Formatiebeheer in Zermelo 3. Door Hans Finkelnberg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Formatiebeheer in Zermelo 3. Door Hans Finkelnberg"

Transcriptie

1 Formatiebeheer in Zermelo 3 Door Hans Finkelnberg

2 Doel van deze presentatie Kort zicht op historie en tekortkomingen huidig systeem. Uiteenzetting en toetsing van onze ideeën omtrent de essentie van formatiebeheer, omtrent hoe de relatie moet zijn tussen roostermaker en formatiebeheerder, omtrent hoe de software moet werken. Uiteenzetting van de rol van de portal: het formatiedossier Uiteenzetting van wat er reeds is en wat er zal zijn in januari en daarna.

3 Kort (heel kort) de historie Formatiebeheer werd 7 jaar geleden toegevoegd vanuit de invalshoek van de roostermaker. Ontwikkeling ZFormatie en ZPlanning in stappen. ZFormatie moest ook tijdens het schooljaar werken en werd sterk gekoppeld aan het dagelijkse rooster. Hierdoor werden berekeningen zeer direct gebaseerd op het feitelijke rooster en was erg gevoelig voor allerlei wijzigingen in met name de dagroosters.

4 Historie (vervolg) ZFormatie rekende uiterst nauwkeurig, maar bleek zeer gevoelig voor de dagelijkse praktijk. ZFormatie was semantiekloos opgezet en moest door de gebruiker helemaal ingericht (bijna geprogrammeerd ) worden. Ander nadeel dat voortvloeide uit de architectuur was de afhankelijkheid van de roostermaker. Volledige herziening van het systeem is noodzakelijk, en dat gebeurt met Zermelo 3

5 Formatiebeheer: de essentie Er is een inzetvraag : onderwijsvraag in lesuren: meer eis dan vraag, taakvraag in klokuren: meer vraag dan eis. Er is een inzetaanbod : voor onderwijs, voor taken. De essentie van formatiebeheer is het aan elkaar knopen van de inzetvraag en het inzetaanbod.

6 Inzetvraag: Speelruimte bij onderwijsvraag gering: groepen erbij of eraf en koppelen van groepen gebeurt niet continu, bij taakvraag: iets meer ruimte. Taakbeleid is vaak een soort smeermiddel om e.e.a. glad te strijken. Inzetaanbod: de ruimte bestaat voornamelijk uit het uitbreiden van aanstellingen (tijdelijk) en aannemen personeel, eventueel consessies doen op het gebied van bevoegdheden. Bovenstaande vormen de kaders voor het echte dynamische formatiebeheer.

7 Het echte formatiebeheer Plannen inzet in secties per graad: richting geven aan het inzetten van docenten op lessen. Plannen lessenverdeling. Schuiven met uurtjes in de lessenverdeling. Schuiven met taken. Uitwisselen docenten-inzet tussen teams of secties. Dit telkens weer aanpassen indien de kaders veranderen (leerlingaantallen, pakketkeuzes of een collega die ziek wordt).

8 Secties per graad? Zermelo 3 kent van ieder vak de graad en daarmee ook de inzetvraag per graad:

9 Relatie met roostermaker De formatiebeheerder moet zijn werk kunnen doen zónder daarbij afhankelijk te zijn van de roostermaker. Zoals de decaan aan de roostermaker op een gegeven moment de pakketkeuzes overhandigt (eventueel tussentijdse), zo overhandigt de formatiebeheerder de aantallen groepen, eventuele koppelingen en wie welke lessen gaat geven (met eventueel wisselruimte v.w.b. de lessenverdeling).

10 Schematisch Decaan Formatiebeheerder Roostermaker

11 De formatieberekening De grote lijn van een formatieberekening is heel simpel: Een docent heeft een pot met klokuren (1659 bij 1 fte). Deze wordt eventueel aangepast op basis van het restant-saldo van vorig jaar. Deze pot wordt opgedeeld in / uitgegeven aan: Algemene schooltaken Deskundigheidsbevordering Lessen Specifieke taken Eventuele les-/taakverlichting vanuit budgetsysteem Het restant (het saldo) moet geminimaliseerd worden.

12 Kerngetallen De getallen van de vorige dia zijn in Zermelo 3 hard ingeprogrammeerd, inclusief rekenmodel. Dit rekenmodel is/wordt parametriseerbaar en overrule-baar. Voor de verdere uitwerking van dit onderdeel is uw feedback uiterst waardevol. Om alvast twee vragen neer te leggen: Moeten we extra kerngetallen inprogrammeren? Moet het voor u mogelijk worden zelf extra kerngetallen aan te maken (complexer systeem)?

13 Een blik(je) op formatiebeheer in Zermelo 3 Om een lessenverdeling (gepland) te vertalen naar klokuren, zijn er geen roosterlessen meer nodig. De formatiebeheerder werkt en plant zelfstandig en onafhankelijk van de roostermaker. Een aantal screenshots zal de nieuwe benadering van formatiebeheer duidelijker maken.

14 Gewicht van een les in klokuren

15 Het nieuwe formatiescherm

16 Zicht op herkomst inzet lessen

17 En taken:

18 Het portal in Zermelo 3 Het portal is niets anders dan een centrale database/opslagruimte die te benaderen is door: webbrowsers, onze eigen software (ook de Zermelo-app), software van andere partijen. Toepassingsmogelijkheden zijn legio: publicatie (roosters, formatiekaarten, ), communicatie (roosterwensen docenten, ), centrale opslag basisgegevens (persoonsgegeven, aanstellingen, ).

19 Portal en formatiebeheer Het portal zal het mogelijk maken, dat de formatiebeheerder zelfstandig kan werken zónder afhankelijkheid van de roostermaker. Hetzelfde geldt voor het delegeren van formatietaken. Formatiegegevens zullen centraal opgeslagen worden waar u er altijd en overal bij kan. De formatiebeheerder zal vrijwel continu zicht hebben op de meest actuele gegevens (vanuit een.exe, maar ook op een tablet). En wat we (en u!) verder nog maar bedenken

20 Wat is er nú al gebouwd Drie-deling in het formatiebeheer: onderwijsvraag (inzetvraag), personeelsbeheer (inzetaanbod), formatiebeheer (het matchen van deze twee). Een nieuwe sectieplanner (op graads-niveau). Een formatiemodule met semantiek en ingebouwde rekenmethodes (overrule-baar in een expert-modus). In de portal: de eerste opzet voor het formatiedossier per docent

21 Formatiedossier Dit is een nieuw begrip en duidt op een digitaal dossier (per docent) in het portal met allerlei formatiegegevens van een docent op een school in een zeker schooljaar. Dit dossier kan op allerlei manieren gebruikt gaan worden: publicatie, registratie, communicatie.

22 Publicatie in het formatiedossier Hier is bijvoorbeeld te denken aan het publiceren van de uitkomsten van de getallen die bij de formatieberekeningen horen. Op dit moment is dit al operationeel (proof of concept). Het bekijken van deze publicatie door bijvoorbeeld de rector kan zonder een exe. De formatiekaarten voor docenten (in wezen een uittreksel van het formatiedossier). En wat we (u en Zermelo) verder nog bedenken.

23 Registratie in het formatiedossier Dit zal de formatiebeheerder onafhankelijk maken van de roostermaker. Voorbeelden: aanstellingsgegevens, salariële gegevens, taakmodule, gegevens voor de budgetmodule, geplande lessenverdeling. Het ligt voor de hand dat deze ook via een browser te bewerken zullen zijn. Even terug naar het nieuwe scherm

24 Waar komen de getallen vandaan?

25 Communicatie via het formatiedossier Roosterwensen van docenten inventariseren. Beschikbaarheid aan roostermaker doorgeven (geaccoordeerd door schoolleider) Opmerkingen bij beschikbaarheden of lessenverdeling doorgeven aan roostermaker. En wat u en wij verder nog maar bedenken

26 Statistieken Doordat de gegevens centraal worden opgeslagen (mét semantiek), wordt het veel eenvoudiger statistische informatie te geven. Dit geldt natuurlijk voor formatie-gegevens, maar ook voor lesuitval e.d.. Voorbeeldje:

27 Januari Kernfunctionaliteit operationeel, zodat u aan de slag kunt met het nieuwe systeem. Formatiedossiers deels operationeel, maar nog lang niet volledig: groei-/ontwikkelproces waarbij uw feedback héél belangrijk is.

28 Er ligt nog een hoop open U kunt invloed uitoefenen op hoe het systeem verder wordt ontwikkeld. We willen u graag een aantal vragen voorleggen: Vandaag tijdens de presentatie (druk en hectisch) Binnenkort via de mail (met uw toestemming) Toelichting op de tweede: Hopelijk spreken onze ideeën en de ontwikkelingen u aan. U hebt tijd nodig om e.e.a. te laten bezinken en ideeën te ontwikkelen. Daarom willen wij u graag binnenkort benaderen met een aantal vragen en u ruimte bieden voor uw ideeën en suggesties.

29 Alvast een paar vragen voor een discussie ter afsluiting Is de benadering van formatiebeheer (rol inzetvraag en aanbod t.o.v. het feitelijke beheer) correct? Is de structuur van de saldoberekening correct? Moeten er meer standaardaftrekposten komen? Welke informatie wilt u tijdens het formatiebeheren vrijwel direct/continu in zicht hebben?

30 Dank voor uw aandacht

Besparingen. met ZFormatie

Besparingen. met ZFormatie Besparingen met ZFormatie Wat is ZFormatie? Geïntegreerde module binnen Zermelo voor formatie-berekeningen met ingebouwde taakmodule met direkte koppeling met planning en rooster met ingebouwde bapo-module

Nadere informatie

Persoonlijk Budget. Belangrijk! Algemene inleiding. Starter

Persoonlijk Budget. Belangrijk! Algemene inleiding. Starter Persoonlijk Budget Belangrijk! In de software kunt u f gebruik maken van de BAPO module, of de Budget module. Wanneer u gebruik wilt maken van de Budget module gaat u naar Instellingen > Persoonlijk Budget

Nadere informatie

Van Projectie Tot Zermelo

Van Projectie Tot Zermelo Zermelo Software BV 2011 pag. 1 van 12 Overstappen van Projectie naar Zermelo.exe Deze handleiding is bedoeld om de overstap van Projectie naar Zermelo gemakkelijker te maken. De eerste drie hoofdstukken

Nadere informatie

Handleiding overgang van InfoWeb naar Zermelo 3

Handleiding overgang van InfoWeb naar Zermelo 3 Handleiding overgang van InfoWeb naar Zermelo 3 Inleiding Vanaf komend schooljaar zal InfoWeb vervangen gaan worden door Zermelo 3. Deze handleiding beschrijft het gebruik van Zermelo 3 voor het bekijken

Nadere informatie

Roosterwensen invullen en beheren

Roosterwensen invullen en beheren Roosterwensen invullen en beheren Inleiding In het portal heeft u de mogelijkheid om de roosterwensen van werknemers (docenten) te inventariseren. Hierbij maakt u gebruik van de dagen en dagdelen dat een

Nadere informatie

Roosteren is keuzes maken. Én communiceren

Roosteren is keuzes maken. Én communiceren Roosteren is keuzes maken Én communiceren Onderwijs én organisaties veranderen Onderwijsaanbod en vormgeving veranderd Leerling populatie Personeelsbestand veranderd (van overwegend fulltimers naar nauwelijks

Nadere informatie

Handleiding overgang van InfoWeb naar Zermelo 3

Handleiding overgang van InfoWeb naar Zermelo 3 Handleiding overgang van InfoWeb naar Zermelo 3 Inleiding Vanaf week 50 zal InfoWeb vervangen gaan worden door Zermelo 3. Deze handleiding beschrijft het gebruik van Zermelo 3 voor het bekijken van de

Nadere informatie

Verbouwen of Herbouwen. Bernard van Kesteren

Verbouwen of Herbouwen. Bernard van Kesteren Verbouwen of Herbouwen Bernard van Kesteren Gebruikersvereniging Organisatie jaarlijks symposium Klankbord voor Zermelo, service, website Behartiging belangen bij andere leveranciers Verantwoording afleggen

Nadere informatie

Instructie Zermelo. Inhoud

Instructie Zermelo. Inhoud Instructie Zermelo Inhoud Instructie voor het inloggen in Zermelo...2 App...2 Ouders en leerlingen in Zermelo...3 Het bekijken van je rooster...4 Het rooster van een collega of leerling bekijken...5 Zoek

Nadere informatie

Werken met opleidingen binnen één afdeling

Werken met opleidingen binnen één afdeling Werken met opleidingen binnen één afdeling Inleiding In het portal kunt u aangeven welke opleidingen op uw school en per afdeling gegeven worden. U kunt bij de prognoses van leerlingen ook aangeven welke

Nadere informatie

De geschiedenis van de Zermelogebruikersdagen. Lezing voor nieuwkomers Dian Heerkens

De geschiedenis van de Zermelogebruikersdagen. Lezing voor nieuwkomers Dian Heerkens De geschiedenis van de Zermelogebruikersdagen Lezing voor nieuwkomers Dian Heerkens Algemene opzet gebruikersdagen/symposia Initiatief van de gebruikersvereniging, ondersteuning inhoud door Zermelomedewerkers

Nadere informatie

Publiceren basisrooster

Publiceren basisrooster Publiceren basisrooster Inleiding Op deze pagina DESKTOP In dit hoofdstuk laten we u zien hoe u het rooster kunt publiceren zodat het zichtbaar wordt in het portal en in de app. Ook ziet u hoe u eenvoudig

Nadere informatie

Vacature roostermaker CSG Liudger (Burgum en Waskemeer) (0,8 fte)

Vacature roostermaker CSG Liudger (Burgum en Waskemeer) (0,8 fte) Vacature roostermaker CSG Liudger (Burgum en Waskemeer) (0,8 fte) Wij zoeken een creatieve, oplossingsgerichte collega met kennis en ervaring als roostermaker in het VO. Jij bent, met betrekking tot de

Nadere informatie

Presentatie Leerlingadministratie. Door Dennis Hus

Presentatie Leerlingadministratie. Door Dennis Hus Presentatie Leerlingadministratie Door Dennis Hus Inhoud Roostersoftware en administratie software Communiceren Afspraken Verschillende fases van koppelen De mogelijke koppelingen leerlingen docenten Communiceren

Nadere informatie

ROOSTERMAKERS. Aan de slag met het maatwerkrooster door Dennis Hus. Atlas in actie door Maarit van Tiem

ROOSTERMAKERS. Aan de slag met het maatwerkrooster door Dennis Hus. Atlas in actie door Maarit van Tiem makersrooster 1 Roostermakers, Juni 2019 Jaargang 13, nummer 1 ROOSTERMAKERS Aan de slag met het maatwerkrooster door Dennis Hus Atlas in actie door Maarit van Tiem Een kijkje bij de Zermelo meewerkdagen

Nadere informatie

Magister blijft op dit moment leidend voor wat betreft roosterwijzigingen!

Magister blijft op dit moment leidend voor wat betreft roosterwijzigingen! Beste leerling, Vanaf nu kun je je actuele rooster ook bekijken via het Zermelo Portal. Het Zermelo Portal is een online website met jouw rooster inclusief roosterwijzigingen, lokaalwijzigingen, activiteiten

Nadere informatie

LESVELDGEV(extra eigenschap) + LESVELDGEV(lesverzameling,extra eigenschap)

LESVELDGEV(extra eigenschap) + LESVELDGEV(lesverzameling,extra eigenschap) UDM In deze paragraaf passeren de volgende formules de revue: LLN(lesverz, tijdv) LLNVELD(extra eigenschap) + LLNVELD(extra eigenschap, lesverz) LESVELDGEV(extra eigenschap) + LESVELDGEV(lesverzameling,extra

Nadere informatie

Stap 5: Groepen en Indelingen

Stap 5: Groepen en Indelingen Stap 5: Groepen en Indelingen Voor de export van de lesgroepen en lesgroepindelingen kunt u gebruik maken van de Douane. Hiervoor is een speciale SOM douaneinrichting beschikbaar. Dit scherm is te benaderen

Nadere informatie

Nieuwe docent inzetten

Nieuwe docent inzetten Nieuwe docent inzetten Het komt regelmatig voor dat het rooster al gemaakt wordt terwijl er nog 1 of meerdere vacatures zijn. Wanneer de vacatures zijn ingevuld, blijkt vaak dat de beschikbaarheid niet

Nadere informatie

Op weg naar een beter rooster

Op weg naar een beter rooster 1 roostermakers roostermakers juni 2011 jaargang 5 nummer 1 Op weg naar een beter rooster Clusteren en Roosteren In de komende periode zal er weer veel geclusterd worden op de Nederlandse scholen. We geven

Nadere informatie

shandleiding Zermelo 1. Inleiding

shandleiding Zermelo 1. Inleiding shandleiding Zermelo 1. Inleiding 2. De app installeren 3. Het éénmalig koppelen van de app 4. Het bekijken van het rooster 5. Het bekijken van mededelingen 6. Rooster andere gebruikers bekijken 7. Extra

Nadere informatie

Werken met maatwerk in het dagrooster

Werken met maatwerk in het dagrooster Werken met maatwerk in het dagrooster Inleiding Op deze pagina DESKTOP 19.05 Roosters van leerlingen zijn steeds minder klassenroosters en meer en meer individuele roosters. Dit werkt door in uw dagrooster.

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR MAGISTER 6

HANDLEIDING VOOR MAGISTER 6 HANDLEIDING VOOR MAGISTER 6 VOOR LEERLINGEN Op het Stedelijk Dalton College gebruiken we het programma Magister. Daarmee kunnen de leerlingen en de ouders via internet de behaalde cijfers en de absentie

Nadere informatie

Programma Presentaties

Programma Presentaties Programma Presentaties Inleiding In dit document vindt u een toelichting op de opzet van de presentatie. Doel van de presentatie is het steekproefsgewijs verifiëren van het Pakket van Eisen. Daarnaast

Nadere informatie

Magister voor ouders

Magister voor ouders Magister voor ouders Wat is Magister? Magister is het schooladministratiesysteem van onze school In Magister kunt u de schoolloopbaan van uw kind volgen U vindt er onder andere: * de agenda * de cijfers

Nadere informatie

Prognoses bewerken. Inleiding. Handleiding Zermelo. Copyright 2018, Zermelo Software BV - pagina 1. Op deze pagina

Prognoses bewerken. Inleiding. Handleiding Zermelo. Copyright 2018, Zermelo Software BV - pagina 1. Op deze pagina Prognoses bewerken Inleiding Wanneer de roostermaker de bulkbevordering heeft gedaan, kunt u als teamleider of mentor de prognoses op leerlingniveau gaan bijhouden. In dit hoofdstuk laten wij u zien hoe

Nadere informatie

Registreren, analyseren en verantwoorden

Registreren, analyseren en verantwoorden Registreren, analyseren en verantwoorden Inhoud DAS in het kort DAS in het kort 3 De voordelen voor u 4 Effecten meten 4 Uw opdracht verantwoorden 5 Werkwijze methodiseren 6 Samenwerking bevorderen 7 Kosten

Nadere informatie

CAO PO Directieberaad 31 maart 2015

CAO PO Directieberaad 31 maart 2015 CAO PO 2014-2015 Directieberaad 31 maart 2015 Vragen van directeuren onder te brengen in de rubrieken: Begripsbepaling Informatie Individuele / persoonsgerichte vragen Rekenmodel Basismodel of overlegmodel

Nadere informatie

Hoe doorloop ik de PE cyclus in het register Sociaal Werkers? Inhoud

Hoe doorloop ik de PE cyclus in het register Sociaal Werkers? Inhoud Hoe doorloop ik de PE cyclus in het register Sociaal Werkers? Inhoud Wat is een PE-Cyclus?...2 Ontwikkelplan... 2 Ontwikkelplan in PE-online....2 Eigen ontwikkelplan....3 Ideeën voor ontwikkelplan: 360

Nadere informatie

Taakbeleid. Versie Wijzigingen Status Datum Schrijver Geaccordeerd door 1.0 Actueel S. Roskam DOP

Taakbeleid. Versie Wijzigingen Status Datum Schrijver Geaccordeerd door 1.0 Actueel S. Roskam DOP Taakbeleid Versie Wijzigingen Status Datum Schrijver Geaccordeerd door 1.0 Actueel 7-7-2016 S. Roskam DOP Inhoudsopgave Inleiding... 2 Deel 1 (Stichting Scholengroep Pontes) 1. Algemene kaders en uitgangspunten...

Nadere informatie

Handleiding digitale aan- en afwezigheidsregistratie.

Handleiding digitale aan- en afwezigheidsregistratie. Handleiding digitale aan- en afwezigheidsregistratie. In EduArte worden een aantal specifieke termen gebruikt die hieronder worden uitgelegd. Afspraak afspraken worden gebruikt om aan te geven wanneer

Nadere informatie

Banenmarkt roosteren. aangemaakt: zermelo roostermakers 1/21

Banenmarkt roosteren. aangemaakt: zermelo roostermakers  1/21 Banenmarkt roosteren Hieronder staat beschreven hoe een banenmarkt zou kunnen worden geroosterd, deze work-out is gemaakt n.a.v. een workout die gegeven is tijdens de Zermelo gebruikersdag van 2011. De

Nadere informatie

takenplaatje.nl Handleiding registratie contacturen Inleiding

takenplaatje.nl Handleiding registratie contacturen Inleiding Handleiding registratie contacturen Inleiding Om de roostermaker van de juiste informatie te voorzien wordt in Takenplaatje al bijgehouden hoe lang een bepaalde activiteit duurt en welke studentgroepen

Nadere informatie

Het twee of meer planningssysteem ziet er als volgt uit wanneer de gebruiker is ingelogged.

Het twee of meer planningssysteem ziet er als volgt uit wanneer de gebruiker is ingelogged. Twee of meer planningssysteem Het twee of meer planningssysteem ziet er als volgt uit wanneer de gebruiker is ingelogged. Inloggen Het systeem is gebaseerd op user verificatie. Hiervoor kan elke gebruiker

Nadere informatie

Vragenlijst diepteonderzoek naar stages in de tweede fase

Vragenlijst diepteonderzoek naar stages in de tweede fase Vragenlijst diepteonderzoek naar stages in de tweede fase A. Achtergrondgegevens van de school 1. Welke leerlijnen zijn er vmbo havo vwo 2. Wat is het aantal leerlingen per leerlijn? 3. Visie/identiteit

Nadere informatie

Starten met financiën

Starten met financiën Starten met financiën Door Marian Hoekstra Foleta Gebruikersdag 2019 1 Inhoud Waarom financiën in Foleta? Hoe komt de personele begroting in Foleta tot stand? Verschil Euro s - fte / communicatie financiën

Nadere informatie

Gegevens leerlingen synchroniseren

Gegevens leerlingen synchroniseren Gegevens leerlingen synchroniseren Inleiding Via de portalconnector kunt u de gegevens voor leerlingen downloaden naar de desktop of uploaden naar het portal. In de connector staat onder het kopje Leerlingen,

Nadere informatie

Magister handleiding

Magister handleiding Inleiding Beste leerling, Het Strabrecht College gebruikt Magister als softwaresysteem voor de leerlingenadministratie. Leerlingen gebruiken Magister o.a. voor het raadplegen van het opgegeven huiswerk,

Nadere informatie

Nr. 6, februari 2010

Nr. 6, februari 2010 Nr. 6, februari 2010 Update van de AAT-Ned In de vorige nieuwsbrief werd het aangekondigd en nu is het zover: de Nederlandstalige AAT is geactualiseerd! Er zijn ruim 2300 nieuwe termen vertaald en toegevoegd

Nadere informatie

Instructie voor het (start)gebruik van FeedMe in het onderwijs voor niet onderwijsgevende medewerkers November 2016

Instructie voor het (start)gebruik van FeedMe in het onderwijs voor niet onderwijsgevende medewerkers November 2016 Instructie voor het (start)gebruik van FeedMe in het onderwijs voor niet onderwijsgevende medewerkers November 2016 Geachte medewerker, Hartelijk gefeliciteerd met de toegang tot het feedback systeem FeedMe.

Nadere informatie

Handleiding Magister 5.2. leerlingen SG WILLEM DE ZWIJGER, KAMERLINGH ONNESDREEF 4, 2871JN SCHOONHOVEN.

Handleiding Magister 5.2. leerlingen SG WILLEM DE ZWIJGER, KAMERLINGH ONNESDREEF 4, 2871JN SCHOONHOVEN. Handleiding Magister 5.2 leerlingen SG WILLEM DE ZWIJGER, KAMERLINGH ONNESDREEF 4, 2871JN SCHOONHOVEN. INHOUDSOPGAVE ALGEMEEN... 3 OVERZICHT VAN BESTURINGSSYSTEEM EN WEB BROWSERS DIE TE GEBRUIKEN ZIJN...

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Agenda. Hoofdstuk 2 Lesdashboard. Index. 2.1 Algemeen. 2.2 Huiswerk. 2.3 Aantekening. 2.4 Aanwezigheid. 2.5 Opdracht. 2.

Hoofdstuk 1 Agenda. Hoofdstuk 2 Lesdashboard. Index. 2.1 Algemeen. 2.2 Huiswerk. 2.3 Aantekening. 2.4 Aanwezigheid. 2.5 Opdracht. 2. Hoofdstuk 1 Agenda Hoofdstuk 2 3 9 2.1 Algemeen 10 2.2 Huiswerk 10 2.3 Aantekening 14 2.4 Aanwezigheid 14 2.5 Opdracht 17 2.6 Studiewijzer 17 2.7 Historie 18 2.8 Opgaven 18 Index 19 Hoofdstuk I Agenda

Nadere informatie

Taakbeleid. Versie Wijzigingen Status Datum Schrijver Geaccordeerd door S. Roskam DOP 2.0 Actueel S. Roskam C.

Taakbeleid. Versie Wijzigingen Status Datum Schrijver Geaccordeerd door S. Roskam DOP 2.0 Actueel S. Roskam C. Taakbeleid Versie Wijzigingen Status Datum Schrijver Geaccordeerd door 1.0 07-07-2016 S. Roskam DOP 2.0 Actueel 21-09-2016 S. Roskam C. Biesterbosch DOP Inhoudsopgave Inleiding... 2 Deel 1 (Stichting Scholengroep

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE SOMTODAY

ALGEMENE INFORMATIE SOMTODAY SOMtoday voor ouders 1. ALGEMENE INFORMATIE SOMTODAY Het Antoniuscollege maakt gebruik van het leerling-informatiesysteem SOMtoday. Hierin staan alle noodzakelijke gegevens over uw kind, zijn/haar onderwijshistorie

Nadere informatie

Nieuw: formatiebeheer en formatieplanning in DelegeerCentrum

Nieuw: formatiebeheer en formatieplanning in DelegeerCentrum 3 roostermakers roostermakers februari 2012 jaargang 5 nummer 3 Nieuw: formatiebeheer en formatieplanning in DelegeerCentrum Licenties en administratie We professionaliseren ons administratiesysteem om

Nadere informatie

Gebruik Service Cloud Portaal

Gebruik Service Cloud Portaal Gebruik Service Cloud Portaal Er zijn in het Portaal vier menuopties. Bij de optie Support maakt u nieuwe Cases aan en beheert u uw Cases. Bij de Kennisbank vindt u artikelen met informatie van eerdere

Nadere informatie

Samen werken aan de mooiste database

Samen werken aan de mooiste database Samen werken aan de mooiste database Inleiding Het is erg vervelend wanneer in een zakelijke brief uw naam verkeerd gespeld wordt, of als u op de werkvloer steeds post ontvangt op naam van uw voorganger.

Nadere informatie

Gesprekken roosteren. Inleiding. Blokkades Toevoegen. Handleiding Zermelo. Copyright 2018, Zermelo Software BV - pagina 1

Gesprekken roosteren. Inleiding. Blokkades Toevoegen. Handleiding Zermelo. Copyright 2018, Zermelo Software BV - pagina 1 Gesprekken roosteren Inleiding U heeft de ouderavond gemodelleerd, de ouders/verzorger geïmporteerd en de gespreksmogelijkheden zijn zichtbaar (geweest) voor de ouders. Nu de aanvragen voor gesprekken

Nadere informatie

De leerling is het uitgangspunt van mijn werk EA-Match is het onderwijspakket: méér dan alles in één!

De leerling is het uitgangspunt van mijn werk EA-Match is het onderwijspakket: méér dan alles in één! De leerling is het uitgangspunt van mijn werk EA-Match is het onderwijspakket: méér dan alles in één! EA-Match is geen traditioneel administratiepakket maar een onderwijspakket voor iedere docent. Het

Nadere informatie

Phoenix Strategieën. Door Dennis Hus

Phoenix Strategieën. Door Dennis Hus Phoenix Strategieën Door Dennis Hus Inleiding Doel: hoe creëren we een ideale uitgangssituatie voor (het plaatsen en optimaliseren van) het rooster. Phoenix op verschillende manieren benaderen Clusterstrategie

Nadere informatie

Instructie voor het (start)gebruik van FeedMe

Instructie voor het (start)gebruik van FeedMe Instructie voor het (start)gebruik van FeedMe Oktober 2015 Het gebruik van FeedMe door docenten is eenvoudig en omvat maar een paar handelingen. 1. De inlog Ga naar www.feedme.education. Je ziet dan het

Nadere informatie

Deze bijeenkomst is geen uitleg over de achtergronden van de CAO. Deze bijeenkomst geeft geen mening over de inhoud van de CAO

Deze bijeenkomst is geen uitleg over de achtergronden van de CAO. Deze bijeenkomst geeft geen mening over de inhoud van de CAO CAO en de St. KOE Deze bijeenkomst is geen uitleg over de achtergronden van de CAO Deze bijeenkomst geeft geen mening over de inhoud van de CAO Deze bijeenkomst geeft geen advies over de CAO En... de CAO

Nadere informatie

5 Formatieplanning. 5-1 Foleta deel 5: Formatieplanning

5 Formatieplanning. 5-1 Foleta deel 5: Formatieplanning Formatieplanning.1 Inloggen - 2.2 Het informatieoverzicht - 3.3 Scenario's - 4.4 De lessentabel aanpassen -. Leerlingen verplaatsen -.6 Groepen samenvoegen (combineren) - 6.6.1 Groepen combineren - 6.6.2

Nadere informatie

Hoe aardgasvrij woon jij?

Hoe aardgasvrij woon jij? JOUW GASTLES Gastles Hoe aardgasvrij woon jij? Je gaat een gastles verzorgen voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. Daarin laat je zien hoe je in je werk dagelijks bezig bent met het thema aardgasvrij

Nadere informatie

Samenkomst gezamenlijke Medezeggenschapsraden STAIJ

Samenkomst gezamenlijke Medezeggenschapsraden STAIJ Samenkomst gezamenlijke Medezeggenschapsraden STAIJ Werken aan evenwicht 21 maart 2013 Agenda Terugblik vorige bijeenkomst december 2012 Aanpak en prioritering Uitkomsten en effecten voor het komende jaar

Nadere informatie

Malmberg Leer Omgeving Snel aan de Slag Leerling

Malmberg Leer Omgeving Snel aan de Slag Leerling Malmberg Leer Omgeving Snel aan de Slag Leerling Vragen? Team Klantondersteuning MBO Om je beter van dienst te kunnen zijn, is speciaal voor MBO een Team KlantOndersteuning samengesteld. Dit team van experts

Nadere informatie

Innovaties in e-learning. Jos Herkelman

Innovaties in e-learning. Jos Herkelman Innovaties in e-learning What s new? Jos Herkelman Wat is er al bereikt? N@Tschool! v11 Overzicht ; eenvoud ; open ; sneller werken Betere informatievoorziening i i i rondom inloggen Portaalfunctionaliteit:

Nadere informatie

Hoe aardgasvrij woon jij?

Hoe aardgasvrij woon jij? JOUW GASTLES Gastles Hoe aardgasvrij woon jij? Je gaat een gastles verzorgen voor leerlingen in het voortgezet onderwijs waarin je laat zien hoe je in je werk dagelijks bezig bent met het thema aardgasvrij

Nadere informatie

Handleiding Webportal. Schooljaar 2014-2015

Handleiding Webportal. Schooljaar 2014-2015 Handleiding Webportal Schooljaar 2014-2015 1 Inhoud Inleiding... 3 Stap 1: Inloggen op webportal... 4 Stap 2: het vandaag-scherm... 5 Stap 3: de agenda... 5 Stap 4: Cijfers... 7 Stap 5: Aanwezigheid...

Nadere informatie

Leerlingen kunnen ook gebruik maken van SOMtoday en ontvangen daar eigen inloggegevens voor.

Leerlingen kunnen ook gebruik maken van SOMtoday en ontvangen daar eigen inloggegevens voor. SOMtoday voor ouders 1. ALGEMENE INFORMATIE SOMTODAY Op Altra College wordt gebruikt gemaakt van het leerling-informatiesysteem SOMtoday. Hierin staan alle noodzakelijke gegevens over uw kind, zijn/haar

Nadere informatie

Magister handleiding

Magister handleiding Inleiding Beste ouders/verzorgers, Het Strabrecht College gebruikt Magister als softwaresysteem voor de leerlingenadministratie. Leerlingen gebruiken Magister o.a. voor het raadplegen van het opgegeven

Nadere informatie

Handreiking AFAS InSite en AFAS Pocket

Handreiking AFAS InSite en AFAS Pocket Handreiking AFAS InSite en AFAS Pocket Inloggegevens en handreiking AFAS InSite en AFAS Pocket voor de telefoon, versie 1.4 oktober 2018 Paragraaf 1: Inleiding Sinds 1 januari 2017 vinden salarisverwerkingen

Nadere informatie

Soepel door de schooldag

Soepel door de schooldag Soepel door de schooldag Met de Elektronische leeromgeving (ELO) van Magister heb je alles bij de hand om jouw lessen te maken, te delen en te toetsen. Gegevens van jouw (mentor)leerlingen altijd en overal

Nadere informatie

REGLEMENT EN WERKWIJZE COMMISSIE NORMSTELLING ERKENNINGSREGELING GOEDE DOELEN 30 januari 2017

REGLEMENT EN WERKWIJZE COMMISSIE NORMSTELLING ERKENNINGSREGELING GOEDE DOELEN 30 januari 2017 REGLEMENT EN WERKWIJZE COMMISSIE NORMSTELLING ERKENNINGSREGELING GOEDE DOELEN 30 januari 07 Artikel De Commissie Normstelling Erkenningsregeling Goede Doelen a. De Commissie Normstelling is verantwoordelijk

Nadere informatie

ROOSTERBELEIDSPLAN. 1 Verschillende invalshoeken t.a.v het rooster

ROOSTERBELEIDSPLAN. 1 Verschillende invalshoeken t.a.v het rooster ROOSTERBELEIDSPLAN 1 Verschillende invalshoeken t.a.v het rooster 1.1 Algemeen Doelstellingen: - het scheppen van een goed werk- en leefritme voor zowel docenten als leerlingen - het scheppen van voorwaarden

Nadere informatie

Privacyverklaring msx-shop.nl

Privacyverklaring msx-shop.nl Inhoud 1. Inleiding 1 1.1 Vereisten verwerking persoonsgegevens... 2 1.2 Aanvullende vereisten... 2 1.3 Systeem... 2 1.3.1 Msx-shop.nl... 2 1.3.2 E-mailadressen voor beheerders en webmaster... 2 1.3.3

Nadere informatie

Docentenhandleiding veldwerk

Docentenhandleiding veldwerk Docentenhandleiding veldwerk Inhoudsopgave 2 Les 1 3 Les 2 5 Veldwerk 7 Les 3 Les 4 ~ 1 ~ In deze docentenhandleiding kun je een aantal zaken vinden die over de lessen gaan. Zo kun je steeds een vast aantal

Nadere informatie

Handleiding Magister. voor ouders en verzorgers. De Amsterdamsche School

Handleiding Magister. voor ouders en verzorgers. De Amsterdamsche School Handleiding Magister voor ouders en verzorgers De Amsterdamsche School schooljaar 2013-2014 Inhoud Inleiding 1 Inloggen Magister 1 Uitleg Magisteronderdelen 2 Agenda 4 Cijfers 5 ELO 6 Mijn instellingen

Nadere informatie

Handleiding Labcom webeditie. Januari 2009

Handleiding Labcom webeditie. Januari 2009 Handleiding Labcom webeditie Januari 2009 1 Inleiding:... 3 Beschrijving Hoofdscherm... 4 Een nieuwe opdracht maken... 5 Monsters en deelmonsters toevoegen... 6 Analyse toevoegen... 7 Aanvraag bekijken...

Nadere informatie

september 2017 Stichting leerkracht Elke dag samen een beetje beter

september 2017 Stichting leerkracht Elke dag samen een beetje beter september 2017 Stichting leerkracht Elke dag samen een beetje beter Stichting leerkracht Beter onderwijs en meer werkplezier 2 Het Nederlandse onderwijs is goed. Tegelijkertijd leven bij leraren en docenten,

Nadere informatie

kwaliteitsmeterplus 4

kwaliteitsmeterplus 4 kwaliteitsmeterplus 4 Testen voor de toekomst Eenvoudig en intuïtief Werkproces georiënteerd Scheiding bevindingen en issues Hertest methode Schermafdruk en -opnames SaaS Open platform kwaliteitsmeterplus

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR OUDERS MAGISTER 6. Definitief. S.V. Sariowan. 2014 OVER-Y College STATUS VERSIE 1 AUTEUR. DATUM 16 december 2014

HANDLEIDING VOOR OUDERS MAGISTER 6. Definitief. S.V. Sariowan. 2014 OVER-Y College STATUS VERSIE 1 AUTEUR. DATUM 16 december 2014 HANDLEIDING VOOR OUDERS MAGISTER 6 STATUS VERSIE 1 AUTEUR Definitief S.V. Sariowan DATUM 16 december 2014 KENMERK 20141211.Instr ouders M6.001 2014 OVER-Y College INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 2. Inloggen...

Nadere informatie

Web Cursisten Manager WCM

Web Cursisten Manager WCM Web Cursisten Manager WCM 2011, Behoudens de in de Auteurswet van 1912 gestelde uitzonderingen mag niets uit deze documentatie worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over het rooster op het USG

Veelgestelde vragen over het rooster op het USG Veelgestelde vragen over het rooster op het USG Beste ouders en leerlingen, Regelmatig krijgen wij vragen die met het rooster te maken hebben. Om onduidelijkheden of teleurstellingen te voorkomen hebben

Nadere informatie

De fysieke school. Organisatie Stamgroepen Ouders Individueel OntwikkelingsPlan. Fysieke ruimtes Ateliers Stilteplein Projectruimte(s) Overige ruimtes

De fysieke school. Organisatie Stamgroepen Ouders Individueel OntwikkelingsPlan. Fysieke ruimtes Ateliers Stilteplein Projectruimte(s) Overige ruimtes De fysieke school Organisatie Stamgroepen Ouders Individueel OntwikkelingsPlan Fysieke ruimtes Ateliers Stilteplein Projectruimte(s) Overige ruimtes Workshops Type workshops scooltube Een typische dag

Nadere informatie

Hoe aardgasvrij woon jij?

Hoe aardgasvrij woon jij? JOUW GA S T L ES Gastles Hoe aardgasvrij woon jij? Je gaat een gastles verzorgen voor leerlingen in het voortgezet onderwijs waarin je laat zien hoe je in je werk dagelijks bezig bent met het thema aardgasvrij

Nadere informatie

Handleiding HerkansingenVerzamelen

Handleiding HerkansingenVerzamelen Handleiding HerkansingenVerzamelen Eerste versie : 31 mei 2005 Deze versie: 24 maart 2009 Bijgewerkt tot programmaversie: 2.4 René Dohmen E info@li-do.nl W www.li-do.nl T 31649474306 T +31646646788 Inleiding

Nadere informatie

GROTE PRAKTISCHE OPDRACHT

GROTE PRAKTISCHE OPDRACHT GROTE PRAKTISCHE OPDRACHT HANDEL & ADMINISTRATIE en TRACK KLAS 4 SCHOOLJAAR 2011/2012 POWERPOINT WORDPRESS FOLDER INLEIDING Ook dit schooljaar moet je weer een Grote Praktische Opdracht oftewel GPO maken.

Nadere informatie

Samen met je team dingen gedaan krijgen Eerste kennismaking februari 2016

Samen met je team dingen gedaan krijgen Eerste kennismaking februari 2016 Aan de slag met i-talamo Samen met je team dingen gedaan krijgen Eerste kennismaking februari 2016 Inhoud 1. Dossier-gebaseerd werken 2. Aanmelden 3. Een dossier maken 4. Werken met documenten 5. Taken

Nadere informatie

Stap 1. Bepalen van invoer Het makkelijkst kun je dit vinden uit de zwarte vlakken met voorbeelden:

Stap 1. Bepalen van invoer Het makkelijkst kun je dit vinden uit de zwarte vlakken met voorbeelden: Stap 1. Bepalen van invoer Het makkelijkst kun je dit vinden uit de zwarte vlakken met voorbeelden: Na de opdracht Maak uw keuze: wordt er voor het eerst iets ingetypt door de gebruiker. De getallen die

Nadere informatie

Handleiding Zermelo. roosterwijzigingen gaat importeren. Allereerst wordt u gevraagd of u de wijzigingen wilt importeren. U kiest hier voor Ja.

Handleiding Zermelo. roosterwijzigingen gaat importeren. Allereerst wordt u gevraagd of u de wijzigingen wilt importeren. U kiest hier voor Ja. Provisie Op deze pagina wordt uitgelegd hoe u Provisie kunt gebruiken binnen uw school. Provisie is de lichtkrant-applicatie van Zermelo Roostermakers. Het is een 'lightweight' applicatie, die bedoeld

Nadere informatie

3. Een scherm met persoonlijke gegevens verschijnt. Vul de gegevens aan en druk vervolgens op Bevestigen.

3. Een scherm met persoonlijke gegevens verschijnt. Vul de gegevens aan en druk vervolgens op Bevestigen. HANDLEIDING MYWELLNESS Aanmaken MyWellness account 1. Geef uw e-mail adres door aan uw instructeur of stuur e-mail naar info@bewegingscentrumdrachten.nl 2. U ontvangt een activatie e-mail van Bewegingscentrum

Nadere informatie

Usergroup bijeenkomst

Usergroup bijeenkomst Amersfoort, 3 juni 2016 Usergroup bijeenkomst Nieuwe functionaliteiten TerraIndex Introductie Vernieuwen en verbeteren is wat wij willen als bedrijf. We willen niet genezen, maar voorkomen. Geen nieuwe

Nadere informatie

Handreiking AFAS InSite en AFAS Pocket

Handreiking AFAS InSite en AFAS Pocket Handreiking AFAS InSite en AFAS Pocket Inloggegevens en handreiking AFAS InSite en AFAS Pocket voor de telefoon, versie 1.2. april 2017 Paragraaf 1: Inleiding Sinds 1 januari 2017 vinden salarisverwerkingen

Nadere informatie

Advies - Algemeen concept_software

Advies - Algemeen concept_software Met de invoering van de WFT is het advies van met name complexe producten niet meer hetzelfde. Aan de ene kant stelt de WFT dat het noodzakelijk is dat de adviseur een klantprofiel opstelt. Maar aan de

Nadere informatie

SchoolMaster BV 25 september 2015. www.magister6.nl 1 van 20

SchoolMaster BV 25 september 2015. www.magister6.nl 1 van 20 www.magister6.nl 1 van 20 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Inloggen met 2-staps authenticatie... 4 2.1. Software token... 4 3. Vandaagscherm... 5 3.1. Vandaag (Afsprakenlijst)... 5 3.2. Berichten... 5 4. Agenda...

Nadere informatie

Functieprofiel: Redacteur Functiecode: 0601

Functieprofiel: Redacteur Functiecode: 0601 Functieprofiel: Redacteur Functiecode: 0601 Doel Uitvoeren van redactionele werkzaamheden voor de totstandkoming van diverse in- en/of externe publicaties, alsmede het bewaken van de kwaliteit van de publicaties,

Nadere informatie

Pandoraz Social Media Monitor: grip op uw social media

Pandoraz Social Media Monitor: grip op uw social media Pandoraz Social Media Monitor: grip op uw social media Tweezijdige marketing Van oudsher gebruiken organisaties verschillende marketingtechnieken om hun producten of diensten onder de aandacht van potentiële

Nadere informatie

INSTRUCTIE HOE MAAK IK EEN PROCES AAN?

INSTRUCTIE HOE MAAK IK EEN PROCES AAN? INSTRUCTIE HOE MAAK IK EEN PROCES AAN? Inleiding In de processenmodule kun je bedrijfsprocessen aanmaken. Zo heb je zicht op de voortgang of het verloop van elk bedrijfsproces: je kunt de methode of werkwijze

Nadere informatie

Handreiking AFAS InSite en AFAS Pocket

Handreiking AFAS InSite en AFAS Pocket Handreiking AFAS InSite en AFAS Pocket Inloggegevens en handreiking AFAS InSite en AFAS Pocket voor de telefoon, versie 1.3 augustus 2017 Paragraaf 1: Inleiding Sinds 1 januari 2017 vinden salarisverwerkingen

Nadere informatie

Redacteur. Context. Doel

Redacteur. Context. Doel Redacteur Doel (Doen) uitvoeren van redactionele werkzaamheden voor de totstandkoming van diverse in- en/of externe publicaties, alsmede het bewaken van de kwaliteit van de publicaties, conform de vastgelegde

Nadere informatie

Samen werken aan de mooiste database

Samen werken aan de mooiste database Samen werken aan de mooiste database Inleiding Het is erg vervelend wanneer uw naam verkeerd gespeld wordt in een brief of wanneer u post ontvangt voor uw voorganger die al geruime tijd weg is. Dit soort

Nadere informatie

Werkgevershandleiding voor:

Werkgevershandleiding voor: voor: Inhoud Dashboard... 3 Berichten... 3 Ziekmeldingen en verzuimrapportage... 4 Ziek melden... 4 Hersteld melden of wijziging AO percentage (deelherstel)... 4 Medewerkers ziek uit dienst... 5 Medewerkers

Nadere informatie

Instructie voor het (start)gebruik van FeedMe in het MBO November 2016

Instructie voor het (start)gebruik van FeedMe in het MBO November 2016 Instructie voor het (start)gebruik van FeedMe in het MBO November 2016 Geachte docent, Hartelijk gefeliciteerd met de toegang tot het docentenfeedback systeem FeedMe. Recentelijk heeft u de inlogcodes

Nadere informatie

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD 2014 Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD Inhoud Inleiding... 2 Aanmelden bij office 365 via het portaal.... 2 Het portaal en gebruikers:...

Nadere informatie

toolbox voor scholen

toolbox voor scholen toolbox voor scholen Een integraal systeem voor onderwijsontwikkeling, strategisch personeelsbeleid en kwaliteitszorg e-loo heeft een drietal digitale instrumenten ontwikkeld, waarmee scholen nu volop

Nadere informatie

Soepel door de schooldag

Soepel door de schooldag Soepel door de schooldag Met de Elektronische leeromgeving (ELO) van Magister heb je alles bij de hand om jouw lessen te maken, te delen en te toetsen. Magister Web voor docenten en mentoren Magister Web

Nadere informatie