmaar Woensdag 5 november 2014 14:30 16:00 uur Gemeentehuis Uitgeest, Middelweg 28 afschrift agenda + stukken : Deelnemers

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad Gemeente Langedijk Raadsvergadering van : Agendanummer : Portefeuillehouder Afdeling Opsteller : E.M. Overzier : Financiën : Nico Spaans Voorstel aan de raad Onderwerp Programma : Toetreding gemeenschappelijke

Nadere informatie

Registratienummer collegebesluit:

Registratienummer collegebesluit: Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders Raadsvoorstel Portefeuillehouder: J.W.M. Pietersen Opgesteld door: Govard Slooters, afdeling Directie Besluitvormende vergadering: 21 april 2016

Nadere informatie

Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten- Generaal Postbus EA Den Haag

Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten- Generaal Postbus EA Den Haag Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten- Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Turfmarkt 147 Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag

Nadere informatie

Subsidie VWON 2015 voor de maatschappelijke begeleiding en extra tijdelijke formatie voor uitvoering voor huisvesting statushouders

Subsidie VWON 2015 voor de maatschappelijke begeleiding en extra tijdelijke formatie voor uitvoering voor huisvesting statushouders Openbaar Onderwerp Subsidie VWON 2015 voor de maatschappelijke begeleiding en extra tijdelijke formatie voor uitvoering voor huisvesting statushouders Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / 1051

Nadere informatie

Vil lil ļ mill. Collegevoorstel *18SC00 ' 635* Datum. 19 maart 2018 Agendanummer Adviseur. M. (Marina) Poel Afdeling I team

Vil lil ļ mill. Collegevoorstel *18SC00 ' 635* Datum. 19 maart 2018 Agendanummer Adviseur. M. (Marina) Poel Afdeling I team gemeente Langedijk Collegevoorstel Datum 19 maart 2018 Agendanummer Adviseur V3 M. (Marina) Poel Afdeling I team BP/Sociaal Domein Vertrouwelijk Ja Onderwerp Informatiememo tarievenonderzoek Jeugdhulp

Nadere informatie

Datum vergadering 21 mei 2013

Datum vergadering 21 mei 2013 Gemeente Langedijk Datum vergadering 21 mei 2013 Nummer 20 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders Aanwezig: drs. J.F.N. Cornelisse P.J. Beers E.M. Overzier, burgemeester F. Westerkamp

Nadere informatie

Inhoudsopgave Hoofdsectie...1 Afsluitende pagina...8

Inhoudsopgave Hoofdsectie...1 Afsluitende pagina...8 20160520 Vergunninghouders Inhoudsopgave Hoofdsectie...1 Afsluitende pagina...8 i Hoofdsectie Deze netquestionnaire van Aedes is erop gericht om in kaart te brengen welke kansen en belemmeringen woningcorporaties

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad Gemeente Langedijk Raadsvergadering : Agendanummer : Portefeuillehouder Afdeling Opsteller : H.J.M. Schrijver : Publiekszaken : C.H.M. (Kiek) van Groningen Voorstel aan de raad Onderwerp : Voornemen samenwerking

Nadere informatie

Notulen Bijlage 2 PORA Wonen Agendapunt 3

Notulen Bijlage 2 PORA Wonen Agendapunt 3 Notulen Bijlage 2 PORA Wonen 04-06-2014 Agendapunt 3 PORA Vergadering van Portefeuillehoudersoverleg Wonen Regio Alkmaar Woensdag 2 april 2014 12.00 13.30 uur Raadzaal gemeentehuis Castricum afschrift

Nadere informatie

Notulen Bijlage 1 PORA Wonen Agendapunt 2

Notulen Bijlage 1 PORA Wonen Agendapunt 2 Notulen Bijlage 1 PORA Wonen 02-04-2014 Agendapunt 2 PORA Vergadering van Portefeuillehoudersoverleg Wonen Regio Alkmaar Woensdag 5 februari 2014 15.00 16.30 uur Raadzaal gemeentehuis Castricum afschrift

Nadere informatie

nieuwkoop lllllllllllllllllllllllllllllllllllll

nieuwkoop lllllllllllllllllllllllllllllllllllll gemeente Nieuwkoop Directie Gemeente Nieuwkoop, Gemeenteraad nieuwkoop lllllllllllllllllllllllllllllllllllll Postbus 1 2460 AA TER AAR VERZONDEN 2 FEB 2015 datum uw brief/kenmerk registratienummer behandeld

Nadere informatie

B&P I P& EZ H. Ebels/M. Zeedijk. Mede-advies afdeling: D BMO [3 Beleid en Projecten D Openbare Werken

B&P I P& EZ H. Ebels/M. Zeedijk. Mede-advies afdeling: D BMO [3 Beleid en Projecten D Openbare Werken Adviesformulier k 16SC001304* S Het college van B. en W. ū De burgemeester D De secretaris ū Het managementteam Agendanummer: Datum: Afdeling/team: Adviseur: 7 5-2-2016 B&P I P& EZ H. Ebels/M. Zeedijk

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 8 maart 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 8 maart 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 8 maart 2016 Aanwezig: drs. V.H. Kloos, voorzitter drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mw. A.J.A. van de Ven mw. W.J. Pelk

Nadere informatie

H. Romeijn, Secretaris C. Visser, Communicatieadviseur

H. Romeijn, Secretaris C. Visser, Communicatieadviseur Openbare Besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van 06 10 2015 Deze lijst is niet openbaar dus alleen voor intern gebruik. Aanwezig zijn: L.M. Driessen-nsen, Burgemeester M.H.

Nadere informatie

Huisvesting asielzoekers met verblijfsvergunning Asielbeleid Rijksoverheid.nl pagina 1 van 5

Huisvesting asielzoekers met verblijfsvergunning Asielbeleid Rijksoverheid.nl pagina 1 van 5 Huisvesting asielzoekers met verblijfsvergunning Asielbeleid Rijksoverheid.nl pagina 1 van 5 Rijksoverheid Home Alle onderwerpen Asielbeleid As i e I b e I e i d [/onden«erpen/asielbeleid] Huisvesting

Nadere informatie

Notitie Regionale aanpak vluchtelingenproblematiek Regio Kennemerland 6 november 2015

Notitie Regionale aanpak vluchtelingenproblematiek Regio Kennemerland 6 november 2015 Notitie Regionale aanpak vluchtelingenproblematiek Regio Kennemerland 6 november 2015 1. Inleiding In de regio Kennemerland (inclusief de gemeente Haarlemmermeer) hebben de gemeentelijke bestuurders een

Nadere informatie

Aan Van Onderwerp. P.C. van Esseveld, W. Koning

Aan Van Onderwerp. P.C. van Esseveld, W. Koning Aan Van Onderwerp Algemeen Bestuur Veiligheidsregio Noord-Holland Noord Directie Overzicht stemronden financiële stukken tijdens vergadering Algemeen Bestuur 3 oktober 2014 Datum 15 oktober 2014 CC P.C.

Nadere informatie

RaadsbijlageVoorstel inzake de analyse en Plan van Aanpak van de

RaadsbijlageVoorstel inzake de analyse en Plan van Aanpak van de gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 191 lnboeknummer OOU002531 Beslisdatum 26 september 2000 Dossiernummer 039.202 RaadsbijlageVoorstel inzake de analyse en Plan

Nadere informatie

afwezig Mw. D. Schmalschläger Gemeente Heiloo Mw. C. Portegies Gemeente Castricum

afwezig Mw. D. Schmalschläger Gemeente Heiloo Mw. C. Portegies Gemeente Castricum Notulen PORA Wonen Donderdag 16 mei 2013 10.30-12.30 Besognekamer, Langestraat 97 Alkmaar deelnemers : Mw. M. Hamberg Gemeente Alkmaar (voorzitter) Dhr. J. Klukhuhn Gemeente Graft-De Rijp Dhr. J.W. de

Nadere informatie

4. De bijgaande brief aan de Raad vast te stellen.

4. De bijgaande brief aan de Raad vast te stellen. Openbaar Onderwerp Budgetsubsidie Vluchtelingenwerk Oost Nederland 2014 Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / 1051 Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Dit voorstel regelt de subsidieverlening

Nadere informatie

Begroting 2017 Gemeenschappelijke Regeling: Werkvoorzieningsschap Noord Kennemerland

Begroting 2017 Gemeenschappelijke Regeling: Werkvoorzieningsschap Noord Kennemerland Raadsvoorstel Begroting 2017 Gemeenschappelijke Regeling: Werkvoorzieningsschap Noord Kennemerland Raadsvergadering: 23-06-2016 agendapunt : bijlage nr. : 2016-1052 Commissie: Portefeuillehouder: Sociaal

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad Gemeente Langedijk Raadsvergadering : 17 december 2013 Agendanummer : 14 Portefeuillehouder Afdeling Opsteller : H.J.M. Schrijver : Publiekszaken : C.H.M. (Kiek) van Groningen Voorstel aan de raad Onderwerp

Nadere informatie

Concept Notulen Bijlage 1 PORA Wonen 01-04-2015 Agendapunt 2

Concept Notulen Bijlage 1 PORA Wonen 01-04-2015 Agendapunt 2 Concept Notulen Bijlage 1 PORA Wonen 01-04-2015 Agendapunt 2 PORA Vergadering van Portefeuillehoudersoverleg Wonen Regio Alkmaar Woensdag 4 februari 2015, 12:00 14:00 uur Stadhuis Castricum, Raadhuisplein

Nadere informatie

Vragen en signalen van gemeenten naar aanleiding van de regionale bijeenkomsten Participatieverklaringstraject

Vragen en signalen van gemeenten naar aanleiding van de regionale bijeenkomsten Participatieverklaringstraject Vragen en signalen van gemeenten naar aanleiding van de regionale bijeenkomsten Participatieverklaringstraject Verwerkte bijeenkomsten: Houten, Castricum, Teylingen, Haren, Hellendoorn, Amsterdam, Sittard-Geleen,

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2015 2016 19 637 Vreemdelingenbeleid Nr. 2067 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN VEILIGHEID EN JUSTITIE Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST GEMEENTELIJKE BELASTINGEN

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST GEMEENTELIJKE BELASTINGEN SAMENWERKINGSOVEREENKOMST GEMEENTELIJKE BELASTINGEN 15 april 2013 Samenwerkingsovereenkomst uitvoering gemeentelijke belastingen De gemeenten Alkmaar, Bergen, Graft-De Rijp, Heerhugowaard, Langedijk, Schermer

Nadere informatie

Heerhugowaard Stad van kansen

Heerhugowaard Stad van kansen Heerhugowaard Stad van kansen Raadsvergadering ^ p Ö 201Z Besluit: Voorstelnurnmef: Agendanr. Voorstelnr. Onderwerp 16. RB2012006 Regionale samenwerking Sociale diensten Aan de Raad, Heerhugowaard, 10

Nadere informatie

Huisvesting van vergunninghouders. Suzanne Jansen Accountmanager Gelderland en Overijssel OTAV, VNG 27 januari 2016

Huisvesting van vergunninghouders. Suzanne Jansen Accountmanager Gelderland en Overijssel OTAV, VNG 27 januari 2016 Huisvesting van vergunninghouders Suzanne Jansen Accountmanager Gelderland en Overijssel OTAV, VNG 27 januari 2016 De asielprocedure Van binnenkomst in Nederland tot huisvesting in gemeenten of uitzetting:

Nadere informatie

Beoogd is om aansluitend het pand in te zetten voor de tijdelijke huisvesting van maximaal 150 vergunninghouders voor de duur van maximaal acht jaar.

Beoogd is om aansluitend het pand in te zetten voor de tijdelijke huisvesting van maximaal 150 vergunninghouders voor de duur van maximaal acht jaar. Collegevoorstel Embargo tot 1 april, 13.00 uur Onderwerp Nieuwe noodopvanglocatie Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder H.M.F. Bruls en B. Frings Samenvatting Door het Centraal-orgaan Opvang

Nadere informatie

Arbeidsmarktregio Achterhoek. Eindverantwoording Screening en matching vergunninghouders 2018

Arbeidsmarktregio Achterhoek. Eindverantwoording Screening en matching vergunninghouders 2018 Arbeidsmarktregio Achterhoek Eindverantwoording Screening en matching vergunninghouders 2018 Renske Waardenburg - Regiocoördinator December 2018 1. Schets van de regio De arbeidsmarktregio Achterhoek bestaat

Nadere informatie

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus AG Hoofddorp

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus AG Hoofddorp gemeente Haarlemmermeer De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres. Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Cluster Contactpersoon

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 18R college van burgemeester en wethouders. Datum : 30 januari R.

RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 18R college van burgemeester en wethouders. Datum : 30 januari R. RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 18R.00039 Van: college van burgemeester en wethouders iļemeente WOERDEN Datum : 30 januari 2018 Portefeuillehouder(s) : wethouder Koster 18R.00039

Nadere informatie